Európát karácsonyra!
2013. december 22. írta: Novák Tamás (spanyol)

Európát karácsonyra!

ukrajna_kijev.jpg

Egy hónapja tüntetnek folyamatosan Kijev főterén az európai integrációért. A jólét és jogbiztonság távoli reménye, úgy tűnik, erősebb a hidegnél. Ami néhány száz diák dacos kiállásának indult, az mára egy jól szervezett, a nemzetközi média fókuszába kerülő, határozott kiáltás Európáért és a szabadságért.

Zavarba ejtő látni a tüntetők elszántságát, pláne akkor, ha itthon ezekért az értékekért már egy falugyűlést sem lehetne megmozgatni. Na mindegy. Majd legközelebb.

Akit érdekelnek a napi események, az angolul a Kyivpost.com-on tud tájékozódni, vagy követheti twitteren Kateryna Kruk-ot, aki a megmozdulás kommunikációs vezetője, és angolul tudósít minden eseményről.

De a Majdanon forgat Volodymyr Tykhyi dokufilmes a Babylon13 projekt keretében. Mindennap feltöltenek egy kis videót a nagyvilág boldogságára. Nekem ez a kedvencem.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr505703627

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Európát karácsonyra! 2013.12.22. 10:39:01

Az ukránok európai értékekért tüntetnek, amikért itthon egy falugyűlést se lehetne összehozni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2013.12.22. 23:36:58

@Valóraváltógép: Hogy borzasztóan lopnak a beengedett multik (na jó, talán törvényesen és adóoptimalizálásnak hívjuk), azt mindenki tudja.
Ugyanis lemérheti az életkörülményein, fizetésén és kilátásain.

Hogy beszáll melléjük, azt azért senki sem gondolta.
Az a helyzet, hogy a tiszta tekintettel megtett, nagyesküvel erősített ígéretekből semmi nem lett.

Négy év a füstbe ment. Amint Bébéjé mondta, sok-sok Ejráérünkarramégre ráhúznak egy Huszárosrohammal, egyenesen az ágyúk torkolattüzébe.

Erre mondaná egykorvolt tanárom:
- Te ostoba liba, már megint nem tanultál!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.12.22. 23:55:11

@Bell & Sebastian:
Multi s multi között nagy különbségek vannak, kormányunk biztos érzékkel választja ki az ocsúból a felcsút.
Ott van például a naccerű kokakóla (broáf), a kormány stratégiai partnere. Hogy rohadnának ki az űrbe, amiért csak a koszhadt kétdecis üveges cappyt lehet kapni gyümölcsléként szinte minden étteremben.

S=klogW 2013.12.22. 23:58:51

@Bell & Sebastian:

az xdrive még nincs itt, de az egyik legnagyobb beszállítója magyar

S=klogW 2013.12.23. 00:17:51

@Bell & Sebastian:

az xdrive még nincs itt, de az egyik legnagyobb beszállítója magyar

Valóraváltógép 2013.12.23. 00:36:16

@Alfőmérnök: Én meg úgy gondolom, hogy ha már elkezdődött valami, ne bojkottáljuk abban a reményben, hogy ha megint összedől a kártyavár, a következő isten tudja honnan szalajtott banda majd szebben rakja össze. Persze hogy mi mit gondolunk, az a kutyát sem érdekli. :)

Az sem, hogy én azt gondolom, hogy a magyar népnek végre össze kéne kapnia magát, befogni azt a lepcsesnagy pofáját, és örülni a jódolgának. De ezzel nem szoktam népszerű lenni. ;)

Valóraváltógép 2013.12.23. 00:37:27

@Bell & Sebastian: Azannyát. Te csaj vagy? :DDD

Dzsentrisvihák 2013.12.23. 04:05:55

@_most_:

Az, hogy nem értesz dolgokat, nem meglepő :P
Amúgy pedig tetszett jobban a francnak, viszont nem változott semmi, max. az előjel, és a megszólítás (lassan már az se). Csak most mások lettek a módszerek, és mást hazudnak, ugyanazon bülbül énekkel. Neked tetszik, nem nekem...

