Egy dodó elmélkedései
2016. december 20. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Egy dodó elmélkedései

dodo2.jpg

Egy dodó elmélkedései az Úr 1662. esztendejében Mauritius szigetén − bár a dodó sem az Úrról, sem a maga helyéről és idejéről nem tud semmit. És valójában nem is elmélkedik már semmiről.

 

Új napra virradtunk hát a bőség birodalmában. Itt mindig süt az áldott Nap, ha nem süt, akkor meg az áldott eső esik. Tenyészik itt minden, ami gyomrunknak kedves: ízes termések, édes gyümölcsök, laktató csigák, minden megvan, amire csak szükségünk lehet. Nem is kell érte tennünk semmit: lépünk kettőt és megtaláljuk, befaljuk. Erről szól az életünk.

Nincs ennél jobb hely a Nap alatt. Izgága, repdeső madarak, akiknek nem elég az, ami itt van, nehezen érthető nyelvükön hírt hoznak nekünk távoli vidékekről, ahol az élet minden nap küzdelem, farkas farkasnak farkasa, madár eszi a madarat, hal a halat. Valami furcsa két lábon járó majmokról is beszélnek, akik beburkolják magukat, és minden más élőlényre vadásznak − ha nem éppen egymásra.

De ez távol van tőlünk, ha egyáltalán igazak a mendemondák  annyi mindent mondanak manapság...

Ránk nem vadászik senki. Biztonságban vagyunk. Mi itt élünk a világ legélhetőbb sarkában, bőségben, békében. Állítólag valamikor repülni is tudtunk, de ezt régen elfelejtettük. Meghíztunk, elbágyadtunk. Már alig-alig költünk fiókákat, egyet-kettőt pár évente, ha egyáltalán. Minek is többet, jobb ez a bőség itt és most nekünk, mint az ínség az utódainknak.

De lám, valami felbukkan a láthatáron. A tenger távolából különös, hatalmas dolgok közelednek felénk. A szél fújja ide őket, és mindjárt meg is érkeznek. Nahát. Idegen lények, kétlábúak szállnak ki belőlük, jönnek felénk, a bőség partjaira. Hát tényleg léteznek azok, akikről eddig a mendemondák szóltak!

Milyen érdekes! Menjünk, nézzük meg őket közelebbről! Mit mondasz, kedves szomszéd? Hogy jó, hogy ide jöttek, és ők is részesülhetnek gazdag földünk áldásaiból? Fogadjuk őket barátságosan, békében, ahogy mi is élünk? Hát nem is tudjuk máshogy fogadni őket. Életünk itt teljes: megvan mindenünk, mindent készen kaptunk eleinktől, semmiért nem kell tennünk semmit. Minden el van rendezve. És igaz, van itt még hely a Nap alatt, jöjjenek csak ezek a furcsa, új szerzetek.

Lejöttünk hát a partra, kíváncsian nézegetjük őket, és ők is nézegetnek minket. Elvegyülnek közöttünk, néhányan el is tűnnek már a fák között, mintha keresnének valamit. Elkezdenek fákat dönteni, elkezdenek az úszó dolgaikról a parton kipakolni, furcsa hangon kiabálnak egymásnak, mint akik máris otthon érzik magukat. Miért sietnek? Itt minden megvan, ami csak kell, mindenki elfér a bőség asztalánál. Majd megtanulunk együtt élni egymással.

De várjunk csak: valami furcsát látok a kétlábúak szemében. Szikárak ezek a figurák, elgyötörtek, mintha hosszú napok, hetek, hónapok óta hiányozna nekik valami. Talán nem ettek, nem ittak eleget? Talán fáradalmas volt az útjuk?

Mit tehetnénk, hogy segítsünk nekik? Nem tudom, hogy ők értenek-e minket, és hogy mi értjük-e őket.

dodo.jpg

Furcsán néznek ránk. Még mindig itt őgyelegnek közöttünk, ahogy mi közelről nézegetjük őket. Az egyikük elővesz egy husángot. Milyen izgalmas! Megsuhintja, lecsap vele, nahát! Most még többen köré gyűlünk, hiszen ilyet még nem láttunk. Valami... történik! Rácsapott egy társunkra, aki elterült és nem mozog többet. Ez vajon mit jelenthet? Ilyet mi még nem láttunk, mi itt nyugalomban, békében élünk, kérem szépen. Most más kétlábúak is előveszik husángjaikat, és elkezdenek csapkodni. Furcsa dolgok történnek, egyre több dodó terül ki.

Ez valami bajt jelent? Baj? Mi ennek a hírét se hallottuk eddig. De mi így is rengetegen vagyunk, élelem van bőségesen, ma és holnap is ehetünk, ihatunk tovább, hát nem? Majd megtanulnak együtt élni velünk ezek az idegenek, hiszen látni fogják, hogy nincs ennél jobb hely a világon.

Az idegenek egyre több dodót csapnak le... mintha... mintha kimúltak volna. Ez létezik? Lehet, hogy vannak olyan idegenek, akik ránk vadásznak? Hát nem értenek meg minket? Hát nem látják, hogy mi nem vagyunk olyanok, mint mások, mi már nem bántunk senkit és nem akarjuk azt se, hogy minket bántsanak?

Jó lenne ezt elmondani az idegennek. Jó lenne, ha megértene minket. Szebb lenne így a világ. De nem értenek minket. Mi sem őket. Még mindig itt állunk tömegesen körülöttük, kíváncsiak a nyakunkat nyújtogatva feléjük. Néhányan nem mozdulnak, mások kérdőn néznek körbe. Van, aki pár lépést hátrébb lép. Várunk. Gondolkodnánk, azt hiszem, ha képesek lennénk még erre. De nincsenek szavaink arra, ami történik.

Mi ez az egész, mit lehet tennünk? Nem erre számítottunk. Azt hittük, ez nem történhet meg velünk. Azt hittük, ez csak mással történhet meg.

Valamit máshogy kellene csinálnunk? De tudunk még bármit máshogy csinálni? Képesek vagyunk rá? Vagy most már meg kell tanulnunk együtt élni ezzel?

De jó lenne ezt megbeszélni az idegenekkel. Nicsak, az egyik épp felém tart. Elébe siessek? Várjak ki? Békében fogadjam, vagy... vagy támadjak rá? Azt hogy kell?

Egyre csak közeledik. Talán jó lenne elmenekülni.

Mindjárt ideér. Felemeli a husángját.

Azt hiszem, jobb lesz mégis inkább elmenekü

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr1412060339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szindbad 2016.12.20. 12:16:31

Nem kéne erőltetni az írást.

maroz 2016.12.20. 12:34:56

Ül a hülye dodómadár az évek óta veszteséges káeftéjében, a feje benne valamiféle éppen aktuális seggben, így naná, hogy nem veszi észre, miszerint az egyik idegen azért bunkósbotozza le őt mert a másik idegen (akinek amúgy a faszát szopja) meg történetesen az egyik idegent bunkósbotozta szét az otthonában.

Kész haszon, ha kipusztultok végre, hajrá, Ali, üsd-vágd!

Virág et. 2016.12.20. 12:35:33

Hülye dodók, inkább építettek volna falat, az hogy megállította volna a portugál armadát! De ezek a szerencsétlenek, inkább tátott szájjal várták a véget! Jól megírta az aranytollú mester!

Az picit ront a történeten, hogy nem a portugál tengerészek verték husánngal agyon a dodókat, hanem a macskák és a kutyák ölték le őket, a maradék meg kihalt, mert kivágták a fákat és megsemmisítették a környezetet, ahol éltek. De az analógia mesteri! Legalább három trafikot megér, ha engem kérdeztek.

A németek is hülyék, ha nem fogadnak be egy aleppói menekültet sem, akkor a pakisztáni nem követ el terrotámadást. Kivéve, ha tartózkodási engedélye van, mint a nizzainak, de ez már ilyen libsi maszatolás, ugye. Meg amúgy is, minek adnak ezek tartózkodási engedélyt holmi külföldieknek, mi? Amikor 300 millió európainak meg nincs, mi?

Bell & Sebastian 2016.12.20. 13:49:41

@Virág et.: A mintamókust meg kinyomta az amerikai~ az életteréből, mi? Nagyobb, agresszívabb, fifikásabb. Kiáltson mókuscaustot, mert a maga bőrére megy. Szeretne látványosság lenni, taxidermiában? Csak tessék.

GNDL 2016.12.20. 16:01:42

Most nem is azon tépődök igazán, hogy mi a francot olvastam, hanem inkább azon hogy miért... :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.12.20. 16:58:11

Ez akkor lett volna érdekes, ha P.Bence írja. Így triviális.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2016.12.20. 19:35:37

@Holger Hartland:
ez majdnem olyan szar, mintha maga írta volna :)

Herr Stacheldraht Leger 2016.12.20. 21:09:46

már megint szidja ergé a ghaith pharaont.

tireless treehugger 2016.12.21. 00:17:26

@Szindbad:

>>Nem kéne erőltetni az írást.

jogos, tömör, pontos.

a cikkhez:

>>Mindjárt ideér. Felemeli a husángját....

isten keze nem ver bottal.

a tavalyi ámokfutásod után megérdemled hogy ilyen gondolataid legyenek.
amikor meg lesz írva a migráncsidőszak történelme, ott leszel majd a szégyenpadon., de ebből majd semmit sem érzékelsz, bayer zsoltival aristoval építitek saját alternatív valóságotokat, az uszításotokra mindig találtok idióta közönséget., csak nézd meg a mandiner.hu fórumja milyen sötét barmokat vonzott hozzátok.

a kassza csilingel lélek eladva izraeli passport a zsebben, kihagytam valamit?,.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.12.21. 00:38:42

@Virág et.:
"A németek is hülyék, ha nem fogadnak be egy aleppói menekültet sem, akkor a pakisztáni nem követ el terrotámadást."

Nem a pakisztáni követte el, hanem egy ismeretlen.

Pedig hogy ki volt találva, nem? Ráverték volna egy kisstílű bűnözőre és sikerült is félrevezetni a hatóságot egy pár óráig, ami nagyon hasznos lehetett a valódi elkövetőnek. Aki valószínűleg sose lesz meg, tehát lehetett akárki is. Mondjuk egy bérgyilkos.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.12.21. 01:09:44

@Bell & Sebastian:

"Kiáltson mókuscaustot" --- írja.

:-D

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.12.21. 01:34:00

@rajcsányi.gellért (ergé):

A Koránban írva van, hogy a hitetlenek mind idióták. És ha föltesszük a muszlim szemüvegünket, láthatjuk, hogy valóban végtelen Allah bölcsessége, mert, lám, tényleg (idióták).

A muszlim törökök, akiknek Allah megvilágosította elméjét, az ankarai orosz követ gyilkosának szüleit és testvérét is tömlöcbe vetették, mert tudják, hogy a hit egy valóban elszánt harcosát nem rettenti el tettétől, hogy megölhetik, ám az, hogy cselekedeteit szeretteink torolhatják meg a hatóságok, minimum elgondolkoztatja.

