„Mi az örökkévalóságnak dolgozunk, tudunk várni pár évet” – Semjén Zsolt a Mandinernek
2015. április 08. írta: Redakció

„Mi az örökkévalóságnak dolgozunk, tudunk várni pár évet” – Semjén Zsolt a Mandinernek

semjen_zsolt_1.jpg

A vasárnapi zárva tartás bevezetése siker, a családi boltban vasárnap is együtt a család, az állatok pedig nem juthatnak a mennyországba Semjén Zsolt szerint. A KDNP nemrég újraválasztott elnöke a Mandinernek elmondta: pártja nem egyértelműen jobboldali, viszont mindent elért, amire lehetősége volt. Semjén lapunknak arról is beszélt: ő szorgalmazta az RMDSZ-szel való fideszes kiegyezést, nemzetpolitikai életcélja pedig az egymillió új magyar állampolgár a ciklus végéig. Nagyinterjúnk.

„Március végén újra elnökké választották. Miért nem indult senki ön ellen? Mást nem érdekel ez a munka?

Általános támogatással engem választottak. Hogy jut ebből arra a következtetésre, hogy mást nem érdekel? Logikailag ebből az következik, hogy olyan eredményeket értünk el, amelyek önmagukért beszélnek, s a párt egésze ezt az utat akarja járni a jövőben is. 

Milyen utat?

A KDNP-nek sajátos karaktere van, amely alapján teljesen egyedülálló a magyar politikai palettán. Először is: Mi vagyunk az egyetlen történelmi párt a parlamentben - hacsak a szocialisták nem tekintik magukat annak… A mi pártunkat '44-ben a nácik ellen alapították, '45-ben folytatták a küzdelmüket a vörös diktatúra ellen, '47-ben Barankoviccsal megnyerték a választást és ez volt az egyetlen párt, amelynek tagjai egytől-egyig börtönbe kerültek vagy az emigrációt választották, de egyikük sem lett kollaboráns. 1990-ben Antall József kormányában rendszerváltoztató kormánypárt lettünk. Mi maradtunk. Hol vannak a történelmi pártok? A szocdemek, a kisgazdák? Vagy a nagy rendszerváltoztató pártok? Az SZDSZ? Az MDF? Nekünk parlamenti frakciónk van, a főispánoktól a polgármesterekig az ország egész területén jelen vagyunk. Úgy, hogy minden programpontunkat megvalósítottuk. A családi adózástól kezdve a nemzet közjogi egyesítésén át. Az utolsót, a családok csődvédelmét most nyújtjuk be és idén meglesz az is. 

Minden programpontot megvalósítottak? Abortusz?

Beleírtuk az alkotmányba, hogy a magzati élet fogantatásától védett, de a konkrét törvényi szabályozás csak olyan lehet, amit az adott társadalom el tud fogadni. Elértünk mindent, amire lehetőségünk volt, a többi párt közben vagy nem tudta megvalósítani a programpontjait, vagy ma már egészen mást mond, mint a kezdetekkor.

A Fideszről beszél!

Ott üdvös fejlődést láthatunk. A KDNP mindig ugyanazt mondta, és meg is cselekedtük. 

Csak éppen választáson nem mérették meg magukat, inkább bekúsztak a Fidesz hátán.

Hogyhogy bekúsztunk? Az emberek a Fidesz-KDNP szövetségre szavaztak. Hat választást nyertünk egymás után. Ez a pártszövetség a magyar, sőt, az európai politikatörténet legsikeresebb politikai konstrukciója. Logikailag két lehetőség van: vagy az van, hogy a KDNP fantasztikus értéket képvisel, amelyet a Fidesz felismert; vagy az, hogy én hoztam össze valamilyen zseniális megállapodást. Utóbbit a kötelező szerénység okán is kizárhatjuk.”

Stumpf András interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr577350504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I_Isti 2015.04.08. 14:13:21

A János apostol mennyei jelenésekről írott könyvében, (hülyék kedvéért, ez a Biblia című könyv végén található) a 19. részben például az apostol határozottan azt állítja, hogy a mennyben vannak lovak. A lovak nem emberek, és nem angyalok, hanem lovak:
11. És látám, hogy az ég megnyílt, és ímé vala egy _fehér ló_, és aki azon ül vala, hivatik vala Hívnek és Igaznak, és igazságosan ítél és hadakozik.
12. És az ő szemei olyanok, mint a tűzláng; és az ő fején sok korona; az ő neve fel vala írva, amit senki nem tud, csak ő maga.
13. És vérrel hintett ruhába vala öltöztetve és a neve Isten ígéjének neveztetik.
14. És mennyei seregek követik vala őt _fehér lovakon_, fehér és tiszta gyolcsba öltözve.
15. És az ő szájából éles kard jő vala ki, hogy azzal verje a pogányokat; és ő fogja azokat legeltetni vasvesszővel; és ő nyomja a mindenható Isten haragja hevének borsajtóját.

Ráadásul fehér lovak...

Szóval akkor vannak a mennyben állatok, vagy nincsenek?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.04.08. 14:17:53

Ez is egy SZDSZ, csak püspöklilában.

freehckr 2015.04.08. 14:19:32

„egymillió új magyar állampolgár”

Ebben az a több tíz-, de lehet több mint százezer, magyarul még makogni is képtelen ukrán és orosz maffiózó, valamint román strici és prostijaik is benne vannak, akik a korrupt hivatalnokoknak és az ostoba fideszes törvényhozásnak köszönhetően magyar papírjaikkal együtt elárasztották Európát az elmúlt években, és keltik „jó hírünket” a világban a köztörvényes bűncselekményeikkel?! :)

„KDNP-nek sajátos karaktere van, amely alapján teljesen egyedülálló a magyar politikai palettán”

Egyrészt nem annyira sajátos, ez a „hirdessük magunkat valami másnak annak ellenére is hogy antimagyar büdös kommunisták vagyunk” elég népszerű a hazai közéletben, másrészt előbbiekből adódóan nem is túl egyedülállóak az ilyen posztkommunista bűnszervezetek, mint a KDNP... :)

Pont ideje lenne, ha társadalmi támogatottságának megfelelő súllyal szólna bele a közéletbe, és magyarok millióinak az életébe ez az SZDSZ-szerű, szavazókkal sem rendelkező vallási fundamentalista gittegylet, még akkor is, ha előbbieket tekintve a parlamentben sem lenne helye a KDNP-nek...

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.08. 14:21:08

Egy gond van ezzel: ökörségeket nyom a KDNP, s fontos kérdésekben meg nagyon "kompromisszumos".

Egyébként Semjén becsületes, rendes, keresztény ember, de politikusként egy nulla.

tableno 2015.04.08. 14:33:02

Semjén urat beutalnám egy alapos kivizsgálásra Mikola doktorhoz. Végül is egy brancs...

Robinzon Kurzor 2015.04.08. 14:34:34

@Holger Hartland:

Az SZDSZ önállóan indulva kapott 2x 20% körüli szavazatot, aztán 3x 5% körülit. Aztán mikor elfogytak a szavazói, kihullott a parlamentből és végül megszűnt. De előtte létezett.

A KDNP mint a demokratikus politikai versenyben résztvevő párt -- nem létezik.

Amióta Semjénék egy zavaros per-sorozat után átvették (az ő olvasatukban: visszavették) a KDNP-t, azóta önállóan a párt nem létezik, támogatottsága nem mérhető.
Aki a Fideszre szavaz, az a KDNP nélkül is rájuk szavaz.

Pont ezért is nehezen érhető, hogy miért hagyja Orbán garázdálkodni Semjént.
Ha csak nem az a cél, hogy végleg hülyét csinál belőlük és ezzel az ürüggyel formálisan is levakarja őket magáról.

Jean Sol Partre 2015.04.08. 14:40:59

@maxval bircaman szerkesztő: "Semjén becsületes, rendes, keresztény ember"

mit értesz ez alatt?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.04.08. 14:55:41

@Robinzon Kurzor: 1990-ben még volt egy kb. 6%-os KDNP. Ma is lehetne talán úgy 1-5% közötti támogatójuk. Orbán stratégiája szerintem az, hogy neki minden százalék számít, így ezt a néhányat is becsatornázza. Az SZDSZ-t a szocikkal kötött koalíció vágta tönkre, utána már taktikailag átszavazó szociknak is köszönhették a parlamenti létüket. A hasonlat lényege az lett volna, hogy saját messianisztikus baromságait a többségre erőltetni akaró törpepárt mind a kettő.

I_Isti 2015.04.08. 15:01:55

@Holger Hartland: Na ja, csak az egyiket a választói akarat szinte kivágta a parlamentből, a másik pedig szinte a választói akarat ellenére van benn...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.08. 15:09:19

@I_Isti:

"az egyiket a választói akarat szinte kivágta a parlamentből, a másik pedig szinte a választói akarat ellenére van benn" írod.

Ez egy ordas nagy hazugság! A KDNP ugyanúgy választási szövetségben jutott be az Országgyűlésbe, mint a DK-sok, Együttesek, Liberálisok és az összes efféle kis párt. A szavazók pontosan tudták, hogy mire szavaznak, amikor a Fidesz-KDNP rubrikát ikszelték be. Ha a KDNP jelenléte illegitim, akkor valamennyi választási szövetségben bejutott kispárt jelenléte illegitim.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.04.08. 15:10:26

@I_Isti: A KDNP-t tekinthetjük a Fidesz egy tagozatának, a szavazók relatív többsége pedig ezzel a tagozattal együtt is a Fideszt választotta. Ez akkor is így van, ha sajnálatos.

I_Isti 2015.04.08. 15:16:27

@bbjnick: Ja, ha TE mondod, akkor biztos úgy van...
Igaz, hogy először ehhez át kellett némileg szabni a választási törvényt, de tényleg tök igaz, amit mondasz!

"A szavazók pontosan tudták, hogy mire szavaznak"
Tudták a frászt tudták! Ezek még programot sem írtak, mert még arra se képesek, nemhogy a választók tudták volna, hogy mit fognak csinálni! Ki az a barom, aki szavazott volna a vasárnapi boltbezárásra?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.08. 15:20:05

@Holger Hartland:

A liberális demokráciákban a történelem maga szerint is véget ér?:-D Ma már nincs szükség világnézeti pártokra, mert a liberalizmus mindent felülír vagy mert az értékrelativizmus értéksemlegességet is teremt? Megnézném én magát, egy valóban értéksemleges világban! Már ha az első öt percet túlélné és volna kit/mit megnézni!

búvár kondér 2015.04.08. 15:22:45

Érdekes egy párbeszéd. ..... de ki a fszom az a Semjén????? ....meg a KDNP (igaz már hallottam róluk ...hogy is szól a nóta?: ...."baszodjál meg KDNP" vagy Semjén?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.04.08. 15:28:55

@bbjnick: Tehát választhatok: vasárnapi zárva tartás, vagy öt percen belül végem. Kedves, hogy ad öt percet, addig rágyújthatok, mint Krüger őrnagy A remageni híd-ban... :)

freehckr 2015.04.08. 15:33:46

@bbjnick: „szavazók pontosan tudták, hogy mire szavaznak, amikor a Fidesz-KDNP rubrikát ikszelték be”

Hát nem tudom, csak gyanítom, hogy ha 2014 év elején lebegtetik meg az internetadót, a drogtesztet, a művirágadót, a szappanadót, az egyéb új egzotikus termékadókat, az új útdíjat, a vasárnapi boltbezárást és az efféléket (meg ami még jönni fog), akkor most nem a Fidesz-KDNP van kormányon, vagy csak hajszálnyi többséggel, ami egyébként egy új helyzetet teremtett volna az előző négy éves ámokfutásukhoz képest...

