Hogyan titkoljuk el a pártunkat? - Kampánytanácsok az MSZP-nek
2009. május 13. írta: Skrabski Fruzsina (lelkylola)

Hogyan titkoljuk el a pártunkat? - Kampánytanácsok az MSZP-nek

  Már hónapok (évek) óta lanyhul a lelkesedés, és egyre kétségbeesettebbek az anno elégedett, büszke kis kommunista nénik és bácsik, akiknek Bolgár György volt a legjobb barátjuk, Gyurcsány az istenük és az MSZP az élet sója.

  Hétfőn azonban tényleg átszakadt valami gát. Bolgár műsorában a helyettes riporter próbálta értelmezni a pécsi buktát, a gazdasági válságot és persze a rasszizmust. Például a Baranya megyei MSZP elnökkel így fejezte be a beszélgetést: „Ha Ön azt mondja, hogy újra kell alakítani a baloldalt, az azt jelenti, hogy a baloldal teljesen tönkrement. Hiszen csak azt lehet újraalakítani, ami egyszer tönkrement.” Erre nem válaszolt az elnök, nyilván egyetértett vele. Egyetértett, hiszen ő is ilyenekről beszélt, csak finomabban.

  A legviccesebb azonban egy betelefonáló néni volt. Elmondta, hogy ő mindig baloldali volt, és azért ment tönkre az MSZP, mert nem álltak ki Gyurcsány mellett. A riporter mondta, hogy nono, kiálltak ők, mindent megszavaztak, amit Gyurcsány akart. A néni szerint csak akkor álltak ki, ha már tüzet kellett oltani, nem harsogták reggeltől estig, hogy Gyurcsány mennyire zseniális, mennyi jót tesz, milyen csodálatos. Ezen filóztak még a riporterrel, de ekkor jött a slusszpoén. A riporter épp azt magyarázta, hogy Szili Kati titkolta a kampányban, hogy MSZP-s, azt domborította ki, hogy mindig kritikus volt, önálló személyiség. Amire a betelefonáló visszakérdezett: „Az eszem megáll, ezek szerint úgy kell az MSZP-nek kampányolni, hogy el kell titkolni, hogy ők a párt? A riporter is vihogott kínjában, őő-zött is, aztán rövidre zárta a beszélgetést. A nő még annyit mondott zárszóként, hogy a szocialisták addig oltogatták a tüzet, amíg leégett a ház. Höhö.

  Tényleg elég bonyolult helyzete lehet most az MSZP kommunikációs zsenijeinek. Segítsünk nekik! Hogyan titkoljuk el annak a pártnak a nevét színét, múltját, politikusait, de még a szagát is, amelyiknek kampányolunk?

  Lehet például álarcokat vásárolni (bár Bokros Lajosnak öltözni, nem biztos, hogy nyerő, de Micky Mouse és Pókember tuti tipp):



 A legegyszerűbb azonban, ha mindenki beöltözik sünnek:

  Ha az álarc nem hatásos, mert valami akcióhős lekapja a fejükről, és egyszercsak előtűnik egy Kiss Péter, vagy még rosszabb: Draskovics Tibor, Lendvai Ildikó és sikítozva menekül a nép, akkor lehet, hogy el kell dugni a politikusokat.

  Csak plakátot tegyünk ki, amin virágok vagy szép tájak vannak. Arra azonban vigyázni kell, hogy nem lehet ráírni a párt nevét, mert az már bukta, a képen pedig nem lehet semmi se piros, mert a választók rögtön rájönnek a turpisságra: 

  De mi van, ha a táj lakói felháborodnak, hogy az undorító MSZP beszennyezi a méltán híres vidéküket? Akkor ez a kampány többet árt, mint használ.

  Megoldás lehet, ha egy nagyon távoli tájat választunk, például egy sivatagot. A sivatagban kevesen élnek, és még nem hallottak az MSZP-ről, úgyhogy nagyon nagy pech kell ahhoz, hogy tiltakozzanak. Itt is van a tökéletes plakát:

  A probléma csak az, hogy az emberek a plakát alapján nem fogják tudni, hogy kire kell szavazni. Akkor nevet is kell változtatni, mondjuk legyen a párt neve: A Titokzatos. A titokzatos pártnak nem kell megjelenni, mert benne van a nevében. Név nélkül nyilatkozó politikusai pedig csodálatos programterveket, ígéreteket mondhatnak. Ez azért is praktikus, mert, ha újra mindent elcsesznek, akkor a Titokzatos egyszercsak eltűnhet. Ez egyébként lehet egy ígéretük: „Ha mindent elcseszünk, ígérjük, eltűnünk!” Akkor a nép nem gondol az MSZP-re, hiszen ők minél több bajt csináltak, annál inkább maradnak.

