Európa esete a Nagyon-Közel-Kelettel
2016. július 26. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Európa esete a Nagyon-Közel-Kelettel

ochsenfurt.png

Ochsenfurt: itt élt a baltás ámokfutó afgán migráns 

Párizs szabadszájú fórumai, no meg az esti éttermi és vigalmi élete... Brüsszel multikulturális csomópontjai... A nizzai promenád, az európai elit évszázados sétatere... München, Európa egyik leggazdagabb metropoliszának nyüzsgő bevásárlóközpontja... Ansbach, Würzburg, Reutlingen, Ochsenfurt − tüchtig középnémet kisvárosok, amik sok magyar számára az életminőség-elképzelések netovábbjai...

Az európai élet, mindannyiunk életmódja ellen zajlik a háború, egyre több és egyre aljasabb támadással.

Kedves olvasóink nyilván egyre fásultabban olvassák az egymást követő európai terrortámadásokról, ámokfutásokról, ön- és közrobbantásokról szóló híradásokat. Akik esetleg egy hétvégére, netán esetleg egy hétre el merészeltek utazni a nyár közepén, döbbenten figyelhetik visszatérve a nyaralásról, mondjuk csak a Németországból érkező híreket. Az a helyzet, hogy mi, újságírók, hírszerkesztők is egyre fásultabban írjuk, szerkesztjük ezeket a híreket. Hol van már a nizzai kamionos tömeggyilkosság híre? Betemette már a csőstül jövő többi eset, beleértve a törökországi puccs utáni őrületet.

Zajlik a háború − de furcsa egy háború ez.

*

Nem látható, nem megfogható az ellenség előre. Nem vonul fel a határainkon, nem üzen hadat távírón keresztül, nincs ország, nincs látható hatalom mögötte. Egymást sem ismerik a támadók. A támadás pillanatában vagy csak utána találnak rájuk, szitává lőve egy kamion fülkéjében, egy vasút menti bozótosban, vagy már szinte rájuk sem lehet találni, mert darabokban hevernek egy gemütlich német kisváros muskátlis-favázas főterén.

Furcsa egy háború ez azért is, mert mi magunk sem tudunk harcolni ellene. Na igen, megbeszéljük egymás között otthon vagy egy sörözőben, hogy nem jól van ez így, esetleg megírjuk egy cikkben vagy kiírjuk a Facebookra, tolnak rá pár lájkot. Hümmögünk. Dühöngünk. Méricskélünk. Megmondunk. Na és?

De mit lehet még tenni? Ne menjünk el Párizsban vacsorázni? Ne szálljunk fel Brüsszelben a metróra? Ne sétáljunk a nizzai promenádon? Ne mászkáljunk békésnek képzelt német kisvárosokban, mert sörözés közben esetleg ránk ugrik egy machetés vagy baltás támadó, nekünk jön egy kamionos ámokfutó, netán szögbombás öngyilkos merénylő?  Vagy síita és szunnita fanatikusok, törökök és kurdok csatározásait, kettős identitásukban meghasadt őrültek ámokfutásait kellene tudomásul vennünk, ezzel együtt élnünk az európai városok utcáin?

Európa szívében, az európai életminőség csúcsának színterein? A Közel-Kelet forrongó világa annyira közel jött, hogy már itt van közöttünk? Ki akarta ezt? Ki akarja ezt most?

A párizsi támadás után megírtam egy üzenetet a szabad világ ellenségeihez. Kaptam érte hideget-meleget némely hazai vadliberálistól, pedig a szöveg legtöbb megállapítása szimpla klasszikus liberális értékek (a mai európai élet lényeges alapköveinek) védelméről szólt.

Alexander Kissler, a német Cicero folyóirat szerkesztője, a német viszonyokhoz képest egy meglehetősen szabad szellemű debattőr jogos felhorgadást írt a lapjába pár napja Ich will mich nicht an den Terror gewöhnen! (Nem akarok hozzászokni a terrorhoz!) címmel. Kissler szerint elfogadhatatlan az, ha egyesek az új normalitásnak fogadják el a jelenlegi európai állapotokat. „Nem akarok hozzászokni ahhoz, hogy a Közel-Kelet konfliktusait Németországban folytatják” − írja, hozzátéve, sem őt, sem a szuverén német népet nem kérdezték meg arról akarják-e ezt. Arra is emlékeztet, hogy keresztény menedékkérők valahogy még nem kezdtek el baltával akciózni Európában. Hát igen.

*

Mivel mi nem tudjuk megoldani sem a francia, sem a belga, sem a német belügyeket, a gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan jól ismert jelszavát követve csak annyit tehetünk és annyit kérhetünk: most és a jövőben is csökkentsük a lehető legalacsonyabbra annak a kockázatát, hogy az ezekben a hetekben, hónapokban Nyugat-Európában elszaporodott döbbenetes cselekmények nálunk is megtörténjenek.

Hogy ne ugorjon nekünk egy baltás barom a Déli Vasúton. Hogy ne kardozzon le minket egy kiborult migráns a sarki giroszosnál. Hogy ne várjon minket szöges bombával egy öngyilkos merénylő egy balatoni fesztivál bejáratánál. Igen, tudjuk, semmit nem lehet száz százalékig kizárni, és nem zárhatjuk le magunkat hermetikusan, nyitott ország vagyunk minden értelemben, és jól is van így, maradjon ez így. Ahogy az iszlám hit békés követői is gyakorolják szabadon a vallásukat hazánk területén.

De meg kell akadályozni azt, hogy az idegenből érkezett, embergyűlölő, életellenes fanatizmus táptalajra, befogadó közegre találjon nálunk, hogy saját hálózatokat kezdjen Magyarországon kiépíteni. Ezen a téren eddig jól álltunk, most is jól állunk, és legyen így a jövőben is. Ez, erről is írtam már egyszer, minden saját nemzeti problémánk ellenére előnyünk és értékünk lesz majd a jövőben.

Békében akarok élni a saját városomban, a saját hazámban, annak minden szegletében. Mindannyiunk számára az egyetlen elfogadható szám a hazai terrortámadásokra a nulla. Addig jó nekünk, amíg ez így is marad.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr118914858

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rajcsányi Gellért: Európa esete a Nagyon-Közel-Kelettel 2016.07.26. 09:39:02

Ansbach, Würzburg, Reutlingen, Ochsenfurt − tüchtig középnémet kisvárosok, amik sok magyar számára az életminőség-elképzelések netovábbjai... Az európai élet, mindannyiunk életmódja ellen zajlik a háború, egyre több és egyre aljasabb támadással.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.26. 09:49:46

"Békében akarok élni..." - ismered a mondást: ha békét akarsz, készülj a háborúra.

Persze nem csupán a külső, hanem a belső ellenséggel is. Itt van és látható, ahogy a mögötte álló hatalom is.

"Az európai életminőség csúcsának színtereit" meg legyetek szívesek nem siratni, mint egy gazdájáért könnyes szemekkel aggódó, érzelgős komorna. Sajnáljuk, de a hülye liberális németek egyék csak meg, amit főztek, és ismerjék el, hogy Magyarországnak volt igaza.

S=klogW 2016.07.26. 09:54:58

Angliában miért nincsenek merényletek?

Angliában, ha migráncsolnak, miért KKE-ra gondolnak?

S=klogW 2016.07.26. 10:01:19

@S=klogW: olyan ez, mint amikor tombolt az ISIS, de Izraelben egyetlen terrorcselekményt sem követtek el

BÜDÖS AZ EGÉSZ ANGOLSZÁSZ BANDA

JÓ HOGY KILÉPTEK:
Nem kell az UKUSA egyezményes kémkedés Európában!
Kontinentális Unió kell egy germán Germánia vezetésével!

Remélem a maradék UK birodalom is szétesik:

É-Írország visszatér Írföldhöz
Falklandnak legalább a keleti felét megkapja Argentina
Gibraltár visszatér Spanyolországhoz

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2016.07.26. 10:11:23

buzoid picsogás. a keletinél etetted a terrorizmust, bazmeg .

Bell & Sebastian 2016.07.26. 10:34:41

Az a vonat már elment, ha nincsen belső határ, bevásárolhatják magukat vagy délen ömlenek, ha keleten csukva a kapu, lesz sok belőlük nálunk is, ha felfedeznek egy piaci rést.

Nem feltétlenül fogunk megdögleni, csak vizslatni a szembejövőt és elgondolkozni azon, ki baszta el, mikor baszta el?

Nekünk azt ígérték, itt Magyarországon nem lesz belőlük. Nem a lófaszt nem lesz, ha már van.

Ennélfogva adódik a következtetés: jól átkúrtak. Megint.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.07.26. 10:40:08

És már tavaly megérkeztek a terroristák Magyarországra is. Muzulmán bevándorló macsetével mészárolta le a munkatársát Siófokon!

"Zsaru magazin, 2015 december 9-i szám.
"- Egy pillanat, egy rossz reakció gyökeresen megváltoztatta két férfi életét - mondja a július 26-án este történt késelésről Tóth Emília őrnagy, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálója. - Siófokon, egy Balaton-parthoz közeli gíroszosnál történt a szurkálás.

A nyomozás adatai szerint az étteremben húselőkészítőként dolgozó, török származású, 12 éve hazánkban élő Kabak N. életveszélyesen megsebesítette egyik kollégáját. A férfit a helyszínen elfogták a rendőrök, július 29-e óta előzetes letartóztatásban van. A bűncselekmény körülményeinek vizsgálata elhúzódott, mert nyári idénymunkájuk után a tanúk hazautaztak az ország különböző részeibe. Kihallgatásukkor elmondták, szezonban a vendéglátás felpörgetett tempója miatt sokszor egymásnak feszülnek az étteremben, ezek az összezörrenések azonban szinte azonnal el is ülnek. A 2007 óta nyaranta a gíroszosnál dolgozó Kabak N.-t hirtelen haragú, dühét hamar felejtő embernek írták le, akinek munkabírását, szakmai felkészültségét mindenki elismerte. Húselőkészítőként olykor másfél-két mázsa húst kellett a nyársra felfűznie, amit nem tudott egyedül elvégezni. Csúnyán reagált, ha hívására nem érkezett időben segítség.

- Kabak N. aznap este is a súlyos, megpakolt nyárs felemeléséhez kért segítséget. "Valaki!" - kiáltotta a konyha légterébe, de mindenki a saját feladatával volt elfoglalva - ismerteti a nyomozás adatait Tóth őrnagy. - Ekkor került szóváltásba egyik kollégájával, és a pillanat hevében a kezében tartott 18,5 centiméter pengehosszúságú késsel háromszor megszúrta a férfit. Tettét hirtelen felindulás szülte, a vizsgálat megállapította, Kabak N. nem készült a döfésekre. A büntetlen előéletű, felsőfokú végzettségű férfi családja boldogulása érdekében vállalta évről évre a feszített tempójú nyári munkát."

gyalog.galopp 2016.07.26. 10:41:58

@Bell & Sebastian:

a családi hagyomány része, jövet - menet én vagyok reptéri transzfer.
Tavaly még nem volt feltűnő, de tegnap megdöbbentő volt az ott tartózkodók színaránya.

Bell & Sebastian 2016.07.26. 10:44:46

@Doomhammer: Minden nép szakosodott valamire, a vietnami vidám növényeket termeszt, a kínai Neki csukát importál, a muzulmán trancsíroz - a magyar magyaráz, benne van a nevében.

GNDL 2016.07.26. 10:49:41

Az elvándorlással, népességfogyással, gazdasággal, egészségüggyel, oktatással, versenyképességgel és mondjuk az adórendszerrel, tehát Magyarország legégetőbb problémáinak 99.9%-ával meg majd foglalkozzon egy következő kormány, mert ti szartok bele a 24/7 migránsozás közben, igaz?! :)

Bell & Sebastian 2016.07.26. 10:52:39

@gyalog.galopp: Hol kellemesebb az éghajlat a semmittevésre, seftelésre és köztereken rajcsúrozásra? Svédországban vagy nálunk? A pénz sem nagyon érdekli ezeket, helyesebben: a legális forrásai, megszerzik, amennyi kell, oszt maj' lesz lehúzott ablakú Mercedesből áradó dajdaj -zene, mert az Ódi a cigóknak van fenntartva.

Ez a népi szokás, a németek már csumidázzák a helyzet szigmatúráját. Grashopper képességű gyalogosok várható élettartama azért némileg magasabb, mint a harckocsizó nyanyáké.

És nincsen rendőr, aki kirángatná a gecit a verdájából, csakúgy, mint nálunk.

Jean Sol Partre 2016.07.26. 10:53:31

Minket eddig az védett meg, hogy jelentéktelen kicsi ország vagyunk.
Orbán pedig a hatalommániájával, hogy mindenképp ki akar tűnni és európai értelemben valaki akar lenni, ráadásul pont az idegengyűlölet szításával akar felkapaszkodni, potenciális célponttá teszi Magyarországot. Miközben riogat, épp ő az, aki ránk hozza a veszélyt.

Bell & Sebastian 2016.07.26. 10:54:38

@GNDL: Lehetsz a köcsögük, te fazék, neked ez marad, pimasz disznó.