Egy muszlim szemében, ha mégoly ártatlan és békés lélek is, mint egy ma született bárány, az a tény, hogy az európaiak a 28646-ik iszlamisták által elkövetett tömeggyilkosság után sem értik meg, hogy milyen komoly és végzetes veszélynek vannak kitéve a muszlimok részéről, idiotizmusuk és életképtelenségük bizonyítéka --- akik csak azt kapják, ami jár nekik és amit megérdemelnek.

maroz 2016.12.21. 06:44:20

@bbjnick: A vicc az, hogy baszom-nembaszom, de én is európai vagyok. Meg ha jól sejtem, akkor te is. Meg a Lauder is. Ja nem, az amerikai. Akkor most hogy is van, jut eszembe? Az amerikaiak okosak? Mínusz a muszlinamerikai, ofkorz, ő nem is kérdés, mert ő difótból okos, Koránilag.

Szóval hogy a faszomba' is van ez a nagy kollektív fasírtkeverés, mi a bánatért mosol te össze például engem azokkal a nagytőkés gennyzsákokkal, akik számolatlanul és méretlenül adják el a fegyvert olyan államoknak, amelyekkel a nagyhatalmak a tőkés gennyzsákaik érdekében pufferháborúkat vívatnak?

Te tudsz ezekkel azonosulni? Te velük együtt vagy európai? És onnan, a lábaik közül ugatsz - például - engem, aki nem tudok? Nem képzelhető el az, hogy történetesen pont te vagy az idióta, mert hagyod magad úgy átverni, mint szart a gyoda-kerítésen? Szerintem mindenképp, és emiatt talán már érdemes szóvá tennem, hogy amikor összeeurópaizod magad akkor figyelj arra, hogy abban az általad kiszart európaiságban sokan nincsenek ám benne, mert se nem nagytőkések, se nem a nagytőkések lábai közül csaholó pincsikutyák, hanem olyanok, akik ugyanúgy a szopóoldalon vannak, mint a muszlinok és egyéb szövetei a neoliberális tőke által rojtosra szétbaszott emberiségnek.

Herr Stacheldraht Leger 2016.12.21. 07:17:23

@Doomhammer: az iszlám állam vállalta a merényletet. ők ugye közismerten norvég cserkész kislányokkal dolgoznak. a tomboló viking radikalizmust pedig közismerten csakis a sivatagi szelídemberek betelepítése mérsékelheti.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.12.21. 08:01:09

@maroz:

Velem (úgy értem: ellenem) akarod az osztályharcot megvívni? [........../.]

Conchobar 2016.12.21. 09:11:02

Hülyeség a posztban erőltetett párhuzam. A mostani, Európában honos dodók nem azért vesznek majd ki, mert elkényelmesedtek és elszoktak a harctól. Harc most is folyik, csak éppen nem a jövevények ellen, hanem egymás között, és ez a belharc az, ami gyengít. A baloldali/ballib dodó (most még) bagatellizálja, sőt támogatandónak tartja a jövevények beszivárgását, hiszen neki markánsan mást kell mondania, mint amit a jobboldali dodó mond. Csakhát a jövevények baloldaliakat is fenyegetik a bunkósbotjukkal, sőt őket fenyegetik csak igazán (pl.a buziházasságok erőltetése okán)

Tündér_Lala 2016.12.21. 09:24:56

@Virág et.: Mint minden példa, analógia kicsit sántít. Viszont tökéletesen rámutat arra, hogy ha nem ismerik fel a veszélyt, azt sem megelőzni nem tudják sem védekeni ellene nem képesek.

A kérdés inkább az, hogy Merkel és vezetőtársai ennyire ostobák vagy szándékeosan viszik társadalmaikat vágóhídra (a tollashátúakat még most is altatva).

maroz 2016.12.21. 09:40:52

@bbjnick: Nem, hiszen nincs más osztály, csak az elit, tehát ha harc lesz, az előbb belharc lesz, én viszont nem vagyok elit, tehát nem az én harczom lesz.

Veled ideológiai ellentétben leledzek. Nekem nem sikerülődött identitás szintjén azonosulnom azzal az általam nem teljesen értett európaisággal, amivel egyeseknek igen. Amikor a te szövegeidet olvasom akkor egy ilyen, már megbocsáss, de eléggé sztereotipikus azonosulást látok, de látom ezt egyes ismerőseimnél irl is. Vett a csóka egy antikoltnak kinéző nagy és nehéz fotelt a holland bútorturkálóban, beszuszakolta a száz kvadrátos nyeregtetősbe, abban a szobában a műanyagablakokat vastag drapériákkal takarta el és mindettől rájött, hogy ő konzervatív, európai, aki a többi idiótával ellentétben arra hivatott, hogy a Búzavirág utcában megvédje Európai Értékek nevű akármit a gaz ellentől, aki - pár éve ezt még nem tudta, de mára már megmondták neki - most a muszlin. Nemrég még a kamanyizmus volt, aztán egy picit a nácikok is voltak, meg azok, akik nem eléggé toleránsak (hogy mivel, azt nem tudni ma sem), most a muszlinok, de ha az ügy úgy kívánja, akkor castingolnak még pár ágenst, felkészülnek a spanyolok, a portugálok, az olaszok, a görögök és persze ne hagyjuk ki a félperifériás exkomcsikat is, hinaus mit uns!

Nekem lassanként identitás szintjén azokkal támad kedvem azonosulni, azzal a túlnyomó többséggel, akiknek ha belegebednek sem sikerül azonosulniuk azokkal a bizonyos nyugati értékekkel, mert maguk az értékek változtak meg úgy, hogy azokhoz szinte kizárólag csak individuálisan lehet hozzáférni és csak akkor, ha van rá bőségesen erőforrásod. A túlnyomó többségnek nincs és ami rosszabb: esélye sincs arra, hogy valaha is legyen. Marad az, hogy bérmunkásként tengeti az életét, céltalanul, értelmetlenül és vágyakozik meg szorong. Ma érdemben nincs osztály, hiszen az eliten kívül senki másnak nincs osztálytudata, így ma sajnos identitás szintjén csak tömegek vannak, osztálykötődés nélkül. A mindenféle kötődés nélküli, frusztrált és kilátástalan tömeg pedig brizáns elegy szokott lenni, már csak egy helyzet kell, amiben berobban.

Kik a te idiótáid? Magyarország bő 80%-a, akik az elmúlt 25-30 évben úgy átal lettek baszva az elitjük által, hogy azt tanítani kéne? Akiktől érdemben soha semmi meg nem lett kérdezve, így azért is nehéz őket leidiótázni, amiért hagyták, hogy az elitjük gyakorlatilag kiszervezze alóluk a saját országukat és olyan körülményeket teremtsenek, amikor már a saját életüket sem élhetik a saját országukban, csak amit a fejlettnyugat rájuk oktrojált? Most ezek az emberek kéne a fejükhöz kapjanak, hogy hűbasszameg, veszélyben a mi is, naná, hogy már megint az elit jólléte, és nekik kéne a muszlint szabni miszlikekbe?

Valamint: hogyan tudjak azonosulni azzal a centrumállamokbeli polgárral, akinek azért van többé-kevésbé tisztességes élete, mert erős államot tart fenn (annyira, amennyire), amelyik többé-kevésbé tisztességes közösségi szolgáltatásokkal nyalja ki a polgárai egy résznek a seggét nem kis mértékben azokra a pénzekre támaszkodva, amelyeket mi fizetünk be a német költségvetésbe, többek között a Deutsche Telekomon keresztül? Ők hogyan gondolnak rám? Nyilván nem mint egy általuk is kizsákmányolt csatlósállambeli félemberre, hanem mint egy feltörekvő emberszabásúra, aki még ugyan nem tud késsel-villával enni, de majd a német munkakultúra megtanítja, vagy mi.

Na, kicsit szétkalandoztam, mindegy, a lényeg, hogy nem igazán értem a te alapjaidat. Amit értek, az annyira inkoherensnek néz ki, annyi benne a belső önellentmondás, hogy engem már az is meglep, ha egyesek kutyafialtatáson túl másra is használják. Osztályharc helyett talán az alapokat kéne tisztázni, de annak sincs semmi értelme, mert már úgyis mindegy, hogy ki mit gondol, a jéghegy ott van a helyén, a hajó halad, a valcer szól, a sámpány fogy, mintha soha nem lenne holnap.

Szindbad 2016.12.21. 09:53:03

@még nem: Ezzel az írással nem az a baj, hogy migráncsellenes, hanem az, hogy szar. Ha mondjuk fordítva lenne, és egy olyan lény elmélkedéseit (pl. egy patkány) írta volna meg, amelyik a jég hátán is elél, bármit túlél, akkor is szar lenne.

Herr Stacheldraht Leger 2016.12.21. 10:08:14

@Szindbad: kérem szépen tessék akkor rittyenteni egy minőségi írást arról, hogy ha akkora, de aaakkora jóságos dolog és haszon a közel keleti szűretlen migránsözön, akkor mégis miért akarja mutti&co szétkvótázni ezt az isten ajándéka csudás embertömeget? rejtély :DDDD

conchita wurst 2016.12.21. 10:53:13

meg kell ölni az idegeneket, el üzni

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.12.21. 10:54:45

@maroz:

"Vett a csóka egy antikoltnak kinéző nagy és nehéz fotelt a holland bútorturkálóban, beszuszakolta a száz kvadrátos nyeregtetősbe, abban a szobában a műanyagablakokat vastag drapériákkal takarta el és mindettől rájött, hogy ő konzervatív, európai, aki a többi idiótával ellentétben arra hivatott, hogy a Búzavirág utcában megvédje Európai Értékek nevű akármit a gaz ellentől, aki - pár éve ezt még nem tudta, de mára már megmondták neki - most a muszlin." --- írod.

Ehhez annyira semmik közöm, hogy még vitatkozni sem tudok vele. :-D

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.12.21. 11:00:30

@conchita wurst:

Ne türelmetlenkedj, ha itt lesz az ideje, az elsők között leszel, Conchi, akikkel kis kedvenceid végezni fognak!

