Skrabski Fruzsina: Kivárták Biszku halálát
2016. április 01. írta: Redakció

Skrabski Fruzsina: Kivárták Biszku halálát

skrabski_fruzsina.jpg

Soha nem akart személyesen rosszat Biszku Bélának, de csalódottságot érez Skrabski Fruzsina amiatt, hogy Biszku halálával elmaradt az egykori kommunista vezető fölötti valódi igazságszolgáltatás. A Bűn és büntetlenség címmel Novák Tamással együtt dokumentumfilmet rendező, s ezzel Biszkut újra a közéletbe emelő újságíró és mandineres blogger nem híve az összeesküvés-elméleteknek, de szerinte a hivatalos szervek az ügy tologatásával egyszerűen kivárták Biszku Béla halálát.

„Mit érzel most?

Nagy csalódottságot. Kivárták Biszku halálát.

Az igazságszolgáltatás szervei?

Nem vagyok az összeesküvés-elméletek híve, de itt egyértelműnek látom, hogy egyszerűen nem volt meg az akarat Biszku Béla elítélésére. Csak tologatták az ügyet. Nem tudom, hogy kinek a hibája volt ez, az ügyészségé vagy a bíróságé, de az akarat, az hiányzott.

Vajon miért?

Hogy egy kommunista felelős se legyen számon kérve, hogy ne induljon be egy lavina.”

Rajcsányi Gellért interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr68552332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GNDL 2016.04.01. 13:23:44

„Nem vagyok az összeesküvés-elméletek hívei ...”

Még ezután sem?! :) Lásd: 444.hu/2016/04/01/miert-nem-eleg-semmire-ma-magyarorszagon-ha-hangfelvetelt-keszitesz-arrol-ahogy-politikusok-egymas-kozott-osztogatnak

„egy kommunista felelős se legyen számon kérve, hogy ne induljon be egy lavina”

Hát igen, utána jöhetnének sorban a többiek... Pintér, Kövér, Tasnádi, Matolcsy... Orbán... :)

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.04.01. 13:42:39

Nem csak politikai szereplőknél, hanem minden más esetben is szükséges lenne elévülés esetén is lefolytatni egy bizonyítási eljárást.
Javítaná az emberek közérzetét, ha elévülés mögé bújva nem lehetne megúszni mindenféle gazemberséget. Lehessen elévülés után is kimondani az elkövetőről, hogy bűnös, és ezért ilyen és ilyen büntetés járna, ha nem lett volna régen. Jó lenne, mert nem feltétlenül a büntetés a legfontosabb minden esetben, hanem hogy tudjuk, kikkel élünk közösségben.

A konkrét esetben is az lett volna talán mindenki számára elfogadható, ha kimondják a bűnösséget, meghozzák az ítéletet, mert a gazemberség erkölcsileg nem elévülő dolog, de eltekintenek a büntetés végrehajtásától, mert mi, az ő rendszeréből felszabadult, az ő rendszerénél erkölcsösebb gondolkodású emberek nem vagyunk olyan barbárok, hogy a fogatlan oroszlánon töltsük ki a bosszúnkat. Mindez azonban nem jelentheti azt, hogy hallgatólagosan eltűrjük bárkitől a szemétséget.

2016.04.01. 14:09:05

akkor most nem kell felbontani a letétbe helyezett iratokat, viszont ki kapja kézhez ilyen esetben? (pintér?)

valakik nagyon félnek, de miért? kétharmad így is megvan.

2016.04.01. 15:31:10

Magyarország következmények nélküli ország. Biszku kiszenvedett a Mazsihisz szeretetkórházában. Kun Béla és Szamuely, Rákosi, Gerő, Farkas szellemi utóda és hitsorsosa... A bosszú népéből kikerült komcsi tömegmészárosok esetleg egymást tették el az útból, de a kiválasztott nép prominenseihez sose jutott el a gójok igazságszolgáltatása. A bosszú népe felülreprezentált az igazságszolgáltatásban is, elszabotálták a felelősségre vonást. Ne legyenek kétségeink, a rendszerváltás utáni pribékek is védelmet élveznek. Gergényi, Pintér, Gyurcsány, Orbán. Egykutya ez mind, a háttérben üzlettársak.

