A PM útja: ez most mi volt?
2013. október 08. írta: pinter.bence

A PM útja: ez most mi volt?

pm.jpg

Most, ahogy Doncsev András Pityinger-ügyi államtitkár és Karácsony Gergely vitáját néztem, elgondolkodtam azon, hogy mi is a helyzet a PM-mel. Karácsony Gergely azt kérdezte a félrebeszélő kormánypárti politikustól, hogy „ez most mi volt?” A PM jelenlegi helyzetét áttekintve nekem is ugyanez a kérdésem: ez a pártszakítás, ez akkor mi volt? Az antigyurcsányizmusból elindulva tehát végül Gyurcsány elfogadására kényszerül a PM?

Az egész ugye azzal indult, hogy Bajnai Gordon zászlót bontott majdnem pontosan egy éve. Ekkor még úgy tűnt, a Haza és Haladás, a Szolidaritás és a Milla összefogása, az Együtt 2014 mintegy ernyőszervezetként működve maga mögé tudja állítani a kis és nagy ellenzéki pártokat. Bajnainak először is az LMP-re lett volna szüksége: a fiatal zöldpárt támogatásával a háta mögött komoly előnybe került volna Mesterházy Attilával szemben.

Az LMP azonban megosztott volt a kérdésben. A Schiffer András körüli klikk továbbra is a párt eredeti üzenetét hangsúlyozva elutasított bármiféle együttműködést az ancien regime hajótöröttjeivel, a későbbi PM-es politikusok viszont úgy gondolták, hogy az Orbán-rendszer mihamarabbi leváltása fontosabb minden ideológiai megfontolásnál. A többi már történelem: a kongresszus Schiffer mellé állt, a párt szakadt, a kilépő politikusok új pártot alapítottak, nem adták vissza mandátumukat és csatlakoztak Bajnai Gordonhoz. Az LMP-frakció meg jó pár hónap erejéig odalett.

Az alapvető konfliktusról én már akkor is úgy gondoltam, hogy Schiffernek van igaza. Az LMP egy-két ügyet tudott magáévá tenni: egyrészt a valójában nagyon keveseket érdeklő zöld ügyeket, másrészt a sajnos szintén marginális ügynökügyet. Mostanában Verespatak fontos, de szintén nem választókat tömegesen megmozgató kálváriájával foglakoznak. A pártnak emellett nagyon zavaros antiglob gazdaságpolitikai irányvonala volt/van, ami szintén nem vonzotta/vonzza be se a jobbos, se a balos szavazókat. Az LMP egyetlen vonzereje tehát az volt, hogy friss emberekből állt, akik ugyanúgy elutasították Orbán rendszerét, mint az azt megelőző nyolc év szocialista kormányzását, és nem beszéltek akkora ostobaságokat, mint a jobbikosok. Pontosabban: az LMP-nek még mindig ez a vonzereje.

Az események aztán megint csak Schiffert és a kongresszust igazolták. Bajnai Gordonnak ez a félmegoldás arra volt jó, hogy az LMP fővárosi választóinak valószínűleg jó részét képviselő PM-esekkel behúzta ezeket az embereket választói közé. Ez nem sok ember. Másrészről viszont az önálló LMP-vel már első körben elveszett a nagy, Bajnai-vezette ellenzéki olajfa lehetősége. Innentől kezdve gyenge alkupozícióból kellett tárgyalni a szocialistákkal. A húzóembernek tehetségtelen, bozótharcban mégis ügyes Mesterházy Attila úgy bedarálta az egész bandát, amennyire csak a körülmények engedték. Bajnai nem lesz miniszterelnök, s csak kolonc a nyakán a választásilag – egyelőre – különálló PM. Egy egész komoly, tíz százalékos kolonc.

A PM-esek pedig ott szoronghatnak Bajnaival Dopeman hülyeségei alatt, ünnepelhetnek együtt a talajvízszerűen feltörekvő Gyurcsány Ferenccel és Mesterházy Attilával, dolgozhatnak frakció nélkül a parlamentben. Tolhatják tovább azoknak a szekerét, akik miatt Orbánhoz menekült a fél ország  hogy aztán a kétharmad leépítse a Fidesz önkontrollját, teret engedve a vadabbnál vadabb ötleteknek. Jávoréknak a végén még talán az Internacionálét is el kell majd énekelniük, mint Bajnainak az MSZP kongresszusán. 

Ezek után tényleg csak annyit tudok kérdezni Karácsony Gergelytől: ez most mi volt?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr895556822

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: most akkor mi van? – a „baloldal” tisztára mosásának elbukott kísérlete 2013.10.09. 14:15:19

(re: „a PM útja, ez most mi volt?”) Ismét október 23-a van, ez a végső, a 2014-es választások utcsó okt 23-ája, ez már a kampánynyitó esemény. Egy remek elemzés (ez most mi volt?) szépen összefoglalta az elmúlt egy év látványos mozgásait, fókusz...