Ha megkérdezel fideszeseket, tízen húszfélét fognak mondani, hogy miért szavaztak a Fidesz-KDNP-re, és ezeknek a válaszoknak a túlnyomó része csak primitív egymondatos fideszes kampányszlogen lesz, amit tévében/rádióban hallottak (pár másodpercre) vagy plakáton láttak (egy pillanatra), és nem mellesleg ezeknek köze sem lesz a rögvalósághoz.

Kezdjük azzal, ugye, hogy még nyilvános választási programja sem volt a Fidesz-KDNP-nek, csak egyetlen szót szajkóztak ezzel kapcsolatban, gondosan ügyelve arra, hogy ne bonyolítsák túl a választópolgáraik jellemzően visszafogott értelmi képességeinek megfelelő kommunikációt: „folytatjuk”... :)

Szóval a fenéket tudták ezek, hogy pontosan mire szavaznak... kaptak zsák krumplit, rezsicsökkentést, két kiló cukrot meg egy liter étolajat, erre szavaztak.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.08. 15:39:11

@Holger Hartland:

Választhat: besorol a nyomorult trollkórusba vagy gondolkodik.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.04.08. 15:44:06

@bbjnick: Gondolkodás után mondom, hogy szerintem káros és morálisan helyteleníthető volt a vasárnapi zárva tartás kierőszakolása.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.08. 15:46:27

@I_Isti: @freehckr:

Az MDF beleírta választási programjába a 1,5 millió munkanélkülit, az MSZP beleírta a Bokros-csomagot stb.? Egy választási programtól még senki nem lett okosabb. Ettől függetlenül és ezzel együtt is egyetértek abban, hogy választási programot márpedig írni kell --- én például már csak azért sem (és másért sem) szavaztam sem 2010-ben, sem 2014-ben a Fidexre, mert még arra sem vette a fáradságot, hogy egy választási programot összeüssön (hogy legalább a látszatát biztosítsa a számonkérhetőségnek).

Ami pedig a vasárnapi zárvatartást illeti, azt bármikor megszavaznám; 1990 óta az egyik legépkézlábabb kormányzati döntésnek tartom.

I_Isti 2015.04.08. 15:49:44

@bbjnick: Ebből is látszik, hogy nincs normális családod!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.08. 15:52:58

@Holger Hartland:

A vasárnapi zárvatartáson lehet vitatkozni (szerintem 1990 óta az egyik legépkézlábabb kormányzati döntés, de, mondom, vita tárgya lehet), ám azon, hogy egy politikai párt világnézeti alapon szerveződhessen (mint például a KDNP) azon egy demokráciában nehezem.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.08. 15:56:57

@I_Isti:

Gondolod, hogy engem (családostól vagy anélkül) meghat, ha egy totál szétesett buzi provokál?:-)

Jean Sol Partre 2015.04.08. 16:01:02

@maxval bircaman szerkesztő: akkor nyilván egy másik Semjénről beszélsz.

I_Isti 2015.04.08. 16:02:59

@bbjnick: Na, akkor ez talált! Aki annyit kommentel mint te, az nem nagyon tud normális emberi személyközi interakcióban érvényesülni...

freehckr 2015.04.08. 16:06:17

@bbjnick: „MDF beleírta választási programjába a 1,5 millió munkanélkülit, az MSZP beleírta a Bokros-csomagot”

Voltak ennek bizonyos következményei is... :)

Egyébként ebben a „program” kérdésben nem a Fidesz-KDNP felelősségét firtatom, hanem választóik épelméjűségét kérdőjelezem meg... :) Lövésük sem volt, hogy mire szavaznak, tehát nem igaz az az állítás, hogy „pontosan tudták”. Ne vicceljünk, azzal sincsenek tisztában, hogy a rezsicsökkentéshez és családtámogatáshoz hasonló szocialista osztogatást többszörösen lenyúzták már a lakosságról a 2010 óta bevezetett vagy megemelt félszáz új adóval és az ostoba, ötletszerű, hitvány gazdaságpolitikájukkal...

„1990 óta az egyik legépkézlábabb kormányzati döntésnek tartom”

Egyrészt én személy szerint nem nevezném „épkézlábnak”, mikor ma már a kiskapuk kiskapuinak a kiskapui miatt kell folyamatosan reszelgetni az intézkedést (és minden bizonnyal még ennek a módosításcunaminak sincs vége), másrészt pedig egyetlen ezzel kapcsolatosan megfogalmazott célt sem sikerül megvalósítaniuk vele... Ha a hazai kkv-k helyzetbe hozása lenne a cél, akkor vonják vissza a 2010 óta bevezetett vagy megemelt összes válságadót, csökkentsék végre radikálisan a vállalkozások adó- és adminisztrációs terheit (ahogyan azt még a 2010-es kampányban beígérték), valamint hozzanak nyilvánosságra végre egy hosszabb távú gazdasági programot, és próbálják is tartani magukat a programjukban megfogalmazottakhoz, legalább a ciklus végéig. Ezzel tudnának segíteni rajtuk, nem azzal, hogy újabb ostoba intézkedésekkel tovább súlyosbítják a helyzetüket...

Nincs racionális érv a vasárnapi boltbezárás mellett, ez olyan komoly visszalépés ami eddig elképzelhetetlen volt. Ennél durvább már csak a hétfői tévés adásszünet bevezetése lenne... :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.04.08. 16:06:29

@bbjnick: De hát én a vasárnapi zárva tartást vitatom, és nem azt, hogy létezzen-e világnézeti párt. Persze, hogy létezzen. A politika világnézeti kérdés (is). Nem a világnézet rossz dolog (nekem is van olyan), hanem a világnézet ész nélküli erőltetése a többségi akarat ellenében.

A KDNP-nek minden joga megvan hozzá, hogy a parlamentben üljön, és ahhoz is, hogy javaslatokat tegyen, és formálisan ahhoz is, hogy ezeket alkuk révén keresztülvigye. Mint ahogy a PM nevű törpepártnak is megvolt a joga, hogy alkukkal keresztülvigye az alapjövedelem nevű, a többség által szintén elutasított agyrémet Budapest XIV. kerületében. De szerintem nem jól tették.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.08. 16:13:20

@I_Isti:

No, akkor most még röhögtesd is ki magad! A vak, csapkodó személyeskedés pusztán vitaképtelenséged beismerése.

freehckr 2015.04.08. 16:25:31

@Holger Hartland: „világnézet ész nélküli erőltetése a többségi akarat ellenében”

Pontosan, a KDNP Magyarország tálibjai... :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.08. 16:27:07

@freehckr:

"Nincs racionális érv a vasárnapi boltbezárás mellett, ez olyan komoly visszalépés ami eddig elképzelhetetlen volt. Ennél durvább már csak a hétfői tévés adásszünet bevezetése lenne..." --- írod.

Én a hétfői adásszünet bevezetését is megszavaznám. Ezekkel a lépésekkel nem elvesznek valamit az emberektől, hanem adnak. A vasárnapi vagy hétfői leállás új létminőséget jelent.

Dolgoztam olyan munkahelyen, ahol mindig szólt a rádió. Egyszer elromlott a készülék és utána az volt a téma a munkatársak között, hogy milyen jó is volt ez a hirtelen támadt csend és milyen kár, hogy megjavították a rádiót.

freehckr 2015.04.08. 16:33:30

@bbjnick: „nem elvesznek valamit az emberektől, hanem adnak”

Márpedig elvesznek, nem kevesebbet mint a „választás lehetőségét”. Ha te nem akarsz tévézni hétfői napokon, akkor ne tévézz, de mástól miért vennéd el ezt a lehetőséget?! Vasárnapi vásárlás, vasárnapi munka ugyan ez a kategória... Az állam takarodjon a Zemberek magánéletéből, mert ennek a fajta befolyásnak mindig csúnya vége szokott lenni... :)

„új létminőséget jelent”

Ebbe az irányba most nem tudok elmenni, ehhez ilyentájt még túl józan vagyok... :)

Kandeláber 2015.04.08. 16:41:01

Római katolikus létemre - mellesleg apai-anyai ágon az egész családom az - csak azt tudom mondani, hogy ez a Semjén és az általa vezetett, KDNP-nek nevezett gittegylet/fantompárt számomra az egyik legellenszenvesebb politikai alakulat a mai Magyarországon.
Semjén, a Savonarola-ábrázatú Harrach, és a többi káder egyetlen épkézláb törvényjavaslatot nem volt képes előterjeszteni az elmúlt négy és fél évben, a vasárnapi nyitva tartás megszüntetésével feltehetően az eddiginél is jobban megutáltatták magukat a polgárokkal.
Kenetteljes, bigott és farizeus megnyilvánulásaik egyenesen visszataszítóak.

empoftla 2015.04.08. 16:42:41

@maxval bircaman szerkesztő: Így van, becsületesként a politikában sajnos csak nulla lehet.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.04.08. 16:57:54

Édes jó Istenem, ha létezel, sújts le fellegidből villámaiddal erre a végtelenül ostoba és arrogáns pojácára!

Pelso.. 2015.04.08. 17:08:19

@bbjnick: ennek a KDNP-nek a jelenléte valóban nem illegitim, hanem szégyen.
-------------------------------
Érdekelne, vajon az interjú célja Semjén lejáratása-e, netán ennek inverzeként parancsra egy kis polírozás, mert ugye kell.

Jean Sol Partre 2015.04.08. 17:20:43

@bbjnick: mit szólnál, ha betiltanák a vallást? A templomba járás helyett valami hasznosabbal tölthetnéd az időt. Új létminőség lenne, nem?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.08. 17:21:47

@freehckr:

"a KDNP Magyarország tálibjai..." --- írod.

Csak nehogy úgy járj, mint Trevor Phillips, a brit esélyegyenlőségi és emberijogi főbizbasz, aki 2011-ben kampányt indított a keresztények ellen, mert azok nézetei veszélyesebbek a modern, mainstream gondolkodásra, mint a muszlimoké!:-)

www.spiked-online.com/newsite/article/10646

Ha Trevor Phillipsnek annyi fontja lenne, ahány fejet a muszlimok lenyiszáltak 2011 óta, most gazdag ember volna!:-[

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.08. 17:25:39

@Jean Sol Partre:

"mit szólnál, ha betiltanák a vallást?" --- kérdezed.

Nem szólnék semmit, még különösebben meglepve sem volnék. Gyakorolnám tovább, ahogy tudom.

Jean Sol Partre 2015.04.08. 17:37:11

@bbjnick: azért nem hiszem, hogy jogosnak, vagy méltányosnak éreznéd. Igazából azt se hiszem, hogy szó nélkül hagynád :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.08. 17:43:24

@Jean Sol Partre:

Miért, mit tiltott be a kormány?

Ami pedig a keresztényeket illeti: valószínűleg nem láttál te még keresztényt, ha azt gondolod, hogy a hitében befolyásolhatnád ilyen-olyan betiltásosdival.

freehckr 2015.04.08. 17:56:20

@bbjnick: „aki 2011-ben kampányt indított a keresztények ellen”

Nekem semmi bajom a keresztényekkel, engem is megkereszteltek anno, keresztény ünnepeink vannak amelyeket én és a családom és „megülünk”, sőt, a családban és az ismertségi körömben is számos mélyen vallásos keresztény ember van... a világ legjámborabb, legvisszafogottabb, legtoleránsabb és legtisztességesebb embereinek ismerem őket, tehát szinte mindenben a Fidesz-KDNP-s politikusok, és az ilyen és ehhez hasonló nyilvános fórumokon előforduló fideszes véleményezők tökéletes ellentétei. :)

Ráadásul ez nem kis probléma lesz a jövőben, vagy már most is az, nevezetesen a Fidesz-KDNP ugyan úgy járatja le, és teszi szitokszóvá a kereszténységet (a jobboldal és a konzervativizmus mellett) mint ahogyan anno az SZDSZ a liberalizmussal, vagy az MSZP a baloldallal tette. Én speciel szeretném, ha hamarosan egy jobboldali kormány is hatalomra kerülne a több mint két évtizede tartó korrupt posztkommunista baloldali ámokfutás után, tehát ezeket a negatív folyamatokat sem nézem jó szemmel a fideszes rekord pofátlan közpénztolvajlások mellett.

