A remény rabjai – a Jobbik-jelenség
2010. március 04. írta: k|M

A remény rabjai – a Jobbik-jelenség

  Szokták volt emlegetni művelt publicisták és elemzők, hogy a Fidesz ígéretcunamija az égig ér és ezzel olyan magasra tolta a lécet maga fölé, hogy nehéz lesz azt átugrania - nincs sok vitatkoznivaló ezzel az állítással, a Fidesznek olyan kihívásokkal kell megküzdenie, mint eddig senkinek. Ám van már nagyobb populista a Fidesznél, ezért kalandozzunk el az új erő, a Jobbik felé.

  Ha ugyanis a Fidesz felé komoly elvárások fogalmazódnak meg, akkor a Jobbik maga a megtestesült reménytemető. Alább megpróbáljuk felvázolni, miért erősödtek meg, és miért törvényszerű, hogy a zeniten túl csak az elhiteltelenedés várhat rájuk.

  Divat ma jobbikozni és divat ma jobbikosnak lenni, ezért kitekintéssel kezdünk. Az ember alaptermészetéhez tartozik az új, a tiszta és a kipróbálatlan felé fordulás, ha a régi, az ismert már használt és piszkosabb. Ebben nincsen semmi különleges, mindenki így működik, a kicsit tudatosabbak a huszas éveik közepére fölismerik, hogy az új nem feltétlenül jobb, csak új; de ennek taglalását a Konzervatóriumra bízzuk. Inkább az különös, hogy az értelmezők mennyire egysíkúan és kancsal csőlátás mellett viszonyulnak a Jobbik jelentette kihíváshoz. A felszín kapargatása folyik, holott a mélyben komoly dolgok történnek.

  Az áttekintés végett érdemes felidézni, a közélet megmondói szerint mi áll a Jobbik megerősödése mögött:
- a Fidesz, amely a kérlelhetetlen ellenzékiséggel támadta a jótevő baloldalt,
- a mucsai, tudatlan, populista szólamokra vevő tömegek.

  Mindkét állítás a valóság elkendőzésére, nem pedig feltárására szolgál. A Jobbik megerősödése ugyanis nem egyetlen társadalmi aktor, hanem sok-sok egymásraépülő és egymást erősítő válság együttes következménye. Létrejötte, megerősödése mögött olyan feltáratlan, kibeszéletlen és egyre feszítőbb gondok állnak, amik mára bőven túl vannak a kritikus szinten. A Jobbik csupán kisajátított bizonyos témákat és sikerrel mutatott fel olyan társadalmi problémákat, amik ugyan messze voltak a hivatalos nyilvánosság fősodrától, ám értő fülekre találtak.

Rendet!

  Az egyik ilyen jelentős témája a Jobbiknak az általuk cigánybűnözésnek nevezett problémahalmaz, ami természetszerűleg jóval komplexebb, mint ahogy azt a szélsőjobboldalon tálalják. De egy dolgot nem lehet elvitatni: a fölvetés nem egy ködös absztrakció, hanem sok kis helyi valóság leképeződése. Észak-Magyarországon tízezrek napi élethelyzete, hogy őt, ismerőseit, szomszédait vegzálják az utcán, kirabolják, elszedik értékeit, telefonját, zsebpénzét, nyugdíját vagy felszedik a veteményeskertjét. Ha az elkövetők megrémülnek, akkor pedig kifordul belőlük a barbár ösztönállat és tizenéves gyerekek agyonvernek magatehetetlen időseket.

  Legtöbbször az áldozatok már nem is szólnak a rendőröknek, olyannyira tehetetlen arrafelé az államhatalom. Ebbe a konfliktusos közegbe a Jobbik úgy érkezett meg, hogy „csak ránk számíthattok, mi veletek vagyunk”. És az emberek abban bíznak, akit látnak, aki közel van hozzájuk. Ez is egy természetes emberi válasz. A magunkra maradottság érzetére a Jobbik kiválóan épült rá: a szélsőjobboldal támaszt nyújtott olyan embereknek, akik senkitől sem remélhettek már segítséget. Mindez azonban még mindig csak területi értelemben erősítette volna meg a Jobbikot, ám ehelyett az országban mindenhol tapintható a kemény és teljesen differenciálatlan cigányellenesség.

Netcigány - gettók a virtuális világban

  Miért? Tessék fölnézni a napiszar.com, a netszar.com vagy a puruttya.hu oldalakra: minden nap 20-25 új bejegyzés található ezeken a honlapokon, amikben cigányok karddal, vagy szétgyúrva, nagy értékű autóval feszítve, kilónyi fuxszokkal vagy rengeteg pénzzel lefotózva láthatók - mindegyik kép a közösségi oldalakról van begyűjtve. Azaz a Jobbik és kapcsolódó kultúrköre az internet segítségével olyan fiatalok számára is házhoz vitte a problémás cigányokat, akiknek korábban fogalmuk sem volt arról, hogy ilyen embrek léteznek.

Munkát, kenyeret!

  A Jobbik megerősödésének másik komoly oka, hogy Magyarország tőkeszegény ország, és ez a kijelentés igaz a társadalmi-, kulturális-, és humántőkére, valamint a reálgazdaságot életben tartó pénzügyi tőkére egyaránt. Most szorítkozzunk a pénzügyi tőkére. A magyar rendszerváltás kikerülte a kérdés megválaszolását: akarunk-e tulajdont visszajuttatni azoknak, akiktől az államosítás elvette azt?

  Az akkori döntéshozók abban voltak érdekeltek, hogy az átmeneti életszínvonal-esést gyors fellendülés kövesse, így a gyógyírt a gyors kiárusításban és a radikális gazdasági szerkezetváltásban találták meg. Ma már látjuk, milyen eredménnyel. Agyonadóztatott, komoly versenyhátrányt fölhalmozó, a bürokrácia kénye-kedvének kiszolgáltatott KKV-k az egyik oldalon, és a munkaképes népesség alig 20%-át foglalkoztató tőkeerős, versenyképes, a technológiai know-how és a munkahelyteremtés ellentételezéseként sok esetben adómentes transznacionális tőke befektetései a másik oldalon.

  Mindez még mindig kevés lenne ahhoz, hogy a Jobbik megerősödjön. Ehhez kellett a gazdasági világválságnak nevezett pénzügyi problémahalmaz, ami a megszorítások következtében a lakosságot, a hitelszűke miatt pedig a reálgazdaságot is érinti. Ma Magyarországon - különösen vidéken - tízezrek léthelyzete, hogy a kiskereskedelmi forgalma csökken, a panziójából elmaradnak a vendégek, hogy a korábban exportpiacokra szállított vágóállatai nem kellenek senkinek. Jelenleg ez a kistulajdonosi-vállalkozói kör az elmúlt 20 évben megteremtett viszonylagos egzisztenciáját éli föl - és közben azt látja és hallja, hogy van egy párt, mely elűzné a nép zsírján élősködő multikat, vagyis megnevezi azokat, akik miatt nem megy a szekér, és reflektál a személyes élethelyzetére.

  Vagyis a Jobbik megerősödése a félresiklottak, tulajdontalanok milliói számára perspektívát nyújtani képtelen magyar kapitalizmus következménye is.

Generációs lázadás

  Miért erős a Jobbik a fiatalok körében? Erre is létezik egy megközelítés: a Fidesz '89-es berobbanása magával húzott egy generációnyi fiatal értelmiségit, a gazdaság pedig egészen a 2000-es évek közepéig nagyjából biztosította, hogy ha szorgalmas és okos vagy, akkor van normálisan fizető munkád. Ez is megváltozott. A gazdaságban recesszió van, másrészt a közéletileg aktív fiatalok - akármennyi ifjúsági szervezet is létezik -, nem kaptak elég teret.

  A Jobbik-generáció politikus tagjainak közéletbeli teljesítményét, a fáradhatatlan menetelést, az állandó akciózgatást figyelve úgy tűnik, kimondták egymás között: „tudod ki fog ezekkel az öregekkel (a negyvenes-ötvenesekkel) faszkodni, inkább csináljuk a saját politikánkat az öregek nélkül”. Azaz a Jobbik generációs lázadás is a beszűkült mobilizáció miatt. Mindehhez azonban az is szorosan hozzátartozik, hogy a Jobbiknak korábban volt ellenkultúrája (Magyar Sziget, rockzenekarok), mint hogy középerővé vált.

Az utcai front

  A föntebb taglaltak még mindig csak egyes elemei az előretörésnek, nem a teljes kép. A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a Jobbik sikerrel repült rá azon felháborodott tömegekre, akik valóban úgy gondolták, az őszödi igazságba beleroggyant és elhiteltelenedett kormányak mennie kell. Sokáig a Fidesz is így gondolta és követelte is hangosan. Annyiszor számolt hármat a kormányra, amennyit klasszis boxolók nem kapnak pályájuk során. A kormány persze maradt és a Fidesz is elhalkult.

  Nem így a szélsőjobb, amely nem hagyta annyiban a dolgot és mindig tüzelte az embereket: ezeket elzavarjuk és minden rendben lesz. Vagyis egy idő után a szélsőjobb einstandolta azokat a tömegeket, akik szerint megengedhetetlen, hogy egy totálisan hiteltelen kormány intézze az ügyeinket. Ezeknek a tömegeknek - ahogyan pl. a cigányoktól rettegőknek is -, a Jobbik egy idő után fölkínálta az egyedül vagyunk életérzést is: vagyunk mi, akik az igazság, a jó oldalán állunk, és szemben velünk mindenki más, aki egytől-egyig a komcsik rémuralmában érdekeltek. Egyedül ránk számíthattok, mindenki más elárul benneteket - ez a gondolat nagyon hangsúlyos közösségi kovász a Jobbikban.

Fúj, politikusok!

  Amiben még rendkívül jó a Jobbik, az az elitellenesség. Elitellenesség mindig lesz. Viszont az, hogy a Jobbik totális elutasítása ennyi sok értő fülre talál, az jóval túlmutat a lakótelepi kocsmagőz hangulatán. Vagyis ez sem működne, ha nem lenne valós alapja. A magyar politikai osztály, karöltve értelmiségi hadával, borzasztóan teljesítményhiányos és meglehetősen mucsai, már abban az értelemben, hogy a pártlogikán kívül más logikát nem képes a valóság leírására alkalmazni.

 Mindezek mellett pedig belterjes és szűklátókörű, anti-inspiratív, hiszen élethelyzetének pont megfelel ez a langyos posvány, úgyis mindenért a másik oldal a hibás. A politikusok szellemi restsége mellett az elmúlt 8 év eklatáns példája annak, hogy sokan csak azért kódorognak a közügyek körül, hogy válig turkásszanak a húsosfazékban; azaz az intézményesített és nagyipari korrupció is az anti-establishment frazeológiával támadó Jobbik malmára hajtotta a vizet.

Ó, értelmiség, hát ki ad neked kenyeret?

  A Jobbik megerősödésében - és paradox módon a Fidesz-közeli értelmiségre is veszélyessé válásában - sajnos benne van sok mellőzött vagy elhasznált értelmiségi kétlelkűsége is: ez a csoport egy ideig támogatta és keblére ölelte a radikálisabb kistestvért, mostanság pedig kigyulladt a feje fölött a piros lámpa: baj van. Ismerve a Jobbik programját, azon kézzelfogható nyoma maradt az egykori Fidesz-közeli értelmiségnek, s ez akkor is így van, ha Bayer Zsolt nyílt levélben rohamozza Vona Gábort.

Kis pártból közepes párttá cseperedve

  A Jobbik azonban mára nem az a kis pici, Csurka mellényében elférő antiszemita párt. Egyszerűen túlnőtte saját antiszemitizmusát. Ez mostanra csak máz, bokréta a kalapon, amolyan virtigli kelet-európai politikatörténeti hagyomány. A Jobbik ma leginkább indikátor-párt. Azt mutatja, hogy komoly gondjaink vannak. Épp akkora a baj, mint amekkora a Jobbik ma; jó nagy.

Protest: aki szavaz, valami ellen szavaz

  Talán a föntiekből is körvonalazható, hogy a Jobbik széles bázisának mozgatórugója a csalódottság, a félelem, a düh, a kiszolgáltatottság és az elkeseredettség - vagyis csupa protest hangulati elem. Mivel a csalódottak radikális változásban bíznak, a Jobbik is beleesett abba a csapdába, hogy irreális elvárásokat támaszt a politikával szemben. Egycsapásra, csupán a nagybetűs Akarattól vezérelve itt senki gondja-baja nem oldódik meg, ez nem lehet vitás. Pedig a Jobbik jelenleg is heti több száz lakossági fórumon harsogja, hogy lesz itt nemulass. Holott józan belátásra képes ember tudja, ebben a világban mindenkivel szembehugyozni nem más, mint perifériára szorulni hosszú évtizedekre.

A remény rabjai

  Egy szó mint száz, a Jobbik ködszurkáló demagógiája miatt rengeteg aktivitásba fordítható energiából, közösségi tetterőből és aktivitásból lesz irracionális proli indulat és 1.0 világkép azáltal, hogy a nehéz helyzetben lévők borzasztóan egyszerű és egy-okú válaszokat kapnak; ha úgymond azok igáját levetjük magunkról, akkor egycsapásra itt a nagybetűs jólét, a fellendülés, a Kánaán.

  Vagyis a magasra srófolt ígérethullám el fogja hitelteleníteni a Jobbikot: a csalódottak újra csalódnak, ha a Jobbikot választják. Ez a kiábrándulási folyamat ugyanis éppúgy törvényszerű, mint az az emberi tulajdonságunk, hogy abban bízunk, aki mást és másként mond, mint amiről az eddigiek beszéltek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr41806019

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Rózsa-Flores Eduardo emlékverseny győztese 2010.03.04. 17:18:09

Kőbányán nem csak a régi plakátoknak van szabadtéri múzeuma, hanem a dadaista költészetnek is - gondoltam, amikor ezt a fotót készítettem: A képen egy régóta (talán már több éve is) bezárt kioszk látható, aminek a háta a Kőbánya alsó vasútállomáshoz t...

Trackback: "A halál ellentéte nem az élet, hanem a művészet." - A Die Stürmer ünnepi beszélgetése Ludwig Lakatos berlini íróval 2010.03.04. 13:33:37

Az örmény holocaust Tolsztoja bevallja, lesújtó véleménye van, és aggódik budapesti nyuláért, Tódorért. Figyelmeztet a balkanizálódásra és a fokozódó örményellenességre, de korunk Goethéje azt üzeni a magyar olvasóknak: az ember nem arra született, hog...

Trackback: Tehetetlen Dodó reagál, továbbgördít 2010.03.04. 13:21:35

Ezúttal az előző poszt által generált Fidesz vs Jobbik viszonyon elmélkedik, tépelődik Dodónk... Kedvencz Malaczom! Igazán nem is pompás cikkedhez szólnék hozzá, hanem a 26. pontban fejtegetett aggodalmaidhoz: „ gondolatébresztően még

Trackback: Fideszfigyelő - Folytatódik a belharc a jobboldalon 2010.03.04. 12:44:38

Bayer Zsolt Vona Gábort 10-20 millió orosz letelepítésével vádoló cikkével totálissá vált a háború a Fidesz és a Jobbik között (egymás korrupciós történeteit már korábban emlegetni kezdték). Pörzse válaszában leírt néhány emberileg valóban érdekes dolg...

Trackback: Nyílt levél Vona Gábornak és habzószájú médiapatkányainak 2010.03.04. 11:35:23

Vona GáborJobbik Magyarországért MozgalomTisztelt Elnök Úr!Megdöbbenve tapasztaltam, hogy (stílszerűen)  (szar)házy online hír- és véleményközlő portálukon feltüntették a Bombagyár közösségi blogon (is) egykor regisztrált felhasználói nevemet, aza...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.03.04. 08:18:16

off

valami technikai probléma lehet, vagy nem tudom mi, de a szerző mélybetekintőt ígért, ez meg a saját retináját sem látja!
tessék berakni az eredetileg ígért posztot!

on

WysiWyg 2010.03.04. 08:25:37

Az elitellenesség ("Fúj Politikusok") szakasz az egyik legfontosabb okra mutat rá.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.04. 08:27:57

Szerintem nem a cigánybűnözőzés a Jobbik megerősődésének titka.
Nálam kevesebben utálják jobban a cigányokat, mégsem a Jobbikban látom a megoldást, mondjuk szerintem erre a problémára nincs is megoldás.
A naív reménykedőknek tényleg ott a Jobbik.

kill004 2010.03.04. 08:49:57

@Grift: :)))
Maga a kedvenc kommentelőm.

dr. Sigmund Fraud 2010.03.04. 08:56:30

@Jobb híján MDF-es: Milyen szerencse, hogy sosem voltunk egy platformon, most nem kell elhatárolódjak és kifejezzem a maga iránti megvetésemet.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.04. 09:13:29

"Azaz a Jobbik és kapcsolódó kultúrköre az internet segítségével olyan fiatalok számára is házhoz vitte a problémás cigányokat, akiknek korábban fogalmuk sem volt arról, hogy ilyen embrek léteznek."

Hát vazze! Én nem tudom te hol élsz, de rohadtul irigyellek.
Tényleg azt hiszed, hogy rajtad kívül jelentős számban élnek olyan emberek, akik életükben igazi cigányt nem láttak?

2010.03.04. 09:18:40

Ilyenkor veszti el az ember a bizalmát a szabad internetben... kérem kapcsolja ki!

II.Briandrew 2010.03.04. 09:20:50

úgy látom megint osztja a mandiner a jobblikot, de az a baj, hogy ezzel csak feltüzeled őket kedves szerző...nem is kellene foglalkozni velük, aztán előbb-utóbb megunják, hogy senki nem figyel rájuk és hazamennek :)

kerteminde 2010.03.04. 09:28:50

Fuss neki még egyszer annak a programnak, mert elsőre nem nagyon sikerült megérteni....
Ja, hogy el se olvastad :)

Aradebil 2010.03.04. 09:30:25

@TaTa86.: Én sem hittem el egy jó ideig,de mostanában tényleg elég sokan lettek hirtelen cigánygyűlölők,úgy h életükben nem volt semmiféle konfliktusuk cigánnyal,még csak "szópárbaj" szintjén sem.Ez szimpla primitívség,semmi más.
Én is beleestem ebbe a hibába,már első igazi konfliktusom előtt is utáltam őket:D

Am lassan ott tart a jobbik,hogy már csak azért szavazok rájuk,h ne legyen 2/3-a a fidesznek :S

jah és majdnem elfelejtettem: fasza cikk

Orson 2010.03.04. 09:30:46

Szép elemzés. Én remélem a Jobbik betartja az ígéretei felét,akkor már boldog ország lennénk.
Azért mert a többi párt nem nyúl ezekhez a problémákhoz attol még léteznek és megoldásra várnak tisztelt cikkíró.
Ámbár mindegy mit tesz a polgár,bárhova fogjuk tenni a voksunkat mindenféleképp csalódás és kiábrándulás lesz a jutalmunk.

bátéi 2010.03.04. 09:31:15

A Jobbik azért erősödött, mert a két nagy párt hazudozásaiból, elege lett az embereknek.Meg aztán én sem vonulok ki a munkahelyemről ha valaki vagy valami nem tetszik.A másik dolog,hogy ennél nagyobb kárt nem tehet a Jobbik sem az országban,mint az mszp-szdsz galeri.

bundás kenyér 2010.03.04. 09:33:00

˝Észak-Magyarországon tízezrek napi élethelyzete, hogy őt, ismerőseit, szomszédait vegzálják az utcán, kirabolják, elszedik értékeit, telefonját, zsebpénzét, nyugdíját vagy felszedik a veteményeskertjét.˝
Nem tízezrek,hanem úgy 1-1,5 millió ember,és nem csak észak Magyarország.
A napiszar, és a puruttya nem jobbikos, hanem azt mutatja meg,hogy hogy él a cigányok egy része.
A politikusaink nem tehetetlenek,csak nem a magyar érdeknek megfelelően kamatoztatják a tehetségüket.
És szerintem nem generációs lázadás van, hanem az a baj az 50 felettiekkel,hogy egy más rendszerben nőttek fel,diktatúrában, és kaptak egy ideológiai agymosást.Vajon miért van hogy az MSZP támogatói főleg a nyugdíjasok?Nem azért mert nyugdíjasok, hanem mert 20-30 évig hallották hogy az MSZMP az tökéletes, és a pártnak mindig igaza van.