Bell & Sebastian 2016.04.01. 17:39:24

Sajnos most egy másik kutyára kell vetődni, bolha.

Kockás talárba mikor öltöznek a -származásúak?

laci_52 2016.04.01. 17:47:38

Valóban kivárták Biszku halálát, talán ez volt a legjobb megoldás. A bíró, akinek a következő tárgyalás jutott volna, talán már pezsgőt bontott örömében.

Most akkor mindenki megnyugodhat, az ügynek vége. Nem lesz több '56-os ügy, nem kell többé aggastyánokat bíróság elé citálni.

Bizonyos dolgokat egy idő után jobb elfelejteni, nem kell tovább szítani az indulatokat.

Már a rendszerváltáskor megszületett az alku: nem foglalkozunk a kommunisták bűneivel.

Más téma, de szerintem a Wiesenthal-központot is már legalább húsz éve meg kellett volna szüntetni.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2016.04.01. 18:06:57

@laci_52: Szerintem nem más téma. Az emberiség ellen elkövetett bűncselekmények (és bármilyen bűncselekmény) elévülhetetlensége jogi nonszensz. Szerintem.

a nagy hohoohooo 2016.04.01. 18:33:55

@karandash: Látod, látod, te is igazolod, hogy sokat kell előbb olvasni ahhoz, hogy írásra vetemedjen valaki.
Ne mond ,hogy neked van választójogod ,de a sárga ház gumiszobájában a csendes őrülteknek nincs....ez az igazságtalanság .
Vedd le lécci a szemüveged ,had jusson be némi fény a sötét fejedbe legalább a pupillákon át:
Trianon,Tanácsköztársaság:
„Igaz, hogy kilenc évtized (méghozzá nagyon is tartalmas, fordulatos időszak) telt el azóta, így mondhatjuk, hogy mindez már történelem, de tudjuk, érezzük, hogy a „Trianon” kifejezés a magyar történelemben olyan bonyolult társadalomlélektani folyamatok kiváltója és meghatározója, amit nem lehet besorolni a kronológiai összefoglalások átlagos eseményei közé.” (dr. Fazekas Csaba)

Az Egyezzünk ki a múlttal! kötetben megjelent (rövidített) szöveg (pdf)

www.tte.hu/toertenelemtanitas/egyezzuenk-ki-a-multtal/6468-trianon-mitoszai

Csaxólok a link azért van mert abban van az információ,mint tojásban az élet,de nem mint a fejedben lévő mihígmélymagyar jobbikUSS űr sötétsége.

a nagy hohoohooo 2016.04.01. 18:35:46

@laci_52: Az a poén, hogy a magyar igazságszolgáltatás nem tudta bebizonyítani a
bűnösségét abban a tekintetben, hogy ő rendelte el a fegyveres
beavatkozást a felkelő tömeg(ek) ellen. Tulajdonképen a nagy port
felvert interjúban 56-ról alkotott személyes véleménye alapján "ítélték
el" ami a kommunista bűnök tagadásában merült ki. Összefoglalva úgy
ítélkeznek emberek Biszku felett, hogy az egyébként arra hivatott
hiteles tanúk, levéltári anyagok, történészek és az igazságszolgáltatás
sincs képben az 56 -os események történéseivel és Biszkunak az azokban
betöltött szerepével kapcsolatosan, azon kívül, hogy mint tudjuk,
belügyminiszter volt. Ennyi erővel Horthyt sem kellett volna
újratemetni, legfeljebb a koporsóban megfordítani, aki több százezer
magyar katona haláláért tehető felelőssé.

