Közlekedés más útvonalon – Ilyen ország pedig nincs CCCXXVII.
2012. április 07. írta: TuRuL_2k2

Közlekedés más útvonalon – Ilyen ország pedig nincs CCCXXVII.

  A rendőrség nem fogadta el az idei melegfelvonulás bejelentését, mivel szerintük a Városliget – Andrássy út – Alkotmány utca útvonalra tervezett rendezvény miatt a közlekedés más útvonalon nem lenne biztosítható. Tavaly nagyon hasonló volt a koreográfia, előbb tiltották, majd – a Fővárosi Bíróság határozatának megfelelően – engedélyezték ezt az útvonalat.

  Az indoklás teljesen abszurd. Kinek a közlekedését lehetetlenítené el a néhány száz, vagy legfeljebb egy-két ezer felvonuló, akik miatt talán még a nagykörúti villamost sem kell leállítani? Ha az azonos útvonalat bejáró Békemenet legalább százezer résztvevője egy téli hétvégén nem bénította meg a közlekedést, akkor majd pont a melegek fogják egy nyárin? Ugyan.

  Sokszor leírtuk már: a gyülekezési jogot nagyon kevés okból lehet indokoltan korlátozni. A Kényelmes Közlekedés egészen biztosan nem tartozik ezek közé.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr1004369555

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A húsvéti nyúl visszavonul 2012.04.07. 15:49:17

Szülők és gyerekek aggodalommal telve várják az idei húsvétot, miután a húsvéti nyúl a mai napon bejelentette visszavonulását. Az Elvarázsolt Kastély munkatársai, akik elsőként értesültek a húsvéti nyúl döntéséről, megkísérlik a lehetetlent és megpróbá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tilikov (törölt) 2012.04.07. 19:11:44

@bbjnick:

Szép kis történet. Mennyei atombomba. Ezek után tényleg nem lehet a mieinket intoleranciával vádolni, kiabálnak majd a melegekre és elcsattan néhány tojás, ez igazán semmi.

A nem semmi az a te istened, aki néhány meleg miatt leatomozott egy egész várost. Úgy látszik a te istened ezerszer durvább, mint a radikális neonácik. Rendben van, hogy csípik a szemét a buzik, de emiatt leatomozni egy várost?

Egy elborult agyú pszichopata sem csinál ilyet. De mit várjunk egy olyan bizarr szociopatától, aki a saját fiát elküldi kínhalált halni, utána meg azzal jön, hogy örvendezzünk a fia kiszögelésének.

Beteg isten az ilyen...

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.04.07. 19:24:13

@Tilikov: Még nem tudtam eldönteni, hogy csak provokál, vagy valóban olyan dolgokban próbál véleményt formálni, amit valójában nem ismer. Egy azonban biztosnak tűnik: olyan módon formál véleményt, amivel utólagosan legitimálja azt, amit kifogásol (aka Asimov). Maga tudja, hogy ez mire jó.

Tilikov (törölt) 2012.04.07. 19:49:32

@Mihint:

Nem ismerem? Bbjnick barát gondoskodott róla, hogy be is legyen idézve az említett passzus, ott áll feketén-fehéren: le lett atomozva egy egész város, mert néhány lakos egy picit langyos volt!

Szerinted ez korrekt? Akkor Budapestre is atomot kéne dobni a ratyiparádé miatt?

Hogy a fenébe csinálhatott ilyet az istenetek? Elszállt az agya?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.04.07. 19:57:22

@bbjnick:
@Tilikov:

Nem is tudom, melyikőtök a nagyobb gyökér. De végül is ez nem verseny. Vagy mégis?

takács bálint (törölt) 2012.04.07. 20:16:00

@bbjnick:
a két angyal, akik kézenfogva érkeztek, véletlenül nem két homoszexuális, akiket megerőszakoltak? mert ennek a sztorinak van egy olyan olvasata, hogy a bűn nem a szokásostól eltérő nemi irányultság, hanem a szexuális erőszak.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2012.04.07. 20:34:53

@bbjnick:
Ó, hogy te ószövetségi alapokon állsz?
Azóta kijött az új rész, amit nagyjából úgy lehetne összefoglalni, hogy 'szeresd felebarátodat, mint magadat'.

takács bálint (törölt) 2012.04.07. 21:06:52

@Dr. TaTa86:
az emberjogi mozgalmakkal az a probléma, hogy nem mondják meg: mihez kellenek az egyenlő jogok. tehát nincs kitalálva, hogy mi lenne a homoszexuálisok társadalmi szerepe. ezt itt a probléma szerintem.

a középkorban ki volt ez találva. a melegek és a leszbikusok a homofóbia elől bemenekültek a kolostorba. ami ugye szegregált volt (ami eredendően nem faji, hanem nemi elkülönítést jelent). a tanítás szerint nem volt koedukáció sem, meg mindenféle liberális keveredés. szóval volt egy óriás homoszexuális közösség. ezt úgy hívták: az egyház. a központban lila ruhás férfiak ültek boában. nézték a mennyezetre festett, és a márványból faragott meztelen férfiakat. ki volt találva a dolog: a heteroszexuálisoknak világi küldetésük van, a homoszexuálisoknak egyházi.

a dolog remekül működött. csakhogy a vatikán felmondta ezt a társadalmi egyezséget. és akkor a kérdés az, hogy mi legyen. buziegyházat nem lehet csinálni. mert azt azért már mégse kellene. szerintem ez nincs megbeszélve sehol. van egy fasisztoid elképzelés. ezt az egészet ki kellene iktatni valahogy. mint minden kisebbségi létet. és akkor ugye mindannyian árják lennénk. csak ez ott hibázdik, hogy az alfahímek mind biszexuálisok. ezért például az amerikai hadsereg is kénytelen engedni. ezért van az, hogy csak a köpcös nácik buziznak. ezzel szemben a polgárság azt mondja: oké, legyen ilyen is. rendben. de a kérdés szerintem innentől kezdve az, hogy mégis mi legyen leszbikusok és melegek társadalmi szerepe? észrevétlenül szétszóródjanak? van-e ennek a szokásostól eltérő szexuális orientációnak valami biológiai funkciója? szerintem erre a kérdésre a válasz nyilvánvalóan igen. de az már nem nyilvánvaló, hogy pontosan micsoda.

tehát mihez kellenek az egyenlő jogok? szerintem ez itt a lényeg. és nem az, hogy vonuljanak, vagy sem.

Asszem 2012.04.07. 22:12:58

Az egyik kedvenc idezetem a Bibliából, amikor a csávó a saját lányait ajánlja fel a tömegnek... Ez is sokat elmond az értékrendről

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.04.07. 22:33:03

@takács bálint: Ez off-tocip. Engem nem különösebben érdekel a buzik helyzete.
Az érdekel, hogy ha valaki tüntetni akar, akkor tüntethessen.

kalamajka49 2012.04.07. 22:51:12

@bbjnick: Majd lesz is, csak tudja, feltámadási misén voltam.