  Van még egy B tervem is, ha ez a kampány mégse jönne össze: kezdjenek el kampányolni a Fidesznek. Egyrészt ez sok szavazót elijeszt a Fidesztől, másrészt, ha a Fidesz nyer, akkor lehet azt mondani, hogy nyertünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr361117044

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.05.13. 17:51:32

Baljós ÁrnyékTegnap a FIDESZ és Orbán népszerűségének változásait és várható jövőjét elemezgettem, ma jön a másik oldal. De lusta leszek, most csak egy cikket ajánlok mindenki figyelmébe, ami az Index-en jelent meg Gyurcsány árnyával birkózik az MSZP címm…

Trackback: Golyóálló gondolatok 2009.05.13. 17:06:13

SkanzániaMagyarország társadalmi válságaként is lehetne említeni a mélyen gyökerező jobb- meg baloldali ellentétet: az egyik nem akarja a kommunistákat, a másik nem akarja a koronaúsztatókat meg a népnemzeti pátoszt. Szélesebb körben nem akarják a cigányo…

Trackback: Ficere Ödön hírei 2009.05.13. 16:19:34

Szili mumusaAmikor Szili Katalin a maga szokásos, hűvösen kimért stílusában szót adott a Fideszes Bánki Eriknek, a pécsi időközi választás másnapján, új korszakot nyitott a magyar közéletben. Házelnök még soha nem kényszerült végighallgatni egy számára an…

Trackback: Kifordított ország 2009.05.13. 11:22:14

MSZP: Nagyon nem nyertünk!MSZP-s politikusokat kérdezett a HírTv, mit szólnak Szili csúfos bukásához. A kedvencem: -Hogyan értékeli a pécsi választást?-Nem nyertünk.-Bővebben?-Nagyon nem nyertünk...  Tovább: videó..

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oblomov 2009.05.13. 12:14:19

@lelkylola:
Veled mindenben kivételeznek. Nemééér! :)

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.05.13. 12:15:50

"Mikroszkópnál, orvosi műszereknél
bonyolultabb a Párt.
A széjjelbonthatatlan elemeknél
is egyszerűbb a Párt
és a csillagászati távcsöveknél
távolabb lát a Párt."

molaris 2009.05.13. 12:23:36

Már bocsánat a régi szólásért:"Sz@rnak, húgynak nincs gazdája."

Naumov 2009.05.13. 12:31:58

@Őrnagy Őrnagy: Bakura legújabb blogja egészen zseniális ezekkel az egymást váltogató keresztény és SZDSZ-támogató posztokkal...
És ha ehhez még hozzátesszük, hogy az általad linkelt postban Rózsa Misi jegyzi az első kommentet, akkor azt hiszem más kívánságunk már nem is lehet ebben a földi életben.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.13. 12:35:59

@Őrnagy Őrnagy: köszi a bakura idézést. Lelkes. Nekem tetszik. Ha akarja ráírhatjuk a sivatagos plakátra, hogy: Megcselekedtük, amit megkövetelt a haza!

Téglagyári Megálló 2009.05.13. 12:38:27

Lola,

az jut az eszembe, mikor valamelyik választáson szülővárosomban a helyi MSZP potentátja pártonkívüliként hirdette magát. Hát a nyolcvanas években kellett volna párton kívülinek lenni, Magda elvtárs!

cutcopy 2009.05.13. 12:39:21

Hát titkolni próbálják ugyan de nem akarják, hiszen már is a postaládákba került a "mit kell tennünk most?" c. kiadvány /A3 méretben kétoldali színes nyomtatvány, legolcsóbb ár 500ft/darab, tehát 500 000 db kb 20-25 millió ft/, mely kétségbeesve magyarázza ugyanazt amit évek óta - a megszorítások szükségességét..
Hát gratulálok, kormányzásuk nyolcadik évében eljutottak oda hogy "mit kell tennünk?"..!
Ja és a poén a kis MSZP szignó mellett a sarokban: "Újult erővel".
Valóban nagy erőt adhatott nekik a pécsi vereség ha még mindig hisznek a Kádár-éra KISZ jelszavainak varázsában..