Trackback: Tudatlan polgárok választási eredménye 2013.10.09. 09:53:54

Tudatlan polgárok tudatlan vezetőket választanak. Ennyire egyszerű ez az egész. -George Carlin

Trackback: Csótány vs politikus 2013.10.09. 09:27:04

A csótány nem akar politikus lenne, mert népszerűbb tőlük és nem akarna annyira gyülölt lény lenni.

Trackback: Egyik pártra sem, egyik jelöltre sem 2013.10.09. 09:26:10

Ezen teljesen érvényes szavazási lehetőség nélkül a parlamenti választások bizony sértik a demokrácia szabályait. Ez pedig - ha hivatalos úton nem lehet eredményt elérni - akkor bizony kifigurázásra és tiltakozásra érett dolog. Sokat gondolkoztam ra...

Trackback: Egyik pártra sem. Legyen az is egy érvényes szavazat! 2013.10.09. 09:25:43

Nem kormányváltásra van szükség, hanem politikai és erkölcsi rendszerváltásra. Mik is a legnagyobb és alapvető fő gondok hazánkban? Már régebben felsoroltam és most a szavazási bojkott és feliratkozás mizéria miatt talán elgondolkoznak rajta egyesek...

Trackback: A PM útja: ez most mi volt? 2013.10.08. 13:39:01

Bajnai nem lesz miniszterelnök, s csak kolonc a nyakán a választásilag – egyelőre – különálló PM. Egy egész komoly, tíz százalékos kolonc.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robinzon Kurzor 2013.10.08. 13:39:26

Most, ahogy Doncsev András Pityinger-ügyi államtitkár és Karácsony Gergely vitáját néztem, elgondolkodtam azon, hogy mi is a helyzet Doncsevvel.

Miért kellett lemennie kutyába; Szíjjártók, Papcsákok és Hoppálok szintjére.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2013.10.08. 13:46:00

hataloméhség tehetség nélkül, az volt.

vantaan 2013.10.08. 13:58:29

@Robinzon Kurzor:Nem ment le! Azon a szinten van.

maretz 2013.10.08. 14:06:16

Karácsony politológus... Azon politológusok falkájából, akik szerint a politika (és így a politikus) egyetlen célja a hatalom megszerzése és megtartása.

Hát ez volt. Go home, nothing to see here...

Kandeláber 2013.10.08. 14:08:51

Az LMP megszalámizása sikerrel járt Bajnaiék részéről, Jávor és elvbarátai azonban kínos helyzetbe kerültek.
Tényleg kénytelenek lesznek egy követ fújni azzal a Gyurcsánnyal, akit már-már ejtett a főnökük.
Most, hogy a déká egy százalékról följött négyre, a Szende kegyesen megbocsátotta Fletónak a rezsóra ülési javaslatot.
Lesz itt kérem olyan összefogás jövőre, hogy csak na.
Gyurcsányon kívül visszahívják Fodort és Schmuckot.
Csak azok a fránya listás helyek ettől sem szaporodnak.
Ja, és ki az a Doncsev?
Csak nem a Doncsev Tosó nevű egykori bolgár kisebbségi önkormányzati vezető rokona?

Robinzon Kurzor 2013.10.08. 14:16:48

@vantaan:

Eredetileg nem volt ezen a szinten.
Sokáig nem is volt közvetlen politikai szerepe: Orbán beszédeit írta, a titkára volt 2002-2004-ben, legutóbb meg kulturális alpolgármester Balatonfüreden. Onnan elég érdekes körülmények között távozott.

A NER ismét felfalt egy amúgy vállalható Fidesz-kárdert.

vizipipa 2013.10.08. 14:34:44

Túlértékeled te Karácsonyt. Orbánról is tudjuk, hogy nem a szavait kell figyelni...
Meg úgy általában is, mikor hazudik egy politikus? Amikor mozog a szája.
Szóval, tényleg nincs itt semmi látnivaló, semmi érdekes. Naiv emberek persze vannak, lesznek.

A teljes exLMP úgy ment Bajnaihoz, hogy kitakarták az MSZP kongresszusi Internacionále kórust?

Hány éves vagy királyfi, hogy még hiszel a mesékben?

2013.10.08. 14:49:25

Elképesztő ez a korlátoltság, amely a teljes ellenzéki összefogásból kizárólag Gyurcsányt veszi észre. Ember:

1. Gyurcsány nem lesz se miniszterelnök, se miniszter, tehát a PM nem fog Gyurcsány elfogadására kényszerülni.

2. Sajnos, változott a helyzet nagymértékben 2010 óta. Gyurcsány akármekkorát is hibázott, ő kutyafasza az orbáni romboláshoz képest, tehát igen, még Gyurcsánnyal is érdemes összefogni - ha egyszer jelentős számú szavazótömeg áll mögötte - hogy Orbánt leváltsuk. Ez az, amit a maradék LMP nem fogadott el - lelkük rajta. A konzervatívoknak, jobboldaliaknak, ha van egy kis becsület még bennük, nekik is rá kell döbbenniük erre: Orbán leváltásában minden demokratának egyet kell érteni.

