Új uniós kvótarendszer: háromszázhét menekültet kell befogadnunk
2015. május 13. írta: Redakció

Új uniós kvótarendszer: háromszázhét menekültet kell befogadnunk

menekultek.jpg

Szerdán kiderült: 307 menekültet kell befogadnia Magyarországnak az Európai Bizottság döntése nyomán. A tavalyihoz képest viszont negyedére csökkenhet a nálunk elbírálandó kérelmek száma az európai kvótarendszerben. Az Európai Bizottság szerdán új menekültügyi és bevándorlási stratégiát fogadott el. A döntés a jövőben kvótás rendszert vezetne be az európai menekültügyben, amely alapján minden tagállamnak lehetőségeihez mérten kéne befogadnia menekülteket. A számokat nézve kifejezetten jól jár Magyarország.

Magyarországnak a menedékkérelmek 1,79 százalékát kéne befogadnia és elbírálnia. Ha a tavalyi számokat vesszük alapul, akkor ez körülbelül 11200 menedékkérőt jelent – ez nagyjából negyede a tavaly Magyarországon leadott 42 ezer menedékkérelemnek. Még szimpatikusabb lesz ez a szám, ha megnézzük, hogy idén már májusig annyi kérelmet adtak le itthon, mint tavaly egész évben. Ezzel az intézkedéssel Magyarország tehát jól jár.

Újabb érdekes pont, hogy a már az Unión belül lévő menedékkérők mellett törvényes utat ajánl a javaslat a nagy válságzónák közelében veszélyes körülmények között rekedt menekülteknek is (resettlement). Ez nem egy új dolog, Németország korábban például 30 ezer UNHCR (az ENSZ menekültügyi főbiztossága) által elismert szír menekültet fogadott be, Magyarország pedig harmincat. Az USA-ba, Kanadába, Ausztráliába vagy az észak-európai országokba pedig földrajzi helyzetükből adódóan így kerül a menekültek egy jelentős része.

A csatolmány szerint Magyarország ebben a körben 307 menekültet (1,57%) lesz köteles befogadni évente a 20 ezer Európa által befogadott védelemre szoruló személy közül. Mindezt a szétosztás után ránk eső, általunk 11200-ra becsült menedékkérelem elbírálása után befogadott emberen túl, ami az eddigi arányokat és gyakorlatot tekintve nem lesz sokkal több pár száz embernél. Tavaly 433 embernek adott nemzetközi védelmet Magyarország a 42 ezer menedékkérőből.

Pintér Bence riportját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr227456658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.05.13. 16:09:47

Nem dőlünk be a szemfényvesztésnek! Jól tudjuk, hogy hogy minden világesemény célja a Kárpát-medence dús öntéstalajának, a Rögnek az elvétele a fajmagyarságtól!

tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2015/02/vilagkatasztrofak-szakadekai-folott.html

A brutális multibűnözők is ezért szivattyúzták volna ki belőlünk a létjavakat, ha a gazdasági szabadságharc és a rezsicsökkentés megálljt nem parancsolt volna nekik!

freehckr 2015.05.13. 20:30:15

Most mit matekoztok... főleg megszállott fideszesként, ez az egyik leggyengébb pontotok, lásd az új költségvetést... is... Elmebeteg főnökötök szólt vala, miszerint őrült öltet, most hőbörögnötök kell. Különben legközelebb nem lesz „jobban teljesít” bannerekkel kitapétázva a Mandiner, és mehettek dolgozni... :)

annamanna 2015.05.14. 01:02:01

@Doomhammer: Egy ismerősöm sztorija - két néger megélhetési bevándorló battyog az úton, kérdezősködnek, nem sok segítséget kapnak, ismerősömhöz térnek be (a munkahelyére), aki felajánlja, hogy hívja a rendőrséget. Az jó lesz, mondják.
Ismerősöm azt hiszi, 10 perc alatt kint terem a jard. Hát nem jönnek. A megélhetési bevándorlók megéheznek, esznek, aztán hullafáradtan ledőlnek és egész nap alszanak, zsaruknak se híre, se hamva. Este a munkahely mellett élő cigány asszony is segít, a kinti csapnál megfürödnek, a cigány asszony megmossa a hátukat, és köszönik szépen, továbbállnak, keresik a menekülttábort, nyilván van olyan (Hát nyilván van olyan! Sőt nyilván még rendőrség is van ebben az országban, elvileg!), ráadásul vannak barátaik Németországban, biztosan eljutnak addig, ők majd segítenek.
Az egyik megélhetési bevándorló Kongóból jött. Arról annyit tudok, hogy valaha belga gyarmat volt, méghozzá a király magánbirtoka, és évente egymillió hullát termelt ki, 15-20 év alatt 15-20 millió hullát gyártott le II. Leopold zsoldos serege.
A belga király Stefánia nevű lányát Habsburg Rudolf vette feleségül, majd miután sajnálatos módon özvegyen maradt, férjhez ment Lónyay Elemér magyar grófhoz. Ezért az apja kitagadta: "1902-ben édesanyja, Mária Henrietta belga királyné elhunyt. Stefánia Brüsszelbe utazott a temetésre. Amikor azonban anyja koporsójánál búcsút akart volna venni, apja kikergette a kápolnából. Anyja öröksége csupán 50 000 belga frankot tett ki, ezt mindenekelőtt Stefánia teljesen eladósodott nővérének, Lujza hercegnőnek hitelezői nem akarták elhinni, hiszen II. Lipót király milliárdokat keresett Belga Kongó gátlástalan kiaknázásával, amely ekkor még nem az állam, hanem a király saját magánbirtoka volt. Lujza hercegnő és hitelezői, Stefániával közösen pert indítottak apjuk ellen az anyai örökségért, de veszítettek."
A háború után, az oroszok elől a Lónyay-házaspár a pannonhalmi apátságba menekült, Stefánia ott halt meg, és amijük volt, az apátságra hagyták.

