Átmentek rajtam a megindult migránsok
2015. szeptember 04. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Átmentek rajtam a megindult migránsok

migrans_duna.jpg

Türkizkék ég, szikrázó napsütés, üde friss szél és − ezúttal tényleg kék Duna: Budapest panorámája mindig gyönyörű, de ebben a kora szeptemberi délutánban fővárosunk tízezerszer látott látványa újra lenyűgözi az embert. Ebbe a tökéletes pillanatba robban bele a világ legaktuálisabb drámája, az Európa szíve felé tartó migránsok hulláma. Az Erzsébet híd járdáján állva, a korláthoz szorulva nézem, ahogy max másfél méter távolságban elvonul előttem végig a Keleti elől útnak indult migránstömeg.

Nagyjából ezer ember, akik napok vagy hetek óta a Keleti pályaudvar egyre nyomasztóbb aluljáróiban tengődtek, péntek délben úgy döntött, hogy elindul az állandósulni látszó átmeneti állapotukból és a hiábavaló várakozásból. Elindultak a Rákóczi úton a pesti belváros − és az áhított Nyugat felé. Gyalog.

Alig hogy olvassuk a híreket és tesszük ki a fejleményeket a Mandiner főoldalára, már azt az értesülést kaptuk, hogy nemsokára a szerkesztőségünk alatt, az Astorián vonul keresztül az embertömeg. Kirohanunk a térre és elindulunk az Erzsébet híd felé − természetesen arra vonult tovább a tömeg. Rendkívüli tempóban. Erőltetett menet sebességével vonulnak végig Budapest ütőerén, az újságírók, fotósok alig bírják a lépést tartani. A rendőrök, ahogy eddig oly sokszor a mostani válságban, a legkorrektebb módon biztosítják a rendet: a menetet engedik, de keretek közé irányítják, hogy a város működése, forgalma se lehetetlenüljön el; a migránsok pedig zokszó nélkül fogadják el az iránymutatást. Nem érnek rá balhézni.

A migránsok nem néznek se balra, se jobbra, nem állnak le nézelődni, nem kanyarodnak be a mellékutcákba, nem érdeklik őket sem a kirakatok, sem a látnivalók, sem a bámészkodó budapestiek vagy a külföldi turisták.

Még Budapest dunai panorámája sem állítja meg őket − pedig valószínűleg most látják ezt először. És a legtöbbjük nyilván azt reméli, hogy utoljára. A Dunához érve azért előkerülnek az okostelefonjaik, sokan elkezdik felvenni az átkelés élményét, a látványt.

Kolléganőmmel az Erzsébet híd közepén állunk meg a híd korlátjához tapadva, hogy elvonuljon előttünk a tömeg. Az itt a járdára terelt migránsok olyan közel vannak hozzánk, hogy minden egyes arcba bele tudok nézni. Azt is mondhatom: átmennek rajtam a megindult migránsok.

Arab, valószínűleg szíriai fiatalemberek tömege jön először, gyors léptekkel szelik át a hidat. Ahogy eddig is, most is megfigyelhetjük, hogy alapvetően jól öltözöttek, jó erőben vannak, a helyzethez képest ápoltak és teljesen civilizáltan viselkednek. Nincs skandálás, nincs balhézás. Jókedvűen, felszabadultan, nyilvánvalóan az adrenalintól is hajtva mennek keresztül az Erzsébet hídon. Egyikük felpattan a híd láncára, háttérben a Szabadság szoborral, hogy mobiljával fotót csináljon a többiekről.

Az élcsapattal szeli át a hidat egy fél lábát elvesztett fiatalember is, két mankójával rohan Nyugat felé. De vannak tolószékes emberek is a menetben. A mellettünk elvonuló migránsok néha ránk mosolyognak, néha győzelem-jelet mutatnak. Egyik-másik hozzáér kolléganőm bringájához is utólag vesszük észre, hogy a lakat közben eltűnt róla.

A fiatal férfiak élcsapata után idősebb férfiak és nők, fiatal párok, kisebb gyerekek, valamint néhány család is próbálja tartani a lépést. Utóbbiak már nehezebben. A pesti hídfőnél egy tradicionálisabb ruhába öltözött családnak ki kell fújnia magát, de egy pár perc múlva indulnak tovább, egy középkorú nő próbálja siettetni egy talpig feketébe öltözött, kendőt viselő öregasszony lépteit. Egy fiatalember két kézzel fogva kísér egy láthatóan összeomlott fiatal nőt (feleségét? nővérét?), aki lassuló léptekkel, sírva mutogat körbe-körbe, például a mellettük elhaladó hetes buszra és az onnan bámuló emberekre. Ki tudja, meddig jutnak el.

migrans_duna_2.png

migrans_duna_3.JPG

migrans_duna_4.JPG

migrans_duna_5.jpg

Fotók: Kiss Brigitta

Lassan elvonul a tömeg nagyja, elindulok visszafelé az Astoriára. Itt-ott lemaradozva újabb kisebb csoportok jönnek, ők talán tovább tanakodtak azon, érdemes-e nekivágni a gyalogútnak. A Váci utcánál keresztezik a bámuló turisták hadát. Nincs keveredés. Egyik részről sem.

Később, a ferences templom árnyékában sötétebb bőrű emberek jönnek, ők talán a bangladeshiek, egy másik kaszt a Keleti spontán kialakult migráns társadalmában.

Amikor visszaérek a szerkesztőségbe, az Astoria aluljárójában néhány magyar kopasz próbál egyszerre keménynek mutatkozni és kitalálni, mégis mit akarnak csinálni. Sokra nem mennek a gondolkodással, addigra a tömeg már Buda hegyei között járhat.

A szerkesztőség ablakából még egyszer kinézve egy sokgyerekes migráns családot pillantok meg. Apa, anya, gyerekek - akik már visszafelé jönnek a Duna felől. Talán csak addig bírták a szuflával. Vagy az idegekkel. Újra a Keleti aluljárója és a további bizonytalanság várhat rájuk.

Ahogy a bizonytalanságba indultak el azok is, akik még most is ott gyalogolnak, valahol Budapesten, nyugati irányba. Egy elképzelt, megálmodott Európa felé; egy Európába, ami a valóságban nem tud mit kezdeni velük, és ezt sem magának, sem a migránsoknak nem meri bevallani senki.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr127760586

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ki is itt az agresszív? II. 2015.09.05. 09:25:53

A tegnapi nap megalázó volt Magyarország számára, több szinten is.  Nemzetközi hírnevünk totálisan a földbe lett döngölve. Gyakorlatilag nem maradt olyan nyugati politikus, pártszíntől függetlenül, aki nem ítélte volna el élesen az orbáni antihumánus ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I_Isti 2015.09.04. 15:23:32

" migránsok pedig zokszó nélkül fogadják el az iránymutatást."

EGEK, nem tűnt föl, hogy Szíriában a hadsereg zömét úgynevezett sorkatonaság adja?

Vagyis ezek a szimpi fiatalemberek mind voltak katonák. Volt katonák pedig egyenruhás emberek utasításait nyilván sokkal ösztönösebben követik, mint hogy azt egy civil valaha is tenné...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.09.04. 15:44:28

Menjenek csak, ha nekik itt nem jó. Természetesen, a nyugati határon ugyanúgy át kell engedni őket, mint anno az NDK-sokat. A németek várják őket, ők a németekhez vágynak. Kik vagyunk mi, hogy egy szerelmetes összeborulást meggátoljunk?

Bell & Sebastian 2015.09.04. 16:09:48

@jose maria padilla: @bbjnick: Lehetni itt poénkodni, hogy szíreket mondunk, vagy sorstalanság, de a németek tényleg várják őket.

Láttam egy ötéves-forma gyereket, aki meg először látott mozgójárdát és önfeledten ugrándozott rajta, szembe, hosszában, gumifogódzón, úgy két percig.

Az ellentétes oldal teli szájjal vigyorgott felfelé, a másik torlódott, mert türelmesen kivárták, míg a kölök kitombolja magát.

Tényleg létezik az Aristo -effektus. Amit a mocskos média hozott nekünk így össze, mert ennyi, hülye politikus azért kevés lett volna ehhez.

Conchobar 2015.09.04. 16:19:17

"Egyik-másik hozzáér kolléganőm bringájához is − utólag vesszük észre, hogy a lakat közben eltűnt róla." - Cigányok is keveredtek a szíriaiak közé?

Conchobar 2015.09.04. 16:23:41

@Bell & Sebastian: "Az ellentétes oldal teli szájjal vigyorgott felfelé, a másik torlódott, mert türelmesen kivárták, míg a kölök kitombolja magát." - Van egy római mondás: 'Senatores boni viri, senatus mala bestia', azaz a szenátorok egyenként szeretetreméltó, derék emberek, de a szenátus (ezek a derék emberek együttesen) egy szörnyeteg

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.04. 16:23:52

Remélem, Orbánnak lesz annyi esze, hogy NEM állítja le őket: lássuk az osztrák határőrség reakcióját! S BÁRHOGY is reagálnak az osztrákok, az nyerő helyzet lesz Mo. számára.

mortullus 2015.09.04. 16:41:15

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Így van. Biztosítani hogy ne csapja el őket senki az autópályán. Aztán hadd lássuk a derék Ausztria miként fogadja őket.

mortullus 2015.09.04. 16:43:43

De azért van ennek egy másik oldala is. Akik most elindultak gyalog Ausztriába és oda be is jutnak, az jelzés lesz a több millió másik betolakodónak, hogy nosza gyertek, ha ilyen könnyű Görögországtól eljutni Németországig, az EU közepéig, akkor induljunk meg mindannyian. Úgy fogunk áthatolni az egész EU-n, mint kés a vajon.

mortullus 2015.09.04. 17:09:05

"Ahogy korábban megírtuk, a mintegy 500 menekült azt követeli, hogy engedjék őket tovább szabadon Ausztria felé, nem akarnak bemenni a menekülttáborba, hogy regisztrálják őket. Pénteken ultimátumot is adtak a rendőröknek: amennyiben estig nem engedik el őket, akkor a férfiak öngyilkosságot fognak elkövetni."

Ahha! Szóval ezért kért a Migration Aid minden nap borotvákat is az illegális betolakodóknak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2015.09.04. 17:11:57

"Átmentek rajtam a megindult migránsok"

:D jaj ergé, és te hagyod? :)

neked szociális munkásnak kellett volna menned!

még nem késő a mandiner szerkesztőségének buszokat bérelni!
már ezt kellett volna az államnak is az első csoportnál tenni.

kilincs ami nincs 2015.09.04. 17:28:09

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Így van, Orbán jól taktikázik a nemzetközi média szeretetét is kivívta, ezzel is öregbítve Magyarország hírnevét. A vonatokat is átengedte, de ezen szíriaiak szeretnek gyalogolni (mert egészséges!).

Bell & Sebastian 2015.09.04. 17:57:50

@Conchobar: Így igaz. Oszt mire mentek a rómaiak az okosságukkal? :)

Zb74 2015.09.04. 18:00:53

"Nem érnek rá balhézni."

Ez nem mondható el a mi mélymagyar huligánjainkról, akik a menekültekkel ellentétben valós problémát jelentenek az országnak - főleg, hogy ők itt maradnak:

444.hu/2015/09/04/ujrakezdtek-a-balhet-az-ultrak-a-madach-ternel/

Virág et. 2015.09.04. 18:09:58

@Zb74: Bárcsak lenne valami szerv, ami arra hivatott, hogy az erőszakos huligánokat felügyelje és a rendet őrizze.

Van egy ötletem! Mi lenne, ha fognánk azokat a kékruhás menekültkísérőket és regisztrációstábor-őröket és mondjuk átvezényelnénk őket ide? Hívhatnánk őket ... rendőrségnek! Egyben a bűnüldözési feladatot is elláthatnának, persze csak ahogy idejük engedi az osztrák határ védelme mellett, mert a sógoroktól nem várható, hogy azt őrizzék, hát megtesszük mi helyettük. Mi ilyen jó fejek vagyunk.

Conchobar 2015.09.04. 18:13:28

@Bell & Sebastian: "Oszt mire mentek a rómaiak az okosságukkal?" - Ők még csak! De mi se megyünk semmire az ő máig szóló bölcsességüket és a példájukat látva. Ők még védték a határaikat kerítésekkel és őrtornyokkal, amíg bírták erővel. De a mostaniak erejük teljében adják föl a limest, és lassan de biztosan önmagukat

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.09.04. 18:14:57

@Zb74:

„A Kisebbségben első bírálóinak kedves szokásuk volt, hogy a ’mélymagyar’ szót hallva: összehunyorították a szemüket, s olyan képet vágtak, mintha a germán ősköd köldökébe kéne az ő kristályos latin pillantásukkal letekinteni. Nem volt szerencséjük: ha valamit, hát ezt a francia szellemnek köszönhetem. Proust regénye nem az arisztokrácia bomlásáról szól, mint mondani szokták. Mély-Franciaországról szól. A laterna magica képei után induló polgári gyerek két úton tapogat ki, meseszomját követve, osztályából. Cselédjükön, Francoise-on át a parasztságba, s Guermantes hercegnő szalonjain át Saint-Simon itt csökevényedő arisztokrata világába. A nagy fölfedezés, hogy a kettő tulajdonképpen egy. Mint Combray terén az ősi székesegyház: a polgári Franciaország mélyén is ott áll egy tízszázados katedrális, melyben az üvegablakok szentjei és hercegei s a parasztok hozta galagonyagallyak ma is egymásba keverik tarkaságukat. Proust minden látszólagos sznobizmusa és asztmás túlérzékenysége ellenére azért csinált akkor forradalmat bennem (Ady és Szophoklész mellett talán a legnagyobbat), mert létünk alapjaiban ezt az ősi, patriarkális világot fölfedezte. Így hatott-e a franciákra is? Egyáltalán nem csodálnám, ha mint Féja Gézától hallom, a Mély-Franciaország kifejezés germán ködül az újabb francia tanulmányirodalomban is fölmerülne.

Arra, hogy ehhez a prousti elsüllyedt és mégis jelen lévő Franciaországhoz hasonlóan nekünk is van, idő alatt, idő fölött, egy kopárabb, inkább román ’mélymagyar’ székesegyházunk: az erdélyi emlékiratírók olvasása közben gondoltam először. Egészen furcsa élmény volt XVII. századi erdélyi főurakban az én dunántúli parasztrokonaim modorára, mondhatnám, etikettjére ismerni. Bánfi Dénes és Béldi Pál mintha csak Péter bátyám és Erdélyi bíró módján ligáznának; nagyanyámban pedig egy paraszt Lórántffy Zsuzsanna ülne imájával a férfiak dolgai alatt. Bethlen Miklós-tanulmányomat ezzel fejeztem be: ’Talán az élet osztályok fölötti vagy alatti azonossága is igazabb volt abban a pálcás, kalafás világban, mint ma. Nekem legalább, ha azt keresem, hol találom meg Bethlen Miklós természetét, az ő rendjének modorát könyvén kívül, falusi atyámfiaira kell gondolnom, a jómódú parasztcsaládra, mintha az a régi úri élet a kisnemességen át ideszivárgott volna, le a helyükbe növő jobbágyságba. Ha nagybátyáin János-napon összekaptak, nemcsak vitatkozásuk módja emlékeztetett jobban a Teleki Mihály és Bethlen Miklós párbajaira, mint ma országló virzsiniás utódaiké, de a használt nyelv s a szemben álló bölcsesség is.’ A fölfedezés különben nem új. Kemény Zsigmond ezzel okolta meg közel kilencven éve Szalárdi krónikájának a kiadását.”

Conchobar 2015.09.04. 18:18:58

@Virág et.: "mert a sógoroktól nem várható, hogy azt őrizzék, hát megtesszük mi helyettük. Mi ilyen jó fejek vagyunk" - Ausztriára kéne ereszteni az összes nálunk regisztrált migránst, ugye? Nincs még eléggé mélyen Magyarország megítélése a menekültek kapcsán, ugye?

FeketeMacska73 · http://olcsomobilhivas.hu?ajanlom=1ha 2015.09.04. 19:03:07

par kep amit ma csinaltam: goo pont gl per pVlkm3

Virág et. 2015.09.04. 19:17:05

@Conchobar: Magyarország megítélése nem ezért van mélyponton...