Balt 2013.10.08. 14:53:31

Karácsonnyal kapcsolatban ne feledkezzünk meg a finoman szólva is különös II. kerületi választásról!... Sok hasonló sikert kívánok neki! :))

Balt 2013.10.08. 14:55:36

@iii: Megyónál is így kezdte... :)) Egyébként meg mindegy, mert azon mélázunk, hogy mivel merjük ki az üres teknőt. :)

Erő e-meló 2013.10.08. 15:00:36

Ezek a balfék PM-esek a Titanicra váltottak jegyet, és még úszni se tudnak. Gyurcsány kapitány pedig meg fogja válogatni, kit vesz fel közülük a hajójára. A többiek elmehetnek cápát simogatni

Erő e-meló 2013.10.08. 15:03:39

@iii: "Gyurcsánnyal is érdemes összefogni - ha egyszer jelentős számú szavazótömeg áll mögötte - hogy Orbánt leváltsuk"

Gyurcsány még a csicskát is jobban megválogatja magának

Bell & Sebastian 2013.10.08. 15:23:31

Éjjel-nappal Budapest

Teljesen érdektelen politikai villantások. Az egyik beretválja, a másik stuccolja, a lényeg ugyanaz. Schiffernek volt egyedül sütnivalója ezek közül, ha már haszonelvű mindegyik.

(Megjegyzés 1.
Ha én prolitolódiai elemzést írnék, nem engedném meg magamnak az a premisszát, hogy a jobbikosok ostobaságokat beszélnek. Leginkább a többiek bölcsessége annullálja ezt a kijelentést és a szerző ítélőképességét.)

(Megjegyzés 2.
Fogadni mertem voltam, hogy az RTL -es köcsögök Éjjel-Nappal Budapestet írnak, mert ezt az angolszász módit már a Heti Hetesnél is elsütötték.
Igazán nem vagyok egy nyelvtan-náci, sokszor is tévesztek, no de ezeknek aztán már ez sem számít?)

(Megjegyzés 3.
Az annullálja -szónál feladtam az elveimet, mindenki úgy ír, ahogyan csak kedve tartja, mivel ahol nincs, ott ne keress, mármint logikát.)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.10.08. 16:21:02

:-D (...) :-D (...) :-D ...

"(...)

Volt országgyűlési képviselő, aki feleségét és élettársát is agyba-főbe verte, volt alpolgármester, aki drogozásba keveredett. Most meg Juhász István, Apc polgármestere verte ki a biztosítékot azzal, hogy egy macskát tart a farkánál fogva egy üst fölött - mintha bele akarná tenni, meg akarná főzni.

(...)

Az MSZP szerint elfogadhatatlan, ha valaki macskát akar főzni. Ez állatkínzás, ami mélységes erkölcsi sötétségre utal, és nemcsak a politikában, de a teljes társadalomban megvetendő.

A Fidesz politikusai kétharmados többségük tudatában egyre arrogánsabbak és agresszívabbak. Persze tudjuk: fejétől bűzlik a hal.

Orbán Viktornak ezért súlyos felelőssége van abban, ha ilyen politikusokat tud csak kinevelni pártjában.

Követeljük az ügy azonnali tisztázását!"

mszp.hu/hirek/felesegveres_drogozas_most_meg_allatkinzas

Juhász István és a macska: www.hir24.hu/Root/Shared/Pictures/2013/10/08/juhasz(650x433)(1).jpg

maroz 2013.10.08. 16:26:54

@iii: Gyakorlatilag azt a mémet, amit itt előadsz, az "Orbán rombolását" Gyurcsánynak köszönhetjük. Ő számolta fel a balliberális oldalt. Ő az ok.

Te azt javaslod, hogy az okozat úgy szüntethető meg, ha az azt kiváltó okot újra üzembe helyezzük. Ravasz, nagyon ravasz! ;)

Virág et. 2013.10.08. 16:27:08

Az LMP jelenlegi és korábbi formájában is teljesen és tökéletesen alkalmatlan a nagypolitika befolyásolására. Schifferék képtelenek megszólítani az embereket, amely ügyeket felvállalnak, az a tömegek számára érdektelen, amely ügyekben meg passzívak maradnak az egyik vagy másik oldalt dühíti. Vidéken 0 volt a támogatottságuk eddig is, a fővárosi támogatókat meg elvitte a PM.

