A remény rabjai – a Jobbik-jelenség
2010. március 04. írta: k|M

A remény rabjai – a Jobbik-jelenség

  Szokták volt emlegetni művelt publicisták és elemzők, hogy a Fidesz ígéretcunamija az égig ér és ezzel olyan magasra tolta a lécet maga fölé, hogy nehéz lesz azt átugrania - nincs sok vitatkoznivaló ezzel az állítással, a Fidesznek olyan kihívásokkal kell megküzdenie, mint eddig senkinek. Ám van már nagyobb populista a Fidesznél, ezért kalandozzunk el az új erő, a Jobbik felé.

  Ha ugyanis a Fidesz felé komoly elvárások fogalmazódnak meg, akkor a Jobbik maga a megtestesült reménytemető. Alább megpróbáljuk felvázolni, miért erősödtek meg, és miért törvényszerű, hogy a zeniten túl csak az elhiteltelenedés várhat rájuk.

  Divat ma jobbikozni és divat ma jobbikosnak lenni, ezért kitekintéssel kezdünk. Az ember alaptermészetéhez tartozik az új, a tiszta és a kipróbálatlan felé fordulás, ha a régi, az ismert már használt és piszkosabb. Ebben nincsen semmi különleges, mindenki így működik, a kicsit tudatosabbak a huszas éveik közepére fölismerik, hogy az új nem feltétlenül jobb, csak új; de ennek taglalását a Konzervatóriumra bízzuk. Inkább az különös, hogy az értelmezők mennyire egysíkúan és kancsal csőlátás mellett viszonyulnak a Jobbik jelentette kihíváshoz. A felszín kapargatása folyik, holott a mélyben komoly dolgok történnek.

  Az áttekintés végett érdemes felidézni, a közélet megmondói szerint mi áll a Jobbik megerősödése mögött:
- a Fidesz, amely a kérlelhetetlen ellenzékiséggel támadta a jótevő baloldalt,
- a mucsai, tudatlan, populista szólamokra vevő tömegek.

  Mindkét állítás a valóság elkendőzésére, nem pedig feltárására szolgál. A Jobbik megerősödése ugyanis nem egyetlen társadalmi aktor, hanem sok-sok egymásraépülő és egymást erősítő válság együttes következménye. Létrejötte, megerősödése mögött olyan feltáratlan, kibeszéletlen és egyre feszítőbb gondok állnak, amik mára bőven túl vannak a kritikus szinten. A Jobbik csupán kisajátított bizonyos témákat és sikerrel mutatott fel olyan társadalmi problémákat, amik ugyan messze voltak a hivatalos nyilvánosság fősodrától, ám értő fülekre találtak.

Rendet!

  Az egyik ilyen jelentős témája a Jobbiknak az általuk cigánybűnözésnek nevezett problémahalmaz, ami természetszerűleg jóval komplexebb, mint ahogy azt a szélsőjobboldalon tálalják. De egy dolgot nem lehet elvitatni: a fölvetés nem egy ködös absztrakció, hanem sok kis helyi valóság leképeződése. Észak-Magyarországon tízezrek napi élethelyzete, hogy őt, ismerőseit, szomszédait vegzálják az utcán, kirabolják, elszedik értékeit, telefonját, zsebpénzét, nyugdíját vagy felszedik a veteményeskertjét. Ha az elkövetők megrémülnek, akkor pedig kifordul belőlük a barbár ösztönállat és tizenéves gyerekek agyonvernek magatehetetlen időseket.

  Legtöbbször az áldozatok már nem is szólnak a rendőröknek, olyannyira tehetetlen arrafelé az államhatalom. Ebbe a konfliktusos közegbe a Jobbik úgy érkezett meg, hogy „csak ránk számíthattok, mi veletek vagyunk”. És az emberek abban bíznak, akit látnak, aki közel van hozzájuk. Ez is egy természetes emberi válasz. A magunkra maradottság érzetére a Jobbik kiválóan épült rá: a szélsőjobboldal támaszt nyújtott olyan embereknek, akik senkitől sem remélhettek már segítséget. Mindez azonban még mindig csak területi értelemben erősítette volna meg a Jobbikot, ám ehelyett az országban mindenhol tapintható a kemény és teljesen differenciálatlan cigányellenesség.

Netcigány - gettók a virtuális világban

  Miért? Tessék fölnézni a napiszar.com, a netszar.com vagy a puruttya.hu oldalakra: minden nap 20-25 új bejegyzés található ezeken a honlapokon, amikben cigányok karddal, vagy szétgyúrva, nagy értékű autóval feszítve, kilónyi fuxszokkal vagy rengeteg pénzzel lefotózva láthatók - mindegyik kép a közösségi oldalakról van begyűjtve. Azaz a Jobbik és kapcsolódó kultúrköre az internet segítségével olyan fiatalok számára is házhoz vitte a problémás cigányokat, akiknek korábban fogalmuk sem volt arról, hogy ilyen embrek léteznek.

Munkát, kenyeret!

  A Jobbik megerősödésének másik komoly oka, hogy Magyarország tőkeszegény ország, és ez a kijelentés igaz a társadalmi-, kulturális-, és humántőkére, valamint a reálgazdaságot életben tartó pénzügyi tőkére egyaránt. Most szorítkozzunk a pénzügyi tőkére. A magyar rendszerváltás kikerülte a kérdés megválaszolását: akarunk-e tulajdont visszajuttatni azoknak, akiktől az államosítás elvette azt?

  Az akkori döntéshozók abban voltak érdekeltek, hogy az átmeneti életszínvonal-esést gyors fellendülés kövesse, így a gyógyírt a gyors kiárusításban és a radikális gazdasági szerkezetváltásban találták meg. Ma már látjuk, milyen eredménnyel. Agyonadóztatott, komoly versenyhátrányt fölhalmozó, a bürokrácia kénye-kedvének kiszolgáltatott KKV-k az egyik oldalon, és a munkaképes népesség alig 20%-át foglalkoztató tőkeerős, versenyképes, a technológiai know-how és a munkahelyteremtés ellentételezéseként sok esetben adómentes transznacionális tőke befektetései a másik oldalon.

