Orbáni bevándorláspolitika kontra orbáni bevándorláspolitika
2014. december 02. írta: pinter.bence

Orbáni bevándorláspolitika kontra orbáni bevándorláspolitika

88193_orban_viktor_berlinben.jpg

Mit ér a miniszterelnök által aláírt szakpolitikai stratégia, ha ugyanaz a miniszterelnök mond neki ellent nap mint nap? A Migrációs Stratégiáról kérdeztük a Belügyminisztériumot, de érdemi választ nem kaptunk.

Tavaly ősztől kezdve a Komáromy-ösztöndíj keretében vizsgáltam a hazai menekültügy helyzetét. Az apropót a Vámosszabadiban létrehozott befogadóállomás megnyitása adta, de mentem egy kört a családegyesítés és az integráció területén is. A téma azért is fontos, mert idén újabb rekordot döntött a hazánkba érkező menekültek száma: a szerb határon az utóbbi hónapokban ezresével érkeztek a menedékkérők.

A menekült- és bevándorlásügy sokáig nem volt a magyar belpolitika homlokterében. Egyedül a Jobbik foglalkozott vele rendszeresen, ennyiben hasonlítanak a nyugat-európai kollégáikra. Az utóbbi időben azonban Orbán Viktor miniszterelnök is egyre gyakrabban emelte fel szavát a kérdésben: a miniszterelnök európai kérdésként értelmezi a migrációt, és a korábban uralkodó vélekedéssel szemben a kontinens demográfiai gondjainak megoldását nem a bevándorlásban, hanem a következetes családpolitikában látja, az általában bevándorlók által végzett munkahelyek betöltését pedig például az európai cigányság integrálásával oldaná meg.

Már augusztusban írtam arról, hogy ez az elképzelés szöges ellentétben áll azzal a Belügyminisztérium által 2013-ban legyártott Migrációs Stratégiával, amelyet maga Orbán Viktor írt alá. A stratégia szerint egyenesen támogatni kell a legális migrációt, és az ezzel kapcsolatos előítéletek csökkentésére kell törekedni. A cikkben több tanulmányt is idéztem, amely Magyarország esetében kimutatta: a hazánkba érkező bevándorlók általában jobban képzettek, mint a hazai munkavállalók, így olyan szektorokban épülnek be a hazai piacon, amelyekben szakemberhiány van.

Végül három kérdéssel fordultam a belügyhöz:

  1. Emlékeztette-e a Belügyminisztérium a miniszterelnök urat, hogy mostanában hangoztatott nézetei szöges ellentétben állnak az általa aláírt Migrációs Stratégiával?
  2. Érkezett-e megkeresés a miniszterelnök úr részéről a minisztérium felé, hogy megváltozzon az elfogadott Migrációs Stratégia szövege?
  3. Fog-e a fentieknek megfelelően változni a Migrációs Stratégia iránya és szövege, és ha nem, hogyan oldhatók fel a fent leírt ellentmondások? Összességében: mennyit ér a Migrációs Stratégia, ha annak elfogadója nem támogatja a benne foglaltakat?

Az alábbiakban közlöm a Belügyminisztérium válaszát:

Tisztelt Pintér Bence!

A Migrációs Stratégia változtatásával kapcsolatban javaslat, megkeresés nem érkezett a Belügyminisztériumhoz, és annak megváltoztatása nincs is napirenden. Miniszterelnök úr szavai teljesen egyértelműek és világosak.

Üdvözlettel,
Belügyminisztérium Parlamenti Sajtóosztály

A miniszterelnök szavai ugyan tényleg egyértelműek és világosak, arra azonban továbbra sincs magyarázat, hogyan mondhatja mindezeket úgy, hogy az ország témával kapcsolatos, általa elfogadott stratégiája teljesen mást mond.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr666950661

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbáni bevándorláspolitika kontra orbáni bevándorláspolitika 2014.12.02. 11:00:01

Mit ér a miniszterelnök által aláírt szakpolitikai stratégia, ha ugyanaz a miniszterelnök mond neki ellent nap mint nap?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virág et. 2014.12.02. 11:04:54

Tényleg közel 5 év kell ahhoz, hogy észrevegyétek, hogy napi szinten mondanak saját maguknak ellen lényegében minden kérdésben, nem csak a migrációban?

mrZ (törölt) 2014.12.02. 11:23:43

>>... a hazánkba érkező bevándorlók általában jobban képzettek, mint a hazai munkavállalók, ...