Ha lenne egyetlen épeszű, felelősségteljes, vallásos keresztény ember a Fidesz-KDNP környékén, még azelőtt állította volna le a Semjén-féle elmebeteg elvtársait, hogy azok a vasárnapi boltbezárásról akár a legszűkebb körben is elkezdtek volna csak beszélgetni...

Jean Sol Partre 2015.04.08. 20:08:05

@bbjnick: "Miért, mit tiltott be a kormány?"

A vasárnapi vásárlást?

Nem gondolom, hogy egy keresztényt befolyásolhatna a hitében a betiltósdi, nem is ez a téma.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.08. 20:35:02

@Jean Sol Partre:

Ha vasárnap zárva a bolt, akkor vásárolsz a hét többi napján. Mitől volna a vasárnapi zárvatartás a vásárlás betiltása?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.04.08. 20:36:00

Elég súlyos. És tudjátok, hogy mi a legborzasztóbb? Ha Orbánnal történne valami, akkor ez az ember venné át az ország irányítását.

Egy megoldást látok erre a problémára. Kell egy olyan választási törvény, ami nem teszi lehetővé a pártszövetségek indulását, cserébe nem állapít meg küszöböt, ezért a parlamentet ellephetik a kis pártok. Bár ebben nyilván nem lenne partner a KDNP, mert az a 12 szavazat, amit össze tudna hozni, még ehhez is kevés lenne.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.08. 20:46:34

@freehckr:

Azért azzal, nyilván, te is tisztában vagy, hogy ez egy büdös nagy halandzsa!

Ha te nem vagy keresztény, akkor mit érdekel téged, hogy hogyan gondolkoznak vagy hogyan nem gondolkoznak a keresztények? És honnan veszed a jogot és a bátorságod, hogy meg akard mondani, hogy hogyan gondolkodjanak és hogyan ne? Én nem vagyok muszlim vagy zsidó vagy más felekezet tagja, eszembe sem jutna megmondani, hogy milyennek kell lennie a jó muszlimnak, zsidónak, akárminek. Kommunista, liberális, genderista vagy bármiféle más kósza ideológia híve sem vagyok, így nem is formálok igényt arra, hogy én dönthessem el, milyen a jó kommancs, libbancs, genderbuzi, akármi. Semmi közöm hozzá! Valamit vagy elfogadok vagy elutasítok, de nem csinálok hülyét magamból azzal, hogy elvárásokat fogalmazok meg olyanokkal szemben, akiket elutasítok.

freehckr 2015.04.08. 21:08:42

@bbjnick: „akkor mit érdekel téged”

Nem érdekel... csak említést tettem róla fentebb, hogy személyesen is ismerek jó néhány mélyen vallásos embert, és a tapasztalataim alapján nem csak mentalitásban, de sok másban is messze távol állnak a fideszes/kádéenpés melldöngető keresztényektől... tűz és víz... :) Például nagyon nem érdekli, és eddig sem érdekelte őket, hogy én a vasárnapot a családommal vagy vásárlással töltöm, esetleg dolgozok... ellentétben a KDNP-s tálibokkal, akik egyelőre a törvény erejével (és még nem autodaféval) szeretnék ezen eretnek szokásainkat a kedvükre alakítani.

„honnan veszed a jogot és a bátorságod, hogy meg akard mondani”

Sehonnan, mert ilyesmit nem is írtam. :) A Fidesz hárította magáról a vasárnapi boltzár felelősségét a KDNP-re, azok meg kitörő örömmel tűzték zászlajukra vallásos szlogenekkel együtt, tehát a kereszténységgel kapcsolatos imázsvesztés és sz.rkavarás 100%-ban a Fidesz-KDNP felelőssége... Engem személy szerint nem érdekel, csak sajnálom, hogy a posztkommunista korrupt politikai elitünk nem hagy érintetlenül egyetlen, az elmúlt több évtizednyi rombolásuk után még valamilyen szinten megmaradt értéket sem. Az SZDSZ kivégezte a liberalizmust jó pár évtizedre, az MSZP a baloldalt, a Fidesz a jobboldalt, most a KDNP esik neki a keresztény értékeknek... remek hely ez a posztkommunista szemétdomb. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.08. 21:19:32

@Lord_Valdez:

"Kell egy olyan választási törvény, ami nem teszi lehetővé a pártszövetségek indulását, cserébe nem állapít meg küszöböt, ezért a parlamentet ellephetik a kis pártok." --- írod.

És ennek mi értelme volna? Bejutnak és akkor kötnek koalíciót:-)

Egyébként jelenleg az Országgyűlésben 9 egyéni és 7 listás KDNP-s képviselő ül. Az LMP 5 listás mandátumot nyert a listás szavazatok 5,3%-ával. A KDNP 1990-ben és 1994-ben is 6-7%-nyi szavazatot kapott a választásokon, 1998-ban pedig, mikor egy szétesett, pereskedő pártként indult a választásokon, akkor is 3% körül végzett. Szóval, korántsem kizárt, hogy egy LMP-szintű eredményt önállóan is tudna hozni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.08. 21:28:13

@freehckr:

A keresztény ismerőseid békeszerető emberek és nem konfrontálódnak veled, ha nem muszáj.:-) Ha politikusok lennének, akkor viszont nem tehetnének mást, mint hitük parancsait igyekeznének érvényesíteni a törvényalkotásban is.

„...egy jól megalapozott keresztény öntudat nem engedi meg olyan politikai programra vagy egyes törvényjavaslatra történő szavazást, amely ellentétes a hit és erkölcs alapvető tételeivel. A keresztény hit szerves egységet alkot és ezért nem lehetséges valamely részelemét kiragadni anélkül, hogy az egész katolikus tanítás ne sérülne. Az Egyház szociális tanításának egyes kiválasztott vonatkozása iránti politikai kötődés nem meríti ki a közjó iránti teljes felelősség vállalását. A katolikusok nem gondolhatják azt sem, hogy felelősségüket átruházhatják másokra, mivel Jézus Krisztus evangéliuma által arra hivatottak, hogy hirdessék és valóra váltsák az emberről és a világról szóló igazságot.

Amikor a politikai tevékenység összeütközésbe kerül az erkölcsi elvekkel, amelyek nem engednek meg kivételt, kompromisszumot vagy korlátozást, a katolikus elkötelezettség még nyilvánvalóbbá és felelősségteljesebbé válik. Az alapvető és elidegeníthetetlen etikai követelmények fényében a keresztényeknek észre kell venni, ha az emberi személyiség igazi javát érintő, erkölcsi értékek forognak kockán.” (Katolikusok részvétele és magatartása a politikai életben. A Hittani Kongregáció dokumentuma – 2003. január 16. --- uj.katolikus.hu/konyvtar.php?h=147)

freehckr 2015.04.08. 21:40:15

@bbjnick: „nem konfrontálódnak veled”

Szoktak, de abban hogy a Fidesz-KDNP egy korrupt posztkommunista radikálbalos bűnszervezet nagyjából egyetértenek velem... nincs vita. :)

„hitük parancsait igyekeznének érvényesíteni a törvényalkotásban is”

Pontosan ez a bajom, hogy az intézményesített korrupció, a lakosság visszaadóztatása a középkorba, és többek közt a világrekord közpénzlopások hogyan férnek össze a KDNP keresztény erkölcsével?! Mert mindezt támogatták, mindennek a részesei voltak az elmúlt években... ha a KDNP végre valami keresztényit akar tenni az állampolgárok milliói életének megnehezítése helyett, akkor adják vissza a lopott közpénzt, kérjenek bocsánatot az elmúlt öt évért, és vezeklésül húzzanak a g.cibe a közéletből. :)

Jean Sol Partre 2015.04.08. 21:40:51

@bbjnick: a vasárnapi bevásárlás betiltása az a vasárnapi bevásárlás betiltása. Nem mondtam, hogy általában betiltották a vásárlást. Ennyiben rossz volt a példám, te meg direkt nem is érted. Akkor mondjuk legyen csak a kereszténység betiltva, és ha minden áron vallásos akarsz lenni, nyugodtan lehetsz mohamedán, vagy buddhista.

Kaját egyszerű bármikor máskor vásárolni, de van egy csomó dolog, amit nem. Bútort, barkács dolgokat, de még ruhát is sokkal jobb hétvégén.
Az meg kimondottan csak szívatás, hogy a benzinkútnál, ami nyitva van, eladó is van, miért nem vehetek vasárnap mondjuk üdítőt?

Szóval magyarázhatod nekem, hogy nincs teljes tiltás, attól még meglehetősen értelmetlenül korlátozva vagyok olyan dolgokban, amikben régen nem voltam.
Szóval mi lennél inkább, mohamedán, vagy buddhista?

Jean Sol Partre 2015.04.08. 21:47:16

@bbjnick: csak halkan kérdezem, mert amúgy igazadvan ebben az eszmefuttatásban, de szerinted Semjén és Harrach kersztényként viselkedik?
Mármint nem otthon a négy fal között, hanem politikusi mivoltukban, és most nem a vasárnapi boltbezárásra gondolok elsősorban.

freehckr 2015.04.08. 21:56:37

@Jean Sol Partre: „Semjén és Harrach kersztényként viselkedik?”

Az hagyján, de ott a KDNP új báránykája, Seszták elvtárs, aki pár éve szakmányban gyártotta az offshore cégeket, hogy közpénzek milliárdjait talicskázzon beléjük... ugye még megvan, mekkora lármát csapott a Fidesz-KDNP Simor _egyetlen_ offshore érdekeltsége miatt?! :) A hazaárulózás volt a legvisszafogottabb kifakadásuk. De a kereszténydemokrata Seszták elvtárs fél tucatnyi offshore-érdekeltsége simán elmegy... :)

Az egész KDNP bűzlik... ezért szerencsétlen, hogy a kereszténységet tolják maguk előtt egyfajta ideológiai pajzsként, miközben állítólag hívő keresztényekként nagyjából még annyi erkölcsi érzékük sincs mint nekem.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2015.04.08. 22:18:59

A vasárnapi boltbezárással nincs nagy baj, Semjén Zsolttal annál inkább...
Külön probléma, hogy ez a 6ökör a kereszténység valamiféle megtestesítője a szerényebb szellemi képességű honpolgárok számára.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.08. 22:53:06

@Hepci:

Örüljetek neki. Képzeld el, mi lenne itt, ha holnaptól Slachta Margitok és Barankovics Istvánok gazdálkodnának az országgyűlési többséggel!:-)

Epokit Drive 2015.04.09. 00:09:18

@bbjnick: "Ha a KDNP jelenléte illegitim, akkor valamennyi választási szövetségben bejutott kispárt jelenléte illegitim."
Nem az "illegitim" a jó szó, mert jogilag persze, hogy legitim. Csakhogy ha a demokrácia pártokon keresztül történő megnyilvánulása azon kellene, hogy nyugodjon, hogy az önállóan vagy szövetségben induló pártoknak valós szavazói bázissal kell rendelkezniük, akkor a KDNP több szempontból nem létezik, szubjektíve. Pl. egyszerűen nem találkoztam még "mezei" KDNP-szavazóval. Aztán: az egyik EFOTT-on kaptam két ifjúsági tagozatostól (IKSZ talán?) KDNP-logós öngyújtót, de amikor rákérdeztem, nekik mi a kapcsolatuk az egésszel, azt mondták, őket úgy küldték ide, jobb híján. Nincs ifjúsági bázisuk sem ezek szerint, miközben mellettük tíz méterre az MSZP és a Jobbik ezerrel nyüzsgött. Végül: a vasárnapi boltbezárások úgy tűnik, sosem létezett hatástanulmányai ékes példái annak, hogy a megmérettetés mint gyakorlat nincs a párt eszköztárában, eszükbe sem jut. Talán azt mondják, hogy gondolkodjon más, ezt persze meg is érthetném, de erre veszélytelenebb terep lenne a kétkezi mezőgazdasági munka számukra. Kezdhetnék szétválogatni a konkolyt és a búzát, hogy mást ne is mondjak.
És egy személyeset: katolikus keresztény vagyok, de egyszer sem éreztem, hogy a KDNP engem képviselne. Ellenkezőleg: évek óta szégyenkezem miattuk, a nevükbe felvett keresztény jelző pedig az én szememben csak a kereszténység meggyalázására volt jó az elmúlt években, illetve a kereszténységgel szembeni politikai ellenszenv növelésére.