Egyébként, ha nem ereszted, akkor is odamennek. Az engedélyed nélkül is. Tekints csak az autópálya felé.

Bell & Sebastian 2015.09.04. 19:24:53

@Conchobar: Világos. Hogy legyen nyugdíjuk, fontosabb mint az, hogy legyen föld, ahová temetik.

Dániel Galsai 2015.09.04. 19:39:23

@Bell & Sebastian: Pontatlanul fogalmazol kedves Sebastian! Nem a NÉMETEK várják őket, hanem egy szűk körű, tehetetlen, liberális közhelyekbe süllyedt mainstream, és egy személyiség zavaros, "Európa csendőrét" játszó kancellár, bizonyos Angela Merkel...!
Az utóbbi hónapokban elég sokat foglalkoztam a kérdéssel, sokat írtam is róla, de egész egyszerűen nem is értem, hogy ez a penge szájú "tánte" hogy tudott ilyen marhaságot mondani, hogy "minden szír menekültet befogadunk!"
Térjünk már észhez, és próbáljunk az egyszeri, tanulatlan, Európában járatlan, megtéveszthető és egyben fanatikus migránsok szintje fölé emelkedni!
Németországban már most közel 1 millió FRISS menekült van, minden tizedik ha kotyog valamit angolul, németül annyi sem... Rengeteg a gyerek, a nők jó része "elvből" nem dolgozik, a férfiak - akik elvben dolgozhatnának - többsége papírok nélküli, a végzettséget pláne nem tudja igazolni, s ha véletlenül igen, az a végzettség is ki tudja mit ér?! De legyek jóindulatú: van 2-300 ezer munkaképes ember. Ki fog nekik munkát adni?! Mielőtt valaki félreértené, Németországban is van 7-8 %-nyi munkanélküliség! Mindenki nem mosogathat tányért és nem pucolhat klozetet, annyit a Hanzik sem ürítenek... Arról nem is szólva, hogy arra már ott vannak az évtizedek óta ott lévő törökök, indiailak, pakisztániak, szerbek,mifenék...
És mi lesz a másik 700 ezer eltartottal?! Ki fizeti a TB-jüket, a taníttatásukat, a rengeteg gyerek utáni segélyt?!
És a napnál világosabb, hogy a "bölcs tánte" zseniális benyögése után mindenki telefonál a haveroknak, hogy gyere öreg, mert itt a Kánaán! Már megerősített hír: Törökországban ipari mennyiségben gyártják a szíriai papírokat! Holnap persze mindenki szír lesz, és üldözött menekült, és aztán nyomozza ki a "tánte", hogy igazat mond-e! Mennyien lesznek jövőre?! 2-3 milliónyian?! Mivel fogja a jó "tánte" etetni őket, és mit ad a dühöngő német munkanélküliek szájába?! Liberális közhelyeket?
A német út hosszú távon teljes agyrém, ahogy az EU "európai szelleme" is teljes csőd, porhintés! A Merkel-i hülyeségen egy egészséges hatodik osztályos is csak röhög!
Egyetlen jó hír ma, hogy a V4-ek kiálltak mellettünk és Orbán mellett! Pedig ugye a cseheket és lengyeleket még nem érinti a katasztrófa, de azt ők is látják hogy ez a nevetséges 120 ezres "kvóta" egyszerűen pofátlan cinizmus!
Tudom, hogy egyenlőre ez politikai lázálom, de ha úgy alakul, én nem bánnám, ha kilépnénk a Únióból, és létrejönne a "Közép-kelet európai monarchia"!
Lehet hivatkozni az EU-s pénzekkel, de ez az intézményesített idiotizmus, a folyamatos kettős mérce, a EP-ben ücsörgő kádertemető nem biztos hogy pénzzel megfizethető!
A cseheknek, lengyeleknek van iparuk, nekünk mezőgazdaságunk, a szlovákoknak is, egye fene. jöjjenek ők is, majd csak lassan kibékülünk a bajban...!
Éljen a "Duna-Morva-Visztula Szövetség"!
Ez persze vicc. De nem is olyan nagyon vicc....

Bell & Sebastian 2015.09.04. 20:00:52

@Dániel Galsai: Tessék, itt a külügyministráncsok tanácskozása.

www.welt.de/politik/ausland/article146058899/Sind-auf-einem-der-wichtigsten-Bahnhoefe-eingefallen.html

Egész nap csak statisztikákat mutogattak arról, hejde várják már a Flüchtlingeket Das ganze deutsche Volk!

Hát tessék, mennek, lehet beszarmi!

Bell & Sebastian 2015.09.04. 20:07:27

@Dániel Galsai: Találjunk mi is júdót, aki először bedönt minket, majd szaré-hűgyé felvásárol, mint a Púnijóval tették Amerikából.

De hoppá, most jut eszembe, velünk ez már egyszer megtörtént. Csak egyre nagyobb cápák jönnek, ez a baj.

Melyiket süssük meg először?

Bell & Sebastian 2015.09.04. 20:15:42

Mondjuk, az még csak hagyján, hogy a mi Nyeszlettmacska Petyánkat érettségiző diáknak aposztrofálták, előre elvéve a szavai élét, de hogy a többi se mondott semmit, a semmitmondáson kívül, az kurvára nincsen rendben.

2015.09.04. 20:44:00

@Dániel Galsai: Németország hatalmas nagy.
Bővel elfér ott még 10 millió plusz ember.
Nem kell a vészcsipogás, olyan unalmas már ez a folyamatos vészcsipogás!

Bell & Sebastian 2015.09.04. 21:05:07

@Diorella Queen: Hogy száradna rád az ecsetvonás!

Bell & Sebastian 2015.09.04. 21:10:12

@bbjnick: Ez a Panziós Ágnes, aki 70 éves, személyesen is előterjesztheti a kérelmét.

2015.09.04. 21:37:25

@Lord Meldrum: Baromi nagy válság Mo-nak az , hogy a nyomorult MÁV forgalma, megtízszereződött !
A sok lángososról és élelmiszerboltról a keleti környékén, már ne is beszéljünk.Arról sem akik fenemód megszedték magukat a tömegen.
Ez aztán válság.
Nem hiszem hogy az a hülye, aki látja a profitot egy lehetőségben.
Inkább az a hülye, aki ellenzi azt, megbénítja azt, lehurrogja azt, ellöki magától azt.
Ennyike!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.09.04. 22:04:34

@Bell & Sebastian:

:-D (...) :-D (...) :-D ...

Lajka kutya 2015.09.04. 22:55:39

@jose maria padilla: @bbjnick: @Bell & Sebastian:
Maguktól hajlamos vagyok mindent, vagy majdnem mindent elfogadni, amit leírnak.
Kérem magyarázzák el, hogy hogyan, úgy értem mire alapozva tudják a jelen történet humán oldalát ennyire háttérbe szorítani!
Maguk tudják mi folyik szíriában, irakban, afganisztánban. Feltételezem ponrosan ugyanúgy menekülnének a családjaikkal –ha már menekülni kell, akkor nyilván a legjobb irányba- európa felé, ha olyan helyzetbe kerülnének, mint ezeknek az embereknek az a része (a többsége) akik tényleg az elől menekülnek, ami ott van.
Kérem magyarázzák meg, hogy mire alapozzák azt a közönyös, már-már idilli gőgöt, amivel átsuhannak azoknak a szerencsétleneknek a helyzete fölött, akik bár tény, hogy hosszú távon terhet és kockázatot jelentenek európa számára, de a keresztényi eilvek alapján számíthatnának az emberségre?

Herr Schnitzel Lutscher 2015.09.04. 23:05:05

@Lajka kutya:

"A társadalmi problémák iránti érzékenységéről eddig kevésbé ismert Juventus-játékos, Paul Pogba indulatos, a menekültválsággal foglalkozó bejegyzést tett közzé a Facebookon.

A Franciaországban született, guineai származású középpályás posztjában egy rajz látható, melyen egy földön fekvő gyerek (alighanem a sokkoló fotókon szereplő, vízbe fulladt kurd kisfiú) mögött arab öltözetű emberek állnak, egyikük kezében ásó, előttük egy frissen ásott sírgödör.

"Az olajban gazdag iszlám államok nem foganak be menekülteket, és mégis a nyugati országok kapnak kritikát azért, hogy nem fogadnak be még többet" – áll a rajz alatt."

PRRRRUTTTY!!!

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.09.04. 23:05:35

@Lajka kutya: Vannak a lakóhelyükhöz közelebb eső területek, államok is, amik nem háborús övezetek. Ez nem elég magyarázat?

monddazigazatmar 2015.09.04. 23:07:11

@Diorella Queen: ostoba picsa vagy, nem veletlen vagy minimalberen.

Jujj de jo, fellendult a langosos forgalma. Uhum. Akkor fasza. Fel ev mulva, ha elfogy a penzuk, szerinted mibol vesznek langost? Ennyike. Menj vissza takaritani

Brix 2015.09.04. 23:08:41

Ez a mostani válság nem fog megoldódni magától, úgy tűnik addig exkalálódik a probléma , amíg nem alakul ki polgárháborús állapot nyugaton. A "mézeshetek " hamar eltelnek és akkor mindenki ráédöbben a rideg valóságra: ennyi munkahely, bérlakás, szociális segély, ingyen egészségügy nem jut még egy olyan gazdag országban sem mint Németország. Maguk a németek is egyre türelmetlenebbek, bár libsi média mást állít... Éves szinten háromszorozódnak a menekülttáborok elleni támadások, és egyre nagyobb társadalmi mozgalmak alakulnak a muszlim migráció ellen.( Pegida) Idén 1 millió bevándrolót várnak, jövőre mennyi lesz: 3-4 milló?? Hol a határ , amikor megálljt kell parancsolni a kontroll nélküli embertömegeknek?

Az ENSZ 50-60 millió menekültről beszél, meg a többi 1 milliárd ember aki napi 2 dollárból vagy kevesebből él...mindenki ide fog jönni , ha azt látják hogy az EU-ba gyakorlatilag nincs határ és azonnal euró ezreket és ingyen lakhatást lehet nyerni csalással
Merkel , Juncker és társai mind bukott emberek, de sajnos mi is elbukunk, ennek a politikának következtében...

Lajka kutya 2015.09.04. 23:10:52

@Herr Schnitzel Lutscher:
Nem sokat magyaráz az általam sokra tartott emberek közönyén az, hogy az általam nem sokra tartott emberek közönyösek.

monddazigazatmar 2015.09.04. 23:13:47

@Lajka kutya: Az a baj, hogy a keresztenyi elvek csak ilyenkor jonnek elo, ugye?
Meg olyan sincs a Bibliaban, hogy aki bemaszik az ablakodon, aztan kovetelozik etelert azt be kell fogadnod.

Ja, es abban az esetben, ha holnap Mateszalkan megalakulna az iszlam allam magyar verzioja, akkor en pekdaul nem elhuznek, otthonhagyva csaladot, hanem harcolnek ellene.

Lajka kutya 2015.09.04. 23:15:12

@Disznóvári:
Nem, számos okból nem elég. Egyrészt nem ítélek el senkit, aki nem elégszik meg azzal, hogy évtizedeken keresztül sátortáborban lakjon, másrészt azért sem, ha a rendelkezésére álló információk alapján a legjobbnak látszó lehetőség felé induljon el.
Ugye tudják, hogy európa, talán kanadával, meg még 1-2 szigetországgal kiegészítve a világ legboldogabb szeglete? Európa érhető el fizikailag és ezek az emberek nem jókedvükből menekülnek. Komolyan kérdem, mi a közönyük oka?

Lajka kutya 2015.09.04. 23:17:48

@monddazigazatmar:
Kurva anyádat. (pusztán az első sorod miatt)
A többi úgy ostobaság, ahogy odahánytad.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.09.04. 23:30:45

@Lajka kutya:

És akkor mi az ábra, ha nem érzéketlenségből, hanem empátiából képviselem azt az álláspontot, hogy ön- és közveszélyes elmebaj a Közel-Keletről, Közép-Afrikából stb. tömegeket Európába csábítani (a jelenlegihez hasonló helyzetben: beengedni)?

monddazigazatmar 2015.09.04. 23:34:09

@Lajka kutya: A keresztenyi elvekbe hogy belefer az anyazas...
De akkor talan gondolkodj el, hogy europat ilyennek csinalta ide isten, vagy miert ilyen boldog resze a vilagnak? Nem azert mert megteremtettuk magunknak? Apaink, nagyapaink? Miert jon ide barmelyik szarhazi, es ul bele a joba? Milyen alapon? Mit tett hozza?
Nem kozonyosek az emberek, hanem jogosan feltik azt amit felepitettek.
Mi kurvara nem tehetunk arrol, hogy Ali mashogy ertelmezi a Korant mint Mehmet.

Krisz11 2015.09.04. 23:36:22

"Egy elképzelt, megálmodott Európa felé; egy Európába, ami a valóságban nem tud mit kezdeni velük"

Nehogy elmenjenek! Ezeket a nagyformátumú agysebészeket nekünk kellene millió számra letelepíteni, hogy kitermeljék a nyugdíjunkat.

Lajka kutya 2015.09.04. 23:37:19

@bbjnick:
Ez a történetnek a nem humán oldala. Igen, kurva nagy biztonsági kockázat van benne, még akkor is, ha a menekülteknek csak egy nagyon kis aránya fog több generációs távlatban veszélyt jelenteni európára.

Én továbbra is arra vagyok kíváncsi, hogy hogyan tudják/tudjátok a történet humán oldalát ennyire félvállról venni.

Tudod, hogy mi történik ott. Tudod, hogy az érkezők jelentős része nettó menekült, akiknek szintén jelentős része soha nem fog problémát okozni.

Őszinte leszek. Hol a picsába marad a keresztényi szeretet?

Lajka kutya 2015.09.04. 23:41:26

@Lajka kutya:
Még őszintébb leszek. Jelen helyzetben a keresztényi alapelvek totálisan ütköznek a világi, praktikus, pragmatikus aplapelvekkel.
A menekültek kényelmetlenséget fognak okozni számunkra? Igen
És?

Krisz11 2015.09.04. 23:48:26

@Lajka kutya:
"Én továbbra is arra vagyok kíváncsi, hogy hogyan tudják/tudjátok a történet humán oldalát ennyire félvállról venni. "

Egy nyilvánvalóan nem keresztény illető ál-kérdésére kevésbé szívesen válaszolok, de itt van:

A humán oldal abban van, hogy a honfitársaid, felebarátaid, életét, gyerekeid jövőjét véded meg azzal, ha kiteszed a táblát, hogy ne ide jöjjenek.

Látva, hogy mi történik franciaországban, mindennapi erőszak, bűnözés, terrorfenyegetés, jobb, ha kimaradunk belőle. Én értem, hogy mindenki a leggazdagabb országba vágyik, de ott van afrikában Kongó, az is biztonságos, menjenek oda.

Pipas 2015.09.04. 23:49:20

@Lajka kutya: "A menekültek kényelmetlenséget fognak okozni számunkra? Igen"

Kényelmetlenséget most okoznak, a jövő sokkal rosszabbat hoz mint kényelmetlenség.

Lajka kutya 2015.09.04. 23:50:42

@Krisz11:
Te egyszerűbb eset vagy
Első bekezdésed: kurva anyád

második, harmadik bekezdésed: Büdöskurvaanyád

Lajka kutya 2015.09.04. 23:52:33

@Pipas:
Szerintem érthető kérdést írtam, ráadásul 3 konkrét embernek.
Nem a történet biztonságpolitikai vonzata érdekel, azzal tisztában vagyok. A humán vonzatával szemben tanúsított közöny érdekel.

Krisz11 2015.09.04. 23:54:46

@Lajka kutya:

Úgylátom ezzel a ballib érvkészlet ki is merült, jót beszélgettünk.