@Urfang:

Aha, sarkítani én is tudok, csak az ugyanolyan csúsztatás marad, akárhonnan nézzük. Az, hogy a Lajtától nyugatra föltalálták a KGST kapitalista verzióját, nem változtat azon, hogy ugyanolyan működésképtelen szar az egész. Ahogy annak is kellett x év, hogy berezegjen a léc, ennek is kell, és az óra már nagyon kezd leketyegni. Nem én fogok rosszul járni, ha majd szól az ébresztő.

Egyébiránt pedig a drága bábolnai lótetű öreganyjának térde kalácsa ábrándozik a SZU-ról, a feltámasztásáráról meg pláne. Gyengusz kísérlet, és érzelmi "politizálás" ezzel összemosni azt a nagyon is reálpolitikai tényt, hogy gazdaságilag ismét a ruszkiknak áll a zászló. Ezt csak azért nem kihasználni, mert anno csúnya kommerek voltak, botorság. Azt hittem pont ti vagytok ennyire pragmatikusak, hogy ezt belássátok, de úgy látom tévedtem. Hiába no, a balherék mindig balherék maradnak.

Pelso.. 2013.12.23. 07:23:00

@S=klogW: Szeretnék látni csak egy! pártot, szervezetet, fórumot stb, amely ellát minimális érdekképviseletet, önmaga fenntartásán kívül , ami ugye mindig is kőkemény elsődleges szempont marad.
Ugyan már, bárki bárkinek be fog hajolni a jövőben is, ha a számok úgy kívánják.

Bell & Sebastian 2013.12.23. 13:14:04

@Valóraváltógép: Honnan veszi, hogy engem libáztak? Azt meg pláne nem értem. hogy hogyan következtette ki, hogy tojóról van szó, nem gúnárról?

Egyébiránt a helyben járó körbeforgásra jellemző, hogy az összes, hasán szőrös ismerősön (nem kevés van) még a Gyurcsány-Bajnai -rémuralom végén bekapott ügyeivel küszködik, ugyanis akkoriban gigantikus tőkekivonás sújtotta az országot, amit simán benyelettek a magyar vállalkozásokkal és magánszemélyekkel. Kiloptak mindent, mint a güzü.

Maga szerint hány életünk van arra, hogy lezárjuk az eemútnyócévet?

Bell & Sebastian 2013.12.23. 13:25:50

@Hepci: A Coca időnként átkeresztelkedik és indulhat a legújabb, adómentes periódusa. Ságvári megirigyelné a kreativitásukat.

@S=klogW: A BMW gyártotta a repülőgép motorokat, a Merci a tankokat, az Audivá egyesült négy másik meg az egyéb járműveket. Akkor is, ahogyan most is rabszolgamunkával, ezért hát töretlen a fejlődés.

Nem hallottam arról, hogy az iparmágnások felelősségét valaha is firtatták volna Nürnbergben, ők csak ontották a hadianyagot és hiteleztek ugyebár.

Az ügyesebbek adtak el ide is - oda is (Bofors), biztos, ami biztos.

Valóraváltógép 2013.12.23. 13:54:34

@Bell & Sebastian: " Honnan veszi, hogy engem libáztak? " Vicces lett volna, miután megmarketingellek itt, mint a nordikus alfahím mintapéldányát. :DD
De ha nem, nem. :)

"Azt meg pláne nem értem. hogy hogyan következtette ki, hogy tojóról van szó, nem gúnárról?"

Ezekhez a bukolikus dolgokhoz én nem értek, igazán tudhatná. Tolla van, szárnya van, madár, aztán kész.

"Maga szerint hány életünk van arra, hogy lezárjuk az eemútnyócévet?"