Jelenleg az LMP a fidesz-szavazóknak szimpatikus, akik úgysem fognak rájuk szavazni. 2014-ben kiderül, mire mennek ezzel, az én tippem: talán bejutnak. Talán, talán. Ha Bajnainak rezsóra kell felülni, akkor Schiffernek egyenesen a tábortűz legtetejére, mert olyan semmilyen ő is meg az egész párt is, hogy a logót egy ásító arcra kéne inkább lecserélni.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.08. 16:47:00

@Bell & Sebastian: a szerző lmp-s, a kötelező libsi felsőbbrendűségi érzés lépett működésbe, így lettek a jobbikosok "ostobák". Gondolom az LMP ellenkezőleg, a nagy "okosság" miatt szakadt ketté, és fog kiesni a parlamentből jövőre, az "ostoba " Jobbik meg bejut. Nyilván a cikk is ezért született: LMP- propaganda, vagyis veszett fejsze nyelével próbál a szerző fát vágni.

A 2010-es választások előttről emlékszem egy "jobb híján MDF-es" nevezetű arcra, majdnem az összes beírásnál ő trollkodta végig a kommentfelületet. Aztán meglett a választás, átnevezte magát "nem az vagyok aki voltam"-má, majd törölte magát.

Most is pont ugyanez lesz az lmp-s szerzőkkel: választásokig végig az LMP-t fogják direktbe vagy indirektbe (mint ez a cikk is teszi) futtatni, a választás után meg az lmp-sek szépen eltűnnek örökre, mint szürke szamár a ködben.

De addig még a csapból is az LMP fog folyni.
A média egyik nagy jellegzetessége, hogy évekig a fölösleges szart tolja az emberek pofájába, hogy legyen rágcsálnivaló. Most éppen az LMP-PM szart kell rágcsálni.

Ehhez a cikkhez bármi érdemlegeset teljesen fölösleges hozzászólni, két, jövőre a parlamentből kieső pártról van szó. Persze ezt még "nem lehet előre tudni", az mdf-es srác is nagyon lelkesen nyomta a magáét.
Aztán koppant egyet.

toportyánzsóti 2013.10.08. 17:35:55

Orbanizálódó Schiffer nem ér hajítófát sem,aki nem tud összefogni az a magyarok gyilkosa,ahogy az 5%-os bejutási küszöb és a nagy pártot erősítő mandátumelosztás is csak a hatalom monopolizálására jó!Összefogásra van szükség nem megváltóra akiről aztán kiderül csak 1 nagyképű analfabéta seggszáj.

Google 2013.10.08. 18:20:39

Azért jó, hogy a hungarocell demokraták így összefogtak -legalább mind együtt vannak. És talán így kevésbé is félnek, mondjuk úgy: hülyeségeket csinálni.
És ami aztán a legjobb jó, megtalálták végre a módját, hogy Gyurcsányt is felvegyék a bolo ... hajójára, illetve, lehet, hogy pont fordítva: Gyurcsány mutatkozik hajlandónak. Talán idén még arra is képes lesz, hogy ismét a népek közé lövessen -annak a nagy mestere. Gondolom, a népek közt is Orbánt keresi. Vagy a milliárdos vejét, apját, apatársát, egyéb hívét, rokonát.
Karácsony jó társaságba keveredett. És hol van még a Szilveszter!

vantaan 2013.10.08. 18:36:10

@toportyánzsóti: Schiffer csak egy Simicska/Orbán báb.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.08. 18:37:33

Pintér Bence túl fiatal, nem olvasott Moldovát. :)

Pedig az alábbi történet segít megérteni a PM-esek útját:

"Az egyik barátom 1950 körül egyetemista volt Moszkvában. A diákszállóban, ahol lakott, dolgozott egy sovány, ötvenöt-hatvan éves takarítónő, Anna Fjodorovna. Az orosz fiúk mondták magyar barátaiknak, akik sóvárogtak a „gyevuskák” után:

– Ez még nem baj, baj majd akkor lesz, ha Anna Fjodorovna is tetszeni fog nektek.

És fél év múlva csakugyan állandó téma lett, hogy Anna Fjodorovna milyen tüzesen csókolhat."

dia.pool.pim.hu/html/muvek/MOLDOVA/moldova00559_kv.html

aszekelyek 2013.10.08. 20:00:11

@iii: jaj de szép kirekesztő elvárás ! esszenciája ezen összetapadt elemeknek..... akik önmagukat kijelölték demokratának és aki nincs velük, az bozony nem is lehet demokrata... és a nép ellensége is , minimum....
-

Bell & Sebastian 2013.10.08. 20:53:51

@Nemzetstratégia: Az a jóember Herényi volt.

@bbjnick: Bűn és bűnhődés www.youtube.com/watch?v=otuey43kRoI

picur3ka 2013.10.08. 21:40:18

@Nemzetstratégia:

Az MDF-es srac, halott emberek ajanlocedulait adta le.

Herenyi volt a valasztoi bazisa, ertheto, szoval semmi nem tortent, ezt is lehet.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.08. 22:20:35

@picur3ka: @Bell & Sebastian:

Ezt nem tudtam, érdekes ügy

Az Együtt-pm tuti nem fogja a 10%-ot megugrani, remélhetőleg a feribohóc és az lmp is hasonlóan jár az 5%-kal

marad a szürke, jellegtelen, halálraítélt mszp a baloldalon, az is el fog tűnni idővel... sokkal letisztultabb lesz minden.

