Koppantak a liberális dzsihadisták – a Századvég vezetője Finkelsteinről, Habonyról és lobbizásról
2015. május 23. írta: Redakció

Koppantak a liberális dzsihadisták – a Századvég vezetője Finkelsteinről, Habonyról és lobbizásról

szalay_bobrovniczky_kristof.jpg

Nagyot koppantak az indexesek – állítja Szalay-Bobrovniczky Kristóf a keddi washingtoni kongresszusi meghallgatás kapcsán. A Századvég Alapítvány kuratóriumának elnökhelyettese szerint csak a „liberális dzsihadisták” putyinistázták a magyarügyi bizottsági meghallgatás vezetőjét, s ugyanők pancserlobbistázták a Századvéggel lobbizó amerikai Connie Macket is. A Századvég Gazdaságkutató Zrt. többségi tulajdonosa elismeri, hogy a politikai elitváltás harcosa, azt viszont nem tudja, honnan vannak bajtársa, Habony Árpád milliói.

„Arról talán beszámolhat, hogy önök, a Századvég vagy Habony, netán önök együtt állnak-e a halálbüntetés felemlegetése vagy a bevándorlós konzultáció mögött ötletgazdaként.

A politikacsinálás művészete rendkívül diszkrét iparág. Miniszterelnök úr is szokta mondani, hogy ha virslit árulsz, ne beszélj arról, hogy készül a virsli. 

Ha a fogyasztóvédelem kérdezi a virsligyárost, számot kell adni. Itt a média a fogyasztóvédelem. 

Miről kellene még számot adni? A kormány teljes transzparenciával működik, vállalja a felelősséget a döntésekért. Elszámoltatható. Nincs ebben semmi titok. A kormányzat ezer forrásból inspirálódhat. Újságból, hivatalos, állami háttérintézménytől, kutatóintézettől, külföldi think tanktől és ezer más helyről. Vannak tőlünk származó gondolatok. Van, amit leírtunk, van, amit szóban közlünk. 

Finkelstein Orbánnal, a Fidesszel vagy önökkel áll szerződésben?

Mint mondtam, diszkrét szakma a miénk. Az azonban nem titok, hogy a magyarországi politikai és kormányzati elit, valamint Finkelstein úr és társai között tudástranszfer zajlik. Ebben mi – és személyesen én is – közvetítők vagyunk.”

Stumpf András interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr897484580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toportyán Zsóti 2015.05.23. 10:43:53

Választási csalás mióta művészet,csak 1000 milliárdocskák kellenek,van olyan hülyegyerek aki azt hiszi ezek a milliárdocskák később nem hiányoznak majd.

freehckr 2015.05.23. 14:17:52

„elismeri, hogy a politikai elitváltás harcosa”

Muhaha... korrupt posztkommunista dilettáns faszokat korrupt posztkommunista dilettáns faszokra cserélni semmi értelme, az legfeljebb csak helycsere.

Szükség lenne elitváltásra, de annak a lényege pont az lenne, hogy végre a korrupt Fidesz-MSZP bűnszervezetektől kellene megszabadítani ezt a szerencsétlen balkáni koszfészket... Természetesen a megfelelő körítéssel: vagyonelkobzás, évtizedes szigorított fegyházbüntetések, vagy akár a retardált Orbán kedvenc halálbüntetése is szóba jöhetne a Fidesz-MSZP elszámoltatása kapcsán.

„kormány teljes transzparenciával működik, vállalja a felelősséget a döntésekért”

Csak ne kéne hónapokig perelni közérdekű adatokért, mármint azokért, amelyeket még nem titkosított a posztkommunista Fidesz-KDNP söpredék...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.05.23. 15:46:23

A liberálkommunizmus ügynökei futnak, de el nem menekülhetnek. Az új elit új hajnalhasadása elemi erôvel söpri el a zavaros posványt, ahol ezek eddig a nép nyakán élôsködtek és tiszta, férfias új idôk virradásának vihara zúg. Csak elôre, csak dagadjanak azok a vitorlák, még ha csapkod is körülöttünk a ménykû! Történelmi idôk ezek, Klára.