Jean Sol Partre 2016.07.26. 10:56:11

@jose maria padilla: aztán meg a kormány buszoztatta, bazdmeg. A Keletinél is azért voltak, mert nem irányították őket regisztrációs táborokba. MOst meg kedves vezetőd direkt ingerli őket, mint egy őrült torreádor, lobogtatja a vörös posztót a baromarc.

GNDL 2016.07.26. 11:02:31

@Jean Sol Partre: „épp ő az, aki ránk hozza a veszélyt”

Hát nem tudom, de több a közös Orbán és az iszlám radikálisok politikájában, mint a Fidesz-KDNP és az európai jobboldali keresztény-konzervatív politikai szervezetek között. Vallási fundamentalizmus, homofóbia, nyugatellenesség, idegengyűlölet, az európai értékek és emberi jogok iránti tisztelet teljes hiánya... illiberalizmus...

Orbán inkább az Iszlám Állam szövetségese mint az Európai Unióé, tehát egy szövetséges államot csak nem támadnak meg... :)

S=klogW 2016.07.26. 11:02:37

Azt azért megjegyezném, hogy
a migrálásnak csak pillanatnyi köze van a háborús helyzethez, és sosem fog leállni.

S=klogW 2016.07.26. 11:09:11

@Bell & Sebastian: és a bömbi melyik etnikumé?

S=klogW 2016.07.26. 11:24:44

@Steve the Great: a 2015 nyarán megindult roham óta egyetlen eset

a kontinensen meg a 10et közelítjük

Bell & Sebastian 2016.07.26. 11:33:53

@S=klogW: Kommersz, csak nagyon túlárazott. De mivel mindenki lízingel és jól finanszírozzák, boldog-boldogtalan viszi. Gyakran csak a havi részlet van kiírva, ami mondjuk 200 euró, minimálbér 1.200, bennszülött diplomával: ötezer. Bárki lehet nagymenő, aki elég hülye hozzá.

Zb74 2016.07.26. 11:35:32

@S=klogW:

"Angliában miért nincsenek merényletek?"

Vannak, csak te nem tudsz róluk.

"Angliában, ha migráncsolnak, miért KKE-ra gondolnak?"

Mert a nyolcszázezer lengyel, a százhetvenezer román, a nyolcvanezer magyar egy kicsit sok nekik. De nyugodj meg, a volt gyarmatokról származó muzulmán néptömegek miatt is ki vannak akadva.

S=klogW 2016.07.26. 12:10:29

@Bell & Sebastian: az ódi nem kommersz? (ma már mi nem kommersz? a kézműves dácsián kívül, persze. :) )

Bell & Sebastian 2016.07.26. 12:22:28

@S=klogW: Nézze, szípnek szíp, csak nem jó. Ez még nem lenne a világvége, ha szerelhető lenne, vagy legalább diagnosztizálható. Maga a japán-fan, vagy mi.

Vegyen egy Giuliát, az most a legokosabb választás. Élmény jó áron és nem karcolja végig az irigy szomszéd. Mindenkinek mások a preferenciái, tegyen belátása szerint, de egyre drágábban egyre rafináltabb hulladékot ad mindegyik.

S=klogW 2016.07.26. 13:07:18

@Bell & Sebastian: ha szerelhetőt akar az ember, akkor orosz katonait kell venni :)

2016.07.26. 13:34:55

>>Az európai élet, mindannyiunk életmódja ellen zajlik a háború,
>>egyre több és egyre aljasabb támadással.

ha valami biztos akkor az hogy rajcsányi még ezzel a sok propaganda irományból kaszált pénzzel sem tud "európai életmódnak" megfelelő szintet fentartani. valószínűleg a mandiner.hu átlagolvasója sem. azért fogalma lehet róla, kb annyi amit a tv-ben látott. a legnagyobb támadást pedig a mandi-fidesz csinálja, amikor az országból közel-keletnél lepukkantabb helyet csinál. mert talán nem kellene elfeledni, hogy nálunk max a turista ücsörög az étterem teraszon, a "középosztálynak" lidl akciós csirkecomb adja az "európa fílinget".

apropó rg hova álljon az aki a következő áldozat akarna lenni?, ha idén lesz 200 halott akkor az még mindig 1:2.000.000 arány, villamos gázolásból több van, nem kellene már a villamosvezetőket leterroristázni?, vagy a nővéreket a 100.000 halott miatt, esetleg az orvosokat azok is kinyírnak legalább annyit.

mindegy a lényeg hogy a mandi közönség már megint rárecskázott egy migráncsos cikkre, a napi kielégülés megvolt, mondjuk ez már megint nem európai. csak nektek az.

Conchobar 2016.07.26. 15:31:17

@Jean Sol Partre: "MOst meg kedves vezetőd direkt ingerli őket, mint egy őrült torreádor, lobogtatja a vörös posztót a baromarc." - Még majd előbb-utóbb kitalálják, hogy a migránsok jelenléte csökkenti a terrorveszélyt, ellenben a távoltartásuk növeli

Conchobar 2016.07.26. 15:44:24

"Arra is emlékeztet, hogy keresztény menedékkérők valahogy még nem kezdtek el baltával akciózni Európában" - Hát szó, ami szó, nekik még vallásháborús okuk se volt még baltáskodni. Vallás ide, vallás oda, ahonnan ők jönnek, ott a balta is beletartozik a vitás dolgok elrendezésének módozatai közé. E szerint zajlik az élet Borsod keresztény és kissé bebarnult falvaiban is

Jean Sol Partre 2016.07.26. 15:48:17

@Conchobar: előbb utóbb kitalálják, hogy az uszítás és a távoltartás ugyanaz

Conchobar 2016.07.26. 15:48:20

@majd integetek: "mindegy a lényeg hogy a mandi közönség már megint rárecskázott egy migráncsos cikkre" - Te viszont nem recskáztál rá, ugye? Féloldalnyi ótvar locsogás, mások szapulása nem tekinthető recskázásnak, igaz-e?

Conchobar 2016.07.26. 15:55:02

@Jean Sol Partre: "előbb utóbb kitalálják, hogy az uszítás és a távoltartás ugyanaz" - Amennyiben a muszlimok Iraktól és Szíriától való távoltartásától lenne szó. Arabok nem cigányok, náluk van a tulajdon is és haza is. Nekik nem jelent gondot felismerni azt, hogy semmi keresnivalójuk, mások hazájában és házában

Bell & Sebastian 2016.07.26. 16:03:50

@majd integetek: Hát ecsém, neked se sok eszed van, akárcsak az ávós háverjaidnak.

@S=klogW: Ha semmi értelme, ne fűzzük a szót tovább, mert vallatás -jellegűvé válik, azt meg maga nem szeretné.

2016.07.26. 16:43:35

@Bell & Sebastian:

aztán mit nem értesz?,
már megint sok volt a riesling, délután és este szoktál ilyen agresszív gyűlölködő lenni, ne mond hogy nincs összefüggés!

Bell & Sebastian 2016.07.26. 17:10:37

@majd integetek: Téged minek fagyasztott ki Xenu, azt nem értem. Nyilván saját szórakoztatására, akkor hát mondj valami vicceset.

2016.07.26. 17:37:43

@Bell & Sebastian:

már megint mellébeszélsz

inkább olvass!

thenextturn.com/isds-cases/

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.26. 17:56:45

@jose maria padilla: sajnálattal közlöm, hogy a trikornisának többségi tulajdonjoga a goldfrau-sechs inc.-hez került. visszabérelheti szívcsakra alapú törlesztéssel. első részlet tegnapelőtti határidővel utalható, 1000% késedelmi kamattal. reméljük máskor is hozzánk fordul bizalommal.

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.26. 18:02:59

@Jean Sol Partre: óóó, majd meglássuk mikor és hol pukkan először véresen k-európában a közelkeleti kultúrimport. de biztos sehol sem az addigi migránssimogatókat fogják megtapsolni a hálás polgárok, kormánymédiás rávezetés nélkül se.

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.26. 18:34:14

@majd integetek:

"ha idén lesz 200 halott akkor az még mindig 1:2.000.000 arány, villamos gázolásból több van, nem kellene már a villamosvezetőket leterroristázni?, vagy a nővéreket a 100.000 halott miatt, esetleg az orvosokat azok is kinyírnak legalább annyit."

ha a terrorcselekmények miatt bepöccent dájcsok esetleg megint belendülnek és sorozatosan tűzvédelmi eseteket generálnának a dugig tömött menekültszállásokon, majd akkor is csak megvonod a vállad, hogy a teljes iszlám populációhoz képest ez szinte semmiség és tulajdonképpen hozzá kéne szokni?

Bell & Sebastian 2016.07.26. 18:51:10

@Herr Stacheldraht Leger: Végigolvasta? Ebben nincsen nyúúlszáj, hacsak nem Gőgös Zoltán.

Bell & Sebastian 2016.07.26. 18:52:57

@majd integetek: Idegen szakállasbácsik linkjére nem nyúúlok rá, ki tudja azt, mit adnak a kezembe.

2016.07.26. 18:53:22

@Herr Stacheldraht Leger:

persze, minek mentek oda? nem lehet mindenki mellé életvezetési tanácsadót állítani, ha majd téged is pofán vágnak, igérem téged se foglak sajnálni.

az eddigi támadások hit and run stílusúak voltak, a német szélsőjobb elég halványan szerepel, az anarchisták, balosok és migráncsok mindig leverik őket, volt szerencsém hozzájuk 10 éve berlinben, használhatatlan banda aktív rendőri segítség nélkül.

a rendelkezésre álló adatok alapján nem a migráncsok okozzák a problémát, ausztria-olasz-svájc-svéd-dán-uk-spanyol mind nagy migráncs aránnyal rendelkezik és sehol semmi,

franciao érthető azok után hogy benyújtották az ensz felé szíria gyámság alá vételét, a németek meg a kurd fegyverszállítások és "aktív" katonai segítség miatt vannak célkeresztben.

időd van, kiáshatod, valamikor tavaly nyáron még a migránshullám előtt kezdték el melegíteni a helyzetet, gladio, bader meinhoff, bnd, ex ddr-es oroszokból lett újnémetek, hoaxok, álhírek, etc.... természetesen semmi köze hogy aztán ősszel a walesi nato csúcson hivatalosan is kinevezték oroszországot ellenségnek.

mehetsz vissza alucikálni, nem való neked az ébrenlét.

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.26. 19:10:03

@majd integetek: már megint egy értelmiségibe botlottam, prrrutty!

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.26. 19:23:28

@Bell & Sebastian: na épp a vége a bökkenő, mert az egyszeri zozó bácsi helyében megfordulna a fejemben, hogy ugyan minek lendületből titkolni, amin nincs is mit, hacsak nem megszokásból mert...

Conchobar 2016.07.26. 19:32:10

@majd integetek: "a rendelkezésre álló adatok alapján nem a migráncsok okozzák a problémát, ausztria-olasz-svájc-svéd-dán-uk-spanyol mind nagy migráncs aránnyal rendelkezik és sehol semmi" - Ha már szóba került a békés, multikultis UK: nehogy arányt tévesszünk már. Az igaz, hogy egy-egy magányos terrortámadás gyorsan megtermeli a maga áldozatait, de az össztársadalomra igazán veszélyes események nem a terrorista migránsokhoz fűződnek. Például az, ami 2011-ben történt Londonban, vagy ami 2005-ben történt Párizsban

2016.07.26. 19:46:56

@Jean Sol Partre:
Képzeld ha orbánt kinyírná valami muszlim beduin tányérajkú afroközépkeleti migrante.
Mi lenne abból?
Utálnánk még azután ezeket a migriket vagy esetleg más?

2016.07.26. 19:48:47

Én személy szerint kicsit megsértődnék a migrikre.
Kb 10 pecig.
Akármilyen kicsim akármilyen savanyú is, csak a mienk.

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.26. 19:53:07

@Diorella Queen:

"Képzeld ha orbánt kinyírná valami muszlim beduin tányérajkú afroközépkeleti migrante.
Mi lenne abból?"

akkora instant kömény trónharc, hogy még az állami dísztemetést is elfelejtenék megszervezni a leghűségesebb harczostársak

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.26. 20:01:05

@Conchobar: a rendelkezésre álló adatok alapján integetős urasága irrelevánsnak tekinti az osztrák, olasz, skandináv stb. emberkék által terrorizálásként megélt hétköznapi apró malőröket.

2016.07.26. 20:13:42

@Herr Stacheldraht Leger: Ááááh.. hát nem ez volt a lényege a mondandómnak! Hanem az, hogy mit érezne a népharag nagy hirtelenjében?

Bell & Sebastian 2016.07.26. 20:24:34

@Herr Stacheldraht Leger: Pártállami reflexnek nevezik a jelenséget. Kérdi a rossz gyerek az asztalnál, anyúú, mi lesz ebédre? Ha megmostad a kezed, megmondom.