Bell & Sebastian 2013.10.08. 22:33:58

@Nemzetstratégia: Nem úgy néz ki. Előbb omlik egymás karjába Mekkmester és Pusztapecsenye, minthogy Kfirt bevennék a buliba.

A szürke baloldali árnyalatai. A nemzeti-radi és köztük légüres tér van.

rockjano 2013.10.09. 00:26:30

@Nemzetstratégia: Persze Orbán versenyez majd Orbánnal…neked ugye az lesz a tuti ??? :-))))

Jajjhhh gyerekeim…

Nem tuom mikor de ez a banda ki lesz söpörve az összes baromságukkal és talpnyalójukkal együtt.

Lehet szeretni az LMP-t vagy akármelyik intellektuális kispártot de amíg a magyarok ennyire vevők a demagógiára addig semmi esélyük..egyiknek sem..

Itt az nyer aki a legügyesebben demagóg. Ez van.

Ezzel a választási rendszerrel csak a két nagy tömb közt dőlhet el a dolog, ezért készült ilyenre.

Bloodscalp 2013.10.09. 00:38:52

@Nemzetstratégia: milyen szép is lenne az a világ ugye? A jobbik is feloszlana idővel..és maradna 2 párt..a fizess&kdnp...(minőségi választék)-dehát nem egypártrendszer...hiszen van választék mégis, persze bárki nyer-azért mégis csak a fizess nyerne mindig, csak az arány lenne a kérdéses, mindig pártszövetséget kötnének juhu! Szép új világ, szép új pártállami demokráciával.

tobeor 2013.10.09. 00:50:31

A poszt szempontjai csak olyanokban merülnek fel komolyan, akik a büdös életben nem szavaznának sem a PM-re, sem egyik ellenzéki pártra sem.

Akik politikai identitásának központi, sőt gyakran kizárólagos eleme a Gyurcsány-gyűlölet, azok nyilván nem képesek a szélről átlátni a dolgokat azok valódi súlyán. Jobbról nyilván nem látszik (vagy nem érdekes), de tényleg felfoghatatlan amit az országgal művel Orbán, hozzá képest már Gyurcsány is felnemesült egy ragyogó, simán vállalható politikussá. Gyurcsányból levezetni az ellenzéki mozgásokat, és nem érted? Vezesd le Orbánból.

Az is az értelmezési képtelenség igen szűk határait mutatja, hogy koloncnak véled Bajnai nyakán a PM-et. Épp az ellenkezője az igaz, szinte ez a nagy egymásra találás. Az LMP-nek nem volt miniszterelnök-jelöltje (szegény Rónát most ne kezdjük el ekézni, jó ember, de nem alkalmas), és tele volt belső bajokkal. A PM-eseknek potya ajándék volt bajnai feltűnése. Bajnainak meg remek ajándék az a fél tucat fiatal és értelmes fiatal politikus. Teljesen egy szociokulturális vonalat képviselnek, összenőnek szépen.

Az is nagyfokú politikai homálylátásra utal, hogy azt feltételezi, az LMP-vel együtt már egyenlően tárgyalhatott volna az Mszp-vel bajnai, vagy netán miniszterelnök-jelölt lehetett volna. Nem lehetett volna, talán csak akkor ha minden szövetségesével együtt egyértelműen, hosszútávon erősebb a szociknál, de ez még az LMP-vel se lett volna meg. Ez is irreális.

Jövőre a PM-esek bent lesznek a parlamentben, az LMP meg kint. És ez igazolni fogja realizmusokat. Nekik még lesz esélyük tenni az országért.

Evoke 2013.10.09. 00:53:38

Mitől fél az ellenzék? Vagy mégis leesik a tantusz?

