A Nagy Egészségügyi Orosz Rulett
2007. december 16. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

A Nagy Egészségügyi Orosz Rulett

Útelágazódáshoz érkeztünk, kedves barátaim. Növekszik a feszültség, már szinte érezni lehet a puskapor illatát a levegőben: holnap lesz a Nagy Döntés napja. Megszavazzák-e az egészségbiztosítási reformot, avagy sem? Különös anyagból kellett gyúrni azt a szocit, aki nem esik kétségbe a lehetséges opciók láttán. Az egymásnak feszülő érdekek képviselői életveszélyes szituációba hajszolták magukat, ezért a holnapi szavazást akár egy kollektív orosz rulettnek is fel lehet fogni. Kérdés, kinek a kezében fog elsülni a jó előre betárazott pisztoly?

A játékosok:

Gyurcsány Ferenc: a reformkormányfőnek már biztos zabszem van a seggében, hiszen politikai túlélésének szinte egyetlen biztosítéka van: a saját maga által elképzelt reformok végigvitele. Fletót egyébként simán el tudnám képzelni egy dél-amerikai banánrespublika miniducéjének is: még jó, hogy egy uniós tagország vezetője, hiszen ha a 3. világban lennénk, még belelövetne a békés tüntetőkbe, akiket a bérsajtója fasiszta csőcseléknek nevezne, meg olyanokat is mondana, hogy majd úgyis megunják a tüntetést, aztán hazamennek. Nyilván a sztrájkokat is leszarná. Szóval, elszánásból és arcbőrből nincs hiány, pedig morális tartalékait rég felélte, az utolsók között sunnyog a politikusok népszerűségi listáján, és messze tűnt már az Országgyűlés-beli, önbizalomtól duzzadó szónoklatok korszaka is. Gyurcsány pandantja, Orbán Viktor is már úgy jön fel, mint a kibaszott higany. Könnyen lehet, hogy ha holnap bukik a reform, holnapután bukik vele a kormányfő is.

Az ismeretlen szocialista: igen, tudjuk, a kis magyar legendárium szerint vannak szocik, akik nem OLYANOK, mert a hazáért cselekszenek, lelkiismeretük is van, és nem csak a húsosfazékból akarnak újabb és újabb repetát kérni. Nos, ha valóban léteznek, akkor holnap van az utolsó lehetőség, hogy megmutassák magukat. De ha nem is a lelkiismeretük, hanem jól felfogott érdekeik miatt szavaznak nemmel, azt is megértjük. Az MSZP a szakadék szélén egyensúlyoz, az összes választópolgár 13 százaléka támogatja őket, és ilyen mélyre még nem süllyedt a párt. A parlamenti képviselőiknek halálközeli élményeik vannak, ha vidéki pártüléseken vesznek részt, amiken kiderül, hogy még a kutyafuttatóban is fideszesek vannak. Az MSZP maradék választóinak többsége is elutasítja az egészségbiztosítás reformját, a vizitdíjat, tandíjat és kórházi napidíjat, stb. Mindezek fényében az a kérdés: Gyurcsányban vagy saját szavazóikban látják-e a túlélés esélyét ismeretlen szocialistáink? Mit gondol majd Gyurcsány, ha jönnek páran, akik meg merik tenni?

A Szadesz: a magyarliberális párt egy fokkal kevésbé rossz helyzetben van. Persze, hiszen ők '94 és '98 között vesztették el nagypárti státuszukat. Bár a novemberi Reakcióban erősen győzködték Novák kollégánkat, hogy jól érzik magukat így, kispártként, de azért a Kóka "pannon puma" János alatt elért egy százalékos támogatottság biztos megrettentette őket is. A Szadesz és holdudvara szívesen tetszeleg a felvilágosult elit szerepében, akik a buta tömegek fölött összekacsintva tudják, mi a tuti, mégis, a felmérések szerint a maradék szavazóinak fele nem ért egyet például a kórházi napidíjjal, és akkor az egészségügy magánosításáról nem is beszéltünk. Szadesz-gyűlölő olvasóinknak külön felhívjuk a figyelmét arra, hogy az igen népszerű Horváth Ágnes szerint az igazi cél a tisztán magántőkével működő egészségbiztosítás. Horváth véleményétől még Kökény Mihály (!) és Havas Szófia (!!!) is elhatárolódott.

Gaskó és a szakszervezetek: régen éltünk már meg országos sztrájkot, de Gaskó István, a hiperaktívvá vált szakszervezeti vezér erre készül, ha holnap megszavazzák a reformtörvényt. Fletó filozófiája szerint majd most is megunják és hazamennek, de egyrészt határozatlan időre hirdetik a sztrájkot, és nem fognak hazamenni, sőt, senki sem fog tudni hazamenni, mert sztrájkolni fognak a vasutasok, a BKV-sok, a ferihegyi dolgozók, míg a gazdák ötven helyen útlezárásra készülnek. Ugyanakkor az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok is sztrájkra készülnek. A tiltakozás frontembere, Gaskó István tehát 19-re lapott húzott. Ha eredménytelen lesz a nagyszabású sztrájk, akkor elvesztheti a belé helyezett bizalmat.

A Fidesz: A jobboldali párt népszerűsége az egekben szárnyal, ez egyrészt annak köszönhető, hogy a pártok közül egyedüliként egyben tudta tartani táborát tavaly április óta, másrészt nagyon lassan, de növekszik is a rá szavazók létszáma. Most a szavazók kétharmada, a teljes népesség 38 százaléka támogatja az ellenzéki pártot. És ritka ez a szituáció, de most a Fidesz van könnyű helyzetben: a szocialisták csak a rossz és a rosszabb között választhatnak, és a Fidesz könnyen rá tud ülni az amúgy is másfél éve szított protesthangulatra. A "piszkos munka" nagy részét pedig a szakszervezetek végzik el (egyébként helyesen teszik, az ő dolguk a munkavállalók érdekvédelme). A Fidesz tehát bízhat benne, hogy nem az ő kezében sül el holnap az a bizonyos pisztoly.

Én, te, ő, mi, ti, ők: a játék azonban a mi bőrünkre megy. Ideje átérezni a helyzet súlyát. Civil szerveződések, balról és jobbról megpróbálják rávenni a kormánypártokat, hogy szavazzanak nemmel. És a kedves kormánypártok elfelejtették a közvéleményt tájékoztatni, hogy az egészségügy piacosítása a nemzetközi egyezmények miatt tulajdonképpen visszafordíthatatlan folyamat. Schiering Gábor közgazdász, a Védegylet szakértője a Magyar Nemzetnek nyilatkozva magyarázta el, hogy a GATS egyezmény miatt a már megnyitott piacot gyakorlatilag lehetetlen újra teljesen állami kézbe visszavenni. Így lettünk mi magunk az orosz rulett hatodik játékosa.

Kedves Olvasóink, mit gondolnak a holnapi meccs végeredményéről? Kérjük, tegyék meg tétjeiket!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr14265623

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Magyar Beteg 2007.12.30. 20:01:43

Készüljönk vagy ne az egészségbiztosítási pénztárakra? Mi lesz még ebből...Az Országgyűlés név szerinti szavazással elfogadta az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényjavaslatot. A nagy-nagy eseményről ami December 17-én történtEgészségügyi Minisz…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VIII. Nagyapó 2007.12.17. 00:01:25

Huh... Ez kemény menet volt, különösen a Condor-DowNLoad párharc - még jó, hogy a végére kitisztult...

Ahogy nő az olvasottság, előbb-utóbb menthetetlenül el fognak Tótásodni a kommantek :-(

Bummer 2007.12.17. 00:02:12

Nyugi, az évi 1500 milliárd forintból bőven vissza fognak osztani a biztosítók (bocscánat, pénztárak) 1-2 évig jóléti dolgokat, hogy előadják, hogy milyen jó ötlet volt a priv.

dowNLoad 2007.12.17. 00:22:48

Gyurcsány olyan mint a Hammelni varázsfuvolás, aki fuvolázik, és az összes patkány megy utána, megbabonázva. (pártfegyelem elvtársak!) Csak ő nem elvitte, hanem meghozta a patkányokat. (a patkány mentalitást is, az orra amúgyis akkora mint egy 190cm-es patkánynak, haha)

LT 2007.12.17. 00:24:33

Marianna, nem is lenne baj ha egy vezetőt követnének aki igazi vezető és nem egy túlélésért játszó erkölcsi nulla. Aki nemtudja előre a lépéseket, mindössze max kettőt, mert ennyi belső körének a tehetsége és a helyzet amit kialakitott ráadásul korlátozza minden döntését. Erre még szépen rárakódik a koaliciós kényszer, aminek vezérelve a profit és a hatalombanmaradás.

Végeredmény: torzszülött reformpróbálkozások, vagyis a már megint elkúrtuk. És újra nagyon.

VIII. Nagyapó 2007.12.17. 01:00:00

dark future

Sajnos nem olvastam a szabályozást, de a 2% a kezelt vagyon, és nem a befektetett összeg 2%-a? Én eddig az úgy gondoltam, az utóbbi; de az Általad mondott 27 mrd, az inkább az előbbire utal...

VIII. Nagyapó 2007.12.17. 01:02:08

Amúgy a biztosítók körében az üzletrészeket tudomásom szerint árverezik; szóval 1,5 mrd-nál várhatóan többet tesznek be. A szocik 120 milliárdos bevételt várnak - de majd meglátjuk.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.12.17. 01:12:21

VIII. Nagyapó · torzskocsma.blog.hu 2007.12.17. 01:02:08:
"Amúgy a biztosítók körében az üzletrészeket tudomásom szerint árverezik; szóval 1,5 mrd-nál várhatóan többet tesznek be. A szocik 120 milliárdos bevételt várnak - de majd meglátjuk."