Bell & Sebastian 2012.04.08. 02:14:27

Tiltakozom és j'acusse, persze!

Mivel a tervezett, felvonuló és életvitel -szerűen análisan közösülők kirekesztő módon megvonják a büszkélkedés jogát mindazon népcsoportoktól, amelyek magának a szónak (buzi) etimológiai morfológiája során több-kevesebb ideig ugyancsak a szivárványos zászló alatt harcoltak az elkárhozás jogának Egyház általi monopolizálása és elidegenítése ellen!

Követelem, hogy a medréből kikelt folyamként hömpölygő (mint például a Mississippi Afro-Amerikában) menet fogadja szorosan kitárult partjai közé a szodomitákat, bugrisokat, pogányokat, árulókat, a parasztokat és tahókat, bolgárokat és bogumilokat, valamint a buzerálókat, esetleg az angol- és francia kocsik márkaszervizeinek szerelőit.

(Gyurcsány Ferenc egy új, még meg sem született kategória, de az úgyis elmegy, majd magánmetróval, végülis.)

Továbbá nyomatékosan kérem, mondhatnám követelem, csak az már stílusrontó és felesleges szóismétlés lenne, hogy minden megjelent párnak sorsoljanak ki egy cigánygyereket a lelencből, hogy ők is (végre) a szorgalmasan nem dolgozó és létszámában egyre fogyatkozó társadalmunk -amely ráadásul még porlik is, mint a szikla- hasznos tagjai lehessenek, mert könnyű úgy nyalakodni, ha mindig más mosogatja el a csetrest utánuk.

A Budapestre jutást és gyülekezést meg segítse az állam ingyenjegyekkel, amelyekre legyen jogosult minden, a volt Nagy-Magyarország területén élő lény, akinek két anyja volt. Ez estben az ismeretlen katonák is -csoportos kedvezmény igénybevételével- elkísérhetik a masírozhatnéktól felhorgadt zigótáikat.

A zsúfolt nagyvárosban kéretik megfelelő segítséget nyújtani a várhatóan többszörösére duzzadó tömeg tájékozódásához, megfelelő méretű és elhelyezésű, világító, a szabatosság és terrorizmus édenkertjéből származó, Generál Electric -gyártmányú táblák kihelyezésével, azokon a kötelező haladási irány ábrázolásával.

Az érvényes TAJ kártya lézerszkenneres leolvasása biztosítsa az egyéni azonosíthatóságot, alternatív útvonalak személyre szabott kijelölhetőségét és a kergekórban -kalandféreggel súlyosbítva- szenvedő, szétszéledt, ám azonos geopolitikai egységekből érkezett csoportok egyesülésének elősegítését.

A tájékoztató táblák minimális mérete 2,718281...x 3,141592... méter (a Vinszentblog kérésére), leolvashatóságuk minimum 133 yard (RG kérésére) és eszelősen villogó feliratuk (az LMP kérésére) az alábbi legyen!

TAJ GE TOSZ >>>

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.08. 03:59:39

@Bell & Sebastian:

Huhhh, ez a pannon-kárpát klíma! Mit ki nem hoz egyesekből! :-D

Áldott Húsvétot!

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.08. 04:02:21

@TuRuL_2k2:

Az előző rész tartalmából:

Lev 18.22
Ne hálj férfival, úgy, ahogy asszonnyal szokás hálni, ez gyalázatos dolog.

Lev 20.13
Ha valaki férfival hál együtt, úgy, ahogy asszonnyal szoktak együtt hálni, ez utálatosság, amelyben mindketten részesek, ezért meg kell halniuk, vérük visszahull rájuk.

Az új rész tartalma:

Mt 5.17
Ne gondoljátok, hogy megszüntetni jöttem a törvényt vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem teljessé tenni.
Mt 5.18
Bizony mondom nektek, míg ég és föld el nem múlik, egy i betű vagy egy vesszőcske sem vész el a törvényből, hanem minden beteljesedik.
Mt 5.19
Aki tehát csak egyet is eltöröl e legkisebb parancsok közül, és úgy tanítja az embereket, azt igen kicsinek fogják hívni a mennyek országában. Aki viszont megtartja és tanítja őket, az nagy lesz a mennyek országában.
Mt 5.20
Ezért mondom nektek: ha igazságotok nem múlja felül az írástudókét és a farizeusokét, nem juttok be a mennyek országába.

Róm 1.18
Isten haragja eléri az égből az embereknek minden istentelenségét és gonoszságát, akik az igazságot elnyomják igazságtalansággal.
Róm 1.19
Ami ugyanis megtudható az Istenről, az világos előttük, maga Isten tette számukra nyilvánvalóvá.
Róm 1.20
Mert ami benne láthatatlan: örök ereje és isteni mivolta, arra a világ teremtése óta műveiből következtethetünk. Nincs hát mentségük,
Róm 1.21
mert fölismerték az Istent, mégsem dicsőítették Istenként, s nem adtak neki hálát, hanem belevesztek okoskodásaikba és érteni nem akaró szívük elhomályosult.
Róm 1.22
Kérkedtek bölcsességükkel és oktalanná váltak.
Róm 1.23
A halhatatlan Isten fölségét fölcserélték a halandó ember, a madarak, a négylábúak és a csúszómászók képmásával.
Róm 1.24
Ezért Isten szívük vágya szerint kiszolgáltatta őket a tisztátalanságnak, hadd gyalázzák meg saját testüket.
Róm 1.25
Isten igazságát hamissággal cserélték fel, s inkább a teremtmény előtt hódoltak, mint a Teremtő előtt, aki mindörökké áldott. Amen.
Róm 1.26
Ezért szolgáltatta ki őket Isten a saját gyalázatos szenvedélyeiknek. Asszonyaik a természetes szokást természetellenessel váltották fel.
Róm 1.27
A férfiak hasonlóképpen abbahagyták az asszonnyal való természetes életet, egymás iránt gerjedtek vágyra, vagyis férfi férfival űzött ocsmányságot. De meg is kapták tévelygésük megszolgált bérét.
Róm 1.28
Nem méltatták az Istent arra, hogy megismerjék, az Isten is romlott eszükre hagyta hát őket, hogy alávaló tetteket vigyenek végbe.
Róm 1.29
Tele is vannak mindenféle gonoszsággal, hitványsággal, kapzsisággal, ravaszsággal, tele irigységgel, gyilkossággal, vetélkedéssel, ármánykodással, rosszindulattal.
Róm 1.30
Megszólók, rágalmazók, istengyűlölők, gyalázkodók, fennhéjázók, kérkedők, agyafúrtak, szüleik iránt engedetlenek,
Róm 1.31
értetlenek, hitszegők, lelketlenek, könyörtelenek.
Róm 1.32
Bár fölismerték Isten rendelkezését, hogy aki effélét művel, méltó a halálra, mégis ilyeneket tesznek, sőt a tetteseknek még helyeselnek is.

