Vissza az egész
2007. január 05. írta: aba

Vissza az egész

Emlékszünk még a tavalyi év boldog nyarára? Az elsöprő reformlendületre? A médiacsatatér lövészárkaiból "A köztársaságért!" kiáltással rohamra induló sajtómunkásokra? Az őrjöngő közigazgatásellenességre, a több, még több vért követelő publicisztikákra?

Elmúltak azok az idők, most hideg van meg szürke az ég. És nemsokára visszatérnek az akkor pokolba kívánt, gabonarejtegető, főbűnös közigazgatási államtitkárok.

Meg Belügyminisztérium is lesz megint (bár Vadai Ágnes minisztersége meglehetősen durva tréfának tűnik).

Ha már így belejöttünk a visszacsinálásba, a magunk részéről a cégeivel meg a szociáldemokrácia elméleti kérdéseivel bíbelődő Gyurcsány Ferencnek még örülni is tudnánk. De komolyan. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr6726194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Kieran Hayes 2007.01.05. 16:17:25

A BM különben is az a tárca ahol a végzett munkának különösen jót tesz a félévenkénti átszervezés.

Remélem voltak olyan BM kollégák, akik előrelátóan eltették a páncélszekrény mélyére a régi bélyegzőket.

Dr. Minorka 2007.01.05. 16:57:23

A probléma az, hogy GYF egyáltalán nem szeretett a cégeivel bíbelődni. Mondjuk úgy, hogy a menedzselésre való készsége fordítottan arányos a pojácáskodási vágyával. (Gyurcsány és a szociáldemokrácia elméleti kérdései... akkor már inkább írjon a nyelvtudományról, a nagy előd nyomán...)

Mr. Kieran Hayes 2007.01.05. 17:11:40

Ez az eset nem más, mint a kormány tevékenységének kvintesszenciája, hovatovább ez itt az állatorvosi ló, úgyhogy újra nekifutok a kérdésnek egy kicsit messzebbről.

A tavalyi választási kampányban az Mszp és a Fidesz részéről alapvetően különböző kampánystratégiákkal találkozhattunk. Abban talán egyetértünk, hogy a Fidesz súlyos hibát vétett, amikor a kádári kisember szavazatáért előállt a rosszabbul élünk… kampánnyal, előtérbe tolt bizonyos taktikai érzékkel nem bíró politikusokat, kínos szituációkba került (vizsla fax, beintés – aki még emlékszik) mindazonáltal két fontos dolgot felejtett el: sulykolni a valós gazdasági helyzetet, és saját, jól átgondolt, JÖVŐKÉPET felmutatni. Ezért ijedtem meg, amikor láttam, hogy Ferencünk mekkora hangsúlyt fektet a pozitív jövőkép felmutatására (fejlesztések, tech-poliszok, fogjunk össze és csináljuk stb.) mert ez volt az a módszer amivel visszahozta a szarból a kormányzást. Fájdalmas volt látni, hogy mennyire nem érti a Fidesz a politikai ellenfelet, valamint az egyszerű emberi lelket.

Most azonban már tudjuk, hogy mindez szemfényvesztés volt, hazugság. Mi ezt szeptember 17 óta tudjuk teljes bizonyossággal, a kormány és a szocialista frakció azonban tudta ezt már Öszöd óta. Tudták, hogy nincs kiforrott jövőkép (vízió), reformtervek, nincs semmi. Csak a zsákmány lebegett a szemek előtt, a húsos cupák, a remélt 8000 mrd uniós forrás. Amiről mind tudták, hogy nem is annyi, jó esetben is csak a fele, azonban még így is olyan roppant összeg, amely megfelelő zsebekbe történő csatornázásával végleg megroppantható a gyűlölt ellenfél, a kertek alatt lopózó rémhírterjesztő ellenforradalmár Orbán és bandája.

Mivel tehát reformtervek sehol, előszedték a jól bevált oszd meg és uralkodj módszert. Mindig előkapnak egy társadalmi csoportot, és zsebmédiájuk segítségével elkezdik uszítani a többieket. Kezdődött a közszférában dolgozókkal, folytatódott az adócsaló vállalkozókkal, a hálapénzből fidzsin nyaraló orvosokkal, a gyógyszerészekkel akik monopol helyzetüket féltik, az egyetemistákkal akik az adófizetők pénzén urizálnak stb.

