Tölgyessy: Sem az MSZP, sem a Fidesz nem alkalmas
2007. november 01. írta: Ács Ferenc

Tölgyessy: Sem az MSZP, sem a Fidesz nem alkalmas

A súlyos kudarcait céltalan hidegháborúval palástoló magyar közélet üdítő jelensége, ha néha egy-egy ténylegesen gondolkodó ember beleszól a programozott droidok kánonjába. Ezek az intermezzók nem tartanak sokáig, pláne nem alkalmasak a debilitássá fokozott szektamentalitás megtörésére, de friss levegővel érnek fel a közéleti csoportterápiáktól kínzott országban. Ilyen momentum általában Tölgyessy Péter megszólalása. 

A rendszerváltozás legfontosabb horgolt pulóverének tulajdonosa közel sem tévedhetetlen, de a partvonalra szorulva legalább hű maradt magához, elveihez, melyek leginkább az elárvult nemzeti szabadelvű világképben ragadhatóak meg. Szavaira ezért is érdemes figyelni. Mielőtt elkezdődik a menetrendszerű óbégatás, hogy a hemüvegmiértültnyolcévigafideszbennemdolgozottparlamentbenszobatudósokoskodik - szögezzük le: TP elsősorban történelmi figura. Az Ellenzéki Kerekasztal agyaként a rendszerváltozás alkotmányjogi megalapozása (Sólyommal és Antall-lal együtt) az egyik fő érdeme, későbbi gyakorló (rutin)politikusnak már nem igazán nem volt alkalmas. Pláne olyan dörzsölt rókákkal szemben, mint mondjuk a Szadi keménymagja. Pedig azt hiszem jobb lenne egy olyan demokrácia, ahol sok vívódó, őszinte Tölgyessynk van és kicsit kevesebb tévedhetetlen titánunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr67215156

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kihelyezett Tea-Kör 2008.06.19. 11:51:20

Nyílik a blog.hu Tea-szalonja Nyájas Uraim! Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy lazább, aktuálpolitikai kérdésekre is nyitott szalon nyílik a könnyen kommentálható blog.hu-n. Szívesen meghívom Önöket újfent szerzőnek, de legfőképpen kommentálni jöjjenek…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.16. 11:16:08

tölgy · konzervativok.blogspot.com 2008.07.16. 11:11:57:
"Gráf nem sokáig állta."

Jo, akkor hallja a szereny velemenyemet. Nincs semmifele Graf-ugy. Van nehany talpas az MSZP-ben, akik le akarjak tenni Ferit es szovetsegeseket keresnek. Csakhogy ilyenek nincsenek, az MSZP vezetese teljesen ossze van zarva. Ha vannak koztuk surlodasok, megtartjak maguknak. Ez pedig azert van, mert Feri azt csinalja, mindig is azt csinalta, amit kozosen elhataroztak. Csupan utanozhatatlan stilusat teszi a kozosbe Hozzaadott Ertekkent.

Ezek a szerencsetlen MSZP-sek hiaba ugyeskednek, barhova fordulnak, megkapjak a pofont.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.16. 11:20:32

Google 2008.07.16. 11:00:51:
"néha, talán, még véletlenül is, a Fidesznek is lehet igaza."

A politikaban senkinek nincs igaza. Vannak kulonbozo politikai iranyzatok es azoknak megfelelo javaslatok.

Az MSZP szocialista politikat kovet, tehat jovedelmet koncentral es "igazsagosan" ujraeloszt. Reszukrol a magas adok logikusak. A Fidesz jobboldali politikat kovet. Vagyis azt mondja, hogy az reszesuljon tobbet, aki tobbet is tesz le az asztalra. Ebbol kovetkezo logikus politika az alacsonyabb ado, ami a jovedelmet inkabb ott hagyja, ahol keletkezett.

Bauer pedig egyszeruen hulye. Feri mogott all, az o szekeret tolja, mindezt a szakerto piacpartisag jegyeben. Nem veszi eszre, hogy egyszeruen egy bizonyos kor (a piacfetisisztak) reszere hangolt MSZP-uzenetek szocsove.

Ez van. Hulyekkel nem erdemes foglalkozni.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.07.16. 11:36:32

Doom, azért vannak repedések a szociknál.
Azokat a magno és video felvételeket valakik legyártották, a sajtóhoz elküldték. Cusi biztosan mondana 1-2 érdekeset erről.
Inkább az van, hogy az a csoport, aki Ferkót tartja, még erősebb a morgolódóknál.
Plussz, ott a tehetetlen rémület az Orbántól, és ami vele jár: kitenné őket a hóra, és ott kéne életben maradniuk.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.16. 11:53:50

tölgy · konzervativok.blogspot.com 2008.07.16. 11:36:32:
"Doom, azért vannak repedések a szociknál.
Azokat a magno és video felvételeket valakik legyártották, "

Oszodre gondol?

Google 2008.07.16. 11:59:33

Értem én, hogy a politikában senkinek nincs igaza. De Doom, nem hiányolja a vitát fontos kérdésekben?
Létezik-e vitakultúra ebben az országban?
Vagy mindent felülír a háborús logika, a "fogja be a Fidesz elnöke a száját, a "le kell verni a jobboldalt", "kard ki kard" stílusú szövegek?

"Ám a szelíd módszer kevésbé izgalmas, mint a verbális vagy fizikai erőszakkal kísért. A düh és a gyűlölet hosszú távon saját érdekeinket sérti. Rövid távon viszont kifizetődőek, mivel pszichikai , mi több, fiziológiai elégedettséggel töltenek el bennünket, ugyanis nagy mennyiségű adrenalint és noradrenalint juttatnak a véráramba."

Értem én, hogy hülyékkel nem kell foglalkozni, de mi van akkor, ha hatalomra kerülnek?
Mert legyünk őszinték, ki foglalkozna egy Gyurcsánnyal, egy Géczyvel, Dessewffyvel, Bauerral, stb., ha nem ott lennének, ahová tolták magukat?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.07.16. 12:02:42

Ne feledje, hogy van egy fontos különbség OVi és Ferkó közt.
Ovinak tényleg nagy a tekintélye a pártjában, túl nagy :(
Ferkó viszont pénzzel, zsarolással, a félelemmel - virtigli bolsi technika - dolgozott. Ha a pénz elfogy, ha a félelem gyengül, hátba szúrják. Szvsz, a sarokig ér azok sora, akik ezt szívesen megtennék.

tevevanegypupu 2008.07.16. 12:04:24

Doomhammer

engem csak az lep meg AFA ugyben, hogy ezek a kozgazdaszok, akik mondhatjuk evtizedes tapasztalattal rendelkeznek, sot, azt hiszem mind ugyanazt a Marx Karoly Kozgazdasagi Egyetemet vegezte el (nem olyan mai gyerekek mar) es akik a szocializmusban nyilvan egy kovet fujva ugyanazt voltak kenytelenek mondani, szoval hogy lehet, hogy most meg dafke partallas szerint fogalmazzak meg mondanivalojukat.

Olyan erzese van az embernek, hogy szeles ivben tesznek mindenfele logikara. Azt mondjak amit a part megkovetel toluk, mindegy, hogy szocialis vagy liberalis piacgazdasagrol van szo. Ez annal is zavarobb, mert naluk meg az sem lehetseges, mint egy tortenesznel vagy irodalmarnal, hogy halvanylila szoveggel es koritessel jol megvezetik a kedves nepet. Ugyanis ott vannak a szamok!

Szamok vannak, tervmutatok, koltsegvetes..
Na most ha a penzugyminiszter a valos szamokat adja kozre, mindenki azokkal a szamokkal, arakkal dolgozhat, penzekkel oszthat-szorozhat ami VAN..
Nagyon nem lehet jobbra-balra hadovazni..

Most az lehetseges, hogy Bauer - mint regi kormanyzoparti tars - ismeri a VALOS adatokat es ebbol a szempontbol irja meg a velemenyet? Ebben az esetben a fidesz, Varga Mihallyal az elen at van verve, mert o a kozmetikazott szamokkal dolgozhat csak. Masra tenyleg nem tudok gondolni.

Es akkor meg ott van Grafnak a pillanatnyi igazsag(elme)rohamaban kiadott nyilatkozata.