1Tim 1.8
Mi tudjuk, hogy a törvény jó, ha valaki helyesen alkalmazza;
1Tim 1.9
de tudatában kell lennünk, hogy a törvényt nem az igaz emberért hozták, hanem a gonoszokért, a lázadókért, az istentelenekért, a bűnösökért, a vallástalanokért, a közönséges lelkűekért, az apa- és anyagyilkosokért, a vérengzőkért,
1Tim 1.10
a tisztátalanokért, a fajtalanokért, a rabszolga-kereskedőkért, a hazugokért, a hamisan esküvőkért, és mindazért, ami még ellenkezik az igaz tanítással,
1Tim 1.11
a boldog Isten dicsőségéről szóló evangéliummal, amelynek hirdetésére megbízást kaptam.

Áldott Húsvétot!

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.08. 04:08:43

@takács bálint:

Bálint, Bálint, sose komolyodsz meg!:-)

Áldott Húsvétot!

ü
bbjnick

Samott 2012.04.08. 07:05:06

Gyanitom igazabol nem a melegek vonulasa miatt van a tiltas, hanem amiatt ami ezzel jar: kivonulnak mindazok akiket ez irrital, es megint kezdodik a hepaj. Kisebb kommunikacios defekt, ha betiltjak es errol szolnak a hirek, mintha verzofeju, osszevert melegekkel lesznek tele a hirek aznap este.

MézesRozi 2012.04.08. 08:08:50

@Tilikov:

a maga hozzászólása mélyen antiszemita, hiszen az ószövetség Istenéről, Jahvéról állítja, amit állít. emellett mélyen keresztény-ellenes, de gondolom, ez alig néhányakban kelt felháborodást.

a maga kommentje antiszemita uszítás. remélem a patkányblog már dolgozik az ügyön.

MézesRozi 2012.04.08. 08:13:36

@TuRuL_2k2:

vagyis aki mindent elnéz magának, az elnézi a felebarátjának is, aki viszont magán önuralmat gyakorol, mert tudja, hogy van jó és rossz, és mindig választhat, az bizony a felebarátjának sem néz el mindent.

vagy te úgy szereted a gyerekedet, hogy hagyod, amikor villát dug a konnektorba? nanemár.

takács bálint (törölt) 2012.04.08. 08:57:59

@MézesRozi:
ez oké, csak a tanítóegyházad nagyon sok mindent benéz. tegyük fel, hogy a kamasz fiad drogozik. értem, hogy nem drogozik, de mi van ha mégis csak.

akkor szerintem elég jó ha közelében van egy értelmes leszbikus, aki ilyenkor nyakon vágja. mert ugye a leszbikus nők arra vannak predesztinálva, hogy mások helyett legyenek anyák.

ezt akkor tudják könnyen megtenni ha a heteroszexuálisokhoz hasonlóan kipárosodnak. a társadalomnak szüksége van kiegyensúlyozott párkapcsolatban élő leszbikus rendőrnőkre. értem persze, hogy a te tanító egyházad érdeke az, hogy apáca legyen inkább. de egy nyitott társadalomban meg kell adni a választást. nemcsak rossz, és jó között. hanem jó és jó között is. az is jó, ha apáca lesz. mert leszbikus, és kövér. és az is, hogy rendőrnő, mert leszbikus, és izmos. szinte vég nélkül lehetne sorolni. miért ne lehessen egy leszbikus hivatalnok. például majd ő lesz az, akit bármikor bemegy túlórázni, mert a másik anyának beteg a gyereke, és táppénzen marad vele. kell olyan, aki ilyen esetben bevethető. minden közhivatalba kell egy leszbikus. és ha ezt végigvesszük, akkor az derül ki, hogy mindenhová kell. egyszerűen így kerek a világ. és miért is ne élhessenek diszkrét párkapcsolatban.

takács bálint (törölt) 2012.04.08. 09:00:30

@bbjnick:
ha a melegeket üldözni kellene, akkor ez lenne a szentírásban: "bizony mondom néktek férfi ne élhessen férfival, és nő nővel. mert a birka sem él birkával, és a tehén tehénnel". csakhogy a bibliában ez nem szerepel. a vatikán tanítása meg pontosan ez. istenkáromlás. majd mondok értük egy imát.

jazzcool 2012.04.08. 09:01:36

Kb egy hónapja Sydneyben megnéztem a melegfelvonulást. Százezrek tolongtak, pedig pocsék idő volt, a vonulás több mint három órán át tartott, hihetetlen fesztivali hangulat volt. Nem csak Sydney van messze tőlünk, hanem a tolerancia is.

Pelso.. 2012.04.08. 09:10:51

@MézesRozi: Turul mondatából e következtetésre jutni, enyhén szólva erőltetett kreatúrának tűnik, -melyet erősít a gyermek-konnektor példa...

Stenonis 2012.04.08. 09:41:55

@bbjnick:
De nagyon bibliai alapokon áll valaki.

Bezzeg schmittnél annyira nem jött elő nálad ez a biblikusság...

Tudod, a Tízparancsolatból a ne lopj és a ne hazudj parancsot eléggé kreatívan értelmezted. ;)

hill billy 2012.04.08. 10:26:31

@Stenonis: Ha olyan biblikus vagy, melyik pontban szerepel a "ne hazudj" a Tízparancsolatban?

ucsacsu 2012.04.08. 10:45:58

turulka tőlem akár fel is moshatod előttük az utat háztól házig,h ne legyen piszkos a boa a portól,de mért nem a XVII kerületbe csinálják. Talán ott nem elégé provokatív?

Stenonis 2012.04.08. 11:00:24

@hill billy:

Fordítás kérdése...
Károlinál: Ne tégy a te felebarátod ellen hamis tanúbizonyságoz.
Itt is nézelődhetsz:
uj.katolikus.hu/lelkiseg.php?h=20

Stenonis 2012.04.08. 11:02:25

@ucsacsu:
A Békemenet ugyan ezen az úton vonult. Az nem akadályozta a közlekedést. Akkor a melegek miért akadályozzák?

Tudod, gyülekezési jog, mint az alapvető emberi jogok egyike. Ezt egy demokráciában nem szabad korlátozni.

ucsacsu 2012.04.08. 11:07:19

@Stenonis:
Egy aranyszájútól idézek,plagizálok," a Buziság nem szégyen,de nem is kell vele dicsekedni!!