Elodázhatatlan a megmérettetés! Az ügy, ha győz, tanúskodik! Az ellenzéki pártok láthatóan kerülik az élesebb konfliktusokat egymással is, de leginkább a jobboldallal! Vagy nem ismerik a valós támogatottságukat, vagy nem bíznak a választóik elkötelezettségében. Ilyen felfogással nem lehet győzni! A meglévő támogatottság is elvész. A Fidesz egy rutinos, egybekovácsolt, magabiztos párt! A hatalomért képesek gátlástalanul küzdeni, van összetartás, az utolsó pillanatig támogatják egymást. Rossz, amit képviselnek, de fegyelmezetten megvalósítják az elképzeléseiket. Hosszú távon ugyan ők is maguk alatt vágják a fát, de mivel nem ütköznek falba, át is akarnak rajta menni! Mint tudjuk, a szavak fegyvere nem pótolja a fegyverek szavát! Van, amikor nincs más hátra, csak előre. Mégis, hogy gondolják az ellenzéki pártok, küzdelem, konfrontáció felvállalása nélkül, félseggel is van esély a győzelemre? Egy nyomorult, átütő erejű tömegdemonstrációt sem mernek együtt megszervezni. Mit tapasztalnak a szimpatizánsok, a megnyerni szándékozott bizonytalanok? Enervált, lagymatag, bátortalan, bizonytalan fellépést. Többet foglalkoznak egymás blokkolásával, mint az egység megteremtésével. Mintha egymás kiszorítása fontosabb lenne a Fidesz legyőzésénél! Az emberi természet egyszerre racionális és érzelmi tulajdonságú. Kiélezett, éles helyzetekben az érzelmi elkötelezettség fontosabb, mint az elméleti belátás. Mintha a korszakváltást meghirdető pártok ezt nem tudnák. Vannak olyan emberek, akik a maguk nevében, egyedül is képesek, akár a világ ellenében is megharcolni a vélt igazukért, de nem ez az általános. Legtöbbünknek szükségünk van a közösség erejére, az összetartozás érzésére. Itt van például a polgári körök szerepe. A Fidesz felismerte az eleven, emberi közösségben rejlő lehetőséget. Ezek létre jötte, működés nagyban hozzájárult a választási győzelméhez. Hasonló szerepe van a békemenetek szervezésének. Ez a néhány százezer ember azt érzi egy közös felvonuláson, hogy ők testesítik meg az erőt, nem lehet számukra akadály, mindent megtehetnek A jelenlegi ellenzéki pártok önképében is előkelő helyen áll az, hogy szakszerűbbnek, hozzáértőbbnek, tisztábban látóknak, az ország és a polgárok valós érdekeit jobban felismerő és becsületesen képviselőnek gondolják magukat. Hiányzik viszont az elszántság, a kiállás, az egység! A lehetőség és a szükségszerűség most adott, ha elmulasztják, mások fognak élni vele. Még nem késő!

Brix 2013.10.09. 00:55:56

@Nemzetstratégia: "Az Együtt-pm tuti nem fogja a 10%-ot megugrani" Elég nekik ha párttá egyesülnek, és akkor csak 5%-ot kell elérniük a bejutáshoz. Durva lenne a demokrácia szempontjából , ha 300-400 ezer magyar szavazatát " bedarálnák" az Orbán-féle választási rendszer miatt!

Szúnyog 2013.10.09. 00:56:19

Az Együtt14 megalakulása pillanatában is lufi volt, ez leginkább fő alkotóján a millán látszott. A fészbuk millió. :)Teljesen természetes volt kipukkanása. Az is látszott, hogy a Messiásnak kikiáltott Bajnai egy szürke egér, csak akkor a magukat megmondónak képzelők felemelték.
Egyes vakocskák képesek voltak elképzelni, hogy a nulla hátterű szerveződés majd diktál a minden szinten máig erősen jelenlévő MSZMP-MSZP-nek.
Röhej volt ez végig, arra volt jó, hogy pár "blogger" és a pár száz kommentelő hívő teleszarjon sok-sok képernyőt.

Szúnyog 2013.10.09. 00:59:00

@Brix: történetesen ez korábban is így volt, ahány párt, annyiszor 5%. És a nagyon elmés @toportyánzsóti:-nak mondanám, az 5% 1990-ben 4% volt, Hornék emelték meg.

Szúnyog 2013.10.09. 01:00:25

@Evoke: talán először kéne egyetlen értelmes gondolat, meg egy ezt képviselni tudó személy.

tobeor 2013.10.09. 01:11:27

Jobban belegondolva ez nem is elemzés, hanem elemzésnek álcázott gyurcsányozás.

Az ugyanis tényszerűen nem igaz, amiből kiindul a poszt (bár kérdésnek álcázza, de aztán csak ezt teszi kiindulási alapnak, végig erről beszél), hogy a PM elfogadná Gyurcsányt. Bár mint írtam a jelenlegi kormányzati helyzetben ezzel sem lenne baj.

Árulkodó, hogy a végén még internacionálé-éneklést is odaálmodott a PM-eseknek ez a remek poszter, nem is értem a Gyurcsány-pártba való belépésüket miért nem vetített előre, az is annyira reális.

Ennek a csúsztatásra épülő posztnak a józan ész és a valóság szempontjából se füle se farka. Viszont a jobbosok imádnak gyurcsányozni, meg mindenkit összemosni Gyurcsánnyal, ami az ő fejükben ugyebár a patás ördög és lejáratásra alkalmas. Csak innen nézve van értelme az egész posztnak, csak akkor ez már nem poszt, hanem a fideszes propaganda-gépezet unalomig ismert zakatolása. Kár, pedig ezen a blogon állítólag csupa elfogulatlan, pártatlan, objektív, tisztességes poszt szokott megjelenni :)

vantaan 2013.10.09. 01:24:10

@tobeor: Jó csak hát Pintér Bencét a gyurcsányozásért fizetik. Még nincs db-bér mint a selmeczi bányarémnél (2 perc alatt 30-szor kimondani pl Bajnai nevét), de azért valami minőségi követelmény csak van. Azért Hoppál Péternek vagy Zsigó Róbert szellemi szintjének megfelelni ahhoz azért le kell menni a selmeczi bányarém vidékére!

