Gyurcsány: M.EGYÜTT.EM!
2014. január 09. írta: Redakció

Gyurcsány: M.EGYÜTT.EM!

gyurcsanny.jpg

Mégis csak ez az arc lesz a végső. A veres füst felszállt, habemus Pápa. A tegnapi nappal szerkesztőségünk tagjainak kiégtek a politikai receptorai, így komoly elemzésre egyelőre nem mernek vállalkozni; helyette a tudatalattijukból előtörő Gyurcsány-mémekkel és emlékekkel köszöntik egy trashposztban a trashpolitizálás királyát és magát az Egyesült Baloldalt.

Gyurcsány beszáll a baloldali ellenzéki együttműködés fedélzetére, Bajnai, Mesterházy és Juhász Péter mellé.

Kell még valamit mondanunk?

igen.jpg

IGEN!

IGEN IGEN!

A karizmatikus.

avas.jpg

A felelős országjáró.

hazi.jpg

És a gondos házigazda.

A legnagyobb alakítás.

És a még nagyobb!

A klasszikus.

És a legújabb: Gyurcsán, a zsírkirály.

És végül Feri get lucky, végtelenítve, örökre!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr725748486

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyurcsány: M.EGYÜTT.EM! 2014.01.09. 11:26:01

A tudatalattinkból előtörő Gyurcsány-mémekkel és emlékekkel köszöntjük egy trashposztban a trashpolitizálás királyát és magát az Egyesült Baloldalt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.09. 14:40:47

@S=klogW: nézem mennyi ember ment ki bajnai beszédére, és megrettent ez a sötétség
hogyan képesek ennyire emberek tudatlanok lenni?

kamerasmobil 2014.01.09. 14:44:20

@Holger Hartland: A baloldali partok egy tombbe konszolidalasat szerintem azert joreszt a Fidesz is kenyszeritette.

Egyreszt a kommunikacioval sikeresen mosta egybe oket a bizonytalanok szemeben. Mindezt olyan eroforrasokkal tamogathatta hogy a kis partoknak eselyuk sem volt mas kepet kialakitani (meg mondjuk pl. Bajnai eleg szerencsetlennek is bizonyult ebben a nyilvanos szerepkorben).

Masreszt a valasztasi rendszer sem teszi lehetove a kesleltetett szavazatmaximalizalast hiszen nincs masodik fordulo. Tehat biztos volt hogy ha egyetlen ero onmagaban nem kepes teljesen a tobbi fole kerekedni akkor szovetsegbe kell tomorulniuk.

Persze kerdes hogy a tarsadalom reszerol mekkora is volt az igeny egy ilyen ellenzeki erore. Ha eleg nagy lett volna akkor azert kialakult volna szerintem egy a mostani MSZP-nel erosebb bazis valamelyiknel.
De valahogy ugy tunik hogy az ellenzeki szavazok jelentos resze tenyleg ezt a harom arcot es az elmultnyolcevet akarja. A kkv eredmenyek ezt megerosithetik a kovetkezo honapban...

A bizonytalanok meg majd bunhodhetnek azert amiert nem alltak az uj formaciok melle eleg hatarozottan. Na mindegy... nehez ebben a logikat megtalalni :)

Bell & Sebastian 2014.01.09. 14:49:06

@Counter: Félreérti. A legegyszerűbben úgy tudom elmagyarázni a történteket, ha felvázolok egy szerelmi háromszöget. Ugyanaz tetszett meg Orbán Viktornak is, mint akivel már régebben együtt élek.

Hogy elszerette előlem, azt még elnéztem neki. De amióta még a sarokra is kiküldte kurválkodni, már ritkábban foglalom imáimba az ő szent nevét.

Értse meg, itt nem pusztán a NER -hez fűződő földi hívságokról van szó, hanem az apacsfiúkkal szemben táplált, atavisztikus ellenérzéseimről.

Ha megnyerte, hadd vigye, de akkor tartsa is el, kényeztesse, járassa bíborban-bársonyban, selyembugyogóban.

De kifosztani és betegen az utcára lökni!?
Az azért már túlzás még egy félkegyelmű ügyvédbojtártól is. Már ha egyáltalán volt ilyesmi.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.01.09. 14:50:09

@Holger Hartland: persze, én is csak tippelgetek. Bár meggyőződésem, hogy GyF személye és gyalázatos kormányzása nem esett ki a kollektív emlékezetből. Ergo képes passzív, ám alapjáraton jobber értékrendet valló (protest) szavazókat aktiválni. Szerintem.

pocaklakó minimanó 2014.01.09. 14:51:02

@vantaan: "Nem hinném ,hogy érdekli Gy. F.-et az hogy hányadik lesz. Számára most a lényeg, hogy képbe van, hogy megkerülhetetlen!" Hogy a "viharba" ne érdekelné. Azért kapar ezerrel, hogy végre vegyék be, mert önállóan nem jutna be és a perifériáról [Feripériáról... :)] kibicelő senkiházi nem bírna ki négy évet úgy, hogy magasról letojják azt, hogy miről vakerál. Kell neki a hivatalos szereplés, na! :)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.01.09. 14:57:46

@Bell & Sebastian: Maga érti félre: azt hiszi, számít a véleménye, akarata, elképzelése, akármije.

Pedig hát maga vesztett: annyit is ér. Majd padilla megérteti.
És ha megértette, akkor és csakis akkor, esetleg, még egy alkalommal dönthet, hogy a NER vagy a NER ellenségei mellé áll. Ez a döntés tökéletesen önzetlen lesz, a maga sorsán nem fog már változtatni vele.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.01.09. 14:58:51

@tauglich: folyt.: emelett képes sok ballib szavazót eltántorítani.