Tesco Gazdaságos Gumikalapács (törölt) 2010.03.04. 09:33:52

Ez egy mekkora baromság. Ilyeneket csak prolizós, beképzelt anti-magyarok blogolnak.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.04. 09:34:12

Jellemzően odacsapjátok az ilyen dolgokat, hogy "a Jobbik ködszurkáló demagógiája", csak elfelejttitek alátámasztani konkrétumokkal pl. a párt hivatalos programjából.
Nem Orbán Viktor mondott nagyon "Drábikos" beszédet a világgazdaság tőzsdévé válását szidva? Ő is ködöt szurkál?

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2010.03.04. 09:35:17

Teccet vóna józan paraszti ésszel politizálni az elmúlt 20 éveben.

Most nem kéne "rettegni"

sanyisanyi 2010.03.04. 09:35:52

Van valami bizonyítékod, hogy a Jobbik nem fogja betartani amit ígér? Vagy esetleg előre látsz a jövőben?? Mert ha egyik sem akkor inkább ne szólj semmit...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.03.04. 09:36:58

Jelenleg az elitellenesség fő okaként azt látom, hogy a jelenlegi "elit" réteg, és a "bűnöző" réteg között nagyjából teljes az átfedés.
Majd ha ismét a tanár számít elitnek, és nem a benzinkút tulajdonos, autónepper, akkor lesz értelme beszélni az elit elismertségéről.

Zetek 2010.03.04. 09:37:13

Tessék már olyan helyet mondani Magyarországon - néhány belvárosi és budai utcát leszámítva - ahol a cigányok összeférhetetlensége ismeretlen. Akihez interneten kell elvinni a problémát.

égafater 2010.03.04. 09:37:38

nagyon kedves dolog lemucsaizni a vidékieket.

szerinted ki a f@szra szavazzanak, ha az ő legnagyobb problémájukkal más nem is foglalkozik.

lehet, hogy nem a jobbik cigánypolitikája a célravezető, de más párt nem is törődik ezzel, aki meg igen az rosszul. a jelenlegi helyzet a bizoníték.

mondogasd csak annak akit a cigányok rendszeresen kirabolnak, hogy a bűnnek nincs szine. egy bizonyos szűk látókörből tényleg nincs.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.04. 09:37:41

"Ha az elkövetők megrémülnek, akkor pedig kifordul belőlük a barbár ösztönállat és tizenéves gyerekek agyonvernek magatehetetlen időseket."

Kicsit sem. Nem "rémület", hanem egy teljesen gátlástalan parazita hozzáállás, egy magatehetetlen nénitől nem volt okuk megrémülni, a cigánykölykök végtelenül, beleégetten rasszisták a "magyarok" ellen. Készek kiirtani minket, egyenként,sunyin, hárman egy öregasszonyra.
Ha tetszik, ha nem, nem a Fidesz karolta fel a kérdést és a kiszolgáltatott, egyenkénti népirtás áldozatává váló magyar lakosságot, hanem a Jobbik.
Lehet fanyalogni, de a tények tények.

greybull 2010.03.04. 09:37:59

A nyomor mindig radikalizál. A radikalizmus mindig egyszerű - értsd: primitív - válaszokat kínál bonyolult társadalmi problémákra. Ez a Jobbik sikerének a titka. Válaszjavaslataik akár egy Ballik-tól is származhatnának.
Be szép is lesz majd, amikor 20 év múlva, amikor már Vona Gábor jólfésült javakorabeliként, a Parlamentben üldögélve azzal kell, hogy szembesüljön, hogy támad egy fiatalokból álló párt, mondjuk: Legjobbik néven, aki kemény kritikával fogja őket illetni, hogy túl puhányak, elgyengültek stb.de bezzeg a Legjobbik ihaj hú de megmutatja tyuhé a Télipalota!...., merthogy mi ezt végig megéltük a Fidesszel kapcsolatban.

Zetek 2010.03.04. 09:38:47

Nem lévén B.ZS. rajongó, de abban igaza van, hogy az EP választások óta a Jobbik sem akciózik. Ennek azért fel kellett volna tűnnie a rajongóknak.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.04. 09:38:59

@Aradebil: "Én is beleestem ebbe a hibába,már első igazi konfliktusom előtt is utáltam őket:D"

Akkor téged is irigyellek. :)
Gondolom nem Pesten laksz...

@Tesco Gazdaságos Gumikalapács: Attól, hogy fidesznyikek miért lennének anti-magyarok?
Egyszerűen csak kampány van...

Opinion 2010.03.04. 09:39:34

Na barátom, Te sem írtál most túl sok új okosságot.

Az emberek abban bíznak, aki közel van hozzájuk? Ez neked új?
Hát mindenhol így működik a dolog... Az MSZPnek 8 kibaszott éve volt bebízonyítania, hogy az emberek mellett van. Ehelyett mit látott a magyar ember, hogy például akkor tud csak az egész politikai vezérkar kivonulni egy temetésre, ha egy cigányt öltek meg!!!

Mutass nekem egy olyan temetést, ahol cigány ölt meg magyart és kint voltak az urak!!! Sztem nem fogsz tudni.

Az van barátom, hogy az MSZP-SZDSZ koalíció jó magasról leszarta -az amúgy hatalmat birtokló - népet és most kegyetlenül megbüntetik őket ezért! Saját maguknak köszönhetik a JOBBIK-ot, és most nem kellene emiatt sírniuk!

És ha a JOBBIK 2014-ben hatalomra kerül, akkor azt meg a FIDESZ magának köszönheti csak!

Tök egyszerű a képlet!

Kormányozni kell az országot, úgy, hogy az emberek szeressenek itt élni és akkor majd szépen megint oda szavaznak, ahova a regnűló éppen akarja!

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.04. 09:40:14

@Zetek:

Mit akciózzon, jusson be a parlamentbe és ha tud, kormányra. Pont ezt kjsérli most meg.

yarisugi 2010.03.04. 09:43:00

A multkor mi lett a konszenzus, Йоббик или Ёббик?

AlbaZen 2010.03.04. 09:47:48

Rohadtul megérdemli az összes politikus a jobbikot. Egyék meg, amit főztek. Én is rájuk szavazok. Aztán ha a dolgok egyenesbe jönnek, jöhetnek az új (tényleg új) erők a többi oldalon.

baliquez 2010.03.04. 09:49:03

Szavazz a Fideszre és erős nagykoalíciót alakítanak majd az MSZP-vel, elhárítva a csúnya antiszmötyita fasiszta rasszista kovácspista szélsőjobboldali veszélyt! (Ami ugyan továbbra sincs pedig együtt próbálkoznak csinálni, és a narancssárga szegfűillatú cigánygyerekvéres szart a Jobbikra kenni, kéz a kézben!)

Megszavazzák majd kétharmados többségben hogy levegőt is csak mosolyogva vehetsz büntetlenül! Nehogy megfélemlítően vegyél levegőt mert az másokat sérthet! Azokat akik a mohó sértődésvágyból profitálnak, igen, na és?

Szavazz a narancsvöröscsillag soha véget nem érő uralmára, Orbán-t köztársasdági elnöknek!
Legyen Ő a mi Obamánk, teljesüljön a régi vágy, cigány köztársasági elnököt Magyarországnak! Mert megérdemeljük!

Pintért belügyminiszternek!
Új Magyarország, Mosolygó Magyarország!

nyekk 2010.03.04. 09:49:33

Eddig a jelenlegi parlamenti pártok bérencei habzó szájjal fasisztázták, antiszemitázták, nácizták a Jobbikot. Erre az nem hogy gyengült volna, hanem erősödött.
Most nagy ravaszul taktikát váltottak a bértollnokok. Álobjektívbe, álelemzőbe mentek át.
Kár a benzinért gyerekek. Ami nem ment atomcsapással, az kicsi féregfogakkal még úgy sem fog menni.Meg a titkosszolgálatok űrgebőrbe bújt békaember meséjével sem. (Az ÁVÓ-s titkoszolgálat már csak tessék-lássék koholgatja a lőszeres, magyarnyilas ügyeket, mert már azért rinyál a választások után ki tudja milyen erős Jobbiktól)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 09:49:38

@Arma Gedeon2: Látom nem csak én vettem észre.
Kicsit olyan cigánymosdatás szaga van...

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2010.03.04. 09:50:11

@TaTa86.: Na, ezzel kezdtem volna a hozzászólásomat, de megelőztél. A sokkal durvább duma:
"Ha az elkövetők megrémülnek, akkor pedig kifordul belőlük a barbár ösztönállat és tizenéves gyerekek agyonvernek magatehetetlen időseket." Tehát nem az agyonvert 92 éves néni rémül meg, hanem az őt meglincselő cigány.
EZT hívják kedves barátom szerecsenmosdatásnak.
Amiről pedig módszeresen elfeledkeznek a jobbik-basztatók, az az, hogy:
a: a jobbiknak nagyon határozott és reális gazdaságpolitikája van (aki nem tartja reálisnak az államadósság újragondolását, az még életében nem hallott Argentínáról, vagy teszemazt Lengyelországról- és ne tessék jönni az "ők más geopolitikai státuszban vannak" kezdetű baromsággal)
b: A nemzettudat megerősödésével, amit -szemben a cigányútálattal- nagyrészt igenis a netnek köszönhetünk
c: Azzal, hogy felnőtt egy olyan új nemzedék, akik a fidi-mdf-etc. brigádban nem a rendszerváltó héroszokat, hanem a mutyizó, fasz politikusokat látják.
A Jobbik szar? Ezt kurva könnyű ex cathedra kijelenteni; a probléma az, hogy a többi párt már bebizonyította, hogy az, a Jobbikról pedig csak feltételezitek.
Undorodom attól, amikor valaki explicite nem jelenti ki, hogy "szavazz a Viktorra, te köcsög", hanem a mondatai között elbújtatva sugallja azt, hogy: "ez a legkisebb szar, tehát tedd meg."
Nem szoktam ide kommentet írni, de most "kifordítottad belőlem a barbár ösztönállatot", bármit is jelentsen ez.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2010.03.04. 09:52:16

@The Drunken Master: Miközben ezt a baromi hosszú kommentet pötyögtem, látom, hogy többek fejében is hasonlók fordultak meg.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 09:52:38

SZerintem elég sok ígéret megvalósítható csak akarat kell meg némi szakértelem.

acidszarka · http://kigondoltam.blog.hu 2010.03.04. 09:52:55

Túl azon, hogy jó:

a napiszart stb-t a jobbik működteti?
mobilizáció = mobilitás inkább

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.03.04. 09:53:15

Remek cikk, egyetértek a megállapításaival.

Törvényszerű lesz a fanok csalódása a Jobbik parlamentbe jutása után, ez egy ilyen műfaj.

Szt. Ahanov 2010.03.04. 09:54:21

Mókás, hogy a legtöbb kommentelő a saját agycicájának megfelelően olvas ki a cikkből olyan marhaságokat, amelyek abban se explicit, se implicit módon nincsenek benne. (Pl. sehol nem állítja a posztíró, hogy a "bűnnek nincs színe")
Pedig jó ez a poszt.

gabesz24 2010.03.04. 09:54:57

Már elnézést, de a Jobbik nem ígért sem pénzosztogatást, sem előjogokat, mindösszesen a becsületes emberek számára élhetőbb haza megteremtésének lehetőségét vázolja fel egy kemény, megalkuvást nem tűrő programmal!
Féljen az tőlük, aki nem becsületes, aki számára nem egyértelmű, hogy miképpen illeszkedjen be egy remélhetőleg sikeres társadalomba!

blacklord 2010.03.04. 09:55:40

@bátéi: A Jobbik tényleg mond csomó fura dolgot, ugyanakkor az MSZP-SZDSZ-nél szerintem is csak jobb lehet (mintha Szlovákia nem menne most jobban, mint a sokkal eurókonformabb Dzurinda alatt). Hogy a Fidesz (ahol azért bőven van sunyi, mutyizós alak, és pár rendszerszintű döntésben is benne voltak, lásd Seres Mária-féle költségtérítési népszavazás) mennyivel lesz jobb, azt nem tudom, de én személy szerint akkor lennék a legboldogabb, ha az MDF kiesne a picsába, és bejutna mind az LMP, mind a CM, mind Jobbik, egy 50% feletti (azaz egyedül kormányképes), de nem 2/3-os Fidesszel, akik az egyes kérdésekben egyik, másik vagy harmadik párttal összefognának, hogy meglegyen a minősített többség.

Boro Alvarez 2010.03.04. 09:55:47

Tisztelt cikkíró!
Nagyon érdekesnek találom a véleményét a Jobbik-kal kapcsolatban. Nagyon érződik Önben, hogy a párt programjának egy betűjét sem olvasta, illetve nem sokszor kel fel a székből és megy ki az utcára, így marad az ATV meg az internet. A Jobbik nem azért tervez meg egy programot, hogy reménykedjen, hátha valami összejön belőle, hanem azért, mert több 100 szakember aki segített összehozni azt, így látja jónak Magyarország jövőjét.
A "mucsai, tudatlan" emberek pedig bizony sértve érzik magukat, mert közülük nem mindenki (sőt!) hülye. Ha továbbra is fenntartja ezen jellemzését a vidékiekre, akkor engedje meg, hogy Önt egész egyszerűen ballib bérbloggernek hívjam.

Lefty (törölt) 2010.03.04. 09:57:20

Megy a Jobbik oltás minden fronton ez már tényleg durva de ez remélem csak jól jön a pártnak.Ma reggel is a Lendvai amit művelt a mokkában az nem volt semmi.

Szt. Ahanov 2010.03.04. 09:57:33

@baliquez: Tudod-e, hogy a "cigányorbán" a leggusztustalanabb maszopos proliduma?

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2010.03.04. 09:58:16

@rajcsányi.gellért (ergé): Basztatás: Mi más véleményt várjak egy olyan pasitól, aki egy szánalmasan nyávogó ír kommunistát választ avatarjának? xD

Bell & Sebastian 2010.03.04. 09:58:31

A konzervativizmus lényege:
- Az ismert szar még mindig jobb, mint a bizonytalan jó!

Mit is mond a (szélsőséges-radikális) Jobbik?
- Elég a józan paraszti ész is. Nem kellenek új válaszok, ha a kérdés mindig ugyanaz. Csak elő kell venni egy kipróbáltat.

Szt. Ahanov 2010.03.04. 10:02:18

@Bell & Sebastian: Azt akarja mondani, hogy a jobbik képviseli a valódi konzervativizmust? Nem szoktam ilyet, de: LOL

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.04. 10:04:13

@rajcsányi.gellért (ergé): Mintha a Fidesz lett volna az, aki nem a Zemberekkel akarja megfizettetni a válság árát. Aki nem akar svéd modellt, nem akar ingatlanadót, stb stb stb.

A Fidesz kenyérrel kampányol,
a Jobbik inkább cirkusszal.

Ne tévesszük össze, különben sem a Jobbik fog kormányozni.

Hátezmármi (törölt) 2010.03.04. 10:04:33

Mondjuk a Fidesz azért halkult el az öszödi beszéd után, mert valaki megsúghatta a Viktornak, hogy kegyetlen kemény évek jönnek, aki rendet rak ebben a gazdaságban ilyen recesszió alatt, az garantáltan repül a következő választásokon. Ezért azt tanácsolták neki, ha már kibírt hét évet hatalom nélkül, még egyet valahogy bírjon már ki, mert egyébként ő fog repülni a következő választásokon.

Bell & Sebastian 2010.03.04. 10:04:37

@Szt. Ahanov:

Most hogy mondja... Meg is győzött! Ja.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.03.04. 10:04:40

A jobbikos politika abszolút tévedése ott van, hogy azokra épít, akik magukat a rendszerváltás és a fennálló világrend szükségszerű veszteseként definiálják. Adott körülmények esetén nagyon harsány hangokat lehet megszólaltatni így, ám az alapvető probléma ott van, hogy az emberek nagy része elég egészséges gondolkodású ahhoz, hogy ne vesztesként definiálja magát. Egyébként mindenki az, aminek gondolja magát. Aki vesztesnek gondolja magát, az vesztes. A jobbikos gondolkodás alapeleme, hogy amíg a világ totálisan meg nem változik az ő elképzeléseik szerint, addig mindenki vesztes. Zsákutca ez, mert Magyarország soha nem fog trendeket formálni. Marad nekik a bús indulatok hergelése. Viel Spaß. Mi majd építkezünk a jelenlegi lehetőségek közt.
Amúgy a Jobbik megerősödéséhez a központi hatalom meggyengülése is kellett, nem véletlen, hogy Gyurcsány gyakorlati bukása után röppent föl a Jobbik csillaga. Ha megszűnik a jelenlegi kormányzat tehetetlen, illegitim vergődése, egészen más helyzet áll majd elő.

tony zionist 2010.03.04. 10:04:52

ma már egyből 2 jobbik fikázó szardarab posztja került ki a büdös zsidó index címlapjára :D

közel a választás :D

a szanalmas.hu megvehetné és magába olvaszthatná a zsindexet...

Hátezmármi (törölt) 2010.03.04. 10:07:13

@Lefty: Ez nem oltás, hanem az emberek figyelmének a felhívása.

Az 1929-33-as világválság is kitermelte a maga Hitlerét, aki lángba borította az egész világot hasonló eszmékkel, 55 millió ember halálát okozta és porig rombolta egész Europát.

Csak az emberek hülyék és elfelejtették, mi volt régen.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.04. 10:07:34

@Szt. Ahanov: A tatárhorda meg a leggusztustalanabb IV. Bélaista duma pfujj!!!

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2010.03.04. 10:08:12

@sanyisanyi: mondjuk onnan lehet tudni, hogy kétfélét ígérnek
1) betarthatatlant
2) olyat amit jobb, ha nem is tartanak be (egyszerűbben kifejezve: hülyeséget).

De látom megjött az agyhalott Jobbik-kommandó. A cikknek pedig igaza van, fogtok még koppanni.

Szt. Ahanov 2010.03.04. 10:10:38

@Boro Alvarez: Szövegértés egyes. a "mucsais" bekezdést olvasd már el mégegyszer! Próbálok segíteni: ez nem a szerző véleménye.

Nem fest számomra túl jó képet a jobbikról, hogy támogatói között ennyi a funkcionális analfabéta.

Gandalf Garaboncias 2010.03.04. 10:10:45

Ha megemlítjük a napiszart, a puruttyát és társait, akkor együk hozzá, hogy a tévében a délutáni "tóksók" is hasonló dolgokat emeltek ki és tettek közröhej tárgyává, ezzel igen erősen hozzájárulva a cigányokról alkotott képhez.