Itt a lényeg - ez az egész "privatizáció" igazából hitelfelvétel az egészségügyi fejlesztésekre. Minthogy bankhitelt már nem vehetnek fel, erre kényszerülnek.

A kérdés csak az: mekkora kamatra?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2007.12.17. 01:37:29

Az ember nem hiszi el amit lát.
Padlón az egészségügy és akkor az eü-miniszter hatszázmillóért kódzáras trezorokat rendeltet a kórházakkal. ezek valóban ennyire kispályás tolvajok vagy a kiürített Lipótmező átköltözött az eü-minisztériumba? Az egész elmébajos reformosdi tényleg csak arra megy ki, hogy néhány seftes megszedje magát?
üsvözlettel bbjnick

fonak 2007.12.17. 02:04:08

Horváth Ágnes valszeg egyszerűen csak tényleg annyira hülye, amilyennek látszik (Orvosi körökben közröhej tárgya, annyi szakmai baromságot nyilatkozott már, pedig állítólag orvos lenne ő is, igaz a szakvizsgája nincs meg tudtommal). Akik bársonyszéket adtak neki, az már más tészta.

VIII. Nagyapó 2007.12.17. 02:28:41

Doom

A lényeg természetesen nem a bevétel, ahogy a privatizációnak sem az volt a fő hozadéka, hanem hogy a kontraszelektált pártmegbízottak szerepe azokon a területeken lassan, de végérvényesen visszaszorult, az új tulajdonos pedig elvégezte mindazt a piszkos munkát, amit a politika sosem mert volna.

Más kérdés, hogy az új rendszer viszont minden illesztésnél szivárog...

Elpet 2007.12.17. 08:31:42

Szomorú a szívem ma, barátaim, halálosan szomorú. A magyar társadalom többségét reprezentáló MSZP a mai napon a hatalomért és nyomorúságos kis koncokért eladja mindazt, ami a társadalmi együttérzésből és szolidaritásból még megmaradt. Köszönöm minden baloldali kiállását, akik az emberség oldalán maradtak. Köszönöm, Szili Katalin, Ferge Zsuzsa, Gazsi, drága őrült barátom, és még sokan. Könnyezek most. Köszönöm, hogy legalább ti emberek maradtatok. Soha nem fogjuk elfelejteni. De amazoknak sem.

dekoninckx (törölt) 2007.12.17. 09:05:57

dowNLoad 2007.12.16. 20:42:28 - DaVinci robot.
Kicsit off leszek:
Ha ez a jövő, remélem, MINDEN munka min. 90%-át (fél)robotok fogják elvégezni. Téged is igazán felválthatna már itt egy chatbot, igazából észre sem venné senki, teljesen kiszámítható, hogy mire mit reagálsz. A kiszámíthatóság persze jó dolog.
Emberekre, emberi munkára - ez világos - már ma egyre kevésbé van szükség. Széles e határt egy IQ30 munkás felszántja és beveti génmódosított búzával pár nap alatt, amit gondozni sem kell, mert magától kinyír minden "kártevőt". Dél-Koreában határőr-robotok és nővér-robotok szivárognak a munkerőpiacra. Színészeket CGI-karakterek váltanak fel a filmvásznon. Kaját vehetsz étalautomatából. Tokióban a Yurikamome vasútvonal full automatizált, nem kell személyzet.
Mindez önmagában nem baj, ha pl. kreatív hobbikkal tudnánk kitölteni az értelmetlen életünket, na de ahhoz meg ebben a rendszerben még munka>fizetés kellene.

Elpet 2007.12.17. 09:20:39

dekoninck
Hát ez hogy jött ide?
Vagy drága dowNLoad barátom valamely agymenéséből extrapoláltál? Tulajdonképpen amúgy nem is annyira áll a témától távol a dolog. Felhívnám még a figyelmet a "Mondén géplegények" című képregényre, amely az "Új Sympozion" ban jelent meg annó, hogy hol tudnátok most megnézni, arról sejtelmem sincs, én papírbázison olvastam még egyetemista koromban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.12.17. 09:37:16

VIII. Nagyapó · torzskocsma.blog.hu 2007.12.17. 02:28:41:
"A lényeg természetesen nem a bevétel, ahogy a privatizációnak sem az volt a fő hozadéka, hanem hogy a kontraszelektált pártmegbízottak szerepe azokon a területeken lassan, de végérvényesen visszaszorult,"

Én nem akarom a tervgazdasági rendszert védeni, de azért az állami rendszerekben is volt fejlődés. Ha az OEP-et veszed, a kontraszelektált pártmegbízottak éppen az utóbbi időben kezdtek ott felbukkanni, lásd Ungár Klárát. Vegyél bármilyen piaci biztosítót és vegyed az OEP-et. Az OEP extra alacsony költséggel üzemel, nem túl jól, de egy magyar biztosító színvonalát hozza.

Az egy mantra, hogy a magántulaj majd mindent hatékonnyá tesz. Nem, a magántulaj maximalizálja a profitját. Ami nem baj, de az ilyesmit versenypiacon tegye, ahol van kereslet meg kínálat. Az egészségügyi biztosítási rendszerben adót fognak ezek a versenypiaci cégek elosztani. Az ilyen rendszerek híre elég rossz, elég, ha csak a francia adóbérlőkre gondolsz (forradalom tört ki miattuk). Az adókra épített versenypiaci cégeknél ugyanis nincs fék a keresleti oldalon. Nem mondhatom, hogy az adót nem fizetem be (de, mondhatom, én meg is tettem ezt a mondást), de a cég bármikor lobbizhat az államnál adóemelésért.

Ez úgy néz ki, mint egy újabb melegágya a korrupciónak.

Elpet 2007.12.17. 09:56:35

Doomi

Nézzétek csak az íveket:

Horn-Medgyessy-Gyurcsány

Csehák-Kökény-Molnár-Horváth

Csillag-Kóka-Kákosy (és még örülhetsz, hogy nem Garamhegyi)

Nem látjátok, tényleg nem?
Itt egy karrierista kis senkiházi csürhe keríti hatalmába az országot, és partvonalon kívülre tesznek mindenkit, aki bármihez is ért?
Az idióta MSZP-sek meg bűvölten mennek utánuk, mert azt hiszik, végre megütötték a főnyereményt? Mi van itt? Mi lesz így?

dekoninckx (törölt) 2007.12.17. 09:58:27

Elpet: hogyhogy hogy? A barátod írta azt, hogy hogy száz da Vinci robotot, ezeret! :) Én csak erre offoltam egy kicsinyt. De valóban nem áll túl messze semmitől, ami itt megjelenik.

Istvan 2007.12.17. 10:08:23

"medve 2007.12.16. 22:43:46
Vagyis neked is az az érzesed Istvan, hogy káosz az egész, és mostani erőltetése az nem szakma, hanem polititka?"

Meg ha politika lenne, vazze...
Ez siman mutyizas es lenyulas. Ez a csirke csak bab. Szakmai alapon majdnem osszekerultunk a Genoid kft-vel. Akkor eppen azt mondta a vezeto, hogy lehet, hogy o lesz az egeszsegugyi miniszter, aztan megiscsak egy babot tettek oda, az kevesbe bicskanyitogato, ok meg megmaradtak a hatterben.

Jo hogy szoba jott a Kakosy, az is nagy haverja a Nyiri Viktornak...

Vazze, nagy maffia az egesz, tobbet nem is meselek, mert aztan hazafele menet elut egy auto... (Tortenetesen az egyik maffiozo rokonat szemelyesen is ismerem, de hogy kit es honnan, azt el nem mondom, de vannak csaladi vonalon szerzett informacioim, eleg sotet a kep...)

Elpet 2007.12.17. 10:14:23

Értitek, amit mondani akartam?

Csillag István, emberek! Nem nagyon szeretjük, mert más gondolkodás, más szellemi fészekalj, de hát mégis... Azért mégis egy kaliber! Mégis egy olyan ember, akivel akár még beszélgetni is érdemes. És Kákosy? Ki ez, ugyan? Ifjú titán, ugye, Horváth Ágnes nemzedékéből? Rettenetes nagy itt a baj, kérem, rettenetes nagy!

dekoninckx (törölt) 2007.12.17. 10:48:40

Na jó, de mit tegyünk????
:) :(

dowNLoad 2007.12.17. 10:58:32

Horvát "mangalicafejű" ágnes helyett DaVinci robotot, 1db is elég lesz egyelőre:
www.intuitivesurgical.com/corporate/newsroom/videos/da_vinci_s_tech_ovw.swf
Bécsben van legközelebb.

ISTVÁN MESÉLJ MÉG, adatokat!!!! Csak meg tudod úgy fogalmazni, hogy nem jönnek rá, kitől szivárgott ki? AZ UFI ALIG VÁRJA, HOGY LEKÖZÖLHESSE!!!!
Mangalicafejnek az agyával biztos nem stimmel valami, látszott rajta a tegnapi baló műsorban, a szeme ugrált jobbra-balra, állandóan rázta a fejét, és még mindig úgy beszél mint egy retardált óvónéni.

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2007.12.17. 11:21:11

Na Medve és a többiek, itt van nektek akkor a fantasztikusan hatékony, tomcat- és budaházy-alázó sztrájkotok. Rekeszizmokat felkészíteni, egy, két, há, és:

Az előzetes tervek szerint a Körös Volán munkatársai hétfőn délután is folytatták volna a munkabeszüntetést, ám az alacsony részvétel miatt ettől elálltak

Reggel hat órától megkezdték sztrájkjukat a vasúti dolgozók, ennek ellenére a Déli pályaudvar hangosbemondója folyamatosan induló és érkező vonatokról tájékoztat - mondta az InfoRádió helyszínen tartózkodó tudósítója.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében gondokkal indult a munkabeszüntetés, miután Halmajon a Vasúti Dolgozók Demokratikus Szakszervezete szerint egy munkatársuknak a MÁV nem engedte felvenni a munkát, így nem engedte sztrájkolni. A Pécsről induló Baranya InterCity-n egy ember utazott.