Tanulságos egyébként olvasni, ahogyan az FB-n értelmes ballib ismerőseim keseregnek a jelenlegi helyzeten. Többségük ki van akadva Gyurcsány trollkodásán és a reményeiket ideig-óráig megtestesítő Bajnai totális megsemmisülésén. Többen azt is felhozzák, hogy Bajnaiéknak az agyatlan orbánozás helyett programot, illetve valós alternatívát kellett volna felmutatni, többek között a Fidesztől elpártolt jobber szavazóknak is.

pocaklakó minimanó 2014.01.09. 15:03:08

@marko11: És a gáz az, hogy ezek az arcok tényleg komolyan hiszik, hogy számítanak, meg azt is, hogy csak ők számítanak. Csürhe.

tevevanegypupu 2014.01.09. 15:06:13

Nem hiszem, hogy Gyurcsány tud 2018-ig várni, most akar miniszterelnök lenni s meg is fog tenni mindent érte. Majdnem hogy esélyesnek érzi magát és nagyon sokan támogatják, ne ringassa magát senki illuziókban, sok híve van. A kis pártok elhullanak, marad az mszp és a dk..és ott Gyurcsány a főnök, mindkettőben.

pocaklakó minimanó 2014.01.09. 15:07:58

Ha a Miferinket tényleg nem a bekerülés izgatná, akkor nyugodt szívvel felajánlhatná, hogy a közös lista legutolsó helyére tegyék be, hiszen a fontosabb dolog az, hogy a csoportja jusson be, mint az, hogy ő.

Vajon meg fog-e történni ez? :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.09. 15:09:44

@Bell & Sebastian:

"Ugyanaz tetszett meg Orbán Viktornak is, mint akivel már régebben együtt élek.

Hogy elszerette előlem, azt még elnéztem neki. De amióta még a sarokra is kiküldte kurválkodni, már ritkábban foglalom imáimba az ő szent nevét.

...itt nem pusztán a NER -hez fűződő földi hívságokról van szó, hanem az apacsfiúkkal szemben táplált, atavisztikus ellenérzéseimről.

Ha megnyerte, hadd vigye, de akkor tartsa is el, kényeztesse, járassa bíborban-bársonyban, selyembugyogóban.

De kifosztani és betegen az utcára lökni!?" --- írja.

Hát, én bötűre egyetértek magával!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.01.09. 15:11:32

@Kandeláber: A krónikus nyíltlevél-aláírókra gondoltam. Akik most is aláírtak valamit. Azok értelmiségiek. De ki mondta, hogy az "értelmiségi" egy pozitív jelentésű szó? :)

@kamerasmobil: Könnyű benne a logikát megtalálni, te is megtaláltad, Török Gábor is megtalálta, én is megtaláltam. Ilyen választási rendszerben tömbösödés van. Hogy a társadalom részéről mire van igény? Jó kérdés. Például rezsicsökkentésre? A baloldali szavazók egy része pedig úgy néz ki, valóban, ezeket az arcokat akarja. A fideszes szavazók meg a fideszes arcokat. Aki egyiket sem, és nem is jobbikos, annak marad az egyébként nem vészes dilemma, hogy szavazzon érvénytelenül vagy el se menjen.

Alfőmérnök 2014.01.09. 15:14:48

@tauglich: "kriptoliberális"

Inkább pszeudoliberális, nem?

kamerasmobil 2014.01.09. 15:17:18

@tauglich: Benne van a pakliban az is hogy az egyetlen megmaradt fo baloldali erokent meg tudnak szolitani bizonytalanokat es meg a kesergo ellenzeki szavazok kozul is valahanyan azert behuzzak - orrukat befogva - az x-et a valasztofulkeben... ahol senki sem latja.

@tevevanegypupu: Nem hittem volna hogy ilyen lesz - de egyetertek.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.01.09. 15:18:43

@tauglich: "GyF személye és gyalázatos kormányzása nem esett ki a kollektív emlékezetből" - Lehet, hogy nem, de a jelentősége csökkent már. A kollektív emlékezetre pedig még mondok egy évszámot: 1994.

"Ergo képes passzív, ám alapjáraton jobber értékrendet valló (protest) szavazókat aktiválni" - ez az, ahol más a tippem. Én arra tippelek, hogy azok a jobboldali szavazók, akiket ő aktiválni tud, nagyon nagy részt már aktívak most is.

A FB-on kesergő értelmes ballib ismerőseid egyrészt egy nagyon kicsi, szűk kör, másrészt várd meg, hogy pár hónap múlva nem fognak-e befogott orral mégis oda ikszelni, ahová szoktak.

Bell & Sebastian 2014.01.09. 15:20:32

@Counter: Ne beszéljen annyit a lovakról clown, evezzünk inkább a főtémára. Vágó Gábort nehéz űberelni, aki baloldali összefosásnak nevezte a legújabb fejleményeket.

Minden igaz magyarnak az az érdeke, hogy térjen végre észre / épüljön fel a bal-bal, hiszen a jobb-balból csak annyi kormányzati teljesítmény várható, amennyit ezek kisajtolnak belőle.

A bábszínház Miki egér -szintjére jellemző, hogy nincsen sem új szereposztás, sem új szereplők. Illetve akik lennének, azok vagy éppen a szepukku utáni, belek rőfre mérését végzik (Lompos), vagy éppenséggel illegalitásban tartózkodnak az após pisztolyával (jobb-jobb), mert megvárják, míg a Fidesz fülig kakás lesz. (Ha megeszi a művét.)

Szerintem ezért is csakis a zsidókat terheli a felelősség, mert nem készítettek idejében forgatókönyvet arra az esetre, ha Merkel-Barroso-Kroes mégsem tudja elzavarni a Pusztakvargli-Putyint.