Kandeláber 2013.10.09. 06:22:01

Nocsak, az alt. közt. elnököt, Dopemant kigolyózták a kaszinóból.
Nem szólalhat fel(meg) a Műegyetem rakparti szeánszon.
Helyette Gyurcsány fejhangú rikácsolása lesz a fő attrakció.
Pedig a legnagyobb szám egy Dopeman-Fletó duett lett volna.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.10.09. 06:24:14

A PM szívesen látná magát azokkal a baloldali demokratikus erőkkel, akik beazonosíthatatlan karhatalmistákat uszítottak több tízezer tüntetőre.

A szemkilővőkkel terveznek közös ünneplést a baloldali diktatúra 1956-os és 2006-os évfordulójának méltó emléket állítva.

czjanos 2013.10.09. 06:50:43

Inkább azt kérdezné a szerző, hogy "ezek után mi lesz"?
Október 23-án felsorakozik szervezetileg a demokratikus ellenzék jelentős része. A 4K elhatárolódik, pedig korábban komoly együttműködési szándékukat hangoztatta Istvánffy, a Schiffer vezette LMP pedig százhuszonnyolcadik kongresszusán (elnökségi ülésén?) dönt majd a részvételről. Nem baj, ha jönnek lesznek, ha nem jönnek, mégis csak össze borul a külön állásban a 4K-val.

lobster thermidor 2013.10.09. 07:07:21

Az lett, hogy megjött az eszük!
Ennek következtében, legalábbis ami Gy. F.-t illeti, a továbbiakban nem ülnek fel az ócska hazugságokkal operáló kormánypropagandának.

felcsutisuttyo 2013.10.09. 07:12:34

NEM FINNYÁSKODNI pINTÉR bENCE---a cél érdekében ..mindenkivel össze kell fogni. A CÉL A NEMZETI SZAROK ELTÜNTETÉSE A FÖLD SZÍNÉRŐL IS.!!!!!!!!
Itt most nem pártokról van szó!!!!! A PM nagyon jól tette amit tett ...
Végre kezdik megérteni az emberek, hogy BÁRKI BÁRKIVEL ÖSSZEÁLLHAT, ÖSSZEFOGHAT A ROHADÉK "MAGYARORSZÁG TUMORA ELLEN---a halál megelőzése érdekében!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.10.09. 07:13:45

@lobster thermidor:

Na ja.. az igazmondó hős Gyurcsány..

Aki amellett hogy adót csalt, közokiratot hamisított, társaival önmaguknak elprivatizálták bagóért az országot a múltban, kormánya alatt "majd beledöglött hogy úgy csináljon mintha kormányozna", szlovákok elötti pozícióból az EU utolsó helyére vezette országunkat szinte minden gazdasági mutatóban, megduplázta a munkanélküliségi rátát, végeletekig eladósította az országot.

Hogy Rákosi és a baloldali diktatúra méltó utódaként, beazonosíthatatlan karhatalmistákkal veretett rommá tüntető ellenzékieket, hogy megtagadta határontúli honfitársainkat, csk hab a tortán.

EGy ilyen emberre nagy szüksége van a baloldali összefogásnak. Így legalább nem fogja a választóikat meglepetésént érni, mikor szemen köpik újra az országot, és még mélyebbre taszítják.

felcsutisuttyo 2013.10.09. 07:14:11

@czjanos: okt.23 án FEL KÉNE "SZABADÍTANI" AZ ORSZÁGOT AZ ORSZÁG TUMORA BETEGSÉGBŐL !!!!!! Semmi választás.....odacsapni a Nemzeti Szaroknak!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.10.09. 07:17:47

@felcsutisuttyo:
AZ ország nem akar újabb BALOLDALI DIKTATÚRÁT.

Az elkúrú koalíciója mehet a búsba, agymosott Gyurcsanyista szavazóival együtt.

SOHA TÖBBET MSZP !

vantaan 2013.10.09. 07:21:49

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Hogy Rákosi és a baloldali diktatúra méltó utódaként, beazonosíthatatlan karhatalmistákkal veretett rommá tüntető ellenzékieket, hogy megtagadta határontúli honfitársainkat, csk hab a tortán."

