Magyarország 2016: a népszavazás kopaszok és nénik „magánügye”
2016. február 23. írta: bakó.bea

Magyarország 2016: a népszavazás kopaszok és nénik „magánügye”

nvi.jpg

Nem nyilatkozunk arról, hogy miért vagyunk itt. Magánügy!” – ezzel hárították el az újságírók érdeklődését kedd délelőtt a Nemzeti Választási Irodánál kialakult tumultus résztvevői: egy csapat kigyúrt kopasz férfi, és egy idős néni.

Szerintük tehát a népszavazás – a népszuverenitás közvetlen gyakorlása – magánügy, és másokat alkotmányos jogaik gyakorlásában hátráltatni szintén magánügy. Szerintem meg joggal való visszaélés, sőt esetleg bűncselekmény is. A legszebb az egészben, hogy Gulyás Gergely szerint is; a Fidesz alelnöke viszont még mindig jobbnak tartja, hogy az aláírásgyűjtés előtt van káosz, mintha a népszavazás közben lenne. Amúgy meg várják a javaslatokat, hogy hogyan lehetne a mostani „nem optimális” helyzeten javítani.

Még egyszer: a kormánypárt alelnöke, a parlament törvényalkotási bizottságának elnöke várja a javaslatokat, miközben ez éppen az ő és kollégái dolga lenne. Amikor mi írtunk neki egy javaslatot (amit azóta sem nyújtott be), akkor még érdekes módon ezzel hárította el az ügyet.

Következzen néhány észrevétel és javaslat!

Bár teljesen logikus az a jogalkotói elgondolás, hogy ne fusson párhuzamosan több ugyanolyan tárgyú népszavazási kezdeményezés, azonban mint az már hónapok óta, de látványosan a mai kopasz-akció óta mindenképp nyilvánvaló: ez a szabály visszaélésekre ad lehetőséget, és sajnos Magyarországon, mint látjuk, amivel vissza lehet élni, azzal vissza is élnek.

Sokkal egyszerűbb lenne, ha nem a kérdés hitelesítése előtt kellene versenyezni, hanem nyugodtan futhatnának párhuzamosan az aláírásgyűjtések. Ez sem járna azzal együtt, hogy az azonos tárgyú kérdésekben mind meg is kellene tartani a népszavazást; hanem azt tartanák meg, amelynek kezdeményezői előbb összegyűjtötték a szükséges számú aláírást. Vagyis eleve a legéleterősebb kezdeményezés jutna el a népszavazásig, és az aláírásgyűjtés szakában zajlana a „verseny”. A másik nagy előnye az lenne egy ilyen szabályozásnak, hogy – mivel mindenki abban lenne érdekelt, hogy értelmes kérdést nyújtson be és mielőbb elkezdhessen versenyezni az aláírásokért – indokolatlanná tenné, hogy teljesen értelmetlen kérdésekkel hekkeljék meg a rendszert; ahogy azt már komédiába hajló módon teszik hónapok óta.

Ami azonban ma történt az NVI-nél, azon már egyszerűen nincs kedve az embernek nevetni. Normális demokráciában nem történhet olyan, hogy kigyúrt kopaszok akadályoznak meg egyeseket vagy segítenek hozzá másokat alkotmányos jogaik gyakorlásához. Aki ilyen trükkel nyújt be előbb egy kezdeményezést (adott esetben a népszavazást a magánügyének tartó néni), az visszaél a jogaival; ha pedig valakik (a kopaszok) ezt fizikai erővel lehetővé teszik, az már büntetőjogi esetnek, a választás és népszavazás rendjének megzavarásának is minősülhet.

A csattanója az egésznek pedig az, hogy a néni által végül elsőként hitelesített kérdés még egyértelmű is: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek – a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény szerint – továbbra is zárva tartsanak?” Tartsanak, ne tarthassanak, mint ahogy az az előző zseniális kérdésfeltevésben szerepel. Ez egy nyilvánvaló kérdés: aki szeretné, hogy nyitva lehessenek vasárnap a boltok, az szavazzon nemmel és kész. Persze az NVB újabb jogértelmezési gyakorlatának ismeretében könnyen elképzelhető, hogy ebben is találnak majd valamit, ami nem egyértelmű.

Arra is roppantul kíváncsi lennék, hogy vannak-e az NVI-ben biztonsági őrök, akik például vigyázzanak a rendre és megakadályozzák, hogy kopaszok csoportja ilyen akciókat vigyen véghez a bejáratnál. Meg arra is, hogy hívták-e emiatt a rendőrséget vagy tettek-e feljelentést a választás és népszavazás rendjének megzavarása gyanúja miatt. És a legfőbb kérdés, hogy lehet-e egyáltalán egy ilyen minősíthetetlen módon benyújtott népszavazási kezdeményezés jogszerű?

Mindezt az NVI-től is megkérdeztük e-mailben, de egyelőre a kérdéseinkre nem kaptunk választ.

Frissítés: Az NVI-től azt válaszolták, hogy vannak biztonsági őreik, de csak arra kérték a megjelenteket, hogy hagyják szabadon a blokkolóórát. Az NVI főosztályvezetője, Listár Dániel szerint az NVI feladata elbírálni, hogy történt-e akadályoztatás és jogszerű volt-e a kérdés benyújtása, ezért nem értesítették a rendőrséget és feljelentést sem tettek. Emlékeztettek viszont, hogy az NVI elnöke, Pálffy Ilona már korábban is javasolta, hogy töröljék el a párhuzamossági moratóriumot, vagyis azt a szabályt, hogy egyszerre több aláírásgyűjtés nem futhat ugyanabban a kérdésben. Azonban a parlamenti pártok nem támogatták ezt a javaslatot.

Csak azt nem értem, vajon milyen javaslatra vár még Gulyás Gergely?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr808413738

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tények önkényes értelmezése szabad a hazai bíróknak 2016.02.23. 22:07:09

A tények bírói önkényes értelmezése Magyarországon NEM bűncselekmény, ezért a magyar igazságszolgáltatás NINCS bűnözők kezében.

Trackback: Bakó Bea: Magyarország 2016: a népszavazás kopaszok és nénik „magánügye” 2016.02.23. 15:52:02

Normális demokráciában nem történhet olyan, hogy kigyúrt kopaszok akadályoznak meg egyeseket, vagy segítenek hozzá másokat alkotmányos jogaik gyakorlásához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kandaláber 2016.02.23. 15:55:47

Szanalmas, amikor egy FIDESZ-KDNP bagazs eloadja, hogy a hasikaja nem birja befogadni apucikacska foztjet.

Hanyok.

GNDL 2016.02.23. 15:57:34

„Következzen néhány észrevétel és javaslat!”

Mivel elég nyilvánvalóan fideszes szervezés van a dolog mögött, inkább a vezető fideszes elvtársaitokat kellene kérdezgetnetek, hogyan gondolták azt, hogy Kubatov köztörvényes bűncselekményekért már elítélt nácijait fogják ráuszítani egy parlamenti képviselettel is rendelkező politikai szervezet egyik politikusára, miközben az éppen népszavazási kezdeményezést nyújtana be?!

Én már rég letettem arról, hogy vannak még normális, mérsékelt értelmiségiek a Fidesz-KDNP környékén a korrupt moszkovita közpénztolvaj gecik mellett, de ideje lenne ha ez a ma még láthatatlan fideszes cselédsor egyet előre lépne, és elkezdenék sürgősen leállítani kibaszott elvtársaikat.

Ugyanis ha ti már a nácijaitokkal jöttök a hatodik éves illiberális ámokfutásotok után, az akkor az eddigi antidemokratikus dagonyázásotokhoz képest is egy teljesen új kategória... és akkor nekünk is ehhez kell majd alkalmazkodnunk, nekünk is egészen más eszközökkel kell majd a hiányzó fékeket és ellensúlyokat pótolnunk veletek szemben. Ez remélem érthető, ennyit még fel bírtok dolgozni, annak ellenére is, hogy egyetlen szavas választási programokhoz vagytok hozzászokva.

Szóval embereljétek már meg magatokat, takarítsátok el a Fidesz-KDNP-ből és környékéről az antimagyar nácijaitokat, mert tényleg ki fogjátok húzni a gyufát...

graycivil 2016.02.23. 15:59:21

Ezt nevezik "pestiesenügyes" diktatúrának.

A FIDESZ megszeg minden íratlan szabályt, az írottakat pedig csakis saját érdeke szerint alkotja.

maroz 2016.02.23. 16:00:05

Nincs baloldal, ez van. Ha lenne, akkor kéttucat melós addig rúgta volna a húsz kopasz seggét, amíg helyben kinő a haja. Rinyapina elit kiscicák gombolyagoznak, értelmetlen és tök érdektelen népizéléssel, és akkor mi van, kapnak egy tockóst és hazamennek Fejlettnyugat nénihez bőgni.

TG69 2016.02.23. 16:02:10

Aki most meglepődik az 2002 óta álomvilágban él. Jó lenne felébredni és nem Habonyra, meg a kopaszokra, meg a "néni"-re mutogatni, hanem a rendszert alapjaiban betámadni és kiprovokálni egy fideszes megújulást.

hívőlélek 2016.02.23. 16:02:52

A kérdés már nem a népszavazás ügye hanem a demokráciánké! ... s az hogy a polgári Magyarország megálljt mond-e az illiberális diktatúrának amit Orbán és a Fidesz képvisel?
Fel mer-e lépni a polgári Magyarország? ...vagy sunnyogva hagyja hogy a fejére szarjanak a Gulyás Gergelyek, Kubatov Gáborok és az innen onnan megvett verőlegényeik?
Gulyás Gergely csak egy párt katona akiről ebből kifolyólag erkölcsiséget , demokratikus elkötelezettséget elvárni nem lehet.

Valóban van-e ma Magyarországon polgárság?
...van-e ma Magyarországon polgári média amely föl meri vállalni a Gulyás Gergelyek, Kubatov Gáborok és csatlósaik elküldését a tetves qrva anyjukba? ...mert ez ma még ha minden igaz a MI hazánk! ...s nem holmi habonyárpik andyvajnák és csicskásaik szabad-rablási területe-gyarmata.

TG69 2016.02.23. 16:05:28

@maroz: Ha jól belegondolok ez az ügy az egyetlen, amit az mszp visz. Most azért címlapra kerültek (általuk sem várt módon), ezt is meg kell becsülni :).

maroz 2016.02.23. 16:08:25

@TG69: Nyakó provokálja ki, ugye? Vagy Gyurcsány? Vagy jöjjön a jóistenke, suhintson rá a csúnyafideszesre, amitől az majd belátja a mit és... És???

Amíg a hozzád hasonlók szépen becumizzák mélytorokra, hogy az a rendszer, amit veletek annak gondoltatnak addig nincs aggódnivalója Orbánéknak. Na, mindegy, úgysem fogod elhinni, hogy a problémáink alapoka az, hogy ti így gondolkodtok, szóval írjad csak a "kedves Jézuska!"-leveleidet, jó lenne felébredni, másnak, ugye, mert te aludhatsz vígan tovább. Ti vagytok az, ok, a ti gondolkodásotok, de ezen sajnos ma nem lehet változtatni.

graycivil 2016.02.23. 16:09:36

@maroz: Remélem, Te sem gondolod komolyan, hogy "erős emeberekkel" védekezhettek volna a fafejűek ellen. Valószínűleg egy "kis 2006 ősze" tört volna ki, és egyértelműen balos provokációnak állították volna be "közszolgálatilag és ügyészileg".

A "sok sunyi hatalomvédés" most nyíltan, ezzel az erődemonstrácival kilépett a tettleges-közvetett diktatúra állapotába.