Stenonis 2012.04.08. 11:11:02

@ucsacsu:
Szólásszabadság, mint szintén alapvető emberi jog.
Ha valaki dicsekedni akar vele, akkor bizony egy demokráciában joga van hozzá.

Ha nem tetszik, lehet kivándorolni Iránba vagy Szaud-Arábiába.

ucsacsu 2012.04.08. 11:13:26

@Stenonis:
Vagy tel-aviviba, de szerény vagy!

ucsacsu 2012.04.08. 11:16:21

@ucsacsu:
Egyébként má ha szó nálad van nem mesélnél a hét mértéktelenség elosztásáról,ha kérhetlek,
:::)))))

Wahula Jakab 2012.04.08. 11:30:43

Végül úgyis engedélyezni fogják.Azért hazafele vegyetek jegyet a földalattin.

ucsacsu 2012.04.08. 11:43:34

Hova lettél SZÍVI?

Stenonis 2012.04.08. 11:47:16

@ucsacsu:
Bocsi, de Tel-avivban van Gay Pride...
:)

hill billy 2012.04.08. 11:47:50

@Stenonis: Tehát a Bibliában a Tízparancsolatban nincs benne a "ne lopj". Ennyit a biblikusságról. Olvasgasd.

Altaïr 2012.04.08. 11:51:11

És miért nem tudnak másik útvonalon vonulni?

ucsacsu 2012.04.08. 11:52:30

@Stenonis:
Hát ez az, lehet elhúzni oda, osz ott lehet oda-vissza felvonulni, itt is csak ne a főváros szívébe.Még lehet,h meleg fogadtatásban lesz részük,ha má lúd legyen kövér,fokhagymás.

Stenonis 2012.04.08. 11:56:07

@ucsacsu:
Figy...

Most te egy demokráciában szeretnél élni vagy nem?

Ha nem akkor lehet menni Fehéroroszországba.

Ha igen, akkor bizony tiszteletben kell tartani az alapvető emberi jogokat...

Stenonis 2012.04.08. 11:56:39

@Altaïr:
Miért kellene más útvonalon vonulniuk?

A Békemenet nem akadályozta a forgalmat?

ucsacsu 2012.04.08. 12:03:34

@Stenonis:
Nekem nincs jogom nem nézni zajongó,vonagló buzikat?,mert ha van akkor az én jogomat sértik.

Stenonis 2012.04.08. 12:09:38

@ucsacsu:

De jogod van nem nézni...

Nem mész arra. Vagy, ha ott élsz, akkor nem nézel ki az ablakon...

Ha néhány elmebeteg maszopost zavar a gárdaavatás, akkor azt is tiltsuk be?
Ennyi erővel nem lehetne egy tüntetést sem tartani...

ucsacsu 2012.04.08. 12:14:10

@Stenonis:
Igazad van, és is veszek egy boát,és széthúzom a farpofákat,gyere,várlak!

cutcopy 2012.04.08. 12:14:29

"Békemenet legalább százezer résztvevője egy téli hétvégén nem bénította meg a közlekedést"

Na igen mert százezer ember közlekedése alsóbbrendű mint azé az ezeré akik emiatt el lettek terelve..

Viszont ugyanezt az ezret ismét elterelni száz miatt nem ugyanaz a minőség..

ucsacsu 2012.04.08. 12:15:21

Sőt hozzálmég valakit,oszt csinálunk egy Quimbyt.

ucsacsu 2012.04.08. 12:22:55

Ha valaki nem tudná, New York város Brooklyn megye szlengjében ha három buzi összetolat az a Quimby.

ucsacsu 2012.04.08. 12:39:55

Nem tetszik az ajánlat?

Stenonis 2012.04.08. 12:47:54

@ucsacsu:
És akkor most ki a homoszexuális?

Ha már így nyilvánosság előtt bevallottad, hogy saját nemedhez vonzódol, akkor miért háborogsz a menet ellen? ;)

kalamajka49 2012.04.08. 12:55:50

@bbjnick: Úgy döntöttem, nem lesz olyan megmondás, mint amit vár. Idézgethetnénk össze-vissza a Bibliából (meg a katekizmusból), de csak elbeszélnénk egymás mellett.

Na jó, a katekizmusból azért idézek egyet:
"Nem elhanyagolható azon férfiak és nők száma, kiknek homoszexuális hajlama nagyon mélyen gyökerezik. E hajlam, mely objektíve rendetlen, többségük számára próbatétet jelent. Tisztelettel, együttérzéssel és gyöngédséggel kell fogadni őket. Kerülni kell velük kapcsolatban az igazságtalan megkülönböztetés minden jelét."
Remélem, érti, hogy az utolsó mondat kerülendőnek mondja a melegfelvonulás betiltását a békemenet be-nem-tiltásának tükrében.

Én csak szomorú vagyok, amiért itt tart a magyar jobboldal. Amerikában Washington államban nemrég vezették be a melegházasságot, a republikánusok néhány centrum felé elhelyezkedő képviselőjének szavazatával. Az egyik hölgy nagyon megható beszédet mondott.
www.youtube.com/watch?v=UiGmgqW6ES8
Képzelje el, hogy engem könnyekig meghatott ez a videó, pedig nagyon ritkán szoktam sírni. Ne legyenek kétségei: a világ errefelé tart, és legfeljebb lassítani tudják, megállítani nem. A homoszexualitás meg fog szűnni politikai kérdésnek lenni, le fog kerülni a napirendről.

Csak egyszerűen fáj belegondolni, hogy itthon egy ilyenre még évtizedeket várhatunk. Odadobjátok a melegeket a baloldalnak, aztán lelibsibuzizzátok őket. Hát gratulálok.

fremskritt (törölt) 2012.04.08. 13:34:36

ezért is föl kellett volna 2010-ben oszlatni kádár rendőrségét.

Bloodscalp 2012.04.08. 13:51:31

@amervihákim: vallási fundamentalista, nyivákol ha nem kap egyenlő jogokat és toleranciát:) hiszen ők áldozatok nap mint nap (ez olyan vicces) ám őket a saját megkülönböztetéseikkel-vagyis előjogaikkal kell elfogadni! mert ha nem az diszkriminálás, és ők nem tűrik a buzikat (betegek)-erről ennyit nem kirekesztenek csak a hetero pároknak áll a világ, keresztény ember nem lehet buzi, vagy csak még nem bánta meg a bűneit:)

és egy ilyen kisebbség oktat szeretettre és összetartozásra stb., szép.

hill billy 2012.04.08. 14:10:07

@amervihákim: A világ megy valamerre? Akkor minek tüntetni, hisz a világ megy valamerre?
Egy istenháta mögötti állam törvényhozásából ki tudtad olvasni merre megy a világ? Naponta n+1 esemény történik, amiknek n+1 értelmezése lehet, de te látod a világ menetének jelét a washingtoni törvényhozás egy döntésében. Isten adta csodálatos képesség. Próféta?