  Mindez még mindig kevés lenne ahhoz, hogy a Jobbik megerősödjön. Ehhez kellett a gazdasági világválságnak nevezett pénzügyi problémahalmaz, ami a megszorítások következtében a lakosságot, a hitelszűke miatt pedig a reálgazdaságot is érinti. Ma Magyarországon - különösen vidéken - tízezrek léthelyzete, hogy a kiskereskedelmi forgalma csökken, a panziójából elmaradnak a vendégek, hogy a korábban exportpiacokra szállított vágóállatai nem kellenek senkinek. Jelenleg ez a kistulajdonosi-vállalkozói kör az elmúlt 20 évben megteremtett viszonylagos egzisztenciáját éli föl - és közben azt látja és hallja, hogy van egy párt, mely elűzné a nép zsírján élősködő multikat, vagyis megnevezi azokat, akik miatt nem megy a szekér, és reflektál a személyes élethelyzetére.

  Vagyis a Jobbik megerősödése a félresiklottak, tulajdontalanok milliói számára perspektívát nyújtani képtelen magyar kapitalizmus következménye is.

Generációs lázadás

  Miért erős a Jobbik a fiatalok körében? Erre is létezik egy megközelítés: a Fidesz '89-es berobbanása magával húzott egy generációnyi fiatal értelmiségit, a gazdaság pedig egészen a 2000-es évek közepéig nagyjából biztosította, hogy ha szorgalmas és okos vagy, akkor van normálisan fizető munkád. Ez is megváltozott. A gazdaságban recesszió van, másrészt a közéletileg aktív fiatalok - akármennyi ifjúsági szervezet is létezik -, nem kaptak elég teret.

  A Jobbik-generáció politikus tagjainak közéletbeli teljesítményét, a fáradhatatlan menetelést, az állandó akciózgatást figyelve úgy tűnik, kimondták egymás között: „tudod ki fog ezekkel az öregekkel (a negyvenes-ötvenesekkel) faszkodni, inkább csináljuk a saját politikánkat az öregek nélkül”. Azaz a Jobbik generációs lázadás is a beszűkült mobilizáció miatt. Mindehhez azonban az is szorosan hozzátartozik, hogy a Jobbiknak korábban volt ellenkultúrája (Magyar Sziget, rockzenekarok), mint hogy középerővé vált.

Az utcai front

  A föntebb taglaltak még mindig csak egyes elemei az előretörésnek, nem a teljes kép. A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a Jobbik sikerrel repült rá azon felháborodott tömegekre, akik valóban úgy gondolták, az őszödi igazságba beleroggyant és elhiteltelenedett kormányak mennie kell. Sokáig a Fidesz is így gondolta és követelte is hangosan. Annyiszor számolt hármat a kormányra, amennyit klasszis boxolók nem kapnak pályájuk során. A kormány persze maradt és a Fidesz is elhalkult.

  Nem így a szélsőjobb, amely nem hagyta annyiban a dolgot és mindig tüzelte az embereket: ezeket elzavarjuk és minden rendben lesz. Vagyis egy idő után a szélsőjobb einstandolta azokat a tömegeket, akik szerint megengedhetetlen, hogy egy totálisan hiteltelen kormány intézze az ügyeinket. Ezeknek a tömegeknek - ahogyan pl. a cigányoktól rettegőknek is -, a Jobbik egy idő után fölkínálta az egyedül vagyunk életérzést is: vagyunk mi, akik az igazság, a jó oldalán állunk, és szemben velünk mindenki más, aki egytől-egyig a komcsik rémuralmában érdekeltek. Egyedül ránk számíthattok, mindenki más elárul benneteket - ez a gondolat nagyon hangsúlyos közösségi kovász a Jobbikban.

Fúj, politikusok!

  Amiben még rendkívül jó a Jobbik, az az elitellenesség. Elitellenesség mindig lesz. Viszont az, hogy a Jobbik totális elutasítása ennyi sok értő fülre talál, az jóval túlmutat a lakótelepi kocsmagőz hangulatán. Vagyis ez sem működne, ha nem lenne valós alapja. A magyar politikai osztály, karöltve értelmiségi hadával, borzasztóan teljesítményhiányos és meglehetősen mucsai, már abban az értelemben, hogy a pártlogikán kívül más logikát nem képes a valóság leírására alkalmazni.

 Mindezek mellett pedig belterjes és szűklátókörű, anti-inspiratív, hiszen élethelyzetének pont megfelel ez a langyos posvány, úgyis mindenért a másik oldal a hibás. A politikusok szellemi restsége mellett az elmúlt 8 év eklatáns példája annak, hogy sokan csak azért kódorognak a közügyek körül, hogy válig turkásszanak a húsosfazékban; azaz az intézményesített és nagyipari korrupció is az anti-establishment frazeológiával támadó Jobbik malmára hajtotta a vizet.

Ó, értelmiség, hát ki ad neked kenyeret?

  A Jobbik megerősödésében - és paradox módon a Fidesz-közeli értelmiségre is veszélyessé válásában - sajnos benne van sok mellőzött vagy elhasznált értelmiségi kétlelkűsége is: ez a csoport egy ideig támogatta és keblére ölelte a radikálisabb kistestvért, mostanság pedig kigyulladt a feje fölött a piros lámpa: baj van. Ismerve a Jobbik programját, azon kézzelfogható nyoma maradt az egykori Fidesz-közeli értelmiségnek, s ez akkor is így van, ha Bayer Zsolt nyílt levélben rohamozza Vona Gábort.

Kis pártból közepes párttá cseperedve

  A Jobbik azonban mára nem az a kis pici, Csurka mellényében elférő antiszemita párt. Egyszerűen túlnőtte saját antiszemitizmusát. Ez mostanra csak máz, bokréta a kalapon, amolyan virtigli kelet-európai politikatörténeti hagyomány. A Jobbik ma leginkább indikátor-párt. Azt mutatja, hogy komoly gondjaink vannak. Épp akkora a baj, mint amekkora a Jobbik ma; jó nagy.

Protest: aki szavaz, valami ellen szavaz

  Talán a föntiekből is körvonalazható, hogy a Jobbik széles bázisának mozgatórugója a csalódottság, a félelem, a düh, a kiszolgáltatottság és az elkeseredettség - vagyis csupa protest hangulati elem. Mivel a csalódottak radikális változásban bíznak, a Jobbik is beleesett abba a csapdába, hogy irreális elvárásokat támaszt a politikával szemben. Egycsapásra, csupán a nagybetűs Akarattól vezérelve itt senki gondja-baja nem oldódik meg, ez nem lehet vitás. Pedig a Jobbik jelenleg is heti több száz lakossági fórumon harsogja, hogy lesz itt nemulass. Holott józan belátásra képes ember tudja, ebben a világban mindenkivel szembehugyozni nem más, mint perifériára szorulni hosszú évtizedekre.