Most aztán boldogulhatunk a saját tehetségünkből. Abból meg ennyire fussa. Ki merre lát.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.01.09. 15:21:03

@pocaklakó minimanó: Ha a Miferinket nem a hatalom izgatná, akkor 2006 őszén is megtehette volna, hogy félreáll, hiszen fontosabb dolog az, hogy a reformok sikerüljenek, mint az, hogy ő. :)

Alfőmérnök 2014.01.09. 15:26:01

@bbjnick: A földügy kissé eltántorított attól, hogy elmenjek szavazni, de mikor az ilyen komcsik, kriptokomcsik, és nácik (B&S) közös platformon vannak, újra kedvet kapok, hogy idén is a Fideszre tegyem a voksomat.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.09. 15:26:22

@tauglich: @tevevanegypupu:

Akik ma a baloldalon Gyurcsány újbóli bulibavétele miatt nyavalyognak, legnagyobbrészt, simán le fognak szavazni a gyurcsányos baloldalra is --- mert így vannak kondicionálva.

Jobbikos áttörés pedig nem lesz, nagyjából annyi szavazót fognak hozni, mint szoktak --- mert nem elég karakteresek.

Kandeláber 2014.01.09. 15:27:44

@Holger Hartland: Érdemes lenne úgy '91-től - talán akkor alakult a "Demokratikus Charta" - napjainkig bezárólag összevetni a nyílt levelek és hasonlók aláíróit.
Rengeteg itt a hivatásos aláíró, nagyrészt a hivatásos rettegők közül kerülnek ki.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.09. 15:35:12

@Alfőmérnök:

Megnéztem a Nemzeti havi műsornaptárát. No, erre a prpgramra sokmindent lehet mondani, de azt hogy színvonaltalan lenne, azt bizonyosan nem!

tevevanegypupu 2014.01.09. 15:35:15

@bbjnick:

A Jobbikban van lehetőség, de valóban elég haloványak. A kis Duró Dóra szereplésére nem nagyon tódul a nép..a nagyon felkészültek hivatalnoknak tűnnek, pedig tényleg nagyon felkészültek..Gyurcsányra természetesen az egész baloldal szavazni fog, tökmindegy minek akarják elhitetni magukat.

tevevanegypupu 2014.01.09. 15:37:12

@kamerasmobil:

Nem nehéz megjósolni mi lesz.

Bell & Sebastian 2014.01.09. 15:38:25

@bbjnick: Maga gyakorlott nyomolvasó, mert még a citromban is meglátja a lovat / Kötcsében a system faultot. Hogy összességében visszaéltek a totális felhatalmazásukkal, az még a napnál is világosabb. Hogy ezért koppanni fognak, az előre tudható.
De hogy mekkorát, az még nem teljesen világos.

kamerasmobil 2014.01.09. 15:45:57

@tevevanegypupu: Az eredmenyt azt nehez ;)

Es azert ne keverjuk a Gyurcsanyra adott szavazatot meg az Orban ellen adott szavazatot.
Magyarorszagon 94-ben 98-ban 02-ben es 10-ben is elsosorban protest szavazas volt. Plusz a 90-es es a 2006-os eseteben is voltak ilyen tenyezok. Szoval most se arrol fognak nyilatkozni a valasztok hogy tetszik-e a Feri vagy az Attila hanem arrol hogy mennyire nem tetszik a Viktor.

Bell & Sebastian 2014.01.09. 15:48:04

@Alfőmérnök: Fasisztaként szeretnélek egyszer leitatni ricinussal, csakhogy érezd, az tökmindegy, melyik lábad szárán folyik le. Mondjuk a mennyiség nem, ezért sincs kint az egyenlőségjel még a Fidesz és MSZMP között.

Alfőmérnök 2014.01.09. 15:55:49

@bbjnick: Egyáltalán nem az, bár vannak még gyermekbetegségei.
De néhány év és Attiláék világszínvonalú színházat csinálnak a Nemzetiből. A ballib rettegők, Bodók, Alföldik, Závadák meg majd fuldokolnak tovább a saját szarukban. :)
Más kérdés, hogy a begyepesedett agyú konzervek nem azt fogják kapni, amire várnak. De ők majd mehetnek az Új színházba paszományt bámulni.
---