Brix 2015.09.04. 23:55:10

@Lajka kutya: A " menekültek" befogadása hosszú távon ellenkezik a józan ésszel. Nekünk , európaiaknak semmi hasznunk nem származik belőle, viszont, kockázat annál inkább...Látjuk már a nagyobb nyugati városos káros folyamatait: slumosodás, etnikai gettók kilalakulása, nogo érák, növekvő bűnözés, párhuzamos társadalom kialakulása, iszlám exrémizmus...
Köszönjük , ebből nem kérünk!
Adjunk egy korlátozott időperiódusra menedéket azoknak , akik rászorulnak: pl a valóban háborús területről érkező nőknek , és családoknak , de ki kell szorítnai a huszonéves , életerős férfiakat , akik nyilvánvalóan nem az életükért futnak.
Többségük nő és pénz nélküli munkanélküli akik csak pénzt keresni jönnének Európába

Lajka kutya 2015.09.04. 23:55:34

@Krisz11:
fasznyalóbüdöskurvaanyádat :)

Krisz11 2015.09.04. 23:58:23

@Lajka kutya:
Hogy ne halj meg hülyén: Jézus azt tanította: "Szeresd felebarátodat mint magadat"
Az irgalmas szamaritánus történetében előjön, hogy "Ki az én felebarátom?". És az a válasz, hogy az aki jót tesz vele.
Jézus se mondja, hogy mindenkit feltétel nélkül szeretni kell. Ezért (is) jogosan választják a magyarok a saját felebarátaikat az idegenek helyett.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.09.04. 23:59:45

@Lajka kutya:

Dehogy is nem a humán oldala. Mi a humán oldala ha nem ez? Ezeknek az embereknek, akik most itt összevissza bolyonganak Európában, az európai kultúra minimum annyira sokkoló, mint egy európai számára egy afgán törzsi falu kultúrája valahol fenn a hegyekben. Ilyen eltérő kultúrákat egymásra szabadítani nemcsak hülyeség, de gonoszság is.

Valószínűleg a tapasztalatlanságod miatt hiszed azt, hogy csak érzéketlen lehet az, aki ki tudja mondani valamiről, ami érzelmileg kívánatos, de beláthatóan kivitelezhetetlen, hogy az elvetendő. Nem tartom kizártnak, hogy nálad nagyságrenddel jobban át bírom érezni, egy közel-keleti vagy afrikai családapa érzéseit, abban a helyzetnem, amibe itt ma sokan kerültek. És mivel át tudom érezni, képes vagyok látni a kifejleteket is.

Ha te tényleg a javukat akarod ezeknek az embereknek, akkor tégy meg mindent, hogy a szülőföldjükön maradhassanak. Ha ez megoldhatatlan, akkor erődhöz mérten segítsd őket abban, hogy lakhelyükhöz legközelebb (lehetőleg) emberi körülmények közt túlélhessék, míg hazatérhetnek. Ez valódi segítség volna számukra és nem egy hamis illúzió, aminek elvesztése után mélységes gyűlölettel fordulnak majd azok ellen, akiktől becsapva és megalázva érzik majd magukat.

Krisz11 2015.09.04. 23:59:52

@Lajka kutya:
Ugass csak, gondolom nem véletlen nevezted el magad kutyáról.

kranführer 2015.09.05. 00:04:11

Bangladesh... ott milyen háború is dúl mostanság? Ja, lehet hogy semmilyen csak túlszaporodták az országukat és most jönnek világot látni?

Lajka kutya 2015.09.05. 00:05:53

nehezen viselem, ha egy asztalra kerülök a ballib érvkészlettel.
De ne mondd, hogy nem érted a rágódásom tárgyát.
Mire alapozod a közönyöd BBJ?
Kimondottan a közönyre gondolok.
Értem, hogy van, aki a biztonságpolitikai megfontolások alapján, szomorú szívvel ugyan, de visszaküldené az IS karmai közé azokat, akik ilyen, vagy olyan megfontolás alapján, de az EU-ba menekültek oltalomért.
Azt nem értem, hogy hogyan tudtok erről ilyen kedélyesen és felszínesen elbeszélgetni, mikor az éremnek mindkét oldalával képben vagytok, vagy legalábbis ezt feltételezem mindhármótokról.

Lajka kutya 2015.09.05. 00:13:14

@bbjnick:
Ez már egész jó, csak egyben álságos is.
Ez amolyan nekik akarunk segíteni azzal, hogy lebasszuk magunkról a segítség terhét érvelés.
Olyan, mint a disznóölés, a disznó azért van teremtve, hogy le legyen ölve. Neki így a jó. Hát ezeknek a buzi araboknak is úgy a jó, ha nem bolygatják meg az európai egymásra borulást, hanem ott döglenek meg a török sátortáborban, vagy még jobb, ha visszamennek lefejeztetni magukat a kalifátussal vagy a tálib gecikkel.

Szóval a közönyötök érdekel továbbra is :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.09.05. 00:18:36

@Lajka kutya:

Ez nem közöny, hanem józan belátás. Annak belátása, hogy rossz eszközzel jót nem tehetek. Márpedig a Közel-Kelet, Közép-Afrika stb. Európába telepítésével nem oldom meg a közel-keletiek, közép-afrikaiak stb. problémáit, csak importálom Európába ezeket a problémákat. Ezeknek az embereknek 99%-a gyűlölni fogja Európát, azért is, amiért befogadta (hamis illúziókat kínált, semmit nem váltott be azokból) és azért is, amiért olyan, amilyen. Nem lehetnek itt elégedettek, boldogok, ezért megpróbálják majd saját képükre alakítani új lakhelyüket, ha ehhez nem lesz módjuk, erejük, akkor pedig minél inkább rombolni azt.

Mondtam, ha te valóban együtt érzel ezekkel az emberekkel, akkor abban próbálsz nekik segíteni, hogy a saját világukban, a saját kultúrájukban maradhassanak és ott élhető életet élhessenek.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 02:12:24

@bbjnick: addig is nem árt, ha nem halnak éhen-szomjan.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 02:13:22

@bbjnick: valahogy úgy képzelem, hogy te a kisujjadat se mozdítod értük, se így, se úgy, igazam van?

val 2015.09.05. 02:52:58

Ezt megkönnyezem, brühühű.

bkkzol 2015.09.05. 03:18:14

@Lajka kutya: felhívom a figyelmedet, hogy pl. az iszlám államban a saját testvéreik vannak. a szó szoros értelmében. a polgárháború ,mint a neve is mutatja a polgárok egymás közötti háborúja...
szerinted ha idejönnek Európába akkor nem fognak egymással háborúzni?! mert ugye ez otthon se sikerült!

bkkzol 2015.09.05. 03:25:39

Azon is el kellene gondolkozni, hogy újra tárgyalni, szerkeszteni a Genfi Egyezményt. 1949 óta már idejét múlt.
Meg kell nézni a nigériai előre jelzést. Iszonyú mértékben szaporodnak a semmire. Előbb utóbb ott is háború lesz (ha nem akkor csinálnak egyet). Éves szinten indulnak el milliók a a közismert értelmi képességű, nagy fizikai erővel bíró muszlim lakosságból.

2015.09.05. 04:19:31

@Conchobar: Egy nép! Nem veszed észre! "Követelőzés világbajnokai!"

6.Lепin 2015.09.05. 06:03:35

@bkkzol: Tudjuk, te aknazárra, géppuska tűzre jössz lázban és ennek a gondolatára áll neked fel.

6.Lепin 2015.09.05. 06:04:29

@bbjnick: Ebben bizony nagyon is igazad van.

6.Lепin 2015.09.05. 06:05:48

@Krisz11: Te meg ugassál csak a dollár hiperinflációjáról!

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.05. 07:30:01

Most már mindegy. Ezt a meccset a ballibek csúnyán elbukták. Orbán gyakorlatilag megismételte az internetadós műveletét.

alfacharlybravo 2015.09.05. 08:15:14

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Sajnos itt mindenki veszített és nem megjósolható a végkifejlet. Putyinak igaza van fegyverkeznek, mert a második csecsen háború idején felismerték, hogy a muszlimok letarolják Oroszországot ha nem áll a sarkára. Nekünk is gőzerővel fegyverkezni kell mert a NATO nem a szövetségesünk hanem az ellenségünk. A jogvédők meg az egyéb cionista alakulatok pedig hazaárulók. Dmitrij Bikov jól kifigurázta ezeket a szarházi felforgató elemeket, egy egy emír amikor nem volt más szórakozása fogott néhány jogvédőt és lefejeztette őket a publikum szórakoztatására.
Már hetekkel ezelőtt vártam ezt a megoldást áttolni a sok hulladékot az osztrák határon szabadulni tőlük. A határzár az kell mert ha eltereli a fősodort akkor nyerünk egy kis időt és talán a nép nyugaton fenéken billenti a sok hibbant balib politikust. Merkelt amúgy is utálták mint kelet német zsidó seggnyalót. A haverom fel volt háborodva, hogy ha Izraelnek kell valami akkor azt ajándékba kapja ingyen. Például üzemanyag cellás tengeralattjáró ami atom rakétát tud kilőni meg sok egyéb.....

bkkzol 2015.09.05. 08:46:52

@Csatos náci: meg nem probaltam! talan. azt meg kell mondani, hogy a ninja jelmezes asszonyok teljesen hidegen hagynak.

Virág et. 2015.09.05. 08:54:58

A buszokkal valamikor tegnap este úgy tűnik volt egy kis lucidum intervallum a kormánynál. Meglátjuk, kitart-e vagy kezdődik elölről az egész szánalmas önégetés. Mindenesetre give credit where credit is due: az azért dicséretes, hogy ezúttal képesek voltak az önkritikára és a helyeset cselekedték.

Azért a rezidens narancs-protektorok véleményét várnám, hogy akkor most mégis, hogy is van ez a "nem szabad továbbengednünk" dolog az esti események tükrében? Hát EU-szabályt sértett a kormány!!! Mondjuk a héten nem az elsőt, kormányra kerülése óta, meg fejfájdító lenne számolni, hanyadikat és egyik korábbinál se óbégatott a mandis narancsbrigád, csak most.

Shopping 2015.09.05. 08:58:11

Jelentkezzen már valaki aki TUD MONDANI EGY OLYAN ORSZÁGOT A VILÁGON, AHOL AZ ARABOK BEILLESZKEDTEK?????
Nincs.
A legjobb példa a skandináv országok, ahol lakást +tobb ezer eurós segélyeket kaptak, és mi az eredmény ?
A bűnesetek 70%-át a bevándorlók követik el.
Ezek tények. Ezekkel nem tudsz vitatkozni.

Miert gondolja bárki, hogy ezután másként lesz ??

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.09.05. 09:01:56

@jose maria padilla: Mert neked az ultrák randalírozása hiányzik, akkor a Fradi pálya mellé menj ökör.

na4 2015.09.05. 09:03:53

@Brix: Teljesen jól látod. Ha nem vetik be a milliárdokért fenntartott hadseregeket és nem takarítják ki egész Európából ezt a feka csürhét, akkor egykettöre hontalanok leszünk a saját hazáinkban. A betóduló retek alig néhány hét alatt felforgatta Magyarország és Európa életét. Mi lesz késöbb? Ha ballib szimpatizánsok csak töredék annyit foglalkoznának a magyar szegény és elesett emberekkel, a hajléktalanokkal (akiknek nincs okostelefonjuk és nem tudnak kipengetni milliókat embercsempészeknek) akkor Magyarország egy sokkal élhetöbb ország lenne. Ha az eddigi 30+ milliárdot (amit a fekák miatt voltak kénytelenek elköltölteni) rájuk költötték voln, azzal rengeteget lehetett volna rajtuk segíteni.

midnight coder 2015.09.05. 09:07:45

@na4: Nem mi leszünk hontalanok, hanem a nyugatiak. Nálunk viszont megoldódnak a népesedési problémák, csak be kell fogadnunk az Európából érkező menekülteket.

♔bаtyu♔ 2015.09.05. 09:11:41

Ezeket sikerült kitakarítani, most már azon kellene ügyködni, hogy a többi ne jöjjön be. Vagy ha igen, a lehető legrövidebb úton menjenek az osztrákokhoz.

na4 2015.09.05. 09:12:43

@Lajka kutya: Ezzel a menekült dumával nagyon beetettek téged. Háború elöl menekülnek? Akkor miért nem állnak meg Görögországban? Ott már nincs háború. Mint ahogyan nincs Szerbiában, Macedóniában, Magyarországon, Ausztriában sem. Akkor mégis miért menekülnek Németországig? Megmondom: ingyen kaja, lakás, pénz. A menekült duma egy gigantikus átverés.

♔bаtyu♔ 2015.09.05. 09:19:11

@Virág et.: Az a baj a magadfajtával, hogy mindent politikai szemüvegen keresztül néz és orbánfóbiája akadályozza a normális gondolkodásban.

Felejtsd már el b+, szerinted Gyurcsány vagy bárki más hogy oldotta volna meg?

Ugyanígy vagy még rosszabbul. Több tízezer nyugatra törekvő bevándorló békés eszközökkel egyszerűen befolyásolhatatlan. Orbánék megpróbálták betartani az EU-s (pontosabban Dublini) jogszabályokat, de nyilván nem tudják, ha a bevándorlókat még csak el sem lehet zárni.

Viszont szervezetten a határra sem szállíthatják őket, mint a szerbek és a vonatra sem engedhetik fel őket a megfelelő papírok nélkül.

A Dublini egyezmény kb. napi hat bevándorlóra lett kitalálva, nem pedig napi hatezerre. A görögök olaszok nem képesek regisztrálni akkor mégis mi a lófaszt vársz Orbánéktól?

midnight coder 2015.09.05. 09:25:03

@Virág et.: Bizony törvényt sértett. Ahogy amúgy a görögök is, folyamatosan. És persze most sérteni fogják az osztrákok és a németek is. Közben azért figyelmeztetik Orbánt, hogy ez egy egyszeri alkalom. Persze, ez a bevándorlókig nem fog eljutni, és két nap múlva ugyanez várható.

♔bаtyu♔ 2015.09.05. 09:30:22

@midnight coder: Ebből (normális EU-s szabályozás nélkül) egyetlen kiút van, saját törvénykezéssel pótolni a hiányzó, illetve rossz EU-s szabályozást.

Nem is értem, egyesek miért Orbánoznak, A vérliberális Fodor ugyanúgy meghozná ezeket a törvényeket, hiszen mi a faszt csinál napi több ezer az országban keringő, a szállások helyett a központi tereken letelepedő bevándorlócsordával? 2 éven belül elzavarná a felháborodott tömeg Fodort a kormányával együtt.

♔bаtyu♔ 2015.09.05. 09:37:42

Keket kaptak az osztrákok:

"Folyamatosan érkeznek Hegyeshalomra a tranzitjáratok – mondta a Hír TV helyszíni tudósítója 7 órakor. Rendőrségi adatok szerint körülbelül 93-106 közötti járatot indítottak. A járatok nehezen indultak el, mivel a migránsok bizonytalanok voltak abban, hogy hova fogják őket szállítani.

Az egyik buszon – amivel a Hír TV stábja is utazott – fent volt egy osztrák újságírónő, aki megjegyezte a sofőrnek, hogyha mégsem a megadott helyre viszi a buszt, abban az esetben megölik."

♔bаtyu♔ 2015.09.05. 09:43:33

"Az egyik buszon – amivel a Hír TV stábja is utazott – fent volt egy osztrák újságírónő, aki megjegyezte a sofőrnek, hogyha mégsem a megadott helyre viszi a buszt, abban az esetben megölik."
"

Vajon ezt is megírja Európa médiája?

2015.09.05. 09:52:01

Nem lehet jól dönteni menekült ügyben. Össze vannak kötve az itteniek a Szíriában, Líbiában, Törökországban maradt menekültekkel, és folyamatosan informálják őket. Ilyenkor amikor "jó" dolog történik velük (elszállítják őket busszal) "hazaszólnak", és indul a következő hulláma a menekülteknek, ezért van hogy ötezres hullámokban érkeznek az emberek. Hiába csinálnak Orbánék bármit nem lesz hatása a migrációra. Most a hideg és eső miatt kissé csökkenni fog a mennyiség, de folyamatos lesz, és tavasszal felerősödik...

Bell & Sebastian 2015.09.05. 10:06:15

@Lajka kutya: Nos, mint Hegyi Bernát a kozmonautának, úgy mondom, hogy a keresztényi szeretet nagyobb részét az állam gyakorolja, ennél sokkal nagyobb, de hamis részét a német állam, amikor igyekszik felszítani mindenkiben aljas érdekei elérése céljából.