A remény rabjai

  Egy szó mint száz, a Jobbik ködszurkáló demagógiája miatt rengeteg aktivitásba fordítható energiából, közösségi tetterőből és aktivitásból lesz irracionális proli indulat és 1.0 világkép azáltal, hogy a nehéz helyzetben lévők borzasztóan egyszerű és egy-okú válaszokat kapnak; ha úgymond azok igáját levetjük magunkról, akkor egycsapásra itt a nagybetűs jólét, a fellendülés, a Kánaán.

  Vagyis a magasra srófolt ígérethullám el fogja hitelteleníteni a Jobbikot: a csalódottak újra csalódnak, ha a Jobbikot választják. Ez a kiábrándulási folyamat ugyanis éppúgy törvényszerű, mint az az emberi tulajdonságunk, hogy abban bízunk, aki mást és másként mond, mint amiről az eddigiek beszéltek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr91806019

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Rózsa-Flores Eduardo emlékverseny győztese 2010.03.04. 17:18:09

Kőbányán nem csak a régi plakátoknak van szabadtéri múzeuma, hanem a dadaista költészetnek is - gondoltam, amikor ezt a fotót készítettem: A képen egy régóta (talán már több éve is) bezárt kioszk látható, aminek a háta a Kőbánya alsó vasútállomáshoz t...

Trackback: "A halál ellentéte nem az élet, hanem a művészet." - A Die Stürmer ünnepi beszélgetése Ludwig Lakatos berlini íróval 2010.03.04. 13:33:37

Az örmény holocaust Tolsztoja bevallja, lesújtó véleménye van, és aggódik budapesti nyuláért, Tódorért. Figyelmeztet a balkanizálódásra és a fokozódó örményellenességre, de korunk Goethéje azt üzeni a magyar olvasóknak: az ember nem arra született, hog...

Trackback: Tehetetlen Dodó reagál, továbbgördít 2010.03.04. 13:21:35

Ezúttal az előző poszt által generált Fidesz vs Jobbik viszonyon elmélkedik, tépelődik Dodónk... Kedvencz Malaczom! Igazán nem is pompás cikkedhez szólnék hozzá, hanem a 26. pontban fejtegetett aggodalmaidhoz: „ gondolatébresztően még

Trackback: Fideszfigyelő - Folytatódik a belharc a jobboldalon 2010.03.04. 12:44:38

Bayer Zsolt Vona Gábort 10-20 millió orosz letelepítésével vádoló cikkével totálissá vált a háború a Fidesz és a Jobbik között (egymás korrupciós történeteit már korábban emlegetni kezdték). Pörzse válaszában leírt néhány emberileg valóban érdekes dolg...

Trackback: Nyílt levél Vona Gábornak és habzószájú médiapatkányainak 2010.03.04. 11:35:23

Vona GáborJobbik Magyarországért MozgalomTisztelt Elnök Úr!Megdöbbenve tapasztaltam, hogy (stílszerűen)  (szar)házy online hír- és véleményközlő portálukon feltüntették a Bombagyár közösségi blogon (is) egykor regisztrált felhasználói nevemet, aza...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.03.04. 14:37:50

@Tündér_Lala:

A világ rossz berendezettségéről lehet beszélgetni, ám elvi alapozásul használni az erről szóló nézeteket éppúgy értelmezhetetlen, mint a kontinentális éghajlat rideg és szélsőséges jellemzőit okolni bármiféle problémáért. Az időjárás és a világrend - van. Ebben kell élni, mert nincs kinél megreklamálni.

Pékszakállú Henceg 2010.03.04. 14:41:30

@Rich.mond: Tökéletesen egyetértek! A cigánykérdés mindig is ott volt a felszín alatt, csak a kirobbanáshoz kellett, hogy egy kicsit rosszabbul éljenek az emberek. A cigánybűnözés nem a jobbik kreálmánya, nagyon is létező fogalom, csak éppen az a párt, amely ezt zászlajára tűzte éppúgy nem tud megoldást, mint a többi. Csak ők abban az előnyös helyzetben vannak, mint a szurkolók a meccsen: az kiabálnak be, amit akarnak, csak amikor pályán lesznek, na akkor lesznek gondban!

Ballagator 2010.03.04. 14:44:03

Azért nem feltétlenül ábrándul ki valaki attól a jobbikból, hogy szar. Ne becsüljük alá a szektamentalitást. Sőt, még placebo-efffekt is működik: csupán attól, hogy a kedvenc párt van hatalmon, úgy érzik majd, hogy nő az életszínvonal, oldódnak a problémák megfele :-), még akkor is, ha nem.

Pong 2010.03.04. 14:50:13

@ Szt. Ahanov
"a legtöbb kommentelő a saját agycicájának megfelelően olvas"

Az "agycica" szót azonnal felvenni a szótárba!

@ Boro Alvarez

Mucsaröcsögei vagy-e? Magam is vidéki vagyok, de mégsem értettem ebből a vidékre célzást. Ideges róka vagy-e?

@ yarisugi

Fasza poszt volt bro.

@ eszkep 2010.03.04. 10:58:37

Ez igaz, hogy a hiszti nem segitett, az index meg ugye megy azzal, ami történik.

ON:
Szerintem kitünö lesz a jobbikéknak parlamentbe kerülni, s várni szépen, hogy ők is "konszolidálódnak" a pénz, s a hatalom ismert, jótékony hatásai alatt.

Nem értem egyébként a hisztit, Jörg Haider sem tette gallyra az Osztrákokat, egy Le Pen sem boritotta fel a francia társadalmat, s vannak elsőgenerációs feketék a pártban, akik nem akarnak több emigránst, erre varrjunk gombot.

Az egész elvárásokkal kapcsolatban minden magyarországon csalódással végződik, nincsenek nem korrupt/nem korrumpálható politikusaink, s nem is lesznek. Szépen kitört a gyülöletgejzir, beviszi öket a mainstream politikába, s utána el is apadnak az ekonómiában(This is the economy stupid!), s a reálpolitika fertőiben, már alig várom.