Ha igy folytatom tovabb, lassan megirhatom Roszcsirkeff Maria naplojat, olyan ketsegek gyotornek..((:

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.07.16. 12:05:35

Google,
a racionális vitán, meggyőzésen alapuló politika liberális utópia.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.16. 12:07:34

Google 2008.07.16. 11:59:33:
"Vagy mindent felülír a háborús logika,"

Olyan a politika, amilyennek a fogyasztoi akarjak. Magyarorszagon kickboxnak akarjak. Megy a siram, hogy haboru van, meg orditozas, de a szolid hangot meguto politikusok eltunnek vagy csak egy reszkozonsegnek jatszanak.

A kozonseg vert akar, akarki akarmit is mond.

"Értem én, hogy hülyékkel nem kell foglalkozni, de mi van akkor, ha hatalomra kerülnek?"

Rosszul ertett. Bauer "tenyezo". Egy babu a tablan, a mozgasat kovetni kell. A velemenyenek azonban nincs tartalmi erteke, mert kizarolag egy hatalmi jatszmaval kapcsolatos uzeneteket tartalmaz.

A klientura egyik tagja, a velemenyei teljesen kiszamithatoak. Mozgasabol csupan az MSZP-n beluli mozgasokra lehet kovetkeztetni.

tevevanegypupu 2008.07.16. 12:15:42

Remelem sikerul a turulszobrot megtartani. Eleg ronda szegeny, esztetikai szempontbol feltetlenul jobb lenne ha eltuntetnek. De! A turul ott van a Nemzetbiztonsagi Hivatal cimereben, szamos helyen szobor formajaban. A II. vilaghaborunak nagyon sok magyar katona valt aldozatava. A SAS behivoval elhurcolt gyerekek ugyanugy mint a Don kanyarba kuldott hadsereg nagy resze, az besorozott csaladapak, fiuk, ferjek..
Probaltak volna csak meglogni vagy nem bevonulni.
Szoval ilyesmin vitatkozni lehet, de nem erdemes. Ha turul szobrot akarnak - kerecsensolyom -akkor legyen az. Mindekinek joga van emlekezni a hallotaira ez a jog nem kizarolagos. Es ha turullal akkor turullal. A madar nem bantott senkit.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.16. 12:16:08

tevevanegypupu 2008.07.16. 12:04:24:
"Na most ha a penzugyminiszter a valos szamokat adja kozre, mindenki azokkal a szamokkal, arakkal dolgozhat, penzekkel oszthat-szorozhat ami VAN."

Nezze, AFA kerdesben az a helyzet, hogy senki nem tudja pontosan kiszamitani, mi lesz az AFA-csokkentes hatasa. A fideszes javaslat szerint ez csak az "alapveto elelmiszerekre" terjed ki, de azokat meg senki sem definialta. Vegyunk ket hataresetet. Csak a kenyer AFA-jat csokkentik. A koltsegvetesi hatas elenyeszo. Az osszes elelmiszer AFA-jat csokkentik. A hatas kozel lehet az MSZP altal emlegetett 260 milliardhoz.

Innentol kezdve sima szomagia az egesz. A Fidesz joggal mondhatja azt, hogy az MSZP hazudik, mert a hatas minimalis. Az MSZP pedig demagogpopulistazhat kedvere es kiszamolhatja, hogz 260 milliard az mennyi nyugdijemeles.

Valojaban az MSZP kuzd barmifele adocsokkentes ellen, barmilyen kicsi hatasa is legyen. Az egyik ok ideologiai: ok hisznek az "igazsagos" ujraelosztasban (peldaul en meg nem). A masik nagyon praktikus: a magas adobevetelek kellenek nekik a 2009-ben kezdodo osztogatashoz, ami nelkul nincs eselyuk a 2010-es valasztason.

Nem engedhetik meg az adocsokkentest, mert ha egyszer megengedik, esetleg elszabadul az ar es tovabbiakat kezdenek kovetelni. Meg kulonben is, akkor a Fidesz "gyoz". Tehat bedobjak a "szakerto kozgazdaszokat", hogy generaljanak zsargondumat es kordiagramokat. A modern szakertelemre fogekony kozonseg (budapesti "ertelmiseg") pedig bekajalja, mint kacsa a nokedlit.

Erre tartjak Bauert, hogy ilyet tudjon irni.

tevevanegypupu 2008.07.16. 12:30:48

Doomhammer

Attol tartok az igazsagos ujraelosztas erosen fokozza majd a kormany nepszeruseget 2010-ben.

Meg "szerencse", hogy az orszag nyugdijasainak egy a zaszlo, egy a tabor..

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.07.16. 12:31:35

A "budapesti értelmiség" azért lett bőcsész, mert a matekórákon csak bután nézett ki a fejiből.
Így a maximum, amit a "tudományból" felfog, a kördiagram. Az advanced még az oszlopot is talán.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.16. 12:39:23

tölgy · konzervativok.blogspot.com 2008.07.16. 12:31:35:
"Így a maximum, amit a "tudományból" felfog, a kördiagram. Az advanced még az oszlopot is talán. "

Nem, a kordiagram a szakertelmisegnek szol. Mernokoknek, kozgazdaszoknak, satobbi. Kerdezze meg Prosztot, mit lehet megerteni egy kordiagrambol, amin szamok vannak. Vagy hisz a keszitojenek, vagy nem. Eselye sincs, hogy a szamokat ellenorizze.

A bolcseszeknek az ES szol, nekik peldaul "irodalmi erteku" iromanyokkal es hires irodalmi szemelyisegekkel adjak be. Ez azert van, mert az o szakteruletuk emberi reputaciora alapul (nezze meg az iromanyokat, kedvenceim a hires alakok hosszu felsorolasai, ahol az iro gyakorlatilag azt mondja: ezeket mind olvastam).

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.16. 12:42:07

tevevanegypupu 2008.07.16. 12:30:48:
"Attol tartok az igazsagos ujraelosztas erosen fokozza majd a kormany nepszeruseget 2010-ben."

Necces, mert nincs nagyon sok penzuk. Nincs 2500 milliardjuk, amit Feri szort szet 2004 szeptembere es 2006 majusa kozott. Nehany szazmilliardjuk van, ami egyfelol sok, de nem lehet mindenkinek adni belole. Ugyeskedniuk kell, keveset kell soknak eladniuk. Tovabba "negativ osztogatast" rendezniuk, vagyis azt mondaniuk, hogy ez itt keves, de a Fidesz meg ennyit se adna.

"Meg "szerencse", hogy az orszag nyugdijasainak egy a zaszlo, egy a tabor.. "

Van a nyugdijasoknak egy resze, ami kemenyen az MSZP-re szavaz. Az egesz nyugdijastarsadalmat nem lehet egy taborba terelni.

Google 2008.07.16. 12:46:48

Na, most az alapvető élelmiszerek körét talán meg lehetne minden gond nélkül határozni. Csak akarat kérdése lenne, semmi több.
De az MSZP mindent akar, egyet kivéve, az egyezkedést, egyeztetést az outsiderekkel.Plusz az áfából befolyt pénzt is képesek felhasználni! Még több sem ártana nekik, nemhogy kevesebb!

zoli27 2008.07.16. 12:53:00

Bocs, de én úgy tudom, hogy a Fidesz törvényjavaslata konkrétan tartalmazza, hogy melyik termékek ÁFÁ-ját csökkentenék. Vagy tévedek?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.16. 13:02:39

Igen, zoli27, itt van.
www.fidesz.hu/letoltes.php?letoltesid=5774
"Sertéshús, marhahús, baromfihús
Szalámi, szárazkolbász, sonka, párizsi, kolbász, húskonzerv
Tojás, tej, sajt, tejtermékek (sajt nélkül), vaj, vajkrém
Sertés zsiradék, étkezési szalonna, étolaj, margarin
Liszt, rizs, hántolmányok, kenyér, péksütemények, száraztészta
Cukor
Burgonya, friss zöldség, friss hazai és déligyümölcs"

Te tudod, mennyi lenne az AFA-kieses?

zoli27 2008.07.16. 13:13:48

Doom,
Nem tudom, de biztos, hogy valahol a Fidesz és az MSZP által hangoztatott számok között.
Egyébként laikusként (mivel nem vagyok közgazdász) a mostani gazdasági helyzetben én is a valóságtól kicsit elrugaszkodónak tartom a Fidesz ötletét.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.07.16. 13:25:04


zoli27,

Nem az a kérdés, hogy kinek van igaza. Egyáltalán nem biztos, hogy egy ilyen kérdésben ez definiálható. Az a kérdés, hogyan kell egy ilyen kérdésről gondolkodni, hogyan kell hozzáállni. És itt elég komoly verseny van abban, hogy a cuclibek vagy a jobbkonzik alkalmatlanabbak-e. Nem a szakpolitikusaik, mert azok egyértelműen amatőrök, hanem a háttérembereik. Magyarországon a közgazdaságtudományi kultúra helyzete sokkal rosszabb mint ahogy ezt gondolni szokták. Oldalfüggetlenül és brutálisan. Vannak tisztességesen képzett, minőségi figurák de olyan kevesen, hogy az rémisztő.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.16. 13:31:54

zoli27 · zoli27.blog.hu 2008.07.16. 13:13:48:
"Egyébként laikusként (mivel nem vagyok közgazdász) a mostani gazdasági helyzetben én is a valóságtól kicsit elrugaszkodónak tartom a Fidesz ötletét."