Herr Stacheldraht Leger 2016.04.01. 20:35:29

túl sokat tudott az öreg, ennyike.

2016.04.02. 05:01:43

@laci_52: azám, auschwitzi lágerőrök postásait, pékjeit, a ruhájukat varrókat meg azok gyerekeit még évtizedekig lehet bíróság elé citálni. Mert mindenki bűnrészes... Csak a kommunista mészárosok fiai, unokái át tudták menteni a hatalmukat, Biszku is luxusnyugdíjasként élt. Ma pedig több ex-KISZ-es és MSZMP-s meg a kölykeik vannak pozícióban, mint a rendszerváltás óta bármikor.

Éhes ló 2016.04.02. 06:44:35

Mint cseppben a tenger foglalja össze a gengszterváltás minden aljasságát az, ahogy egy komancs tömeggyilkos kiemelt nyögdíjjal büntethetetelenűl rohad a pokolra a zsidó kórházban, miközben politikusok, szügyészek alkotmánybírák és bírák ügyködnek az érinthetetleneségén 1989 óta.
Eközben egy pufajkásnak emlékszobát avatnak a komisszártársai, a másik meg "nemzeti" qrmányalkamazásban ad "tanácsokat".
Akasztófáravalók egytől-egyig!

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2016.04.02. 14:46:02

drága fruzsina. a maga gyilkolási vágya szörnyű következményekkel fog járni. magát a halálhoz közeledve kísérteni fogják az áldozatai. olyan lesz mint kádárnak a nagyimre. :)

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2016.04.02. 21:20:03

"A pisztolyt letette, a legényt kiküldte. Elgondolkozva ette a tojásos sonkát és nagy kortyokban itta rá a tejeskávét.
Sorban pörgette vissza az álmát. Itt, ahogy aludt, megjelent előtte az összes kivégeztetett, vagy kivégzett katonája, akiket pályafutása alatt ő ítéltetett halálra, lövetett agyon, vagy akasztatott fel. Olyan is volt köztük, akit 1943-ban ő maga Szamosvölgyi Szamossy Rudolf hadbíró lőtt agyon. - Az volt az igazi, ott Ukrajnában, - bólogatott magában, aztán egy nagy korty tejeskávé közben még azt gondolta: most újra egyszerű minden, a nemzetvezető megmondta, mindenkit fel kell koncolni. Ezt még nem próbálta. Még nem is akasztott, de sok embert akasztatott föl és azok is itt voltak az éjjel. Meg az agyonlövetettek is. Összesen kétszáztízen. A számra ébren is, álmában is pontosan emlékezett. Akasztatott, lövetett és saját kezével megölt magyar katonája kétszáztíz volt. Kétszáztíz, se több, se kevesebb. Furcsa, hagy elfértek a kis szobában.

(...)