Altaïr 2012.04.08. 14:12:53

@Stenonis: Azért kellene más útvonalon vonulniuk, hogy bebizonyítsák, hogy nem a balhézás és a normális emberek agyának felbaszása meg a forgalom megbénítása a céljuk, hanem hogy legyen egy felvonulásuk akkor is, ha csak kevesen mennek el megnézni. Merthogy nem a nézők, hanem maguk miatt vonulnak fel.

Leszarom, hogy a békemenet mehetett-e arra vagy nem, most nem róluk van szó. Megnyugodhatsz, hogy ha választani kellene, akkor azt választanám, hogy akkor senki ne vonulhasson az Andrássyn.

Stenonis 2012.04.08. 14:18:40

@Altaïr:
Nem érted a problémát...

Ha a Békemenetet engedélyezte a rendőrség (ők nem akadályozták a forgalmat), akkor a Meleg büszkeség miért akadályozná?

Normális ember miért baszná fel az agyát a melegek miatt? Nem mentél volna el a Queen koncertre, mert felbaszod az agyad Freddie Mercury miatt? Amikor megszólal egy Queen szám vagy Csajkovszkíj a rádióban, felbaszod az agyad?

Pont a latens homoszexuális emberek szoktak hőbörögni. Mivel ezzel akarják bizonyítani, hogy mennyire heterók, pedig nem is. ;)

jani888 2012.04.08. 14:39:45

Van itt egy apróság. Úgy hívják:TÖBBSÉG .

ucsacsu 2012.04.08. 14:49:47

@Stenonis:
Nem én védem őket,hanem te. Mit háborogsz?Ti libsik mindig összetévesztitek a demokráciát exhibicionizmussal.de hát a természet a ti gondotokat is megoldja szerencsére.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.08. 14:50:42

@amervihákim:

"Remélem, érti, hogy az utolsó mondat kerülendőnek mondja a melegfelvonulás betiltását a békemenet be-nem-tiltásának tükrében." --- írja.

Olvassunk Katekizmust:

"Tisztaság és homoszexualitás

2357 A homoszexualitás olyan férfiak vagy nôk közötti viszony, akik
kizárólagosan vagy döntôen saját nemük iránt éreznek szexuális
vonzalmat. A századok folyamán és különbözô kultúrákban nagyon eltérô
formákat öltött. Pszichikai eredete nagyrészt föltáratlan. A hagyomány
a Szentírásra támaszkodva --mely úgy mutatja be a homoszexuális
kapcsolatokat, mint súlyos eltévelyedéseket[3123] -- mindig vallotta,
hogy ,,a homoszexuális cselekedetek belsô természetük szerint
rendetlenek''.[3124] Ellentétesek a természetes törvénnyel. A nemi
aktusból kizárják az élet továbbadását. Nem az igazi érzelmi és
szexuális komplementaritásból származnak. Nincs olyan eset, amikor
jóváhagyhatók lennének. 2333

2358 Nem elhanyagolható azon férfiak és nôk száma, kiknek
homoszexuális hajlama nagyon mélyen gyökerezik. E hajlam, mely
objektíve rendetlen, többségük számára próbatétet jelent.
Tisztelettel, együttérzéssel és gyöngédséggel kell fogadni ôket.
Kerülni kell velük kapcsolatban az igazságtalan megkülönböztetés
minden jelét. Az ilyen személyek arra hivatottak, hogy valósítsák meg
életükben Isten akaratát, és amennyiben keresztények, egyesítsék az Úr
keresztáldozatával az állapotukból adódó esetleges nehézségeket.

2359 A homoszexuális emberek a tisztaságra kaptak meghívást. Az
önuralom erényeivel, melyek nevelik a belsô szabadságot, olykor az
önzetlen barátság segítségével, imádsággal és szentségi kegyelemmel
fokozatosan és kitartóan közeledhetnek és kell is közeledniük a
keresztény tökéletességhez. 2347"

www.ppek.hu/konyvek/kek01.txt

Remélem, érti mit jelent...?!

Krisztus feltámadt!

ü
bbjnick

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.08. 15:05:54

a buzikat jól meg kéne büntetni. de előtte a főszerkesztőt, háturul

Alfőmérnök 2012.04.08. 15:07:01

@amervihákim: Nyilván nem fogja a pofádba vágni a véleményét a buzikról ez a sunyi pöcs. Ahhoz gyáva. (Most nem találom a kommentet, de valahol azt írta pl., hogy milyen kormány az, ahol egy buzi részt vehet az alkotmányozásban.)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.08. 15:11:29

@Alfőmérnök:
héhéhé! maga utálhatja bbj-t, de ez nem jogosítja, hogy buzikkal csevegjen. kérem, ne undorítson.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2012.04.08. 15:19:19

@bbjnick: de ez nem azt jelenti, hogy ne vonuljanak. Egy dolog, hogy mit gondolunk az LMBT-létről, és másik, hogy ettől még had vonuljanak. Evvan. Lásd a Gudrun-interjút.
mandiner.hu/cikk/20120329_gudrun_veronika_kugler_az_europai_keresztenyellenessegrol_intoleranssa_valtak_a_tolerancia_hirdetoi
Akik toleranciáról beszélnek, intoleránssá váltak. Néhány kis csoport, a radikális szekularisták, a radikális feministák és a radikális homoszexuális (és LMBT) csoportok erőltetik azokat a törvényeket, amelyek elhallgattatnák a keresztényeket. De nem csak a keresztényellenes törvényhozás, hanem a társadalmi kiszorítás mögött is ők állnak: ők akarják nevetségessé tenni a keresztényeket és ők terjesztenek negatív sztereotípiákat a keresztényekről. A legtöbb keresztényellenes incidens velük hozható kapcsolatba.

Ezek ugyan hangos, de kis csoportok, nem?

Igen, de nem is akarom őket elhallgattatni. Hadd mondják, amit akarnak.

evvan. Trú konzi és keresztény melegfelvonulás idején elmegy kirándulni a családjával.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.04.08. 15:22:04

@Bell & Sebastian: "Mivel a tervezett, felvonuló és életvitel -szerűen análisan közösülők kirekesztő módon megvonják a büszkélkedés jogát mindazon népcsoportoktól, amelyek magának a szónak (buzi) etimológiai morfológiája során több-kevesebb ideig ugyancsak a szivárványos zászló alatt harcoltak az elkárhozás jogának Egyház általi monopolizálása és elidegenítése ellen!"

Csajt lehet seggbe, vagy az is tilos?