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.05.13. 12:39:31

@Naumov:
Enyhén identitászavaros szegény. És azt se tudja, ki volt Pio atya. Bár ha nem katolikus, akkor érthető.
@lelkylola:
Lelkes, de már nem szavazna az Szdszre:) Most.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.05.13. 12:40:37

@cutcopy:
Nem tudtam elolvasni, mert az Asszony kidobta. Korlátoztak a jogaimban:)

cutcopy 2009.05.13. 12:43:13

@Kifordított ország:
Tóth Károly tanári diplomája ellenére gyakran nem bírja levetkezni magáról, hogy azért mégis csak Ő a volt battonyai bakter első szülött gyermeke..

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.05.13. 12:44:48

Micsoda képtelenségeket írtok ide! Méghogy NEVET változtatni! A P-Á-R-T legyen. Csak így. A "PÁRT".

szpal 2009.05.13. 12:46:00

VICCES VOLT, kösz! :)De valaki tanítsa meg a Lolát, hogy hogyan lehet képre szöveget felvinni, mert ez így gagyí!
Paint helyett pl. itt van a használható és INGYENES Gimp:
gimp-win.sourceforge.net/stable.html
Amúgy az első képen egy Z, mint Zita, a listavezető betű van elrejtve :)

molaris 2009.05.13. 12:48:05

@cutcopy
: Csak nehogy az is kiderüljön, hogy balkézről örököse a volt külügyérünknek.::)) Mert mint hírlik, Frici bá' nagy franc volt.

molaris 2009.05.13. 12:54:36

@lelkylola:
Picinyem! Nekem, bár tudom a lelkivilágom nagyon egyszerű, nem világos: most temeted vagy siratod őket.

Most örülünk, vagy gyászolunk?

Mert az eredmény (szerintem) még nem ok az örömre, de a temetés is korai lenne. Az öröm majd akkor, ha esélyük sem lesz bejutni a Parlamentbe.

Na akkor, és igazán!! 3 X-or, hipp, hipp, hurrá!!!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.05.13. 12:54:55

@cutcopy: de legalább a betűtipust az ötvenes évekből vették hozzá..

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.13. 12:57:12

@szpal: letöltöttem, köszönöm :)
OFF
Olyan vágó programot nem tudsz ajánlani, ami felismeri microsoftos video formátumot egy windowsos gépen?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.13. 12:59:05

@molaris: én segíteni szeretnék nekik, mégiscsak a honfitársaink :)

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.05.13. 13:01:29

az mszp-s család kifogja az aranyhalat, kívánhatnak hármat.
Gyerek: -Sünt akarok!!! SÜNT!
Apa:-Sünt ám, az anyád picsájába!
Anya:-Húúúúúzd kiiiii!

szpal 2009.05.13. 13:12:03

Az MSZP úgy döntött, hogy apait anyait belead az esedékes EP-kampányba. Még egyszer megkísérli, még egyszer utoljára nekiindul, hogy hazugságaival megkísérelje maga mellé állítani az egyszerűbb és átverhetőbb embereket. Ezért mindenre képes. Még a szegfű helyett is képes új logót bedobni:
barikad.hu/sites/barikad.hu/files/images/mszp2_0.jpg

states 2009.05.13. 13:33:12

Ez a sivatag mégsem jó, erről azonnal beugrik az MSZP elmúlt 7 éve, talán mégis inkább az a szép ligetes táj és szétszórva benne néhány betű az MSZP-ből, ennek csak annyi veszélye lenne, hogy a Milka perelheti őket viszont harcba lennének a Jobbikkal mint Harmadik Erő. De ki lenne a második?

homoródkarácsonyfalvi 2009.05.13. 13:45:04

Ingatlanadóval nem jó kampányolni. De K.J. kolléganőm ötlete szerint azzal lehetne, ha az MSZP a hajléktalanoktól közterülethasználati djat szedetne, hasonlóan a parkolási díjhoz. Szegény Lelkyola hajléktalan topicjára visszagondolva ez még hozhatna nekik pár szavazatot.

Karcolt lendület 2009.05.13. 13:48:32

@szpal:
Nekem úgy tűnik, mindent beleadnak, hogy elcsesszék az EU-választásokat. Ennek több oka lehet:

1. Most minden jó elvtársra itthon van szükség.

2. Egy zseniális taktika része: ha nagyon kikapnak, az inaktívvá vált hívek és orbánfóbok megijednek a Fidesz 2/3-tól és a parlamenti választásokon ismét tömött sorokban leszavaznak az MSZP-re.

3. Értelmes ember nem vállalta nekik a kampány megtervezését és Feri hiperaktivitására sem számíthatnak mostmár.