A rám eső annyi, hogy aránylag jól tolerálom mindkettőt.

Interakcióba rirkán csak ritkán keveredek úgynevezett menekülttel, jelesül nem ütöm el a zebrán, amikor elém csámborog utódaival és inkább utat nyitok nekik a tömegben, hadd költsék a pénzüket, pörögjön az a gazdaság!

Amit tehetek (mert szendvicseket és kávét nem vittem nekik, lakásomba nem hívtam senkit) egyelőre, de még semmi sem kizárható, igyekszem gondosan tájékozódni és azért imádkozni, jöjjön meg az esze mindenkinek, aki csak belekeveredett ebbe az istencsapásába.

Magyarán: egyik kezemben vizespalackkal, másikban furkósbottal várok, aztán ahogyan beköszönnek, olyan lesz a válasz.

De_nem_én_vagyok_a_kezdeményező_fél.
Tetszik_érteni?

KUHULIN 2015.09.05. 10:14:41

Már csak az a kérdés, hogy meddig fognak vigyorogni a németek? Bizonyos nézetek szerint szükségük van a katonakorú, már bizonyos kiképzésen túlesett férfiakra... (Ezek ráadásul nem rajonganak a zsidókért, hát csak annyit mondok: ajvé!) :)

♔bаtyu♔ 2015.09.05. 10:19:11

@KUHULIN: Mindenesetre az osztrákok nem geciznek velük, egyenesen a német határra szállítják nekik az annyira vágyott "menekülteket".

Azzal együtt természetesen maguktól már nem kérik számon amit Orbántól, ami által mi pedig remélhetően már zsinórban fogjuk Hegyeshalomra szállítani a bevándorlókat.

Tudományos libsizmus 2015.09.05. 10:19:17

@M3n10:
Kerítés, fal, tűzparancs. Meg lesz az állítva.
Közben az is egyre nyilvánvalóbb hogy ki kell lépni az EU-ból.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.09.05. 10:24:38

@Lajka kutya:

nos, ha már egyszer olyan finnyás időket élünk, ahol a menekülteknek határozott elképzelése és még határozottabb követelései vannak arról, hogy a világ és az eu melyik országa méltó arra, hogy segítsen rajuk és miképp, akkor a kölcsönösség elve mentén ennek lesz és van olyan következménye, hogy a világ és az eu számos polgárára is határozottan gondolkodóba esik afelől, hogy kit tekint tényleg bajba jutottnak és mennyire füröszti empátiába

tibita 2015.09.05. 10:26:46

@Jean Sol Partre:

Ha olyan éhesek és szomjasak be kellene sétálni a táborokba, ahol kapnak ellátást és ami a feltétele annak is, hogy regisztrálás után elbírálják a kérelmét és tovább utazzanak.
Legalábbis ezek voltak az Unió feltételei, velük szemben eddig.....

Már az idétlen, többször visszaszívott Merkel nyilatkozatra is százezrek indultak el, ha most az osztrákok beengedik őket precedenst teremtve, akkor újabb milliók fognak felkerekedni.

Kiváncsi leszek a szimpátia tüntetésekre amikor nem 500 hanem 500000 túlképzett (persze mind szír) nőgyógyász, tanár és fizikus fog csövezni Bécsben a Westbahnhof és a Mariahilfer str környékén.
Akik az asszimilálódást úgy kezdik, hogy semmiféle szabályt, előírást nem tartanak be, csak követelnek.
Ennek a menekültáradatnak a 80%-a SOHA NEM fog letelepedési engedélyt kapni, mi lesz akkor amikor elmondják nekik, hogy lehet hazafáradni, de ez most már legyen a nyugati ballib széplelkek gondja......hívták, bátorították, hitegették őket, hát tessék megkapják őket.
Az Uniós "szélkakasok" úgy gondolták, Mo. állítsa meg, (persze a csúnya határzár nélkül) bármennyien is jönnek, etesse, itassa, szállásolja el őket, amig ők kimazsolázzák akik neki kellenek, majd a maradék százezrekkel dumcsizzuk meg, hogy menjenek haza.....persze úgy, hogy ők majd othonról, távolról osztják az észt mit, hogy kell.
Na, most már lehet szépen hazai pályán megmutatni a megoldásokat....

Pazar felsősarkos őngólt lő éppen magának az álomvilágban élő liberális ideológiai maffia, csak az árát mindenki megfizeti nem csak ők.

Bell & Sebastian 2015.09.05. 10:36:45

@tibita: Szerintem mindenki tartalékolja az empátiáját a magyar rendőrökre addig is, amíg nem ér ide a retúr, mert az nem lesz szép.

Ad Dio 2015.09.05. 10:49:38

@Diorella Queen:

Azért ezt gondold át még egyszer. Németország ma 80 milliós, van 7-8% munkanélkülije. Minden 8. német befogad egy bevándorlót? Szerinted ez normális?

Ráadásul nem 10 millió, hanem százmilliók sőt milliárdok élnek a német életszínvonal alatt.

Valahol meg kell vonni a határt.

Ad Dio 2015.09.05. 10:55:43

@Diorella Queen:

Rövid távon gondolkodsz.

Semmi baj a megnövekedett keresettel vagy a profittal, de nyilván nem mindegy hogy milyen áron. Tudnék ízléstelen párhuzamot hozni, de nem hiszem hogy szükség lenne rá...

♔bаtyu♔ 2015.09.05. 10:57:45

@Ad Dio: Szerintem a németek beszéljék ezt meg Merkellel és saját politikusaikkal.

Ami egyébként felháborító, hogy nem hivatalosan (dísznek maguk mellé vonva a saját maguktól eltelt, de annál jelentéktelenebb franciákat) évekig irányították Európát, háttérben az USA-val.

Most hogy itt a válság egyből azt mondják, hogy ők nem tehetnek semmiről, sőt azt, hogy Orbán a hibás. Pusztán azért, mert Orbán a szemükbe mondta, hogy az egész válság okai ők és Mo. csupán szenvedő alanya.

Bell & Sebastian 2015.09.05. 10:58:49

@Ad Dio: Úgy félmillió szabad munkahely van, a magasan kvalifikált zónában. Motorosfóka-humánmenedszer több van a kelleténél, első kapja a nyelet, a második a vileda-parókát, ha az első elesik, akkor összedughatják.

tibita 2015.09.05. 11:16:22

@Bell & Sebastian:

Igen, eddig még nem jutott el, a ballib agytröszt, hogy amikor ennek a tömegnek a nagyrészét hazatessékelik a "Kánaánból", akkor a csalódott, frusztrált, elutasított százezrek rajtunk keresztül fognak visszafelé is áthaladni.
De azért biztos ami biztos, megkontrázták a parlamentben, hogy szükség esetén a Sereget is be lehessen vetni határ és rendvédelemre.

♔bаtyu♔ 2015.09.05. 11:16:46

Na ez kurvajó, megint megtelt a Keleti. Ráadásul az összes azért megy oda, mert azt hiszik, onnan fogják buszokkal Ausztriába szállítani.

Ezért nem kellett volna Orbánéknak buszoztatnia.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 11:19:37

@tibita: ahhoz először némi bizalom kellene, ami Magyarországgal szemben nem nagyon van és most játszották el a maradékot is. Te nyilván besétálnál egy ilyen zsúfolt táborba, hogy ott dekkolj hónapokat, de aki 6000km-t utazott idáig, az próbál ennél jobbat kitalálni.

Ha egységes lenne az európai fellépés, ha minden schengeni határon így várnák az embereket, és ha az adminisztráció gyorsan és tisztességesen folyna, akkor meg lehetne ezt oldani, de pont Orbán küzd ez ellen, hogy majd ő egyedül és segítség nélkül. Közben pedig plakátkampányol és pengés drótot rak a határra, ami pont annyit ér, hogy sebeket okozzon, mert kerítésnek lófasz.

És eljátssza a maradék bizalmat is, a menekültekét, a miénket és a kollégáiét is.

A félelmeitekből él, de tőletek eltérően ő maga nem is fél, csak kihasználja, hogy ti igen.

Bell & Sebastian 2015.09.05. 11:23:21

@tibita: Ha rendkívüli állapot lesz, Ádár János dönt.

Ad Dio 2015.09.05. 11:24:53

@Lajka kutya:

Képzelj el egy hajót. Okosan megépített, erős hajó. . Pont annyi ember utazik rajta, amennyire tervezték. Egyszer csak észlelnek pár embert a vízben... szerencsétlen hajótöröttek... írott és íratlan törvény szerint fel kell venni őket... aztán még párat észrevesznek... majd azt látják, hogy egy égő bárkáról ugrálnak a vízbe az emberek tömegével, otthagyva a tűzoltóvödröket a biztonság felé... felveszik őket is... aztán egy másik hajó sodródik feléjük... rozoga, a résein szivárog be a víz... a matrózok a szivattyúkat, kormányt elhagyva a vízbe ugranak... őket is felveszik... és egyszer csak elérik azt a pontot, amikor a maguk hajója is vízvonalig merül... körülnéznek és azt látják, hogy TEMÉRDEK rozoga bárka van és mind őket nézi... a matrózok a korlátnál, készen arra hogy a vízbe vessék magukat... mindnek van indoka... de ha mind a vízbe veti magát, akkor vagy ők vagy mindenki...

Na most akkor mit mond a kapitány:

- "mindenkit befogadunk"
- "mindenki maradjon a hajóján"

???

Hidd el, ez a "közöny" nem holmi könnyű valami. A legtöbb ember befelé vérzik. De akkor sem lehet engedni az érzelmeknek, mert elsüllyed a hajó és mindenki belefullad a tengerbe.

Európának nincs más választása, mint az ész követése. Az érzelmek jelenleg a biztos pusztulásba visznek.

♔bаtyu♔ 2015.09.05. 11:32:39

@Jean Sol Partre: Mégis te mit várnál el?

Terelj napi 2000 nyugatra törekvő bevándorlót több helyszínen lévő táborokba úgy, hogy a bevándorlót nem korlátozhatod a szabadságában, mert rád ugrik Európa médiája, hogy gumibotot használsz?

Orbánék pontosan azt csinálják amit te tudnál csinálni,ahogy mászkálnak a bevándorlók össze - vissza, letelepednek már célokat szolgáló köztereken, menet közben etetik, itatják őket.

Az a gond, hogy a magadfajta pontosan ugyanúgy nem tudja meg mondani mi lenne az eredményes, ahogy a Mo-t bíráló nyugati média és politikusok sem.

Hülyitik a népet, hogy Mo. milyen szörnyű antiliberális, miközben Orbánéknak könyörögnek a színfalak mögött, hogy építse gyorsan a kerítést és REGISZTRÁLJA a napi több ezer bevándorlót, amit egyébként ők maguk nem tesznek meg. (Ausztria, Olaszország, Görögország).

Liberális álszentség. A liberális szólamok kellenek, ugyanakkor saját választóiktól félnek.

♔bаtyu♔ 2015.09.05. 11:41:15

A keletiben a bevándorlók keresik a buszokat.

Ezek tényleg komolyan veszik a nyugati politikusok libsi lózungjait.

Krisz11 2015.09.05. 11:44:42

@Jean Sol Partre:
"Te nyilván besétálnál egy ilyen zsúfolt táborba, hogy ott dekkolj hónapokat"

Ingyen élelemért, szállásért, orvosi ellátásért. Igen, magyarok nagyon sokan besétálnának.
Ha én menekülnék, nem balhéznék, meg vergődnék a befogadó állammal. Megköszönném a segítséget.

wolves84lb 2015.09.05. 11:59:56

@Dániel Galsai: azért felmerül az emberben, hogy ha te már ennyit írtál és foglalkoztál a dologgal, és neked van igazad, miért Angela Merkel a német kancellár? Miért nem te? :)

Nem is értem...

Ad Dio 2015.09.05. 12:03:37

@Jean Sol Partre:

Nem félelemről van szó. Én legalábbis nem "félek", hanem gondolkozom. Racionális levezetéseket végzek. És az jön ki a a végén, hogy ha a dolgok így mennek tovább, az összeurópai katasztrófát FOG eredményezni. A paletta tág, a szompla elszegényedéstől, a globális vérkeringésből kiesésen át a nyílt polgárháborúig.

Hosszú távon a bevándorlóknak sem érdeke az ami most zajlik.

tibita 2015.09.05. 12:06:40

@Jean Sol Partre:

Aha, szóval ez a nagy liberális eszme, hogy kitalálunk a hivatalos eljárásnál jobbat, persze az összes szabályt kikerülve erőszakosan követelve?

A táborokban azért volt zsúfoltság, mert amig az Unió megkövetelte a hivatalos eljárást a tovább induláshoz, addig nem nagyon kapkodott az elbírálásokkal.
Magyarul úgygondolta elvannak itt a szerencsétlenek amíg a bürokrata vízfej valamit megálmodik, vagy kimazsolázza akik kellenek nekik, a többi behülyített, szerencsétlennel kezdjünk amit tuduk.
Persze az Unió töketlenkedése is a zorbán hibája

Most arról ne is beszéljünk, hogy ha már 6000 km-t utazok, a nélkül, hogy bárki hívott volna, az feljogosít, hogy roppant asszimilálódási vágyam bizonyítékaként az összes bevándorlási szabályra köpjek és követeljek, mert én mást akarok???
Te ezt komolyan gondolod ???

Hú....milyen eltünések, jaj ezt nem gondoltamoztások lesznek itt pár hónap múlva, amikor rádöbbentek, hogy micsoda rózsaszin álomvilágban vegetáltok.

Többszáz év kultúrális, civilizációs, vallási fejlődésbéli különbségeket nem lehet pár nap alatt ekkora tömegnél áthidalni.....ahogy a politikaiakat sem lehetett, erre volt tökéletes példa az Arab Tavasz is, ami ugyan ennek az Uniós vizfej ábrándjainak következménye ahogy annak következménye a migráns válság is.

Ad Dio 2015.09.05. 12:07:07

@wolves84lb:

A kérdés nem ez, hanem az, hogy ki LESZ a következő kancellár...

Én nagy tisztelője voltam Merkel-nek a közelmúltig. Békeidőben egy arányos, jól mozgó, kellőképpen határozott politikust mintázott. Az Ukrán válság már nem ment neki, Görögország ügyét nem tudta kezelni és amit most művel az egyszerűen az ámokfutás szóval írható le.

wolves84lb 2015.09.05. 12:10:44

@na4: "Teljesen jól látod. Ha nem vetik be a milliárdokért fenntartott hadseregeket és nem takarítják ki egész Európából ezt a feka csürhét, akkor egykettöre hontalanok leszünk a saját hazáinkban. A betóduló retek alig néhány hét alatt felforgatta Magyarország és Európa életét. Mi lesz késöbb? Ha ballib szimpatizánsok csak töredék annyit foglalkoznának a magyar szegény és elesett emberekkel, a hajléktalanokkal (akiknek nincs okostelefonjuk és nem tudnak kipengetni milliókat embercsempészeknek) akkor Magyarország egy sokkal élhetöbb ország lenne. Ha az eddigi 30+ milliárdot (amit a fekák miatt voltak kénytelenek elköltölteni) rájuk költötték voln, azzal rengeteget lehetett volna rajtuk segíteni. "

1. Magyarázd el pls a ballib szó itteni megjelenésének a szükségességét? Vagy csak szimplán egy orbáni-ellenségképet kaptál ezzel, és mindenre használod, ami neked nem tetszik? Ez amolyan szitokszó felétek?
2. A stadionok árából vajon hány szegényen lehetett volna segíteni? Pont nem egy fideszesnek kellene itt ilyen témával előjönni, arról nem beszélve, hogy pont orbán erőltette ezt a haszontalan kerítést és a többi szart...

♔bаtyu♔ 2015.09.05. 12:16:49

@tibita: Az egész EU-s szabályozás havi húsz emberre lett kitalálva.

Most Mo-t hibáztatják, holott már féléve is napi több százan érkeztek és lehetett sejteni hogy ez a szám napi több ezerre nő.

Novemberre napi tízezres számot jeleznek előre.

A V4 országai nem véletlen vannak pánikban, Mo. határán egész erődrendszer fog épülni amit ők finanszíroznak.