"Vidnyánszky Attila kitért a magyar színház helyzetéről vasárnap Berlinben tartott fórumra is, ahol vita alakult ki közte és Schilling Árpád, a Krétakör alapítója, művészeti vezetője között. Szomorúan jegyezte meg, hogy az esemény végén a konferencia hiábavalóságát kellett konstatálnia. „Hiába vittem magammal a színházak finanszírozásról a hivatalos adatokat, amelyekből kiderül, hogy soha ilyen jól nem voltak finanszírozva a függetlenek, mint az idén, ez nem érdekelt senkit. Azért nem, mert ez nem fér bele abba a prekoncepcióba, amely éppen ennek az ellenkezőjét állítja, és amely olyan jól hangzó tűnő érv. Hiába az érvek, hiába a számok, hiába a nyitottságunk a párbeszédre, ezeket a falakat képtelenség áttörni. Berlinben sem sikerült "- vélekedett.
Kifejtette: a Berlinben tapasztalt elutasítás pontosan beleillik abban a sorba, hogy a Le Monde nem közölte egy a személyét érintő cikkre adott válaszát, de így járt a kortárs francia irodalom egyik jeles képviselője, Valère Novarina is, akinek cikkét, amelyben védelmébe vette Vidnyánszkyt a méltatlan franciaországi támadásokkal szemben, a párizsi lap szintén nem hozta le. A német Theater Heute sem közölte cikkét, amiben reagálni szeretett volna a vele szemben elhangzott vádakra és csúsztatásokra; egy svéd forgatócsoportnak egy órás interjút adott, ám végül a filmjükben – amely lesújtó képet festett az országról – egyetlen szavát sem idézték. Ennek oka, magyarázta, hogy olyan érveket használ, olyan módon értelmezi a mai magyar valóságot, amit nem szeretnek külföldön hallani, ezért ezt a véleményt egyszerűen elhallgatják azok, akik számára véleménynyilvánítás szabadsága egyébként szent.
Kérdésre válaszolva elmondta: a párbeszéd reménytelennek tűnik, mégis folytatni kell. Akkor is folytatni kell, ha egyesektől agresszív elutasítás, kirekesztés, más gondolatok befogadásának képtelensége tapasztalható. Ráadásul az elutasítás, ami már a gyűlölet határát súrolja, azok részéről nyilvánul meg ilyen egyértelműen, akik a nyitottság és a sokszínűség bajnokainak szerepében tetszelegnek.
„Megdöbbentő volt, hogy amikor kollégámmal a vitáról már távozóban voltunk, egy csoportból kivált egy fiatalember, aki társai helyeslése mellett klerikálfasisztának nevezett, és indulatosan a szemembe vágta: még az unokáimra is bélyegként ég majd rá, amit most művelünk!”
Elmondta: a beszélgetésen szóba került legutóbbi rendezésének, a Johanna a máglyán című előadásnak az a jelenete, amelyben több európai politikus karikatúrája is szerepel. "Boldogan kifejtettem volna, hogy én Európa-párti vagyok, hogy az európai integrációt számos hibájával együtt támogatom. De azok közé tartozom, akik azt mondják: a világ és Európa gazdasági válságát megelőzte egy mély morális válság. Azt, aki erre a morális válságra keresi a válaszokat, ahogyan én ezt teszem, és az „megszabott” iránytól eltér, kirekesztik" - fogalmazott Vidnyánszky Attila."
www.nemzetiszinhaz.hu/az_mti_is_ertekelesre_kerte_vidnyanszky_attilat

Alfőmérnök 2014.01.09. 16:20:42

@Bell & Sebastian: Te csak szeretnél fasiszta lenni, de nem az vagy, hanem egy büdös náci. Ha a jósdások meg fogják szopni, az jórészt miattad lesz.

vantaan 2014.01.09. 16:33:49

@Robinzon Kurzor: No az új választási rendszer lapátra tesz 186 országgyűlési képviselőt, amiből mintegy 100-110 Fideszes potentát, kiskirály volt a sleppjével együtt. Az mind méterekkel hátrébb kerül a húsos fazéktól, ráadásul azok a háttár/stróman emberkéknek is összébb kellene húzniuk magukat.
..... vajon mit vesztenek ha borítanak a háttérből????
Gondolod ,hogy 1 Mészáros Lőrinc vagy Nyerges Zsolt nem szúrja egy-két kisebb habzsolháp szemét?

@pocaklakó minimanó: ... de hát Gy. F akkor is megkapja a fényt ha akár 3. vagy 4.! Itt Gy. F. csak megerősödve kerülhet ki. S neki s Ő ezt látja is egy 2016-os 2017-es szavazás lesz a nyerő!
Addig is jöhet a "bezzeg Gyurcsány idejében jobban éltünk vagy bezzeg Gyurcsány idejében nem loptak ennyit"!
..... s még igaz is!

marko11 2014.01.09. 17:00:02

@Alfőmérnök: Kösz! Akkor biztos ismered a Nemzeti magazint is.
www.nemzetiszinhaz.hu/megjelent_a_nemzeti_magazin_uj_szama
Az új számot még nem láttam, de a régebbiekben, mindegyikben találtam érdekes olvasmányt.
Viszont a "Zűrzavaros éjszaka" nem igazán tetszett. (Én ezt láttam eddig.)

tevevanegypupu 2014.01.09. 17:02:32

@kamerasmobil:

De, arról fognak nyilatkozni, hogy tetszik nekik Gyurcsány vagy Mesterházi, hiszen számtalan megnyilvánulása van ennek a tetszésnek. Felesleges mentegetni a rájuk szavazókat, ők valóban olyanok, hogy erre a Gyurcsányra és erre a Mesterházira szavaznak, na persze ettől meg gyűlölik Orbánt, hiszen balliberálisok, nekik az ideál a sikeres és mindent megúszó milliárdos Gyurcsány és a tahó proli. Mesterházi. A két haver a sportminisztériumból..

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.01.09. 20:34:45

@Alfőmérnök: szerintem mindkét jelző stimmel. Pszeudo annyiban, hogy a Szadi és csatolmányai köszönő viszonyban nem voltak soha a liberalizmus klasszikus céljaival és értékeivel, kripto annyiban, hogy ma már alig találsz olyan embert, aki nyíltan vállalná egykori Szadesz-szimpátiáját és szavazói hajlandóságát. Hogy a híres-hirhedt függetlenség kamu mítoszáról ne is beszéljünk.

kamerasmobil 2014.01.09. 20:50:37

@tevevanegypupu: Akkor ebben mar megint nem ertunk egyet.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.01.09. 20:55:47

@Holger Hartland: 1994-re jól emlékszem, azok nagyon más idők voltak. Azzal, hogy a Szadesz 92-ben kiengedte a kommancsokat a karanténból (+MDF sorozatos balfaszkodásai), boritékolva volt, hogy visszajön a kádári apparátus, plusz az aczéli emlőkön nevelkedett, egykor nyomokban maoizmussal turbózott ellenzéke. Akkor már inkább 2002 volt a durva hidegzuhany, bár azt a választást közismerten nem az MSZP nyerte meg, hanem a Fidesz veszítette el. Persze a meccs most sincs lejátszva, meg az arcozás is rendesen megy (lásd futóbolond Kerényi és számtalan egyéb ügy), de most egy teljesen leamortizálódott, megújulni képtelen ballib ellenzékkel áll szemben a Fidesz.

