Muravchik: Amerikának rendkívül mély tartalékai vannak
2015. január 09. írta: Redakció

Muravchik: Amerikának rendkívül mély tartalékai vannak

joshua_muravchik.jpg

Amerikának rendkívül mély tartalékai vannak, egy olyan elnökkel pedig, aki kiáll az ország érdekeiért, változni fog a helyzet – vallja Joshua Muravchik amerikai író, külpolitikai szakértő, a neokonzervatívok egyik vezető egyénisége. A fiatalkori baloldaliságából kiábrándult, jobboldalivá vált Muravchik a Terror Háza vendégeként nyilatkozott a Mandinernek.

„Lassan véget ér az az időszak, amikor olyan elnökünk van, aki nem hisz Amerikában, és akinek az életútja sokkal jobban kötődik a baloldalhoz, mint korábban bármelyik más elnöké – ahhoz a baloldalhoz, amelyik azt szerette volna, ha Amerika világban betöltött pozíciója gyengül, amelyik hitt abban, hogy Amerika káros hatalmat képvisel és amelyik bármit megtett volna, hogy gyengítse Amerika világban betöltött pozícióját. Korlátozott volt a mozgástere, hiszen a legtöbb amerikai nem úgy látja a világot, ahogyan ő. Amerika veszített ugyan erejéből, ám azt hiszem, ezt visszaszerezheti egy következő elnök alatt, igazából bárki is legyen az. Az Egyesült Államok helyzete még rosszabb volt Jimmy Carter alatt, mint most: elvesztettük a rettenetes vietnami háborút, az amerikaiak az elszigetelődés híveivé váltak, a világban pedig elterjedt az Amerika-ellenesség. Még az el nem kötelezett országok is közel kerültek ahhoz, hogy elköteleződjenek a szovjet blokk mellett. Ronald Reagan mégis nagyon gyorsan tudott fordítani a helyzeten. Amerikának rendkívül mély tartalékai vannak, egy olyan elnökkel pedig, aki kiáll az ország érdekeiért, változni fog a helyzet.”

Baranyi Márton interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr437056015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2015.01.09. 18:24:56

Rejtett? Rákérdezhetek? Bankóprés?

bömböcz 2015.01.09. 18:39:05

A szokás szerinti zsidóhazudozásról van nagyba szó.
Márketing.
Amikor picsábaküldik a védett szólásszabadságdemokratákat, akkor támadnak, pedig ók vannak a háttérban...ban...ban...

mrZ (törölt) 2015.01.09. 18:52:28

Jé már megint egy zsidó osztja az észt?
Kemény a menedzsment, vagy ennyire kell a lóvé?

"....egy olyan elnökkel pedig, aki kiáll az ország érdekeiért, változni fog a helyzet.”
A clinton nyanya és a bush fiú a választék. lehet választani háború és háború között.

"....akkor mit gondoljanak önök, magyarok, vagy a NATO más tagok, akik a NATO alapokmányára hagyatkoznak saját biztonságuk kérdésében?"
Azt gondolom hogy szarban vagyunk, mert fényképekkel lesz bizonyítva hogy orosz egyenruhás katonák megtámadnak egy litván határőrposztot.
Vagy valami hasonló.

Bell & Sebastian 2015.01.09. 19:10:06

Majdnem végig bírtam olvasni, egészen odáig jutottam, hogy a gonosz vadász rárontott a dolgát végző Piroskára, mialatt a farkas a grószmuti elemózsiáját mentette. Az amerikai neokonok egy másik mesét nézhettek, mert innen nézve nem így volt.

Egyedül a szoc-kom parabolája találó, csak kihagyta belőle a lényeget. A helyzet nem a szakállas doktorbácsik diagnózisánál (futurológiai regényfolyamánál) durvult be igazán, hanem a sapkamániás Trockij-Lenin páros terápiájánál, vagyis tüneti kezeléssorozatánál, a Sztálin-Hitler sakkmesterekkel meg úgy jártunk, mint a Sport szeletes raszta csávóval, tudtak még rontani picinykét a csodalámpa szellemének kísértésén.

Feledve azt az apró tényt, hogy Trockij bizony az amcsik ügynöke volt, a vérbajos kis gnóm pedig a német fináncoligarchák kitartottja. Adolfban legalább egyetértettek, ennyit fejlődtek - szó se róla.

Elképesztő, hogy ez az amcsi, aki állítólag a nép fia, ennyire buta legyen. Vagy így lehet sokra vinni?

Iránt hamarabb gyakta volna le! Hápersze. Én meg Dácsiát.

mrZ (törölt) 2015.01.09. 19:21:43

@Bell & Sebastian:

Azért az ukrán zsidó yatsenuk ennél is jobbat tud:

„We can all very well remember the Soviet invasion of the Ukraine and Germany. This must be prevented from happening again”

Bell & Sebastian 2015.01.09. 19:49:05

@mrZ: Tegnap még úgy volt, hogy a németek gázolták le a Szovjetuniót, Ukrajnán kezdve, de holnaptól már úgy lesz, hogy a Szovjet Ukrajnát és Németországot?

Egyezzenek ki döntetlenben, de ekkor meg nagyon úgy néz ki, ránk szárad az ukrán népirtás.

Legjobb lenne, ha ez is ragaszkodna az igazsághoz.

De ha már permutáljuk, az is van még, hogy ukránok hömpölyögnek jobbra-balra.

Virág et. 2015.01.10. 06:02:47

Évek óta ezt mondom. Pattog itt a kisnyilas réteg Obamán, aki fékezett habzású és babusgatja az országot mindenféle Goodfriendekkel meg kitiltással. McCain, aki perpill senki kormányzatilag foghegyről náci diktátornak nevezi a Vezért. Egy jobboldali, republikánus elnöknél picit más lesz a dolgok fekvése a világban.

toportyánzsóti 2015.01.10. 07:46:16

Erőlködjetek ifjúkonzik,Heimről most derült ki hogy ingatlanpanamázik,persze nálatok soha nem ez a legalja mindig van lejjebb.Beszennyezitek csak a nemzeti érzelmű jobb oldalt!

gyalog.galopp 2015.01.11. 10:49:00

Ők becsültél le legutóbb az oroszok tartalékait.

www.youtube.com/watch?v=eGGSaGdGQS4

Az amcsik tartalékait még nem volt szerencsénk élvezni, az oroszokét meg már többször is.
süti beállítások módosítása