Tehetetlen Dodó 2009.05.13. 13:53:48

@cutcopy: Lenin elvtárs is ezzel adta meg az irányt: Sto gyeláty?

Google 2009.05.13. 13:57:49

@dzsucseharcos:

Az a baj, hogy hiába lát olyan jól a Párt, műszereknél is jobban, ha már az emberek is látni kezdtek.
Mi lesz itt, ha mindenki látni fog?
Vagy az azért még odébb van?

Tehetetlen Dodó 2009.05.13. 14:04:18

@dzsucseharcos:
Asszem, a liberálisoknak is tetszhet ez a vers, például ez a szakasz:
" Hogy párolog a frissen sült kenyér,
de melegebb a Párt.
Milyen meleg a baráti tenyér,
de melegebb a Párt
és azt, ki eddig magányosan élt,
összefogja a Párt. "

Google 2009.05.13. 14:11:20

@Őrnagy Őrnagy:

Többen mondogatják, hogy amit meg kellett lépni, azt meg kellett lépni.
(Belelépni, teljes erőből. Ha már belerángatnak madzagon?)
Ugye, a Fidesz is ezt tenné, több eszük nekik sincs. Mert nem lehet.

De: 1. nem ezt kellene tenni,
2. ha csak ezt tudják, akkor ezt régebben meg kellett vona (jár az eszembe) tenni.
Játék az üveggyöngyökkel. De ne feledjük levetni a piros munkaruhánkat. Még elárul.
(Jut eszembe: magának is túl sok piros van a címerében.)

Google 2009.05.13. 14:19:30

@Tehetetlen Dodó:

Összefogja a Párt, vagy összefogdossa?
Nagyon nem mindegy.
És még ha a nagy fekete Sünnel is összezárja, akkor tényleg nincs tovább.

rolika 2009.05.13. 14:29:20

A szocik addig oltották a tüzet, amíg az TÉNYLEG kialudt.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.05.13. 14:31:24

de perverz a szerző, hogy Bolgár Gyurka műsorát hallgatja azt a betelefonálosat, meg áll az eszem, hogy titokban kell hallózgatni, hogy megtudjam, hogy a párt még midig működik

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.05.13. 14:32:30

@Őrnagy Őrnagy: Hogyan fogjátok túlélni, ha nem az SZDSZ-re voksolok? :))

Szép lesz ha az állítólag "teljesen elvakult, reménytelen SZDSZ-fan" Bakura mégsem az SZDSZ-re szavaz,
a véletlenül sem elfogult, a Fidelitasztól teljesen függetlenedett, valódi liberálisok (hiszen a reakciósok saját bevallásuk szerint valójában liberálisok) meg egytől egyik rohannak leszavazni a Fideszre. :DD

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.05.13. 14:37:41

ja, annyit még megjegyeznék, ahogyan azt Bayer főíró és főfideszes is jegyzi ezek csupa rendes emberek, csak a hátuk a mejjűkben van, attól olyan frappánsak.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.05.13. 14:37:46

@Spirál:
Te nem szavazhatsz hívőnként az egyetlen bevallottan is ateista pártra, mert tuti elkárhozol érte.

Ott van neked az MSZP, ott van hívő tagozat is.

Én nem vagyok reakciós, a Fidelitast sose szerettem, a liberális számomra sértés. Így már szavazhatok a Fideszre, Bakura?

@Google:

Régebben a vörös nem volt gáz, pl. Árpád-sáv.

sorokinV 2009.05.13. 14:39:19

És Bajnai hogyan fog kampányolni? Elvégre nincsenek politikai ambíciói...

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.13. 14:40:21

@Spirál: Hello Bakura!
Nézegetem a blogod. Mikor tértél meg? Elég hirtelen váltás volt ez nálad, Hitgyüli vagy mi?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.05.13. 14:40:40

@Spirál: Tényleg, Bakura, nem akarsz egy új blogot nyitni a blog.hu-n? Nincs kedvem regisztrálni a blogtéren, pedig szívesen osztanálak a saját blogodon is.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.13. 14:41:33

@sorokinV: Bajnai bemutatót tart, hogyan legyünk kívül is belül is MSZP kampányból.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.05.13. 14:44:34

@zsanett- a élet van és szoci fan: oszt ha rajtam van a hepaj még a szervek is előmásznak mint az antifasiszták és ellenállók milliói.

reality 2009.05.13. 14:48:37

@Őrnagy Őrnagy: Ááá, most elárulta magát: az ön avatarja egy "bujtatott" Árpád-sáv! :)

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.05.13. 14:52:26

@zsanett- a élet van és szoci fan: elakarod titkolni párt hovatartozásod, Kérj Kövér Lacától egy jó köteles receptet, és ha majd jön a huszonhárommillió román, nem lesz gáráremelés és hamár lehallgagtál minden templomot és bezártad a terror az emtévé székházba kérdezd meg Betlen Jancsitól ő miért szeret most olyan országban élni, ahol békés ünneplőknek kilőhetik a szemét, ahol őszödbe ágyazodott az igazság, ahol Orbán a cigány, és Kolompár mos a magyarokra.