Conchobar 2016.12.21. 11:03:05

@Herr Stacheldraht Leger: "miért akarja mutti&co szétkvótázni ezt az isten ajándéka csudás embertömeget?" - A baloldalnak (SPD) alapvetően az a mondanivalója, hogy 'mi vagyunk a faszagyerekek, mi odaállunk minden nélkülöző, kirekesztett és elnyomott (ideértve a migránsokat is) mellé'. Lehetséges, hogy a nő Merkelnek megesett a szíve a sok koszlott szíriaiként mutatott gyereken és szülein, de az "&co" elsősorban olyasféle okból állhatott be a migránssimogatók táborába, mint amilyen okból Orbánék kerítésépítésbe és plakátkampányba fogtak. Nevezetesen, hogy ki akarják fogni a szelet a fő riválisuk vitorlájából (Németországban ráadásul most nagykoalíció van. A békés, ám meglehetősen ingatag belső egyensúlyt felborítaná az, ha a CDU inkább a CSU-t követné migráns-ügyben)

chrisred 2016.12.21. 11:15:14

Érdekes lett volna egy példázat arról, amikor az érkező idegenek lyukakat kezdtek ásni az ott élők lábai alá a sivatagban, és az onnan kiszivattyúzott bűzös, fekete anyagért kezdtek pofozkodni egymással.

nu pagagyí 2016.12.21. 11:27:13

A dodó minden törekvése, hogy megőrizze a dodóságát. Változásra képtelen, a változást akarókat dodótlanoknak tartja és száműzi. A külvilágot nem érti, ezért csak fenyegetésként jelenik meg borsónyi agyában. A dodó ágból-gallyból épít kerítést egyre fogyatkozó élettere körül, ahol még az "igazi" dodók élnek. Az egyre kisebb területen egyre kevesebb a békaszittyó és a csomós ebír, annak nagyobb részét is a vezérdodó - a dodóság megtestesítője - és a körülötte sürgölődő slepp falja fel. Pusztul a dodóság. De hát így van ez már 500 éve.

Conchobar 2016.12.21. 11:35:43

@chrisred: "amikor az érkező idegenek lyukakat kezdtek ásni az ott élők lábai alá a sivatagban" - Ennek a világnak már vége. Azokat a lyukakat az idegenek a helyi elittel együtt ássa már régóta. Azon a vidéken a gondot már rég nem az okozza, hogy mit visznek el az idegenek (pl. a "bűzös, fekete anyag"), hanem az, amit hoznak/hoznának: nyugati típusú demokráciát, individualizmust, buziházasságot, a nők félmeztelenségét, abortuszt stb.

pitcairn2 2016.12.21. 11:43:25

@Conchobar:

szerintem ezt gondold újra:)

JP Morgan Chase & The Saudi Oil Colony
hendersonlefthook.wordpress.com/2014/09/30/jp-morgan-chase-the-saudi-oil-colony/

How Zionism helped create the Kingdom of Saudi Arabia
mondoweiss.net/2016/01/zionism-kingdom-arabia/

még mielőtt valaki rosszra gondolna:

a második cikk fő profilban a brit "oszd meg és uralkodj" politikáról szól

divide et impera:)

chrisred 2016.12.21. 11:47:34

@Conchobar: Tévedés. Most is az olajért csapkodják agyon a dodókat arrafelé. Ha békén hagynák őket, nagyjából olyan arányban lehetne radikalizálniaz ott élőket ezekkel a témákkal, mint amilyen az MNA hívek aránya a magyar népességben.

Conchobar 2016.12.21. 11:57:20

@pitcairn2: "a második cikk fő profilban a brit "oszd meg és uralkodj" politikáról szól divide et impera" - Az kétségtelen, hogy sokan szeretnék az olajban láttatni a világ gondjait, de a valóság az, hogy az olaj jóval kevesebb szerepet játszik a világpolitikában. Az olajforgalomnak/kereskedelemnek már rég kitaposott útja van. A divide et imperát (már nagyon rég óta) senki se játszik, ugyanis nincs értelme. Hiszen az olajbiznisz eleve osztott (pl. nehezen tud zöld ágra vergődni az olaj árában Oroszország, Szaúd-Arábia meg Venezuela). Gond csak akkor keletkezik, mikor valaki fel akarja rúgni az olajjal kapcsolatos rég kialakult menetet, leosztást (pl. Szaddám), mikor valaki monopolizálni próbálja

Conchobar 2016.12.21. 12:01:36

@chrisred: "Most is az olajért csapkodják agyon a dodókat arrafelé." - Mert kurva sok olaj van Szíriában, Líbiában meg Afganisztánban, ugye? Nem zavar az téged, hogy véletlenül se az olajban gazdag Szaúd-Arábiában van a harc? Nem zavar az téged, hogy éppenséggel az olajból szerzett pénz működik Szíriában, Líbiában meg Afganisztánban (szaúdi meg iráni segítség képében)?

chrisred 2016.12.21. 12:48:51

@Conchobar: 1. Szíriában és Líbiában sok olaj van. 2. Az nem zavar, hogy Szaúd-Arábiában nincs polgárháború. Az viszont zavar, olajból szerzett pénz működik ezekben az országokban, szaúdi, iráni és orosz segítség képében.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.21. 12:51:04

@GNDL:

Mert a gazdád azt mondta, olvasd, s köss bele.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.21. 12:52:08

@nu pagagyí:

S miért kellene változni? Bezzeg a liberálisok sose változnak, mindig ugyanazt gágogják.

pitcairn2 2016.12.21. 12:52:48

@Conchobar:

elsősorban erre reagáltam:

"Azon a vidéken a gondot már rég nem az okozza, hogy mit visznek el az idegenek (pl. a "bűzös, fekete anyag"), hanem az, amit hoznak/hoznának: nyugati típusú demokráciát, individualizmust, buziházasságot, a nők félmeztelenségét, abortuszt stb. "

az olajdollárok elsősorban archaikus elnyomó-rendszereket konzerváltak, pl. a vahabiták szaúdi királyságát, amit fő profilban azért segítettek a világra a britek, hogy belülről is megosszák a muzulmán világot

az "oszd meg és uralkodj" pedig bevett hatalomtechnikai eszköz, millió formában játsszák ezt még ma is:)

(mind makro- mind pedig mikroszinten)

pitcairn2 2016.12.21. 12:58:13

@Conchobar:

az olajbizniszben különben az a legnagyobb hajtóerő, hogy az olajeladásokat USD-ben denominálják:)

(azaz keresletet generálnak a zöldhasú iránt)

és utána a Wall Street-re forgatják vissza a petrodollárokat

a szaúdi királyi család is JP Morgan-nél bankol már 1933 óta:)

"ARAMCO’s banker has always been Morgan Guaranty Trust. The Saudi Arabian government keeps the bulk of its money at Morgan as well. Morgan made loans to the Saudis based on oil revenues which the Saudis were receiving from ARAMCO, revenues which originated from Morgan ARAMCO accounts and were recycled back into Morgan Saudi accounts. Just as the Shah of Iran enjoyed an exclusive relationship with David Rockefeller’s Chase Manhattan, so was the House of Saud intertwined with the Morgan Guaranty Trust."

hendersonlefthook.wordpress.com/2014/09/30/jp-morgan-chase-the-saudi-oil-colony/

pitcairn2 2016.12.21. 12:58:47

@Conchobar:

J.P. Morgan celebrates 80 years
in the Kingdom of Saudi Arabia
www.jpmorgan.com/global/detail/1398669184407

alessandri 2016.12.21. 13:11:24

A muzulmánok, ilyen mértékü Európába érkezésével nem az a legnagyobb baj, hogy merényleteket követnek el, ez csak a legnagyobb viszhangot kiváltó része a jelenségnek. A baj az, hogy Európa épp most veszti el identitását: Hogy egyenlőek vagyunk, nők és férfiak, hogy egy kislány sportolhat, a fiúkkal együtt ha akar és úgy öltözködik, ahogyan kedve tartja, belszerethet valakibe, eldöntheti feleségül megy-e hozzá vagy sem, hogy művészeink szabadok, embert formázhatnak, színházba járunk, kávéházak teraszán együtt üldögélünk, alkoholt iszunk, Karácsonyt ünneplünk.
Franciaország összes nagyvárosában vannak már olyan negyedek, ahova nemhogy a rendőrség de nők sem merik betenni a lábukat. Észak-afrikai férfiak ülnek a káváházak teraszain vizipipázva. Németországban sorra zárnak be a több mint százéves múltra visszatekintő FKK-strandok, mert zavarja a most érkezettek érzékenységét....Így fogunk lassan mindent föladni, észre sem véve, Európának, úgy és amiért szeretjük vége.

konrada 2016.12.21. 13:13:53

B+! B+! B+!

Ezek a németek tényleg teljesen hülyék, megérdemlik, hogy jöjjön a bunkót tartó kéz!

Állítólag tudják ki az elkövető, országos körözést adtak ki ellene,
...de a személyiségi jogai védelmében kitakarták az arcát, nem írták ki a nevét, nehogy felismerjék!
Tényleg ennyire idióták???

www.bild.de/regional/berlin/weihnachtsmarkt-an-der-gedaechtniskirche/ermitter-haben-heisse-spur-49424038.bild.html

maroz 2016.12.21. 13:24:36

@bbjnick: Kiragadtad a leglényegtelenebb részletkérdést, lecsaptál a vörös farokra, és miért?

Tipp: talán nincs is érdemi mondanivalód? Übermensch-séged addig tart, hogy cúnyamuszlin, fúj, nemakarjuk? Fasz se kért rá, hogy vitatkozz, de ha mér annyira nagyra vagy a middel is, hogy ennyire bátran idiótázol azért az alapjaidat legalább illene tudnod elmagyarázni, de hát egy faszt, te az illemtanár vagy.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2016.12.21. 13:30:48

@maroz:

nincs már maga messze az öngyitől. menjen orvoshoz. teljesen bedilizett.

has 2016.12.21. 13:41:57

@Conchobar: Cak azokban az országokban egyszemélyi vezetés van, vagy konkrétan diktatúra. Ha nem rugják seggbe szaddamot, ma is nyugalom lehetne. Ne felejtsd el, hogy ez ott helyben vallásháború is. Ebbe tenyereltek bele előbb az oroszok, aztán amerika a csatlósaival.

ZX 2016.12.21. 13:49:16

@alessandri: Azt ugye tudod amit ide leírtál az egy baromság? Minden állításod könnyen cáfolható. Persze fel lehet húzni kerítést, de az csak arra jó, hogy amikor elegen lesznek és elegük lesz akkor ránk döntsék. Egyáltalán nem igaz az az állítás, hogy nem lehet őket asszimilálni.

bulista 2016.12.21. 13:50:08

Nagyon szegény, szerencsétlen kis ország a miénk, innen még a muszlim terroristák is külföldre menekülnek gyilkolászni, robbantani... Nekünk összesen egy hibbant vidéki fajmagyar suttyóra tellett, aki végre hajlandó volt két gyalogrendőr megnyomorítása árán életben tartani a migrácsok elleni gyűlöletet a kannás bort vedelő és pörköltszaftot felböfögő törzsszavazók körében. Hallelujah és áldott, békés ádventet - hogy a 4 %-os Kuszaszem Kapitányt idézzem, akinek még a kurváját és népes famíliáját is nem nekünk kell közpénzekből eltartani, enélkül talán még 15 ezer forintnyi Böske is jutott volna karácsonyra szegény nyuggerjeinknek...

maroz 2016.12.21. 13:50:21

@jose maria padilla: Á, nincs itt semmi baj, majd azt csinálom, amit te is szoktál, kijelentem, hogy nem akarom a bedilizést és akkor nem lesz. Hogy ez másoknak miért nem jut eszébe... azaz hoppá, most látom, hogy Merkel muttid is bemondta, miszerint nem akarnak együtt élni a terrorral. Te súgtál neki?

bulista 2016.12.21. 13:54:35

@bulista: "akinek még a kurváját és népes famíliáját is nem nekünk kell közpénzekből eltartani" - a "nem" itt téves - dehogynem, nekünk kell őket (is) eltartani...

konrada 2016.12.21. 13:58:04

@ZX:
...a fene tudja, mi az igaz.
Nekünk magyaroknak - amikor itt voltak - nem sikerült...
Igaz, fordítva se, ki is halt az Alföld...