Nezze, abban biztos van igazsag, hogy az adobevetelek meghaladjak a tervezettet, a kormany megsem hajlando adot csokkenteni. Ezt nem en mondom, hanem pl. Koka Janos a koalicios szakitas elott.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.07.16. 13:31:55

JT,
ez nem képzettség-függő.
Beszélgessen egyszer, ha még nem tette volna, politikai marketingesekkel. Fókusz csoport, az van, a szakértelem az "üzenet" bemérése.
Közgazdaságtudomány? Maga tényleg matematikus lehet :)

zoli27 2008.07.16. 13:35:24

Jo Tunder,
De mi most nem arról beszéltünk, hogy kinek van vagy nincs igaza, hanem arról, hogy ha meglépnék a Fidesz-féle ÁFA-csökkentést, az mennyi bevételkiesést jelentene a kasszából.

Egyébként szerintem sem létezik "az üdvözítő megoldás" a problémára. Azt sem tudom eldönteni, hogy amekkora szociális hozadéka lenne egy ilyen ÁFA-csökkentésnek, azért megéri-e kockáztatni az államháztartási "egyensúlyt". Ez politikai döntés kérdése.

Én személyesen nagyon örültem Matolcsy hétfői interjújának, mert kezdtem remélni, hogy valami elmozdul a holtpontról. De a keddi Fidesz elnökségi ülés, majd Varga Mihály nyilatkozatai hamar lehűtötték a kedélyeket.

zoli27 2008.07.16. 13:40:21

Doom,
"Nezze, abban biztos van igazsag, hogy az adobevetelek meghaladjak a tervezettet, a kormany megsem hajlando adot csokkenteni."

De nem mindegy, hogy a plusz bevételt a fogyasztást vagy a munkát terhelő adók csökkentésére fordítják. A Fidesz azt mondja, ÁFÁ-t kellene belőle csökkenteni, az SZDSZ szerint inkább SZJA-t vagy egyéb járulékokat, esetleg munkaadói terheket. Én utóbbihoz állok közelebb.
(Nem baj, ha tegezlek?)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.16. 13:49:00

zoli27 · zoli27.blog.hu 2008.07.16. 13:40:21:
"A Fidesz azt mondja, ÁFÁ-t kellene belőle csökkenteni, az SZDSZ szerint inkább SZJA-t vagy egyéb járulékokat, esetleg munkaadói terheket. Én utóbbihoz állok közelebb."

Nem, a Fidesz ezt mondja:
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=117669
"A megoldás szerintünk egészen világos, rövid és hosszú távon egyaránt: adót kell csökkenteni - jelentette ki Szijjártó Péter. Mint mondta, csökkenteni kell az áremelkedések megakadályozása érdekében a távhő és az alapvető élelmiszerek áfáját, valamint a benzin jövedéki adóját. Hosszú távon pedig a válságból való kiutat a gazdasági növekedés újbóli beindítása tudja garantálni - fejtette ki -, amihez pedig egyértelműen szükség van az adóterhek, főleg az élőmunkát terhelő adóterhek csökkentésére, egymillió új munkahelyre, valamint kiszámítható gazdaságpolitikára."

Az AFA-csokkentes csak veszintezkedes lenne szerintuk, mert sok penz nincsen. Gyurcsany ossze-vissza beszel, mennyi a tobblet, szerintem a realitas 100 milliard alatt van. Ebbol ertelmes meretu SZJA-csokkentest vegezni nem lehet.

Mas lenne a helyzet, ha Gyurcsany kiadast is csokkentene, de erre nem hajlando. Az MSZP-vel ezt nem is lehet elerni.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.07.16. 13:55:11


zoli27,

A bevételkiesés az egy dolog. De elindul egy csomó egyéb folyamat is, pozitív, negatív, és franc sem tudja milyen. Pl. az áfamentes árak is meg fognak változni attól, hogy az áfa változik. Az emberek egy bizonyos termék helyett más termékeket fognak vásárolni, adott termékből más mennyiséget, és ez az egész végiggyűrűzik a gazdaságon. Lesznek elhanyagolható és kevésbé elhanyagolható következmények. Ehhez lehet érteni, meg lehet nem érteni.

Ha minden maradna a régiben és kizárólag a termékek utáni áfabefizetés változna, akkor ez egy százalékszámítási feladat lenne.

P.S 1. ha holnap húsz százalékkal növelik a kenyér árát, holnapután pedig húsz százalékkal csökkentik, akkor nő, csökken vagy változatlan a kenyér ára ? 2. a magyar felnőtt lakosság hány százaléka nem tudja megválaszolni ezt a kérdést ?

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.07.16. 13:58:17


zoli27,

Az áfabefizetés jobban kontrollálható mint az SZJA. Egy olyan helyzetben amikor a régióban kiemelkedően magas az SZJA (hehe, de a társasági adó meg milyen alacsony) nyilván nagyobb nyomás van az SZJA csökkentésre. Ettől függetlenül egy különös helyzetben érdemes lehet ÁFA-t csökkenteni, más esetekben nem, harmadik esetben meg eldönthetetlen a dolog.

zoli27 2008.07.16. 14:16:53

Jo Tunder,

Lehet, hogy csak az teszi, hogy keveset aludtam az éjszaka, de nem sokat értettem meg abból, amit leírtál. De biztos igazad van. :)

tevevanegypupu 2008.07.16. 14:27:07

Doomhammer

kolcsont is felvehetunk, Fekete Janos azt mondta, hogy a kolcson arra valo. Amerika es foleg Franciaorszag ugy el van adosodva hogy azt maga el sem tudja kepzelni, de allitom, hogy szakembereken kivul ez a lakossagot abszolut nem erdekli. Ugy tudom eddig is kolcsonbol ment sok minden ugy a szocializmusban mint most mar a kapitalizmusban nalunk.

A nyugdijasokat meg nem ertem.

zoli27 2008.07.16. 14:50:17

teve,
Szerintem ez nevetséges összehasonlítás Fekete János részéről a különböző országok adósságait illetően. Ez is csak a szokásos relativizálás.
Egyáltalán nem mindegy, hogy ki kapja a kölcsönt. Nyilván Franciaország iránt erős a bizalom a befektetők részéről, mivel erős a gazdaságuk, magasabb az életszínvonal, mint Kelet-Közép Európában, ezért nem jelent akkora kockázatot az osztogatás; jóval kisebb kamatra kapják a kölcsönt.
Nálunk az alacsonyabb életszínvonal miatt a kormányok osztogatnak, a gazdaság közel sem olyan erős, sőt... szóval nagyobb a kockázat, magasabb a kamat, ezért sokkal nagyobb problémát jelent a magas államadósság nekünk, mint a franciáknak. Mivel pedig a megtermelt javak egy jelentős részét adósságtörlesztésre költjük, sokkal kevesebb jut gazdaságfejlesztésre illetve jóléti kiadásokra - vagyis ez egy ördögi kör.

Fekete János egyszerűen szerecsent mosdat, ennek érdekében pedig még a közgazdaság alapvető igazságait is hajlandó figyelmen kívül hagyni.