Laikus Érdeklődő 2016.02.23. 16:10:09

@maroz: Ha volna baloldal Magyarországon, akkor annak nem a vasárnapi boltzár lenne a legfontosabb témája.
Ha működne a demokrácia Magyarországon, akkor most nem lenne vasárnapi boltzár, de ugyanúgy állna a kerítés a déli határon.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2016.02.23. 16:10:14

Ugye senki nem gondolja, hogy eredményeinket a demokráciának nevezett hagymázzal hagyjuk veszélyezteteni?

Steve the Great 2016.02.23. 16:10:32

@TG69: Kérdés például, hogy ki hívta telefonon a "nénit", hogy viheti a kérdését az időgéphez.

maroz 2016.02.23. 16:14:52

@graycivil: Dehogynem. Húsz keménytenyerű melós úgy kirakta volna a kopaszokat, mint frédibéniben Dínót. A baloldaliság, munkásmozgalom csak a neolib populizmus szerint szól a civil picsogásról. Colos vascső, ráhúzva egy darabka gumicső, hogy legyen fogása.

TG69 2016.02.23. 16:15:03

@maroz: Én a még nem teljesen elhülyült jobboldaliakra gondoltam a mandival együtt.

Pontosan mi is a bajod? Mivel értelmesnek gondolom magam, elég pár sorban leírnod, oda fogok figyelni.

GNDL 2016.02.23. 16:15:17

@TG69: „kiprovokálni egy fideszes megújulást”

Ja... fideszes megújulás... és megválnak többek közt Orbántól, Lázártól, Rogántól, Szijjártótól, Gulyástól... az egykori három per kettes besúgóiktól... meg a többi korrupt gecitől, akik az elmúlt években milliárdokat loptak az adófizetőktől... addig te csak állj fél lábon és várd ezt a fajta csodát... :)

hívőlélek 2016.02.23. 16:25:36

@TG69: ha te ebből csak ennyit szűrsz le akkor sürgősen keresd fel orvosodat vagy a gyógyszerészedett!

Bell & Sebastian 2016.02.23. 16:32:03

Jéé, ez a Nyakló se csücsül még? Kész csoda.

@maroz: A munkások nappal a bányában dolgoznak, nem érnek rá. Este meg zárva a hivatal. Mi egy szolgáltató állam vagyunk.

GNDL 2016.02.23. 16:57:15

@Bell & Sebastian: „Jéé, ez a Nyakló se csücsül még? Kész csoda.”

Hát igen, erősen kampányoltak a fideszes elvtársak a 2010-es kormányváltás előtt az elszámoltatással, de ma már az elévülésen is túl járnak ezzel a projektjükkel.

Az újabb fideszes kudarc oka azért mára elég nyilvánvaló: nagyjából úgy áll a helyzet a több mint két évtizedes Fidesz-MSZP posztkommunista ámokfutás után, hogy egy korrupt szocialista geci mellett két korrupt fideszes geci áll, így ha nagyon belementek volna az elszámoltatásba a fideszes elvtársak, mára nem csak az MSZP fogyatkozott volna meg alaposan, de a fideszes vezérkar és önkormányzati képviselők nagy része is ott ülhetne mellettük a szigorúan őrzött cellákban... :)

Herr Stacheldraht Leger 2016.02.23. 17:23:14

jééé, a bejanéni kihúzta a fejét a homokból.

már csak politicus vezércommentjét várjuk

aetius70 2016.02.23. 17:47:14

,,...(…) a fradista kemény mag valójában nem „ostromló” volt ("forradalmár" még kevésbé), ők egyszerűen rendőröket akartak verni. És ez az este fantasztikus föltételeket teremtett számukra ehhez. Mert a szándékuk egybevágott bizonyos politikai érdekekkel. Ez a két dolog – hosszas és gondos előkészítést követően – találkozott. Egy idő után azonban eszkalálódtak, vészesen eldurvultak az események. És nagyon úgy tűnik, mintha valakik éjjel egy óra körül visszarendelték volna a csapatokat. Mert a harc nemcsak elérte célját, de messze túl is futott a kívánatos célokon.
142. oldal, A tévéostrom (De.hukönyv, 2012)
Debreczeni József: A 2006-os ősz..."

vizipipa 2016.02.23. 17:47:40

A kérdés valójában egy gumicsont, de az ellenzék azt képzeli, ezzel majd kihúzza a talajt a Fidesz alól.
Erre én nem tennék nagy tétet, de hát ez egy vélemény.

Arra azért kíváncsi lennék, miért abból indul ki szerzőnk, hogy Nyakó elemi joga, hogy elsőként adja be kérdését (és ebben a kopaszok meggátolták), a néni meg csak utána jöhet. A fordított verzió miért lehetetlen?

Egyáltalán, miért Nyakó van ott? Aki mostanában Újhelyi brüsszeli asszisztense. Más már nincs az MSZP-ben? Avagy Brüsszelben ez fontosabb mint itt?
Avagy...

De nem folytatom, csak megjegyzem, érdekes.

aetius70 2016.02.23. 17:49:56

,,Debreczeni József
A 2006-os ősz

A 2006-os ősz története 2002 tavaszán kezdődött, 2010 tavaszán teljesedett be, és tart napjainkban is. Ha a brutális hatékonyság titkát keressük, ami Orbánék törekvéseiben megmutatkozott, akkor egy különös kettőségre kell rámutatnunk. A Fidesz politikai kentaurként működött az elmúlt évtizedben. Egyszerre volt erős parlamenti, sőt váltópárt, illetve használt parlamenten, sőt törvényen kívüli eszközöket. Ez a kombináció már ellenzéki pozícióból is alkalmas volt az államgépezet (a rendőrség, az ügyészség, a bíróságok) elbizonytalanítására, megfélemlítésére – a korlátlan hatalom birtokában pedig még inkább.

Hogy a magyar baloldal – tágabb értelemben: a magyar demokratikus oldal – vissza tudja szerezni a jövőjét (a magáét és a demokráciáét), ahhoz vissza kell szereznie a múltját. A 2006-os őszt is.

DEBRECZENI JÓZSEF"

Gyorgy Nagy 2016.02.23. 17:50:21

Ezek a kopszok PRIMITIV csöcselék.Buszon egy társaság beszélte hogy megvan rolúk a fotók és egyenként meglesznek "maszirozva".Megèrdemlik a PROLI BÖRTÖN VISELT KÖCSÖGÖK.A nénike meg állitolag huszezer forintot kapott a szereplésért.

Herr Stacheldraht Leger 2016.02.23. 17:52:49

danube institute nem tűzi programra?

maroz 2016.02.23. 17:55:31

@TG69: "hanem a rendszert alapjaiban betámadni és kiprovokálni egy fideszes megújulást."

Az a gondolkodás, amit te is láthatóan kritika nélkül követsz rendszert lát ott, ahol nincs és nem veszi észre ott, ahol pedig van. Orbánnak nincs rendszere, ő egy neoliberális világrendszerbe félperifériásan betagolódott állam kormányfője, minimális játéktérrel. Amint hogy nincs rendszere Gyurcsánynak sem és a szociknak sem volt. Ők együtt alkotják a neoliberális világrendszer egyik szereplőjét, a félperifériás, időnként félgyarmati ország helytartójáét, az ehhez tartozó hatalmi relációkon belül.

A világrendszert az tartja működésben, hogy a különbözőféleképpen betagozódott országok között egyenlőtlen és igazságtalan cserék zajlanak. Mi jellemzően eladjuk a bérmunkánkat olyan áron, ami a meghaláshoz még éppen sok, de az élethez már kevés. Ez a "mi" körülbelül az ország 85%-át jelenti, de ez a réteg semmiféle hatalommal, semmiféle szervezettséggel nem rendelkezik, illetve ami még rosszabb: nincs is semmiféle önreflexiója, baloldali terminológiával: nincs osztálytudata. Hamis tudata viszont van, elhiszi, hogy ő nem egy szaros kizsákmányolt bérmunkás, hanem egy polgár, aki hamarosan úgy fog élni, mint a német hasonmása.

Ezt a hamis tudatot a tifajtátok segítenek megőrizni a legintenzívebben. A felső tizenöt százalék, akiknek a zöme ráadásul 6-800 euróért lett elszőgdtetve junior partnernek, ez a legnagyobb aktuális problémánk. Az, hogy a tifajtátok csak a saját érdekeiteket tudjátok nézni, ami nem lenne baj, ha nem lenne ott a hamis tudat, de ott van. Így amikor a saját érdeketeket nézitek akkor azt a neoliberális kapitalizmust véditek, amivel valójában ti magatok is rosszul jártok, de ott van bennetek a fennsőbbségtudat, hogy másokhoz képest azért mégiscsak jobban jártatok.

Ez a réteg akadályozza meg azt, hogy itt érdemi baloldali vagy konzervatív diskurzusok indulhassanak meg. A tifajtátok lett 25 év alatt arra dresszurálva, hogy mindent elvessen ami nem fér bele a neoliberális kánonba és lelkesen továbbmondja a neoliberális populista szólamokat.

Emiatt te sem látod meg azt, hogy Orbánnak nincs rendszere, így azt alapjaiban sem lehet támadni, illetve nem látod meg magát a rendszert, a neoliberális világrendszert és nem tudod azonosítani, hogy ha bármiféle támadásnak értelme lenne, akkor annak a neoliberális kapitalizmus alapjai ellen kell irányulniuk.

Nem veszed észre, hogy mára akkora lett nálunk (is) az individualizmus, hogy az úgynevezett közpolitika valójában egy szűk elit kisded cirkusza, miközben a túlnyomó többség minden közösségi cselekvés iránt elveszítette a kezdeményezőkészségét, nem mintha lett volna valaha is, de még azt a semmit is elvonta a tifajtátok tőle. Nincs itt mit várni, kis cirkusz, naná, hogy a szocikák is tudták, hogy balhé lesz, ami jó nekik, mert ki a fülem beszélne amúgy róluk, és akkor te valami alapjaibanról beszélsz, mintha lenne bármiféle alap is a mai világban a neoliberális hegemónián kívül.

Szelid sunmalac 2016.02.23. 17:57:30

@vizipipa: Nem. Ne is folytasd. Mert csak terelni probalsz. Ez ugyanis nem gumicsont, hanem buncselekmeny. Ha pedig megnezned a videot, akkor bizony latnad, hogy Nyako elobb ott volt, mint a neni, a borfejuek viszont nem engedtek oda, mikozben a nenit "udvariassagbol" elore engedtek. Amugy meg kurva mindegy, hogy Nyako, vagy az Atyauristen, vagy egy csoves van ott. Fizikai erovel, megfelemlitessel megakadalyoztak, hogy demokrtikus POLGARI jogait gyakorolja. Ezt csak tetezi, hogy KEPVISELO, akkor is, ha neked ez nem tetszik.
De mivel te egy mocsadek seggnyalo fasz vagy, ezert itt le is zarnam.

Tizenötmillió Magyarok 2016.02.23. 18:01:33

A szokasos libsi botranyozas folyik. Hetek ota azt hazudjak, hogy nepszavazast akarnak, de valojaban eszukbe sincs, mert tudjak, oriasit buknanak, mert az eg vilagon senki nem ert egyet a HAZAARULOKKAL.

maroz 2016.02.23. 18:02:33

@Bell & Sebastian: Pedig itt érdemes lenne csákánynyelet ragadniuk, hiszen arról van szó, hogy hadd dolgoztathassák őket vasárnap is, és ha ez nem baloldali program, akkor ezen már Giddens sem segíthet.

Jobban belegondolva állhattak volna munkásőrséget a hivatal előtt a kereskedelmi dolgozók szakszervezetének rohambrigádosai is, hogy tutira Nyakóé legyen az egyes sorszám a hülyelottón. Követeljük a vasárnapi munkát, na és, ilyen bolond korban élünk. Felkészülnek a jobbágyok, ideje lenne már a röghöz kötést is kiterjeszteni illendően.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2016.02.23. 18:08:55

Hogy dögölne meg az összes fideszes, aki ezzel a módszerrel egyetért.