Epokit Drive 2015.04.09. 00:16:39

@bbjnick: "Szóval, korántsem kizárt, hogy egy LMP-szintű eredményt önállóan is tudna hozni."
Az 1998-as 3%-ra 2014-ben vagy 2018-ban nem alapítanék pártalapítványt Semjén helyében. :)
Nem kizárt, ahogy létezhetnek apacs alpinisták is, csak nem valószínű. De a nagyobbik baj, hogy a politikában a haszon jobbára elnyomja az önérzetet, és ezért azt, hogy majd legalább közvéleménykutatással bizonyítják, hogy ők bizony bejutnának (pláne önálló indulással, haha!), azt leshetjük.

Epokit Drive 2015.04.09. 00:21:51

@bbjnick: "Mitől volna a vasárnapi zárvatartás a vásárlás betiltása?"
Attól, hogy a boltok zárva tartását törvény rendeli el, vagyis (megfordítva) a nyitva tartásukat törvény tiltja. Így a törvényi tilalom voltaképpen a vásárlás tilalma is egyben, amennyiben elfogadjuk azt az összefüggést, hogy a bolt nyitva tartásának eminens célja a vásárlás lehetővé tétele.
Számodra a fentiekből mi kétséges?

Epokit Drive 2015.04.09. 00:23:10

@Lord_Valdez: "És tudjátok, hogy mi a legborzasztóbb? Ha Orbánnal történne valami, akkor ez az ember venné át az ország irányítását."

Gondoltad volna valaha is, hogy érdemes lesz egyszer Ovi egészségéért imádkozni? :D

2015.04.09. 06:55:56

Azért ennek a képmutató farizeusnak valaki elmondhatná a közeléből, hogy nem az a munka amit ők csinálnak a parlamentben.
És azt is hogy az nem imádság amit ők mondanak.

Mert ha " Lópöcs" Semjén Zsolti nem tudná, ma már az embereknek hogy megtudjanak élni--ez a keményen dolgozó kisemberekre értendő--nem segget kell nyalni, mint neki, nem ábrándozni, hazudozni és baromságokat kell hamis bibliai idézetekkel elmagyarázni, hanem dolgozni kell !!!

Nem 8 órát és nem úgy mint ők, hogy lopnak, csalnak, hazudnak , mert az aki napi 10-12 órát dolgozik sokszor még vasárnap is--az most a Semjén legközelebbi hozzátartozóját emlegeti és nem biztos hogy imádsággal megtüzdelveés belefoglalva.

És Semjént is emlegeti bőszen , mert aki ennyire és ilyen sötét, azt valóban emlegetni kell nehogy a kisember elfelejtse, hogy az ilyen pojácákra nem szabad soha szavazni többé !

Semjén, egy buta, egy haszonleső, egy kufár. Az ilyen nem hogy templomba ne mejen hanem a környékére sem, mert lehet hogy rászakad a templom a hazugságai miatt.

Egy vezéri szerepben tetszelgő, képmutató, pojáca, aki ha felül a lóra azt hiszi hogy valaki, pedig csak egy idióta, aki bunkó de urizálni azt szeret. És ilyenkor szegény nagyapám jut eszembe aki azt mondta hogy tudod kis unokám az ilyen emberektől lehet kapni tetűt, bolhát és az ilyen "nagy " emberek lopnak meg téged, mint kisembert " És igaza lett !!

Ja hogy el ne felejtsem. És egy hivő görögkatolikus vagyok. De azt aki hazudik, lop csal és a mások kenyerét lopja el, a mások pénzét, megélhetését veszélyezteti, azt bezárnám egy kolostorba, és ott tartanám élete végéig, napi kétszeri kenyér és vízadaggal, hogy megtanulja --egy papnak önmagát nevező képmutató kufár, ne csak mástól várja hogy be kell tartani a 10 parancsolatot hanem önmaga is tartsa be.
Mert ettől lesz "az aki ". Igy csak egy hazug, pojáca, egy megélhetési senki lett. Még akkor is ha önmagát papnak hívatja, mert az ilyen soha nem lesz pap !

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.04.09. 07:13:21

@Epokit Drive:
A Sors már többször bizonyította, hogy nagyon érdekes humora van.

I_Isti 2015.04.09. 08:10:43

@Epokit Drive: "KDNP-logós öngyújtót"
Jó, hogy nem kdnp-logós abortusztablettát osztogattak, vagy kdnp-logós thc alapú valamit...

Egyébként meg én azt nem értem, hogy nagyon sok intelligens, képzett, okos, művelt, teológiailag is penge, igazi katolikus teológus, pap, szerzetes satöbbi van, ehhez képest az első vonalba most az olyan b, vagy c, vagy zs kategóriásak kerülnek, mint mondjuk a Semjén.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.04.09. 08:22:23

semjén egy elképesztően undorító alak, nyilvánvalóan. már csak a gyilkos szenvedélye okán is. és szinte mérhetetlenségig buta.
de képzelje stux! maga még nála is sokkal ostobább. és ha nem lenne ennyire jelentéktelen, még undorítóbb is lehetne nála.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.04.09. 08:36:52

sírva röhögtem ezen a szerencsétlen korlátolton.

Viszont Stumpf egész jól kérdezett már magához képest...

Robinzon Kurzor 2015.04.09. 08:58:19

@bbjnick: "Dolgoztam olyan munkahelyen, ahol mindig szólt a rádió. Egyszer elromlott a készülék és utána az volt a téma a munkatársak között, hogy milyen jó is volt ez a hirtelen támadt csend és milyen kár, hogy megjavították a rádiót."

Mindenki magából indul ki.
Te abból, hogy az emberek mind olyan droidok, akik önszántukból nem fogják kikapcsolni a rádiót, tévét, ha csöndre vagy egymással való beszélgetésre vágynak.

Ezért magadhoz ragadnád, vagy ilyen Semjén-félék kezébe adnád a központi főkapcsolót, boltkulcsot, mindent.
Mert ők tudják jobban, hogy mi a jó nekünk.

Hát nem.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.04.09. 09:09:34

@maxval bircaman szerkesztő: "Egyébként Semjén becsületes, rendes, keresztény ember, de politikusként egy nulla."

Miből gondolod? Ismered?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.04.09. 09:14:14

@bbjnick: Na ez nem semmi. Van KDNP-s kisállatunk is. És kommentel. :-)

Kiváncsi voltam, hogy a batyuféléknek a KDNP-t is kell-e védeni, de úgy látom, erre van másik kismókus. :-)

wolves84lb 2015.04.09. 09:22:36

@bbjnick:
"Én a hétfői adásszünet bevezetését is megszavaznám. Ezekkel a lépésekkel nem elvesznek valamit az emberektől, hanem adnak. A vasárnapi vagy hétfői leállás új létminőséget jelent. "

Na persze...meséld már el, mit is adna a hétfői adásszünet.

Értem, hogy hülye vagy, de minek kell ezt fennhangon hirdetned?

wolves84lb 2015.04.09. 09:25:44

@bbjnick:
"Ha vasárnap zárva a bolt, akkor vásárolsz a hét többi napján. Mitől volna a vasárnapi zárvatartás a vásárlás betiltása? "

Te a semjén vagy személyesen? Mert ő válaszolt kb ilyeneket. Vagy csak az egyik kis csicskája?

István Tamasi 2015.04.09. 09:29:29

@maxval bircaman szerkesztő:
Te ocsmány bulesz birkaszar!
Ha már Bulgáriába félsz visszamenni, akkor menj vissza Kubába!
Látszik, hogy nem vagy magyar /leánykori neved is Ivanov/ és nem is ismered a magyar viszonyokat különben nem védenéd ezt a sunyi rabsicot.

Muad\\\'Dib 2015.04.09. 09:29:48

Ez az egész kdnp képződmény egyre abszurdabb. Ha lenne egy kis gerinc a magyar keresztény egyházakban, már rég kiálltak volna, és kijelentették volna, hogy ennek a "pártnak" semmi köze a keresztény értékekhez. Ezek sokkal többet ártanak minden valódi kereszténynek, mint a vallásosak által folyton ekézett ateista liberalizmus valaha is elérhet...

inebhedj - szerintem 2015.04.09. 09:31:38

@bbjnick:

Megjegyzem, hogy az inerciarendszerben maradva szabad akarat az Úr attribútuma, és így az emberé is, akit előbbi a saját képére és hasonlatosságára teremtett (ez utóbbiból következik mind az akarat szabadsága iránti vonzalom, mind a teremtés képessége az embernél).

Természetesen erkölcsi és etikai korlátok (melyek szintén az akarat következményei) között él az ember, amely korlátok felállítása a élet, az ember (így az akarat szabadságának) védelme érdekében cél, azonban a vasárnapi zárvatartás elrendelését nagyon nehéz az élet, az ember, illetve az akarat szabadságának védelmével megindokolni, erkölcsi és etikai mértékként meg még nehezebb (lévén az a közösség egyetértésén alapul, a vasárnapi zárvatartás viszont a közösség megosztottságán). A gyakorlati kivitelezés pedig (szintén az inerciarendszerben mozogva) szinte a sátán sugalmát követi (a politikusok dolgozhatnak vasárnap, hogy csak egy abszurditást emeljek ki).

Ugyanakkor az olyan típusú akarat korlátozás, mint a vasárnapi zárvatartás jellemzően humanista (azaz Istennek ellenében hozott), másképp fogalmazva tipikus baloldali döntés, ebből viszont az következik, hogy a KDNP (is) baloldali párt, elég zavaros istenképpel (vannak erre mindenféle furcsa kifejezések, mint a keresztényszocialista, vagy szociáldemokrata keresztény platform). Semjén úr gondolatmenetét követve odalyukadunk ki, hogy ő (és pártja) vallásos, de nem hívő.

Az, hogy a humanizmus fellángolásával az emberek életéből eltűnő szakralitás csillapíthatatlan éhséget eredményezett a szellem és a lélek számára (amely űr betöltésére rengeteg próbálkozás van a különböző vallásos baloldali ideológiáktól [mint a kommunizmus] kezdve a popkultúráig) az tény, viszont a hiány pótlása tilalomfák felállításával (már pedig tessen magad jól érezni, ha már megcsináltuk neked ezt a bulit!), nem, hogy megoldhatatlan, de épp ellenkező hatást ér el.

Nagyon jó példa erre az, hogy az önkéntességet és szolidaritást épp az a kommunizmus (szocializmus) számolta fel például hazánkban, amely zászlójára tűzte és kötelezően választható embereszményként nevezte meg (vö: az amerikaiak önkéntességi gyakorlatával).

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.09. 09:55:13

@István Tamasi:

A rendes embereket mindig megvédem. Politikafüggetlenül.

Egyébként a KDNP-t egy káros valaminek tartom, de ez nem változtat az elnöke jellemének értékelésén.

Andy73 2015.04.09. 10:01:43

"Az emberek a Fidesz-KDNP szövetségre szavaztak."

Pontosan így van. A másik oldalon pedig az "ötpárti összefogásra", köztük az egyszemélyes "liberálisokra".
A különbség annyi, hogy a Fidesz-KDNP kétharmaddal nyert, a baloldaliak pedig a Jobbikkal együtt sem értek el egyharmadot.
Lehet sopánkodni akár naponta, de az emberek így választottak tavaly, és még három évig ez a kormány lesz hatalmon.
Közben pedig inkább a Jobbik jön fel, mintsem a bukott baloldal.