Samott 2010.03.04. 10:13:43

@WysiWyg: Az a bekezdes engem is meglepett, itt a mandineren ha hozzaszolasban felvettettm ilyesmit rogton az "osszemosas" vadjat vagtak a fejemhez... ezek szerint az itteni szerzok kozt is van olyan, aki igy latja. Biztato.

is 2010.03.04. 10:14:01

"a Jobbik széles bázisának mozgatórugója a csalódottság, a félelem, a düh, a kiszolgáltatottság és az elkeseredettség - vagyis csupa protest hangulati elem."

a FIDESZ széles bázisának mozgatórugója 2006 októbertől 2010 februárig a csalódottság, a félelem, a düh, a kiszolgáltatottság és az elkeseredettség - vagyis csupa protest hangulati elem.

@Zka: a FIDESZ meg már koppant. a Jobbik nem volt a tervekben, most folyik valami kármentés. éppen csak az ország vesztett el jópár évet megint.

Szt. Ahanov 2010.03.04. 10:14:04

@TaTa86.: WTF? Orbán cigányozása az mszp-s suttogó propaganda egyik tartópillére, és talán te is egyetértesz vele, hogy nem vall kimagasló erkölcsi intelligenciára. Hogy jönnek ide a tatárok?

Hátezmármi (törölt) 2010.03.04. 10:14:38

@gabesz24: a Jobbik primítiv dolgokat mond primítiv módon, hogy a primítiv emberek megérthessék, vagy azt gondolják, hogy értik.

Ez még nem program és végképpen nem megoldás.

Cigányozni minden hülye tud és minden hülye meg is teszi.

Tessék előállni egy társadalmilag-gazdaságilag teljesíthető programmal a cigányok felzárkoztatásához és a munka világába való visszavezetéséhez.

Azt mondani, hogy vegyük el a segélyt, meg veressük meg a csendőrséggel, ha segély és munka híján mégis lop, ezt a maszlagot csak a primítiv, gondolkodni nem akaró emberek eszik meg.

Mutass nekem egy HASZNÁLHATÓ megoldást a Jobbik "programjában" a cigánykérdés MEGOLDÁSÁBAN.

Ha nem tudsz neki munkát adni, se oktatást, se nem tudod elérni, hogy ő maga is akarjon kitőrni, akkor semmit nem csináltál, csak gyűlölkődéssel akarsz betörni a hatalomba. Ez ma a Jobbik.

Tesco Gazdaságos Gumikalapács (törölt) 2010.03.04. 10:16:28

@TaTa86.: Nevetséges, hogy olyan baromságokat magyaráznak bele a Jobbikba, mint a tervezett cigány-irtás, meg terrorizmus, meg hogy zsidó-irtók. Miért is? Szisztematikusan próbálnak összemosni olyan dolgokat a párttal, amiknek semmi köze nincs hozzá. Csintalant megverték valakik, akiknek nem tetszett a képe. Meg rálőttek pár tolvaj, söpredék politikusok házára valakik, akiknek már elege volt belőlük. Meg valakik terrorista cselekményekre készültek itt ott. Vona Gábor tette? A pártjának tagjai tették? Ők voltak a felbujtók? NEM. Gusztustalan, amit a média, meg az ilyen blogolók csinálnak, mocskolni próbálnak egy pártot, aki pusztán azért terrorista-náci-stb gyanús, mert FELHÍVTA a figyelmet olyan dolgokra, amiket kezelni terveznek, mert KIMONDTAK olyan dolgokat, amiket mások gyávák kimondani. Az az egyéni rosszidulat, hogy egyből belemagyaráznak, meg továbbgondolnak dolgokat, és a saját, beteges vízióikat magyarázzák bele a párt szándékaiba. SZÁNALMAS!

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.04. 10:16:43

@rajcsányi.gellért (ergé):

"Törvényszerű lesz a fanok csalódása a Jobbik parlamentbe jutása után, ez egy ilyen műfaj. "

Mit jósolsz a Fidesz-fanok reakciójáról a z OV-kormány várható csodatevése nyomán?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 10:17:14

@csmiklos-35: Sajnos nem is akar kitörni,ezért kényszeríteni kell...:((

Szt. Ahanov 2010.03.04. 10:17:36

@Pisti, az aragorn: Tíz pont. Ez kimaradt a posztból, pedig a nézettségük nagyságrendekkel nagyobb az említett oldalak látogatottságánál, arról nem is beszélve, hogy rtl és tv2 sajnos teljesen píszínek számít és nehéz lenne őket jobbik-közeliséggel vádolni. Én is kíváncsian várom, hogy az ORTT-nek mikor lesz elege a délutáni kereskedelmi rasszizmusból.

Tesco Gazdaságos Gumikalapács (törölt) 2010.03.04. 10:19:16

És hogy tisztán lássunk, nem a Jobbik beszélt baromságokat a cigány emberekkel kapcsolatban, GUMIKALAPÁCS történetek, stb. Pont nem ők. Ők a cigánybűnözésről beszéltek, azokról a cigányokról, akik megélhetés szerűen lopnak, rabolnak, gyilkolnak, és NEM MINDEN CIGÁNYRÓL. Hülyék.

baliquez 2010.03.04. 10:19:23

@Szt. Ahanov: "Tudod-e, hogy a "cigányorbán" a leggusztustalanabb maszopos proliduma?"

Tény. Mármint tény hogy Viktorunk cigó. Nyilván polkorrektként lehet újmagyarnak vagy sötétkéknek is hívni.
Gyerekkori fotóit elfelejtették kifehéríteni, nagy ügy.

Amúgy ez az egyetlen tulajdonsága van ami nem negatív előjelű alapból, szóval nem tudom miért pont erre hörrensz rá. Rászista-e vagy?

Bell & Sebastian 2010.03.04. 10:19:47

@csmiklos-35:

Merhogy a többi párt meg tele van messzehordó cigány-integrációs elképzeléssel! Monnyuk több mint ölég cucilógusuk vona hozzá.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.04. 10:20:50

@Szt. Ahanov: Úgy, hogy elfogyott a kávém, és félreolvastam. Sry.
Teljesen igazad van ebben a kérdésben.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 10:21:36

@baliquez: Muhaha.Múltkor néztünk egy régi fotót a bátyámról,én meg lecigányoztam az alapján.Mondott valami csúnyát.:))

Bell & Sebastian 2010.03.04. 10:22:26

@baliquez:

És ha az? Mármint Photoshop.

Szt. Ahanov 2010.03.04. 10:22:50

@baliquez: Magadtól kérdezd akkor meg először, hogy miért cigányorbánozol.

Hátezmármi (törölt) 2010.03.04. 10:22:51

@Tigeri: Mondod te, aki nem ismersz egy cigányt sem közelebbről, nem ismered a problémáit, a helyzetét.

Ha te is a nyócker mélyén, vagy egy elfuserált, szegény faluban a telepen nőttél volna fel egy olyan családban, mint ő, ugyanúgy nem kapnál sehol munkát, mert nem elég, hogy csak nyolc általánosod van, de ráadásul még cigány is vagy, na, akkor te sem lennél egy picit sem másabb ember.

Ezen gondolkodj el legalább egyszer az életben. Mindjárt elszállna a fehér felsőbbségtudatod.

Azon kívül meg az az okos ember, aki tud megoldást találni, nem aki azt mondja, hogy "Maj' jó' odacsapok nekik oszt mingyá rend lesz" Na, az ilyen embert hívják izomagyú baromnak.

Lefty (törölt) 2010.03.04. 10:23:23

@csmiklos-35: Annyira tud idegesíteni amikora azt mondják,a rendszerváltás vesztesei az alacsonyan iskolázottak és a korlátolt emberek szavaznak a Jobbikra.Ez nem így van mindenki a maga sorsáért felel én nem várom,egyik párttól sem,hogy ő segítsen rajtam.Akiket én ismerek és a Jobbikra szavaznak elég sokan nem ebbe a kategóriába tartoznak. Én csak április 11.-én este szeretném látni a Lendvai,Gyurcsány,Orbán,Dávid és társainak az arcát!A Jobbiknak is van hülyeségeik de most ez nem érdekel ők a legkisebb rossz.

redvásszendvics 2010.03.04. 10:23:38

Bazze hihetetlenek vagytok ti bloggerek, gyakorlatilag minden nap min 2-3 blog a jobbikról meg a szapulásáról szól, ami engem qrvára nem érdekel mert ez is reklám, leszarom jogotok van hozzá stb, de most komolyan ezért plusz 2 deci bocitejet kaptok vagy mi? Már csak röhögök mikor meglátok egy újabb bejegyzést:)Hajrá!

Hátezmármi (törölt) 2010.03.04. 10:26:14

@Bell & Sebastian: Egyáltalán nem. A teljes politika csődje a cigányok mai helyzete. Ezért felelős az összes politikus.

Azt sem állítom, hogy nincs cigányprobléma. Mert igenis van, méghozzá komoly.

Csak azt mondom, hogy a Jobbik csak meglovagolja ezt a problémát, megoldása semmi nincs (már ha leülsz tényleg gondolkodni egy percre), csak gyűlöletkeltéssel akar hatalomra jutni. Pont, mint Hitlerék, akik az akkori gazdasági válságot lovagolták meg.

nyekk 2010.03.04. 10:26:50

@Szt. Ahanov: Várom, hogy a két mocsokTV új koncepciónak megfelelően jobbikosnak, meg magyar gárdistának maszkírozott fogyatékosokkal rendezze meg a délutáni Maónikabaráth gyatra lejárató cirkuszokat. Csodálom, hogy a judeobolsevik médiának még ez nem jutott eszébe. (Persze már késő. Meg hát az ember azért a szemének hisz, nem a médiának. Bár a cigányok esetében ez többé kevésbé össze is vág a tapasztalattal.)

Bell & Sebastian 2010.03.04. 10:28:16

@redvásszendvics:

Mindenkinek van egy jobbik énje!
Az enyém nem Te lettél...

(Harangozó Feri, táncdal & vízszigetelés utólagosan)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.04. 10:28:17

@csmiklos-35:
1) Olvastad a programot?
2) A "gondolkodó" emberek miatt vagyunk most ott, ahol vagyunk. Tetszik, nem tetszik a Jobbik által sugallt megoldás működik már több ezer éve, százszor bizonyított.
A primitív módszerek kétségtelen előnye a hordozhatóság, a rugalmasság, és a legfontosabb: lehetetlen elqrni.

Hogy a hatásfoka rossz? Tény. De még mindig sokkal jobb, mint amit a "gondolkodó emberek" alkottak.

Nézzük csak meg azt a primitív megoldást, és vizsgáljuk meg hogyan lehet rajta javítani.
Egyébként régi jól bevált módszer a jó zsaru-rossz zsaru technika is. Lebegjen csak a Jobbik Damoklész kardjaként a cigányok felett, sokkal könnyebb lesz bánni velük.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.03.04. 10:31:41

@Arma Gedeon2: sajnos ez is egy vulgárballib közhely, hogy "a fideszfanok csodát várnak OV-tól". biztos vannak ilyenek is, de aki egy kicsit is látja MO helyzetét, az látja, hogy iszonyat szarban vagyunk, és nem lesz csoda.

Elpet viszont megint jól látja a helyzetet: a Jobbik fanjai az egész világ változását szeretnék, miközben úton-útfélen azt szajkózzák, h. őket mindenki bántja. ebből nehezen lesz világmegváltás.

tralilalala (törölt) 2010.03.04. 10:32:10

Én a cikket jónak tartom, értékelő és megfelelő képet ad a politika ezen szegmenséről. A történelembe mindig jellemző volt, hogy a gazdasági belpolitikai helyzetben gondok vannak, akkor megjelennek balról vagy jobbról a szélsőségek, akik átlátszó szociális demagógiájukkal tesznek javaslatokat a gondok megoldására. Nálunk ez a jobboldal szélén most a Jobbik. Szerencsére baloldali partnere most nincs. Valóban a csalódott embereknél érzékeny táptalajra hullik a minden reális alapot nélkülöző ígéret halmaz. A parlamenti közszereplés be fogja bizonyítani, hogy ugyanolyan tehetetlenek mint a többiek.

Hátezmármi (törölt) 2010.03.04. 10:32:16

@Lefty: A Jobbik a legveszélyesebb szélsőséges erő. Tudod, csak miért nem zsidóznak (csak maguk között)? MErt felmérték, hogy akkor sok ember szemében nem lennének szalonképesek.

Ezért kerestek egy másik lehetőséget és rájöttek, hogy vidéken rengeteg embert lehet megnyerni, ha kiszolgálják a zsigeri (és hangsúlyozom, nem feltétlen alaptalan) gyűlöletüket a cigányokkal szemben.

Vegyél elő egy történelemkönyvet.

A kommunisták így kerültek hatalomra. A unkásosztály zsigeri gyűlőletét használták ki.

A nácik is így kerűltek hatalomra. A gazdasági válság áldozatait tűzelték a gazdagabb zsidók ellen.

Most egy újabb iyen szörny születését akarod elősegíteni a szavazatoddal.

Gondolkodj, mielőtt szavazol.

yarisugi 2010.03.04. 10:32:35

Az írás nem rossz csak a cigánytémát értelmezi félre bátortalanul.

A megrémült támadós rész viszont bravúros mert leösztönállatozza a cigány etnikumú bűnelkövető polgártársakat de emocionális síkra terelve mentegeti a riasztóan brutális bűncselekményeket miközben megalázza az áldozatokat. Mindezt egy mondatban. Ez mesteri :)))

A fuxos kardos pénzlegyezős fotók sokkal baljósabbak mint azt Mandiner apó gondolja. A MyVipes sötöbö fotókon még a tini cigánylányok is szint ekivátel nélkül bokszoló állásban és a szemükben hatalmas agresszióval pózolnak. Ez csak diákcsíny, elszigetelt eset, poénkodás.

De nem, nem az mert szinte mindegyikhez társul valamilyen a többségi társadalom elleni RASSZISTA megjegyzés. A magyar népet (magyar nyelven) legalább annyira fenyegető kijelentések hangzanak el sorozatosan szóban és írásban ezektől az emberektől mint amilyen a másik oldalról. Az is érdekes kérdés hogy az ilyen kijelentéseket tevő cigány magyar e vagy sem. Magyar tehát saját magát gyűlöli? Vagy hol magyar hol nem ahogy épp a helyzet kívánja?

Lehet úgy tenni mintha ezek a dolgok nem lennének. Lehet. Lehet azt is mondani hogy ez a cigányság dac reakciója a magyarság felől érkező gyűlölködésre. Adok kapok és sose lesz vége.

De ahogy azt egy erre felé gyakran provokáló neonáci (Okosmeghajtó) szokta mondani, ez szemforgatás.

Egyelőre az a felállás hogy van egy egyre növekvő etnikai réteg a társadalomban amely önhibájából és azon kívül, sok évtizedes folyamatok eredményeként elvadult az Európában elvárható társadalmi és emberi normáktól (társadalmi integráció, jogkövető magatartás, kulturáltnak elfogadott emberi magatartás minták sötöbö). Ebben a rétegben már a sokadik generáció nő fel aminek az életére összegződve jellemzők a korábbi generációra jellemző negatívumok és egyre szűkülnek azok a kitörési lehetőségek amik vissza tudnák ezeket az embereket terelni a társadalom keretei közé.

Erre a problémára már a Kádár rendszer sem adott megoldást. A rendszer váltás óta pedig még sulyositotta a helyzetet a hibás féloldalas ballib gyakorlat ami kivont karddal és általános emberi alapon védte ennek a csoportnak a jogait, néha kicsit már a ló másik oldalára is átesve miközben nem csak a kötelességeiket nem hangsúlyozta ki hanem még az általános együttélési normák terén sem segített pótolni a hiányosságaikat.

Ez a kettős gondolkodás (a jogok és a kötelességek egyensúlyának felborítása) a társadalomnak azt a részét keseríti el amelyik betartja a normákat, tisztában van a kötelességeivel és még gyakran annyi jogot sem kap meg ami mindenkinek kijárna.

A széljobb ezeket a jelenségeket tendenciának minősíti, összeesküvés elméleteket gyárt mert a ballib által generált olyamatok mögött szándékosságot feltételez. Ennek bizonyítása egyelőre várat magára.

De az bizots hogy akár szándékosság akár hülyeség volt mögötte, a ballib mérhetetlen károkat okozott elsősorban a cigányságnak. Olyan tévútra (szellemeskedő jobberek azt írnák, cigányútra) irányította a cigányságot hogy onnan mindenféle kísérlet ami az együtt élhető társadalom felé akarná vissza vezetni őket, a cigányság számára sérelemként fog lecsapódni.

Nem csoda hogy a pártok többsége FÉL. Félnek maguktól a cigányoktól, félnek a ballib által már kellően félretájékoztatott és a magyar viszonyokról szinte semmit se tudó "nyugattól" és félnek attól hogy gyengék lennének határozott döntést hozni.

Ezért szinte mindegyik párt inkább semmit mondó eukonform kliséket pufogtat. Hangsúlyozzák az oktatás és munka szükségességét de nem foglalkoznak azzal hogy ezek eddig is és most is rendelkezésre álltak.

Azzal nem tudnak mit kezdeni hogy a cigányság nagy része nem a nullán van hanem a minuszban és előbb fel kell őket emelni a nullára hogy onnan tovább indulhassanak.
Szemérmesen elfordulnak és úgy tesznek mintha nem lenne tény hogy a cigányság felnövekvő generációinak nagy része majdhogynem analfabéta hogy a koruknak megfelelő elvárt szövegértési, fogalmazási képességeiktől messze elmaradnak. Ez az iskolákban (nincs buktatás!) frusztrációhoz vezetne az érintett gyerekeknél még akkor is ha otthonról ehhez nem hoznának sulyosan antiszociális magatartás mintákat. A minuszból induló tanulás ilyen keretekkel gyakorlatilag lezár minden élhető társadalmi felemelkedési lehetőséget a szerencsétlenek előtt.

A pártok ezzel nem tudnak mit kezdeni. Abban reménykednek hogy valahogy szinten tartható a probléma és a cigányság tönkretett rétegei majd elvegetálnak valahol vidéken, távol, a porblémáikat velük megszenvedő többségi környezetükkel és a növekvő feszültségekkel együtt. A hírek kellő kontrolásával pedig el lehet ezeket bagatelizálni, el lehet hallgatni, el lehet tusolni.

Teljesen természetes hogy egy ekkora űrbe benyomul és óriási támogatottságot kap minden olyan társadalmi alakulat, legyen az párt, önszerveződő milícia vagy rockzenekar ami a fenti szemforgató strucc politikától csak egy kicsit is határozottabb álláspontot képvisel. A sok korábbi hülye halogatás termelte ki és erősítette meg a szélső radikális irányzatokat.

Máshol is leírtam hogy a kretén mérsékelt pártok már rég kihuzhatták volna a szönyeget a széljobb alól ha szemérmes elhallgatás és náciveszéllyel riogatás helyett határozott intézkedéseket hoztak volna. Még azt is megköckáztatom hogy nem lenne Gárda és a Jobbik a MIÉPhez hasonló marginális pártocska lenne ma is. De a politikusok nem gondolkoznak pragmatikusan igy tehát most nyakig ül a szarban mindenki, az ország, a cigányság, a magyarság vagy fehérség vagy miazisten többség és baszhatja.

AlbaZen 2010.03.04. 10:32:43

@Zka: Mitől agyhalott az, aki semmit sem remél már kipróbált, elhasználódott és leszerepelt, erkölcsi és politikai hulláktól?

Nem akarunk bántani senkit, de nem tűrjük el, hogy bántsanak minket a saját hazánkban, akár kisebbségek, akár nem, akár az állam. Elmúltak azok az idők, amikor lehajtott fejjel tűrtük hogy rugdosnak az egyszerű magyar emberbe. Egyszerűen friss LEVEGŐT akarunk venni ebben az elpusztult bűzös mocsárban.