AK76 2010.03.04. 14:57:13

@II. Lajos:
De most ne arról beszéljünk már hogy ők mit fognak tenni,nem ők lesznek hatalmon,hanem a fidesz.
beszéljünk már arról hogy a viktorék mit szándékoznak tenni ezzel a problémával oké?

És fölösleges a munkahely teremtéssel,meg az oktatással kezdeni,azok a cigányok,akik minuszban vannak, azok akik nem a munkában,nem a beilleszkedésben látják a jövőt,szerinted mennyire hatódnak majd meg a fidesz tervein?
Mennyire hatódtak meg az elmúlt évek romafelzárkóztatás'(???) cimszó alatt prezentált ostoba,a tényeket számításba sem vevő agyszüleményein??
Segítsek??

Ugorj fel a Myvip-re,Iwiw-re,bár egyszerűbb ha a puruttya.blog,pózolj,c.rovatát nézed fél szemmel...stb,ott lesznek dögivel,és felejtsd el az elszigetelt eset,meg általánosítás,szöveget.
Azok,akik akartak,megkapaszkodtak,nyilván van még olyan közülük,aki munkában,családban,értékekben gondolkodik,itt most azokról beszélünk,AZOKRÓL BESZÉL A JOBBIK IS,akik szarnak a TE értékeidre,a közösségre,a beilleszkedésre..

Velük mit kezd a fidesz?

Pékszakállú Henceg 2010.03.04. 15:00:02

@Pong: "Jörg Haider sem tette gallyra az Osztrákokat, egy Le Pen sem boritotta fel a francia társadalmat"
Magyarország másik kávéház, simán leminősítenék az országot egy esetleges 2014-es szélsőjobbos győzelem miatt. Akkor meg foghatnánk a fejünket!

Pong 2010.03.04. 15:05:45

@II. Lajos:

Dehogy kérem, mivel már ugye van rá precedens, egy kínos köhintéssel más irányba néznének, esetleg egy pár aggódó cikk, főleg úgy, hogy már volt 4 évük "konszolidálódni", azaz bepiszkitani hófehér kacsóikat(whitepower) a magyar politika dzsungelharcaival, s limitált gazdasági opcióival.

molaris 2010.03.04. 15:13:01

@Pisti, az aragorn:
Azon a blogon magasabb színvonalon megy a trécselés! Nem szokás egymás anyázása, és mielőtt kopogtatjuk a klaviatúrát, jellemző, hogy kicsit gondolkodunk.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.03.04. 15:15:20

@II. Lajos:

Úgygondolom, nem vonható egyértelmű párhuzam a nyugati radikális jobboldali mozgalmak és a Jobbik között. A nyugati pártok erősen rendpártiak meg idegenellenesek, de nem akarják a fennálló gazdasági rendet fenekestül felfordítani, ahogy a Fico-Slota páros sem. Ez a kegyetlen nagy különbség, és a Jobbik itt kúrta el nagyon, szellemisége alapvető részévé téve a bús-balsorsos mindenkiellenünk romantikát.

Pékszakállú Henceg 2010.03.04. 15:16:33

@AK76: Figyelj! A cigánykérdés társadalmi, demográfiai, gazdasági és szociális kérdés. Nekem nem kell neten nézni ezeket, itt a keleti végeken elég elmenni egy-egy faluszéli gettóba. Én azzal kezdeném a dolgot, hogy a családi pótlékot 3 gyerekig adnám, a felett már csak adókedvezmény járna. De ahhoz, hogy a cigánykérdés valójában megoldódjon gazdasági fellendülés kell, a gazdasági fellendüléshez pedig az államháztartás hiányának lefaragása, a szociális háló megnyírbálása, az oktatás európai szintűvé emelésére lesz szükség. És mindez olyan következményekkel járna, mint járt Szlovákiában, az éhséglázadások idején. Sokk lenne, de eredményes.

Ballagator 2010.03.04. 15:18:40

Feri: Te Józsi, azt mondta rólad valami hülye, hogy mucsai vagy.
Józsi: Engem te csak ne mucsaizzál, Ferikém! A kurva anyád neked, azt!

Egyesek írásos bizonyítékát adták itt, hogy ilyen értelmi színvonalon állnak. Túl sokan is. A napirajz nem tud olyan bunkóságot kitalálni, hogy az élet felül ne múlja...

emzperx 2010.03.04. 15:22:28

Az vicc, hogy a cikkíró felsorol néhány - egyébként helytálló - okot a jobbik megerősödésére majd megállapítja, hogy a jobbik szavazói csalódni fognak.

Tudod mit!

Ám legyen, még ha ugyanolyan gazemberek társasága is a Jobbik mint az eddigi senkiháziak népes csapata, legalább addig is amíg egymást püfölik, kevesebb energiájuk marad a tolvajlásra.

Egyébként van egy régi mondás:

Aki ma tízet lop, annak holnap már százat kell, hogy újra megtölthesse zsebét. Aki ma százat lop, az holnap már ezret fog. A fidesz és a maszop már valahol a sokadik exponeciálisnál tart úgyhogy ideje új tolvaj után néznünk. És ha a Jobbik tényleg ennyire demagóg, és rossz - mint ahogy azt a hivatalos rettegők naponta hússzor leírják - akkor majd négy év múlva őket is elzavarjuk.

De tudod, addig nekik is jár egy dobás lehetősége!

Aki demokráciát akar az ne csak négyévente nézzen a politikusai körmére! Akkor tessék üvölteni és kimenni az utcára amikor kotorásznak a zsebedben, amikor a pofádba hazudnak és röhögnek!

yarisugi 2010.03.04. 15:37:50

@Pong:
Thanks bro :)

Ami Haidert meg A Tollat illeti az más dolog. Hazánk a többi szomszéddal együtt még mindig keleteurópai csóró exszovjet ország. Ausztria egészen más megítélés alá esik a "nyugatnál" még úgy is hogy a az ő országuk szülötte volt Hitler. A franciák pedig győztesek voltak és Európa egyik legnagyobb országaként pöttyet combosabb véleményformálók mint mi.