Nos... ha nagyon őszinte és realista akarok lenni, valamint hozzáveszem az itt begyűjtött tapasztalataimat (bloghu overál)... akkor azt mondanám, hogy nem fogjuk kiheverni. Az emberek eljutottak oda, hogy annyira megszokták az önmarcangolással vegyes hisztit, hogy már megszokásból keresik a pofonofont, és ezért mindenki hibás, őrajtuk kívül persze.
Szvsz ez nem fideszfüggő, bárki lenne ott, azt okolnák.

A dolog komikuma, hogy a többségnek erre tulajdonképpen semmilyen valós oka nincs. Nem tudom, mi lesz a vége, és szerintem még csak nem is irányított az egész folyamat.

Talán valami olyasmi lesz mint a zsiráfoknál, keresünk egy halógödröt. Csak mi nem várjuk meg, hogy szépen természetesen beledögöljünk ahogy kell, hanem telibőgjük, és belefulladunk.

És mondom még egyszer, ez nem vezetési kérdés. Ez az emberi hülyeség a maga naturalisztikus és pőre mivoltában,

Valóraváltógép 2013.12.23. 13:58:10

Ha a nyírfai izét veszi alapul (azt nagyon azért ne vegye, mert azzal azt szoktam játszani hogy 2 évente megnézem, és csodák csodája, aktuálpolitikára van szabva az őrsök bőcsessége), akkor majd jön valami belső cicaharc, ami felrázza a népet. Ami szerintem baromság, de egy verziónak jó.

Kandeláber 2013.12.23. 14:15:46

Mókás, hogy a honi ballibant polgártársak szemében most a galíciai tüntizők a példaképek...
Azt azért meg kell hagyni, hogy Kijevben nagyságrendekkel többen verődtek össze az itteni hahás forradalmároknál. :D

Bell & Sebastian 2013.12.23. 23:59:19

@Valóraváltógép: Ma előszedtem a Glock bajonettjét, kellett a pontyhoz. Tökéletes szerszám bármire, hozzáértő kézben.

Ha egy nép képes kidolgozni a belét némi baksisért, ha még képes csatába menni az ethoszért, akkor nem hibás.

Az alkalmatlan vezetői annál inkább!
Hogy ez oldal-semleges tulajdonság? Naná, hogy az, egyféléből választani fogós kérdés, ezért sincs abban semmi meglepő, ha tömegek kímélik meg magukat a dilemmától / esetleg egy hieroglifával fejezik ki nemtetszésüket.

Valóraváltógép 2013.12.24. 00:06:03

@Bell & Sebastian: Bármire? Majd egyszer adja kölcsön, megpróbálok vele körmöt reszelni.

Ez a nép felelőssége, vezető felelőssége téma szerintem ott dől el, hogy akarja-e felnőttnek tekinteni a népet. Ha felnőttnek tekinti, akkor bizony minden egyes példány személy szerint felelős a maga sorsának az alakulásáért, felesleges másra kenni.
Ha nem tekinti őket felnőttnek... nos akkor ijesztően és indokolatlanul sok jogot adunk olyan gyerekek kezébe, akikről pontosan tudjuk, hogy ezzel nem fognak tudni élni.

Ez amolyan dilemma.

Harcolászni fárasztó és értelmetlen, és kellemetlen, és nincs nyitva közben semmi, ami kellemessé teszi az életet... meg egy csomó olyan dolgot is előhozik a zemberbül, amiknek jobb elnyomva lenni.
Szóval szerintem hagyjuk az ethoszt a picsába.

Valóraváltógép 2013.12.24. 00:18:58

@Bell & Sebastian: Egyféleség tekintetében, nem értem az aggályait. Először is, a hatalom egyféle embereket vonz, teljesen mindegy, hogy a kampányban mit hazudnak. Másodszor meg - és sokadszor - vasvellával nem lehes szilvát aszalni.
Harmadszor pedig, ha úgyis egyfélét öltöztetünk összevissza, és tudjuk hogy Gipsz Tóni jómunkásember viszont attól boldog, ha ezt nyócféle csomagolásban dugják az orra alá, akkor gondolkodjon el azon, hogy az őtöcködőüzemágat miért szereljük folyton lefele.