A Malév gépei menetrend szerint közlekednek, mivel a járatokat külföldön tankolták meg - mondta a vállalat kommunikációs vezetője. Németh Krisztina szerint várhatóan minden Malév-járat időben elindul, annak ellenére, hogy 9 óráig az üzemeltetésen és az üzemanyag kiszolgálóknál sztrájkot hirdettek.

Annak ellenére, hogy Békés megyében a közlekedési dolgozók 80 százaléka jelezte előre, hogy csatlakozik a sztrájkhoz, hétfőn hajnalban mindössze 40 százalékuk nem vette fel a munkát. A munkabeszüntetés így fél 7-kor véget is ért.

Az egri Markhot Ferenc Kórházban megkezdődött ugyan a hétfő reggel 7 és 9 óra közötti időre hirdetett sztrájk, de a dolgozók zöme visszalépett, így csak mintegy harmincan demonstrálnak a rendelőintézet földszintjén, a betegek ellátása pedig zavartalan.

Szöllősi József szerint a Liga Szakszervezethez tartozó és a munkát fel nem vevő mintegy 25 buszvezetőt helyettesíteni tudták.

Megfélemlítették az egészségügyi dolgozókat, ezért van az, hogy kevesebben csatlakoztak a munkabeszüntetéshez, mint ahányan ezt előre jelezték - mondta az InfoRádióban az Egészségügyi és Szociális Ágazati Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

Országszerte negyvenhat helyszínen lehet félpályás útlezárásra számítani hétfőn - félpályás? legalább nem kátyúsodik az út addig se, muhahahaha.

Sem Tolna, sem Zala megyében nem sztrájkolnak az egészségügyi dolgozók hétfőn, szolidaritásuk jeleként kék szalagot viselnek. - esetleg Gyurcsány is kitűzhetné, hátha megbuktatja önmagát.

A Keleti pályaudvaron sztrájkoló vasutasok közül többet leváltottak a szolgálatból, és helyére olyan dolgozót helyeztek, aki felvette a munkát. Mivan?!

Marianna · http://egerentyu 2007.12.17. 11:54:24

Hogyhogy mi van? A csendes tobbseg a koalicioert dolgozik es vele ert egyet. El kell fogadni, hogy egyetertenek azzal ami ma van es ezt igy is kivanjak folytatni. Ez ellen aztan nem lehet tenni semmit. Szomoru de amig ra nem jon valaki a sajat karan hogy atvertek, becsaptak addig hiaba is mondjak neki, nem hiszi el.

medve 2007.12.17. 12:21:39

Mborsik! Sokkal többet tesz a te félnótásaidnál a Kiga, szóval hagyjál és drukkolj.

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2007.12.17. 12:27:07

Nem arról van szó, azon az áron ne legyen igazam, inkább sikerüljön nekik, naná! De ez eddig nagyon vérszegény.

LT 2007.12.17. 12:29:50

"Perjési Klára (MSZP) javaslatot tett arra, hogy az új egészségbiztosítási rendszerről rövid rajzfilm készüljön, amely tájékoztatná az embereket az újdonságokról, így az számukra könnyebben érthető lesz és talán segít kialakítani egy reális véleményt. „Az emberek nincsenek képben a kétféle, kormányzati és ellenzéki kommunikáció miatt” - fogalmazott Perjési Klára."

Modern képmesék, EÜ mesék, egy ország fog meselázban égni.

medve 2007.12.17. 12:30:10

A semmináél több. És a híreket is figyelni kell:


Gaskó: az üres vonatok indításával a MÁV a sztrájkolókat járatja le
2007-12-17 11:58:41
A MÁV vezetése a sztrájkolókat akarja lejáratni, amikor üresen közlekedteti a vonatokat - mondta hétfőn a Független Hírügynökségnek a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) és a Liga Szakszervezetek elnöke.

Gaskó István szerint így tovább rombolják a vasút gazdasági helyzetét. A VDSzSz hétfőre beosztott tagjainak 95 százaléka nem vette fel a munkát - tette hozzá az érdekképviselet vezetője. Gaskó István szerint a vasúti közlekedés biztonságát veszélyezteti a MÁV vezetése, amikor az éjszakai műszak dolgozóit törvényellenesen újabb 12 órányi munkára kényszeríti.

medve 2007.12.17. 12:33:08

Na, majd meglátjuk. A törvényt megszavazzák, a sztrájk lanyhulni fog, de ezek az emberek gondoskodnak a hatásokról, szóval fel a fejjel:


Mintegy 25-30 orvos kezd sztrájkot déltől a kazincbarcikai kórházban. A borsodi város kórházának munkatársai a Magyar Orvosok Szövetségének felhívására tartanak kétórás munkabeszüntetést.

A munkabeszüntetéshez ugyan kizárólag orvosok csatlakoztak, hiányukban azonban az egészségügyi szakdolgozók is passzív résztvevői lesznek a sztrájknak - mondta az InfoRádióban Váradi József szülész-nőgyógyász.

A járóbeteg-szakellátás teljes egészében leáll erre az időre, a sürgősségi betegellátás azonban ezalatt is működni fog.

Az orvos közölte: a munkabeszüntetést azért nem a reggeli csúcsidőre hirdették, mert a sztrájkot nem közvetlenül a munkáltató, hanem a kormányzat tevékenysége váltotta ki. Elmondta azonban azt is: helytelennek tartják, hogy az önkormányzat privatizáció kapcsán egy erőltetett ütemet diktál.

Hétfőtől a Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok hirdettek határozatlan idejű általános országos sztrájkot a társadalombiztosítási követeléseik alátámasztására.

Azt várják, hogy a kormány vonja vissza az egészségbiztosítás privatizációját lehetővé tevő törvényjavaslatot, amelyről hétfőn szavaz az Országgyűlés, illetve tiltakoznak az új nyugdíjszámítás szabálya ellen, amely 8-10 százalékos nyugdíjcsökkenést jelent a januártól nyugdíjba vonulóknak.

A hétfői általános sztrájkban a vasútnál, az egészségügyben, a közoktatásban, a repülőtéren, az elektronikai iparban, két Volán-társaságnál, illetve más szervezeteknél dolgozók vesznek részt.

medve 2007.12.17. 12:34:51

"Hódmezővásárhelyen mintegy 200 önkormányzati tisztviselő is részt vesz a hétfői munkabeszüntetésben."

medve 2007.12.17. 12:39:01

Csaknem 1500 traktor, munkagép és személyautó, valamint 3 ezer gazda vesz részt a MAGOSZ által hétfőre bejelentett félpályás útlezárásokban, 46 helyszínen - mondta a Független Hírügynökségnek a MAGOSZ főtitkára. A tiltakozó akciók 8 és 9 óra között kezdődtek és délután 4 óráig tartanak.

Van, ahol 5 kilométeres a kocsisor, de a kisebb helyszíneken is lassult a forgalom - közölte Obreczán Ferenc.
A legjelentősebb akció a 4-es számú főúton, Hajdú-Bihar megyei Téglás térségében van, ahol 160 traktor és 300 gazda foglalta el az egyik sávot. Ott 5 kilométeres kocsisor torlódott fel a MAGOSZ főtitkára szerint. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaménynél 118 jármű, a Csongrád megyei Hódmezővásárhelyen pedig 106 jármű lassítja a forgalmat. Heves megyében 300 gazda 41 traktorral tiltakozik az általános célok mellett az egri kórház üzemeltetésének magánkézbe adása ellen.


A 46 helyen zajló tiltakozásban részt vevők száma óráról-órára növekszik - közölte Obreczán Ferenc. A legutóbbi adatok szerint országosan 3046 gazda 1442 traktorral, munkagéppel, illetve személyautóval vesz részt a félpályás útlezárásokban.


A demonstrációk délután 4 óráig tartanak hétfőn. A további lépésekről még egyeztetnek a LIGÁ-val és a többi partnerszervezettel - mondta a MAGOSZ főtitkára. Az eszköztárukban még vannak olyan módszerek, amelyekkel ki tudják kényszeríteni a jogaikat és meg tudják védeni az érdekeiket - tette hozzá, konkrétumokat azonban nem árult el.


A MAGOSZ főtitkára tud arról, hogy nem csak az általuk szervezett 46 helyszínen vannak félpályás útlezárások. A rendőrség közlése szerint 65 helyen jelentettek be ilyen akciókat. Obreczán Ferenc közölte: a többi tiltakozásról nem rendelkeznek információkkal, mert a szervezők nem egyeztettek a MAGOSZ-szal.

(FH)

irrelevant 2007.12.17. 12:40:18

"az új egészségbiztosítási rendszerről rövid rajzfilm készüljön, amely tájékoztatná az embereket az újdonságokról, így az számukra könnyebben érthető lesz és talán segít kialakítani egy reális véleményt."

Az ilyenek tudják felcseszni az agyam.

Ha a nép nem ért egyet a kormány szándékaival, akkor a nép hülye. Ha a nép nem ért egyet a kormány szándékaival, akkor a demokrácia eddig tartott. Ha a nép nem ért egyet a kormány szándékaival, akkor nem a kormánnyal van baj, neeeem! TÖBB PÉNZT PROPAGANDÁRA! Még több plakátot, kisfilmet, röplapot, rajzfilmet, udvari politológust a pofájukba! Mossuk át az agyukat!