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.04.08. 15:24:44

@bbjnick:

Istenem, a Biblia tele van mindenféle elavult marhasággal, nem kell ezt annyira komolyan venni. Buzulj nyugodtan, ha jólesik!

kalamajka49 2012.04.08. 15:25:50

@Bloodscalp: olvasd vissza, javítsd ki, és küldd el újra, amit írtál, mert értelmezhetetlen volt. Legyen alany és állítmány a mondatokban, meg kicsit több írásjel.

Előjogaid meg neked vannak, nem nekem.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.08. 15:25:58

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
magának is leírom mit mondott bod péter a szodómiáról:
ha férfi férfival, vagy oktalan barommal, vagy bár asszonnyal, de nem a szaporodásra rendelt edényben közösködik...

ezen túlmenően a nőt seggbekúró még nevetséges is, mert csak annyit bizonyít, hogy szívében buzi, ezért nem tud nőt, nőként használni.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.08. 15:27:40

@dobray:

"konzi és keresztény melegfelvonulás"

ez valóban neked való móka! :)

kalamajka49 2012.04.08. 15:32:08

@hill billy: Nem csak abban látom, tudod mit jelent az a szó, hogy "példa"? Lehet, hogy kicsit több melegekkel kapcsolatos hírt és felületet olvasok, mint te. És igen, a világ az egyenjogúság felé tart.
Ne gondold, hogy a melegek megítélése pusztán a politikai beállítottságtól függ, az életkort rengeteg országban fontosabb tényezőnek mérték. (Azt hiszem, itthon is volt ilyen mérés. Azaz, a vén kommerek között több a homofób, mint a fiatal jobberek között.) Tehát a homofóbok aránya csökken.

kalamajka49 2012.04.08. 15:36:54

@bbjnick: Értem, mit jelent. Rengetegszer olvastam.

Bár nem értek egyet a vele, és várakozásaim szerint évtizedek kérdése, hogy átírják ezt a szakaszt. Egyébként a "pszichikai eredete nagyrészt föltáratlan" állítás eléggé el is avult.

Azt egyértelműen kijelenthetjük, hogy a felvonulás betiltása nem következik belőle, így az a katolikus meggyőződésből nem vezethető le.

kalamajka49 2012.04.08. 15:39:05

@jose maria padilla: nem is értem, miért az én nickem van Az aljasság világtörténetéből, és nem a tiéd.

Én azért szeretlek.

kalamajka49 2012.04.08. 15:43:37

@bbjnick: off: azt nem mondták még, hogy vizuálisan nagyon idegesítő, egyúttal felesleges minden kommented végén az


bbjnick"
???

Bloodscalp 2012.04.08. 16:26:57

@amervihákim: mindenkinek vannak, ettől vagy ember(?). a lektorálásod vicces volt, ez nem szépirodalom, de nem olvasod ha nem tetszik

kalamajka49 2012.04.08. 16:41:59

@Bloodscalp: jó, akkor majd máskor ne az én kommentem végén lévő "Válasz erre" gombot nyomd meg, és akkor nem fogom elolvasni.

Az ember utáni zárójeles kérdőjellel csak magadat minősítetted. Az előjogokat meg nyilván úgy értettem, hogy hozzám képest többletjogokkal bírsz. Nyilván egy egérnél vagy egy kínai parasztnál én is több joggal bírok.

kalamajka49 2012.04.08. 16:48:35

@Bloodscalp: Bocs, most láttam hozzászólásaidat a keresztényellenességről szóló poszt alatt. Azt hiszem, leesett az első kommented. (De azt fenntartom, hogy önmagában nagyon nehéz volt értelmezni.) bbjnick volt az alanya?

Bloodscalp 2012.04.08. 17:04:29

@amervihákim: nehéz napod van ahogy látom

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.08. 17:32:49

@amervihákim:

Komolyan vesszük egymást? Én komolyan veszlek téged (is). Milyen katolikus az, aki nem ért egyet a Katolikus Katekizmussal?:-)

Van itt egy "brossúra", ami sokoldalúan és elég átfogóan foglalkozik a kérdéssel (alapvetően) katolikus keresztény szemszögből:

www.ppek.hu/k527.htm

Ajánlom figyelmedbe!

Idézet a munkából: "Jerry Kirk, ohioi protestáns lelkész, így ír: „A homoszexuális embernek nem marad semmi reménye, ha Jézus Krisztus egyháza megváltoztatja a maga szexualitásra és erkölcsre vonatkozó történeti és biblikus értelmezését, amely szerint a homoszexualitás bűn, amelyből meg kell térni. Ha a kereszténység ebben meghátrál, az egyház, még ha ’az egész világot megnyeri is’, ’a saját lelkét mégis elveszti’. Az Írás nem lenne tekintély többé, és az egyház nem követné többé Jézus Krisztust. Átmenetileg talán jobban érezné magát, de csupán olcsó látszatkegyelmet kínálna fel, ami egyáltalán nem kegyelem. Istenben ugyanis a bűnös igazul meg, nem a bűn.”
A homoszexuális mozgalom elleni szellemi ellenállás fokozatos leépülése láttán van den Aardweg így ír: „semmilyen mentsége nincs azoknak a heteroszexuálisoknak, akik csatlakoznak a ’homoszexualitás normalizálásának ideológiájához’, és nem hajlandók határozott erkölcsi különbséget tenni akár közömbösségből, akár a tetszeni akarás opportunizmusából, vagy a társadalmi visszautasítástól és haragtól való félelemből teszik ezt. Sokan nem őszinték. Annak ellenére, hogy belül érzik, a homoszexualitással valami nincs rendben, mégis inkább a nyilvánosan érvényes véleményt visszhangozzák és leborulnak ’a piactér bálványai’ előtt, ahogy John Locke megfogalmazta. Amennyiben humanitárius szerepre vállalkoznak, tragikus homoszexuális sorsok kialakulásához járulnak hozzá, és ezért hivatásuk és társadalmi feladatuk szerint maguk is felelősek. Ezen túlmenően hozzájárulnak ahhoz az általános elbizonytalanodáshoz, hogy mi is a normális szexualitás és a házasság, és így a hagyományos család felbomlását is előmozdítják.”47 Aki ma úgy gondolja, hogy fájlalni kell a „gerendát” keresztény elődei szemében, az előbb a saját gondolkodását tisztítsa meg a tévedés szálkáitól. Talán arra fog rájönni, hogy „szálkái” közt van, amelyik „gerenda” méretű. Itt az ideje tehát, hogy nemcsak az emlékezet, hanem sok mai keresztény ember gondolkodása is megtisztuljon a meleg-mozgalom tévedéseitől és hazugságaitól..."