Bell & Sebastian 2013.12.24. 00:50:43

@Valóraváltógép: Hogyan magyarázzam el, nagyban, vagy kicsiben? Az történt velünk, mint a nyugdíjas nénivel, akinek előbb letarolták a veteményesét majd jól agyonverték a ezer forintjáért.

Van ám itt egy társadalmi szerződés arról, hogy kinek mi a dolga. Ha azt akarja mondani, hogy az életképesség mércéje, ki hogyan vigyázza a veteményesét és félretett pénzét, akkor nosza, én nem bánom, feltűzöm a szuronyt és szeretettel várom a vendégeket.

Ne adja már el nekem a rendszerszintű töketlenséget saját felelősségemként! Csinálják amire szerződtek (drága pénzen plusz ami a kezükhöz ragad) és ne nyígjanak hozzá, anyám, nem ilyen lovat akartam.

Hogy az alja megy el politikusznak? Ez a rendszer lényege, amit a nyakunkba vettünk. Mit képzel, mi ez itt, Svájc, hogy majd minden szarról szavazunk?

Nem az, hanem Büdösgyarmat-Alsó, Rémusz bácsikkal és gyapotszedő gyerekekkel.

Valóraváltógép 2013.12.24. 01:06:13

@Bell & Sebastian: Á igen, a társadalmi szerződés. Az van, szent, sérthetetlen... bántani sem akarja senki, ergó szó se essék róla. :)

"Csinálják amire szerződtek (drága pénzen plusz ami a kezükhöz ragad) és ne nyígjanak hozzá, anyám, nem ilyen lovat akartam."

Ők csinálják, most inkább ott állunk, hogy a ló reklamál. Ami egyébként szintén nonszensz, mert a ló arra szerződött, hogy igát húzzon. Cserébe azért a kényelmi funkcióért, hogy azt hazudjuk neki, hogy arra megy, amerre ő akar. :)

"Hogy az alja megy el politikusznak? "

Ezt én nem mondtam, nem is gondolom. Aránylag kevés politikust láttam közelről, a többségéről az volt az érzésem, hogy alapvetően jó emberek, akik nagyon okosak, nagyon képzettek, és kurvára halványlila segédfogalmuk sincs az átlagember valóságáról. Vagy hogy mit gondol, mit ismer, hogy működik egy olyan.

Másrészről viszont elnézve az átlagembert... elképzelésem sincs, miért csinálják. Jófejségre tippelek.
Meg arra, hogy ha a hülyegyereked pofázik neked, mégsem zavarod ki a francba, hogy dögöljön már éhen. Várod, hogy majd kinövi.

"Nem az, hanem Büdösgyarmat-Alsó, Rémusz bácsikkal és gyapotszedő gyerekekkel."

Túldramatizálja. Ha elbasszuk, persze lehet belőle olyan, de még nem tartunk ott.

Valóraváltógép 2013.12.24. 01:08:06

@Bell & Sebastian: ... Pár éve kóválygott a neten egy "Tisztelt Köcsög Választópolgár!" című, amúgy zseniális kis szösszenet. Keressen rá, ha még nem találkozott vele.

Bell & Sebastian 2013.12.24. 14:06:18

@Valóraváltógép: Lényegében úgy igaz, beleszámítva a kiáltvány helyesírási hibáit is. 'S ennyit is ér, thx.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.24. 16:32:02

Hag Szameach Lekulam!
=
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!

Valóraváltógép 2013.12.24. 17:54:33

Boldog Ünnepeket, Mandisok. :)

Valóraváltógép 2013.12.24. 17:55:53

@Bell & Sebastian: A nagy igazságok mindig viccesek. Koncentráljon a jó dolgokra. Legyen értük hálás, ilyesmi.

bömböcz 2013.12.24. 22:04:30

@biboldó:
szikretmen elmész te a picsába!
nektek ott van a hanuka...