És egyesek szerint nem totális rendszerben élünk...

medve 2007.12.17. 12:45:54

otvospeter! Ez a logika egynesen következik abból, hogy minden rendben lenne, csak rosszul kommunikálunk. És néha a kommunikáció fontos is: nézd meg, mivel üres vonatokat indítanak, kezdünk elbizonytalanodni a rendszerváltás utáni legnagyobb munkavállalóui megmozdulás értelmén.

Komplikato 2007.12.17. 12:51:10

Otvospeter - Azért azt ne feledjük, hogy a nép nagyobb részének halványlila fogalma sincs az államgépezet működéséről. De legalább is biztos nem ismerik elég részletesen.
Ebben nem az a bosszantó, hogy csinálnak felhomályosító videót, hanem az, hogy azt nem elötte 3-6 hónappal, hanem a döntések UTÁN teszik meg.

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2007.12.17. 13:03:00

Pesten - úgy tűnik - sikerült megbénítani a vonatközlekedést. Ugyanakkor inkább az utasok sztrájkolnak. Még a végén kijön, hogy kisebb lesz ma a MÁV vesztesége, mintha normálisan működhettek volna. Biztos jó lehet a traktorokkal félpályán álldogálni, csak éppen ennyi erővel állhatnának az m1-esen is keresztbe, vagy a logisztikai központok előtt biatorbágynál és környékén. Ennyire nincs vér már senkinek a pucájában? - kérdezem így a gép mellől. (Csak hogy magamba is rúgjak egyet...)

Istvan 2007.12.17. 13:04:59

"ISTVÁN MESÉLJ MÉG, adatokat!!!! Csak meg tudod úgy fogalmazni, hogy nem jönnek rá, kitől szivárgott ki? AZ UFI ALIG VÁRJA, HOGY LEKÖZÖLHESSE!!!!"

Eleg nehez, mert viszonylag konnyen kitalalhato, hogy ki vagyok.

Persze a nagyjarol, ami a fantasztikus 'uvegzseb' program kereteben nyilvanos, mar meseltem rola itt is eleg sokat. Csak bogaraszni kell az NKTH honlapjat, ott van bicskanyitogatoan minden tortenet. Egy reszet meg az index is megirta,

Ja, es a helyzet sulyosabb, mint amennyire az NKTH honlaprol latszik. De azokat nem mondom el, mert aztan elkezdek felni ebben a kis orszagban.


Szoval csak neveket, akik vagy kozvetlenul, vagy attetelesen, de rohadtul erdekeltek abban a buliban, amit ma lenyomnak a parlament torkan. Akkor kezdem:

1. Solvo-maffia. A kedves vezetojuk anno a Copy Generallal szedett maganak egy kis toket, majd gondolta, hogy beszall a biotech-be, mer' az olyan trendi. Irt rola az index meg a Heti Valasz is, hogy az egesz Solvo 'sikertortenet' gyakorlatilag a tobbszazmillios allami tamogatasnak koszonheto. Es tenyleg, a mennyei mannakent kapott vissza nem teritendoo tamogatasok nelkul a Solvo evekkel ezelott becsodolt volna.
A vezetoseguk benyomult az ELTE-re is, majd kirugtak oket a fenebe, illetve mielott kirugtak volna oket, megalapitottak egy ceget, a ValDeal Zrt-t, www.valdeal.com/
Az indulo toket a hattyudalat eneklo Boda adta, par nappal azelott, hogy kirugtak, 650 milliocskat csusztatott at a ValDeal-nek, hogy indulo vallalkozasokat 'inkubaljon'. A pofatlansag teteje az, hogy a szinten NKTH altal finanszirozott regionalis egyetemi tudaskozpontokba befurakodott maffiozok 'eredmeny'-kent tudjak feltuntetni azt, hogy a ValDeal tamogatja oket -- kozvetve, de ugyszinten NKTH-s penzbol.
A ValDeal is addig fog elni, amig el nem szorjak a 650 milliot, illetve majd kapnak megint nehany szamilliocskat.

2. Nyiri Viktor - Genoid maffia.
Ugyszinten allami penzbol kikupalt kis vallalkozacska. Benne vannak tobb Jedlik palyazatban, pl. a SOTE-n is nyomulnak, volt olyan ismerosom, aki azt mondta, hogy ha kedves az eletem, akkor tartsam magamat toluk. A Nyiri-Kakosy parosnak jo szimata van az allami penzek lenyulasaban, Nyiri az egeszsegbizniszen kivul pl. a tokoli repteret is ocsoer' vette, es most jo dragan arulja. Mivel Ferihegy forgalma kezd iszonyatosan megnoni, Tokol lesz a kovetkezo fapados repter, Nyiri baromi joll fog jarni vele.

3. Madarinfluenza-vakcinazo-maffia (Omninvest Development Kft.)
Ugye ebbe is beletettunk 2 milliard forintocskat, es emlekszunk is, hogy hogyan. Harom napos hataridovel meghirdetett palyazat, amit totalis felhaborodasra megvaltoztattak, hogy, idezem szoszareint az NKTH honlapjarol:
"A megadott eredeti határidő rövidsége ugyanis felveti annak a lehetőségét, hogy a pályázati felhívás nem juthatott el megfelelő időben valamennyi érintetthez."
(www.nkth.gov.hu/main.php?folderID=478&articleID=4418&ctag=articlelist&iid=1)
Aztn miutan 'minden erintetthez' eljutott a palyazati felhivas, termeszetesen az a ceg nyeri meg, akiknek a zset beigertek. Azota is nagyhatalom vagyunk madarinfluenza elleni vakconak gyartasaban, az a kis ketmilliard forintocska tobbszorosen megterult, ugye...

4. Liszievits-maffia.
Mint ugye mindenki tudja, nem csak madarinfluenzaban, de az AIDS gyogyitasaban is vilagelsok vagyunk. Csak egy egyszeru tapaszocskat kell ratenni a beteg karjara es mar meg is gyogyult. Persze ez idaig meg csak elmeletben van igy, de a projectbe belepumpalt milliardos allami tamogatas ugyanugy kamatostul fog megterulni, mint ahogy a madarinfluenzara koltott penz is mar most bosegesen megterult :-P

Es persze lehetnek meg joparan, akikrol en sem tudok. A Nyiri-fele vonal nez ki a legbrutalabbul jelenleg.

VIII. Nagyapó 2007.12.17. 13:13:11

Doom

Gondolhatjuk, hogy korábban nem volt kontraszelekció és rablás a rendszerben, de egyrészt az ilyen területeken dolgozó ismerőseim egybehangzó állítása szerint ez így azért nem igaz, másrészt ha volna is ideális párt, az MSZP örök, és szerintem nem is 2006-ban nyert utoljára választást. A nyomás mindenesetre mindig meglesz.

Az alábbi linken amúgy elolvashatod, mit tartanék én működőképes(ebb) rendszernek; a dolognak ezt az adóemelgatős részét szerintem is ki kell iktatni, de ez technikailag összeegyeztethető lehet a több biztosítóval, sőt a szolidarítással is.

torzskocsma.blog.hu/2007/12/13/egeszseg_1

medve 2007.12.17. 13:26:47

Mborsik! A nagy baj Budapest, sztrájk szempontjából. De erről nem is tudtam:

"A postások is kedvet kaptak

Értetlenül áll a Magyar Posta a kézbesítők sztrájkja előtt, mert annak céljait a szakszervezet nem ismertette a céggel. Ráadásul év végéig még érvényes a 2007-es bérmegállapodás, ezért nem lehetne beszüntetni a munkát. A Kézbesítők Szakszervezete keddtől hirdet határozatlan idejű sztrájkot, ha hétfő délig nem sikerül megállapodni a jövő évi bérekről. A kézbesítők 30 százalékos fizetésemelést szeretnének elérni.

A posta és a szakszervezetek között egyébként november eleje óta folynak a bértárgyalások és már részmegegyezések is születtek. A béren kívüli juttatásokat emelik 18 százalékkal, 160-ról 190 ezer forintra a 8 órás dolgozók esetében - közölte Tomecskó Tamás szóvivő."

hiba 2007.12.17. 13:48:21

István hozzászólásához:
Nem értek sokat az egészségügy reformjához, leginkább csak gondolataim vannak. Fő gondolatom az, hogy nincs az a pénz amit az ember ne költene szerettei és önmaga egészségére. Ebből adódóan az egészségügy rohadt nagy üzlet (itt nem csak a gyógyításra gondolok, hanem eszközök, eljárások, háttér ipar stb.), mint az látszik is a gyógyszeriparon. Ha ennek biztosítási-szolgáltatási üzletágába beengedjük a piaci versenyt akkor ott biztosan meg fognak jelenni olyan tőkések akik nem vádolhatók makulátlan tisztességgel. Lényeg a lényeg, hogy nem biztos, hogy a magánszektor bevonása a legrosszabb ami az egészségügyben történhet, de megnyugtatna ha szigorú állami kontroll lenne a folymatok felett. Az állami kontroll kikényszerítését pedig az ellenzéktől várnám, amint a szocik keresztülnyomták az reform indításához szükséges törvényeket.
István hozzászólása viszont kicsit olyan, mintha azt mondaná, hogy itt aztán aki NKTH pénzt nyert az mind gengszter. Megnéztem pl a ValDeal honlapját, és az amit csinálnak szerintem olyan dolog, ami nagyon fontos lenne és ha jól csinálják messze megérné az országnak állami pénzt is fektetni bele. Pont arra lenne hivatott, hogy elmozdítsa az országot a "haverok osztanak egy kis pénzt az NKTH-tól" stílusú, többnyire piacképtelen innovációkról. Azt se nagyon értem, hogy jönnek az egészségügyhöz, de mindegy.

medve 2007.12.17. 13:54:19

Azért, ha mindez igaz, ez se semmi:


Szponzorált linkek Hirdetőknek

Az MSZP képviselői biztosak abban, hogy a késő esti végszavazáson a koalíció valamennyi tagja az "igen" gombot nyomja meg. Az egyik Napi Online-nak nyilatkozó szocialista képviselő azt mondta: "a törvény egységes elfogadásának dacára többen ellenzik a jogszabálytervezet számos pontját. Abban bíznak, hogy a köztársasági elnök halasztó hatályú döntést hoz, amely a törvény újragondolására készteti majd a koalíciót."