Rwindx 2009.05.13. 14:58:30

@Őrnagy Őrnagy: Nocsak, nocsak visszatért?
De legalább már nem folyik ki az ember szeme a blogján. Mondjuk azt hiszem csak emiatt regisztrálni én sem fogok...

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.05.13. 15:00:17

@Bell & Sebastian: hello, minden oké :)))
a sorry-t azt nem vágom, hogy mijért írtad...

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.05.13. 15:02:55

@Rwindx:
Azért az szdsz meg a japán manga izé az maradt:) Szerencsére:)

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.05.13. 15:15:09

@lelkylola: Római katolikus vagyok. Általános iskola 3. osztályában lettem elsőáldozó, néhány évvel késöbb bérmálkozó. Legalább 20 év alatt 10-15 vasárnapi miséről maradhattam le...
Ezt nem öndícséretnek szánom, hanem csak annak, hogy korábban is vallásosnak tartottam magam...

Nagyon torz kép alakult ki bennetek rólam. 1998-ban pl. pedig még naivabb fiatalként (most is naiv és fiatal vagyok) a KDNP-re szavaztam...

De tény, tavaly kaptam bizonyítékot Isten létezésére. És az elmúlt egy évben erősödött meg bennem a hit! Rájöttem, nagyon sok bűnömre, amit korábban nem tartottam annak.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.05.13. 15:20:00

@Spirál: Mindez igencsak dicséretes Bakura. És most, kivételesen, komolyan beszélek.

Már csak a politikai beidegződéseket kell levetkőzni, és jó fej lehetsz. Sőt menő.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.05.13. 15:21:29

@lelkylola:
Valóban, én Hitgyülit tippeltem volna, vagy valami szektát.
Látod Lola, nekünk is le kell vetkőznünk az előítéleteinket:)

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.05.13. 15:26:38

@Őrnagy Őrnagy: Hát a Blogterből már elegem van, nagyon érik a költözés. :)
Lassan létrejön a közös keresztény blog ott is, csak a meghívót kell elfogadnom. :)
A közéletet meg semmi értelme ott folytatni. A reakciósokról is megvan a véleményem, de itt legalább akad egy-két értelmesebb ember is. (A jövőben letagadom, hogy ilyet írtam. :D ) A blogteresek viszont,,, katasztrófa!
A Címlapsztorit is nagyon megszerettem. (Egyik állandó rovatom lett.) És a Blogter képszerkesztője nagyon jó. Link a képről, beállítom a képméretet mekkorába szeretném, és voala.
Itt ez sokkal bonyolultabb lenne...

Még nem tudom hova költöztetek blogot, és milyet.

sorokinV 2009.05.13. 15:26:42

@lelkylola:

Nem énekeljük a zinternacionálét, csak pislogjuk! ;)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.13. 15:28:57

@Spirál: csak ne legyen fekete a háttér, mert rendszeresen kifolyt a szemem :)

sorokinV 2009.05.13. 15:35:41

@lelkylola:

Jut eszembe: Bajnainak hasonlóan nincsenek politikai ambíciói, ahogy anno a Bravo magazinban is megírták - ne mutasd ki a lánynak, hogy teccik' neked :D

Majd az lesz a plakátján: "Nem akarok feltétlenül miniszterelnök lenni" - és sok 65+ nénike összeomlik a csodálattól. Az ember, aki nem akarja a hatalmat és csak azért akar miniszterelnök lenni, hogy ne azok legyenek hatalmon, akik azt akarták.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.13. 15:36:01

@AgentUngur: bocs, most esett le, hogy a pókmalac, nem a pókember, persze, ő is belefér a csapatba:
www.youtube.com/watch?v=g3exe01lAKw

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.13. 15:37:32

@sorokinV: oké, akkor Bajnai a független jelölt, de hova dugják Lendvait, Drazsét és a többieket? Meg az egész pártot?