Uram, ön hazudik.

A mihozzánk érkező bevándorlók képzettsége zéró, a háborús övezetek menekültjei, egyszerű tengsz-lengsz emberek. A képzett embereket erre specializált ügynökségek szervezik utaztaják elhelyezik, azok a bevándorlási politikában fel sem tűnnek, offshore cégeken keresztül, üzleti alapon léteznek.

Na, nem baj jöjjön a cirkusz:

Önellentmondani kétszer egy mondatban? Mi volt a célja ezzel a dupla elkúrt bukfenccel:

" a miniszterelnök európai kérdésként értelmezi a migrációt, és a korábban uralkodó vélekedéssel szemben a kontinens demográfiai gondjainak megoldását nem a bevándorlásban, hanem a következetes családpolitikában látja, az általában bevándorlók által végzett munkahelyek betöltését pedig például az európai cigányság integrálásával oldaná meg."

Virág et. 2014.12.02. 11:30:53

@mrZ: Ez hülyeség. Néhány hónapja volt itt a mandineren egy cikk a külföldiek arányáról. kb 200 ezer külföldi van Mo-n, ennek több, mint a fele EU-s állampolgár. A maradékból talán 8000 a menekült, a többi tartózkodási engedélyes és a többségük diák, tanuló vagy munkavállaló (pl. boltos kínai, pénzváltó arab, orvos stb.).

200e-ből tehát 10e a menekült. Ha mind analfabéta, akkor is elenyésző az arányuk az ősszes migránshoz képest.

pinter.bence 2014.12.02. 11:44:49

@Virág et.: "A BÁH statisztikái szerint tavaly év végén bevándorlási engedéllyel 38.500, letelepedési engedéllyel 4376, tartózkodási engedéllyel 33.585 személy rendelkezett. Közöttük felülreprezentáltak a környező országokból, így Romániából vagy Ukrajnából érkező migránsok – nyilvánvalóan jelentős részben külhoni magyarok. Az Európai Gazdasági Térség állampolgárainak kiállítható regisztrációs igazolással 113.507 személy bírt; míg menekült, oltalmazott vagy befogadott státusszal megközelítőleg 2500."

mandiner.hu/cikk/20140828_egyszerre_tamogatja_es_ellenzi_az_orban_kormany_a_bevandorlast

Virág et. 2014.12.02. 11:49:04

@pinter.bence: Pláne. 114 000 EU-s, 38 500 bevándorlási engedélyes (ez a letelepedési engedély leánykori neve), 5000 letelepedett, 33 500 tart. engedélyes és menekült, oltalmazott összesen is csak 2500.

Ha mind háborús övezetekből érkező tengsz-lengsz figura, ahogy a fenti Szakértő Úr állította, akkor is kb 190 e-ből 2500 emberről van szó. De nem mindegyik analfabéta, itt is volt cikk a több diplomás nyelvészről meg mérnökről, aki nem tud a szakmájában dolgozni és kénytelen egy menekülttáborban tengődni. Ők is a 2500-at csökkentik.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2014.12.02. 12:02:57

Nem a bevándorlók képzettségével, vagy képzetlenségével van a probléma, hanem azzal, hogy milyen kulturális közegből jönnek. Nyugati példákon látható, hogy a nem keresztény kultúrkörből származók beengedése öngyilkosság.

Egyébként pedig ez a helyes eljárás. A hivatalos iratokban az un. "stratégiákban" fújni kell az EU-s hülyeségeket, a valóságban peedig érdekeink szerint cselekedni. Így tesz minden EU-s ország, mikor tömegesen kirúgja a cigányokat (Franciaország), vagy felgyújtja a táboraikat. (Olaszország)

Érdekes kísérlet Angliában Cameroné, aki fennhangon is tiltani akarja a bevándorlást - meglátjuk mennyire válik be.