Afrika steht an der Elbe 2016.02.23. 18:10:38

Lesz ez még így se, elvtársak.

Amikor Merkel néninek a Bundeskanzleramt tetejéről felszálló helikopterét szedik le néhány géppityuval vagy vállról indított rakétával, akkor rinyáljatok. Az sem lesz éppenséggel "demokratikus" problémamegoldás.

nniicckk 2016.02.23. 18:14:19

Igazabol nem ertem, mi a problema az egesz uggyel.
Az a problema, hogy kopasz emberek nem adhatnak be nepszavazasi kerelmet ?
VAN OLYAN TORVENY HOGY KOPASZ EMBER NEM KEZDEMENYEZHET NEPSZAVAZAST ?

Afrika steht an der Elbe 2016.02.23. 18:20:47

@nniicckk:
A libsiknél csak horpadtmellű, tornából felmentett, szódásüveg-szemüvegű, szakállas hippi kezdeményezhet népszavazást, hiszen mindenki más náci.

hívőlélek 2016.02.23. 18:20:53

@Tizenötmillió Magyarok: pl nem értek veled egyet. A hazaárulókkal nem alkuszom. Te nigger pöcs lenni Te mű magyarok.

Brix 2016.02.23. 18:24:06

Egyértelmű, hogy az arcukat mappákkal takaró kopaszok bűcselekményt követtek el, amikor a fizikai erőszakkal megakadályozták a népszavazási kezdeményezés benyújtását. Ha bebizonyosodik, hogy a kormánynak is szerepe volt ebben a gyalázatos tettben, akkor le kellene mondaniuk!

Jolka40 2016.02.23. 18:25:22

H a mégis hitelesítik a kérdést (kitelik tőlük), nemmel fogunk szavazni!

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.23. 18:30:15

Tipikus ballib provokációnak tűnik ez az eset, ha jobban megnézzük.

Valószínűleg ez Soros következő akciója a kockásgágogás bukása után.

Szelid sunmalac 2016.02.23. 18:33:34

@nniicckk: csakhogy nem adtak be semmit. Talalj ki valami okosabbat. Ennyire bena csak nem lehetsz

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.23. 18:34:04

@maroz:

A baloldaltól leginkább a ballibek rettegnek.

Afrika steht an der Elbe 2016.02.23. 18:35:20

@BircaHang Média:
Szeretném megkérdezni Tőled, szerinted vajon mi lehet az oka annak, hogy az ortodoxok épp most tárgyalnak pont egy ateista pápával, miután évszázadok óta elzárkóznak a nyugati kereszténységtől.

maroz 2016.02.23. 18:37:12

@BircaHang Média: Erre lettek kiképezve, ez a neoliberális populizmus egyik nagy trükkje: pont azokkal védetik meg a hatalmi elit érdekeit a baloldaltól, akik amúgy nyernének egy radikális baloldali fordulattal. Mondom: radikális.

Hajdú Peter 2016.02.23. 18:41:45

Amellett, hogy rettentoen elvezem, hogy az mszp megint megszivta, megis konkretan MI A BOTRANYOZAS TARGYA ?

Mert az index altal is bemutatott felvetelbol az derul ki, hogy mszp-s all a belyegzo gep mellett kb 20 centire, az idos no, meg kb 2 meterre uldogel.
MEGIS MI A FASZ AKADALYOZTA AZ MSZP-est, AMENNYIBEN KOMOLYAN GONDOLTA, HOGY BEADJA A KERELMET, HOGY IDOBEN BELYEGEZZEN ??????

Nekem is, az velemenyem, hogy az mszp-nek eszeagaban sincs nepszavazast kezdemenyezni, csak a mediaban akar felhajtast. Mert egyebbkent felnek a eredmenytol.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2016.02.23. 18:41:50

@maroz: Mondd, te ennyire marha vagy, vagy csak teteted magadat?

Afrika steht an der Elbe 2016.02.23. 18:42:10

@maroz:
Így van. Ez autentikusan megnyilvánult a 2004-es népszavazáskor, amikor is Budapest proletárkerülete (XIII.) szavazott a legnagyobb arányban a fizetős egészségügy és felsőoktatás mellett.

Veder1 2016.02.23. 18:45:01

@BircaHang Média: hát ha Kubatov ballib , akkor ez ballib akció volt. Ennél azért erőteljesebb dezinformáció kellene Birca ügynök!

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.23. 18:45:57

@Afrika steht an der Elbe:

Tárgyalni mindig kell, egyetérteni soha.

Az ortodoxia alapvető célja az 1054-ben kiszakadt Vatikánt visszahozni az Egyházba. Most, az eretnek argentín sómen celebkedése erre kiváló alkalom: ha Ferencke szakadásig viszi, nem kizárt, hogy a katolicizmus két részre fog oszlani:
- az egyik lesz egy újprotestáns szekta, menstruáló papnőkkel, leszbi püspökökkel, s szodomita csoportszexszel a templomban, valamint Krisztus nyílt megtagadásával,
- a másik viszont be fog keményíteni és igyekezni fog krisztushű lenne, ez elvezethet oda is, hogy megtagajda az 1054 utáni egész tévutat, mely alapja a mostani liberóferencizmusnak is (pl. a római pápa tévedhetetlenségének hamis dogmája miatt a katolicizmus védelem nélkül áll Sátán előtt, Sátánnak csak a római pápát kell megnyernie és már övé az egész felekezet!).

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.23. 18:46:39

@Vödör:

Kinek az érdeke az egész? A Fidesznek? Nem. Gondold most tovább.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.23. 18:48:21

@maroz:

Ez így van. A ballibek legnagyobb rémálma, ha megjelenik a baloldal az országban. Az LMP ellen is éjjel-nappal okádtak, pedig az egy erősen mérsékelt baloldali párt.

Veder1 2016.02.23. 18:48:47

@BircaHang Média: miért ne lenne ez a Fidesz érdeke? Nagyobb tirpákságról is gondolták úgy hogy az teljesen fasza lesz.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2016.02.23. 18:49:39

@Afrika steht an der Elbe: Az neked sem jut még véletlenül sem az eszedbe, hogy elfoglaltságot pár tízezernek jelent a vasárnapi nyitva tartás, olyanoknak akinek esetlegesen most nincs munkájuk, míg kényelmes, szabad időbeosztást több százezer, vagy millió embernek?
(Rossz szöveget adott ki Habony!)

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.23. 18:50:11

@Vödör:

A Fidesz érdeke, mert: a szinte biztosan bukó népszavazás még nevetségesebbé fogja tenni a mögötte álló ballibeket.

hívőlélek 2016.02.23. 18:50:17

@BircaHang Média: Ne feledd kubatov a hazánk területén itt maradt utolsó partizán. így már érthető. Persze hogy a rohadt kommunistákat támogatják a kubatov-lenin fijjúk.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.02.23. 18:55:29

Ha jól láttam öt kopasz emberről beszélünk. Ha öt ortodox zsidóról vagy öt oláhcigányról beszélnénk... Vagy arról nem beszélnénk? Abból nem lenne/lehetne hír?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.02.23. 19:04:49

@Herr Stacheldraht Leger:

És? Akkor most mi lesz? Erdősi László Andrásné is László Petra sorsára jut?

Zb74 2016.02.23. 19:07:10

"Kisebb polémiákat látok most az interneten arról, hogy nevetséges vagy félelmetes, hogy a hatalom effajta eszközökhöz nyúlni sem szégyell. A jelek alapján mindenki azt feltételezi, hogy a kopasz fickók Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató fradis emberei voltak, és bár a kormánypárt cáfolgat-terelget a maga módján, hinni nem könnyű neki. Nos, szerintem nehéz eldönteni. Ha innen nézzük, félelmetes, ha onnan, nevetséges, de néhány nüansz mindenképp figyelemre méltó.

Az fix, hogy viccnek durva volt ez. Az valószínű, hogy bűncselekmény is történhetett. Az meg világos, hogy hasonló finomságú módszereket tőlünk keletebbre szoktak elővenni. Főként Ukrajnában, ahol a provokátorok alkalmazása bevett gyakorlat a politikai életben."

mno.hu/gkozep/kopaszfidesz-1330116

Afrika steht an der Elbe 2016.02.23. 19:10:43

@BircaHang Média:
Ebben van valami. Köszönöm a véleményedet. Jómagam katolikus vagyok és elképedve szemlélem ennek az eretneknek az ámokfutását.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2016.02.23. 19:10:54

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: Arról az apróságról nem is beszélve, hogy nyitva tartani nem szabad, de dolgozni igen. Sok áruházban pl. vasárnap leltároznak.

Ennyit a dolgozók "védelméről".

hívőlélek 2016.02.23. 19:12:49

@bbjnick: megérdemelné de elég az is ha csak köp egyet az ember ha meglátja.

Zb74 2016.02.23. 19:13:29

@bbjnick: Ugyan, dehogy. Csak innentől kezdve még a leghülyébbeknek sem lehet bemesélni, hogy a kopingereket a maszop szervezte oda. Akinek eddig nem lett volna világos, hogy az akció mögött a Fidesz áll, mostantól az is tisztán lát a kérdésben (fideszista polgármester feleségét hozták helyzetbe az orkok).

hívőlélek 2016.02.23. 19:18:13

" Köpni kell. Mától nem csúfolom a Balkánt azzal, hogy hozzánk hasonlítom." Stumpf András.

Afrika steht an der Elbe 2016.02.23. 19:19:27

@Zb74:
Bocsánat a közbeszólásért.

Hogy magyarázzátok meg magatoknak ideológiailag, hogy miközben kódoltan cigányoztok (lásd: orkok), a faszotok áll fel a cigányok legközelebbi rokonaitól (lásd: afgánok, pakik, bengáliak) amint azok erőszakkal betörnek az országba?

hívőlélek 2016.02.23. 19:21:23

@bbjnick: miért ne lehetne megkövezni? Az a takony meg is érdemelné. ... ha megköveznék Én inkább elfordítom a fejem. ...tőlem szabad a pálya.

Herr Stacheldraht Leger 2016.02.23. 19:22:37

@bbjnick: nyomjál be inkább egy üveg pálinkát a lelki üdvösségére.

Herr Stacheldraht Leger 2016.02.23. 19:25:45

@bbjnick: legyen két üveg, a sajátodra se árt.

Zb74 2016.02.23. 19:30:26

@Afrika steht an der Elbe: Egyrészt nem vagyok többen, tehát nem indokolt a többes szám.

Másrészt az ork nem cigányt jelent.

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.23. 19:30:41

@Afrika steht an der Elbe: azt te találod ki, hogy kinek mire áll fel. De előtte magyarázd meg, hogy, hogy miközben nemzeti kereszténynek mondod magad, miért támogatod a lopást, a hazaárulást, és a nemzet szétrombolását, tehát a fideszt?

hívőlélek 2016.02.23. 19:32:59

@bbjnick: biztos hogy érted?

de elég ha csak köpnek egyet az emberek. ...mert köpni kell ahogy Stumpf András nagyon helyesen írta.

hívőlélek 2016.02.23. 19:34:49

@fidesz maszop dk egykutya: azért mert bozgor. ...és a rosszabbik fajtából benácult bozgor aki a nemzetre támad.

Herr Stacheldraht Leger 2016.02.23. 19:34:52

amúgy habonyárpinak mi a véleménye az egészről?