Google 2008.07.16. 14:53:05

Vajon érdemes kölcsönöket felvenni azért, hogy szétosztogassuk az arra érdemesek között?
És ki adja majd vissza azt a pénzt? Az unokáink, és azok unokái?
Mert egyszer vissza kell majd adni, s a magyar fizet, mint a katonatiszt. Büszkébb a kelleténél, azért is adják annyira könnyen neki a zsét!
Az, hogy máshol is felelőtlenek a népek, na az nagy megnyugvás, tényleg! További jó szórakozást nekik!

tevevanegypupu 2008.07.16. 15:40:15

zoli27
tudom, Fekete volt az aki elkezdte felvenni a kolcsonoket, el is ismerik vilagszerte minden nagyobb bankban erte. Csak a baj az, hogy ilyen tanacsokra hallgat (hallgatott) a szocialista kormanyzat es ugy tunik, hogy ebbol nekik bajuk meg soha nem lett. Kulonben ugy latszik, hogy az Europai Unio is sajatosan kezeli Magyarorszagot. Van a szocialista kormany szalonkepes jelenlegi miniszterelnokevel es van az orszag. A miniszterelnokben megbiznak, sot a hamis adatok es a tulzott kolcsonok ellenere lehetoseget kapott es kap ujabb ugyetlensegekhez, az orszagot pedig mint az adosrabszolgakat szep lassan kicsavarjak.

Google 2008.07.16. 15:50:53

Teve,
pont azért bíznak meg a miniszterelnökben, mert személye a garancia arra, hogy Magyarországot nyugodtan kifacsarhatják, az utolsó cseppig.
Fájdalmas, ahogy a homoszexuálisokat, ugyanúgy, mint a TV székházukat, odavetették a radikálisok elé, és a cirkusz láttán a művelt Nyugatnak az jön le, hogy Orbán (és a szélsőjobboldal) a hunyó.
Semmiképpen sem az, hogyan lehet az, hogy a nagyszerű miniszterelnök és kormánya nem tudja szavatolni egy felvonulás, egy állami tévé biztonságát!
Sok pénzért nem szisszennek fel azok az újságírók!

zoli27 2008.07.16. 15:52:14

teve,
"Kulonben ugy latszik, hogy az Europai Unio is sajatosan kezeli Magyarorszagot. Van a szocialista kormany szalonkepes jelenlegi miniszterelnokevel es van az orszag. A miniszterelnokben megbiznak, sot a hamis adatok es a tulzott kolcsonok ellenere lehetoseget kapott es kap ujabb ugyetlensegekhez, az orszagot pedig mint az adosrabszolgakat szep lassan kicsavarjak."

Ezt én is így látom, és ez egy meglehetősen illúzióromboló helyzet, már ami az EU-ról alkotott képünket illeti. És az elmúlt időszakban egyre több illúziót rombol le az EU saját magával kapcsolatban...

tevevanegypupu 2008.07.16. 16:02:11


zoli27

www.hirszerzo.hu/cikk.disszonans_agitpop-slagerek.72874.html

Tessek, itt van mire lehet meg kolteni a megsporolt afa-t.

Kulonben Bauer cikkeben az tetszett talan a legjobban - ugy latszik a Magyar Nemzetnek is mert kiemeltek - hogy azert nem csokkenthetik az alapveto elemiszerek afa-jat mert akkor nemcsak a legszegenyebbeket tamogatnak vele, hanem a leggazdagabbakat is. Hat ez olyan erv, amiert sokat kellhetett gondolkodnia. Vajon hogy sikerult igy kitalalnia?

Annakidejen jo messzire mentem lelkesen szavazni az Europai Uniora. A lelkesedesem hatarozottan csokkent. Ahogy most olvasom, Sarkozy ra akarja venni az ireket egy ujabb szavazasra, miszerint fogadjak el a Lisszaboni Szerzodest. Most mar azt kivanom, ne sikeruljon neki.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.16. 16:20:03

tevevanegypupu 2008.07.16. 16:02:11:
"hogy azert nem csokkenthetik az alapveto elemiszerek afa-jat mert akkor nemcsak a legszegenyebbeket tamogatnak vele, hanem a leggazdagabbakat is."

Azert az mulatsagos, hogy egy adot tamogatasnak allitanak be. Orulj, hogy csak 20%-ot fizethetsz, amikor fizethetnel 30%-ot is.

Bauer a vizitdij vitajaban valahogy a szegenyek tamogatasat nem tartotta ilyen fontosnak, pedig ott ugyanilyen szerkezetu erv hasznalhato. Kiveve, hogy a vizitdij kifizetett penz, az ado pedig elvont.

Bauer ervet a hatarig feszitve olyan adorendszer az "igazsagos", amelyik mindenkinel kabe ugyanannyi penzt hagy. Na, ez a szocializmus.

Google 2008.07.16. 16:25:30

Teve,
pedig valamikor az a szlogen járta a szociknál, nem is volt az olyan régen, hogy -nagyobb felelősség fenn, nagyobb lehetőségek lent-, Gyurcsány el is mondta, hogy a leggazdagabbakat és a legszegényebbeket kívánja támogatni.
Akkor most a leggazdagabbaknak annyi?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.16. 17:10:17

Lehet pihentetni.
www.kapcsolat.hu/index.php?cmd=/public/blog/view/id_59435/full_1
Feri nyugalmat akar.
"Bár kétségtelen, a július-augusztus mindig nyugalmasabb a politikában és ez most is így van. Ránk fér, az országra is, és mindannyiunkra. Kissé halkabb közélet, több nyugalom. "

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.16. 17:11:45

Legyen mar egy kis nyugalom! Nem ertem, a Fidesznek miert kell mindig beketlenseget szitania!
www.mszp.hu/index.php?gcPage=public/hirek/mutatHir&fcHirTipus=h&fnId=122129&fnHid=122129
"Esztergom immáron többedik alkalommal ad helyt a MÖM tábornak, amelynek rendezvényei, és annak következményei évek óta igen rossz fényt vetnek Esztergom városára.

A 2008. július 12-én éjjel fél egykor, az Esztergomban majd mindenütt jól hallható Sieg heil! Sieg heil! kántálása több száz torokból igen félelmetessé tette az esztergomi éjszakát. "

Bummer 2008.07.16. 17:12:19

Ez olyan szép, hogy nem linkeli be a vízililiomokat. Mert hogy az elit csak beszél az élményeiről.
www.ibiblio.org/wm/paint/auth/monet/waterlilies/monet.wl-1906.jpg

Google 2008.07.16. 17:16:35

Ez a gázártámogatás is itt van. Ez sem ösztönzi a takarékoskodást. Miért nem építik be a nyugdíjakba, bérekbe?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.16. 17:16:40

Mi varhato, ha a Fidesz nyer a valasztason?
Nem kell talalgatni, verfurdo lesz. Szentesen mondvacsinalt iskolaosszevonasra hivatkozva menesztettek a baloldal emblematikus alakjat.
www.168ora.hu/cikk.php?cikk=22161

"Riporter: Gimnáziumuk ügye hasonlít a vidéki színházak igazgatóválasztásaihoz. A forgatókönyv szinte ugyanaz: ahol a Fidesz hatalmat szerzett, ott elsőként a szellemi élet centrumait szállta meg – iskolát, színházat, közművelődési házat.

Keseru Imre: Abszurd helyzet. Engem leginkább az augsburgi vallásbékére emlékeztet. Ott az volt a jelszó: „Akié a föld, azé a vallás.” Ha a herceg evangélikus, akkor a tartománya is az. Csakhogy parlamenti „váltógazdálkodásban” ez képtelenség. Vagy négyévente fogunk tartományról tartományra vándorolni?

Riporter: Ugyanakkor az afféle ügyek előre jelzik: mi várható, ha az Orbán-kormány újra hatalomra kerülne. Szellemi rendszerváltás következhet?

Keseru Imre: Nem a jobb- vagy a baloldaliság a tét, hanem az: visszatérünk-e egy olyan társadalomba, amelyben csak az uralkodó párt világnézete érvényes, vagy pedig elhisszük, hogy másféle igazságok is lehetségesek. Drámai, hogy tizennyolc évvel a rendszerváltás után még mindig az a kérdés: lehet-e másként gondolkodni ebben az országban?"