- Jogász leszel. De Pesten se felejtsd el, hogy én jogászkodás nélkül, a saját kezemmel húztam fel erre a vasra három cselédet tizenkilencben, a kommün után. Itt lógtak, rohadtak napokig. Rend is lett. Azóta is rend van - nézett körül ez öreg, mokány úr. Aztán még hozzá tette. - Ez a végső jogod. A cseléd, a paraszt, ha nem engedelmeskedik, és nincs, aki megbüntesse, ott a gerenda és a vas. Húzd fel őket magad.
Soha nem gondolt erre Rudolf, a jogász, a jópofa hadbíró, a világfi. Mindig a tételes jog szerint öletett és ő maga is parancsra ölt. Egyik éjjel azonban, amikor álmában halottjaival kínlódott, megjelent a szobában egy hintó. Elsodorta a csontváz-katonákat. A csíra-istálló keresztgerendája volt a hintó rúdja, a kampókkal. A hintóban a régen halott öreg Szamossy ült. Botjával suhintott és aztán a gerendára mutatott. A fiatal Szamossy megértette az égi üzenetet; az apja jött segíteni nagy bajában. Parancsa: akasszon a fia is, saját kezével, maga. Akkor megszabadul a kísértetektől.
Reggel kötelet szerzett az egyik parasztházban. Nem vastagot, de jó erőset. Kipróbálta többször, méterről-méterre. Zubbonya alá a derekára tekerte. Ezzel a világ újra kitárult előtte. Látta a vonuló katonákat, gyalogosan, autón, kocsin. A fegyverek hangját, az emberek beszédét is értette. Az idő, a mérhető idő is megfogható valósággá vált számára. A hóval borított földek, a piszkos téli, felhős ég, minden, minden létező valóság lett, szinte egy pillanat alatt. Az erdő, az útmenti fák új értelmet kaptak. Az ágak vastagsága érdekelte. Megbír-e egy embert az ág? Az volt a jó fa, amelyen alkalmas ágakat látott. Amelynek vékonyak voltak az ágai, az lett a rossz fa. Így játszott útközben: ez jó fa, az rossz fa. A rossz fákra kimondta az ítéletet: ezeket is fel kellene akasztani."
www.litera.hu/haddszoljon/a-hadbiro

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.04.02. 21:38:09

@jose maria padilla:
Mi ez a finnyázás, törzstábornok úr?
Gyilkos, bűnhődjön.
Lehetőleg minél súlyosabban.
Tudja, a lelőtt varjút is kiakasztják, hogy a többi tudja, mire számítson.

annamanna 2016.04.03. 02:11:43

Nem gondoltam, hogy Biszku Béla még vidám perceket szerez nekem, de csak sikerült bohózatba fullasztani a halálát:

Miért? Kérdezi a művelt világ. Miért? Kérdezem én.

"Heisler András, a Mazsihisz elnöke kérdésünkre úgy fogalmazott, nem volt tudomása arról, hogy Biszkut a kórházban ápolják"

"Fogjuk a fejünket és nem értjük. (...) Nem értjük, miért nem elővigyázatosabbak a Mazsihisz Szeretetkórházában, miért nem gondolkodnak előre, miért nem gondolkodnak a zsidó közösség érdekeinek figyelembe vételével?
Merthogy ma hírportálok százain jelenik meg együtt Biszku Béla és a Mazsihisz, valamint a Szeretetkórház neve. Százezrekben merül fel, aha, ez a Biszku is… Rohadt zsidó kommunista. Rohadt zsidók. Pedig nem. Biszku lehet rohadt kommunista, de nem zsidó. Katolikus, földműves családból származott.
Vajon miért kellett ezt a terhet a Szeretetkórháznak magára, illetve a zsidó közösségre húznia? Miért fogadták be azt a kommunista vezetőt, akinek történelmi felelőssége van 1956-os felkelők és egyszerű, szabadságra vágyó emberek – köztük netán zsidók – meghurcolásában, esetleg halálában? Miért?
(...) mivel magyarázható és igazolható ez a döntés? Hallani a célozgatást, hogy van olyan, a kórház vezetőihez közel álló, a közelmúltban még magas rangú, szinte mindenható volt hitközségi vezető, 1956-os munkásőr/karhatalmista múlttal, akinek lehetett szerepe az ügyben. Nagyon szeretnénk, ha ez nem lenne igaz…
Egy biztos: ez a gesztus nagyon sokak fejében kínos asszociációkat teremt a kommunista diktatúra bűneiben részes Biszku Béla és a zsidók között.
Ilyen erkölcsi kárt, mint amit ma Biszku nevének nyilvánosság előtti összekapcsolása jelent a Mazsihisz nevével, nemigen tud okozni antiszemita. Ilyen hülyeségre csak zsidók képesek. Mégoly emberiesek is."
www.szombat.org/politika/biszku-mazsihisz-szegeny-szegeny-zsidok