Alfőmérnök 2014.01.09. 20:59:31

@bbjnick: Talán inkább B&S-nek kéne ezt ajánlanod.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.01.09. 21:02:34

@Holger Hartland: ja igen. A többi amit írsz, végül is stimmel.

Alfőmérnök 2014.01.09. 21:03:35

@tauglich: Már csak azt nem értem, miért amortizálódott le így az ellenzék? A komcsik (beleértve a pszeudoliberálisokat) eddig elég masszívan összetartottak.
Nem vagyok feltétlen híve az összeesküvés-elméleteknek, de az elég egyértelmű, hogy a szálakat máshonnan is mozgatják (Brüsszel, Billerbeck, stb.).
Vagyis valószínű, hogy a "nagyok" adtak még egy esélyt Orbánnak.

PokerPeti 2014.01.09. 21:10:45

már az a szánalmas, ahogy Gyurcsány ellen próbálnak kampányolni...HAT!! éve nincs döntéshozási helyzetben és mégis ő a fő ellenség....
mindkét oldalon el lehet gondolkodni....

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2014.01.09. 21:18:08

@Alfőmérnök: Csodálom azokat, akik még képesek színházba járni. Nyilván el kell fogadnom, hogy így is ki lehet elégíteni intellektuális vágyakat. Csak fura.

PokerPeti 2014.01.09. 21:19:04

@tevevanegypupu:
netto f@szság,
az sem tetszett amit akkor loptak, az sem tetszik, amit most lopnak.
a mindent megúszó milliárdos gyurcsány mellett nem tetszik, hogy az ország kb. 5. leggazdagabb embere orbán is mindent megúszik..

PokerPeti 2014.01.09. 21:25:32

innen üzenem a bal oldalnak, ha el akarják törölni az egykulcsos adót, akkor nem szavazok rájuk....

ez nem fenyegetés, hanem ígéret..

tevevanegypupu 2014.01.09. 21:28:02

@PokerPeti:

Nekem megfelel Gyurcsány jelenléte a politikai életben, úgy tűnik jogi eszközökkel nem lehetett megfogni, tehát nyugodtan szerepelhet. Csak az a kérdés, a baloldalnak megfelel-e. Mert hat év óta nekik van vesztenivalójuk elsősorban miatta.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.01.09. 21:29:44

@Alfőmérnök: meg ne felejtsd el, hogy a poszthatvannyolcas baloldal - illetve ez az egész eurokrata gólem jobbról balra - elég nagy kakiban van. Egyrészt semmiféle használható választ nem adott még a 2008-ban beütött válságra (Európa nem csak gazdaságilag, de kulturális értelemben is csak vegetál, sőt épül le), másrész en bloc nem érti, nem tudja kezelni a kor problémáit.

Dzsentrisvihák 2014.01.09. 22:03:23

Beérett a szárszói vetés, nagy ügy, mindenki tudta, hogy így lesz, mert ez volt kiadva, pont. Most már csak a bukta van hátra, és akkor talán végre együtt mennek a levesbe...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2014.01.09. 22:11:05

@tevevanegypupu: Tévedés, Gyurcsányt meg lehetne fogni jogi eszközökkel, mert bűnöző. Csakhogy egy olyan alvégi judeobolsevik banánköztársaságban, mint Magyarország, sosem lesz tiszta közélet.

Alfőmérnök 2014.01.09. 22:15:32

@Mr Falafel: Egy kezemen meg tudom számolni, hogy az elmúlt húsz évben hány előadás volt, ami valódi intellektuális élményt jelentett számomra (ezek közül az egyiket Vidnyánszky rendezte).

De ebben a történetben nem ez az érdekes, hanem az, ahogy a "ballibek" megpróbálnak lejáratni egy szakmailag megkérdőjelezhetetlenül profi, nemzetközileg is elismert, egyáltalán nem szélsőséges rendezőt-színházcsinálót. Csak mert egy kicsit másként látja a világot, mint ők. De ebbe bele fog törni a bicskájuk, Vidnyánszky tökös gyerek.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2014.01.09. 22:28:13

@Alfőmérnök: Tavaly édesanyám elrángatott a Toscára. Megállapítottam, hogy az opera olyan, mint a pornó. Az egyikben a baszás, a másikban az éneklés pótolja a sztorit. Na, most a színházban sem nem basznak, sem nem énekelnek, általában legalábbis. A magyar színészek bántóan tehetségtelenek. A rendezések sem az én ízlésemnek valók. Számtalan könyvélményemet láttam meggyalázni a deszkákon.

Blogger Géza 2014.01.09. 22:30:35

@PokerPeti: Persze, hogy el akarják törölni, ezerszer elmondták.

Blogger Géza 2014.01.09. 22:38:04

@PokerPeti: Ez nem egészen így van. Az MSZP-n belül nagyon befolyásos volt azután is, hogy lemondott a miniszterelnökségről, kendőzetlenül vissza akarta foglalni a pártot Mesterházyéktól. A DK megalakulása után pedig 5% felett mérték (ezt már sokan elfelejtik), tehát a második legerősebb baloldali formáció vezetője volt - átmenetileg Bajnai letaszította onnan, de szívósan visszakapaszkodott, és soha nem mondott le arról, hogy még egyszer miniszterelnök legyen - ezért nem lehet nem foglalkozni vele.

Muzsikok közt 2014.01.09. 22:44:31

Huvazz ha Dániel Péter dícsér valakit az eleve letöltendő.

Üvölcsük itt a kopasz tesóimmal az igeneigentet, tökrészegen!

Muzsikok közt 2014.01.09. 22:47:54

Majd mindenki nézze meg az Összefogást amikor a mókamester Pintér kiteregeti az Őszödi szennyest, majd a választás előtt.