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.08. 17:49:26

@dobray:

Egy idézettel válaszolok neked:

"Ha a válaszokon gondolkodunk azon kérdésekre, amelyekre fent céloztam, hogy milyen más formája lehetne a demokráciának a szekulárison kívül, az én válaszom a „demokratikus perszonalizmus”. Ez semmi többet nem jelent, mint hogy a demokráciát az emberi személy transzcendens méltóságára alapozzuk. A transzcendencia a másoktól és Istentől való függőségünkre irányítja a figyelmet. És ez a függőség, ahogy ismerjük, a transzcendencia valósága. Semmi demokrácia-ellenes nincs abban, ha ezt az igazságot belevisszük a politikai berendezkedésünkön gondolkodó reflexiókba. A demokrácia ilyen megalapozása nem jelent teokráciát."

Az idézet forrása egy @dobray-poszt: mandiner.blog.hu/2012/04/08/csak_szekularis_demokracia_letezik_george_pell_biboros_sydney_erseke_keszul

ü
bbjnick:-)

Altaïr 2012.04.08. 18:24:36

@Stenonis: Látom, nem az a gond, hogy nem érted, hanem hogy nem _akarod_ érteni. Felesleges relativizálnod, abból úgysem jössz ki jól.

Bloodscalp 2012.04.08. 18:30:34

@bbjnick: szép, de az 1100-as évek már nem jönnek vissza:)

Stenonis 2012.04.08. 18:31:59

@Altaïr:
Én értem...

Van pár latens, aki a hőbörgésével kompenzál...

De neked személy szerint mi a bajod a homoszexuális emberekkel?

Stenonis 2012.04.08. 18:35:49

@ucsacsu:
Én téged védelek, kedves homoszexuális kommentelő...

Mi abban az exhibicionizmus, hogy a melegek felvonulnak?

A természet meg mit old meg?

A kb. 6000 éves írott történelmük során mindvégig jelen van a homoszexualitás. Egyes kulúrkörök megpróbálták kiirtani (zsidó-keresztény), nem sikerült nekik. Most is a populáció 5-10%-a homoszexuális.

Nem lenne egyszerűbb elfogadni ezt a tényt. Kb. úgy, mint a gravitációt.

ucsacsu 2012.04.08. 20:18:39

@Stenonis:
LÁTOM ÖREGE, NEM FOGUNK EGY GYÉKÉNYEN ÁRULNI,MERT ÉN UGYAN MEGKERESZTELTEK,ÉS AZ ELŐ BŐRÖM IS A HELYÉN VAN,NEM MONDHATÓ,H KERESZTÉNY SZELLEMBE DE KONZERVATÍV MÓDON ÉLEK NAGY SZERETETTBE A CSALÁDOMMAL IMMÁR HARMINC ÉVE. ÍGY AZTÁN KIS BUZIK NINCSENEK A KÖRNYEZETÜNKBEN,DE KELLŐ ÉRDEKLŐDÉSSEL,ÉS TÁVOLSÁGBÓL FIGYELEM A TÉNYKEDÉSÜKET, HA ÉRTED.

Altaïr 2012.04.08. 21:59:46

@Stenonis: Jó terelési próbálkozás, de a kérdésem továbbra is: miért nem jó nekik másik útvonal?

Stenonis 2012.04.08. 22:35:08

@Altaïr:

Azért mert joguk van lefoglalni azt az útvonalat.

Ha a Békemenet nem akadályozta a forgalmat, akkor ez sem fogja.

Atisz 2012.04.09. 12:43:05

@bbjnick: Konklúzió: Lót homofób volt, a 2 angyalról nem is beszélve.

Bloodscalp 2012.04.09. 13:24:30

@Altaïr: na, akkor csakhogy megértsd-bár nehezen megy úgy látom. Mi lenne ha van egy vallási körmenet valahol Bp-n csak úgy random,kitalált...legyen az Andrássyn.

De szerintem ne legyen ott, mert engem zavar! Éljék meg máshol a hitüket, és az se érdekel hogy (kitalált) szent hely kötődik oda, a vallásukhoz kapcsolodik. szarok bele, vonuljanak máshol másik útvonalon!

Na, már felfogtad te idióta?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.09. 13:56:09

A homoszexualitásról

Bár lehet azt mondani, hogy természetesek a melegek, hisz előfordul a természetben, ezzel az állatvilágban is (állítólag - ha van is meleg állat, nem hinném, hogy tudatában van saját magával), de azért még mindig nem a tökéletesség:
Az ember még hasznos tagja lehet a társadalmának (fajának), ha homoszexuális, de egy állat már nem. Az állatnak is legfőbb célja tudattalanul fajának fenntartása, amellett hogy az egyed életben maradjon természetesen. De a meleg állatok legfőbb célja a természetben már nem a csoport, a faj (társadalom), érdekeivel egyezik meg, hanem csupán a saját érdekei, a saját "szabadsága" érdekli, (persze ha közösségben dolgozik, segít a vadászatban, építésben akkor a másodlagos társadalmi -közösségi feladatokat még elláthatja), ez a túlzott szabadságvágy, a homoszexualitás tökéletességként, dicsérendő (esetenként felvállalandó) dologként való ábrázolása jellemzi a mai neolibserálisokat is az embernél. Ez intellektuális, és ezért evolúciós zsákutca is. A fajok árulói ők, a társadalom ellenségei.

Én elutasítom a nagy bevallásokat, felszínes, üres tapsok közepette, de az embernek fel kell vállalnia magát, el kell fogadnia csendesen a helyzetét, ha azon már úgysem tud változtatni, ha kérdezik konkrétan, hazudni nem illik. Büszkesége és becsületessége lehet másnak is, nemcsak a családszerető embereknek. Büszkesége a gerincre és igazmondásra, nem a nemi hovatartozására. Mi miért lennénk büszkék erre? Nincs rá okunk, ahogy a melegnek sincs melegségére. Mi se hangoztatjuk heteroszexuális mivoltunkat, ők se tegyék. Mind a meleg-, mind a hetero (ellen)felvonulásokat be kell tiltani!

Legalábbis a társadalom nem foglal le nekik tereket és utcákat, nem fizet nekik kordonokat és rendőröket, nem fizeti az útlezárások miatt keletkező anyagi károkat, a nép nem fogja feleslegesen szórni a pénzét ostobákra.

A melegeknek nem joguk van az öncélú felvonuláshoz, hanem kötelezettségük a kulturált viselkedéshez.

Gyermeket csak egy nő és férfi képes létrehozni, ilyenformán az embernél egy nagyobb úr, a Sors, Természet, a véletlen vagy Isten, elrendelte, hogy gyermeket csak egy nő és csak egy férfi neveljen. Csak ez lehet a család.

ucsacsu 2012.04.09. 15:58:58

Na steonis már érted? mi a baj a buzikkal?Ha nem olvasgasd tesz veszt.

Altaïr 2012.04.09. 17:11:04

@Bloodscalp: Te meg egy sötét paraszt bunkó geci vagy.