Információink szerint az egészségpénztári törvény éjjeli órákban tartandó végszavazásán a koalíció egyöntetű jóváhagyása és az ellenzék határozott elutasítása várható. Úgy tudni, hogy az egyik független képviselő tartózkodni fog a végszavazáson.

Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának rendkívüli ülésén csupán technikai jellegű, apróbb módosításokról döntöttek, amelyek érdemben nem befolyásolják a jogszabálytervezetet. "

irrelevant 2007.12.17. 14:05:14

Az agyamat eldobom.

Horváth Ágnes egy elképesztően pofátlan logikai csűrcsavarral azt állapította meg az előbb, hogy a sztrájk és a tiltakozás az egészségügyi reformÉRT folyik, nem pedig ellene...

Hányingerem van!

Manyi Béci 2007.12.17. 14:09:13

" otvospeter 2007.12.17. 14:05:14
Az agyamat eldobom."

Ne izgassa fel magát, tudja, mennyit gondolkoztak a beosztottak ezen a mondaton?
Értékelje a munkát, és vegyen mély levegőket!

Elpet 2007.12.17. 14:16:29

Jó napot, Manyi Béci

Örülök, hogy látom. Örvendek ismét higgadt gondolatainak.
:))

szejler 2007.12.17. 14:18:10

Tegnap néztem az esti EÜ reform törvény vitát. Sajnos bebizonyosodott, hogy HÁ nem sumákolja a pontos válaszokat, egyszerűen fogalma sincs egy halom életbevágó \"részletkérdés\" megoldásáról.

Vérlázítóan semmitmondó, ostoba, a \"kérdésekhez köze nincs\" panelválaszokat nyomott. Úristen irgalmazzon nekünk, mert ezek felkészületlenebbek mint eddig gondoltam (pedig).

Komolyan kezdek azon aggódni, mi lesz itt, amikor a káosz rászakad az országra, a jelenlegi, amúgy is pattanásig feszült helyzetben.

medve 2007.12.17. 14:33:48

Ehhez a számhoz még hozzá lehet adni a PDSZ 10.000 sztrájkolóját. A mai napon a pedagógusok végre szolidárisak voltak egymással.


"PSZ: 22 ezren sztrájkoltak
43 ezren szalagot tűztek
A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) tagjai közül 14 ezren kétórás sztrájkkal, nyolcezren egész napos munkabeszültetéssel fejezték ki szolidaritásukat hétfőn, 43 ezren pedig kék szalagot tűztek - nyilatkozta a szakszervezet elnöke az MTI-nek pénteken. Árok Antal elmondta: területenként eltérő mértékben vettek részt a sztrájkban, például Heves megyében alacsony volt a részvétel, míg Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Zala megyében sztrájkolt a legtöbb pedagógus.
A részvétel arányait ismertetve az elnök közölte, hogy tagjaik 51 százaléka kék szalagot tűzött, a kétórás sztrájkot 18 százalékuk, az egynapos sztrájkot pedig kilenc százalékuk választotta.

Véleménye szerint az adatok alapján széleskörű volt a részvétel.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) nem a határozatlan idejű sztrájkhoz csatlakozott, hanem azt ajánlotta kollégáinak, hogy különböző módon fejezzék ki a szolidaritásukat.

Hangsúlyozta: nem a reformokat utasítják el, hanem azt kifogásolják, hogy nem volt kellő idő a széleskörű véleménynyilvánításra. Abban bíznak, hogy a demonstráció azt eredményezi: a következő lépésekről kellő formában történik majd az egyeztetés az érintett szervezetekkel.

Hozzátette: abban nem bíznak, hogy hétfőn a parlament másképp szavaz.

Árok Antal azt is elmondta, hogy határozatlan idejű sztrájkot nem tart elképzelhetőnek a pedagógusok részéről, hiszen a tanítási napok száma elő van írva, amelyeket később pótolni kell, és az sem a diákoknak, sem a pedagógusoknak nem lenne jó, ha meg kellene hosszabbítani a tanévet.
MTI"

volkov 2007.12.17. 14:48:37

szejler,
"Vérlázítóan semmitmondó, ostoba, a \"kérdésekhez köze nincs\" panelválaszokat nyomott."

pontosan. es mindezt a "hat ezt nem erteni hulyokeim" attituddel. omg.
(arra nem birt normalisan valaszolni, hogy melyik az az elem, ami magantoket igenyel es miert. nehany mantra elmormolasa utan a vegso erve az volt, hogy az allam szabalyoz.)

Es ehhez meg vegyuk hozza Kovacsi Zsombor "majd minden meg lesz oldva, nem kell itten aggodni" tipusu valaszait.

medve 2007.12.17. 15:01:00

"Sztrájk a kazincbarcikai és az ózdi kórházban
A sürgős eseteket ellátják
Sztrájkoltak az orvosok az észak-borsodi Kazincbarcika kórházában hétfőn, a munkabeszüntetés a járó beteg ellátást érintette - mondta a helyszínen az MTI-nek Trencsényi Erzsébet, az intézmény igazgatója. Huszonöt orvos vett részt a sztrájkban, a sürgősséggel jelentkező betegeket ellátták, és nagyobb fennakadást a tiltakozó akció - amely déltől két órán át tartott - nem okozott a kórházban - részletezte. Hangsúlyozta, hogy Barcikán nemcsak az egészségügy reformja miatt sztrájkoltak , hanem a helyi kórház privatizációja ellen is.
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Ózdon, a városi önkormányzat által működtetett Almási Balogh Pál Kórházban 13.00 órától 15.00 óráig szüntetik be a munkát az orvosok, tizenegy orvos vesz részt a sztrájkban, ez a betegellátásban nem okoz zavart - mondta Eszenyi Géza, a kórház főigazgatója. Fazekas Éva, az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) Borsod megyei elnöke azt mondta: a megyében minden egészségügyi intézményre kikerült a kék színű zászló, amellyel szolidaritásukat fejezik ki, illetve a dolgozók is viselik a kék szalagot. "

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.12.17. 15:24:48

LT 2007.12.17. 12:29:50:
""Perjési Klára (MSZP) javaslatot tett arra, hogy az új egészségbiztosítási rendszerről rövid rajzfilm készüljön, amely tájékoztatná az embereket az újdonságokról,"
Modern képmesék, EÜ mesék, egy ország fog meselázban égni."

Kérem, én már hazafias kötelességből bevetettem magam.
tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/2007/12/wrong.html

Marianna · http://egerentyu 2007.12.17. 15:31:08

Van vajon koze valamilyen formaban a szciantologiai egyhaznak az egeszsegugyhoz? Persze lehet, hogy csak pletyka.
Mindenesetre Gasko es a fidesz annyira megfelemlitette az mszp-t hogy most mar csakazertis igennel fognak szavazni. Annyira szerencsetlenek, hogy meg azt sem tudjak ki felemliti meg oket igazan.:-)Tenyleg hulyek.

medve 2007.12.17. 15:39:37

Igen van, ami nem csak pletyka. érdemes maruóianna előszedni a heti Válasz hírhedt szcientológus számát. A Fidesz és gaskó nem tudja megfélemlíteni az MSZP-t, saját vezetőik zsarolják őket azzal, hogy vége a kormánynak, ha ez nem megy át.

medve 2007.12.17. 16:09:05

Elmarad a póstás sztrájk.

szejler 2007.12.17. 16:17:55

doom: kortárs gyerekmese?

Harry Potter és a fehérköpenyesek rendje.

Egész nyáron fehérköpenyes halálfalók zaklatják a varázslócsaládokat, BMW x5 típusú méregdrága seprűkön lovagolva.

A tarthatatlan helyzetet látva a mágiaügyi minisztérium új vezetője "láthatósági" bűbájt akaszt a fehérköpenyes halálfalókra, majd az egész rendet elosztja több részre, melyek élére külföldi varázslókat nevez ki.

Harry legnagyobb örömére, iskolakezdéskor bejelentik: A varázslóiskola anyagilag a csőd szélére kerül, ezért a minisztérium tandíjat vezet be, ami természetesen a szerény anyagiakkal megvert varázslótanoncok elemi érdeke, hiszen így motiváljuk őket a jobb tanulmányi eredmények és az iskola színvonalának emelésére. Harry és barátai titkos tanulókört alakítanak.

A gazdag diákok (V!)oldemort nagyúr csábításának engedve, saját vérükkel írják alá a tandíj ellen és a fehérköpenyes rend visszaállításáért alkotott szerződést.

folyt

dowNLoad 2007.12.17. 18:45:35

Aztakurva ISTVÁN, lehet, hogy kurvanagy gáz lett volna nekik, ha 2006-ban veszít az MSZP, annyira, hogy szerintem összepakolva várták a váasztások végeredményét egy páran.
(Mentek volna függönyt venni Bécsbe, hahaha)
Ezt qurvára megszívta az ország, teljesen átcsúszott a vezetés a maffia kezébe, mi lehet az autópálya/metró-építésnél? HOVA megy ez a rengeteg lóvé? Csak mert nem látok ROLLS-okat, aranyozott Porsche-ket, stb.. (minden a Kajmán szg.-en van offshore számlákon?, ha nyerek a lottón körülnézek pár ilyen helyen, vannak-e "HONFITÁRSAK" arrafelé)

Istvan 2007.12.17. 19:21:53

"hiba 2007.12.17. 13:48:21
István hozzászólása viszont kicsit olyan, mintha azt mondaná, hogy itt aztán aki NKTH pénzt nyert az mind gengszter. Megnéztem pl a ValDeal honlapját, és az amit csinálnak szerintem olyan dolog, ami nagyon fontos lenne és ha jól csinálják messze megérné az országnak állami pénzt is fektetni bele."