A bosnyákoknál, albánoknál már sikeresebb volt az asszimilálódás....

ZX 2016.12.21. 14:01:31

@konrada: Na jó, de ott akkor politikai szempontból is megváltozott a helyzet nem kicsit. Az elviselhetetlenségig fokozott adók nem tettek jót a néphangulatnak. Ugyebár a "harács szép szavunk" is innen ered.

Conchobar 2016.12.21. 14:04:07

@has: "Ebbe tenyereltek bele előbb az oroszok, aztán amerika a csatlósaival" - Afganisztánban valóban az oroszok tenyereltek előbb: 1979-ben, ha az angol–afgán háborúkat (1838–42, 1878–80, 1919 a Barakzai-dinasztia uralma alatt Afganisztán elvesztette területének nagyobb részét és autonómiáját az Egyesült Királyság javára) nem tekintjük

nu pagagyí 2016.12.21. 14:09:43

@has: "Ha nem rugják seggbe szaddamot, ma is nyugalom lehetne. "

Szerinted tehát Rákosit sem kellett volna seggbe rúgni? Van az úgy, hogy a népnek tele lesz a töke, és akkor nem foglalkozik a következményekkel. Lehetett volna jobb is, ha nem kavarnának Szíriában mindenféle külső erők. Az Iszlám Államot támogatja valaki és persze Szaddamot is támogatja a minden diktátort támogató közeli barátunk.

Conchobar 2016.12.21. 14:13:26

@pitcairn2: "J.P. Morgan celebrates 80 years
in the Kingdom of Saudi Arabia" - Hagyjad már a hülyeséget! "A mai állam létrejötte Abdul Aziz Ibn Szaúd nevéhez köthető, aki mint a fundamentalista vahabita szekta feje, megszerezte az uralmat Nedzsd (1914), majd Hidzsáz (1925) felett, Szaúd-Arábia néven egyesítve a területeket", viszont "1938-ban fedezték fel az ország óriási kőolaj-készletét. A nagyszabású kitermelés 1946-ban indult. Azóta a kőolaj Szaúd-Arábia nemzetközi befolyásának az alapja". Tehát Szaúd-Arábia a létét a nem az olajnak, hanem szélsőséges iszlámnak tudható be. Ami a Morgant illeti, csak annyi történt, hogy az expanzív nagytőke és a helyi hatalmasságok egymásra találtak, és az újfajta gyarmatosítási szabályoknak megfelelően osztoztak a dohányon

kalbász 2016.12.21. 14:13:47

Az fájóan hiányzik belőle, hogy azokat a dodókat akik figyelmeztetnek a veszélyre, kiközösítik, illetve elkergetik. :)

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2016.12.21. 14:15:35

A honfaglalók jönnek.

Folyamatsoan jönnek.

Megölnek minket.

Az ostoba dodók még nyugtatgatják azokat akik tisztán látják a folyamat végét.

Tisztán látják, mert mindenhol ez történt.

Ahol a muszlimok többségbe kerültek ott a keresztények és mindenki más is ki van írtva, biztos ami biztos legalább 10 évenként.

Máspedig annyian jönnek, hogy hamarosan az EU-ban is többségben lesznek.

Aki hagyja magát megnyugtatni, az meg is érdemli a sorsát !

De én nem nyugszom !
Én élni akarok !

kalbász 2016.12.21. 14:16:05

@nu pagagyí: Annál ami most van Szaddam 100x jobb volt és nem, nem kellett volna seggbe rúgni.

A másik az, hogy Szaddamnak meg Kadhafinak egy bűne volt, ha ezt nem követik el, nyugodtan diktátorkodhattak volna.
Nem dollárért akarták adni az olajat. Ez pedig az usa gazdaságának az alapja. Ez megér bármilyen konfliktust.
Bármilyet.
Sőt nem is baj ha destabilizálódika térség, hiszen az eu-nak emg az oroszoknak eggyel több gondjuk lesz. Az csak jó az usa-nak.

konrada 2016.12.21. 14:17:28

@nu pagagyí:
...ha a magyar népesség is klánokból(törzsekből) állna ma is, úgy lehet, mert ha itt is neki állnának gyilkolni egymást a katolikusok-reformátusok (és közösen együtt a más Istent tisztelőket), hát nem biztos, hogy bántuk volna, hogy egy Kádár nevű véres kezű diktátor rak rendet.
...de ez a közelkeleten oly népszerű hagyomány valahogy hiányzik a mi népi hagyományainkból...

maroz 2016.12.21. 14:21:35

@Legeslegalja:

"Én élni akarok ! "

Na, mondom én, hozé mária paella nagy ötlete, miszerint csak akarni kell és minden frankón működni fog egyre népszerűbb! Akard, nagyon, nagyon erősen és milyen jó is lesz, ilyen egyszerű.

Conchobar 2016.12.21. 14:22:33

@nu pagagyí: "Szerinted tehát Rákosit sem kellett volna seggbe rúgni?" - Ne értetlenkedjünk már! Minden népnek saját magának kell eldöntenie, hogy megfelel neki az a rendszer, vagy sem. Más szavakkal: nagyon rosszul hangzik a nem irakiak szájából az egyszemélyi hatalomra meg diktatúrára való hivatkozás, ez ugyanis számukra a legmegfelelőbb indok az irakiak belügyeibe való beavatkozásra (a nyugatiak az diktatúrára és demokráciára hivatkoznak, az irániak meg a szaúdiak meg az iszlámra hivatkoznak)

nu pagagyí 2016.12.21. 14:32:42

@kalbász: Szerintem Szaddámot a népe ítélte meg. Nincs értelme helyettük okoskodnod. Egyébként nem az amerikaiak kavarnak leginkább a Közel-Keleten, hanem az oroszok. Legfőbb céljuk, hogy lezárják az Európa felé vezető alternatív utakat, amin olajat és gázt szállíthatnának onnan. A projekt elég jól halad. A törököket már domesztikálták egy álpuccsal. A tömeggyilkos Szaddámot éppen most helyezik vissza a posztjára, akit ezáltal kiválóan tudnak zsarolni, mert ha nem paríroz, a nép elé vetik. És említsük meg a Krím elfoglalását, a magyarországi Orbán-féle puccsot, a beavatkozást az amerikai választásokba, vagy a szüntelen kavarást a balti országok körül. Igen, itt vannak újra, kezdhetsz oroszul tanulni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.12.21. 14:36:49

Kik az éhes emberek, akik fel akarják falni a dodókat? Hát vagy az iszlamisták, vagy a neonácik.

www.thelocal.de/20161221/who-is-behind-the-berlin-truck-attack
" While it seems highly unlikely that anyone but an Islamist or an Islamist group staged the attack, recent German history does caution from drawing swift conclusions.

A series of murders on Turkish shop owners through the first six years of the century were blamed for years on the Turkish mafia, and the press nicknamed them the "Döner murders". They were in fact carried out by a neo Nazi terror cell called the NSU."

Conchobar 2016.12.21. 14:40:25

@nu pagagyí: "Egyébként nem az amerikaiak kavarnak leginkább a Közel-Keleten, hanem az oroszok." - Mindig öröm olvasni egy elfogulatlan és részrehajlás-mentes kommentet

Conchobar 2016.12.21. 14:43:44

@nu pagagyí: "Szerintem Szaddámot a népe ítélte meg." - Már amennyiben az amerikaiak és az angolok az ő népének tekintendők (másodjára az iraki tömegpusztító fegyverek létének ürügyével támadtak Szaddámra)

nu pagagyí 2016.12.21. 14:46:31

@Conchobar: Amíg Irakban csak "belügy" volt a diktatúra, nem avatkoztak be az amerikaiak. A katonai beavatkozást Kuvait iraki megszállása váltotta ki, majd a pofán csapott diktátor bosszúszomjas hősködése, az ENSZ ellenőrök be nem engedése, a sutyiban való fegyverkezés. Az amerikaiak leginkább akkor avatkoznak be, ha a szövetségi rendszerükbe tartozó országot támadás ér, vagy őket fenyegeti valamelyik terrorállam terrorcselekményekkel. A diktatúrák ellenzékét természetesen támogatják, nem fegyverrel, hanem eszközökkel, pénzzel, tekintéllyel és nem hátsó szándékkal, hanem saját népük elvárásának megfelelve. De ez nem hogy hibájuk, hanem erényük. Utóbbit persze csak akkor látod be, ha még nem veszett ki belőled minden jószándék.

bobbafet 2016.12.21. 14:47:54

Vajon miért támadt az az érzésem, hogy a poszt szerzője lenne az első, aki kipusztulna, ha valóban meg kellene küzdenie az életben maradásért?

nu pagagyí 2016.12.21. 14:49:46

@Conchobar: Észre kéne venni, hogy néhány dolog megváltozott, mióta utoljára resetelted az agyadat.

csentecsa 2016.12.21. 15:01:56

Nagyon hamar meg fognak itt változni a dolgok a muzulmán "hódítók" számára. Keserves ébredés lesz..
Nagy igazság, hogy a történelem ismétli önmagát..

csentecsa 2016.12.21. 15:05:09

@nu pagagyí: A dodónak esélye nem volt azok ellen, akik rá fenték a fogukat. Európának van esélye, hogy kisöpörje a muzulmán mocskot.
A paradigmaváltás elkezdődött: 10-20 év múlva nem fogsz ráismerni erre a földrészre..

csentecsa 2016.12.21. 15:06:16

@nu pagagyí: Sztem ezt a mondatot inkább a tükörbe nézve kellene elmondanod..:)

csentecsa 2016.12.21. 15:08:37

@kalbász: No igen, ők lesznek a náci, kirekesztő dodók..:)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2016.12.21. 15:13:15

Tulajdonképpen hálásak lehetünk a terroristáknak, hogy még azelőtt megmutatják, hogy nem fog menni a muszlimokkal az együttélés, mielőtt több tízmillióan jönnének. Most még tudunk valamit tenni a beözönlésük ellen.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2016.12.21. 15:13:47

Ez persze az áldozatoknak nem vigasz. :-((

nu pagagyí 2016.12.21. 15:19:18

@csentecsa: Ja, pont olyan lesz, mint, ahonnan menekülnek a mostani szerencsétlenek. Vallási bigottság, gyűlölködés, állami terror. Ha jól értem, valami ilyesmit akartok.

konrada 2016.12.21. 15:20:40

@konrada:
...és a helyzet bonyolódik: ez bizonyos - az országos körözésen kitakart arccal szereplő - Anis A. (név személyiségi jogok miatt szintén nem írható) a sivatagos Tataouine-non született...
...ha minden igaz, mert fogták el más hamis papirokkal is, mielőtt kiengedték....

ezek tényleg teljesen hülyék....

conchita wurst 2016.12.21. 15:21:08

minden civil áldozatért az iszlám 100 kattonáját kell megölni, statáriumot bevezetni

nyilvános kivégzéssel ahogy otthon csinálják

abból majd tanulnak

nu pagagyí 2016.12.21. 15:22:52

@conchita wurst: Menj Palmürába, ne itt hősködj.

csentecsa 2016.12.21. 15:23:43

@nu pagagyí: Nem "mi" akarjuk, de ez lesz a szükségszerű következménye annak az esztelen migránspolitikának, amit propagáltok.
A történelem az élet tanítómestere. Jobb lenne vigyázni..

conchita wurst 2016.12.21. 15:33:10

+arabról eleve feltételezed h hazudik, aki volt már turista az araboknál az is tudhatja milyen lehúzók, levakarhatatlanok a nyugatiakkal

-minden amit a határon mondanak kamu
-a nevük, szül dátumuk, foglalkozásuk, a NEMük(!) kamu
-az a néhány akinek van igazolványa (mint pl. a kamionos TERRORARAB már ki van utasítva de van még másik 3 kamu neve+igazolványa amivel simán bevándorol újra, esetleg másik országban próbálkozik

AZAZ: ha van az EUn belül egy adót évek óta fizető arab (akár ÁLAMpolgár) aki kezeskedik a 'menekültért' akkor beléphet és lakhat az arabnál ideiglenesen - ha az eljárásban kiutasítják, v. BCS-t követ el (bolti lopás IS), akkor kikísérni az EUból és a meghívóját is kidobni családostól.