- Megálljunk, Béláim, megálljunk! Előbb kijelölöm, hogy meddig kell tolni! Figyeljetek csak!
- Emberek! Álljunk meg! Túltoltuk!
www.youtube.com/watch?v=LroFXVGLNC0

Egyébként van egy tippem arra, hogyan lett Biszku Bélából a Mazsihisz kórház ápoltja.
Bartus László írta Kertész Ákos kapcsán (már képtelen lennék kikeresni, pontosan hol), hogy a zsidót tulajdonképpen nem lehet definiálni, nem lehet megmondani, ki zsidó; így aztán szerinte a legjobb definíció a zsidóra az, hogy aki egyetért a liberalizmussal, az zsidó.

Most hirtelen csak Kertész Ákos zsidó-definícióját találtam meg, az is pont ennyire egzakt: "A jó zsidó: áldozat. Sajnálni lehet. Meg is lehet védeni, természetesen annak, aki maga nem zsidó."
nepszava.com/2014/10/velemeny/kertesz-akos-a-hamis-zsido-onkep.html

És azért egy rövidke életrajzocska a Mazsihisz ápoltjáról:

"Az 1921-ben született Biszku Bélát tartották a „puha diktatúra legkeményebb öklének”. Lakatosinasként kezdett, 1944-ben lépett be a kommunista pártba, a Magyar Dolgozók Pártjának káderosztályán át jutott egyre feljebb. A forradalom első napjaiban a XIII. kerületi pártbizottság tagjaiból, párttagokból és munkásokból fegyveres csapatokat szervezett az utcai felkelők ellen. 1956-tól tagja lett az MSZMP Központi, '57-től a Politikai Bizottságnak, 1957 és 1961 közt belügyminiszter volt, ebben a pozícióban a forradalom utáni megtorlások egyik irányítója volt.

1962 után a Központi Bizottság egyik titkáraként tevékenykedett. 1972 őszén, a szovjetek támogatást élvezve, Komócsin Zoltánnal és híveivel szövetségben konzervatív, reformellenes politikai fordulatot akart végrehajtani, megpróbálták Kádár Jánost is megbuktatni. Ez után félreállították, 1978-ban hivatalosan is felmentették tisztségei alól, és nyugdíjazták. A rendszerváltás után sokáig visszavonultan élt, míg 2010-ben dokumentumfilmet nem forgattak róla. Ekkor került be újra a neve a köztudatba, és ő lett egyetlen kommunista politikus, akit bíróság elé állítottak az 1956-os sortüzek miatt."
http://vs.hu/mind/osszes/meghalt-biszku-bela-0401#!s2

@Disznóvári: Elolvastam, azt gondoltam, más lesz a vége. A legérdekesebb a sztoriban, hogy 2016. április 4-én jelent meg, és te 2016. április 2-án linkelted. Ettől rögtön időutazónak érzem magam.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2016.04.03. 05:57:58

@annamanna: Ezen én is meglepődtem. :))
A többi dátum is felcserélhető. (Sok benne az elírás, nem olvasta át a szerző elég figyelmesen, mielőtt publikálta.)

annamanna 2016.04.03. 14:14:31

@Disznóvári: Április 4. nem véletlen dátum, viszont a szerző kis mohó, nem bírta kivárni a megfelelő napot. A hibajavítás elmaradása is erre utal.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.04.03. 23:43:23

Mi az a dolog az interjúalany ruhájának vállrészén? Úgy néz ki, mint valami rangjelzés.