Pelso.. 2015.05.23. 16:32:10

@Doomhammer: nem, márpedig a a mandiner nem lehet áruló! Ugye csak parancsra rakták be e cikket ezzel a ... figurával és ezzel a tartalommal, ugye?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.05.23. 17:17:07

@Pelso..: :) Az áruló kifejezésnek elveszett az értelmezési tartománya, az értékkészlete viszont megvan. (nem)Barátunk empirikusan vezeti le azt, hogy miért ostobaság zsigerből utálni a jelenlegi magyar kormányt. Ezt azért lehetne értékelni. Vagy marad a rosszabb?
Ha nem lehet "reálisan" értékelni bármit, akkor mi a remény? És mi a szándék? És ki dönti el azt, hogy mi a reális?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.05.23. 17:54:51

@Pelso..:
Egy fájdalmas igazságot kell elfogadnia. A múlt bukott erôinek ügynökei mindenütt ott lappanganak. Igen, a mandiner is lehet áruló, a mandiner is tolhatja az átkos 25 év megalvadt struktúráinak szekerét. Sose bízzon senkiben, pláne olyanokban ne, akik magunkfajtának hazudva magukat aláásni igyekeznek a hajnalhasadást. Csak azt kérdezze magától: forradalmi vagy reakciós-e a gondolat, amit hall? Illetve a mi esetünkben reakciós forradalmi, de ezt nem kell érteni, ez dialektika.

Pelso.. 2015.05.23. 18:46:18

@Doomhammer: Ha már Bástya eltárs is, akkor mi marad nekünk, bárkinek? Zivataros korunkban nem állhatunk meg a múlt-, mi van a jelen ügynökeivel, mint sima, bukott, kettős, stb?
Ne legyen oly kegyetlen, finomítsunk forradalmian reakciósra, abból bármit ki lehet majd hozni s magyarázni a jónép felé. meg aztán az ember (adóalany) sohasem tudhatja.

Pelso.. 2015.05.23. 18:59:44

@Mihint: Értékelni, jó hogy nem tolerálni.
Értékelje majd egyszer pl a fent említett teljesítés igazolásokat egy vizsgáló hatóság.
Hát az emberek döntsék el, mi a reális. /ok, persze, hogy vicceltem/
Hihetelen, hogy nem látod a szándékot: mindenki-bárki produkálhasson ilyen kitűnő eredményt (komolytalan haverom itt leomlik a röhögéstől) csak fele ekkora összegért, a hároméves szerződéssel ugye.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.05.23. 19:16:57

@Pelso..: Teljesen igaz, és egyetértek. Ki viszi ezt végig?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.05.23. 19:24:04

@Pelso..:
Egyetértésre jutottunk, el tudom fogadni, hogy a forradalmian reakciós ill. a reakciós forradalmi tömegbázisa egy kis szemantikai trükkel közös alapra hozható és ez esetben újra létrehozható a Legújabb Többség. Már csak az a kérdés, ki legyen az Ellenség. Én magára gondoltam, magának olyan kedvesen ellenszenves fizimiskája van, tök jó Ellenség lenne magából.

Ne aggódjon, nem fog fájni.

Pelso.. 2015.05.23. 20:12:13

@Mihint: Pl Lázár, koalában Vonával? (pénzügyi forrás az EU-s projektek lenyúlt áfája)

@Doomhammer: Egyszeri eset nem jó. Vállalom, hogy leszek folyamatos ellenség, jó pénzért, szezonális kedvezményekkel. Sőt, bárki barátja is, ugyanannyiért.
Ugye, hogy tanul-fejlődik az ember nagyjainktól ihletve.
Egyébként meg fenti kuratóriumi elnökhelyettesnek fel kellene dobni dupla lóvét. Fogadjunk, bárki bajtársa lenne érte. Bárkié.

Bell & Sebastian 2015.05.23. 20:51:59

Tényleg jó a kérdés. Ha a NAV rárepül egy számlára, sok kapaszkodót használ. Előszörre is azt vizsgálják, valós-e a teljesítés, másodszorra pedig az árat nézik, mennyire lóg ki a „szokásos” fajlagos árakból. (A körítést most hanyagoljuk.) A jó ötlet minden szakmában aranyat ér és többnyire mérhető, mennyit?

Tényleg, mennyi lehet 1db kommunikációs tanácsadás?
V. I. biztos tudja, ha ennyire hozzáragadt a székéhez.

A teljes interjú alatt van egy beszólás arról, éppen mit cserélünk mire? No, azzal értek egyet.

2015.05.24. 07:32:47

Hát a diszkrét tudás, itt, a "szarosvégnél " a pénzmosásban és a lopásban merül ki ?
Szép egy példányok, remélem a börtönben rohadnak el !

búvár kondér 2015.05.24. 08:48:49

Többet kapnak mint 1 milliárd. ..... a semmiért vagy a nyugdíjasok fölrúgásáért. 14 szer többet kapnak mint amennyit szán a kormány a kivándorlás megszüntetéséért. Tényleg be kell vezetni a halál büntetést és fölkötni mindet Századvégesestől, Habonyostól, Girószászostól az egész magyar ellenes bagázst ORBÁNIG!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.05.24. 10:44:24

háhá,a katkók is libsi alvóügynökök, mind !!!!! a libsialvóügynök erdő péter is leleplezte végre magát, sikoly, sikoly!

bébézsuzsika remélem, leleplezi a kibaszott libsi elhajlót, és kimondja róla a nyilvánvalót: BUZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.05.24. 10:46:33

@Mihint:

ne habozzon mihint elvtárs, leplezze le a hazáért buzgón cselekvő kormány tetvesgeci ellenségeit!

le a kibaszott kulákokkal bazmeg!!!!