Ezt kéne szégyellnem?

nyekk 2010.03.04. 10:32:49

@csmiklos-35: Ez tévedés. Pont a Jobbik kínál megoldást, jobb életet a cigányoknak. Persze nem a színesfémtolvaj, lányfuttató, védelmi pénzt szedő részének. Félni csak ezeknek a cigányoknak kell.

Hogy a Hitler nagyobb gazember volt-e, mint korának többi potentátja, (Churchill, Sztalin, atombombás Roosewelt, Truman...stb...), meg hogy Hitler agresszor volt, vagy visszaütött, azon is lehet vitatkozni.

Szt. Ahanov 2010.03.04. 10:34:09

@redvásszendvics: Arról egyébként tényleg lehetne gondolkodni - én is pampogtam már erről itt korábban - hogy kell-e a jobbikot úton-útfélen ekézni és ezzel is reklámot csinálni nekik.
De ez a poszt egy átgondolt elemzés, nem öncélú és igazságtalan basztatás. Más kérdés, hogy aki akarja, az annak látja, és kész.

Tesco Gazdaságos Gumikalapács (törölt) 2010.03.04. 10:34:11

@csmiklos-35: Milyen gyűlöletkeltés? Tudnál idézni gyűlöletkeltő szöveget Vonától? Annyira várom.

stratez 2010.03.04. 10:35:13

@TaTa86.: Igen, ez egy elég szerencsétlen mondat, Rózsadombról is le kell néha jönni, és akkor már nem kell keresgélni, ott a véres valóság. Egyébként szerintem sincs megoldás a cigánykérdésre. Ez a "munka és iskola" terápia is legfeljebb a cigányság egy töredékének változtatna a mentalitásán. A többi gyakorlatilag egy nagy zombihalmaz. Azon aztán lehet vitatkozni még egy darabig, hogy ez miért van így.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 10:35:26

@csmiklos-35: Amikor a kislányok azt mondják a suliban,hogy segélyből meg családiból akarnak majd megélni az mi?
Sajnos vannak olyanok akiket kényszeríteni kell az alapvető normák betartására (higiénia,tanulás). A másik amit általában elmondok,hogy a becsületes munka nincs jól megfizetve pláne vidéken.Pl.hallottam olyat miskolcon cigánygyerek jól dolgozik keveset keres.Kérdeztem a srácot aki erről beszélt miért nem jön fel Pestre az illető? Mert már van 2 gyereke így már nehezebb.Amúgy tényleg. Cigányt csak almanachban láttam.:))

Hátezmármi (törölt) 2010.03.04. 10:35:38

@TaTa86.: igen, ismerem a programot.

Közgazdaságilag egy nevetséges dolog, mintha kisiskolások írták volna.

Tény, akiket megszólítani akar, azoknak nem erősségük a közgazdaság és egyáltalán a gondolkodás, csak végre lehessen valakit gyűlőlni, valakit lenézni és végre csapjon már valaki oda nekik.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.04. 10:35:47

@csmiklos-35: "Pont, mint Hitlerék, akik az akkori gazdasági válságot lovagolták meg."

Hagyjuk már ezt a Hitleres szarságot. Te is tudod, hogy ostobaság. A másik, hogy ezzel ugyanúgy a félelemre játszol rá, mint a Jobbik. A különbség kettőtök között, hogy a Jobbik egy létező jelenség kapcsán teszi ezt, te pedig egy teljesen fiktív valóságból indulsz ki.

Ha példa kell radikális jobboldalra van hazai: Prónai illetve Gömbös. Gömbös még hatalomra is jutott, és csodák csodájára, nem lett armageddon. (Igaz, elqrta, de az más kérdés.)

Bell & Sebastian 2010.03.04. 10:36:08

@csmiklos-35:

Miért pont a Jobbik-ellenes dumákat higgyem el? Sokadik hallásra sem fogom, egyre gyanúsabb ez a "zárjuk karanténba őket" -Kulturkampf!

Mondjuk úgy: hiszem ha látom, a többi félkegyelmes vitéz úrtól sajnos csak lófaszt és esti fényt láttam idáig!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.04. 10:37:12

@csmiklos-35: "Tény, akiket megszólítani akar, azoknak nem erősségük a közgazdaság és egyáltalán a gondolkodás, csak végre lehessen valakit gyűlőlni, valakit lenézni és végre csapjon már valaki oda nekik."
Ez a kommented mintha gyűlölködésről árulkodna. ;-)

Hátezmármi (törölt) 2010.03.04. 10:38:03

@nyekk: Mondd ezt az 55 millió halottnak, azok árváinak, a földig rombolt otthonok tulajdosoainak és úgy általában minden áldozatnak.

Például a kommunizmus sem volt jobb, mint a fasizmus, de a szovjetek soha egyetlen háborút sem kezdeményeztek.

Hátezmármi (törölt) 2010.03.04. 10:39:31

@TaTa86.: A helyes történelmi példa inkább, hogy Horthy kilépett a háborúból, Szálasi meg átvette a hatalmat....

Ajtony 2010.03.04. 10:41:03

@baliquez: Orbán cigánysága. Az összes primkó szocietaszos gyökér ezzel próbál szavazatokat szerezni az egyfogúak táborából. Na ez tény! - nem Orbán cigány származása. :-)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.04. 10:41:10

@Tesco Gazdaságos Gumikalapács: Ettől még nem anti-magyarok. (Ez a kifejezés ugyanúgy röhej tárgya lesz záros határidőn belül, mint az antiszemitizmus, ha minden második mondatodban elsütöd.)
Kampány van, és a Mandineresek fidesznyikek. Nem kicsit, nagyon.

yarisugi 2010.03.04. 10:41:50

@csmiklos-35:
"a szovjetek soha egyetlen háborút sem kezdeményeztek."

Hát ezt történelem érettségin lehetőleg ne mondd mert megbuksz :)

Csak hogy tudd: a Téli háború indítása miatt még a Népszövetségből is kibaszták a Szovjetuniót

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.03.04. 10:41:58

a cikkíró a reményt kritizálja és az esélyt sem adná meg.
barátom legyen nyitottabb, akár liberális!
vagy szavazzon a szadeszre.

Hátezmármi (törölt) 2010.03.04. 10:44:19

Na még eccer: Van cigányprobléma és változtatni kell. Lehetőleg azonnal.

Csak ehhez ész kell. Nem olyan jól odavágunk, aztán minden meg van oldva.

Hanem, ahogy az USÁ-ban csinálták. Kb 40 évig tartott, de eredménye lett.

De ilyen programtól nem lesz sok szavazat. Ezért kell a radikális populista, öblös duma. Azt lehet jól eladni.

Ezt csinálja a Jobbik

És ezért veszélyes.

Mert ez csinálta rengeteg elődje és mindig megszívták az emberek.

Mennem kell.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.04. 10:44:46

@csmiklos-35: Miután megszálltak, igen.
Egy világháborúban.

Hol látsz te errefelé világháborút?
(Csak egy gondolatkísérlet erejéig: ha komolyabb háború törne ki, rögtön betiltanám a Jobbikot( is)... )

Úgyhogy a példád szinte a groteszkig ferdített, de remekül példázza a rettegők gondolkodását.

vizipipa 2010.03.04. 10:44:59

A szerző megpróbálja a - szokásos - fekete-fehér képet árnyalni, közelíteni a valósághoz. Jól teszi!
Nem kell feltétlenül egyetérteni a kategóriáival, lehet jönni más kategóriákkal, lehet kiegészíteni vagy cáfolni.
Szidni is lehet, csak azzal - önmagában - nem lépünk előre.

Egy olyan dolgot említek, amit lehet ugyan az elitellenesség vagy a protest körébe sorolni, de szerintem annál több. Az ÖSSZES mostani parlamenti párt qrvára egyetért néhány dologban, ami egyéni érdek vagy pártérdek, de az ország érdekeihez köze nincs.
Képviselői költségtérítés, ingatlanosztogatás önmaguknak, a múlt felderítésének akadályozása. Rádiófrekvencia, közbeszerzés, hivatali feladatok kiszervezése költségbe, stb.
Sajnos még a civil szervezetek részéről (Transparency International, Védegylet, TASZ) sem olvastam semmiféle érdemi reakciót (nem nyilatkozatot, elemzést) arról, hogy viszonyul egymáshoz a víg kétharmaddal most elfogadott titoktörvény az üvegzseb törvényhez, a közpénzügyi törvényhez, az adatok nyilvánosságához. Remélem Sólyom nem is írja alá, hanem az AB-hez küldi.
Ezek azok a dolgok amire azt szoktuk mondani: kellemes langyos posvány, remekül el vannak benne pártjaink.
A Jobbik (a most még szűz kéz) ezt a posványt veszélyezteti, meg is van az egységfront ellenük!
Nem félek tőle, hogy a Jobbik most kormánypárt lesz. Abban viszont bízom, hogy erős középpártként a Jobbik felkavarja ezt a szart, kicsapódik egy része és tisztul a helyzet.
Ez pedig nem egyszerűen elitellenesség vagy protest, hanem az ország érdeke.

Bejön vagy sem? Meglátjuk. Egy próbát megér.

mikolt 2010.03.04. 10:45:03

Bármiben mernék fogadni, hogy a cikk írója a Rózsadombon él.

Hátezmármi (törölt) 2010.03.04. 10:45:09

@yarisugi: Az utolsó 45 évükre gondoltam, nem a japán, meg finn háborúkra.

Hátezmármi (törölt) 2010.03.04. 10:46:17

@TaTa86.: Retteg a fene ezektől a paprikajancsiktól.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.04. 10:48:17

@csmiklos-35: "de a szovjetek soha egyetlen háborút sem kezdeményeztek. "
:D
Szóval Finnországot, Lengyelországot nem támadták meg? A Baltikumot nem rohanták le?
Bulgáriát sem szállták meg annak ellenére, hogy nem vett részt a SzU elleni offenzívában.
Magyarországra sem jöttek be 56ban, és a prágai tavaszt sem tiporták el?

Ezzel a kommentel kellett volna kezdened!

Tesco Gazdaságos Gumikalapács (törölt) 2010.03.04. 10:48:26

@TaTa86.: Aki nem a nemzete érdekeit szolgálja, arra nem lehet mást írni. Csak az fél a Jobbiktól, akinek vaj van a füle mögött.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.03.04. 10:49:19

@mikolt: nem nyert, még csak nem is fővárosi a posztíró.

Bell & Sebastian 2010.03.04. 10:49:58

@csmiklos-35:

Kár hogy elmentél. Ejakulatio praecox.

Ajtony 2010.03.04. 10:52:17

@csmiklos-35: Csak jelezném: Lengyelország felosztása után a felét a SZU szállta meg. Finnországot szintén a SZU támadta meg. Afganisztán. 1956 Magyarország,és Lengyelország. 1968 Csehszlovákia. Ma már azt is tudjuk, hogy Kassát valóban szovjet gépek bombázták.
Távol-keleten, és közel-keleten nem személyesen, de fegyverszállításaikkal, kiképzésükkel, és ideológiájuk exportjával szinte minden XX. századi háborúban ott voltak.
Izrael ellenes támadások minden esetben Szovjet támogatással történtek. Ott voltak Irak és Irán háborújában (fegyverek és tanácsadók) Libanon egy részét a szovjet támogatást élvező Szíria szállta meg.
Szerintem némi kutakodással még jó néhány konfliktust lehetne felsorolni

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.04. 10:53:04

@csmiklos-35: A végletes hasonlatok, tipikusan a rettegés jelei.
Ha te már Hitlert vizionálsz utána ne kezd el magyarázni, hogy paprikajancsik.

Döntsd el végre melyik a Jobbik!

@stratez: Ahogy én látom a cigányok tekintélyelvűek. Szóval már azzal, ha odacsapunk nagyságrendekkel kevesebb lesz velük a gond.
Megoldódni nyilván sosem fog a probléma. 100 éve is megvolt a gondja a csendőrségnek az alig 65.000res cigánysággal.

Énszóltam 2010.03.04. 10:53:56

Megvan a mai zsindexes jobbiklejáratós mese! Mindenki felállva tapsoljon két percig!

mikolt 2010.03.04. 10:54:48

@rajcsányi.gellért (ergé): Bocs.Idézőjelbe kellett volna tennem a Rózsadombot.

Bell & Sebastian 2010.03.04. 10:55:20

@TaTa86.:

A fegyvertartási törvény meg csak egyre szigorodik..., hmmm.

Kenwyn 2010.03.04. 10:58:33

@tony zionist:

szarügy amikor visszanyal a fagyi ugye?
aki kurvának áll ne csodálkozzon, ha megb...k

nem értem a rinyálásokat, miért ne lehetne támadni a jobbikot? szent tehenek vagy mi van már?

eszkep 2010.03.04. 10:58:37

Azért látszik, hogy mind a jobbközép (FIDESZ), mind a baloldalon be vannak szarva a Jobbiktól. Elég csak megnézni az Index címlapját, FOLYAMATOSAN van legalább 2-3 Jobbikkal foglalkozó (pontosabban lejárató) írás... „Természetesen” jobbikos jelölttel készült interjút ne is várjunk egyik médiától sem nagyon, kivéve a Duna TV-t.
Pedig a Jobbik megerősödését a teljes mai politikai elit csak magának köszönheti! Kezdve a baloldal retartált „fasisztázásától”, Magyar Gárda elleni fóbiás hadjáratig. A FIDESZ pedig tömegpárttól elvárható módon beszállt a „fasisztázásba”, így csinálva bohócot magából. Az már csak a hab a tortán, hogy a FIDESZ és az MSZP megpróbálták a másik „kreálmányának” beállítani a Jobbikot.
A Mandiner blog is beszállt a szánalmas blogok kategóriájába, okfejtésükkel elfelejtenek egy apró tényt. A Jobbik nem lesz koalíciós partner a következő kormányban! Sajnos tényleg érezhető bizonyos fokú „csodavárás”, de ez a FIDESZ-en fog lecsapódni, elsősorban belőlük fognak kiábrándulni az emberek, ami végső soron a Jobbik további erősödését eredményezheti.

A FIDESZ Jobbikkal szemben tanúsított politikája pedig azért hatalmas szívás a részükről (ez egyébként a Jobbikra is igaz, ebben ők is elszámolják magukat!), mert betegesen elhatárolódnak a Jobbiktól Mit fognak csinálni 8 év múlva, amikor tegyük fel megnyerik ugyan a választásokat, de egyedül nem képesek kormányt alakítani??? Végrehajtják ugyanazt a politikai öngyilkosságot, amit az MDF csinált („összenőnek” a balos söpredékkel)??

vizipipa 2010.03.04. 11:00:53

@csmiklos-35: "Például a kommunizmus sem volt jobb, mint a fasizmus, de a szovjetek soha egyetlen háborút sem kezdeményeztek. "
Tanuljál már egy kis történelmet. Balti államok, Finnország, Afganisztán.

yarisugi 2010.03.04. 11:01:08

@csmiklos-35:
Akkor tessék azt írni mert az ilyen balfasz kommenterek mint én nem tudnak gondolatot olvasni :)

A 45 év alatt indítani nem indítottak de vastagon benne voltak a helyi háborúkban tanácsadókkal, fegyver szállítással. Arab-izraeli konfliktusok idején az arabokat nyomták tele fegyverrel és az egész szocialista blokkban ukáz volt az Izrael ellenesség. Csak hogy árnyaljuk a SZU képét.

Ajtony 2010.03.04. 11:01:42

@Ajtony: Kadhafi és a nemzetközi terrorizmus támogatása, Dél-Amerika.
És mindössze hetven évet "élt" a SZU.

yarisugi 2010.03.04. 11:02:59

@vizipipa:
A Camping Afganisztánt azzal fogják kiütni a sorból hogy az akkor még nem Afganisztán volt hanem Afgán SZSZK, a SZU része, a birodalmi csapatok csak pacifikálni mentek be a lázadókat.

Bell & Sebastian 2010.03.04. 11:04:09

@eszkep:

A Duna TV -sek húzzák majd annak a hajónak a köteleit, amin felvontatják (Orbán Viktor dobszójára) a Szent Koronát Regensburgig!

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.03.04. 11:04:11

@eszkep: a Mandiner nem szállt bele semmibe, elődlapjaival együtt tíz éve konzekvensen viszonyul a szélsőjobboldalhoz.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.04. 11:04:47

@Kenwyn: Lári fári! Egyszerűen csak arról van szó, hogy kicsit szánalmas a heti 20 jobbikfikázó kampányposzt az index címlapon.
Mintha nem egy parlamenten kívüli pártról lenne szó, hanem egy 65 éve hatalmon lévő klikkről.

Ajtony 2010.03.04. 11:08:11

Jobbikosoknak: örülni kéne a cikkeknek, és a blogoknak. A negatív reklám is reklám! Gábor Zsazsánk erről oly képletesen nyilatkozott a közlekedési rendőr felpofozása után. :-)

Bell & Sebastian 2010.03.04. 11:08:15

Pedig Pista bácsi még igazat is mondott!
(a mocskos fasiszta)

És mire mentünk vele?

yarisugi 2010.03.04. 11:08:57

@rajcsányi.gellért (ergé):
Ez dejó: "konzekvensen viszonyul" :)
Konzekvensen HOGYAN viszonyul, azt kihagytad. Megintelek :)

Ne vedd komolyan, a Mandiner legutóbbi posztjai szerintem jók. Ez az írás sem rossz összességében. Én nem érzem hogy ebből Jobbik ellenesség hanem inkább értelmezésre törekvés olvasható ki.
Lehet tévedek :)

Bell & Sebastian 2010.03.04. 11:10:19

@Ajtony:

Az a jó, ami egyedül a szoclibnek nem jó! Ez ténykérdés, ha érti.

teknős 2010.03.04. 11:11:36

@rajcsányi.gellért (ergé): Elpet nagyon jól látja a helyzetet. Teszem hozzá, mint mindig, de én Elpet rajongó vagyok.

Ezek a szerencsétlen jobbik trollok, becsukott szemmel próbálják magyarázni azt, amiről ők is tudják, hogy ostobaság, de szeretnék elhinni, hogy nem úgy van.

Értelmes ember csak egy módon jobbikos, ha valami szándéka van vele.

Én végtelenül bele vagyok fáradva a széljobba, én már nyolc éve szembesülök az aktuális ostobaságaikkal és a ténnyel, hogy hozzájuk az emeszpé mindig közelebb állt, mint a Fidesz és oltári nagy tévedés ugyanarra a politikai oldalra besorolni őket.

virtual landscape (törölt) 2010.03.04. 11:12:49

Ez hanyadik jobbik-fikázó post a héten? Hány piros bögréje van már a Mandrínernek? Wellness-hétvégére gyúrtok?

Akkor csak hajrá gyerekek, minél több jobbik fikázást, s annál magasabb jobbik támogatást értek el. Ravasz ... Ez az, vágjatok alá a fidesznek, ne legyen egyedül kétharmaduk, igazatok van, hajrá!

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.03.04. 11:15:41

@virtual landscape: ez az első posztunk a héten, amely a Jobbikkal foglalkozik.

És még csak nem is fikázza, hanem elemzi a Jobbik megerősödésének okait.

Elolvastad egyáltalán a cikket?

yarisugi 2010.03.04. 11:15:50

Csak azt kéne tényleg tisztázni, hogy cirill betűkkel hogyan írjuk helyesen a Jobbik nevét. Ez a legfontosabb probléma jelenleg :))

Kenwyn 2010.03.04. 11:16:29

@TaTa86.:

ugyan már, lárifári- mondhatom én is.
sztem az a bajuk,h demokrácia van, amibe "sajnos" a szólásszabadság is beletartozik. de lehet ezen változtatni,ahogyan az egyik vezérük mondta: „Nincs kilengés a családban, mindenki a Jobbikra szavaz, kész”.