2016.07.26. 20:25:14

@Herr Stacheldraht Leger:

mikroagresszió mindennapos, hova sorolnád a jegyellenőrt, a holt tengeri só ügynököt, ultrákat, másodállásban kopasz rendőrt, főállásban bunkó rendőrt, vasutast, nameg magadat is. ott vagy migránsként valami úrinép nyakán, oszt ahelyett hogy bőrnadrágban sramliznál velük és virágoztatnád tüchtig falvaikat, ehelyett itt uszulsz.

kibaszott migráns!

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.26. 20:30:32

@Diorella Queen: megdöbbenést, függetlenül attól, hogy orbánfóbiás, vagy orbánfan. európai állami vezetők sikeres megmerénylése egy új dimenziója lenne a nem létező radimigráncsterrorizmusnak. azok meg szemlátomást ugyancsak kóstolgatják a lehetőségeiket. a békés időkhöz szokott eu-ban ez nekik olyan, mint szűk folyosón elefántra célozni egy gépágyúval.

2016.07.26. 20:41:08

A posztra visszatérve egyébként a hírek épp ma változtak a sima tenorista beduinok helyett egy japó állampolgár akarta megszabadítani országát a szellemileg gyengébbektől és kinyírt vagy 19 embert.
Szóval azt akartam még mondani, hogy a média manapság már mindenre rámondja hogy terrorista volt, azt kiderül a végén hogy csak egy sima szerelemféltés , vagy rablás vagy akármi.
Az viszont már tényleg uncsi hogy a média mindenből terrorcselekményt kreál.

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.26. 20:45:29

@majd integetek: na látod ez a mikroagressziós dolog előkerült pár éve itt a blogon, amikor a nem létező c bűnözésen rugózott az úri népség. akkor sem az növelte a területi egységenként előforduló pincérgárda viselési hajlamot, ha sztojka szurkált kosárlabdást a tv hírekben, vagy valamilyen ocö-s sikkasztott millákat, hanem ha a közvetlenül tapasztalt mindennapokban tűnt el a veteményes, szóltak be gecipárásztozva a sarkon, stb. mindez az által is említett usual mainstream taplóságokon felül.

no most a felső határ nélkül betoppant migránsok növelik az országonként bevett hétköznapi kellemetlenségi formákat mennyiségben és minőségben. a jónép pedig megvonja a mérleget az előtte-utána állapot szerint oszt jellemzően abzugolni kezd.

2016.07.26. 20:58:07

@Herr Stacheldraht Leger:

a jónép oda megy ahova küldik, a 100-as IQ még nem elég a világ dolgaiban kiigazodáshoz, 110 felett pedig nem sokan maradtak itthon.

a cigók most advanced partner a hatalomban, sokat ér a szavazatuk, nem lóg ki a lóláb a 2/3 össze-vissza-hozzá- számlálás okán.

2016.07.26. 21:07:24

@Herr Stacheldraht Leger:

értettelek én, azt hiszem, de a cigók ügye is csak propaganda volt, mégha tényleg hiányzott a répa a kertből, meg elsétált a disznó az éjjel, merthát nézz oda, ezek ma is megtörténnek, mégsem hallod hogy cigánybűnözés, meg túlszaporodnak minket, meg rejtett munkaerő. mindez azért mert hatalomban vannak, ma már alanyi jogon veszi el és kapja meg.

Robinzon Kurzor 2016.07.26. 21:12:14

"hogy az ezekben a hetekben, hónapokban Nyugat-Európában elszaporodott döbbenetes cselekmények nálunk is megtörténjenek"

Pedig igény, az volna rá.
Még a végén megint Kövér Lacának kell megszerveznie.

Mert hát a kormány hat éve tartó, áldásos tevékenysége miatt ide kurvára nem akar jönni semmiféle migráncs, innen menekülnek a hanyatló nyugatra inkább.

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.26. 21:19:17

@majd integetek: szép-szép, csak ippeg nem a politikai exploitálhatóság a vita tárgya, pláne nem a faék egyszerűségű machiavellista hazai.

habár ezt a kanyart güntherfalva irányába bevéve, mondsza millen elméleted van, hogy ugyan mire jó ez az egész cirkusz a bundeselitnek. social engineering projektnek legalábbis gyengébb a magyar focinál is, szavazatokat sem hoz, akkor meg?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.26. 21:20:49

@Diorella Queen: Ne akarjátok megtudni. Vö. Törökország.

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.26. 21:22:47

@Robinzon Kurzor: kövér bácsi nem szervezi, sőt inkább ő maga lesz kirov szerepében, mert az ilyen merényletek jellemzően azokat régi jó efftársakat érik utol, akik a generalisszimusz helyébe léphetnének.

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.26. 21:32:24

@Holger Hartland: vö. töröko.? amikor nálunk fletóhoz hozzá se mernek érni, max 11 éves ligetvédő kiscsajok veséjét rúgják le, az is este, részegen, finkelstein jóváhagyása után? pfffff..... ez sértő a törökökre nézve.

Bell & Sebastian 2016.07.26. 21:36:05

@Robinzon Kurzor: Tévedsz, mint mindig, kurvára itt vannak már a migráncsok, csak még nem lépték át azt legendásan magas ingerküszöbödet.

Bell & Sebastian 2016.07.26. 21:41:40

@Herr Stacheldraht Leger: Akkor megkérdezném, mire futtatják ki mindezt? Benyomunk tíz százalékot, egymás torkának esnek, minket pedig újraválasztanak?
Na jó, nem esnek egymás torkának, mi szervezzük, hogy újraválasszanak? Amerika erőlteti, hogy megvegyék a mosóport, amiből a csőbombát gyártják? (teljes recept nálam, ugyanitt kegyeleti kellékek kaphatók)

2016.07.26. 21:50:54

@Herr Stacheldraht Leger:

a francia-német az únió ügyében nagyon egymásra talált, a franciák adják a gyarmatokat, a németek meg a gazdasági bázist. a mediterránban már csak két versenyző maradt, török és francia. a francia most nagyon nyomul, érthető hiszen az egész únió mögötte van, plusz nekik még ott az évszázados sérelem alexandretta(hatay) miatt.

a szír háború arra megy ki tud nagyobbat elfoglalni mire beavatkozik az ensz, ami természetesen akkor fog megtörténni amikor a franciák akarják.

tavaly a törökök leválogatták a náluk levő menekült táborokból, a "nem türköket" és elhajtották ide, orbán felstokizta, majd nagy csinnadrattával ráöntötték a németre. (csakhogy a német nem hülye nép, ha meglököd akkor nem ellenáll hanem megránt, és könnyedén befogadta az egymilliót)

menekültügyben egy másik alap: a menekülttáborok 3 országban vannak, türk eredetű és északszír szunniknak törökországban, siitáknak libanonban, és arab szunniknak jordániában. itt toborozzák a katonákat, akik mennek a csapatokhoz, ezért zsoldot kapnak, ez fedezi a menekültszálláson ellátást, akinek meg nincs pénze, megy a nagyon lepukkant táborokba. a török ipar alapja a gyerek és menekültek munkája, többmillió paki-afgán dolgozott náluk, most pedig ezek elvesztették a munkájukat a szír gyerek menekültek miatt, így aztán ők is beálltak a nyugatra indulók közé.

a további oldal az oroszok, röviden:szarkavarók, elképesztő hogy az alternatív médiát milyen könnyedén használják fel a német(nato) támadás elodázására.

aztán van még, majd idővel sorra kerülnek.

addig itt van a mai nap legfontosabb híre:
www.youtube.com/watch?v=pVzrg2VrY9g

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.26. 22:00:54

@majd integetek:

"és könnyedén befogadta az egymilliót"

??????!!!!!!!!!!!

mint törpicur a bálnabránert vazelin nélkül. a legesleg-virsáffendász mániásabb médiumok is ugyancsak lelohadt lelkesedéssel nyilatkoztak a mostani merényletek előtt pár nappal a nagy projekt kilátásai felől

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.07.26. 22:07:40

@Holger Hartland:

A liberálbolseviki csőcselék helyében én imádkoznék Orbánbasi egészségéért, mert egyedül csak ő tarthatja vissza a híveit attól, hogy szétkapják őket.

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.26. 22:14:16

@Bell & Sebastian: szerintem a fonalat már sokan, sokfelé elvesztették. istenszimulátor játékfüggőknek.

2016.07.26. 22:16:27

@Herr Stacheldraht Leger:

hazugság volt, félrefordították az eredeti szöveget, ott van a kommentem valahol, mondanom sem kell másnap anna.... megismételte, már nem cáfoltam, aki hlye halljon meg, megérdemli.

sacc per kb, az egymillióból 110k van munkanélkülin, a többi dolgozik vagy tanul-gyakornok. az az 54 fő a top30 céghez felvettek száma, mivel speciális képzés és német nyelv ismeret kötelező ezeknél a cégeknél, ezen semmi meglepő nincs, több ezret viszont még ők is felvettek gyakornoknak.

mit gondolsz a magyarok hány százalékát vennék fel csak úgy hopsz?

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.26. 22:20:17

@bbjnick: ehhez képest kopaszból is olyan kevés van, hogy mindig ugyanazokat kell bevetni egy kis öngól rúgásra.

Robinzon Kurzor 2016.07.26. 22:20:39

@Bell & Sebastian: "Tévedsz, mint mindig"

Na, addig meséld el megint, hogy szerinted a japánok Midwaynél direkt beáldozták négy hordozójukat, kb. 200 géppel és a harcedzett pilótáik háromnegyedével.

Neked ez a beugró.

Robinzon Kurzor 2016.07.26. 22:22:03

@Herr Stacheldraht Leger:

Attól még szervezheti Kövér, hogy a végén majd történelmileg úgy alakul, hogy ő lesz az áldozat.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.07.26. 22:24:39

@Herr Stacheldraht Leger:

Törökországban sem tüntettek a kormánypártiak --- a puccsig.

Robinzon Kurzor 2016.07.26. 22:25:06

@Bell & Sebastian: "kurvára itt vannak már a migráncsok"

Jujj, hol?
A felcsúti Szent Spájzban?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.07.26. 22:29:35

@majd integetek:

Mindezt úgy, hogy 300-400 000-t követni sem tudnak, a hatóságoknak fogalmuk sincs, hol lehetnek, mit csinálhatnak :-D

2016.07.26. 22:38:52

@Herr Stacheldraht Leger:

bammeg swarci, két cikked 2015-ös, a középső meg közvéleménykutatás.

már megint nem jutottál tovább a címsor elolvasásánál, azt hittem ezen már túl vagyunk.

Bell & Sebastian 2016.07.26. 22:44:24

@Robinzon Kurzor: Ha nem olvasol klasszikusokat, akkor buta maradsz. Mennyi kötvényt adtak el, mi tiltja, hogy az unión belül fluktuáljanak, leállították-e már a migráncs-importot?

Bell & Sebastian 2016.07.26. 22:46:48

@Herr Stacheldraht Leger: Úgy rászoktak, hogy nem bírják abbahagyni a terror-szimulációt. Kár, hogy villámlani nem tudnak, attól is összeszalad a csorda.

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.26. 22:49:37

@majd integetek: el lettek olvasva és relevánsak. nyilván nem lett hivatalosan 90% (!) hasznavehetetlenből 1 év alatt atomfizikus és a friss, ámde még a merényletek előtti közvéleménykutatás az általad sugalmazott sikersztori helyett ippeg meredek kijózanodást mutat ki a ze germans körében.

meg kéne magyaráznod nekik, hogy az nem is úgy van, ahogy, bitte schön

2016.07.26. 22:58:02

@bbjnick:

az nincs benne a számokban, a teljes létszám tavaly 2 millió körül volt, csak felszívta az ország, elhelyezkedtek privátban. meg végre elkezdték szétválasztani a menekültet és bevándorlót, a menekültnél pedig számolatlanul adják a tartózkodási munkavállalási engedélyt. (nálunk is). százezrek továbbálltak, többtízezer meg hazarepült, b&s nézegeti a ramsteini repülőket.

Bell & Sebastian 2016.07.26. 23:05:19

@majd integetek: Én úgy tudom, a vezető 100 céghez ötven-valahány fért be, munkaerőként, a Mercihez konkrétan egy se.

Lófaszt dolgoznak, ha 3,5 feleségtől van 5,4 gyereke, akkor ezek terelgetéséből vígan megél.

Tanfolyamok vannak, vizsgák, himi-humi közmunkák és ide-oda vándorlás. Az marad a seggén, amelyik családos, a többi kóvályog.

2016.07.26. 23:11:32

@Herr Stacheldraht Leger:

mit tesz a véletlen, jövök megyek.

nem vitatom a propaganda hatását, a rosszkedv érzékelhetően növekszik,

a lúzerek körében.

mert a merkelisták tovább erősödtek, a német gazdaság szárnyal:
www.tradingeconomics.com/germany/composite-pmi

2016.07.26. 23:18:45

@Bell & Sebastian:

dax 30,

media1.faz.net/ppmedia/aktuell/1484956965/1.4331251/article_multimedia_overview/hq/infografik-dax-umfrage.jpg

még csak most indulnak a programok, alakul az csak csinálni kell, gondolom láttál már németet, megcsinálja mégha beledöglesz is.
Seit April vermittelten die Arbeitsagenturen vorbereitete junge Flüchtlinge an die Bildungsstätten des Handwerks

nem akarásnak nyögés a vége, magyar attitűddel nehéz lesz megérteni a világot.