ösztönös zseni szemszögből :)

micsoda? 2016.02.23. 19:35:49

Hát a "néni" tanulhatott volna a férjétől, ha már ilyesmire vállalkozott. A "nem nyilatkozom" kivűl semmi okosat mondani nem tudott. Remélem tanult, hogy kár volt titkolnia kilétét, a másik oldal is tud nyomozni, és elég gyors.:)

Egyébként a boltbezárás miatt, ahányszor bevásárolni megyek nem jóindulattal gondolok a kitalálójára:-) Mert mindegy milyen napon megyek, mindig sokan vannak. Persze, ugyanaz a 7 napi bevásárló, most 6 napon jelenik meg.

Szerintem felesleges a népszavazást erőltetni. A birkanép nem megy el szavazni. Kár a kormánypártnak ezért szítani a hangulatot.

hívőlélek 2016.02.23. 19:42:31

rab nép lett a magyar s nem holmi megszállók rabja hanem önön gyávaságának, böszmeségének.

nincs lejjebb már magyarok.

Magyarországon ma kopaszra borotválták a joguralmat, ahogy azt rabokkal már csak tenni szokás.

2016.02.23. 19:51:53

Ki kellene kérni azoknak a véleményét, akik annak idején dolgoztak vasárnap. Ha a nagyobb %-uk akarna dolgozni, akkor legyenek nyitva.
Mellesleg a vén banyáról az a véleményem, hogy az nem egyszerűen se.ggnyaló és barna a nyelve, hanem szó szerint egy jó nagy sza.rdarab lóg ki a szájából.
Nagyon durva, hogy vannak emberek Magyarországon, akik totálisan megalázkodnak és lemennek kutyába egy pártnak, legyen az bármelyik.
A kopaszok meg mennyit kaptak erre az akcióra?
Szánalom ez az ország, szánalom volt az MSZP idejében is és a FIDESZ idejében is :DDDDDDDDD

Afrika steht an der Elbe 2016.02.23. 19:53:13

@fidesz maszop dk egykutya:
1.) A kereszténység nemzetek feletti. Tehát nem lehet nemzeti.

2.) Jelenleg nem úgy tűnik, mintha a Fidesz rombolná szét a nemzetet. Miután ő adja Európa egyetlen kormányát, amely szembeszáll az európai nemzeteket lerombolni hivatott mesterséges bevándorlással.

Ha megfogadsz egy tanácsot: ne tedd magad nevetségessé azzal, hogy hazaárulásról, a nemzet szétrombolásáról szövegelsz, miközben a saját tulajdon "ideológiád" hirdeti a "nemzetek meghaladását".

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2016.02.23. 19:57:30

@Союз: A kereskedelem munkáját úgy hívják, hogy szolgáltatás. Így azoknak a véleménye a döntő, akik a szolgáltatást igénybe kívánják venni.
Jobb helyeken ez így megy.

Irbisz 2016.02.23. 19:59:15

@fidesz maszop dk egykutya:
"De előtte magyarázd meg, hogy, hogy miközben nemzeti kereszténynek mondod magad, miért támogatod a lopást, a hazaárulást, és a nemzet szétrombolását, tehát a fideszt? "
mivel csak mondja magat nemzeti keresztenynek, nem az, miert ne tamogatna a lopast, hazaarulast, nemzetrombolast? nincs itt semmi inkonzisztencia.
de ha meg az is lenne veletlenül, akkor az csak azt bizonyitja, azok között is vannak diktaturaparti felkommunista gazemberek.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2016.02.23. 20:01:31

@Afrika steht an der Elbe: ...s legkeresztényebb miniszterelnökünk lányát úgy hívják, hogy Ráhel. Igazi keresztény név ugye?

Afrika steht an der Elbe 2016.02.23. 20:04:04

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:
Nem telt el sok idő a kódolt cigányozás és a kódolt zsidózás között. Valami hasonlóra számítottam a libsik részéről, meg kell mondjam.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2016.02.23. 20:13:36

@Afrika steht an der Elbe: Libsizzél csak nyugodtan, így legalább még véletlenül sem gondolhatják, hogy ennek a rabló, aljas, szemét csürhének, amit Fidesznek hívnak a híve lennék.

Afrika steht an der Elbe 2016.02.23. 20:16:44

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:
Eddig is tudtuk, hogy nem vagy a Fidesz híve.

Azonban az újdonság erejével hat ránk, hogy zsidózik a libsi. Pont a libsi.

Hiába kérem, Orwell világában élünk.

micsoda? 2016.02.23. 20:17:02

Egyik alkalommal a bolti ismerősömnek panaszkodtam a bolt bezárása, a tömeg miatt. Válasza az volt, hogy Ő örül a vasárnapi zárva tartásnak, mert otthon van. Igen, megértem.

A bérezéssel, részmunkaidőssel lehetett volna megoldást találni. Most is az van, hogy hétvégén annyi a árufeltöltő - van szabad diák, stb. - , hogy mozogni alig lehet tőlük a kocsival. Arról nem is beszélve, hogy mennyi minden megy tönkre, még ha a leárazást alkalmazzák is.

Egyszóval az otthon maradón kivűl mindenki más vesztett.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2016.02.23. 20:18:03

@Afrika steht an der Elbe: Azt már mondták, hogy a jó kurva anyáddal szórakozzál? Te akasztófára való szemét.

2016.02.23. 20:18:59

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:

Nekem aztán teljesen mindegy. Több okból írtam azt, hogy azokat kellene megkérdezni akik régen dolgoztak vasárnap.
1. Sokan akik vasárnap dolgoztak amíg nem volt beszüntetve több pénzt kerestek plusz vasárnap miatt amúgy is magasabb volt az órabér.
2.Azért kellene őket kérdezni, mert a magyar keresetek finoman szólva sem közelíti meg a megélhetési küszöböt. Bár vannak olyanok akik szerint meg lehet élni 47.000 Ft-ból. Csak nem tudom, hogy miért nem próbálják ki?
3.Ha ők akarnak dolgozni és nem okoz nekik problémát az, hogy a hét minden napján tolják a szekeret, akkor lehet, hogy én is megyek vásárolni.

Afrika steht an der Elbe 2016.02.23. 20:22:16

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:
Nos, ez a másik, amire bizonyosan számítani lehet, amikor libsivel beszélgetsz.

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.23. 20:23:54

@Afrika steht an der Elbe: há persze nem úgy tűnik, végül is rekord szinten az adók, rekord sebességgel nő a fideszes haverok bankszámlája, naponta újabb korrupciós botrányok derülnek ki, egy népszavazást sem lehet indítani, szétrohad az egészségügy, meg az oktatás. De ez nem számít, csak a migránsok... nektek fideszeseknek, és a bértrollnokoknak, akik hazát árultok, loptok, csaltok hazudoztok, és főleg tereltek.

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.23. 20:26:00

@Irbisz: persze tudom, hogy csak mondják magukról hogy mik. Ezeknek már az őseik is párttagok, és talpnyalók voltak, azért lettek ilyenek.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2016.02.23. 20:26:53

@Afrika steht an der Elbe: Simicska jelzője téged is megillet, nemcsak a főnöködet.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2016.02.23. 20:29:11

@Союз: Csak a harmadik pontod a pontatlan, mivel vasárnapi nyitva-tartás mellett is megilleti őket a heti két pihenőnap. Csak nem esik mindig szombatra és vasárnapra.

hétköznapi libsizmus 2016.02.23. 20:33:20

Sikerült egy politikailag tök jelentéktelen kérdést gigantikus sorskérdéssé felturbózni az MSZP-nek: most akkor legyenek-e vasárnap nyitva a boltok?

Van a zembernek egy déja vu érzése, mivel az utolsó MSZP kormányzás pontosan ilyen teszetosza piszmogással telt. Ki emlékszik már a 100 apró lépés programjára, amit naponta tálaltak akkoriban? Olyan gigantikus horderejű témával indult, hogy meg kell adóztatni a bejáró kertészt és egyéb alkalmi háztartási munkást. Maga Gyurcsány vezette elő gondterhelt arccal a témát annak idején

A magyar baloldal most és megint ilyen szirszarozással van elfoglalva, mert ezzel kicsit feledtetni lehet, hogy nincs semmi programjuk

picur3ka 2016.02.23. 20:34:21

@maroz:

Maga egy olyan értelmes ember, tudhatná, hogy már hétfőn sem akarnak dolgozni.

Én csak visszahoznám a társadalmi munkát, ha megszavazzák. Dolgozzanak hétvégén, 95% adó. Ámen.

Herr Stacheldraht Leger 2016.02.23. 20:35:22

amúgy mandikáim, holmi kis módosító javaslatok helyett a sztori egyéb igazán komoly kérdéseket vet fel:

a) mekkora éjsötét barom lehet, aki így 25 évvel a rendszerváltás után pacsirtányi ész nélkül trükközve sikert remél ilyen se perc alatt közröhejjé váló cirkusztól?

b) mekkora éjsötét barom lehet, aki az a) pontban szereplő pajtásának ilyen performanszhoz felhatalmazást ad?

c) felhatalmazási törvényt ILYENEK kezébe?

jaj.

ui.: vajon per pill hány nagykövetségen gurulnak fetrengve a "sajátos magyar észjárás" újabb forradalmi mintapéldáján röhögve?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.02.23. 20:36:00

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:

"s legkeresztényebb miniszterelnökünk lányát úgy hívják, hogy Ráhel. Igazi keresztény név ugye?" --- kérdezed.

A Ráhel nagyon is keresztény név. Bibliai eredetű, Ráhel József és Benjámin anyukája volt. Hogy héber eredetű név, nem sokat jelent, a keresztény naptár tele van héber eredetű nevekkel. Ha például Annának vagy Erzsébetnek hívnák Orbán lányát, akkor is megkérdeznéd, hogy igazi keresztény neve van-e? Pedig az Anna és az Erzsébet is héber eredetű nevek.

hétköznapi libsizmus 2016.02.23. 20:38:24

@Союз:
Jól mutatja a szocik elfajzását, hogy a vasárnapi munkavégzés mellett korteskednek, miközben a távoli elődeik még a vasárnapi munka tilalma jelszavával hergelték a népet

Persze kérdés, hogy van-e bármi közük az egykori szocdem eszmékhez azoknak, akik a külföldi nagytőke érdekképviseletére esküdtek fel

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2016.02.23. 20:45:03

@bbjnick: Hát igen. amit Fidesz művel azt ép ésszel nem lehet elviselni. Ez csak a birkáknak való, másnak megárt.

Afrika steht an der Elbe 2016.02.23. 20:48:59

@hétköznapi libsizmus:
Akármibe lefogadom, ha a kormány szombaton zárta volna be a boltokat, most az MSZP a száját nem merné kinyitni.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2016.02.23. 20:56:53

@Afrika steht an der Elbe: Látom, hogy téged az izgat, hogy az MSZP mit akar. Engem pedig az, hogy nekem mi a jobb.

Afrika steht an der Elbe 2016.02.23. 20:59:03

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:
Ez nagyon gyenge volt. Pedig igen magasra lett küldve a labda.

Kelly és a szexi dög 2016.02.23. 21:01:38

Igazi töketlen banda az MSZP - nem fasisztázni kellene, hanem korábban felkelni és elsőként beállni a sorba!

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2016.02.23. 21:03:38

@Afrika steht an der Elbe: Nem tehetek róla, de mivel nem járok vasárnap Semjén elvtárssal vadászni, ha kedvem szottyan szeretnék elmenni vásárolni. Ez olyan nagy bűn?

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2016.02.23. 21:15:18

@Kelly és a szexi dög: "Még mindig kora reggel, de Nyakó után megérkezett egy ismeretlen asszony a kísérőjével, egy fiatalabb férfival az oldalán."
Ki is volt ott előbb a kérdést feltevők közül?

Melee 2016.02.23. 21:24:32

Demokrácia Fidesz módra, ami nem megy nyilatkozatokkal az megy kopaszokkal.

maroz 2016.02.23. 21:51:15

@picur3ka: Még ebben is több a baloldaliság, mint az mszp javaslatában.

