Svábok, zsidók, Trianon – a gazdasági bevándorlás történelmi tanulságai
2015. január 30. írta: AgentUngur

Svábok, zsidók, Trianon – a gazdasági bevándorlás történelmi tanulságai

stefan_jager_svab_telepesek.png

Elszomorító nézni ezt a magyarországi vitát a „gazdasági” bevándorlásról: mindenki szajkózza a szajkózni valót, pártállásától függően. Fekete-fehér, jó-rossz, megélhetési vagy politikai, és ezzel le is van zárva a kérdés. De hogy valaki komolyabban megvizsgálná magát a jelenséget, arra nemigen van példa.

Pedig a bevándorlás hasznára és veszélyeire az egyik legjobb európai példa éppen Magyarország, még ha ezt teljesen el is felejtettük. Nálunk történelmi távlattal lehet vizsgálni a következményeket, és levonni a következtetéseket.

Az 1700-as években Magyarország kicsiben olyan volt, mint Amerika egy évszázaddal később. A bevándorlás nagyszabású célpontja – csak éppen Európán belül. A török háborúk után komolyabb népsűrűség csak a Felvidéken, a Nyugat-Dunántúlon és Erdélyben volt. Az Alföld hatalmas részein, különösen a Délvidéken, alig maradt ember. És a nagy semmibe, a belső migráción túl, milliónyi bevándorló jött az ország akkori határain kívülről, általában szervezetten, de spontán módon is.

Többségükben gazdasági bevándorlók Németország túlnépesedett vidékeiről, a török által nyomorúságban tartott két román fejedelemségből, vagy éppen Galíciából. De természetesen voltak menekülők is, mint 1690-ben a koszovói szerbek

Mi volt a közvetlen hatás? A betelepülők házakat építettek, földet műveltek, mocsarat csapoltak, erdőt vágtak, állatot tartottak. Termővé tették azt a pusztaságot, amit több mint másfél évszázad háborúi taroltak le. Temesköz például tényleg kis Amerikává lett, egyik falu szerb, a másik román, a harmadik magyar, a negyedik sváb, települtek be oda horvátok, bolgárok, zsidók is. Mindannyian hozzájárultak az állam fejlődéséhez adójukkal. Ezt a hozzájárulást ma is látjuk, például Budapest gyönyörű épületeiben. Igen, a Parlament köveiben is ott vannak az Újvidéken hazát talált szerbek, a temesvári németek, vagy éppen a Munkácson letelepedett zsidók adóforintjai.

A bevándorlók által előállított óriási értékből jutott a magyar földesuraknak, az adókból a magyar államigazgatásnak, a vármegyének, és persze a Bécsnek, ahonnan olyan lelkesen szervezték egyébként Magyarország benépesítését. A magyarság sokat gazdagodott kultúrában, és számos nagyszerű tudósunk, híres írónk, költőnk a kor bevándorlóinak leszármazottja.

Azonban volt egy nagy negatívum: a bevándorlás hatására a magyar népesség aránya a török háborúk utáni 53%-ról a XVIII. század végére alig több mint 30%-ra csökkent a történelmi Magyarországon (innen emelkedett aztán vissza 50% környékére a XX. század elejére). Ráadásul egyes szomszédos népek nagy, egybefüggő tömbökben települtek le. Tehát a magyarság nem pusztán másfél évszázad háborúskodásai miatt került kisebbségbe saját hazájában. Nem. A Mátyás-kori bő 70%-ról csak 50+%-ra csökkent az arány, a magyar népességű területek jóval nagyobb háborús érintettsége miatt. Innen még fel lehetett volna állni, ha nincs, pontosabban nem olyan összetételű és tömbszerű a XVIII. századi nagyarányú betelepülés-betelepítés, minden, egyébként nagyon is valós hasznával együtt.


A Magyar Királyság nemzetiségi arányai Teleki Pál vörös térképén

A Délvidék ma Vojvodina és Szerbiában van. Erdély és az egykori Kelet-Magyarország Romániában. Ezzel nem mondom, hogy szerbek és románok ne éltek volna réges-régen ezekben a régiókban, csak azt, hogy a XVIII. századi nagy arányú munkaerő-betelepítési folyamat, részben pedig egy nagy menekülthullám hatására kerültek többségbe. E területek későbbi politikai sorsát alapvetően ez döntötte el, nem Trianon.

Mi a tanulság? A bevándorlás, ha munkaerőre van szükség, rövid távon jó, mindenki profitál belőle. Ha olyan népesség jön, ami kész a beilleszkedésre, egy ország hatalmasat gazdagodhat általa. Magyarország esetében a svábok és a zsidók játszottak történelmileg ilyen szerepet. De nagy, integrálhatatlan vallási-etnikai tömbök kialakulása életveszélyes az adott államra és kultúrára.

Nem mondom, hogy Angliából Kelet-Pakisztán, Franciaországból Észak-Algéria lesz kétszáz év múlva. A mai Európa azonban a jövőjét veszélyezteti, ha alapvetően nem gondolja át bevándorlás- és menekültpolitikáját, mert perifériáin szó szerint tízmilliók állnak indulásra készen.

Bevándorlás mindig volt és mindig lesz. A lényeg az, hogy az alapvetően a befogadó társadalom érdekét szolgálja. Ugyanis az nem tartozik az alapvető emberi jogok közé, hogy valaki megválaszthassa, hol akar élni. Az államoknak szuverén joga, hogy eldönthessék, kit hagynak letelepedni és kit nem.

Az, hogy Magyarországot egy korlátozott mértékű – akár gazdasági – bevándorlás veszélyeztetné, erős túlzás. Hazánknak nem lenne semmi baja, ha befogadna évente egy-két ezer szír vagy iraki keresztényt, egyiptomi koptot. Sőt, szép gesztus lenne egy olyan kormány részéről, amely deklaráltan szívén viseli a sorsukat, mert a Közel-Keleten aligha van jövőjük. Ők igazi menekültek, nem gazdaságiak.

Sőt, az sem jelent végzetes csapást, ha a beinduló gazdasági fejlődés miatt akár többen is jönnének. Egy ekkora népességű ország pár évtizedig évi tízezer fős bevándorlást is elviselne anélkül, hogy karaktere megváltozásától kellene tartania. Igaz, ehhez olyan emberek kellenek, akik hajlandóak és készek integrálódni a magyar kultúrába, és lehetőleg nem egy kultúrkörből érkeznek tömegesen, mert a közös háttér nem integrációhoz, hanem gettósodáshoz vezet.

A bevándorlásnál is a mértékletesség és a változatosság a nyerő recept. Ezt nem tartotta be Nyugat-Európa, amiért már most is nagy árat fizet, és még nagyobbat fog pár évtizeden belül...

*

(A bejegyzés nyitóillusztrációja Stefan Jäger bánáti festő képének részlete, amin sváb telepesek érkezése látható.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr237122761

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Svábok, zsidók, Trianon – a gazdasági bevándorlás történelmi tanulságai 2015.01.30. 09:52:01

Az 1700-as években Magyarország kicsiben olyan volt, mint Amerika egy évszázaddal később. A bevándorlás nagyszabású célpontja – csak éppen Európán belül. A török háborúk után komolyabb népsűrűség csak a Felvidéken, a Nyugat-Dunántúlon és Erdélyben volt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.30. 09:14:19

Ez pontosan így van.

Minden állam arra törekszik, hogy a lakossága homogén legyen, de legalábbis ne legyen túl heterogén.

Ha ugyanis túl sok idegen telepszik le, akkor nem asszimilálódnak, s a vége a terület elszakadása, hiszen az idegen többségű terület lakossága egy adott pillanatban saját államot fog akarni. Ez teljesen logikus folyamat, hiszen pl. egy erdélyi román miért akarna egy magyar államot építeni, mikor egyesülhet román honfitársaival is.

Mo-on pontosan ez történt. Az ország kétharmadán idegen többség lett, s ezek a területek az első adandó alkalommal élték elszakadási jogukkal.

ndb 2015.01.30. 09:31:40

Kérdésem lenne: A magyarság és egyéb etnikumok százalékos arányára vonatkozó adatok hol érhetőek el, és mennyire tekinthetőek ezek hitelesnek? Népszámlálás nyilván nem volt a XVII. század végén. Honnan tudjuk, hogy a magyarság részaránya akkor 53% volt?
Azt honnan tudjuk, hogy Mátyás alatt 70%?
Van erre bármilyen tudományosan komolyan vehető forrás?
Ezek nagyon fontos kérdések, a szlovák, román, stb. asszimilációs törekvések egyik legfontosabb érve az, hogy "itt mindig is mi voltunk többségben"...

rámenős 2015.01.30. 09:32:40

Van egy kulcsmondat a cikkben: Ehhez olyan emberek kellenek akik hajlandóak és készek integrálódni.
A többit lehet magyarázni, elemezni, boncolgatni.
Negatív példa a cigányság. 800 éve itt él és nem integrálódott.
Kell ilyen nekünk?

Virág et. 2015.01.30. 09:33:43

NYE-ban részben a korábbi gyarmatbirodalmi múlt miatt alakult úgy a bevándorlás, ahogy. Nem véletlen, hogy pl. a pakisztáni és indiai tömegek inkább Angliába mennek és nem annyira máshová Európában.

A bevándorlás valós probléma NYE-ban, illetve az illegális migráció miatt az USA-ban. Ezek az országok hatalmas tömegekkel küzdenek.

Nem valós probléma nálunk. Amiért egyáltalán szóba kerül, az azért van mert schengeni határország vagyunk. Amint ez az állapot megváltozik (kitolódik a határ tőlünk keletebbre, délebbre), megszűnik a magyar probléma is. Annak azért van valami oka, hogy az illegális migránsok több, mint fele elfogásuk esetén sem ad be semmilyen kérelmet nálunk, inkább vállalja az azonnali kitoloncolást. Akik meg be is adnak valamit, azok közül is a többség az első pár nap alatt megszökik az országból. Akik végül maradhatnak, az alig 1% - és nem a beérkezők 1%-a, hanem csupán azok 1%-a, akik egyáltalán beadtak valamilyen kérelmet (az összed beérkezővel számolva ez ennek az 1%-nak a töredék része). Ennek oka az, hogy Magyarország nem befogadó állam, alig párezer menekült él az országban (8000 körüli a szám, ha jól tudom) és mégis hónapok óta ezen rugózik mindenki, mintha legalábbis százezres tömeg és külön gettók, negyedek lennének Szegeden, Győrben vagy akár Budapesten, mint egyes NYE-i városokban. Honfitársaink többsége gyűlöl minden külföldit, akit megtűr, azt is csak a pénzéért. Ebben a tekintetben nincs különbség nincstelen koszovói vagy afgán és gazdag közel-keleti vagy kínai vállalkozó között sem, de még a többi EU-st, amerikait is utáljuk, mert "gyarmatosítani" jött. Európában nálunk az egyik legnagyobb az idegengyűlölet és mindehhez az egyik legalacsonyabb bevándorló arány párosul, ami egészen elképesztő. Ehhez jön a gazdasági kilátástalanság, itt még a magyarok is nehezen találnak munkát és élnek meg a munkabérből, a bevándorlók eleve olyan hendikeppel indulnak, ami leküzdhetetlen.

Senki nem akar olyan országba jönni, ahol utálják és még megélni sem lehet.

Non-issue. Ez a szép neve a bevándorlás-kérdésnek magyar szemszögből nézve. Meg gumicsont.

Bell & Sebastian 2015.01.30. 09:34:53

Már ne haragudjék keed, de abban a világban nemcsak úgy fogták a vándorbotot, oszt mentek átabotában.

Komoly feltételrendszere volt ám!
Először is magas szinten megegyeztek, megváltást kellett fizetni, felszerelkezni, amit ellenőriztek, állni az út költségét, lejelentkezni, a megállapodást elfogadni, első a templom- és pap-, valamint az elöljárók állítás majd csak utána indult a rákkendrol.

A békés egymás mellett élés szegregáltan zajlott és nem Európán kívülről importált alattvalók szaporodtak gettókban.

Mecsoda különbség! Senki sem vett zsákbamacskát, a felderítők visszaüzentek, milyenek a körülmények, míg ez mostani népvándorlás ugrás a sötétbe és Amerika gerjeszti, hűséges csatlósai csaholása közepette.

Míg a Nyugat munkaerő hiányos, Kelet-Európában nincsen munka.

Vissza kell ide hozni a lóvét, oszt probléma házon belül megoldva. És átrugdosni Afrikába az összes seggfejet, akiknek mindnyájan megköszönhetjük az áldatlan állapotokat. Lenne ott nemulass.

Ezekiel 25,17 2015.01.30. 09:36:26

@ndb: Amiből ki szoktak indulni, korabeli krónikák leírása egy-egy vidékről, ahol néha említést tesznek az adott terület lakosságáról.
Birtoklevelek, feljegyzések.
Illetve az egyik legfontosabb forrás szokott lenni a helységnevek és az egyes helységeken belül a földrajzi (dűlő-, folyónevek eredete). Itt a nevek eredete szinte biztosan megmutatja a vidék eredeti lakosságának származását, mert az utánuk jövő a már adott nevet veszi át. Nem véletlen, hogy Erdélyben gyakorlatilag nincs román eredetű helységnév, vagy legalábbis minimális arányban ( 5% - vagy kevesebb).

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2015.01.30. 09:46:25

@ndb:
Az adatok forrása Kocsis Károly demográfus tanulmánya (belinkeltem a posztba is):
tet.rkk.hu/index.php/TeT/article/view/353/705

Bell & Sebastian 2015.01.30. 09:46:38

@rámenős: Na ja, meg esetleg az okait kezelni. Mi értelme van tömegeket idehajtani, ha házon belül megoldható lenne a probléma?

Nagyon egyszerű a válasz. A hangyákat mozgatják így füsttel és kockacukorral. Nem spontán a folyamat, hanem gerjesztett.

Azt kellene megérteni, hogy csak világuralmi távlatokban van ennek értelme. Ezért az ellene való küzdelem egyetlen módja az anticionista Amerika -ellenesség.

Vhailor · http://tortenelemportal.hu 2015.01.30. 09:52:03

@ndb: Primer források természetesen nincsenek, az összes adat ebből a korból - de nem csak Magyarországra vonatkozóan(!) - a "tudományos becslés" kategóriájába esik.

Magyarországot illetően ez a következőképpen működik:

1. A legősibb korok nemzetiségi arányait (X.-XIII. század) a településnevek, régészeti leletek és a fejlettebb országokban található komparatív adatok alapján állapítják meg. Azaz - megnézik milyen nevű település létezett az adott korban és esetleg a régészeti adatok bevonásával (is) eldöntik, hogy kb. milyen etnikum lakhatta, az adott környék népsűrűségét pedig megsaccolják a környezeti viszonyok alapján.

2. A XIV.-XVII. századokból már vannak oklevelek és több az adat, a fent felsoroltakhoz képest vannak már adóösszeírások az adózók neveivel - ezek bár hiányosak, de a vezetéknevekből már jobban meg lehet állapítani, hogy kik laktak az adott településen, és hogy mennyien voltak.

3. A XVIII. század végi nemzetiségi arányokat a Mária Terézia-féle 1773-as Lexikon locorum alapján saccolják. Akkoriban feljegyezték, hogy egy adott településen milyen a többség által használatban lévő nyelv. A népsűrűségre és a lakosságszámra pedig már viszonylag megbízható adatok vannak.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.30. 09:53:00

1) Magyarországon a munkaképes korúak majd fele nem dolgozik. Minek ide bevándorló?

2) Magyarországon a társadalmi mobilitás alacsonyabb szintű, mint a Horthy-rendszerben volt. Minek ide bevándorló?

3) Magyarországon nem munkaerő-hiány, hanem munkaerő többlet van. Minek ide bevándorló?

Bell & Sebastian 2015.01.30. 09:58:19

@bbjnick: Ha maga amerika-barát cionista lenne, nem kérdezne ilyen hülyeségeket. Mert csak.

Virág et. 2015.01.30. 09:58:20

@bbjnick: "1) Magyarországon a munkaképes korúak majd fele nem dolgozik. Minek ide bevándorló?"

Valahol felsír egy Orbán Viktor, Varga Mihály, Matolcsy György. Az ilyen kijelentésekkel kivívod a NER haragját.

"Minek ide bevándorló? "

Semminek. Nem is jönnek. Mármint ide nem jönnek, csak rajtunk keresztül tovább. Ennek meg földrajzi okai vannak és akkor is jönni fognak, hogy továbbmehessenek pl. a sógorokhoz, ha Orbán 29 új törvényt hoz, hogy miért ne jöjjenek. Ezt kéne felismerni. Meg egy nyilvánvaló gumicsontot.

Bell & Sebastian 2015.01.30. 10:12:26

@Virág et.: Meg azt, hogy exponenciálisan nő az áradat. Orbán az unióval akar törvényt hozatni.

Azt kéne felismerni, hogy ez dominó effektus, amit már nem lehet megfogni. Durva megoldás vagy nagyhalál?

Ezért nem gumicsont, lyukra futottál, elvtárs.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.30. 10:14:13

@Virág et.:

Helyes. Akkor akár le is zárhatjuk a határokat.

egyetmondok 2015.01.30. 10:16:17

Azt szoktuk mondani, hogy Európa "elvesztette a vallásos gyökereit", vagy éppen azt teszi.
S hogy ez vesztés okán a nyugati társadalmak erkölcsileg elszabadulnak....

Ennek azonban semmi, a világon semmi köze nincsen pl. az iszlám országok felől érkezett, érkező bevándorlásnak, hiszen onnan komolyan vallásos emberek érkeznek, nagyon is szigorú erkölcsi szabályrendszerrel, amely szigorúságára jól jellemző a rajzokhoz való hozzáállás.
------------------------------
Az írás azon részével nagyon egyetértek, hogy Európa nyugati felének nagyobb a gondja a saját perifériáin élő "ugrásra készen álló" tízmilliókkal.
Ha ugyanis a nyugati államok belefognak valami komoly korlátozásokba az iszlám országok felől érkező bevándorlással szemben, akkor innen, a perifériáról indulnak majd meg a mostaninál is nagyobb számban az "ugrásra készen állók". Az európaiak Európába.

A feladat tehát nem más, mint az európai politikai és gazdasági konszolidációja, ennek elmaradása nagyobb veszély, mint bármi, bárhonnan való bevándorlás.
------------------------------
Végül pedig a szerző által sikeres példaként felmutatott magyarországi sváb és zsidó integrációról, asszimilációról gyökeresen eltérő a véleményünk. Ami itt a zsidókkal és nem sokkal később a svábokkal megtörtént a 20.század közepén szerintem nagyon nem ezt igazolja.

egyetmondok 2015.01.30. 10:18:40

@egyetmondok:
" A feladat tehát nem más, mint az európai politikai és gazdasági konszolidációja, ennek elmaradása nagyobb veszély, mint bármi, bárhonnan való bevándorlás. " ---

innen kimaradt, hogy az európai periféria politikai és gazdasági konszolidációja a feladat. A mi környékünk.

Bell & Sebastian 2015.01.30. 10:23:50

@egyetmondok: De ha beleásna kicsit, akkor rájönne, hogy az, ami a zsidókkal és svábokkal történt, az belső-gazdasági, más vetületben: urbanizációs probléma.

Csakúgy, mint manapság. Ugyanis megmaradt magnak.

Amit az interkontinentális jelenségre mond (uniós struktúra gyökeres átfazonírozása) az is csak félmegoldás.

Mellette le kellene beszélnie még az amcsikat arról, hogy életteret foglaljanak maguknak idegen kontinenseken, európai bűnsegédeik segítségével, részesedésért.

FritzBarbarossa 2015.01.30. 10:23:59

@ndb:
Bár már több válasz is érkezett, én is tennék egy kisebb kiegészítést.
Teljesebb adatok nyilván csak a XVIII. századból vannak.
Korábbról hiányos illetve közvetett adatok gondos mérlegelése alapján lehet egy hozzávetőleges százalékos arányt kapni.
Az ország középkorvégi nemzetiségi adatait pl. így állapította meg Mályusz Elemér:
mek.oszk.hu/09100/09175/html/20.html
Bizonyos trendek azonban már ezek alapján a számok alapján nyilvánvalóak. nem kérdéses például, hogy a török hódoltság másfél évszázada elsősorban a magyar településterületet, így a magyar népesságarányt érintette leginkább kedvezőtelen módon. A 20-25 százalékos aránycsökkenés, elég hihetőnek tűnik.

ndb 2015.01.30. 10:29:02

Köszönöm mindenkinek az információt. Ez már tényleg valami, ugyanakkor egy szlovák vagy román nacionalistát, sőt, továbbmegyek, egy átlag szlovákot vagy románt az általatok leírtak, sőt a magyar szerzőkre hivatkozó források sem fogják meggyőzni.

Elvileg nem lenne szabad túl nagy jelentőséget tulajdonítani ennek a témának, de ők tényleg úgy gondolkoznak, hogy ők voltak itt előbb, és mi, az ázsiai betolakodók, elvettük a hazájukat. Tehát Trianonban őszerintük csak helyreállt a természetes, igazságos rend, az ázsiai betolakodókat "helyre rakták".

Elég elolvasni egy szlovák vagy román történelemről szóló wikipedia írást, hogy ez világos legyen. Eleve teljesen más "tényekről" beszélnek, mint egy magyar történelmi cikk. (És persze ezért is nagyon szerencsétlen a magyarság "ázsiai" eredetéről hadoválni, ami igen nagyrészt sületlenség...)

Ez az "igazságtevés" adja a belső legitimációját a szlovák, román, stb. asszimilációs törekvéseknek. Ezért tartom nagyon-nagyon fontosnak a "ki volt itt előbb" kérdéskörét, még ha a XXI. században elvileg nem is kéne ennek olyan jelentősnek lennie.

Persze az is igaz, hogy asszimilációs törekvések teljesen más ideológiát is találhatnak maguknak, lásd Amerika, vagy akár Oroszország.

egyetmondok 2015.01.30. 10:31:29

@Bell & Sebastian:
Ami a zsidókkal és svábokkal itt történt,az nem annyira urbanizációs,mint inkább deportálásos probléma, amely ha sikeresnek tekintjük az ő asszimilációjukat, elég furcsa jelenség.

Sir Galád 2015.01.30. 10:34:17

Ez jó cikk volt. Végre valaki gondolkozott is.

Virág et. 2015.01.30. 10:35:00

@bbjnick: Le vannak a zárva a határok. Az illegális migránsok nem határátkelőhelyeken, hanem a mezőkön keresztül, zöldhatáron jönnek át. Ezek a bevándorlók meg sem próbálnak legálisan belépőhelyeken bejutni, őket nem érdekli azok esetleges lezárása.

Max. falat lehetne építeni, mint a spanyolok.

www.youtube.com/watch?v=OmqOlxNQABI

Csak ott erősebb a probléma picit.

@Bell & Sebastian: Gumicsont. A probléma NYE-i. NYE-ban senki nem kíváncsi a felcsúti vezér intelmeire és tanácsaira.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.30. 10:37:04

@Bell & Sebastian:

Szerintem a mostani állapotokra nem a XVIII. századvég az analógia, hanem a dualizmus. Akkor is, most is, egy gyors megtérülést és extraprofitot adó befektetésnek tekintette a Nyugat a Magyarország-bizniszt. Hogy közben teljesen szétbaszintották, működésképtelenné tették a társadalmat (1867 és 1990 után is) lényegtelen volt számukra, hiszen rövidtávú projektekben gondolkodtak, a hasznot pedig kivitték. Ez nem modernizáció, hanem rablómodernizáció, ami csak letarol földet, működésképtelenséget hagy maga után. Az az ország, ami önmagában megállja a helyét, az képes méltányos-arányos kooperációra is, amelyik nem, az szükségszerűen csak szabad préda lehet.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.30. 10:48:44

@AgentUngur:

Szerinted, ha megérkezne holnap Magyarországra néhány tíz- vagy százezer szír és kopt, akkor azok nyomban sorba állnának az összeszerelő-üzemek előtt, hogy fölvegyék a munkát a futószalag mellett vagy jelentkeznének kapálni a krumpliföldeken?:-) Nyomban a középosztályra vetnék magukat, megpróbálnának a kereskedelemben, pénzvilágban, szolgáltatásokban elhelyezkedni, vállalkozni, s mivel annak felvevőkapacitása korlátozott, a többiek szépen gettósodnának és öntudatosan és egyre ingerültebben várnák és követelnék a segélykét. Csak mondom. Nem kellene ennyire naivnak lenned (vagy adnod a naivat).

Bell & Sebastian 2015.01.30. 10:58:03

@egyetmondok: Most se vagyunk ettől távol, de szerencsésebb németet mondani. Maga szerint a hatalom _ma_ kiknek a kezében koncentrálódik, ha 80% -ban zsidó-német? Egyszer csak eszébe jut a magyaroknak, hogy ácsi, hát a combja hol maradt, mindig csak a farhát?

Ezért fut versenyt az ébredés a génturmixolással.

Ez azért urbanizációs probléma, mert az a közeg emelte ki a polgárságot és szakította meg a kapcsolatot a környezettel, ami felért egy kultúrsokkal és természetesen erodálta az erkölcsöt / hitet.

Bell & Sebastian 2015.01.30. 11:02:21

@bbjnick: Tragédia - kutyakomédia párhuzam, ebben egyetértünk.

Helyes Írás 2015.01.30. 11:03:41

A következtetéssel nincs problémám, de annak, illetve a mai európai bevándorlási kérdésnek szerintem alig van köze a 18. századi magyarországi bevándorláshoz. Egészen más történelmi helyzetről van most szó. Egyetlen hasonlóságot találunk, azt, hogy az eltérő vallású népesség integrációja semmilyen korban nem megy társadalmi konfliktusok nélkül, vagy nem is lehetséges. A vallás ugyanis nem csupán egyszerű hitről szóló információ, hanem kulturális különbségek sokféleségét, eltérő gondolkodásmódot, szokásokat, mentalitást, életszemléletet foglal magában. A német népesség integrációjával Magyarországon sem volt gond, a zsidóság integrációja már jóval több társadalmi problémát okozott mindenütt, ahogy az ortodox keresztényeké is. Az iszlám pedig minden vallásnál mélyebb különbségeket hordoz az európai keresztény emancipálódott népességgel szemben.

A 18. századi és korábbi Magyarországra történő bevándorlás alapproblémája az volt, hogy szomszédos társadalmak népei, tömbösödve vándoroltak át, a nacionalizmus előtti időszakban, s emiatt később állambomlasztó erővé váltak. Az EU-ban bevándorlás miatti állambomlasztástól nem kell tartani. A nemzetállamok kérdése az EU-integráció szintjén vetődik fel, mint probléma.

Az a társadalmi feszültség, amely enyhébb formában a mai amerikai spanyol ajkú bevándorlásban, egyre kezelhetetlenebbül pedig az európai arab és különösen az iszlám törzsi társadalmak felől jövő bevándorlásban mutatkozik meg, inkább a cigányság történelmi bevándorlásának, és az afrikai feketék Amerikába való erőszakos betelepítésének történeti konfliktusaihoz hasonlíthatók. A jelenség azonban történetileg új és egyedi, mert az iszlám társadalmak a középkori Ibériától és a török kori Balkántól eltekintve (bár az is inkább térítés volt) nem mutattak bevándorlási hajlandóságot Európába. Ha azonban a lefojtott feszültségtől izzó görög-török viszonyra, vagy az elképesztő indulatokat mutató szerb-albán szembenállásra és szerb-bosnyák háborúra gondolunk, prognosztizálhatjuk a folyamat következményeit.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.01.30. 11:04:28

Szerintem hiányzik a cikkből a svábok és zsidók mélyrehatóbb elemzése. Ők különböztek a betelepített többi nemzetiségtől abban, hogy főleg városokban települtek meg, de tevékenységük mégsem megkerülhető.

betiltva.com/2006-2009/200708-szekfu-gyula-harom-nemzedek/

A svábok őszinte szívvel törekedtek jó magyarok lenni, de e törekvésükben sajnos oly dolgokat engedtek meg, amelyek a későbbi katasztrófának ágyazták meg az utat.

A névmagyarosító akció alapvetően jó lett volna, ha csak svábokra vonatkozik. De az akkori liberális légkör ezt nem engedte meg, így történt hogy a galíciáner meg sem melegedett, máris ősi magyar névvel rendelkezett.

Szekfű Gyula szerint az jelenti a legnagyobb veszélyt, ha nem ismerjük föl helyesen érdekeinket, ha illúziók vezetnek minket, ha elbizakodottak vagyunk. És a Budapestre betelepült galíciáner zsidóság sajtó és a kultúra főbb helyeinek megszállásával pontosan ezt idézte elő.

azértelmiségi pályák zsidó kézbe kerültek:

"A zsidóság élénk gyakorlati érzékével meg sem kísérte a dzsentrivel a harcot felvenni, meghagyta neki a minisztériumok és vármegyék cifranyomorúságát, 'fenn az ernyő, nincsen kas' tekintélyét, de annál nagyobb erővel veté magát a jobb keresettel kecsegtető pályákra, minő az ügyvédi, orvosi és mindennemű ipari és kereskedelmi értelmiség. Statisztikai adatokra itt nincs szükség, inkább azt kell meggondolnunk, hogy a zsidóság térfoglalása, mely e pályákon nem egyszer annyira ment már, hogy a keresztények számát megközelíti, sőt felülmúlja (például orvos volt 1900-ban 4807, ebből zsidó 2321, tehát 48%), nem hosszú fejlődésnek eredménye, hanem néhány évtized alatt, hirtelen, kivédhetetlen betörésszerűen jött létre. Mikor tehát mi a modern Magyarország kulturális haladását dicsőítettük, ez alapjában véve nem volt egyéb, mint az értelmiségi pályáknak a zsidósággal való átitatása. Az ügyvédi kar száma például 1890 és 1900 közt 7.2%-kal, de a zsidó ügyvédek száma ugyanekkor 68.6%-kal szaporodott. Tehát a magyar kulturális pályákon működő egyének számának gyarapodása összeesik azzal, hogy a magyar elem a zsidó előtt háttérbe szorul. Mikor azután ezen jobb keresetet nyújtó pályák annyira megteltek a zsidó tömegekkel, hogy megélhetési esélyeik a túltömöttség és konkurencia folytán leszállottak, csak ekkor terjeszté ki figyelmét a zsidóság a rosszabbul fizetett tanári, bírói és egyéb pályákra."

....

"Minél több bevándorolt került a hírlapcsináláshoz, annál jobban működött az üzem, annál boszorkányosabban forgott a rotációs gép, nagyobbodott a vállalkozó profitja s a jámbor magyar, ki a hírlap nyomtatott betűinek is bibliaként hitt, annál inkább alája gyűretett a budapesti zsidómagyar kultúrának.

A budapesti sajtó – ezt be kell vallanunk – a hanyatló korban valódi nemzeti irodalomszámba ment; igyekezett is a nemzet minden szükségletét üzleti kulantériával kielégíteni. A magyar szükségletek ekkor állami és nemzeti illúziókból, pártpolitikai és személyes gyűlölködésből állottak. Mindezt a budapesti lapok jutányosan és élvezhető formában szállították. A nagy magyarosító akció most hozta meg gyümölcseit: a megmagyarosított nevű hírlapíró üzleti géniusza segélyével tökéletesen átidomult a nemzeti illúziókhoz és soha még álmában sem szalaszt ki tollából egyetlen szócskát sem, mely a magyart illúzióiból felébresztette volna. Jellemző, hogy a magyar imperializmusnak konzervativizmussal kacérkodó lapját túlnyomóan zsidó tehetségek szerkesztették, sőt az antiszemita hírlapok körül is találkoztunk fölös számmal zsidó eredetű egyénekkel. A magyar dicsőséget senki oly meggyőződéssel nem hirdette, a magyar hiúságot senki oly édésbizsergően nem simítgatta, mint ez “asszimiláltak”. Ők emelték dogmává állameszménk nagyságát és mindenható voltát, mely a lelkieket háttérbe szorítá s melyet hozzájuk hasonló szépséggel még közjogprofesszorok sem tudtak ecsetelni. Ők becsülték le a nemzetiségek erejét, ők támadták válogatás nélkül szövetségeseinket és ellenségeinket, Ausztriát, németeket, románokat stb., mindenkit és mindenütt, ahol a felelőtlen lelkesedéstől és önbizalomtól a józan magyar érdeknek kellett volna a vezetést átvennie. A parlamenti pártok önös törekvéseinek még oly lapok is szolgálatába szegődtek, melyek egyébként anyagi helyzetük miatt, apróhirdetési üzleteik folytán, nem voltak ráutalva erre. De ahol népszerű izgatás forgott szóban, ott egyik sem maradhatott el, lévén a cél a kapitalisztikus profit növelése."

Vagyis a józan nemzeti érdek helyett annak karikaturisztikus eltúlzása, az illúziók táplálása, gőg és elbizakodottság keltése, önismeret helyett a "mi vagyunk a föld első népe" baromságok... ezek vezettek oda, hogy trianonnál ekkora nagy hatalmas pofont kaptunk a történelemtől.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.01.30. 11:08:01

"Hogy a közjogi harc és nemzeti illúziók évtizedeken át korlátlanul uralkodjanak a magyarságon, ez a budapesti zsidó sajtó nélkül lehetetlen lett volna. A közjogi harcnak szörnyűséges, szinte apokaliptikus formái csak azon példátlan terror által fejlődtek ki, melyet a sajtó a formális, álnemzeti szempont nevében minden ellenkező, tehát népszerűtlen vélemény, minden józanodásra vezethető kezdemény letaposásával gyakorolt. Igaz, már a hatvanas és hetvenes éveknek született magyaroktól írt hírlapjai is kitűntek irreális érzelmi politikájukkal és ősi gyűlölködésből folyó féktelen személyeskedésükkel, de hatásuk akkoriban a nemzetnek csak kisebbségére terjedt ki, mert a józan és műveit körök mégis csak Kemény Zsigmondra, Salamon Ferencre, Falk Miksára hallgattak. Most azonban, miután a hírlapirodalom teljesen kapitalizálódott és elzsidósodott, a keresztény magyar is csak akkor jut szóhoz, ha a szélsőségek szolgálatába lép és a zsidó hírlapokkal vetekedve űzi és hajszolja a magyart a közjogi viszály, gyűlölködés és nemzeti vétkek útvesztőjében.

Keresztény lap zsidóval nem mérkőzhetik. Minél kevesebb egy-egy szerkesztőségben a keresztény tag, annál korlátlanabbul uralkodik az illető újság a magyar közvéleményen. Én itt nem lázálmokat rekapitulálok, hanem a közelmúlt valóságos lefolyását adom elő, anélkül, hogy bármit is hozzátennék. Az olvasóközönség megszerzésére és megtartására az üzleti szellem különböző eszközöket gondol ki. Egyik az úgynevezett bulvárd-irányzat mely minél piszkosabb törvényszéki drámák és utcai események széles tárgyalásával ragadta meg az olvasó alacsony ösztöneit. A másik tipikusan itthoni. Ez abban áll, hogy a lap a magyar nemzetnek – egy szóval kifejezve – mindene legyen. Tanítója és papja, politikai főnöke és orvosi tanácsadója, minden szükségletének egyedüli kielégítője, kiben neki egyedül legyen bizalma. A budapesti hírlapüzemek felismerték az utat, melyen ezt elérhetik és a hírlapirodalmat a nemzet kizárólagos, minden egyebet fölöslegessé tevő művelődési tényezőjévé avathatják. A magyar újság tartalmának csak középpontját teszi a politika s általában a közélet, körülötte pedig a legkülönbözőbb rovatok rakódnak le, melyek az olvasó és családtagjainak minden óráját kitöltik érdekes és ami a fő: nem fárasztó olvasmánnyal. Regények és lehetőleg erotikus, legjobb esetben bután üres tárcák mellett humorisztikus “karcolatok”, irodalmi, színházi, társaséleti csevegések, asszonyt és gyermeket érdeklő mellékletek töltik meg a lapot, mely célját naiv őszinteseggel leplezi le: a magyar családban minden egyéb olvasmányt fölöslegessé akar tenni. Az üzleti szellemet dicséri az eredmény: középosztályunk, valamint az ipari és paraszti népesség a harmadik nemzedékben ____kizárólag a hírlapokból meríté műveltségét____ s ehhez képest mindazt, mit bennük olvasott, ___megdönthetetlen nemzeti igazságnak tekintette.___ Így született meg a sajtó korlátlan vétójoga minden nemzeti kezdemény dolgában. A század fordulóján még Deák vagy Széchenyi is puszta falaknak beszél és három-négy embernek ír vala, ha formálisan engedélyt nem kér és nyer a budapesti sajtótól nemzeti ideái terjesztésére. Ilyen engedélyre azonban sem a haza bölcse, sem a leghűbb magyar nem számíthattak volna, lévén ők ellenségei úgy az állami és nemzeti illúzióknak, mint az országrontó, gyűlölködő viszálynak. Sajtónknak ez az iránya és egyúttal a magyar lelkeken való korlátlan uralma magyarázza, hogy egykorú idegenek már a századfordulón úgy vélték, hogy a magyar sajtó erkölcstelenítő, nemzetpusztító hatalmához egyedül a francia és délamerikai hírlap-irodalomé hasonlítható.1 Mint tudjuk, a kis délamerikai államok már akkor is nyakig ültek a forradalmi destrukcióban, mely a sajtó hatalma folytán minket sem került el, Franciaországban pedig, a történet tanúsága szerint, évtizedek óta bár lappangva s csak időnként kitörve, de szintén jelen van."

Bell & Sebastian 2015.01.30. 11:12:02

@Helyes Írás: De hiszen ezek a vallásos tömegek az európai nihilbe csobbannak és joggal gondolják (rólunk), hogy bár ők a büdösebbek, mi vagyunk az állatok.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.01.30. 11:17:50

Ugassak, ha egyetlen pozitív hatást is ki lehet olvasni a történelmi letelepedés-sztoriból. Mocsarat csapoltak, tényleg? Huhh, bazmeg!

Ja, az is csodálatos, ahogy a piacot kereső tudósokat, elismert szakembereket egy kalap alá veszi a képzetlen, elképzelés nélküli kalandorokkal, a kényszerbevándorlókkal. A fasz se érti, Klark Ádám, vagy Zserbó (Gerbeaud a gyengébbeknek) Emil miért nem állt favágónak, vagy folyamodott szociális segélyért.

A mai bevándorlók írástudatlan, gyilkosok. Többnyire albánok, afrikai faszomtudjakik. Ezek már mocsarat sem akarnak lecsapolni, nemhogy egyéb hasznos munkát végeznének. Elmondom, - mivel az ügy legavatottabb magyarországi szakavatottjainak egyike vagyok - a magyar hatóságokhoz folyamodó bevándorlók második mondata, az "Hogyan kérhetek ezekkel a papírokkal segélyt Németországban?" Ezeket a bevándorlókat nem szabad befogadni, de visszaküldeni sem! Ugye, egyértelmű, hogy akkor mit kell tenni velük? Már, ha élni akarunk még 2030-ban is.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.01.30. 11:31:26

@Virág et.: Mekkora egy tudatlan hungarofób zsidó vagy, bazmeg!

Helyes Írás 2015.01.30. 11:33:12

@egyetmondok:

Valóban deportálásos probléma volt mindkettő, s mindkét deportálásról politikusok döntöttek, nem a társadalom követelte ki. Integrációs problémának emiatt éppen nem tekinthetnénk ezeket. A német deportálás mögött pedig integrációs probléma egyáltalán nem volt. Ha nem lett volna cseh-német konfliktus, meglehet, fel sem vetődött volna a kitelepítés kérdése. A cseh-német konfliktus pedig egyedi probléma.

A zsidóság esetében létezett integrációs jellegű társadalmi konfliktus, de az is egyedi és sajátos történelmi összefüggésrendszer, nem írható le egyszerűen bevándorlási problémaként.

Helyes Írás 2015.01.30. 11:43:08

@Bell & Sebastian:

Én inkább azt gondolom, hogy tele vannak kisebbrendűségi érzéssel, amit vallási fölénnyel kompenzálnak. A frusztrációjuk abból adódik, hogy nem bírják az iskolai- és egyéb teljesítményversenyt a keresztény gyökerű népességgel, mert az iszlám kultúrában ennek nem teremtődtek meg a mentális alapjai. A "nihil" az csak a felszín, a megnövekedett szabadidő eltöltéséhez kapcsolódó "fogyasztói" jelenség. (Nem akarom bagatellizálni, csak nem ez a téma.) Ettől eltekintve itt Európában a nagy többség keményen és megfeszítetten tanul és dolgozik.

Bell & Sebastian 2015.01.30. 11:48:25

@Helyes Írás: A vidéki zsidóság deportálása majdnem száz százalékban megvalósult, a falusi svábokat úgy egyharmados hatékonysággal tüntették el, amivel csak feltörték a monolit tömböket, helyükre magyarokat téve az elcsatolt területekről.

No de! A városokat effajta gyalázat nemigen érintette, egyik esetben sem.

A felkapaszkodott, német elit szolidárisabb maradt vidéki rokonaival, mint a zsidó.

egyetmondok 2015.01.30. 11:54:49

@Bell & Sebastian:
Mondjunk németet...:-))

egyetmondok 2015.01.30. 11:57:06

@Helyes Írás:
Abban egyetértünk, hogy nem írható le bevándorlási problémaként. Egyáltalán nem.

Bell & Sebastian 2015.01.30. 11:58:27

@Helyes Írás: Azért abban megegyezhetünk, hogy már nem tudunk feléjük kultúrfölényt mutatni úgy, hogy elismerjék, integrációra csábítsa őket.

Ez a szelíd változat, a durva meg az, hogy ritkán látnak korlátot ott, ahol már megszokták.
Többet engednek meg maguknak az új helyen, mint a régin, visszaélnek a szabadsággal.