ZX 2016.12.21. 15:39:07

@conchita wurst: Először is nem egy kibaszott torrentoldal vagyunk, másodszor meg többször voltam arab országban. Ha téged átbasztak akkor az a te hibád, hogy nem tudsz alkudni. :)

morph on deer 2016.12.21. 15:41:10

@conchita wurst:
"nyilvános kivégzéssel ahogy otthon csinálják"

Végre lesz mire használni a stadionokat!

Meg a lőtereket is, hogy legyen elég képzett itéletvégrehajtó, mert milyen szégyen is lenne, ha nem tudnánk kiállítani a megfelelő számú gylikolásvággyal megáldott hazánkfiát, mert nem találnának célba...

Ez az igazi előrelátás, látjátok?
Lám, milyen jó, hogy bölcs vezérünk időben gondoskodott a megfelelő létesítmények rendelkezésre állásáról..!
Rajta nam lehet kifogni!

nu pagagyí 2016.12.21. 15:43:34

@csentecsa: Vannak migránsok és vannak terroristák. Nem érdemes összekeverni őket, mert akkor tényleg arra a következtetésre juthatsz, hogy meg kell valósítani kedvenc rémálomvilágodat, amit egyébként ha megvalósulna, valószínűleg te sem fogsz már szeretni.

Jean Sol Partre 2016.12.21. 15:43:39

@maxval bircaman BircaHang szerk: jé, te itt? Azt hittem, te rúgtad le azt a nőt Berlinben, azért tűntél el.

Jean Sol Partre 2016.12.21. 15:44:26

@maxval bircaman BircaHang szerk: evolúció, az alkalmazkodás képessége, tudod.

chrisred 2016.12.21. 15:49:28

@has: Lehet, hogy ezt gondolták a kuvaiti dodók is.

conchita wurst 2016.12.21. 15:56:03

@nu pagagyí: ezert kell szemelyi felelos minden 'migrancsnak'. Aki szemelyesen befogadta az felel érte. Ha mégis terrorista vagy nem fizet több adót mint amennyibe kerül 1 évvel az érkezése után, ki kell dobni a befogadóval együtt az EUból, miután megtérítették a kárt.

alessandri 2016.12.21. 15:57:24

A francia rendőrök egy hónapig tüntettek a no-go zónák miatt, miután molotov-koktéllal gyújtották föl a járőrautójukat az ún. "érzékeny" külvárosokban élő muzulmán fiatalok. Hát ilyen az, amikor nem csak te szereted a bevándorló de ő is viszontszeret.:))

nu pagagyí 2016.12.21. 15:58:18

@conchita wurst: A te károkozásodért vajon ki legyen a felelős?

conchita wurst 2016.12.21. 15:59:57

Jó elbánást kell biztosítani az arabnak, azaz ha jól viseli magát meg kell neki adni a lehetőséget a nyelvtanulásra + képzésre (ezekre 1 éve van). Ha nem megy át a vizsgán kidobják az EUból ha nem fizeti ki a képzést kivégeznek egy másik arabot, ennyi.

ZX 2016.12.21. 16:01:42

@conchita wurst: Lassan beszedhetnéd a gyógyszered.

conchita wurst 2016.12.21. 16:06:07

terroristának kell minősíteni azt is akit kiutasítottak de nem hagyta el az EUt

ezzel már jó pár rémtettet meg lehetett volna előzni pl. a berlini esetet is

az ilyen migri tven kívüli a skalpja 10ezer euró, 2 hét alatt rend lenne

nu pagagyí 2016.12.21. 16:07:42

@conchita wurst: Az eleje speciel nem annyira elvadult ötlet, kár hogy aztán kijön belőled, hogy nem gondolod komolyan. A helyzet minden ellentmondása ellenére Európa lehetőséget kapott arra, hogy megszelídítse az iszlámot. Ez nyilván nem érdeke a mindenoldali vallási fanatikusoknak, a zavaros helyzetből hasznot húzóknak, de világot úgy gondolom előre vinné.

pitcairn2 2016.12.21. 16:15:06

@Conchobar:

inkább te hagyd a hülyeséget, Szaúd Arábia BRIT PROTEKTORÁTUSKÉNT indult...

"The Treaty made the lands of the House of Saud a BRITISH PROTECTORATE and attempted to define its boundaries......

Also, he agreed to enter the ___war against the Ottoman Empire___ (the Middle Eastern theatre of World War I) as an ally of Britain.

Treaty was the FIRST TO GIVE INTERNATIONAL RECOGNITION to the fledgling Saudi state."

en.wikipedia.org/wiki/Treaty_of_Darin

conchita wurst 2016.12.21. 16:15:24

@nu pagagyí: európa annyit akar h biztosítsa a nyuggerei jólétét

szekuláris birodalom vallás nem érdekli, a humánum meg pláne nem

elpuhult birodalom mert azt hiszi az arabokat sem érdekli a vallás

sokféle bevándorló van, akikkel pótolni kell a nyugati munkaerőt

1.kelet-európai nagyon jó könnyen adaptálódik csak nem elég számos, még az ukránnal/orosszal együtt se (kivéve cikányok)

2.kínai, vietnami szintén jó ha nem is adózik nem is lóg a szocrendszeren nem balhézik

3.szekuláris+keresztény arab már rosszabb de van aki használható

4.moszlimarab több mint fele radikális otthon sem dolgoznak el lehet menni megtekinteni bagdadban milyen a helyzet v. bármely arab nagyvárosban, kifejezetten balhés, nagyon szaporodik

5.leghasználhatatlanabbak az afro-majmok, ez is bünöző fajta de ezek legalább korán halnak mert mind drogos - persze most ők is szíriaiak jelenleg a regisztrációjuk szerint

pitcairn2 2016.12.21. 16:20:42

@Conchobar:

Brit fegyverekkel és brit támogatással egyesítette a félszigetet )legalábbis a javát), a vahabita fanatikusokat a britek az általuk imádott "oszd meg és uralkodj" politika keretében használták először az Oszmán Birodalom szétverésére, majd a muzulmán világ meggyengítésére

Hidzsázt a szent városokkal - Mekkával és Medinával - akkor adták nekik, amikor a mekkai sahriffal nem tudták aláíratni a brit/francia gyarmati expanziót a nemzetközi jog szintjére emelő békét...

"After World War I Hussein REFUSED TO RATIFY the Treaty of Versailles, in protest at the Balfour Declaration and the establishment of British and French mandates in Syria, Iraq, and Palestine. He later refused to sign the Anglo-Hashemite Treaty and thus DEPRIVED HIMSELF OF BRITISH SUPPORT when his kingdom was invaded by Ibn Saud. "

en.wikipedia.org/wiki/Hussein_bin_Ali,_Sharif_of_Mecca

pitcairn2 2016.12.21. 16:25:38

@Conchobar:

"Tehát Szaúd-Arábia a létét a nem az olajnak, hanem szélsőséges iszlámnak tudható be"

Szaúdi Arábiát a brit FOREIGN OFFICE-ban találták ki:)

ha nem illett volna be a kis __oszd meg és uralkodj__ játékaikba ez a fanatikusokkal telepakolt állam akkor sohasem jött volna létre

az 1930-as évektől kezdve meg leginkább néhány nagy olajcég, ill. Wall Street-i bank futtatja ezt a remek államot...

JP Morgan Chase & The Saudi Oil Colony
hendersonlefthook.wordpress.com/2014/09/30/jp-morgan-chase-the-saudi-oil-colony/

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.21. 16:30:28

@Jean Sol Partre:

Na látod. Az elkövető viszont nem bolgár, hanem cigány nemzetiségű.

conchita wurst 2016.12.21. 16:41:11

@maxval bircaman BircaHang szerk: én azt hittem a kárpátokon túli románokat meg a bolgárokat nehéz megkülönböztetni a cikányoktol

maroz 2016.12.21. 16:46:25

@maxval bircaman BircaHang szerk: Furcsa egy vidék az. Most olvasom, hogy a románoknak egy krími tatár nő lesz a gauleitere, aki mit tesz Allah, muszlin. Segíííícccsééég, a pamutok elfoglalták Romániát!!!

alessandri 2016.12.21. 16:46:43

A birka mit csinál itt? Etnikai kérdésekben is szakért!? Úgy tudtuk ő itt a homophob-szakértő.....

conchita wurst 2016.12.21. 16:49:49

@maxval bircaman BircaHang szerk: Tőlem ezt kérdezte a munkaadóm svejcba: nem láttad a cikányt? A hr-es kérdezte a bolgár targoncásról hogy bejött-e má.

A cégnél a termelésben a cikány a hivatalos nyelv.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2016.12.21. 16:52:56

Csak óvatosa nácikák! :-))

index.hu/belfold/2016/12/21/vadat_emeltek_egy_holokauszttagado_ellen/

"Vádat emelt a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség egy holokauszttagadó férfival szemben, aki januárban az egyik közösségi oldalon megosztott cikkhez írt hozzászólásával a nemzetiszocialista rendszer bűneit nyilvánosan kétségbe vonta - közölte az MTI-vel a fővárosi főügyész szerdán."