Meggyőződésem, hogy a rendvédelmi szervek (és felügyelő minisztériumaik) szétcincálása mögött kettős célt lehet sejteni. Egyrészt fel lehet mutatni a leépítéseket – mint reformot, másrészt a meggyengült bűnüldöző szervek képtelenek lesznek megakadályozni azt a szabad rablást, amit a bejövő uniós pénzekkel terveznek.

Két banánhéjat látok, amin a grandiőz projekt elcsúszhat. Egyfelől az Unió rendelkezik a saját megfelelő pénzügyi ellenőrző rendszerével, ami kellően lassú, ugyanakkor a magyar kormány által kevéssé befolyásolható. A másik, hogy beleszaladhatnak a felkészült tényfeltáró újságírásba (hahó Ufi, én a helyetekben elkezdenék gyúrni a gazdasági vonalra).

Elgondolkodtató továbbá amit ez a kormány a nemzetvédelem szempontjából kulcsfontosságú szervezetekkel tesz. A honvédséget olyan sikeresen reformálgatják, hogy lassan egy román ovis csoport is lenyomhatja kis hazánkat, tönkrekúrták a nemzetbiztonságot, és ezt teszik a rendőrséggel meg a határőrséggel.

Ebben én nem tudok tendenciát nem látni.

admc · http://radiozz.admc.hu/ 2007.01.05. 20:59:07

Testvérek, a "közigazgatási államtitkárok" link most per pillanat frankón broken.

Kérdés persze ekkor, hogy fölöttem e három jó ember mihez szólt vajjon hozzá? :)

Mr. Kieran Hayes 2007.01.05. 21:02:29

admc: az államtitkáros sztorit már vagy 1 hónapja tudom.

Dr. Minorka 2007.01.05. 21:11:42

admc!
Olvasunk újságot, Internetet. Rossz hivatkozás másnak is feltünt, de mivel ismert dologról van szó, nem volt zavaró.

Guild 2007.01.08. 09:36:33

"... másik, hogy beleszaladhatnak a felkészült tényfeltáró újságírásba (hahó Ufi, én a helyetekben elkezdenék gyúrni a gazdasági vonalra)."

Az a baj, hogy hiába tényfeltár ezerrel az Ufi, a HetiVálasz vagy akár a Magyar Hírlap, a helyzeten nem sokat változtat. Viszonylag szűk azoknak az MSZP-SZDSZ szavazóknak a száma, akik olvassák és komolyan veszik ezeket az újságokat. A baloldali szavazók eleve hazugságnak gondolnak mindet, amit errefelé írnak.
A baloldali újságok meg jó eséllyel át sem veszik a feltárt tényeket, vagy ha igen, akkor apró betűvel hozzák az x. oldalon, a címlapon meg feltárják, hogy mekkora adókedvezményt kapott a cég, ahol az Orbán keresztapja felügyelőbizottsági tag, vagy az Orbán nagybátyja hány liter festéket adott el egy önkormányzati ovi felújításához, azt annyi.

Mr. Kieran Hayes 2007.01.08. 09:43:42

Gorgiasz: most sok a meló, este válaszolok.

Dr. Minorka 2007.01.08. 10:37:44

re: Gorgiasz
Akkor javaslom, hogy indulásnak az UFI foglalkozzon az MSZP, FIDESZ, SZDSZ KÖZÖS khm, khm, pénzszerző akcióival. Mert vannak ilyenek!

Mr. Kieran Hayes 2007.01.08. 20:26:01

Gorgiasz: a tényfeltáró újságírásnak nem a közvéleményre gyakorolt hatásában bízok - illúzióim nekem sincsenek - hanem abban, hogy a megfelelő uniós pénzügyi felügyeleti szervek rendszeresen szemlézik a magyar sajtót.

Guild 2007.01.08. 21:12:27

Erre nem gondoltam. :)
A tényfeltárást egyébként a banánhéj hatástól függetlenül fontosnak tartom.
süti beállítások módosítása