Az Annahegyi pihenőn láttam, (szabi vége, visszaút) kipattannak a törökök a roncs buszból és a gyerekek elvégzik dolgukat a McDonald's virágoskertjében.

Ilyesmi szerintem már náluk otthon sincs szokásban.

Vhailor · http://tortenelemportal.hu 2015.01.30. 12:10:57

@ndb: Enged meg, hogy válaszoljak. A románokhoz nem tudok hozzászólni, de a szlovák "tudományos" irodalmat erről a témáról ismerem.

Ők tényleg valahogy úgy képzelik el, hogy nagyjából Erdélyt leszámítva valaha Szvatopluk korában ők népesítették be a Kárpát-Medencét. A probléma ezzel csak az, hogy semmiféle adataik nincsenek erre, csak az, hogy némely krónikákban az áll, hogy Szvatopluk XY-irányba terjeszkedett. Ha figyelembe vesszük, hogy egész "birodalma" max. két évtizedig állt fenn, ez meglehetősen rövid idő.

A magyarok szerintük kevesen voltak a szláv őslakókhoz képest (1:3-1:4 arányt szoktak emlegetni) a honfoglaláskor, de állítólag száz év alatt rengeteg szlávot asszimiláltak. Arra, hogy ez hogyan történhetett meg, ha közben még kalandozó hadjáratokat folytattak nem tudnak válaszolni, mert ebben a korban arra nincs semmiféle analógia, hogy a hódító kisebbség asszimilálta volna az őshonos többséget - az ellenkezőjére viszont bőven akad adat - lásd bolgárok, lombardok, normanok esete.

Azt, hogy sok magyar-nevű település található még az északi Felvidéken pedig azzal magyarázzák, hogy a latin nyelvű okiratokat a helybéli "magyar" papok, írástudók, önkényesen "magyarosították" ...

Szóval - egy hiteles történeti ismeretekkel, logikai érzékkel, jó szónoki tehetséggel rendelkező és természetesen a szlovák nyelvet folyékonyan beszélő magyar történész simán lealázná az egész szlovák történettudományt hazai pályán ebben a témában. Sajnos ilyen emberünk nincs, akik pedig szóba jöhetnének erre a szerepre annyira szervilisek a szlovákokkal szemben, hogy inkább nem kellene őket kiküldeni vitatkozni.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.01.30. 12:37:40

Még egy fontos dolog. A habsburg uralkodási taktikának fontos része volt, hogy minél több népet kell minél jobban tömbösítve betelepíteni, a magyarság elnyomására.

Egedül a magyarságnak volt a környékbeli népek közül Rendi Alkotmánya, amely legalábbis valamiféle önállóságot és védvonalat -mégha az évszázadok folyamán egyre rozogábbat - biztosított neki. Ez veszélyforrás volt a habsburg uralom számára.

A habsburg taktika egyszerű volt. Minél több betelepített néppel tartjuk sakkban a magyarságot, annál jobb. Divide et impera.

Nagyon beszédes, hogy a Temesköz 1718-tól 1778-ig osztrák katonai közigazgatás alatt állott, honnan a magyar betelepülni vágyókat _fegyverrel üldözték ki_.

A habsburg udvar semmit sem tett ellene, sőt támogatta az egytömbben való letelepülést. Ennek következményeként amikor a nemzeti ébredés megindult ezen népeknél, ott voltak az egységes régiók, melyek közepén megindult a nemzetiségi kultúra, nyelv kialakítása.

A habsurgok az egyik legközvetlenebbül felelősek trianonért.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.30. 12:54:53

@Helyes Írás: @Bell & Sebastian:

Nemrégiben láttam egy imámot a tévében, aki azt próbálta megmagyarázni a hülye európaiaknak, hogy az iszlám egy tekintély- és hierarchiaelvű vallás. Egy muszlim abba születik, abban nő fel, hogy mindennek és mindenkinek helye van a világban, világos és egyértelmű értékrend és alá-fölérendeltségi viszony veszi körül. Ha egy muszlim Európába jön és szembesül az értékrelativizmussal, először is riadalmat, másodszor pedig megvetést érez. Odáig tiszta sor, hogy a romlott és beteg európaiakat ki lehet használni, ugyanakkor, ha egy muszlim egy európai muszlim közösségben él, akkor érzi a veszélyt is, amit az őket körülvevő káosz közösségére jelent. Egy szó, mint száz, ha Európa nem mutat a muszlimok felé erélyt és erényt, ha nem ad egyértelmű értékrendet és hierarchiát, a muszlimok kialakítják ezt a hierarchiát és érvényre is juttatják (és nem csak magukra nézve tekintik majd kötelezőnek).

Vhailor · http://tortenelemportal.hu 2015.01.30. 13:11:29

@Nemzetstratégia: Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a magyar földesurak saját birtokaikra szintén szívesebben telepítettek nem magyar jobbágyokat.

"Tót/oláh jobbágy - zsíros konyha, zsidó jobbágy - tár kincs, magyar jobbágy - pörlő társ."

I_Isti 2015.01.30. 13:20:10

@Nemzetstratégia: Nem mintha hagyták volna a zsidóknak, hogy politikai pályát fussanak be...

Helyes Írás 2015.01.30. 13:26:21

@Bell & Sebastian:

Nem hiszem, hogy az iszlám hívei bármilyen "fölényt" valaha is el tudtak volna ismerni más valláskultúrákkal szemben. Valószínűleg a technikai fölényt is csak fogcsikorgatva. Erre utalnak az olajállamok elképesztő luxusépítkezései.

Ahhoz, hogy ez változzon, a vallásnak kell változnia vagy az egyénnek eltávolodnia a vallásától. A vallás változása nagyon lassú folyamat, az egyén pedig ezt nem vallhatja be, mert kitagadnák a közösségből. Zajlik mindkettő, nagyon lassan, csak az a baj, hogy ellenkező folyamatok is zajlanak, az iszlám fundamentalisták harci szelleme is nő. És kívülről senkire sincs ráírva, hogy éppen merre tart.

Az kérdés, lehet-e falat húzni, amelyen megnehezítjük az átjárást, vagy figyeljük a férgesét és kivagdossuk?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.30. 13:39:46

@I_Isti:

No, hazudjál még, minél nagyobbat, annál jobb, mert annál átlátszóbb!

"(...)

A 19. század végén Magyarország korábban soha nem látott módon fejlődött, és a 20. század elejére utolérte, sőt bizonyos területeken meg is előzte néhány nyugat-európai szomszédját. Nem kétséges, hogy a liberális felemelkedésben különös szerepe volt az ország zsidóságának. Nemesi rangot mintegy 280 zsidó vallású család kapott, közülük 26-an a bárói címet is elnyerték. Európában sehol ennyi nemesi rangot nem szereztek zsidók, és persze, nem is törekedtek megszerzésükre.

(...)

Egyes zsidók a politikai közéletben is szerepet játszottak. Az első pesti rabbi, Wahrmann Izrael unokája, a várospolitikus Wahrmann Mór (1832-1892) még csak a Kereskedelmi és Ipari Kamara, valamint a Zsidó Hitközség elnökeként hallatta szavát a közéletben. A sümegi születésű Vázsonyi Vilmos (1868-1926) azonban már igazságügyi miniszter, a rimaszombati báró Hazai Samu (1851-1942) tábornok és 1910-17 között hadügyminiszter is volt. Báró Szterényi József (1861-1941), az újpesti rabbi, Stern Albert fiaként a magyar ipar egyik újjászervezője, államtitkár, majd kereskedelmi miniszter lehetett. (A Tanácsköztársaság alatt egyébként Szterényit internálták, de később, 1927-től felsőházi tag lett.)

A politikai ellenzék, elsősorban a polgári radikálisok között is szép számmal találunk zsidókat A modern gondolkodók vezére Jászi Oszkár (1875-1957) lett, aki 1918-ban a polgári demokrata gróf Károlyi Mihály vezette kormány nemzetiségi ügyekkel megbízott tárca nélküli minisztere lett. A szocialista eszméknek is sok híve akadt, így a szovjet mintára 1919 márciusában megalakult Tanácsköztársaság vezetői között is több zsidót találunk, akárcsak, eleinte az annak leverésére szerveződő fehérek között. (Az úgynevezett „szegedi tiszti különítmény” 72 tagja közül tizenöten zsidók voltak.)

(...)"

www.mazsihisz.hu/magyar-zsido-tortenelem-44.html

Kasperl 2015.01.30. 13:41:45

@TuRuL_2k2:
érdekes és jó olvasmány. Mármint a posztod és a mellékelt kutatás is (digitalizálva lett, azért esett szét ennyire a szedése?).
A bácskai "sváb" betelepítés, és általában a Mária Terézia és fia alatti német telepítések abból az ésszerű (és fura módon az ország érdekeit a saját "elitjénél" jobban szem előtt tartott) okból is eredtek, hogy a magyar rendek a saját érdekeiket sértő társadalmi és gazdasági fejlődést elősegítő osztrák törekvéseket megtorpedózták és az Udvar rájött, hogy (mivel a Rákóczi szabadságharc sikerrel védte meg a rendi jogokat és nem sikerült Magyarországot úgy betagolni a birodalmi törvénykezés alá mint a cseheket a Fehérhegyi csata után egy elnémetesített új arisztokráciával)ki kell építenie egy polgári osztályt, ami egyensúlyozhatja a rendek ellenállását. Szóval ez a része inkább hozott az országnak. A zsidók betelepítése is egy siker sztori. Pedig joggal gondolhatnánk logikád alapján, hogy a Galíciából bevándorolt nem keresztény vallású emberek asszimilációja nehezebb lesz mint egy keresztény kultúrkörből és kulturálisan, történelmileg évszázados kapcsolati örökséggel rendelkező román vagy szerb (a szlovákot nem is említve) közösségnek.
Fura módon nálunk a németség és a zsidóság önkéntes elmagyarosodása volt a legeffektívebb (illetve a 19. század végéig a szlovákságé. lásd Kossuth család) pedig a "svábok" nem Ausztriai németek, hanem a Német római birodalom nyugatibb részéből települtek be (a szászok meg kifejezetten a Rajna nyugati partjáról, ezért is hasonlít a dialektusuk a luxemburgira).
Tehát nem annyira mutatható ki, hogy a "nagyon eltérő" kultúrák beilleszkedési problémái lennének a legveszélyesebbek egy "nemzetállamra". Sőt. Ha logikusan nézzük , területi veszteségre pl. Németországnak sokkal több félnivalója lenne a példáid alapján egy esetleges lengyel gazdasági inváziótól, pedig keresztény kultúrkör, több mint ezeréves (elég viharos:)) közös múlt, európai civilizáltság, hasonló asszociációs és érték rendszer. De mégis, a Drang nach Osten jegyében német expanzió a lengyelek (vagy a germanizált és részben kiirtott szláv poroszok) kárára a másik oldalról a német etnikai határok több száz kilométerrel pár hónap alatti keletre tolása a II világégés után és 10 millió német elkergetése. És (amivel nem kezdünk mondatot de most mégis:)) ma is ha a cikk logikája mentén gondolkozunk akkor egy esetleges lengyel gazdasági bevándorlás Németország keleti határainál inkább hordozza magában a területvesztés esélyét mint az, hogy törökökkel van tele az összes nagyváros (és igen ki kell hangsúlyozni, hogy Nyugat Európában ez városi probléma, a vidék olyan egységes etnikailag hogy csak na) és hogy ez a diaszpóra betelepülés inkább hasonlít az itt is területi egységünkre veszélytelen német polgári és zsidó városi letelepedéssel (németeknek kis egybefüggő területeik voltak egészen a Volgáig, mert inkább gazdasági központok vonzották őket. Még az itteni baranyai, vagy pilisi, bácskai területek is szigetecskeként működtek a szász székeknél is a városokba koncentrálódott a németség). Ettől független szerintem is gond a nem európai kultúrák beözönlése nyakrafőre, csak szerintem a konklúzió amit leírsz (területvesztés) nem egyezik a véleményemmel, persze lehet én gondolom rosszul.
De az ilyen (hol színvonalas mint ez, hol valami gutmensch píszi benetton családos álomvilága, hol egy ékegyszerű szittya böfögése) cikkek özöne, nagyrészt a miniszterelnök most már szokásos gyenge beszéde miatt lett ennyire téma. most mindenki úgy érzi, hogy 1: Neki kell esni Orbánnak és olyan dolgokat is belemagyarázni, amiket épp eszű ember szerint nem akarhatott mondani vele (valami populista xenofóbia)
2: neki kell esni az íróasztalnak és megint megmagyarázni, hogy egyébként nem úgy gondolta Orbán , ahogy hangzott, sőt ha belegondolunk mennyire megelőzi a korát és mennyire zseniális ahogy olyan dolgokat fogalmaz meg, amit mások "nem mernek".
pedig elég egyszerű a válasz az igazságkeresőknek: A miniszterelnök (aki nem egy diktátor és nem egy rasszista, fajgyűlölő) megint mondott egy írtó szerencsétlen beszédet (lásd még a tusványosi gügyeség, ami nem akart itt semmiféle diktatúrát kihirdetni csak simán egy buta beszéd volt, de azt is vagy demonizálni vagy agyon szerecsenmosdatni kellett attól függően ki honnan kapja a támogatást). nem kell ebbe belelátni a rasszista Magyarország meghirdetését sem valami úttörő bátorságot. Annyit kéne írni minden oldalt, hogy "hát voltak jó beszédei Orbánnak, de ez nem volt az", nem mindenkinek reszelni a szelet.
Amúgy eleve a betelepítéseket kiváltó okokat kihagyod a cikkből, amiből többet lehet tanulni, hogy egy kicsinyes, önző elittel rendelkező ország hogy keverheti magát olyan helyzetbe, ahol csak rossz megoldás van. vagy elnéptelenedik vagy többn emzetiségű lesz. A is kimarad, hogy a nemzet fogalma a 19. századig nem volt tényező (leginkább, az amúgy soknemzetiségű, nemességet jelentette) és pont itt telepítettünk be nagyrészt hasonló kultúrájú nemzetiségeket.

I_Isti 2015.01.30. 13:48:34

@bbjnick: Igen, a "soha nem látott fejlődésnek" a motorja a zsidók voltak, ebben igazad van.

vizipipa 2015.01.30. 13:50:00

@Vhailor: "Szóval - egy hiteles történeti ismeretekkel, logikai érzékkel, jó szónoki tehetséggel rendelkező és természetesen a szlovák nyelvet folyékonyan beszélő magyar történész"

Popély?

krj 2015.01.30. 13:55:41

ha a magyarok évszázadokon át nem egykéztek volna...

Bell & Sebastian 2015.01.30. 14:05:34

@Helyes Írás: A fundik ott nőnek, ahol növesztik őket, jellemzően másodgenerációsok, másodvonalbeli. szellemi kézi vezérléssel. Ha idejében fejbe kólintják a tisztjeiket, szétszaladnak.

Amúgy mindegy is, mert ha vizsgálnák is évekig szorgos szocio-fenomelógusok a csodát, körülbelül annyira jutnának, mint mi a cigók integrálásával, azaz: semeddig.

Természetesen figyeljük a férgesét, ha paríroz, vissza a feladónak. Nagyjából itt abba is marad, mert Oblama tartótisztjeit észérvek nem szokták meghatni.

Teljes állománycsere az amcsi, agyhalott vezetésben elképzelhetetlen (Európában is), ugyanezek legelőször a fölösleget megpróbálják egymással hidegre tetetni. (volt már ilyen)

Nagyon nem kéne beleesni a szórásba, erre ügyeljünk. Szárazon tartani a puskaport és imádkozni, ennél többet-jobbat én sem tudok.

Ennek a Horthynak is csak a jó öreg hintapalinta maradt.

Bell & Sebastian 2015.01.30. 14:16:41

@Kasperl: A látásmódja nagyon ott van, implicite a megoldást is hozza, csak nem hiszem, hogy ebből kihámozzák.

Bell & Sebastian 2015.01.30. 14:19:06

@Bell & Sebastian: jav.: ha _nem_ paríroz

Bell & Sebastian 2015.01.30. 14:35:02

@bbjnick: Azt gondolom, hogy az (európai) államvallások fejlődési vektora (ez a parancs) valamiféle dualista szinkretizmusra mutat, benne herélt keresztényekkel (ettől még a többi sem jár jobban).

Ez az amerikai verzió. Az izraeli a sokat emlegetett zsidó-keresztény, szeress, de ettől én még vidáman kirabollak -opció.

Orbán (például) ott is nagyot mondott, amikor azt emlegette, hogy vagy keresztény lesz Európa (nyilván az államvallásra gondolt) - vagy nem lesz.

Két út áll előttünk, de hol a harmadik?

Vhailor · http://tortenelemportal.hu 2015.01.30. 14:38:06

@vizipipa: Gyulát a maga módján szeretem, de sokkal inkább egy református gyülekezet élén lenne a helye mint egy íróasztalnál.

Ezen kívül a középkori vagy a kora-újkori népesedési viszonyok nem tartoznak a specialitásai közé - ő az 1918-1948-as időszakra specializálódik és ezt több éve már egyfajta "szenvedéstörténetként" adja elő felvidéki magyarság. Ha nincs mögötte egy jó nyelvi lektor, akkor teljesen olvashatatlan cuccokat tud összehozni - lásd utolsó könyve. A Simon Attila vagy fia az Árpi jobb, de ők sem foglalkoznak nagyon az 1918-előtti dolgokkal.

Kasperl 2015.01.30. 14:46:09

@Bell & Sebastian: Köszönöm szépen.
Szerintem aki nem fél megérteni mások érvelését az ki tudja minden jó szándékú írásból, amin érdemes elgondolkodni, még ha elfogadni nem is kell fenntartások nélkül. összekeveredtek a dolgok az utóbbi időben itthon. Igazából nem látom a szereplők (legyen az politika, újságíró, hozzászóló, médiaszereplők) nagyrészénél, hogy képes lenne valami (ráadásul szabad-akaratból önállóan kialakítható) értékrendnek vagy hívjuk logikai rendszernek megfelelni, hanem érzelemvezérelt komolytalanság kezd uralkodni. Nem szeretném lebecsülni az érzelmeket, mert (bár ezt az úgy nevezett értelmiség-de egy csúnya, kirekesztő szó ez- képtelen elfogadni, ezzel egyszer és mindenkorra be is bizonyítva mennyire "értelmiségiek"is) az érzelmek igenis ugyanúgy hozzátartoznak az emberi természethez mint a ráció, de ezeket összhangba hozni a legnagyobb utazás az ember életében.
nagyon nehéz bármiféle diskurzust kezdeni olyan környezetben, ahol a bevándorló ellenes emberek követelik a sajtó rendszabályozását és arra próbálja kötelezni hogy ne sértsen vallási érzékenységet. Rá egy hétre meg panaszkodnak arra, hogy a sajtószabadság megcsúfolása, hogy nem lehet gúnyolódni franciáknál a CH-t és ezért meghurcolnak embereket. Ne sértsük a más vallásúak érzékenységét hanem ne engedjük be őket, és a CH (amúgy gázos) rajzainál fúj sajtószabadság, de a CH-t gúnyoló (az adott pillanatban nem igazán ízléses) poénok büntetésénél meg hajrá Sajtószabadság.
A másik oldalon meg mi van? Jöjjenek be a bevándorlók bármilyen kultúrából mert attól csak "gazdagabbak" leszünk ( elvégre kérdezzük csak meg az Észak-Amerikai meg az Ausztrál őslakosokat:)). ja de persze lehessen meleg házasság is meg tiszteljük azokat a kultúrákat is, akik a kulturális hátterük miatt össze vissza verik a melegeket az utcán Nyugat Európában. Itt aggódjunk egy gyenge szobor miatt az antiszemitizmus miatt. Tényleg szerencsétlen az a szobor, de Franciaországban zsidó iskolásokat támadnak meg és gyilkoltak le. És sorolhatnánk tovább a példákat mind a két oldal dolgaival, ahol nem is az a baj hogy esetleg egyes gondolataikkal egyet értek vagy sem (szerintem mindenki leírhatja bármiről a véleményét nem lesz attól rosszabb ember, és mindenki csak magát tudja megbántani ha ordenáré módon ír nem azt akinek, akiről írja), hanem hogy ők maguk vannak saját magukkal összeférhetetlenségben. Egyik véleményük és axiómájuk van szöges ellentétben a másikkal. Ráadásul minden cikk itt is egy buta libsikomcsizás vs. gonoszfityeszes óvodás brünnyügésé silányul, és egymás felesleges sértegetése a cél csak.

annamanna 2015.01.30. 15:00:57

@I_Isti: hát nézd, az egyik nagyszülőm elődei, amikor II. József megengedte a manufaktúrák létesítését, 1782-ben manufaktúrát alapítottak, amiből később gyár lett. A másiké tanárok voltak. A harmadiké kovácsmesterek, a negyediké 120 holdas gazdák.
Egyiknek se volt szüksége zsidókra, hogy boldoguljanak. Aztán a kommunizmus mindegyik családot totálisan tönkrevágta, mindent elvettek tőlük, még a szülőföldjükről is kitelepítették.
Nem tudom, mik voltak a te elődeid, hogy azt állítod, miszerint itt a zsidók virágoztatták fel a népet. Nekem pont ellenkező benyomásaim vannak.

Szerinted Szulejmán egy "jó csóka" volt, akinek csupán logisztikai gondjai akadtak Kőszegnél.

Tudod, mit gondolok rólad? Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka.

Amúgy a "gazdasági bevándorlás"-hoz: www.origo.hu/gazdasag/20150130-hadhazy-feljelenti-az-oro-t.html

Bell & Sebastian 2015.01.30. 15:11:15

@Kasperl: Ezzel is egyet tudok érteni. A tematizálásnak nem szabad fölülni, a hír csak arra jó, hogy csomókba rendezze a kósza gondolatokat, amivel is terelnek a lényeg elől. Ami itt van, le se kell hajolni érte, mert kiüti a szemet. Csak rá kell nézni, nem oldalt vagy hátra.

A hebdózás is teljesen félrevisz, magasabb szinten csak egy újabb, amcsi háborút szolgál, amitől gazdasági "fejlődést" várnak. Bárki, bármelyik oldalon is szólaljon föl, egy lépéssel közelebb visz a cél felé.

(Felségjelzés nélküli gépek bombázták Kassát. Ebből mi következik? Semmi.)

A káros folyamatok szublimátuma az, hogy egy hierarchikus rend hamis egalizáltsággá bomlik, miközben átveszi az irányítást egy maroknyi, illegitim isten, Isten nevében. Ami alapvetően Isten és emberiesség-ellenes játszma. Feltéve, hogy ugyanarra az Istenre és Emberre gondolunk.

Hol itt fejlődés, kérdem én? Csak előre a múltba, Szodomáig meg se állunk?

Helyes Írás 2015.01.30. 15:29:06

@Bell & Sebastian:

Kb. erre kell készülniük a fiataloknak. Talán lehetségesek pozitív forgatókönyvek is, pl. gyorsul az iszlám társadalmak humanizálódása, törökösödése, s elfogadják, hogy nem kell legyilkolni mindenkit, aki rajzolgat, iskolába jár és nem ért egyet néhány újkeletű prófétával.

Az hál'istennek nem áll, hogy semmire sem jutottunk a hazai cigányság integrálásával. Hatalmas a különbség a szlovákiai és a romániai cigányság és a mienk között, pedig gyerekkoromban itt is minden cigány olyan volt, mint most ott. A pozitív példák és folyamatok nem kerülnek a médiába, mert elfogadtuk azt a bulvár filozófiát, hogy a jó hír nem hír. Az ösztöndíjrendszer igenis sikeres, a cigány gyerekek harmada jó tanuló, szakmát fog szerezni, a tehetséggondozásnak vannak jól működő intézményei, a szociális földprogram már húsz éve egyre jobb hatásfokkal vegyíti a munkát a támogatással, az önkormányzataik fele-harmada szintén megfelelően, jó célokkal működik, a közmunka rendszer is jó hatással lesz a munkamoráljukra, ha megfelelő ideig fennmarad. Minden cigány gyerekre kiterjesztett, személyre szabott mentorálási rendszerrel harminc év alatt integrálni lehetne a többséget. A képzett, saját munkából élő cigány családokban az eltarthatósági szintre csökkenne a gyerekszám és a jó példák nyomán exponenciálisan nőne a többiek integrálása. Ha nem gyorsítjuk fel a folyamatot, akkor persze hosszabb ideig fog tartani, de csak magunknak ártunk, ha eltagadjuk a folyamat sikeres oldalát.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.30. 15:31:56

@Bell & Sebastian:

"A káros folyamatok szublimátuma az, hogy egy hierarchikus rend hamis egalizáltsággá bomlik, miközben átveszi az irányítást egy maroknyi, illegitim isten, Isten nevében." --- írja.

Mielőtt idenéztem ezt olvas(gat)tam:

„…egy percre sem szabad elfelejteni, hogy a modern hatalmi szervezetek, mint az iparvállalatok, pénzintézetek, diplomáciák, rendőrségek, kémszervezetek, állami közigazgatások, hadseregek, pártok, nem közvetlenül a társadalomból nőnek ki, hanem kivétel nélkül a társadalom ellen, valamely fensőbb rendszer mintájára. A középkori dogmatika és az újkori szcientifizmus ilyen magasabb fokon létező organizáció, amely az emberi életrendet végső mozzanatáig áthatja, és a maga képére formálja. A tudományt nem a társadalom vetíti ki magából, hanem a társadalom a tudomány organizációja szerint épül ki. Először mindig a konstrukció van, aztán a mű. A szcientifizmus organizációjának tökéletessége a középkori klerikalizmusét messze meghaladja. A középkorban voltak rések, amelyeken a tiltakozás az igazságtalanság hatalma ellen nemcsak áttörhetett, hanem állandóan átszivárgott, és a világosság megnyilatkozhatott. A tudomány organizációjára épült társadalmakban ilyen rések nincsenek, és amennyiben vannak, ezek egyre szűkülnek. A tudomány magasabb rendű szervezettségénél fogva itt az organizációval meg nem egyező gondolat semmiképpen sem nyilatkozhat meg. Az épület falazata sűrűsödik, a közösségi és az egyéni létezés szcientifizálódik, a statisztikában, az ökonómiában, az orvostudományban, a pszichológiában, a szociológiában, a biológiában, a kémiában maradéktalanul felszívódni készül, és olyan áthatolhatatlan szervezettség keletkezik, amely az ember életrendjét valójából ontológiai pontokig ki tudja forgatni.”

Hamvas ezeket a gondolatokat a hatvanas évek első felében vetette papírra...

no_successful2 2015.01.30. 15:33:28

Sokkal nagyobb gondok vannak most már, mint a bevándorlás.

Az adófizetési kedvezményeken kívül ki kell vezetni a szociális juttatási körből mindenféle családtámogatási formát ! MOST !!!!
Akik eddig kapták, kapják ezután is, nagyjából az eddigi feltételekkel, de az ezután születendőkre már ne vonatkozzon !

Az az idétlen Baló György egyfolytában tolja a TV-ben hogy 2008 óta ennyivel meg ennyivel nőtt a mély-szegénységben élők száma. De miért, könyörgöm?
Megmondom, nagyrészt demográfiai okokból.
Azért a Baló urat megnyugtathatom, ha anno a Bajnai és sleppje (vagy akárki) került volna kormányzati pozícióba, ugyanez lenne a helyzet, vagy még rosszabb.

WildBear 2015.01.30. 15:40:01

A kulcsszó a beilleszkedés.
Semmi baj nincs az ide betelepült svábokkal, rácokkal, zsidókkal, de a cigányok sajnos néha nem akarják elfogadni a befogadó többség szabályait.. nem tudom, mi lenne a helyzet a szírekkel, arabokkal.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.30. 15:41:08

@Helyes Írás:

"Hatalmas a különbség a szlovákiai és a romániai cigányság és a mienk között, pedig gyerekkoromban itt is minden cigány olyan volt, mint most ott." --- írod.

Nem tudom te hol és mikor voltál gyerek, de ha Magyarországon és 1990 előtt, akkor, amit állítasz, egyszerűen nem igaz. Valószínűleg több cigányhoz volt szerencsém, mint ahányat az itt megfordulók többsége életében akár fényképen vagy képernyőn is látott, s nem csak én, hanem ők maguk is (ú. é. a cigányok is) úgy látják, hogy a rendszerváltozás előtt, mind gazdaságilag, mind a társadalmi integráció vonatkozásában, jóval "beljebb" voltak, mint manapság.

♔bаtyu♔ 2015.01.30. 15:43:49

Azért nem kellene keverni az afrikai arab bevándorlót a több száz évvel ezelőtti svábbal, zsidóval.

Érdekes, a cigányokat nem említetted, vajon miért? Talán mert ugyanúgy nem sikerült integrálódni tömeges méretekben, több száz év alatt, ahogy az arabok, afrikaiak sem fognak integrálódni a franciákná?

no_successful2 2015.01.30. 15:47:19

@Helyes Írás:

Van olyan vidéki kórház, ahol a szülészeten szülésre jelentkező nők kb. 60 %-a cigány.
Míg ezelőtt tizenöt éve ez az arány még 30 % volt.
Szerinted ez minek a jele ? Az integrációé ?

Ide is beszúrom:
Az adófizetési kedvezményeken kívül ki kell vezetni a szociális juttatási körből mindenféle családtámogatási formát ! MOST !!!!
Akik eddig kapták, kapják ezután is, nagyjából az eddigi feltételekkel, de az ezután születendőkre már ne vonatkozzon !

Aztán persze lehet az integráció segítésével foglalkozni.

♔bаtyu♔ 2015.01.30. 15:47:27

@no_successful2: Teljesen egyetértek. A szlovák gazdasági ugrás magyarázata amúgy épp az, hogy nagyon kellett a gyárakban a szalagmunkás. (Érdemes megnézni a szlovák GDP alakulását).

Na most ők erre egyszerűen megfelezték a segélyt, a cigánylázadásokat pedig leverte a katonaság.

A cigány 2 hét alatt rájött, hogy érdemes dolgozni, közmunkaprogram sem kellett.

Kasperl 2015.01.30. 15:50:51

@Bell & Sebastian:
Hát nem mondom, hogy minden sort úgy értek, ahogy azt szándékoztál, hogy értsem.
Hebdo dolog: van egy álláspontom a dologban, de arra utaltam, hogy nem is nagyon lehet ütköztetni az itthon a témában elhangzott véleményekkel, mert azok még önmagukban sem koherensek. itt van pl a Válasz pulicisztája, akiről én -sokakkal ellentétben. elhiszem hogy jó szándékkal írja amiket ír, de nézzük meg
állítás: nem szabadna olyan vallásgyalázó rajzokat közölni, mert sérti mások vallási érzékenységét.
nem kell vele egyetérteni de nem fogom emiatt levéleménynácizni.
de mit csinál?
valasz.hu/publi/el-lehetett-volna-kerulni-a-francia-ujsagirok-lemeszarlasat-108237
leközli még az nap az összes , a saját vallását leginkább sértő rajzokat.
ez meg mi???
Saját magával van diszharmóniában. Se szidni sem dicsérni sem egyetérteni se, nem egyetérteni ne tudok vele, mert összevissza áll ez az egész logikai rendszer. Biztos egy kedves ember ez a Szőnyi, nem is szidom, csak mit kezdjek ilyen véleményformálókkal?
Az itteni főszerkesztő egy kifejezetten szimpatikus és értelmes ember az alapján, amit az itteni (tán ezt a cikket is ő írta) és a tv szereplései alapján.
Tucatszor leírta, elmondta Tv-ben, hogy szerinte mások gyalázása azért kívül kéne esni az elfogadható sajtószabadság határán, ha nem is törvényi de öncenzúrázó módon. erre az van, hogy mandíner blogon a hozzászólások olyan szinten gyaláznak vallásokat, népcsoportokat, mindenféle társadalmi, politikai, szexuális kisebbségeket, hogy ahhoz képest a Hebdo egy gyerektréfa. és hol van az öncenzúra? hol van az a moderálási elv, ami az ilyen hozzászólásokat kiszűri? sehol. Ő is leértékeli a saját mondatait az itteni gyakorlattal
Ellenben valami műsorban a korlátlan sajtó- és véleményszabadságért csatákat vívó Papp Réka Kinga (lehet nem ez a pontos neve vagy máshogy írja), pont ebbe az emberbe fojtja bele a szót egy tv műsorban olyan agresszivitással, amilyet rég láttam médiában, és lecseszi szegényt, hogy mit lehet mondani meg mit nem. A műsorvezető élvezi az egészet (pár perccel korábban ő cseszte le az általa meghívott B.Á. Gergelyt mert almondta a saját véleményét a műsorvezető által összeválogatott kérdésre. Na persze a músorvezető vindikálja a jogot magának, hogy ő megmondja ki az akinek viselkedési problémái vannak a magyar közéletben.
Mindenki totál szerep problémában szenved. Erre értettem amit írtam.
Isten ellen nagyon nem tud az ember mit csinálni, ezért sem kell ennyire érzékenynek lenni a védelmében. Nem szorul rá. De persze ha valaki akarja védeni,mert ezzel tudja magát definiálni, akkor tegye, csak segítségképen engedtessék meg nekem, hogy megpróbálom felhívni a figyelmét, hogy ez egy öntetszelgő, felesleges és kontra-produktív tevékenység szerintem. persze ezután ú mondhatja azt, hogy köszi hogy segíteni akartál, de nem győztél meg, folytatom.
Az amerika ellenességről pont az a véleményem mint az USA mint erkölcsileg kifogástalan és demokratikusan makulátlan eszménykép dicséréséről. Bármelyiket a kettőből csak egy végletesen provinciális, önértékelési zavarban és kisebbségi komplexusban szenvedő (és pont emiatt a betegség miatt ki nem gúnyolható hanem kedves segítséget igénylő) ember .eső esetben- túlkompenzálása, -második esetben- önfeladása.
ha elfogadjuk, hogy sokszor aljas módszerekkel is manipuláló nagyhatalmak versengenek a befolyási zónájuk megőrzésében, kiterjesztésében, akkor egy nagyhatalmi potenciával nem rendelkező országnak kötelessége megnézni melyik az, aminek az értékrendszere még mindig a legkívánatosabb és okosan politizálva a legtöbbet kihozni a szövetségből. Amúgy az egyetlen lehetőség , hogy hazánk egy a nagyhatalmakkal versenyképes hatalom államalapító tagja legyen az az EU, de pont az USA túlkapásaira oly érzékeny jobboldalunk az, ami szintén uszít az EU előrelépése ellen a huszoniksz vétózgató kis ország nevetséges bohóckodásából valami egységet és így erőt felmutatni képes entitássá. vagyis, amíg nem Budapest lesz az EU közepe és nem az éppen aktuális magyar politikai "elit fúja a passzátszelet a kontinensen, addig fújfúj EU. A baloldalnak hívott favicc meg kb. úgy beszél a nyugatról, mint a gyerekek a Télapóról/Mikulásról. Mit érthat nekünk az USA amíg ilyen elitünk van?
Értem mire gondol a hírekkel kapcsolatban, tán annyiban látom másként, hogy szerintem a hírekkel lehet foglalkozni, csak nem kéne az előre elkészített prekoncepciós kaptafákra ráerőltetni.
mind az ellenzék, mind a miniszterelnök és Rogán Antal, mind a jobbos és balos véleményformálók és igen, a kommentelők is felelősek azért, hogy pl. egy Hebdő féle dologból is egy nyomorult, provinciális belügyi majomkodás lett, felesleges kérdésekre adott fals válaszokkal.

no_successful2 2015.01.30. 16:03:00

@♔bаtyu♔:

Ennyi !

Csak az a baj, hogy ha mi ezt megpróbálnánk szerintem világméretű botrány kerekedne.
Ránk valamiért allergiásak.
Ennek ellenére egyszerűen nincs más út !

Az hogy kiküldjük őket a falu szélére egy fél-órát kapirgálni, és azt mondjuk, hogy a munkájukért kapják a fizetésüket, az még nem old meg semmit.

Bell & Sebastian 2015.01.30. 16:04:12

@bbjnick: Hogy nem sütkérezték meg rendesen Jacques de Molay -t, az itt a gond.

Bell & Sebastian 2015.01.30. 16:11:14

@Helyes Írás: Ha leírja, hogy integráció, tegye hozzá, hogyan érti, például kulturálisan-, genetikusan-, esetleg zeneileg. :)

Arra még emlékszik, hogy a matematika nyelvén mit jelent az integrálás?

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9f/Integral_example.svg

Úgyhogy, ha lesz szíves, csak óvatosan a korai örömmel, mert a végeredmény ritkán pozitív, valamit valamiért. :)

♔bаtyu♔ 2015.01.30. 16:20:29

@no_successful2: Igen, ezt a ballibsik tudnák csak megcsinálni. Ugyanis közben a külföldi cégeket nagyon nagyon kell szeretni, különben diktatúra van.

Fico-nak volt esze, e közben kinyalta az összes szóbajöhető külföldi seggét. Ráadásul ő ott a "szocialista",d e talán még a libsi is.

Lényeg, hogy ez az utrakonzervatív libsi bagázs, akik itt vannak és állndóan a külföldi haverjaikhoz rohannak, azok ott eleve nincsenek.

Khonsu 2015.01.30. 16:23:19

Jelenleg ez minket nem igazán veszélyeztet, mert gazdasági bevándorlás helyett gazdasági kivándorlás folyik, miközben a népesség amúgy is elöregszik, a természetes szaporulat pedig már akkor se lesz sokkal több, ha fizetnek érte.

A jövőről viszont nem árt elgondolkodni, mert így gazdaságilag válik fenntarthatatlanná az ország.

Én is azt mondom, hogy kell a bevándorlás, de nagyon jól meg kell tervezni, kivédendő a hátrányokat.

Jelenleg a fő gond, hogy gazdaságilag egyáltalán nem vagyunk vonzóak és még a saját munkaerőnk is kihasználatlan. Pedig a népesség pótlásához és nyugdíjrendszer fenntartásához kéne úgy +1 millió fiatal.

Egyben egy tervezett betelepítési programmal megelőzhető lenne, hogy olyanok jöjjenek, akiket nem várunk. A tervezetten betelepítettek elfoglalnák előlük a helyet.

Addig persze semmi értelme a bevándorlásról vitatkozni, amíg gazdaságilag a bányászbéka alatt vagyunk és még csak nem is dereng a kiút...

Bell & Sebastian 2015.01.30. 16:32:10

@Kasperl: Nézze, Bébéjé szokta linkelni azt az előremutató, múltszázadi fikciót, amiben a rendőrök gyártják a bűnügyeket, hogy kinyomozhassák. Majd megszakadnak, annyi a munkájuk. :)

Volt itt nekünk egy Mórickánk, talán még van is, annak a példáján mindenki megtanulhatta, hogy mely égtáj felé hol húzódik a kerítés. Pontosan addig terjedt a szabadság, amíg elő nem vették a La Fontaine -i tücsköt és hangyát.

Nem kell szédelegni a téma körül, mert a szigorúbb erkölcs a mérvadó ebben az esetben. Nem az állami kettős, nem forradalmi nulla, nem is a keresztény jó ízlés, de még csak nem is frenetikusan provokatív, altesti zsidó humoré.

Hanem a mohamedán fősodor, ha már egyszer tolérance és ha már egyszer csalogatja csemegével Muci paripáját.

A tolerancia nem azt jelenti, hogy mindenki köteles eltűrni, ha farba billentem, hanem azt, hogy tudomásul veszem, általában senki sem szereti, ha valagba rúgják.

Bell & Sebastian 2015.01.30. 16:36:00

@♔bаtyu♔: Az az ultrakonzervatív, libsi bagázs, ami nekünk jutott az se nem konzervatív, se nem liberális, hanem neo-bolsevik! Elég nagy különbség.

no_successful2 2015.01.30. 16:38:50

@♔bаtyu♔:

Igen.
Egyébként stratégiai szempontból szerintem, ez (demográfiai folyamatok) Magyarország legnagyobb problémája jelenleg. A 24. órában vagyunk

Kasperl 2015.01.30. 16:59:00

@Bell & Sebastian: uh. elnézést, de n em nagyon tudom kibogarászni, hogy melyik mondatod melyik mondatomra vonatkozik, illetve hogy mit is akarsz mondani. Segítenél kicsit tisztába tenni nekem ezt, mert kíváncsi vagyok mit akartál ezzel mondani.
nem tudom ki az említett Bébéjé és hogyan kapcsolódik a mondandómmal a múltszázadi rendőrtörténete.
A mórcka vicclapra gondolsz? nem tudom mi történt velük? mi volt ez a tücsökhangya dolog (a mesét ismerem de nem tudom annak mi köze a sajtószabadsághoz. lehet nem tudok arról milyen kontextusban volt ez betéve az említett esetben)?
Mit értesz szigorúbb erkölcs alatt és ki határozza meg azt? Nem azt mondom, hgy ellenzem amit írsz hanem hogy nem nagyon értem, és nem látom hol reflektál ez az én mondataimra. Ebben ha segítenél. Pl. azok az egymást sértegető kommentek, amik itt rendszeresen elhangzanak mindenféle tábort képviselő emberek tollából (a legjobb mikor magázva gyalázkodik valaki),azt szabadna hagyni? Szőnyi Szilárdnál arra utaltam, hogy ha elfogadom azt az érvelését hogy nem szabad ilyen rajzokat leközölni, mert sérti mások vallási érzékenységét (nem tudom egyet értek-e vele, de mindenképpen látom benne hogy jót akar ezzel), akkor minek közli le azokat ő maga ugyanabban a cikkben? Ezzel a saját értékrendje szerint tudatosan megsérti az olvasóinak a vallási érzékenységét, pedig mivel ez egy marginális frnacia kis lapocska volt sosem kellett volna ezt a megrázó élményt elviselnie a magyar olvasóinak.
Érted mit akarok ezzel mondani? Ugyanezt írtam az itteni moderálási szabály vs. a főszerkesztő véleménye a jó ízlésről meg a szerkesztői öncenzúráról, papp Réke Kinga mint a szabad véleménynyilvánítás Jean d'Arcja mint a másikra a véleményét ráhisztériázó előadására vagy Havas a vendégjogot megsértő viselkedése pár perccel rá, hogy kritizálja az alapvető viselkedési normáit a politikusoknak. érted miért érzem ezeket ellentmondásosnak? Amíg ezek nincsneek tisztába téve valakinél, addig nem nagyon érdemes arra, hogy az ember disputáljon vele.