Nincs igazad. Azt valoban nem allitom, hogy aki az NKTH-tol penzt nyer, az mind maffiozo (peldaul en is nyertem :) ), de nagyon frankon ott van a maffia is. Kb. ugy kell venni, mint a 2003-as Bolyai osztondijakat. A BOlyai osztondij alapvetoen teljesen jo, csak pl. 2003-ban Magyar Balintka kiadta az ukazt, hogy marpedig 70 osztondijat o fog kiosztani. Nyertek is olyanok akkor, hogy ize... Tessek megnezni a nyertesek listajat... Illetve... Hiszen nyertek nagyon jok is, ugyanabban az evben.

A ValDeal tortenet nagy becsapas. Dilettans barmok, es lehet, hogy tamogatnak nehany baromi jo otletet, amiert cserebe iszonyatosan nagy sapot persze levesznek. Es ami a szomoru az, hogy tokeletesen kontrolalatlan. Az ajandekba adott penz az nem kockazati toke. Nincs semmi kenyszer arra, hogy ertelmesen koltsek el a penzt, hiszen a konnyen jott penz konnyen megy el. Es nemutolsosorban a 'szokasos' nyertesek vannak a ceg nevezeseben, igy aztan elegge behatarolt az, hogy kik azok, akik nyerhetnek.

Az egesz Solvo-maffia uralja a hazai biotech-et is, nyilvan fogunk meg frankon megdotalt palyazatokrol hallani, hogy csili-vili biotech kialakitasat tamogatjak az emberi egeszsegert (ja, 2005-os RET palyazatokon nyeroszo volt az eletminoseg javitasa. Az egyik tudaskozpont eletminoseget javito gyogyszerek kifejlesztesere nyert palyazati penzt. Kerdem en: melyik az a gyogyszer, ami nem javitja az eletminoseget? "MEDIPOLISZ Dél-Dunántúli Innovációs Egyetemi Tudásközpont az Életminőséget Javító Gyógyszerek és Gyógyító Eljárások Fejlesztésére", www.nkth.gov.hu/main.php?folderID=841)

Istvan 2007.12.17. 19:27:32

OFF:
Ha mar 2005-os RET palyazatoknal tartunk, a legszebb nyertes az egri foiskola, hiszen egy foiskola is lehet _egyetemi_ tudaskozpont, miert is ne. Egyszer eljutott hozzam egy hazikonferenciajukrol szolo meghivo, kesz kabare volt. A konferencia a "funkcionalis elelmiszer"-ekrol szolt, minden eloadascimben szerepelt egy ilyen kifejezes. A kedvencem a 'tengerii halolajat tartalmazo funkcionalis tejtermekek' cimu eloadas volt...
ON

Istvan 2007.12.17. 20:46:43

Lesz kit bortonbe dugni 2010-ben...
Csak lenne mar egy tokos, ertelmes ellenzekunk, akiknek eselye lenne megnyerni a kovetkezo valasztast...

medve 2007.12.17. 20:46:51

Hát, ezt ma már látni lehetett. Maradt egy megoldás: Sólyom dobja vissza. Aztán megint megszavazzák.

medve 2007.12.17. 20:49:24

Kezdődik:

\"Egészségügyi reform: kiveszik az SZDSZ kezéből a megvalósítást?

FH
2007-12-17 20:39

Cikk továbbküldése e-mailben:

Ön neve:
Ön e-mail címe:
Címzett neve:
Címzett e-mail címe:


Szocialista kormánybiztos irányítja az egészségbiztosítási reform végrehajtását.
hirdetés


Szocialista kormánybiztos irányítja az egészségbiztosítási reform végrehajtását. A tervek szerint személyéről még idén dönt a kormány - értesült a Független Hírügynökség szocialista forrásokból.

Információink szerint erről nem egyeztettek előre a szabad demokratákkal. A kormánybiztostól azt várják, hogy tartalommal töltse meg a reform végrehajtási rendeleteit, melyeket egyébként az SZDSZ vezette Egészségügyi Minisztériumnak (EüM) kellene elkészítenie. \"

dowNLoad 2007.12.17. 20:50:36

Kóka János egykori szabad demokrata miniszter átvonult a patkón, hogy cuppanós puszival köszöntse Horváth Ágnest győzelme alkalmából, az ellenzék fütyül.
idézet az indexről
(passzolnak egymáshoz, IQ-ban is)

ESZEM F@SZOM MEGÁLL!!
MEGSZAVAZTÁK, gyurcsány mint a Hammelni varázsfuvolás, mindenki követte, "csodálatos" képességű ember,(KARSAI IS IGENNEL SZAVAZOTT, pedig mekkora ellenzéki volt) születésekor kellett volna azonnal egy boncolást, hogy milyen elváltozások vannak az agyában? Ezért tenném kötelezővé a genetikai vizsgálatot mielőtt megszületik még egy ilyen, mert azt már nem fogja túlélni az ország.

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2007.12.17. 21:15:11

egy megoldás maradt:

Általános sztrájkot és blokádot Magyarországon!

Marianna · http://egerentyu 2007.12.17. 21:26:56

Hagyd mar ezt a hammelni varazsfuvolat, nem patkanyok hanem megfelemlitett emberek. Ha nem szavazzak meg repulnek kifele a parlamentbol es mehetnek autot fenyezni. Gyulolkodessel kulonben sem megy senki semmire es eleg izlestelen is.

Az a sok, kover joltaplalt szocialista es szdsz-es kepviselo meg a cipojet is nyogve tudja csak megkotni, es gyalog valoszinuleg keptelen 100 metert megtenni, hat nem kivanhatja toluk senki, hogy most egyszerre vissza kelljen terniuk a valo vilagba.

Minden parlamenti ciklusban egyre koverebbek lesznek, csupa felfujt hajfej, Hiller, Szabo, Koka, Petho, Eorsy, Horvath Agnes ..egyedul a miniszterelnok lesz egyre sovanyabb es verszegenyebb szegeny.

Belebetegedett az egeszsegugybe, a tobbiek viszont hiznak rajta es tole. Foleg mostantol.Viszont ha kis szerencsenk van talan kigolyozzak egymast a harc kozben, hogy ki is felugyelje ezt az atalakitast: mszp vagy szdsz?

dowNLoad 2007.12.17. 21:59:04

Gyulolkodessel kulonben sem megy senki semmire es eleg izlestelen is.
Marianna, (mi ez a sz@r PC duma? még mindig?) ahogy itt a bennszülöttekkel bánik az elit AZ AZ ÍZLÉSTELEN, még a végén megsajnálom a szegény , megfélemlített képviselőket. Kötelező-e nekik ott lenni? Sajnos nekünk nincs nigger kisebbségünk, hogy élve megnyúzzák ezeket a patkányokat. Hihetetlen, hogy csak akkor képviselik a bennszülötteket, HA VÉLETLENÜL egybe esik velük az érdekük.
Most jön ki, hogy SOHA EGYETLEN KÉPVISELŐ NEM QÚRT MÉG RÁ, amiért hazudott.

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2007.12.17. 22:06:26

Eredmények a köbön:

"A Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok az elmúlt hetekben szervezett valamennyi demonstrációt és sztrájkot sikeresnek értékeli" - olvasható a két szervezet hétfőn este kiadott közleményében. "Az akciók a társadalom többségének támogatásával zajlottak... A koalíciós pártok felelőtlen magatartásukkal, hatalmon maradásuk érdekében feláldozták az európai társadalmak szolidaritáson alapuló rendszerének egyik utolsó védőbástyáját, az egységes, mindenki számára elérhető egészségbiztosítási rendszert... Mivel 2007. december 17-én az országgyűlés elfogadta az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt, - fontosnak tartva a karácsony nyugalmát, a munkavállalókért, azok családjaiért, illetve a társadalmi béke megóvásáért érzett felelősségünk tudatában - a sztrájkot a mai napon leállítjuk" - fogalmaznak.

Gyurcsány Ferenc fetrengve röhög.

svepsz 2007.12.17. 22:37:34

én nem értek ehhez az eü. témához, érdemben nem tudok hozzászólni, nem tudom, jó lesz-e nekünk vagy rossz - de, az hogy lesz(nek) aki(k) jól fog(nak) járni ezzel a biznisszel, az erre az arcra rá van írva.

www.origo.hu/i/0712/20071217egeszsegu.jpg

medve 2007.12.17. 23:10:52

Egyre inkább padlót fogok. Most néztem egy vitát at Estében, ahol Mikola, Csáky és Nagy lemosta Békit és Vojnikot, persze szerintem. Egyre inkább döbbenet az egész. Látta valaki?

Google 2007.12.17. 23:11:42

Azért ő sem fog mindig röhögni, mert abba belehalna az ő kordonokkal és rendőrökkel támogatott királyságában. Kordonok közt fetreng, vagy mi?
Várjuk meg, ki nevet a végén!
És ha nekik ez tetszik,az jó, mert nekünk tényleg keserű a szánk, és savanyú a szőlő és satöbbi. Ez most rossz nekünk, nagyon rossz, de a butaság ellen az Istenek is hiába harcolnak!Hát még mi!