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.05.13. 15:40:38

spiral.blogter.hu/333886/te_kire_szavaznal_en_elarulom
Itt leírtam a viszonyomat a pártokhoz és hogy kire szavaznék. Az alatt a néhány hét alatt érdemben nem változott a véleményem. :)

sorokinV 2009.05.13. 15:43:33

@lelkylola:

Hasonlóan a zuniós kampányhoz előkerülnek a "MIért éppen Lendvai?" kezdetű nem a pártra, hanem a személyre fókuszáló panelek.
Miért éppen Lendvai? - Mert nem csak a húszéveseké a világ
Miért éppen Draskovics? - Mert képes nekifutásból bármelyik fasisztaterrorista gigáját kiharapni
etc.

Az emeszpére meg akkor szavaznak a legtöbben, ha nem szerepelnek a közbeszédben és a múló szégyenérzet nem akadályozza meg a komcsi subrutinok érvényesülését a fülkében.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.05.13. 15:44:08

@Spirál:

LoL jézusom, ember, te tök hülye vagy! ez már adomány! LOL

sorokinV 2009.05.13. 15:48:01

@Spirál:

Szar a helyesírásod! "kormányűllés" satöbbi

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.05.13. 15:48:28

@Grift: Hogy beszélsz! Bakura egyéniség. Pápista volt szdszes nem sok van. Meg kell becsülni.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.05.13. 15:50:48

@Spirál:
Bakura, ezért ez a mondat:
"Fidesz-KDNP - A rendszerváltás óta a legkártékonyabb politikai erő Magyarországon!"
Nem zavar, hogy csak négy évig voltak kormányion a húszból?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.05.13. 15:53:40

@Őrnagy Őrnagy:

ezt már a hazaáruló és hihetetlenül ágyékvezérelt mécs eljátszotta... :))

kamasuka 2009.05.13. 15:54:31

@Őrnagy Őrnagy:
Annyi baromságot ír le, meg az ottani észosztók is, hogy pont ez hiányzik az életedből? :D

reality 2009.05.13. 15:56:43

@Őrnagy Őrnagy: A katolikusoknál is van karizmatikus irányzat!

czepet 2009.05.13. 15:57:29

Ez az utóbbi idők legötletsebb posztja!
Gratulálok és minden ismerősömnek ajánlgattam!

teemur · http://teemur.blog.hu 2009.05.13. 16:03:23

Felhívnám az olvasókat a betelfonáló néni világképére:
„Az eszem megáll, ezek szerint úgy kell az MSZP-nek kampányolni, hogy el kell titkolni, hogy ők a párt?”

Nem, nem "ők a Szili pártja". Hanem: "ők A Párt". Az Egyetlen (Egység-?) Párt Magyarországon.

Gratulálok, hogy elaludta az utolsó 20 évet. Sajnos, sokan még így gondolkoznak.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.05.13. 16:07:35

@Őrnagy Őrnagy: Világosan kiderül az írásból, hogy nem csak a négy éves kormányciklusukra alapoztam, amit írtam.
Csak el kéne olvasni, figyelmesen.

@sorokinV: Nem is úgy írtam!
Lehet hogy rossz a helyesírásom (erre szerencsére nem szoktak panaszkodni, pedig "népszerű" vagyok), ám akkora öngolt ritkán lövök, hogy rosszul másolok át valamit, és nekiesem a másiknak, hogy miért úgy írta...

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.05.13. 16:14:09

@Spirál:
De azt nem gondolod, hogy áááááááááá minek vitatkozzak veled, reménytelen vagy. Majd valami újonc :)

negeev 2009.05.13. 16:20:43

Hagyjátok békén szegény Spirált! Kicsit defektes a srác. :D Van ilyen.
Ő egy vallásos SZDSZ-es. Ilyen is kell ide. Ha már van vallásos FIDESZ-es homi is itt. ;)

elfelejtette 2009.05.13. 16:29:59

@negeev: "Kicsit defektes a srác."

Kicsit?

burt lancaster 2009.05.13. 16:50:37

@Spirál: Az még okés, hogy az egyik alternativád az Szdsz, hiszen az egyértelműen egy liberális párt, a nevében is benne van, és te is minden kétséget kizáróan liberális vagy, ilyen pallérozott elmével ez tutibiztos, de mi van az Mdf-el?
Szavaznál a „rendszerváltás óta a legkártékonyabb politikai erő” egykori közös listán indult partnerére? :-o És mi van akkor ha utólag kiderül, hogy ez az mszp felé hajlás csak egy elterelő hadművelet és emögött is a patásorbán van, hm?
Ha ezt a liberó-klubban megtudják, nem félsz attól, hogy kiközösítenek?

teknős 2009.05.13. 17:03:34

@Spirál: Az a baj, hogy az ős logikai bukfenced ott van az érvelésedben, hogy az emeszpé csak a szavaiban tette le a kádárrendszert. Minden egyéb cselekedetében ott maradt.