Bell & Sebastian 2014.12.02. 12:03:25

Hájnye, ez a bejegyzés egy vak cinát nem ér.

A Miniszterelnök Úr jellemfejlődése és személyiségének megosztottsága nem képezheti vita tárgyát egy dikmántúrában. A Miniszterelnök Úrban köztudottan kétharmados többséget alkot a józan ész, a többi, rendelkezésre állóhelyet a labdarúgás és a politikai, bárminek ellenállás foglalja el.

A Miniszterelnök Úr nagyon jól látja, hogy az ész a fontos, nem a haj, vagyis hogy a kulturális identitás (hadd ne mondjam, valláserkölcs), nem pedig a bőrszín.

Európa nem beteg tehén, hanem egy potens bika! Átmenetileg kicsit elbuzult ugyan, de majd megnyalja még a sót! Legalábbis reméljük.

Bell & Sebastian 2014.12.02. 12:06:53

@aristo: Teljesen maga- és a hatása alá kerültem - ezek szerint.

Virág et. 2014.12.02. 12:11:57

@aristo: Nyugati országokban teljesen érthető is ez a reakció. Nálunk nem. A 190e migránsból 114e EU-s. Az amerikaiak vagy EU-n kívüli európaiak (szerbek, vajdasági magyarok, ukránok, kárpátaljai magyarok, oroszok stb.) ebben a 114e-ben ráadásul benne sincsenek. A fennmaradó pártízezer nagy része meg kínai.

Nálunk nincs muzulmán helyzet. Németországban egy kisvárosban van kétszer annyi muzulmán, mint nálunk összesen az országban. Londonban alig van brit. Ezeket az országokat megértem. Nálunk akkor kell konfliktusokat felvállalni, ha helyzet van. Ma nincs. Holnap se lesz: mert sz.r helyzetben lévő, sz.r körülmények között élő ország vagyunk. Nem vagyunk vonzó célpont senkinek, az iskoláink még elmennek, ezért szerencsére sok a diák külföldi itt (hoznak is pénzt az oktatásba rendesen), de azon felül tényleg csak a reménytelenek jönnek ide. Vagy a gazdagok, de azok is csak a papírért, tényleges itt tartózkodás nélkül.

mrZ (törölt) 2014.12.02. 12:26:13

@Virág et.:

Akinek a végzettsége és tudása ér valamit azokat az ügynökségek levadásszák, évi néhány ezer max. A többi értéktelen, nemkivánatos. És ez már az ideérkezés előtt eldől, komplett szolgáltatást kapnak, munkahely-lakás-közösség-umbrella cég. A kelet eu-sok egyszerű ideiglenes áttelepülők, mennek haza ha rend lesz, vagy tovább nyugatra ha már megvan a magyar papír.

ön nem ismeri, nem tehet róla, lehet leszállni rólam, visszaszokni apuka faszára.

Virág et. 2014.12.02. 12:38:20

@mrZ: Akiket "levadásznak az ügynökségek" azok ugyanúgy benne vannak a rendszerben és a fenti számokban. Mert azt a kiállított okmányok alapján csinálják.

Hacsak nem akkora szakértők, hogy illegálisan vannak itt.

Fenének kell marhaságokat beszélni? Egyébként meg a kiindulási pontod az volt, hogy a migránsok többsége itt háborús menekült, tengő-lengő semmirekellő. Ezzel foglalkozzál, főleg annak tükrében, hogy a tényadatok szerint csak 2500 a menekült a közel 200e-ből.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2014.12.02. 12:53:42

@Virág et.: Véleményem szerint, sokkal jobb stratégia megelőzni a bajt, mint kezelni.

Virág et. 2014.12.02. 12:58:50

@aristo: Azzal már most "jól kezeljük", hogy ennyire nincs lehetőség, perspektíva még az állampolgároknak sem Mo-n.
Nem véletlen, hogy a jóléti európai országokban, Svédországban, Norvégiában, Németországban, Angliában van igazán muzulmán helyzet. A bevándorlók oda mennek, ahol jó körülmények vannak. Nálunk nincsenek.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2014.12.02. 13:42:27

@Virág et.: Fene a válogatós természetüket. Azt hittem, hogy azért Szudánnál jobban élünk.

mrZ (törölt) 2014.12.02. 13:47:07

@Virág et.:

Nincs mindegyik benne, csak ha magyar cégen keresztül dolgozik. Egyszerűbb ciprusi ltd, tulajként korlátlan a lehetősége, szolgáltatás import.

