A holdállást figyeli a szürethez, teát használ, nem permetszert, aromák helyett azt nézi, milyen hatással van rá a bor. Franz Weninger mesterkurzust tartott soproni és burgenlandi kékfrankosairól. Erre képes a kékfrankos, ha valaki tudatosan, nagy törődéssel, a természettel harmóniában dolgozik együtt a fajtával. Az osztrák Franz Reinhard Weninger soproni borai mindig nagy figyelmet kapnak a magyar borszeretők között. A 35 éves burgenlandi borász 1999-ben készítette el első borát a Balf melletti Spern Steiner-dűlőben és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Sopron és borai bekerüljenek a köztudatba.
A biodinamikus gazdálkodás segített abban Weningeréknek, hogy a szőlőben teljes biodiverzitás alakuljon ki, és akár olyan növények is megjelenjenek a szőlősorok között, amelyek ritkák a borvidéken, vagy a kihalás veszélyezteti őket. A szőlősorok közé visszatértek a madarak és az állatok.
Jenei Balázs riportját Weningerék filozófiájáról Mandiner.bor oldalunkon olvashatják.