A másik probléma, hogy állandóan azon nyafogtok, hogy a fidesz miatt nem tudtok kormányozni. Azonkívül, hogy ez a világ legbénább kifogása, kiviláglik, hogy csak egypárt rendszerben tudtok gondolkodni. ( Mindenkinek egyet kell veletek érteni, mint a régi szép időkben)

Harmadsoron, pedig annyira rettegtek a hatalom elvesztésétől, hogy el sem tudjátok képzelni, hogy az emberek kifosztásán túl lehet valami mást is csinálni kormányzás címen.

teknős 2009.05.13. 17:06:44

Emiatt a Spirál nevezetű valami miatt (értelmes embernek a legnagyobb igyekezetem ellenére sem megy)el is felejtettem megdicsérni Lolát!

davkedav 2009.05.13. 17:08:49

@negeev: Már úgy érted fideszes holmi? Az biztos van itt, néha lát az ember egyet-kettőt. Hát még odakünn mennyi fideszes meg nem fideszes holmi van, nem is sejtik.

Meg vannak aztán besorolhatatlan, csökönyös, individualista, de a közélet iránt azért érdeklődő holmik, akik szerint a pártok közötti választás egy igen egyszerű kérdés szerint kellene eldőljön: ki kormányzott, és ki kormányozna jobban? Akik szerint mégiscsak lehet racionális alapon választani.

Veszélyesek ők, mert nem állítják, hogy ismerik az Igazságot, ezért aztán nem tartanak ki holt ügyek mellett halálukig pusztán az arcvesztés elkerülése végett. Nem köteleződnek el érzelmileg, nem gondolják, hogy a politika olyan, mintha focicsapatoknak szurkolnál. Tájékozódnak, hibákat keresnek. Folyton meg kell győzni őket, érvelni kell, dolgozni kell, ahelyett, hogy egy-két jól irányzott lózunggal el lehetne kábítani őket.

Egyébként nem vizsgákra kellene ilyenkor készülődni? Ez itten egy közéleti blog, nem pedig melegedő! :)

negeev 2009.05.13. 17:22:42

@davkedav: A Reakciót kihagyni?! Akár egy napig is? Csak ha halálos beteg vagyok! :D

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.05.13. 18:26:15

EZT A SOK SZEMÉTSÉGET KIKÉREM MAGAMNAK! Szellemileg és tájékozottság terén nagyon nem vagyunk egy szinten. Mégsem minősítettem másokat.

A kormányhoz meg a hatalomhoz végkép semmi közöm. Ellenkező esetben talán nem egy panellakás ötödik emeletén gubbasztanák most is.

Ami meg az egypártrendszert illeti. Egy politikus mondta csak, hogy ellenzék nélkül is van élet.
Egy kormány volt amely nem engedett ellenzéki vizsgálóbizottságokat és bevezette a 3 hetenkénti parlamentet!

Talán először a saját portátokon kéne szétnéznetek...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.05.13. 18:38:45

@Spirál:
gubbasztanák, gubbasztanák, ne sajnáltassad magad, ekkora tehetséget a hatalom csak az ötödikkel honorál.. ha jön a patás, még ez sem lesz! becsüljed meg!

plastik02 2009.05.13. 19:41:16

amíg lola elő nem jött saját poéjaival addig kurva jót röhögtem a poszton :))

"Az eszem megáll, ezek szerint úgy kell az MSZP-nek kampányolni, hogy el kell titkolni, hogy ők a párt?"

és tényleg :D

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.05.13. 20:38:48

@Spirál:
Mert most aztán sok értelme van hetenként összeülni. Úgyis megszavaznak mindent. Frakciófegyelem.

Bakura, akkor szívás lesz a a panelban az ingatlanadó Ha-ha-ha-ha
Imádkozz, hogy nyerjen a Patás, és eltöröljék! Ha-ha-ha-ha

reality 2009.05.13. 21:23:27

@Őrnagy Őrnagy: Én sem csípem Spirált, mivel számomra túl primitív, és mégis okoskodik, de a másik hitét nem kell kigúnyolni bármilyen is. Szóba jöhet a cikizés, de csak akkor, ha lebukott, hogy nem őszinte az a hit.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.13. 21:45:44

@Őrnagy Őrnagy: ez az imádkozós megjegyzésed szerintem is ízléstelen.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.13. 22:21:54

Lola, egészen kitűnő lett a bejegyzés, sokat nevettem rajta.