Csak a menekültek okoznak gondot, a többi úgy ahogy de beilleszkedik. Semmi közük a bevándorlási politikához, önállóak. Még az áttelepülők is elvannak, találnak munkát, albérletet, beszélik értik a nyelvet, felszívja őket a (fekete) gazdaság. De közben ott vannak a menekülők, a "tanár lehetsz, 200 euró", sokfős családok, szimpla bűnözők, simlis csalók, lebukott cia-nato szolgák tolmácsok informátorok, kell nekik az állami segítség, mert semmi sincs a nagy mesén kívül.

És a fickó ennek apropóján ír, beidézhetem?, a fene a rövid memóriádba:
" A téma azért is fontos, mert idén újabb rekordot döntött a hazánkba érkező menekültek száma"

vizipipa 2014.12.02. 14:07:42

Az elmúlt héten minden nap(!) fogtak 200-300 illegális belépőt Szerbiából Ásotthalom/Mórahalom térségében.
Ez ránézésre is 1500-2000 ember. Egy héten.
Újabb táborokat nyitnak, a meglévőket bővítik. Lehet struccot játszani, csak nem érdemes. Tök mindegy mi volt tavaly, vagy az előtt. Most ez van.

Lehet persze bizottságozni, konferenciázni, tanulmányozni. Mert a nem döntés is döntés. Meg is lesz az eredménye.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2014.12.02. 14:16:25

@aristo: jobban elnek nalunk + nem annyira kirekesztok mint mi + jobb kommunikacio (mindenki beszel angolul) + megtanitattjak veluk a nyelvet (ingyenes nyelvorak es 400 000 forint jutalom a sikeres nyelvvizsgaert)

Egy atlagos magyar tizeneves sem akar itt elni (sot mar lassan kozepiskolaba se itt akar jarni, akkor egy menekult miert akarna

Migracios politika, mi:)

Kandeláber 2014.12.02. 14:43:26

Iszlamistákat, fekákat, sárgákat, hasonló színeseket egy hónap alatt ki kéne utasítani, gyorsított eljárás lefolytatását követően.
A fehér Európát meg kell menteni ezektől.

picur3ka 2014.12.02. 14:47:14

Kik ezek, akik ezresével érkeznek a szerb határról, azt lehet tudni?

Pár éve arról lehetett olvasni, hogy ott várnak a túloldalon, afgánok vagy ilyesmik.

Szerbia miért nem toloncolja ki őket?

Brix 2014.12.02. 16:35:38

"a tényadatok szerint csak 2500 a menekült" A tényként közölt adatok , nem mutatják meg a valóságot. Ide, csak naponta több száz olyan ember érkezik , akiket elkapnak a zöldhatáron. DE, tízezresre tehető azok száma, akik egyéb más, legális utakon érkeznek az országba. A diákvízumokat is főleg azért igénylik, hogy legálisan bejussanak az EU-ba , majd felszívódnak...
Debrecenben, pl. már több ezerre tehető csak az Afrikából itt tartózkodók száma. Egyedül Nigériából majd 700-an vannak , ami azért nem életszerű...
Ha valamelyik menekült bejut illegálisan , akkor ide fogja megkapni a menekült státuszt , vagyis hiába megy tovább Nyugat-Európába, ide fogják visszatoloncolni. Előbb -utóbb mind lebukik odakint és visszaküldik hozzánk, ami később nagy problémát fog okozni Magyarországnak. Figyelembe kellene venni , hogy ez egy nemzetállam , így az emberek többsége nem akar afrikaiakkal vagy ázsiaiakkal együtt élni. Ha a nyugat-európaiaknak nem tetszik a sok bevándorló, akkor húzzák meg a határt, de ne próbálják a bevándorlók befogadására kötelezni a kelet-európai országokat!