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.07.16. 17:42:12

>Gimnáziumuk ügye hasonlít a vidéki színházak igazgatóválasztásaihoz

Hogy az Őssérelmek egyikét, a 129 rádiós elbocsátását már fel se hozzuk.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.07.16. 18:17:45

Érdekes, még egy kinevezettől sem hallottam panaszkodni az Augsburgi Békére. Akkor mindig az érdemek és a nagyszerű tervek és jövő a téma.

tevevanegypupu 2008.07.16. 18:29:34

Doomhammer
www.168ora.hu/cikk.php?cikk=22066

Orban Viktor kibujt a baranyborbol, tudta ezt maga?

Ami a szinhazak es kulturalis elet verfurdoit illeti, hat bizony, bizony..Emlekszem micsoda harc indult el Balazs Peter ellen akit a fideszes szolnoki onkormanyzat nevezett ki szinigazgatova. Jordan Tamas szemelyesen vezenyelte a harcot.
Meg szerencse, hogy abba beletorodott, hogy a Nemzetit Alfoldy Robert vezesse.

Google

Attol tartok a leggazdagabbakra csunya idok jarnak most, hogy nem kapnak a kenyerre afa csokkentest, nagyon szomoru. Hogy a szegenyek meg sem tudjak majd esetleg venni, az csak az bizonyitja, hogy keptelenek az ongondoskodasra.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.07.16. 18:40:54

"A Fidesz megítélése szerint az elmúlt hét végén a Magyar Rádióban alapvetően politikai indíttatásból végrehajtott tisztogatás volt, még akkor is, ha mindenki mást mond. Miért történt ez, ami történt? Egyrészt véleményünk szerint azért, mert a kormány a legutolsó pillanatban azzal kísérletezik, hogy a kampányban elterelje a polgárok figyelmét az ország nehéz helyzetéről. A most következő hetekben újra a médiaügyektől lesz hangos - érthető módon - a sajtó, s kevesebb szó fog elhangzani a jelenlegi kormány végbizonyítványának egyéb, dicstelen részeiről. "

dzsucseharcos, így nézett ki a dolog. A FIDESZ volt az a párt amelyik aztán kőkeményen kiállt az elbocsátottak mellett, a kormány ellen. Ezt most visszamenőlegesen az összes oldalnak meg kell magyaráznia. Hogy így meg úgy volt a dolog. Orbán Viktor ekkor a Liberális Internacionálé végrehajtó bizottságának tagja volt. 1993 nyárán volt az a szárszói találkozó ahol Orbán Viktor természetesen ott volt (bizony, a Farkasházy Tivadar vendégeként) és ahol György Péter gusztustalan módon nekiszaladt a székházügy miatt.

Most tizenöt év múlva lehet kommancsokra és jófejekre osztani az országot (vagy progresszívek re és fasisztákra). Ekkor a FIDESZ szöveg az volt, hogy ugyanakkora távolságot kell tartani a szocialistáktól mint a konzervatívoktól. Nem zárták ki (a fülem hallatára jelentette ki Orbán), hogy adott esetben a szocikkal vagy az emdéeffel is koalícióra lépjenek, azzal együtt, hogy természetes partnerük az SZDSZ. Mindenki próbál egy olyan múltat kreálni, amelyik valahogy visszamenőlegesen is kényelmes, és minden a megfelelő helyzetben van, de ilyen múlt nincs és pont. Ez a baloldali mitoszokra is igaz, meg a jobboldaliakra is.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.16. 18:46:23

tevevanegypupu 2008.07.16. 18:29:34:
"Emlekszem micsoda harc indult el Balazs Peter ellen akit a fideszes szolnoki onkormanyzat nevezett ki szinigazgatova. "

Az a harc meg nincs lejatszva, Teve! Balazs ur szorulhat, raszallt a 168 ora!
www.168ora.hu/cikk.php?cikk=22191

En megis inkabb a riporter tendenciozus kerdesfeltevesen mulatok. Muszaj volt neki belepaszirozni a "fideszesek eroszakosan nyomulnak" uzenetet. A riportalany van olyan jo fej, hogy nem megy bele a jatekba.

"Riporter: Mintha a múlt mosódna itt össze a jelennel: régen a korábbi prominensek döntöttek, most pedig a fideszes vezetők…

Halasi Imre: Van olyan színház, amit a megye tart fenn, van olyan, amit a város. A vezetők különbözőek, politikai szempontból is mások. A megye tartja fenn például a nyíregyházi és a békéscsabai színházat. Másutt pedig a városi önkormányzat a fenntartó. Miskolcon, Debrecenben a város dönt. Sokszor nagyon különbözőek a szempontok. A kérdés: a fenntartó számára mennyire fontos a politika, vagy mennyire tud elszakadni attól."

tevevanegypupu 2008.07.16. 21:01:12

Doomhammer
Azt hiszem a gyulolkodest nem a jobboldali gondolkodok kezdtek a rendszervaltasnal sem. Mar maga a teny hogy viszonylag siman es olyan szerencsetlenul valtottunk bizonyitja azt a viszonylagos joindulatot.

Orban radikalizmusa is csak addig tartott, mig jobban korul nem nezett a tobbi - akkor szovetseges part - kozott. Ahogy TGM is irta valahol, olyan nagyon erdekelte a "pesti ertelmiseg es ezen belul a zsido ertelmiseg" eletvitele, gondolkodasa, annyira a hatasa ala kerult - eleinte - hogy lelkesen csatlakozott hozzajuk, kozejuk szeretett volna tartozni es veluk egyutt valtoztatni.

De azt hiszem hamar ra kellett jonnie, hogy ebbe a korbe nincs belepes csak azoknak, akik oda tartoznak.
Nem csodalhato egy cseppet sem, hogy annyira megvaltozott es annyira eltavolodott azoktol akikkel a rendszervaltas elott meg egyutt indult. Akkor szuksege volt a pesti liberalis, zsido ertelmisgnek mindenkire. Mikor a rendszer valtozott akkor mar lattak, hogy egyedul is tudjak vallalni a "harcot", sot a hatalmat is.

Ugyanigy lehetett a kulturalis eletben is. Az a Jordan Tamas aki Latinoviccsal egyutt szavalt Adyt es Jozsef Attilat, nem valoszinu, hogy vallalta volna Latinovicsot a rendszervaltas utan. Persze ez nyilvan forditva is igy lett volna..

Ez a gyulolet a szocialistak reszerol reszben ertheto, hiszen nagyon jol tudjak, hogy nem fizettek semmiert, viszont szinte mindent megnyertek. Ertheto, hogy felnek a szamonkerestol mar csak azert is, mert a hatalommal, amihez olyan konnyen jutottak nem tudnak banni, nem ertenek egy orszag vezetesehez.

De nem ertheto azok reszerol, akik annakidejen az ugynevezett "jobboldal" segitsegevel es vele osszefogva gyoztek. Az ilyesmit arulasnak szoktak nevezni..

Téglagyári Megálló 2008.07.16. 21:45:26

"De nem ertheto azok reszerol, akik annakidejen az ugynevezett "jobboldal" segitsegevel es vele osszefogva gyoztek. Az ilyesmit arulasnak szoktak nevezni.."

Ez pontosan kire célzás? Nem értem a gondolatmenetedet.

tevevanegypupu 2008.07.16. 23:31:47

Teglagyari Megallo
Rosszul fogalmaztam meg, de igazabol nem is tudom hogyan kellene. Az szdsz arulasarol irtam de vegulis ok a jobboldallal soha nem fogtak ossze es nem is oket arultak el, hiszen kezdettol utaltak egymast az akkori "igazi konzervativ MDF jobboldallal", hanem azt hiszem tulajdonkeppen a sajat szavazoik nagy reszet..es a fideszt.