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.26. 23:24:32

@majd integetek:

OH RLY? a német gazdaságkutató intézet vezetője ehhez képest meghúzná a kézféket:

www.fnp.de/nachrichten/politik/Fluechtlinge-verschaerfen-Probleme-des-alternden-Sozialstaats;art673,1913610

entschuldigung mein lieber winke-winke, de magam részéről a hans werner sinn bácsi fejtegetéseinek jobban hiszek

2016.07.27. 00:00:50

@Herr Stacheldraht Leger:

ezért nem érted, ezért maradsz lúzer. doom and gloom bénult várakozás. csak közben százmilliók gondolkodnak pozitívan, megváltoztatják a körülményeket, és maguk előnyére fordítják a visszahúzódásod miatti lehetőségeket.

az o.k. hogy készülsz a shtf szituációra. ami 1:4 esély 5 éven belül, szóval 4:1 valószínűséggel újabb veszteséggel tetőzöd az eddigieket.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.07.27. 05:16:03

@majd integetek:

"felszívta az ország, elhelyezkedtek privátban" --- írod.

:-D (...) :-D (...) :-D ...

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.27. 05:37:58

@majd integetek: hát persze, csak a te popsidból süt a napsugár, értjük.

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.27. 05:46:27

@bbjnick: tessék:

hu.euronews.com/2013/06/16/elkezdodott-az-erdogan-melletti-tuntetes-isztambulban

már évekkel a puccs előtt is millás felvonulást hoztak össze az erdofanek

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.27. 06:02:12

@majd integetek:

kieg: cuki ahogy cukkolós terelésbe kezdesz mindig, ha érdemi ellenérvbe botlasz, puszinyuszi.

maroz 2016.07.27. 06:07:12

@majd integetek: Kár ezt az ikúra fogni. A jónépnek forrásai nincsenek a világ értelmezéséhez. Vagy dolgozik látástól-vakulásig európai értelemben vett kabátgombokért vagy szétcsapatja az agyát, mert már munkája sincs, de hogy a jónéptől nem igazán lehet elvárni azt, hogy a szűkebb környezetén túl is érdemben reflektáljon a világra az egészen hihetőnek tűnik.

Az elit az, amelyik megmondja, hogy hogyan kell látnunk a világot, és az elit most azt mondja, hogy minden bajunk forrása a migráns, hogy civilizációk harca folyik és nekünk erre kellene rápörögnünk, a fehér, nyugati, keresztény szupremáció globális megőrzése, ezen kéne Kovács XIII. János pörögjön Alsómocsoládon. És ugye rá is pörög, mert tudja mit kell tennie, ha a nemzetközi helyzet fokozódik, kiképezték. Én meg úgy vagyok vele, hogy ha ergé és a mandiner az a bizonyos nyugati civilizáció, akkor pusztuljon. Ha fájdalmasan, akkor úgy. De hát ez rétegigény a részemről, nem oszt, nem szoroz, kár vele foglalkozni.

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.27. 06:14:49

@bbjnick: oszt azóta az idei 48-as ünnepnapon kevesebben voltak, mint a puklimukli parlament előtti ökölrázásán, legutóbb az utánpótlás is morgolódós volt: index.hu/video/2016/07/25/fiatalok_fidesz_tusvanyos_orban/

meg ami fontosabb, manapság a bizonytalan szavazók tábora a legnagyobb, szóval egyrészt nyugi, még mindig a vekker bácsi vezet, másrészt ez viszont gyengébb lábakon áll az erdogan féle támogatottságnál.

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.27. 06:23:13

@maroz: kicsit komplexebb ez ennél. itt az mondja az elit, hogy vesszen a közel keleti migráns, nyugaton meg aszongya (egyre halkabban), hogy willkommen közel keleti migráns, nyilván mindkét esetben azért , mert valami politikai/gazdasági szándék húzódik mögötte. csak hát mindkét esetben lenne a terítéken valami meglévő társadalom is, ami nem csak a partvonalról lesi az eseményeket, hanem benne van a sűrűjében.

gyalog.galopp 2016.07.27. 07:17:00

@maroz:

Ha egyszer azon sipákolunk, hogy az EU magországok kiviszik a profitot a perifériából, akkor nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy ezt a pénzt mire költik.
A migránsokra költött pénz a mi pénzünk is, és ez csak a gazdasági oldal.

maroz 2016.07.27. 08:42:57

@Herr Stacheldraht Leger: A lényeg, hogy a nép az nép, nem ő fogja megmondani, hogy mi a problémája, hanem az elit. Illetve amikor mégis megmondja, azt a napot utálni fogják később a diákok, mert tudni kell plusz egy dátumot, de ez szerencsére ritka, mint a parasztlázadás.

maroz 2016.07.27. 08:46:54

@gyalog.galopp: Nekem jobban fáj az a pénz, amit technológiafejlesztésre költenek, és vannak erős érveim, hogy ennek a költésnek van sokkal súlyosabb hatása ránk, de hát ugye ezek már összefüggés-dolgok, bonyolultak, nehéz elmondani is, hát még lózungokká konvertálni.

Ma tényleg könnyebb elhitetni azt a kisemberrel, hogy az általa amúgy soha sehol meg nem tapasztalt migráns a hibás és nem az öltönyös geci, aki a nyakában ül.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.27. 08:52:06

@bbjnick: Szerintem ez egy normális ország, ahol a normális többség normális életet akar, és alapjában véve a kutya sem akar felkoncolni senkit. Alapjában véve.

Magyar Bálint és Demszky Gábor hol vannak? Akarja valaki bántani őket? Fenét - megbuktak, nem érdekesek. Hát Gusztos Péter, az egykori SZDSZ-es képviselő zavar valakit? Ugyan. Utoljára pár éve azt olvastam róla, hogy szép színésznő felesége van és a politikából történt kibukása óta mozgássérülteknek szervez sportolási lehetőségeket. Hajrá, sok sikert, legyen boldog ezzel.

A politikai ellenfelek morális, egzisztenciális vagy akár fizikai megsemmisítéséről a néhány nácin kívül a velük amúgy rokon szellemiségű kommunisták és liberálisok szoktak fantáziálni. A blog.hu-n belül elég jól behatárolható ennek a beszéd- és gondolkodásmódnak a forrásvidéke. :)

Hát fantáziáljanak csak. De ki ne húzzák a gyufát. Egy dolog a fantáziálgatás, és nagyon más lenne, ha alapjában véve békés embereket belekényszerítenének valamibe, amit nem akarnak ugyan, de úgy vannak vele, mint a szarással: "ha menni kell, hát menni kell".

gyalog.galopp 2016.07.27. 09:31:09

@maroz:

A technológia fejlesztési mániával kapcsolatban hasonló averzióim vannak, de úgy látom a migránshullám közvetve, vagy közvetlen, de pontosan a technológia finanszírozást szolgálja.

A kisembert nem lehet hibáztatni azért, amiről nincs, nem is lehet tudomása. A másik dolog, ebben a történetben a legkisebb ember az a szerencsétlen migráns, akivel elhitették, hogy a kánaánba fog érkezni, holott gettó várja őket a leggazdagabb nyugaton is.

Az öltönyös geci az, aki idecsalogatja a migránst, de akkor mondjál egy-két ötletet, ez ellen hogyan lehetne védekezni.

emberkécske 2016.07.27. 09:38:03

Ezekkel a migránsokkal nekem is meggyűlt a bajom. Tegnap is találtam egy döglött macskát a kertben. Ez a hülye kutya nem tudja mikor van kukanap. Most áshatom a gödröt, ahelyett, hogy a promenádon sétálgatnék.

maroz 2016.07.27. 09:58:46

@gyalog.galopp: Sehogy. Nézz meg pár fényképet: húsz évvel ezelőtt még tényleg űrbéli csillagflottás droidoknak véltük volna a mai karhatalmistákat. Ha én nagyon erősen szeretném azt mondogatni, hogy a mai kapitalizmus szuicid módon túltolt, akkor egyrészt nincs hol mondogassam (amikor eladó volt az Origó gondolkodtam rajta, hogy megveszem, de egy kevés hiányzott az ötmilliárdos vételárából, és a kölykök nem vitték vissza időben az üres üvegeket, így lecsúsztam róla), másrészt meg ha mégis megpróbálom mondogatni akkor abból konfliktus lesz és jönnek rám a droidok. Újabb felfedezetlen kontinens nincs, tehát hová menni sincs, ha az embernek a létező nem tetszik, mi mást tehet, robbant vagy beletörődik.

gyalog.galopp 2016.07.27. 10:28:17

@maroz:

A minap reptéri transzfert játszottam, mivel volt egy kis időm nézelődtem. Meglepődtem mennyi a színes, lehet, hogy pár hónapja, tavaly is ennyi volt, de nekem most tűnt fel, valószínűleg nem véletlenül.
És akkor bevillant, hogy ez e migráció elleni tiltakozás pont olyan, mint a drog elleni küzdelem.
Elkapjuk a piti dílereket, fogyasztókat, de a termelők - vagy inkább termeltetők - köszönik szépen egész jól megélnek, már a fene tudja mióta.

Talán sokkal hatásosabb lenne nem a szerencsétlen migránsokat hibáztatni, hanem megmondani nekik, átbasztak benneteket, nincs kánaán, itt az út vége, húzzatok haza, amíg lehet.

A mo

Moin Moin 2016.07.27. 11:18:11

Kedves (beijedt, demagóg?) ErGé!

Andreas Lubitz, 150 ember halála...

Pedig a faszi született német volt, ősei a jégkorszak vége óta európaiak, germánok, stb, plusz a germánok megkeresztelkedése óta kereszténynek is!

...Ja: elmebeteg volt - akárcsak a nizzai, meg a többiek. Frusztrált, terhelt faszok - aki közül egyesek, akik "iszlám közegből" jöttek, a túlkompenzálásnak éppen a "radikális iszlám hős" formáját-mintáját választják őrületükben.

Mármost, ha védekezni akarsz, akkor a valós probléma - a szocializációs és személyiségzavar - ellen keress adekvát módszereket! Ez persze politikailag sokkal kevesebb haszonnal jár és sokkal több szakmai aprómunkával...

high up! 2016.07.27. 11:35:32

KELETI NYITÁS!

Ezt hirdette meg Orbaneszku 2010-ben, hogy ezek az új testvéri országok (Oroszo, az arabok meg a kínaiak), ezekkel kell haverkodni, ezek a redszerek a követendőek az Átlaghülyemagyar számára.

Oszt ha akor jó vótt ez nektek, akkor most mijafaszt rinyáltok amiatt, hogy házhoz jöttek a félázsiai rokonok?

FOLYTASSUK!

Pelso.. 2016.07.27. 11:40:38

@Holger Hartland: Az, ahol tíz-húsz-harminc, s nem túlozva kétszáz éve normális többség normális életet akar, de legyen bármilyen formáció: ez pont a többség számára nem valósult meg, s kicsi az esély, hogy meg fog, - az szerintem nem normális ország.

high up! 2016.07.27. 11:43:02

@Herr Stacheldraht Leger: "entschuldigung mein lieber winke-winke, de magam részéről a hans werner sinn bácsi fejtegetéseinek jobban hiszek"

Ugyanez a Hans Werner Sinn bá aszonta, hogy a 130%-ra lealkudott görög államadósságot és a fiskális és a gazdasági válságot úgyis meg lehet oldani, hogy majd a nyugatiak jó nagyokat invesztálnak a görög valóságba, oszt ettől majd jól megugrik a GDP, oszt ebből lesz majd elég pénz törleszetni. Azokat az éveként esedékes 10-20 milliárdokat eurókat.

Ne csak higgyél, hitelezz is a görögöknek maga Sinn bá mondta meg, hogy minden rózsás lesz!

FOLYTASSUK!

Kivlov 2016.07.27. 11:43:43

retkes arab csürhe...

ZX 2016.07.27. 11:45:35

@Kivlov: Biztos tapasztalatból beszélsz, hisz te már oly sokkal találkoztál. :P

Kivlov 2016.07.27. 11:57:11

@ZX:
olvasol újságot, nézel TV-t???
Primitív, kultúrálatlan, beilleszkedésre képtelen és nem hajlandó kötélrevaló retek bagázs.
Ott tartanak, ahol mi 997-ben, Géza fejedelem halála után: marakodnak még egymással is, hogy melyik vallási irányzatuka kövesség. majmok.
amúgy meg fogadj be párat közülük, a D-i hatáon ott éhségsztrájkolnak a férgek, biztos örülnének neked.

ZX 2016.07.27. 12:00:35

@Kivlov: Én nem TV-ből meg újságokból tájékozódok ahogy te, hanem odamegyek közéjük. Sokan közülük messze kulturáltabbak mint te.