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2016.12.21. 16:59:47

@maxval bircaman BircaHang szerk: Tovaris birca! A testvéri román kommunista pártban megváltozott viszonyokra tekintettel, a migránsozást, muszlimozást most hanyagolja!
Helyette ballibezés, sorosozás, stb.

pitcairn2 2016.12.21. 17:07:06

@Conchobar:

különben ezt még az Ibn Saud Wikipédia szócikkben is egész jól leírják

1890-ben a Szaúd családot KO-val kiütötte az Oszmán Birodalom által futtatott Rasidi klán

a dicső vahabita szaúdi család az öböl menti brit protektorátusokban keresett védelmet és támogatást (először Katarban, majd Bahreinben végül Kuvaitban)

innen indították meg az ellentámadásukat, valószínűleg már a kezdetektől aktív brit támogatással

(ki a fenétől kaptak volna egyébként anyagi támogatást ebben a koldusszegény környezetben az oszmánok által támogatott Rasidi család legyőzéséhez?)

az I világháború kitörése után a britek nyíltan is színre léptek a szaúdi projektben, innentől kezdve a szaúdi állam hivatalosan is brit protektorátus lett, brit katonai támogatással és brit tanácsadókkal

a Rasidi családot is brit támogatással győzték le

Mekkát is a britek jóvoltából kapták meg

hogy miért?

azért mert ezek a derék emberek készséggel ELISMERTÉK a keresztény angolok és a franciák GYARMATI expanzióját...

en.wikipedia.org/wiki/Ibn_Saud

en.wikipedia.org/wiki/William_Shakespear_%28explorer%29

cardiobascuralis 2016.12.21. 17:31:25

@Virág et.:
A macskának azért egy 2-3 pulykányi madár (1 méter magas, 15-20 kg) kicsit nagy falat lenne. Már ahhoz is, hogy megtámadja.

midnight coder 2016.12.21. 17:54:41

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Vicces, amikor a vörösnácik a propagandaújságjuk megszüntetése nyomán a sajtószabadság megszűnte miatt visítoznak pár hozzászólással később pedig azon örömködnek, hogy nem hogy sajtó, de még szólásszabadság sincs.

midnight coder 2016.12.21. 17:59:22

@nu pagagyí: "A helyzet minden ellentmondása ellenére Európa lehetőséget kapott arra, hogy megszelídítse az iszlámot"

Az iszlámot nem lehet megszelídíteni. Főleg kívülről nem. Ehhez egy belső forradalom kell, ami szerintem pár száz év múlva le is zajlik majd Nyugat-Európában. De addigra már az európaiakra ott úgy fognak emlékezni, mint az amcsik az indiánokra.

midnight coder 2016.12.21. 18:01:17

@cardiobascuralis: Főleg patkányok, elvadult disznók, stb. okozták a pusztulásukat (tojást ettek). De az ember is vadászott rájuk és ette őket, mert ugyan nem voltak valami finom falat, viszont a semminél sokkal jobb, és nagyon könnyű volt őket elejteni.

csentecsa 2016.12.21. 18:14:36

@nu pagagyí: A migráció következménye ez a fajta terrorizmus. A 2015 óta tartó illegális migráns hullám közvetlen következménye, hogy Euróopában drasztikusan megnövekedett a terrorcselekmények ,szexuális zaklatások száma. És ez csak a kezdet, a dzsihád generáció már itt van, és harcra kész. Az Isis közel-keleti térvesztése után ide fogja áthelyezni működésének centrumát.Erre az európai társadamlamak egyre inkább olyan politikusokat, pártokat fognak hatalomhoz juttatni, akik majd valóban megoldják a problémát, de ez az európai muzulmánok számára keserves időszak lesz. Ki gondolta volna a századfordulón, hogy az európai zsidóságot gázkamrákban semmisítik meg 40 év múlva?

csentecsa 2016.12.21. 18:18:29

@nu pagagyí: Hát nem nagyon tűnik úgy hogy erre a "szelidítésre" bármilyen esély is lenne. Persze titeket a realitás nemigen szokott érdekelni, hisz egy dogmatikus álvalóságban éltek, irreális, álhumánus elvek mentén gondolkodva.
Előbb-utóbb azonban rátok vigyorog majd a valóság..

a nemzet fogatlan provokátora 2016.12.21. 18:27:17

@csentecsa: Minden akció reakciót szül, és a teuton reakció egy kurva kemény akció.Persze ez nem holnap lesz, de ha a németek egyszer berágnak, akkor tökéletességre törekszenek majd ebben a kérdésben is.;)

midnight coder 2016.12.21. 18:28:53

@csentecsa: Az effajta szelídülés csak belső folyamat eredménye lehet. Lásd Pl. reformáció, reneszánsz, humanizmus. De ilyen folyamatoknak jelenleg az iszlám világban sehol nincs nyoma. És nem is igen lesz még nagyon sokáig. Ehhez az kellene, hogy egységes iszlám legyen (ne legyenek sííták és szunniták) és egységes birodalmat alkossanak. És vagy 1000 év...

conchita wurst 2016.12.21. 19:32:55

A libsiknek újabb remek 5letük támadt! Arabokat a rendőrségre! Ugye utóbbi időben létszámgondok akadtak a svéd és a német helyi rendőri erőknél is úgyhogy mostantól az államnyelv ismerete nélkül is lehet majd pályázni Németországban, ha tudnak arabul, pastuul v. urduul. Egyelőre ez Guy Verhofstadt szerint egy kísérleti EU program, amit a mi adónkból fizetnek.

Remélem cigányokat is felvesz majd az EU rendőrnek, ott ahol nincs elég arab.

Herr Stacheldraht Leger 2016.12.21. 19:45:03

@Doomhammer: ezt szerintem beszéld meg a kamion kamikaze áldozatainak családtagjaival.

pitcairn2 2016.12.21. 19:48:15

@midnight coder:

egy kissé utána nézhetnél annak, hogy miről irkálsz

(a félreértések elkerülése végett: a fenének se kellenek illegális határátlépők)

conchita wurst 2016.12.21. 19:50:47

@Herr Stacheldraht Leger: minden évben küldünk pár kocsit német karácsonyi vásárokra

mostantól biztosíthatom az alkalmazottakat TERORtámadás ellen, pedig az ellen nem véd....vagy vehetek fel melléjük ARABelhárítókat

qrvajó, bizony mondom imádom az EU-t

Jean Sol Partre 2016.12.21. 20:13:26

@csentecsa: " A 2015 óta tartó illegális migráns hullám közvetlen következménye, hogy Euróopában drasztikusan megnövekedett a terrorcselekmények ,szexuális zaklatások száma."

ezt részleteznéd kicsit?

csentecsa 2016.12.21. 20:23:40

@Jean Sol Partre: Az nem egy cigó volt? Valami Sztojka..Bocs hogy náciskodom..:)

pitcairn2 2016.12.21. 20:24:09

@nu pagagyí:

köszönd ezt a nagy lehetőséget a Foreign Office-ban dolgozó stratégák zsenialitásának:)

mandiner.blog.hu/2016/12/20/egy_dodo_elmelkedesei/full_commentlist/1#c32004281

(+ az amerikai tanítványaiknak)

pitcairn2 2016.12.21. 20:26:15

@conchita wurst:

az államszervezéshez külső fenyegetés kell:) (+ belső ellenségek:) )

csentecsa 2016.12.21. 20:26:39

@Jean Sol Partre: 2015 előtt volt Németországban terrortámadás? Ugye hogy nem. Számos merénylőről derült ki, hogy a 2015-ben generált illegális migránshullám során érkeztek Európába, holott korábban az volt a szöfeg, hogy a két dolog között nincs és nem is lehet összefüggés..

chrisred 2016.12.21. 20:34:00

@midnight coder: Nem, az effajta szelídülés a társadalom alkalmazkodása a megváltozott környezethez. Ahogy a kis jégkorszak szétverte az európai rendi társadalmat, ahogy a termőföldek eltartóképességének radikális csökkenésével kihúzta a talajt a földbirtokon alapuló hatalmi elit lába alól és utat nyitott a polgárosodás felé; úgy a globális felmelegedés elleni küzdelem is kinyírhatja a nyersanyagexportra épülő gazdaságú, kasztrendszerű diktatúrákat.

Jean Sol Partre 2016.12.21. 20:39:31

@csentecsa: Hogy nincs összefüggés, azt nem tudom, kinek a szövege volt. Nem sokan tagadták, hogy érkezhetnek terroristák a migránsokkal is, mint ahogy külön is, meg mint tudjuk rég ott élők között is lehetnek, sőt, natív helyiek is akár. De az összefüggés még nem ok-okozat, azt kellene jobban megmagyarázni.

pitcairn2 2016.12.21. 20:45:53

@chrisred:

ja ez a globális felmelegedés izébizé kitűnő eszköz a világállam kiépítése felé:)

pitcairn2 2016.12.21. 20:47:49

@Jean Sol Partre:

szerintem az a legérdekesebb, hogy végső soron mi elől menekültek el

minimum idáig érdemes visszanyúlni:

Shock and Awe the initial bombing of baghdad
www.youtube.com/watch?v=NktsxucDvNI

Jean Sol Partre 2016.12.21. 20:54:30

@pitcairn2: a mostani menekültáradat győkere lehet, hogy ez, de a terrorral összefüggő bajok sokkal előbb elkezdődtek már.

conchita wurst 2016.12.21. 20:55:05

@csentecsa: nem a migrik miatt vannak a terortámadások hanem az arabok miatt

akik ott élnek 2-3 generácijó óta és már remekül integrálódtak

a migriket is bé fogják integrálni a terorista arab 'nyugatiak'

conchita wurst 2016.12.21. 20:59:22

nekem mongyuk ugyanúgy érdekesnek tünik hogy az arab otthagyta a papírjait a kamijonba

mint mikor a wtc füstölgő romjain megtaláták az arab gépeltérítő sértetlen útlevelét (mer ugyan soha a büdös életben nem omlott még össze acélépület a világtörténelembe se tüztöl se mástól de most mint megduttuk mególvadt, mármint az útlevél az nem)

inside job

pitcairn2 2016.12.21. 21:01:09

@Jean Sol Partre:

pl. a 80-as években, amikor a CIA horribilis összegeket ölt a mudzsahedinekbe?