IdomitottFoka 2015.04.09. 10:11:41

@Lord_Valdez: "Ha Orbánnal történne valami, akkor ez az ember venné át az ország irányítását."

Mondjuk ez nem probléma, ha Orbánnal történne vmi, Semjénnel is történne vmi, Lázárék úgy törnék ketté mint a ropit.

Epokit Drive 2015.04.09. 10:28:45

@I_Isti: Okosnak tartom magam, teológus vagyok, de sosem vágytam arra, hogy vezetője legyek pl. egy pártnak. Miért? Mert olyan kompromisszumokkal járna, amit képtelen lennék vállalni. És mert nem vonz a hatalom sem.
Volt egy tanárom, aki mára "nagy ember" lett, így nem szívesen nevezném meg. Amikor a főiskolán tanulmányi igazgatónak nevezték ki, egy magánbeszélgetésünkben elmondta, hogy egyszerűen gyűlöli, hogy a városházán olyanokkal kell kezet fognia és tárgyalnia, akiket erkölcsi szempontból nehezen fogad el. (Az idézet közel 20 év távlatából nem pontos, de tartalmilag korrekt, nem akarok túlozni se le, se fel a megfogalmazásban.)
Ehhez az kell, hogy az ember szeresse ezt a fajta közeget, a taktikázást, az egymás fölé kerekedés játszmáit stb., vagy egyszerűen fogadja el, hogy rálőcsölték, és csinálja meg muszájból. A gondom a Nyilas Misi-jelenség: hiába vagy becsületes, előállhat olyan konstelláció, ahol mindez semmit nem számít, sőt.
A vérbeli politikusokkal tehát az a bajom, hogy olyan közegben érzik magukat jól, amely egy hitéhez nagyjából ragaszkodó keresztény számára, megkockáztatom, vállalhatatlan.
Így marad az, hogy azzal foglalkozom, amihez értek: programozó maradok. :)

saci02 2015.04.09. 10:59:46

@maxval bircaman szerkesztő: 'Egyébként a KDNP-t egy káros valaminek tartom, de ez nem változtat az elnöke jellemének értékelésén'

Latod milyen xenofob vagy. Megis, hogy kerulhet egy rendes, becsuletes, kereszteny ember egy olyan pozicioba, ahol a szavaid szerint egy nulla!???!!!?

Ja hogy ismered! Na ezert vagy egy hulye xenofob!

István Tamasi 2015.04.09. 11:03:21

@maxval bircaman szerkesztő:
Te ocsmány bulesz birkaszar!
Nem is várható más egy nirkaszartól minnthogy megvédje a vadászatitörvényt megsértő stüszizsoltikát.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.09. 11:26:24

@István Tamasi:

Utálom a vadászatot, de a vadászat nem keresztényellenes dolog.

Jean Sol Partre 2015.04.09. 12:21:23

@maxval bircaman szerkesztő: ez pont olyan, mint a "rendes ember, amikor nem iszik", csak hát mindig iszik. Aki politikusként becstelen, az becstelen. Aki csal a doktorijával, az magánemberként csal és akkor csaló. Aki keresztényként üldözi a szegényeket, az nem keresztény. Aki ennek ellenére keresztény politikusnak vallja magát, az hazudik, és aki ennyit hazudik az nem rendes ember. Aki pedig akár személyes ismeretségre hivatkozva is annak tartja, az vagy maga is hazudik, vagy hülye. Vagy mindkettő.

István Tamasi 2015.04.09. 12:31:33

@maxval bircaman szerkesztő:
Te ocsmány bulesz birkaszar!
Látszik hogy nem vagy magyar mert nem értesz meg egyszerű magyar mondatot. Tömjénzsoltika a vadászati törvényt megsértő módon vadászott.

Jean Sol Partre 2015.04.09. 12:36:22

@István Tamasi: félreérted, birca azt mondja, hogy amikor Semjén épp nem sért törvényt, nem hazudik és más geciséget sem csinál épp, akkor (és csak akkor) nagyon rendes ember.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.09. 12:43:50

@Jean Sol Partre:

Nem csalt a doktorijával.

Nem üldözi a szegényeket.

Igen, politikusként idpnként hazudik, ez igaz.

Jobblada 2015.04.09. 12:44:38

Én azt szeretném, ha nem tiltanák be a vasárnapi és a szombati banki ügyintézést. Mi az, hogy vásárolok, de hitelt nem tudok hozzá intézni, mert már szombaton is otthon heverésznek a banki ügyintézők, kockázatkezelők, hitelelbírálók? Korlátoznak a jogaimban! Diktatúra! Nem tudom befektetni a millióimat, mert persze a brókerek is hosszúhétvégéznek, a befektetési tanácsadók meg gondolom templomba járnak...

Németországban, Franciaországban, a világ gazdagabbik felén a baloldal és a szakszervezetek hosszas és kitartó követelésére lett joguk a bolti eladóknak, pénztárosoknak a vasárnapi pihenéshez, nálunk bezzeg a baloldal inspirációjára gondol mindenki csak saját magára, mert 4 éve egyszer vasárnap akart bútort venni, tudott, de ha jövő héten megint eszébe jut, hát várnia kell majd hétfőig, ami mégis csak gyalázat, az emberi jogok korlátozása.

Legalább akkora hülyeség, mint Stumpf kérdése amiben a keresztény hit és a vadászás között próbál valamilyen összefüggést vagy ellentmondást találni, hosszasan. Annyi látszik a dologból, hogy Stumpfnak gőze sincs a keresztény vallásról vagy hitéletről.

István Tamasi 2015.04.09. 12:55:11

@maxval bircaman szerkesztő:
Te ocsmány bulesz birkaszar!
A neten forog egy fotó amelyen tömjénzsoltika egy lelőtt mezei nyúllal a kezében látható lenge koraőszi-későtavaszi öltözetben, a dzseki nyitva, mögötte a növényzet dús zöld lombozattal. Miondez ellentmond annak, hogy a mezei nyúl vadászidénye a tél, alapvetően december illetve részben január. Ez bizonyíték te agyatlan birkszar!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.09. 13:01:01

@Epokit Drive:

"katolikus keresztény vagyok, de egyszer sem éreztem, hogy a KDNP engem képviselne. Ellenkezőleg: évek óta szégyenkezem miattuk, a nevükbe felvett keresztény jelző pedig az én szememben csak a kereszténység meggyalázására volt jó az elmúlt években, illetve a kereszténységgel szembeni politikai ellenszenv növelésére." --- írod.

Mit szeretnél? Prohászkát, Mindszentyt? Vagy Slachtát, Barankovicsot? Szerinted, ha magyar kereszténydemokrácia nem olyan papírkutyákból állna, mint most, hanem a gestapoval vagy az ávóval is szkanderezni leálló hitpajzsaiból, hogy őrjöngene akkor a csőcselék, hogy kívánná akkor a vérüket? Nézd meg, hogy például Kocsis Fülöp püspökatyára, akitől nehéz volna eltagadni, hogy egy végtelenül következetes és szentéletű főpap, mi gyűlölet zúdul, hogyan próbálják ellehetetleníteni, csak mert hite és meggyőződése szerint cselekszik! A keresztény vagy keresztény vagy nem az. A közéletben is. Ha egy ilyen kérdésben, mint a vasárnapi munkaszünet (az Úr napját szenteld meg) nem képes valaki kiállni, akkor mit várjunk akkor, amikor komolyabb, fájdalmasabb, gyilkosabb harcokat kell megvívni? Aki még egy papírkutya-KDNP képviselte "puhaügymenet" mellett sem képes kiállni, akkor hogyan állna ki egy Prohászka vagy egy Mindszenty mellett, amikor nem babra megy a küzdelem?!

I_Isti 2015.04.09. 13:01:29

Először egyébként én is valami hasonlóra asszociáltam:

index.hu/napirajz/2015/04/09/megvalosul/

I_Isti 2015.04.09. 13:06:56

@Jobblada:
Amit szeretnél, azt úgy hívják, hogy "hitelkártya" és Magyarországon kb 20-22 éve elérhető.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.09. 13:24:11

@bbjnick:

Valójában az igazi keresztényi magatartást a közeletben a legnehezebb megvalósítani. A templomi kereszténységet még elnézi az ateista Washington és Brüsszel, az istentelen Soros és Obama, s magyar csicskásaik, a gágogó, álcivil ballibák.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.09. 13:25:12

@Jean Sol Partre:

Igen, szoktam. De sosem anyagi haszonszerzés érdekében.

I_Isti 2015.04.09. 13:39:19

@bbjnick: "Mit szeretnél?"
Azt, hogy ne te, meg ne Semjén, meg ne Orbán mondja meg nekem, hogy mi a jó, és mi a rossz.

Mert erre nincs felhatalmazásuk.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.09. 13:48:18

@I_Isti:

El vagy tévedve, malacka! Mi közöm nekem hozzád? Azt sem tudom, ki vagy. És nem is érdekel. Ha magaddal van problémád, ne rajtam kérd számon. Ami pedig Semjén és Orbán felhatalmazását illeti, ők úgy megnyerték a 2014-es országgyűlési választásokat, mint a huzat. Akár tetszik ez nekünk, akár nem, őket választotta a népfennség:-)

Jobblada 2015.04.09. 13:50:18

@I_Isti: Igen, persze, ha hó végéig kell, arra nagyon jó, egyébként meg nem annyira, a 297%-os kamatával. Bútor-, autó-, szórakoztatóelektronika-vásárlás, meg van? Neked tényleg ennyi eszed van..

I_Isti 2015.04.09. 13:53:29

@Jobblada: Te Tescoban veszel autót?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.04.09. 15:01:17

@bbjnick: Emlékezned kéne az SZDSZ-re. Pont ilyen érveik voltak a hülyeségeik mellett, mint most neked a KDNP-s orbitális ostobaságokkal kapcsolatban. Semjénék bármiféle álláspontja védhetetlen, mert a társadalomnak nincs 5000 tagja sem, aki hinne nekik. Látványosan vágóhídra viszik a Fideszt.
Tudod, a vasárnapi zárva tartással kapcsolatban nem az releváns, mit gondoltok ti, párezren, hanem az, mit gondolnak 10 millióan.

freehckr 2015.04.09. 16:30:30

@bbjnick: Jut eszembe újra az „épkézlábról”: index.hu/gazdasag/2015/04/09/a_metromegallokban_is_nyitva_maradhatnak_a_boltok_vasarnap

Már megint csak gyalulják... :) Mint a viccben az öreg székely a gerendájával, amiből estére már legfeljebb csak fogpiszkáló lehet. Persze, saját bevallása szerint ha el nem k.rja... :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.09. 16:46:16

@Mr Falafel:

"Tudod, a vasárnapi zárva tartással kapcsolatban nem az releváns, mit gondoltok ti, párezren, hanem az, mit gondolnak 10 millióan." --- írod.

Nekem az a releváns, amit én gondolok, neked az, amit te. Aztán majd a demokratikus versenyben megméretik, melyikünk relevanciája a mértékadóbb.:-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.09. 16:48:31

@freehckr:

Akkor most már a metromegállóban is vásárolhatsz vasárnap; nem ezt szeretted volna?

Pelso.. 2015.04.09. 17:36:31

@bbjnick: Nem volt e témában népszavazás, valamint a választási programban sem szerepelt tudomásom szerint. Tehát nem méretett meg demokratikus versenyben.

empoftla 2015.04.09. 17:56:04

@maxval bircaman szerkesztő: Igen, kis dolgokban lehet (kell is) hazudni (mint. pl. “ez a leggings jól ál rajtad, drágám”). A nagy dolgokban viszont csak igazat szabad mondani (pl. “az illiberális rendszer ezerszer jobb mint a nyugati haldokló demokrácia”).