Kivlov 2016.07.27. 12:08:32

@ZX:
menjél közéjük, hátha s*ggbe kúrak téged is, mint a fiatalokat NY-on.
Azt meg, hogy mennyire kultúráltak azknak mondd, akiknek a rokonait lemészároltál Nizzában, Münchenben hogy csak kettőt említsek az utóbbi időből.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.27. 12:11:59

Az egyetlen megoldás az, amit Orbán is csinál: a határon várakoztatni végtelen ideig az összes iszlamista vadállatot, a menekülkérelmeket hosszasan vizsgálni, napi 30-at csak, s abból átlag 31-et elutasítani, mert rossz helyre tette az iszlamista a vesszőt.

Aki mégis bejutott, azt betenni egy koszos táborba, disznóhúst adni csak, meg segélyt nagyon keveset.

Majd csak megunják és elmennek. Ha meg hisztiznek, odacsapni, mint tavaly a híres, egész Európában méltatott röszkei csatában.

ZX 2016.07.27. 12:13:18

@Kivlov: Életedben nem láttál egyet sem, de te tudod milyenek. Nem, senkit nem kurnak seggbe, és nem is kannibálok képzeld. Ugye most újat mondtam?
A nizzai egy szimpla pszichoapata mint a japán fickó. A müncheni pedig pont bevándorlókat akart ölni de oda se neki, mantrázd a hülyeséged ha attól jobban érzed magad.

Mail Undelivered 2016.07.27. 12:14:53

A szösszenetről az jutott eszembe: mit fizet vajon ezért a szarért a habony? Merthogy fizet, az biztos. Nem keveset.
Publicisztikának lehet nevezni, de minek. Bullshitek sorozata, plakátfélelem és semmi konkrétum.
Pl. hogy ez az egész műsor és fokozása kinek az érdeke: vitya apád, putyin, török farok, stb.

Picipofa! Eszed, mint egy porceláncsibének!

ZX 2016.07.27. 12:15:30

@a BircaHang Média szerk.: Iszlamista vadállatnak nevezed őket, miközben amit javasolsz egy primítív, kulturálatlan barom tettei. Egy fikarcnyival sem vagy jobb a terroristáknál.

Kivlov 2016.07.27. 12:16:08

@ZX: Nemhát. telez*rták az gész keleit hónapokig.
Pszichopata, azaz, mint náluk többség, mert a vallásukra hivatkozva nekik mindent szabad.
Fogadd őet örökbe,még válogathatsz is közülük, jönnek milliószámra. :D

Kivlov 2016.07.27. 12:17:53

@a BircaHang Média szerk.:
Erről van szó.
Ide is, mint szinte bárhová máshová, jöhet bárki.
Legális úton, a megállapított szabályokat betartva.
Aki nem így jön, az mehet amerre akar. "oszt jónapot"

ZX 2016.07.27. 12:20:07

@Kivlov: Fogadd te őket örökbe. Én az Unió helyébe már rég összerántottam volna egy félmillás sereget, szétbombáztam voltam az IS-t Aszaddal együtt, aztán béke van, menjetek haza felszólítással visszaküldeném őket újjáépíteni mindent.

Kivlov 2016.07.27. 12:23:13

@ZX:
Te nyalod a s*ggüket, te fogadd.

Kár, hogy amit írz kivitelezhtetlen, mrt nincs országuk, nincsenek területeik. Mindenhol elen vannak és sehol sincsenek.
Arról nem is beszélve, hogy a liberál, amnesztiinternasönel féle, zs világ évekig hőbörögne, ha ezt csinálnák velük.
De én is ezt mondom: atomot nekik. Ezek nem értenek a szép szóból.

ZX 2016.07.27. 12:26:41

@Kivlov: Nem nyalom a seggüket, csak emberként kezelem őket veled elentétben. Az IS szétbombázása senkinek sem fájna. Egyébként a sejtek sehol sincsenek és mindenhol vannak, de a bevételeik egy adott területről származnak amit el lehet foglalni.

miskabá 2016.07.27. 12:32:26

"Nem látható, nem megfogható az ellenség előre. Nem vonul fel a határainkon"

Látható, bőrszínéről felismerhető, és pont hogy felvonul a határainkon. Csak az a kérdés, hogy akar-e lépni ellenük Európa vagy inkább nem lát, nem hall, és nem beszél. Sajnos egyelőre ezt a majomviselkedést utánozzák a felelős (?) európai vezetők

Jottó 2016.07.27. 12:37:16

mikor lesz már vége a "addig jó míg ide nem jönnek, itthon hű de szép minden.." stílusú cikkeknek? hogy lehet ekkora baromságokat leírni 2016ban? mintha nem is olyan ország lennénk, ahonnan már kb mindenkinek él egy rokona/barátja külföldön, akiért aggódni lehet? jómagam 2 évet dolgoztam nizzától pár km-re és most kurva szarul érzem magam .. elképzelni nem tudom kik írják ezeket a cikkeket, de valószínűleg a szótárban ott a fényképük a struccpolitika mellett

Kivlov 2016.07.27. 12:39:21

@ZX:
Emberként majd akkor lehet őket kezelni, ha tudnak úgy viselkedni...

miskabá 2016.07.27. 12:39:50

@ZX:
Az ISIS-t az amerikai vezetés fegyverezte fel éppen Aszaddal szemben, nagy butaság összemosni őket. De sajnos a konfliktus több mint egytucatnyi egyéb szereplője (hogy csak a fontosabbakat vegyük) sem jobb semmivel, hanem legfeljebb más

Azt kéne legelőször is belátni, hogy a demokráciaexport nem működik Csak romok maradnak utána, az építkezés elmarad. Ki fogja eltakarítani ezt az irdatlan romhalmazt, ki akarja befogadni a rombolás utál mindenfelé kóborló földönfutók millióit?

Ki felel az eddigi átgondolatlan politika következményeiért?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.27. 12:43:44

@ZX:

Amit javasolok, az semmi más, mint pragmatizmus.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.27. 12:44:39

@ZX:

Inkább bombázzuk Brüsszelt, nagyobbak a bűnei, mint Asszadnak.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.27. 12:48:38

@miskabá:

Amerika hazárdírozott, majd vesztett. Az eredmény: többmillió szíriai meghalt, otthon nélkül maradt.

Az egésznek a célja az volt, hogy dőljön meg az oroszbarát kormányzat Szíriában. Bármi áron.

Washington arra számított, hogy Putyin ugyanazt fogja lépni, mint Líbiában, azaz csak szóban tiltakozik. Tévedtek az amerikai döntéshozók.

Etniez 2016.07.27. 13:04:51

@S=klogW: Mert ezek a vadak nem jutnak be a Szigetre. De pár éve pl. lefejeztek egy kiskatonát London középen nigériai iszlamisták, meg is kapták az életfogytot mind a ketten.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.27. 13:05:24

@Pelso..: Attól függ, milyen magasra teszed a lécet.

Meg hogy mit értesz "normális" alatt.

Rengeteg ember MONDJA, hogy ez az ország nem normális, de közben a többség egész normálisan viselkedik.

Sok ballib MONDJA, hogy a fideszeseket fel kell akasztani, de még csak a Körúton sem próbálják őket végigkergetni vietnámi papucsban. (Ilyenkor jön az, hogy na jó, akkor nem mi, de majd valaki, aki nagy és erős, mondjuk "a nép", vagy az EU, vagy a külföldi tőke, vagy a NATO, vagy itt legújabban a migránsok.)

Sok ember MONDJA, hogy a migránsokat le kellene lőni, de amikor tényleg itt voltak, egyet sem lőtt le senki, még a szállásukat sem gyújtották föl, szemben Bezzegnémetországgal. Mint ahogy igazából nem is akarja lelőni őket senki, hanem csak annyit, hogy ne jöjjenek ide.

ZX 2016.07.27. 13:05:49

@miskabá: Jajjaj, most mi lesz, mert ugye nálunk még ilyen az életben nem fordult elől.

@Kivlov: Hidd el, hogy azok. No nem a terroristákra gondolok, azok tényleg állatok.

@a BircaHang Média szerk.: Gyógyszered? Bevetted ma már?

Kivlov 2016.07.27. 13:07:49

@ZX:
ja, persze.
Ha valaki nem úgy táncol, ahogy ők fütyülnek, hőbörögnek.
Az érvényben lévő szabályokat nem tisztelik, azok alól kivételezést akarnak.
Lázonganak azok ellen, akiktől segítséget várnak.
Nem tisztelnek senkit és semmit.
Semmi keresnivalójuk itt...

ZX 2016.07.27. 13:14:43

@Kivlov: Igen, vannak ilyenek is. Nem mondtál újat, de ne általánosíts, mert az baromság.

Kivlov 2016.07.27. 13:17:42

@ZX:
Szarok rá, hogy van köztük 2 értelmes is, ha a többi kötélrevaló csürhe.
A lényeg modom: jöjjenek legálisan, papírokkal, engedélyekkel, ahogy mindenki más közlekedik! Ne kivételeztessék magukat!

Pelso.. 2016.07.27. 13:20:57

@Holger Hartland: Mérce ügyben egyetértek.
Az átlagember szerintem a normális jelző alkalmazása esetében saját normális (első-másod stb sorban anyagi) fejlődésére, gyarapodására gondol. Az egész innen szubjektív, szó nincs társadalmi fejlődésről, konszolidációról, mint normalitás kiterjesztése.

ZX 2016.07.27. 13:23:25

@Kivlov: Hát az arányokon vitatkozhatunk, de attól, hogy te keresztes konzvernek vallod magad, még nem leszel az.

Kivlov 2016.07.27. 13:27:03

@ZX:
Itt nem kell semminek sem vallani magát az embernek, vagy ha igen, az nem rád tartozik.
A józan ész számít: jó, hog idejöttek milliószámra ellenőrizetlenül? Nem. Jó, hogy még milliók akarnak jönni senkit és semmit nem tisztelve? Nem.
Akkor mi a f*szért nem zavarjuk el őket a vérbe???

Jean Sol Partre 2016.07.27. 13:40:40

@Holger Hartland: "A politikai ellenfelek morális, egzisztenciális vagy akár fizikai megsemmisítéséről a néhány nácin kívül a velük amúgy rokon szellemiségű kommunisták és liberálisok szoktak fantáziálni."

Konkrét lépéseket pedig az Orbán kormány tett legszélesebb körben mind morális, mind egzisztenciális ellenfél-megsemmisítés ügyben. És erős a gyanú pár fizikai megsemmisítés esetében is.

maroz 2016.07.27. 13:41:04

@gyalog.galopp: Vicces volt a nyolcvanas evek vege fele a magyar hatar kevesbe boldog felen elni, es atelni azt, hogy egyszer csak a baszas es a palinka mellett bejott allando beszedtemanak az, hogy hol es milyen modszerrel erdemes nekimenni a hatarnak. Tulzas nelkul szazezrek kerestek a kiskaput, es meg a lebukasra is szart ra mindenki, mert plane a vegefele a hatalomnak semmilyen eszkoze nem maradt az elrettentesre, nem volt annyi borton, ezert aztan akit elkaptak az ket het mulva ujra probalkozhatott, immaron rutinos lopakodokent sikerrel. En alanyilag is szkeptikus vagyok azt illetoen, hogy meg lehet-e akadalyozni a migraciot.

Es ugye ne feledjuk el, hogy van egy olyan allapot, amikor az ember mar nem a tejjel-mezzel folyot keresve vag neki, hanem azert, hogy onnan el. Es ha mar el, akkor esszeru, hogy abba az iranyba, amelyikrol meg eppen el lehet hinni, hogy jobb, mint amiben vagyunk. En most szivem szerint valahova a Kaukazusba emigralnek, de hat oda se lehet, mert ott se jo funek lenni, hiszen ott is allandoan basznak az elefantok.

Pezsgot kell rendelni es huzatni hozza a nagyzenekarral, mert iranyba vagyunk allva es a randi a jegheggyel mar csak ido kerdese.

Kapitány_1 2016.07.27. 13:41:09

Rég olvastam ilyen demagóg ostobaságot, gondolom valamelyik fideszes féreg, hablaty féle strici jól megfizette.
Miközben Rogánék saját haszonra 5000 bevándorlót importáltak jó pénzért offshore cégeiken át.
Azt se felejtsük el, a válság első napjában a fidesz hogyan s asszisztált a migránsok utaztatásában, csak aztán rájöttek, milyen jó potenciál van a gyűlöletkeltésben.

Jean Sol Partre 2016.07.27. 13:51:10

@maroz: talán Kanada. Egy saját tó valahol a semmiben, csak szélessáv legyen meg egészség :)

high up! 2016.07.27. 13:51:21

@Kivlov: "Primitív, kultúrálatlan, beilleszkedésre képtelen és nem hajlandó kötélrevaló retek bagázs.
Ott tartanak, ahol mi 997-ben,"

Meg ahol te 2016 júliusában. Amikor a faludban elmész a haverjaiddal a kocsmába oszt nyomod a kétosztályos közmunkás haverjaidnak az elrettentően primitív lényedet (mint itt a blogon) meg mindenre hánysz amit még csak nem is láttál, de kurva okos vagy, mert az Eke TV elmondta neked, hogy milyen a világ.