Marianna · http://egerentyu 2007.12.17. 23:12:14

Nem PC duma, ezek az emberek nem politikusok, soha nem is lesznek, nincs felelossegerzetuk, fogalmuk sincs mi az, kepviselni a valasztoikat. Hivatalnokok partfegyelemmel. Es tenyleg nem kenyszeritette oket senki, miert is kellett volna kenyszeriteni ilyen kivaltsagokert, ennyi fisetesert barkit is?

medve 2007.12.17. 23:15:27

Mborsuk! Azért azt szögezzük le, hogy a Liga, a Munkástanácsok és a PDSZ minden elismerést megérdemelnek, mert mint szakszervezet mindent megpróbáltak, és én köszönöm minden munkabeszűntetőnek. Az sem vonható kétségbe, hogy az ellenzék a parlament fél éve mindent megpróbált, ami a parlamentáris keretzek között lehetséges. Ha mást nem, annyit elértek, hogy az emberek észlelik: veszélyes, ami most történt. Tudom, ez kevésnek is tűnhet. Kérdés, hogy Fletó erődemonstrációja beválik-e, vagy arroganciának fogják majd fel az emberek. Persze a kár kurva nagy lesz akár így, akár úgy történik.

dowNLoad 2007.12.17. 23:20:51

Nem PC duma, ezek az emberek nem politikusok, soha nem is lesznek, nincs felelossegerzetuk, fogalmuk sincs mi az, kepviselni a valasztoikat.

MARIANNA, kiborítasz, b@zzeg!! Akkor mi a f@szt keresnek a PARLAMENTBEN??????? Ha meg nem törvényesen kerültek oda, akkor nem kellett volna elhajtani őket a francba? Hagyjuk már ezt a PC dumát, a körülmények már rég meghaladták, nem svédországban vagyunk.

medve 2007.12.17. 23:29:51

Az egészben tényleg az MSZP-s képviselők a legérthetetlenebbek: ezek tényleg azt teszik, amit az SZDSZ diktál. De Karsai még meg is igérte, hogy ő nem fog választói ellen szavazni. És mondom, szakmailag instabil az egész, vazeg. Google abban igaza van, hogy meglátjukl, ki nevet a végén.

Marianna · http://egerentyu 2007.12.17. 23:33:14

dowNLoad
nem idegesiteni akarlak, a tenyeket el kell fogadni. Kepviselonek lenni jo es hat ha ezek az emberek listan vagy szabad valasztas utan bekerultek a parlamentbe akkor ugy latszik nekunk ilyen kepviselokre volt igenyunk, mert nekunk sem kotelezo akarkit megvalasztani. Itt a felelosseg elsosorban a valasztokon mulik, az intelligenciajukon, itelokepessegukon es az igenyessegukon. A kepviselok es a kormany olyan amilyet megerdemlunk. Mi pont ilyet. Demokratikus uton ellenuk tenni mast nem lehet, amit medve irt az pont ugy van. Ez persze nem tesz boldogga, sot nagyon duhos es csalodott vagyok.

fonak 2007.12.17. 23:42:08

Pontosan, ez nem Svédország... De nézzük objektíven, a gyűlölködés nem vezet sehova, csak visszaüt. Van az országban pár százezer, ha nem több millió ember, akit taszít a "gyúlölködő jobboldal", neveltetésük folytán ők nem érzik azt az ösztönös irtózatot a szocik (és már jó ideje a szadesz) iránt, mint "mi", sőt azonosulnak is velük, főleg ha jobbról számukra érthetetlen dühvel támadják őket, sípolnak, kerepelnek a temetőben, randalíroznak az utcán (most az ő nézőpontjukat mondom). Higgadtan kell érvelni a kormány ellen, érzelmek helyett tényekkel, ha egyáltalan valaminek, akkor kizárólag ennek lehet hatása azok egy részére, akik ha most szégyenlősen le is tagadják Gyurcsányékat (úgymond nem szavaznának, egyik pártra sem), , 2010-ben megint belevihetők lesznek abba, hogy az ellenzék ellen protestszavazzanak.

medve 2007.12.17. 23:46:43

Igen Fonák, de jó sokan most ezt választási vereségként fogják fel, így megint megnő a hajlam a radikálisabb lépések iránt. Ez is fenáll veszélyként. Hogy vannak szakmai érvek, az látszott a legutóbbi TV vitákból. Hogy nagy a törvény elutasítottsága, az is látszik. Vannak szakszervezeti és baloldali értelmiségi megmozdulások. Még Szili Katalin is számított a közvéleményben. Most meg kell nyilváűnulnia a Fidesznek értelmesen, ami nem könnyű.

dowNLoad 2007.12.17. 23:48:40

Marianna, kiborítasz, ez egy sz@rból épített vár! ÉN NEM építenék sz@rból várat, de nem engednek oda a "várépítéshez", nehogy már felelős legyek érte, max egy komolyabb molotovkoktéllal adhatnék hangsúlyt, de komoly eredményt csak az adna, ha 1MILLIÓ ember(az csak 10%) kimenne az utcákra. (arra meg semmi esély, sok a degenerált, a panelproli, a téjékozatlan, aki eladta magát, aki apatikus, aki hisz(!!) fletónak, aki azt hiszi, hogy majd demokratikus eszközökkel, bla bla bla....
ennyi volt ki lehet írni:
FIN

volkov 2007.12.17. 23:50:45

Szili Katalin, jajj.

Az orok szembenallo, aki minden alkalommal, mikor
erot mutathatna elerotlenedik. Ma pl. veletlen ugy alakult, hogy nem szavazhatott.

dowNLoad 2007.12.17. 23:55:54

Szili
(milyen név ez? angolul :ostoba, jól mutatna nemzetközi helyeken, hahaha)
A tipikus félkegyelmű, féltudású, félkezű(bocs) elit tagja. Biztos fog sajnálkozni is, köszönjük.

svepsz 2007.12.18. 00:11:29

az ufis helyi érdekü jogászokat kérdezném tisztelettel, hogy mi a szitu ezzel a M. K. által kezdeményezett népszavazási csürés-csavarással? Fityinget ér vagy fabatkát? vagy télleg betolja egymaga a küllök közé a vasdorongot??

Marianna · http://egerentyu 2007.12.18. 00:23:56

dowNLoad
ne legy izlestelen es komisz, Szili Katalin tragediaja nem vicc! Es ne dobalj Molotov koktelokat mert elvisznek a rendorok teljesen jogosan. Orjongeni felesleges, minek nevetetne ki magat meg jobban az ember? Sirni csak a gyoztesnek szabad, ahogy ezt Szekely Eva irta. Meg nincs minden veszve, meg Solyom atnezi, odaadhatja az Alkotmanybirosagnak, meg lesz nepszavazas amin lehet nemmel szavazni. Tuntetni lehet, de azzal nem ertunk el eddig semmit.

dowNLoad 2007.12.18. 00:30:49

Picit komolyabb tüntetés (kel)lenne, ha teljes blokád lenne a parlament körül, mondjuk 5-600 ezer emberrel. (hogy NEM EZÉRT KÜLDTÜNK A PARLAMENTBE KÖCSÖG! táblákkal) Vezényeljenek ki 20ezer rendőrt, csak köpjön mindenki egyet, és megfulladnak ők is a képviselőkkel együtt. Rosszabbak vagyunk mint a niggerek , meg mint az indiánok. (és ők is hogy jártak? a mai bérmunkások és őslakók magyarországon kb. hasonló helyzetben vannak, csak ma már finomabb eszközökkel érik el ugyanazt)

Marianna · http://egerentyu 2007.12.18. 00:54:17

Igazan nincs kedvem humorizalni, de megjelent lelki szemeim elott az 5-600 ezer kopkodve menetelo ember a kocsog tablakkal..szoval szerintem nem biztos, hogy ez lenne a celravezeto megoldas bar ketsegtelenul eredeti elgondolas. A niggerezest viszont elhagyhatnad.
Aludj ra egyet.(-:

dowNLoad 2007.12.18. 01:05:49

Lehetnének PATRIÓTA, jóindulatú, 200-as IQ-val rendelkező gerinces, megvesztegethetetlen, brilliáns agyú képviselőink is, de akkor űrhajóval is járhatnánk bevásárolni a marsra, arra is ugyanannyi az esély. (lásd karsai)

Google 2007.12.18. 01:27:08

Marianna problémájára (mi szavazzuk be őket, már aki) egy kis válaszféle.
Kanadai ismerősöm mondja, hogy a fiatalok, 35 év alattiak, nem foglalkoznak szavazással, minek az? Úgy gondolom, nálunk sincs ez másként. Azért néz úgy ki a világ ahogy.
A reklámkészítők is főleg a 49 év alattiaknak dolgoznak, hát akkor legyenek azok is ők, akik számára a szavazás kötelező. Számítson az ő véleményük is, nyomjon eleget, többet a latba!
És hogy kerültek be a jelenlegi szoclib képviselők, hogy kerültek többsége? Hát például úgy, hogy ötéves adócsökkentési törvénnyel dobták meg a t. Választókat. A választás elött, persze hogy.

medve 2007.12.18. 08:53:00

Hű, fergeteges örörmmámorban a Nészabadság!

Istvan 2007.12.18. 08:54:13

Na, hogy mennyire naiv es joindulatu ember vagyok, es mennyire rossz vitapartner...
Ez a kedves csusztatas csak ma reggel esett le, hogy mit is irt 'hiba' kollegank:

"Ha ennek biztosítási-szolgáltatási üzletágába beengedjük a piaci versenyt akkor ott biztosan meg fognak jelenni olyan tőkések akik nem vádolhatók makulátlan tisztességgel. Lényeg a lényeg, hogy nem biztos, hogy a magánszektor bevonása a legrosszabb ami az egészségügyben történhet, de megnyugtatna ha szigorú állami kontroll lenne a folymatok felett."

AZTAKURVAELETBE!!!! EMBER, ITT NEM ARROL VAN SZO, HOGY 'BECSUSZIK' EGY-KET NEM TELJESEN MAKULATLAN MAFFIOZO!!! ITT A _HAVEROK_ JONNEK, ERTED???!!! KAKOSY JELNLEG A GAZDASAGI MINISZTER!!!