♔bаtyu♔ 2015.09.05. 12:18:00

@wolves84lb: Igen, ez már nem ballib-jobbos meccs, itt Mo. jövője a tét.

Most dől el, hogy 50 év múlva leszünk kisebbségben, vagy már csak 20 év múlva.

2015.09.05. 12:20:10

@Zb74: és ti is itt maradtok nekünk, ti állatok, cipelnünk kell benneteket a hátunkon, ha tetszik, ha nem. Ti vagytok a probléma igazi forrása, nem a menekültek.

♔bаtyu♔ 2015.09.05. 12:21:04

@Ad Dio: Végül is ő valahol jót akart, képzett olcsó munkaerőt.
Az egy másik dolog, hogy a meghívást több millióan vették komolyan.

Aztán ő úgy gondolta, hogy a mérnök, programozó ott marad, a többi jön vissza Magyarországra a Dublini egyezmény keretében, ahol EU-s pénzből majd berendeznek egy menekültsimogatót.
És ezt így elmondják Orbánéknak.

Naná, hogy orbán erre kiakadt:))))))

wolves84lb 2015.09.05. 12:28:04

@♔bаtyu♔: nem vetted még észre, hogy igazából a saját fajtád sem kommunikál veled? Azért ez jelzés...:)

♔bаtyu♔ 2015.09.05. 12:35:45

"Az osztrák külügyminiszter szerint Magyarország egyedül nem tudja megoldani a menekültválságot, nem lehet magára hagyni ezzel a problémával.

Sebastian Kurz ezért közös európai megoldást sürgetett a tagállamok külügyminisztereinek informális tanácskozásán. Az osztrák diplomácia vezetője hozzátette, országa a tegnapi határnyitás ellenére, továbbra is érvényesnek tarja a dublini egyezményt."

Elég volt pár ezer bevándorlót átdobni az osztrákokhoz, hogy megvilágosodjanak.

Ad Dio 2015.09.05. 12:36:14

@♔bаtyu♔:

Nem hiszem hogy ez ennyire tudatos lett volna. Azt gondolom szimplán csak eltávolodtak a valóságtól. Mint a régi arisztokraták. Nincs kenyerük? Miért nem esznek akkor kalácsot?... :-/

Európa jelenlegi elitje egyszerűen képtelen kínos ámde szükségszerű lépéseket megtenni. Inkább igyekeznek homokba dugni a fejüket és várni... hogy majd lesz valami... valahogy... valamikor.

Az egész folyamattal szemben így tehetetlenek,. Azonban a náluk gyengébbe - jelesül belénk - képesek még belerúgni. Levezeti a frusztrációjukat. Egészségükre! Csak sajnos a problémát ez nem oldja meg. Sőt...

♔bаtyu♔ 2015.09.05. 12:46:25

@Ad Dio: Ezzel maximálisan egyetértek. Most amúgy talán hogy a V4 országok akár ellenükben is összezárnak rájönnek, hogy Mo-t egyértelműen támogatni kell. (Ezt igazolja egyébként a bemásolt osztrák vélemény is).

Tudományos libsizmus 2015.09.05. 13:00:11

Kíváncsi vagyok, ebből a pár ezerből, akik most mennek, hányat fognak visszairányítani a friccek. Az szép lesz, amikor megindulnak vissza és megint elérik a Baros teret.

Ad Dio 2015.09.05. 13:01:34

@Tudományos libsizmus:

Egyetlen egyet sem fognak visszaküldeni. Aki egyszer elért hozzájuk, azt megnyerték. Ezt valahol ők is sejtik.

♔bаtyu♔ 2015.09.05. 13:03:03

@Ad Dio: Nekem is ez a tippem. Muszlimok tekintetében úgy néz ki, egyetlen ország sem olyan bátor mint ők.

Tudományos libsizmus 2015.09.05. 13:20:55

Úgy tűnik, Ausztriában is tombol a diktatúra.

'A kora reggeli órák óta már 6500 menekült érkezett Magyarországról Ausztriába, írta ki délben a Twitterére az osztrák belügyminisztérium. „Szinte mindenki Németországba akar továbbutazni, és ezt lehetővé fogjuk tenni a számukra" – áll a belügyi közlésben. Összesen tízezer emberre számítanak. (MTI)'

Jean Sol Partre 2015.09.05. 13:21:32

@tibita: ezt a tömeget legelőször is mi hergeltük fel, ne csodálkozzunk, ha rajtunk tölti majd ki a dühét visszafelé. Szar lesz és nem is fogom megköszönni nektek.

Tudományos libsizmus 2015.09.05. 13:25:46

@Jean Sol Partre:
Ti libsik hergeltétek fel őket, így van.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 13:39:29

@♔bаtyu♔: nyilván ha észlelem ezt a problémát, akkor legelőször is magyar nyelvű plakátokat csinálnék, jó sokat, olyan témákról, amik a menekülteket nem érdeklik, csak a magyar lakosságot és olyan helyre is raknám őket ahol menekült még véletlenül sem látja.

Aztán csinálnék egy kerítést, ami épp csak arra nem jó, hogy kívül tartsa akiket kint akarok tartani, viszont pengés drótból csinálnám, hogy aki átjön az sérüljön meg, szakadjon a ruhája és ezzel megkedveltessem magam.

Aztán akik átjöttek, azoknak adnék egy vaktérképet, amin nincs semmi (az se, hogy ő hol áll), és ráböknék egy pontra jó messze, hogy oda jusson el, úgy ahogy akar, de nem mondanám meg neki, hogy miért, hogy mi van ott, csak hogy ez muszáj.

Ha lenne olyan hülye aki tényleg odamegy, azt meg ott tartanám jó sokáig, de persze szabad ki-be járással és megintcsak úgy, hogy lehetőleg minél kevesebbet értsen abból ami történik, viszont igyekezném minél szűkebb helyekre összezsúfolni őket, persze más vallásúakkal egybe, jó szorosan.

Közben minden partneremet, aki segíthetne a megoldásban, biztosítanék arról, hogy én fasza gyerek vagyok és majd én megoldok mindent, még az ő problémáikat is, mert ők hülyék és különben is.

Aztán elkezdenék sírni, hogy nekem nem segít senki és mindenki hülye. Főleg a lakosságnak, és mutogatnék, hogy a káoszért, a bolyongó menekültekért mindenki más a felelős, hisz mi mindent megteszünk mert szeretjük őket (a lakosságot).

Aztán olyanokat is mondanék (persze csak finoman), hogy mindenki rohadt köztörvényes bűnöző aki segít szerencsétlen menekülteknek.

Aztán elfogadtatnék gyorsan egy új törvényt, hogy bármit megtehetek ha úgy ítélem meg, hogy sok menekült van.

Mindeközben időnként csinálnék pár trükkös akciót ahol átbaszom a menekülteket, érezzék a törődést. Lehetőleg szétszakítanék pár családot, ha már 6000 kilométeren keresztül együtt maradtak ne legyen nekik annyira jó.

És végül egyszer csak fognám magam és állami segítséggel átpasszolnám az egész bagázst az EU-ba, ahol nyilván köpni nyelni nem tudnának és ezért válsághelyzetet kihirdetve be is fogadnák őket. Persze közben elfelejteném, hogy papíron mi is EU vagyunk és akit ott majd kiutasítanak az rajtunk keresztül fog elmenni innen és nem biztos, hogy kellemes emlékei lesznek rólunk. De hát ez sem az én problémám, engem majd megvéd a TEK vagy elutazom valahová, talán majd megkérem a kedves ultrákat, játsszák le helyettem a meccsnek ezt a részét.

Szerintem ez megoldaná a problémát.

Tudományos libsizmus 2015.09.05. 13:41:44

@Jean Sol Partre:
Kurva anyád kisfiam. Mit képzelsz, gyökér?

Jean Sol Partre 2015.09.05. 13:42:37

@Krisz11: meg se mondták nekik, hogy mi van a táborban. Kaptak egy vaktérképet, hogy menjenek isten hírével.

Ha a tábor ott lenne ahol ők jönnek, és ha értelmesen elmagyáráznák, miért jó ez nekik, talán mentek volna. De így maradt a választás, pontosan ugyanannyira volt az osztrák határ vagy a Keleti, mint egy tábor. Igazán okos megoldás.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 13:43:50

@Ad Dio: ebben nagyon egyetértünk. Pont ezért kéne megoldani a helyzetet ahelyett hogy minden erőnkkel rontunk rajta.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 13:47:06

@tibita: "A táborokban azért volt zsúfoltság, mert amig az Unió megkövetelte a hivatalos eljárást a tovább induláshoz, addig nem nagyon kapkodott az elbírálásokkal.
Magyarul úgygondolta elvannak itt a szerencsétlenek amíg a bürokrata vízfej valamit megálmodik, vagy kimazsolázza akik kellenek nekik, a többi behülyített, szerencsétlennel kezdjünk amit tuduk.
Persze az Unió töketlenkedése is a zorbán hibája"

Nekünk kellett volna elbírálni, nem az uniónak. Erre van a Bevándorlási Hivatal, ami már akkor is kevés volt amikor a menekülteknek híre hamva sem volt. És mi nem fejlesztettük és mi nem bíráltuk el és mi várakoztattunk.

Kicsit ovisnak tűnik ez a hozzáállás, hogy mindíg mindenért más a hibás.

tibita 2015.09.05. 13:57:45

@Ad Dio:

Ebben most maximàlisan egyetèrtünk...
Az európai fõkènt liberàlis "elit" most vizsgàzik (le) valòs problèmàk kezelèsèből.
Kàr, hogy ezeknek a gondoknak a nagyrèszèt a sajàt dogmàik ès az azok miatti tehetetlensègük szüli.

A következő pàr év parlamenti vàlasztàsai a megfelelő helyre fogjàk tenni őket Európa szerte, csak addig meg kell fizetnünk az àràt, hogy egy szimpla ön ès rendvèdelmi kèrdèst, levisznek "kutyàba" a piti, napi politika szintjère, amiben ők ugyan lubickolnak, csak sajnos az kèptelen a gyors, pontos megoldàsokra.

Tehàt mi marad nekik??
Mindennel amivel csak lehet, bîràlni azt aki tenni akar valamit a kènyszerhelyzetben ès igy elmondhatjàk, hogy làm ők is tettek valamit.....ügyes, csak ebben az esetben roppant àtlàtszó.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.05. 14:13:31

@Jean Sol Partre: Fontos államcél h a migránsok rosszul érezzék itt magukat, ez világos és helyes.

Tudományos libsizmus 2015.09.05. 14:23:26

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!:
Német megszállás elől menekülő afgánnak is jelentkezhetnek.

Tudományos libsizmus 2015.09.05. 14:27:36

@Ad Dio:
"Németországban a politikai menedékjogra jogosult emberek befogadásának nincs felső határa, ugyanakkor mindazoknak, akik nem szorulnak védelemre, vissza kell térniük a hazájukba – erősítette meg Németország álláspontját a német kancellár egy szombati lapinterjúban.

Angela Merkel a Berliner Morgenpost című lapban megjelent interjúban kiemelte, hogy Németországban az alaptörvényből következő „világos jogi alapokra" épül fel a menekültügyi szabályozás. A politikai menedékjog alapvető emberi jog, és ez a jog „nem ismeri a menedékkérők számának korlátozását" – mondta Angela Merkel a pénteken készült interjúban."

Forrás: Origo.

Nem vagyok biztos benne, hogy egy részük nem lesz visszaküldve. A német bevándorlási Beamter előtt ott vannak a világos szabályok, mi alapján kell intézkedjen. Ő nem azt fogja nézni, hogy ja, ezek a hétvégi osztrák határnyitással jöttek, akkor ők maradnak és kész.

tibita 2015.09.05. 14:34:55

@Jean Sol Partre:

Persze mert a frontexnek az Unionak nem is kell elfogadnia a kèrelmet?!

A magyar bevàndorlàsi hivatal csak arról dönthet Mo. kit fogad be ès a jelen esetben az èrkezők regisztràciója a feladata. Vagy szerinted Röszkèn döntenek arról hànyan mehetnek No.-baj???
Arról nem is beszèlve, lehet, hogy gyorsabb lenne a regisztràciò is, ha a tisztaszîvvel asszimilàlodni vàgyò jogkövető migràns, nem azzal kezdenè,pàlyafutàsàt, 6000 km-ről!!! vàlasztott megmentőjènek földjèn, hogy az összes okmànyàt elégíti, hogy ne lehessen azonosítani.
De ez is a zorbànhibàja mint az aszàly, utàna meg a vihar is......ki a naiv óvodàs??

♔bаtyu♔ 2015.09.05. 16:14:19

Érdekes Orbán facebook oldala. Csekkoljátok, tök jó olvasni.

♔bаtyu♔ 2015.09.05. 16:17:32

@Jean Sol Partre: Te most mit kínlódsz? Te ennyire nem látod, hogy az osztrákok még kevésbé képesek megoldani azt, amit te Orbánéktól követelsz?

Regisztráció nélkül nyomják át a tőlünk jövő tömeget a nagy testvérhez.

A bevándorlás ellen pedig egyértelmű, hogy a lehetőleg veszélyes kerítések és határvédelem véd. Ezen te mit problémázol? Nézd már meg Gyurcsány házikójának kerítését. Mit gondolsz, miért olyan, amilyen?

Mert szeretné, ha a vendégek a kapun érkeznének. Ez neked ennyire nem logikus?

♔bаtyu♔ 2015.09.05. 16:26:16

"Németországban a politikai menedékjogra jogosult emberek befogadásának nincs felső határa, ugyanakkor mindazoknak, akik nem szorulnak védelemre, vissza kell térniük a hazájukba – erősítette meg Németország álláspontját a német kancellár egy szombati lapinterjúban."

Most akkor szépen mindenkit odaküldünk, ha már a nevünkben beszélsz, te pedig eldöntöd ki marad a saját országodba és kiket fogsz a hazájába visszaküldeni, de nem rajtunk keresztül. (Majd megoldod)

6.Lепin 2015.09.05. 16:29:57

@Tudományos libsizmus: Pedig még szépen is szólított meg téged. Az ostoba fasz nem fejezi kellőképpen mekkora állat vagy.

6.Lепin 2015.09.05. 16:30:59

@♔bаtyu♔: Pedig igaza van. Téged már a jobbosok is megvetnek, te geciputtony.

6.Lепin 2015.09.05. 16:34:19

@Tudományos libsizmus: "Kerítés, fal, tűzparancs."
Mekkora állat vagy te KISZ titkár!

♔bаtyu♔ 2015.09.05. 16:34:30

@Csatos náci: Most végeztél az MSZP liftjében kisbuzi? Lassan kereshetsz másik liftet magadnak szarzsák.

Fidesz = nácigеcik 2015.09.05. 16:36:30

@Csatos náci: Tudod, hogy szeretem a szád? Hétfőn remélem vagy.

♔bаtyu♔ 2015.09.05. 16:38:13

@Csatos náci: Látom, már megint randid van gyurcsánycsicska. Aztán húzz bele geciláda.:))

tоpоrtyánzsóti 2015.09.05. 16:42:41

@Fidesz = nácigеcik: Ma reggel volt, biztosan lesz hétfőn is.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 17:13:33

@tibita: ezek szerint mégiscsak a plakátkampány a megoldás. Orbán _mindent_ jól csinált, az EU _semmit_, Orbán egy zseni csak hát a rohadék unió. Értem, ez is egy vélemény, elég egyszerű de legalább stabil.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 17:22:22

@♔bаtyu♔: tehát ha az osztrákok nemcinálják jól, akkor ők hülyék (hiszen EU), ha Orbán nem csinálja jól akkor ő zseni, mert ugyan neki sem sikerült de hát másnak sem.

Szerintem használj ilyen kerítést a telkeden meg a házad körül. Én inkább olyat használok, amin nem lehet könnyen átmenni.

Amúgy csak a tények cáfolnak téged, hisz az adatok mutatják, szart se ért a kerítés.

A plakátkampány volt az egyetlen hatásos tevékenység, ez látszik rajtatok.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 17:23:27

@Tudományos libsizmus: nézd, ha tőled csak ez a libsizés telik, ne várj többet.

gyalog.galopp 2015.09.05. 18:01:15

@Jean Sol Partre:
Akkor mért áll 30 km-es sor az osztrák határ előtt, napi 3-4000 -s tömeget hová teszik ?