A `90-es években a "független jelölt" ment rettenetes módon. Amikor egy kisvárosban "független polgármesterjelölt"-ként indult valaki, biztosak lehettünk, hogy a helyi MSZMP-s Döbrögi akarja magát megválasztatni, jelzem, hogy többnyire össze is jött nekik. Persze sokszor tényleg nem voltak MSZP-tagok, erre volt alapozva az egész. Csak épp mindenki tisztában volt a helyzettel. Megválasztották őket, mert egész települések tartottak a hivatalos struktúrákon átnyúló tényleges hatalmuktól. 2002 után aztán előjöttek és hivatalosan is színt vallottak. Valahogy mára viszont kezd megkopni a fényük.

Jut is eszembe. Beatrice.

"Régi fényed lekopott már,
Hagyd abba és menj tovább!
Bárhogy is fáj ütött az órád
Hagyd abba és menj tovább!

ÓóóÓh, ÓóóÓh, Óh, Óh...

Te figyelj ez nem nyugdíjas állás,
Hagyd abba és menj tovább!
Érzed te is, ütött az órád
Hagyd abba és menj tovább!

ÓóóÓh, ÓóóÓh, Óh, Óh...

Azt hiszed hogy újrakedheted, újrakezdheted,
Tévedsz, ó nem!
Meg kell mondanom, hazudtál eleget
Szívem, szívem!
A Mercedesed zsákutcába
Fut, jut!

ÓóóÓh, ÓóóÓh, Óh, Óh..."

(Nagyferó és a Beatrice: Üzenetek)

Hát úgy néz ki, mostanra jött el ennek az ideje.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.05.13. 22:40:36

@lelkylola:
Bocsánat, sikerült magam felhúzni. Hiba volt. Nem Bakura vallásosságát gúnyoltam ki, félreérthető volt. Csak a fideszgyűlöleteét akartam pellengére állítani, hibás nyelvi eszközökkel.

Feró szövegei sajnos még mindig aktuálisak, egye meg a fene a rendszerváltást.

Bell & Sebastian 2009.05.13. 22:46:51

@ufó - tardai arc, modorosan küldi a szlenget:

Nem tudtam, hogy sovány, az ellenkezőjével gyanúsítottam...

teknős 2009.05.13. 23:02:57

@Őrnagy Őrnagy: én meg úgy gondolom, hogy elég sokat szenvedtünk már a Spirál/Bakura- szerű lények miatt. 2002 október 23-án itt a városban alig 10-en lyukas zászlóval vonultunk a temetőbe, hogy megünnepeljük a forradalmat egy 56-os forradalmár sírjához, amikor megtámadtak minket néhány ilyen idióta. (verbálisan, mert nálunk volt a zászló és annak rúdja:)) Nekik ugye szabad...Ezt is...

Nagyon-nagyon meg tudlak érteni.

Viktus 2009.05.13. 23:11:43

MSZP-nek egy esélye maradna, ha tökénél fogva ragadná meg a cigánykérdést ... nem ezzel a nyalizással.

Bell & Sebastian 2009.05.14. 00:21:05

@Viktus:

De mindnek reszket a keze...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.14. 07:13:47

Én nem vagyok optimista. A sarokba szorított patkány vakon támad.

Ne legyen igazam, de én szóltam:

EMLÉKEZTEK MÉG A ZSILVÖLGYIBÁNYÁSZ-JÁRÁSRA???!!!

(Hogy nekünk nincsenek bányászaink? Valóban. Ellenben vannak ...)

ü
bbjnick

szubjektiv 2009.05.14. 13:43:17

Lola ez nagyon jó volt, képestül szövegestül:))))

vomit 2009.05.16. 22:30:57

"A Párt teljes mértékben saját maga miatt törekszik a hatalomra. Bennünket nem érdekel mások java; kizárólag a hatalom érdekel. Nem a gazdagság, a fényűzés, a hosszú élet vagy a boldogság; csak a hatalom, a tiszta hatalom."

igen erdemes orwellt ujraolvasni
mek.niif.hu/00800/00896/00896.htm

vomit 2009.05.16. 22:43:27

@cutcopy: 500ft szorozva felmillio az siman negyedmilliard
süti beállítások módosítása