Jean Sol Partre 2015.04.09. 20:19:40

@maxval bircaman szerkesztő: ja, mint mondjuk a lopás, az emberölés vagy homoszexualitás?

empoftla 2015.04.10. 06:53:49

@maxval bircaman szerkesztő: Igen, és amit a földi igazságszolgáltatás nem büntet meg esetleg (pl. homoszexualitás) azt a túlvilágon majd Isten lerendezi. Vagy ha nem Isten akkor a húsvéti nyuszi.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.04.10. 10:27:18

@bbjnick: Én sem mindig értek egyet a többséggel, tehát azzal sincs bajom, ha te sem. Azonban míg a rezsicsökkentés tényleg képes volt olyan érzetet kelteni az emberekben, hogy jobb lett nekik, a vasárnapi zárva tartás éppen az ellenkezőjét váltja ki. Ebben a szituációban a saját relevanciád szmájlival ellátása kb monty python-i irónia az aránytévesztésről. Ennek a rendeletnek nincs se keze, se lába, tehát semmilyen megmérettetésben nem kerekedhetik felül. Ellenben jelentősen megkeserítheti a magyarok életét, ha továbbra is ezt a mentalitást preferáljátok. Mert ennek egyetlen következménye lehet, - és ezt egyetlen értelmes magyar ember sem akarhatja - hogy a szoclib férgek visszatérnek a hatalomba.

Epokit Drive 2015.04.10. 13:01:12

@bbjnick: "Szerinted, ha magyar kereszténydemokrácia nem olyan papírkutyákból állna, mint most, hanem a gestapoval vagy az ávóval is szkanderezni leálló hitpajzsaiból, hogy őrjöngene akkor a csőcselék, hogy kívánná akkor a vérüket?"
Azt hiszem, a "csőcselék" (je suis csőcselék) elsősorban azért őrjöng, mert valakik (itt és most: Te) csőcseléknek nevezed. Olyan tömegnek, amely eleve nem is képes felnőni a Te (vagy a KDNP stb.) baromira magasztos eszméihez.
Persze nekem is vannak eszméim, és ezek között a szabadság kulcsfontosságú, és filozófiai értelemben annyira alapvető, hogy csak a gyakorlatban korlátozható, de a létének a tagadása önellentmondás. Márpedig a felülről ránk kényszerített eszmék és szabályok, legalábbis amíg nem látjuk be, hogy "értelmesek", ütköznek a szabadságunkkal.
A KDNP boltbezárási ötletével is "csak" ennyi a baj: semmilyen kutatás nem igazolja a kívánatosságát vagy azt, hogy a "csőcselék" erre vágyna, ám az egyet nem értést nagyon is (az elvégzett kutatások sora). És mivel itt nem "a" kereszténységről, hanem egy magát kereszténynek és demokratának nevező pártról van szó, legalább az utóbbit komolyan vehették volna abban az értelemben, hogy előbb kérdeznek, aztán cselekszenek. Ez nem valami életidegen hülyeség, dajcstomi még az internetről is nemzetikonzultál, ez nem ért volna meg ennyit?
És itt jövök én a képbe személyesen is: keresztény vagyok, de a KDNP konkrét vezetői és képviselői belőlem szégyenkezést váltanak ki, és úgy érzem, az én eszméimet árulják el, amikor a velük összekapcsolt kereszténységet ilyen ostoba módon testesítik meg a politika mindennapjaiban.
A korábbi korok "hitpajzsait" ne idézd ide, a világ hatalmasat változott, a hit szerepe is átalakult a mindennapokban, így anakronisztikus őket belekeverni.

Helyes Írás 2015.04.10. 19:07:55

Stumpf Andrást alapos újságírónak ismertem meg, s annál inkább csalódást kelt bennem, hogy több hónapos vita után képes így fogalmazni: "Tradícióra hivatkozik, miközben hagyományosan a vásárok napja a vasárnap".

Negyed órányi interneten való tallózás, olvasgatás alapján is kiderül, hogy ezt a témát a történészek elég alaposan vizsgálták, s az állítás nem igaz. István ugyan vasárnapra rendelte a templom mellé a vásárok megtartását, nyilvánvalóan azzal a célzattal, hogy ezzel is vonzóbbá tegyék a templomok felkeresését. Ugyanakkor már néhány év után rájött az egyház, hogy a vásár inkább konkurenciát jelent számára, a templomi ünnepélyességgel ellentétes szellemiséget. A vásár valószínűleg már akkor is alkoholfogyasztással járt együtt. Az egyház a tapasztalatok alapján kérte is, hogy a vásárokat tegyék át szombatra. A vasárnapi vásározás tehát mindössze két évtizedig tartott.

A pénzgazdaság megerősödése után a nagy vásárokat (később a kisebbeket is) éves ciklusban központból szervezték egészen a huszadik század közepéig. A vásári napokat hétköznapokra szervezték, amire az egyházak külön ügyeltek. Külön kérésre, külön engedéllyel tarthattak csak vasárnapi vásárokat a városok, olyan esetekben, amikor csak így lehetett a konkurenciát jelentő vásárokat elkerülni.

Valótlanság és butaság tehát ez a vasárnapi zárva tartást ellenzők körében oly közkedvelt hivatkozás.

Jean Sol Partre 2015.04.10. 19:32:00

@maxval bircaman szerkesztő: na de Semjén lopott. Akkor pedig bűnös.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.10. 19:37:08

@Epokit Drive: @Mr Falafel:

Le vagytok ti maradva egy brosúrával! A probléma már nem a semjénekkel van, hanem a kereszténységgel, "a szar misztériumá"-val! Lásd: bbjnick.blog.hu/2015/04/10/keresztenyellenes_gyuloletpropaganda_az_orulunkvincent_blog_hu-n

Epokit Drive 2015.04.10. 20:06:46

@bbjnick: És? Miféle hívő vagy Te, ha azt hiszed, hogy egy némileg tájékozatlan és feltehetően előítéletes (annak tűnő) blogger posztocskája megingathat bármit is? Mármint bármit mindabból, ami a kereszténység nevű lelki-szellemi konglomerátum gyökere, magva, legmélyebb igazsága.
Röhögtem, amikor a jó katolikusok a Harry Potter-sorozatot tartották az ördög legújabb "vívmányának", mi több, szinte sírtam is, amikor e differenciálatlan nézetet egy mindenki (de tényleg mindenki) által tisztelt és közismert személytől (szintén pap) hallottam vissza egy beszélgetésünkben. Egy mesétől féltjük Krisztus evangéliumát? Haggyámá!
És vissza Semjénre: leginkább ártani igenis úgy lehet, ha belülről ártunk, mert akkor minden kívülálló azt gondolja és mondja is: lám-lám! Vagy azt hiszed, a pedofil papok rosszabbak a pedofil tanároknál? Addig örülök, amíg elemi felháborodás kísér minden papok által elkövetett bűnt! Mert ez azt jelzi, hogy b.sszátok meg, k.rvára nem ezt várjuk, legalább tőletek! Mert a jóra való igény óriási, és kellenek azok, akik ebben utat mutatnak. És ha a szájukra (nevükbe) (be)veszik a keresztény jelzőt, akkor ezzel számon kérhetővé is válnak vele kapcsolatban. És itt bukik meg a szememben Semjén és a KDNP.

Ami pedig a "szar misztériumát" illeti, az is része a világnak, hogy rá lehet kérdezni vagy véleményt lehet mondani a vallások dolgairól, tanításairól is. Jézusról is mondtak véleményt: "ne ezt, hanem Barabást!" És? Akkor már nem is Isten Fia? Hát hol élsz Te?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.04.10. 22:32:21

@bbjnick: Elovastam. Ebben az örülünkvincent-posztban egy deka keresztényellenesség sincs. Négy rész NER-ellenes indignálódás két rész fusztrált értetlenséggel, valamint egy-egy rész sárdobálással és magyarellenes (Magyarország-ellenes) fröcsögéssel nem jól összerázva. Az első elem normális, a második sajnálatos, a harmadik bocsánatos, a negyedik szánalmas. Megszokhattuk már. Keresztényellenesség, az pont nincs benne.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.10. 22:54:34

@Holger Hartland:

Van, ami még a maga ismereteit, képességeit is meghaladja!:-)

@Jótündér hamisít. Idéz egy Prohászka-szöveget, amely egy karácsonyi elmélkedés részlete és forrásmegjelölésként a következőt adja meg: "Prohászka Ottokár állásfoglalása a zsidókról" (az idézet az Evangélium lényegéről szól, a zsidókról említést sem tesz). Nyilván ismerte az idézet forrását és, nyilván, tisztában volt vele, miről szól, de nem tudta megállni, hogy a karácsonyt ne kapcsolja össze a "szar misztériumával". Egyszerűen aljas a faszi és gyűlöli a keresztényeket. Nem is tagadta, amikor felhívtam a figyelmét a hamisításra és posztja keresztényellenességére, csak közölte, hogy nem fél tőlem(?), lenácizott és megfenyegetett, hogy le vagyok vadászva (névvel, címmel, ahogy az a vincentnél szokás):-)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.04.10. 23:36:17

@bbjnick: Jótündi rosszul választotta ki az idézetet, de Prohászka ettől még antiszemita volt. A posztban semmi keresztényellenes nincs, a végén egy kicsit szarozza Magyarországot (és ezen keresztül a lakóit) - ahogy szokta. Nem gyűlöli a keresztényeket. Magyarországot gyűlöli. Az aljasság meg az ávós mentalitás, az már stimmel sajnos.

Megjegyzem, a politikai szekértáborok alacsonyabb-magasabb rangú katonái a hülyeségeikkel végső soron, hosszú távon a saját oldaluknak is ártanak. "Semjén tábornok" sokkal többet, mint "Jótündér őrmester". Lépjünk tovább.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.11. 00:08:03

@Holger Hartland:

Ami nincs a szemmagasságában, az attól még létezik, hogy épp nem látja!:-)

Emlékszik-e a "homofób" katolikus hittankönyv esetére? Amikor Vári György és aláíró elvbarátai megtámadták a "homofób" kat. hittankönyvet, majd Vári mentegetőzött egy sort, hogy ő nem volt tisztában azzal, hogy az ábrahámi(ta) vallások hogyan vélekednek a homoszexualitásról...

Vári pontosan tisztában volt az ábrahámi(ta) vallások homoszexualitással kapcsolatos tanításaival akkor is, amikor megtámadták a hittankönyvet, de az Egyházba belerúgni nem csak élvezet, de kötelesség is, így ugrott.

bbjnick.blog.hu/2013/09/15/tegy_a_halalos_bun_ellen_a_vagy_a_liberealbolseviki_teboly_ahogy_az_nekunk_kijut

Magából hiányzik a spirituális érzékenység, azért nem veszi ezeket a dolgokat. Nyugodjon meg, egy @jótündérből nem hiányzik!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.04.11. 00:50:37

@bbjnick: Kell nekem kommentelni, csak rabulisztikus vitákba keveredem. :) De ha már belekeveredtem: Tündi egyszer írt olyasmit - talán épp az ominózus tölgyes, patkányozós ávósposztjában -, hogy egy katolikus szentnek szokott panaszkodni a templomban. Tehát aligha keresztényellenes. Sőt, a posztja végén "édes fiamnak" szólíttatja magát a képzeletében rá mosolygó Prohászkával.

Szerintem nem olyan rafinált, hogy direkt egy karácsonyi cikkből vett idézetet kössön a szarszaghoz. Inkább csak megakadt a szeme az idézeten, és amikor azt olvasta, hogy "patkány-egzisztenciák s üzelmeik", akkor azonnal úgy értette, hogy Prohászka a zsidókra gondolt. (Egyébként: lehet, hogy tényleg a zsidókra gondolt.)