A rendszervaltas elott talan annyiban voltak egy oldalon akik kesobb rendszervaltokent mukodtek, hogy mind az mszmp-tol szerettek volna megszabadulni. Aztan nem nagyon tudni igazan miert, vegul szinte minden part - kiveve a fideszt es a keresztenydemokratakat - az o kegyeit kereste. A magyarazat amit adnak erre a fordulatra nem eleg vilagos es nem is ertheto.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.17. 10:08:40

Feri bevaltotta az igeretet.
Valoban a leggazdagabbak jartak jol.
www.stop.hu/articles/article.php?id=353777
"A csütörtöki Magyar Nemzet szerint a brüsszeli fejlesztési források első nagy hulláma növelte az egyenlőtlenséget Magyarországon, főleg a leggazdagabb régiók és a leggazdagabb vállalatok fértek hozzá az első Nemzeti Fejlesztési Terv forrásaihoz."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.17. 10:10:47

Tulajdonkeppen milyen ellenzeki part az SZDSZ? Horn Gabor magyaraz.
www.stop.hu/articles/article.php?id=353888
"Általánosságban nincs értelme azt kijelenteni, hogy a párt nem szavazza meg a költségvetést, az SZDSZ ellenzéki párt, ellenzéki pártként a természetes, hogy egy költségvetésre nemet mond - mondta a politikus, majd hozzátette: ugyanakkor az SZDSZ egy olyan ellenzéki párt, amelyik tartalmi kérdéseket is vizsgál."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.17. 10:12:41

Muhahaha, Szijarto es Horn ugyanazt mondja.
www.zoom.hu/belfold/horn-gabor-lemond
"Horn elítélte a „segélyért munka” elképzelést. Szerinte a „legszerencsétlenebbekkel való szórakozás” helyett a gazdaság felpörgetése és az élőmunka terheinek csökkentése a jó irány."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.17. 10:46:53

Nocsak, apro differenciak.
www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1072928
"A miniszterelnök nem változtatna a nyugdíjemelések jelenlegi módján – erről Gyurcsány Ferenc az Arany Alkony Paskál Idősek Otthonában tartott fórumon beszélt."

index.hu/politika/belfold/GyFpask0716/
"A szociális ellátásokról szóló gyors eszmefuttatás után Gyurcsány megígéri: ha a nyugdíjak növekedésének jelenlegi, kompromisszumos kalkulációján (a reálbér-emelkedés és az infláció átlaga) változtatni kell, az nem történhet a nyugdíjak rovására."

Ezek a nyugdijasok nem is olyan butak. Hiaba, az elettapasztalat.
""Jó lenne, ha a nyugdíjakról beszélne, mert mindenhonnan azt hallani, hogy befagyasztják, és akkor az utcára kerülünk" - aggodalmaskodik a bejáratnál egy kerekesszékes bácsi, miközben beljebb próbál jutni a tömött ebédlőbe. Körülötte mindenki egyetértően bólogat."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.17. 10:53:13

Micsoda igazsagtalansag. Hiszen befagyasztani Orban akar.
www.mszp.hu/index.php?gcPage=public/hirek/mutatHir&fcHirTipus=h&fnId=122214&fnHid=122214
"Mint közölte, a Fidesz-KDNP mindent megtesz azért, hogy elfeledtesse Orbán Viktor Fidesz-elnök májusban kiszivárgott, egy zárt körű beszélgetésen elhangzott mondatait, miszerint, ha a mostani ellenzéki párt kormányra kerül, befagyasztanák a nyugdíjakat."

Tobb es jobb kommunikaciora van szukseg, nem kerdes.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.17. 10:55:16

Pedig tenyleg atalakitjak a nyugdijrendszert.
www.mszp.hu/index.php?gcPage=public/hirek/mutatHir&fcHirTipus=h&fnId=122215&fnHid=122215
"A miniszterelnök leszögezte: a nyugdíjasok számára biztosítani kell a stabilitást, vagyis azt, hogy a következő évtizedekben nem értéktelenedik el a nyugdíjuk, emellett pedig folyamatosan növelni kell a nyugdíjak értékét. Mint mondta, ezt a két szempontot kell figyelembe venni akkor is, ha átalakítják a nyugdíjrendszert, amiről hamarosan meg kell kezdeni a vitát."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.17. 10:59:08

tevevanegypupu 2008.07.17. 10:56:55:
"Aldott jo ember a miniszterelnok ur!"

Feri most nem nepszeru, mert be akarja fagyasztani a nyugdijakat. Es mielott elkezdene ezen vihoraszni, olvassa el alaposan, mit mondott valojaban.

tevevanegypupu 2008.07.17. 11:10:56

Doomhammer
elolvastam alaposan es kinomban vihogok. Remes, morbid a tortenet es megalazo. Hogyhogy ennyire nem erti, hogy egy ilyen otthonban hogyan kell beszelgetni, mit kell mondani, mi erdekli oket es hogy ha valamit ki akar hozni a maga javara az egeszbol, meddig mehet el..Meg par ilyen latogatas es kereshet maganak uj tarsadalmi reteget celpontnak.

Kulonben abban a cikkben amit kuldott ez az "atalakitjuk a nyugdijrendszert" ez kb. annyit jelent mint Orban "befagyasztasa". Ebbol csak az nem ert aki nem akar.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.17. 11:18:42

tevevanegypupu 2008.07.17. 11:10:56:
"Kulonben abban a cikkben amit kuldott ez az "atalakitjuk a nyugdijrendszert" ez kb. annyit jelent mint Orban "befagyasztasa". Ebbol csak az nem ert aki nem akar."

Es figyeljen csak alaposan: a hulyenyuggerek ezt pontosan ertik. Pontosan ertik, hogy a nyugdijasotthon egyre emelkedo koltsegekkel kell szembenezzen a novekvo energiaarak miatt es mivel ez egy maganvallalkozas, siman tonkre is mehet, ha a beveteleibol (ami ha jol ertem, a nyugdij+a beadott lakas jovedelme) nem tudjak fizetni a koltsegeket. Es akkor a nyugdijasok az utcara kerulnek es mar nincs lakasuk, ahova visszamehetnenek.

Tavaly csokkent a nyugdij realerteke, most meg itt ez a "befagyasztas". Mindenert Ferit teszik felelosse es igazuk is van.

Nagy hiba lebecsulni az atlagembereket.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.07.17. 11:31:16

Doomhammer · tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/ 2008.07.17. 10:10:47
Tulajdonkeppen milyen ellenzeki part az SZDSZ? Horn Gabor magyaraz."

Kényes marketing műveletet szemlélhetünk május óta, és ez ki fog tartani még 2 évig: azt elhitetni, hogy az SZDSZ bár a kormánnyal szavaz, mégis ellenzéki párt. Nincs már koala.
Azt hiszem, mivel a rettegő libsik úgyis a szadeszre szavaznak, ez a művelet főleg a libsi-gyűlölő szoci nyugger bácsiknak és néniknek szólhat.


"Tavaly csokkent a nyugdij realerteke, most meg itt ez a "befagyasztas". Mindenert Ferit teszik felelosse es igazuk is van.
Nagy hiba lebecsulni az atlagembereket."
Látja Doom,
maga, aki nem becsüli le az átlagembert, maga szerint is csak a farrhát, izé, a fűtésszámla érdekli. Azt képes felismerni, és se többet, se kevesebbet.
Doom, megegyezik a véleményünk, csak ezt a nem túl bonyolult világot maga valamiért isteníti.

Bummer 2008.07.17. 11:46:50

"a nyugdíjasok számára biztosítani kell a stabilitást, vagyis azt, hogy a következő évtizedekben nem értéktelenedik el a nyugdíjuk"
Ez se semmi. Átlag hány évet tölt el nyugdíjasként egy nyugdíjas? 5-10-et.

zoli27 2008.07.17. 12:05:57

Nekem az az érzésem, hogy a szocik már eldöntötték, hogy nem fognak semmilyen adóreformot csinálni, és azért megy a kampány, mert felkészülnek arra az eshetőségre, hogy az SZDSZ nem szavazza meg a költségvetést.
Horn Gábor ma eléggé egyértelműen beszélt a Napkeltében, láttátok? (tudom, csak az számít, hogy végül hogy fognak szavazni)

tevevanegypupu 2008.07.17. 12:44:39

Ha mondjuk az eljut az ember agyaig, hogy hat eve nem a fidesz van kormanyon, minden intezkedesert, minden jo vagy rossz hatarozatert az mszp_szdsz felel, akkor azert elobb-utobb ra lehet jonni, hogy kinek koszonheto a csokkeno eletszinvonal es az emelkedo arak.

Ezt jo lenne megertetni azokkal, akik Orbant okoljak ezert. Mert mondhatjak ra, hogy ennekannak berence es visszahozza majd a pallosjogot meg a kotelezo hadseregallitast es az elso ejszaka jogat, az anyagi csod nem ot terheli.