Bell & Sebastian 2015.01.30. 17:31:30

Bébéjé kommentelő majom és egy link-terrorista.

Igen, a viccújság, ami fontos társadalmi jelenséget tűzött a zászlórúdjára. nevezetesen az ingyen élés & bűnözés kombót.

A szigorúbb erkölcs fogalma: aki a legmegnemengedőbb adott kérdésben az asztalnál, ahhoz igazodik a többi.

A netes kommunikáció egy virtuális homokozó, csekély öntisztuló képességgel. Van aki kidobálja a kutyaszart, van aki nem, majd elbomlik.

Valódi jelentősége a szolgálatok számára van csak, innen szedik ki a veszélyes egyedeket, bizonyos ismérvek alapján. A kommunikációs fogások begyakorlásának terepe, ki tud nagyobbat lódítani és kinek hisznek többen?

Egy politikai poszt alatt nagy eséllyel sokkal több a megfigyelő és horgász, mint amennyi a naiv (ezért becsületes) hozzászóló.

Tulajdonképpen nulla hatékonysággal lehet téríteni, értelmes párbeszéd esélye alig több. Arra jó, hogy minden, megmozgatott köbméterben akadhat egy aranyszemcse, de még ennyi sem garantált.

Várótermi utazás, blattverés Mohamed koporsóján.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.30. 17:36:19

"Az, hogy Magyarországot egy korlátozott mértékű – akár gazdasági – bevándorlás veszélyeztetné, erős túlzás. Hazánknak nem lenne semmi baja, ha befogadna évente egy-két ezer szír vagy iraki keresztényt, egyiptomi koptot. "

Rendben.

Azzal a feltétellel, hogy ezzel egy időben büntetésként földönfutóvá tehetünk ugyanannyi amerikait is izraelit, hiszen miattuk válnak a közel-keleten százezrek földönfutóvá.

Bell & Sebastian 2015.01.30. 17:42:11

@beszélő majom: És tessen mondani, ettől mikor lesz itt munka, ha engedjük, hogy feltöltsék az áthúzott gyárainkat?

gmihaly 2015.01.30. 17:56:32

Ha a történelem felől vizsgáljuk, az a fő gond, hogy a Habsburgok betelepítései és bevándorlásai előtti betelepítések, bevándorlások iratai, oklevelei - minő ünő - eltűntek, így elkezdődhetett a "mi voltunk itt előbb" című "társasjáték", amit a kialakuló tudományossággal együtt "fejlődő" egykori "történészek", "professzorok" is előszeretettel sulykoltak. A Habsburgok által "alkalmazott" politikusok ezekből a marháskodásból csináltak "nemzetiségi kérdést". Persze a "nagy szláv lázálom", benne az ortodox-keleti pánszláv irányzat az ezt "koordináló" nagyhatalom segítségével és pénzével, szintén benne volt a "mókában".

Kasperl 2015.01.30. 18:00:28

@Bell & Sebastian: A Mórickának olvastam pár számát diák koromban, nem emlékszem hogy annyira otromba lett volna. voltak benne jó poénok meg persze primitívebbek is, de szerintem nem volt polgárpukkasztó.
A megnemengedést meg a szigorúbb erkölcsöt azért nem kezelném szinonimaként:). mi az hogy horgász eben az értelemben? Felmérik milyen személyiségem van és aszerint küldenek csoki vagy csülök reklámokat a mailemre vagy mi?:) Szerintem egy igényes blog kidobálja azokat a kommentelőket , akik megakadályozzák azt hogy értelmes vita menjen a kommentekben, mert folyton a saját összeesküvéselméleteikkel meg egymás gyalázásával elviszik a fókuszt a cikk tartalmáról. Különben tényleg semmi értelme annak, hogy hozzá lehet szólni, Akkor már jobb ha nem is lehet. Ezt nem lehet annyival lerázni magáról egy vezetőnek, hogy "úgy is egy nehezen tisztuló dolog a nettes kommunikáció", Eleve ennek "troll" szónak a rendszertani elfogadása is egy olcsó menekülés a felelősség elől, hogy valaki ránézzen a saját oldalára és letiltsa kipucolja a nem odavalót. Erre sem a törvényben kötelezés a megoldása, hanem valamiféle szakmai önbecsülés vagy erkölcsi elkötelezettség a poszt gazdájától. Nem kötelesség hanem lehetőség.

hillman. 2015.01.30. 18:04:45

@Mr Falafel:
"Ugassak, ha egyetlen pozitív hatást is ki lehet olvasni a történelmi letelepedés-sztoriból."
1.mi magyarok itt vagyunk a lavorban ahol megáll a szar.
2. "a magyar törzsek" sem találkoztak volna.
azok is ha kellett ha nem bevándoroltak mindenhová. oszt rendszeresen nevet változtattak,hogy másra foghassák korábbi tetteiket.
igy lettünk magyarok, csak mert ez jött soron. innen is a lavorbol is mentünk volna tovább zsiros német segélyért, de schengennél(augsburg) közölték, hogy nem jár az nekünk holmi ázsiai jöttmenteknek. elöbb kicsit akklimatizálodjunk ott a pannoniai gremaltelepen.

régi játék ez a bevándorlosdi volt olyan állam ami elpusztult és van olyan ami hatalmasra nött általa. a kinaiak technikája figyelemre mélto.

val 2015.01.30. 18:12:39

A cigányokat méltatlanul mellőzted annak ellenére, hogy tömegesen élnek itt és a magyarokkal szemben határozzák meg magukat. Vö.: svábtól még nem hallottam olyat, hogy "halál a magyarokra".

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.30. 18:28:10

A poszt minden szavával egyetértek, kivéve talán egy gondolatot:

"Sőt, az sem jelent végzetes csapást, ha a beinduló gazdasági fejlődés miatt akár többen is jönnének. Egy ekkora népességű ország pár évtizedig évi tízezer fős bevándorlást is elviselne anélkül, hogy karaktere megváltozásától kellene tartania."

Végzetes csapást nem, de szükség akkor sincs rá. Ha a gazdasági fejlődés beindul. akkor inkább a munkanélküli magyar tömegek kapjanak munkát, de bevándorlók. A folytatással viszont már egyetértek:

"ehhez olyan emberek kellenek, akik hajlandóak és készek integrálódni a magyar kultúrába, és lehetőleg nem egy kultúrkörből érkeznek tömegesen, mert a közös háttér nem integrációhoz, hanem gettósodáshoz vezet."

Nagyon igaz.

@bbjnick:

Pontosan.

@Virág et.:

"ide nem jönnek, csak rajtunk keresztül tovább."

Egyelőre. De eljöhet az idő, amikor már olyan szegény tönegek is elindulnak Európába, akiknek az otthoni helzyetük után Magyaroprszág is előrelépés. S ezek akkor itt akarnak maradni.

Bell & Sebastian 2015.01.30. 18:35:26

@Kasperl: Nem az asztalom ezért nincsen véleményem. A lájkvadász -szekcióban fésületlenebb a stílus, görénylukba nem szagolunk, ha kidobnak, van máásik, szabatosság, egyenletesség, testetlenség.

Kasperl 2015.01.30. 18:43:09

@Bell & Sebastian: hát ez megint egy kicsit nehezen értelmezhető válasznak, inkább valamiféle gőzös, misztikusnak szánt rejtvény:)

Bell & Sebastian 2015.01.30. 18:49:59

@Kasperl: A megoldás: dinoszaurusz. Hogy dögölne meg mind!

annamanna 2015.01.30. 18:56:02

@Bell & Sebastian: "Nagyon egyszerű a válasz. A hangyákat mozgatják így füsttel és kockacukorral. Nem spontán a folyamat, hanem gerjesztett.

Azt kellene megérteni, hogy csak világuralmi távlatokban van ennek értelme."

Igazad van, nagyon érdekes, hogy már az ókori birodalmak is éltek a kitelepítés, lakosságcsere eszközével. A cél az volt, hogy a szülőföldjükről elkergetett, gyökereiktől elszakított embereket máshol rabszolgasorba hajtsák.

A tőlünk nyugatra elvándorolt magyarok is sokszor szinte rabszolgasorba süllyednek: angliaimagyarok.hir24.hu/angliai-magyarok/2015/01/28/poloskak-ruh-es-marihuana-magyarok-embertelen-korulmenyek-kozt-angliaban/

"Mi értelme van tömegeket idehajtani, ha házon belül megoldható lenne a probléma?"

Erről annyit, hogy volt itt egyszer egy cikk, Stefano Bottonival való interjú, amiben arról is szó esett, hogy a nyugati országok célzottan a kelet-európai térségből várnak bevándorlókat, mert nekik mi kellünk, nem az észak-afrikaiak.

Namost, ehhez képest, ha a nyugat-európai országokban valóban annyira múlhatatlan szüksége volna a kelet-európai bevándorlókra, akkor az ukrajnai problémát is meg lehetett volna oldani úgy, még 2014 előtt, ha máskor nem, akkor a majdani tüntetés idején, hogy megnyitják a határokat és megengedik az ukránoknak, hogy nyugaton vállaljanak munkát. Az hirtelen ott is csökkentette volna a feszültséget, és az arabok helyzete is kissé megnehezült volna nyugaton, mármint az ukránok "nem szarral dobálóznak", hogy a 444-et idézzem.

Mivel ebből nem lett semmi, az ukránok otthon őrjöngenek, ide meg felfoghatatlan tömegben áramlanak az ázsiaiak, ezért hiszi a piszi, hogy a nyugati országoknak valóban a kelet-európaiakra van szükségük.

És hogy a szarkavarás milyen pofátlan méretekben megy, ahhoz csak egy kis adalék, egy 2010-es dal (ez épp egy 2013-as változata) ukrán-orosz lánybanda (a hidrogénezett hajú csajt Herceg Erikának hívják), a címe Fegyverszünet, szerintem elképesztően "jövőbelátó", valakik előre tudták, mi fog következni... www.youtube.com/watch?v=CSkHoQRQMsE

www.youtube.com/watch?v=ZE8rGXEP73s - Ezen is elgondolkoztam. Vajon kik azok, akik 2009-ben előre látják és tudják, hogy Közép-Európában 20 év múlva nacionalista kormányok lesznek hatalmon, akik nem engedik ide a bevándorlókat?

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.01.30. 18:56:09

@Vhailor: nem tudom hogy ez mennyire "általános tanulság" vagy "helyi bölcsesség" az adott korszakból, és élek gyanúval hogy te sem.

Nem védem a magyar nemesi réteget, de ide konkrét bizonyíték kell. Biztos volt ilyen tájegység ahol ez volt. De a nagy átlag kétlem hogy ez lett volna.

Egyébként meg nyilván hogy a fejétől bűzlik a hal itt is, magyar királyok alatt benépesülve nyilván teljesen máshogy alakult volna a nemzetiségi/demográfiai helyzet.

bölcsbagoly 2015.01.30. 18:56:09

Most jórészben nem európaiak jönnek, akik meg azok, azok a vallásuk miatt nem tartoznak az európai kultúrkörbe. Ergo, az integrálódásuk nemcsak bizonytalan, hanem valószinütlen is. szerencsére nem mi vagyunk a célországuk, de ha túl sokan mennek innen nyugatra, akkor jöhet megint a határőrizet Ausztriánál. S az nekünk fog fájni. Lehet követni a bolgárok példáját a török határon: szögesdrót kerítés a szerb határon.

annamanna 2015.01.30. 19:24:29

@bölcsbagoly: az integrációnak semmi köze a valláshoz. A cigányok nem hinduk, hogy ne tudnának beilleszkedni a vallásuk miatt. Amúgy a hinduk is gond nélkül beilleszkednek bárhová - ha dolgoznak! Az nem tud, vagy nem akar integrálódni, aki bűnöző életmódot folytat.
Sajnos sokszor azok jönnek ide, akiknek otthon sem fűlt a foguk a kemény munkához. Ők itt sem illeszkednek be. A segílyrendszer pedig az ókor óta lumpenprolikat termel, azokat is akadályozza, akik egyébként integrálódnának.
(Man schlägt den Sack und meint den Esel.)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.30. 19:33:46

@annamanna:

Bist du etwa auch deutscher Herkunft/Abstammung?

annamanna 2015.01.30. 19:41:01

@Nemzetstratégia: ahol lakom, mezőváros volt, osztrák földesúrral. A város színmagyar és színprotestáns volt, ez nem tetszett a bárónak, ezért német telepeseket hozott, akik nem bírták a klímát (mocsarak, szúnyogok). Megbetegedtek, elmentek, csak páran maradtak. Úgyhogy jobb híján palóc katolikusokat hozatott, hogy hígítsa a népességet. Aztán később már mindenfelől jöttek, vagy nyolcféle nemzetiség lakott itt, de különös módon a 30-as évekre már mindenki magyar anyanyelvűnek vallotta magát, szóval lazán összeolvadtak. Ha mindenki dolgozik, akkor nincs probléma; a probléma ott kezdődik, ha az egyik dolgozik, a másik meg nem.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: az egyik dédanyámat Cipszernek hívták, ez a felvidéki szászok népneve. Amúgy nem tudok németül.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.01.30. 19:41:09

@annamanna: hány angol, német és svájci mondhatta ezt rólunk? Mindamellett, hogy alapvetően igazad van.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.30. 19:48:22

@annamanna:

OK, azért megértetted a kérdést. :) Én meg dunai (tehát igazi) sváb vagyok.

bölcsbagoly 2015.01.30. 19:54:06

@annamanna: az iszlámra utaltam s a bevándorolt hívei sehol sem integrálódtak Európában, legyen az Franciaország, Hollandia vagy Svédország. Miért tennék nálunk? (már ha maradnának).

picur3ka 2015.01.30. 19:56:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Én is megértettem. Akkor mi van?

Ilyen primitív nácizmusra egy országnak sincs szüksége.

picur3ka 2015.01.30. 19:59:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Én is megértettem. És akkor mi van?

Ilyen primitív nácizmusra egy országnak sincs szüksége, mint kisebbségre. Magyarra van szüksége, Németországnak meg német érzelműre.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.30. 19:59:51

@picur3ka:

Te is megértetted. Akkor mi van?

A utána következő provokatív baromságodra inkább nem reagálok.

J.László 2015.01.30. 20:00:49

Azon röhögnöm kell, hogy az angoloknak ki van a tökük az EU-n belülről jövő bevándorlástól, miközben a niggereknek és a pakiknak segílyt fizetnek, hogy élősködhessenek rajtuk:)

picur3ka 2015.01.30. 20:04:51

@Mr Falafel:

Nem tudok róla, hogy ezek az országok tele lennének magyar kisebbségi mozgalommal, meg diktatórikusan asszimilációs céllal betelepített magyarokkal.

De igen, a munkás kézre van szükség, viszont a nemzeti azonosulásra is. Egyébként, csak szétszedik az országot, a baxhattunk vóna kecskét is esete.

picur3ka 2015.01.30. 20:06:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

nem is kell. Szóval akkor én is 'dunai sváb' vagyok, akármi is az?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.30. 20:07:25

@picur3ka:

Kötözködj a roma anyáddal, te idióta.

Tündér_Lala 2015.01.30. 20:08:47

@Kasperl: Amit leír, az káosz és anarchia, mégpedig szándékosan keltett.

Egyébként azt gondolom, hogy nem áll ellentétben egymással, hogy a más vallásúak legfontosabb szentségeit nem mocskoljuk (ez csak emberi tisztesség kérdése) és ugyanakkor megköveteljük tőlük az alkalmazkodást a befogadókhoz. Nem úgy tisztelem a bevándorló érzékenységét (pld.), hogy az őslakos nyakából levetetem a keresztet, eltiltom a karácsonyfáját stb. és közben a valóban számára legfontosabbak közé tartozó Mohamedet mocskolom.

A tiszta, világos és mindenkire vonatkozó szabályok
megkönnyítik az életet mindenki számára. Ezeknek a lebontása és hiánya lehetetlenné teszi az alkalmazkodást és integrálódást a bevándorlóknak (is) . Amit pedig megkövetelünk azért (!!!!) nem kell adnunk semmit, mert nekik kell alkalmazkodniuk hozzánk. (Mintahogyan Staud-Arábiában az odaérkezőknek kell alakalmazkodniuk az ott élők törvényeihez, szokásaihoz, nagyon helyesen.)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.30. 20:09:36

@J.László:

Ebből is látható, hogy az inkompatibilis kultúrájú bevándorlók tömeges beengedése mögött ráció van: a társadalom atomizálása és az ellentétek szítása.

picur3ka 2015.01.30. 20:13:51

@J.László:

Ez egy különösen vicces rasszizmus, ami a nyugatiaknak van, a hazai németek egy része is kultiválja, mint látható.

Kelet-Európa teszi szegényeket tönkre éppen, akiket éppen gyarmatosítanak, természetesen. A négerek, meg mik nem, azok állampolgárok eleve, ezekhez képest, mert régen gyarmatosítva vannak.

És, igen fontosan, különleges jogaik vannak a fehér emberhez képest.

Azt csinálják, elég átlátszó módon, hogy a zsidó és roma gyűlöletet azonosítják a rasszizmussal. Kinyilvánítják a kelet-európaiakat, akiket ők gyűlölnek, zsidó és roma-gyűlölővé, és mossák kezeiket, s gyűlölködnek ezerrel.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.01.30. 20:14:52

"ehhez olyan emberek kellenek, akik hajlandóak és készek integrálódni a magyar kultúrába, "

Jó nagy röhej, hogy pont a magyar dumál intergrációról, amikor napjainkban intenzíven az zajlik, hogy csak a magyar nem tud integrálódni Európába.

Ráadául ez a hülye társadalom még saját magába sem tud integrálódni, hiszen mindenki utál mindenkit, és nem középiskolás fokon.

Persze a csúcs az, hogy az a magyar nép követeli meg másoktól az integrációt, amelyiknek lassan több a kivándoltja (ergo, a mindenkori magyar valóság elől menekülője), mint a megmaradója.
Ebben az országban ma már szinte csak a szolgalelkü és az egész világ ellen szabadságharc harcolni akaró posztkomcsik és fideszkomcsik maradtak meg (a kettő ma már kétharmadban ugyanaz).

Hát ebbe az Európa szégyen civilizálhatatlan szarhegybe kellene egy külföldinek integrálódnia?????????

picur3ka 2015.01.30. 20:16:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nagyon jó válasz, minek kérdez ilyen hülyéket, maga iditóa?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.01.30. 20:17:34

@picur3ka: Nem, persze. Nem is erre gondoltam, csak a tényre, hogy az ottani nacionalisták ilyeneket mondtak. Nyilvánvaló, hogy egy magyar nem olyan alávaló, mint azok a népek, amelyek most beszökdösnek a hazánkba.
Valahol már írtam, hogy az afrikai félmajmok második kérdése, hogy a magyar papírokkal tudnak-e Németországban segélyt kérni. Gyűlölöm őket, mint a szart. Az imént hívott az egyik vezetőjük, már fel sem vettem a telefont. Legalább hétvégén hagynának békén a rohadékok!

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.01.30. 20:18:41

@picur3ka: "Magyarra van szüksége, Németországnak meg német érzelműre. "

Síkhülye vagy te öcsém nemcsak a német érzelmühöz, de még a magyarhoz is. Ha csak két sort felfogott volna a fidiósított birka agyad a történelmi tényeken alapuló blogból, akkor már nem írtál volna ekkora hülyeséget.
Kisebbet biztos, de ekkorát talán nem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.30. 20:19:43

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:

Csak egy hozzád hasonló ballib idióta nem képes különbséget tenni a politika és az egyes ember között.

picur3ka 2015.01.30. 20:23:20

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:

Milyen magyarról beszélsz? Mindegyik roma, dunai sváb, zsidó, vagy mi nem.

Vhailor · http://tortenelemportal.hu 2015.01.30. 20:23:44

@Nemzetstratégia: Tény, hogy a benépesítésben szerepet játszott az arisztokrácia is. Wass Albert regényeiben számtalan helyen ír arról, hogyan hozták be még az ő ősei is a románokat Erdélyben.

Ott ahol én lakom pedig maga a magyar földesúr üldözte el a kálvinista magyarokat és hozott be szlovák katolikusokat, de végül is az alföldre vagy a nyírségbe is a földesurak telepítették az evangélikus szlovákokat.

A benépesítést tehát nem lehet pusztán a Habsburgok nyakába varrni. A rendi alkotmány a kiváltságos osztályok érdekeit védte elsősorban, mai értelemben vett nemzetiségi szempontból igazábol semleges volt.

picur3ka 2015.01.30. 20:28:59

@Vhailor:

Akkor még nem volt rasszkártya.

De általában véve, az a szekér, amit hatfelé húznak, nem csak nem fog sehova jutni, hanem szét is fog esni.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.01.30. 20:30:07

@Mr Falafel: "az afrikai félmajmok második kérdése, hogy a magyar papírokkal tudnak-e Németországban segélyt kérni."

Mert ugye te aztán utánajárás nélkül egyből tudtad, mi? Megsúgta neked a passzát szél. Vagy az anyatejjel jött az agyadba az információ?

Azt meg külön megnézném, hogy te hogy néznél ki, ha leraknának tége Nigériában. Két nap alatt éhen-szomjan halnál pubi. Ott sírnál az utcán keservesen, hogy nagykövet bácsi tessék engem hazavinni!
Ott aztán hamar kiderülne, hogy nincsen neked annyi eszed, mint amennyit másoktól megkövetelsz. Egy afrikai menekültben ezerszer több gógyi van a túléléshez, mint neked.

Egyébként pont ilyen a barom magyarja, mint te: mindenkit lenéz a világban, a baromja azt hiszi, hogy ő az észlény.
S közben meg soha nem vitte semmire a történelemben, rendre csak a lúzer országok csoportjában végezte.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.01.30. 20:32:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Én nemzeti párti vagyok te fideszbolsevik.
Csak tudod öcsém, az európai kultúrába beletartozik a humanizmus is.
Az meg valami olyan dolog, amit te a Zorbanisztáni úr-szolga világban nem fogsz megtalálni.

picur3ka 2015.01.30. 20:42:01

@Mr Falafel:

Hát, az alávalóságról nem értekeznék, de ez jó, amit mond, mert ugye, ezek mind magyarok lesznek ott, mint magyar állampolgár, nem?

picur3ka 2015.01.30. 20:44:16

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:

Na mondjuk, ha maga kirekesztettnek érzi magát a humanimusból az nem feltétlen megrökkentő esemény.

picur3ka 2015.01.30. 20:55:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Lehet ez is, mint 1. pont.

De lehet még:

2. a baloldalra szavaznak a bevándorlók

3. lecserélik Európa lakosságát sokkal könnyebben manipulálhatóra

♔bаtyu♔ 2015.01.30. 21:01:40

@picur3ka: Épp most láttam egy grafikont, a ballibsi szavazók több mint a fele ugyanúgy nem akar látni idegeneket, ahogy a többiek.

Egyébként pedig az idegenek szelekciójában nagyon egyszerű a kérdés és ez jó sváb, zsidó, cigány viszonylatban is.

KIT NEM SZERETNÉL SZOMSZÉDNAK.

Kasperl 2015.01.30. 21:08:31

@Tündér_Lala: elnézést. most azzal vádolsz, hogy szándékosan keltek anarchiát? Mégis melyik mondatom utal erre.
Mint írtam nem vagyok a harmadik világból való nyakrafőre való bevándorlást. De nem is ez a témám, hanem, hogy egyenlőre nem nagyon van jele, annak, hogy a magukat mindenféle oldalinak hirdető politikusok és véleményformálók bármiféle (legyen az nekem tetsző vagy nem tetsző) értékrendet tudnának önellentmondás nélkül képviselni.
Konkrét példákat írtam, amiknek a keletkezésében semmi szerepem nem volt, Nem ismerem személyesen az említetteket, így tetteikre, mondataikra semmi befolyásom nem volt. Természetesen az egy valid kérdés, hogy a bevándorlóknak el kell fogadni a befogadó országok kultúráját vagy sem. (én hajlok a Merkeli mondatok elfogadására miszerint igen, aki Németországba megy jobban élni, az fogadja el az ottani értékeket. De itt jön a többgenerációs és mér európai állampolgárok problémája, akikre már nem érvényes ez az alkú szerintük, mert ugyan ha egy itt született szlovák vagy német lehet egyik napról a másikra budhista vagy hihet a horoszkópban akkor ő mint itt született német, francia állampolgár miért ne találhatná meg a neki tetsző vallást és vehetné szószerint a tanait annak. Ez valóban egy olyan téma, amiben lehet értelmes vitákat levezetni és amiben én sem pártolom a piszi cukormázas "seperjük a problémát a szőnyeg alé egy nagy közös boldog fotóval, de ki ne mondjunk semmi sikamlós mondatot" megoldást. Azzal sincs bajom ha valaki azt mondja, hogy az ő véleménye szerint nem lehet senkinek az érzéseit, kultúráját , vallását, szexualitását, politikai hovatartozását, nemzetiségét öncélúan kigúnyolni. (morálisan egyetértek vele de nem szabályoznám törvényben). itt is csak azt említettem meg, hogy az egyik aki ezt mondta (és szerintem emiatt csúnyán rászállt sz úgynevezett "baloldali" sajtó, az fogta és leírta egy cikkben hogy nem szabadna ilyen képeket leközölni és akkor nem lennének ilyen terrorcselekmények és amúgy is a sajtószabadságon kívül van az hogy valaki ilyen képeket közöl, és ugyanebben a cikkben le is közli ezeket a képeket.
kérem nézzed meg a linket és megérted mi a bajom:
valasz.hu/publi/el-lehetett-volna-kerulni-a-francia-ujsagirok-lemeszarlasat-108237
illetve ennek a cikknek az írója, akit kifejezetten egy tehetséges és jószándékú embernek gondolok azok alapján, amit olvastam, láttam tőle, az azt nyilatkozza, hogy nem szabada mások vallási, nemzetiségi és semmilyen érzését megsérteni , közben itt, ahol főszerkesztő, a kommentkeben fröcsögnek minden irényból és gyalázzák egymás politikai hozállását (fityeszes ezmeg az, libkomcsi ikszmegipszilon, szídják a keresztényeket itt rendszeresen, de a zsidókat sem kímélik, muzulmánokról és a vallásukról is írnak itt napi szinten durvábbakat mint a CH, most a szexuális vonalon az egyik oldal ordenáré dolgokat ír a melegekről, amire onnan undorító dolgokat mondanak a papokról és a többi. Erre mondtam, hogy ha egyik nap azt írja, hogy ha nem is betiltani kéne mások identitásának az érzékenységét sértő dolgokat, akkor miért nem arra figyel inkább hogy a saját oldalán leszedje ezt a szennyt. Valahogy mindenki annyival jobban takarítaná a szomszéd lakását mint a sajátját. Ennyi se nem több se nem kevesebb. Hogy ezeknek az anomáliáknak (most Havas vagy Papprékakinga Balogh Á.G. irányéba mutatott "kulturált" "európai" "toleráns" őrjöngését nem is részletezem megint.
Minden veszekedés nélkül. Hogyan keltettem én szándékosan anarhiát ezekkel a sorokkal?

picur3ka 2015.01.30. 21:09:38

@♔bаtyu♔:

"Épp most láttam egy grafikont, a ballibsi szavazók több mint a fele ugyanúgy nem akar látni idegeneket, ahogy a többiek. "

ez így igaz, sőt, de nem mond ellent annak, amit írtam, szintén tény, bevándorlók ide szavaznak, nagy számban

gizmo266 2015.01.30. 21:15:17

Elnézve a Teleki térképet, nos, Trianon mégsem volt annyira igazságtalan....

Hollandexxonvaldez 2015.01.30. 21:18:05

@Helyes Írás: elnézést de melyik bolygóról tetszett idepottyanni? cigányt legalább képen látott már,vagy esetleg megvegyem a szomszéd két házat,lakást 1-1 cigánycsaládnak,hogy végre legyen tapasztalata velük.azért ne akarja már überelni Mária Teréziát,akinek vasakarattal sem sikerült ember szintre emelni a cigányokat.

Hollandexxonvaldez 2015.01.30. 21:24:02

@gizmo266: nagyanyád,nagyapád erre nevelt? vagy családi ágon ti is részesei vagytok a Károlyi-Kun féle patkányforradalomnak 1918-ból? egy óvodás magyarnak,ahogy nagyanyám 1979-ben már belémverte a régi átkosban,kitéve betéve tudnia kell a 72 magyar vámegye nevét!!!!!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.30. 21:29:25

@Helyes Írás:

"Hatalmas a különbség a szlovákiai és a romániai cigányság és a mienk között"

Olaszliszkáról hallottál már? Hogy a többi esetet ne is említsem.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.01.30. 21:30:50

@Mr Falafel:

Egy elhízott zsírpacnit látok az avatarodon. Mondjuk az IQ-d biztosan nem tudott volna ekkora légteret megtölteni a képen,

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.30. 21:30:59

@no_successful2:

Értelek. Tehát a bevándorlás nem olyan nagy gond. de a születések szerinted magas száma igen. Vagyis ne szülessenek magyar gyerekek, helyettük jöjjenek a bevándorlók.

Eszednél vagy?

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.01.30. 21:31:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Hát te meg hallottál a cigány gyilkoságokról tenagyonhülyegyerek?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.30. 21:33:22

@♔bаtyu♔:

Ehhez sajnos munkahelyek kellenek.Nálunk pedig éppen ebből van hiány. Amúgy persze jó lenne az elképzelés.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.30. 21:37:00

@annamanna:

"Amúgy a hinduk is gond nélkül beilleszkednek bárhová - ha dolgoznak!"

Azt se feledd, hogy a hinduizmus nem térítő vallás, és nem is termel ki vallási fanatikusokat.

Kasperl 2015.01.30. 21:51:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hát azért Gandhit hindu szélsőségesek ölték meg egy merényletben és a pakisztáni Muzlmán -Hindu meccs is ellentmond annak a szivárványos képnek, amit a hinduizmusról mi itt nyugaton gondolunk. Abban igaza van, hogy elméletben a hinduizmus is elveti az erőszakot, még a magasztos cél érdekében is, de ez igaz a kereszténységre is (most nem akarok középkori példékat hozni, hogy ez mennyire nem valósul meg mindig gyakorlatban legyen annyi elég: Belfast), de az elmült félévszázad inidiai-pakisztáni történései azért keservesebbek. Elég csak a Mahasabha dolgaira gondolni.

Tündér_Lala 2015.01.30. 22:15:36

@Kasperl: Nem azt mondtam, hogy maga kelt anarchiát, hanem hogy a jelenségek amelyeket leír, boncol arra utalnak.
Az emberek pedig vérmérséklettől függően fogalmaznak, sokszor valóban szükségtelenül durván.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.01.30. 22:16:05

@ndb:

ezek a szlovákok meg románok köcsög nacionalisták, pfejj.

picur3ka 2015.01.30. 22:41:25

@mavo:

Nagyon jól tarolnak belőle, nem gondolod? Minket már megbaxtak a liberálisok, akik remekül együttműködtek ezekkel.

Ők (te) valójában románok/szlovákok.

Kasperl 2015.01.30. 22:43:42

@Tündér_Lala: Áh, köszönöm, így értem. na jó de a főszerkesztő attól még kimoderáltathatja az ilyen, hirtelen felindulásból leírt sértegetéseket ha annyira annak a pártján áll, hogy mások ilyenolyan érzékenységét nem lehet megsérteni. Meg pl. átnéztem erre a cikkre a halálbüntetéses dologgal, amiben van vagy 100 komment de egy sem foglalkozik a cikk témájával csak a felesleges komcsizása meg nácizása egymásnak. Volt egy pár, akik fésztufész utcai párbajra hívták ki egymást meg a többi marhaság:). Komolyan mondom, hogy egy magára valamit adó oldal, ahol a magukat jobboldalinak és konzervatívnak és abból is az elit értelmiségnek tartó, médiában rendszeresen szereplő szerkesztők, véleményformálók vannak, ott azért nem kéne hagyni ezt a színvonaltalanságot. Ez azért egyfajta igénytelenség az oldal gazdáitól. És ez már évek óta így megy itt. Vannak jó kis írások és pár mérges , magán és az összeesküvés elméletein uralkodni nem tudó ember sehova sem vezető acsarkodása miatt azok , akik értelmes vitákat vagy véleménycseréket akarnak folytatni kiszorulnak.

Bicepsz Elek 2015.01.30. 23:27:10

Onmagaban nem a bevandorlas a veszelyes, hanem a demografiai mutatok. A paradoxon: minel muveltebb es civilizaltabb egy nepcsoport, annal "igenyesebb", "feministabb", individualistabb stb. es annal kevesbe szaporodik(a mennyiseg helyett a hminoseg fele megy(es egykezik foleg). Amugy meg ne sajnaljuk az angolokat/franciakat!! Ok a sajat kisebbsegeiket cudarul elangolosotottak(skotok, wales-iek, irek) vagy elfranciasitottak(bretonok, baszkok, korzikaiak stb.). 50 ev mulva az angol miniszterelnok jamaikai, a francia algeriai,a nemet torok, az olasz meg roman lesz!! .

gizmo266 2015.01.30. 23:59:27

@Hollandexxonvaldez: Kit érdekel a 64 vármegye neve. Trianon már a múlt, bele kéne nyugodni.

Bell & Sebastian 2015.01.31. 00:20:34

@annamanna: Ehhez össze kell szedni magamat, elő van jegyezve.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.01.31. 00:26:35

@annamanna:

"Egyiknek se volt szüksége zsidókra, hogy boldoguljanak."

ennyicske bazmeg, ennyi. kellenek a faszomnak ezek a tetves bibsik. akkor meg tessék őket kiirtani a gecibe. ha nem lenne a sok fasszopó libsi, akkor nem akadályoznák meg a kibaszott biboldók, hogy a a családod hetvenezer éve működó biznisze menjen.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.01.31. 00:30:01

@bölcsbagoly:

de ha éppen csárliebdót mészárolnak, akkor ezek a gyökértelen fasszopó muszlim gecik egyből jogokka rendelkeznek.

sztakurvageci. takarodjanak a moszlimgecik a tetves kurva anyjukba, csak előbb öljenek meg minden szájbakúrt libsit a gecibe.

wow

Bell & Sebastian 2015.01.31. 00:43:27

@mavo: Van egy rossz hírem. Ezt sajnos sokkal többen gondolják így (ahogyan mondod), mint ahányan nem. Egy működő demokráciában ilyenkor mi a teendő?

Bell & Sebastian 2015.01.31. 00:53:21

@mavo: Erre meg azt mondom, ha berángatják egyszer a csaló menedzsert a ringbe hogy közös erővel kifektessék a felek, ezt nevezhetjük-e istenítéletnek, vagy a ludak legyőztek egy disznót? Persze a példa nagyon sántít, mert a meccsek elsöprő többségében bokszolók veszítenek és nem az öltönyösgeci.

picur3ka 2015.01.31. 00:56:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

""Amúgy a hinduk is gond nélkül beilleszkednek bárhová - ha dolgoznak!"

Azt se feledd, hogy a hinduizmus nem térítő vallás, és nem is termel ki vallási fanatikusokat."

Persze, honnan meríted a sok baromságodat?

azon kívül, hogy egyéb vallásúakat szarrá vernek nap mint nap, természetesen nem termelnek ki vallási fanatikusakat a hinduk

picur3ka 2015.01.31. 00:58:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ott sincs/lett munkahely. Csak egy nagy lózung.

picur3ka 2015.01.31. 01:44:47

@Bell & Sebastian:

Ettől nekem rosszabb hírem van. Ki normális embernél és hogyan merül fel az egyáltalán, hogy szükség van a boldogulásukhoz a zsidókra? Ezek mért nincsenek elmeosztályon eleve?

Bell & Sebastian 2015.01.31. 02:09:53

Ott a tévesztés, hogy a három, legfelső kaszt alatti cigányok (érinthetetlenek) se nem papok (értelmiségi), se nem katonák, se nem dolgozók (negyedik a súdrák = szolgák), hanem az ötödik kaszt tagjai, a páriák, ha a hinduizmus hierarchikus koordináta rendszerében szemléljük őket. Hogy még cifrább legyen, a vagyoni helyzetnek nincsen köze a Dharmához, amibe kötelező jelleggel beleszületik a lélek.
(A Karma a tettek / cselekvés.)

Ezért eszük ágában sincs beszállni a társadalmi mobilitásba, mozdulatlanságra és mozdíthatatlanságra ítéltettek. Persze ez nem jelenti azt, hogy kaszton belül ne rétegződnének ezerféle módon.

És most jön csak a java!
A kasztrendszerbe be nem soroltakat kívülállóknak tekintik, nagyjából annyira, mint paraszt a háziállatait. Lopni tőlük vagy megölni őket nem bűn.

Ugyan a hinduizmus nem térítő vallás, az összeegyeztethetetlenség a Nyugattal más természetű. Nem világvallás, mert nem szabadult még rá a Nyugatra, nem kell vele foglalkozni, még megérteni sem. -gondolhatnánk.

Pedig dehogyisnem! Aki meg akarja érteni a cigányokat, az ki ne hagyja!

Ezért melegen ajánlanám libsi néptársainknak, ha már egyszer van úgy másfél-millió amnéziás páriánk, hogy szólni kellene nekik: heló helóták, itten ám kereszténység van, ha nem tűnt volna még föl!

Bell & Sebastian 2015.01.31. 02:11:50

@picur3ka: Mert hogy egy ilyen világban ki kamatoztatná a Törvényt? :)

gyalog.galopp 2015.01.31. 05:50:21

@♔bаtyu♔:

A nálunk gyakran megénekelt 70-es, 80-as évek ugye, amikor hej de nagyon foglalkoztatva voltak a cigányok.
A valóságban többnyire "bérhigítóknak" tartották őket.
A szociban a bérköltséget a dolgozói létszám függvényében határozták meg, megérte néhány alacsony költségvetésű dolgozót felvenni, mert így a többiek bérét emelni tudták.
Nagyon hektikus munkaerő, a legjobbak is néhány napig dolgoznak ezerrel, utána nem látod őket két hétig.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.01.31. 10:09:51

@Vhailor:

Azt nem vitattam hogy szerepet játszott. Kérdés hogy mekkorát. Mert nem mindegy hogy "csekély szerepet", "szerepet", vagy "nagy szerepet". Mindhárom megfogalmazás mást jelent.

A Wass Albert és általad hozott példákat elfogadom, de ezzel együtt is az "anecdotal evidence"kategória.

"A benépesítést tehát nem lehet pusztán a Habsburgok nyakába varrni."

Egy magyar király alatt nyilván máshogy lett volna, mivel a divide et impera az uralkodó rétegek számára mindig is több-kevésbé közismert volt, és egy magyar uralkodó nem akarta volna a saját országa jövőbeni egységét ilymódon kockára tenni. Józan ész.

unionista (törölt) 2015.01.31. 10:13:23

@Bell & Sebastian:
hogy ilyenkor mi a teendő? a felvilágosodás mintáit követve a többségi helyhatóság a zsidókat és a zsidóbarát értelmiséget a keresztényekhez hasonlóan bezárja a hitközségeikbe. politikailag korrekt módon fogalmazva a többség kulturális autonómiát ad a vallási kisebbségeknek. az ortodox liberalizmus is egy hitvilág. a nyugati zsidóké és a nyugatos zsidóbarát értelmiségé. mint ahogyan van ortodox és nem ortodox keleti kereszténység. és létezik az ortodox nacionalizmusra épülő keleti zsidóság. ezeknek a csoportokat szuverén helyhatóságokban autonóm hitközségek integrálhatják. ahogyan a muszlimokat.

Vhailor · http://tortenelemportal.hu 2015.01.31. 10:18:04

@Nemzetstratégia: Az adott korban a nemzetiség nem játszott akkora szerepet mint például a vallás.

Egy épkézláb tanulmányt arról, hogy ki, mikor, kit és hová telepített még nem láttam, de nem szabad elfelejteni azt a tényt sem, hogy a Habsburg uralkodók a rendek jóváhagyásával telepítették be az országba az idegeneket, senki sem tiltakozott sem a szerbek, sem a románok, sem a németek betelepítése ellen.

Bell & Sebastian 2015.01.31. 10:21:54

@unionista: Stimmel, beköltözik Pestre, oszt hazaért. Ott már a Törvény az Úr.

A hagyományosértelembevett Európában ugyanezt törvénytelenségnek nevezik, de mivel a zsidó-keresztény kultúrkörben mozgunk, pár ezer, felszívódott milliárdocskára nem adunk.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.01.31. 10:50:37

@Bell & Sebastian:

az mennyire kemény te szerencsétlen kannásborfüggő amikor lecigányozol cca 1,2 milliárd embert plusz pakisztán, ahol az allahfüggő cigányaid élek te elmebeteg fasz. :D

gizmo266 2015.01.31. 10:56:58

@Hollandexxonvaldez: Szerintem Trianon nem volt igazságos, de Nagy-Magyarország sem. Valahol az 1. és a 2. bécsi döntés környékén lehetett volna megtalálni az igazságos megoldást.

aki mást mond az hazudik (törölt) 2015.01.31. 11:00:45

A bevandorlok, ha nem asszimilaljak oket kurv@ gyorsan, akkor szetcseszik az adott orszagot. Lehet, hogy Franciaorszag es UK ilyen neven fut majd 50 ev mulva is, de valoszinuleg ra se lehet majd ismerni. Az allam szetverese elott a kulturat es tarsadalmat verik szet a bevandorlok.
Az allam (kozepkorban a foldesur, kiraly) az adobevetelek noveleseben volt erdekelt. Nem volt nemzet, nemzeti kuktura, amit vedeni akartak volna. Ma a nyugati allamok vezetoi szinten csak a novekvo adobevetelt latjak a bevandorlokban. Nemzeti kultura, "oslakosok" kulturaja nem elvez vedelmet. Marpedig az europai kulturaba a vilagi jogrend, a szekularis allam, a szabadsagjogok is beletartoznak. A nyugati allam vedi magat a terroristak ellen: allam elleni buncselekmenyektol vedi a jogrend. Kulturalis genocidium ellen nem ved.
Foleg ha a tolerans nyugat beenged egy intolerans, totalitarius ideologiat, mint az iszlam, az a veg kezdete.