Valóraváltógép 2013.12.24. 22:22:20

@bömböcz: Szia bömbi, mizu? Idegállapotba kerültél? :) Hanukának vége van már.

bömböcz 2013.12.24. 22:37:46

@Valóraváltógép:
Meg van baszva ez a karácsony is.
Az anyósom szerint nem biztonságos a C-merga...

bömböcz 2013.12.24. 22:46:01

@Valóraváltógép:
Ja, helóka!
kezdődjék a trollbuli...

Valóraváltógép 2013.12.24. 22:48:02

@bömböcz: Vegyél neki akkor egy trabantot. Olcsóbban megúszod. :)

Ma áhok, szal minimális trollkodásra érzek csak indíttatást. Kéne csinálni valami értelmeset, a változatosság kedvéért. De azért játszhatunk.

bömböcz 2013.12.24. 22:51:33

@Valóraváltógép:
Skoda 120L, értelmeset?,mifolyikavilágban?
stop

Valóraváltógép 2013.12.24. 22:53:07

@bömböcz: Vagy azt. Aha, értelmeset. Kaptam vagy nyóc könyvet, el kéne őket kezdeni olvasni. Például.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.24. 22:55:28

@bömböcz: Feszült vagy bömboci.
A feszítés egy másik sztori, szűk a ketrec?

bömböcz 2013.12.24. 22:57:45

@Valóraváltógép:
Én igazi, originál pamut zoknit kaptam!
A könyv sem rossz, mert jó hőszigetelő panel, a tetőtérbe...

Valóraváltógép 2013.12.24. 23:00:18

@bömböcz: :DD Ezekért kár lenne. A pamutzokni király, most hogy mondja, nekem évek óta nincs olyanom egy sem... Ha azon gondolkodom, hogy az összes olyan ismerősömnek akit utálok, kipostázok egy estesítőt (kamu) feljelentésről, az trollság?

bömböcz 2013.12.24. 23:00:46

@biboldó:
hány m3 fitymából lesz 1 dl kóser kocsonya?

Valóraváltógép 2013.12.24. 23:01:07

@biboldó: Nem, feszült, az én vagyok. Csak Alfi meg ne tudja. (Szerizzétek egymást.)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.24. 23:06:19

@bömböcz: Ne fantáziálj, neked a fitymapástétom sem ízlene. Légy öngyilkos, ilyenkor trendi a balfaszok számára.

bömböcz 2013.12.24. 23:06:54

@Valóraváltógép:
Szerintem ma már semmi sem trollság (kivéve a bírálhatatlant)...
Más:
Szilveszterre mit tervez inni, hogy becsiccsentsen mint, izé...?

Valóraváltógép 2013.12.24. 23:10:44

@bömböcz: Szerintem tradicionális szilveszter lesz, mint már sok éve. Átalszom. :)

Valóraváltógép 2013.12.24. 23:11:35

@biboldó: Nem. Nem szeretem a döghúst. Lábon meg ugye elszalad. :(

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.24. 23:14:02

@Valóraváltógép: Nem főztem, csak ettem. Felért egy olvasmányélménnyel:)

bömböcz 2013.12.24. 23:14:55

@biboldó:
heló, heló!
Álljon már meg a menet!
Ma a kivárás estéje van...
(szerintem is a judeo-christ-ek győznek, de miért kell ezzel hencegni?, balfasz...)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.24. 23:18:17

@bömböcz: Túrót, ma valami újnak születése van állítólag. A balfaszok meg görcsölnek...

bömböcz 2013.12.24. 23:19:24

@Valóraváltógép:
Az sem rossz!
De egy aqua koncert élőben, csak jobb lenne...

Valóraváltógép 2013.12.24. 23:19:48

@biboldó: Én is valami ilyesmitől tartok... nem kéne belefojtani a bölcsejébe, amíg nem késő? Csak úgy a biztonság kedvéért kérdezem.