Ami meg az szdsz-t illeti, eddig cselekedetei nemigen gyoztek meg senki arrol, hogy o mostan ellenzek. Ha Horn el is kuldi Gyurcsanyt ahova elkuldte, mi ertelme van, ha az uton o maga is elkiseri????

tevevanegypupu 2008.07.17. 12:55:41

index.hu/velemeny/olvir/dg68/

Csak azt nem tudom, hogy ebbol az eletutbol vajon logikusan kovetkezik az a cel, ahova vegul eljutott Demszky Gabor?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.07.17. 13:17:11

Folytatódik a mítoszépítés.
Demszky szerényen csak antiautoriter.
Elhallgatva maga és Haraszti maoista voltát.
Elhallgatva Kiss és a Lukács-iskola és óvoda kőmarxista voltát.
És azt, hogy Hellert nem kényszerítették sehová, hanem engedték elmenni. Ahogyan Kissék "üldözése" is abból állt - nem 68-ban, hanem 73-ban -, hogy a kényelmes állásukból, MTA Filo Intézet, kirúgták őket és a _felajánlott másik - nem elit - állást_ nem voltak hajlandók elfogadni.
Lassan már Lukács is ellenálló lesz.
A rendszer kis kedvencei átmentek 68-as lázadóba.
Muhahaha

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.17. 13:40:23

tevevanegypupu 2008.07.17. 12:55:41:
"Csak azt nem tudom, hogy ebbol az eletutbol vajon logikusan kovetkezik az a cel, ahova vegul eljutott Demszky Gabor?"

Igen, logikusan kovetkezik. A lenyeg benne van a cikkben: nem volt "'68" Magyarorszagon, azt az erzest utolag alakitottak ki. Es amint mindenhol, a '68-asoknak lassan lealdozik. Egy konzervativabb generacio jon helyettuk es a '68-asok nem ertik, hogy lehet ez. Hiszen a fiataloknak mindig forradalmaroknak kellene lenniuk, a maiak pedig nem ilyenek.

tevevanegypupu 2008.07.17. 13:41:20

A fene egye meg, ha nem is ertettem egyet vele, de a batorsagaert azert tiszteltem Demszkyt. Most lassacskan majd kiderul, hogy ezzel az eroval akar Maot is szerethettem volna. Vagy mit tudom en, Aczel Gyorgyot, aki sok mindent "megengedett"

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.17. 13:43:37

tevevanegypupu 2008.07.17. 13:41:20:
"A fene egye meg, ha nem is ertettem egyet vele, de a batorsagaert azert tiszteltem Demszkyt."

Persze, hogy bator volt, ez nem kerdes. Komolyan mondom.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.07.17. 13:46:23

teve,

ha azt mondom, hogy AGY intézte e balosok, marxisták, maoisták, Lukácsisták ügyeit, akkor meglepődsz?


Még néhány nyári zápor, elfekszik a gabona, és Ferko, meg a Mester rájön, hogy mégsem szeretik annyira a mezőgazdaságot.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.17. 13:47:22

Es most valami teljesen mas. A magyarok idegengyulolok, ezt mutatjak a tudomanyos felmeresek es a gorogdinnye-ontesekbol is ez kovetkezik.
esbalogh.typepad.com/hungarianspectrum/2008/07/hungarian-xenophobia.html#comments
"First it turns out, according to the latest surveys, that Hungarians are the most xenophobic people in Europe after the Greeks and the Estonians. I am just guessing that in case of Estonia the negative attitude toward foreigners is mostly targeted at those Russians who settled in the Baltic country after 1939. The Greeks? Perhaps it has something to do with the centuries-old hatred of Turks. But why such an intolerance toward foreigners among Hungarians?"

Tehat tulajdonkeppen a magyarok a legidegengyulolobbek, mert az eszteknek es a gorogoknek van okuk gyulolkodni, a magyaroknak pedig nincs.

Hogy jon ez a gorogdinnyekhez?
"Karsai makes sure that the world understands that he is leading a fight not just against wretched capitalists but against foreign capitalists."

Ebbol logikusan kovetkezik, hogy felni kell, mert ujra vasalt bakancsok duborognek majd a pesti utcan.

A kommenteket is erdemes elolvasni.

tevevanegypupu 2008.07.17. 13:47:29

Doomhammer
Annakidejen eloszor a Le Monde-ban olvastam rola mint a magyar ellenzek egyik fontos alakjarol. Onnet ertesultem Orbanrol , Deutschrol is. Milyen kar, hogy igy alakult, olyan kiabrandito az egesz.
Tulajdonkeppen azert egye meg a fene.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.17. 13:48:32

tölgy · konzervativok.blogspot.com 2008.07.17. 13:46:23:
"Még néhány nyári zápor, elfekszik a gabona, és Ferko, meg a Mester rájön, hogy mégsem szeretik annyira a mezőgazdaságot."

Muhahahaha, ezt is Feri intezte! Graf Jozsef jobban teszi, ha meghuzza magat, mert tobb eso is johet.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.17. 13:50:12

tevevanegypupu 2008.07.17. 13:47:29:
"Annakidejen eloszor a Le Monde-ban olvastam rola mint a magyar ellenzek egyik fontos alakjarol. Onnet ertesultem Orbanrol , Deutschrol is. Milyen kar, hogy igy alakult, olyan kiabrandito az egesz."

Ugyanez lement mindenhol, peldaul a '68-asok aranya Nemetorszagban a Zoldeknel volt a legnagyobb. Termeszetesen a termeszetes szovetsegesuknel, az SDP-nel kotottek ki.

Ez ma van megvaltozoban.

tevevanegypupu 2008.07.17. 14:26:26

Doomhammer
Hat igen, ugy latszik anarchistak, forradalmarok vegulis nem nagyon tudnak masfele menni csak egyutt a szocialistakkal. Orom nezni, hogy konszolidalodtak a francia 68-asok is.

Hogy mi gyozte meg oket, hogy nem lehet folytatni egyedul? Ugy latszik a rombolassal es autok felgyujtasaval szarkasztikus beszedekkel a kapitalista - vagy szocialista - burzsoazia bosszantasa volt csak a cel? De Gaulle-t szinte jobban tisztelik ma mint valaha..

Ha most megnezi az ember az archiv felveteleken a parizsi diaklazadast, akar Daniel Cohn-Bendit (o kulonben nagyon szimpatikus es most is az) fellepeseit, latni lehet rajta milyen orommel bosszantja a polgarokat. Es a harc a rendorokkel szinte szamhaborura hasonlit. Jo, tudom tulzok.

De aztan ahogy beemeltek ezt a lazado reteget - kisebb buntetesek utan - a politikai elet felsobb osztalyaiba, mindjart hasonultak es sokkal elnezobbek lettek.

Ha nincs 1968 talan akkor is eljutottunk volna ide a..szoval ebbe amiben vagyunk az egesz vilagon. Azt hiszem a Beatleseknek vagy a noknek akik melltartojukat lobogtatva mentek az utcara, vagy akik nyilt tuntetesen kuzdottek az abortuszert majdnem annyit koszonhet a haladas..pardon Haladas.(:

Nalunk mindenesetre tenyleg kulonosebb megrazkodtatas nelkul ment vegbe a valtozas, ha osszehasonlitjuk magunkat regi partnereinkkel, a szocialista orszagokkal. Vagy akar magaval a Szovjetunioval is. Lehet, hogy nalunk valoban konnyebb volt "szorakozni" a hatalommal mint a tobbi keleti orszagban?

CrL 2008.07.17. 14:34:08

tevevanegypupu 2008.07.17. 10:56:55
index.hu/politika/belfold/GyFpask0716/

ebben mókásak a képaláírások ;]

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.17. 15:18:42

tevevanegypupu 2008.07.17. 14:26:26:
"Ha nincs 1968 talan akkor is eljutottunk volna ide a..szoval ebbe amiben vagyunk az egesz vilagon."

Van egy cikkem (sajnos nem belinkelheto, nincs fenn a neten), ami szerint 1978 fontosabb volt, mint '68. Majd osszefoglalom, otthon van.