Vári György pedig az egyik legjobb a balliberális értelmiségiek közül, az írásai alapján nagyon rendes embernek tűnik. Éppenséggel bocsánatot kért a megtámadott katolikus tankönyv szerzőjétől. (Jótündi bocsánatot kér-e valaha tölgytől?) Ha mindenki mindkét oldalon annyira normális lenne, mint Vári, akkor sokkal előrébb volnánk mind.

empoftla 2015.04.11. 05:16:22

@maxval bircaman szerkesztő: Semmit. Úttörő becsületszavát adta.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.04.11. 07:37:32

@bbjnick: Na, szóval ez a Prohászka egy jó ember volt. Nagyon tetszik a könyv, több fejezetébe is beleolvastam. Hamarosan ott fog díszelegni a könyvespolcomon, a filozófusok mellett.
Nem vagyok keresztény, soha nem is leszek az. Az ilyen Semjén-féle trógereket mindig minden körülmények között rühelleni fogom. Prohászka forog a sírjában az ilyenek miatt.

Jótündért ismerjük, tudjuk, mire képes, tisztában vagyunk a képességeivel, származásával. Egy intellektusban gyér, gyűlöletben túlburjánzó zsidó. Nagy betűvel: ZSIDÓ. Ő "A" zsidó. Ha kell, ha nem. Identitását úgy lehetne a legtömörebben megfogalmazni, hogy zsigeri magyargyűlölő. S mennyire morbid már, hogy az irántunk táplált legmélyebb frusztrációinak artikulálatlan üvöltéseit nem képes megfogalmazni a saját nyelvén, csak a mi nyelvünkön, magyarul. Mindene, amije csak van, tőlünk kapta. Saját kultúrájától csupán a vadállatias ösztönt a gyűlölködésre kapta. Ezzel az örökséggel fog elpusztulni, mert közben elpusztítja mindazt a szépet és jót, amit tőlünk, magyaroktól kapott. A nyelvét, az iskoláit, az otthont szimbolikus értelemben, az emberi kapcsolatait. Egy gyűlöletszekta huszadrangú idiótájaként fog kimúlni.

Epokit Drive 2015.04.11. 11:38:15

@bbjnick: A kedvedért, és a hasonlók kedvéért sem fogok kötélből ostort fonni, sem levágni mások fülét, sem lehívni az egyet nem értőkre a tüzes istennyilát.
És ha már kereszténység a téma: a véleményedet esetleg alá tudnád támasztani bármilyen evangéliumi szakasszal, vagy megint le vagyok maradva egy brosúrával, és már más a kotta?

Epokit Drive 2015.04.11. 11:54:35

@maxval bircaman szerkesztő: Úgy emlékszem, Semjén 2. diplomája kapcsán került szóba a plágiumvád. Nos, van olyan olvasat, és nem irreális, sőt, ami szerint a vád igaz, bár akitől a "kölcsön vett" szöveg származik, az tudott erről, sőt, ő maga adhatta kölcsön esetleg. Majd később, gondolván, hogy a kutya nem fog ennek utánanézni, mint sajátját, teljes nyugalommal publikálta. Így lehet, hogy előbb bukkant fel egy szakdolgozatban (vagy miben, nem lapoztam vissza), mint publikációként.
Ha a fentiek igazak, az "idegen tollak" vádja mindenképpen megáll, és ha ez Semjént egy diplomához (ilyesmihez) segítette, akkor a csalás és jogosulatlan előnyszerzés is. Erkölcsileg mindenképpen kétes. De, feltéve, ha, természetesen. Btw. ezt, ha igaz is, nem tartom valami nagy dolognak S. esetében. Nekem is van két diplomám, és a szakdolgozatok írását utáltam leginkább. Ki tudja, ha valaki a tanáraim közül felajánlja, nem fogadok-e el némi illegális segítséget. És onnan már csak egy lépés, hogy politikus legyek, ugyebár, és kész a baj. :)
De, még egyszer, ez csak találgatás, semmi több.

Epokit Drive 2015.04.11. 12:12:43

@Holger Hartland: Bocs a beleszólásért, a Vári-féle hittankönyves sztori annak idején elkerült, most olvastam el utólag. Nem kétségbe vonva Vári őszinteségét, csak annyi a megjegyzésem, hogy a Kettős mérce blogon közzétett bocsánatkérésének "magyarázó" részében számomra rengeteg a probléma, amit ő továbbra sem lát. Ezért a szöveget az uralja (az én olvasatomban), hogy OK, tanítsátok, amit akartok, de hogy lehet, hogy ezt tanítjátok, hiszen "a dolgok" egészen másképp állnak. Az érvelése ui. olyan ki nem fejtett, ezért bizonyítatlannak tekinthető előfeltevéseken és egy fontos kérdés esetében "tárgyi" tévedésen alapszik, hogy komolyan csak az tudja venni, aki eleve ugyanazon a ki nem fejtett eszmei alapon áll.
De a tévedés megengedhető, a bocsánatkérés legalábbis megtörtént, és ez elég ritka kincs továbbra is a magyar közbeszédben.
Eldugultam, bocs még egyszer.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.04.11. 12:36:20

@Holger Hartland:
most meg a várigyuri fasza lóg a szájába. nőre tud még nézni?

empoftla 2015.04.11. 15:28:04

@maxval bircaman szerkesztő: Hja, így van, például ahogy az ELTE Társadalomtudományi Karán (ELTE TÁTK) november 29-én felállt bizottság is kimondta, Semjén Zsolt súlyos szakmai-etikai vétséget követett el. Rendes ember, nem mondták, hogy lopott volna.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.04.11. 15:53:39

@Epokit Drive: Persze, hogy fenntartotta az álláspontját, de másodszorra már normálisan írta meg. Össznemzeti egyetértés úgysem lesz. (Szerintem nem is kell.) A normalitás a legtöbb, ami elérhető.

Bell & Sebastian 2015.04.11. 21:40:30

Most elmondtam mid vagyok, mid nem neked.
Vártál ha magadról szép éneket,
dicsérő éneked én nem leszek,
mi más is lehetnék: csak csönd neked.

Jean Sol Partre 2015.04.12. 14:30:23

@maxval bircaman szerkesztő: mivel rólad már tudjuk, hogy hazudsz, nem sokat ér, hogy megpróbálod letagadni.

dr Smittpálelnökúr 2015.04.15. 14:06:00

Most komolyan van, aki ennek a szánalmas senkiházinak az álláspontját védi?

Magatoknál vagytok?

Robinzon Kurzor 2015.04.16. 14:59:03

index.hu/belfold/2015/04/15/kdnp-s_kepviselo_lanyaval_el_a_letartoztatott_buda-cash-vezer/

KDNP-s családmodell: nem is ismeri a lánya élettársát, mert alig találkoznak.

"Hargitai azt állította, hogy Tölgyesit alig ismeri. Talán ha háromszor találkozott vele, mert Budapesten laknak, a képviselő pedig vidéken."

Még ha vidéken lakik is, hetente több napot tölt Budapesten, de hát akkora ez a buzi város, hogy csak nem tudtak összefutni.

Robinzon Kurzor 2015.04.16. 15:00:53

Ja, a legjobb kimaradt: az unokája apjáról beszélünk.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.16. 18:50:11

@Robinzon Kurzor:

Mi több, mint negyed százada ismerjük egymást az apósommal, de csak nagy általánosságokat, szinte semmi konkrétumot nem tudnánk mondani egymás szakmai, üzleti dolgairól. Más a területünk, nem dolgozunk, biznicelünk együtt; ha találkozunk, családi ügyekről esik szó közöttünk és nem szakmaiakról, üzletiekről.

Robinzon Kurzor 2015.04.16. 19:05:41

@bbjnick:

Ismét páratlan érzékkel kiragadtad a lényegtelen részletet.

Hargitai képviselő életében háromszor ha találkozott lánya élettársával (már ez önmaga hogy fordulhat elő, vadházasság, nem is értem), aki nem mellesleg az unokájának az apja.

Ez a KDNP a mindennapokban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.16. 19:20:39

@Robinzon Kurzor:

Mi a KDNP a mindennapokban?

Hogy egy kdnp-s képviselő és a lánya élettársa (állítólag) nem keresték egymás társaságát? Közünk?

Robinzon Kurzor 2015.04.16. 19:38:05

@bbjnick:

KDNP-i értelemben milyen család az, ahol a lánynak házasságon kívül gyereke születik?

KDNP-i értelemben milyen család az, ahol a nagypapa életében ha háromszor látta az unokái apját?
(És nem azért, mert "nem keresték egymás társaságát". Hargitai OGY-képviselőként arra hivatkozott, hogy ő vidéki, a lányáék meg Budapesten élnek.)

Szerinted amúgy kinek teszel szolgálatot azzal, hogy így próbálod megvédeni Hargitait meg a KDNP-t?

De felőlem folytasd csak nyugodtan; vidám órák-napok elé nézünk, ha úgy igazán beleállsz a kérdésbe.
Szerintem három kommentben belül trágárkodni fogsz, vagy legalább buzizni. Ilyenkor az szokott jönni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.04.16. 20:00:07

@Robinzon Kurzor:
Az igazi KDNP-s nem az, aki bűntelen, mert ki bűntelen ezen a világon a most született csecsemőn kívül? Az igazi KDNP-s az, aki tudomásul veszi a bűneit és jóváteszi azokat egy kis Rothschildozással.
444.hu/2015/04/15/hargitai-janos-a-kdnp-s-aki-nem-is-ismerte-unokajanak-buda-cashes-fofonok-apjat-egyebkent-maniakusan-utalja-a-penzugyi-vilagot/

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.16. 20:06:10

@Robinzon Kurzor:

És (szerinted) te kinek teszel szolgálatot azzal, hogy így próbálod magánéleti inszinuációkkal bemocskolni Hargitait meg a KDNP-t (vagy bárkit vagy bármit)? Csak magadat járatod le, ha efféle indexes trolletetésekre, csőcselékheccelésekre rezonálsz.

Pelso.. 2015.04.16. 21:29:27

@bbjnick: Egyszerű az eset, a magánéleti zsák megtalálta magánéleti foltját, ugye.

@Robinzon Kurzor: KDNP-i értelemben itt valóban semmi probléma nincs, s KDNP-s morális mérce szerint sincs. Minden csak keret kérdése, melyeket gyakran fixen szabnak ócska alakok a társadalom számára, ugyanezt sokszorosan tágabbra önmaguknak, sőt, az egyik oldalt nyitva felejtik.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.04.16. 22:20:27

@bbjnick: Az a gond ezzel, hogy az említett személyiségek cselekedeteikben és megnyilvánulásaikban(beszédeikben) nyilvánosan támadható módon eszkuzálták magukat. Magyarán(Te is tudod) nyilvánosan hülyeségeket beszéltek, és cselekedtek is.

A csőcselék pedig erre ugrik. Őszintén szólva én is.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.16. 22:40:02

@Mihint:

"az említett személyiségek cselekedeteikben és megnyilvánulásaikban(beszédeikben) nyilvánosan támadható módon eszkuzálták magukat" --- írod.

Valamiről lemaradhattam. Konkrétan miről volt/van szó?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.04.16. 22:53:58

@bbjnick: Begyűjtök egy pár linket, ahol ilyenfajta megnyilvánulásaik vannak, melyek számomra nem tetszetősek, csak ne ma este kelljen ezt megtennem. Az ú.n. "napi olvasás" okán mondtam ezt a véleményt, nem vagyok rá konkrétan felkészülve.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.16. 22:58:43

@Mihint:

Tényleg nem vágom, hogy miről van szó!:-)

Robinzon Kurzor 2015.04.16. 23:04:52

@bbjnick:

Sínen vagyunk, már személyeskedsz, csőcselékezel.

De ami viccesebb, hogy SZDSZ-es érvekkel mentegeted a képmutató, de lelepleződött KDNP-s politikust, aki láthatóan a saját életére nézve nem tartja irányadónak azt a világnézetet, amire hivatkozva előírja másoknak, hogy hogyan éljenek, mikor mit (ne) csináljanak.