És lám, most jönnek Kongóból a megélhetési bevándorlók.
Kongóban az egy főre eső GDP 400 USD.
Persze hozhatják magukkal a krími(!)-kongói vérzéses lázat is www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/TR/hu/Hirek/060927_krimi_kongoi_verzeses_laz.htm?printable=true
de nekem elsőként nem ez jutott eszembe. (A rendőrségnek se!!!!!!!)

Azért írtam le, mert számomra az érdekes a sztoriból, hogy ez az ország mennyire befogadó. Ezer év alatt eszméletlen tömeg érkezett ide, és a Kárpát-medence befogadott mindenkit. "Nem kérdem én, anyád hol szült világra, nem kérdem én, apád ki volt".
Lám, itt van ez a cigány asszony, akinek az elődei valamikor idekeveredtek és itt ragadtak. Vagy Stefánia, aki idekeveredett és itt ragadt. Mi is ide keveredtünk és itt ragadtunk.
Nem gondolom, hogy rosszul jár az, aki hajlandó segíteni annak, aki segítséget kér.
És nem tudom, mennyire kell csodálkozni azon, ki az, aki segít, és ki az, aki oda se megy, ha hívják. (Sajnos nem kivilágítatlan biciklivel közlekedtek, így aztán a rendőrség nem foganatosított intézkedést).

Még eszembe jutott Paul Simon, akinek az elődei szintén megélhetési bevándorlók voltak, először Pesten ("Apja Lajos, főiskolai tanár (...) állítólag elsőként hegedült a Magyar Rádióban. Anyja, a 97 évet élt Bella, tanítónő volt"), majd az USA-ban, és akinek népszerű lett a Graceland albuma.

In Graceland, in Graceland
I'm going to Graceland
For reasons I cannot explain
There's some part of me wants to see
Graceland
And I may be obliged to defend
Every love, every ending
Or maybe there's no obligations now
Maybe I've a reason to believe
We all will be received
In Graceland

BrinellVickersRockwell 2015.05.14. 02:34:13

Nem kell. Le is lövöldözhetjük őket a határon.

Conchobar 2015.05.14. 07:02:40

"Németország korábban például 30 ezer UNHCR (az ENSZ menekültügyi főbiztossága) által elismert szír menekültet fogadott be" - Ezeknek a szír menekülteknek amiatt kell Németországba menekülniük, mert Szíria és a német határ között mindenhol üldözik őket, még a muszlim országokban is (pl.Jordániában, Törökországban), vagy pedig egyszerűen csak erról van szó, hogy a német menekültügy több lét kap, ezért gálánsabban tudja megvendégelni a menekültnek titulált migránsokat?

2015.05.15. 14:12:38

@Conchobar: Egyetértek veled.
Ám egy kérdés motoszkál bennem. Ha netán ezek az emberek, akik most menekültként jönnek ide, --ezek
rendelkeznének annyi pénzzel, hogy meg tudják vásárolni az állampolgárságukat, akkor vajon Viktor ugyanezt kiabálná mint amit most is ?

Vagy ha van pénzed, és ide hozod, akkor lehetsz "vágottszemű " hottentotta , "koromfekete" mutymuty is, vagy zöld kis egyszemű dakota -- akkor magyar vagy !!
Azaz ha van lóvéd, és nekem adod, akkor igazi, hű és keresztény magyar vagy, mindegy hogy honnan jöttél, ha nincs akkor húzz el a sunyiba, mert megélhetési csóró vagy .
Akkor most hogy is van ez ?
süti beállítások módosítása