Bobby Baccala 2010.03.04. 11:18:13

kuruc.info/p/9/50174/

szerintem ez kicsit jobban összefoglalja a jobbik jelenséget, a political capital elemzését alapul véve.
még mielőtt vki rikoltozik, hogy kurucinfo, a nyomtatható verziót linkeltem, akit érdekel mentse ki pdfbe és olvassa úgy a 17 oldalas szösszenetet.

isapi 2010.03.04. 11:18:19

@Ajtony: Igaz az Oroszok mindenüt ott vóltak! Szerintem a Fidesz fog póruljárni4 Az igérgetéseket rajtuk kérik számon ! Nem hiába akarják az önkormányzati választásokat elhalasztani!Jó Jobb Jobbik!!

2010.03.04. 11:18:27

@teknős: a "széljobba" vagy belefáradva? De jó neked! Hol élsz? Biztos nem Magyarországon.

Ajtony 2010.03.04. 11:19:29

@Bell & Sebastian: magam is így gondolom - és értem is.

2010.03.04. 11:23:11

@Bobby Baccala: Ez egy fényévekkel jobb elemzés bárminél, mint amit az indexes megmondóblogok próbálnak összefércelni :)

virtual landscape (törölt) 2010.03.04. 11:23:27

@rajcsányi.gellért (ergé): El, ez már az x-ik post az index címlapon. És érdekes módon a jobbikos írások valahogy napokig nem bírnak leesni a címoldalról.

tusuanzen 2010.03.04. 11:24:50

A magasnra törő ígérethullámot, minden negyedik évben megkapjuk a nagy pártoktól is ("ígéretcunami" stb.), oszt' nagy lószart kaptunk helyette, az elmúlt húsz évben.
Amennyiben a Jobbik nem tartja be az ígéreteit, legközelebb nem rájuk szavazok.
Ennyi...

Transylvanianmixedgrill 2010.03.04. 11:25:39

Mindig elgondolkozom azon, hogy egy-egy ilyen Jobbik elemző cikk írója mégis kinek írja az ilyen elemzést és milyen szándékból? A Jobbikosoknak rádöbbenés gyanánt? Mert akkor azt tudom csak mondani: "primitív embernek felesleges megmagyarázni, hogy primitív, úgysem érti, hisz primitív".
Szóval kár a gőzért.

Ádehogyrépaföld! 2010.03.04. 11:27:41

Egész ügyes,logikusan felépített kinyilatkoztatás(igazság?-ezt döntse el mindenki maga).
Egy a baj:az utolsó két bekezdés vagy"összegzés".Ez ugyanis az eddigi logikusságot nélkülöző "vélemény",ami a fentieket nemhogy nem tükrözi,de durván indokolatlannak tűnik,netán légbőlkapottnak.
Tehát: ha már írunk egy eszmeileg tényfeltárót akkor vagy ne jövendöljünk vagy az előbbiekhez hasonló alapossággal.
Uff.

virtual landscape (törölt) 2010.03.04. 11:27:56

@rajcsányi.gellért (ergé): Már az önmagában, hogy a jobbikot szélsőjobboldalnak nevezitek, mutatja, nem vagytok objektívek. Azért egy ufi-reakció-mandríner vonaltól elvárható lenne annyi tájékozottság meg objektivitás, hogy ne a rég meghaladott bal/jobb osztatot sulykolja, na de ez van, ennyit tudtok. Fideszesektől nem akarjunk ettől többet, ennyi van a tarsolyotokban. Ostoba, szdsz-szinvonalú széljobbozásra futtatja, "oszt jónapot".

bandeirante 2010.03.04. 11:29:19

@gabesz24: Dehogynem ígért. Olvasd el a programot, és próbáld meg számszerűsíteni, hány százmilliárd forintba kerülnek annak a végrehajtása. Nagyon sokba.

Ajtony 2010.03.04. 11:30:46

@isapi: Nézd! Más észrevételére röviden válaszoltam: a szocik gyengülése (vágyálmom a varsói gyors) tetszik,
más szempontból viszont Bayer (nyílt) levele némi túlzásokkal (de ez megengedett a publ. műfajnál) igaz. A JMM 2002-es szárnybontogatásánál jelen voltam a Milenáris Parkban. Évekig létezett a kettős tagság - a többiről ír Bayer.
A mandiner elemzése - bár inkább csak kiegészítésül - jó. Szerencsére a baráti köröm vegyes (Jobbik, Fidesz), így ismerem az érveiket. Én Fideszre fogok voksolni, de egy közv. kutató cég januári felmérésében másodiknak a jobbik lett behúzva. Valójában a többire nem szavaznék soha, ha börtön járna érte, akkor inkább leülném

Bell & Sebastian 2010.03.04. 11:30:59

@Ajtony:

Olyan ez is, mint a káposzta (капуста), a torzsáig (cтебель) van pár leehető (съедобный) rétege. Да.

Chingford 2010.03.04. 11:36:31

Közeledik a választás, nő a pánik, ezért minden napra kijön néhány Jobbik fikázó blog, írás. Nincs ebben semmi különös, csak nagyon átlátszó! A cikk szerzője minek tanult, jósnak vagy gurunak hogy látja a jövőt? Ami még meg sem történt már tudja, hogy csalódás lesz? Hát majd meglátjuk! Viszont elég abból kiindulni, hogy ami 20 év alatt történt az egy rakás szar: bűncselekmények tömkelege, egy ország nemzeti vagyonának ellopása, kiárúsítása, teljes eladósítása és kiszolgálása a nemzetközi tőkének! Itt nem szimplán a Jobbikról van szó, hanem arról hogy ez a politikai elit kollaboráns és a magyar nemzet érdekén kívűl mindenki másét képviselte és védte! Na de hol élünk New - Israelben, Gipsylandben vagy Gayistanban?! Nem! Magyarországon és meg is teszünk mindent, hogy magyar maradjon, minden szempontból!

AK76 2010.03.04. 11:37:04

@csmiklos-35:
Ne a jobbiktól féltsd a nem létező demokráciádat,itt vannak az értelmes gondolkodóitok,rendszerváltóitok,íme a húsz év alatt produkált eredményeik...
Ha a "jobbik-szörny" népszerűsége szükséges ahhoz,hogy a közelmúlt "GONDOLKODÓ,ÉRTELMES,CIVILIZÁLT,DEMOKRATA" trógerei eltakarodjanak a francba,az összes ""áldásos"" vívmányaikkal egyetemben,akkor bizony legyen.
Az "értelmes gondolkodó elitünk",a sokadik rendszerváltozás utáni évben is ugyanazokkal a négyévente előjövő ostoba ötlettelen panelokkal operál,ujjal mutogat,hárít,belemagyaráz,elferdít,észre sem véve, hogy közben felnőtt egy kevésbé agymosott generáció,akikre nem hat a "terrorveszély","náciveszély","fasisztaveszély" c.sületlenséghalmaz...
Először tartsanak önvizsgálatot a "GONDOLKODÓ nagyok",akik miatt ez a "szörny" kiszabadul a palackból...

Tündér_Lala 2010.03.04. 11:38:37

@Elpet: "A jobbikos gondolkodás alapeleme, hogy amíg a világ totálisan meg nem változik az ő elképzeléseik szerint, addig mindenki vesztes. Zsákutca ez, mert Magyarország soha nem fog trendeket formálni. "

Azt gondolom, hogy ez a lényege a problémának. Vagyis a jobbik probléma felvetése jó, ugyanakkor valós megoldási javaslatai - miután semmilyen tekintetben nem igazodnak a világ kétségkívül rossz berendezettségéhez és folyamataihoz - nem működhetnek. Miután Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy ezen változtasson, az egyetlen lehetőség, hogy a rendszeren belül, annak réseit kihasználva jobb helyzetbe hozza magát. Erre a jobbik alkalmatlan, mert sem szellemi kapacitása nincs elég, másrészt az a helyzet,amelybe retorikájával hozta magát szalonképtalenné teszi (a feladat szempontjából mindegy, hogy jogosan vagy jogtalanul).

sivatagi n. 2010.03.04. 11:40:16

Annyi kétségtelenül lejön az ilyen megmondomatutit posztokból, hogy a belvárosi kávéházak biztonságából okoskodó ballib és fideszes "értelmiség" tényleg csak képeken találkozott agresszív, primitív, fajgyűlölő cigányokkal. A fotelból könnyű toleranciát prédikálni és szajkózni a baromságokat oktatásról meg munkáról. Lehet megpróbálni odamenni valamelyik cigány bandához és észérvekkel elmagyarázni nekik a normális együttélés szabályait. Ja bocs, biztonságosabb és kifizetődőbb publikációkban szidni a rasszista náczi lakosságot, mint ezt megtenni.

Muad\\\'Dib 2010.03.04. 11:41:48

@Transylvanianmixedgrill:
Még szerencse, hogy azért ilyen értelmes emberek is léteznek, mint te. Aki csak úgy leprimitívez párszázezer embert. Látatlanban. Mert biztos te már láttál primitív Jobbikost. Tudod mit, játszunk egy kis asszociációs játékot ezzel. Van primitív Jobbikos --> primitív Jobbikosok. Van, akinek az édesanyja kurva --> neked anyád biztos kurva. Jó, mi?

P.S. :: Nem, nem anyádat szidom, ha nem fogod fel mit írtam, ne válaszolj. Kthxbye…

Nahoten 2010.03.04. 11:45:59

@csmiklos-35:

Tökéletesen leírtad, hogy a most hatalmon levő banda mivel nem tudott megbírkózni.
A különbség az, hogy ők már voltak hatalmon, volt lehetőségük, a Jobbiknak meg nem.

Te a Jobbikon kéred számon azt, amivel a mostani tolvaj banda sem tudott mit kezdeni?

Gandalf Garaboncias 2010.03.04. 11:46:43

Ez a cikk alapvetően nem a Jobbik-fikázásáról szólt, hanem arról, milyen jelenségek vezethettek a megerősödéséhez, és hogy ezek a jelenségek nem oldódnak meg a Jobbik parlamentbe jutásával.
Azt én teszem hozzá, hogy azért nem, mert egy ciklus alatt nem lehet megoldani egyik problémát sem, pedig ennyire felfokozott elvárások mellett a Jobbik-szavazók gyorsan várnak eredményeket. A Jobbik akkor maradhat hosszútávon meghatározó erő, ha a hívei nem ennyire türelmetlenek és több cikluson át kitartanak mellette. Azonban úgy tűnik, hihetetlen csodavárás övezi most őket, így nagyobb az esélye a cikkben felvezetett csalódásnak.

AK76 2010.03.04. 11:47:02

@csmiklos-35:
Olvasd el ezt itt..

yarisugi 2010.03.04. 10:32:35

sajnos maximálisan igaza van...

Kiváló Ifjú Szakember 2010.03.04. 11:49:22

gyűn a szésőjobb! félek! gonoszakok! bezzeg mikó a munkásőrségbe vótam!
Ti komolyan ilyen okosak vagytok hogy beálltok a sorba a többi blog mellé?
az irás elemző része ugyan nem rossz, de a szubjektivitást kerülni kéne. vagy nem?
A kommentelők jobboldali részét majd elvisszük a Gulagra a régi munkásőr cimbikkel, a balosoknak meg sok bögrét kívánok, de őket meg majd a Gulag német testvérébe szállítjuk. a végén nem marad itthon senki, akkor nem lesz gond se. :P

budai zöld 2010.03.04. 11:54:40

A cikk nem rossz, de kicsit túl sok okos írás magyarázgatta a "jobbik-jelenséget" az elmúlt majdnem egy évben. Bár ez a cikk jobb, mint a hasonlók 90%-a, ettöl még majdnem felesleges. "Any publicity is good publicity", mondta Clive, jobbik-reklámból meg van elég.

@Szt. Ahanov:
1. A funkcionális analfabétizmus elleni kilátástalan küzdelmedben melletted állok. Komolyan mondom, gyász, hogy hányan képesek felháborodni a "közélet megmondói"-tól idézett mucsaizáson.
2. Úgy is van, az orbáncigányozás, évtizedes maszopos suttogópropaganda - egyébként fontos szerepe volt a Jobbik erösödésében.
2/A. Igazából ugyanazok a maszoposok orbáncigányoznak tizenvalahány éve, akik még 89-90-ben az SZDSZ-t zsidópártozták. De ez már annyira régen volt, felesleges is emlékezni rá.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.03.04. 11:55:04

Már nem azért, de a Jobbikból a kutya nem fog kiábrándulni. Mitöbb, a Fideszből kiábrándultak tovább fogják erősíteni, éppen azért, mert számonkérni csak a kormányon lévő pártot lehet...

pyromaster 2010.03.04. 11:55:08

@csmiklos-35: "Na még eccer: Van cigányprobléma és változtatni kell. Lehetőleg azonnal.

Csak ehhez ész kell. Nem olyan jól odavágunk, aztán minden meg van oldva.

Hanem, ahogy az USÁ-ban csinálták. Kb 40 évig tartott, de eredménye lett."

Te annyit jartatod itt a kutyaszaros pesti pofadat, hogy kezdem azt hinni ez a munkhelyed. USA-ban mukodik??? Te barom, hol olvastad? Az Ablak-Zsiráfban? Még Bostonban sem szeretik a negereket, mert nem akarnak dolgozni, es azonnal rasszistaznak mint itt a ciganyok!!! Csak az a gazdasag elbirja a sok semmirekellot (meg egy darabig). Az lett az eredmenye, hogy a cegek vezetoi nem merik kirugni a negereket, ha nem dolgoznak, mert birosag ele rangatjak oket. Te ostoba furkó, pesti fasz. Lessed a mónikát az valo az agyadnak, aztan meg vedelj Pepsit valami retvás kávézóban egy kupac kutyaszar melett, és erezd magad ámerikában te faszfej.

Bell & Sebastian 2010.03.04. 11:55:48

@Tündér_Lala:

A szellemi kapacitásról mondott sommás ítélettel nem értek egyet. Támogatói oldalról nincs benne hiány, kérdés: hogyan artikulálódik és mennyire?

Persze az is benne van a pakliban, amit az ellen oldal sugdos, a zsidók megveszik ezt is kilóra, ha nem most, majd 4 év múlva. Trójai, csak nem tudni még mi mászik ki belőle! Ki tudja, mert én aztán nem. Meki meg Kóla nélkül van élet, de tőke nélkül siralomház lesz csak. Bónusz a hitel menedzselés. Remélem tudnak yiddishül, legalább annyit, hogy:

- הבנק המרכזי לא נותן לך! (A jegybankot nem adom!)

Tündér_Lala 2010.03.04. 11:55:51

@AK76: Így van negyon igaz ez is.

2010.03.04. 11:57:30

@Pisti, az aragorn: a közbiztonság helyreállításához nem kellenek ciklusok és bizonyos térségekben ez az első számú probléma. A maszopszadesz és a fütyesz kisujját nem mozdította a lakosság biztonságáért, most már kár siránkozni amiatt, hogy a Jobbik pont ezzel szerez ilyen sok támogatót.

nestrot10 2010.03.04. 11:58:05

ORBÁN TAKARODJ! -ez az új jelszó!! Ezt halljuk majd majd nemsokára a Kossuth téren.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2010.03.04. 12:00:52

OFF

"Magyarul: egy szarházi vagy. De ezt pont azért nem értenéd, mert egy szarházi vagy."

MUHAHA. Ebből asszem szállóige lesz...

ON

2010.03.04. 12:05:36

@pyromaster: na igen, azok az idióták is megérnének egy posztot, akik azt hiszik hogy az USA-ban megoldották a négerproblémát és békés együttélés van. Persze, a mesében...a YouTube-ra rendszeresen felkerülnek videók, ahol néger bandák támadnak rá fehérekre és ugyanazzal a brutalitással bántalmazzák őket, ahogy itt a cigányok szokták a magyarokat.

budai zöld 2010.03.04. 12:08:05

@"the dragon":
Jól mondja a pank csávó.

Hogy is ábrándulna ki bárki a Jobbikból?
Nem kerülnek kormányra, és parlamenti ellenzékkénk még több terük lesz a müködö kommunikációs stratégia megvalósítására.

AK76 2010.03.04. 12:10:19

@eszkep:
Odáig nem terjed a "nagy gondolkodók" előrelátása.
Most van veszélyben a jó kis megszokott mutyizós posvány-lábvíz,és momentán ennyi amire futja,óbégatás náculó csürhéről,
körmönfont,pökhendi,értelmiségi okoskodások,az egységfront teljes,meglátjuk mire lesz elegendő.

Ajtony 2010.03.04. 12:11:14

@sivatagi n.: bocsi, de a ballib és a Fidesz összemosása tapló dolog.
A "köpködést" pedig nem a Fidesz kezdte. A nyilvánvalóan Jobbikos kötődésű kuruc.info (Tomcat állítását nem cáfolta Novák Előd) szinte a kezdetek óta a Fideszt támadja intenzívebben, mint az SZMP-t, vagy az SZDSZ-t. Érvkészletükben jelent meg a "zs" előtag minősítésként.

Mária 2010.03.04. 12:11:20

@redvásszendvics:

Valóban, olyan szintre emelkedett az Index blogketrecben a "jobbikozás" hogy az már felér egy ingyenes, napi szintű támogatással :)))

Bell & Sebastian 2010.03.04. 12:15:02

@budai zöld:

Mondhatni, még csak Jago belépőjénél tartunk.

www.youtube.com/watch?v=Nqy4EOXn_zk

Hátra van még pár felvonás!

Valaki1 (törölt) 2010.03.04. 12:15:20

Magyarország ma: nyomor, kilátástalanság, munkanélküliség, rabszolgaság.
szerintem itt már az ördögnek is adnának egy esélyt csak változzon valami jó irányba.

HAJRÁ JOBBIK!
és ha már ti sem fogtok az emberekért tenni, akkor csak a menekülés vagy az öngyilkosság marad, de ebbe nem merek belegondolni.
a remény sosem hal meg.

Tündér_Lala 2010.03.04. 12:17:26

@Bell & Sebastian: Lehet. Viszont számomra nem tűnik jó megoldásnak olyan utcába bemenni, ahol szövetségeseink a világ elszigetelt, elszigetelődött, marginális helyzetbe került országai lennének.
Tőke kell, az egyoldalú orientáció helyett több vasat a tűzben tartva nem kiszolgáltatni magunkat egyik oldalnak sem (nyugati, orosz, kínai megállapodások, piacok és üzletek). Talpra állni és termelni, komparatív előnyeinket kihasználni.
A belföldi társadalmi problémákat pedig nagy dumák nélkül, de hatékonyan elkezdeni kezelni. (Ezt nem üres szövegnek szánom, ebben a kérdéskörben is igaz, hogy dobbal nem lehet verebet fogni!)

2010.03.04. 12:18:14

Én nem szeretném ha a Jobbik hatalomra kerülne, pedig egyetértek velük sokmindenben.
Elég ha erős képviselettel ott lesznek a parlamentben. Legyen végre, aki felszólal a mutyizás és az ország kirablása ellen. Mert ezt a fidesztől ne várja senki.Ugyanolyan mutyizós társaság, mint az mszp és társai. Naponta szembesülök vele, hogy még hatalomra se kerültek, de már készítik elő a lenyúlást vagy meg is csinálják. Lásd szabolcs megyei kórházak holdingja.
A befolyó pénzből a fidesz országgyűlési képviselőjelöltjének kampányát kell támogatni.

gauche caviar 2010.03.04. 12:19:36

irgumburgum vaslapát.

az emberek mo-n nem rendet akarnak hanem biztonsagot.
biztonsagot a donteshozas helyett, biztonsagot az ongondoskodas helyett, biztonsagot az onallo velemeny alkotas es annak felvallalasa helyett.

ezeket barmelyik part megadja, csak annyi van, hogy szocialdemagogiaban eddig a fidesz hitte hogy egyeduralkodo, de most sajat terepen picsazza el a jobbik.
a fagyi visszanyal tipikus esete.

aztan majd lesz orban takarodj, meg vona takarodj.