Veder1 2016.02.23. 21:52:41

@hétköznapi libsizmus: azt azért vágod, hogy itt nem pihenőnap elvételéről van szó, hanem a vasárnapi nyitvatartásról, ugye? Elég átlátszó, ahogy próbálsz maszatolni. Legalább lennél karakán, és mondanád azt, hogy bármi amit a fidesz csinál az úgy jó ahogy van, kritizálni nem lehet.

Brix 2016.02.23. 21:52:48

Orbánék hatalmas öngólt lőttek, a népszavazás blokkolásával. Besétáltak az MSZP csapdájába, mivel ők éppen azt akarták elérni, hogy a kiküldött 8 bitesek megfenyegessék őket, és bűncselekményt kövessenek el ellenük. Mindenről tv felvétel készült, ami azt jelenti, hogy a kormányak lépnie kell valamit ebben az ügyben ,ha nem akarja hogy továbbgyűrűzzön a botrány.
Persze, megértem hogy nem akarnak egy vesztes népszavazásba belefutni, ami bebizonyíthatná, hogy a Fideszt is meg lehet verni és talán a választásoktól távolmaradó 40% nihilista állampolgár is elmenne legközelebb szavazni. Az erőszak alkalmazása viszont rendkívül visszataszító és aljas dolog, ami nagyon tudja amortizálni egy kormány népszerűségét
A legjobb az lenne, ha visszavonnák a társadalom 2/3 által elutasított törvényt, mert a végtelenségig úgysem tudják blokkolni a népszavazást! Ebből csak az ellenzék fog profitálni!

picur3ka 2016.02.23. 22:37:12

@maroz:

Na még szép. A Compass szerint én baloldali liberális vagyok.

picur3ka 2016.02.23. 22:39:55

@Kelly és a szexi dög:

Kivéve, ha direkt botrányt akarsz csinálni. Kopaszokkal, érted? Nácikkal.

picur3ka 2016.02.23. 22:47:11

@Herr Stacheldraht Leger:

Csak játékból.

Te egy politikai párt vezetője vagy. Az ellenzék állandóan a náci cimkével próbál lejáratni, ellehetetleníteni.

Ha valami hasonló csúfságot tervelsz, milyen ruhában mész?

Herr Stacheldraht Leger 2016.02.23. 22:58:55

@picur3ka:

a) ott kezdődik, hogy nem pártolok vezéreket és csúfságokat
b) aki viszont provokációban utazik, legalább legyen annyi esze, hogy ne alabamai négert öltöztessen szibériai orosznak, mert még a mattrészeg falubolondnak se lesz hihető az összkép

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2016.02.23. 23:00:25

FIDESZ kopaszok vs MASZOP kopasz (-ok): 10 : 0 !
Tóbika!
Ne csak a lányoknál légy férfi !

Herr Stacheldraht Leger 2016.02.23. 23:14:38

@picur3ka: az hogy jön össze a cocciprovokációs elmélettel, hogy a műnácikok nem inkal, hanem kubisecuritisek?

BiG74 Bodri 2016.02.23. 23:34:44

Azt hittem az a lényeg, hogy egy demokratikus rendszerben nem lehetséges ilyen szarházi viselkedés mint amit akopaszok bemutattak. Erre olyan terelő kommenteket látok, hogy a pofám leszakad. Az ilyen szintén szarháziaknak kívánom, igenis verjenek szarrá titeket bárhol, bármikor akár egy sorbanállásnál, akár politikai meggyőződésből, mindegy miért, csak egyszerűen azért, mert ti ezt érdemlitek, ez a világlátásotok.

Veder1 2016.02.23. 23:41:55

@Herr Stacheldraht Leger: no meg ott kapaszkodott a fidesz mama is a retikuljebe. Ha szoci provokacio lett volna rogton kapta volna az ukazt a parthazbol hogy huzzon el onnan, vagy segitsen beadni a szociknak a kerelmet. Ja, hogy nem ez volt a cel? Ejnye, ez a narrativa mar az elejen beleallt a foldbe, koszonjek meg a fidesznel hogy segitettem...

Bell & Sebastian 2016.02.23. 23:48:07

Na, mi lett, bejutott Nyakó?

Utoljára akkor láttam ilyet, amikor az azóta már elszenesedett, főbelőtt zsici kiperelte az utolsó üzemét a járási erősgyerek szájából és farkasszemet nézett két szekuriti osztag, mesés napidíjért. A rendőrség is kijött, megreggeliztek, egyikük tejet ivott ipari csöcsből és mentek a dolgukra, látványosság után.

Erős kutyák viadalán lokálisan szünetelt a democracy. Ez egyébként általános szabály, csak sokaknak most tűnt fel. A traubiszódás, amcsi genya ítélete (de nem mint felhujtót kapták el, hanem mint áruhamisítót) is a csak a napokban lett jogerős, pedig már elég régen meghalt az a gyerek, Körmenden.

És ez érdekli Nyakót, például? Áá, dehogy.

Bell & Sebastian 2016.02.23. 23:51:02

@BiG74: Tévedés, ezt nem a "kopaszok" hozták népszokásba, hanem a judeo-bolsevikok, ott tessék reklamálni. Egy picurkát most csak visszakaptak belőle, váljék az egész seggükre, pic*ástól.

hétköznapi libsizmus 2016.02.23. 23:52:03

@Vödör:
Azt kritizálsz amit akarsz. De akkor már legyél legalább következetes! Ha kiadnak a vasárnapi munka után egy szabadnapot kedden, mikor a gyerek egész nap iskolában, az asszony meg munkában, akkor az mégsem ugyanaz, mint amikor vasárnap együtt a család

Nálatok libsiknél mindig minden dolognak megvan a külön narratívája, ami ott és akkor csak úgy lehet igaz, ahogy ti mondjátok. A gyerek dolgát meg kell könnyíteni a ziskolában - erről szól most a libsipedagógusok által követelt 25 potból jónéhány - ezzel együtt viszont simán lehet követelni hogy a szülők dolgozanak még többet. Csavaros libsi logika szerint legalábbis

picur3ka 2016.02.23. 23:55:19

@Bell & Sebastian:

Még nincs vége. Háromszor veri picurka ezt rajtuk vissza.

picur3ka 2016.02.23. 23:57:47

@Herr Stacheldraht Leger:

Én ezt nem tudom, csak furcsállom. Maga annak öltözne? Én inkább kéményseprőnek.

Ki mondta, hogy azok, különben? Ők így vallottak?

hétköznapi libsizmus 2016.02.23. 23:59:01

@Brix:
A fidesz szempontjából semmi jelentősége a vasárnapi nyitva-csukvatartásnak

Ez az egész oda-vissza heccelősdi csak arra jó, hogy 100 fontosabb kérdésről, meg ennek a speciális kérdésnek az érdemi oldaláról elterelje a figyelmet (pl. hogy mit szeretnének a kereskedelmi alkalmazottak, mert ugye nem ők fognak dönteni egy népszavazáson)

Bell & Sebastian 2016.02.24. 00:03:11

@picur3ka: Lúdas Matyik máma nem vett fel parókát, nincs itt min merengeni, ha már logisztikázza a következő fellépését.

Meglehet, Gyurcsány beszorul a kéménybe 34 évre, a legközebbi filantróp felülvizsgálaton, miután legomboltak róla 1.550 forintot.

Bell & Sebastian 2016.02.24. 00:05:16

@picur3ka: Számból vette ki a kunkorikefét, magának is megmászták a nyeregtetejét mostanában?

BiG74 Bodri 2016.02.24. 00:07:10

@Bell & Sebastian:
Lehet menni a picsába. Akárki csinál ilyet, akármilyen indíttatásból, az dögöljön meg. Aki ezt a tetűséget védi az szintén egy tetű. De bárminek is nevezzük megérdemli, hogy ne demokratikus és kultúrált módon bánjanak vele.

picur3ka 2016.02.24. 00:07:41

@Bell & Sebastian:

Nem is hallottam, hogy elítélték a traubist.

Nyakó listáról szokott bejutni. Ezért is üzletel Kubatovval.

Bell & Sebastian 2016.02.24. 00:10:15

@hétköznapi libsizmus: Valami olyasmi rémlik, hogy a sajtos talléros testület szabadnapnak minősítette a vasárnapot, ami olyan, mintha az alkotmányba lenne foglalva, hogy a hatodik napon megpihenünk, ami történelmi okokból a vasárnap. Ettől kezdve lehet szavazgatni, csak minek?

picur3ka 2016.02.24. 00:10:19

@Bell & Sebastian:

Nem mondom, engem is értek már pongyolában.

Laikus Érdeklődő 2016.02.24. 00:10:40

Ha már konteo:
Feljelentés a történtek miatt >
amíg tart a nyomozás addig nem lehet elbírálni a magánszemély nagymama kérdését (gondolom én) >
így el lehet húzni a népszavazás kiírását egészen a nyaralási szezonig >
jobb eséllyel érvénytelen lesz a szavazás

picur3ka 2016.02.24. 00:12:37

Na mindegy. Olyan biztos, hogy vasárnapi boltot akarnak a népek? Engem ez lep meg. Ezt lehet felmérésből tudni?

PSX 2016.02.24. 00:12:46

@hétköznapi libsizmus: agyficamos, beteg emberek vagytok. A kettes elme jót tenne nektek. Szurival.

Bell & Sebastian 2016.02.24. 00:14:51

@BiG74: Nagyjánól annyira érdekel, mint egy bolhacirkusz. A vele kapcsolatos ajvékolás még annyira sem. Egy demokratikus országban valószínúleg ez azért nem fordulhatna elő, mert a főszereplőknek már 5 éve fütyülne a talpa alatt a szél. És itt nem az ellen-Maccabi -ra gondolok.

Arcade Macho 2016.02.24. 00:16:46

@maroz: "Nincs baloldal, ez van. Ha lenne, akkor kéttucat melós addig rúgta volna a húsz kopasz seggét, amíg helyben kinő a haja. "

pontosan igy van!!!
nem baloldal ez hanem egy takony banda...

rendes balos esetleg szelsobalos IGAZI part mozgositott volna 3 tucat melost es azok szepen osszecsomiztak volna a kopasz seggeket

Bell & Sebastian 2016.02.24. 00:18:02

@picur3ka: A új világrendben kötelező a plázázás, de minden vasárnap. Agóra nyulaknak.

BiG74 Bodri 2016.02.24. 00:18:27

@picur3ka:
Pont ez a lényeg. Valójában ez egy egyszerű megmérettetés, egy szimpla dologról. Akár igen, akár nem lesz a vége, különösebben nem lehet a fajsúlyos politikai kérdések között tartani. Kivéve, ha valaki hatalmi gőgjében, demokrácia ellenességében ilyen szintre nem emeli ezt az ügyet, mint ahogy afityisz teszi ezt.

Bell & Sebastian 2016.02.24. 00:20:28

@Arcade Macho: Gyógyegereknek is megváltás egy kiadós plázakorzózás, a felmosóvödörrel. Vödröknek meg pláne.

hétköznapi libsizmus 2016.02.24. 00:23:50

@BiG74:
"Akárki csinál ilyet, akármilyen indíttatásból, az dögöljön meg. Aki ezt a tetűséget védi az szintén egy tetű. De bárminek is nevezzük megérdemli, hogy ne demokratikus és kultúrált módon bánjanak vele"

Már csak halovány árnyéka vagytok egykori önmagatoknak. Lefogadom egy internálótábort se bírnátok rendesen működtetni

Bell & Sebastian 2016.02.24. 00:23:50

@BiG74: Nem a Fikusz fújja, hanem Dómnyomi és hű követői, a nyakópista -rendű redváspufók.