En azt gondolom, ami Demszkynek es a '68-asoknak megkulonbozteto volt, az nem a valtozas, hanem annak a modja es ebben voltak nagyon masok az oket koveto generaciokhoz kepest. Demszky szovegeben is hangsulyos szerepe van a radikalis, oriasi valtozasnak, ami szakit a Multtal. Ez azert kulonosen mokas, mert ma mar tudjuk, hogy a '68-asok forradalma nelkul is ugyanolyan lett volna a vilag, mint most.

Tehat itt stiluskerdesrol van szo, a forradalmar pozarol. Valahogy ez a poz, ami ma nem annyira vonzo, plane a '68-asok fiaskoja utan.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.17. 15:26:52

Na tessek, az arulo egyedul maradt.
www.zoom.hu/belfold/maganyos-akcio-gyurcsany-megbuktatasara
Kizarjak vajon?

Fogadjunk, hogy nem.

"Senki sem áll ki nyíltan párttársai közül a miniszterelnök-váltást kezdeményező pécsi MSZP-s, Komáromi István mellett. Abban azonban több baranyai politikus egyetért, hogy Gyurcsány Ferenc elmozdítása a kormány éléről nemcsak a pécsi alapszervezeti vezető célja.

Periférikus politikusnak minősítette több párttársa a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök leváltásáért akciózó Komáromi István pécsi MSZP-s politikust. A Zoom által megkérdezett baranyai szocialisták szerint Komáromi egyedül vágott bele a kormányfő lecserélést célzó akciójába, viszont törekvésével többen egyetértenek. "

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.17. 15:36:32

Solyom Laszlo nem hatarolodott el.
www.hirszerzo.hu/cikkr.jovore_a_melegek_vigyenek_magukkal_banati_bazsarozsat_-_interju_gusztos_peterrel.72931.html
Talan a fasisztak szekeret tolja?

"Nagyon sajnálja, hogy Sólyom Lászlónak több mint egy hét sem volt arra elég idő, hogy megszólaljon a melegfelvonulást kísérő náci randalírozás miatt - mondja lapunknak adott interjújában Gusztos Péter."

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.07.17. 15:41:50

Szerintem már Gizike türelme is fogytán.
Ez a Sólyom meddig feszíti a húrt?


ps Gusztos diplomája megvan-e már?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.17. 15:49:05

Nemcsak, hogy Solyom nem hatarolodott el, de az egesz jobboldal altalaban leszerepelt. A Fidesz tiltakozott, de milyen erotlen, ergya modon?

Fasisztak ezek mind.

Gusztos Peter: "Ami a melegfelvonulás utáni helyzetet illeti: nem hallottam jobbról egyetlen egy korrekt, toleráns, tisztességes mondatot sem. Pogromot láttunk Budapest utcáin, ehhez képest a KDNP nem hitt a videóknak, nem látott elítélendő atrocitást. Az MDF szerint otthon kellett volna maradni, úgy biztos hatékonyabb a polgárjogi küzdelem.

A Fidesz úgy általában ítéli el az erőszakot, a konkrét eseményekről nincs mondanivalója. A magyar jobboldal sokadszorra leszerepelt ebben a kérdésben. És ami a legfájóbb: a köztársasági elnök azóta sem talált alkalmat arra, hogy megszólaljon. Jövőre a felvonulóknak érdemes lenne bánáti bazsarózsákat is vinni magukkal. Ha majd azokat dobálják meg kövekkel és Molotov-koktélokkal őrjöngő nácik, talán Sólyom László is szólásra emelkedik."

Csak ugy altalaban. Piha.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.07.17. 15:57:13

Fogadjunk, ha a körmenetet kotonokkal dobálnák meg, a rendőrök csak néznék. És itt küzdene a fél Hírszerző, hogy ez csak a véleménynyalás szabadsága.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.17. 16:10:15

Apro hiba a matrixban. Az ugyancsak Uj Generacios Lederer a melegfelvonulas elott meg ki volt akadva, hogyan engedhetik egy utvonalra a tuntetoket es ellentuntetoket.
www.hirado.hu/cikk.php?id=288193

Most az ugyancsak Uj Generacios Gusztos mar teli szajjal dicseri a rendoroket.

Riporter: "A rendőrség fellépésének jogszerűségét már senki nem kérdőjelezi meg, a hatékonyságát viszont sokan.

Gusztos Peter: Látszik, hogy a rendőrség évről évre sokat tanul, idén is mindent elkövettek, de vannak tanulságok most is. "

Google 2008.07.17. 16:58:27

Gusztos uram, ne legyünk már annyira képmutatók, ha lehet! (Nem lehet. Magyarországon vagyunk. A miniszterelnök a képmutatás királya. A volt koalíciós, ma ellenzékinek csúfolt párt, társ, milyen lenne?)
Aki nem tudta, hogy ez az egész felvonulás egy ócska cirkusszá silányodik, ez a céluk vele, nos az...hadd ne mondjak semmit!
A Zecho tévé péntek esti (Éjjeli) menedékhelyén Tomcat elmondta, ők szembemennek (engedéllyel!) a homoszexuálisokkal. Ebből sülhet ki valami jó? A Tisztelt Rendőrség szerint?
Az, hogy elsőre nem engedélyezték a tüntetést, szintén az esemény körüli habosítást szolgálta.
És minthogy a bátor(?) Demszky lemondta a fellépését, sőt, a szintén bátor Gyurcsány Família sem tette tiszteletét, világossá vált: ennek Charta lesz a vége!
Há'ha az segít!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.17. 17:03:04

Technikai kozlemeny.
Ideje postot valtanunk.
Megfekszik a kommentek szamatol a bloggep.
Erre a kommentre hivatkoztam volna:

"Doomhammer · tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/ 2008.07.10. 10:30:21
Nincs baj az energiavalsaggal, ha eros a forint.
www.hirszerzo.hu/cikkr.meguszhatjuk_a_drasztikus_gazaremelkedest_az_eros_forinttal.72167.html
"Magyarországon is számos előnnyel jár az erős forint: csökkenhet az infláció, csökkenhet az alapkamat, mérséklődhet a béremelés üteme. Bár rekord magasságba emelkedett az üzemanyagok ára, de az áremelés szükségességét valamelyest ellensúlyozta az erős árfolyam. Gyenge forint mellett az elemző szerint akár 15 forinttal is drágább lenne a benzin, vagy a gázolaj - sorolta az elemző az erős forint pozitív hatásait. Suppan Gergely arra is emlékeztetett, hogy januárban újabb, a várakozások szerint mintegy 20 százalékos gázáremelés várható, további forint erősödés mellett azonban az sem kizárt, hogy ennél alacsonyabb, akár 10 százalék is elegendő."

Csunyan megszivjatok, kis barataim. "

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.07.17. 17:08:46

Szamárfül ajánlgatta az egyik saját posztját.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.17. 17:09:54

Elkotelezettseg szukseges a bunbanda minden tagjatol.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.17. 17:26:27

ezért a nemes gesztusért, kedves tölgy és Crl: jutalmul önöké 1 könyv : 1-1 paul lendvai: vesztett illuziok. 2006 (már ha nem ciki ilyet adni...ingyen jutottam hozzá)
:)
átveheteik majd a Re(d)akcióban!

CrL 2008.07.17. 17:36:23

köszi murci ;] sztem az valahol megvan nekem, felajánlom tehát a kópiát Doomnak.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.17. 17:37:37

ok :) de előbb lesz napfogyatkozás mint hogy átvegye...

tevevanegypupu 2008.07.17. 20:23:39

Doomhammer
nem tudom mi baja Paul Lendvaival. Tele van eloitelettel az a baj, keptelen mas gondolatokkal megbaratkozni. Nekem ugyan Paul Lendvaitol nincs konyvem, de azert van mas amit szeretek. Horn Gyula Colopok es Gyurko Laszlo 1956-ja mindig jon velem mindenhova. Ha elbizonytalanodnek eleg csak kicsit elovenni valamelyiket.

Kulonben mi tortent maga szerint 1978-ban ami jelentosebb volt mint 1968?

CrL 2008.07.17. 20:35:59

kedves teve, nem volt ma itt, átköltöztünk ide:

reakcio.blog.hu/2008/02/26/paprika_jancsi_es_vitez_laszlo

(túl sok volt a komment meg kell a frissítés is;)

zoli27 2008.07.17. 20:59:51

R.I.P. Tölgyessy... Hiányozni fog a kopasz fejed!
süti beállítások módosítása