Ha Magyarorszag befogad szir, iraki keresztenyeket, azzal nem veszelyezteti a magyar tatsadalmat... Azonban pont a szulofoldjukon gyengiti ezeketba csoportokat az elvandorlas. Sajnos meg ez is jobb, mint ami ott varna rajuk.
Ugysem maradnak Magyarorszagon, lelepnek Nemetorszagba, Norvegiaba, Angliaba.

búvár kondér 2015.01.31. 11:04:44

Nincs értelme Magyarországnak - mondta Putyin főideológusa
ORIGO2015. 01. 31. 07:49

Alekszandr Dugin
Őszintén hiszem, hogy a nemzetállamok kora lejárt. Jóval több etnikum létezik, mint nemzet, és maguk a nemzeti határvonalak ebből kifolyólag mindig igazságtalanok. Ezért van újra itt az ideje a Birodalmak létrehozásának - mondta Alekszandr Dugin.
Ha több Birodalom jönne létre, akkor azokból az egyik az Eurázsiai lenne, egy másik pedig az Európai. A kettő közti terület országai maguk kell, hogy létrehozzanak egy közös területi egységet.... De ebben az esetben sem látom helyét a nemzeti törekvéseknek.

Ha mondjuk Magyarország, Románia, Szerbia, Szlovákia, meg talán a Volinyi terület és Ausztria is egységessé válna, akkor az magába gyűjtené az összes magyart, vagyis etnikailag minden visszaállna a Trianon előtti időkre - nyilatkozta a Jobbikhoz/Rabbikhoz közel álló alfahirnek Alekszandr Dugin.

Veridicus76 2015.01.31. 11:25:41

A kiegyezés utáni ellenőrizetlen zsidó beözönlés végzetesnek bizonyult, a jövevények néhány évtized alatt kiforgatták vagyonukból a magyar birtokos osztályt, uzsorával letarolták Ruténföldet, Budapest idegen hódítás központja lett. Idegen szellem, idegen érdek uralkodott el Magyarországon, és ez a szabadkőművesség szervezeri kereteit kihasználva kezébe kaparintotta a hatalmat 1918 őszén, elveszejtve Magyarországot, kiszolgáltatva országrészeinket más bevándorló tömegeknek (románoknak, szerbeknek.)
Aki ezt akarja, az hazaáruló gazember.

búvár kondér 2015.01.31. 11:43:12

@Veridicus76: lásd mint fent! Aki ezt akarja az hazaáruló gazember. (KgBéla , Vona ..... Orbán?)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.01.31. 11:53:05

@mavo: Én nem tudom, mit hőbörögsz itt, te agyhalott. Egyetlen önálló gondolatod sincs, csak mantrázod a judeobolsilibsi paneleket.

Magyarázd már el, hogy miért jó, ha afrikai, afgán és albán menekültek özönlik el Magyarországot? (Eddig 46 ezren vannak, akiről tudnak. Kb ugyanennyi van itt mindenféle papír nélkül, csempészet útján.)

Tudtad, te kretén, hogy a hozzánk beözönlő, beszökdöső félmajmokat Magyarországra deportálják vissza, ha az EU valamely nyugati államában elkapják őket? - Mert ott nem maradhatnak. Ez a szabály, te szerencsétlen.

Az olaszok és görögök is hasonlóan megszenvedik az ilyen szennyáradatot. És kik pofáznak a leginkább a bevándorlók mellett? - Akiknek nincs közvetlen határa a beözönlőkkel, és/vagy saját bevándorlási politikájuk messze a legkirekesztőbb. Ugyebár USA és Izrael.

Az USA-t mikor ítélted el azért, mert a bevándorláspolitikája súlyosan kirekesztő? Izraelt mikor ítéled el, mert irtja (szerintem helyesen) a palesztinokat? - Már, ha ennyire kibaszottul nyitott és libbant vagy, hogy rohadnál meg, te nyáladzó torzó!

Neked kizárólag a magyarokkal van bajod, de állandóan. Uncsi vagy. Én őszintén bízom benne, hogy hamarosan eljön az idő, amikor számon kérhetjük ezt rajtatok, a fajtádon. Bízzunk az ukrán-orosz háború eszkalálódásában. Jobb, ha készíted a bőröndöt és megveszed a vánvéj tikitet Izraelbe.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.01.31. 11:56:40

@búvár kondér: Látod, ostoba féreg, fogalmad sincs, hogy mit beszélsz. Főleg oroszul nem tudsz, de lenyomod itt a kamulefordított szöveget. Putyin főideológusa birodalompárti, tehát a Magyar Királyságról vizionált, te nyomi. Hány birodalom volt itt Közép-Európában, te hungarofób majom?

búvár kondér 2015.01.31. 12:15:04

@Mr Falafel: Ó Te 6ökör! Mikor volt utoljára tényleges Magyar Királyság? ....főként olyan ami magában foglalta Szerbiát, Romániát és Ausztriát is! No Te szellemileg alul táplált Rabbikos add a választ.
Megint a Te féle seggfejek miatt jelölnék ki a magyarok területét a Karakórumban. ...ha valaki hungarofób az csak Te lehetsz, Te tudatlan metélt!

==T== 2015.01.31. 12:46:43

A szerzőnek:

Jó írás, de azért a sváb/szász meg a zsidó bevándorlást sem tekinteném sikertörténetnek.

Előbbiek azért a nagy szabadságharcainkban jellemzően nem mellettünk álltak, és a vége csak az lett, hogy 45 után a legtöbbjük ki lett telepítve, utóbbiakhoz meg asszem nem kell kommentár.

Vélhetően betelepítések nélkül is újra lehetett volan népesíteni az országot - ahogy IV. bála betelepítései sem voltak szükségszerűek. Akkor is inkább az aktuális gazdasági elitek érdekei voltak a fontosak.

Kasperl 2015.01.31. 13:27:57

Nagyon emelkedett a vita színvonala........
pár tény:
1: valóban exponenciálisan nő a menedékjogot kérők száma. Ez nem egy örömhír akárhogy is nézzük
2: pár száz marad csak itt, a többi (mivel gazdasági bevándorlók) logikusan arrébb megy.
3: ettől még valóban lesz hatásuk az EU kulturális térképére
4: Valóban fordíthatnak vissza ottani menekülteket,de..
5: mivel nagyrészük (nagyon kevesen jönnek a szerb vagy ukrán határon át, a nagy részük, Bulgáriában vagy Romániában lép be az EU-ba (esetleg Horvátországban) a visszafordítás nem ide irányítja őket hanem az első EU tagállamba, ahova beléptek. Azért kérnek itt menedékjogot, mert mi a schengeni határokon is belül vagyunk de pl ha a román határon vagy a horvát határon jöttek át, akkor nem ide jönnek vissza nyugatról és maradnak itt,hanem mi küldjük őket tovább az első EU tag országba, ahol bejöttek.

6: Putyin ideológusa illetve Putyin nem a jóságos nagy testvér, aki magyar Királyságot vizionál ide, hanem az EU megbontása érdekében elővették ők is ezt a kelet-európai népek közös országa dolgot, amit az ausztroszláv mozgalommal a Habsburgok is próbáltak meglovagolni, mint Ausztria istentől kapott keleti küldetése, amit Kossuth is említett már , amit Rudolf trónörökös is ki akart dolgozni (utálták is miatta a magyar rendek rendesen), amit aztán Trianon után már az említett magyar rendek is elkezdtek kedvelni és az addig azt támogató cseh, horvát és más szláv népek a nekik kedvező határok után már nem tartottak olyan jó ötletnek mint addig. etc. . igazából nem az ötlet rossz és nem a nyugat akadályozott soha minket ennek a kivitelezésében, hanem egyrészt az orosz expanziós szándékkat kendőzendő buta plánszlávizmus (Pétervárról most meg Moszkvából) felbujtott fertője és az, hogy mi, kelet európai népek nem vagyunk hajlandók/képesek megkedvelni egymást és persze itt lehet ezt támogatni, de itt úgy gondolja mindenki hogy persze Budapest lenne a központja ennek, egy román tuti nem menne ebbe bele, mert őszerinte Bukarestnek kell lennie, míg az osztrák ezen nevetne, hogy egyrészt mekkora ökörség ez, neki aztán semmi kedve ehhez de ha muszály, akkor csakis Bécs lehet, a csehek is fáznának ettől, jobb nekik ilyen Freistaat Tschechien külsőnémetországnak lenniük, mint románokkal meg szlovákokkal vagy velünk közösködni (Bolgárokat meg szerbeket nem is mondom). Szóval ahhoz képest hogy mennyire kikérjük magunknak, hogy Brüsszel mondja meg mekkora legyen egy retek, nem nagyon látom a jobboldalon, hogy kikérné magának hogy mindenféle 21. századi raszputyinok vonalzóval meg körzővel rajzolgatnak ide "birodalmakat" a megkérdezésünk nélkül. Magyarkén kikérem magamnak, hogy egy orosz vegye a bátorságot és nyilvánosan beszéljen arról, hogy megszüntetné magyarországot és beletenné, egy neki jobban tetsző nagy dobozba mert ő jobban tudja mi a jó nekünk.
7. Az EU sem maga a tökély, lehet velük bírkózni a saját érdekeinkért , de azért tudni kell, hogy ők inkább a szövetségeseink és sokkal erősebbek gazdaságilag 8még ha jó sok jogos kritika is van velük kapcsolatban, amiket nem szabad félni kimondani) meg kultúrálisan mint az oroszok.
8: demográfiailag az oroszoknak egy olyan éve volt az elmúlt 20 évben , ami meghaladta az amúgy szintén gyatra német adatokat (és az orosz adatokat a muszlim kisebbségű nemzetiségek húzzák fel: csecseneknél 3 feletti a egy nőre jutó gyerekek száma), A magyar adatok ennél a németnél is rosszabbak, a katolikus mentsvár Lengyelországé még tragikusabb, Székelyföldön az egyik legalacsonyabb Európában , pedig még él bennünk a 7-8 gyermekes székely képe. Ellenben a CH -s és magát feladó Franciaország 2 felett van, a sokszor valóban píszí meg gender dolgokat bevezető skandináv országokban is 1,7-1,8 felett járnak.
9: itthon ez ellen a demográfia hanyatlás ellen próbál a kormány tenni (lásd családi adózás), bár ez még önmagában nem elég és szembe kell nézni azzal, hogy az EU nyugati, mag országaiba való elvándorlás(hívhatja ezt akárminek a miniszterelnök) hatalmas demográfiai kihívás nekünk, mert az a korosztály megy ki (és ennek nagyon kevés köze van az Orbán kormány vélt / valós hibáihoz. A nyugatnak hatalmas előnye van abban, amit egzisztenciálisan kínálni tud) akik gyermekvállalás szempontjából meg tudják teremteni a folytonosságot.
10.: Lehet kedvelni vagy nem kedvelni Izraelt meg az USA-t , de ezekre a dolgokra nekik semmi befolyásuk nincsen. Amíg minden problémánkat idegenek összeesküvésében látjuk, addig nem vagyunk függetlenek és nem tudunk felnőttként, felelősen dolgozni a nemzetért. Mindig azért lett egyes a matek doga, mert a tanár pikkel ránk, mert a Szabó gyerek zavart a doga alatt. éretlen és gyenge hozzállás a kifogások keresése. tessék megtanulni a leckét és akkor maximum négyes lesz ha zavar a Szabó meg nem kedvel a tanár.
Ezek a tények és ezek szem előtt tartásával kéne egymást vagdalni:)

unionista (törölt) 2015.01.31. 14:01:53

@Bell & Sebastian:
ez nem zsidókeresztény kultúrkör, hanem németrómai. a magyarok a németrómaiak vallását vették fel. az ortodox nacionalizmus helyett ebből lett egy nem ortodox liberalizmus. a magyar történelemben dominánsan a nemzetieskedés, szabadságvágy és a közép-európaiság kapcsolódott össze. ebből legjobb esetben egy kis-német társadalom lehet joschka bácsival és marischka nénivel. a balkáni cigányok bejelentkeztek a kelet-közép-európai közvetítő szerepre. a kérdés: hogyan tovább.

unionista (törölt) 2015.01.31. 14:33:34

@Vhailor:
a bevándorláspolitika mindig is zsidó és cigánykérdés volt. nem a svábokkal, ruszikokkal, a bunyevácokkal volt a probléma. ha a magyarok szimplán idegenellenesek lennének, akkor a paraszt olyan nagyon a palócokat se szeretné.

közép és keletszlovákia valamint észak-magyarország informálisan összeállhatna egy tátra-fátra-mátra eurorégióvá. és ebbe be lehetne vonni a németeket. ungarische (magyarische-slowakische) oberland. létrejöhetne valamilyen laza önkormányzati együttműködés. úgy, hogy a magyarok a budapesti, a szlovákok a pozsonyi nemzetgyűlésbe delegálnak képviselőket. kettős állampolgárok dönthessék el, hogy ide, vagy oda szavaznak. komárom és révkomárom éppenséggel lehetne egy magyar-szlovák helyhatóság. és ebben a cigányság helyét is meg lehetne találni. a probléma, hogy a budapesti zsidósággal van. mert ezek a nemzeti liberális törekvések számukra elfogadhatatlanok. de ezek valójában európaiak és sok tekintetben nyugatosak. csak épp nem szolgálják budapest belvárosának érdekeit.

búvár kondér 2015.01.31. 15:31:40

@unionista: Tévedsz! A bevándorlás politika az mindig is sváb/német és tót (szlovák) kérdés volt. Lásd baranya svábjait vagy Békés megye tótjait mind a helyi uradalmak tervszerű , szervezett betelepítése volt.
A zsidók soha semmi féle tervszerű központilag irányított betelepítésre nem kerültek.
A zsidók betelepítve nem voltak Magyarországon . Bejövetelük hasonlatos a mostani magyarországi magyar kivándorlással Angliába vagy Németországba ....annyi eltéréssel, hogy a zsidók jelentős tökét hoztak az országba addig a magyarok csupasz seggel mennek ma nyugatra.
A cigányság betelepülése sem valós ugyanis a cigányság a vándorló életmód révén jutottak Magyarországra s a kialakuló nemzet határok foglyai lettek. S így jött létre a magyar vagy szerb, bolgár stb cigányság.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.01.31. 16:08:10

@búvár kondér: Mondjuk Mátyás idejében, te szellemi éhenkórász. Ismered azt a kis magyar versikét, amiben az alábbi rész található?
"'S nyögte Mátyás bús hadát Bécsnek büszke vára"
Azóta sem volt olyan egységes birodalom, amely a felsorolt területeket magában foglalta volna. Arról nem szólva, hogy Mátyás egyébként a Német-Római császári trón várományosa is volt. Korában annyira félelmetes hadvezér, hogy egész Európa rettegett tőle. A választófejedelmek ettől a rettegéstől vezérelve választották helyette a cseh gyökeret. Aminek lett eredménye többek között Bécs elfoglalása.

Tudod, nyomorult cestoda, én mindig annak vallom magam, ami vagyok. Ellentétben a fajtáddal, ami mindig valami más, de azt sosem vallaná be, hogy zsidó és hungarofób, hogy gyilkos indulatú rasszista, aki elsősorban a befogadó népet szeretné kiirtani. Azt most hagyjuk is, hogy nem ismered a történelmet és nem tudsz oroszul.

búvár kondér 2015.01.31. 16:24:53

@Mr Falafel: Na Te metélt rabbikos! Hol állnak fönt azok a feltételek amik már több mint 500 éve voltak?
Miért nem 2000 évet mész vissza s újra a Római Birodalmat vizionálod?
S minek is vallod magad? ....mi vagy Te? Kgb ügynök? Netán Te vagy a kgBéla2?....vagy itt ragadt nemzet áruló hungarista? ... netán Te is valami Tutsek/tirpák leszármazott vagy? No lökjed metélt!

unionista (törölt) 2015.01.31. 16:26:02

@búvár kondér:
ne viccelj már. a zsidókat is telepítették. magyarországon egyetlen ózsinagóga van. sopronban. de onnan is kiűzték ezt a csoportot. szóval az is leginkább elhagyatva állt egy udvaron évszázadokon át. a legtöbb izraelita imaház modern kori. a zsidók be lettek telepítve. csak erről nem tilos beszélni. csak a kitelepítésről esik szó. ami kegyetlen és borzalmas volt. de az a többség számára ugyanúgy történelem, mint az, hogy megvertük az angolokat hatháromra az évszázad mérkőzésén. erre nyilván nem lehet alapozni a focit. ahogyan a holokausztra sem építhető fel a magyar társadalom. és persze a holokauszt tagadására sem.

egész egyszerűen arról van szó, hogy a zsidóságot is integrálni kellene a többséghez. és ennek meg kell találni a közjogi, közgazdasági kereteit. ehhez kellene igazítani köznyelvet és a közbeszédet. az integráció ugyanis nem szociális, hanem védelmi feladat. mindegy, hogy a zsidóknak mennyi pénzük van. ha egy ponton rájuk gyújtják a bankházaikat. mindegy, hogy milyen lapokat uralnak. ha fejbe lövik a szerkesztőiket. félre értés ne essék. egyáltalán nem azt gondolom, hogy lőjék fejbe őket. hanem azt, hogy ez egy probléma. amiről beszélni kellene és válaszokat találni. ha nem lesz ilyen párbeszéd, akkor primitív megoldás lesz.

búvár kondér 2015.01.31. 16:30:55

@Kasperl: Köszönet a normális hangért .... de ez ritka itt mint a fehér holló Mátyás címerében!

búvár kondér 2015.01.31. 16:39:14

@unionista: No mikor és kik telepítették be a zsidókat??? ...mert ilyen nem is volt! Hülyeséget regélsz.
Az európai vándorló-üldözött zsidók láttak egy fejleszthető üzletileg szabad területet s jöttek maguktól, nem volt itt semmi féle zsidó betelepítés. Sajnos a magyar feudális elit ezeket a lehetőségeket nem látta meg.....aki meg meglátta az a döblingi elmegyógyintézetben végezte.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.31. 17:09:51

@búvár kondér:

Ha létezne zsidó szellemi fölény, veled egészen bizonyosan nem lehetne szemléltetni.:-) Mióta cáfolata @unionista azon állításának, hogy "a bevándorláspolitika mindig is zsidó és cigánykérdés volt" az, hogy "a zsidók soha semmi féle tervszerű központilag irányított betelepítésre nem kerültek"?:-)

unionista (törölt) 2015.01.31. 17:11:21

@búvár kondér:
bécs telepíti be őket a 18. század második felétől. ezt direktben nem irányítják, hanem jogokat biztosítva. de a tótokat vagy a svábokat se deportálták. az a kitelepítés. ez egész pontosan: betelepülés. ebben a kifejezésben talán megegyezhetünk.

búvár kondér 2015.01.31. 17:21:26

@bbjnick: Velem biztosan nem lehetne a zsidó szellemi fölényt bizonyítani ....mert nem vagyok zsidó!

@unionista:
Mivel Mátyás király már kiváltságokat adott a budai zsidóknak nem kellett Bécsnek betelepíteni őket a 18.században.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.31. 17:41:55

@búvár kondér:

Ez a válasz ráver az @unionistának adott válaszodra:-) No, de mit várjunk attól, akinek a "döblingiről" a zsidók által meglátott üzleti szabadság jut az eszébe?! A döblingiről, aki így ír Blickben: "Mi, kik már gyermekkorunkban bámulni és siratni tudtuk Kosciuskot, mi, kik Cato 'victrix cusa diis placuit, victa Catoni'* --- híres mondatában a nagyszerűséget teljesen felfogtuk --- mi fájdalom oly ideologusok, phantasták, vagyis bécsiesen szólva javíthatatlan együgyű magyarok vagyunk, vagy ha excellentiádnak ugy tetszik, betyárok --- sat., hogy mi föltétlenül inkább óhajtozunk a sivatag után, mint a zsidópiaczi bureauba: vagy hogy még tisztábban és érthetőbben fejezzük ki magunkat, az eltiprott Abdelkaber bőrében nem éreznők magunkat szerencsétlenebbnek, mint most..."

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.31. 17:43:05

@bbjnick:

aki így ír Blickben= aki így ír a Blickben

Kasperl 2015.01.31. 18:11:38

@búvár kondér: amúgy törvényes az a zsidózás ami itt folyik???

búvár kondér 2015.01.31. 18:15:18

@bbjnick: Te nem lenni magyari, hogy nem érteni engem s írásaim? Tsunja magyari Te kibefordít a szavam.

No legalább magadhoz légy komoly s ne égesd magad holmi hülyének tetetéssel!

S mily érdekes Széchenyi pl a Stádium című művét már nem is tudja kinyomtatni a cenzúra miatt a hazában.....na ennyire támogatta a magyar feudális elit a progresszív gondolatokat.

S mily botrányos hogy Széchenyi is holmi zsidó áfiumhoz fanyalodik? s Hitelben gondolkodik - sőt még ír is róla.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.01.31. 18:20:04

@Mr Falafel:

majd vigyázz, hogy vissza ne nyeld a szart ami kiárad a szádból, okés?

búvár kondér 2015.01.31. 18:20:59

@Kasperl: Ó itt mindig ez megy! Törvényes-e? nem tudom.

De aki másként? gondolkodik az itt zsidó! Sőt! .... néha szinte már MoZsi vagy RoZsi!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.31. 18:23:59

@Kasperl:

"amúgy törvényes az a zsidózás ami itt folyik??? "

Az, mivel senki nem uszított ellenük.

De eljöhet még az az idő, amikor már azért is börtön jár, ha a zsidó szót nem egyértelműen dicsérő kontextusban a szádra mered venni.

Kasperl 2015.01.31. 18:29:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: áh értem. de gondolom akik ezt teszik, azok nem voltak kiakadva a CH másokat vallási és nemzeti érzékenységükben sértő ultraliberális fröcskölődésétől, mert ez kb ugyanaz. Nem hinném,, hogy büntetendő lenne ha valaki pozitív felütéssel írna bármelyik népcsoportról vagy vallásról. Azok az idők 70 éve elmúltak.

Kasperl 2015.01.31. 18:31:48

@Kasperl: @Kovacs Nocraft Jozsefne: ja hogy nem kifejezetten pozitív felütéssel. Elnézést félreolvastam. Azt sem hinném. Legalábbis nincs rá nagyon jel. Ettől független nem muszáj szidni se őket se másokat,

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.01.31. 18:32:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

nyilván az ilyeneket is jól megölik, és a hozzád hasonlók habzó szájjal fogják bizonygatni, hogy jól kiérdemelték.

oh, wait...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.01.31. 18:44:50

@búvár kondér: Rajtam kéred számon, amit más mondott? Hülye vagy? Putyinnak most egy erős Közép-Európa jól jönne, nyilván ezért nosztalgiázik a főideológusa. Mindazonáltal a Magyar Királyság nekem is jobban tetszik, mint e zsidóktól elnyűtt kis ország.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.01.31. 18:54:21

@bbjnick: Először nem értettem ezt a döblingizést, de aztán megvilágosultam. Ez a marha azt hiszi, mert Széchenyi a Hitelről írt, máris filoszemita volt. Ez a görény úgy gondolja, hogy az, amit manapság a zsidérium bankárjai hitelként dugnak le a szerencsétlen emberek torkán, az megegyezik a valamikori hitellel, ami a fejlődő kapitalista gazdaság motorja volt. Ez olyan, mintha az SZDSZ liberalizmusa azonos lenne a Kossuthéval és kortársaiéval.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.01.31. 19:12:56

@Mr Falafel: "Ez olyan, mintha az SZDSZ liberalizmusa azonos lenne a Kossuthéval és kortársaiéval."

Loxonék szerint kb. azonos is.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.01.31. 19:21:59

@Disznóvári: Az bizony ostobaság. Amúgy van még olyan, hogy Loxon?

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.01.31. 19:35:21

@Mr Falafel: Mindkét társaság vakolókból áll, tehát lényegében azonosak, gondolja.
Tudtommal ez a legutóbbi netes megnyilvánulása:
delphoi-josda.hu/2013/11/14/a-facebook-es-a-blogok-orultkommenteloirol/

(A paranoid barma azt hitte, hogy ezen bejegyzése miatt megtámadták a blogját az UFÓ-k.)

Persze lehet, hogy a jósda titkos részén írt azóta is. El tudom képzelni milyen élénk szellemi pezsgés folyik ott.

búvár kondér 2015.01.31. 19:41:33

@Mr Falafel: megvilágosodtál? naa ...nneee. Pedig pedig Széchenyi a zsidó áfiummal akarta kábítani az országot! S nincs semmi különbség az akkori és a mostani közt.
Kamatra pénzt. Ennyi. Futamidővel.

No ha kell s tudsz törleszteni akkor kapsz..

Bell & Sebastian 2015.01.31. 20:25:06

@mavo: Most miről van szó? Ha ennyire lóugrásban haladunk, akkor most jön az én anyámat.

Bell & Sebastian 2015.01.31. 20:33:44

@unionista: Egyszerű, megint beállunk a német zászló alá. Hogy rajtunk kívül ki számít még oda, az is kiderül nemsokára. Valószínűleg nosztalgikus, történelmi újrajátszás elé nézünk.

Bell & Sebastian 2015.01.31. 20:49:06

@búvár kondér: Hábazmeg, te hülye vagyol. A Hitel központi gondolata az, hogy legálisan nincsen. Azé' nincs komoly suska, mert nincsen rá fedezet, ilyen-olyan okokból.

Naná, hogy nem egykönnyen vette be kora, hiszen felforgatta (volna) a birtokviszonyokat és eltörölte (volna) a röghöz kötöttséget.

A kamatig el se jutott. Az a helyzet, hogy pontosan a zsidó uzsorások kuncsaftjait terelte (volna) kockázati bankokba, te kétéltű.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.01.31. 21:24:10

@Bell & Sebastian: Ne add alá a lovat, mert nem fogja abbahagyni! :-)))

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.01.31. 21:41:40

@Bell & Sebastian:
"A kamatig el se jutott. Az a helyzet, hogy pontosan a zsidó uzsorások kuncsaftjait terelte (volna) kockázati bankokba"

Basszus, rég jártam errefelé, de ezért érdemes volt benézni. Tehát ezek szerint a zsidó uzsorások bizniszét akarták lenyúlni a korabeli kockázati bankok.
Beszarás.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.01.31. 22:25:51

@biboldó:

eleve kérdéses, mitől lett volna ez kockázati. már a korábbi gyakorlathoz képest, amelyben a földesúr simán elkergethetett ha éppen nem volt kedve adósságpt törleszteni.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.01.31. 22:38:07

@mavo: Tőlem kérdezed? Kamat nincs, viszont kockázat dögivel. Legalábbis a nemzeti katkós értelmezés szerint. Hogy ez beszarás? Bella néni majd megmagyarázza vagy jó szokása szerint kifarol a témából.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.01.31. 22:49:29

@biboldó:

mindig elfelejtem, hogy a kamat maga a SÁTÁN.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.01.31. 23:04:36

@mavo: Csak akkor, ha zsidózáshoz kell. Ha nemzeti katkós alakulat szedi kockázat címszó alatt, akkor mindjárt más a kép. Semmi gond, ha nincs benne logika.
Mellékesen jegyzem meg, bellácskával a sátánról már volt vitám, szokása szerint lazán kifarolt.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.02.01. 00:07:15

@biboldó:

abban a bébézsuzsika az igazi, egyszer le fogja tagadni a saját létezését is. természetesen 5 flekk kopiésztelt pál apostol kíséretében.

Bell & Sebastian 2015.02.01. 00:53:20

@biboldó: Na jó, ez még csak a demo változat. Csiszolok még rajta.

Bell & Sebastian 2015.02.01. 00:56:19

@biboldó: Ne túlozzunk, adtam időt felkészülésre, mert nem volt túl meggyőző se az Ó-, se az Újszövetségi tudása. Esetleg buddhizmusra járt?

annamanna 2015.02.01. 01:27:52

@Mr Falafel: "hány angol, német és svájci mondhatta ezt rólunk? Mindamellett, hogy alapvetően igazad van."
Az angoloknak elég érdekes mentalitásuk van. legalábbis ez a cikk: index.hu/kulfold/2014/09/14/mi_a_jobb_brithon_vagy_itthon/ meglepően másnak mutatja őket, mint amit itt elképzelünk. Egy blogger, aki jól ismeri Indiát, kaján örömmel olvasta el a cikket. kivultagasabb.blog.hu/2014/10/03/az_igazi_brit_nyomor Ez tovább árnyalja a képet. Az angol múltban benne van a több évszázados kalandorkodás, gyarmatosítás, tengerjárás, háborúskodás, a gyarmati sorban élő emberekkel való együttélés, a kihasználtság és a kihasználás, ez összességében nem tett jót a munkamorálnak.
A franciákról is meghökkentő ez a cikk: www.hir24.hu/kulfold/2015/01/14/a-gyarmatoktol-a-charlie-hebdo-i-terrorig/
A belgák kapcsán érdekes, hogy már Caesar rendkívül harcias törzsnek írta le őket. Később ők vezették a keresztes háborúkat, ami a kereszténység legnagyobb szégyenfoltja. Ők alapították meg a jeruzsálemi királyságot. Kongót úgy gyarmatosították, hogy ott évente egymillió ember pusztult el. Most pedig náluk van az EU központja, és egész Európából szívják el a pénzt.
A Mandineren olvastam, hogy Olaszországban máris egymillió kelet-európai nőt alkalmaznak "badante"-ként, ami elvileg idősgondozót jelent, de mivel a nő a családdal él, ezért gyakorlatilag házicseléd. És még több millióra van szükségük. Azért ez számomra elárul valamit az olasz munkamorálról.

Azt gondolom, hogy összességében nem kell szégyenkeznünk. A nyugatiaknak valójában pont a szorgalmunk miatt van szükségük ránk, az olaszok kapcsán Stefano Bottoni így fogalmazott: "Az európai elit egyik informális projektje, hogy Kelet-Európából kell elszívni a képzett munkaerőt. Itt nincsenek muszlimok, a kelet-európaiak nem nagyon foglalkoznak nagypolitikával, dolgosak, alkalmazkodók és nem jelentenek nemzetbiztonsági veszélyt. " "A kelet-európai munkaerő megbízható, irányítható, nem elég tudatos. Abban nem reménykedhetünk, hogy majd a nyugati politikusok a homlokukra csapnak, és felkiáltanak: hú, ezek a társadalmak ott, keleten, kiürülnek! Ez a mi bajunk marad, ők abban érdekeltek, hogy minél többen nyugatra menjenek innen. Ránk van szükségük, nem az afrikai tömegekre." mandiner.hu/cikk/20141029_stefano_bottoni
Tehát nyugaton kifejezetten szorgalmasnak látnak minket.

Ami Svájcot illeti - a családunkból oda egy állatorvos família disszidált, a fiaikból orvosok lettek. És még két orvosról tudok, akik 56-ban Svájcba menekültek. Nem hiszem, hogy szégyent hoztak ránk. Ha pedig most leginkább cigány kurvák mennek Svájcba, arról az a véleményem, hogy ha a svájciaknak van hozzájuk gusztusuk, akkor nekem nem fáj, hogy elmennek.

annamanna 2015.02.01. 02:14:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Á, dehogy értettem meg :) Mire való a gugli fordítógép? :) A szólást is csak azért másoltam be németül, mert egyáltalán nem emlékeztem rá, hogy kinek mondja, és ki értsen belőle, szóval eleve a magyar változatot is meg kellett keresnem, és akkor láttam, hogy eredetileg német, gondoltam, úgy egzotikusabb :)
Amúgy a dédanyám az Őrségből származott, viszont a neve miatt szerintem tényleg cipszer volt. Otthon németül beszéltek, még a nagyanyám is némettanárnak tanult (végül persze ruszkitanár lett :)). De ez hozzám már nem jutott el.

"Azt se feledd, hogy a hinduizmus nem térítő vallás, és nem is termel ki vallási fanatikusokat."
Szerintem egyáltalán nem léteznek vallási fanatikusok. Mármint akik tényleg hisznek, azokat egy vallás erkölcsösségre indítja, és ennyi. Nem fanatizmusra. Legyen példa Szókratész, aki a vallásban maximálisan az erkölcsöt kereste, és mivel azzal szembesült, hogy Homérosz eposzaiban az isteneket alávaló gazfickóként mutatják be, ezért elkezdett arról beszélni, hogy Homéroszt be kéne tiltani, mert megrontja az emberek erkölcseit; az Isten vagy istenek JÓK, lehetetlen, hogy olyan gonosz(ok) legyen(ek), mint amilyennek Homérosz ábrázolja őket. Szókratész tudatában tehát az 'isten' fogalma maximálisan összefüggött az erkölccsel. Erre megvádolták istentagadással és kivégezték. Szókratész nem félt a haláltól, pont azért nem, mert erősen hitt a transzcendens létezésében és a túlvilági jutalomban.
Akik megölték, azok mondjuk "fanatikusok", hiszen öltek a "vallás" nevében, de valójában képmutatóak voltak, hiszen ha komolyan hittek volna, akkor megértették volna azt, amiről Szókratész tanít.

Vagy mondok egy mai példát. Egyszer egy szklerózisos fiatal tanárnőért imádkoztak egy gyüliben. Elég meglepő, de tényleg meggyógyult, és nem csak ideiglenesen, évekkel később is egészséges volt. A gyülekezet vezetője elment hozzá, és azt követelte tőle, hogy most aztán legyen tag és fizessen tizedet (ezt nekem mesélte el a csaj). Eléggé kiakadt a "pásztor" erőszakosságán, és azt mondta, hogy kösz, de nem. Ő hisz Istenben, de erre az erőszakosságra nincs szüksége. Az erőszakos illető nem az Isten felé van fanatikusan elkötelezve, hanem a pénz felé.

Vagy legyenek a muszlimok - elég gyakran kénytelenek hangoztatni azt, hogy a nyugati média ne úgy ábrázolja a terroristákat, mintha azok muzulmánok volnának, mert a terrorista terrorista, ez a vallása. A nyugati média előszeretettel szítja a muzulmánok elleni gyűlöletet, és kelti azt a látszatot, mintha a gyilkolás az Isten iránti elkötelezettségből fakadna, de erről szó sincs.
Én ismertem egy szírt, aki tényleg betartotta a muzulmán vallás követelményeit. Amikor ide került egyetemre, beiratkozott a katolikus teológiára is. Nekem eszembe sem jutna ugyanez a gesztus a muzulmán vallás felé.
És ami a legérdekesebb - összeismerkedett egy lánnyal, és amikor a lány családjánál volt, leterítette az imaszőnyeget, hogy imádkozzon. Erre a csaj nevelőapja bikacsökkel(!) kiverte a lakásból, még az ajtó is kiesett. Merthogy ő jó katolikus, nála ne imádkozzon egy muzulmán. A sztorit a nevelőapa mesélte el, aztán a szír is megerősítette, hogy ez tényleg így történt.
A nevelőapa természetesen egyáltalán nem vallásos, szerintem soha életében nem vett részt misén.

Ha valaki fanatikus, ha valamiért gonosz, erőszakos, gyilkos indulat van benne, az soha nem a vallás miatt van, hanem valami más oka van rá.
Egyetemi etika előadásban hallottam, hogy az emberiség történelmében nem létezett vallás nélküli közösség. Mert csak a vallás képes erkölcsi normát biztosítani egy emberi közösség számára. Az, hogy a 20. sz-ra, vagy annak a második felére ez már jórészt kiürült és az állam szekularizálódott, nem mond ellent ennek, hiszen eddigre olyannyira beleépült az emberekre a vallásos norma, amit nem lehet ukkmukkfukk elfelejteni, persze nem is ildomos, mert ahol nekimennek a vallásnak, ott tömeggyilkosságok történnek (pl. az ISIS a közel-keleten, meg hát persze a komcsik).

A hinduk viszont nem kevésbé fanatikusok, mint egy térítő vallás - gondolj pl arra, hogy a buddhizmus nem terjedhetett el Indiában, hiszen a hinduizmushoz képest eretnek tanítás. Aztán állítólag a hindu-muzulmán összetűzéseknek 1 millió halálos áldozata lett. Aztán ott vannak a nőellenes erőszakos cselekmények, és a kasztrendszer úgy, ahogy van, embertelen és megalázó.
Ja, és nem utolsó sorban itt vannak a krisnások, amik dehogyisnem folytatnak térítést.
Az ószövetség, ami elvileg egy nép vallása volt, nagyon is átment térítésbe, erre számtalan példa van, kettőt emelek ki: Eszter könyvét és Jézus azon korholását, hogy "Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megkerülitek a tengert és a földet, hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál."

annamanna 2015.02.01. 03:05:28

@bölcsbagoly: "az iszlámra utaltam s a bevándorolt hívei sehol sem integrálódtak Európában, legyen az Franciaország, Hollandia vagy Svédország. Miért tennék nálunk? (már ha maradnának)."

Mindenki integrálódik, aki dolgozik.
Például 2011-ben Londonban zavargások törtek ki a feketék lakta negyedekben. Nem vallási ellentét szította a feszültséget, hanem a dologtalanság. A zavargók célja egyértelműen a fosztogatás volt. Pár idézet indexes cikkekből:
"az adófizető emberek, köztük én is, nem feltétlen szimpatizálnak azokkal, akik hozzászoktak, hogy nem keresnek munkát"
"Veluk szemben idős helyi lakosok álltak karöltve, megprobálván megvédeni a kisboltjukat, vagy ékszerüzletüket. Mondanom sem kell, a huligánok hozzá sem mertek érni a 70 éves török bácsikhoz."
"A környékről azert érdemes tudni hogy kurdok es törökök lakta környék, akik összefogtak a suhancok ellen"
"A helyi bolttulajdonosok baseballütőkkel és késekkel felszerelkezve mindenre elszántak - és ezt kell tenni a többi környéken is."
index.hu/kulfold/2011/08/09/tinedzserek_rohangalnak_teglaval_baseballutovel_a_kezukben/
"Itt a zavargók már szervezettek voltak, céljuk pedig egyértelműen a fosztogatás volt - cipőboltokat, a Vodafone szaküzletét és egy ékszerboltot is kiraboltak."

Ahogy látod tehát, a török és egyéb muzulmán boltosok baseballütőkkel fegyverkeztek fel, hogy szembeszálljanak az elvileg szintén muzulmán suhancokkal. Semmiféle vallási tűz nem hevítette őket.
Aki dolgozik, az a rend pártján áll, mert neki ez az érdeke; aki nem dolgozik, hanem bűnözői életmódot folytat, annak pedig az anarchia az érdeke, ezért azon igyekszik, hogy minél nagyobb legyen a káosz.
Ez vallástól tökéletesen független.
Tehát még egyszer: Aki dolgozik, az a rend pártján áll, mert neki ez az érdeke; aki nem dolgozik, hanem bűnözői életmódot folytat, annak pedig az anarchia az érdeke, ezért azon igyekszik, hogy minél nagyobb legyen a káosz.
Érdemes megfigyelni egy országon (mondjuk Magyarországon) belül, hogy kik azok, akik rendbe próbálják tenni a dolgokat, és kik azok, akiknek a célja a káosz, feszültség, anarchia keltése. Teljesen biztos lehetsz benne, hogy aki munkából akar megélni, az nem vágyik anarchiára, káoszra, feszültségre, zűrzavarra. Csak az, aki a zavarosban akar halászni. És ez független a vallástól. Muzulmán országokon belül is vannak, akik munkából élnek meg, nekik a csöndes, nyugodt, kiszámítható, rendezett élet a céljuk. Akik bűnözésből akarnak megélni, azok pedig kavarják a szart.
Ez egy amerikai film részlete: www.youtube.com/watch?v=uB055Obmdno A bevándorló boltos rendre és fegyelemre igyekszik, a munkanélküli helybéli pedig zavart kelt.
Munkanélküli amerikaiak egy csokra: www.youtube.com/watch?v=ghrDIQ-K8mg Mindenféle módon megnyilvánul a káosz, a szétesettség, az entrópia.

... Én dolgozni akarok. Elegendő
harc, hogy a multat be kell vallani.
A Dunának, mely mult, jelen s jövendő,
egymást ölelik lágy hullámai.
A harcot, amelyet őseink vivtak,
békévé oldja az emlékezés
s rendezni végre közös dolgainkat,
ez a mi munkánk; és nem is kevés.

A munka az, ami megbékélést, összefogást, rendet teremt. Ennek nincs köze valláshoz.

www.magyarulbabelben.net/works/hu/Juh%C3%A1sz_Gyula/A_munka?interfaceLang=en

@mavo: Neked már válaszoltam, itt annyit tennék hozzá, hogy a faszszopó összetett szó, tehát nem ssz-szel, hanem két sz-szel írandó, így: faszszopó. Jó, ha megtanulod helyesen leírni, mert valószínűleg gyakran használod.
És még egy link, szerintem érdekelni fog: bekialtas.blog.hu/2015/01/31/mondj_nemet_a_tragarsagra

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.02.01. 06:25:04

@annamanna:

miket nem talál az ember. :)

"Az alapja pedig ez:
1. Ez pedig a Noé fiainak, Sémnek, Khámnak és Jáfetnek nemzetsége; és fiaik születének az özönvíz után.
2. Jáfetnek fiai: Gómer, Mágog, Madai, Jáván, Thubál, Mésekh és Thirász.
3. A Gómer fiai pedig: Askhenáz, Rifáth, és Tógármah.