Operation Cyclone
en.wikipedia.org/wiki/Operation_Cyclone

Jean Sol Partre 2016.12.21. 21:07:23

@pitcairn2: szerintem a gyarmatosítás vége felé, de az persze más irányból érkezett. De már a 70-es években marokkói terroristákkal viccelődtünk az osztályban, valami lehetett.
Amúgy meg nem nem nagyon értek a törihez, szóval nem mennék mélyebbre, nme akarok túl sok hülyeséget beszélni.

pitcairn2 2016.12.21. 21:11:08

@Jean Sol Partre:

és akkor okosabbakat irkálsz amikor a zsurnaliszták gondolataid idézed? :)

ez nem csesztetés volt, nyugodtan legyenek értékítéleteid a történelmi események kapcsán

Jean Sol Partre 2016.12.21. 21:14:17

@pitcairn2: igyekszem nem a zsurnaliszták gondolatait idézni (persze ezt maroz kapásból cáfolja, hiába igyekszem :D).
Tényleg nem vagyok jó töriből, rengeteg dolgot nem tudok, a saját tapasztalataim alapján igyekszem gondolkodni és abban reménykedem, hogy a logikám viszont jól működik.

conchita wurst 2016.12.21. 21:18:58

@pitcairn2: a BBC képén amivel a mai reteket keresik azon van ISIS zászló (vagy olyan arany-fekete lehet Lotus F1 zászló)

conchita wurst 2016.12.21. 21:29:57

én aztat mondom meg kell fordítani a bizonyítást, minden arabnak be kell bizonyítani hogy ő nem terorista-e

azoknak is akik 40 éve európában élnek, azoknak főlleg

ha nem tudja bizonyítani repül

conchita wurst 2016.12.21. 21:45:31

@Jean Sol Partre: vot mas terorista is?

csakarab vot, azert

pitcairn2 2016.12.21. 21:47:00

@Jean Sol Partre:

a logikai megközelítés a konteo-mocsárba süllyedés kapuja:)

pitcairn2 2016.12.21. 21:48:10

@conchita wurst:

és az "inside job"-ot is arabok szervezték? :)

pitcairn2 2016.12.21. 21:49:35

@conchita wurst:

meglepett volna ha nem lett volna

conchita wurst 2016.12.21. 21:52:19

@pitcairn2: eleg valoszinu

vagy veletlen lenne hogy obama is moszlim

Jean Sol Partre 2016.12.21. 21:53:14

@pitcairn2: igaz, ha ki akarom találni a történetet. De ha csak cáfolni akarom a hülyeségeket, akkor nem olyan veszélyes :)

maroz 2016.12.21. 22:10:09

@Jean Sol Partre: Manapság nem is nagyon lehet mást megcélozni, mint az igyekvést, amiről viszont tudjuk, hogy nehéz munka, tehát meg kell becsülni azt, aki egyáltalán belevág. ;)

ogli dzsí 2016.12.21. 22:27:31

jovore nem lesz munanelkuli segily nemetorszagban a mas eu-s tagorszagokbol jovoknek csak ha xy idot mar dolgoztak nemetorszagban

+fizetos autopalya lesz nemeteknel

=koszonjuk arabok, niggerek es bolgar cikanyok a szarnyalo europat!

Jakab.gipsz 2016.12.21. 22:55:17

A "dodó" madár nem eléggé pontos analógia, a természet frappánsabb, hasonlatot is felkínál az érdeklődő olvasók számára.
Éspedig a fürkész darázs szaporodási stratégáját, érdemes hasonlat gyanánt megfigyelni, ahogyan előbb átprogramozza (liberális demokraták) áldozatuk agyát (keresztény európaiak, elméjét), majd az alacsony szaporodási-ráta okán meginvitálja a nagy létszámú rokonságot a főideológus Soros Gyuri, a liberális demokrata. Gyuri képzett filozófus, remek üzletember és nagy filantróp, ez ilyen egyszerű, csak az elesetteken segít.
És még valami amit érdemes megfigyelni, azt ahogyan a mit sem sejtő áldozatban, bűntudatot gerjeszteni, figyelmét elterelni a valóság felől a régmúlt dolgok irányába, lásd (holokauszt biznisz). Természetesen megtörtént és úgy ahogyan azt sokan állítják nem tagadom, és nem szabad, hogy a nácik (nemzetiszocialisták), antiszemiták és a rasszisták ezt újra elkövessék, ezt állítom, erre biztosíték a jogállam. Mert ugyebár a vallás az magán ügy egy jogállamba és ha egy igazhitű muzulmának, van egy felesége meg két kisegítő barátnője és vagy húsz gyermeke, egyszerűen nem ér rá dolgozni, mert hiszen a gyermekek nevelése mindennél fontosabb, a szociális juttatások pedig alanyi jogon megilletik a nagycsaládosokat, tehát tiszteletbe tartjuk az önkifejezésének módszerét.
Egyszerűbb az európai nőknek az egyenjogúságért harcba küzdeni és jutalmul, úgy mint a férfiakat agyon dolgoztatni és adóztatni, ha pedig még is össze hoznak 1.2 gyereket abból az állami iskolarendszer nevel gender gyerekeket, a pszichoanalitikusok legnagyobb örömére.
Nem értem ezek a megátalkodott (szittya ázsia nomádok) konok magyarok miért értetlenkednek, szegregálják önmagukat,amikor egy szép újvilágrend van kibontakozóba.

pulsarito 2016.12.21. 23:05:37

@nu pagagyí:
"Az amerikaiak leginkább akkor avatkoznak be, ha a szövetségi rendszerükbe tartozó országot támadás ér, vagy őket fenyegeti valamelyik terrorállam terrorcselekményekkel. A diktatúrák ellenzékét természetesen támogatják, nem fegyverrel, hanem eszközökkel, pénzzel, tekintéllyel és nem hátsó szándékkal, hanem saját népük elvárásának megfelelve. De ez nem hogy hibájuk, hanem erényük."
---------------------
Fizetett bérkommentelő hülyegyerek, amikor ezt leírtad nem sült le a pofádról a bőr?
Ez a tipikus példája az USA és az európai nyaloncai undorító kettős mércéjének!
Itt nekiálltam hosszan taglalni a példákat, aztán rájöttem, hogy a magadfajta agymosott bérencnek teljesen fölösleges.
Röhejes, hogy az usa szinte a világ minden országának meg akarja mondani, hogyan éljenek.
Nem véletlenül gyűlölik őket Latin-Amerikától kezdve Ázsián át Afrikáig, sőt most már Európában is egyre t9bben.
Legalábbis akik nyitott szemmel járnak és nem csak a fizetett lakájmédiából tájékozódnak.

Bell & Sebastian 2016.12.21. 23:16:51

@Jakab.gipsz: Az amúgy briliáns gondolatmenet ott bicsaklik meg, ahol a vallástalan államot tetszik fölemlegetni.

Az államnak is van "vallása", bár igazi nem jutott neki, csak amolyan kvázi-vallás -féle / valláspótlék.
Ez momentán a neoliberalizmus hányat-foltos lepedője, hogy én is mondjak egy kis gusztustalanságot, a nagy állam mellé.

Fügeszezon van, amiben az a jó, hogy pont nem a fügedarázs jutott az eszébe, mert az is bír egypár, rendhagyó szokással, mint a magyar elitek.

Jakab.gipsz 2016.12.22. 00:07:47

@Bell & Sebastian:
Melik magyar elitre teszel gondolni, kis ország vagyunk de nekünk abból kettő van, a népiek és az urbánusok.

monddazigazatmar 2016.12.22. 00:50:29

Egészen elképesztő, hogy néhány primitív barom még mindig védi ezeket a tetű migráncsokat.

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.22. 04:09:43

be kell vezetni a texasi fegyverviselesi szabalyokat azt mindjar masfele mennek a bator migrancsok

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2016.12.22. 04:47:27

@ogli dzsí: Nagyon helyes elvtárs! Csak szidd a németeket, mert vallástól, szárazástól függetlenül nem engednek senkit élősködni magukon!
Csak nem érintett vagy? Nem kapsz dajcslandban munkanélküli segílyt?

annamanna 2016.12.22. 05:14:23

A cikk szerzője mit javasol a dodóknak? Mit tegyenek?

maroz 2016.12.22. 06:18:48

@ogli dzsí: Nem értelek. Ez a szarnyaló Európa amiről írsz már kissé megvénhedt, hullanak a fogai, satöbbi, ezzel szemben lett egy csomó üres lebensraum például Szíriában. Ilyenkor van az, hogy a fejedelem betelepít vagy párszázezer übermenschet a kiüresedő lebensraumba és azok ott megmutatják, hogy igenis a nyugati kultúra ott is virágzó társadalmat tud építeni, ahol a tőke szétbaszott mindent. Igaz, hogy pár éven belül a Közel-Keleten a 45 fok lesz az általános, igaz, hogy víz az speciel nem lesz és mindezeknek csak hab a tetején, hogy közben több nagyhatalom is pufferháborúsdit játszik a környéken, de mindettől csak még izgalmasabb lesz a kihívás.

Jelentkezz Merkel muttinál, hogy küldjön el téged is ilyen pionírnak, hadd mutathasd meg végre a nyugati értékeid működés közben is. Én neked szurkolnék.

Herr Stacheldraht Leger 2016.12.22. 07:34:20

@annamanna:

dodó helyet dadadada-dadadada (újratölt) dadadada-dadadada (újratölt) dadadadada-dadadadada (csönd és nyugalom a parton)

Tündér_Lala 2016.12.22. 08:38:46

@annamanna: A neolibsik (főleg a beetettjeik) azt nem értik, hogy XXI. száázadi törvényekkel nem szabályozhatók a fejlődésben 100-200 évvel elmaradt tömegek. (Pontosan ugyanaz a probléma mint nálunk a cigányok egy részével.) Az eddig megszokott törvények (dehát azokat diktátorok alkalmazzák ugye ?) helyett alkalmazott túlfinomított törvények alkalmatlanok a törvényszegésre hajlamosak törvénykövetésre szorításában.
Ez vonatkozik a belépésre, a belépés utáni szabálykövetésre, különösen a lumpen elemekre. Arról nem beszélve, hogy az eltérő kulturális és világszemlélet mód közötti különbségek ordítóak.
Ez értelemszerűen a kritikus tömeg átlépésével háteret kap (mások is úgy gondolják, ezek hülyék, megrehetjük).

Az ellentmondás egy módon oldható meg: nem lehet tömegesen, ellenőrizetlenül ráereszteni őket a társadalmakra. Nem beeresztjük őket azután eldöntjük, hogy maradhatnak-e (és ha nem hagyjuk, hogy eltünjenek), hanem gondos ellenőrzés után nyomonkövetéssel tehetik be a lábukat. Ha komolyabb törvényszegésen kapják őket, azzonnali kiutasítás a retorzió (esetleg családostul).

Még így sem egyszerű, hogy az európai normák a vérükké váljon.

Bell & Sebastian 2016.12.22. 09:03:35

@Jakab.gipsz: A népiek most éppen lemerültek, hogy kibekkeljenek, ehhez a kertaljai turmix -identitású bandához semmi közük.

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.22. 10:14:55

@maroz: duma

2000 éve 45 fok van ott amihez semmi közünk a faszér költöztek oda

maroz 2016.12.22. 11:02:23

@Parasztlengő az imperialistáknak: Tényszerűen is igazolt a duma. A szírek például a Daraa-i aszály társadalmi hatásai miatt kezdtek el ilyen nagy számban menekülni.

Amúgy Magyarország is jó eséllyel be fogja kapni ráadásul igen hamarosan a klímafaszt, és akkor majd egy hozzád hasonló gondolkodású skandináv ugyanúgy elmondhatja rólunk, hogy mi a fasznak költöztünk ide. Élj érdekes időkben, mondta az ősi kínai átok.

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.22. 11:16:17

@maroz: A klímaváltozás kamu. Nem lesz semmi probléma.
Ugyanolyan mint a 'kommunizmus mételye' meg az 'atomfelhő', meg később az 'ózonlyuk' a 20. század nyugatján. Vmi amivel leszedálják a népet.