Virág et. 2015.09.05. 18:23:13

@♔bаtyu♔: "Felejtsd már el b+, szerinted Gyurcsány vagy bárki más hogy oldotta volna meg? "

Most felejtsem el vagy ne? Ezt kérdezed, vagy kijelented.

Himnusz megy? :)

"Az a baj a magadfajtával, hogy mindent politikai szemüvegen keresztül néz "

Épp most dicsértem meg az idoljaidat. Már ez is baj?

"Több tízezer nyugatra törekvő bevándorló békés eszközökkel egyszerűen befolyásolhatatlan."

Bingo. Nem akarom a saját vállam veregetni, de mintha a kerítés első gondolata óta ezt szajkózom. Akkor még én voltam a hülye.

Ha sokan megindulnak, sz.rt sem érnek a szabályok, a kerítések, a falak.

"Gyurcsány vagy bárki más hogy oldotta volna meg?"

Te szerelmes vagy a Feribe, hogy mindenről ő jut eszedbe? Fogalmam sincs, hogyan oldotta volna meg, nem is érdekel nagyon. Az se, hogy mások hogyan oldották volna meg. Lehet jobban, lehet rosszabbul, lehet villamos. A jelenlegi kormányzatnak kell ezt a helyzetet megoldania: erre kértek és kaptak felhatalmazást. Ha nem megy, séta. Kifelé menet a lopott Rolexet és Audi-kulcsokat le lehet adni.

@midnight coder: Az élet felülírja a szabályokat. Az osztrákok és főleg a németek tudják, hogy uniós szabályok ide vagy oda, amikor minden világcsatornán az látszik, hogy a kisgyermekes családok skandálják, hogy Germany, akkor az emberek, akik rendelkeznek még ún. empatikus képességekkel (nem pszichopaták), azok nyomást fognak gyakorolni a kormányaikra. Egészsége társadalmakban. Ez történt most Németországban.

Hogy mi lesz ezután, azt nem tudom. Azt tudom, hogy erőszakkal nem lehet tömegeket visszatartani úgy, hogy közben ne változzunk át emberből sétáló szarrá.

gyalog.galopp 2015.09.05. 18:30:41

@Virág et.:

"kisgyermekes családok skandálják, hogy Germany, akkor az emberek, akik rendelkeznek még ún. empatikus képességekkel (nem pszichopaták), azok nyomást fognak gyakorolni a kormányaikra."

az biztos, például elzavarják a h.f.-ra

Jean Sol Partre 2015.09.05. 19:24:43

@gyalog.galopp: neked tulajdonképp mi a bajod?
Akiket most fogadnak azokat épp mi szabadítottuk rájuk egy kupacban. Én nem tudom, hova teszik őket, és ha sokkal több érkezik, lehet, hogy az már nekik is sok lesz.
De azt látom, hogy most egy éjszaka alatt többet csináltak mint a kormányunk hónapok alatt.

tibita 2015.09.05. 19:53:28

@Jean Sol Partre:

Hát ahogy átpattintotta,a lagnagyobb pofájú osztrákok térfelére a bizonyítás lehetőségét, akik most épp korábbi álláspontjukat hirtelen feladva, egyszeriben valahogy szintén nem regisztrálják a migránsokat, hanem egy vacsora és éjszaka után már viszik is a német határhoz őket, bizony minimum helyesel az akinek van egy maréknyi sütnivalója.

Mutogatsz itt valami "látvány" menekült központot......mekkora is???
2-300 fős, nagyon szép, csak amikor majd tőlük is elkezdik számonkérni a regisztrálást, meg az elbírálás kivárását és a mostani precedens hatására már naponta 10-15-ször annyian érkeznek, sőt a németek is elkezdik majd visszaküldeni a nem háborús menekülteket és a nem szíreket, ami ennek a tömegnek kb. 75-80%-a akkor mire lesz ez elég?!

Tudod te is....semmire, de jó PR fogás a nyájnak....abban nagyon jók, csak van az a kis alapprobléma, ugye, amiben ők is teljesen tehetetlenek.
A tetejében nekik volt rá pár hónapjuk, látva hogy jártunk, azzal a hordával, amit addig sehol, senki nem próbált megállítani.

Köszönjük az "óriási" segítséget, a nagy semmit, meg a nagyképű bírálatokat, de ettől kezdve érdeklődve figyeljük az erőfeszítéseiket és a humánus megoldásaikat az irányithatatlan, behergelt, a hivatalos eljárással teljesen szembeszegülő menekültekkel.

Micsoda szimpátia tüntetések lesznek.... a tényleges, teljes, szögesdrótos határzárért Bécsben 2-3 hónap múlva!

De semmi gáz, neked akkor is lesz mantrád....miért nem készült el a zorbán másfél óra alatt a 170 km határzárral.
Ami különben, ha elkészül, az egyetlen megoldás a mindenféle kontrol nélküli beözönlésre.(lásd; 40 évig elég jól müködött, amikor még szocialisták voltatok, nem ballibek)
Kórusod megvan hozzá, hisz a Szakasits unkoka, meg a selát
-sehall Tóbiás, még augusztusban is azt mondta, nincs is migráns válság.

Hja kérem, nagy áldás az aranyhal memória........bár a lényeget azért sikerült bevésned: a zooorbááán!!!!

gyalog.galopp 2015.09.05. 20:14:20

@Jean Sol Partre:

Az a bajom, hogy a büdöstalpú sógoréknak naponta 4-5 ilyet kellene felhúzniuk, egyébként meg, ha kell nekik a migráns, jöjjenek el értük.
Holnap egy ilyen migráns lesz a HR főnök nálad, akkor versenyezzél.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 20:23:01

@tibita: jól érzem, hogy téged a káröröm megvígasztal?

Jean Sol Partre 2015.09.05. 20:31:30

@tibita: ráadásul ezzel elismerted, hogy Orbán intézkedései szart sem érnek, csak örömködsz, hogy biztos másnak is rossz lesz, vagy rosszabb.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 20:32:15

@gyalog.galopp: hát hózzanak, ha akarnak. Ők legalább ennyit tudnak. Hol vannak a mi eredményeink?

gyalog.galopp 2015.09.05. 20:38:59

@Jean Sol Partre:

elég botorság az ilyen babérokra vágyni, inkább egy stadion

Jean Sol Partre 2015.09.05. 20:44:58

@gyalog.galopp: bármilyen eredményre gondoltam a menekültkérdésben. Csükkent a számuk? Megállítottuk őket? Regisztráltuk őket? Elláttuk őket?

Bárhonnan nézem, a nagy büdös semmi.

Ez a nagy véderőmű, nézd meg te is: img.444.hu/D_KZG20150905016-1.jpg

tibita 2015.09.05. 21:00:55

@Jean Sol Partre:

A gyenge kóstolgatási kisérleteiden kívűl az érdemi részekre is reflektálhatnál már...

Mondjuk arra, hogy ezekből a sógoroknál ugye, "hegyekben" álló mobil táborokból mennyit kaptunk, amikor szabályosan lerohantak minket, a mindenféle azonosító okmányaikat megsemmisítő, kezelhetetlen és követelőző tömeg.....na mennyit???

Pedig ugye itt az Unió határa a Magyar déli szakasz, amit tetszik-nem tetszik támadás ért.

Te minek neveznéd, hogy az osztrákok részéről nem segítség jött,hanem diplomáciai jegyzékek meg, beszólások.
Az nem kárörvendés ugye, hogy páholyból nézték ahogy az úníós tagtársukat lerohanják......
(Ja, elnézést, küldtek három rendőrt akik annyit segítettek a keletinél, mint három molylepke!)

Kezdenek fogyni az érveid.......előre szólok, tudom a menetrendet, mindjárt jössz a náci, rasszista, homofób vádakkal, kössz neee!
A témában, ha halhatnánk valamit !

gyalog.galopp 2015.09.05. 21:01:59

@Jean Sol Partre:

A büdös, az a hullaszállító kamion, az büdös, szerencsére idáig csak egyet találtak. Találhatnának naponta egy tucatot is, kerítés határ ellenőrzés, csempészelfogás nélkül.
Neked ez semmi?

Bell & Sebastian 2015.09.05. 21:32:12

@tibita: Azért a csiki-csukiban (malom) mi is partnerei vagyunk a Gest apónak és -anyónak.

És tényleg nem jól áll a szénánk, mert nem túl fifikásan mentünk neki a feladványnak, hanem úgy, ahogy szoktunk, bátran, de vakon.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 21:55:53

@tibita: "Mondjuk arra, hogy ezekből a sógoroknál ugye, "hegyekben" álló mobil táborokból mennyit kaptunk, amikor szabályosan lerohantak minket, a mindenféle azonosító okmányaikat megsemmisítő, kezelhetetlen és követelőző tömeg.....na mennyit???"

Talán őppen annyit amennyit kértünk?

nem pont a miniszterelnök úr maga mondta, hogy nem kérünk segítséget? nem pont ő hiányzott az összes nemzetközi egyeztetésről? nem pont ő mondta, hogy megoldjuk egyedül?

És nem pont arról beszéltél eddig, milyen zseniális és mennyi eredményünk van? Ebből mostanra annyi maradt, hogy nem kaptunk segítséget. És az én érveimet kevesled :)

Bell & Sebastian 2015.09.05. 22:07:48

@Jean Sol Partre: Ne örülj koma, ha Gyurcsány megúszta, Orbán is meg fogja, bármi történjen is, ebből neked pénzed nem lesz, ha a bikának szurkolsz.

Hogy pontosan mi a feladata Orbánnak? Az is lehet, hogy kirúgják az egész gombfoci-csapatot a Púnijóból és másik, jelentősebb szerepet kap.

Mivel egyikünk se jár olyan helyekre, ahol ezeket a fontos kérdéseket eldöntik, ezért ne is reménykedj a szerencsédben.

Nézd a showt és tanulj, hogy legközelebb ne tudjanak csőbe húzni.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 22:25:24

@Bell & Sebastian: örül a fene. Sajnos igazad van.

Remélem, legalább egy nappal a kirúgás előtt megtudom, hogy a határ jó oldalán legyek.

Bell & Sebastian 2015.09.05. 22:33:06

@Jean Sol Partre: Máshol se jobb, legföljebb könnyebb. Egy magyarnak nem sok fogalma van lehet a diktatúráról, mert még nem tapasztalta, másrészt észre se venné, ha megadnék neki 3 évente a betevő béemwéjét.

Ezeket se érdekli más, mint a nyugdíjuk és az utolsó kakijuk állaga.

Dániel Galsai 2015.09.05. 22:41:29

@wolves84lb: Vicces vagy! Ez egy szép, klasszikus kelet-európai betegség: nyugaton minden jó, minden szép, ott mindenki kulturáltabb, ott mindenki okosabb...
Ez még a szocializmus idején érthető volt, de azóta eltelt 25 év és az EU tagság óta is 11! Ideje lenne kigyógyulni az álom-betegségből!
Hogy konkrétan válaszoljak a kérdésedre (ha már Te egy hosszabb "helyzetelemzésre" egyetlen ellenérvet sem hozol...): aki egy kicsit is figyeli az EU vergődését, az látja, hogy szinte semmi sem stimmel!
A különféle mezőgazdasági kvóták igazságtalanok, az EP bukott politikusok menhelye, a döntések jobban pártpolitikai alapúak, mint a mi sokak által átkozott parlamentünkben, egységes külpolitika nincs (talán nem is lehet...), a "nagyok" lenézik és kizsigerelik a "kicsiket", és közben mindenféle álszent álliberális közhelyeket pufogtatnak... A végletekig cinikus Amerika röhög rajtunk és kényelmesen hátradől...
Az hogy Merkel "tánti" először kijelenti, hogy befogad minden szírt (miközben Törökországban nagyüzemi módon gyártják a hamis szír papírokat...!), aztán másnap megpróbálja letagadni, az tökéletesen illeszkedik a zenélő tyúk ketrec és az uborka görbülete "EU szellemiség" témakörébe...
Ne nézz nagyképűnek, de ebbe a "kettős mércés" bagázsba akkor sem vállalnék szerepet, ha kérnének... Pedig hidd el, csak kelet-Európában sok tízmillió ember van aki átlátja, hogy mekkora csődtömeg ez az egész, Merkelestül együtt!
Remélem a válaszom kielégítő volt!

Jean Sol Partre 2015.09.05. 22:50:10

@Bell & Sebastian: Bő 20 évig benne éltem, igaz az a vége volt, de azért vannak fogalmaim. Elég sokat dolgoztam külföldön, szóval arról is. Leginkább családi okokból maradtam, de létezik olyan ami felülírja ezeket.

Afelől meg nincs kétség, hogy mi lenne itt, ha már nem lennénk eu.

Bell & Sebastian 2015.09.05. 22:59:32

@Dániel Galsai: Az ok-okozat valóban az, hogy a Merkel-félék felragasztanak 51. csillagnak az amerikai lobogóra minket, az amerikai életszínvonal és túlélésűk érdekében.

A saját túlélésükhöz pedig a fogyatkozó szavazóbázist kell megerősíteniük, erre valók a bevándoroltatottak.

Magyarán: az uniós libsik és Amerika közös projektjének levesében vagyunk a döglött légy, legalábbis Magyarországon így adják elő.

De eközben napi 3.000 újdonsült hívő sétál be a nyitott ajtón, valahol mi is bűnrészesek vagyunk.

Másik csapatba pedig lehetetlen átigazolni, erre való az ukrán korridor.

És itt ér össze az egész kutyaszar rövidtávon, hosszútávon pedig ki tudja, mi jön? Háború, csak mikor, ez a kérdés.

tibita 2015.09.05. 23:00:41

@Bell & Sebastian:

Ebben egyetértünk!

Ez igy egy nagy ki nevet a végén játék kezd lenni, vagy az oviban, max alsó tagozatig játszott, leülős, kinek marad szék "derbi".
Erre képes ma az Uniós elit.....
Olyan szabályokat kérnek számon egymástól, (schengen, dublini szerződés) a "sz@r"emelkedésének, terjeszkedésének és szeretem-nem szeretem szempontok függvényében, mikor-kitől, amelyeket évi pár ezer emberre, nem milliós tömegekre terveztek.

Amig nem jönnek rá, hogy villámgyors új szabályokra, törvényekre, eljárásokra és közös fellépésekre van szükség, nem is lesz változás.

Amig például nem teszik egyértélművé, hogy aki nem háborús menekült, az ne is induljon el mert nincs értelme, addig a tömeg csak özönleni fog, föleg ha azt látják, hogy egy kis hőzöngéstől összeszarják magukat a politikusok, a széplelkek meg még támogatják is őket.
Miért ne indulnának, hiszen ezzel szinte hívják őket.
Ennek hullámnak a 70-80%-a nem háborús menekült, nem is szír. Tehát jelen állapotok szerint semmi helye itt.
(bár ezt sem értem, ha már, miért csak a szírék, az afgánoknál lassan 40-éve van olyan háborús helyzet mint a szíreknél 3 éve)

Igenám, csakhogy a dolgok tisztába tételéhez el kellene kezdeni hazaküldeni a jogosulatlan próbálkozókat.
De persze amig a világsajtó fotósai összeverekednek, hogy lefotózhassák amint a sinekre fekszik a feleségével a migráns és mint az élve nyúzott malac sivalkodik amikor regisztrálni akarják vinni, ami úgye a szabályok szerint alapvető kötelessége lenne a befogadásért, addig senki nem mer lépni, reszketve a PR visszhangtól és a következő választásoktól.
Pedig sokkal nagyobb politikai földrengést fog okozni amikor kiderül, hogy ez az "egyet megyek-egyet lesek" bénázás milyen veszélyeket generál.
Az únió "nagyjai" egyenlőre ezekben %-os kvótákban gondolkoznak.
Röpködnek a %-ok alapján kiszámított "csak" számok, miközben senkinek fogalma sincs, hogy 2 vagy 15 millió %-airól beszélünk.
Mialatt egy béna, másnap visszaszívott politikusi nyilatkozatra 3 millióan indulnak azonnal útra Damaszkusztól Röszkéig, bocs, most már Nickelsdorfig
Kb ez a helyzet most.......éppen a sógoroknál pattog a labda, de ez akár holnap változhat, csak sajnos ez olyan meccs, aminek így nem lehet győztese és a végén mindenkinek keserű lesz a szájíze, még azoknak is akik végül maradhatnak.