Askenáz kibaszottul nem zsidó, semmi köze hozzá, csak hazudják magukról, hogy zsidók, az álkeresztény egyház meg buzgó segédkezet nyújt ehhez. "

"Mivel Menni = Arménia, ezért ez a mellette levő ország, tehát nagyjából Azerbajdzsán.
Onnan valók azok a "zsidók", akik vinnyognak az antiszemitizmus miatt, miközben nem is szemiták"

zseniális, komolyan mondom, zseniális. egy szóegyezésből levezetni, hogy az askenázik valójában nem is zsidók, az egy csoda.

egyrészt látom, semmi bajod neked a csúnya szavakkal, az ostoba és beképzelt mellé akkor tegyük oda a képmutatót is. remek kis keverék.

de legalább már látom, honnan veszed az ostoba összeesküvés elméleteidet. remek párost alkottok a bloggazdával.

másrészt viszont ha nem lennél olyan kibaszottul okos, akkor tudnád, hogy ennek az askenáznak összesen annyi köze volt az askenázi zsidókhoz, hogy xi-xii. század környékén az akkori talmudisták lotharingiát, ahol viszonylag sok zsidó élt, elkezdték askenáznak hívni, valószínűleg azért, mert a babiloni talmudban gomert összehozták valahogy germániával, és már célba is érkeztünk. na bumm, csehországot pedig kánaán földjének hívták, pedig nincs is a közel-keleten. a magyarázat igen primitív: európa zsidólakta részeinek bibliai nevet adtak, valami egészen döbbenetes, hogy mik vannak, így kapta spanyolország a szefárd nevet, amiről azt sem tudjuk, eredetileg mi volt és hol.

egyébként ha már örményország szóba került: örményország mellett egyes szláv területekre is hivakoztak askenázként a középkorban, hogy még teljesebb legyen a zűrzavar. az askenázik úgy teljesen mellesleg minden valószínűség szerint a római birodalomból származtak, és dél-olaszország felől érkeztek európába, az örményországi zsidókhoz kábé semmi közük.

de lám, ezek az álbibsik még a nácikat is milyen jól átverték, azok ugyanis főleg az askenázikat irtották, ami nem is csoda, mert a 30-as évekre a zsidók bő 90 százaléka volt askenázi.

de hát ki vagyok és hozzád képest? neked nagy filozófusok adnak igazat, én meg egy kibaszott platónt sem vagyok képes elolvasni.

annamanna 2015.02.01. 07:16:13

@mavo: drágám, itt nem pusztán egy szóegyezésről van szó, hanem kőkemény genetikáról. Az askenázik ugyanis genetikailag is kaukázusiak, leginkább az armenid rasszba tartozó rövidfejűek. Miközben a közel-keleten az elmúlt 8000 évben nem volt rasszcsere, ott az elmúlt 8000 év során mindig is ún. mediterrán rasszú népesség lakott. Egyetlen kivétel van ez alól - Izrael, ahová az eredeti hosszúfejű mediterrán lakosság helyét a 20. sz-ban átvette egy rövidfejű nép. Ez nagyon alapvető genetika.
Más: az askenáziak hagyományos viselete a kaftán, a prémes kalap, a csimbókra eresztett haj, a tübitejka. Ennek semmi köze a Közel-Kelethez, annál több a Kaukázushoz.
Az askenáziak hagyományos foglalkozása a szekerezés, azaz a fejlett lótartás. Ennek is a pusztai eredet az oka.
Olvasd el a Tizenharmadik törzset.
Koppány a levirátus szerint akarta elvenni Saroltot. Ez a szokás a zsidó vallásból ered: hu.wikipedia.org/wiki/Levir%C3%A1tus
Koppány (aki kabar, azaz kazár volt) a zsidó vallás szerint akart nősülni.
Hogy Koppány kabar volt, arra itt van adat:
"A türkök és kazárok szokásához híven a csatlakozott népek vezetője – a magyarok esetén a kabaroké – minden bizonnyal a törzsszövetség trónörököse volt, azaz a magyarok esetén Árpád nemzetségének a tagja."
hu.wikipedia.org/wiki/A_h%C3%A9t_vez%C3%A9r
Nézd csak: www.hetek.hu/interju/201205/a_zsido_arpad_fejedelem_es_a_melymagyarok
mandiner.hu/cikk/20120203_magyar_fruzsina_arpadhazi_es_zsido
www.youtube.com/watch?v=nTPQBtMaV1Y
Ez mind alátámasztja a kazár-zsidó elméletet.

A Biblia pedig ezt írja:
Jel 2,9 Tudom a te dolgaidat és nyomorúságodat és szegénységedet (de gazdag vagy), és azoknak káromkodását, a kik azt mondják, hogy ők zsidók, és nem azok, hanem a Sátán zsinagógája.
Jel 3,9 Ímé én adok a Sátán zsinagógájából, azok közül, a kik zsidóknak mondják magukat és nem azok, hanem hazudnak; ímé azt mívelem, hogy azok eljőjjenek és leboruljanak a te lábaid előtt, és megtudják, hogy én szerettelek téged.

Vagy a Biblia hazudik, vagy te.
Ki vagy te a Bibliához képest?

"Elkezdték pedig némelyek a lézengő zsidó ördögűzők közül az Úr Jézus nevét hívni azokra, a kikben gonosz lelkek valának, mondván: Kényszerítünk titeket a Jézusra, kit Pál prédikál.
Valának pedig némelyek Skévának, egy zsidó főpapnak fiai heten, a kik ezt mívelik vala.
Felelvén pedig a gonosz lélek, monda: A Jézust ismerem, Pálról is tudok; de ti kicsodák vagytok?
És reájok ugorván az az ember, a kiben a gonosz lélek vala, és legyőzvén őket, hatalmat vőn rajtuk annyira, hogy mezítelenen és megsebesülve szaladának ki abból a házból."

búvár kondér 2015.02.01. 08:21:40

@Bell & Sebastian:kockázati bankok ....ja, meg már akkor is a gaz zsidó karvaly töke nem pöcs ugye?

Ja ha még csiszolsz rajta akkor bocs! No elő azzal a kis baltával s faragd!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.02.01. 08:34:17

@annamanna:

te egy igazi, tőröl metszett futóbolond vagy.

a legszebb a magyar fruzsina eset, komolyan, az tökéletesen jellemző rád. ha valaki árpádházi leszármazott és zsidó felmenői is vannak, az nálad csak úgy lehet, hogy a két ág ugyanaz. ha nem, akkor meg ugye hogy jön ide, de a futóbolondokat amúgy sem a következetességükért szeressük.

egyébként ha az askenázik kaukázusiak (egy lófaszt), akkor mi a baj velük, hiszen egyszerű fehér emberek, nem pedig cúna szemiták. a baj az, hogy sajnos de, cúna szemiták.

térjünk át a "kőkemény" genetikára.

az úgynevezett valóságban ugyanis az askenázik kapcsán jó pár genetikai vizsgálat folyt le mostanság, és az az igazság, hogy jobb lenne utána nézned, miről vartyogsz itt elképesztő faszságokat.

iszonyatos balszerencsédre ugyanis pont 2013-ban folyt egy a vizsgálat 30 darab kutató közreműködésével (digitalcommons.wayne.edu/humbiol_preprints/41/ ) amelynek igen határozottan az lett az eredménye, hogy az állítólagos kazár rokonságra semmiféle gentikai bizonyíték nincs, ellenben (meglepetés! meglepetés!) igen erős közel-keleti és európai beütésre igen, és szintén igen meglepő módon az is kimutatható, hogy meglehetős mértékben rokonságban állnak a többi zsidóval. veled ellentétben ezek a kutatók (nahát, mik vannak!) tényleg "kőkemény" genetikai vizsgálatokra alapozták a következtetésüket.

talán a "kurva kínos" az egy igen találó kifejezés erre.

a biblia pedig természetesen egy kibaszott szót sem írhatott az askenázikról, az elég durva anakronzimus lenne.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.02.01. 10:25:19

@mavo: Nem, nem a kamat a sátán, hanem a nemzetközi pénzoligarchia, akik egy jó rendszert torzítanak el. Nem a bank, vagy a kamat a rossz, hanem a trükközések. Árfolyamokkal, virtuális pénzekkel, soha nem konvertált valutákkal, egyoldalú szerződésmódosításokkal az ügyfél kárára, stb. Ezek bűncselekmények, amelyeket meg kellene torolni. A klaudikálóan kogens jogszabályok éppenséggel ilyen esetekre vannak, és nem a szolgáltatót hozzák előnyösebb helyzetbe. Magyarországon a jogszabályokat súlyosan és rendszerszerűen sértették meg a bankok, csak sajnos ugyanezek rokonai alkotják a Kúriát és a bírói testületeket.

És igen, a trükközések mögött zsidók állnak. Erre mondod te, hogy "azok mitől zsidók?" És erre nem tudok igazán mit mondani, mert én is úgy gondolom, hogy egy igaz zsidó olyat nem tesz. Nem alapít bűnszervezetet, maffiahálózatot, amivel végső soron az egész emberiséget sodorja végveszélybe. Ebben megegyezhetünk.

Viszont akkor sem kéne keverni a bank, a kamat és egyéb fogalmakat a bűncselekményekkel. Semmi baj nincs a bankkal és a kamattal, csak a trükközéssel, ami tényszerűen megtörtént.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.02.01. 10:26:07

@biboldó: Bazmeg, véletlenül mavonak címeztem, amit neked akartam.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.02.01. 10:37:06

@annamanna: Egyetértünk. Nem is azt mondtam, hogy a magyar bevándorló olyan alávaló, mint az albán, afgán vagy afrikai. Az is tény, hogy a nyugati demokráciák dekadenciája lassan odáig terjed, hogy képtelenek az önellátásra. Nekem Angliában van sok ismerősöm, akik betegekre vigyáznak egy-egy háztartásban. Ez egy jó kereseti lehetőség képzetlen fiatalok számára.
A magyar szorgalom azonban lassacskán már csak külföldön létezik, mert Magyarországon a magyar is lusta disznó, elégedetlenkedő seggnövesztő. S nem csupán akkor, ha a fizetése kevés. Saját tapasztalat korábbi vállalkozói tevékenységem kapcsán. A betanított munkát végzőknek kevés volt a 850Ft nettó 2001-2004 között. A managementnek kevés volt a 250-400 ezer nettó, plusz telefon, autó és albérlet, ha kellett. Alapvetően úgy vélem, az összemberiség munkamoráljának árt a liberális demokrácia. A mai liberalizmus arról szól, hogy nincsenek kötelességek, csak jogok, hogy a kötelességre szarni kell. Aztán, amikor ott van valaki, aki sikeres lesz, és borzalmasan gazdag, akkor azt gyűlölni kezdik.

Bell & Sebastian 2015.02.01. 10:45:21

@búvár kondér: Fair bankokat akart, de csak mára (majd 200 év után) tudott szárba szökkenni az ötlete, Széchenyi követői segítsége nélkül nehezen arathatnánk le a Hitel gyümölcseit.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.01. 11:13:11

@Mr Falafel: Az egyik haverom anno nulla önrésszel vett egy Thaliát. Két hét múlva szarta-szapulta, se légkondi, se rendes zene. Naná, hogy óriási buktával ki kellett szállni az autóból. Ma egy 150 ezres szutyokkal jár, amit saját lóvéból vett. Tutujgatja, babusgatja, szemefénye. Mindez csak annak érzékeltetésére, hogy könnyű dolog hitelből eszem-iszom, dínom-dánomkodni, de amikor törleszteni kellene, jöhet a mocskoszsidózás. Hol volt ez a töméntelen sok tisztán látó szittya, kik átlátják a zsidó ármányt, mikor felvették a lóvét? És tökmindegy, hogy a bankárnak ősmagyar neve van mint pl Csányi Sanya vagy Smuel ben Hájimnak hívják.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.01. 11:17:53

@Bell & Sebastian: Nem szükséges a buddhizmust sem tanulmányozni ahhoz, hogy átlátszóvá váljék az a primitív gondolkozás, ami szerint a világ összes problémájára mindössze a "merazsidók" magyarázattal tud szolgálni.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.01. 11:55:07

@Bell & Sebastian: Nem telt le. Szabadon jövök vagy megyek. Innen és ide is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.02.01. 12:43:34

@Mr Falafel:

"én is úgy gondolom, hogy egy igaz zsidó olyat nem tesz. Nem alapít bűnszervezetet, maffiahálózatot"

Ezt azért kicsit gondold át:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_Jewish_American_mobsters

en.wikipedia.org/wiki/Jewish-American_organized_crime

en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_National_Crime_Syndicate

És nem, a Wikipédián nem olvashatsz antiszemita bejegyzéseket. De a tények azért tények maradnak.

www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/US-Israel/gangsters.html

És nem, a fenti oldal nem antiszemita, olvasd el a többi cikket is.

Anno a prohibíció alatti szeszcsempészetből több zsidó család gazdagodott meg, pl. a Bronfman család (Samuel Bronfman adta el Kanadában a szeszt az amerikai csempészeknek).

Bell & Sebastian 2015.02.01. 13:21:45

@biboldó: Kultúrpogrom is volt, vagy mindig csak a henye?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.01. 13:29:42

@Bell & Sebastian: Nem kell az átlátszó melléduma. A simán kifarolás már nem megy?

Bell & Sebastian 2015.02.01. 13:48:25

@biboldó: Időjárás? Nem volt szélsőséges?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.01. 13:49:41

@Bell & Sebastian: Az nem, deBella a szélsőséges.

Bell & Sebastian 2015.02.01. 14:01:34

@biboldó: Ennek örülök. Sékel, tartja még magát népek harcától zajló tengeren?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.01. 14:04:08

@Bell & Sebastian: Sékelben van hiteled? Nekem nincs, nem ismerem az árfolyamot.

annamanna 2015.02.01. 14:14:47

@mavo: Hadd nevessek már ezen. Harminc darab "zsidó" megállapította, hogy ők "igen meglepő módon az is kimutatható, hogy meglehetős mértékben rokonságban állnak a többi zsidóval". Az év vicce.
Nos, csak hogy tudd - a Biblia az elejétől a végéig nagyon sok esetet felsorol a "vérhígulásra", a más népekkel való folyamatos keveredésre. Már az exodus idején is rengeteg egyiptomi jött ki velük, és onnantól kezdve állandó volt az "elegy-belegy" népek beáramlása, Kánaánban rögtön az elején a gibeonitákról írja, hogy "beszinlik magukat a szövetségbe", hazudtak, csakhogy csatlakozhassanak.
Úgyhogy volt is egy törvény miszerint egyrészt szeretni kell a jövevényeket, másrészt 2-3 nemzedék után már teljes jogú tagjaivá válnak Izraelnek. Eszter könyve például óriási mértékű elzsidósodást ír le Perzsiában, aminek oka a zsidók bosszújától való félelem. Ez az egész ószövetség idején jellemző, Jézus családfája is tartalmaz több idegen nőt.
Jézus azonban már nagyon kárhoztatta a betérítést: Mt 23,15 Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megkerülitek a tengert és a földet, hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál.
És a Jelenések könyve kétszer is a Sátán zsinagógájának nevezi azokat, akik nem zsidók, csak hazudják magukról.
Vajon mi az oka annak, hogy az ószövetségnek nem volt különösebb kifogása a bevándorlás és vérhígulás ellen, az újszövetség viszont elutasította ezt?
Az ószövetség idején Isten népe Izrael volt, és Istennek érdekében állt, hogy az Őt képviselő nép minél nagyobb legyen.
Az Újszövetség idején viszont Isten népe Krisztus teste, az egyház; az jeleníti meg Istent a földön.
Az is nyilvánvaló, hogy a farizeusoknak, akik semmibe vették Jézust, továbbra is az volt az érdekük, hogy minél nagyobb létszámú ember fölött diszponáljanak, ezért továbbra is folytatták a betérítést, akár egész népekre vonatkozóan is, így tértek át zsidó vallásra a kazárok, és így váltak "teljes jogú zsidóvá".
A kazárok véletlenül pont ott laktak, ahová az ószövetség Askenáz országát helyezi, és ezek véletlenül pont askenáziaknak nevezik magukat.
A Biblia pedig nem anakronisztikus, amikor az askenáziakat emlegeti, mivel Askenáz Noé dédunokája volt, Jáfet unokája, Gómer fia, tehát pontosan lehet tudni, kicsoda.
Elég nyilvánvaló az is, hogy elsőszülöttnek tekintik magukat, jogot formálnak az elsőszülöttségi áldásra. Ezzel nem is lenne baj, ha nem hazudnának magukról, és nem állítanák azt, hogy ők sémiták. Persze erre is van bibliai példájuk, Jákób hazugsága.
De ha egyszer a Jelenések könyve azt állítja, hogy aki zsidónak hazudja magát, az a Sátán zsinagógája, akkor biztos lehetsz benne, hogy semmiféle áldást nem csikarhatnak ki maguknak hazudozással. Csak ítéletet, ahogyan Jézus is mondta: Mt 23,15 Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megkerülitek a tengert és a földet, hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál.

Isten legális népe az egyház, az Istennel való szövetségbe való kerülés feltétele Jézus vére, erre semmilyen más mód nem kínálkozik.
Aki ezt nem hajlandó elfogadni, azt az Isten sem fogadja el. Jézus maga sokszor elmondta, hogy akik más jogcímen akarnak majd bebocsátást nyerni az üdvösségbe, azoknak ezt feleli: nem ismerlek benneteket. Ezért idéztem egy igét arról, hogy Jézus miatt a szellemvilág is így reagál: Pálról tudok, de ti kik vagytok?

@Mr Falafel: Lehet, hogy az árt, de ha a magyarok a liberális demokráciákban szorgalmasak, akkor mégsem ez az, ami árt. Nyilván bárhol, bármilyen rendszerben igaz az, hogy ha van bármilyen lehetőség a munka nélküli jólétre, akkor az ember azt fogja választani, mert az jobbnak tűnik, és csak kényszerűségből választja a munkát, és az sokszor tönkre is teszi, megbetegíti, megöli. Nehéz megtalálni az egészséges egyensúlyt, a "felszabadító munkát". Amilyen egyszerű volna, olyan bonyolult is, hogy milyen terhet érdemes még vállalni, és mi az, ami már roncsol. A legtöbb ember számára egy egész élet sem elég ahhoz, hogy rájöjjön, hol a határ. Leginkább az akadályoz, hogy a munka értelmét az ember nem önmaga határozza meg, hanem "mindenki annyit ér, amennyi pénze van". És ha mindent az határoz meg, hogy mennyit fizetnek érte, akkor az elég súlyosan eltorzítja az ember józanságát, hogy fel tudja fogni, mennyit érdemes beletenni az életbe.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.02.01. 15:44:24

@annamanna:

nem csak a "30 bibsi" állapította meg (amúgy fincsi, ahogy 9 ország 13 egyetemének 30 kutatóját így en bloc lezsidózod csak azért, hogy ne kelljen figyelembe venni a kutatásukat), hogy az askenázik a többi bibsivel genetikailag rokonságban vannak, és jellemzően közel-keleti és európai származásúak, hanem minden szakember, aki mostanság az askenázikkal kapcsolatban genetikai kutatásokat végzett, és ilyenből nem éppen egy volt az utóbbi években. persze egy ostoba, tudatlan picsa honnan tudna ezekről?

az askenázi zsidókat csak az i. sz. 11. században kezdték el askenáziknak nevezni, azért, mert németországban és lotaringiában éltek, a hülye rabik meg azt hitték, hogy jafet unokái, germánok voltak mert persze sezrencsétlenek ők is minden szart a bibliával próbáltak magyarázni. a 8-9. századtól vannak róluk egyáltalán az első források (valószínűleg legalábbis részben ennek köszönhető a kazár rokonság legendája, holott elég egyértelműen délről érkeztek), tehát ha felfordulsz, akkor sem írhatott róluk a biblia. amit egyébként jellemzően bibsik írtak, márpedig azok ugye megbízhatatlanok, na hogyan is van ez.

röviden és tömören összefoglalva: te a bibliából önkényesen kiragadott részleteke "alapozva" alternatív történelmet gyártasz, és természetesen azt sem tudod, kikről vartyogsz eszetlen ostobaságokat.

és elnézést kérek minden érintettől, te nem futóbolond vagy, hanem masszívan elmebeteg. olyan sötét vagy, hogy a seggem lyuka hozzád képest vakuvillanás.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.02.01. 15:50:13

@biboldó: Ahogy épül le szellemileg, Bellácskának a memóriája is romlik. Miután sikerült beazonosítania a személyedet, múltkor megint "másodnickként" hivatkozott rád (hogy falafelt, vagy alfit haluzta éppen a nicked mögé a szerencsétlen paranoiás, arra nem sikerült rájönnöm).

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.02.01. 16:14:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

az államokba néhány nációból kifejezetten a szegényebbek jutottak ki, sokan közülük utcagyerekek voltak, onnan egyenes tudott lenni az út a maffiáig.

Kasperl 2015.02.01. 17:34:27

@annamanna: kedves Anna(remélem jól dekódoltam a nickjét és nem bántom meg ha nem ez a neve)
Ahhoz a zsidózáshoz, ami itt folyik és amikről maga is ír nem csatlakoznék, de az alább bemásolt sorai (tán a felszabadító munka frázist -bár tudom nem úgy érti- ne mégis a randa történelmi múltja miatt mellőzve) nagyon igaznak tartom
"Lehet, hogy az árt, de ha a magyarok a liberális demokráciákban szorgalmasak, akkor mégsem ez az, ami árt. Nyilván bárhol, bármilyen rendszerben igaz az, hogy ha van bármilyen lehetőség a munka nélküli jólétre, akkor az ember azt fogja választani, mert az jobbnak tűnik, és csak kényszerűségből választja a munkát, és az sokszor tönkre is teszi, megbetegíti, megöli. Nehéz megtalálni az egészséges egyensúlyt, a "felszabadító munkát". Amilyen egyszerű volna, olyan bonyolult is, hogy milyen terhet érdemes még vállalni, és mi az, ami már roncsol. A legtöbb ember számára egy egész élet sem elég ahhoz, hogy rájöjjön, hol a határ. Leginkább az akadályoz, hogy a munka értelmét az ember nem önmaga határozza meg, hanem "mindenki annyit ér, amennyi pénze van". És ha mindent az határoz meg, hogy mennyit fizetnek érte, akkor az elég súlyosan eltorzítja az ember józanságát, hogy fel tudja fogni, mennyit érdemes beletenni az életbe."

Valóban durván eltolódott az egyes munkák társadalmi haszna és (elsőre csak) a díjazásuk, majd ezt kicsit megkésve de ennek okán a társadalmi megbecsülésük is. Semmi társadalmi hasznot nem hozó hókuszpólusz szakmák (közgazdász, marketinges etc.)kaptak olyan presztízst kizárólag a velük kereshető összegek és az ezzel a pénzzel megvásárolható "élmények " miatt, hogy egy tanár vagy egy pék (itthon akár egy orvos is) csak les.

Bell & Sebastian 2015.02.01. 18:20:07

@Disznóvári: Pettingezni akarsz?

@Kasperl: Lopják már az Arbeit macht frei -táblát is. Jedem das Seine.

Az utóbbi Cicero: Justitia suum cuique distribuit / suum cuique, az előbbi Lorenz Diefenbach (1873).

www.gra.ch/lang-de/gra-glossar/198
/ Stiftung gegen Rassismus und Antisemitismus /

Kasperl 2015.02.01. 18:36:06

@Bell & Sebastian: mir das Meiste
Hallottam hogy ellopták, elég szomorú, bár ez nem befolyásolja azt, hogy ez a munka szabadsága dolognak van egy rossz felhangja az idézet mondat undorító múltja miatt.

Bell & Sebastian 2015.02.01. 18:49:47

@mavo: Vannak a szarháziak és mellettük még az askenázik. Az a probléma, hogy még ti magatok sem tudjátok, mi teszi zsidóvá a zsidót? A hardcore vonal szerint a vérség, mert még ha hígult is kissé, vissza lehet hozni (Háláchá - micvák).

Ezért elmondanám az érvényes verziót:
>>>
A hit és a nép között viszonylagos azonosság áll fenn, amelyet csak szent életmód által lehet megalapozni és fenntartani. A háláchá az egyetlen eszköz, amely segít megalapozni és fenntartani ezt az életmódot.
<<<

Ebből mi következik?
>>>
Nem azért maradunk zsidók, mert egy felsõbbrendû elvekkel bíró képzeletbeli társadalom tagjai vagyunk (bár részben ez adja büszkeségünket, és ez ösztökél, hogy megóvjuk és gazdagítsuk örökségünket, az eszmék és fogalmak kincsestárát). Azért maradunk zsidók, mert Izrael közösségéhez tartozunk, amely vállalta, hogy elkülönült közösségként folytatja életét minden idõkben, Istennek engedelmeskedve. Igaz, hogy bizonyos eszmék ebbõl az elõfeltételbõl fakadnak. De létünk meghatározója a szerzõdés (beleértve szükségszerûen a Tórát és a háláchát vagy Törvényt), nem pusztán eszmények halmaza.
<<<

Világos beszéd, a cionisták! Az izraeliek és a diaszpórában élők - de együtt.

És most jön a diszkusszió!
>>>
Mert ahol a judaizmus jellegzetességeinek megtartása eltûnt, ott az egyetlen tényezõ, ami a zsidó nép teljes fizikai beolvadását hátráltatta, többnyire az antiszemitizmus maradt.
<<<

regi.zsido.com/books/donin/donin1/donin_halacha.htm

Foglaljuk össze!
Cionizmus, Törvény és Antiszemitizmus tartja össze a nyájat. Ha nincsen, ki kell váltani! Mivel a Holohitről, mint legújabb vívmányról egy szó sincs itt, feltételezem, hogy az antiszemitizmus kiváltásával van összefüggésben.

Ezek után már csak az a gond, hogy az antiszemitizmus hivatalos meghatározása egyre csak késik, nem tudható, mi az? Meddig önvédelmi reflex és honnan számít zsidók ellen elkövetett gondolatbűnnek?

Úgyhogy tehetsz egy szívességet, szarházi!

Bell & Sebastian 2015.02.01. 18:57:01

@Kasperl: Ha már elkezdte, csak befejeztem. A munka megszabadít! -ez az értelme és a helyes fordítás.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.02.01. 18:57:50

@Bell & Sebastian:

ha zsidó lennék, akkor nincs igazam, vagy mi a faszról vartyogsz te idióta?

leszarom egyébként, hogy a zsidókat alapvetően mi tartja össze, izraelben valószínűleg az, ami minket magyarokat. az viszont igaz, hogy a középkori, főleg egyházi eredetű kirekesztés valóban sokat tett azért, hogy a zsidók genetikailag viszonylag zárt csoport maradjanak, ahelyett, hogy szépen asszimilálódtak volna.

Bell & Sebastian 2015.02.01. 19:14:16

@mavo: *A szükséges és elégségesről

Arról: a törpe minoritás zsidóság is annyira sokféle, hogy még zsidó is akad köztük. Aki se nem cionista, se nem ismeri a Törvényt, annak a Holohit a végső menedéke, de a legostobább fajta az anti-antiszemita zsidó. Aki pedig érvényesülni akar, annak elégséges (-feltétel*), ha visszafelé végiglépdel ezen a grádicson.

A választóvonal a Törvény és a cionizmus (szükséges feltétel*), mert addig csak filoszemitát mondhatunk, tiszta lelkiismerettel.

Ezért a zsidók száma a nullától a végtelenig terjedhet, igény szerint.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.01. 19:25:10

@Bell & Sebastian: Szenvedsz, hogy már a zsido.com a hiteles forrásod? A saját frusztrációidat kéne rendbe tenned, mielőtt a zsidó önmeghatározással próbálkozol, mert csak egyre magasabbra dobálod a lasztit. Én zsidó vagyok, tehát segítek. Kezdjük ismét Jézuska zsidó mivoltával? Merthogy bizonyára szar dolog lehet a nap huszonnégy órájában gyűlölni az állítólag imádott személy gyökereit.

Bell & Sebastian 2015.02.01. 19:27:58

@biboldó: Család is jól van, remélem.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.01. 19:31:16

@Bell & Sebastian: Már megint pótcselekszel, ahelyett, hogy a saját identitásodat tennéd rendbe. Lehet, hogy már elkéstél?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.02.01. 19:33:23

@biboldó:

az ilyen idiótáknak tipikusan a saját identitásuk szilárdságával vannnak nagy bajaik, ezért próbálják mások identitását is kétségessé tenni. az állandó zsidózás, a másikban folyton a zsidó keresése az dettó ennek a jele.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.02.01. 19:39:28

@mavo:

"az államokba néhány nációból kifejezetten a szegényebbek jutottak ki, sokan közülük utcagyerekek voltak, onnan egyenes tudott lenni az út a maffiáig. "

Ez kurvára nem mentség. Sem a zsidóknál, sem más nációknál.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.01. 19:40:37

@mavo: Tudom. Nem véletlen, hogy már jó néhány vitánkból kivonult. Most csak betévedtem és láttam, hogy nagyon él, vezérhangja a spájzban is zsidókat látóknak. Időnként szórakoztat a helyretétele, aztán megunom és kezdődik elölről. Ő nem unja, mert nincs hová menekülnie, a gyűlölet élteti. Lelke rajta, de ettől valóban nem lesz identitása....

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.02.01. 19:42:52

@Kasperl:

Sajnos mindez a kereskedelem, majd ebből eredően a tőzsde eredménye. Amikor az anyagi és egyéb javak előállításából sokkal, de SOKKAL kevesebb haszna származik a termelőnek, mint a kereskedőnek, brokernek stb.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.01. 19:44:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A szeszcsempészet nációktól függetlenül sima üzleti vállalkozás, a vele járó esetleges gyilkolászás meg szarság. Viszont mindezeknek köze nincs világuralmi összeesküvésekhez.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.02.01. 20:06:58

@Mr Falafel: Nem tudom, hova tűnt Loxon, de azt el tudom képzelni, hogy van annyi intelligenciája/önkontrollja, hogy belátta, a teljes idegösszeroppanástól és paranoiától csak az mentheti meg, ha egy időre kiszáll a buliról. Ugyanezt gloire-ról is el tudom képzelni. (Ez az önkontroll nincs meg B&S-ben, ez az egyik jele annak, hogy elmebeteg.)
MézesRozi is eléggé visszavonult, bár néha feltűnik itt-ott különböző nickeken. Van egy új elméleten, miszerint ő tölgy felesége. Ez csak feltevés, de ha igaz, az sok mindent megmagyaráz és sok mindent más megvilágításba helyez.

Inkább nézem az abonyi kettőt 2015.02.01. 20:14:06

Eléggé lekicsinylik a magyar kultúra jelentőségét, akik azt hiszik, hogy a bevándorlók ártani tudnának neki, tényleg úgy tűnik, hogy inkább ők maguk bizonytalanok az identitásukban, ahogy feljebb is írták többen.
És sajnos elég sok az ilyen bizonytalan identitású, nembevándorló magyar is, akik elfelejtik a saját kultúrájukat lassan. Amihez felvételéhez egyben érzésbeli tisztaság is kell. Vagyis nem hiszem, hogy valaki tud így mocskolódni, mint ahogy itt egyesek, és közben magyarnak is lenni. (Ilyenkor általában automatikusan idézik azt, hogy pl. Petőfi hogy szidta a labancokat, csakhogy Petőfitől pár ilyen idézetet tudnak összeszedni, a rengeteg szép és jó mellett, amit írt, ők meg rengeteg rondát írnak, és közben elvétve akad szép és jó.)

Kasperl 2015.02.01. 21:29:26

@Bell & Sebastian: ne haragudj, de félreértesz megint:)
lehet nem ovastad azt a hsz-t amire reagáltam. Tudok németül, letudok fordítani, egy egy alany egy állítmány mondatot amiben mind az ige mind a főnév kb, a harmadik németóráig előjön a tananyagban:)
annamanna írásából bemásolt szövegre írtam hogy az abban szereplő "Nehéz megtalálni az egészséges egyensúlyt, a "felszabadító munkát"" részből csak a felszabadító munka kifejezést kerülném (hozzátéve hogy tudom nem ezzel a szándékkal írta) mert szerencsétlenül hasonlít az általad is ügyesen lefordított mondatra. Ez ízlés kérdése, nem tartom bajnak ha valaki ilyet ír de én nem használnám . ennyi. Klar?

Kasperl 2015.02.01. 21:38:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem fognám rá erre csak.
marketinges, médiaszereplő, ilyenolyan "szakértő", egyszámos popénekes, politikus, közgazdász, és még sorolhatnám, mennyi társadalmi hasznot hoz egy pékhez, tanárhoz, ápolóhoz, de akárkihez képest, aki valamit meg tud javítani ami tönkrement, vagy valamit meg tud alkotni amire szükség van 8szükség szó nemes értelmében)? Ráadásul ezek nem is törvénytelen dolgok,anem a Zeitgeist ezt tolja, és ilyen öngerjesztő dolog lesz, mert nincs megfizetve, elveszti a presztizsét, ki lesz szolgáltatva az első csoportnak, emiatt a tehetségesebb gyerekek inkább odamennek ezzel"igazolva" hogy ezek a presztizs dolgok, mert ide nehéz "bekerülni". A technikai forradalom sem tett jót annak, hogy rengeteg olyan szakmát, ami kitartást, többtítz év kemény tanulását és tapasztalatát igényelte ma ki lehet váltani (az angol szó nagyon árulkodó: foolproof) valakivel , aki megtanulja pár nap alatt melyik gombot kell megnyomni. Pedig ez a technikai fejlődés is jó célt akar szolgálni és faramuci módon rengeteg tehetséges, alkotó ember fantasztikus, teremtő munkája van benne, és mégis rengeteg ember önértékelése ment ere rá, akiknek a birtokukban lévő tudás, amire büszkék lehettek azok megszűntek. Nehéz megmondani mi lenne a helyes. nem egyszerűsíteném le egy ilyen gonosz bankárok sanyargatják az embereket dologra. De persze maga gondolhatja másként, nem szokásom tabukat állítani.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.02.01. 21:50:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

természetesen ez nem "menti" őket, de igen fontos adalék. legtöbbjüknek semmi esélye sem volt egy normális életre.

érdemes megnézni a múlt század eleji olasz/zsidó/ír maffiózókat, néhány kivételtől eltekintve megdöbbentő hasonlóságok vannak a "karrierjük"-ben, és aztán a megfelelő időben ezek a szálak erősen össze is értek.

a születés helye, a környezet a xx. század elején még mindig nagyon keményen meghatározta, hogy mik a perspektíváid.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.02.01. 21:57:48

@Kasperl:

a hangsúlyok eltolódása egyszerű globalizációs folyamat eredménye. egyre több árut kell egyre messzebbre szállítani, majd egyre több emberhez eljuttatni, ami igen, az ún. termelőerő leértékelődésével jár, hiszen az eladási árból egyre nagyobb tétel az egyéb.

csakhogy ezzel párhuzamosan olyan emberek is pénzhez jutnak ebből, akik eddig nem juthattak.

természetesen ez a leértékelődés a hanyatló nyugat munkaerőpiacához képest leértékelődés. marx kedvenc proletárjai zokogtak volna a boldogságtól, ha elérik egy mai kínai foxconnos betanított munkás életszínvonalát.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.02.01. 22:03:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

ősi törvény, hogy nagyobb nyereséget nagyobb kockázatért kaphatsz. a "termelő"-nek maximum annyi a kockázata, hogy elköltözik a gyár, mert ezer kilométerrel odébb még olcsóbban megcsinálják.

és természetesen a kereskedőknek és a brókereknek is elég kis hányada lesz milliomos. remek film a wall street farkasa, de amit abban láthat az ember, az nagyon nem általános.

Kasperl 2015.02.01. 22:16:33

@mavo: félreértesz.
amiket íz azok valós tendenciák, amik a kereskedelemre vonatkozik. 1:
Amit írok az a technológiai fejlődés és az emberi szaktudás közti összefüggés, Hozzátéve, hogy alakultak ki olyan valódi és értékteremtő szakmák mint informatika, orvosinformatika, és más mérnöki szakok. Tudományos kutatásokban is rengeteg jó dolog történt, amikben lehet alkotni,
de mondjuk egy 1990 ben 50 éves órásmesternek ez sovány vigasz. vagyis lehet tolni a lózungot, hogy eljött a "életfogytig tanulás" időszaka, de ezt valódi munkában dolgozó emberek kinevetik, mert jól hangzik bölcsészek meg politikusok, szociológusok szájából, akiknek semmi normális tapasztalatuk nincs az ilyen munkákkal, hogy őszintén tudják ezeket a bullshitteket mondani, de azért ez a tegnap te voltál a legjobb asztalos, akinek a 30 év alatt összeszedett szaktudását most kiváltja egy gép és akkor menj el 50 évesen egyetemre és legyél java fejlesztő az egy baromi nagy ökörség.
2: kuruzsló szakmák köré építettek áltudományokat (közgazdaság tan, marketing etc9 amiknek a legjobb esetben is max. önbeteljesítő jóslatok jutnak mint eredmény (vagyis elfogadunk egy akármilyen tételt axiómának a közgazdaságban, és ha ezt mindenkivel elhitetjük, akkor a piac úgy reagál mint a tétel mondja, de ha mást tételt találtunk volna ki és terjesztettünk volna el, akkor meg úgy reagálna, vagyis nem igazi tudomány hanem csak iolyen "bigyó")
marketingnél is semmi valódi , független dolog nem bizonyítja, hogy valóban akkora hatása van az árú forgalmára mint amit ráköltenek csak ilyen hókuszpókusz " a tudatalattiba beépül, és csak azért nem tudsz róla hogy műkösik mert ugye hogy tudhatnál mikor a tudatalatti, de hát tudodddd" marhaságok tolják
3: eljutunk oda hogy az ilyen "szakmákkal" rendelkezők úgy érzik, hogy mivel magasabb bérük van mint egy pl orvosnak vagy tanárnak itthon ezért több adót fizetnek utánuk és ők tartják el a társadalmat meg a potyutasokat.
4: az orvos, asztalos, stb. is lassan elhiszi hogy ő a potyautas

Bell & Sebastian 2015.02.01. 22:16:39

@Kasperl: Nem-nem, nagyon is jól értem, mert az Arbeit macht frei, mint központi gondolat, tulajdonképpen a reformáció, azaz a gazdaság hajtóereje.

„Das Evangelium und, auf seine ursprüngliche Wahrheit zurückgehend, die Reformation wollen freie Menschen erziehen und nur die Arbeit macht frei, ist daher auch nach den Begriffen der Reformatoren etwas Heiliges.“

Innen számítjuk Európa felemelkedését és innen számítjuk Kína felemelkedését, ahol is ezzel párhuzamosan osztódással kezdtek szaporodni a keresztények.

Vitát arról lehetne nyitni, hogy a reformáció mennyiben judeo influencia? Reformáció egyenlő-e judaizmus-light?

Ha egyenlő, ha nem, hiába borsódzik a háta ettől a lelkes aktivistáknak (akik, mint mondottam, a legostobább, streefighter alrassz), ideje újra előszedni a megmondást, mondjuk abban a formában, hogy munka -alapú társadalmat akarunk!

Die Arbeit macht selig, denn die Arbeit macht frei.

Bell & Sebastian 2015.02.01. 22:28:54

@Inkább nézem az abonyi kettőt: Akkor hadd kérdezzem meg azt, hogyan rögzült a cigányok tudatában egy olyan állapota a hinduizmusnak, amit már vagy ezer éve otthagytak, kapcsolatuk vele nincs, legalább 30 generáció kicserélődött és még a környezetük is permanens változáson ment keresztül, aminek az ingereihez elvileg alkalmazkodniuk kellett volna. (Más éghajlat, más népek, más hit, más földrajz és semmi hatás.)

Csakhogy nem ez történt, ezeréves fényképet nézegetünk és nem értjük.

Én például azt, hogyan lehet Síva vagy Visnu ekkora spiller? Mert ahhoz kétség nem fér, hogy van Isten. És a lyukkártya-leporellót végigjátssza a zongora akkor is, ha a közönség közben kimegy a mosdóba.

Bell & Sebastian 2015.02.01. 22:34:53

Mavo, Alfi, Bibsi!

Ti ehhez segg buták vagytok, ezért nem tőletek kérdezem.

Kasperl 2015.02.01. 22:39:57

@Bell & Sebastian: ne haragudj
nem bántani akarlak, de olvastam Luthert is németül, nekiállhatunk itt okoskodni, de a jedem das Seine is mást jelent Buchenwald óta mint előtte. azt lehet mosdatni Platónnal meg Ciceróval,meg be lehet okoskodni görögül, latinul, amiből átment a reformációnál német szólásba. Így a Munka felszabadít is már mást jelent Auschwitz után mint előtte. felőlem használhatod de engedtessék már meg nekem hogy én ízlésemnél fogva azt írjam hogy nem használnám. Igazából azt vettem észre hogy sosem válaszolsz semmire nem is reagálsz érdemben a kommentemre, csak ürügynek használod, hogy bizonyítsad itt valakinek hogy tudsz idézni ettől meg attól meg sokat olvastál Wikipédiát. ne érts félre, nem zavarm meg szerintem jó dolog ha valaki szabadidejében foglalkozik kultúrával de kicsit kínos hogy ezeket a dolgokat nem a témába vágó helykre erőlteteted be ettől ilyen viccesen görcsüsködésnek hat és nem valami elegáns, stílusos , finom műveltségnek. De mondom. Hajrá. találd meg a hangod_:)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.01. 22:43:36

@Bell & Sebastian: Húvazze, ettől szerinted abonyi kettőnek be kéne ájulni, hogy magadhoz méltóan milyen okosnak tartod. Tényleg csak az vagy, ami. Egy gyűlölködő seggfej.