Virág et. 2014.12.02. 16:36:23

@aristo: Szudánnál jobbak, de nem Szudánnal kell "versenyezni", hanem Svédországgal meg Németországgal. Akkor inkább adnak még 2000 eurót az embercsempésznek, hogy vigye őket egy országgal tovább.

@mrZ: Na. Akkor tegyük tisztába a dolgokat. Aki Magyarországon akar tartózkodni és harmadik országbeli állampolgár, annak valamilyen tartózkodásra feljogosító okmány kell. Ez lehet: tartózkodási engedély, tartózkodási kártya, bevándorlási engedély (a régieknek), letelepedési engedély, menekültkénti vagy oltalmazottkénti elismerés. Aki ezekből az okmányokból kapott, az szerepel a rendszerben. Aki nem, az vagy illegálisan van itt vagy nem magyar, hanem más schengeni állam tartózkodási engedélyével (stb.).

Egyik esetben sem "magyar migráns", tehát tökmindegy.

"Csak a menekültek okoznak gondot"

Akikből 2500 db volt 2013-ban. A 190 000 külföldiből.

" A téma azért is fontos, mert idén újabb rekordot döntött a hazánkba érkező menekültek száma"

Akkor megint tisztázni kell dolgokat. Aki hazánkba érkezik az csak újságíró-szlengben menekült, jogilag nem az. Max. kérelmező. Az ilyenek töredékrésze kap csak tartózkodási jogot, a többségét utasítjuk is ki szépen, a maradék meg lelép magától. Az eredmény szempontjából megint csak mindegy: nem lesz nálunk, nem marad nálunk, nem növeli a mi migránsaink számát.

vizipipa 2014.12.02. 16:39:29

@picur3ka:

Persze hogy lehet. Csak oda kell figyelni.

2014-12-01. 10:17 Több mint 900 határsértőt fogtak el Csongrád megye déli részén a hétvégén ......
MTI

2014-11-13. 11:45 Több mint ötszáz határsértőt kaptak el a rendőrök a polgárőrökkel közösen az elmúlt két napban...Még mindig a szírek és koszovóiak vannak közöttük többségben...
Origó - Police.hu

Virág et. 2014.12.02. 16:43:04

@Brix: "Ide, csak naponta több száz olyan ember érkezik , akiket elkapnak a zöldhatáron"

És azok szerinted itt maradnak vagy mennek tovább?

"Ha valamelyik menekült bejut illegálisan , akkor ide fogja megkapni a menekült státuszt , vagyis hiába megy tovább Nyugat-Európába, ide fogják visszatoloncolni. "

Na, kavar a fejekben. Ez itt a Dublini Egyezmény akart volna lenni gondolom. Eleve az csak a részes államokra igaz és nem ezt jelenti. Azt jelenti, hogy az az ország köteles elbírálni a menekült kérelmét a külföldinek, ahol legális tartózkodási jogot szerzett. Tehát, ha valaki magyar vízummal menne legálisan Németországba és ott menekült-kérelmet terjeszt elő, akkor visszadobják hozzánk. Ha valaki illegálisan jön be és ott ad be menekült-kérelmet, azt nem dobják vissza sehova.

Egyébként a menekült -kérelmezés messze nem garancia a sikeres elismerésre. Sokan próbálják, aztán a végén tolonccal mennek az országból el.

"Előbb -utóbb mind lebukik odakint és visszaküldik hozzánk, ami később nagy problémát fog okozni Magyarországnak. "

Csak a folyamatban lévő menekült-kérelmekre vonatkozik a Dublini Egyezmény, a szimpla illegális migránsokat dobják ki az országból automatikusan. Aki pedig úgy bukik le, hogy nem volt előtte magyar okmánya vagy kérelme folyamatban, az nem jön ide vissza amúgy sem.

picur3ka 2014.12.02. 16:44:03

@vizipipa:

Köszi.

Mi a csudáért nem csinál velük Szerbia valamit?