Valóraváltógép 2013.12.24. 23:21:57

@bömböcz: :D Igen, az nekem is tetszene. Még akár playbackről is.

bömböcz 2013.12.24. 23:22:06

@biboldó:
Mintha befeszültek volna máma a zsidók...
Érzik a bűnüket, meg a szent- hullaszagot.

Valóraváltógép 2013.12.24. 23:24:26

@bömböcz: Szerintem ma szeressünk mindenkit, a zsidókat is beleértve. Kivéve azokat a rohadt tetveket, akiket én amúgy utálok. :) De az demokratikus és ökumene szerveződő jelenség.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.24. 23:24:26

@Valóraváltógép: Hát, nem tudom. Kúrtam már rá ujdonságokra, de valahogy kár lett volna kihagyni.
Jöjjön, minek jönnie kell.

bömböcz 2013.12.24. 23:25:00

@Valóraváltógép:
Kegyed nagyon nem konfortábilis!

Valóraváltógép 2013.12.24. 23:25:51

@biboldó: Sosem gondoltam volna, hogy fatalista vagy. :)

Te bib, amúgy te tényleg zsidó vagy?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.24. 23:26:39

@bömböcz: Fenéket. Ma csak a bömbocik feszülnek. Fingjuk nincs az aktualitásokról.

Valóraváltógép 2013.12.24. 23:29:20

@bömböcz: Hát nem. Most éppen Vengaboyst hallgat az összes szomszéd. Remélem szeretik. :)

bömböcz 2013.12.24. 23:31:23

@Valóraváltógép:
szerintem meg nem!
ott rohadjon meg mindenki, aki nem tesz semmit a nála kevesebb napidollárból élőkért!
(Na, jó... ez azért durva volt!)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.24. 23:33:03

@Valóraváltógép: Basszus, ez tetszik. Mindenkit lezsidóznak, mindenki tiltakozik. Én felvállaltan vagyok zsidó, nekem nem hiszik el. Mi a furcsa?

bömböcz 2013.12.24. 23:33:17

@biboldó:
na menjen a picsába buzikám!

Valóraváltógép 2013.12.24. 23:33:20

@bömböcz: Aki tesz, az is meg fog rohadni. Ez elkerülhetetlen. :)

Szerinted mit lehet tenni másokért?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.24. 23:35:51

@bömböcz: Ez még szenteste is gyengus. Faszkalap!

Valóraváltógép 2013.12.24. 23:37:58

@biboldó: @bömböcz: Ne de uraim. Legyetek szépen jó kis karimanók.

Valóraváltógép 2013.12.24. 23:40:24

@bömböcz: Úgy érdemben gondolom. Mi olyasmi van, amit meg lehet csinálni a másik helyett? Mert szerintem semmi.

bömböcz 2013.12.24. 23:42:19

@biboldó:
Egyezzünk ki:
mindenki zsidó, kivéve a tisztességes embereket.
He?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.24. 23:44:09

@bömböcz: Ne akard meghatározni a zsidót, mikor magaddal nem vagy tisztában. Faszkalap!

bömböcz 2013.12.24. 23:44:26

@Valóraváltógép:
Maga most a semmit szövögeti gombolyaggá...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.24. 23:48:05

@Valóraváltógép: Ez egy jó kérdés. Van olyan álszent mondás, miszerint ne halat adj, hanem tanítsd meg halászni. Viszont ha valakit az éhség nem tanít meg halászni, annak felesleges bármilyen tanfolyam.

bömböcz 2013.12.24. 23:48:51

@biboldó:
Mi a faszért teszed a mondatod végére a"faszkalap"-ot Karácsony-váró napon?!
Honnan veszed a bátorságod?
Judapestről...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.24. 23:50:03

@bömböcz: Csupán, mert faszkalap vagyol. Faszkalap!

bömböcz 2013.12.24. 23:51:58

@biboldó:
ezt azért olvassa vissza... a talmudból is tud tévesen idézni?:D

bömböcz 2013.12.24. 23:54:37

@biboldó:
makimajom. és nem engedek a továbbiakban sem ettől a jelzőtől....