Kasperl 2015.02.01. 22:44:41

@Kasperl: @Bell & Sebastian: reformáció mint judeizmus light?:)
Luther von den Juden und ihren Lügen - je után?
az látszik, hogy ez mindig az adott nap összewikizett és copypastolt műveltés és nem valami jól megalapozott összefüggő tévképzet nálad. kezdenek eltünni a képzett antiszemiták és csak félművelt fűzfanácik maradnak. Már a nácik sem a régiek:). De elnézést nem megbántano akartalak csak aki már a reformációban is 8ami ellen az egyik legnagyobb vád, hogy zsidóellenes volt Luther az élete vége felé) belelátni valami judeizmust:):):)

Bell & Sebastian 2015.02.01. 22:45:00

@Kasperl: Ugyanazt jelenti. Ki vagyok én, hogy kétségbe vonjam az isteni törvényt?

Kasperl 2015.02.01. 22:45:31

@Bell & Sebastian:
reformáció mint judeizmus light?:)
Luther von den Juden und ihren Lügen - je után?
az látszik, hogy ez mindig az adott nap összewikizett és copypastolt műveltés és nem valami jól megalapozott összefüggő tévképzet nálad. kezdenek eltünni a képzett antiszemiták és csak félművelt fűzfanácik maradnak. Már a nácik sem a régiek:). De elnézést nem megbántano akartalak csak aki már a reformációban is 8ami ellen az egyik legnagyobb vád, hogy zsidóellenes volt Luther az élete vége felé) belelátni valami judeizmust:):):)

Bell & Sebastian 2015.02.01. 22:48:05

@Kasperl: Tévedsz, adtam volna előnyt. Akkor ennyi volt, tanulni sosem késő. :)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.01. 22:50:56

Belluci, lásd be, ez nem a te napod volt. Menj má aludni a picsába!

Bell & Sebastian 2015.02.01. 22:57:26

@biboldó: Haha, pont hogy. Akinek van szeme, láthassa, mekkora egy lúzerek vagytok. A büdös életben nem kerültök legálisan hatalomra.

Kasperl 2015.02.01. 23:01:38

@Bell & Sebastian: ez megint semmi összefüggésben nincs semmivel, amit írtam. Komolyan mit kezdjek ezekkel az összefüggés nélküli "bigyókkal"? mi ez az előny meg ilyenek? Semmi ilyenről nem volt szó? Ahányszor valami konkrét dologra kerül sor , akkor belemenekülsz ebbe a "bolond bájba" hogy odaírsz valamit aminek semmi értelme.

Bell & Sebastian 2015.02.01. 23:05:11

@Kasperl: Nincsen után lövés, mert beszartál. Bocs, gondolkodtál volna előbb.

Kasperl 2015.02.01. 23:08:12

@Bell & Sebastian: ez már megint micsoda??:):):):)
utánlövés meg beizélés? komolyan ez óvodában sem megy el. Nem akarlak gúnyolni csak arra kérlek kapjad össze magad, meg én másokkal ellentétben nem élvezem ha valaki megalázza magát. Nem tartom elégtételnek, Neked is szurkolok, hogy felülemelkedj ezen a hangod. nincsen után spész lövés, meg bekakilósdni meg adtam volna egérútat meg cseréptörés. Azért ennél biztos vagyok jobbat is tudsz. Ezt cinizmus náélkül , őszintén mondom. Hajrá Bell

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.02.01. 23:51:39

@Kasperl:

no, ez most speciel iszonyatosan demagóg bullshit áradat lett tele tökéletesen felesleges csúsztatásokkal és tévképzetekkel. a lenézett bőcsészeknek pl. cca. 95 százalékának van munkája, s köszöni szépen remekül megvan.

és nyilván nem a te hibád, ha esetleg valóban csak kuruzsló közgazdászokkal és marketingesekkel futottál össze, de ez így iszonyatosan csőbuta általánosítás, és legfeljebb annyi derül ki, hogy fingod sincs a szakmájukról,

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.02.02. 00:00:03

@Kasperl:

ja, igen

"tegnap te voltál a legjobb asztalos, akinek a 30 év alatt összeszedett szaktudását most kiváltja egy gép és akkor menj el 50 évesen egyetemre és legyél java fejlesztő az egy baromi nagy ökörség"

szóval: ez egy oltári nagy faszság, idáig csont igaz, csak éppen senki nem mond ilyet.

az élethosszig tartó tanulás pedig akár akarod, akár nem, létezik. a példádban szereplő asztalos soha a büdös életben nem lehetett "a legjobb asztalos", ha nem tanult élethosszig.

Kasperl 2015.02.02. 00:08:01

@mavo: ne haragudj, De ezzel a hangnemmel nem szeretnék vitát folytatni. Elfogadom, hogy máshogy látod de ezek a "demagóg bullshit", "felesleges csúsztatás" "tévképzetek" "csőbuta általánosítás" "fingod sincs" kifejezésekkel gondolom te sem gondoltad, hogy érdemben foglalkozom azzal amit írsz. Eszméletlen milyen stílus uralkodik itt. Nem is tartalmilag lenne bajom (nincs semmi tartalma csak egy ilyen Bellés Sebastian féle álmacsó faszagyerekeskedés) de a stílus az annyira szomorú. Bocs, de tényleg ez nem olyan hangnem , amiben bármit meg lehet beszélni. Az hogy van valakinek állása meg mennyire hasznos a szakmája társadalmilag az két dolog (amúgy pl bölcsészeknek pont rengeteg olyan ágazata van , amit tök hasznosnak tartok csak ez az életigtartótanulás szlogen vicces mint nagy szuper recept tömegek számára:)), Közgazdaságtant , marketinget én nem tartom valós tudománynak. Te gondolhatod máshogy. Akár még vitázhattunk is volna róla miért vagy más állásponton (esetleg még meg is győzhettél volna). Nem ez lett volna a gond. De ez a ordenáréskodás ez annyira szomorú. Remélem változol majd ebben. Minden jót (kérlek "beszélgess" a saját kommunikációs és "jó modor" szintednek megfelelő Bellel ha veszekedni meg odamondogatni akarsz valakinek (ne jó nekem szólj be még egyszer valami "frankót", nem akarom elvenni egy utolsó szó mániástól az őt éltető "győzelmi mámort" hogy írt valami annyira "frappánsat", hogy arra mattott kaptam én mint a csőlátású demagóg xyz (xyz re írhatsz te valami főnevet, hogy még itt is ki tudjad fejezni mennyire szellemes vagy-látod ennyire figyelek rád) és ünnepeld meg magad mind az igazság bajnokát)
Tényleg nincs haag és cinizmus nélkül minden jót, de nem akarok ilyen hangnemet beengedni az életembe, Ehhez képest Bell vicces szétesettsége is egy fajta stílus)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.02.02. 01:03:36

@Kasperl:

"Közgazdaságtant , marketinget én nem tartom valós tudománynak."

A közgazdaságtan még lehet hasznos tudomány, de a marketing semmiképp: lényegében arról szól, melyik cég tudja a legjobban átverni a fogyasztót, melyik cég képes legjobban keresletet teremteni olyan termékekre, amelyekre igazából senkinek nincs szüksége.

Tudom, természetesen a marketingeseknek erről más a véleményük, és rendkívül hasznos, értékteremtő tudománynak tartják a tevékenységüket.

Kasperl 2015.02.02. 01:31:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: én még csak azt sem nagyon hiszem el marketingről, hogy valóban akkora hatása van az eladásokra mint az ebben érdekeltek (természetesen) ezt állítják. Közgazdaságnak lehetne értelme, ha nem tartanánk igazi tudománynak, csak ilyen kiegészítő elemzésnek maximum. Az a baj vele, mint pl. sok értelemben a HR(na még egy dolog, hogy a régi személyzetisből hogy csináljunk 5 éve képzést mindenféle 2 évente változó új tutibiztos és kb ennyire tartós tételekkel) eseknél. Ott is lenne haszna hogy megnézik, hogy valaki ért-e munkához de amikor belemagyaráznak minden személyiséganalízises, rajzolj egy hegyet és megmondom jó vezető vagy-e dolgot, és azt elterjesztve halál komolyan veszik, akkor nagyobb kárt okoz mint amennyi hasznot hoz. Mondjuk azt hogy kb a tenyérjóslásnál meg a horoszkópnál tán kicsit komolyabban vehetőek de a meteorológia megbízhatóságát és komolyságát nem érik el. Egzakt tudományágakkal meg véletlenül sem raknám egy polcra. Persze elfogadom ha valaki másképp gondolja és odavan ezekért. Attól lehet még valaki rendes ember mert hisz ebben a HR meg közgáz kuruzslásban. nekem is vannak teljesen rendes ismerőseim, akik komolyan hisznek abban, hogy ők azért ilyenek meg olyanok, mert ebben meg abban a csillagjegyben születtek. Ettől még nem rossz emberek.

annamanna 2015.02.02. 04:41:38

@mavo: "nem csak a "30 bibsi" állapította meg (amúgy fincsi, ahogy 9 ország 13 egyetemének 30 kutatóját így en bloc lezsidózod"

Ezen is hadd mosolyogjak. Mi az, hogy "lezsidózod"? Téged sért, ha zsidónak nevezem őket? A zsidó szó talán valami gyalázkodás, káromkodás, netán blaszfémia, nem illik bele a PC beszédmódba?
(Hogy egy példát hozzak rá - romának csak az oláhcigányok nevezik magukat, akiket a többi cigány népcsoport kifejezetten megvet. A többiek nem nevezik magukat romának, hanem cigánynak, vagy argyelánnak, ticsánnak stb; a PC tehát minden egyes csoportra rákényszeríti pont azt az elnevezést, ami számukra sértő, mert az oláhcigányok utálatosak a többiek számára).
De gondolom, a zsidó szó kapcsán nehéz ilyen kifogást felhozni, tehát ezzel most mosolyt csaltál az arcomra.

"az askenázik a többi bibsivel genetikailag rokonságban vannak"

Nézd, én megértelek. Csakhogy a dolog úgy áll, hogy amit írsz, az nem ellenérv arra, amiről én írtam, én ugyanis nem a jelenlegi "bibsi" (ha neked ez jobban tetszik, akkor legyen így) csoportok genetikáját említettem, hanem az eredeti 12 törzs és a jelenlegi, tehát 2000 évvel későbbi, magát zsidónak nevező népesség genetikája közti különbséget.
Tehát még egyszer, ismétlésként: a Biblia beszámol arról, hogy a LEGELEJÉTŐL kezdve folyamatos volt a "vérhígulás", azaz a bevándorlás, a betérés, ennek voltak nagy hullámai is, például a babiloni-perzsa fogság alatt, amiről Eszter könyve is beszámol.
Azonban, amíg az ószövetség úgy állt a dologhoz, hogy "szeressétek a jövevényeket", addig az újszövetség kifejezetten ellenzi a farizeusok nagyarányú térítő tevékenységét. Jézus szavai után most pár igét idéznék az Ap.cselből:
"Lőn pedig Ikóniumban, hogy ők együtt menének be a zsidók zsinagógájába, és prédikálának, úgyannyira, hogy mind zsidóknak, mind görögöknek nagy sokasága lőn hívővé."
"Vetekedék pedig minden szombaton a zsinagógában, és igyekezék mind zsidókat, mind görögöket meggyőzni."
"Azokban a napokban pedig, mikor a tanítványok szaporodának, támada a görög zsidók közt panaszolkodás a héberek ellen, hogy az ő közülük való özvegyasszonyok mellőztetnek a mindennapi szolgálatban."
"És nagy bátorsággal tanítván az Úr Jézusnak nevében, beszél, sőt vetekedik vala a görög zsidókkal; azok pedig igyekeznek vala őt megölni."
"És ímé vala ott egy Timótheus nevű tanítvány, egy hívő zsidó asszonynak, de görög atyának fia"
Ezek az igék is arra utalnak, hogy az újszövetségi időkben is intenzíven folytatódott a nagyarányú térítő tevékenység, és mellette a házasodás volt a másik út, ami az eredeti törzsi karaktert elmosta.
Azóta eltelt kétezer év, amit súlyosbított a rómaiak általi kipenderítés. Azóta tökéletesen virtualizálódott a "zsidó" fogalom, és jelenleg az égvilágon nem jelent semmit, vagy azt jelenti, amit épp akarok.
Ilyen erővel én vízigót vagyok vagy kelta, szarmata, jazig, avar.

A dolog úgy áll, kedves mavo, hogy téged alaposan felültettek egy semmibe tartó vonatra. Nyilván elhitették veled, hogy kiváltságos vagy a genetikai származásod miatt; csakhogy ez a genetikai származás nem létezik. A zsidó indentitás jelenleg afféle legális felmentést biztosít a Jézus Krisztusnak való alárendelődés alól.
De nem, nem biztosít legális felmentést.
Azok, akik óriási tömeget szipkáztak be a zsidó vallásba (ami szintén megér egy misét, ugyanis szinte semmi köze sincs az ószövetséghez), szerintem abból a megfontolásból tették, mint az alkoholista, aki minden áron asztaltársaságot keres, mert "ökör iszik magába". Ha sikerül bebizonyítani, hogy Magyarországon egymillió ember alkoholista, akkor az alkoholizmus nem is akkora bűn, hiszen minden tizedik ember piás.
Ennek megfelelően a zsidók számát is elképesztő módon feltupírozzák, boldog-boldogtalanra kiterjesztik. A legvelősebb megfogalmazást Bartus Lászlónál olvastam, aki kijelentette, hogy aki liberális, az zsidó. És kész. És ezt nem viccből írta.
Ez olyan, mint a római polgárjog - egy idő után igyekeztek mindenkit belevonni, mindenkire kiterjeszteni; de mire a polgárjog majdnem mindenki számára elérhetővé vált, addigra kiderült, hogy a polgárjog nem annyira előnyökkel jár, mint kötelezettségekkel.

Ami pedig a konkrét genetikát illeti - ez pl. egy kiköpött arabs párnak néz ki: www.newyorksocialdiary.com/legacy/i/partypictures/10_25_10/CB_10_AUTUMN-052_2000.jpg
Még a négert is előbb nézném közel-keletinek, mint a zsidót: rollingout.com/wp-content/uploads/2011/06/anthonylarryrsz.jpg
Nem is szólva a mi kis szivárványharcosunkról, Steiner Kristófról, aki nyilvánvalóan az ősi genetikai gyökerei miatt költözött Tel-Avivba.
Ezt tényleg hagyjuk, mert a blog nem kabaréműsor, de nevetés nélkül nehéz róla beszélni.

"a hülye rabik meg azt hitték, hogy jafet unokái, germánok voltak mert persze sezrencsétlenek ők is minden szart a bibliával próbáltak magyarázni."

Őőőőő.... most mit is akarsz írni?
Hogy a germánok szemiták?
Vagy a germánok jáfetiták?
És a zsidók is jáfetiták?

annamanna 2015.02.02. 05:19:12

@mavo: Nyugodt lehetsz benne, hogy a "hülye rabbik" egészen pontosan tudták, ki volt Askenáz, hol volt Askenáz országa (Jeremiás 51:27) és ezt nem keverték össze Germániával, mert egészen pontosan be van lőve:
"Tűzzétek ki a zászlót az országban, fújjátok meg a trombitát a nemzetek között, avassátok fel ellene a nemzeteket, gyűjtsétek össze ellene az Ararátnak, Menninek és Askenáznak országait, válaszszatok ő ellene hadvezért, hozzátok ki a lovakat mint rettenetes sáskasereget."
Germániában nem keresik a "hülye rabbik" az Ararátot, és Menni országát sem (ami Arménia régi neve).
És azt is pontosan látták a "hülye rabbik", hogy Askenáz Jáfet unokája, semmi köze sincs Sém leszármazási vonalához.
Akármilyen ostobának is szeretnéd látni őket, ennyire nem voltak hülyék.
A megfejtés az, amit már írtam: az ószövetség megengedte idegenek csatlakozását, akik bizonyos idő elteltével teljes jogú tagjaivá váltak Izraelnek. (Az egészen konkrét, idevonatkozó törvényt nagyon nincs kedvem kikeresni). Mindenesetre, az ószövetségi törvényre hivatkozva úgy gondolták, teljesen nyugodtan téríthetik meg az askenáziakat is zsidónak, csakhogy a nép ki ne pusztuljon.
Ezzel nem is lenne baj, ha közben nem jött volna el Jézus, és nem kötött volna új szövetséget, és ezzel a régi fel nem borult volna.
Jézus megprófétálta Jeruzsálem bukását, és ezzel a templom elvesztét. A rómaiak tényleg le is rombolták. Jelen pillanatban nincs semmiféle kijelölt hely, tehát nincs szentély és Szentek Szentje, ami előtt az áldozatot be lehetne mutatni.
A vallás központi aktusa az áldozat, gondolj a Káin-Ábel sztorira. És már ebből teljesen nyilvánvaló, hogy Isten saját maga jelölte ki legális, elfogadható áldozatként Jézus Krisztust, csak az Ő vére elfogadható, semmi más nem az, nem is lehetséges bemutatni, mert nincs hol.
Tehát bárki, aki ún. "zsidó vallásba" született, cirka ötperces elmélkedés után rájöhet, hogy itt valami nagyon nem stimmel, és mivel keresztény országokban élnek, illetve akárhol is élnek, de ismert előttük Jézus története, ezért aztán nem volna nehéz belátniuk, hogy mi az Isten akarata.
Feltéve, ha bárki is azért lenne "zsidó vallású", mert tényleg meg akarja ismerni és cselekedni az Isten akaratát. Ha ez sehogy sem esik le, akkor igen nehéz feltételezni a jó szándékot.
A Biblia maga sem tételezi fel, ezért ír nagyon súlyosan a Jelenések könyve a hazug zsidókról.

"röviden és tömören összefoglalva: te a bibliából önkényesen kiragadott részleteke "alapozva" alternatív történelmet gyártasz, és természetesen azt sem tudod, kikről vartyogsz eszetlen ostobaságokat."

Amiket leírtam, azok nem "önkényesen kiragadott részletek", ez egy nagyon jól követhető történet a szöveg elejétől a végéig.
Ha elolvastad volna, akkor tudnád, hogy amit írtam, egyáltalán nem mond ellent a Biblia egészének.

A kereszténység és a zsidók viszonya akkor változott meg radikálisan, amikor II. János Pál lett a pápa, és kijelentette, hogy a zsidók a "keresztények idősebb testvérei". Hogy ő bontotta ezt ki, vagy mások fejlesztették tovább annyira, hogy el kell fogadni őket úgy, ahogy vannak, nekik nem szükséges megtérniük, mert az, hogy ők zsidók, már elégséges üdvfeltétel, és Izrael országának 1948-as létrejötte is Isten üdvtervének része a számukra. Csakhogy ez az egészen friss, ám annál masszívabban elterjedt tanítás bősz eretnekség, ami nagyon meredeken tagadja a Biblia tanításait, és Istent kvázi a Sátán pozíciójába helyezi.

Nagyon sajnálok mindenkit, akit csapdába ejt ez a hamis tanítás, mert nem könnyű rájönni, miért hazug. Sokkal könnyebb elfogadni, abból nem lehet baj. Ezt az eretnekséget a tömegnyomás tartja életben, és mindenki szemet huny a hazugság felett.
Sajnos ezzel a kereszténység aláírja azt a vádat, hogy Isten olyan megveszekedett őrült és gonosz, mint ahogyan az Izrael napi történéseiből látszik. Hogy ott az Ő választott népe tombol, és épp üdvtörténeti jelentőségű dolgot művelnek.
Ha egy keresztény inkább Isten jóságához ragaszkodik, mintsem az egyházhoz, akkor rájöhet, hogy a hivatalos tanítással becsapják.
Úgy, ahogyan egy "zsidó"-nak született is rájöhet a turpisságra, ha tényleg keresi Istent, és inkább hozzá ragaszkodik, mintsem egy emberi közösséghez.
A baj az, hogy szinte mindenki inkább emberekhez kötődik, mintsem Istenhez. És ilyen szempontból mindegy, hogy milyen vallás tagja.

annamanna 2015.02.02. 06:10:01

@Kasperl: Ezzel kapcsolatban van egy elméletem. A pénzgazdálkodás oka az állam, hiszen állam nélkül egyszerűen nincs pénz, mivel állam nélkül senkinek sem volna hatalma pénzzel mért értéket adni bárminek is.
Az állam kialakulása pedig nem volt természetes folyamat. A mai tudásunk szerint az első államalakulatok Mezopotámiában jöttek létre, ahol ún. öntözéses gazdálkodás folyt a két folyó völgyében. Ez így nagyon jól hangzik, de ha bárki belegondol, hogy ez pontosan mit is jelentett kőkorszaki körülmények között (öntözőcsatornák kiásása, a búzaföldek folyamatos vödörrel való öntözése, mivel eső nincs, az éghajlat sivatagi, csak a folyó vize használható) - szóval ez a kőkorszakban, bármiféle gép nélkül olyan munka, ami rosszabb a halálnál. Az egy dolog, hogy ezt csak összefogással és jó munkaszervezéssel lehetett megcsinálni. Nagyon sok törzsben voltak közösen szervezett munkák, pl. vadászatok, vagy akár egy 19-20. sz-i faluközösségben is voltak közösen szervezett munkák (pl. házépítés), amiből mégsem következett az, hogy egy törzs vagy egy faluközösség állammá alakult volna. A közös munkavégzés tehát szükséges feltétele az állam kialakulásának, de nem elégséges magyarázat rá.
Az már érdekesebb, hogy mi az a munka, amit még érdemes elvégezni, mi az az erőfeszítés, amit még megéri belefektetni egy projektbe, és mi az, ami már nem éri meg.
A kőkorszakban viszonylag ritkán lakott volt a föld, és az emberek lazán kihagyhatták a terméketlen területeket, kereshettek olyan élőhelyet maguknak, ahol biztonságosabban életben maradnak. Miért maradtak mégis emberek az iraki sivatagban, és ott miért akartak olyan búzamezőket csinálni, mintha Ukrajnában éltek volna?
Akármi is volt az okuk erre, alapvetően szerintem őrültséget csináltak. Túlmentek a józan ész határain, mint az a fiú, aki tíz kiló rizzsel nekivágott az alaszkai vadonnak, és ott éhenhalt. Vagy Erőss Zsolt és Kiss Péter, akik nem bírtak megállni és visszafordulni, amikor még megtehették volna. Vagy az agárdi házaspár, akik fénnyel akarták etetni a kisbabájukat. Vagy Forrest Gump kapitánya, aki elment a vietnami háborúba, és aztán az Istent vádolta, hogy az milyen szemét, mert neki levágták a lábát.
Tehát véleményem szerint ez egész egyszerűen hülyeség volt. Semmi racionális okuk nem volt rá. Abba is maradt egy idő után, miután végképp tarthatatlanná vált, és jelen pillanatban csak sivatagi pásztorkodás folyik, nagyon alacsony szintű gazdálkodás, mert az éghajlat ezt teszi lehetővé, ez az, ami még józanul vállalható.
Azt mondják, azért hagyták abba, mert megváltozott az éghajlat. Csakhogy Kínában érdekes módon nem változott meg az éghajlat, ott több ezer évvel ezelőtt is árasztásos rizstermelést folytattak, meg most is. Az ottani éghajlatnak ez évezredek óta megfelel. És az is igaz, hogy ott is nagyon korán létrejött állam, de én most csak a mezopotámiai viszonyoknál maradnék, mert úgy egyszerűbb.
Tehát, ha csak Mezopotámiára szűkítem le a kérdést, akkor azt kell mondanom, hogy a közös munka megszervezésén túl az állam létrejöttének oka az, hogy a normálist meghaladó, a józan észen túli erőfeszítést igénylő munkákat végeztek emberek, tehát túlfeszítették a húrt.
Az állam ugyanis abban különbözik egy közös törzsi munkavégzéstől, hogy az államban erőszakkal kényszerítik az emberekre a munkát, ami egy törzsben elképzelhetetlen. Tehát az állam erőszakot alkalmaz az alattvalóin.

Azt gondolom, hogy az állami erőszaknak az egyik megnyilvánulása a pénzgazdálkodás. Ez olyan vonzerő, aminek az emberek szívesen alávetik magukat, és észre sem veszik, hogy miatta elveszítik a józan eszüket, felhagynak az önuralommal, elfelejtik, hogy valójában mire volna szükségük, és meddig mehetnek el, hol van az a határ, amit nem ildomos túllépni.

Egy törzsben is mindenki dolgozik, és elvégzi mindazt, amire szükség van az életben maradáshoz. Ez lehet könnyű, és lehet nehéz, megerőltető tevékenység is, pl. az eszkimóknál. A lényeges különbség az, hogy a törzsben élő emberek saját maguk is pontosan tisztában vannak azzal, hogy a munkájuknak van értelme, tehát nem egy munkán kívüli jutalomért futnak, hanem a jutalmuk maga a munka, vagyis az, amit létrehoznak vele. Ezért sokkal könnyebben élik át a megelégedést, a munkájuk erősíti a személyiségüket.
Az állam által elnyomott alattvaló, aki pénzért dolgozik, szinte mindig elveszíti a munkája és a jutalom közti egyszerű összefüggést. Eleve nem is ő maga dönti el, hogy mit csináljon, ő csupán "eladja a munkaerejét". Fogalma sincs, hogy hol a határ, ameddig józan ésszel elmehet, hiszen a határokat mások szabják meg neki, ahogyan azt is, hogy bizonyos tevékenységek mennyire értékesek vagy mennyire értéktelenek.
Például egy családanya munkája semmit sem ér, hiszen nem kap érte fizetést; de ha a körmeit reszelgeti egy pult mögött, máris komoly ember. A z általad felsorolt példák is tökéletesek ebből a szempontból - egy munka valós értéke és az érte kapott pénz között semmilyen összefüggés sincs.

I_Isti 2015.02.02. 09:23:02

@annamanna: "A kereszténység és a zsidók viszonya akkor változott meg radikálisan, amikor II. János Pál lett a pápa, és kijelentette, hogy a zsidók a "keresztények idősebb testvérei". "

Amikor II. János Pál ezt mondta, akkor már az evangéliumi, teljes evangéliumi, pünkösdi közösségek jelentősebb tanítói, és kevésbé jelentős tanítói is úgy tekintették, hogy Isten üdvtervének részeként jött létre a zsidó állam, és a cionizmus megalakulása óta vannak keresztények, keresztény vezetők, bibliakutatók, stb. akik a zsidó állam létrejöttét pontosan Isten tervének részeként látják.

Egyébként már 1948 előtt voltak olyan bibliaértelmezések, amelyek előre megmondták, hogy zsidó állam fog létrejönni, sőt tökéletesen egyértelmű, hogy _világi_ zsidó állam fog létrejönni, és tömeges megtérésre csak a Messiás vissza [el] jövetelekor fog sor kerülni, akkor viszont az EGÉSZ Izrael - mint nemzet is - meg fog térni. Mondjuk úgy könnyű lesz, hogy ott fog állni a szanhedrin előtt Jézus, és megkérdezik tőle: "Micsoda ütések ezek a kezeiden?" akkor azt fogja mondani: "amiket az én barátaim házában ütöttek rajtam."

És akkor a Messiás meg fogja alapítani a földi birodalmát, amelyben minden eddigi birodalommal ellentétben igazság és jogosság fog uralkodni.

A nemzetek (beleértve a magyarokat is) gazdasági életének a színvonala attól fog függni, hogy milyen kapcsolatban lesznek a Jeruzsálemben testben jelen levő Messiással, és a gazdaságuk terményeit milyen lelkesen fogják a Messiásnak, és népének felvinni Jeruzsálembe.

Az a rendszerváltás, ami a múlt század '90-es éveiben volt Magyarországon nagyjából piskóta ahhoz képest, ami a(z e)világ előtt áll.

Már aki túléli. (Megjegyzem: olyan sokan azér' nem élik túl.)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.02. 11:57:34

@Bell & Sebastian:
"Ki vagyok én, hogy kétségbe vonjam az isteni törvényt? "

Az idézetben szereplő törvény maga az általad állandóan kétségbe vont Tóra.

Ebből is tanulhatnál valamit, ha a gyűlölet nem tenne vakká.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.02. 12:06:23

Az askanáz kontra kazár genetikai vitához:
A legkisebb askanáz közösségekben is vannak kohénok, lévik. Kik apai ágon Áronig vagy a szentélyben kisegítő szerepet betöltő levitákig vissza tudják vezetni származásukat. A polgári nevükben is megőrizték mindezt, akinek a vezetékneve Kohn, Katz, Lőwy...., ők mindannyian ebbe a kategóriába tartoznak.

Kasperl 2015.02.02. 13:12:48

@Disznóvári: remélem ezt nem rád érted:)
de ha bell reakcióira, akkor köszi. Nem is tudtam, hogy vannak ilyen dolgok.

Bell & Sebastian 2015.02.02. 13:24:29

Származási vitákban a halachikus felfogás a mérvadó, azaz, anyai ágon öröklődik, nem zsidó anya esetén be kell térni, 12 éves korig. Fél zsidó nincs, csak egész vagy nem-zsidó, kitérni nem lehet.

Reformágak ettől eltérnek.

Mint mondtam, korunkban azt tekintik maguk a zsidók hivatalosan zsidónak, aki a Törvény szerint az (származás / betérés szabályos, kitérés nincs), betartják a Törvényt és cionisták.

A nemzetiség valláshoz kötött.

Minimum követelmény: minimum egy nagyszülő. Az elismert zsidó házasság csak két elismerten zsidó (ffi. + nő) lehetséges.

Aki ezzel tisztában van, az érdekes dolgokra következtethet identitás-ügyekben.

Bell & Sebastian 2015.02.02. 13:29:35

Magyarán, ha a kazárok közt nincsen virtigli zsidó, a második generációban ez már lehetséges.
Ha van (genetikai alapú), az legfeljebb a keveredésre bizonyíték, ami nem meglepő, mert "igazi" rabbit szoktak küldeni az ilyen közösségbe, például a papi rendből.

Bell & Sebastian 2015.02.02. 14:17:47

Mielőtt valaki megkérdezi, a német zsidótörvények, amiket az állami állások betöltésénél alkalmaztak, sokkal enyhébbek voltak a Tóra törvényeinél, ugyanis három csoportot különböztettek meg; voltak benne fél-zsidók és negyed-zsidók (ezek a keverékek) és csak a tiszta vérűeknek tiltották meg a legmagasabb pozíciókat, nem vallási, hanem származási alapon.
(Az elején még elismerték a kitérést vagy betérést más hitekbe, ami felmentéssel járhatott, egyéni elbírálás alapján.)

Ezért teljesen legálisan szolgálhattak zsidók akár az államapparátusban, vagy az SS - ben, akár még az önkéntes, népi SS -ben is. (meg is tették)

Az egy más kérdés, hogy utólag hogyan számoltak el? Ha egyáltalán maradt rá idejük.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.02. 14:27:45

@Bell & Sebastian: Már megint a zsidó identitással foglalkozol a sajátod helyett. Nem csoda, hogy hülyeségeket beszélsz.

Bell & Sebastian 2015.02.02. 14:38:15

@biboldó: Ütős érvekben mindig is bővelkedtél, zsidóban nincsen ilyen ostoba. Nyolcados már nem számít annak.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.02. 14:47:18

@Bell & Sebastian: Terelsz, mert beégtél. A múltkor még lövésed sem volt a cionizmusról, most ismét arról hablatyolsz. Mindamellett, hogy ezekről szó sem volt és semmilyen köze nincs a kazár elmélethez. Ismétlem, a saját identitásodat kéne rendbe tenned, mert a gyűlöletre épített önmeghatározás önpusztító. A kutyát sem érdekelné, ha nem mások örökös pocskondiázásával próbálnál fasza gyereknek látszani.

Bell & Sebastian 2015.02.02. 15:02:32

@biboldó: Mentőkérdés:

Melyik törvény a megengedőbb?

A., Tóra a gójok (nem-zsidók) meghatározásával
B., Az európai zsidótörvények a zsidók definiálásával

Helyes válasz esetén megtarthatod a gyapjú overallod márciusig.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.02. 15:05:45

@Bell & Sebastian: Hülye kérdésre nincs válasz. Előbb tanulj meg kérdezni. Pl nézz utána a "gój" szó tórai jelentésének, akkor nem fogod magad égetni butyuta okoskodásokkal.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.02. 15:20:56

@Bell & Sebastian: A butaságot nem leplezi az ítélkezés. Nos, mit jelent eredetiben a "gój"?

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.02.02. 16:10:12

@Kasperl: Természetesen válaszom a te általam is idézett kérdésedre vonatkozott.
Ha meg akarod érteni B&S viselkedését, nem árt megismerkedned néhány pszichiátriában használatos terminussal.
www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/paranoia/143

Egyébként valóban senkit nem érdekelné ennek a szerencsétlen betegnek a monológja, ha nem zsidózna (ami egyeseknek úgy kell, mint egy falat kenyér, és jól esik nekik, még akkor is, ha egy elmebetegtől olvashatják), illetve ha, ahogy biboldó is említette, nem másokat pocskondiázna folyamatosan (amit értelmes ember nem hagy szó nélkül, főleg, ha a pocskondiázás a becsületsértés határát súrolja).

Bell & Sebastian 2015.02.02. 17:25:31

@Disznóvári: Megbocsáss, most éppen kinek nem válaszolok, Alfinak, neked vagy Bibsi alteregódnak, esetleg mindnek egyszerre?

annamanna 2015.02.02. 17:53:57

@I_Isti: Teljesen mindegy, hogy különböző emberek mit vélnek. Az számít, mit mond a Biblia.
Meg lehet téveszteni embereket haszonszerzés vágyával, és elég árulkodó, hogy nem bírtad kihagyni ezt a félmondatot: " és a gazdaságuk terményeit milyen lelkesen fogják a Messiásnak, és népének felvinni Jeruzsálembe."
"És bementem a prófétaasszonyhoz, a ki fogant, és szült fiat; és mondá az Úr nékem: Nevezd nevét: siess zsákmányra és gyorsan prédára." "De a te szemeid és szíved csak a te nyereségedre vágynak, és az ártatlan vérére, és ragadozásra és erőszak elkövetésére." "Előljárói ő közepette mint a ragadományt ragadozó farkasok" "És mondjad: Így szól az Úr Isten: Jaj azoknak, a kik kötéseket varrogatnak minden kézcsuklóra, és takarókat készítenek akármilyen termetűek fejére, hogy lelkeket vadászszanak! Némely lelkeket elvadásztok népemtől, másokat elevenen megtartotok a magatok hasznára." "És fahajat és illatszereket, és kenetet és tömjént, és bort és olajat, és zsemlyelisztet és gabonát, és barmokat és juhokat, és lovakat és kocsikat, és rabokat és emberek lelkeit."

annamanna 2015.02.02. 18:58:47

@mavo: Még ezzel kapcsolatban valami. Egy időben gyakran láttam egy idős koldust. Mindig ugyanott üldögélt, és nagyon kedves volt, minden adományt hangosan megköszönt és Isten áldását kívánta, később kiderült, hogy emiatt kedvelték is az utcabeli nők, az egyikük elintézte neki az öregotthont meg a térdműtétet. Addig cigányoknál lakott, akiknek le kellett adnia a koldulásból összegyűjtött pénzt. Bányász volt korábban, csak hát a bányákat bezárták, és munkanélküli lett, nyilván ivott is, mint minden rendes bányász. Meg talán elvált, így került utcára.
A lényeg, ami miatt eszembe jutott, hogy nem lett belőle megélhetési bűnöző. Foghatta volna a munkanélküliségre a tolvajlást, de nem. Nem lopott, hanem kért, mert jobb nem jutott eszébe.
Ismertem cigányokat, fiatal, erős, egészséges embereket, akik már börtönben vannak. Igazán dolgozhattak volna valamit, de valamiért nem jutott eszükbe.
Bayer Zsolt, akiről ma derült ki, hogy tolvaj elődei voltak, korábban csak annyit mondott, hogy amikor az ötvenes években kitelepítették a családját a Hortobágyra, különös módon nem lettek megélhetési bűnözők.
A lopáshoz nem elég indok az, hogy a másiknak van, nekem meg nincs, mert nem biztos, hogy a tolvaj szegényebb annál, akitől lop. Például a bíró, aki ellopta a Cukri bárányt, nem szorult rá, mégis megtette.
Maffiákat említettél, olasz, zsidó, ír maffiát. Ez ráadásul szervezett bűnözés, semmi köze az éhezéshez.
Ha valakinek nincs munkája, egyáltalán nem kerül olyan helyzetbe, hogy semmi más lehetősége ne legyen, csak a lopás. Egyrészt kérhet is. Másrészt sokan nekiállnak valamit önkéntesen megcsinálni, abban a reményben, hogy azért valamiféle jutalmat kapnak. Erre jó példa azok a gyerekek, akik lemossák a szélvédőt, vagy a hajléktalanok, akik újságot árulnak. Végül is egy csomó szakma abból áll, hogy rámtukmálják magukat, olyanokat tolnak az arcomba, amiből én elvileg egyáltalán nem kérek, de ha már ott van, akkor hátha mégis belemegyek és igényt tartok rá. Ez igaz a szimpla virágárulástól kezdve a zokniárus cigányasszonyokon és porszívóügynökökön át a legmenőbb dizájnos médiamarketingig.
Tehát valamibe belefoghatok akkor is, ha senki sem tart rám igényt. Nyilván kockázatos, de a tolvajlás is kockázatos, pláne a maffiatevékenység kockázatos.
A "nem adnak munkát, muszáj lopni" sajnos nem elég jó szöveg www.youtube.com/watch?v=BkyImaWQYYM
Például 2011-ben zavargások törtek ki Londonban. A zavargók célja egyértelműen a fosztogatás volt. Pár idézet indexes cikkekből:
"az adófizető emberek, köztük én is, nem feltétlen szimpatizálnak azokkal, akik hozzászoktak, hogy nem keresnek munkát"
"A helyi bolttulajdonosok baseballütőkkel és késekkel felszerelkezve mindenre elszántak - és ezt kell tenni a többi környéken is."
"Itt a zavargók már szervezettek voltak, céljuk pedig egyértelműen a fosztogatás volt - cipőboltokat, a Vodafone szaküzletét és egy ékszerboltot is kiraboltak."
index.hu/kulfold/2011/08/09/tinedzserek_rohangalnak_teglaval_baseballutovel_a_kezukben/
Ennek az oka nem az éhség volt, enni tudtak. Inkább valamiféle tanult tehetetlenség.

Valahogy szóba került a szeszcsempészet is. A 19. sz-ban Magyarországon a kocsmárosság és borkereskedelem tipikus zsidó foglalkozásnak számított, pl ezért lakott viszonylag sok zsidó Gyöngyösön. Ami azt illeti, a kocsmárosok a szervezett bűnözéssel is jó kapcsolatban álltak, tehát a betyárokkal, akiknek nyilván az orgazdáik voltak.
Ezt nem vádként mondom, állítólag a mi családunkban is volt a 19. sz-ban kocsmáros, és az is jó haverja volt a betyároknak. Ráadásul még csak nem is magyar neve volt, de már elfelejtették, hogy hívták.
Az effélének semmi köze sincs a "megélhetési bűnözéshez" és az éhezéshez.

Arról nem is beszélve, hogy abban az időben, amikor az USA-ban virágzottak a maffiák, innen Magyarországról milliók áramlottak oda DOLGOZNI. Azért mégiscsak különös, hogy nekik jutott munkahely, de azoknak az olaszoknak, zsidóknak, íreknek, akik ott születtek, nem jutott.
Például egészen megdöbbentő Recsk falu példája, ahonnan 800 (!!!) ember ment Chicago környékére dolgozni, főleg bányákba. Ez alig hihető, pedig komoly helytörténeti sorozatban olvastam, aminek Kosáry Domokos volt a főszerkesztője.
Hogy létezik, hogy ez mind kapott munkát, de az olaszok, zsidók, írek nem?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.02. 19:11:10

@Bell & Sebastian: Mániákusan emlegetsz, rendben. Nem valószínű, hogy okulni fogsz - képtelen vagy rá -, de talán más is elolvassa. Tehát a "goj" szó jelentése nép. Tulajdonképpen zsidók összessége is egy goj. Többesszámban gojim. Imáink egyikében: "hálásak vagyunk, amiért minket választottál a népek (gojim) közül a Tóra adására, a parancsolatok betartására" Klinikai tüneteket igazolva megpróbálsz egy többszörösen félrefordított csúsztatással igazolni, hogy a gyűlöleted csupán valamiféle viszonzás. Ne reménykedj, te magad vagy a gyűlölet mintapéldánya. Egyetlen önigazolásod az lehet, hogy van itt egy nálad is nagyobb idióta, ki Bibliára hivatkozva kopiz ide kilométeres baromságokat. Bár sajátos logikád szerint minden bizonnyal a másodnicked, úgyhogy ez sem jött be.

Bell & Sebastian 2015.02.02. 19:32:04

@biboldó: Te tényleg ennyire hülye vagy Alfi, vagy csak a többi hülyének produkálod itt magad?

Annyira nívótlan, hogy már rá sem harapok.

Szentírásban az izraelitákon _kívüli_ népek gyűjtőneve, azaz: nem-zsidó.

lexikon.katolikus.hu/N/nemzet.html

Te honnan dolgozol? Charlie Hebdo?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.02. 19:40:47

@Bell & Sebastian: Nézz meg egy sima szótárt, ne valami sima csárlis bulvárból dolgozz, ami eleve ellentmondásos. A tiédből idézek:"nemzet (héb. goj, gör. ethnosz, lat. gens, natio): közös eredetű, egy nyelvet beszélő emberek tartós közössége, akik történelmük, →hazájuk és hagyományuk alapján egységes egészet alkotnak, és elhatárolódnak a többi ~ektől. Szellemi hasonlóságuk megmutatkozik erkölcseikben és szokásaikban is (→viselet, →zene, →tánc). - "
Igaz, azzal folytatódik, hogy a "szentírás szerint". Hogy a szentírás milyen értelmezése szerint, azt vitasd meg a rabbiddal. A Tóra "szerint" NÉP. És az az eredeti.