Sza'l Te vagy nalam is naivabb vagy, vagy pedig ezeket a maffiozokat akarod kimosdatni, rettenetesen sunyin.

Megkerdezhetem, hogy a ketto lehetoseg kozul melyik all fenn?

Istvan 2007.12.18. 09:10:27

Na, gyerekek, itt a ValDeal-tipusu sztori, forras: index.hu:

"Tönkre mehet-e amiatt egy kórház, hogy egyik pénztár sem akar szerződést kötni vele?

A pénztárak versenyre kényszerítik az egészségügyi szolgáltatókat. Lesznek olyan kórházak, szakrendelők, amelyekkel minden pénztár szerződni fog, ezek sok pénzhez jutnak és fejlődnek, illetve akadnak majd olyanok, amelyeket nem választ senki, ez pedig tönkremegy, ha nem képes javítania megítélésén. A területi ellátási kötelezettség azonban nem változik. Egy pénztár dönthet úgy, hogy bizonyos műtéteket (például szakorvos hiányában) az adott kórházban nem finanszírozza, de ezzel párhuzamosan gondoskodnia kell arról, hogy a pénztártag egy másik kórházban az ellátást megkapja."

A maganpenztarakba bekerulnek a haverok, ezutan a haverok korhazai lesznek a 'szinvonalas' korhazak, a tobbiek meg le vannak ejtve. Az allam bacsi kiszervezi a haveroknak az itelkezes jogat, utana meg szettarja a kezet, hogy hat ez a piaci verseny. Igy lehet a mutyizas latszatat elkerulni.

medve 2007.12.18. 10:09:44

Már a GKI is:

\"Az egészségbiztosítási törvény nagyon nehezen megvalósítható - jelkentette ki az InfoRádiónak a GKI Egészségügykutató Intézet elemzője. Rékassy Balázs úgy véli: nincs annyi egészségbiztosítási szakember Magyarországon, hogy minden regionális pénztár élére jusson egy.

Alapjaiban rossz az egészségbiztosítási rendszer módosításának koncepciója - jelentette ki Rékassy Balázs. Szerinte Európában sehol sem bizonyosodott be, hogy a több-biztosítós rendszer jobbá és hatékonyabbá tudja tenni az egészségügyi ellátást.

Az elemző szerint nagyon sok energiát kell majd fordítani a biztosítók és az állam közötti megállapodások megkötésére, nehezen megvalósítható ugyanis az az elképzelés, amely szerint az előbbieknek 49, az utóbbinak pedig 51 százalékos tulajdonjoga lesz.

Az egészségközgazdász úgy véli: komoly problémát jelent, hogy nincs Magyarországon elég egészségbiztosításhoz értő szakember a 22 pénztár élére. Az is gondot okozhat, hogy a rendszer egy idő után átalakul majd: egyes pénztárak felvásárolnak másokat, az elképzelések szerint hat-nyolc működik majd tovább. Ez azonban azt jelenti, hogy a 22 pénztár élére felvett szakértők közül többet el kell majd bocsátani - magyarázta.

Rékassy Balázs szkeptikus, szerinte nem lesz jobb a betegeknek az új rendszer bevezetése után, hiszen a költséghatékonyabb egészségügy megteremtése érdekében kórházi ellátásokat kell megszüntetni.

Az egészségközgazdász elmondta: alaptétel, hogy az egészségügyben vásárlói aszimmetria működik, vagyis a vásárló sosem lesz megfelelően informált, ezt pedig kihasználják majd a pénztárak is.

A pénztáraknak - véli a szakértő - nem az lesz a legfontosabb, hogy a minőséget javítsák, sokkal inkább a szolgáltatáshoz való hozzáférést csökkentik majd, ezáltal könnyebben lehetnek költségtakarékosak.

InfoRádió\"

Marianna · http://egerentyu 2007.12.18. 10:10:15

Hat ez tenyleg jo. Es tenyleg ennyire soteten hulyek, hogy a zsarolast is kepesek pozitivumkent felfogni.Persze mi mast tehetne a szerencsetlen. Felnek, ugyanugy mint annakelotte es foleg egymastol, ugyanugy mint mindig. Egymast fogjak tonkretenni elobb-utobb, nem kell ide ellenzek meg sztrajk sem. Csak az a baj, hogy amig ide eljutnak, tonkremegy minden amit a kezukbe kaparintanak. Es addig azert maradni fognak mig amit lehet meg nem szereznek.

dowNLoad 2007.12.18. 10:42:29

Marianna, ne kezdd megint! Itt lakik 99,99% bennszülött, akik szintén tönkremennek, ha ezek a barmok tönkreteszik azt amihez hozzáérnek, csak nekem(nekünk) NINCS Kajmán-szg-i (Ciprusi) OFFSHORE BANKSZÁMLÁM, meg házam még 2-3 országban. (itt se nagyon) Ki bukik nagyobbat? Az gyanús, hogy még a leggazdagabb is ITT épít 6-8szintes házat, tehát, vagy nagyon (maga)biztosak,(a jövőben) vagy teljesen hülyék, vagy mindkettő. (nem számítanak semmi olyanra, ami miatt el kellene hagyniuk az országot?)
Melyik kórház vesz ilyet először, a befolyt vizitdíjakból?
www.intuitivesurgical.com/corporate/newsroom/videos/da_vinci_s_tech_ovw.swf

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.12.18. 10:50:03

Marianna,
képzetlen vagyok. mi a bánat az a "egerentyu" ?

Marianna · http://egerentyu 2007.12.18. 10:53:49

Gondolom magabiztosak lehetnek, jogi uton nem lehet rajuk bizonyitani semmit, ezt az egeszsegugyi torvenyt ugy tudtak tàlalni hogy a szavazoik biznak abban hogy most majd tenyleg igazsagosabb lesz minden, a koltsegvetest elfogadta az orszaggyules, a 4-es metro epul. Eddig minden sikerult amit elgondoltak. Miert ne lennenek magabiztosak? A sztrajk kudarcba fulladt, az ellenzek vita helyett kivonul a parlamentbol, a jobboldali ujsagok olyan patetikus es hulye szovegeket irnak hogy epeszu ember csak legyinthet ha elolvassa, a Kossuth teri tuntetok ugyszinten, raadasul megtetezve rasszista, antiszemita gyulolkodessel, az europai unios penzekkel zsarloni lehet..A helyzet az, hogy egyre nevetsegesebbe valunk. Nem ok hanem mi. Es hol van meg a tavasz meg a nepszavazas. Ha egyaltalan akkor meg erdekelni fog valakit. De azert remenykedni lehet, azt hiszem ez az egyetlen ami maradt.
Ui: valamit muszaj volt irnom, az egerentyu jutott eszembe. (-:

Árpi 2007.12.18. 11:02:14

Gratulálok a sok birka f@sznak, hogy tétlenül végignézte az ország eladását. A terv ezennel bevégeztetett. Magyarország már csak volt. Amen.

LT 2007.12.18. 11:07:15

papirforma volt a szavazás.

RIP MSZP

denever mobile 2007.12.18. 11:21:12

Na, oszoljanak emberek. Mar nincs itt semmi latnivalo.

Istvan 2007.12.18. 12:41:12

"medve 2007.12.18. 10:09:44
Már a GKI is:

\"Az egészségbiztosítási törvény nagyon nehezen megvalósítható - jelkentette ki az InfoRádiónak a GKI Egészségügykutató Intézet elemzője. Rékassy Balázs úgy véli: nincs annyi egészségbiztosítási szakember Magyarországon, hogy minden regionális pénztár élére jusson egy. "

Oszt minek ide szakember? Nem eleg, ha haver? Esetleg hiba kollega majd megint ir egy szep kommentet, hogy hat nagyon szep dolog ez alapvetoen, csak hat a kezdeti nehezsegek, es tenyleg elofordulhat, hogy egy-egy helyre nem a legmegfelelobb ember kerul az elejen, mer' ha' a GKI is megmondta, hogy sajnos nincs itt ennyi szakember, es hat, ize, stb.stb.stb.stb.stb.stb.stb.

dowNLoad 2007.12.18. 12:43:53

Még meg lehet szivatni a sok köcsög ingyenélőt (segélyből élőt és képviselőt, csókos baráti vállalkozót egyaránt) Mindenki vegyen annyi FÖLDET amennyit csak tud, és MENJEN(megyek) ki dolgozni KÜLFÖLDRE. Itt nem lesz adófizető, de a föld magántulajdonban van, az ÁLLAM összeomlik végre, maga alá temeti a fenti vérszívó bandát, és akkor ki lehet pucolni őket. Érdekes lenne, ha 2-3millió ember elhúzna innen, csak a nyugdíjasok, cigányok, analfabéták, képviselők, és baráti céges haverjaik maradnának. hahaha de megnézném messziről, ahogy egymás torkának esnek.

Őrnagy Őrnagy 2007.12.18. 13:04:58

dowNLoad ez a folymat beindult. A tegnapi szavazás is szerintem jó pár embert "kizavart".

Istvan 2007.12.31. 11:13:21

Ejnye-bejnye traceback!! Irgumburgum!

Téglagyári Megálló 2008.01.02. 09:46:24

Ma volt egy remek összeállitás reggel a Lánchid Rádióban (fuj, reakciós!). Leadtak egy eredeti hangfelvételt Gyurcsány kétezervalahanyas kiadásától, amikoris kerek perec kijelentette, hogy a versenyző biztositók helyett a közös nemzeti kockázatvállalás kell legyen a társadalombiztositás alapja.

No és Karsait is idézték, hogy ő csak a szavazóira fog hallgatni, aztán meg a név szerinti szavazáskor leadott "igen"-jét lehetett hallani.
süti beállítások módosítása