Laikus Érdeklődő 2016.02.24. 00:24:09

@Arcade Macho: Mondjuk ehhez nem kell proletársereg. Már kora reggel látták, hogy itt helyzet lesz. Legalább 4 órájuk volt arra, hogy saját "biztonsági" embereket hívjanak. Ennyi idő alatt Ukrajnából is lehet hozatni gengsztereket.

BiG74 Bodri 2016.02.24. 00:25:57

@Arcade Macho:
Szerintem ez is megengedhetetlen.
Normális helyen a biztonságiak, mert nekik van joguk hozzá rendet raktak volna. Ha nem tudtak volna, akkor kimennek arendőrök és végső esetben előállítják a kopaszokat és megtörténik a jogos felelősségre vonás.
Amúgy tényleg nincs normális ellenzék, a jelenlegiek jelentős része már rég eltakarodhatott volna, hogy màsok is szóhoz és tæmogatáshoz juthassanak.

Herr Stacheldraht Leger 2016.02.24. 00:28:05

@picur3ka: szénné cikkezi a sajtó a kubipubik hátterét, jó olvasást, ámde egye fene, nem kell bemondásra elhinni, tessék nyugodtan rendőrségileg előállíttatni a kopaszokat, máskor is mindig szélsebesen rommá igazoltatja őket a yard félemlítő egyenruhasétáltatás miatt. oszt most furamód nem volt sürgős a fakabátoknak, affenébe, a végén még kiderül, hogy a pintérsanyi is cocci provokátornak állt?

hihi haha hoho

hétköznapi libsizmus 2016.02.24. 00:29:23

@BiG74:
"Az ilyen szintén szarháziaknak kívánom, igenis verjenek szarrá titeket bárhol, bármikor akár egy sorbanállásnál, akár politikai meggyőződésből, "

Persze, majd a Maszop táborát adó, koruknál fogva bőrfejű nyuggerek fognak bárkit végigverni ...

ahhoz előbb fel kéne tekerni a pészméker szabályozóját

hétköznapi libsizmus 2016.02.24. 00:31:50

@BiG74:
Meg az Órjás Tóbiás szoci főbőrfejű is beszáll az asszony használt pinaszőréből font kancsukával

Bell & Sebastian 2016.02.24. 00:34:16

@BiG74: Nem migráncs ez a Nyakó? Mert akkor teljesen védhető honvédelmileg a honvédek álláspontja. Végül mégsem szenvedett el abúzust, pedig oly kitartóan várt reá, s mégsem megjött.

Brahibó 2016.02.24. 00:34:51

Jaj, olyan kis aranyos amikor egy Mandineres a kormányt kritizálja. Nincs is szebb annál, mint amikor a Fidesz csecsén lógó, a Fidesznek mindenben benyaló lakájmédia bérfirkásza "felháborodik" a Fidesz tettein. Kb olyan ez, mint amikor a kiskutya morog egyet a gazdira, amikor az elveszi tőle a labdát, de attól persze még csóválja a farkát, mert hát a gazdi az a gazdi.

Na és most, hogy így kimorogtátok magatokat, most mi lesz?
Többet nem adjátok bérbe a Mandinert a következő "Reformok működnek" kampányhoz? Mostantól nem lesz több tanár lejáratós poszt? Nem lesz több benyalós cikk? Mostantól szakítotok a Fidesszel és nem lesztek többé egy lakájmédia bérfirkászai? Vagy ennyire azért nem háborodtatok fel ugye? Persze nyilván nem könnyű azzal a tudattal kelni és feküdni minden nap, hogy egy velejéig korrupt diktatúra kiépítésében és fenntartásában vagytok bűnrészesek, de hát a fizetés nyilván kárpótol ezért a kis kellemetlenségért, egy ilyen műfelháborodós poszttal meg a lelki békétek is helyreáll kicsit. Aztán holnaptól lehet tolni tovább az Orbán imádást, mert hát valamiből élni is kell, a becsületet nem lehet megenni.

Tovább a habonyi úton!

BiG74 Bodri 2016.02.24. 00:35:00

@hétköznapi libsizmus:
Nem kell internáló tábor, mert az ilyen szarháziak egy része szimplán hülye, azért pedig nem bàntunk senkit mert retardált. A másik fele aki viszont átgondoltan ilyen tetű, azt pont a saját eszköz rendszerével fogják eltakarítani, hajdani elvtársak, a maradék pedig demokratikus környezetben egyszerűen köztörvényes.
@Bell & Sebastian:
Nem a fikusz fújja mi? Csak mindent megtesznek, hogy ne legyen népszavazás. Pedig valójàban, hol a tökömbe számít?

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.24. 00:37:28

Nem tudom mit fosnak annyira ettől a népszavazástól?
Úgyse lenne mega szükséges részvétel, és érvénytelen lenne.
A magyar lakosság döntő többsége nem szokott vasárnap vásárolni.

BiG74 Bodri 2016.02.24. 00:43:47

@hétköznapi libsizmus:
Ki ver kit?
Amit írsz akkor (se) lenne értelme, ha a kopaszok politikai meggyőződésből tették volna amit tettek.
Valójában ezek a kopaszok ha a másik oldalról lennének jól tartva, akkor lehet éppen a fityisz székházat gyújtogatnák.
Amiről te nagylendülettel nyilatkozol az a sötét középkor, verekedjünk meg, aki erősebb annak lesz igaza.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.24. 00:46:07

@Brahibó: Úgy csinálsz, mindtha a ballib bérblogok nem játszották volna el már ugyanezt ezerszer..

BiG74 Bodri 2016.02.24. 00:48:57

@A megvalósult amerikai ólom..:
Honnan veszed azt, hogy csak az szavaz a vasárnapi nyitvatartásra aki vasárnaponként vásárol?
Honnan tudod milyen arány van a vasárnap nem vásárlók, de szavazni sem járók, és a vasárnapi vásárlásban és a szavazásban is aktívak között?
Stb.

Brahibó 2016.02.24. 00:56:18

@A megvalósult amerikai ólom..: Igen, pontosan, meg is nézheted hova jutott a ballib ezzel a módszerrel. Mindig vicces, amikor a magadfajta ezzel a "ballibek is ezt csinálták" dumával védekezik és közben elfelejti, hogy a ballibek pont abba buktak bele, hogy ezeket csinálták. Te mégis azt gondolod, hogy ti majd nem buktok bele a mértéktelen korrupcióba, ti majd nem buktok bele az erkölcstelen módszerekbe, ti majd nem buktok bele a határtalan dilettantizmusba és pökhendiségbe.
Pedig de, ti is pont ebbe fogtok belebukni.

BiG74 Bodri 2016.02.24. 01:03:12

@Brahibó:
Nem fognak, mert közben semmissé teszik azokat a demokratikus eszközöket, melyeket ők ellenzékből bőven használtak. Továbbá kétségem sincs, hogy demokratikus módon sohasem fogják átadni a hatalmat.

picur3ka 2016.02.24. 01:03:23

@Herr Stacheldraht Leger:

A franc olvas ennyi hülyeséget. Ne bonyolítsa, már Pintért is belekeveri.

Szóval, Kubatovék megijesztették Nyakót, az meg beszart. Értettem. Szegényt, sajnálom. Az a szűz párt!

Örülök, ha így van. Orbánnak ez egy komoly hibája volt, hogy ezeket a trágya patkányokat emberként, demokratikusan kezelte. Nagyon üdvözlöm a racionális változásokat ebben a tekintetben.

BiG74 Bodri 2016.02.24. 01:12:24

@picur3ka:
Tehát ha én, ismeretlen kis senki, fogom magam és felmegyek, hogy népszavazást kezdeményezzek a vasárnapi nyitvatartàs ügyében, akkor engem nem tartotak volna fel az okoshomlokúak. Vagy akkor már én is féreg kategóriába esnék, mert népszavazást akarok?

picur3ka 2016.02.24. 01:17:43

@BiG74:

Na, ezt mondjuk mi is. Aki ilyen tetű, az megérdemli, hogy ne demokratikus módon bánjanak vele. Sőt, másképp nem lehet, mert hátba szúr.

Na, ki a legnagyobb tetű? Erről van népszavazás. '10-be, aztán meg '14-be is.

picur3ka 2016.02.24. 01:20:31

@BiG74:

Maga is direkt hátbaszúrt már valami politikai ellenfelet?

picur3ka 2016.02.24. 01:23:36

@Bell & Sebastian:

Ott legalább rendesen felöltöznek hozzá. Vagy nem tudod meg.

BiG74 Bodri 2016.02.24. 01:23:36

@picur3ka:
Neked valahol elgurult a gyógyszered. Ki szúr valakit is hátba egy népszavazási kérdéssel?
És hol lehet az országgyűlési választásokat egy lapon említeni egy adott konkrét vitatott kérdéssel?
Bocsánatot kérek, hogy zavartam, remélem azért vannak tiszta pillanatai is. Jobbulást kívánok.

Brahibó 2016.02.24. 01:24:49

@BiG74: A Fideszénél sokkal hatalmasabb, sokkal erősebb, sokkal okosabb emberek által vezetett rendszerek is úgy omlottek össze egyik pillanatról a másikra mint a kártyavár, csak fel kell lapozni a történelemkönyveket. A netadós tüntetésen mennyien is voltak, 30 ezren? A Fidesz mégis úgy rosált be mintha minimum a forradalom tört volna ki. Ezek nem fogják átadni a hatalmat? :) Úgy fognak szaladni, hogy öröm lesz nézni.
Az egész rendszer recseg-ropog, az oktatás, az egészségügy az összeomlás szélén tántorog, a korrupció minden határt túllép, a vezető pozíciókban kivétel nélkül dilettáns káderek ülnek, hogy az ingyen terembérletes pitiáner Habony félékről ne is beszéljünk. Egy ilyen rendszert ideig-óráig fenn lehet tartani lekenyerézekkel, megfélemlítésekkel, de előbb-utóbb összedől magától, ahogy a szocialuzmus. Ez egyerszerű törvényszerűség.

picur3ka 2016.02.24. 01:27:54

@BiG74:

Abban írtam, amihez hozzászóltál.

Mit tudom én, mi lenne, ha te mit csinálnál. Fantáziakérdések.

A politika nem rámás tánc. Nagyon komoly, vérremenő csörték vannak mindig a háttérben, csak a módszerek változnak vidékeken és korokon át. Sokukról semmit sem tudunk meg. Persze, hogy verik meg ölik egymást.

BiG74 Bodri 2016.02.24. 01:29:20

@Brahibó:
Ez így van. De már láttuk, hogy mi történt amikor a fityisz választást vesztett. A gond, hogy azóta erőszakosan,harácsolóan háttér hatalmat épített ki. Nincs kétségem, hogy a fityisz polgárháborút is vállal a hatalomért.

DR. Smit Pal 2016.02.24. 01:41:32

A libsiknek csak az a demokracia, ha kizarolag ok adhatnak be nepszavazasi kezdemenyezest.

annamanna 2016.02.24. 01:42:06

Szerintem katasztrófa, hogy ilyen kérdésben népszavazni kelljen.
Azt ne segítsük eldönteni, hogy a parlamentben milyen időközönként tartsanak pisiszünetet? Vagy hogy hány feles lehet a képviselők szorongásoldója?
Ha ennyire nem tudnak kormányozni, akkor csak menjenek a falnak.

Leleplezödött liberális VÉLEMÉNYTERROR 2016.02.24. 02:14:43

VALAKI MEGTUDNÁ MUTATNI, A FELVÉTELEN HOGY KONKRÉTAN, HOL MIKOR AKADÁLYOZZÁK A LIBSIKET A NÉPSZAVAZÁSI KÉRELEM BEADÁSÁBAN ?

hívőlélek 2016.02.24. 03:02:56

@Leleplezödött liberális VÉLEMÉNYTERROR: Mond Te hülye vagy???? ....de tényleg, szeretném tudni hogy Te hülye vagy-e? ....s legalább pénzért vagy hülye?