Brix 2014.12.02. 16:50:20

@Virág et.: Akiket elkapnak , azok mind menekültstátuszért folyamodnak , mert különben kiutasítják őket. A Dublini egyezmény értelmében , viszont , hiába mennek Nyugatra, ide fogják visszaküldeni őket, ahol megindult a menekültügyi eljárás

Brix 2014.12.02. 16:55:45

@Virág et.: ... A dublini konvenciók folytán azonban, akit Nyugat-Európában elfognak, és bebizonyosodik róla, hogy Magyarországon lépte át az EU határát, azt kötelező érvénnyel visszatoloncolják ide.

Ez a gyakorlat 2014 májusában többszörös tragédiához is vezetett: a németországi, landshuti börtönben meghalt Muslim H., aki egy hónappal azelőtt még a gépeltérítéstől sem riadt vissza annak érdekében hogy elkerülje a magyar menekülttáborba való visszatoloncolását...

mrZ (törölt) 2014.12.02. 16:59:09

@Virág et.:

Most már értem, ez a menekült, ez nem olyan menekült.

Stop, ellengőz, én most kiszállok.

picur3ka 2014.12.02. 17:22:58

@Brix:

Akkor meg egyszerű, fel kell venni Szerbiát sürgősen az EU-ba, hogy ne mi legyünk a határán.

Virág et. 2014.12.02. 17:33:11

@Brix: Ahol megindult a menekültügyi eljárás. Ami ha nem indult meg és valaki zöldhatáron át érkezett, akkor nincs Dublin még részes államok esetében sem. Ezért tud virágzani az embercsempészet, senki sem határországban vágyik, amivel el is jutunk oda, hogy ...

"Muslim H., aki egy hónappal azelőtt még a gépeltérítéstől sem riadt vissza annak érdekében hogy elkerülje a magyar menekülttáborba való visszatoloncolását... "

Na, ennyire vagyunk vonzó célországnak.

@mrZ: Tényleg nem érted? A menekültként ELISMERT és az országából ténylegesen elmenekült, elüldözött stb. külföldi nem feltétlen ugyanaz. Az előbbi egy jóval kisebb metszete az utóbbinak. Ha valaki menekültként ideérkezik, az sem biztos, hogy bead menekültkérelmet még akkor sem, ha megfogják a határon. Mert hallott már a magyar őrzött szállások vendégszeretetéről és inkább megy akkor vissza, köszöni. Aki meg be is ad, abból sem lesz feltétlen menekültként elismert, tehát az eljárása végén vagy ki lesz utasítva vagy közben lelép nyugatra.

Egyik esetben sem magyar probléma és nincs benne abban a 2500 főben sem.

Virág et. 2014.12.02. 17:33:44

@picur3ka: Khm... vagy az ukránokat.

Egyébként meg nem az Eu a téma, hanem Schengen.

Bell & Sebastian 2014.12.02. 22:22:23

@picur3ka: Drága Manócska, minekünk ezt a határőrizetet busásan megfizeti az Unió, egy kis túlzással; ebből élünk. Maga önként átadná a neretvai győzőknek ezt a valag pénzet? Tádé legyek, ha értem.

picur3ka 2014.12.02. 22:30:36

@Bell & Sebastian:

Tényleg? Én ezt nem tudom Runcájsz, viszont arra emlékszem, hogy dögivel visszavették(kamattal) a rendőrségnek adott pénzeket, mert a határőrség is használta azokat a forrásokat. Ez attól függetlenül, hogy egy igazgatás alá kerültek.

Bonyolult ez a tészta nekem.

Viccöltem, hirtelenjében, különben.

picur3ka 2014.12.02. 22:35:26

@picur3ka:

Egyébként ez fel van tüntetve a költségvetésben is, mert a minap olvastam egyet, aztán nem emlékszem rája, minek hívják?

Bell & Sebastian 2014.12.02. 23:09:11

@picur3ka: Végső soron ebből van az SA és SS, azt meg nem mondom, hogy itt és most minek híják.

Természetesen én is vicceltem.

picur3ka 2014.12.03. 00:00:54

Ne viccelődjék komoly dolgokkal! Összezavar.