Neolith 2010.03.04. 12:22:41

yarisugi, fentebb lényegében olyan jól leírtad ennek az egésznek a magját, és főbb gondolatait, hogy kb abba is lehetne hagyni a kommentelést :D Mert nagyon szerintem bele kötni se lehet. Ettől függetlenül ennek a posztnak tényleg vannak "jó" bekezdései, én leginkább viszont a tiszteletet hiányolom, és azt, hogy egy témához próbáljon objektívan hozzáállni. Ez amolyan "Mission Impossible" majd' minden (indexhez kötődő) blognak, csak nincs egy "Ethan Hunt", aki megoldaná e lehetetlen küldetés problémáját :):)

OmegA404 (törölt) 2010.03.04. 12:28:51

Okos ésszerű rafkós megoldásokra van szükség. Igazi magyaros fineszre, hogy megállítsul a kiírtásunkat.

Megértem én jó termőföld megfeleő tengerszint felett, édesvíz...
Egy sokat kereskedő népnek ideális fekvés.
Meg hát azok mocskos palesztinok szarják a gyereket, nem? A magyar meg önszántából kihall.

Hol volt ez a nagy ellenzék az elmúlt 8 évben? 50éves évfordulon a népbe lővetni, na az EUropér, mi?
Elvenni a cigánytenyészeti segélyt meg embertelen.

A jobbik nem jött volna létre, ha nem lenne szűkség rá. Viktorék hátradőlve várnak a sült galambra Libajnai meg már előre megszopatta őket a költségvetésben.

stalien 2010.03.04. 12:29:17

@Bell & Sebastian:

Jajj má'kérem, ez itt a "Hamlet",nem pedig a tánczdalfesztivál :-)

www.napkut.hu/naput_2007/2007_05/085.htm

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.04. 12:29:39

Gyarmati: "Fontos lenne az is, hogy végre megszabaduljunk a múlt kísérteteitől: a szükséges és létrehozandó csendőrségben ne a múlt visszatértét, hanem azt a modern rendfenntartó szervezetet lássuk, amelynek nemzetközi műveletekben olyannyira kiemelt szerepe van, és amely mindig »hiánycikk« a nemzetközi missziókban.”"

Mit erőlködtök itt a Jobbik szidásával, ha már mindenki tőle tanul, nagyon helyesen.

longlife · http://testepitescsakitt.blog.hu 2010.03.04. 12:30:18

akkora szar ez a cikk hogy nem is érdemes elolvasni! 2 sor után abbahagytam! ha te leszélsőjobbikozod a jobbikot akkor huzzál vissza az első osztályba és tanulj meg olvasni, akkor talán átrághatod magad a programján és értelmezni is tudod te szerencsétlen. A jobbik teljesen új alapkra helyezett mindent, kezdve onnan, hogy olvasd el az alapszabályukat stb. Igéretcunami? Szavazz rájuk és amit igértek, meg is valósítják!!

Picitures doktor 2010.03.04. 12:30:23

@tusuanzen: Csatlakozom :-))))
Szebb Jövőt

2010.03.04. 12:31:18

Elöször talán azt kéne tisztázni, hogy miért alakult ki az a helyzet, ami a jobbikot létrehozta. Mert a jelenlegi kormány--emlékezzünk csak, mindig azt sulykolta ,hogy nincs cigány probléma. Ám most, nem sokkal a választás elött beismerte, mert a tények azok makacs dolgok--hogy mégis van probléma.Aki ez ellen a jelenség ellen bárhol szót emelt, az rasszista, fasiszta, náci volt.
Ezt lovagolta meg a jobbik, meg azt hogy a hülye demagóg magyarázatokkal naponta védték az elkövetöket. Csak emlékezzünk Somsályra, ahol egy templomot szedtek szét--pedig az senkinek sem ártott.De csak az utolsók közül kiemelve, a hetesi 92 éves néni agyonverését vajon mi magyarázta? Vagy netán Ö is( Isten nyugtassa szegényt) bántotta a kisebbséget?Na ez és az országban megszaporodó jelenségek hozták meg a jobbik népszerüségét. Ehhez még hozzájárult az, hogy a rendörség, akinek dolga lett volna a közbiztonság betarttatása, nem csinált semmit.Ilyenkor aztán --ha hivták--jött a Gárda.De ezek csak példák a jobbik megjelenésére.
Hogy a fiatalok körében népszerüek? Igen, azok. Mert eltelt 20 év, és akik akkor születtek, vagy akkor voltak 5-10 évesek, azok nem látnak mást, csak azt hogy nekik is azt mondják, mint szüleiknek--majd jobb lesz 20 év mulva. Addig huzd az igát, jobban mint eddig, ha nincs munkahelyed, vedd tudomásul,ha tanultál is, akkor is csak bizz a jövöben, mert majd.....Ez egy egészen jó életcél egy szakmunkásnak, egy orvosnak, egy mérnöknek.Várni, várni. De mire és meddig? Igy hogyan lehet családot alapitani egy fiatalnak? Mire? A f.szára nem lehet jövöt alapozni.( bocs a kifejezésért) Ezért inkább itt hagyja az országot, külföldre megy és ha beilleszkedik, akkor családját is kiviszi..Ellenben a másik oldalon meg azt látja, hogy naponta lopnak, csalnak a politikusok és haverjaik. Azt, ami az állam vagyona volt, azt eladták, ellopták, kiárulták--igy mára már alig maradt valami, amit a szüleik, nagyszüleik létrehoztak. Ami maradt az az adóság, amelyet a "hozzáértö" kormányok--nincs kivétel--felvettek. Ebben az országban minden gazdaságtalan, minden rosz, csak egy jó dolog van és az nagyon "gazdaságos"--politikusnak lenni.Mert bármilyen válság van, ök a fizetésüket emelik, mindig lophatnak, és hazudhatnak--a mentelmi jog mögé bujva, ám öket nem kéri számon senki--mert a holló a hollónak....Na ezért lett népszerü a jobbik.Ha abból amit igérnek, csak 10 %-át tudják betartani--ha nem lesz több szabadrablás, korrupció, lopás, de lesz elszámoltatás, erösebb közbiztonság, és mentelmi jog megszünése, akkor már megérte a jobbikra szavazni.

Bell & Sebastian 2010.03.04. 12:32:28

@Tündér_Lala:

Bizony az EU lesz a háborús terep!
Medveháton lovagolva nőnek az esélyeink arra, hogy országnak nézzenek, de az egységes káeuró tömbbe kellene még lengyel, cseh és román, esetleg szlovák, de Szerbia biztosan.

Ha ezeket a húrokat ott is pengetni fogják, onnan kezdve van csak esély.
OV -nál az előny, csak el kellene viselnie a lengyel zászlót az élen!

De ha belegondolok, vezethet is, cirill kártyával mindent üthet! Erre fog ez menni szerintem, a többi csak kocsizörgés, kutyaugatás!

longlife · http://testepitescsakitt.blog.hu 2010.03.04. 12:32:57

bár ugye tudjuk, miért írtál megint a jobbikról... te kis hamis... megint címlapra akartál kerülni.. ugye tudjuk a képletet: szidjad a jobbikot egy blogbejegyzésben, kicsit másképp mint eddig = Index címlap! várom már hogy vki ezt mekhekkelje, kirak az index egy ilyen cikket, a blogíró meg gyorsan megváltoztatná a cikk tartalmát :)) fasszopó brigád mind.. csak lehúzni tudják a Jobbikot.. mutasson már valaki nekem egy Pozitív színben írodott cikket az indexen! ja bocs, ilyen nincs.

troll · http://picsogo.blog.hu/ 2010.03.04. 12:34:15

@Opinion: "Mutass nekem egy olyan temetést, ahol cigány ölt meg magyart és kint voltak az urak!!!"

:) Ugyan, gondolták majd mwgoldódik azzal a probléma, ha nem beszélnek róla. Egyébként az összes problémával így vannak az urak. Vagy megoldódik, vagy nem magától, ök csak lopni tudnak igazán jól.

Bell & Sebastian 2010.03.04. 12:35:12

@Rettegett Zsivény:

Köszönöm, ez borzasztó jó! :)))

cserenkov 2010.03.04. 12:39:32

@yarisugi: Egyetértek. Hasonló a helyzet, mint a középkorban. akkor is voltak elég magas pozícióban ún. udvari zsidók. a mai pártok megelégszenek azzal, hogy egy-két cigányt kitesznek a kirakatba és ezzel jelzik, hogy milyen toleránsak.
Az meg külön probléma, hogy ezek az udvari cigányok milyen szellemi képességekkel rendelkeznek.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.03.04. 12:50:08

@Bell & Sebastian 2010.03.04. 12:32:28

Oroszország pontosan ugyanabból a világrendből él, amiből Európa.
Ha Európa a magyar próféták szavára bevezeti az ökoszociális naturálgazdálkodást, nem lesz kinek gázt eladjanak. Ami azért úgy tűnik, elég fontos nekik.

DR.version · http://m-12.blog.hu 2010.03.04. 12:51:29

remanytelen a jobbik is, betamadjak az egyik tagotr aztan vissza is mondatjak
hol van itt a batorsag a kitartas meg a sajat emberuket se tudjak megvedeni
ezek akarnak multikat elkergetni ? LOLLLLLLLLLLL

ezek is csak a zsiros bodont szeretnek nyalogatni
mindegyik politikus elmehet a retekbe

Humanoptera 2010.03.04. 12:52:23

Ha nem tudtad volna még:
Az egész magyar választási jogrend antidemokratikus, és alkotmányellenes.

humanoptera.blog.hu/2010/02/16/anti_demokraciaja_magyarorszagon

Bert Milton 2010.03.04. 12:59:28

A másik dolog, ami a Jobbik program lehúzásánál rendszeresen előkerül, hogy ők ugye ki akarják ebrudalni a multikat, ami végsősoron az országot ellehetetleníti, munkahelyeket szüntet meg,stb. Aki elolvasta a programjukat, az tudhatja, hogy nem kirúgni akarják őket, hanem egyenlő közterhek megfizetésére szorítani. Mi ebben olyan szörnyű? Fizessenek ugyanannyi adót, amennyit bármelyik más vállalkozó az országban, ne kapjanak milliárdos, vissza nem térítendő támogatást, csak azért mert 120 embernek munkát adnak.
Kovács Dénes marós is szeretné a vállalkozását kibővíteni és 50 embert foglalkoztatni, és csak annyit szeretne, hogy végre kedvezőbb hiteleket kapjon és kevesebb adóterhet. DE ingyen semmit. Ez olyan fájdalmas? Ki nem tudna ilyen hátszéllel céget alapítani Magyarországon és 100 embernek munkát adni?
Meg, hogy majd a multik megsértődnak és kivonulnak a piacról? Nem ettek meszet.
Egy csomó cég jönne bármikor a helyükre, hajlandók lennének reális adóterheket vállalni is.
Szóval ez is csak egy igen-igen csúsztatott jobbik-fika.De persze ez nem minősül demagógiának.

Combi a ballibes Ferkófan 2010.03.04. 12:59:31

@Arma Gedeon2: Sok ember, aki a fideszre szavaz, az a 2/3 miatt fogja tenni. És remélhetőleg ezek nagy része egy szavát sem hiszi el annak amit most hangoztat a fidesz kampány.
Egy olyan emberről tudok az utóbbi 20 évben, aki megpróbálta megvalósítani a választási ígéreteit, d-209 úr. Aztán most meg látjuk hová vezetett a féktelen ész nélküli osztogatás.

ui: helyesírásbajnokoknak üzenném, hogy leszarom ha valahol lemaradt a vessző.

LuiKang 2010.03.04. 13:00:29

"a Jobbik és kapcsolódó kultúrköre" - mint a napiszar.

Sőt, a Jobbik adta a pénzt a cigányoknak, és puskával kényszerített őket, hogy pózoljanak.

Nincs is kedvem tovább olvasni a cikkem...

Yasashi Tanuki 2010.03.04. 13:01:00

Mivel a Jobbikot egyetlen téma - a CB fogalmának újbóli elfogadtatása hozta föl, elég ha erre a területre, azaz a vidéki közbiztonság javítására és az adófizetőket irritáló segélyek és gyerekek után alanyi jogon járó támogatások megnyirbálására koncentrálnak.
Márpedig ezen a két területen a Fidesz is ígért változásokat (3 csapás törvény,iskolába járáshoz kötött csp.) és a gazdasági helyzet miatt nem is nagyon tudnak mást csinálni mint ezeket meglépni.
A Fidesz ezeken a területen elért eredményeit is a Jobbiknak fogják tulajdonítani és már nő is a népszerűség.

Tarkin kormányzó 2010.03.04. 13:01:17

Jobbik lejáratókampány powered by Zsindex. Fiúk! Nagyon elkéstetek a dologgal!

redvásszendvics 2010.03.04. 13:01:39

szebb jövőt a moderátoroknak is.

Dr. Shit Pál (törölt) 2010.03.04. 13:07:12

Ha kicsit olvasgatjuk a Jobbikos júzerek írásait, akkor a következőt tudhatjuk meg: 9 millió ember él a Rózsadombon, ebből 3 millió roma, 4 millió zsidó a maradék pedig meleg, vagy cionista. Továbbá ez a 9 millió multikulturális ember Április 11-én el fogja hagyni az országot, de aki netán maradna, az a Dunába lesz lövetve..............
Ezeket nem magamtól találtam ki, csak elolvastam a mélymagyarok írásait.

LuiKang 2010.03.04. 13:08:08

Na jó, elolvastam. Csak mert van egy alapvető emberi tulajdonságom: kiváncsiság. :)

De aztán némely mondatnál kellemesen csalódtam.

Csak ismét a végkövetkeztetés nem helytálló szerintem.

"Vagyis a magasra srófolt ígérethullám el fogja hitelteleníteni a Jobbikot: a csalódottak újra csalódnak, ha a Jobbikot választják. Ez a kiábrándulási folyamat ugyanis éppúgy törvényszerű, mint az az emberi tulajdonságunk, hogy abban bízunk, aki mást és másként mond, mint amiről az eddigiek beszéltek."

Ezzel eleve feltételezed, hogy nem fogják tudni végrehajtani, és elfordulnak a Jobbiktól.

Elfelejted, hogy akárhogy is, Fidesz kormány lesz, Jobbik pedig ellenzékben.

Ami azt jelenti, ha nem lesz Változás, az méginkább a Jobbik malmára hajtja a vizet.
Hiszen ők megmondták, Ők kellenek a radikális változáshoz, csak a Jobbik programja segít, és ha nem lesz Kánaán, az azért lesz, mert nem őket választottuk/tátok, hanem a Fideszt.

Így egyenes út, hogy a Fidesz lesz a hibás, és a Fideszben lesz csalódás, és a Jobbik fog ettől tovább erősödni.

Vincenzo90 2010.03.04. 13:08:11

De rohadtul demagóg poszt lett ez is. Gratulálok!

LuiKang 2010.03.04. 13:09:13

@Yasashi Tanuki: Hát, valaki jól kitalálta ezt. :) Szarban vagyunk, mi?

Bell & Sebastian 2010.03.04. 13:09:34

@Elpet:

Paks bővül. (aтомная электростанция)

Öko-szocialista - egyik keze-lába rövidebb (a másik meg hosszabb), hogy domboldalban is tudjon legelni, körbe-körbe, mindig csak: Előre!

Bell & Sebastian 2010.03.04. 13:15:14

@Vona-Kodó:

Tüllem maradhatnók, de mán a szajré az gyünne vissza! Oszt' utánna möhetnek!

(gondolom Haraszti alatt már így mondják)

Szt. Ahanov 2010.03.04. 13:32:22

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: A leszarom után vesszőt kellet volna tenni! :DDD ;)

Joe84 2010.03.04. 13:33:47

Ha minden nap kiraktok az index főoldalra egy Jobbikot lehúzó cikket, ez akkor is csak izzadságszagú erőlködés marad.

Yasashi Tanuki 2010.03.04. 13:37:47

@LuiKang: Látatlanba azt gondolom, hogy gazdasági, közbiztonsági, demográfiai szempontból akár pozitív eredményt is hozhatnak a várható intézkedések.

Ebben a pillanatban nehéz elképzelni rosszabbat mint a álliberális szocialisták épp véget érő regnálása.

davidsz 2010.03.04. 13:40:49

A független média :)

Zsindex lejárató kampány... csak a szokásos napi blog a Jobbik lejáratására.

EZT MÁR NEM ESZIK MEG AZ EMBEREK!

Szt. Ahanov 2010.03.04. 13:42:21

@Joe84: Ha minden jobbikos kommentelő beírja egy poszt kommentjébe ugyanazt a funkcionális analfabétizmusról tanúskodó szöveget, ez akkor kifejezeten csak egy izzadságszagú erőlködésnek fog tűnni. ;)

k|M · reakcio.blog.hu 2010.03.04. 13:46:06

Kedves elvtársak jobbról és balról.

Muszáj pár dolgot fixre tenni:

- ez egy blogbejegyzés, nem az MTA politikatörténeti kutatóintézetének évösszegző 500 oldalas kiadványa.

- semmiféle honoráriumot nem kapott ezért senki - ugyan miért kapnék? mert azt írtam a fideszes politikusokról és a kapcsolódó értelmiségről, hogy belterjes és anti-inspiratív?

- nem a Rózsadombon élek, vidéki gyerek vagyok, vannak méheim, földjeim, a szüleimnek meg egy kicsivel több.

- ez a poszt nem azért született, hogy "bánccsa a Jobbikot", hanem régóta feszített az az ostobaság, miszerint a mucsaizmus a Jobbik megerősödésének oka (aki nem tudja értelmezni a leírt szöveget, annak ideírom, hogy nem tartom a vidékieket mucsainak, vili?);

- kevesen értették meg a dolgokat, és többen előjöttek azzal, hogy a Jobbik új alapokra helyezi a dolgokat: srácok, itt nem lesz új alap - IMF, világbank ezután is lesz - a globális kapitalizmussal nem lehet szembehugyozni, mert abból nem lesz olyan érték, amiért valakik fizetnek - holott a XXI. századi kapitalizmus lényege, hogy vannak-e egy népnek olyan termékei, amiért valaki fizet. Ha nincs, marad a córesz. A belső piacok kiszolgáltatottságát és a termelők helyzetét természetesen rendezni kell, mert az tarthatatlan, hogy a gyenge minőségű importszemetet zabálja a magyar.

- ahogy Kövér László fogalmazott, én is kikérem magamnak, hogy összemossanak ezzel a levitézlett, aljasul korrupt mszp-s bagázzsal. Sem eszmeileg, sem másképpen itt közülünk senki nem kötődik a ballibhez. Látom, az összemosás jól sikerült a fejekben, de ettől még a tény tény marad, ha Orbán le akart volna feküdni a maszoppal együtt hálni ez alatt a 20 év alatt, akkor már lett volna ideje megtenni. Nem tette, és hagyjuk az összeesküvéseket, hogy "de a háttérhatalom" meg a hasonló összemosó technikák.