Igazsagoszto buldog seriff 2016.02.24. 03:10:44

@Leleplezödött liberális VÉLEMÉNYTERROR: A felvetelen semmilyen akadalyozas nem latszik, a baloldal ismet hazugsaggal botranyozik.

hívőlélek 2016.02.24. 03:24:36

@Igazsagoszto buldog seriff: de azért az csak igaz hogy két hülye az 1 pár fidesznyik. ....nem nem a felvétel alapján hanem a hozzászólásodból következik.

Edd a szart kitudja meddig eheted!

Bajjjer Zsot 2016.02.24. 04:36:15

A felhajtas alapjan, en is azt vartam volna, es ELVEZETTEL neztem volna, hogy a rovidhaju urak rongya verik a libbantakat. Kezet labat eltorik, megvakitjak, mint ahogy azt, 2006-ban a gyurcsany rendorei az mszp szineiben tettek, a tuntetokkel.
Ehhez kepest meg egy kosza lokdosodes sem tortent.
VAGYIS NEM TORTENT SEMMI, SOK HUHO SEMMIERT !
Jol lathatoan az mszp HAZUDOZIK mert egyaltalan nem szandekozik nepszavazasi kerelmet beadni.

Herr Stacheldraht Leger 2016.02.24. 07:57:03

@picur3ka: javaslom következő alkalommal egyszerűen lövesd agyon a kényelmetlenkedő beadványozókat, majd jelentsd ki, hogy valójában provokációs öngyilkosság volt, meg üdvözlendő racionális változás.

(facepalm)

Conchobar 2016.02.24. 08:16:18

Kubatov szintet lépett. Felismerte, hogy ami megy a Fradi-szurkolókkal szemben, az menni fog Nyakóval szemben is. Csakhát ennek inkább csak hátulütője van. Több is. Egyrészt, bármilyen hülyeséget akart is Nyakó, a Kubatovék akciója az ő malmára hajtja a vizet. Most mártírkodhat, hogy nem engedik a demokratikus jogait gyakorolni. Aztán ott van még az is, hogy a Nyakó által felvetett kérdésben nem Kubatov kopaszai (és az öregasszony) a hivatottak dönteni, hanem mi, a választók. Kubatov kopaszai nemcsak Nyakónak tesznek keresztbe, hanem nekünk választóknak is. Arról nem beszélve, hogy mi lesz a következő lépés?! Legközelebb Nyakó a saját kopaszaival indul majd el?! Hiányzik az, hogy a másik oldalon erősödjön az a feltevés, hogy Orbánékkal szemben kizárólag csak erőszak útján lehet bármit is kicsikarni

nu pagagyí 2016.02.24. 08:25:26

Az is hülye, aki a Fidesz-rezsim törvényei alapján akar itt népszavazást kezdeményezni, hátha sikerül emberarcúvá tenni a diktatúrát. Javasolnám, hogy legközelebb közvetlenül az utcára szervezzék a népszavazást és a vasárnapi boltbezárásnál fontosabb kérdésekben. Az sem baj, ha tankot is beszereznek hozzá.

Pelso.. 2016.02.24. 08:27:37

@picur3ka: Nem kívánok olyan szituációt, de ha adódna: biztos benne, hogy magával demokratikus módon bánnak majd azok, akik ezt mérlegelhetik/megtehetik? (s persze nem feltételezik minden alap nélkül, hogy a célszemélynek spontán kijelölt holnap hátba szúr, hát persze hogy nem....)

króm nickel 2016.02.24. 09:21:16

@Conchobar:
Menjen a másik oldal is egy kopasz hordával? Később, botokkal, majd lőfegyverrel, a végén már páncélosokkal és tüzérséggel?
Egyenruha is kellene, hogy felismerjék egymást.
Kubatov nyelvtársnak a barna színt javaslom, az már egyszer bevált.

Conchobar 2016.02.24. 10:06:22

@króm nickel: "Kubatov nyelvtársnak a barna színt javaslom, az már egyszer bevált." - Kubatov egyszer már beszart? Vagy hogy értve barna. Mert attól még nem tekinthető valaki nácinak, hogy verőlegényeket dolgoztat (vö: Gyurcsány meg 2006.októbere)

króm nickel 2016.02.24. 10:57:44

A@Conchobar:
Aki verőlegényeket alkalmaz az nem náci hanem bűnöző.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.24. 12:05:08

@BiG74: Nem tudom biztosan az arányokat, de én úgy érzem, hogy nem lenne meg az 50%-os részvétel, különösen, hogy sokan azok közül, akik korábban vasárnaponként vásároltak, már átszoktak az új rendszerre.
A lakosság 70 %-a pedig eleve nem vásárolt vasárnaponként korábban sem.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.24. 12:07:38

@Brahibó: Csakhogy a ballib kormány idején volt egy komoly, egységes ellenzéki néppárt, amely le tudta ütni a ziccereket, és végül meg is szerezte a kétharmadot.
Ilyen erő ma nincs az ellenzéki térfélen..

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.24. 12:10:06

@A megvalósult amerikai ólom..: látom nem érted, mondjuk ez nem lep meg... tudod az emberek nem azért ellenzik ezt a faszságot, mert vasárnap vásárolnak, hanem azért mert miért mondják meg, hogy ki mikor mit tehet?

Én sem vásárolok vasárnap, de szívesen leszavaznám a kötelező zárvatartást, mert faszság. Akárhogy vergődsz kétharmad (igazi 2/3 nem 40%-os "2/3") támogatná, hogy eltöröljék ezt a faszságot.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.24. 12:41:16

@fidesz maszop dk egykutya: Nyugat-Európa számos országában is zárva tartanak az üzletek vasárnaponként.

"Én sem vásárolok vasárnap, de szívesen leszavaznám a kötelező zárvatartást, mert faszság."

Te arra a népszavaszásra is elmennél, ahol az lenne a kérdés, hogy "Ugye , hogy a Zorbán egy hülye?"

Lásd be, hogy nem a magyar átlagpolgárt képviseled politikai aktivitásodat illetően.

Lehet hogyha az utcán megkérdezed az embereket, hogy nyitva lehessenek vasárnap a kisker. üzletek, kétharmaduk valóban igent mondana, de ez közel se jelenti azt, hogy ez a kétharmad el is menne a népszavazásra. A többség számára ez egyáltalán nem annyira fontos.

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.24. 13:53:36

@A megvalósult amerikai ólom..: leszarom, hogy hol van még bevezetve ilyen faszság, itt elég sok faszság van enélkül is.

Persze hogy elmennék olyan népszavazásra, miért ne? Bár tényről van szó, mert orbán bizony hülye.

Amire valószínűleg nem megyek el, az a kvótás terelős faszság, amit ma bejelentett.

Én inkább képviselem a magyar átlagpolgárt, mint ti "elvtársak".

És ha nem megy el, akkor mi van? A vizitdíjas népszavazás is egy nulla, jelentéktelenség volt, főleg, hogy a kormányod azóta annak többszörösével emelte a tb adót, meg még 50 másikat, még is érvényes volt.

graycivil 2016.02.24. 14:08:57

Egy vasárnapi boltzáras népszavazásba a FIDESZ belebukna. Hatalmilag is.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.24. 14:35:23

@fidesz maszop dk egykutya:

"És ha nem megy el, akkor mi van? "

Mindössze annyi, hogy nem lesz érvényes a népszavazás, és akkor hiába győznek az igenek.
Egy érvényes népszavazáshoz kb. 4 millió embernek kellene az urnák elé járulnia.
Mivel a vasárnapi zárvatartást támogatók várhatóan a lábukkal szavaznának és nem mennének el, ennek a 4 millió embernek zömmel a támogatók közül kellene kikerülnie.
A 8 millió szavazókorú állampolgár 66 %-a támogatja, hogy vasárnap is nyitva lehessenek a kiskereskedelmi üzletek. Ez 4,5-5 millió ember, akik közül 4 milliót el kellene vinni valahogy az urnákhoz. Tehát úgy 80 %-ukat..
Ezért tartom valószínűtlenek, hogy sikeres lehet.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.24. 14:36:13

@graycivil: Egy érvényes népszavazáshoz kb. 4 millió embernek kellene az urnák elé járulnia.
Mivel a vasárnapi zárvatartást támogatók várhatóan a lábukkal szavaznának és nem mennének el, ennek a 4 millió embernek zömmel a támogatók közül kellene kikerülnie.
A 8 millió szavazókorú állampolgár 66 %-a támogatja, hogy vasárnap is nyitva lehessenek a kiskereskedelmi üzletek. Ez 4,5-5 millió ember, akik közül 4 milliót el kellene vinni valahogy az urnákhoz. Tehát úgy 80 %-ukat..
Ezért tartom valószínűtlenek, hogy sikeres lehet.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.02.24. 14:43:20

@A megvalósult amerikai ólom..: Politikailag bukna bele. A centrális erőtér doktrínájával annak a puszta lehetősége is összeegyeztethetetlen, hogy a centrális erőtérben már eldöntött kérdést a centrális erőtéren kívül megnyissanak és eldöntsenek, akár a centrális erőtérben születettől eltérő válasszal.

Márpedig ebben az országban centrális erőtér _van_. Az pedig igyekszik fenntartani magát.

pitcairn2 2016.02.24. 14:51:21

@fidesz maszop dk egykutya:

ha egy kissé alaposabban belegondolsz azért az se kóser, hogy több ezer kilométerre döntenek arról, hogy ki tudja kiket telepítsenek a kerted végébe...

pitcairn2 2016.02.24. 14:52:37

@A megvalósult amerikai ólom..:

efféle kérdéseket az érintettekre kéne hagyni (fogyasztók, eladók)

picur3ka 2016.02.24. 18:51:55

""Nyakó István szocialista politikus arra a kérdésre, hogy fizikailag akadályozzák-e abban, hogy eljusson az érkeztető géphez, úgy válaszolt, hogy azt azért nem mondaná." (ATV)

picur3ka 2016.02.24. 18:52:59

@graycivil:

Sőt, már többször is megbukott.

Arcade Macho 2016.02.24. 19:13:12

@fidesz maszop dk egykutya: "Persze hogy elmennék olyan népszavazásra, miért ne? Bár tényről van szó, mert orbán bizony hülye.

Amire valószínűleg nem megyek el, az a kvótás terelős faszság, amit ma bejelentett."

a legjobb az lenne ha egybe lenne mind megtartva, midnen kerdes egy appirra felirva
en mondjuk sokkal fontosabb kerdest is javasolnek pl. hogy a notorius kutyaszaratokat es otthagyokat tavcsoves puskaval ki lehessen-e loni

fa1 2016.02.24. 19:49:06

Ez igazából egy felhívás volt a demokratikus pártok felé: szervezzenek ők is magánhadsereget az alkotmányos jogaik érvényesítésére, mert a sünök úgysem védik meg őket. A törvényhozás ezentúl az utcán fog eldőlni barna és feketeingesek közt, nem a Parlamentben (ahol már úgysincs hazafi).

fa1 2016.02.24. 19:50:44

@Arcade Macho: Legjobb lenne ha telefonról is lehetne szavazni, nem kéne 1 napot rászánni sorbanállásra, akkor talán többen is "elmennének".