50 éve van muzulmán bevándorlás Európába és csak 1 éve vannak muzulmán terror cselekmények. Amelyek kurvára nem a bevándorlás következménye, mint ahogy azt a kocsmai alkesz kollegád Orbaneszku terjeszti, hanem annak a következménye, hogy Európa nem nézte tételenül az IS szíriai öldökléseit és beavatkozott. Erre jön a a válaszuk, a terror kirobbantása Európában nem kevés ruszki támogatással megsegítve.

Köze nincs a bevándorlásnak a terrorhoz, mert teccik tudni terroristának lenni nem vallási meg származási kérdés, hanem elmeorvosi. Aki ölni akar az úgyis jönni fog, vagy pedig helyben megtalálják whatsappon.

Elmeorvosi kérdésben meg különösen ti fidesz fundamentalisták nem panaszkodhattok, ugyanis az Orbaneszku által megcélzott hívek pont azok az elmebeteg, minden primitívségre és rombolásra kapható söpredék lények, mint amelyekre az IS is hajt.
Orbaneszku pont olyan radikális idiótává tudja átképezni az elme elborult híveit mint az IS. Csak orbaneszku Európában él és a gyülölet beszédnél tovább nem mehet.

De amint kiléptek ti barmok az EU-ból és Orbanszku visszavezet titeket a Félázsiai Óhazátokba, ott már ti is kalasnyikovokkal bombákkal meg késekkel fogtok rátámadi a hitetlen ellenségekre. Csak nem Allah, hanem Orbaneszku nevében.

FOLYTASSUK!

Kivlov 2016.07.27. 13:55:08

@high up!:
nyugi, hamarosan újra lesz OPNI, mehetsz vissza a muszájdzsekidbe. :D

high up! 2016.07.27. 13:57:20

@Kivlov: "A józan ész számít: jó, hog idejöttek milliószámra ellenőrizetlenül?"

hehe, kérdezd meg Orbaneszku gazdidat, hogy miért hirdette meg, hogy nem akar kooperálni az EU-val, és saját maga tett róla, hogy még regisztrálni se tudjanak a menekültek. Csak a verés jár egy menekültnek, meg a hazazavarás, ezt Bakondi is elismerte, hogy ez Orbaneszku migráns politikája.

Oszt még csodálkozol, hogy a migránsok hülyék lennének kiadni az identitásukat, meg hogy majd beállnak a hivatalos utat járni?

FOLYTASSUK!

high up! 2016.07.27. 14:00:49

@Kivlov:

jó van kis Orbaneszkui fundi, ha 1000 kilométerrel keletebbre élnél, már saját kezüleg lemészároltál volna egy-két falut ahol liberálist, külső erőt meg háttérhatalmat sejtessz.

FOLYTASSUK!

Kivlov 2016.07.27. 14:04:17

@high up!:
muhahahaha, neked is csak a cápa hiányzott a magzatvizedből...

dunántúli gyerek 2016.07.27. 14:17:56

Troger migrancsokat a foldkozi tengerbe kell szorni. Ha a libik sokat gagoknak mehetnek utanuk.

nem várt fordulat 2016.07.27. 14:34:09

@high up!: "hanem annak a következménye, hogy Európa nem nézte tételenül az IS szíriai öldökléseit és beavatkozott. "

Nem, annak a következménye, hogy a nagyhatalmak jelen pillanatban is árulják nekik a fegyver, vesszik tőle az olajat, stb..

Ha ezek a pénzcsapok nem lennének...

MEDVE1978 2016.07.27. 14:35:14

Politikailag több mint egyszerű a megoldás. Az más kérdés, hogy ez két külső okból ez nehéz. Olyan - ütköző - államokat (értsd katonailag erős dikatúrákat) kell létrehozni az EU határain, amelyek visszatartják a gazdasági migránsok / menekültek millióit.
Az egyik akadály az, hogy a török diktatúra úgy tűnik nem katonai lesz, hanem egy önmagába szerelmes iszlamista állama, a többi ország pedig szintén nem ad túl nagy bizakodásra okot. Egyiptomban még működik a diktatúra, de döcög, Líbiában összeomlott az állam és még olyan sincs, akinek eleget lehetne fizetni, hogy visszatartsa az embercsempészeket. Tunézia demokráciát játszik és lassan iszlamizálódik majd, holott sokkal jobb hely volt Ben Ali alatt. Marokkóban még működik a király, viszont elég instabil és nem bír mindenkit visszatartani. Algériában a diktátor működik, sőt még a nép is elfogadja. de nyolcvanegynéhány éves és haldoklik.

Nyilván ezeket az államokat most is pénzeli az EU, de mindegyik instabil. Ráadásul ott a másik ok, ami miatt ez az egész eszköz korlátozottan használható, ez pedig a nemzetközi média, aki odaugrik rögtön és emberi jog sértést kiált, ha ezek az országok mészárolnak.

Pedig hát ez az egész nem megy masszív mészárlás, humanitárius katasztrófa, polgárháború és népirtások nélkül. Jól élünk, el kellene fogadni azt, hogy sokat nem tudunk értük tenni. A negatív értelmezés egyenesen az, hogy az ő vérükből élünk jól, ami több afrikai nyersanyagtermelő országnál gyakorlatilag igaz is lehet.

Az én szememben ez az egész részben a globális kapitalizmus és a technológiai fejlődés keveréke okozta válság. Nagyon egyszerű mi történik: vannak szegény afrikai államok, ahol adottak a körülmények:
1. Nagyon rossz az életszínvonal, nyomorognak. Nincs infrastruktúra.
2. Nem működik a klasszikus kapitalista tőkemozgási elv: a tőke nem oda megy, ahol fejletlen terület van (mert olcsó a munkaerő stb.). Eleve a tőke nem megy ezekbe az országokba, mert túl nagy a kockázat (háborús, politikai stb.), nincs infrastruktúra, nincs képzett munkaerő. Ebből következők, hogy tőke nem megy ezekbe az országokba, nincs befektetés, megrohadnak a saját nyomorukban.
3. Egy kivétellel, a mobiltelefonok és internet eljut, mert lement az ára. Ezzel látják, hogy milyen jól is élnek az európaiak, amcsik.
4. Egyre egészségesebbek az emberek. Nemcsak a fejlett országokban, a fejlődőkben is. Ez túlnépesedéshez vezet, mert viszont a korábbi megszokott ütemben szaporodnak. Afrikában Gates kiirtotta a himlőt, visszaszorulóban van az AIDS (hamarosan oltás is lesz). Ezzel ezekben az országokban demográfiai robbanás következik be. De a született új generációknak se helye, se élelme, se életkilátása, se munkája.
5. A sivatagosodás, vízhiány is sújtja őket

A fentiekre többfajta reakció van: polgárháborúznak, háborúznak, illetve menekülnek, vándorolnak.

Az arab térség számos államában is hasonló a helyzet. A tőkeimport relatíve nehéz még akkor is ha van olaj, lásd Irak vagy Irán. Más országokban, ahol még olaj sincs (Szíria is ilyen) még rosszabb a helyzet. Ki fektetne be Szíriába, építené újjá?

miskabá 2016.07.27. 14:42:58

@ZX:
Akkor is azt mondanád, ha valaki fogna egy fegyvert és lefuffantana mint migránspesztrálgatót?

"ugyan kérem, máshol is előfordult már ilyen, nem kell általánosítani, nyugodt lélekkel haltam meg"

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.27. 14:48:45

@Jean Sol Partre: Kár, hogy a politikusok és tettestársaik "fönt" zajló leszámolásai sehogyan sem cáfolják, amit állítottam, hogy ti. "lent" a legtöbb ember legfeljebb verbálisan híve a Nagy Leszámolásnak.

vénkujon 2016.07.27. 14:49:30

hálózatépítésük rég elkezdődött, mégpedig fideszes segítséggel:

www.haon.hu/debrecen/milliardokat-hagynak-debrecenbe-a-kulfoldi-hallgatok/2082393

Jean Sol Partre 2016.07.27. 14:52:36

@Holger Hartland: azt, hogy csak fantáziálnak, azt nem cáfolja. De hogy csak kik, azt igen.

miskabá 2016.07.27. 14:54:26

@MEDVE1978:
Sok igazság van amit írsz, de lépjünk eggyel tovább: ha senki nem jelent biztos és tartós védelmet Európa számára, és még a legoptimistább forgatókönyv szerint is mindig lesznek rések a várfalon - mint jelenleg pl. Líbia - akkor mi a teendő?

A NATO megvédi Európát? Nem, mivel nem arra való (hogy mire jó, azt most inkább ne firtassuk)

Az egyes tagállamok megvédik magukat? ki igen, ki nem, de még aki képes és akar tenni, annak is lefogják a kezét az idejétmúlt álhumanista játékszabályok, és európában mint valami üvegházban tenyésző fogalmatlan széplelkek

Szerintem ha nem lesz egységes európai védelmi rendszer - akár csak egy viszonylag csekély létszámú antimigrációs haderő - akkor a bajok idővel egyre jobban tetéződnek. Európát egy pár tízezer fős tengeri és szárazföldi haderő meg tudná védeni, soha nem volt még ilyen könnyű a történelemben. Csak akarni kell, de azt viszont tényleg

MEDVE1978 2016.07.27. 15:05:22

@miskabá:
A legtöbb ember értékrendjével összeegyeztethetetlen, hogy ártatlanokat öljön és ez így jó. Márpedig a migráció EU határokon történő visszatartása előbb-utóbb pont ezt jelentené. Vagy nagy táborokat, abban reménykedve, hogy a hír erről majd eléri a küldő országokat és el se indulnak a migránsok. A baj ebben az, hogy több esetben (Szíria, Afganisztán) ezek az emberek eleve kvázi a pokolból, háborús helyzetből jönnek, tehát az, hogy egy táborban kell lakni, még mindig nem tartja vissza őket.

Az amcsik, angolok, új-zélandiak, ausztrálok eleve jobb helyzetben vannak, mert szigeten élnek és így csak a csempészek töredéke jut el hozzájuk. Európa nem határolható le ilyen könnyen. Jelenleg ezért a közvetlen - EU haderővel - védekezést nem látom rövidtávú megoldásnak.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.27. 15:07:22

@Jean Sol Partre: Nem. Olvasd el még egyszer. Széljobb, szélbal, széllib. Utóbbi kettőből már nem is mindig csak a szél. De szerencsére nem számít.

high up! 2016.07.27. 15:17:06

@Kivlov: " neked is csak a cápa hiányzott a magzatvizedből..."

Ezt apád mondta anyádnak, nem kell a történetet másokra ráhúzni.

FOLYTASSUK!

Janossz 2016.07.27. 15:24:50

@Kivlov: "Ha valaki nem úgy táncol, ahogy ők fütyülnek, hőbörögnek.
Az érvényben lévő szabályokat nem tisztelik, azok alól kivételezést akarnak.
Lázonganak azok ellen, akiktől segítséget várnak.
Nem tisztelnek senkit és semmit.
Semmi keresnivalójuk itt..."

Ez mi? Kormánykritika, avagy illiberálisok az EU-ban?

high up! 2016.07.27. 15:28:05

@MEDVE1978: "Egyre egészségesebbek az emberek. Nemcsak a fejlett országokban, a fejlődőkben is. Ez túlnépesedéshez vezet,"

Nem. A világgal haladni akaró fejlődő országokban, ahol valamennyire globális nyitottság és kvázi demokrácia pont hogy nem a túlnépesedés a trend, hanem a régi világ felbomlása.

A nyitottság behozza a fejlettebb technikát, a fejlődés megindul, az árak nőnek és vége van annak, hogy havi 100 euróból 6 gyereket el lehetett tartani, meg ráadásul meg is kellett csinálni őket, hogy azok tartsanak el öreg korodra.

A világpiaci árakhoz tendáló országokban ezzel véget ért a régi modell, 6 gyereket megemelkedett élemiszerárak, oktatási költségek stb mellett már nem lehet megcsinálni. A cél a kevesebb gyerek és azoknak a jobb lét biztosítása.

FOLYTASSUK!

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.07.27. 15:49:57

@high up!: Csakhogy az a "kevesebb gyerek " sem születik meg. Ok ne legyen 6 gyerek, ez már meghaladott (Egyébként is abból a 6-ból kédéses, hogy egyáltalán menniy érte meg a felnőtt kort annak idején. A Penicilin felfedezése előtti időkben vagyunk..)
Csakhogy a mai fejlett világban afelé tendálnak a dolgok, hogy folyamatosan csökken a népesség, mert még az átlag két gyerek sem születik meg.
El fogunk jutni oda egy idő után, hogy minden generáció megfelezi magát a következő nemzedékre, mert nem gyártja le a megfelelő számú utódot.
Néhány száz év múlva úgy beszélnek majd a szaporodásra hajlandó népek rólunk, ahogy mi beszélünk ma a neandervölgyiekről..