Bell & Sebastian 2015.02.02. 19:51:38

Ja, csárli megmond. Milyen ál-zsidó mán az, aki nem tud rendesen hóhmecolni? Egy buta gój.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.02. 19:59:46

@Bell & Sebastian: Ne görcsölj, csárlid a szádba adta a goj szó jelentését és a szentírás szerintit is. Az se zavarjon, hogy Tóra szerinti jelentés használatos a Tóra szellemében élő goj=nép imáiban. Azt már meg se merem kérdezni, hogy csárlid szerint mijaza szentírás.

Bell & Sebastian 2015.02.02. 20:26:27

Ennek a szájalásnak csak annyi az értelme Alfi, hogy egyre távolabb kerüljünk nagyon fontos hozzászólásoktól, amiknek csak egy kicsi része az enyém, sajnos. Hogy ez önkéntes alapon megy, vagy hivatásos vagy, azt is megtippeltem már, legalább százszor. Tökmindegy mit írsz, csak szemét.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.02. 20:36:55

@Bell & Sebastian: Már az is eredmény Ammácska, hogy kezded a helyeden értékelni magadat. Egyéb rangsorral, minősítésgetésekkel ne foglalkozz, magas neked.

Bell & Sebastian 2015.02.02. 21:05:00

A kíberhadviselés fontos dolog, vitán felül. Akié a lelke, azé a teste.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.02. 21:12:05

A kíberhadviselés van akinek szórakozás és van, kinek a gyűlöletének kiokádásának színhelye. A lelkével ki-ki elszámol majd hite szerint. Igazán szarban az lesz, aki gyűlöli hite szerinti elszámoltatójának lényegét. Azaz nem lesz szarban, hanem már van. A skizo önmagára mond ítéletet.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.02. 21:16:26

@biboldó: Ne görcsölj az értelmezéssel, Annabella, a zsidógyűlöleted számold el majd a zsidó Jézuskáddal. Vagy fordulj orvosodhoz, gyógyszerészedhez.

Bell & Sebastian 2015.02.02. 21:25:36

@biboldó: Mondom, hogy nem éred fel ésszel, nekem ez a dolgom. Összerántja a nyájat, mert vonzom, mint a mágnes. A Terv része, kidomborítja a különbséget.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.02. 21:44:44

@Bell & Sebastian: Büszke lehetsz a nyájadra, merthogy csak a gyűlöletben tobzódókat rántod össze, köztük hályoggal borított félszeműként látónak érezheted magad.

Bell & Sebastian 2015.02.02. 22:36:56

@biboldó: Legközelebb hagylak nyerni, hogy helyrebillenjen a mentális egészséged. Hazai pályán kikapni nem dicsőség, tudom. Az önhittség nálatok nem bűn? Talán fel kellene készülni, hátha segít.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.02. 22:55:32

@Bell & Sebastian: Ne röhögtess, a mentális egyensúlyom tökéletesen rendben van a béégetésed, azaz beégetésed nélkül is. Az sem zavarja meg, ha a buksidat angyali jócselekményként próbálod eladni. Skizóddal küzdj a saját hangjaiddal a fejedben vagy számolj el a gyűlölt zsidó egyben imádott Jézuskáddal. A nyájat is nyugodtan ráhagyhatod, az ő bulija.

Bell & Sebastian 2015.02.03. 00:36:26

@biboldó: Ez lenne a gój definíciója? Elég cifra.

huKKK 2015.02.03. 02:30:03

Bell & Sebastian
2015-02-02 15:02:32

A Tórával Jézus bácsinak nem volt semmi baja:
"Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem."
biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=40&c=5&v=17#v15

Magának se fájjon, hogy a Megváltója
"Cion szegletköve" - így ír Róla Péter apostol:
biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=60&c=2&v=6#v4
Higgyen Cion szegletkövében a zsidókeresztény Péter ajánlásával és nem fog megszégyenülni!

annamanna 2015.02.03. 02:33:10

Ez is közép-európai sztori: www.sueddeutsche.de/politik/familiegeschichte-der-kanzlerin-merkel-hat-polnische-wurzeln-1.1623363

Angela Kazmierczak-Kasner-Merkel és Joákim nevű férje: bilder.bild.de/fotos-skaliert/bayreuth_38126220_mbqf-1397922490-35628214/3,w=559,c=0.bild.jpg
A fia Daniel.
Új ezerév újeurópaiaknak marad. www1.pictures.gi.stylebistro.com/Joachim+Sauer+Suits+Men+s+Suit+r9YsgA0Mjqxl.jpg
Nekem végül is mindegy, a lényeg a tisztesség.

Ez a cikk azt a kérdést veti fel, ami nekem is beakadt:
"Különös belegondolni, hogy milyen lehet valahol boldogan dolgozni, aztán hazamenni a férjünkhöz, aki szeret minket ( a406.idata.over-blog.com/3/42/54/27/Ulrich-Merkel.jpg ), és ez így megy nap mint nap, egészen addig, amíg egyszer azt mondjuk, hogy elég volt. Felborítunk mindent, aztán pár év múlva országunk első asszonyává lépünk elő. Ilyenkor mondhatjuk, hogy az élet igazolta Angela Merkel döntését?
Történt ugyanis, hogy egy szép napon Angela összecsomagolt és kilépett a házasságból - 1982-ben váltak el -, de férje nevét meglepő módon a mai napig viseli. A férj persze értetlenül állt a döntés előtt, s bár nem nagyon beszél a miértekről, annyit tudni róla, hogy újraházasodott, jóban van volt feleségével, és örül a sikereinek. A különös házasság után Angela Merkel szinte rögtön megismerte élete párját, Joachim Sauer vegyészprofesszort" www.life.hu/sztarszerzok/takacs-nora/20130409-angela-merkel-az-elso-noi-kancellar.html

Hallottam egy olyan sztorit, hogy egy nő az ötvenes években elég ráérősen élt, nem nagyon lehetett tudni, miből. Volt egy férje, akitől elvált, és 56-ban disszidált egy zsidóval. Pesten nem járt egyetemre, de Zürichben 58 januárjában kézhez kapta a summa cum laude orvosi diplomáját.
Tudok egy pesti kórház főorvosáról, aki 56-ban szintén Svájcba emigrált, 15 éves praxissal a háta mögött - neki minden vizsgát újra le kellett tennie, hogy ott is orvosként dolgozhasson. A mi családunkból egy állatorvos disszidált, neki is újra el kellett végeznie az egyetemet.
De ez a nő tanulás nélkül egy év után summa cum laude diplomát kapott, berendezett magánrendelője volt és haláláig szerepelt az orvosi névjegyzékben.
A férfinak sem volt diplomája, itthon elvégzett pár szemesztert a Marx Károlyon, kint már nem tanult, de közgazdász lett. Svájcban. És ezen senki nem röhögte halálra magát.

Aki dudás akar lenni, az menjen nőül Joákimhoz.....?

I_Isti 2015.02.03. 08:25:13

@annamanna: "Teljesen mindegy, hogy különböző emberek mit vélnek. Az számít, mit mond a Biblia. "

Ezt most komolyan gondoltad, vagy csak vicceltél?

Mert ha komolyan gondoltad, akkor minden, amit itt csinálsz, a bűn hisze a BIBLIA azt mondja, hogy :

"I. Timóteus levél:2:12 A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben."

Amit csinálsz, az pedig minden, csak nem "csendeségben levés".

Tehát hogy is van ez? Csak az számít, amit a Biblia mond, kivéve ha olyat mond, ami neked nem tetszik?

Bell & Sebastian 2015.02.03. 09:14:07

@huKKK: Jól mondja, a farizeus népség azóta kavarja a kakaót és aki nem köp a keresztre, nem fog megszégyenülni.

Everybody ensure of your own salvation!
In the name of the Father, and of the Son, and of the Holy Spirit. Amen.

Bell & Sebastian 2015.02.03. 09:19:37

@annamanna: Vagy vegye feleségül Boázt.

I_Isti 2015.02.03. 09:20:06

@annamanna:
Vagy talán a BIBLIA nem EZT mondja?
Zakariás 14:16. És lészen, hogy akik megmaradnak mindama népek közül, amelyek Jeruzsálem ellen jőnek: esztendőről esztendőre mind felmennek, hogy hódoljanak a királynak, a Seregek Urának, és megünnepeljék a sátorok ünnepét.
17. És lészen, hogy aki nem megy fel e föld nemzetségei közül Jeruzsálembe, hogy hódoljon a királynak, a Seregek Urának: nem lészen azokra eső.
18. És ha nem megy fel, vagy nem jön fel az égyiptomi nemzetség, ő rájok sem lészen; de lészen az a csapás, amelylyel megcsapkodja az Úr a népeket, akik nem mennek fel a sátorok ünnepét megünnepelni.
19. Ez lészen Égyiptomnak büntetése, és mindama népek büntetése, akik nem mennek fel a sátorok ünnepét megünnepelni.
20. Azon a napon a lovak csengettyűin is ez lesz: Az Úrnak szenteltetett. És a fazekak az Úrnak házában olyanokká lesznek, mint az oltár előtt való medencék.
21. És Jeruzsálemben és Júdában minden fazék a Seregek Urának szenteltetik, és eljőnek mind, akik áldozni akarnak, és választanak közülök és főznek azokban; és nem lészen többé Kananeus a Seregek Urának házában e napon.

Tudod mekkorák voltak a medencék az oltár előtt?
(I.Királyok 7:38 alapján 40 báth = 880 liter)

Ebből jó nagy népkonyha lesz... :)

Bell & Sebastian 2015.02.03. 09:30:18

@I_Isti: Heló, és mi van az élő vízzel, mely Jeruzsálemtől fakad, hogy keleti és nyugati irányba folyjon? :D

I_Isti 2015.02.03. 09:35:14

@Bell & Sebastian: Garantált az izraeli gyógyszeripar jövője.

Bell & Sebastian 2015.02.03. 09:43:59

@I_Isti: Megmerevedtél? Bírom az ilyen alternatív bibliakutatókat. Mindegyikben van valami a Sátánból, a kilógó pata elég feltűnő.

I_Isti 2015.02.03. 09:51:48

@Bell & Sebastian: Az Ezékiel 47-re célzol, meg én is:
12. És a folyó mellett, mind a két partján mindenféle ennivaló gyümölcs fája nevekedik fel; leveleik el nem hervadnak és gyümölcseik el nem fogynak; havonként új meg új gyümölcsöt teremnek, mert vizök onnét a szenthelyből foly ki; és gyümölcsük eledelre és leveleik orvosságra valók.

El tudod képzelni, hogy a zsidók nem fognak a Szenthelyből kijövő folyó melletti gyümölcsösökből, a fák gyógyító leveleiből bizniszt csinálni?

Ha van pénzed, akkor fektesd az Izraeli gyógyszergyártásba! Garantált, hogy még az ezeréves királyságban is hasznot fogsz húzni belőle.
Persze ha túléled az ökumenére rátörő nagy nyomorúságot...

Bell & Sebastian 2015.02.03. 10:01:46

@I_Isti: Végre egy leplezetlen cionista, aki mutat némi jártasságot a kanonizált iratokban. Ez nagyon úgy hangzik, mint Bartus fenyegetőzése Amerikából: mindenki meg fog dögölni, aki nem támogatja a zsidókat.

Hiszen le van írva. Ebben a menetben a zsidók többsége is eltűnik, az is le van írva. Aminek nem örülök, mert nem úgy terveztem, hogy lövöldözéssel töltöm a hátralévő időmet. Nem kéne ezt siettetni, idősebb tesók.

Mindenkinek a magáét.

huKKK 2015.02.03. 10:13:10

@Bell & Sebastian: 2015-02-03 09:14:07

Kavarják vagy nem, lényegtelen.
Minden ember kavar
akit lepel takar.
Isten bácsi tette rájuk
Ő is fogja levenni róluk.
Javaslom, olvassa el az Újszövetségből a Rómaiakhoz írt levél 11.részét 1-36-ig.
Ajánlásul pár sort idéznék a krisztusi aspektusból :
"És így az egész Izráel megtartatik, a mint meg van írva:
Eljő Cionból a Szabadító, és elfordítja Jákóbtól a gonoszságokat:
És ez nékik az én szövetségem, midőn eltörlöm az ő bűneiket."

biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=45&c=11&v=26&vs=26#v24

huKKK 2015.02.03. 10:24:21

@2015-02-03 10:01:46

"Végre egy leplezetlen cionista, aki mutat némi jártasságot a kanonizált iratokban."

Nem ő a leghíresebb
a leplezetlen cionisták közül,
hanem Krisztus, aki Cion Alapköve=Szegletköve (1.Péter 2,6)
biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=60&c=2&v=6#v4

I_Isti 2015.02.03. 10:39:03

@Bell & Sebastian: Cion volt ezer éve, kétezer éve, háromezer éve, és lesz ezer év múlva is.

És még Jézus is ott fog uralkodni. Konkrétan a Ción hegyén. Mindenkin.

(Kivéve azokon, akik a bűneikben halnak meg. Mert azok sajna csak az ezer éves királyság után fognak megállni Isten ítélőszéke előtt, és akkor fogják a végleges ítéletet kiszabni rájuk. Azér' az nem lesz kellemes, amikor testben szembesíteni fogják azokkal a gonosz indulatokkal, amelyekkel az embertársai felé viseltetett. Nem hiszem, hogy bárki aki ilyen gyűlölködően képes megnyilvánulni a mennybe kerülhet - alapos átalakulás - úgynevezett metamorfózis nélkül - az meg csak úgy megy, ha valaki szereti az abszolút Főzsidót.)

Bell & Sebastian 2015.02.03. 10:50:24

@I_Isti: Adolf is pontosan erre következtetésre jutott, a fogaiból klónoztatni igazán nem lenne nagy fáradság.

Szerintem éppen ezen munkálkodtok, üdvösségetek rajta. Csak rám ne kend ezt is, mint az előzőt.

I_Isti 2015.02.03. 11:00:35

@Bell & Sebastian: Személyesn ismeri is Adolfot? Nem csodálkozom rajta, ebben az állapotban megesik...

Bell & Sebastian 2015.02.03. 11:18:37

@I_Isti: Inkább Blondie -t, csetről.

huKKK 2015.02.03. 11:19:43

@B&S 2015-02-03 10:50:24
"a fogaiból klónoztatni igazán nem lenne nagy fáradság."

Adolfot?

Bell & Sebastian 2015.02.03. 11:27:35

@huKKK: Mert maga a harapására gondolt?

I_Isti 2015.02.03. 11:56:01

@Bell & Sebastian: Egyébként meg miért nem inkább IV. Antiochost klónoznák? Az h-nél is nagyobb mocsok volt, mert h nem áldozott disznóvért a Templomban, ez meg igen.

huKKK 2015.02.03. 12:00:00

@Bell & Sebastian 11:27:35:
A Maga Blondie-ja, harapdálja magát!

Nem.
Arra gondoltam, Jézust klónoztatná.
Miből?
Fogából nem tudná.
Szőke hajszálaiból?

Maradjunk inkább a főtémánál.
"Svábok, zsidók, Trianon – a gazdasági bevándorlás történelmi tanulságai"

A gójtörténelmem gazdasági tanulsága, hogy bevándorolt egy Zsidó az országom szívébe, ti. szívem országába, hogy megszaporítsa a kenyerem és a halam.

huKKK 2015.02.03. 12:13:18

Jav.:
halam helyett halom.
Kenyerem s halom.
S rávágja hetykén Bell&Sebastian:
Shalom!

Bell & Sebastian 2015.02.03. 12:43:46

@I_Isti: Korabeli vicces csávó. Akár hinthette volna szűz vérét az üdítős üzemére, az se rossz poén. Nem jutott eszébe, mert őrült volt.

Bell & Sebastian 2015.02.03. 12:47:12

@huKKK: Domesztikálva van az eb, még újabb szerződésre semmi szükség, ha jó ez is.

annamanna 2015.02.03. 13:12:51

@I_Isti: 1. Milyen férfin uralkodok? És kit tanítok? Szerinted te vagy az a férfi, akin uralkodok és akit tanítok? Mert ha nem, akkor mégis ki az?
2. Ugyebár sohasem olvastad: "Az ő száját bölcsen nyitja meg, és kedves tanítás van nyelvén."

Ami Zakariást illeti - gondolom, nem zavar, hogy Askenáz hamis zsidó, ezért ez vonatkozik rájuk:
Jel 2,9 Tudom a te dolgaidat és nyomorúságodat és szegénységedet (de gazdag vagy), és azoknak káromkodását, a kik azt mondják, hogy ők zsidók, és nem azok, hanem a Sátán zsinagógája.
Jel 3,9 Ímé én adok a Sátán zsinagógájából, azok közül, a kik zsidóknak mondják magukat és nem azok, hanem hazudnak; ímé azt mívelem, hogy azok eljőjjenek és leboruljanak a te lábaid előtt, és megtudják, hogy én szerettelek téged.

Elmélkedhetsz itt az izraeli gyógyszeripar ezeréves befektetéseiről, de csúnyán csalódni fogsz.
Tudsz róla, hogy szarral kenik ki a keresztény templomokat. "A Spiegelnek nyilatkozó ferences szerzetes, Nikodemus Schnabel atya elmondta: mikor Izraelbe érkezett, tudta, hogy nem lesz könnyű plébániát vezetni. Gyakran összekenik széklettel a templomot, a papokat is leköpdösik, de olyan még nem volt, hogy betörjenek a templomba. Most megtörtént, fölgyújtották a kereszteket, elégették az evangéliumot és az imakönyveket, a rendőrség pedig nem avatkozott közbe."

Ilyet csak a romák csinálnak rajtuk kívül, ez egy mágikus szokás, a "tolvajmágia" része; ha ezt teszik, nem kapják el őket. De Isten túllát a szaros falon.

Izrael megtérése NEM a hamis Izraelre vonatkozik! NEM a hazug zsidókra! Róluk azt mondja, ők a sátán zsinagógája.
Nagyon meg vagy tévesztve, ideje lenne felébredni a mákonyból.

Jean Sol Partre 2015.02.03. 13:18:19

@annamanna: "Teljesen mindegy, hogy különböző emberek mit vélnek. Az számít, mit mond a Biblia. "

Csak szólok, ez egy ember véleménye :)

panelburzsuj 2015.02.03. 13:33:19

@Jean Sol Partre:
Tévedsz: ez százmilliók véleménye.

Akik aztán persze mind-mind máshol ütik fel a Bibliát - és más és másképpen értelmezik a kiszemelt textust...

Jean Sol Partre 2015.02.03. 13:39:59

@panelburzsuj: az "egy" mint határozatlan névelő, nem mint számnév.

annamanna 2015.02.03. 13:49:37

@Jean Sol Partre: Nézd, a keresztény vallás arra épül, hogy a Biblia Isten kijelentése, sőt maga Jézus Krisztus, tehát a Biblia Isten kijelentése önmagáról.
Az egész Biblia azzal fejeződik be, hogy komolyan kell venni azt, amiről egészen addig szól:

"Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, a ki e könyv prófétálásának beszédeit hallja: Hogy ha valaki ezekhez hozzá tesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra;
És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből, és a szent városból, és azokból, a mik e könyvben megírattak.
Ezt mondja, a ki ezekről bizonyságot tesz: Bizony hamar eljövök. Ámen, bizony jövel Uram Jézus!
A mi Urunk Jézus Krisztusnak kegyelme legyen mindnyájan ti veletek. Ámen."

Még a Jehova tanúk is folyton a Bibliát bújják, legföljebb másképp értelmezik, de legalább rendszeresen olvassák.
Isti is ismeri, tehát elolvasta. Hukkk is. Legföljebb másképp értelmezzük azt, amit olvastunk, de azt egyikünk sem tagadja, hogy a kereszténységen belül a Biblia az, ami érv bármire.

Persze a Biblia rendkívül hosszú és bonyolult szöveg, rengeteg ellentmondásos értelmezésre ad lehetőséget, és ezt valami elképesztően jól ki lehet használni. A hitvitáknak Jézus és a farizeusok összecsapásai óta az a lényege, hogy mindenki ugyanarra a szövegre hivatkozik, csak mindenki másképp.

Az, hogy az számít, amit a Biblia ír, nem egy ember véleménye, hanem az egész kereszténység alapja. Ez az a "szegletkő", amire az egész Egyház, mint ház vagy templom felépült. Még ha düledezik, akkor is. Ezt teljesen lerombolni csak akkor lehetne, ha nem lenne Biblia, de aki erre törekszik, az már elkésett vele.

@panelburzsuj: röviden és pontosan ez a lényeg.

I_Isti 2015.02.03. 13:53:34

@annamanna:
Itt van például ez, amit ezek szerint bemásolni tudsz, de elolvasni nem: "Jel 3,9 Ímé én adok a Sátán zsinagógájából, azok közül, a kik zsidóknak mondják magukat és nem azok, hanem hazudnak; ímé azt mívelem, hogy azok eljőjjenek és leboruljanak a te lábaid előtt, és megtudják, hogy én szerettelek téged."

Ebből pont az derül ki, hogy nem igaz ez a véleményed: "Izrael megtérése NEM a hamis Izraelre vonatkozik! NEM a hazug zsidókra! Róluk azt mondja, ők a sátán zsinagógája. "

Pont ezek (is) meg fognak térni!

annamanna 2015.02.03. 14:04:29

@I_Isti: hát ez vagy megtérés, vagy nem az.

Ézs 45,23 Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden térd nékem hajol meg, rám esküszik minden nyelv!
Rm 14,11 Mert meg van írva: Élek én, mond az Úr, mert nékem hajol meg minden térd, és minden nyelv Istent magasztalja.
Fil 2,10 Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké.

Ebből sajnos még nem következik az, hogy mindenki meg is tér.

I_Isti 2015.02.03. 14:15:35

@annamanna: Itt viszont pontosan ez van megírva:
Róma levél:11:26. És így az egész Izráel megtartatik, amint meg van írva: Eljő Sionból a Szabadító, és elfordítja Jákóbtól a gonoszságokat: 27. És ez nékik az én szövetségem, midőn eltörlöm az ő bűneiket.

annamanna 2015.02.03. 14:20:54

@I_Isti: nem értem, ez mire válasz. Izraelről írsz, de Askenáz nem Izrael.
Minden térd meghajol - ez az egész teremtett világra érvényes ige, ahogy olvasod, a szellemi lényekre is: "Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké."
De a térd meghajtásából még nem következik az is, hogy az egész teremtett világ meg is tér.
Amit te idézel, az Izraelre vonatkozik. De Izrael nem Askenáz. Hogy kikre vonatkozik ez az ige, azt most már nem tudjuk eldönteni, jelen pillanatban csakis Isten tudhatja, kikre érti ezt az igét. Ismétlem - Askenáz nem Izrael, ez nem Askenázra vonatkozik.

Jean Sol Partre 2015.02.03. 14:34:40

@annamanna: a Biblia pontosan annyifélét mond, ahány ember olvassa.

Bell & Sebastian 2015.02.03. 14:46:40

@Jean Sol Partre: Ez nem igaz. Először is kinyilatkoztatás. Nem mindenkinek szól, másodszor: fokozatosan bomlik ki az értelme, amit (tévesen) evolúciónak is neveznek. Inkább azt mondanám, hogy szférákra osztható, amíg a gyermek csak a "mesét" képes felfogni (az sem utolsó), addig a rá rezisztens egyre mélyebb összefüggéseket képes meglátni.

Nem magányos műfaj, azt is meg kell tanulni (kora felnőttkorban) vezetőtől, hogyan lehetséges absztrahálni Isten diktált Igéjét.

Aztán, a napsugaras rétre érve a dzsungelösvényen, már valamivel könnyebb, lehet próbálkozni egyedül, ha nem megy, vissza a padba és évismétlés.

huKKK 2015.02.03. 15:05:02

@Jean Sol Partre:
Ez csak akkor lenne igaz, ha minden egyes ember másként értelmezné.

Ha akad akár két ember is akik egyformán értelmezik, akkor az Ön állítása érvénytelennek minősül.
Ha a "pontosan" szót használja, nem ártana pontosabban fogalmaznia.
Ön tényleg elhiszi, hogy nem akad egy felekezeten belül legalább kettő ember, akik ugyanúgy értelmeznék?
Szerintem nemcsak keresztények között talál egyforma bibliaértelmezést, de még ateisták, zsidók, muszlimok, hinduk közt is.
Intelligens ember.
Tudna úgy fogalmazni, hogy ne cáfolja meg önmagát az állítása.
Miért nem teszi? Nem értem Önt.

I_Isti 2015.02.03. 15:28:50

@Bell & Sebastian: Vagy meghalsz, és a pokolba kerül a lelked és a szellemed, és ezután az utolsó ítéletnél az életed minden testben elkövetett eseményéről számot kell adnod Isten előtt, vagy nem halsz meg, hanem miután a szellemed elhagyja a testedet, azonnal Isten jelenlétébe, a Mennybe kerül, és részed lesz az igazak feltámadásában.
Ha az első eset alatt vagy, akkor pontosan tudod azt, hogy nincs üdvösséged, és akkor a fenekedet kitörölheted a bibliaértelmezéseddel amit akárkitől hallottál, ha a második alatt, akkor pontosan tudod, hogy van üdvösséged, van örök életed, és akkor sem a bibliaértelmezés számít, hanem az, hogy közösségben vagy Jézus Krisztussal - a Főzsidóval.

Bell & Sebastian 2015.02.03. 15:49:13

@I_Isti: Höhö, ez legyen az én bajom.

Ne szűkítsd Krisztusra /aki, mint tudjuk, az első komcsi volt :)/, maradjunk annál a verziónál, hogy nem a földi pokol előállítására kellene törekedni, hanem Isten országának visszaállításán.
Ebből az is következik, hogy a tradicionalizmuson kívüli felforgatás mezejéről érkezők hendikeppel indulnak a derbin, de még számukra is nyitva van az ajtó, az utolsó pillanatig.

A feltámadás értelmezése sem túl differenciált. A lélek teremtésétől fogva örök. Jézust Krisztust fő zsidónak láttatni pofátlan cinizmusra vall. Jó, hogy nem mindjárt a zsidók királya.

Jean Sol Partre 2015.02.03. 15:53:33

@huKKK: "Ön tényleg elhiszi, hogy nem akad egy felekezeten belül legalább kettő ember, akik ugyanúgy értelmeznék?"

Minden szavát?
És vajon meg lehet-e állapítani bárhogyan is, hogy ugyanúgy értelmezik-e? Még azt sem tudjuk, a körülöttünk lévő valóságot ugyanúgy érzékeljük-e, hogyan bizonyíthatnánk, hogy egy szöveget egyformán értelmezünk?

Én itt azt látom, hogy olyanok, akik alaposan ismerik, még alapvető kérdésekben is szögesen eltér a véleményük. Mi van akkor a részletekkel?

huKKK 2015.02.03. 15:58:05

@Jean Sol Partre:
Amikor annamannát olvassa az ember, valóban felmerül, hogy akadhatnak hölgyek, akik még önmagukhoz képest is hajlandóak másként értelmezni, ha úgy lehetőségük nyílik jól végigverni az igékkel keserűségeik forrásán, a férfiakon.
Eképpen válhatnak törlesztés, bosszúállás, leszámolás, varázslás, verbális gyötrés eszközévé is a bibliai idézetek egyes hölgyek szájában.
Ezek a hölgyek nem értik a férfitermészetet, sem a Biblia természetét.
Nem tesz jót a hölgyek mentális egészségének, ha gyermekükként kezelik azokat a férfiakat is akiknek nem ők az édesanyjuk.
Személyes bibliaértelmezésem szerint (elvileg) akadhatnak olyan hölgyek blogszférában is, akikben jelen van a krisztusi természet olyan módon, hogy az beszédeikben, írásaikban is tetten érhető.
De úgy vélem, ezek a titkosan rejtőzködő hölgyek egyetértenének velem abban, hogy nem mond ellent a Biblia szellemiségének az az állítás, miszerint a férfi is ember.

I_Isti 2015.02.03. 16:12:13

@Bell & Sebastian: Jézus Krisztus természetesen a zsidók királya - és mint olyan nem csak Fő parancsnok ti. a mennyei seregek főparancsnoka, hanem Fő zsidó is.
Ezen mit nem lehet érteni?

Egyébként meg szerencse, hogy Isten nem a tradícióhoz való hűséget fogja vizsgálni, hanem a kijelentéshez való hűséget - ezért sokkal jobb, ha az ember a neki adatott kijelentéshez ragaszkodik, mintha elhitetné magát, hogy majd a tradíció fogja megmenteni őt:
"Boldog és szent, akinek része van az _első_ feltámadásban: ezeken nincs hatalma a második halálnak; hanem lesznek az Istennek és a Krisztusnak papjai, és uralkodnak ő vele ezer esztendeig."

Persze, azok boldogok, akik az ezeréves királyság előtt támadnak föl: jutalomra. Akik utána, azok sajna ítéletre. Hitler is, meg Mao-Cetung is, meg Lenin is ott lesz, és testben magyarázhatja el Istennek, hogy mégis mit-miért csinált.

Az első feltámadás után egyébként mindenki megáll JÉZUS Krisztus előtt és mindenki - vagyis minden benne hívő - a jutalmát fogja megkapni. (Az örök ítélet ezzel szemben az Atya trónja előtt lesz - de az nem jutalom lesz, hanem a büntetés kiszabásának a helye).

Persze, akiknek ciki A FŐ zsidótól jutalmat kapni, annak nem kötelező, maradhat akár a pokolban is, és ha akar, akkor az örök ítéletet is választhatja...

Bell & Sebastian 2015.02.03. 16:37:35

@I_Isti: Addig olvastam, hogy: a benne hívő. Hát nem, itt bukik a műveltséged és váltasz át paródiába másodszor.

Ha így olvasom a többi hozzászólást, máris lesz értelme az egésznek. Tegyük a Hebdo -kategóriába, ismét jót nevettünk.

Gyenge kezdés után erős visszaesés, nem ér ez meg egy centet se. Azért viszonylag elegáns volt. Ha enyém lenne a blog, úgy kitiltanálak innen, mint a huzat. És IP -re, nehogy visszagyere.

I_Isti 2015.02.03. 17:04:33

@Bell & Sebastian: Ez nem műveltség kérdése ez konkrétan idézet volt a Bibliából, a jelenések könyvéből:
4. És láték királyiszékeket, és leülének azokra, és adaték nékik ítélettétel; és látám azoknak lelkeit, akiknek fejöket vették a Jézus bizonyságtételéért és az Isten beszédéért, és akik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre; és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig.
5. A többi halottak pedig meg nem elevenedének, mígnem betelik az ezer esztendő. Ez az első feltámadás.
6. Boldog és szent, akinek része van az első feltámadásban: ezeken nincs hatalma a második halálnak; hanem lesznek az Istennek és a Krisztusnak papjai, és uralkodnak ő vele ezer esztendeig.
7. És mikor eltelik az ezer esztendő, a Sátán eloldatik az ő fogságából.
8. És kimegy, hogy elhitesse a föld négy szegletén lévő népeket, a Gógot és a Magógot, hogy egybegyűjtse őket háborúra, akiknek száma, mint a tenger fövenye.
9. És feljövének a föld szélességére, és körülvevék a szentek táborát és a szeretett várost; és Istentől a mennyből tűz szálla alá, és megemészté azokat.
10. És az ördög, aki elhitette őket, vetteték a tűz és kénkő tavába, ahol van a fenevad és a hamis próféta; és kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké.
11. És láték egy nagy fehér királyiszéket, és a rajta űlőt, akinek tekintete elől eltűnék a föld és az ég, és helyök nem találtaték.
12. És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, amely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, amik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.
13. És a tenger kiadá a halottakat, akik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, akik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.
14. A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.
15. És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.

Ha hiszel Jézus Krisztusban - mint a TE személyes életed megváltójában, aki a TE bűneid miatt halt meg, és akinek a feltámadása a bizonyíték arra, hogy Ő Isten fia, akkor Isten nem tulajdonítja neked azokat a cselekedeteidet, amelyeket a Biblia bűnnek ítél - és ebben az esetben nem a halottak örök ítéletében lesz részed, hanem a hívők jutalmában.
De - mint említettem ezt a jutalmat Jézus Krisztustól fogod megkapni.
Ha nem hiszel benne, akkor pedig a tűz tava lesz az örök büntetésed.
Ez alól nincs kibúvó, nincs mentség, nincs fellebbezésnek helye.

huKKK 2015.02.03. 17:06:47

@Jean Sol Partre:

Teljesen jogos kérdések.
Nem tudok pontos választ adni rájuk.
De igyekszem.

"Minden szavát? "

Akár. Miért ne akadhatnának belső módon, szellemi értelemben is "ikrek"?
Nem merném kizárni ennek a lehetőségét sem.

"És vajon meg lehet-e állapítani bárhogyan is, hogy ugyanúgy értelmezik-e?"
Megvan ennek a módja. Másrészt meg úgy vélem, két hiteles tanú is elmondhatja kétféleképpen az adott történelmi eseményt úgy, hogy nem keverednek ellentmondásba
sem egymással, sem a tényekkel.

"Még azt sem tudjuk, a körülöttünk lévő valóságot ugyanúgy érzékeljük-e, "

Erre találták fel a kérdő mondatokat.

"hogyan bizonyíthatnánk, hogy egy szöveget egyformán értelmezünk?"

Ez is mérhető.

"Én itt azt látom, hogy olyanok, akik alaposan ismerik, még alapvető kérdésekben is szögesen eltér a véleményük. Mi van akkor a részletekkel?"

A részletek is mérhetők.
Vitathatatlan, hogy van különbség értelmezésben amiatt is, hogy akad aki a szellemi lényegét ismeri jobban, akad aki betű szerint ismeri jobban.

Nem elhanyagolható, hogy maga a Biblia is értékeli, méri az ismeretének szintjeit.
Akikben pusztán az informatív ismeret van jelen, szeretet nélkül, azt az ismeretet a Biblia haszontalannak tartja.

A Biblia olyan mű, ami értelmezi, magyarázza önmagát is.
Nemcsak Jézus magyarázta meg a példázatait, az ószövetségi írások is utalnak újszövetségi eseményekre, Jézus is hivatkozik ószövetségi mondatokra.
Hogy mennyire fontos az Újszövetségben az ószövetségi mondatok ismerete, arra Jézus megkísértése nagyon jó példa, mert Jézus azzal a pontosan idézett 3 mondattal győzte le a sátánt, amiket a Tórából(Mózes könyveiből)idézett,
szó szerint.

Ha már Biblia értelmezésről esik szó, érdemes figyelni arra,
hogy a Biblia Istenét követni/megérteni szándékozók nézőpontjai alapján közelítünk-e a Biblia Istenéhez, vagy maga a Forrás Szellemének értelmezése szerint?
Ha munka közben
inkább egymásra figyelnek az emberek, mint a munka tárgyára, céljára,
azt miként értékeli a munkaadó?
Ha az emberi eltérő értelmezésekre több időt, energiát fordítunk, mint arra a Személyre, akit megérteni szeretnénk, akkor az emberekhez sem közeledünk és Istentől is távolodunk.
Maga az Út és a Cél az, amin haladva találhatjuk meg Istent is, meg azokat az embertársainkat is, akiket ma még nem látunk.

Jean Sol Partre 2015.02.03. 17:32:04

@huKKK:
Milyen színe van a pirosnak? Mennyire fáj egy tűszúrás? Milyen a női orgazmus? Ezek mind olyan dolgok, amikre hiába vannak kérdő mondatok, sosem fogjuk pontosan megtudni, a többiek hogyan érzékelik. Pedig viszonylag egyszerű érzékszerveink vannak rá. Ehhez képest a Biblia többszörösen torzítva nyeri el végleges formáját mindenkiben.

De olyan gyönyörűen érveltél, hogy meghajlok előtte, és bár a statisztikai valószínűsége kicsi, elfogadom, valóban elképzelhető, hogy két ember egyformán értelmezi a Bibliát. És talán akik teljesen befogadták és elég közel kerültek Istenhez, azoknak ez könnyebben is sikerülhet.

huKKK 2015.02.03. 17:32:06

@I_Isti:
Megértem amit ír, teljesen jogos, igazságos, csak tessen elgondolkodni azon is (ha rá tetszik érni), hogy önt a fenyegetés, elrettentés, terror, vagy az Isten jósága érintette-e meg.
Jakab prof. megközelítése figyelemreméltó, ahogy az igazságos ítélet és irgalmasság viszonyát mutatja be.
biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=59&c=2&v=13#v11
Ha Isten az igazságát irgalmasság nélkül mutatta volna be Jézus földi szolgálata alatt, akkor abba nemcsak a gojok, de az eredetileg megmenteni kívánt eltévedt bárányok is belepusztultak volna.
biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=40&c=15&v=24#v22

annamanna 2015.02.03. 18:23:25

@Bell & Sebastian: "maradjunk annál a verziónál, hogy nem a földi pokol előállítására kellene törekedni, hanem Isten országának visszaállításán."
Ezzel teljesen egyetértek.
Nem győzök bámulni, milyen sokan összekeverik a poklot és a mennyet, Istent és az ördögöt.
Ki gondolhatja egy pillanatra is, hogy Istennek bármiféle köze is lehet ehhez tomufert.com/wp/wp-content/uploads/2014/08/father-and-dead-child-Gaza-2014.jpg
Ki képzelheti egy percig is, hogy ezért Istené a felelősség, ki veheti komolyan azt, hogy ez az Ő üdvtervének a része?
Ez a földi pokol, igazad van. Ez az út az ítéletre visz, ez elkárhozott, ördögi lelkek műve.
"egy embergyilkosnak sincs örök élete, a mi megmaradhatna ő benne."
"emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja."

@huKKK: "tessen elgondolkodni azon is (ha rá tetszik érni), hogy önt a fenyegetés, elrettentés, terror, vagy az Isten jósága érintette-e meg."
Pontosan, erről van szó. Minimálisan képesnek kéne lennie bárkinek arra, hogy megkülönböztesse a jót és a rosszat, az életet és a halált, a szeretetet és a gyűlöletet, a bátorítást és az eltaposást.
Komolyan nem értem, hogy lehet tömegekkel elhitetni, hogy a háború béke, a szabadság szolgaság, a tudatlanság erő és a jövő egy csizma, amely örökké egy emberi arcon tapos.

huKKK 2015.02.03. 18:27:51

@Jean Sol Partre:
"Milyen a női orgazmus?"
Kérdezze meg a feleségét.

"Mennyire fáj egy tűszúrás?"
Semennyire, ha olyan ponton szúrja meg magát, ahol csak nyomást érzékel.
Gyakorlatban kipróbáltam. Volt szerencsém 30 napon át hasizomba injekciózni magam, és akadt egy jóindulatú orvos ismerősöm aki elmagyarázta hogyan csináljam,
hogy ne fájjon.

"Milyen színe van a pirosnak?"
A bátrabbak, gazdagabbak, felelőtlenebbek gyakran zöldnek látják, legalábbis úgy tesznek mintha zöld lenne.

"...a Biblia többszörösen torzítva nyeri el végleges formáját mindenkiben."

Istenben is? Azt írta "mindenkiben".
Általánosítani nem szerencsés.
Legyünk reálisak, ez egyértelműen függ az adott emberi lélek állapotától,
tehát az emberi felelősség felmerül,
mivel a saját lelkének gondozása mindenkinek életreszóló projekt kell legyen.

"...elképzelhető, hogy két ember egyformán értelmezi a Bibliát. És talán akik teljesen befogadták és elég közel kerültek Istenhez, azoknak ez könnyebben is sikerülhet."

A Szentírás (Jézus korában a "törvény és a próféták" volt ez) a Szeretet "függvénye".
Maga a Szentírás is Szeretettől függ.
Jézust Szeretetnek is nevezi az Újszövetség.
Egy törvénytudó farizeus próbára tette, megkérdezte melyik a nagy parancsolat.
Ő megmondta.
biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=40&c=22&v=35#v33

huKKK 2015.02.03. 19:08:15

@annamanna:
"Komolyan nem értem, hogy lehet tömegekkel elhitetni, hogy a háború béke, a szabadság szolgaság, a tudatlanság erő és a jövő egy csizma, amely örökké egy emberi arcon tapos."

Ha sokszor elmondják és az emberek kritika nélkül el/befogadják, akkor hatékonyan tud működni minden hazugság.

"Minimálisan képesnek kéne lennie bárkinek arra, hogy megkülönböztesse a jót és a rosszat, az életet és a halált, a szeretetet és a gyűlöletet, a bátorítást és az eltaposást."

Létezik olyan közeg, légkör, állapot, amikor/ahol ez a különbségtevő képesség nem, vagy csak alig működik.

Sokszor maga az egyén az, aki legintenzívebben szennyezi/fertőzi ezt a különbségtevő képességét.
biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=40&c=15&v=11#v9

Sok hiábavaló mosdatlan duma, ami bemocskolja a jóravaló polgártársnőt, elszakíthatja önkorrekció híján Istenétől.
Csak írja a dolgokat, megspékelve pár profán kifejezéssel, mintha kötelező lenne, vagy ráér néha önvizsgálatot is tartani?
Mire írhatom a számlát?
Hamár hozzám jár fejmosásra,
úgy illene,
hogy kifejezze vmilyen formában, hogy méltó a hajszobrász a bérére.
Legalább egy köszönöm bácsi...