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.24. 21:20:39

@picur3ka: ja, pár órával az időpont előtt azt mondta. Aztán amikor eljött az idő, akkor megakadályozták. Meg kéne nézni a videot...

picur3ka 2016.02.25. 00:18:44

@fidesz maszop dk egykutya:

Felejtsen el, engem ez ennyire nem érdekel, csak a vicchatás miatt tettem be.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.25. 09:33:08

@Counter: Miért bukna bele politikailag? Erre a választásra úgy 1-2 millió ember menne el várhatóan. Tehát a kormány könnyen komunikálhatná azt, hogy az egész több milliárdba kerülő népszavazási cirkusz a választókorú polgárok negyedét- ötödét érdekelte csak, aki pedig nem ment el, az nyilván nincs a vasárnapi zárvatartás ellen.
Úgy járna az ellenzék, mint a Fidesz a kettős állampolgársági népszavazással..

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.02.25. 09:37:06

@A megvalósult amerikai ólom..: A centrális erőtérben meghozott döntés felülvizsgálatának még az elméleti lehetősége sem engedhető meg. A centrális erőtér attól az, ami, hogy a legfelsőbb fórum közügyekben, hogy közügyekben rajta kívül nincs semmi érvényes forma és eljárás.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.25. 09:38:12

@pitcairn2: Az eladók "önkéntes alapon" lettek beugrasztva vasárnaponként. A fogyasztók pedig könnyen lehetnek a vasárnapi nyitvatartás mellett. Más faszával könnyű verni a csalánt..
Egyébként a nagy áruházáncok is csak azért voltak nyitva vasárnap, mert tartottak a konkurenciától.
A vasárnapi kötelező zárvatartás nekik is megéri.
Évente 50 napon nem kell fűteni/hűteni világítani.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.25. 09:41:27

@Counter: "A centrális erőtérben meghozott döntés felülvizsgálatának még az elméleti lehetősége sem engedhető meg."

Ez azért édeskevés ahhoz hogy hogy megbukjon a kormány. Ráadásul az ellenzék ismét bemutatná ,hogy mekkora lúzer, hisz nem lenne képes keresztülvinni a vasárnapi nyitvatartás ügyét.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.02.25. 09:47:05

@A megvalósult amerikai ólom..: Deklarált elve a kormánypártnak, hogy inkorporálja a közügyek felmerülését, megvitatását és eldöntését saját szervezeti keretei közé.

Ezzel fogalmilag összeegyeztethetetlen, hogy e kereteken kívül születhessen (elképzelhető legyen, hogy szülessen) érdemi döntés, amely ellentétes lehet a belül meghozottal. Ez nem történhet meg, mert akkor a hegemón párt kezéből kiesik a "nekünk van mindig igazunk" jogara.

Nem is történik, és semmi se drága, hogy ne is történjen.

(Látni fogod majd, hogy amikor a Fidesz hegemóniája megtörik, akkor egy ilyen mozzanatnak kell megelőznie: valahogy a párton kívül születik meg egy közügyben hozott döntés, vagy a párton belül hozott döntéssel ellentétes, kívül megszülető döntés eredményesen fogja kihívni azt.)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2016.02.25. 17:53:57

@A megvalósult amerikai ólom..:

"Az eladók "önkéntes alapon" lettek beugrasztva vasárnaponként"

kevés mókásabb van annál, mint amikor a fidesz-hívő nem tudja, hogy a kedvencei által kiharcolt munka törvénykönyve alapján az egyszeri dolgozó munkaidőkeretben dolgozik, tehát x hónap alatt a dolgozónak előírható, mikor dolgozik x hónapra adott munkaegységet. vagyis nem "önkéntes" munkáról van szó, hanem a munkaidőkeret alapján a dolgozó köteles akármikor bemenni dolgozni, amikor a munkáltatója neki azt mondja, és maximum amikor a munkaidőkeretet túllépi, akkor kap túlórapénzt. de ha mondjuk a 4 hónapos keret első hónapjában van 100 túlórája, de a többiben -100 órája, akkor a túlórapénz felejtős. :)

"Egyébként a nagy áruházáncok is csak azért voltak nyitva vasárnap, mert tartottak a konkurenciától."

hát persze, a konkurenciának sem érte meg, de mivel szeretik a negatív nyereséget, ezért nyitva tartottak. a vasárnap ezrével tülekedő vásárlóknak ebben semmi, de semmi szerepe sem volt. a tesco el akarta marni az auchan gyök kettő vasárnapi vásárlóját, és erre nem sajnált pénzt, paripát, fegyvert. igen, a piaci szereplők idióták, államosítani mind. :D

"A vasárnapi kötelező zárvatartás nekik is megéri.
Évente 50 napon nem kell fűteni/hűteni világítani."

főleg, hogy fűtést/hűtést újraindítani mennyivel olcsóbb, meg hát persze, a vasárnap (fizikai kényszer hatása alatt dolgozó) karbantartók, szállítók, árufeltöltők kurva jól bírják mínusz húsz fokot és a teljes sötétséget. :)

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.25. 22:50:18

@Counter: Csakhogy nincs aki leüsse a ziccert. Ma nincs olyan ellenzéki erő, aki úgy ki tudná használni ahogy a Fidesz annak idején kihasználta kommunikációs szempontból a vizitdíjas népszavazást.
Ráadásul itt most simán benne lenne a pakliban, hogy érdektelenségbe fullad az egész, és csak a szavazókorú lakosság szerény töredéke megy el, ami azért elég ciki lesz a baloldalnak, a kormánypárt pedig kommmunikálhatja úgy hogy az "emberek többsége a lábával szavazott".

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.25. 23:01:56

@mavo: A vasárnapi zárvatartást ellenzők egyik fő érve az volt, hogy vasárnap csak azok a kiskereskedelmi munkavállalók dolgoztak, akik ezt "önként" vállalták.
A fantáziádra bízom azt az önkéntességet. Ha igaz amit te írtál ezzel kapcsolatban, az még rosszabb..

"hát persze, a konkurenciának sem érte meg, de mivel szeretik a negatív nyereséget, ezért nyitva tartottak."

Azért tartottak nyitva, mert nem akartak törzsvevőket veszteni amiatt, mert a konkurencia vasárnap is nyitva van, ők pedig nem.
Egyébként a vasárnapi nyitvatartás bevezetése óta sem csökket az üzletláncok forgalma, és mivel heti eggyel kevesebb napon kell kinyitniuk, jól is jártak.

Nem kell újraindítani a fűtést, mindössze alacsony hőmérsékleten kell tartani vasárnaponként.

graycivil 2016.02.26. 08:55:32

@A megvalósult amerikai ólom..: Nem kellene ahhoz érvényesnek lennie a szavazásnak, hogy súlyos károkat okozzon a FIDESZ-nek. Egy nagyarányú IGEN durván megroppantaná a "nemzeti egyetértés" rednszerét.

Irbisz 2016.02.26. 09:40:58

@graycivil:
Pontosan, ezert is vet be mar verölegenyeket is a rendszer.
A fideszvezetes is ugyanigy gondolja, hiaba, nem ök az ostobak, hanem mint is olvashato, szavazoik, akik nem latjak ezt az evidenciat.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.26. 10:20:57

@graycivil: Hiú ábránd. A kettős állampolgársági népszavazás után sem roppantak meg a szocik.
A mai baloldal állapotát mutatja, hogy mindenre esélyként tekint,mint a rákos beteg a csodaszrekre, aztán mindig pofáraesés lesz a vége.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.26. 10:25:50

@Irbisz: Sztem az ostoba és naív inkább te vagy, ha tényleg elhiszed, hogy egy boltzáras népszavazás után, amely kb. a szavazók 10-15 %-át mozgatná meg, bármi is változna a magyar belpolitkában.
Ez semmit nem változtatna a baloldal súlyos belső válságán.
Ami miatt esetleg kellemetlen lehetett volna a kormány számara az az, hogy bezavart volna a kvóta elleni népszavazásba a boltzáras népszavazás.

Irbisz 2016.02.26. 11:14:50

@A megvalósult amerikai ólom..:
A kormany (helyesebben annak agytrösztje) viszont tetteiböl es kommunikaciojabol itelve nagyon nem ugy gondolkodik mint te, szoval vagy te vagy hülye, vagy ök.
Igy latatlanban is az elsö verziora szavazok (nem szemelyeskedesböl mert nem ismerlek), mert a szük dönteshozo kör nem hülyegyerekekböl all (azok csak a masod harmadvonalban fordulnak elö tömegevel), ezert nagy kar hogy kepessegeiket nem az orszag javara kamatoztatjak, hanem annak karara, a sajat meggazdagodasuk erdekeben.

egyebkent rajtad kivül senki nem allitotta, hogy ebbe buknak bele, de kormanyzati politikajuk es a mutatott valamint kommunikalt kep miatt nem engedhetik meg maguknak a vereseget egy ilyen ügyben, amibe ennyire belealltak --> persze az nyilvanvalo, ha neked semmi bajod kopasz izomagyu bunkok a politikaban törtenö ilyen celu alkalmazasaval, akkor nyilvan minden radvesztegetett karakter tiszta veszteseg, mert alighanem az se zavarna, ha mint rakosiek, ejjel elviszik lesötetitett üvegü autok a rendszer "ellensegeit".
amig esetleg nem te kerülsz sorra :)

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.02.26. 11:37:07

@Irbisz: Nem számukra lenne vereség ez a népszavazás, hanem a baloldal számára, mert a szánalmasan alacsony részvétel végleg bebizonyítaná, hogy nem mozgatja meg a lakosságot a vasárnapi nyitvatartás ügye.
Persze a hozzád hasonló naív idealisták azonnal jönnének a "megroppant a zorbáni kormánypolitika"jellegű szövegekkel, úgy 300-an kivonulnátok azt utcára, aztán rájönnétek, hogy nagyjából mindenki szarik a fejetekre és szépen hazakullognátok.

Egyébként meg ha rendesen elolvastad volna a kommentemet láthattad volna, hogy leírtam, hogy a kvóta ellenes népszavazásba zavarhatott volna bele ez a semmitmondó kis ügy, és vélhetően ezért blokkolták a szocik kezdeményezését.

Irbisz 2016.02.29. 14:40:15

@A megvalósult amerikai ólom..:

aha, masfel eve egyfolytaban azert blokkoljak, szabotaljak a kezdemenyezest, mert bezavarna a kvotaügyi nepszavazasra?
Na elmegy te a tudod hova, ilyen blöd magyarazatert meg a habonyiarpi is elegedetlenül csovalja majd a fejet, es elrettentö pelda leszel a bertopikolo tovabbkepzesen ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2016.05.22. 19:36:19

@A megvalósult amerikai ólom..:

"Nem kell újraindítani a fűtést, mindössze alacsony hőmérsékleten kell tartani vasárnaponként"

vs

"Évente 50 napon nem kell fűteni/hűteni világítani"

mindkettőt te írtad, valamelyiket majd csak felvállalod. egyébként egy áruház nyitvatartási költségeinek olyan kábé fél ezrelékéről beszélünk, meg aztán nem is fűtés hanem légkondícionálás, de végül is a bótos is biztosan azért szeretett becsukni vasárnap, mert a kassza megett kettővel kevesebb kávét ivott meg, ha nem ment be.

"a vasárnapi nyitvatartás bevezetése óta sem csökket az üzletláncok forgalma, és mivel heti eggyel kevesebb napon kell kinyitniuk, jól is jártak"

a vasárnapi nyitvatartás kibaszás a szemét üzletláncokkal? faszomért nem nyitsz pezsit, te szegény hülye? hát most úgy ki lett baszva az imprilistákkal, hogy attól koldulnak. :)

"Azért tartottak nyitva, mert nem akartak törzsvevőket veszteni amiatt, mert a konkurencia vasárnap is nyitva van, ők pedig nem."

hát persze, hát persze. törzsvevőket. :-DDDDD akik amúgy ha fél kilométerrel közelebb nyílik egy másik (vagyis akár 20 forintot is spórolhatnak az üzemanyagon), akkor szemrebbenés nélkül hagyják ott a "törzshelyüket". :-DDD

mondjuk fasznak állok le egy trollal "vitatkozni". :)