Kandabula 2014.01.09. 23:03:26

Kerényi, Fekete? Ők már nem számítanak?

tisztapista 2014.01.09. 23:27:33

Az MSZP egy köpönyegforgató banda.

2006-ban azt énekelték a dalukban, hogy Magyarország, Igen, igen.

2012-ben Orbánék bevezették a Magyar Köztársaság helyett az ország hivatalos nevét: Magyarország

Azóta az MSZP az énekli, hogy nem, nem.

J.László 2014.01.09. 23:30:46

Gyurcsány Ferenc hatalmas szolgálatokat tett a nemzetnek. Ezért megérdemel egy képviselői helyet a Parlamentben. A magyar ember lovagias.

tevevanegypupu 2014.01.09. 23:44:44

@Mr Falafel:

Hát igen..nehéz megmagyarázni, hogy eddig miért nem tették, pedig bőven lenne rá alap. De amíg nem teszik meg, addig viszont szabadon ugrálhat..

is 2014.01.09. 23:55:53

@tauglich: "Mert azért lássuk be: megfelelő politikai ösztönökkel és jelentős debatteri képességekkel bőven le lehetett volna csapni ebben a ciklusban egy-két jelentős politikai haszonnal kecsegtető magas lasztit."

Konkrétan azt lássuk be, hogy 2012 közepén a FIDESZ 20% alatt állt, le volt morzsolódva a kemény magjára, aki akkor is Orbánra szavazna, ha személyesen Jézus Krisztus mutatná ki, hogy Orbán az ördög (van ilyen szavazó Gyurcsányra is). Namost a komcsik legkomcsibb országrombadöntési rezsiharca (lesz még 3,60 a kenyér), meg az a választási trövény, aminél kékcédulásabbat nem nagyon tudsz te sem mutatni, nos ez FIDESZ győzelmet fog hozni. Ezt a két dolgot azonban a FIDESZ nyakába kellene varrni, hiszen mind a kettőt maguk csinálták. A FIDESZ azért fog nyerni, mert ilyen a választási törvény, és mert cigánymódra felélték ebben a ciklusban az elkövetkező 30 évét Magyarországnak. Felszedték a parkettát, kivágták a gyümölcsöst, eladták a családi ezüstöt, és most tényleg vidám barakk vagyunk még kb. 2 évig. Legalábbis a FIDESZ szavazónak, mert közben a lengyelek ellépnek mellettünk, a baltiakról ne is beszéljünk, a szlovákoknak meg már a hátát se látjuk. A FIDESZ szavazó meg még veri is a mellét, hogy erre a szétkúrásra szavaz.

is 2014.01.09. 23:59:05

@PokerPeti: és ha cserébe visszacsökkentik az ÁFA-t? mekkora ÁFA-t nem veszel észre, hogy lehúznak rólad? lehet jövőre 29%, te még azt sem veszed észre?

értelmes ember az összes adóterhelést, és nem csak az SZJA adókulcsokat nézi. te hogy érzed?

is 2014.01.10. 00:00:45

@tauglich: már 1994-ben borítékolva volt, hogy 2010-ben visszajön a kádári apparátus, meg az aczéli Fekete György? te valamit nagyon tudsz, barátom.

tisztapista 2014.01.10. 00:00:50

@is: "A FIDESZ azért fog nyerni, mert ilyen a választási törvény, és mert cigánymódra felélték ebben a ciklusban az elkövetkező 30 évét Magyarországnak. Felszedték a parkettát, kivágták a gyümölcsöst, eladták a családi ezüstöt, és most tényleg vidám barakk vagyunk még kb. 2 évig."

Te a tényekre is oda szoktál figyelni, vagy az akadályoz a szabad véleménynyilvánításban?

100 napos programjával Meggyesi élte fel "cigánymódra" az ország jövőjét, az IMF hitelekkel Gyurcsány és Bajnai segítette végérvényesen eladni az ország jövőjét.

Orbán a hiányt is csökkenti, az államadósságot is próbálja szinten tartani (2010-13 között a spanyol államadósság az egekbe szökött - hála az IMF és EU szakértő válságkezelésének), és az IMF-et is elzavarta. Ki is élte fel az ország jövőjét?

Az MSZP-SZDSZ bűnbanda, 2002 és 2010 között.

is 2014.01.10. 00:05:09

@tauglich: "Bár meggyőződésem, hogy GyF személye és gyalázatos kormányzása nem esett ki a kollektív emlékezetből."

És még mennyi ilyen hülyeség terjed szabadon... Mondjad csak te is, barátom, nem oszt, nem szoroz.

Sinistroll 2014.01.10. 00:09:12

Most szemét leszek, de nem bírom ki.

Kifejezetten jó látni, ahogy a sok "újbalos" faszfej szenved a közös lista miatt. Fingjuk nincs, mit ártottak ennek az országnak a fogalmatlan fröcsögésükkel, éveken át. A sok barom...

Hülyén fognak meghalni. De szerencsére nem tart már soká. Schifferkém, Juhászkám, game over. Better luck next time!

Tényleg, elnézést a negativitásért. De kurvára megérdemlik.

Muzsikok közt 2014.01.10. 00:18:06

@is: Totál alzheimeres agyhalottaknak való az Összefogás tajtkommunista propagandája.

Szúrófény 2014.01.10. 04:14:11

@Holger Hartland: Figyeld meg! Köztük egy sincs pisze! Már Cicero ezt írta:
"A zsidók egy sötét és visszataszító erő részei. Tudjuk, hogy klikkjük számos tagból áll, hogy mennyire összetartanak és szövetségeik milyen hatalommal bírnak. Csirkefogók és gazemberek népe."