annamanna 2016.04.04. 02:18:37

@Disznóvári: Azért eszembe jutott erről a szövegről még valami:
"- Apám... anyám... a fiam - hörögte a katona."
Nem hiányos ez a felsorolás egy pöttyet? Csak egy nagyon picikét? Nem hiányoznak belőle a legfontosabbak?
Például az Istenre, vagy Jézus irgalmára való hivatkozás, ami eredetileg szinte biztosan elhangzott volna.
A másik pedig: ha a katonának fia van, akkor azt a fiút meg is szülte valaki, nem? Nem a káposztaföldön találta. Ha pedig a gyereknek anyja is van, akkor őrá hivatkozott volna, nem a szüleire. A szüleire legfeljebb akkor, ha nagyon betegek és elesettek. De ebben a korosztályban még totál természetes volt a házasság és a szülőkről való leválás. Ha egy katonának már fia volt, akkor az azt jelenti, hogy felnőtt, házas emberként ment el a háborúba, nem pedig apu-anyu kisfiaként, akinek véletlenül valakitől besikerült egy csemete.

"A hintóban az idősebb Vitéz Szamosvölgyi ült és elégedetten bólogatott."
Erről ugyanezt tudom elmondani - az egyetlen családi kötelék (hm) ami itt említve van, az az apa-fiú viszony. Nincs más hozzátartozója, csak a szülője? Csak az segíthet rajta "nagy bajában"? A hadbírónak lehet némi múlta, ha "pályafutása alatt" már ennyi embert elítélt. Tehát legalább harminc körül járhat. És semmi más nem nyugtalanítja éjszaka? És senki más nem segíthet neki, csak az apja?

Egy olyan világképben, ahol a legfontosabb kötelék a szülő-gyerek viszony, nem csodálom, hogy mindenféle kísértetek kísértenek.
A matriarchátus és patriarchátus nem férfi- vagy nőuralmat jelent, hanem apa- vagy anyajogú társadalmat, azaz szülőuralmat.
Végül is egykutya, melyik szülő uralkodik a gyereke felett, ha az nem képes leszakadni róla és önállóvá válni tőle. Mindegy, melyik szülője nyomja el.

A sztoriban két felnőtt férfi viaskodik egymással. Az egyik férfinak apja, anyja és fia van, a másiknak apja és csicskása. Hol vannak itt az egyenrangú, mellérendelő kapcsolatok?
A szülő-gyerek viszony mindig alá-fölé rendelődő marad, abból soha nem lesz mellérendelt viszony.
A csicska pedig alattvaló.
Az öreg Szamossy így beszél:
"- Ez is a tied, a te örökséged.
Rudolf nem értette.
- Jogász leszel. De Pesten se felejtsd el, hogy én jogászkodás nélkül, a saját kezemmel húztam fel erre a vasra három cselédet tizenkilencben, a kommün után. Itt lógtak, rohadtuk napokig. Rend is lett. Azóta is rend van - nézett körül ez öreg, mokány úr. Aztán még hozzá tette. - Ez a végső jogod. A cseléd, a paraszt, ha nem engedelmeskedik, és nincs, aki megbüntesse, ott a gerenda és a vas. Húzd fel őket magad."

Mi ebből a tanulság? Aki úr (fölérendelt) az bármit megtehet azzal, aki a hatalma alá kerül. Az ókori Róma patriarchális társadalmában a pater familias élet-halál ura volt. Akár meg is ölhette a családtagjait, azok teljesen ki voltak szolgáltatva az "úr"-nak.
Ennek mintájára, a cselédeket (ami ugyanaz a szó, mint a család), tehát a cselédeket-családokat, ha nem engedelmeskednek elég serényen, meg is lehet ölni. Erre az "úr"-nak joga van.
Ki adta neki ezt a jogot?
Kit érdekel! Kit érdekel, hogy ki adta!
(Legvalószínűbb, hogy a szülője ültette belé a hitet, hogy neki joga van másokat elnyomni. A szövegben ez explicit meg is jelenik).

A buddhista Tibetben a 20. sz. elején volt egy fiatalasszony, akit kivégeztek. Ő volt az utolsó, akit olajban főztek meg. Az volt a bűne, hogy nem engedelmeskedett elég serényen az anyósának.
Tehát nem is a férje uralkodott rajta, hanem először is a férjén uralkodott annak az anyja, és a fiatalasszony a férjén keresztül alárendelt szolgája volt az anyósának. Mármint lett volna, ha hajlandó lett volna rá.