Bell & Sebastian 2015.09.05. 23:04:54

@Jean Sol Partre: Ez is csak attól függ, ki lenne a szponzorunk? Ez az ország kisebb népességű, mint egy világváros, nem automatikusan tragédia a kilépés.

Szerintem ők jobban sírnának, mint mi.

Bell & Sebastian 2015.09.05. 23:11:00

@tibita: Meg kellene érteni, hogy az Uniót pillanatnyilag a Goldman Sachs irányítja az emberein keresztül. Úgy kerültünk a hálójukba, hogy miután bebuktatták, olcsón felvásárolták az egészet és azóta ők dirigálnak.

Mint ahogyan az övék az Arab Tavasz, Ukrajna, Szíria és minden hely, ahol csak buli van, aki csak visszakérte a lóvéját tőlük, mind meghalt.

Ujjmozdulatra átmegy 10 millió ember onnan ide.

Ennyi a történet.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 23:14:59

@Bell & Sebastian: hát az a 24 év a másik csapatban elég volt, ott én már nem szeretnék mégegyszer.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 23:16:32

@tibita: "Amig például nem teszik egyértélművé, hogy aki nem háborús menekült, az ne is induljon el mert nincs értelme, addig a tömeg csak özönleni fog, föleg ha azt látják, hogy egy kis hőzöngéstől összeszarják magukat a politikusok, a széplelkek meg még támogatják is őket.
Miért ne indulnának, hiszen ezzel szinte hívják őket."
"Igenám, csakhogy a dolgok tisztába tételéhez el kellene kezdeni hazaküldeni a jogosulatlan próbálkozókat."

Na ebben például egyetértünk.

Ad Dio 2015.09.05. 23:27:02

@Tudományos libsizmus:

Ha komolyan veszik a szabályaikat, akkor a nem menekült vagy menedék státusú emberek már ma is százezres tömeg.

Ekkora tömeget nem LEHET kitoloncolni. Még évek alatt sem.

Ráadásul nincs is hová...

Bell & Sebastian 2015.09.05. 23:32:13

@Ad Dio: Ezért nem botorság a gondolat, hogy ágyútölteléknek jó lesz -alapon maradhatnak.

A libsik nem harcolnak, azok már régen bugyira váltottak.

Ad Dio 2015.09.05. 23:41:03

@Bell & Sebastian:

Nem feltételezek itt sem tudatosságot. Egyszerűen csak ekkora tömeggel csak nagyon durva kényszerintézkedésekkel lehetne egy kitoloncolást végbevinni (leginkább is úgy sem). Az meg jelenleg nem fér bele az európai viselkedési kódexbe.

Aki belép az EU-ba, az szerintem zömében maradni is fog.

A megoldást csak a távoltartás, illetve a menekülteljárás határon kívüli lefolytatása jelentheti.

Tudományos libsizmus 2015.09.05. 23:43:54

@Bell & Sebastian:
Hát igen. Ha azt vesszük, hogy 200 ezer fő a teljes német hadsereg, akkor akár jól is jöhetnek nekik a kemény kötésű fiatal férfi bevándorlók. Aki szépen elgyalogol Budapestről Bécsbe, vagy legalábbis úgy indul neki, hogy most Bécsig gyalogol, az már majdnem egy alapkiképzés. Az amerikai hadseregben sem sok fehér legénység van.

Tudományos libsizmus 2015.09.05. 23:45:48

@Ad Dio:
"... illetve a menekülteljárás határon kívüli lefolytatása jelentheti."

Jó, kösz. Most esett le, mi az értelme, a határon kívüli eljárásnak.

Bell & Sebastian 2015.09.05. 23:48:21

@Ad Dio: De addigra már százezrek fognak kódorogni, többségük papírok nélkül.

Ilyen méretekben hiba lenne az értelmetlenségre kenni a folyamatot, mert igenis pontosan megtervezett minden lépése, ezért vannak látszólagos szünetek a fázisok közt, amikor nem történik semmi, pedig csak arra várunk, hogy beteljen a fokozat és elérjük a következő fázist.

Ez egyáltalán nem összevisszaság, amit látunk, hanem jól megtervezett kompozíció, amiben mindenki eljátssza a saját szerepét, így mi is.

Csak mi -egyelőre- nem látjuk az értelmét, de sejtjük.

Bell & Sebastian 2015.09.05. 23:53:36

@Tudományos libsizmus: Sokkal egyszerúbb lenne, ha a helyszínen toboroznának. De motiváltság nélkül szart se érne az egész.

Azért előre szólok, mielőtt még bárki beleszeretne ebbe az elméletbe, nem biztos, hogy igaz.

De azért én kinézem a vén kecskékből, hogy nem adják könnyen a lopott holmit és bármire hajlandók azért, hogy megtarthassák.

tibita 2015.09.06. 00:04:22

@Jean Sol Partre:

Melyik nagyformátumú, körültekintő egyeztetésre gondolsz, ami előtt a magyar flottát kérték a földközi-tengeri ellenörzésekhez???

Vagy amelyiken cserébe egy talán esetleges segítségért a %-os kvótát akarták lenyomni egész kelet-európa torkán mikor senki nem tudja 2 vagy 15 millióról beszélünk estleg többről, mivel a világban most is van vagy 20-30 háborús, polgárháborús helyzet.

Ez az volt ugye, ami után jött az "átgondolt", exhas, senkivel nem egyeztetett Merkel nyilatkozat, amit másnap helyesbített ugyan, de hatására, napi 1000-ről 3000 fölé is emelkedett a zöldhatáron átlépők száma, ami ugye nem számottevő, gyökeres változás a helyzetben?
Ami után naponta kértük a német követséget, hogy tisztázzák a menekültek előtt is a valós álláspontjukat? Valahogy nem sikerült, cserébe kaptunk nezetközi média segítséget, hogy "aljas" módon, egyedüliként az Unióban betarjuk a szabályokat, a "jogkövető" békés, türelmes migránsokkal szemben.

Csak,hogy ezeket se felejtsük már ki a képletből..... a nagy megazorbánozás közben!

Jean Sol Partre 2015.09.06. 00:36:11

@tibita: "Melyik nagyformátumú, körültekintő egyeztetésre gondolsz"

Nem pont attól lett volna nagyformátumú, hogy megjelenik rajta a mi zsenink és kiokosítja a megjelenteket?

Abban megegyezünk, hogy az eu vezetés úgy ahogy van csődöt mondott, az egyetlen különbség ez ügyben az, hogy szerintetek Orbán viszont mindent kurva jól csinált. Tehát nem én Orbánozok, ti mondjátok, mekkora ász. Én az eredményekre lennék kíváncsi, te meg most már sokadjára csak a kifogásokat sorolod.

tibita 2015.09.06. 00:43:09

@Jean Sol Partre:

Szerintem ez pont egyolyan téma, amiben el kellene felejteni a politikát, mert ez egy szimpla ön és rendvédelmi kérdés.

A zorbánt és gittegyletét annyi mindenért lehet b-sztatni, de szerintem, ez egy olyan ügy amiben az fogja a legkisebbet szívni, (mert mindenki szívni fog) aki utoljára "pislog".

Ezért idegesítő számomra, hogy sokan nem látják, itt a politikai harcnak nincs helye.
Ebben az országban ezzel a történelemmel, nem lehet szavazatokat szerezni a szinte korlátlan bevándorlás támogatásával.
Akkor, mire is játszik a komplett ballib ellenzék ? Megint elszámolták magukat? Vagy már minden mindegy (nekik)?
Minél nagyobb a baj annál jobb? Vagy már megint, (még mindig) a külföldi érdek fizet jobban? (Mint töbszáz éve a magyar történelemben)

Jean Sol Partre 2015.09.06. 01:01:01

@tibita: még mindig nem érted. Engem az zavar, hogy rosszul csinálja. Bárhonnan nézem, ha liberális szemmel akkor is, meg ha jobboldali szemmel akkor is. Se értelmesen kezelni nem tudja akik itt vannak, se távol tartani az érkezőket.
Ehhez képest óvodás hisztivel olyan jól elszórakoztatja a rajongóit, hogy öröm nézni, csakhogy a menekültkérdésben a rajongók le vannak szarva, ez itt egy olyan probléma, amit meg kellene oldania valakinek.

Jean Sol Partre 2015.09.06. 01:02:36

@tibita: a ballib ellenzéket meg felejtsd el, olyan nem létezik. Nincs, szublimált, nem ellenfél, nem velük küzdesz.

tibita 2015.09.06. 02:50:46

@Jean Sol Partre:

Nyugi nézz már körül egy kicsit....

Tehát akkor megegyezünk, hogy az Uniós vizfej megbukott az ügy kezelésében, mert :
1; nem hoz új törvényeket a rég megbukott schengeni és dublini szerződések helyett, amit képtelen betartatni a menekültekkel
2; nem erősíti meg a határait.
3 nem küldi haza a kamu menekülteket.

Na most nézzük a zorbánt:

1; új, szigorított idegen és határrendészeti törvények és bár a sereg bevetését rend és határ védélemre, megfúrta az ellenzék, de sajnos meglesz az.
(újabb öngól az ellenzéktől, mert még pár randalírozás oda, vagy később visszafelé és máris ők a hunyók)

2 ;építik a teljes határzárat ami az egyetlén valós megoldás és müködni is fog ha elkészül. Amit mostanában mutogatnak az még csak a "kisöccse", a véglegesnek
Bár lesz ajvékolás a jogvédőktöl, de novemberre szerintem ez már a kutyát sem fogja érdekelni.
3;ezzel nem kell egyenesben foglalkoznia mert nem célország vagyunk. Nálunk napi 10 órát kell dolgoznia a fél országnak annyi pénzért, amenyit No. ban segélyként kapnak, de pl, a dán segély még ennek is a duplája....ez már a nagyon kiszolgáltatot, életükért küzdőknek nem olyan tetszetős.
Sose gondoltam, hogy ebből lesz egyszer még előnyünk.
Nekünk a visszafelé forditott, csalódott frusztrált tömeggel lesz gondunk, ahogy arra már az 1; pontban kitértem.

Na, igy összevetve mi is a gondod?

Arról most ne is beszéljünk, hogy összegründolta a V4-ek egységes kiállását a kvóta renszer ellen, amihez rohamosan fognak csatlakozni a románok, görögök, a balti állámok de spanyolország és olaszország is ahol már megvolt az első migráns rablógyilkosság, csak ezen valahogy nem rugózik annyit a média.

Szerintem nincs ez még lefutva, és a zorbán sincs annyira egyedül ahogy ezt szeretné ábrázolni az "objektív" ballib agytröszt.

Nem látok mást aki bármilyen érdemi lépéssel vagy csak elképzeléssel is előállt volna, az idióta és teljesen bizonytalan kvótarenszeren kívül ami nemhogy visszafogná, de bíztatja a próbálkozókat.

Nekünk lehet,hogy ez van megírva, megint a magyarok fogják megállítani a muszlim áradatot európa ajtajában, cserébe a "sok jóért" amit kaptunk.

Jaaaj, és micsoda párhuzamok is.....

Tudtad, hogy esett el Nándorfehérvár tulajdonképp harc nélkül?
A roppant kiélezett politikai harcban, a Magyar Koronáért, nem jutott hónapokig pénz a lényegre, a védők zsoldjára, akik megunták és haza mentek, védtelenül hagyva a várat a törököknek

Budát meg úgy, hogy bekéretkeztek baráti városnézésre párszázan, majd kitüzték a félholdas lobogót és közölték,hogy "einstand" persze akkor is volt aki boldogan beengedte őket.

Ad Dio 2015.09.06. 07:56:49

@Bell & Sebastian:

Legyen igazad. De én nagyon erősen kétlem hogy a folyamatok kontroll alatt zajlanak. Európa vezetői rongybábok akiket a történések rángatnak.

Bell & Sebastian 2015.09.06. 08:40:41

Ma reggelre kijózanodtak a dájcsok, fordul a szél. Lekerültünk a főcímlapról, a CSU (csu-csu) kritizál és Strauß amcsi ügynök volt Adolf alatt, Cameronnak max. 15 e. menekült kell.

Cirkusznak vége. Kérdés az, mennyit nyomnak le a mi torkunkon?

Bell & Sebastian 2015.09.06. 10:20:44

„Áldott az Úr, az én kősziklám, aki harcolni tanítja kezemet, hadakozni ujjaimat.” / Zsol.: 144:1 /

www.welt.de/politik/ausland/article146066717/Eine-Waffen-Inschrift-soll-Islamisten-fernhalten.html

Transzatlanti kooperáció: Heckler & Koch - Kereszteslovag

Ami egy baromi jó fegyver, volt szerencsém.

Jean Sol Partre 2015.09.06. 11:59:19

@tibita: az a gond, hogy már mióta beszél ő is arról, hogy menekültveszély van és ti si milyen büszkék vagytok rá, hogy milyen korán felismerte, és amiket te sorolsz, azokat vagy 1-2 napja tette meg, vagy majd csak fogja. Mostanáig csak pofázott, plakátozott és lukas kerítést épített, rontotta az ország hírnevét, hangulatát, kapcsolatait. Mindezt rengeteg pénz elköltésével folyton kapkodva és iszonyat hiszti keretében tette ez a géniusz.

Ígéretekkel és reménnyel tele a padlás, én úgy hiszem hogy a felsorolt pontjaid ugyanúgy beváltatlan ígéretek maradnak mint az összes eddigiek, vagy még nagyobb katasztrófát fognak okozni. A hadsereg bevetése röhejesnek tűnik, a most elfogadott törvény meg majd a civil szervezeteknek meg a fidesz gazdasági konkurrenciájának fog inkább gondot okozni, nem a menekülteknek.

Ne legyen igazam, de a tapasztalat ezt mutatja.

tibita 2015.09.06. 16:51:21

@Jean Sol Partre:

Aha.....szóval már akkor is beszélt a problémákról amikor (még augusztusban is!!!) a ballib ott tartott, hogy nincs is migráns válság.

A napokban, amire tovább eszkalálódott a probléma már át is vitték az új törvényeket és gőzerőkkel építik a határzárat.......hol is tart ez alatt a csodálatos európa????
Fejükkel a seggükben totyorognak egyhelyben és tétlenül nézik, ahogy lerohanják őket....
A legsunyibb osztrákok, akik két hónapig kritizáltak, szapultak minket, regisztráció, elbírálás nélkül tolják át a német határra a migránsokat, tehát Mo-val ellentétben, megsem próbálják lassítani az áradatot, vagyis Szerbiávál, Macedóniával kerültek egy ligába, de még ma is Magyarországra ugat....

A kerítés miatt ne aggódj, oktober, novemberre teljesen elkészül, tehát kb. mire az uniós faszfejek kihúzzák a fejüket a seggükből, hogy elkéne kezdeni legalább a mutogatás helyett beszélni a "lehetségesteendökütemezéséneksorrendjéről", addigra kész, müködő megoldása lesz Magyarországnak, megint csak lekörözve a vízfejet.
A sereg bevetéséről majd november december környékén hallgatnám meg a véleményed, amikor ennek a békés, türelmes, jogkövető tömegnek a 70-80%-át, kezdik kib@szkodni a németek és jönnek Mo felé, Bécs meg mondjuk már ég!

Gigantikus baklövést csinál az ellenzék, beleesik a saját vermébe, a bármiteszazorbánnekünkazellenkezőjaajó politikával,
olyan oldalra sodródott, amivel csak szavazatokat veszíthet....a Parlamentből is ki fognak szorulni!

Jean Sol Partre 2015.09.06. 17:04:21

@tibita: még mindig a ballibeken rúgózol és mások töketlenségéről beszélsz. De a kibaszott eredményeket nem sorolod. Majd, október, november, ...

"megint csak lekörözve a vízfejet"

mikor körözte már le???