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.05.24. 13:30:58

@mavo: Mavokám, nem megtettem volna, ha tudom? Már csak arra kell rájöjjek, miért kéne nekem ilyet tennem. Mondjuk, a kisztitkárképzőben fecsegtek ilyesmit, de azt normális kiszes sem fogadta el. Te vagy a második a tízéves dialógusban, aki erre hív fel. Szkokán et. személyesen? :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.05.24. 14:07:26

@Pelso..: Az nem fog átmenni, se itthon, se odaát.

Bell & Sebastian 2015.05.24. 14:11:39

@mavo: Egyszerűbb lenne, ha a Haza ellenségeit kérnéd számon, csak félő, hogy számodra még kisbetűvel sem jelent semmit ez a fogalom. Akkor mondjunk inkább megtartást helyette, mert így egyszerűbb és máris nincsen jelentősége az idejétmúlt kategóriáknak, mint például a libsi bohócjelmezbe bújtatott szex- és eszme bolseviknek. Verdi?

www.youtube.com/watch?v=UCGbNVbJr-Q

empatikus pszichopata 2015.05.24. 15:07:55

"2015. április 30-án az MNB győztesnek hirdette ki a Századvég Politikai Iskola Alapítványt azon a pályázaton, amely komplex vállalati és lakossági konjunktúrakutatási tevékenységre vonatkozott. A szerződés becsült értéke (amelyet az MNB a tenderbontáson közölt) 3 évre 1,8 milliárd volt. A Századvég Politikai Iskola Alapítvány árajánlata fillérre ennyi volt.
Elindult azonban a pályázaton a konjunktúrakutatással évtizedek óta foglalkozó Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet Zrt. is, a Tárkival konzorciumban.
A Kopint-Tárki árajánlata 1,12 milliárd forint volt. Az MNB azonban a Századvéget a Kopinténál több mint 50%-kal magasabb ár ellenére győztesnek hirdette meg. Ezt úgy érte el, hogy a pályázat minőségi pontjai értékelésében a Századvég minden tekintetben maximális pontot kapott, míg a Kopint rendre a „második helyen” végzett. Különösen nagy volt a kontraszt annak az úgynevezett mintatanulmánynak az értékelésében, amelyet az MNB a pályázók számára előírt: nemzetközi stratégiai tanulmány készítése volt a feladat az ajánlati felhívás megjelenése és az ajánlati határidő közötti időszakban megjelenő hírek, szakcikkek és források alapján."
www.kopint-tarki.hu/hirek/ujdonsagok/hogyan-vesztette-el-a-kopint-tarki-vezette-konzorcium-az-mnb-tender-kiirasat-a-szazadveggel-szemben/

A lényeg azonban ez:

"Magyarországon nincs társadalmi forradalom. Magyarországon elképzelhetetlen egy ilyen népszavazás. Magyarországon az egyenlőség értelmezhetetlen. Ez az ország berendezkedett arra, hogy a kiváltságosok kutyája legyen. Élvezi, ahogy a Gazda simogatja a hasát. Ez az ország még mindig nem tudta megbocsátani a zsidóknak, hogy meg kellett őket öletnie, hogy hozzájuthasson a szobabútoraikhoz, aztán az Esterházy-féléknek, hogy nem viseltek világosbarna cipőt este hat után, az anyáknak, hogy ott merik szoptatni a gyerekeiket, ahol ők a hamburgerüket akarják zabálni, nem tudja megbocsátani a fekete ruhás nővérnek, hogy négy gerincsérv után, koszos százhúszezerért kimossa őket a szarból. Ez az ország ezerszer is a tehetségtelen újfasiszta bayerzsoltot választaná Alan Turing vagy Elton John helyett, mert szüksége van arra, hogy gonosz senkik üljenek a nyakára. Ez az ország bármit elvisel csak azért, hogy valakiknek egy kicsit rosszabb legyen. A melegek ne házasodjanak, a szíriai gyerekek ne jöjjenek ide, a cigányoknak egyáltalán ne legyenek gyerekeik, a nők tanulják meg átugrani a vakkomondort, kuss legyen, még nekik is kuss legyen, ha így másoknak kicsit jobban lesz kuss. A magyaroknak nincsenek felszabaduló energiái, amiről az érsek beszélt, fejlődésünk záloga az, hogy rettenetesen olcsók vagyunk, nem túl képzettek, nem túl kreatívak, de rettenetesen olcsók, egészen addig persze, amíg még olcsóbbakat nem találnak, és akkor aztán tényleg nem marad semmink."