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.07.27. 15:54:58

@MEDVE1978: Ennek ismeretében elkerülhetetlen, hogy az európai politikában radikális változások kezdődnek majd, elsöpörve a jelenlegi totálisan valóságidegen, pc dogmák mentén gondolkodó politikai eliteket, a fókuszba pedig a kontinens határainak védelme kerül. Már most vannak jelei, hogy kezd észhez térni az európai lakosság..

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.07.27. 15:58:05

@MEDVE1978: A migránsok egy jó része Európába is hajókon, bárkákon érkezik. Különösen most, hogy sikerült a balkáni útvonalat erőteljesen redukálni.

ZX 2016.07.27. 16:00:50

@miskabá: Benne van a pakliban, de bocs, hogy nem félek. Ennyi erővel az íreket meg a baszkokat miért engedtük a Zunióba? Azok is csak robbantgattak.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.07.27. 16:02:00

@miskabá: Pl. úgy, hogy a migránsokkal teli bárkákat vissza kell vontani kiindulási helyükre, leszállítani a "rakományt" majd megsemmisíteni a bárkát.
Ezenkívül titkosszolgálati módszerekkel le kell vadászni az embercsempész bandák tagjait. A félelem nagy úr..

Janossz 2016.07.27. 16:02:03

@A megvalósult amerikai ólom..: Fatökűek lettek fiaink, mit szépítsük.
"A fejlett országokban a férfiak spermaszáma az elmúlt 50 év során jelentősen csökkent. Mára a 18 és 25 év közötti férfiak mintegy egyötöde szenved terméketlenségi problémákkal."
Valamikor kicsit csúnyábban néztünk egy lányra, már állapotos volt. Most meg, aki akar se tud csinálni.
Mi lehet 38-45 között?

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.07.27. 16:04:52

@ZX: Egyrészt ezt már csak múltidőben lehet elmondani. Másrészt ők a függetlenedési törekvéseik miatt robbantgattak, nem pedig öncélú gonoszságból , mint az iszlamisták Európa szerte számos ponton, épp az őket befogadó, segélyező államokban..

maroz 2016.07.27. 16:09:06

@Jean Sol Partre: Hehe, husz ev mulva ott pont jo lesz a klima, vietnami labujjkozosben es rovidnadragban tolhatnam az ev ketharmadaban. Vagy ha Gronlandot iziben kicsomagolna a felmelegedes. Elfoglalni, megvedeni, szarra loni minden bevandorlot, palmakat ultetni es rohogni az izzado fokakon. Van itt jovo! ;)

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.07.27. 16:09:13

@Janossz: Én inkább a túlzásba vitt női emancipációt tartom felelősnek. Egyszerűen az egyre kvalifikáltabb nők a karrier és a trendi életvitel gátját látják a gyerekben. Megfigyelhető, hogy nem attól függ, hogy van e gyerek vagy nincs, hogy milyen anyagi helyzetben van a pár, hanem a nő karrierszempontjaitól.

midnight coder 2016.07.27. 16:09:24

@ZX: A terrorizmus önmagában sem egy szerencsés dolog, de rohadtul nem mindegy, hogy a terrorista azért harcol mert függetlenséget akar a hazájának, vagy azért mert világuralmat akar a vallásának.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.07.27. 16:14:37

@high up!: "Aki ölni akar az úgyis jönni fog, vagy pedig helyben megtalálják whatsappon."

Hülyeség. Megfigyelhető a szándékváltás. Idejön Ali hatalmas elvárásokkal, amivel telebeszélték a fejét, aztán csalódik, frusztrálttá válik, és fogékony lesz az Iszlám Állam kiterjedt propagandájára és ölni akar. Ezt a mintát követte a baltás gyilkos a vonaton, és az ansbachi robbantó is..

Janossz 2016.07.27. 16:18:21

Nos, ez nem egy kimondott iszlamista volt, ugye?
Azt írja az újság:Az iráni származású, 18 éves Ali David Sonboly már Németországban született. Rasszista és szélsőjobboldali nézeteket vallott. Büszke volt például arra, hogy születésnapja egybeesik Adolf Hitlerével.

Ez a müncheni páciens volt. Mindenféle idióták vannak.

ZX 2016.07.27. 16:21:42

@midnight coder: Szerintem meg pont leszarom. Aki terrorista és ártatlanokat öl az dögöljön meg.

midnight coder 2016.07.27. 16:24:11

@Janossz: A probléma inkább az, hogy a polgárok annyira kitolják a gyerekvállalás idejét, hogy akkor már a nőknél már ez problémás, vagy esetleg lehetetlen is. Ennek több oka is van - egyrészt, később is érnek a népek, másrészt tovább is tart mire egy polgár hasznos tagja lesz a társadalomnak. Kecskéket őrizni már 10 évesen is lehet, 15 éves korára pedig már kb. tudja azt, amit aztán a hátralévő életében tudnia kell. Egy mérnök vagy egy orvos viszont amíg az egyetem után megfelelő gyakorlatot szerez, az kb. 30 éves kora lesz.

midnight coder 2016.07.27. 16:26:19

@ZX: Ez igaz, csak az egyik esetben van valahol vége a történetnek - ahogy mára már nem nagyon robbantgatnak sem az írek, sem a baszkok - addig az iszlamista terror addig tart, amíg iszlamisták vannak Európában vagy amíg vannak nem iszlamisták Európában.

na4 2016.07.27. 16:29:05

Nincs itt már mit lelkizni. Rendőrség az utcára, hadsereg a határra, az idetódult migránscsürhét összefogdosni, és kib....ni őket Európából. Takarodjanak. Első lépés: pénz = 0. No ez biztosan működni fog. Indulás, go east!

ZX 2016.07.27. 16:30:16

@midnight coder: Ez elméletben így van. Gyakorlatban azért azért az arabok nagy része is békében akar élni. A 80-as években sorra robbantották a repcsiket. Ma alig történik ilyesmi. A világ változik, a terrorizmus is átalakul vagy akár meg is szűnhet, ha a tápot adó társadalom is változik.

ZX 2016.07.27. 16:31:09

@na4: Ez faszság. Csinálj rendet ott ahonnan jöttek, akkor elmennek maguktól is.

miskabá 2016.07.27. 16:35:49

@ZX:
"Ennyi erővel az íreket meg a baszkokat miért engedtük a Zunióba? Azok is csak robbantgattak. "

A baszkok Európa legősibb lakói egyes feltevések szerint. Azért küzdöttek és küzdenek - egykor robbantásos merényletekkel is - hogy önállóságot kapjanak az etnikailag jól körülhatárolható, majdnem homogén lakóterületükön

Az írekkel is nagyon hasonló a helyzet, ők az őslakók akiket meghódítottak, leigáztak és elképesztően durva módszerekkel asszimilálni próbáltak évszázadokon keresztül. Persze küzdöttek is ellene, amit kegyetlenül vérbefojtottak az angolok, legutóbb 1916-ban, amíg végül elnyerték a függetlenségüket, Észak-Írország kivételével

Csak azért írtam, hogy tudjad miről beszélsz, amikor az első- és másodgenerációs arab és afgán meg hasonló Európa-idegen bevándorló iszlám terroristák robbantásait próbálod összemosni az írek és baszkok dolgaival

is 2016.07.27. 16:37:06

Tehat az elmult 50 evben a vilagon mar mindenki hozzaszokott, hogy ez az elet, mert 7,5 milliardan, gyarmati, kizsakmanyolt multtal, a felso 10% altal gazdasagilag azota is kizsakmanyoltan nem tudnak nyugton maradni. Eddig orultunk, hogy cask a Fold 90%-an oldoklik egymast az emberek.

Most meg ahelyett, hogy elgondolkodnank, hogy vajon a kovetkezo 50 evben mit is kellene csinalnunk, hogy ne csak meg rosszabb legyen, megprobaljjuk magunkra csukni ennek a pici felszigetnek az ajtajat. Ja, nem is felszigetet, hanem a felsziget kozepen egy kis lavoret. Egy lepkefing teruletet, amelyet kb. 48 ora alatt megy keresztbe barmely hadsereg, ha olyan kedve van. Mondjuk annyi hely van benne, hogy homokba dugjuk a fejunket. Nem, nem, nem a mi felelossegunk, sose voltunk ott, nem erdekel, hagyjanak beken. Itt nem fog esni az eso, ide nem gyuruznek be a vilagpiaci arak, a hataron megall a jarvany, magyart nem fog az atok. Nem fogunk ossze senkivel (csak ha mi diktalhatunk, na de azt a jatekot meg nem jatsza senki), foleg nem kerunk tanacsot. Ha nem beszelunk rola, akkor nincs. Beszeljunk inkabb arrol, hogy Magyarorszag jobban teljesit. Hat nem sokkal szebb?

miskabá 2016.07.27. 16:38:21

@Janossz:
Légy erős: Hitlert az arabok közül is sokan példaképnek tekintik, főleg a zsidókkal kapcsolatos csínytevései miatt

ZX 2016.07.27. 16:43:03

@miskabá: Mint írtam, pont leszarom, hogy ki és miért robbangat. Egyébként meg tisztában vagyok a dolgokkal, mert nagyon szeretem a történelmet.

belekotty 2016.07.27. 16:43:28

@bbjnick: Látom nem tudod mit jelent a bolsevik, csak megtetszett neked a szó.

belekotty 2016.07.27. 16:45:16

@A megvalósult amerikai ólom..: Képzeld azokat, akik nem tudják miből lett a gázár növekedés és ettől annyira frusztráltak lettek, hogy kényszerhajtásos géppuska az avatarjuk.

miskabá 2016.07.27. 16:47:16

@MEDVE1978:
Hogyha a határőrizetről neked az ölés jut eszedbe, akkor nyilván egy bejárati ajtóra is ugyanezt kell mondanod

Ám ha feltételezzük, hogy a (potenciális) migráns is gondolkodó ember, akkor minek lőni? Lehetetlenné kell tenni hogy bejusson, vagy legalább olyan kicsire kell csökkenteni az esélyét a sikeres határpenetrációnak, hogy ne érje meg erre a tétre feltenni a pénzét, egzisztenciáját. És akkor úgy dönt, hogy nem indul neki. Ennyire egyszerű ez

Jelenleg ugyanis nem hogy akadályozná, hanem éppen hogy segíti a "határvédelem" a bejutását, hoszen a 300 kilométeres tengeri útból elég ha megtesz 20-at, és onnan már az európai hadihajók, vagy más hivatalos embercsempészek hozzák be az Unió felségvizeire, kikötőibe

miskabá 2016.07.27. 16:50:44

@ZX:
Szerintem csak összevissza dobálódzol ami a kezed ügyébe akad éppen. Kíváncsi lennék, hány embert tudsz meggyőzni ezzel a szánalmas vergődéssel

ZX 2016.07.27. 16:53:05

@miskabá: Te vergődsz itt, miközben ezrével jönnek a menekültek. Menjél le aztán a határnál oszd az észt.

Janossz 2016.07.27. 17:03:45

@miskabá:" Ali David Sonboly július 22-én egy müncheni McDonald's-ban kezdett el lövöldözni, majd ámokfutását a közeli bevásárlóközpontban folytatta. Feltehetően arabokra és törökökre, vagy legalábbis ilyen kinézetű emberekre vadászott. "
Itt az ifjú árja indítéka, Zsidókról szó sincs, de vannak, akiknek mindenről ők jutnak eszébe.

Jean Sol Partre 2016.07.27. 17:13:31

@Holger Hartland: ezek szerint a Fideszt a széljobbhoz sorolod?

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.07.27. 17:15:48

@belekotty: Már megbeszéltük párszor. Visszamész az általános iskolai tanárnénidhez, átveszitek ismét a 4 alapműveletet, megtanít grafikont értelmezni, és akkor majd beszélgetünk..
(Neked meg egy vödör takon a nicked, most ebből vonjak le messzemenő következtetéseket..?)

Herr Stacheldraht Leger 2016.07.27. 17:39:16

@high up!:

challenge accepted

nomármost az általam nagyra tartott és általad nem sokra tartott sinn bácsi tudtommal épphogy az ellenkezőjét mondotta volt görög ügyben, emitt a forrás:

www.faz.net/aktuell/wirtschaft/eurokrise/griechenland/hans-werner-sinn-der-grexit-ist-die-rettung-13658526.html

azaz épphogy feneketlen zsákként való tömködés helyett kirakni az eurozónából, csőd, részleges adósságelengedés, reset.

folytathatjuk felőlem, ámbár megjegyzem, ha sinn bácsi migrációszkeptikus számításait cáfolni akarod, akkor nem okvetlenül a grexit vitakőr lesz erre a legmegfelelőbb

feketeesfeher 2016.07.27. 17:41:25

Hát, ezért a posztért kár volt.
Ugyanis nagyjából nem szól semmiről.
Ja, ergé békében akar élni, sörözni,turistáskodni.
Hát, nagy truváj. Ki nem?
Ez kábé akkora nagy felfedezés, mint hogy télen hideg van, nyáron meg meleg.
Mindenki békében akar élni, a németek is a franciák is sőt, az irakiak is meg az afgánok is.