Nem ide illő okoskodó grammarnáci beszólás: az osztrák kis o, ami meg pusztul az gajra megy, nem gallyra. Tanuljon Ön is jiddisül. Peace :)

AK76 2010.03.04. 15:38:00

@II. Lajos:
oké,oké,ezt a választ hallottam már sokszor,szájból,azt tudom mit kezdhetnek a felzárkózni szándékozókkal,azokkal viszont mit tesznek akik miatt a jobbik erőre kapott??
velük mi a terv?
mert ez utóbbi kategóriával egyik párt sem számol,pedig miattuk van az egész szélsőjobb hiszti..

Pong 2010.03.04. 16:01:17

@yarisugi:

Noja, ez még mindig nem okolja a pánikot, amit eme párt okoz, ennyi népszerűséggel. Magam sem örülök nekik, mert nem szeretem az aggódó paranoid arcukat, sokkal inkább kedvesebb egy Helmut Kohl-i Wohlstands-Staat-nak korpulencája.

Nem hinném, hogy az EUtól bármi igazán negatív visszajelzést kapnánk az ügyben, a jelenlegi politikai helyzetünk viszont már évek óta közröhej/sírás tárgyát képezi. Az, hogy más elbírálás alá esnénk, ez azt hiszem tisztán hülyeség.

Jiddishül nem tudok, az az asszony szerepe nálam. DE/EN/SP/FR megy viszont tökjól, s ha a grammarnácit magyarul írtad, akkor most Rechtschreibreform, vagy sem?

yarisugi 2010.03.04. 16:19:50

@Pong:
grammarnáci: aber :) amíg megérti más addig sztem blogkommentbe elmegy.

Az EU-s témában nem az a lényeg amiről sokan telefirkálják a fél webet hanem a centralizálás és az új EU (EU-2) alapozása. Ezekről még kevesen beszélnek, még a konteós kurucok se nagyon.

Majd arra figyelj hogy az EGF-et hogyan fogják kommentálni politikusok, elemzők, bloggerek és kommenterek amikor a spanyol-olasz kommandósok puhítják a népet a hazai utcákon és még magyarul csak be se tudsz nekik szólni.
Ma tíz emberből talán ha hárman tudják hogy az EU-s csendőrség egyáltalán létezik.

Lesz pár meglepetés a jövőben. Centralizálás, erősítés olyan szinten hogy a Betyárseregtől a Gárdáig minden erőember visszasírja majd a gyurcsányi időket. De ez most nem tartozik ide mert a kis tyúkszaros választásainkkal foglalkozik mindenki.

sárkányfő 2010.03.04. 16:37:06

Hogy micsoda véletlenek vannak :D

Egy héten belül egyszerre megy neki a Jobbiknak a a Magyar Hírlap, a Demokrata a Heti Válasz, meg kb. az egész Fidesz-média, és - nahááááát - a Mandiner is.

Mondom, a véletlen csodákra képes...

Na most csak annyi kérdésem van, hogy milyen érzés politikai prostituáltnak lenni? Csak jó meleg, száraz érzés, vagy a buksza is dagad tőle? És ki a kapcsolattartótok, a Szijjártó telefonál le, vagy szimpla köremilben kapjátok az utasításokat? :)
Tényleg nincs itt már igény legalább a függetlenség látszatára?

Kéne piszkosul az a 2/3, ugye-ugye? ;)

No mindegy, engem szórakoztat, ahogy megy a Fidesz-Jobbik csihipuhi, ne hagyjátok abba :D

k|M · reakcio.blog.hu 2010.03.04. 16:43:18

@ó jaj: te szerencsétlen, hol van itt ebben a csihi-puhi?

Politikai prostituáltnak lenni remek érzés, és igen Szíjjártó Péter a kapcsolattartóm minden fontos ügyben.

Tőle szoktam megkérdezni azt is, kimehetek-e kakilni. Ha összevonja a szemöldökét, akkor még tartom és szorítom.

teknős 2010.03.04. 16:46:40

@AK76: Az oroszokra gondolsz?

Tündér_Lala 2010.03.04. 16:54:48

@Elpet: Valami ilyesmit mondtam vagy nem ?

sárkányfő 2010.03.04. 16:55:15

@k|M: Ne izgasd föl magad, hidd el nem éri meg. :) Ha meg budira kell menned, menj, az egészség mindennél többet ér!

Mondom én, csak az a hihetetlen véletlen teszi nyilván....

AK76 2010.03.04. 16:56:19

@teknős:
Persze basszus,az oroszokra,Putyinra,aki imádja azokat szélsőjobboldali formációkat,akik hatalomra jutásuk után,a dicső szovjet hadsereg,maradék emlékműveit is ledöntenék,de legalább is beszennyeznék,a jobbik az nem ilyen,á dehogy.
Annyira imádja ezeket a náci emlékműgyalázókat,hogy egyenesen pénzt is ad nekik,jó sok ejurót'a hülye kampányukra,hátha még jobban szerepelnek...pfejjj
Magadat kábítod ezzel a hülyeséggel,vagy valóban komolyan gondolod?

Pong 2010.03.04. 16:57:38

@yarisugi:

EUs csendőrség OMGWTF, ezek szerint lesz 3. Reich, s a németek a franciákkal együtt fogják vezeni, főleg Mecha-Sárközivel, aki Kaercherrel fogja a lefujni eme regionális problémát asztaláról.

AK76 2010.03.04. 17:08:04

@teknős:
Egyébként olvasd el ezt itt:

yarisugi 2010.03.04. 10:32:35

Ahogy elnézem a kommentjeit nem kimondottan egy jobbik fan az illető.
De itt,ezen a blogon jelenleg ő írta le legjobban a problémát.

yarisugi 2010.03.04. 17:11:37

@Pong:
Ausgetippelt a fritzek nem vesznek benne részt, a német alkotmány tiltja a katonai erők rendőri feladatokra felhasználását, az EGF pedig pontosan erre irányul.

Inkább a latin vonal lesz benne az erősebb (spanyol-olasz-román) szerintem. Kimész tüntetni zászlót lobogtatni, aztán egy olasz EGF-es jól tarkón vág EU szabványos digitális tonfával, egy holland és egy spanyol társa összerántja a kezed a gyorskötözővel és átadnak egy román eurocsendőr parancsnoknak aki berúg a rabomobilba a társaid mellé és még le is bozgoroz ha sokat pampogsz :)

yarisugi 2010.03.04. 17:16:47

@AK76:
Nahát :) köszi.
A Jobbikért se meg a többi pártért se rajongok, a szélsőségekért pláne nem. De tudomásul veszem a létezésüket és próbálom a tényeket meg a tetteiket megfigyelni és azok alapján véleményt alkotni mert mások bemondására sem dicsérni sem rettegni nem okos a politikai erőket.