Miközben elmélkedik a világ bűnein, gonoszságán, a saját fejét, nyelvét, kommunikációját se mulassza el megtisztítani,"megszentelni".
Különben hiába idézgeti a legjobb igéket, hiába uram-uramozgat ám
Szálkavadász Kisasszony!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.03. 19:27:57

@Bell & Sebastian:
" Ez lenne a gój definíciója? Elég cifra. "
Nem, ez a te definíciód. Ahogy elnézem, rendesen alá is támasztod. Kitiltanál gyűlöleteddel egyet nem értő kommentelőt. A zsidó Jézuskáddal mit szeretnél tenni? Gáz, esetleg Dunapart?

I_Isti 2015.02.03. 19:39:49

@biboldó: Az a döbbenet, hogy ott fog jönni egy bazi nagy sereg élén, elképzelhetetlen hatalommal, elképzelhetetlenül dinamikusan, elképzelhetetlenül hatalmas erővel, elképzelhetetlenül nagy dicsőségben, és?

Kétszázmilliós hadsereg fog rá lőni.

I_Isti 2015.02.03. 19:45:56

@annamanna: Olvastam egy Juszuf Hasszán hogyishívjáknak a könyvét, aki a hamász egyik alapítójának a fia. Namost ő speciel meg tudott térni, keresztény hitre tudott jutni, viszont a könyvében leírja, hogy az izraeli internálótáborokban és börtönökben a hamászos terroristák nagy előszeretettel

kínozzák meg

egymást.

Természetesen ez nem éri el a lázadó keresztények ingerküszöbét, mert nem lehet gyűlölködni a zsidókra miatta, de talán egy kicsit mutatja, hogy ott, azon a helyen a világ nem hipernaív keresztény lánykák téveszméi szerint zajlik.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.03. 19:54:47

@I_Isti: Erre nem tudok válaszolni, az én világképem más modellre épül. Ami közös, az a gyűlölet elutasítása. Tudom, zsidó létemre ezzel magas labdát adok a kunbélalibsibolsizóknak, de primitív reakciók nem érdekelnek. Viszont a bell féle sunyi gyűlölködést szívesen szembesítem a saját magát okosnak láttatni kívánt, de ugyanezzel a lendülettel ellentmondásba keveredésével. Felőlem ő is hihet amit akar, de ne mások kollektív bűnösségének hirdetésével, azaz gyűlöletkeltéssel tegye.

huKKK 2015.02.03. 20:47:04

@biboldó:
Egy zsidónak nem bűn ismerni a héber próféták próféciáit.
Annyit biztosan tud, hogy már párezer éve megjövendölték héber próféták, hogy Izraelt egy hatalmas sereg próbálja majd elpusztítani.
Arról tudhat a hírekből is, hogy Izrael rövidesen földgáz/kőolaj nagyhatalommá válhat, mivel becslések szerint hatalmasabb szénhidrogénkészletekkel rendelkezik, mind bármely más nemzet.
Ezt két infót, a régmúltból eredőt és a frissebb híreket összekapcsolhatja, következtetéseket vonhat le.

Bell & Sebastian 2015.02.03. 20:54:31

@biboldó: Már bocsánat, a Hiten barkácsolókat, hamis prófétákat és belőle szatírát írókat tiltatnám ki. Te melyik vagy, választhatsz.

Bell & Sebastian 2015.02.03. 20:58:00

@annamanna: Kár beléjük a malaszt, ha akkor se hatott, most se fog.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.03. 21:02:02

@huKKK: Semmi bajom a próféciákkal, földgázzal és egyebekkel. Normál körülmények között szívesen cserélek nézeteket hitbéli dolgokról, de itt mint a példa mutatja, gyűlölködésről van szó.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.03. 21:06:28

@Bell & Sebastian: Speciel magasról szarok rá, hogy kit tiltanál ki, pláne, hogy milyen választási lehetőséget kínálsz fel.

Jean Sol Partre 2015.02.03. 21:08:33

@huKKK:
"Kérdezze meg a feleségét. "

El tudja mesélni, de hogy valójában milyen, csak ő érezheti. Hisz még a szerveink is különbözőek, hogy képzelhetném el pont azt, amit ő átél, illetve hogyan bizonyosodhatnék meg róla, hogy pont azt képzelem el?

A fájdalom és a piros már csak szőrszálhasogatás, miképpen a "mindenki" is. Persze, Istent kivéve mindenkiben, de hisz nem is a kinyilatkoztatóról beszéltünk, hanem a befogadókról. Ott pedig mindenkiben, még ha esetleg némelyekben egyformán torzul, de torzul. Szem, fül, agy, lélek, körülmények, semmi sem egyforma, semmi sem tökéletes és minden befolyásol.
Tudom, megint általánosítok, "semmi" és "minden". Cáfolja ha tudja :)

huKKK 2015.02.03. 21:35:56

@biboldó:

Világos.
A próféciákban is arról van szó.
A gyűlölködésről még a Messiás sem tudta lebeszélni a világot.
Csak a követőit.
A gyűlölködést fokozódó realitásként kezelem, így nem érhet csalódás.
A gyűlölködést is fel lehet használni hasznos munkavégzésre.
Ha alálép az ember a gyűlölködésnek, akkor betemeti.
Viszont ha folyamatosan haladva rálép, akkor meg felemeli.
Kényszerhelyzet szülte kényszermegoldás,
hogy a haladó ember ott is felemelkedik ahol sárdobálás történik.
Tovább kell lépni.
Alá vagy rá? Ez a kérdés számomra.

A gyűlölködés egyébként rabszolgasors.
Az engem gyűlölő emberek ellen nem harcolok, csak a rabszolgatartójuk ellen.
Ez lehet ideológia, propaganda, hamis isten stb.
A rabszolgatartókat kell ártalmatlanná tenni, akkor megszűnik a gyűlölködés.
Ez nem fizikai hadviselés.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.03. 21:42:49

@huKKK: Ebben sincs vitatni való. Bellával sem az a bajom, hogy gyűlöl engem, a családom, Jézuskáját, hanem, hogy terjeszti a gyűlöletet. Megváltani sem akarom, csak esetleg a gyűlöletére fogékony követőit szembesíteni az ellentmondásaival.

Bell & Sebastian 2015.02.03. 22:01:30

@biboldó: Arra kellett volna koncentrálni, amit mondok, nem pedig vérvörös fejjel hepciáskodni. Hány éves vagy, királylány?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.03. 22:04:54

@Bell & Sebastian: Nem szükséges koncentrálni, átlátszóbb vagy az üvegzsebnél. Pont azzal, amit mondsz.

huKKK 2015.02.03. 22:06:03

@Jean Sol Partre:
Ne cáfoljak folyton.
Hadd feltételezem, hogy nem torzul Önben az isteni kijelentés.

Vegyünk egy konkrét példát arra, hogy Ön helyesen értelmezi a Bibliát?
Vegyünk!
Következzen két mondat Jézustól:
"14.
Mert ha megbocsátjátok az embereknek az ő vétkeiket, megbocsát néktek is a ti mennyei Atyátok.
15.
Ha pedig meg nem bocsátjátok az embereknek az ő vétkeiket, a ti mennyei Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket."

E két mondat függvényében mi Önnek a bibliaértelmezése arról a konkrét helyzetről, hogy
ha én nem bocsátok meg
annak az embernek
aki alaptalanul megrágalmazott engem,
akkor vajon megbocsátja-e nekem az én vétkeimet az én mennyei Atyám?

Igen vagy nem?

Ha Önnek is "nem" a válasza erre a konkrét helyzetre, akkor egyformán értelmeztük Jézus szavait.

huKKK 2015.02.03. 22:26:24

@biboldó:
Lehet, hogy bennem a hiba, de én nem érzékelem azt a zsigeri gyűlölködést b&s felől az Ön irányába.
Persze igaza van, kibicnek semmi sem drága. Nyilván az előzményeket, korábbi párbeszédeiket is Ön követte jobban.
De szerintem az unszimpátiának, vagy ellenérzésnek vagyminek ez még nem az a pusztító fokozata, amit gyűlölködésnek hívnék.
Az a hölgy, akinek nem én vagyok a legrátermettebb férfi, az még nem biztos, hogy gyűlölködő, legfeljebb csak egy rövidlátó kontaktlencse nélkül.
Ön úgy látja, az a gonosz gyűlölködő, aki engem nem rajong körül?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.03. 22:39:55

@huKKK: Belladonna nem személy szerint gyűlöl engem, max. a vita hevében időnként legszívesebben melegebb éghajlatra küldene. Ezzel semmi gond, sőt, kifejezetten sportérték. Viszont zsigerből gyűlöli a zsidókat, mely "goj"-nak itt és a reálban is felvállaltan tagja vagyok. Én sem személy szerint vele szemben vagyok ellenérzéssel, hanem az ideológiával, amit képvisel.

Jean Sol Partre 2015.02.03. 23:11:00

@huKKK: bár én nem vagyok hívő, de ezt a helyzetet ugyanúgy értelmezzük. Erős a gyanúm ugyanakkor, hogy sok más helyzet nem lenne ennyire egyértelmű.

huKKK 2015.02.03. 23:36:53

@Jean Sol Partre:

Mit ért azon, "sok más helyzet nem lenne ennyire egyértelmű."?
Helyzetértelmezésre gondol, vagy konkrét szövegértelmezésre?

Mondjon konkrét példát.

Jean Sol Partre 2015.02.03. 23:47:59

@huKKK: Ha a Bibliából indulunk ki, akkor a szövegértelmezés nehezen választható el a helyzetértelmezéstől. De alapvetően helyzetértelmezésre gondoltam. Gyanítom, a melegekről, a házasságtörésről, válásról, abortuszról és még sok kényes témáról lehet köztünk véleménykülönbség.
Én ugyan némelyikre ezek közül kevés hivatkozást ismerek a Bibliából, de nem ismerem eléggé ahhoz, hogy ez mérvadó legyen, mások viszont hivatkoznak rá ezekben a kérdésekben.

huKKK 2015.02.04. 00:26:47

@biboldó:
Nem hinném, hogy általánosságban gyűlölné a zsidókat, mert akkor az apostolokat is gyűlölné, Máriát is, Keresztelő Jánost is, Hofit is stb.
Azzal sem vagyok tisztában, milyen ideológiát képvisel.
Lehet, hogy csak a "helyettesítési teológia" tanításának hatása alatt áll, aminek az a lényege, hogy végleg elvetette Isten a zsidókat, mert megfeszít-tették a Megváltót.
Ezt egyébként az újszövetség többszörösen is cáfolja, például a rómaiakhoz írt levél 11-ben is.

Szerintem több és jobb is b&s annál a pár mondatánál, mint amiket eddig megismert tőle.
Részlegesen ismerjük csak embertársainkat, ahogy magunkat is.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.02.04. 00:40:39

@huKKK: "Azzal sem vagyok tisztában, milyen ideológiát képvisel."

Antijudaista és antiszemita ideológiát.
"Tudásának" nagy részét az antiszemita irodalomból meríti, és mikor találkozik egy másik megközelítéssel, dührohamban tör ki, és igyekszik tudatlanságát a másik tudatlanságaként beállítani.

De nem is Bell az érdekes itt, ő egy nyomorult gyűlölettől fertőzött elmebeteg, akinek van néhány balfasz rajongója, akik azt hiszik, hogy bátor, mert kimondja, amit ők nem mernek.

Az érdekes pl. itt Loxon, aki állítólag vallásfilozófus, de a jósdán folyamatosan adta alá a lovat, miközben biboldó kiközösítésében tevékenyen részt vett. Azaz vagy egy szélhámos, akinek vallásfilozófusként pl. a zsidó vallásról fogalma sincs, ezért vitaképtelen, vagy egy frusztrált provokátor.

huKKK 2015.02.04. 00:52:51

@Jean Sol Partre:
Véleménykülönbség még Jézus tanítványai, az apostolok között is akadtak.
A vita még nem bűncselekmény.
Álláspontom szerint még a veszekedés sem feltétlenül rossz, mert lehet, hogy szeretetből fakad.
Attól még lehet helyes bibliaértelmezése valakinek, ha nem ért egyet a Biblia állásfoglalásaival.
Bár személyes tapasztalatom, hogy sokakban összekeveredik a vallásos álláspont, pl. pápai álláspont a bibliai állásponttal.
Lehet jó a bibliaértelmezése egy elvált embernek, melegnek, házasságtörőnek, vagy annak a hölgynek, aki abortuszon esett át. Ateistának is lehet jó a bibliaértelmezése.
Különbség van az értelmezés képessége és a gyakorlati alkalmazás képessége között.
Általában az emberek több dolgot értelmeznek jól mint amennyit meg is tudnak valósítani gyakorlatban.
Ateisták néha jobban, sikeresebben alkalmaznak bibliai törvényszerűségeket, mint a hívők,
anélkül, hogy tudatában lennének annak, hogy a bibliai törvényszerűségek helyes alkalmazása teszi őket sikeresebbé környezetüknél.

Bell & Sebastian 2015.02.04. 00:54:26

@huKKK: Ne fáradjon, mert nem éri meg. Megmondta: ő a gój és fenekedek rá. Megnézem Grimmnél, hátha abban benne van.

Bell & Sebastian 2015.02.04. 00:58:37

@huKKK: Ne vicceljen már! A legvadabb fikció: keresztény a vadkapitalizmusban! Úgy verik agyon bézbólütővel, mint egy bébifókát. Nem látja?

huKKK 2015.02.04. 01:27:28

@Disznóvári:

Érthető, hogy ha a júdaizmust, szemitizmust, cionizmust gonosznak tartja valaki, akkor igyekszik elhatárolódni tőle.
Nem hinném, hogy
"nyomorult gyűlölettől fertőzött elmebetegnek" kéne tartani valakit
pusztán azért,
mert óvja magát valamitől,
amitől úgy érzi, óvakodni kell.
Maga a távolságtartás önmagában nem bűncselekmény.
Ehhez joga van.

Nem vagyok sem antiszemita, sem anticionista, mégsem érzékeltem az Ön által leírt dührohamokat személyem,
vagy eltérő álláspontom irányában.

Ne siesse el a diagnózist!

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.02.04. 01:36:04

@huKKK: "Maga a távolságtartás önmagában nem bűncselekmény."

Állítottam én ilyet?
Nem.
A jó hírnév megsértése, a becsületsértés, a közösség elleni izgatás viszont bűncselekmények.
Bűncselekmény a holotagadás/-és relativizálás is, amit én nem helyeslek, csak konstatálom.
Az meg, hogy maga nem érzékeli a gyűlöletet magával szemben eltérő álláspontja mián, nem sokat jelent. Lehet pl. annak a következménye, hogy nem tud a sorok között olvasni vagy, hogy érzéketlen azzal szemben, akivel szemben B&S látványosan gyűlöletet táplál.

annamanna 2015.02.04. 01:50:58

@I_Isti: "mert nem lehet gyűlölködni a zsidókra miatta"
Oké, még egyszer: Askenáz nem Izrael, ellenben az Apkalipszis könyve 2x is a Sátán zsinagógájának nevezi azokat, akik zsidónak hazudják magukat.
Szerintem ez elég ütős érv arra, hogy ne azonosulj velük.

"az izraeli internálótáborokban és börtönökben a hamászos terroristák nagy előszeretettel

kínozzák meg

egymást."

Az senkit sem ment fel a népirtás vádja alól, hogy az ellenfelei is gyilkosok.
Ez a dal kitűnően összefoglalja a lényeget: www.youtube.com/watch?v=-evIyrrjTTY
(Bár a kánaánita órások még csak nem is szerepelnek benne).

"Természetesen ez nem éri el a lázadó keresztények ingerküszöbét"
Mégis ki ellen lázadnak a keresztények?

@biboldó: 3 mondatban 3x fordul elő a "gyűlöl" kifejezés, de a többi hsz-od is ezzel a szóval van tele. Legalább váltogasd, tanulj meg más szavakat is. A magyar nyelv elég gazdag és hajlékony, használd bátran.
Most látom, Hukkk konkrétan súgott is: "De szerintem az unszimpátiának, vagy ellenérzésnek vagyminek ez még nem az a pusztító fokozata, amit gyűlölködésnek hívnék."
Ezt is ajánlom: szinonimaszotar.hu/keres/gy%C5%B1l%C3%B6l
Meg ezt is: tudasbazis.sulinet.hu/hu/magyar-nyelv-es-irodalom/irodalom/irodalom-7-osztaly/a-mese/aiszoposz-a-farkas-es-a-barany
Vagy idézd neki ezt, és figyeld meg a reakcióját: www.youtube.com/watch?v=YVd8o9v6FMw
Ha gyűlöl érte, ő a bosszú népe!

huKKK 2015.02.04. 01:53:38

@Bell & Sebastian:
2015-02-04 00:58:37

Nem látom.
Úgy tűnik nem elég vad ez a kapitalizmus.

2015-02-04 00:54:26
"Ne fáradjon, mert nem éri meg."

Ha abból indul ki, hogy nem szeretek fáradni, akkor tényleg nem éri meg
kivárnia
a történet végét.

"Megmondta: ő a gój és fenekedek rá."

Ha ez a hobbija neki, joga van hozzá.
Nekem talán nincs jogom áldozatnak, mártírnak mondani magam?
Ő a gójságát, mint a zsidó gójhoz(nemzethez) való tartozásaként határozta meg.

Vegye kérem tudomásul, hogy a Disznóvári prof. is megmondta, ön beteg.
Tessék kérem egy jólnevelt beteghez illően viselkedni, dührohamokban kitörni, gyűlölködni, meg mindent megcsinálni ami föl van írva magáról a Disznóvári professzor úr diagnosztikai naplójában.

annamanna 2015.02.04. 01:54:57

@biboldó: na még ennyit, a csiszoltabb nyelvhasználat mián:
"ami egy csudás, fennkölt szó, valóban, ki ezt használja, bizonyos hogy nem tartozik a pórnép közé, csak sajnos nagyon elcsépelt már ez a szó, 10-20 éve is volt már talán, hogy a 'privilégium' szó használata menőnek számított. ilyen szavak még van' egyspár itt-ott: attak, a kezdeti hendikepp, drón, szcenárió, geopolitika, startup, urizál, aki először használja, az ej de okos lehet, aki meg utoljára, az a legbutább sznob mindközül.) szóval kiváltságot követel egy eszmerendszernek, világos, csak ne követelgessünk! ennyi. értjük mindannyian, egymás közt vagyunk, félszavakból is értjük egymást."
kkbk.blog.hu/2015/02/03/bmw-gyar_epulhet_magyarorszagon

huKKK 2015.02.04. 02:22:54

@annamanna:
Látom, ezt az askenázi dolgot még mindig nem beszélte ki magából.
Akár a Hofi, "innen pedig el nem mennek amíg meg nem értik“

"Bár a kánaánita órások még csak nem is szerepelnek benne"

Sejtettem én is ám, hogy nem svájciak kezdték az óragyártást, hála önnek ez mára biztos tudássá fajult bennem.

Amikor Mózes kiküldte az ígéret földjére a tizenkét kémet, csak Káleb és Józsué nem rettentek meg attól a rettentő ketyegéstől amit a kánaánita órások hatalmas méretű órái keltettek?

Feltalálták vajon a zajvédő lamellás füldugót?

annamanna 2015.02.04. 04:26:10

@huKKK: Az askenázikról:
„Először asszír krónikákban jelennek meg, askuza vagy iskuza néven II. Sarrukín idején. Ezt a nevüket a Biblia is átveszi askenáz néven (Jeremiás 51:27). f [4] A feljegyzések szerint i. e. 700 körül özönlöttek be északról, és Aszkániában (a mai Azerbajdzsánban) telepedtek le egészen az Urmia-tó délkeleti részéig.” hu.wikipedia.org/wiki/Szk%C3%ADt%C3%A1k
Tehát a wikipédia szerint a szkíták nem mások, mint maguk az askenázok, ez a kettő egyenlő. Egy kicsit torzít rajta: „ a Biblia átvette a nevüket”, de azért meglehetősen nyíltan elismeri, hogy őshazájuk Azerbajdzsán.

A kánaáni órásmesterek :)
„...Debrecen – Itt voltam diák. Kollégium. Nagyerdő, első versek, első szerelem. Ez már komoly dolog, nem merek rögtönözve beszélni róla. Csak annyit, hogy nyolc éves koromban, a főutcán az első nap végig- menve, rosszul olvastam el egy órás cégtábláját. »Óriás és ékszerész« – így olvastam a feliratot, és hosszú hetekre elbűvölt az a tudat, hogy olyan városban élek, ahol óriások is laknak... Aztán persze kiderült a csalódás, a rettenetes csalódás. Debrecennek egy egész kötet járna, ha megírnám az életrajzomat”

De ha már Debrecen és óriások, ez a szöveg megemlíti a "bihari óriásokat":
"A regény felhasznál egy olyan mondai elemet, ami az egész országban elterjedt volt. A „veres barátok” csellel rabolják el a címszereplőt egy alagúton keresztül. Elhitették ugyanis vele a vár ostromának ideje alatt, hogy menteni akarják. Ezután egy évig raboskodik a pincében a mű szerint.
A veres barátokról – akik nevüket vörös csuhájukról kapták – az a hír járta a régióban, hogy fiatal nőket lopkodnak, akik aztán sohasem kerülnek elő. Persze felmerül a kérdés, milyen alapokon nyugodhat ez a feltevés. Más területeken is szólnak történetek a barátokról. Egy a mai Románia területén lévő Tóti nevű települési beszámoló szerint (ami kb. 70 km-re van Bodaszőlőtől) a veres barátokat állítólag a XII-XIII. században telepítettek be Németországból, és a mai Gézadomb tetején kolostort hoztak létre, ahonnan valamiféle alagútrendszer ágazott el a föld alatt, a barátok ott közlekedtek Ábrámba, Margittára. Nem keveredtek a falu népével, tartottak is tőlük az emberek. Állítólag a kolostor helyén később „olyan hosszú emberi lábszárcsontok kerültek elő, mint egy-egy lóé, szarvasmarháé, a koponyacsontok nagysága, pedig, mint egy-egy szakajtókosár volt.” (Adatközlő: Liszkay Kálmán (48) – Bende-Tóth Tibor, 1980. Tóti. Lásd: Faragó József – Fábián Imre: Bihari népmondák, 1995, 229-230.)
Szekeres Gyula rávilágított, hogy a veres barátok elnevezés valójában a templomos lovagokra utal, akik III. Béla idejében jöttek az országba, a keresztes hadjáratok idején. A fehér köpenyre hímzett vörös keresztről kapták a vörös barát elnevezést, mely a negatívabb tartalmú „veres barát” elnevezésként maradt fenn a népnyelvben. Bár a népnyelv talán kapcsolatot vélt felfedezni köztük és az alagutak között, vajon mi támasztja alá, hogy az alagútrendszerek létrehozói ők? Mi célból építhettek volna többtíz kilométeres alagutakat? Pusztán azért, hogy elkerüljék a nyilvánosságot?" www.indigokor.eoldal.hu/cikkek/keresok-utjan/zelemer_-az-osi-tudast-hordozo-falu.html

Ezt a következő okból tartom érdekesnek.
A Biblia szerint az óriásokat kipusztította az özönvíz. Azonban furcsa módon Kánaán területe mégis teli lett velük a honfoglalás idejére. És ezt így hogy? ( © Tornóczky Anita) Erre nem találok más magyarázatot, minthogy "becsusszantak" a bárkába, nevezetesen Khám felesége révén, aki magában hordozhatta az óriások genetikáját, és tovább is adta azt, főleg Kánaán nevű fiának. A honfoglalás során sem haltak ki, Góliát a legismertebb sztori, de a szöveg megemlíti, hogy Saul is feltűnően magas volt a nép többi tagjához képest. Ha ez így van, akkor a genetika akár évezredeken keresztül is fennmaradhatott, és miért ne bukkantak volna rá a keresztesek, akik tényleg elég furcsán viselkedtek, és tényleg egy új, baljós korszakot nyitottak Európa történelmében. Az is tény, hogy úgy hallottam, Izraelben nem engedik az ősi sírok feltárását, "kegyeleti okokból". De ez nekem végül is mindegy, csak hát jellemző, mint ahogyan az is, amit ez a cikk ír: "Az 1980-as években, kb. 8 éves korában a pincéjükben leszakadt az aljzat és „egy irdatlan nagy lyuk” keletkezett. Elmondása szerint annyira mély volt, hogy nem lehetett látni az alját. Mikor régészeket hívtak, azok nem tudtak mit kezdeni a helyzettel, és végül betemették a Lyukat, komoly feltárás nélkül. Talán mondanom sem kell, hogy ez hatalmas hiba volt, hisz 50 méterre a templomtól szinte bizonyos hogy az egyik járat omlott be!" Az a benyomásom, hogy a régészek egy része "törp", aki "túl mélyre ás Mória bányáiban", és "felriasztja a Balrogot".

I_Isti 2015.02.04. 08:46:53

@annamanna: Szerintem meg Jézus Krisztus a vérét adta értük, és ez elég jó érv arra, hogy ne gyűlölködjek rájuk, és az, hogy még nem tértek meg nem ok arra, hogy kétségbe vonjam a Biblia azon állítását, hogy meg fognak térni. De az ő meg nem térésük csak azért van, hogy a más népek-nemzetek meg tudjanak térni.
Amikor lezárul a nemzetek kora - hamarosan - Isten személyesen nagyon intenzív kiképzésben fogja részesíteni őket, sőt.
Egyébként meg az ócska palesztin propagandát hagyjuk már, szerinted tök normális dolog úgy háborút indítani, hogy lehetőleg minél több polgári halálos áldozata legyen a válaszcsapásnak?
Te szeretnél olyan szomszéd nemeztet, amelyik ha elgurul a gyógyszere, akkor kilő rád és a családodra 12 ezer rakétát?

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.02.04. 11:18:24

@Inkább nézem az abonyi kettőt: Tényleg, neked mi a véleményed a tölgy-MézesRozi házasságelméletről?
Érdekes módon egy időben kezdték el ekézni pl. Gaspert, meg alfit. Összehangolt támadás lett volna a "belső ellenségek" ellen? Nem tartom kizártnak. Ez magyarázatot adna arra is, hogy miért vettek minden ellenvéleményt paranoid módon ellenük szóló támadásnak (saját módszerüket vélték felfedezni a kiszemelt ellenségeik viselkedésében).
Mindenesetre a levadászási kísérletük nem volt túl sikeres, mert nem elég okosak. Alfi túljárt az eszükön.

huKKK 2015.02.04. 12:50:06

@Jean Sol Partre:
Pedig úgy vitáztam volna!
;-(

@annamanna:
Köszönöm a tájékoztatót.

huKKK 2015.02.04. 14:22:58

A zsidó származású Pistike katolikus gimnáziumban tanul. Az egyik órán a tanár azt mondja, hogy kap 500 forintot, aki megmondja, hogy ki volt a legnagyobb ember a világon.
Az egyik gyerek:
- Szerintem Leonardo da Vinci.
- Jó, jó, de én nem rá gondoltam.
A másik gyerek:
- Talán Einstein?
- Még jobb, de még mindig nem rá gondoltam.
Erre Pistike:
- Jézus Krisztus.
- Úgy van Pistike, itt az 500 forint. De én úgy tudom, hogy te zsidó származású vagy. Neked nem inkább Mózest kellett volna mondanod?
Mire Pistike:
- Mózes az Mózes, az üzlet meg üzlet.

huKKK 2015.02.04. 14:30:42

@Jean Sol Partre:
Bármiről amiben nem értünk egyet.

annamanna 2015.02.04. 16:08:22

@I_Isti: nézd, én megértelek. Te meg azt értsd meg, hogy nem én írtam a Bibliát. Nem én mondom, hogy aki zsidónak hazudja magát, az a Sátán zsinagógája, hanem Jézus Krisztus. Nála panaszkodj, hogy hogy lehet ilyen csúnyán beszélni róluk, ez kirekesztés.
A helyzet az, hogy vannak esetek, az újszövetség és az ószövetség ad erre példákat, amikor az egyetlen segítség, amivel még a helyzetet javítani tudsz, az, ha keményen viselkedsz. Jézus és Keresztelő János kígyónak, skorpiónak nevezte a farizeusokat, és nem is sorolom, mert rengeteg példa van rá. Azt mondja a Biblia, hogy ha fenyítés nélkül valók vagytok, akkor korcsok vagytok, nem fiak.
És ezek az emberek olyan helyzetbe verekedték magukat, hogy ők feddhetetlenek, és a legkisebb próbálkozásra is kórusban vonyítanak, és hihetetlen mértékben gyalázatosan viselkednek.
És ennek totálisan be vannak hódolva a keresztény egyházak, csakhogy ezzel nem mást tagadnak meg, mint a Bibliát, ami igenis nagyon fontosnak tartja a fenyítést is, a bűnök kimondását.
Persze, mindent lehet rosszul is használni, a fenyítést is, de minden egyes fa a gyümölcseiről ismertetik meg. És milyen gyümölcsöket termett eddig a "zsidók" iránti "szeretet"? Iszonyatot, undort, mérhetetlen, pokoli kínt.
El kell tőlük határolódni, ez talán még segít valamit.
Egyenként talán lehet segíteni azon, aki hagyja.
Én pl egy időben rengeteget beszélgettem egy zsidó lánnyal. Tulajdonképpen csak én voltam vele kedves és két jobbikos. Akár hiszed, akár nem. A társaság "baloldali", "liberális" tagjai undorodtak tőle, mert tényleg elég zavart és irritáló volt. Tuti borderline. Meglehetősen rossz volt a családi háttere, utálta a szüleit, de nem bírt elszakadni tőlük, egyedül a halott nagyapját kedvelte. A szexuális élete hajmeresztő. Sokat ivott és a drogokat sem vetette meg, rengeteget volt kórházban. Nagyon szétesett volt és szenvedett. Aztán abbamaradt a beszélgetés, mert egy idő után már csak gonoszkodott, nagyon bántalmazóan írt, és nem válaszoltam neki. Azt hiszem, végül a kabbalisztikus okkultizmusba menekült. Mit ne mondjak.... sajnálom.
Egy szexfüggő zsidó férfi írt egy könyvet az élményeiről. Azt nem olvastam, de volt interjú vele a neten, azt mondta, az összes társkereső netes felület közül a zsidó a legbetegebb, az ottani nők elviselhetetlenek, beképzeltek, idegbetegek, hisztérikák. És ezt zsidóként mondta. (Végül egy kibucba menekült, hogy kigyógyuljon).
Ezek a nők szenvednek saját maguktól, és a férfiak szenvednek tőlük. Általában véve olyan nagy bajok vannak velük, amiket nem lehet orvosolni azzal, hogy adod alájuk a lovat. Mert ez az út a pokolba visz.
Ahogy a cigányokon sem segít a folyamatos támogatás. Ott is van, amikor már csak az segít, ha elfordulsz, nem adsz többet, tanuljon meg magán segíteni. Egyszerűen meg kell tanulni, mikor mi használ. És meg vagyok győződve róla, hogy a "zsidókon" nem segít a babusgatás, ajnározás. Mert felfuvalkodnak, mint a ördög. Ez annyira nyilvánvaló, hogy ha nem érted, akkor sajnálom.

huKKK 2015.02.04. 16:36:00

@annamanna:
Úgy tűnik ismét felhasználja beszélgetőpartnerét arra, hogy általánosíthasson a zsidók rovására.

Jean Sol Partre 2015.02.04. 17:10:56

@annamanna: azért egy szexfüggő férfi véleményét a társkeresőkről és fenntartássla kezelném. Lehet, pont az volt a baja, hogy nem voltak kaphatók bármire :)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.04. 17:23:27

@huKKK: Itt néhány primitív kivételt nem számítva senki sem a teljes mibenlétét adja. Én sem csak zsidó vagyok a nap huszonnégy órájában. Felőlem Belluska lehet állatbarát, kiváló sporthorgász vagy akármi egyéb is. Viszont képvisel és ami ártalmasabb, terjeszt egy nézetet, ami már pogromokhoz, holokauszthoz vezetett. A motivációi sem érdekelnek, nem személy szerint vele van bajom, hanem minden gyűlöletkeltő, ezért aljas ideológiával.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.04. 17:34:09

@annamanna: Előrebocsátom, nem szoktalak olvasni. Részben, mert aki nem tudja a saját véleményét néhány mondatban kifejteni, kilométeres kopikat, linkeket, jutyubos okosságokat hoz kizárólagos igazának bizonyítására, az nem érdemel figyelmet. Másrészt az átlapozási időszakban láttam, hogy Bibliára hivatkozva idecitálsz undorító szennyet is. Ez a te elszámolni valód lesz, mivel degradálod a Bibliát. Lelked rajta, viszont mivel voltál szíves kioktatni a magyar nyelv kifejező erejéről, tömören, de még számodra mindig hízelgő, ha úgy tetszik fennkölten megilletlek egy jelzővel: hülyepicsa.

Bell & Sebastian 2015.02.04. 18:35:25

@biboldó: Most mint gój a gójnak! Neked itten mi bajod van, hogy még harmadnap is jajveszékelsz tőle, úgy fáj. Most ezt nézegetjük újabb négy évig, Alfi?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.04. 18:57:13

@Bell & Sebastian: Nem tetszik a látvány, Annabella? Elhiszem, mert csak neked tartok tükröt.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.02.04. 19:02:49

@annamanna: "manna
‘‹a bibliai elbeszélés szerint› égből hullott eledel, amely a pusztában bolygó zsidóságot táplálta’, ‘harmatkása ‹ehető magvú gyomnövény›’.

A latin, illetve görög manna a héber mán átvétele. A bibliai szöveg szerint amikor a zsidók első ízben meglátták a csodás táplálékot, így kiáltottak fel: mán hu? vagyis ‘mi ez?’. A mán valójában annak a tamariszkuszfélének az ősi sémi neve, amely apró, édes bogyókat terem."

Nem vagy te véletlenül öngyűlölő zsidó?

@biboldó: Ez az annamanna tényleg nagyon sötét. Nem tudom, honnan szalajtották.

huKKK 2015.02.04. 19:39:25

@Jean Sol Partre:
A lényeg itt az lehet, hogy alá lehessen támasztani valami bármivel az ellenségképet.
A logika meg a józan ész itt nem szigorú követelmény.
Sürgősen el kell adni pár sornyi romlandó következtetést akciós/bármi áron.
Egyébként is az úriember
itt nem mint szexfüggő nyilatkozik, hanem mint egészséges, hiteles zsidó koronatanú, aki korrekt információval szolgál, s csak ezt követően változik ismét vissza.
Szőrözik itt...
Tudja maga mi munka utánajárni ennyi terhelő adatnak?
Tessék kérem kedvesen bólogatni és együtt szörnyülködni!

huKKK 2015.02.04. 19:52:35

@biboldó:
Lehetne kicsit engedékenyebb.
"@Bell & Sebastian: Nem tetszik a látvány, Annabella?"
Miért nem mannabella?

@Disznóvári:
Fáj az igazság, miiiiiii?
Jól mondom annamanna?
Tejszínhabbal iszom a Karamellás kapuccsínót!

@2015-02-04 18:35:25
Szűk a skatulya?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.04. 20:00:51

@huKKK: Igazán engedékeny voltam. Rajongói így kedvesebben becézgethetik, hogy nézne ki a Manuskabeluska?

Inkább nézem az abonyi kettőt 2015.02.04. 20:17:55

@Disznóvári: szia, sztem rossz számot tárcsáztál, nem ismerem egyáltalán a törzskommentelők "életművét", nem tudok ehhez hozzászólni.

huKKK 2015.02.04. 20:20:50

@biboldó:
Csak vicceltem. Biztos vagyok benne, hogy két különböző személy B&S és annamanna.

A maga helyében pár napig most nem írnék, csak figyelnék alattomban és szorgosan gyűjteném a terhelő adatokat, majd egy váratlan pillanatban meglepetésszerűen hátulról B&S nyakába borítanám az összegyűlt vádanyagot.
Most úgyis ez a vödrös nyakonöntés a trendi.

huKKK 2015.02.04. 20:30:58

@huKKK:

+1 sváb vicc:
Tudod hogyan keletkeztek a skótok?
- ???-
A svábok kiközösítették a tékozlókat!

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.02.04. 20:31:46

@Inkább nézem az abonyi kettőt: Róluk van szó:
blog.hu/user/720161/tab/activity
blog.hu/user/101392/tab/activity

MézesRozi férjének neve azonos tölgy polgári nevével (-Károly, de lehet, hogy az is). Sajnos nem írhatom le, mert akkor kitiltanak. Mondjuk elég gyakori név.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.04. 20:34:30

@huKKK: A manuskabelluska vérkomolynak tűnt? Annabéla 100%-ban tudja, hogy Alfival nem vagyok azonos, sőt, ismeri a valós kilétiségem is.
Nem szokásom az alattomban gyűjtögetés, ha megunom az itteni csörtézést, hónapokig be sem nézek. Aztán valamilyen önsanyargató indíttatástól vezérelten idetévedek és az első alkalmas kommentre ráborítom a bilit. Igaz, ebből a szempontból általában bélamanus az alkalmas paciens....

huKKK 2015.02.04. 20:40:25

@Disznóvári:
Hangulatjelentést is vállal?

A témával kapcsolatban :

"Trianon
Trianonban tárgyalnak az országok további sorsáról a világháború után. A tárgyalás közepén jelentkezik a magyar küldött, hogy szólni kíván.
- Én csak azt szeretném mondani, hogy mikor mi idejöttünk a Kárpát-medencébe, az éjszaka ellopták a románok a lovainkat.
A többiek nem igazán értik, kérdi az elnök, szeretné-e a magyar ha a hozzászólását jegyzőkönyvbe vennék.
- Á nem, nem kell. Csak úgy mondtam...
A tárgyalás folytatódik, megint szólni kíván a magyar:
- Én csak azt szeretném mondani, hogy mikor mi idejöttünk a Kárpát-medencébe, az éjszaka ellopták a románok a lovainkat.
Megint kérdik, jegyzőkönyvbe akarja-e vetetni? Mondja:
- Nem kell, csak úgy mondtam...
A tárgyalás folytatódik, a magyar megint szólásra kér engedélyt:
- Én csak azt szeretném mondani, hogy mikor mi idejöttünk a Kárpát-medencébe, az éjszaka ellopták a románok a lovainkat.
A román küldöttnek már vörös a feje! Üvöltve kifakad:
- De hiszen akkor mi még itt sem voltunk!
Mire a magyar:
- Na, ezt vegyék jegyzőkönyvbe..."

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.02.04. 20:58:04

@Inkább nézem az abonyi kettőt: Ja, meg asszem volt egy eset, mikor MézesRozi valaki más nickjével jelentkezett be. Nem emlékszik erre valaki, aki ezt olvassa?

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.02.04. 21:12:05

@biboldó: Szerintem bébéjét jobban lehet alázni, ő az a típus, aki kifejezetten élvezi, ha ütik.
Bell kb. húsz éves ámokfutása alatt kifejlesztett olyan technikákat, amikkel vitapartnerét a "közönség" előtt lejárathatja, illetve egy nyelvezetet, ami (mivel sokak számára érthetetlen halandzsának tűnik) lehetővé teszi, hogy ne basszák ki minden szalonképes fórumról.

huKKK 2015.02.04. 21:24:26

@Disznóvári:
Engem az zavar, hogy néha más bloggerek neve jelenik meg a kommentdobozom felett az enyém helyett.
Erre szeretnék magyarázatot.

@biboldó:
Jó magának, nem kell hosszadalmas nyomozást folytatnia a célszemély után.
Igazán meghívhatná áldozatát egy kávéra.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2015.02.04. 21:43:47

@Disznóvári: bbj-t alázni inkább politikai vonalon lehet, az meg itt hidegen hagy.

@huKKK: Tévedés, nekem lövésem sincs, hogy Mucibéla ki a reálban, ő tudja rólam. Az meg nem valószínű, hogy velem óhajt kávézni.

Inkább nézem az abonyi kettőt 2015.02.04. 21:53:39

@Disznóvári: bocs, nem tudok ehhez mit szólni, meg mazochista se vagyok, hogy kommenteket mélyelemezzek...

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.02.04. 22:28:21

@Inkább nézem az abonyi kettőt: Igaza van, felesleges mélyelemezni pl. olyan esetekben, ha valaki olyanokat ír, hogy Cyklon-B a megoldás valakinek a problémáira, vagy hogy ez-és-ez az ember a legjobb példa a fajkeveredés hátulütőire, vagy ha azt írja, hogy érdemes volt kiirtani a zsidókat a '40-es években. Ilyen esetekben nem mélyelemezni, nem mentegetni kell, mint egyesek teszik, hanem ki kell mondani, hogy az illető egy ostoba náci és ki kell dobni a picsába.

huKKK 2015.02.04. 23:05:10

@Disznóvári:
Kedves Tüntető.
Kérem ne eméssze magát a múltbeli dolgokon.
Inkább írjon egy becsületes névtelen bejelentést az illetékes fórumra.

Bár, ha ezzel kezdte volna, akkor lehet, hogy most már nem lenne mivel igazolnia szemfülességét.
Így meg bármikor, bárkinek el lehet dicsekedni vele, igaz-e?
Boldog boldogtalan tudni fogja, ha van esze, hogy ide maga kéne, hogy asztalracsapjon moderátorként valaki végre.
Őszintén, ha felkérnék moderátornak tisztességes díjazással, lenne pár ötlete igaz?
Mondja a frankót!

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.02.04. 23:19:14

@huKKK: A mandinerre írtam már bejelentést (ha kell, be tudom másolni), nem is reagáltak rá. Csak a feljelentésre, amit ellenem tettek. Azt a II. kerületi bíróságon olvastam, nem személyes üzenetben.
A jósdára meg esélytelen lett volna feljelentést tenni pl. ilyen törvénysértő kommentek miatt:

"aristo · aristo.blog.hu/ 2012.05.24. 13:26:30
@tevevanegypupu: Budai esélytelen volt. A projektek átmentek az NFÜ hihetetlen bürokráciáján, tehát - formailag - támadhatatlanok voltak, azt pedig előre bocsájtották, hogy tartalmi kérdéseket, teh