Altaïr 2012.04.09. 17:12:06

@Stenonis: Értem, hogy joguk van. A kérdésem: másik útvonal miért nem jó?

Bloodscalp 2012.04.09. 20:08:22

@Altaïr: ne bunkó gecizzé...én nem akarom hogy valami központi helyen sétafikáljanak, mert nem. Nem tudnak valami csöndes nem túl központi helyen körmenetezni?

Stenonis 2012.04.10. 09:29:25

@Altaïr:
Mert eddig mindig itt vonultak fel...

Altaïr 2012.04.10. 09:37:28

@Stenonis: Na hát ez tényleg elég nyomós érv :)

Stenonis 2012.04.10. 09:46:35

@tesz-vesz:
Az állatvilágot nettó baromság volt belekeverni...
De mindegy. Olvass utána egy kicsit a bonobók nemi szokásainak és rájössz, hogy miért.

Nem értem a logikádat... Ha a homoszexuálisok a faj ellenségei, amiért nem szaporodnak, akkor a cölibátust gyakorló férfiak és nők is a társadalom ellenségei.

Vagy azok, akik valami oknál fogva nemzőképtelenek.

Egy olyan közegben mint a magyar, igen is gerinc és büszkeség kell ahhoz, hogy valaki nyíltan felvállalja a homoszexualitását.

Nem arra büszkék, hogy melegek a felvonulók. Hanem arra, hogy fel merik vállalni nemi identitásukat. Ki mernek állni a nyilvánosság elé, hogy "igen, homoszexuális vagyok". És ehhez bátorság kell. Elég csak beleolvasni a mandineres kommentekbe és egyből rájössz, hogy miért.

És ki dönti el, hogy mi a társadalom?
Mert pár nyugger maszoposnak a Békemenet sem tetszett. Meg a gárdaavatás sem. És ha véletlenül még egyszer egy olyan politikai alakulat kerül hatalomra, amelyiknek fontos a nyugger munkásőrök véleménye? Innentől kezdve jogot formálnak a jobboldali tüntetések betiltására is.
Ugye érzed az analógiát.
Vagy teljes szólás, véleménynyilvánítási és gyülekezési szabadság van. Vagy semmilyen. És nem tudhatod, hogy a jövőben ki és milyen okkal korlátozhatja mondjuk a te szabadságodat, pont mondjuk egy meleg felvonulás betiltásának precedensére hivatkozva.

Ha így fejlődik a genetikai ismereteink, akkor lehet, hogy 15-20 év múlva már nemcsak férfi és nő tud csak létrehozni gyereket... Tudod, 30 évvel ezelőtt a klónozás is sci-fi volt.

És már a mostani társadalomban sem csak férfi és nő nevel gyereket. Vannak válások, tragikus balesetek és állami gondozás is.

Stenonis 2012.04.10. 09:51:34

@Altaïr:
Te indokold meg, hogy miért ne...

Eddig ez volt a szokás.

A rendőrség érve nonszensz, hiszen majdnem ugyanazon az útvonalon a Békemenet nem akadályozta a forgalmat.

De tudod mit, van egy alternatív javaslatom...

Nyugati tér, Bajcsy-Zsilinszky út, Alkotmány utca, Kossuth tér.

Altaïr 2012.04.10. 10:49:31

@Stenonis: Nem hiszem, hogy nekem kéne bármit indokolnom, én nem ragaszkodok egy útvonalhoz sem, sőt, magához a felvonuláshoz sem.

Ha jól olvasom, a rendőrség nem azt mondta, hogy nem lehet felvonulás, hanem hogy ezen az útvonalon nem lehet -- ezért is kérdezem, hogy mi olyan különleges ebben a konkrét útvonalban. Van annyi sok más út és tér.

Stenonis 2012.04.10. 11:47:52

@Altaïr:
Csak azt nem veszed figyelembe, hogy mivel indokolt a Rendőrség...

A közlekedés akadályozása azért nonszensz, mivel majdnem ugyanezen az útvonalon vonult a Békemenet is.

Ha a Békemenet nem akadályozta a közlekedést, akkor a melegfelvonulás miért akadályozza?

Ha erre értelmes választ tud valaki adni, akkor belátom, hogy más útvonalat kell keresni.

Valandil 2012.04.10. 13:59:02

Annyi mindenre ráhúzták már a Btk. 271-t (még álldogáló emberekre is, akik semmilyen módon nem voltak erőszakosak), erre miért nem tudják?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.12. 22:06:29

@Stenonis: az ember egy gondolkodó állat, avagy félig isten, félig állat, így nem butaság belekeverni a szemléltetés kedvéért az állítvilágot.

nem hiszem hogy lenne értelme utánaolvasni a bonobóknak, egyből már le is írhattad volna két mondatban, de nem tetted, ciki.

nem mondanám ellenségeknek, inkább árulóinak, vagy haszontalanoknak. a faj elsődleges szempontjából őknekik nincs funkciójuk.

pont azt mondom, hogy hazudni nem illik, mert az gerinctelenség. de ez nem azt jelenti, hogy híresztelni kell, harsogni, illetve lehet nekik is magánélete, magánügye, nem köteles válaszolni se ilyen kérdésre

ez az ő magánügye, ne harsogjon vele. az állam nem költ rá pénzt. nem kell ahhoz bátorság, nekem se, hogy heteró voltomat fitogtassam, retorziók meg őket se érik, csak beképzelik maguknak, mint a harcos feministák, akik szerint a nők kevesebbet keresnek, mint a férfiak.

a társadalom a nép. a nép tudatos közössége.
teljes szólásszabadság és gyülekezési szabadság bármikor lehet, ha nem akadályozza a forgalmat.
bár legszívesebben én szétveretnék egy spontán meleg gyülekezést is, bevallom, de nem tenném azért.
ne hasonlítsuk a melegeket politikai szektorokhoz.

a gyereket mindig egy férfi és egy nő hozzon létre. ez így alakult ki, a rendszer múködik, minek hozzányúlni, ami jó.
a klónozást pedig emberi szervek kialakítására kellene csak használni, nem pedig egész emberekre.

az ideális az, hogy férfi és nő nevel gyereket. azért kb az esetek 90%-ban. a hibahatárról és kivételekről minek beszélgetni egy általános témakörben?

pocaklakó minimanó 2012.04.14. 04:33:36

Én csupán azt nem sejtem még, hogy mikor várható az első Incesztus Büszkeség Menet, hiszen maga a szexuális alternatív nem olyan, ami miatt bárki, aki szabadelvűnek és emberjogi érvekkel és elvekkel élőnek mondja magát, tilthatná. Felvilágosult és európai országok előremutató példája lebegjen a szemünk előtt.
süti beállítások módosítása