Aristonál maradnék, akérhogy van is a píz.

picur3ka 2014.12.03. 11:04:42

Igazoltatták a két szír állampolgárt, akik semmilyen okmánnyal nem rendelkeztek. Kihallgatásuk során elmondták, hogy egy embercsempésznek az összes pénzüket odaadták. Miután illegálisan átlépték a zöld határt, nem tudtak fizetni, ezért ellopták a két lezáratlan biciklit. Azokkal szerettek volna Nyugat-Európába eljutni.

www.delmagyar.hu/szeged_hirek/szir_migransok_tekertek_a_lopott_biciklikkel_nyugat-europa_fele/2408922/

picur3ka 2014.12.08. 10:13:51

"Csak szombaton közel ötszázan érkeztek

Harminchárom csoportban összesen 422 határsértőt fogtak el a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve az elmúlt 24 órában Csongrád megye déli részén – tájékoztatta a Csongrád Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t."

"Csongrád megye van a legrosszabb helyzetben

Csongrád megye déli határszakaszán az elmúlt hónapokban jelentősen megnövekedett illegális migrációs nyomás komoly kihívás elé állítja a rendőrséget és a velünk együttműködő polgárőrséget, mezőőrséget. Míg 2013-ban összesen 17 475 felnőtt határsértőt fogtunk el megyénkben, 2014. január 1. és november 30. között 25 476 főt, melyből 3421 fő gyermek."

alfahir.hu/nehany_ev_mulva_a_menekultek_szama_felulmulhatja_a_ciganysaget

picur3ka 2014.12.09. 22:52:31

Na, ideteszem, mert minden releváns topik kitörölve, nem működik, radar nem működik, a fennkölt csetről meg ki vagyok tiltva.

( Tényleg ki kellett nyomni a Viktor Amerikábant és a többit?)

Nem olyan jó, mert ezen a fejlett helyen nem lehet képet meg ilyesmit betenni, de itt van, ha kinyitod:

mandiner.hu/cikk/20141209_orban_magyarorszag_alakitoja_akar_lenni_az_ukrajnai_torteneseknek

Marha jó fotó. A testnyelvet figyeld! Mindenki zsugorít, térdhajlásan, pár centire, hogy ne látszanak nagyonak a szónoktól. Természetesen, ösztönös.

Bell & Sebastian 2014.12.10. 00:51:37

@picur3ka: Maga aranyat talált, egy látó biztonságával.

Svájc és a V4 -ek? Ilyen se volt még. Az jó, hogy már mindenki gróf (a kormányban), csak pont mi (a nép) maradtunk béreslegények.

picur3ka 2014.12.10. 09:20:20

Amint látom, be voltam szívva, be van ragadva néhány billentyűm...

nagyobbnak, stb.

picur3ka 2015.02.08. 21:19:20

@vizipipa:

Egész pontosan rábukkantam, hogy leginkább kik.

"Egyelőre senki nem tudja, pontosan miért nőtt ennyivel a koszovói menedékkérők száma. A kérdésre rálátók is a határ menti rendőrök, polgárőrök elmondására kénytelenek hagyatkozni: ők azok, akik személyesen találkoznak a megérkező koszovóiakkal. Lehet, hogy a készpénzben kapott támogatás vonz sokakat, mások a romák elleni erőszak elől menekülnek. Lábra kapott olyan híresztelés is, hogy gazdag helybeliek veszik meg a házaikat, ezért kelnek sokan útra, de olyan (szintén egyelőre ellenőrizhetetlen) történetet is hallottunk, hogy Koszovóban ellehetetlenítik a hatóságok a szeméttelepi guberálást, megfosztva sokakat egy fő megélhetési forrásuktól."

index.hu/belfold/2014/12/10/menedekkerok_menekultek/

"Eddig főleg hátrányos helyzetű csoportok, a roma és az ashkali (muzulmán vallású, albán anyanyelvű roma) kisebbség, illetve az úgynevezett koszovói-egyiptomi népcsoport tagjai hagyták el az országot,"

www.origo.hu/nagyvilag/20150208-koszovoi-menekulthullamra-figyelmeztetnek-nemet-diplomatak.html
süti beállítások módosítása