AK76 2010.03.04. 17:17:43

@yarisugi:
Ez lenne a perspektíva?
Ehhez képest jól elvidámkodtok rajta hmm?

AK76 2010.03.04. 17:21:52

@yarisugi:
Kevés olyan "sehol sem állóval" beszéltem itt eddig,aki meg is tudta indokolni mit miért mond/ír,illetve bizonyos számú komment után általában eljutottunk a "terelésig".
A te válaszod korrekt volt,köszönöm!

k|M · reakcio.blog.hu 2010.03.04. 17:23:08

@ó jaj: úgysem hiszed el, de több hete, többször beszélgettünk a srácokkal arról, mi áll a Jobbik fölfutása mögött. Akkor abban maradtunk, összeszedem, ahogy én látom. Így is lett, így született ez a poszt.

Pong 2010.03.04. 17:27:45

@yarisugi:

Ez igaz tényleg, ezért is nyert Schröder papa, gyorsan anti-afganisztán, aztán mégis hátaztán! Pedig régen germánok még tökösek voltak, most meg inkább megeszik magukat Jürgen Miewesként.

Spanyolban meg Franciában elég cybercuccban vannak, magasitó, meg minden tranzukellék.

Én örülök, hogy ezek lesznek azok, elvégre ők híresek az önuralmukról, mondjuk hülyeséget beszélek, mert a katalán fiatalon bejött rendőröknél rosszabb nincs, az a nyugtalan fiatalos tennivágy, na attól tarthatunk még.

Pong 2010.03.04. 17:28:15

Meg is éheztem Jürgen emlitésére, megyek is enni.

Örültem.

yarisugi 2010.03.04. 17:32:43

@AK76:
Ez csak az én képzeletem és írói munkásságom része :) azért a valóságban ez valsz nem ilyen egyszerűen menne és szerintem az is képzelődés hogy napi utcai balhékra akár tévé székház felgyujtáshoz az EGF-et vessék be.

Szerintem inkább két dologra fokuszálnak: az egyik a nagyon nagy természeti katasztrófák idején elharapózó káosz, fosztogatások megfékezése (óriás földrengés, aszteroida becsapódás), a másik az amiről még kevesebet beszélnek hivatalosan, az EU határvédelme a klimaváltozás után meginduló bevándorlási hullámok féken tartására, amikor az elsivatagosodott és víz nélkül maradt trópusokról megindulnak a tömegek észak felé.

A jogosítványaikból mindenféle más szcenárió is levezethető. Pölö egy jobbos a fenti jelenetbe azt képzelné bele ahogy a békés magyar átlagembert ütik a zsidóbérenc euávósok, egy ballib viszont azt is vizonálhatná hogy az EU-ban lesz egy neonáci vagy komcsi fordulat és az EGF modern gestapóként vagy nkvdként veri feketére a szabadságért küzdőket.

AK76 2010.03.04. 17:40:52

@yarisugi:
Remélem én már nem találkozom ezekkel az eseményekkel.
Sajnos a gyerekeim biztos befutók ez ügyben...:(

Bell & Sebastian 2010.03.04. 18:14:03

Mondtam már, hogy nekünk is lesz, és belelépünk? Csak nehéz elhinni, ugye?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.03.04. 18:17:43

@TaTa86.: ...a tatárok zászlaját mostanában az MSzP sajátította ki kampánycélokra, Freud meg csókoltatja őket...

yarisugi 2010.03.04. 18:18:36

@Bell & Sebastian:
Ez a helyes kifejezés :)

Hiszia Piszi 2010.03.04. 18:47:16

Sokakban él az az illúzió,hogy majd a Jobbik helyreteszi a cigányokat,majd a Gárda rendet csinál.Pedig addig nem mászunk ki ebből a posványból amíg nem leszünk szolidárisak egymással.Mi magyarok a magyarokkal.Ha egy cigánnyal esetleg csúnyán beszélnek,megjelenik 10-15 rokona,haverja,ismerőse és minimum ordítozós szájkarate van,de inkább pofozkodás.Ezzel szemben mi magyarok akkor sem vagyunk képesek kiállni egymásért,ha esetleg megölnek valakit.

yarisugi 2010.03.04. 19:21:40

@Hiszia Piszi:
Ezzel azt mondod hogy az lenne jó ha a magyarmagyarok vagy nemcigánymagyarok sötöbö is hordába össze csődülve ordibálnának és segítenének elverni a másik felet?

Mert másféle szolidarítás egy ilyen helyzetben nem sokat ér. Ez viszont csak többszörözné a szubhumán viselkedéseket és fokozná az erőszakot.

Szerintem az erre való rendőrségnek kellene jogokat és utasításokat adni hogy aki utcán tombol, fenyeget, örjöng, verekszik azt származásra és indítékra tekintet nélkül határozottan rakják be valami vastag falú helyre és gyorsított eljárással vegyék el a kedvét az újabb próbálkozástól.

Ha ehhez karikásfarkú tőmagyar autóborogatókat vagy a cigánysor teljes szamuráj szakosztályát kell kóterbe vágni, legyen. De legyen rend, az meg csak egyféle lehet.

A rendőrség szerintem 2 hónap alatt rendet tudna rakni ha nem kötnék rövid pártos pórázra. Nem kéne ide nagy szolidaritás meg gárda meg egyéb milícia. Értelmes irányítás kéne és az erők értelmes elosztása. Az nem megy hogy 120 kilós, 2 méteres rohamosztagosok a fővárosban látványosan bevarrják az eddig tudtommal ártalmatlan pincérgárdát, a tévészékháznál a kollégáikat már elhajtják a randalírozók, vidéken pedig a 60 kilós kmb-t még jól el is verik vagy lóba varrják az idegesebb helyiek ha szolgálni akarna és védeni.

Bell & Sebastian 2010.03.04. 19:32:28

@yarisugi:

Első kép
Csacsikordé rőzsével (alatta tán ölfa).
Apa a fiával lehorgasztott fejjel. Rendőr igazoltat, gesztikulál.