Jean Sol Partre 2015.09.06. 17:05:32

@tibita: "Gigantikus baklövést csinál az ellenzék, beleesik a saját vermébe, a bármiteszazorbánnekünkazellenkezőjaajó politikával,
olyan oldalra sodródott, amivel csak szavazatokat veszíthet....a Parlamentből is ki fognak szorulni! "

Szuper, és? Ennyi a cél?

tibita 2015.09.06. 21:04:48

@Jean Sol Partre:

"Super, és ? Ennyi a cél?"

Ja, parlamenti demokráciában nem a parlamentben maradás a célja a ballib pártoknak??? Hát nem mondom jól csinálják......
Nocsak, fejtsd már ezt ki egy kicsit bővebben!
Radikalizálóduk, radikalizálodunk, esetleg vissza a gyökerekhez.....a mesés földalatti mozgalomhoz? Jó kis zavarkeltés, bomlasztás, amig eljő a szent világforradalom?
Akkor, vehetjük ezt a kamumigráns-csókolgatást az utolsó kisérletnek?!
Ha már így is a szélső pótszékekre ültettek benneteket a parlamentben ezek a hálátlan magyarok akiket sajnos nem lehet lecserélni ebben az országban, most megpróbáljátok legalább egy kicsit higítan jóféle békés muszlim vérrel?

Csak kérdezem......

Bell & Sebastian 2015.09.06. 21:25:34

@Jean Sol Partre: Szerintem rosszul gondolkodsz. Amerika létrehozott egy fekete lyukat, vagy örvényt, ami már berántotta az oroszokat és majd megy utána szépen sorban a többi is, például Európa.

Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a jó oldalon vagyunk, sem arról, hogy ezt így, ebben a formában bárki is túlélheti ezen a kontinensen.

A vergődés jogát attól, aki ezt előre látja, ki vitatná el?
Szépen felsorokazunk annak biztos tudatában, hogy elbukjuk?

Lehet persze itt pocskondiázni Putyint, csak semmi értelme, mert nem ő idézte meg a Sátánt.

Jean Sol Partre 2015.09.07. 09:00:53

@tibita: most komolyan nem létező dolgokról akarsz eszmét cserélni? Leszarom a ballib ellenzéket, már mondtam. Ha téged kielégít, hogy belőlük megmaradt kis kupacokon ugrálsz, ám tedd, de másokat ne fárassz vele, nem is ez a téma.

Jean Sol Partre 2015.09.07. 09:06:36

@Bell & Sebastian: azt hiszem, Putyinról nem egyezik a véleményünk, én nem hiszem, hogy kibújt a KGB-s bőréből. Nyilván Amerika sok bajt okozott és okoz, de Putyin korántsem ártatlan bárány, sőt.

Én ideológiailag nem vagyok elég képzett, megelégednék azzal, hogy a családom viszonylag normális országban és rendszerben élhetne. Oroszország nem az, és ha az ő vonzásterébe kerülünk Magyarország se válhat azzá soha.

Bell & Sebastian 2015.09.07. 10:28:27

@Jean Sol Partre: A moszkvai vállalkozó családja Svájcban él (vagy Spanyolországban / Olaszországban) és apuci velük tölti a hétvégét, szabadságát, az ünnepeket és üresjáratokat.

Természetesen ez nem általános és csak addig volt így, amíg be nem verték a... kirakatot, de nem is álom csupán.

Ott se mindenki a tajgában csapkodja a szúnyogokat, vagy a kerti budin ülve a legyeket, mint nálunk, most.

tibita 2015.09.07. 10:52:03

@Jean Sol Partre:

Értem, tehát, neked semmi közöd hozzájuk, csak betűről betűre fújod itt a hülyeségeiket......ha te mondod, akkor biztos így van.

Eredményeket kéred számon???
Ha neked az nem erdmény, hogy Mo-n oktoberre már kész a teljes határzárhoz szükséges műszaki háttér és már ma megvannak ahhoz az új törvények, hogy hatásosan el lehessen járni az illegális bevándorlókkal szemben, mialatt a nagy uniós agytröszt az idóta tötymörgésükkel, meg az agyrém kvótavergődésükkel, jóformán milliókat, külön hivogat, akkor a hiba nem az én készülékemben van.

A nyugati (persze ballib) sirámokat ne szívd mellre, mert nem olyan egységesek még a németek sem.....ott is csak addig hisztizik a média, amig oda nem érkeznek tömegesen a békés kempingezők és akkor jönnek csak a gondok...
Se kezelni, se a jogosulatlanokat megfordítani, se aszimilálni nem fogják tudni őket.

Az egész kamumédia balhé azért van, hogy lenyomják a nyugati emberek torkán a menekülteket fenyegető kamuveszélyel és a zorbánozással amit ők sem akarnak!
Eddig működött, csak most már odaértek!
(Ja eddig sem, bocs, már 200 !!!! tervezett bevándorló tábort próbáltak meg felgyújtani No-ban)

Lesz itt még fordulat, barátom!!!!

Lesz itt még szépen, illedelmesen felkérve Mo. hogy mégis csak legyen szives megállítani bármi áron az "acélhordát" (tudod, Daszkuszi) és fogja azt a kerítés vállvetve védeni német határvadász, osztrák zsandár és magyar katona....

Szóval, ezt nevezem én a vízfej lekörözésének.....

De szertnék hallani tőled is valami megoldás "csírácskát", mert eddig a zorbánozáson kívül csak a jogosulatlanok hazaküldésében értettünk egyet

tibita 2015.09.07. 11:03:12

Bocs, csak rohantam.....
Tehát, a zorbánozáson kívül semmi, csak a jogosulatlanok hazaküldésében értettünk egyet.

Jean Sol Partre 2015.09.07. 11:27:31

@Bell & Sebastian: Oroszországot személyes érintettség miatt elég jól ismerem.
Ha már a családomat Svájcban tudom, hát inkább én is élnék ott velük. Oroszországban semmiképp.

Jean Sol Partre 2015.09.07. 11:39:42

@tibita: szerintem én nem akarok veled egyetérteni :)

"Eredményeket kéred számon???
Ha neked az nem erdmény, hogy Mo-n oktoberre már kész a teljes határzárhoz szükséges műszaki háttér és már ma megvannak ahhoz az új törvények, hogy hatásosan el lehessen járni az illegális bevándorlókkal szemben"

Kész lesz, hatásos lesz, jó lesz, lesz, lesz, lesz...
Mióta tudjuk, hogy jönnek a menekültek? Hány "intézkedés" történt azóta? Azoknak bármi eredménye?
Mert amiket sorolsz, azok csak remények, majd meglátjuk, mi lesz. Egyelőre annyit értünk el, hogy a nagy melldöngetés után a nálunk kialakult válsághelyzet miatt másoknak kellett segíteniük rajtunk. Közben hazudtunk egy kicsit, meg mutogattunk mindenkire, és közben totális impotenciáról tettünk tanubizonyságot, mármint államilag. Hiába mondja Szíjjártó, hogy Orbán farka a legnagyobb, ha egyszer petyhüdt. Ez az, ami kézzelfogható.

Kivétel a valódi civil társadalom, akiknek maximum respect, végre az állam csöcsén csüngők helyett megjelent a valódi is és tökéletesen helytállt. Számomra ez a nagy eredmény, de ez azért nem dicséri Orbánt.

Bell & Sebastian 2015.09.07. 11:42:19

@Jean Sol Partre: Nem szeretkezni akarunk, békében kereskedni.

Jean Sol Partre 2015.09.07. 11:54:29

@Bell & Sebastian: hát pedig akkor már inkább az orosz nők :)

Bell & Sebastian 2015.09.07. 12:55:26

@Jean Sol Partre: Szűkítsük Szt.Pétervárra és megegyeztünk.

tibita 2015.09.07. 23:33:34

@Jean Sol Partre:

Rajtunk segített valaki is ??? Magukkal csesztek ki!
Ettől b@lfasz lépésüktől indultak meg Damaszkusztól Röszkéig, pardon már Münchenig újabb százezrek. Ettől kezdve állítsa meg őket valaki.....már tudják a forgatókönyvet, hisztizünk egy kicsit, továbbra sem tartunk be semmi előírást, a "veréb" ballibek meg a sajtó úgyis mindent elintéz.
Eddig is erről szólt az egész kamuhisztéria.
Elhitetni a nyugati lakossággal, hogy veszélyben vannak a migránsok, tehát be kell fogadni őket, amit a többség ott sem akar.

Nem kellett volna az egyetlen országot basztatni, aki megakarta állítani és regisztrálni a migránsokat.

De ma már ott vannak és jönnek is az első hírek, a továbbra is maximálisan "békés" megmozdulásaikról...Dánia megvan?! Pár száz jogkövetőt kellet elhessegetni a Svéd átjáróról, mert ők úgy gondolták átmennének, majd mikor regisztrálni akarták őket, kitört a verekedés!
Szép volt......
Fogalmad sincs, hogy minek tapsikolsz most!

Tante Merkel is már visszakozik....ma már közölte, hogy sokaknak haza kell menniük mert esélytelenek, de ez már legyen az ő dolga.

Jön ő még ide Herr Orbánhoz megbeszélni annak a gyönyörű, európai eszméket védő, humanitárius kerítésnek a közös védelmét.

Jean Sol Partre 2015.09.08. 08:52:08

@tibita: apád fasza tapsikol, már bocsánat. Hisztizz még kicsit, hogy nem segített nekünk senki aztán örülj hogy a ballibeknek még rosszabb lesz, nyald ki párszor Orbán seggét, aztán olvasd vissza mi volt a kérdés, én nem teszem fel mégegyszer.

Jean Sol Partre 2015.09.08. 12:14:27

Katolikusok, légyszíves világosítsatok fel, hogy van pontosan ez a dolog a Pápa tévedhetetlenségével és irányító szerepével? Mit jelent ez igazából, mihez van hatalma neki, miben van önállósága a többieknek?
Nyilván nem baromi részletes szabályzatot kérek tőletek, csak szeretném érteni a lényeget, ki mit tehet és mit nem, ha a pápa mond valamit. Utasíthat-e, vagy csak véleménye van, meg ilyenek.

Köszönöm előre is.

Bell & Sebastian 2015.09.08. 12:59:12

@Jean Sol Partre: Véleménye bármiről lehet és van is. Azonban a dogmába csak stáb nyúlhat bele, minél jelentősebb kérdésről van szó, annál többen ülnek az asztalnál.

Ha a legutóbbi kijelentéseire gondol, amit a libsik felkaptak, mindig úgy van a végén, hogy nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.

A befogadás teljesen rendben van, mert legelőször is életet óvunk. A hogyan továbbról meg a Púnijónak kellene _jól_ döntenie.

Jean Sol Partre 2015.09.08. 13:15:19

@Bell & Sebastian: és a tévedhetetlensége vonatkozik a véleményére is? Vagy totál félreértés ez az egész fogalom így?

Az nyilvánvaló, hogy mindenki a saját íze szerint szemezget, kevesen tudnak olaszul (én sem), nehéz utánanézni mit is mondott igazán.
De engem úgy általában is érdekel már, nem csak a mostani dolgok miatt.

Egyelőre csak a káosz nő...

Jean Sol Partre 2015.09.08. 13:16:30

@Jean Sol Partre: "De engem úgy általában is érdekel már" mármint a pápa kérdés.

Bell & Sebastian 2015.09.08. 13:49:06

@Jean Sol Partre: Feltételesen igaz, bizonyos iratokon, ha rajta van a pecsétje, de szakértők szerkesztették, az megegyezik az Egyház hivatalos véleményével, úgy igaz, ahogyan van, nincsen apelláta. Ezt nevezik a hobbikeresztények tévedhetetlenségnek.

Ha csak úgy, kijelenti az erkélyről, hogy csikar a hasa, azt is ő mondja, igaz is, csak ettől még nem rohan el az egész Egyház a kert végébe.

Jean Sol Partre 2015.09.08. 13:52:31

@Bell & Sebastian: :)
Értem, ilyesmire tippeltem én is. Köszi.

annamanna 2015.09.08. 22:39:38

@Jean Sol Partre: Nem vagyok katolikus, de ha arra vagy kíváncsi, hogy az egyház feje tévedhetetlen-e, akkor azt mondom: igen, tévedhetetlen.
Csakhogy az egyház feje nem Róma püspöke, nem a római pápa, hanem a Megváltó Jézus Krisztus.

Ef 1,22 És mindeneket vetett az Ő lábai alá, és Őt tette mindeneknek fölötte az anyaszentegyháznak fejévé

Ef 5,23 Mert a férj feje a feleségének, mint a Krisztus is feje az egyháznak, és ugyanő megtartója a testnek.

Kol 1,18 És Ő a feje a testnek, az egyháznak: a ki a kezdet, elsőszülött a halottak közül; hogy mindenekben Ő legyen az első

Éppen emiatt nem az számít, hogy a pápa mit szövegel, hanem hogy Jézus mit parancsolt.
Ez pedig annyira egyértelmű, hogy nem lehet eltéveszteni: (Máté 25. fejezet)

"Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő dicsőségének királyiszékébe.
És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől.
És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja.
Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, a mely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta.
Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem;
Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám.
Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna?
És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna?
Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna?
És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, a mennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg.
Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.
Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;
Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem.
Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked?
Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, a mennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg.
És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre."

Ez egyértelmű kijelentés, semmiféle kétséget sem hagy afelől, hogy mi lesz számon kérve.

A befogadás kapcsán azt mondom, ekkora tömeget legbiztonságosabb zárt táborokban befogadni.
Legyünk szelídek, mint a galambok, de ne olyan hülyék, mint egy darab sülttök, hanem használjuk az eszünket, azért van. Nem kell olyan módon segíteni, hogy az a kárunkra legyen.
Ha emlékszel a Nyomorultakra, Jean Valjean azonnal kirabolta a püspököt, ahogy az befogadta. Az a sztori persze jól végződött, mert regény; de a valóságot nem Victor Hugo rendezi.

Gondolj bele, ha van egy kutyád, és mellé még egyet hazaviszel, mi fog történni? Igen jó esély van arra, hogy a két kutya elharapja egymás torkát. Nagyon óvatosnak kell lenni az összeszoktatással.

Az embereknek olyan biológiai szükségleteik vannak, amiket nem lehet figyelmen kívül hagyni, ezt legalább a Maslow-piramis miatt mindenki tudja. Az emberi lények alapvető biológiai szükségeit ki kell elégíteni, különben elpusztulnak. Aki ezt nem teszi meg, az kitesz embereket a pusztulás veszélyének, esetleg annak, hogy lopni kényszerüljenek, tehát bűnözzenek, az pedig akármilyen erőszakos cselekményig is fajulhat.
Államnak, egyházi szervezeteknek, segélyszervezeteknek, civileknek az a feladata, hogy az alapvető dolgokat biztosítsák, ezen nem kell túlmenni. Mindez elkülönített táborokban is biztosítható, mert csak így lehet fenntartani a rendet, biztonságot.
Jézus nem parancsolt káoszt vagy öngyilkos mutatványokat.
Ha az egyház ennek nem engedelmeskedik és ezt nem veszi figyelembe, akkor ennek megfelelően lesz megítélve. Nem a pápa miatt lesz ez az ítélet alapja, hanem Jézus Krisztus parancsa, a Szentírás, az evangélium szövege miatt. Ezek az Új szövetség szavai, amik alapján Isten szövetséget kötött az emberiséggel. Az tagja ennek a szövetségnek, aki engedelmeskedik az igének, aláveti magát Jézus parancsainak. Aki nem, az nem. Maga választotta a sorsát.
Erdő, Kiss-Rigó, Balog, Semjén, Németh Sanya stb nem a pápának engedetlenek, hanem Jézusnak. Az ő dolguk. Jézus dolga pedig az ítélet.
Isten ítéleténél nem lehet majd magyarázgatni a bizonyítványt, és nem lesz lehetőség visszapofázásra. Mindenki azt kapja, ami neki jár, amit kiérdemelt a tetteivel.

annamanna 2015.09.08. 22:49:10

@Jean Sol Partre: a segítségnek is vannak határai: mandiner.hu/cikk/20150908_we_go_denmark_nemetorszagbol_is_elvagyodnak_a_migransok
lehetsz jótékony, szelíd, de nem kell, hogy palimadár legyél. Aki szemtelenkedik, az nem éhes.
Péld 27,7 A jóllakott ember még a lépesmézet is megtapodja; de az éhes embernek minden keserű édes.
süti beállítások módosítása