Ameddig a szülő marad a legfontosabb "kötelék" egy felnőtt ember számára, addig tulajdonképpen nem beszélhetünk felnőttről.
Ha már háborús viszonyok, eszembe jut ez a dalocska: www.youtube.com/watch?v=gc_f3NyYBIQ Vagy vegyük Kukorica Jancsit, aki Iluskához kötődött leginkább, nem egy szülő-figurához. Odüsszeusz Pénelopéhoz, nem a fiához.
Van ezekben a viszonyokban elnyomás, alá-fölé rendelődés, úr-szolga viszony, csicskáztatás? Nem, nincs. Ezek mellérendelő kapcsolatok.
Aki felnőtt, az képes kilépni az alá-fölé rendeltségből, és átlépni egy mellérendelt viszonyba, amiben nincs elnyomás.
Aki képes erre, annak a fantáziája biztosan nem a csicskáztatás, hazudozás, átverés, vádaskodás, elnyomás, erőszak, háború, gyilkosság körül forog.

Tehát nem csodálkozom azon, hogy Liszenko (nyilván nem ez a Liszenko index.hu/tudomany/tortenelem/2015/12/21/milliok_haltak_bele_liszenko_tanaiba/ hanem egy másik), tehát nem csodálkozom azon, hogy Liszenko írásában összekapcsolódik a szülőjogú világkép és a kíméletlenség, a háborús bűncselekmény, a hamis vádaskodás.

annamanna 2016.04.04. 03:57:16

@Disznóvári: Konkrét példa:
"S haló honvéd sóhajt: fiam… feleségem…"
"Hogy sirva sikoltsák: Istenem, ne többet."
"Hogy tépné az ingét, hogy verné a mellét,
Hogy kiáltná bőgve: Krisztusom, mi kell még!
Krisztusom, mi kell még! Véreim, mit adjak
Árjáért a vérnek, csak én megmaradjak!
Hogy esküdne mind-mind,
S hitetlen gőgjében, akit sosem ismert,
Hogy hivná a Krisztust, hogy hivná az Istent:"
(Azért a vers a szülőről is megemlékezik):
"Küldjétek el őket csak egy éjszakára,
Hogy emlékezzenek az anyjuk kinjára."
www.szepi.hu/irodalom/vers/tvers/tv_182.html

tevevanegypupu 2016.04.04. 06:51:45

Meghalt a cselszövő nem dúl a rút viszály. Eltűnt nem is léezett..tessék mondani mi az, hogy a kommunizmus bűntettei?

Bloodscalp 2016.04.04. 16:44:21

@GNDL: rongyrázás:) maga fruzsika is el fog menni, és megszavazza viktorékat legközelebb is, hiszen ők adják a fizetését.

2016.04.04. 17:33:15

@Bloodscalp:

nemcsak fizetés van ott,
alapítvány, pályázati pénzek, kormány, mnb irányban keres az talál.

annamanna 2016.04.05. 02:53:58

@Disznóvári: én eddig jutottam benne:
"F E L E S É G E M N E K :
aki lelkének ömlő aranyával
napfényen ragyogtatja
ezt a szomorú
könyvet"

Ez az, amit az antifeministák nem akarnak sem érteni, sem elfogadni; és hogy magukat igazolják, teljesen értelmetlenül használják a matriarchátus és patriarchátus szavakat. Abba a hibába esnek, amit Orwell így foglalt össze: „A háború béke, a szabadság szolgaság, a tudatlanság erő.”

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2016.04.05. 09:08:04

@annamanna: Bárcsak olyanok lennének a feministák, mint a könyv szerzője!
Egy rossz szavam nem lenne rájuk.
süti beállítások módosítása