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.01.10. 06:31:46

@is: hehe.. Úgy látom, te is azon elmeroggyantak közé tartozol, akik a Fidesz nyakába varrják a baloldal totális csődjét. Gondolom, 1994-ben nem picsogtál, amikor a kétharmados Maszop-Szadi kormány néhány hónappal a helyhatósági választások előtt egy tollvonással tette egyfordulóssá az önkormányzati választási rendszert. Amúgy konkrétan mi a bajod a vegyes választási rendszerrel? Ehhez képest Svédországban többségi választási rendszer van, az Egyesült Államokban pedig a győztes mindent visz elve érvényesül.
Persze felettébb szórakoztató, s persze mindent elmond a hozzád hasonló hardcore ballibek állapotáról, amikor fröcsögve komcsizni és cigányozni kezdenek, ahelyett hogy legalább a maguk háza táján egyszer a büdös életben rendet raknának.

Más. Fekete György pont nem Aczél seggéből bújt ki, de mindegy is. Róla bővebben itt írtam, másfél hete:

mandiner.blog.hu/2013/12/30/nem_lehet_onhittnek_lenni_mandiner2013_iii

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.01.10. 07:59:31

@is: "Felszedték a parkettát, kivágták a gyümölcsöst, eladták a családi ezüstöt"

"közben a lengyelek ellépnek mellettünk, a baltiakról ne is beszéljünk, a szlovákoknak meg már a hátát se látjuk."

Nyöhehe. Ezeknek a szövegeknek nagyjából öt éve lett volna aktualitásuk, amikor a bólogatójancsi Bajnai IMF-hitelből tolt valamiféle látszatkormányzást. De gondolom, te akkoriban két tenyérrel tapsoltál az üdítő fejleményekhez.

vantaan 2014.01.10. 08:27:44

@tauglich: Neked ezt mondták? ...és Te elhiszed????
Ó szegény ember! Tudod amióta sajtból van a hold azóta .....

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.01.10. 09:01:49

@vantaan: tyűha, ez aztán a megmondás! Akkor most már mehetsz zuhanyozni. :)))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.01.10. 09:21:15

@is:
Is elvtárs, valószínűleg újabb 4 év sz*pásban lesz részed, s magasságos Gyurcsótány Feri idvezítő kormányzása helyett nézheted a magassági kihívásokkal küzdő felcsúti megváltó rezsiharcát. :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.01.10. 09:35:29

@tauglich: Sajnos ez az "ellépnek mellettünk" öt éve is és most is aktuális. Valószínűleg az lesz öt év múlva is, vagy ha nem, akkor azért, mert addigra már múlt időbe kell tenni.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.01.10. 09:57:19

@Holger Hartland: én azért erre nem mernék mérget venni. Meglátjuk. Mindenesetre az biztos, hogy egyetlen környező ország nem ment neki akkora ballaszttal (értsd: államadóssággal) a maga gatyaváltásának, mint Magyarország. Aztán 2003-tól újra rendesen borulni kezdett az addig folyamatosan csökkenő államadósság, plusz vedd hozzá a Medgyessy-Gyurcsány kormányok príma gazdaságpolitikáját, melynek következtében nyeretlen kétévesként érte őket a 2008-as krach. Szerintem ha valami, akkor a jelentős méretű külföldi gazdasági és pénzügyi kitettségünk tompításának szándéka kimondottan jó elgondolás. Véget kellett már vetni a Fekete elvtárs óta tartó pénzügyi blamázsnak, mert csak körbe-körbe jártunk. Persze még kérdés, hogy a mostani gazdaságpolitika hosszútávon műxik-e.

bz249 2014.01.10. 10:22:41

@tauglich: hat, ha figyelembe vesszuk, hogy a rendszervaltoztatgatas ota eltelt idoben (amikor is tobbe-kevesbe mar atlathatoak a makroadatok) nem sok olyan ev volt, amikor az allamhaztartasi hiany a maastrichti kriteriumoknak megfelelo erteket ert el es meg gazdasagi novekedes is volt az altalanos trend ebben az idoszakban a vagyonfeleles, van amikor ez kifejezetten gyors volt (mondjuk 2002-2010) van amikor egy fokkal lassabb (tipikusan a Fidesz kormanyok ideje). Persze, hogy egy kicsit lassabban megyunk a rossz iranyba az egy fajta eredmeny. :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.01.10. 12:00:27

@tauglich: Két baj van. A nulladik :) az, hogy nem értünk a gazdaságpolitikához. Persze attól még beszélgethetünk róla. Az első baj, hogy hiába szidod joggal az előző kormányokat, én ugyan csak egyetértően bólogatni tudok erre, de azt nem értem, hogy ezt a kormányt hogyan teszi jobbá, hogy az elődei milyenek voltak. A második baj, hogy amiről írsz, az inkább a Fidesz vágyálma, és nem a valóság. A költségvetés továbbra is mínuszban, a növekedés kicsi vagy nincs, vagyis a GDP-arányos hiány kb. ugyanott van vagy még nő is. Nyugdíjkassza-bekebelezéssel együtt. (Amiről ne nyissunk vitát, szerintem elfogadható döntés volt.) Befektetők alig vannak, inkább csak újrajátszott eredeti tőkefelhalmozás van. Gyerekesen 21. századi szóval "mutyi", ami helyett én jobban szeretném, ha 19. századi hagyományainkat vállalva és újraélesztve panamázást mondanánk.

