Szerencsés (el)tévedés: Liszkay Mihálynál jártunk
2013. október 25. írta: Redakció

Szerencsés (el)tévedés: Liszkay Mihálynál jártunk

liszkayw.jpg

Liszkay Mihályt jócskán megelőzte a híre. Liszkay úr világlátott magyar, aki több mint ötven évet töltött sikeres üzletemberként és zongoraművészként külföldön, majd egy szerencsés véletlennek köszönhetően házat és szőlőt vásárolt a Balaton-felvidéken. A Liszkay Kúria lélegzetelállító látvány. A gyönyörű, tiszta természet, a szőlőtőkék sorai, mindennek közepén pedig sokcélú komplexum, feldolgozóval, pincével, bortrezorral, hatalmas terasszal, szobákkal, az aktív pihenésre vágyók pedig a wellness részlegen frissülhetnek fel az újabb kóstolásokhoz. Liszkay úr A-tól Z-ig végigkalauzol a birtokon, még a vendégszobákat is egyenként végigjárjuk, mielőtt leülnénk beszélgetni.

„Nem az volt a tervem, hogy itt maradok. 2002-ben nagyszabású üzleti úton voltam éppen Magyarországon, ami sajnos nem a tervek szerint alakult. Ám mivel már régóta szerettem volna egy kellemes nyaralót a Balaton környékén, gondoltam, megragadom a lehetőséget, ha már itthon vagyok, és körülnézek. Találtam egy elég rossz állapotban lévő, elhanyagolt területet a Káli-medencében, Monoszlón, de a hely valamiért mégis magával ragadó volt számomra, talán a Toscanára hajazó hangulata miatt. Így hát megvásároltam. És ezzel együtt a szőlőterületet is. Majd nemzetközileg is ismert és elismert szakmabeliek rávilágítottak, hogy a szőlő szempontjából nagyon jó adottságú a Pangyér-dűlő, ahol megfelelő hozzáállással világszínvonalú borokat lehet készíteni. Ekkor elhatároztam, hogy belevágok. A tervem az volt, hogy komoly vörösborokat hozzak le innen, és ekkor már egy komplexumot szerettem volna létrehozni, hogy az idelátogatók gyönyörködhessenek ebben a meseszép tájban. 2003-at írunk ekkor. A felesleges és irritálóan értelmetlen magyar bürokratikus rendszer sok bosszúságot okozott, de nem adtam fel.”

Kuti Vilmos interjúját Bor.mandiner oldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr15598924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.25. 15:37:00

nem tudom miért ilyen divatos a szőlő a fideszes klientúra tagja között, már a skrabski borászat is gyanús volt, meg folyton irritál a főoldalon a boros-szőlős hírek tömkelege, ezek nem közérdeklősédre számot tartó témák.

Bell & Sebastian 2013.10.25. 16:25:54

Látott itt már valaki élelmiszeripart belülről?
Hogyan aránylik a gyártott bor mennyisége a szőlőterülethez?
No, ez az, amit sosem fog elárulni a borász.

Mióta a k......i paprikában egy szem nem sok, de annyi magyar alapanyag sincsen, már bármit el tudok képzelni.

Ilyen dűlő, olyan hangulat, az há, meg a sok hülye sznob, aki ezt beveszi. És ki is fizeti. Oszt megissza a chilei bort, hangulatdűlős címkével. Úgy kell nekik.

gyalog.galopp 2013.10.25. 18:55:00

Hinnye, de tökös csávónak teccik lenni! Leleplezi itten a globalistakapitalistákokat.

Vót egy bor , nem is olyan régen, de már Régen idején túl , úgy hítták, hogy "Piros bicikli", a franciákok adtát az usánkoknak, jó pízé. Azok meg itták megilletődötten.
Aztán ,egyszer kiborult a bili, az usánkok megtudták, hogy ócska lőrét isznak, amit a franciákok úgy szednek össze, meg vissza mindenhonnan.

gyalog.galopp 2013.10.25. 18:55:35

@Bell & Sebastian:
lásd feljebb

Bell & Sebastian 2013.10.25. 20:08:35

@gyalog.galopp: Látom. Felénk egynek van jövedéki engedélye, a többiek csak rajta keresztül tudnak eladni nagyban. Tart egy borászt, az kutyulja a lét és kábítja a vevőket. Van mutatóba egy zsebkendőnyi szőleje.

Az ismeretlen bortermelőtől vesz, aki évszázados recept szerint extra minőséget tud, amit a hivatásos meg sem közelít az innen-onnan és importból vett szőlőivel.

Mindig azt kell megkérdezni, hogy ki kapálta a bort (na jó, a szőlőt), amire csak kínos hallgatás lehet az őszinte válasz. A többi PR.

gyalog.galopp 2013.10.25. 22:22:02

@Bell & Sebastian:
A borhamisítás, valami olyasmi ,mint a kurválkodás...
süti beállítások módosítása