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.24. 23:55:46

@bömböcz: Nem Talmud, saját. Tudom, a hozzád hasonló faszkalapok számára ez magas...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.24. 23:57:41

@bömböcz: Seggarcka, ki kezdte a "menjenapicsábabuzizást"?

Valóraváltógép 2013.12.24. 23:59:10

Elmentek ti a picsába, gyerekek... feljövök ide, mert unom az otthoni cirkuszolást, erre egymásnak estek.. :D

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.25. 00:02:58

@Valóraváltógép: Feljöttem kellemes ünnepet kívánni, erre lebuziztak. Ettől még ragyogóan érzem magam, mert otthon nincs cirkusz:-)

bömböcz 2013.12.25. 00:04:46

@biboldó: Na, jó de...
Elmész a picsába, amíg nem konstruálsz.

Valóraváltógép 2013.12.25. 00:09:04

@biboldó: A buzizás tipikusan az a kategória, amit ha felveszel, az isten se mossa le rólad, hogy van valami alapja. :p

@bömböcz: Köszcsi.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.25. 00:14:36

@Valóraváltógép: Kivéve, ha eszem ágában sincs mosakodni, mert tojok a süket bömboci féle pótcselekvésre.
Oké, szép Karácsonyt!

bömböcz 2013.12.25. 00:17:35

@biboldó:
Nem fogok baszakodni magával retek.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.25. 00:17:40

@bömböcz: Tudod, zsidóéknál lemetszik a fitymát, eldobják és felnevelik a gyereket. Nálatok eldobták a gyereket, felnevelték a fitymát. Ettól lettél ilyen jól fejlett faszkalap.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.25. 00:19:09

@bömböcz: Ki a fasz kért, hogy reagálj rám? Mintha te szólítottál volna meg, faszkalap.

bömböcz 2013.12.25. 00:25:19

@biboldó:
te még zsidónak is hülye vagy, nyólckeri cigány...

Valóraváltógép 2013.12.25. 00:33:42

@biboldó: @bömböcz: + Alfi; Vészesen közeledünk ahhoz a ponthoz, amikor kénytelenek leszünk elismerni, hogy nem való nekünk a karácsony... hiszen elbaszott lelkű, összeférhetetlen, csököttagyú, trollszabású faszomjancsik (én julis) vagyunk.

Szerintetek mi lesz utána? Magunkba szállunk, bebaszunk, öngyizünk, vagy leszarjuk, és folytatjuk az agymenést?

bömböcz 2013.12.25. 00:34:56

@Valóraváltógép:
Más kutúra, kedvesem...
Libbenjen arrébb, amíg legépkussázuk a csürhét...

bömböcz 2013.12.25. 00:37:45

@Valóraváltógép:
Harczulunk a Hazáért: Judeáért!
Magaegymekkorapicsa!

na ez azért mindennek a teteje 2013.12.25. 00:47:18

legalább a lelki hajléktalanoknak is van hova összegyűlni

Valóraváltógép 2013.12.25. 01:22:04

@na ez azért mindennek a teteje: Mindig attól rettegtem, hogy jön valaki olyan mint te, és szembesít önmagammal. :)

Lajka kutya 2013.12.30. 20:39:12

@Tündér_Lala: @S=klogW: @gloire: @jose maria padilla: @Bell & Sebastian: @biboldó:

Jajjj de rég olvastam magukat.
Hiányoznak kurva mód, remélem tudják!

Lajka kutya 2013.12.30. 20:42:46

Na gyorsan felfüggesztem a "ne kezdjük itt egymás faszát szopni" életérzést :)
Boldog Karácsonyt, Békés Újévet!
süti beállítások módosítása