Robinzon Kurzor 2015.04.16. 23:07:35

@Doomhammer:

Így még inkább érthető bébéjé vonzódása Hargitai irányába.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.04.16. 23:07:43

@bbjnick: Na, egyet gyorsan most, hogy mi is jutott eszembe. Idézet Hargitai Jánostól:

"A nemzetközi bankvilág már azokban az időkben is a nemzetek felett, nemzetközi szinten volt megszervezve. A bécsi bank, aminek akkor pénzverési és hitelezési monopóliuma volt Magyarországon, valójában a Rothschildok kezében lévő magánbank volt. A Rothschildok pénzügyi érdekeit alapvetően sértette, ha Magyarország önállóvá válik és pénzügyileg önállóvá válik. Ezért a Rothschildok pénze kellett, hogy Jellasics elinduljon ellenünk, és főleg a Rothschildok pénze kellett, hogy az oroszok azzal a 200 ezres sereggel elinduljanak a magyar seregek ellen, aminek törvényszerű csatavesztés lett a vége. Ennek a bankvilágnak a szorításából kellett kitörnünk az elmúlt négy évben is."

Nézd, történetesen ezt még én is tudom, mert utánajártam az Ausztria-ház pénzügyi tranzakcióinak, hogy ez egy egetverő marhaság(Rócsildok pénzelik a Jellacsics bánt). Én azt gondolom, hogy Hargitait nem kergették az asztal körül azért, hogy egy ekkora faszságot nyilvánosan elengedjen. A megszólalásában természetesen más hülyeségek is vannak, ez csak egy.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.16. 23:17:42

@Mihint:

De ennek mi köze ahhoz, hogy Hargitai hányszor találkozik vagy nem találkozik a lánya élettársával?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.04.16. 23:22:08

@bbjnick: Ahhoz természetesen az égvilágon semmi.
Csak az a probléma ezzel, hogy mivel szükségtelenül és ostoba módon támadható kijelentéseket halmozott eddig fel nyilvános kijelentéseiben, ezáltal(mintegy inverz pásztorfiú módon) magára vonta az ellenszenvet olyan dologban is, melyben lehet, hogy semmi vétke nincsen.
Ne legyen közszerelplő az, aki így jár el.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.04.16. 23:24:59

@Robinzon Kurzor:
Igazságtalan Hargitait pellengérre állítani, ő csak azt mondta, amit mondania kellett.

Ha éppen Rotschildozni kellett, akkor Rothschildozott. Nem volt vele egyedül.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2013/01/pozitiv-penzorveny.html

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.04.16. 23:34:59

@bbjnick: Nem változtam meg, csak nagyon felbosszantottam magam :-(

Robinzon Kurzor 2015.04.16. 23:48:24

@bbjnick:

Vagyis most már felfogtad, hogy mégsem volt jó ötlet védelmedbe venni ezt a kétszínű műkeresztényt.
De most már késő.

Egyébként senki nem foglalkozna egy KDNP-s magánéletével és elcseszett családi kapcsolataival, ha a KDNP nem akarná előírni az embereknek, hogy a magánéletükben mit (vagy mit ne) tegyenek.
Ráadásul ilyen kétes erkölcsű Hargitaik; akik vagy leszarják a családi kapcsolataikat vagy inkább hazudnak róluk, ha ezt kívánja a munkahelyi feladat.

Robinzon Kurzor 2015.04.16. 23:49:00

@Doomhammer:

Vagyis parancsra tette?
Az más.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.17. 00:00:39

@Robinzon Kurzor:

Értem én a te problémádat! Nem létezik az az társadalmi előírás- és keretrendszer, amibe még te is beszuszokolhatnád magad:-D

búvár kondér 2015.04.17. 08:32:20

@Robinzon Kurzor: ...de ki a fszom az a Hargitai????
Pénzért a saját anyját is ...... és itt azért dőlt a lééé.

Robinzon Kurzor 2015.04.17. 08:48:16

@bbjnick:

Nem értesz te semmit.

Csak a saját -- nagyon szűk -- korlátaid között vagy képes értelmezni a világot.

Támogatod a vasárnapi vásárlási tilalmat, támogatnád a hétfői műsorsugárzási tilalmat -- és azt hiszed, hogy aki ebből a tálib mentalitású pótcselekvésből nem kér, annak már semmiféle "társadalmi előírás- és keretrendszer" nem felel meg.

Robinzon Kurzor 2015.04.17. 08:51:33

@búvár kondér:

Ki a faszod ez a Hargitai?

Egy azok közül, akik egy önálló létezésre (nem hogy parlamenti küszöb megugrására) képtelen, élősködő párt nevében meg akarják szabni az emberek magánéletét, miközben saját magukra ezeket a mércéket nem tartják irányadónak.

búvár kondér 2015.04.17. 09:28:08

@Robinzon Kurzor: Ne bántsd szegény Angi Verát se a Prieszol elvtársat!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.17. 13:45:00

@Robinzon Kurzor:

"Csak a saját -- nagyon szűk -- korlátaid között vagy képes értelmezni a világot." --- írod.

Így igaz. Mint mindenki. Viszont eszembe sem jutna börtönbüntetéssel és kényszerátnevelő intézkedésekkel sújtani senkit a véleménye miatt (főképpen nem kamaszokat és idős nőket).

Mert én tisztelem a személy méltóságát. Ellentétben veled, aki alantas magánéleti szarkenegető fantazmagóriákban és inszinuációkban keresi örömét.

Jean Sol Partre 2015.04.17. 16:26:37

@bbjnick: Hargitaival nem az a baj, hogy miket csinál otthon. Az vele a baj, hogy mindenki másra olyan szabályokat akar kényszeríteni, amiket saját maga még töredékesen sem tart be.
Ez az, amit te soha nem vagy képes felfogni, a kedvenc Schmitt Pálodtól kezdve most Hargitainál sem. Senki nem akarja őket inszinuálni. Én leszarom mindegyikük magánéletét. De ha valaki be akar velem tartatni egy "társadalmi előírás- és keretrendszert", a minimum, hogy járjon elő jó példával. A kdnp-ben ez eddig senkinek nem sikerült, egytől egyik cinikus rohadék gazemberek akik ott ülnek a parlamentben, akik ha van Isten, akkor a pokol legmélyebb bugyraiban fognak rohadni az idők végezetéig.

cink.hu/memoriajatek-emlekszel-hargitai-janosnal-is-kepmutatob-1698439844

Robinzon Kurzor 2015.04.17. 17:04:55

@bbjnick:

Már megint duplán tökön szúrtad magad.

Egyrészt a saját korlátoltságodból vonsz le általános következtetést.
(A te nézőpontodból persze igazad van: pont ettől vagy korlátolt.)

Másrészt amivel tehetetlenségedben nekem támadsz, azzal is célt tévesztesz: nagyon is ellenzem, hogy bárkit is börtönnel (vagy egyéb büntetőjogi szankcióval) fenyegessenek a véleménye miatt.

Csak hát, az első pontban már említett korlátoltságod miatt még arra sem vagy képes, hogy felmérd: mivel érdemes nekem támadni.

Nem szokásom, de most egy kicsit tényleg sajnállak is.
De inkább a gyerekeidet: azok nem tehetnek róla, hogy ezt kapják otthon.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.04.17. 19:50:56

@Robinzon Kurzor:
A parancs olyan csúnya szó.
Mondjuk úgy, hogy meggyőzték.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.17. 20:07:15

@Robinzon Kurzor:

Beszélni magyar? Érteni szöveg?

Én egy szóval nem állítottam, hogy támogatod vagy ellenzed, hogy bárkit is börtönnel (vagy egyéb büntetőjogi szankcióval) fenyegessenek a véleménye miatt, ellenben azt igen, hogy alantas magánéleti szarkenegető fantazmagóriákban és inszinuációkban keresed örömed. Mivel ez utóbbit nem cáfoltad, így ebben meg is nyugodhatunk.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.17. 20:39:10

@Jean Sol Partre:

"ha valaki be akar velem tartatni egy "társadalmi előírás- és keretrendszert", a minimum, hogy járjon elő jó példával" --- írod.

Hány éves vagy? Tizenhárom? Egy felnőtt ember nem azért ragaszkodik valamilyen társadalmi előírás- és keretrendszerhez, mert a politikusok példát mutatnak neki, hanem mert belátja annak helyességét vagy mert kénytelen. Egy politikai döntés helyes vagy helytelen volta nem az azt hozó politikus erkölcseinek függvénye. Simán támogatnék olyan politikai döntéseket, amelyekkel egyetértek, akkor is, ha az azt hozó politikus erkölcsi felfogásával nem tudok azonosulni és viszont: bármennyire is magamhoz közelállónak érzem egy politikus erkölcsi felfogását, ha olyan döntést hoz, ami számomra elfogadhatatlan, akkor azt simán elutasítom.

Valamint, nekem ugyan fogalmam sincs, hogy Hargitai mennyiben vagy mennyiben nem tartja magát saját erkölcsi elveihez, de nem is igazán érdekel. Ha te beszopod ezeket a szánalmasan átlátszó, undorító indexes és cinkes és hasonló lincskampányokat, az a te problémád.

Átkozódni pedig fölösleges, márt bármit is gondolunk, mondunk mi Hargitairól, egymásról vagy bármiről, az ítélet Istené. Amikor eljön az ideje, mindenkit megítél érdeme szerint:-)

Jean Sol Partre 2015.04.18. 20:12:07

@bbjnick: nem átkozódom, szerintem Isten így fog dönteni :)

Ha nem csak végletekben gondolkodsz, miszerint egyetértesz a döntéssel, vagy elutasítod, akkor máris nincs igazad.

Én el tudok fogadni olyan kereteket is, amik nekem nem annyira tetszenek, amikkel elsőre (vagy sehányadikra sem) nem értek egyet, ha azt látom, hogy aki ezt akarja, az komolyan gondolja, fontos neki, esetleg még meg is próbál meggyőzni. Na itt lenne fontos a példamutatás. Mert azt viszont utálom, ha az én farkammal akarják verni a csalánt.

Ha te beszopod, amit a politikusok magukról állítanak, az meg a te problémád :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.18. 20:48:01

@Jean Sol Partre:

Ember, micsoda képtelen szánalmas duma ez?! Isten ítéletét ismerni véled, de egy mezei politikai kérdés eldöntésében a politikusok meggyőzésére és példamutatására szorulsz (akiktől egyébiránt nem szopod be, amit magukról állítanak)? Ekkora zagyvaságot még kommentekben is ritkán olvasni.

Jean Sol Partre 2015.04.18. 20:58:08

@bbjnick: elfogadásról beszélünk, nem eldöntésről. Legalább olvasni tanulj meg, ha a szövegértés nem megy.
Viszont most már értem, hogy a komoly homofóbiád ellenére miért nem zavarnak a pedofil homokos papok.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.18. 21:14:05

@Jean Sol Partre:

Mert szerinted valami elfogadása vagy elutasítása nem döntés kérdése?

Zagyválsz, csak zagyválsz, szerencsétlen!

Jean Sol Partre 2015.04.18. 21:18:33

@bbjnick: troll módba kapcsoltál? összevissza beszélsz :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.04.18. 21:37:12

@Jean Sol Partre:

Vergődj csak, jellembajnok! Szembesítenek a zagyvaságaiddal, nyomban oda a tartás, jön a fröcsögés, köpködés.

Jean Sol Partre 2015.04.19. 19:51:17

@bbjnick: nézd, nem én védem a sunyi alakoskodó képmutató álszenteket :)

Belegondoltál, mi van, ha valakinek nem tetszik amit dönt egy ilyen alak, ezért nem is tartja be a szabályokat, milyen alapon kérheti majd számon a döntéshozó, ha ő maga sem tartja be?
süti beállítások módosítása