- Orbán cigányozása 2002-es MSZP-s suttogópropaganda, de jól látszik, hogy a Jobbik-faneknél is értő fülekre talált.

nyekk 2010.03.04. 13:46:45

@Joe84: Nem baj! Minden ilyen izzadtságszagú lehúzó cikk, blog plusz egy-két % a Jobbiknak. Vagy ezek nekik dolgoznak? Mitszól ehhez a Fidesz?

Mindíg az a vicc jut eszembe rókla, hogy a vadász kimegy az erdőbe medvére vadászni. Medve elkapja, puskáját eltöri, a vadászt meg jól megsz.patja.
Legközelebb megint, meg megint így történik. Sokadjára azt mondja neki a medve:
"-Vadász! Valld be; te nem is vadászni, hanem sz.pni jársz ide az erdőbe!..."

Szt. Ahanov 2010.03.04. 13:48:23

@davidsz: Felfejtem a logikádat: A független média per definicionem nem jelentet meg olyat, ami a jobbikosoknak nem tetszik? Aha. :)

Combi a ballibes Ferkófan 2010.03.04. 14:00:04

Ejj de várom már, hogy a jobbik bekerüljön a parlamentbe és ugyanazt csinálja mint elődei. Mekkora hiszti lesz :D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.04. 14:03:14

Korrekt ellemzés. A népszerűségi mutatókból egyértelműen leszűrhető, hogy a Jobbik akor kezdett el erősödni, amikor beütött a válság, és soka helyzete vált bizonytalanná.

Gandalf Garaboncias 2010.03.04. 14:10:45

Erősen ajánlom a következő blogbejegyzés elolvasását a kommentelőknek:
archiregnum.blog.hu/2010/02/28/horthy_valsagmenedzserei_i

Pékszakállú Henceg 2010.03.04. 14:12:14

Olvasva a jobbikos kommenteket az amúgy nagyszerű elemzéshez, elszörnyülködöm, mennyire nem tudnak érdemben reagálni, vagy legalább vitatkozni az abban leírtakkal. Csak zsidózás megy, eddig terjed a "tudásuk".
A poszthoz én annyit tennék hozzá, hogy a sok oktatási "reform", meghozta a gyümölcsét: olvasás értelmezésben nulla átlaggal rendelkező, funkcionálisan analfabéta fiatalok sodródtak a jobbik hálójába, mert ahogy ők fogalmaznak, az egyszerű és érthető. Csak éppen együgyű is egyben! De sebaj, Ha megszűnik a cigánybűnözés, megszűni a dekonjunktura.

Rich.mond 2010.03.04. 14:16:31

Eddig ez a legjobb cikk, amit a Jobbikról olvastam. Pedig nem kellett hozzá nagy ész, hogy ezeket valaki összeszedegesse, de egyszerűbb volt az "ORbán Viktor felébresztette a szörnyet/Az MSZP kreálmánya/Buta, eltorzolt szélsőségesek" matra.

Egyébként utálom a Jobbikot, de miért Vona kellett hozzá, hogy valaki a honi politikai közéletben végre kimondja:van cigánybűnözés!

Köszönjük az "értelmiségi holdudvaroknak", Bayer-Bencsiktől a Heti Hetesig, meg a barom liberálisoknak, amelyeknek a gondolatai az elmúlt 15 évben kizárólag a buzifelvonulás és a holokauszt, meg patás fasiszták körül keringett minden gondolata.

Csókolom, jó reggelt. Nem a Jobbik miatt fújnak a cigányokra. És ha egyszer szét is esik a Jobbik (szét fog), az nem azért lesz, mert megoldódtak a társadalmi-szociológiai problémák.

Yasashi Tanuki 2010.03.04. 14:16:36

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: "Ejj de várom már, hogy a jobbik bekerüljön a parlamentbe és ugyanazt csinálja mint elődei. Mekkora hiszti lesz :D "

Menj el egy szoci kampánygyűlésre mostanában, ahol Gyurcsány beszédet mond és látni fogod, hogy az emberi gondolkodás nem ilyen szimplán működik.
A rajongó rajongó marad a nehéz időkben is.

Bell & Sebastian 2010.03.04. 14:19:36

@Szt. Ahanov: @k|M:

No jó, fémmunkáljuk meg a problemát, mint azt egykoron nagy elődünk, Pióker Ignác elvtárs is tette - áldozatául esve a Nagy Októberi Tömegpszichózisnak!

Alkotmány, Ptk., Btk.

Ugyanis itt kell hogy kezdődjön AUgiász istállójának

www.kislexikon.hu/augiasz_istalloja.html

kitakarítása. Egyszerű többséggel és minősített többséggel, csakis! Nagyon nem jó ez a Vona -rugdosás jobbról, könnyen beakaszthat a Szent Célnak!

Tegyünk így inkább (18+)!
www.youtube.com/watch?v=awST87FBvTg

Vagy kussoljunk!
Oldja meg az MSZP-SZDSZ a baját. Ha nem megy nekik, még mindig marad egy utolsó lehetőségük: az autofellatio.

A többit lásd kifejtve:
David Riesman: A magányos tömeg

Uff! (naná, hogy zsidó!)

Rich.mond 2010.03.04. 14:20:31

@II. Lajos: Na mert aztán a "másik oldal" aztán tényleg az igazság birtokosa.Mondom ezt kiábrándult baloldaliként,e gykori lelkes MSZP-aktivistaként.
A cigánykérdés tényleg lényegesen problémásabb, mintsem néhány kakastoll oldja meg, de még mindig bonyolultabb, mint a "rendes cigányokkal semmi baj nincsen, nem kell általánosítani, Móron sem cigány gyilkolt" "adu-ász" érvelés.

Esperes úr 2010.03.04. 14:21:02

@csmiklos-35: és akkor valószínűleg afganisztánban is csak nézelődtek a 80-as években

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.03.04. 14:37:50

@Tündér_Lala:

A világ rossz berendezettségéről lehet beszélgetni, ám elvi alapozásul használni az erről szóló nézeteket éppúgy értelmezhetetlen, mint a kontinentális éghajlat rideg és szélsőséges jellemzőit okolni bármiféle problémáért. Az időjárás és a világrend - van. Ebben kell élni, mert nincs kinél megreklamálni.

Pékszakállú Henceg 2010.03.04. 14:41:30

@Rich.mond: Tökéletesen egyetértek! A cigánykérdés mindig is ott volt a felszín alatt, csak a kirobbanáshoz kellett, hogy egy kicsit rosszabbul éljenek az emberek. A cigánybűnözés nem a jobbik kreálmánya, nagyon is létező fogalom, csak éppen az a párt, amely ezt zászlajára tűzte éppúgy nem tud megoldást, mint a többi. Csak ők abban az előnyös helyzetben vannak, mint a szurkolók a meccsen: az kiabálnak be, amit akarnak, csak amikor pályán lesznek, na akkor lesznek gondban!

Ballagator 2010.03.04. 14:44:03

Azért nem feltétlenül ábrándul ki valaki attól a jobbikból, hogy szar. Ne becsüljük alá a szektamentalitást. Sőt, még placebo-efffekt is működik: csupán attól, hogy a kedvenc párt van hatalmon, úgy érzik majd, hogy nő az életszínvonal, oldódnak a problémák megfele :-), még akkor is, ha nem.

Pong 2010.03.04. 14:50:13

@ Szt. Ahanov
"a legtöbb kommentelő a saját agycicájának megfelelően olvas"

Az "agycica" szót azonnal felvenni a szótárba!

@ Boro Alvarez

Mucsaröcsögei vagy-e? Magam is vidéki vagyok, de mégsem értettem ebből a vidékre célzást. Ideges róka vagy-e?

@ yarisugi

Fasza poszt volt bro.

@ eszkep 2010.03.04. 10:58:37

Ez igaz, hogy a hiszti nem segitett, az index meg ugye megy azzal, ami történik.

ON:
Szerintem kitünö lesz a jobbikéknak parlamentbe kerülni, s várni szépen, hogy ők is "konszolidálódnak" a pénz, s a hatalom ismert, jótékony hatásai alatt.

Nem értem egyébként a hisztit, Jörg Haider sem tette gallyra az Osztrákokat, egy Le Pen sem boritotta fel a francia társadalmat, s vannak elsőgenerációs feketék a pártban, akik nem akarnak több emigránst, erre varrjunk gombot.

Az egész elvárásokkal kapcsolatban minden magyarországon csalódással végződik, nincsenek nem korrupt/nem korrumpálható politikusaink, s nem is lesznek. Szépen kitört a gyülöletgejzir, beviszi öket a mainstream politikába, s utána el is apadnak az ekonómiában(This is the economy stupid!), s a reálpolitika fertőiben, már alig várom.

AK76 2010.03.04. 14:57:13

@II. Lajos:
De most ne arról beszéljünk már hogy ők mit fognak tenni,nem ők lesznek hatalmon,hanem a fidesz.
beszéljünk már arról hogy a viktorék mit szándékoznak tenni ezzel a problémával oké?

És fölösleges a munkahely teremtéssel,meg az oktatással kezdeni,azok a cigányok,akik minuszban vannak, azok akik nem a munkában,nem a beilleszkedésben látják a jövőt,szerinted mennyire hatódnak majd meg a fidesz tervein?
Mennyire hatódtak meg az elmúlt évek romafelzárkóztatás'(???) cimszó alatt prezentált ostoba,a tényeket számításba sem vevő agyszüleményein??
Segítsek??

Ugorj fel a Myvip-re,Iwiw-re,bár egyszerűbb ha a puruttya.blog,pózolj,c.rovatát nézed fél szemmel...stb,ott lesznek dögivel,és felejtsd el az elszigetelt eset,meg általánosítás,szöveget.
Azok,akik akartak,megkapaszkodtak,nyilván van még olyan közülük,aki munkában,családban,értékekben gondolkodik,itt most azokról beszélünk,AZOKRÓL BESZÉL A JOBBIK IS,akik szarnak a TE értékeidre,a közösségre,a beilleszkedésre..

Velük mit kezd a fidesz?

Pékszakállú Henceg 2010.03.04. 15:00:02

@Pong: "Jörg Haider sem tette gallyra az Osztrákokat, egy Le Pen sem boritotta fel a francia társadalmat"
Magyarország másik kávéház, simán leminősítenék az országot egy esetleges 2014-es szélsőjobbos győzelem miatt. Akkor meg foghatnánk a fejünket!

Pong 2010.03.04. 15:05:45

@II. Lajos:

Dehogy kérem, mivel már ugye van rá precedens, egy kínos köhintéssel más irányba néznének, esetleg egy pár aggódó cikk, főleg úgy, hogy már volt 4 évük "konszolidálódni", azaz bepiszkitani hófehér kacsóikat(whitepower) a magyar politika dzsungelharcaival, s limitált gazdasági opcióival.

molaris 2010.03.04. 15:13:01

@Pisti, az aragorn:
Azon a blogon magasabb színvonalon megy a trécselés! Nem szokás egymás anyázása, és mielőtt kopogtatjuk a klaviatúrát, jellemző, hogy kicsit gondolkodunk.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.03.04. 15:15:20

@II. Lajos:

Úgygondolom, nem vonható egyértelmű párhuzam a nyugati radikális jobboldali mozgalmak és a Jobbik között. A nyugati pártok erősen rendpártiak meg idegenellenesek, de nem akarják a fennálló gazdasági rendet fenekestül felfordítani, ahogy a Fico-Slota páros sem. Ez a kegyetlen nagy különbség, és a Jobbik itt kúrta el nagyon, szellemisége alapvető részévé téve a bús-balsorsos mindenkiellenünk romantikát.

Pékszakállú Henceg 2010.03.04. 15:16:33

@AK76: Figyelj! A cigánykérdés társadalmi, demográfiai, gazdasági és szociális kérdés. Nekem nem kell neten nézni ezeket, itt a keleti végeken elég elmenni egy-egy faluszéli gettóba. Én azzal kezdeném a dolgot, hogy a családi pótlékot 3 gyerekig adnám, a felett már csak adókedvezmény járna. De ahhoz, hogy a cigánykérdés valójában megoldódjon gazdasági fellendülés kell, a gazdasági fellendüléshez pedig az államháztartás hiányának lefaragása, a szociális háló megnyírbálása, az oktatás európai szintűvé emelésére lesz szükség. És mindez olyan következményekkel járna, mint járt Szlovákiában, az éhséglázadások idején. Sokk lenne, de eredményes.

Ballagator 2010.03.04. 15:18:40

Feri: Te Józsi, azt mondta rólad valami hülye, hogy mucsai vagy.
Józsi: Engem te csak ne mucsaizzál, Ferikém! A kurva anyád neked, azt!

Egyesek írásos bizonyítékát adták itt, hogy ilyen értelmi színvonalon állnak. Túl sokan is. A napirajz nem tud olyan bunkóságot kitalálni, hogy az élet felül ne múlja...

emzperx 2010.03.04. 15:22:28

Az vicc, hogy a cikkíró felsorol néhány - egyébként helytálló - okot a jobbik megerősödésére majd megállapítja, hogy a jobbik szavazói csalódni fognak.

Tudod mit!

Ám legyen, még ha ugyanolyan gazemberek társasága is a Jobbik mint az eddigi senkiháziak népes csapata, legalább addig is amíg egymást püfölik, kevesebb energiájuk marad a tolvajlásra.

Egyébként van egy régi mondás:

Aki ma tízet lop, annak holnap már százat kell, hogy újra megtölthesse zsebét. Aki ma százat lop, az holnap már ezret fog. A fidesz és a maszop már valahol a sokadik exponeciálisnál tart úgyhogy ideje új tolvaj után néznünk. És ha a Jobbik tényleg ennyire demagóg, és rossz - mint ahogy azt a hivatalos rettegők naponta hússzor leírják - akkor majd négy év múlva őket is elzavarjuk.

De tudod, addig nekik is jár egy dobás lehetősége!

Aki demokráciát akar az ne csak négyévente nézzen a politikusai körmére! Akkor tessék üvölteni és kimenni az utcára amikor kotorásznak a zsebedben, amikor a pofádba hazudnak és röhögnek!

yarisugi 2010.03.04. 15:37:50

@Pong:
Thanks bro :)

Ami Haidert meg A Tollat illeti az más dolog. Hazánk a többi szomszéddal együtt még mindig keleteurópai csóró exszovjet ország. Ausztria egészen más megítélés alá esik a "nyugatnál" még úgy is hogy a az ő országuk szülötte volt Hitler. A franciák pedig győztesek voltak és Európa egyik legnagyobb országaként pöttyet combosabb véleményformálók mint mi.

Nem ide illő okoskodó grammarnáci beszólás: az osztrák kis o, ami meg pusztul az gajra megy, nem gallyra. Tanuljon Ön is jiddisül. Peace :)

AK76 2010.03.04. 15:38:00

@II. Lajos:
oké,oké,ezt a választ hallottam már sokszor,szájból,azt tudom mit kezdhetnek a felzárkózni szándékozókkal,azokkal viszont mit tesznek akik miatt a jobbik erőre kapott??
velük mi a terv?
mert ez utóbbi kategóriával egyik párt sem számol,pedig miattuk van az egész szélsőjobb hiszti..

Pong 2010.03.04. 16:01:17

@yarisugi:

Noja, ez még mindig nem okolja a pánikot, amit eme párt okoz, ennyi népszerűséggel. Magam sem örülök nekik, mert nem szeretem az aggódó paranoid arcukat, sokkal inkább kedvesebb egy Helmut Kohl-i Wohlstands-Staat-nak korpulencája.

Nem hinném, hogy az EUtól bármi igazán negatív visszajelzést kapnánk az ügyben, a jelenlegi politikai helyzetünk viszont már évek óta közröhej/sírás tárgyát képezi. Az, hogy más elbírálás alá esnénk, ez azt hiszem tisztán hülyeség.

Jiddishül nem tudok, az az asszony szerepe nálam. DE/EN/SP/FR megy viszont tökjól, s ha a grammarnácit magyarul írtad, akkor most Rechtschreibreform, vagy sem?

yarisugi 2010.03.04. 16:19:50

@Pong:
grammarnáci: aber :) amíg megérti más addig sztem blogkommentbe elmegy.

Az EU-s témában nem az a lényeg amiről sokan telefirkálják a fél webet hanem a centralizálás és az új EU (EU-2) alapozása. Ezekről még kevesen beszélnek, még a konteós kurucok se nagyon.

Majd arra figyelj hogy az EGF-et hogyan fogják kommentálni politikusok, elemzők, bloggerek és kommenterek amikor a spanyol-olasz kommandósok puhítják a népet a hazai utcákon és még magyarul csak be se tudsz nekik szólni.
Ma tíz emberből talán ha hárman tudják hogy az EU-s csendőrség egyáltalán létezik.

Lesz pár meglepetés a jövőben. Centralizálás, erősítés olyan szinten hogy a Betyárseregtől a Gárdáig minden erőember visszasírja majd a gyurcsányi időket. De ez most nem tartozik ide mert a kis tyúkszaros választásainkkal foglalkozik mindenki.

sárkányfő 2010.03.04. 16:37:06

Hogy micsoda véletlenek vannak :D

Egy héten belül egyszerre megy neki a Jobbiknak a a Magyar Hírlap, a Demokrata a Heti Válasz, meg kb. az egész Fidesz-média, és - nahááááát - a Mandiner is.

Mondom, a véletlen csodákra képes...

Na most csak annyi kérdésem van, hogy milyen érzés politikai prostituáltnak lenni? Csak jó meleg, száraz érzés, vagy a buksza is dagad tőle? És ki a kapcsolattartótok, a Szijjártó telefonál le, vagy szimpla köremilben kapjátok az utasításokat? :)
Tényleg nincs itt már igény legalább a függetlenség látszatára?

Kéne piszkosul az a 2/3, ugye-ugye? ;)

No mindegy, engem szórakoztat, ahogy megy a Fidesz-Jobbik csihipuhi, ne hagyjátok abba :D

k|M · reakcio.blog.hu 2010.03.04. 16:43:18

@ó jaj: te szerencsétlen, hol van itt ebben a csihi-puhi?

Politikai prostituáltnak lenni remek érzés, és igen Szíjjártó Péter a kapcsolattartóm minden fontos ügyben.

Tőle szoktam megkérdezni azt is, kimehetek-e kakilni. Ha összevonja a szemöldökét, akkor még tartom és szorítom.

teknős 2010.03.04. 16:46:40

@AK76: Az oroszokra gondolsz?

Tündér_Lala 2010.03.04. 16:54:48

@Elpet: Valami ilyesmit mondtam vagy nem ?

sárkányfő 2010.03.04. 16:55:15

@k|M: Ne izgasd föl magad, hidd el nem éri meg. :) Ha meg budira kell menned, menj, az egészség mindennél többet ér!

Mondom én, csak az a hihetetlen véletlen teszi nyilván....

AK76 2010.03.04. 16:56:19

@teknős:
Persze basszus,az oroszokra,Putyinra,aki imádja azokat szélsőjobboldali formációkat,akik hatalomra jutásuk után,a dicső szovjet hadsereg,maradék emlékműveit is ledöntenék,de legalább is beszennyeznék,a jobbik az nem ilyen,á dehogy.
Annyira imádja ezeket a náci emlékműgyalázókat,hogy egyenesen pénzt is ad nekik,jó sok ejurót'a hülye kampányukra,hátha még jobban szerepelnek...pfejjj
Magadat kábítod ezzel a hülyeséggel,vagy valóban komolyan gondolod?

Pong 2010.03.04. 16:57:38

@yarisugi:

EUs csendőrség OMGWTF, ezek szerint lesz 3. Reich, s a németek a franciákkal együtt fogják vezeni, főleg Mecha-Sárközivel, aki Kaercherrel fogja a lefujni eme regionális problémát asztaláról.