Második kép
Bíróság. Kungfu-nagyi lezavart egy sallert a spájzában garázdálkodó suhancok egyikének. Látlelet, feljelentés.

Harmadik kép
Az ébredés. Nem lesz vidám!

AK76 2010.03.04. 19:34:19

@yarisugi:
Ha csak a pártos rövid póráz lenne a probléma...
Szándék sincs rá,és az érdekeik sem ezt diktálják,azok a politikusok,akik megtehetnék,nem teszik meg,hülyék lennének maguk ellen fordítani,egy nagyjából félmilliós szavazóbázist...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 20:05:54

Hogy miért erősödött meg a jobbik?
Például itt vagyok én.Maszop szavazó voltam mert nem bírtam a viktort.És én úgy szavaztam rájuk,hogy túl sok elvárásom nem volt,de ők azt is alulmúlták. LOpás hozzá nem értés stb. A fideszre sosem szavaznék de most van kire szavazni rajtuk kívül is. Szóval azelőtt volt a maszop-a fidesz nevű politikai zsákutcát kihagyom-most jöhet a jobbik.Pedig néhány éve még csak röhögtem a Vonán.És tőlük sem várok csodát csak egy normálisabb politikát.
Anyám azt mondja gondolkodjak én erre azt mondtam eddig sem gondolköodtam.:))

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.03.04. 20:14:40

@Tigeri: "Hogy miért erősödött meg a jobbik?
Például itt vagyok én..."

Kösz. Tökéletes!

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2010.03.04. 20:35:37

Az élő Istenre esküszöm: nem fizettünk Tigerinek, hogy a tökéletes igazolást szállítsa a poszthoz.

Köszönjük Tigeri, jó egészséget, térerőt, fistfuckingot, felelős politikai gondolkodást a továbbiakban is.

sensei 2010.03.04. 21:02:33

Összeszedett írás. Bizonyára sokáig gondolkoztál rajta.:-)
Nem találok benne semmi kivetnivalót.
Bayer is megnyalhatná a tíz körmét, de azért az is ütött, mert a "tockos" nem válaszolt a legfőbb kérdésre: "Gabi miértis nemcsináltál" forradalmat...

sensei 2010.03.04. 21:12:43

@Tigeri:

És akkor még itt vagyok én is!

"Anyám azt mondja gondolkodjak én erre azt mondtam eddig sem gondolköodtam.:)) "
Csakazértis ellenkezel anyáddal.

Szemtelen kölyke! Bár megértelek... Anyád túl sokat kívánna tőled.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.04. 21:29:38

Ahogy egyszer már mondottam volt: ha a profik építtette Titanic süllyed, az amatőrök Noé bárkája lesz a befutó.

A lényeg, hogy víz felett maradjon a hajó, ez a kapitány elsődleges célja. Csak higgadtan, józanul. A jéghegyek ott várnak kint, ahhoz kell igazítani a kurzust és a gőzerőt...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 21:32:25

Ha valakinek problémája van fejtse ki bővebben!Ne várjátok,hogy megértse egy mezei majdan a jobbikra szavazó.:))

sensei 2010.03.04. 21:39:24

@Tigeri:
Most akkor viccelsz?
Neked? Minek.

ati27 2010.03.04. 21:49:47

@II. Lajos:
Jaja.. Ahogy értelmezem, lassan 150% os lesz a jobbik többsége a parlamentben. Elolvastam a programjuk nagy részét.. Vannak benne nevetséges dolgok:

"A Paksi Atomerőmű üzemidő-hosszabbítása mellett támogatjuk annak új blokkal való bővítését, részben a hazai
uránérckészletre alapozva."

Muhaha! És ki épit új blokkot/erőművet? Kb egy tucat cég van a világban aki tud.. Ez nem olyan ám, hogy Józsibácsi hegeszt valami kondért az uránnak he.. Paksot meg mondjuk az oroszok tudják bőviteni (sic)

"Az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését az atomenergia felhasználásával oldjuk meg úgy, hogy ezzel a lakossági
villamos energia ára is jelentősen mérsékelhető. A korszerű atomerőművek baleseti kockázata ma már jelentősen alacsonyabb
a fosszilis tüzelőanyagokat használó erőművekénél."

Ajánlom figyelmetekbe az újgenerációs reaktorok építésénél felmerülő problémákat:

"Finnország jelenleg 5. reaktorát építi, mely egy 1600 millió eurós beruházást igénylı,
legkorszerőbb, harmadik generációs nyomott-vizes (EPR = European Pressurized Water
Reactor) reaktor lesz. Finnországban nagyon gyorsan fejlıdik az atomenergia-felhasználás." Hozzátenném jelentős költségtúllépés, és határidő csúszás van ebben a projektben. Az ok csernobil után "megcsappant" a kereslet. Rengeteg beszállító más pályára állt/megszünt, a mostani beszállítók sokszor nem ismerik/ nem érik el a követelményeket..

Következő pont:

"A hazai gáztároló kapacitásunk használati jogát ismét magyar kézbe vesszük, és többségi állami tulajdonba vesszük a
kőolaj-finomító kapacitásunkat is. Nem adunk koncessziót a termálenergia kitermelésére"

És ezt majd szintén az oroszok hagyni fogják.. :) Ott lenne a Nabbuco ami EU-s és nem orosz projekt.. Ja hogy nem 100% magyar? :)

"Alacsonyabb fogyasztású járművek használatával, a tömegközlekedési és szállító járművek megfelelő megelőző karbantartásával
csökkentjük a gépjárműpark üzemanyag-fogyasztását."

Na és ilyeneket honnét vesztek? 100% magyar gyártásút? :)

És most csak az energiapolitika pontokból szemezgettem..