S közben a butaság és a butítás, a valódi tekintély nélküli tekintélyelvűség uralma, és a korrekcióra képtelenné tevő hatalomkoncentráció. (És vele szemben egy mindezt lehetővé tevő, bukott és totálisan alkalmatlan másik oldal.) Ez Magyarországnak nem jó, és a magyar jobboldalnak sem jó.

bz249 2014.01.10. 12:23:55

@Holger Hartland: azert ne felejtse a harmadik alternativat a Jobbikot (akik kb. a vilag elso olyan szelsoseges, rendszerkritikus csapata, amelyiknek egy gazdasagi valsag csokkentette a tamogatottsagat)

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.01.10. 14:57:01

@Holger Hartland: @bz249: való igaz, gazdasági kérdésekről meglehetősen naívan és felületesen bírok nyilatkozni, ezért nem is nagyon teszem. Viszont a jelenlegi irányt - annak számos elemét - laikusként is mindenképpen figyelemre méltónak tartom. Hogy ebből végül mi lesz, hát basszus passz, jobb híján egyelőre bizakodok. (Ezzel szemben például a kormány kulturpolitikáját tragikusan elcseszettnek tartom, bár ez most nem tartozik ide.) Azonban ezzel párhuzamosan azt is látom, hogy az EU a szokásos receptekkel semmire nem megy Görög-, Olasz-, Spanyolország, vagy éppen az írek és a portugálok esetében. Ilyenkor ne lehetne az ember kétkedő és ne lehetne más megoldások után nézni? Mondom, ebben a kérdésben laikus csávó vagyok. :)

pocaklakó minimanó 2014.01.10. 15:02:46

@Holger Hartland: Így igaz. De ahhoz úriembernek kellett volna lennie. Az pedig nehéz. Neki pláne az. :)

pocaklakó minimanó 2014.01.10. 15:07:34

@vantaan: "... de hát Gy. F akkor is megkapja a fényt ha akár 3. vagy 4.!" Az lehet, de én arról beszélek, hogy ha tényleg csak az számítana neki - persze tudjuk, hogy nem -, hogy a szánalmas ballib oldal legyőzze az alcsúti patássátánt, akkor bőven lenne jó neki az uccsó hely is. De persze egyértelmű, hogy azért kapar a büdösszájúja, hogy bekerüljön a parlamentbe - nem az a fontos igazán neki, hogy az alcsútit legyőzzék, hanem az, hogy maga ott legyen benn, mert tudja (és mi is tudjuk), hogy a partvonalról kiabálva annyit is ér, amennyit: nullát. :)

pocaklakó minimanó 2014.01.10. 15:12:53

@PokerPeti: "már az a szánalmas, ahogy Gyurcsány ellen próbálnak kampányolni...HAT!! éve nincs döntéshozási helyzetben és mégis ő a fő ellenség...." Vö.: "...már az a szánalmas, ahogy Orbán ellen próbáltak kampányolni...NYOLC (2002-2010) évig nem volt döntéshozási helyzetben és mégis ő volt a fő ellenség....

Már ha érted. :)

pocaklakó minimanó 2014.01.10. 15:25:24

@Holger Hartland: "...a növekedés kicsi vagy nincs..." Vö.: "A Századvég Gazdaságkutató Zrt. elemzőinek megítélése szerint - mindezen hatások eredőjeként - a GDP-növekedés 2014-ben elérheti a 2,5 százalékot. Azt várják, hogy az infláció 2013-2014-ben éves szinten mélyen a jegybank 3 százalékos inflációs célja alatt marad..." (hvg.hu)

pocaklakó minimanó 2014.01.10. 15:31:45

@Holger Hartland: "A költségvetés továbbra is mínuszban, a növekedés kicsi vagy nincs..." Vö.: "A magyar gazdaság kiugró ütemű növekedésére utalhat az Európai Bizottság csütörtökön ismertetett új, több mint egy évtizedes csúcsot jelző gazdasági hangulatindexe..." (atv.hu)

pocaklakó minimanó 2014.01.10. 17:12:40

@Holger Hartland: Aha. Akkor előrejelzések, ha nem smakkol a tartalom. Ha smakkol a tartalom, akkor tény. :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.01.10. 17:31:35

@pocaklakó minimanó: Tény az, ami már elmúlt. Ami lesz, az még nem tény.

pocaklakó minimanó 2014.01.10. 17:42:14

@Holger Hartland: "Ami lesz, az még nem tény." Amikor Olli Rehn jósolta, hogy Magyarország olyan gáz, hogy még jó ideig pénzügyi karanténban marad, az nem jóslás volt, hanem a balosok által citált tény. Aztán nem maradt. :)

Alfőmérnök 2014.01.10. 19:19:15

@tauglich: Nem kell nagyon érteni a gazdasági kérdésekhez ahhoz, hogy az ember megállapítsa, hogy a "rendszerváltás" után Megyóé és Fletóé volt a legkártékonyabb kormányzás.
Hornt és Bajnait még - nagyon nagy jóindulattal - lehet védeni (bár szerintem hazaárulók), de amit ez a két féreg művelt, az védhetetlen.

bömböcz 2014.01.10. 21:37:12

Helyes meglátás:
"amit ez a két féreg művelt, az védhetetlen."
Helytelen meglátás:
fletó nem összehasonlítható orbánnal, mert azok-ezek azonosak.

bömböcz 2014.01.10. 22:03:08

@Holger Hartland:
Maga egy igazi "balos" humorherold...

2014.01.11. 02:46:53

Már megint a Pojáca diktál a ballereknek?

(Akkor addig is biztos nyertes: a Fidox.)

Alfőmérnök 2014.01.12. 11:59:52

@Bell & Sebastian: Beszartál, nyomoronc?

Alfőmérnök 2014.01.12. 12:00:54

@Bell & Sebastian: Beszartál, nyomoronc?

pocaklakó minimanó 2014.01.16. 17:38:31

Mégis igazam lett. Feri gyerek azért kapart, hogy valahogy bejusson. Persze most is "meg lett mondva az őszinte", miszerint tőle kikövetelték a büdösszájú ballib sameszok, hogy ne az utolsó helyen kerüljön fel és hát vox populi, vox Feri. :)
süti beállítások módosítása