Olaszrizling vs Welschriesling: ugyanaz a szőlő a Lajtán innen és túl
2013. október 27. írta: Redakció

Olaszrizling vs Welschriesling: ugyanaz a szőlő a Lajtán innen és túl

Jobb-e az osztrák olaszrizling a magyarnál? Olaszrizling-e a welschriesling? Miben más, ha igen? Hol van több izgalom a borban, határon innen vagy túl? És: elég-e az izgalmasság a jó olaszrizlinghez? Megannyi kérdés, de mik a válaszok?

Egy ideje egyre többet beszélünk az olaszrizlingről. Pár éve talán Jásdi István dobta bele a követ az állóvízbe azzal, hogy összehívta a fajtával komolyan foglalkozó borászokat egy találkozóra. Ezt követte a Kovács András István által szerkesztett, a fajtával már csak a neve miatt is kiemelten foglalkozó Olaszrizling blog, majd egyre több tematikus kóstoló, hogy végül elérkezzünk a Winelovers csapata és a Borászportál-Vinoport team által szervezett Olaszrizling Október mozgalomhoz, amely azon ügyködik, hogy közelebb vigye az itthon legtöbbet termesztett szőlőfajtából készült borokat a fogyasztók szívéhez. Magyarul: van egy csomó olaszrizlingünk, ami tök jó. De el is kell adni.

Bukovics Martin riportját Mandiner.bor oldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr165601891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felkavaró képsorok következnek · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2013.10.28. 09:18:13

elkezdtek a senkiházy bolsikomcsik liberálisozni,

miközben a libsi Gordon és PM a szövetségesük
süti beállítások módosítása