Emberek, nem azé van a fejünk, hogy jól álljon rajta a sapi.. :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 21:50:02

@sensei: Hámostméé asszed nem érteném?Csak azért,mert az IQ tesztem negatív lett? :))

sensei 2010.03.04. 21:53:07

@Oli bácsi:

Így viselkedik az a neveletlen kölök, aki nem hallgat az anyjára:-)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 21:56:12

@ati27: Ezt már egy másik blogon kifejtették,hogy a jobbik programban vannak hülyeségek és egészen használható ötletek.
Talán tudnánk olyan buszt fejleszteni ami kevesebbet fogyaszt.Magyar szakemberek egész jók lennének ebben is.

ati27 2010.03.04. 22:05:39

@Tigeri:
Igen persze. Magyar szakemberek, tényleg jók.. De mit gondolsz a fejletteb országokban nem csinálták volna meg? Tudod mibe kerül egy fejlesztés? Egyáltalán hogy megy a folyamata? Tudod milyen messze vannak ettöl a magyarok? Mást ne mondjak, ezzel a lezüllesztett oktatással? (tisztelet a kivételnek..)

sensei 2010.03.04. 22:09:37

@Tigeri:

Oszt mér nem fideltél jobban? - legalább, anyád intelmeire!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 22:11:55

@ati27: Igen. Annak idején még a 168-ban olvastam hogy egy jó gépészmérnök mondjuk elmegy menedzsernek,mert itthon nem alkalmazzák a szakmájában.Ahelyett,hogy kitalálna/feltalálna valamit.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 22:14:47

@sensei: Maradjak a maszopnál???:))Bár nem tudom,hogy kire fog szavazni.

sensei 2010.03.04. 22:17:18

@Tigeri:
Hát innen a tudásod.
Ahh...

Bell & Sebastian 2010.03.04. 22:20:12

@Tigeri:

Megbénultam teljesen, nem is jut eszembe semmi. Itt egy dal, tessék:

www.youtube.com/watch?v=SpG9sPZ7Xi4

sensei 2010.03.04. 22:22:49

@Tigeri:
Ne bazz! Voltál maszopos is? Onnan könnyű Jobbikosnak lenni!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 22:23:35

A legjobb az,hogy igazából nem én változam.Mondjuk annyiban,hogy régen kiröhögtem a hazaárulózókat,most meg majdnem én is ott tartok.Dehát én eléggé anyagias vagyok.

sensei 2010.03.04. 22:25:07

@Tigeri:
A Jobbikban a helyed, - meglátod!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 22:28:18

@Bell & Sebastian: Baszhatom."Netkávézó"nem adja le.Talán majd otthon.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 22:29:58

@sensei: Van még egypár ott ahonnan én jöttem.:))

Bell & Sebastian 2010.03.04. 22:33:02

@Tigeri:

El ne menj, beszélgessünk! Ittál?

sensei 2010.03.04. 22:34:09

Én nem mondtam, hogy jöttél.
Maradhatsz, ha akarsz...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 22:38:59

@Bell & Sebastian: Miért ittam volna?
@sensei: Úgy értem a kedvnc blogomon mostanában vallották be egy páran,hogy régen voltak még szoci szavazók is.

Bell & Sebastian 2010.03.04. 22:41:00

@Tigeri:

Ha ezt alapból hozod, Téged nagyon könnyű átverni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 22:45:01

@Bell & Sebastian: Jaja,tavaly mondták meg,hogy nem a Jézuska hozza az ajándékot.De ezt miért mondod?

Bell & Sebastian 2010.03.04. 22:48:25

@Tigeri:

Mert a világörökség része lehetnél.
Ide csak csupa válogatott gazember írogat.

stalien 2010.03.04. 23:02:41

@Tigeri:

Váú ! Már beugrott, hogy honnan vagy ismerős :

www.youtube.com/watch?v=fAW8j6cCOCY

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 23:03:03

@Bell & Sebastian: Nemtom én csak benéztem ide.Ahogy elnézem van itt egy-két ember aki a bőrön írogat.

stalien 2010.03.04. 23:14:36

@Tigeri:

Ne vedd sertésnek, nekem is csak úgy ggyönnek az ilyenek. A ssszoci vagy mi a franc.

Bell & Sebastian 2010.03.04. 23:16:02

@Tigeri:

A monomániás része átjár ide igét hirdetni. A többiek is, csak nicket váltva. Csodálom, hogy beengedett az engine, legközelebb két ajánló is kell, ötezer az előfizetés. Vállalod?

sensei 2010.03.04. 23:22:32

@Tigeri:

Aljas dolog másra kenni...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 23:23:54

@Bell & Sebastian: Szeritem egész jó fejek.Én már megszoktam őket.:))

sensei 2010.03.04. 23:24:10

@Bell & Sebastian:

Az ilyen? Tízér is!

stalien 2010.03.04. 23:25:30

@Tigeri:

"Anyám azt mondja gondolkodjak én erre azt mondtam eddig sem gondolköodtam.:))"

Vissza kéne "kanyarodnod" egészen a jó édes papáig ! Sőőőt !-)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 23:29:25

@Bell & Sebastian: Hallgass rájuk.Biztosan igazuk van.:))

Bell & Sebastian 2010.03.04. 23:32:54

@Tigeri:

Máma végkiárusítás van, bármire ingyen válaszolok, mi érdekelne?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 23:34:44

@Bell & Sebastian: ....Színvonalasabb,jobb a társaság...:))

sensei 2010.03.04. 23:37:14

@Tigeri:
De baszki! Itt vagy...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 23:40:04

@sensei: Néha tanulmányozni kell az ördög munkáját...:))

stalien 2010.03.04. 23:45:12

Tigeri !

Te igazából mackóbarát gyanús vagy, de hidd el, én a teniszkönyök szindrómára gyanakszom :-!

sensei 2010.03.04. 23:45:21

@Tigeri:

Ha némi értelem szorult az ördögbe...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.05. 00:16:09

Na jóéjt mindenkinek mára vége a showbusinnesnek megyek haza.Viszlát.

stalien 2010.03.05. 00:24:50

@Tigeri:

Okké hosszasan fecküdjél .Te kis Mhausosásos

Szt. Ahanov 2010.03.05. 09:50:03

@k|M: Ha egy elszánt jobbikosnak azt mondod "fapapucs", összevonja a szemöldökét és kisüti, hogy emögött csakis a mocskos iprialista nagytőkés, idegenszívű libsi-buzi-zsidó holland fapapucsipari lobbi állhat, akik egy csipet ültettek az agyadba, és azon keresztül irányítanak. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.03.09. 18:24:14

"Az áttekintés végett érdemes felidézni, a közélet megmondói szerint mi áll a Jobbik megerősödése mögött"

Szóval még mindig maximális "ballib médiafölény" van. Nincs Bayer, nincs Hír TV, nincs Magyar Hírlap, se Nemzet, se Demokrata. Internet sincs. A közélet megmondói mind "ballibek", a média "ballib".

Hm.
süti beállítások módosítása