Ez ma a terorizmus és a klímaváltozás.

maroz 2016.12.22. 11:24:38

@Parasztlengő az imperialistáknak: Hát, ha kamu, akkor a látványra nagyon sokat adtak, mert az valami piszkosul hihetőre sikeredett.

Ami kamu az az úgynevezett küzdelem a klímaváltozás ellen. Az tényleg kamu, de hát mit is várjon az ember a politikusoktól.

maroz 2016.12.22. 11:27:19

@Parasztlengő az imperialistáknak: Ja, és abban is egyetértünk, hogy a terrorizmus is kamu. A klímaváltozásban már nem kell egyetértenünk, pár év és te is megtapasztalod majd a hatásait, mindegy, hogy hol élsz.

Jean Sol Partre 2016.12.22. 12:02:06

@Bell & Sebastian: te ég ismersz olyat, aki még él és tényleg kibekkel, nem dugta a fejét senki hátsójába? Az utolsó ilyet akit én ismertem, nemrég temettük.

Jean Sol Partre 2016.12.22. 12:03:27

@maroz: nekünk talán még jó lesz, már ha szereted az olajbogyót :)

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.22. 12:23:11

@maroz: a kamut úgy értem h 2001 óta az nem kukkant bele minden leveledbe telefonhívásodba aki nem akar.

A "teror" érintett pár száz embert a politikai válasz százmilliókat. A teror és a klíma is amiatt van felfújva h a poltika megvédhessen tőle.

maroz 2016.12.22. 12:43:58

@Jean Sol Partre: Lassan el kéne kezdeni nyomda alá szerkeszteni a tevetartás kézikönyvét. Aszályálló búzafajták, ehh.

maroz 2016.12.22. 12:49:21

@Parasztlengő az imperialistáknak: De hát a klímát azt látom én is, a saját szememmel, nekem ehhez nem kell politika! Valójában az a kamu, hogy nincs változás illetve ha van az nem emberi hatásra következett be. Ez egy nagyon durva kamu, amit fenn kell tartani, különben nem lenne meg az elvárt profitráta. Nem lehetne például eladni azt a hírt sem, hogy újranyitnak szénbányákat, tehát aki a szénbányászatban érdekelt az le fogja kamuztatni a klímaváltozást, míg aki a villanyautóban az pont ellenkezőleg, ami ismétlem, engem nem akadályoz meg abban, hogy a saját megfigyeléseimet értelmezni tudjam.

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.22. 13:00:36

@maroz: nincs rá semmilyen bizonyíték

én pl. nem látom a saját szememmel mert nem kattintok a kattvadász 'idén megint a legmelegebb/leghidegebb nap,hónap,év volt EVÖR' c. baromságokra.

Mióta az eszemet tudom mindig ezt írták mióta az ózonlyuk kiment a divatból.

pitcairn2 2016.12.22. 13:53:59

@maroz:

efféléket csak olyanok vesznek be akik még érintőlegesen sem találkoztak éghajlattörténettel:)

en.wikipedia.org/wiki/Paleoclimatology

az un klímaizébizé különben egy szubvencióözönre alapozott belterjes bonanza:)

kiszamolo.hu/passziv-vagy-aktiv-befektetes/#comment-93692

+ a "tiszta energia" mém pedig az olajcégek hosszútávú profitjának a legbiztosabb záloga

ha azt a rengeteg szubvenciót amit az un. "tiszta" energia mentén pocsékoltak el pl. a Folyékony sóolvadékos tóriumreaktor továbbfejlesztésre költötték volna el már a töredékébe kerülne az energia ára

hu.wikipedia.org/wiki/Foly%C3%A9kony_s%C3%B3olvad%C3%A9kos_t%C3%B3riumreaktor

Bell & Sebastian 2016.12.22. 14:30:12

@Jean Sol Partre: Vannak még szigetek, ahogyan az Omega együttes mondta egykoron, a Búcsúztatóban.

maroz 2016.12.22. 15:30:55

@Parasztlengő az imperialistáknak: Nem kattintani kell, hanem kimenni, nézni, esetleg mérni, és levonni a következtetéseket. Amúgy meg kattintani a bulváron túl is lehet, igaz, macerásabb, mert sok benne a szám és a nehezen értelmezhető összefüggés, de hát ugye aki csak a bulvárra hajlandó kattintani annak beszélhet az ember.

De ismétlem, olyan ez a klímaváltozás, mint a szerencsehozó lópatkó Niels Bohr anekdotabeli ajtaján: akkor is működik, ha az ember nem hisz benne. Azt például tudtad, hogy a rizoszféra nagyon is elhiszi a klímaváltozást? Valamint hogy a C3-as fotoszintézist végző növények a növekvő széndioxid-koncentráció miatt hátrányba kerülnek a C4-es módon fotoszintetizálókkal? Apróságok, amelyek a bulvárban nem adhatóak el, de a fontosságuk igen nagy. Kismillió egyéb ilyen információ van, így túl a bulváron is akad bőséggel mire kattintani, mit nézni és miből következtetéseket levonni.

csentecsa 2016.12.22. 19:49:09

@Jean Sol Partre: Egyszerű a képlet: minél több migráns érkezik döntően a muzulmán világból, annál nagyobb lesz a reményeiben csalódottak csoportja, és -különösen hogy a migránsok 70 %-a fiatal férfi -frusztráltságukban könnyen fanatizálhatók, vagy akárcsak deviáns módon kezdenek viselkedni (csoportosan molesztálnak pl. benszülött nőket)
Ezeket a srácokat olyasmikkel hülyítik a kiindulási országaikban a csempészek, hogy itt lakást kapnak házvezetőnővel, meg hogy az európai nők bárkivel lefekszenek. Ezekkel az álomképekkel indulnak el, aztán itt egy csoportos szállás fogadja őket, némi apanázs, és sűrű elutastás a szebbik nem részéről. A csávónak nincs jövője, kevés a pénze és kanos mint az állat. Veszélyes gyúleegy, ami a melegágya a nemi erőszaknak és a terrorizmusnak. Ezért óriási felelőtlenség beengedni ezt a teljesen idegen kultúrájú képzetlen nyelvet nem beszélő társaságot.

csentecsa 2016.12.22. 19:51:53

@Jean Sol Partre: Egyébként meg, de sokáig tagadta a balos sajtó és a balos kommentelők is az illegális migráns invázió és a terrorcselekmények közti összefüggést.
Magam is számos vitát folytattam ezzel kapcsolatban, amikor evidenciákat voltam kénytelen megmagyarázni többnyire olyanoknak, akik on line élik az életüket.

csentecsa 2016.12.22. 19:57:14

@conchita wurst: Németországban több százezer kiutasított illegális migráns tartózkodik jelenleg is. Ebben az "államban" nemigen tudnak és akarnak érvényt szerezni a kiutasítási végzéseknek a hatóságok..

csentecsa 2016.12.22. 19:59:56

@conchita wurst: Gondolom muzulmánokra gondoltál..Az Európába irányuló migráció döntően muzulmán migráció..

maroz 2016.12.23. 10:22:07

@Jean Sol Partre: Viszont azt nem lehet, illetve csak évtizedek múlva. Ma a centrumállamok és a félperiféria gondolkodását a pozitív rend jellemzően bürokratikus-normatív koncepciója uralja. Ebben érthető módon a berlinihez hasonló erőszakos megnyilvánulások csak úgy szerepelhetnek, mint a fennálló rend elleni bűncselekmény, egy nagyon, de nagyon durva megsértése a létező normáknak, és így az ellenhatás iránya is adott lesz: még szigorúbb normák és azok még szigorúbb betartatása fog szerepelni a kedvesjézus-levélben.

A problémát az okozza, hogy az erőszak mögött látni a társadalmi mozgatóerőt is, látni azt, hogy lett egy hatalmas réteg, amelyik számára a fennálló, pozitív rend keretei között nincs semmi esélye egy olyan életre, amit úton-útfélen erőltetnek, nem mellékesen úgy, mint az egyedüli helyes életforma. Ezen túl ennek a rétegnek arra sincs esélye, hogy a fennálló, uralkodó keretek között, tehát normakövető módon megváltoztassa a rendet, olyanná, hogy az számára is élhető életet eredményezzen. Ilyen társadalmi helyzetben teljesen ésszerű az, hogy rendkívüli eszközökhöz nyúlnak, hiszen mi a fenét tehetnének mást?

Ugyanezt a történetet már elég sokszor végigizgulhattuk, gondolj a békaevőkre, ott is egy adott ponton a feltörekvő polgárság oda jutott, hogy a fennálló rendi berendezkedés mellett ő nem képes ugyanolyan finom nyalókákat kibrusztolni magának, mint a nemesek, ezért nemes egyszerűséggel szétbaszta a fennállót, és azt a terrort ma már hangosan ünnepeljük.

A különbség csak annyi, hogy a globalizálódás miatt ma ez a jelenség nem csak egy országot érint, nem csak egy lokálisabb társadalomban zajlik, hanem globálisan. Meg lehet például játszani az ostromlott vár kártyát, a fejlettnyugat erre alapozva ideig-óráig be tudja kussoltatni a saját alsó-középosztályát, de sokáig nem, és minél tovább halogatják annál nagyobbat fog szólni.

Jean Sol Partre 2016.12.26. 17:53:54

@maroz: a franciáknál házon belül is majdnem ugyanaz van, mint anno. A külvárosokban elképesztő körülmények vannak, nem no-go zónára és ilyen marhaságokra gondolok, simán csak nyomor és kilátástalanság.

maroz 2016.12.26. 18:29:04

@Jean Sol Partre: ujegyenlito.hu/essze/miert-nem-a-baloldal-erosodik-meg/

Hehe, Pogátsa elvtárs nem vette észre, hogy a 2008-as válságban a baloldal megerősödéséhez (már ugye "baloldal" abban az értelemben, ahogyan Pogátsa használja, tehát szocdem-szoclib oldal, zágsón) igencsak jól jött volna az, ha mondjuk 2005-ben győz a kommunista forradalom a Szovjetúnióban. Ez van, kéne egy hihető mumus, akivel meg lehetne ijeszteni a tőkést, de ilyen nincs, csak röhejes mumusok maradtak, talán éppen pont azért, hogy lehessen velük ijesztgetni, de nem a tőkést, hanem a kisembert.

Jakab.gipsz 2016.12.30. 22:07:25

Tény: egy hivatalban lévő államfő, szavait eltorzítva negatív tartalommal felruházva, nyilvánosság elé térni, hír és ismeret hamisítás, egyébként aljasság. Egy tetűt pedig nem kell védeni, mert nincs mentség.
Ha Orbánnal nincs valaki megelégedve, számtalan módja van a demokratikus vélemény nyilvánításnak. De sunyin belopakodva elvileg titkos kódokat felhasználva, kollégák bizalmával visszaélve, ártatlanokat bajba sodorni, nem sorolható az óhatatlan veszteségek, közé.
Vidéken kevesebb az értelmiségiek számára a munka lehetőség.
Aki ezt a hírhamisítást megtette, csak egy infantilis, narcisztikus csupasz majom.