Ezt tudjuk. Hogyan tovább?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.27. 18:09:50

@Jean Sol Partre: Még mindig nem érted, hogy nem a politikusokról és a pártokról írtam. Ha a különböző pártok tagjai polgárháborúzni akarnak, csak tessék, de keressenek valami félreeső helyet hozzá, mondjuk egy paintball-pályát. Ha pedig politikusok szeretnék egymást kiütni a ringben, akár jegyet is veszek rá.

A nem hivatásos politikus átlagemberekről gondolom, hogy legfeljebb szavakban hívei a leszámolósdinak. Szavakban is csak a szélsőségesebbje. Hacsak valami nagyon durva dolog nem történik.

Bell & Sebastian 2016.07.27. 18:53:01

@bbjnick: Erre mondjuk mi katolikusok, hogy a libero-univerzumban csak egyenrangú igazságok léteznek. Nincsen vertikális leszármazás, sem horizontális távolság az igazságok közt, miközben az igazságnak magának forrása a liberalizmus, ezt úgy adja pénzbedobásra, mint bádogböske a tejet.

Pallasz Athéné fejébe pattanó lándzsa.

miskabá 2016.07.27. 19:21:50

@Janossz:
Nem bírsz értelmezni egy ilyen egyszerű szöveget?

Az hogy a csávó kedvelte Hitlert, nem azt jelenti, hogy az áldozatai kevésbé kedvelték. Az araboknál meg törököknél mindig is nagy volt a renoméja

Egyébként nem ez volt az indítéka, ezt éppen azon az utolsó videón mondja el, amire az Index szelektíven hivatkozik (szokás szerint). Hanem arról beszél, hogy zaklatták és kirabolták, ezért jött most leszámolni

midnight coder 2016.07.27. 19:22:48

@ZX: "A 80-as években sorra robbantották a repcsiket. Ma alig történik ilyesmi. "

Alig történik ? Minden hétre esik egy iszlamista merénylet Európában.

Janossz 2016.07.27. 19:55:22

@miskabá: index.hu/kulfold/2016/07/27/a_irani_szarmazasu_muncheni_amokfuto_gyulolte_az_arabokat_es_a_torokoket/
Olvasd el, értelmezd, aztán magyarázz! Azt gondoltam, abból az egy-két mondatból érthető a szitu.
De ha valaki nem akar valamit megérteni, annál nem megy.

Janossz 2016.07.27. 20:00:29

@Janossz: Egyébként, hogy kit szerettek az áldozatok, kit nem, a téma szempontjából nem érdekes: nem iszlamista, hanem náci fasiszta merénylet volt.
Az antiszemitizmus nem a csak zsidók, hanem a szemita (Semi fiai) népcsoport ellen irányult, ahová bizony az arabok is tartoznak.

miskabá 2016.07.27. 20:07:50

@Janossz:
Itt a teljes hangfelvétel, leiratban is olvasható a gyengébbeknek

Ebből lehet megérteni a lövöldöző srác motivációját, saját szájából, nem pedig a fosmédiából, ami összekutyulva beadagolja azoknak, akik lusták az eredetivel foglalkozni, vagy annyira tudatlanok, hogy még németül se értenek

www.focus.de/politik/videos/nach-toedlichen-schuessen-in-muenchen-ich-bin-deutscher-anwohner-filmte-streitgespraech-mit-einem-der-attentaeter_id_5755674.html

miskabá 2016.07.27. 20:13:06

@Janossz:
Szerinted nyilván azok a zsidók is antiszemiták akik utálják az arabokat, hiszen az arabok is szemiták

Csak hogy legyen alkalmad okosodni: az arabok nem Sémi, hanem Hami fiainak tartják magukat

Bell & Sebastian 2016.07.27. 20:26:55

@miskabá: Az utóbbi állítás nem igaz, mert tudományosan csak sémitahamita van, a népek táblájában pedig vagy Sém, vagy Kám, vagy Jáfet leszármazottja lehet csak.

Tehát: a hamita sémita leszármazott, egyike a szigetlakó, négy népnek.

Janossz 2016.07.27. 20:36:19

@miskabá: Te olyan vagy, mint a Bodóné, mikor a bor árát kérdezték...már Hami fiainál jársz, kulturálatlan, mikor urduul se tudsz egy szót se.:-)
NEM ISZLAMISTA MERÉNYLET VOLT.
Ez a lényeg, a többi szófosás.

miskabá 2016.07.27. 20:41:10

@Bell & Sebastian:
"Valának pedig Noé fiai, kik a bárkából kijöttek vala: Sém és Khám és Jáfet.
...
Azután monda: Áldott az Úr, Sémnek Istene, néki légyen szolgája Kanaán!
...
Terjessze ki Isten Jáfetet, lakozzék Sémnek sátraiban; légyen néki szolgája a Kanaán! "

Ennyi a konkrétum, mármint azok számára, akik hisznek benne, a többi csak utólagos belemagyarázás

Bell & Sebastian 2016.07.27. 20:42:12

@gyalog.galopp: Új, menő csávó a halpiacon? Harmadik fordulat. A gumikacsás csak nem szintén ténfergő "turistákra" gerjedt?

miskabá 2016.07.27. 20:43:22

@Janossz:
Senki nem állította, hogy iszlamista célú merénylet volt. Ezzel biztos nagyon meg tudod majd nyugtatni a lelőtt magyar csávó szüleit

Bell & Sebastian 2016.07.27. 20:46:09

@miskabá: + A. L. Schlözer

Amúgy igen, mindenki annak a leszármazottjának tekinti magát, amelyik számára kedvesebb. Ha nem zsidó, akkor semmi köze hozzájuk.

Bell & Sebastian 2016.07.27. 20:47:31

@miskabá: Hát ja, tájidegen volt a bőrszíne, ez tény.

gyalog.galopp 2016.07.27. 20:59:00

@Bell & Sebastian:

ha azt mondom, láttam én már karón varjút, azzal nem mondok semmit, mert olyat már mindenki látott.
de, láttam én már hápogni gumikacsát, vagyis hallottam, vagyis mindegy...

Bell & Sebastian 2016.07.27. 21:03:52

@gyalog.galopp: Nem biztos, hogy ebben a kérdésben az Újvilág és Izrael egy húron pendül. -ennyit mondhatunk.

Hogy mi kivel, az a kétforintos kérdés.

gyalog.galopp 2016.07.27. 21:12:40

@Bell & Sebastian:

van zavar az erőtérben az tény
az egyik fele szeretné eltüntetni a sok üres karaktert, a másik fele meg nem hajlandó vonattal közlekedni

annamanna 2016.07.28. 02:56:43

Rafael Robertóról írta vki: "Tehát a lényeg egymondatban, hogy Rafael István volt az UBER sofőr, akinek a fiát megölték Münchenben. Megjegyzés: a TV2 riportjában nem hallani semmiféle akcentust a részéről. Rákeresve a fia facebook adatlapjára, megnyugtathatom Szabó Zoltánt, hogy a srác beilleszkedett. Igaz, a kinti török/arabok közé. Még az arab beceneve is ott van a fotója mellett. Utólag tudjuk, hogy ez a társaság lett a veszte, mert az iráni srác gyűlölte a törököket. Németül jól beszélt, rapelt is (persze gangsta rap), és sokan gyászolják. ÉS EGY IGAZÁN szirupos érdekesség, amiért odalesz minden békepárti, hogy Robertó utolsó posztja (a meggyilkolása előtti órákban) egy keresztény-muszlim békét hirdető kép! Itt megnézhető:
facebook (pont) com/roberto.rafael.775?fref=nf
A sors fintora, hogy egy fogadott földije ölte meg. Merkel persze most rákattant az iráni srác náci nézeteire, (amikor muszlim-indíttatású a merénylet, akkor bezzeg nem idéz a Koránból).. pedig Merkel is pontosan tudja, hogy ennek semmi köze a valláshoz, a különböző nézetekhez, vagy távoli szervezetekhez (ISIS).. Sokkal inkább a beltenyészetben kéne keresni az okot, hogy miért van ennyi közveszélyes őrült közöttük."

Ennek kapcsán: www.facebook.com/szaboze/posts/10154360420397363

na4 2016.07.28. 07:32:28

@ZX: Aztán ugyan mi a faszért kellene nekem rendet tenni ott náluk? Az ő dolguk, nem a mienk. Húzzanak innen a pi....ba!

miskabá 2016.07.28. 08:19:26

@Bell & Sebastian:
Nemcsak neki volt tájidegen a koloritja, hanem az elkövetőnek is. Úgy ránézésre nem is tudnám megmondani hogy ki a színesebb bőrű

William Kidd 2016.07.28. 08:23:44

"Ahogy az iszlám hit békés követői is gyakorolják szabadon a vallásukat hazánk területén."

>>

"Sajnos igaza lesz azoknak, akik azt mondják, hogy a keresztény egyházak lettek a trójai falovak az iszlám terjeszkedésével kapcsolatban. A keresztények jobban gyűlölik az ateistákat, mint a mohamedánokat. Az ábrahámita vallások szépen egymás nyakába borulnak az ökumenizmus jegyében, miközben azért hátba is szúrnák egymást. A mohamedán "vallás" egyszerűen erősebb, mint bármilyen más ideológia, mert jobban, zártabban lett megkonstruálva. Egy 7. századi totalitárius politikai ideológia vallási köntösben. És megreformálgatatlan, hiszen Mohamed eleve így alkotta meg, mert látta, hogy a zsidók, keresztények mennyire szektásodtak, frakciókra szakadtak a korabeli Közel-Keleten. Az európai fehér ember azt hiszi, hogy ez a mohamedán terror valami új dolog és köze van hozzá a nyugat iraki, afganisztáni háborúinak. Nem, a mohamedánok úgy gondolkoznak, hogy ez a jihad, küzdelem folyamatosan tart, mióta Mohamed megalapította a vallását. Az Ibériai-félsziget, Bizánc, Buda és Bécs ostroma egy eseménysor részei a New York-i ikertornyok lerombolásával és a nizzai teherautós támadással. A mohamedán társadalmak történelemszemlélete teljesen más, mint a fehér embereké. Mi ókorban, középkorban, kora újkorban, modern korban gondolkodunk, a mohamedánok meg Mohamed óta egy korszakot élnek, ami a jihad korszaka, a jövőre nézve meg az Iszlám Állam megteremtése a céljuk, ahol sharia alatt élhetnek. A keresztények célja nem evilági keresztény törvények uralta állam megteremtése, hanem a túlvilági üdvözülés. És sajnos sok keresztény nem képes felfogni, hogy a mohamedánok nem a túlvilágon akarják megvalósítani Isten országát, hanem nagyon is evilági dar ul-Islam-ot, Iszlám Államot akarnak. Minden mohamedán ezt akarja. A mérsékeltek is, mert ez náluk pont olyan alapvetés, mint a keresztényeknél az, hogy a mennybe akarnak jutni. Ezért se tekinthető vallásnak az iszlám, mert nagyon is evilági politikai céljai vannak."

miskabá 2016.07.28. 08:26:26

@annamanna:
Merkel az NDK-ban szocializálódva szinte semmit nem tud a világról, a migránsokról úgy hétköznapi szinten. Sőt még a nácikokról se sokat, amire a lengyel származása lehet mentség

miskabá 2016.07.28. 08:33:28

@miskabá:
Hitler és a nácik nagyon jó kapcsolatban voltak az arab világgal, és az arabok között is erős volt a náci Németország iránti szimpátia. Erről bővebben:

en.wikipedia.org/wiki/Relations_between_Nazi_Germany_and_the_Arab_world

Szóval akkor valaki nagyon félreért valamit, amikor azt állítja, hogy az iráni fiú náci volt ezért gyűlölte az arabokat

2016.07.28. 08:51:00

@miskabá:

az iráni indoeurópai az arab pedig arab.

az iráni árja az arab nem.

néprajzi kategória, mára fajelmélet lett a tudatlanok körében.

Bell & Sebastian 2016.07.28. 09:01:11

@miskabá: Ugyanakkor három SS divízió küzdött az arabokkal, amely színzsidó volt.

Ahnenerbe, meg-e volt-e, Miskabá?

Te mindent elhiszel, ami le van írva? Szomorú jövőt jósolok neked.

Bell & Sebastian 2016.07.28. 09:04:06

@miskabá: Az NSZK -ból disszidált az NDK -ba, a családfája kissé homályos, mint ahogyan az amcsi kapcsolatai is. Nem CIA ügynök ez véletlenül, Miskabá?

miskabá 2016.07.28. 10:48:26

@Bell & Sebastian:
Egyik héten CIA ügynök, a másikon meg a KGB-é. Jó lehet neki 2 helyről is felvenni a fizetést

miskabá 2016.07.28. 10:50:31

@majd integetek: @Bell & Sebastian:
Ez olyan mint a viccben a kikeresztelt zsidó kisfiú akit megvernek a szülei, mire ilyet szól: igaz hogy csak egy napja vagyok keresztény, de jobban utálom a zsidókat mint bárki más

kheiron 2016.07.28. 10:59:40

@ZX:

"Jajjaj, most mi lesz, mert ugye nálunk még ilyen az életben nem fordult elől"

Kevesled?
süti beállítások módosítása