Pelso.. 2015.05.24. 19:01:42

@Mihint: Miért nem? Nincs annyi mocskos gazember, aki saját lehetőségein belül és eszközeivel bármit simán végig asszisztál? Dehogynincs, több, mint elég.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.05.24. 19:08:05

mondjuk nekem ez tetszik:

"A kormány teljes transzparenciával működik, vállalja a felelősséget a döntésekért."

transzparencia, nos igen, az orbán kormány mindig is a szélesőséges transzparenciáról volt híres, pláne növekvő számsorrendben. a transzparenciánál már csak a buzikat, a menekülteket és a tűcsereprogramot szeretik jobban.

szerintem szimplán keveri a transzvesztitával, vagy kicsit sok volt a kokó mára.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.05.24. 19:19:32

@Pelso..: Mindig van elég hitvány, és mocskos gazember - mennyiségre. Minőségre viszont szinte egy sem. Hogyan kéne ezt átvinni, nem szavazatjátékosan, hanem a maga valójában?
(jó, most letrollozhat nyugodtan, de azért mégis ez a fő kérdés)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.05.24. 19:39:42

@Bell & Sebastian:

te egy degenerált fasz vagy, talán kezdjük ezzel. egy degenerált fasz állítólagos hazaszeretetét pedig pont geci magasról leszarom. mert pontosan annyit is ér.

Pelso.. 2015.05.24. 19:43:32

@Mihint: mármint, átvinni a 20.12.13-ast vagy ellenkezőjét?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.05.24. 19:51:41

@Pelso..: A 20.12.13-asról egy szót nem szóltam, na de a többiek? Az ellenkezőjét? Nagyobb hülyét akarsz belőlem csinálni, mint amilyen vagyok, azt pedig nem hagyhatom :) A világ pedig basszon maga, ha belevitte magát, ha már vállalja, énhelyettem is, mert most éppen ezt teszi. Happy world!

Bell & Sebastian 2015.05.24. 20:04:57

@mavo: Kutyaugatás nem hallik az égig.
Állítólag Ájnstájn gondolkozott el gyakran azon, hogy vajon mindenki hülye, vagy csak ő nem?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.05.24. 20:17:34

@Bell & Sebastian:

akkor ne ugass, mert felesleges.

Pelso.. 2015.05.24. 20:18:35

@Mihint: Dehogy, nem áll szándékomban, s különben se így.
Utolsó előtti mondattal egyetértve.

Bloodscalp 2015.05.25. 12:30:03

Ilyen homlokegyenest fordítva előadni egy bukást...van bőr a pofáján..tényleg politikából él a kis pöcs. Hazudni, hazudni,hazudni. Hiszen "elszámoltatható"

Herr Sion Liebhaber 2015.05.25. 19:25:08

hihihiiiii... a szivarvégnél csak úgy tombol az IQ hiány, a GFG után még egy komisszár ismeri be, hogy lópikulát foglalkoznak a Zország meg a Zemberek jólétével, az elitváltás a fő program. SEBAJ! ha ugyanolyan szépen pumpálják ki az országból a tőkét, mint elődeik, jól elleszünk velük is mi illuminátusok.

tessék az államadósságot döglésig törleszteni, a fizetéseket alacsonyan, a fogyasztói árakat pedig magasan tartani, a jó szakembereket elüldözni nyugatra, a piacképteleneket meg bent tartani közmunkára meg összeszerelőnek. cserébe elnézzük, ahogy tömik a zsebüket az új elit tagjai is, max néha a látszat kedvéért egy kicsit odaszólunk meg diktátorozunk. de amíg a biznisz stimmel, csak tessék, jó szórakozás az észak-balkáni game of thronest nézni. butah kissz madjahkák, hihihi :)

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2015.05.26. 15:12:38

@Toportyán Zsóti:

Nem is fog hiányozni. A nemzet kormánya az utolsó fillérig -még ha adóforintokból is- , de vissza fogja fizetni a korábban őt támogató nemzeti nagytőkéseknek, ahogy erről egyébként 2002 után megállapodtak. A jogállam 2010 óta egyébként is úgy van alakíva, hogy ez törvényes legyen a liberál-nyugati befolyást kiszorítandóan.

Toportyán Zsóti 2015.05.26. 17:59:56

@maxval bircaman szerkesztő.: Csak 1 homofób kérődzőagy látja ezeket a tolvaj hazug analfabéta tákmatyikat a nemzet kormányának,jogállamról már ne is bégessél mert megfőzetlek putingazdával.
süti beállítások módosítása