AK76 2010.03.04. 17:08:04

@teknős:
Egyébként olvasd el ezt itt:

yarisugi 2010.03.04. 10:32:35

Ahogy elnézem a kommentjeit nem kimondottan egy jobbik fan az illető.
De itt,ezen a blogon jelenleg ő írta le legjobban a problémát.

yarisugi 2010.03.04. 17:11:37

@Pong:
Ausgetippelt a fritzek nem vesznek benne részt, a német alkotmány tiltja a katonai erők rendőri feladatokra felhasználását, az EGF pedig pontosan erre irányul.

Inkább a latin vonal lesz benne az erősebb (spanyol-olasz-román) szerintem. Kimész tüntetni zászlót lobogtatni, aztán egy olasz EGF-es jól tarkón vág EU szabványos digitális tonfával, egy holland és egy spanyol társa összerántja a kezed a gyorskötözővel és átadnak egy román eurocsendőr parancsnoknak aki berúg a rabomobilba a társaid mellé és még le is bozgoroz ha sokat pampogsz :)

yarisugi 2010.03.04. 17:16:47

@AK76:
Nahát :) köszi.
A Jobbikért se meg a többi pártért se rajongok, a szélsőségekért pláne nem. De tudomásul veszem a létezésüket és próbálom a tényeket meg a tetteiket megfigyelni és azok alapján véleményt alkotni mert mások bemondására sem dicsérni sem rettegni nem okos a politikai erőket.

AK76 2010.03.04. 17:17:43

@yarisugi:
Ez lenne a perspektíva?
Ehhez képest jól elvidámkodtok rajta hmm?

AK76 2010.03.04. 17:21:52

@yarisugi:
Kevés olyan "sehol sem állóval" beszéltem itt eddig,aki meg is tudta indokolni mit miért mond/ír,illetve bizonyos számú komment után általában eljutottunk a "terelésig".
A te válaszod korrekt volt,köszönöm!

k|M · reakcio.blog.hu 2010.03.04. 17:23:08

@ó jaj: úgysem hiszed el, de több hete, többször beszélgettünk a srácokkal arról, mi áll a Jobbik fölfutása mögött. Akkor abban maradtunk, összeszedem, ahogy én látom. Így is lett, így született ez a poszt.

Pong 2010.03.04. 17:27:45

@yarisugi:

Ez igaz tényleg, ezért is nyert Schröder papa, gyorsan anti-afganisztán, aztán mégis hátaztán! Pedig régen germánok még tökösek voltak, most meg inkább megeszik magukat Jürgen Miewesként.

Spanyolban meg Franciában elég cybercuccban vannak, magasitó, meg minden tranzukellék.

Én örülök, hogy ezek lesznek azok, elvégre ők híresek az önuralmukról, mondjuk hülyeséget beszélek, mert a katalán fiatalon bejött rendőröknél rosszabb nincs, az a nyugtalan fiatalos tennivágy, na attól tarthatunk még.

Pong 2010.03.04. 17:28:15

Meg is éheztem Jürgen emlitésére, megyek is enni.

Örültem.

yarisugi 2010.03.04. 17:32:43

@AK76:
Ez csak az én képzeletem és írói munkásságom része :) azért a valóságban ez valsz nem ilyen egyszerűen menne és szerintem az is képzelődés hogy napi utcai balhékra akár tévé székház felgyujtáshoz az EGF-et vessék be.

Szerintem inkább két dologra fokuszálnak: az egyik a nagyon nagy természeti katasztrófák idején elharapózó káosz, fosztogatások megfékezése (óriás földrengés, aszteroida becsapódás), a másik az amiről még kevesebet beszélnek hivatalosan, az EU határvédelme a klimaváltozás után meginduló bevándorlási hullámok féken tartására, amikor az elsivatagosodott és víz nélkül maradt trópusokról megindulnak a tömegek észak felé.

A jogosítványaikból mindenféle más szcenárió is levezethető. Pölö egy jobbos a fenti jelenetbe azt képzelné bele ahogy a békés magyar átlagembert ütik a zsidóbérenc euávósok, egy ballib viszont azt is vizonálhatná hogy az EU-ban lesz egy neonáci vagy komcsi fordulat és az EGF modern gestapóként vagy nkvdként veri feketére a szabadságért küzdőket.

AK76 2010.03.04. 17:40:52

@yarisugi:
Remélem én már nem találkozom ezekkel az eseményekkel.
Sajnos a gyerekeim biztos befutók ez ügyben...:(

Bell & Sebastian 2010.03.04. 18:14:03

Mondtam már, hogy nekünk is lesz, és belelépünk? Csak nehéz elhinni, ugye?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.03.04. 18:17:43

@TaTa86.: ...a tatárok zászlaját mostanában az MSzP sajátította ki kampánycélokra, Freud meg csókoltatja őket...

yarisugi 2010.03.04. 18:18:36

@Bell & Sebastian:
Ez a helyes kifejezés :)

Hiszia Piszi 2010.03.04. 18:47:16

Sokakban él az az illúzió,hogy majd a Jobbik helyreteszi a cigányokat,majd a Gárda rendet csinál.Pedig addig nem mászunk ki ebből a posványból amíg nem leszünk szolidárisak egymással.Mi magyarok a magyarokkal.Ha egy cigánnyal esetleg csúnyán beszélnek,megjelenik 10-15 rokona,haverja,ismerőse és minimum ordítozós szájkarate van,de inkább pofozkodás.Ezzel szemben mi magyarok akkor sem vagyunk képesek kiállni egymásért,ha esetleg megölnek valakit.

yarisugi 2010.03.04. 19:21:40

@Hiszia Piszi:
Ezzel azt mondod hogy az lenne jó ha a magyarmagyarok vagy nemcigánymagyarok sötöbö is hordába össze csődülve ordibálnának és segítenének elverni a másik felet?

Mert másféle szolidarítás egy ilyen helyzetben nem sokat ér. Ez viszont csak többszörözné a szubhumán viselkedéseket és fokozná az erőszakot.

Szerintem az erre való rendőrségnek kellene jogokat és utasításokat adni hogy aki utcán tombol, fenyeget, örjöng, verekszik azt származásra és indítékra tekintet nélkül határozottan rakják be valami vastag falú helyre és gyorsított eljárással vegyék el a kedvét az újabb próbálkozástól.

Ha ehhez karikásfarkú tőmagyar autóborogatókat vagy a cigánysor teljes szamuráj szakosztályát kell kóterbe vágni, legyen. De legyen rend, az meg csak egyféle lehet.

A rendőrség szerintem 2 hónap alatt rendet tudna rakni ha nem kötnék rövid pártos pórázra. Nem kéne ide nagy szolidaritás meg gárda meg egyéb milícia. Értelmes irányítás kéne és az erők értelmes elosztása. Az nem megy hogy 120 kilós, 2 méteres rohamosztagosok a fővárosban látványosan bevarrják az eddig tudtommal ártalmatlan pincérgárdát, a tévészékháznál a kollégáikat már elhajtják a randalírozók, vidéken pedig a 60 kilós kmb-t még jól el is verik vagy lóba varrják az idegesebb helyiek ha szolgálni akarna és védeni.

Bell & Sebastian 2010.03.04. 19:32:28

@yarisugi:

Első kép
Csacsikordé rőzsével (alatta tán ölfa).
Apa a fiával lehorgasztott fejjel. Rendőr igazoltat, gesztikulál.

Második kép
Bíróság. Kungfu-nagyi lezavart egy sallert a spájzában garázdálkodó suhancok egyikének. Látlelet, feljelentés.

Harmadik kép
Az ébredés. Nem lesz vidám!

AK76 2010.03.04. 19:34:19

@yarisugi:
Ha csak a pártos rövid póráz lenne a probléma...
Szándék sincs rá,és az érdekeik sem ezt diktálják,azok a politikusok,akik megtehetnék,nem teszik meg,hülyék lennének maguk ellen fordítani,egy nagyjából félmilliós szavazóbázist...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 20:05:54

Hogy miért erősödött meg a jobbik?
Például itt vagyok én.Maszop szavazó voltam mert nem bírtam a viktort.És én úgy szavaztam rájuk,hogy túl sok elvárásom nem volt,de ők azt is alulmúlták. LOpás hozzá nem értés stb. A fideszre sosem szavaznék de most van kire szavazni rajtuk kívül is. Szóval azelőtt volt a maszop-a fidesz nevű politikai zsákutcát kihagyom-most jöhet a jobbik.Pedig néhány éve még csak röhögtem a Vonán.És tőlük sem várok csodát csak egy normálisabb politikát.
Anyám azt mondja gondolkodjak én erre azt mondtam eddig sem gondolköodtam.:))

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.03.04. 20:14:40

@Tigeri: "Hogy miért erősödött meg a jobbik?
Például itt vagyok én..."

Kösz. Tökéletes!

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2010.03.04. 20:35:37

Az élő Istenre esküszöm: nem fizettünk Tigerinek, hogy a tökéletes igazolást szállítsa a poszthoz.

Köszönjük Tigeri, jó egészséget, térerőt, fistfuckingot, felelős politikai gondolkodást a továbbiakban is.

sensei 2010.03.04. 21:02:33

Összeszedett írás. Bizonyára sokáig gondolkoztál rajta.:-)
Nem találok benne semmi kivetnivalót.
Bayer is megnyalhatná a tíz körmét, de azért az is ütött, mert a "tockos" nem válaszolt a legfőbb kérdésre: "Gabi miértis nemcsináltál" forradalmat...

sensei 2010.03.04. 21:12:43

@Tigeri:

És akkor még itt vagyok én is!

"Anyám azt mondja gondolkodjak én erre azt mondtam eddig sem gondolköodtam.:)) "
Csakazértis ellenkezel anyáddal.

Szemtelen kölyke! Bár megértelek... Anyád túl sokat kívánna tőled.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.04. 21:29:38

Ahogy egyszer már mondottam volt: ha a profik építtette Titanic süllyed, az amatőrök Noé bárkája lesz a befutó.

A lényeg, hogy víz felett maradjon a hajó, ez a kapitány elsődleges célja. Csak higgadtan, józanul. A jéghegyek ott várnak kint, ahhoz kell igazítani a kurzust és a gőzerőt...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 21:32:25

Ha valakinek problémája van fejtse ki bővebben!Ne várjátok,hogy megértse egy mezei majdan a jobbikra szavazó.:))

sensei 2010.03.04. 21:39:24

@Tigeri:
Most akkor viccelsz?
Neked? Minek.

ati27 2010.03.04. 21:49:47

@II. Lajos:
Jaja.. Ahogy értelmezem, lassan 150% os lesz a jobbik többsége a parlamentben. Elolvastam a programjuk nagy részét.. Vannak benne nevetséges dolgok:

"A Paksi Atomerőmű üzemidő-hosszabbítása mellett támogatjuk annak új blokkal való bővítését, részben a hazai
uránérckészletre alapozva."

Muhaha! És ki épit új blokkot/erőművet? Kb egy tucat cég van a világban aki tud.. Ez nem olyan ám, hogy Józsibácsi hegeszt valami kondért az uránnak he.. Paksot meg mondjuk az oroszok tudják bőviteni (sic)

"Az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését az atomenergia felhasználásával oldjuk meg úgy, hogy ezzel a lakossági
villamos energia ára is jelentősen mérsékelhető. A korszerű atomerőművek baleseti kockázata ma már jelentősen alacsonyabb
a fosszilis tüzelőanyagokat használó erőművekénél."

Ajánlom figyelmetekbe az újgenerációs reaktorok építésénél felmerülő problémákat:

"Finnország jelenleg 5. reaktorát építi, mely egy 1600 millió eurós beruházást igénylı,
legkorszerőbb, harmadik generációs nyomott-vizes (EPR = European Pressurized Water
Reactor) reaktor lesz. Finnországban nagyon gyorsan fejlıdik az atomenergia-felhasználás." Hozzátenném jelentős költségtúllépés, és határidő csúszás van ebben a projektben. Az ok csernobil után "megcsappant" a kereslet. Rengeteg beszállító más pályára állt/megszünt, a mostani beszállítók sokszor nem ismerik/ nem érik el a követelményeket..

Következő pont:

"A hazai gáztároló kapacitásunk használati jogát ismét magyar kézbe vesszük, és többségi állami tulajdonba vesszük a
kőolaj-finomító kapacitásunkat is. Nem adunk koncessziót a termálenergia kitermelésére"

És ezt majd szintén az oroszok hagyni fogják.. :) Ott lenne a Nabbuco ami EU-s és nem orosz projekt.. Ja hogy nem 100% magyar? :)

"Alacsonyabb fogyasztású járművek használatával, a tömegközlekedési és szállító járművek megfelelő megelőző karbantartásával
csökkentjük a gépjárműpark üzemanyag-fogyasztását."

Na és ilyeneket honnét vesztek? 100% magyar gyártásút? :)

És most csak az energiapolitika pontokból szemezgettem..

Emberek, nem azé van a fejünk, hogy jól álljon rajta a sapi.. :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 21:50:02

@sensei: Hámostméé asszed nem érteném?Csak azért,mert az IQ tesztem negatív lett? :))

sensei 2010.03.04. 21:53:07

@Oli bácsi:

Így viselkedik az a neveletlen kölök, aki nem hallgat az anyjára:-)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 21:56:12

@ati27: Ezt már egy másik blogon kifejtették,hogy a jobbik programban vannak hülyeségek és egészen használható ötletek.
Talán tudnánk olyan buszt fejleszteni ami kevesebbet fogyaszt.Magyar szakemberek egész jók lennének ebben is.

ati27 2010.03.04. 22:05:39

@Tigeri:
Igen persze. Magyar szakemberek, tényleg jók.. De mit gondolsz a fejletteb országokban nem csinálták volna meg? Tudod mibe kerül egy fejlesztés? Egyáltalán hogy megy a folyamata? Tudod milyen messze vannak ettöl a magyarok? Mást ne mondjak, ezzel a lezüllesztett oktatással? (tisztelet a kivételnek..)

sensei 2010.03.04. 22:09:37

@Tigeri:

Oszt mér nem fideltél jobban? - legalább, anyád intelmeire!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 22:11:55

@ati27: Igen. Annak idején még a 168-ban olvastam hogy egy jó gépészmérnök mondjuk elmegy menedzsernek,mert itthon nem alkalmazzák a szakmájában.Ahelyett,hogy kitalálna/feltalálna valamit.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 22:14:47

@sensei: Maradjak a maszopnál???:))Bár nem tudom,hogy kire fog szavazni.

sensei 2010.03.04. 22:17:18

@Tigeri:
Hát innen a tudásod.
Ahh...

Bell & Sebastian 2010.03.04. 22:20:12

@Tigeri:

Megbénultam teljesen, nem is jut eszembe semmi. Itt egy dal, tessék:

www.youtube.com/watch?v=SpG9sPZ7Xi4

sensei 2010.03.04. 22:22:49

@Tigeri:
Ne bazz! Voltál maszopos is? Onnan könnyű Jobbikosnak lenni!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 22:23:35

A legjobb az,hogy igazából nem én változam.Mondjuk annyiban,hogy régen kiröhögtem a hazaárulózókat,most meg majdnem én is ott tartok.Dehát én eléggé anyagias vagyok.

sensei 2010.03.04. 22:25:07

@Tigeri:
A Jobbikban a helyed, - meglátod!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 22:28:18

@Bell & Sebastian: Baszhatom."Netkávézó"nem adja le.Talán majd otthon.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 22:29:58

@sensei: Van még egypár ott ahonnan én jöttem.:))

Bell & Sebastian 2010.03.04. 22:33:02

@Tigeri:

El ne menj, beszélgessünk! Ittál?

sensei 2010.03.04. 22:34:09

Én nem mondtam, hogy jöttél.
Maradhatsz, ha akarsz...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 22:38:59

@Bell & Sebastian: Miért ittam volna?
@sensei: Úgy értem a kedvnc blogomon mostanában vallották be egy páran,hogy régen voltak még szoci szavazók is.

Bell & Sebastian 2010.03.04. 22:41:00

@Tigeri:

Ha ezt alapból hozod, Téged nagyon könnyű átverni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 22:45:01

@Bell & Sebastian: Jaja,tavaly mondták meg,hogy nem a Jézuska hozza az ajándékot.De ezt miért mondod?

Bell & Sebastian 2010.03.04. 22:48:25

@Tigeri:

Mert a világörökség része lehetnél.
Ide csak csupa válogatott gazember írogat.

stalien 2010.03.04. 23:02:41

@Tigeri:

Váú ! Már beugrott, hogy honnan vagy ismerős :

www.youtube.com/watch?v=fAW8j6cCOCY

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 23:03:03

@Bell & Sebastian: Nemtom én csak benéztem ide.Ahogy elnézem van itt egy-két ember aki a bőrön írogat.

stalien 2010.03.04. 23:14:36

@Tigeri:

Ne vedd sertésnek, nekem is csak úgy ggyönnek az ilyenek. A ssszoci vagy mi a franc.

Bell & Sebastian 2010.03.04. 23:16:02

@Tigeri:

A monomániás része átjár ide igét hirdetni. A többiek is, csak nicket váltva. Csodálom, hogy beengedett az engine, legközelebb két ajánló is kell, ötezer az előfizetés. Vállalod?

sensei 2010.03.04. 23:22:32

@Tigeri:

Aljas dolog másra kenni...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 23:23:54

@Bell & Sebastian: Szeritem egész jó fejek.Én már megszoktam őket.:))

sensei 2010.03.04. 23:24:10

@Bell & Sebastian:

Az ilyen? Tízér is!

stalien 2010.03.04. 23:25:30

@Tigeri:

"Anyám azt mondja gondolkodjak én erre azt mondtam eddig sem gondolköodtam.:))"

Vissza kéne "kanyarodnod" egészen a jó édes papáig ! Sőőőt !-)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 23:29:25

@Bell & Sebastian: Hallgass rájuk.Biztosan igazuk van.:))

Bell & Sebastian 2010.03.04. 23:32:54

@Tigeri:

Máma végkiárusítás van, bármire ingyen válaszolok, mi érdekelne?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 23:34:44

@Bell & Sebastian: ....Színvonalasabb,jobb a társaság...:))

sensei 2010.03.04. 23:37:14

@Tigeri:
De baszki! Itt vagy...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 23:40:04

@sensei: Néha tanulmányozni kell az ördög munkáját...:))

stalien 2010.03.04. 23:45:12

Tigeri !

Te igazából mackóbarát gyanús vagy, de hidd el, én a teniszkönyök szindrómára gyanakszom :-!

sensei 2010.03.04. 23:45:21

@Tigeri:

Ha némi értelem szorult az ördögbe...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.05. 00:16:09

Na jóéjt mindenkinek mára vége a showbusinnesnek megyek haza.Viszlát.

stalien 2010.03.05. 00:24:50

@Tigeri:

Okké hosszasan fecküdjél .Te kis Mhausosásos

Szt. Ahanov 2010.03.05. 09:50:03

@k|M: Ha egy elszánt jobbikosnak azt mondod "fapapucs", összevonja a szemöldökét és kisüti, hogy emögött csakis a mocskos iprialista nagytőkés, idegenszívű libsi-buzi-zsidó holland fapapucsipari lobbi állhat, akik egy csipet ültettek az agyadba, és azon keresztül irányítanak. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.03.09. 18:24:14

"Az áttekintés végett érdemes felidézni, a közélet megmondói szerint mi áll a Jobbik megerősödése mögött"

Szóval még mindig maximális "ballib médiafölény" van. Nincs Bayer, nincs Hír TV, nincs Magyar Hírlap, se Nemzet, se Demokrata. Internet sincs. A közélet megmondói mind "ballibek", a média "ballib".

Hm.
süti beállítások módosítása