Te nem közokirathamisító vagy hanem hülye ha ilyen baromságokat írsz! Gy. F nem tagadta meg a külhoniakat s nem veretett senkit sem rommá!

mitmiért? 2013.10.09. 07:23:47

Gyurcsánynak nem szabad összeállnia az ellenzékkel mert azok orban fennmaradásában érdekeltek. Az MSZP lefeküdt Bajnai hernadit védi tök vicc. DK-nak bojkottra kell felszólítani a magyar választókat mert a választási tv-el már most elcsalták orban a választást , lsd baja, lsd 500 román állampolgár szavaz rajuk levélben, lsd kis partok töredékszavazatai. Ez nem lesz szabad választás ki kell állni ENSZ elé es uj választási tv-t kell elfogadni ami ad esélyt ellenzéknek.

is 2013.10.09. 07:24:20

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Aki amellett hogy adót csalt, közokiratot hamisított, társaival önmaguknak elprivatizálták bagóért az országot a múltban, kormánya alatt "majd beledöglött hogy úgy csináljon mintha kormányozna", szlovákok elötti pozícióból az EU utolsó helyére vezette országunkat szinte minden gazdasági mutatóban,"

Te, ez az Orbán leírása. Konkrétan az első kormányzása alatt dőlt el, hoyg az összes autógyár inkább Szlovákiába megy, mert már akkor is fontosabb volt marhaságokat építeni, meg csinálni. A "nem volt taggyűlés", "ne mi nyerjük a legtöbbet", meg a hosszú bájtok éjszakája meg kimeríti a többit.

ob.szerver 2013.10.09. 07:41:59

"A PM útja: ez most mi volt?"

Hogy mi? Lehet, hogy a PM nem kívánja magáévá Gyurcsány Lendvai utcában kreált értékelését, és saját véleményt alakítottak ki róla, minden hibájával és erényével együtt. Továbbá rájöttek arra, hogy Gyurcsány kirekesztésével a maffidesz kottájából játszanának, amelynek a célja az ellenzék leszalámizása. Az LMP-vel ellentétben pedig érdekeltek a fideszes maffiaállam, és a gazdaság és társadalom minden szegmensét érintő rombolás és pusztítás felszámolásában, és felelős politikusokként cselekszenek.

Mi ebben az érthetetlen?

belekotty 2013.10.09. 07:50:42

"végén még talán az Internacionálét is el kell majd énekelniük, mint Bajnainak az MSZP kongresszusán. "
- Bajnai látványosan nem énekelte az Internacionálét, pont ez volt a hír. Videó van róla. Érdekes hogy ferdülnek a tények.

belekotty 2013.10.09. 07:52:12

@maroz: "Gyurcsánynak köszönhetjük. Ő számolta fel a balliberális oldalt. Ő az ok. "

- Pontosan.

is 2013.10.09. 07:53:45

@poszt: a cikkíró pontosan ugyanazt tolja, amibe belerokkan Magyarország. koalíció, demokrácia, többpártrendszer mondanak-e kedves cikkírónak valamit? a PM önálló párt, nem a DK tagozata. ha egy koalícióba is kerülnének (nem fognak, mert a FIDESZ fog kormányt alakítani), akkor sincs egyik sem a másik felett. tetszik érteni ezt a gondolatmenetet, amit röviden szólva nyugati demokráciának nevezünk? hogyha a választók azt mondják, akkor Németországban nagykoalíció lesz, és ezen senki nem csodálkozik. az osztrákoknál is az van és lesz.

az csak Magyarországon fordul elő, hogy magukat értelmiséginek gondoló kis és nyárspolgári gyülekezetek elfogadják, hogy a FIDESZ bedarált már 3 pártot (KDNP, FkGP, MDF) csak a saját oldalán, egy a tábor, egy a zászlót hirdet, és ellenségként kezel saját magán kívül mindenkit.

úgyhpgy a posztbeli kérdésre a válasz: egy demokratikus párt demokratikus mozgása volt, bár ez számodra, a posztból kitűnően, kínaiul van.

is 2013.10.09. 07:55:14

@maroz: aha. fogd rá a nyuszira, hogy 2008-ban és 2010-ben is elvesztetted a józan eszed. végülis hol a felelős választópolgár? Magyarországon biztosan nincs.

maroz 2013.10.09. 08:03:58

@is: Bocs, de ezt nem értem. Mi van az én józan eszemmel? :)

gmower (törölt) 2013.10.09. 08:04:17

Imádom a libsibolsik szenvedését, egyre szórakoztatóbb a műsor :) Hát ha a Jobbik ostobaságokat beszél, akkor a ballib oldal minősíthetetlen... Az a helyzet, hogy a parlamentben értelmes ellenzéki gondolatok csak az LMP-től és a Jobbiktól érkeznek, azaz a nem-demokratikus ellenzéktől.

Mondjuk, hogy mitől lennének demokratikusabbak azok a pártok (DK, PM), amelyeknek úgy van képviselője a parlamentben, hogy rájuk a kutya nem szavazott vdemokratikus választáson, mivel nemlétezésük okán nem is indulhattak, a többinél azt nem tudom.

Remélem nagy műsorral készül Feri! :) Egyre inkább él bennem a vágy, hogy élőben megnézzem, hogyan fintorog a nyájas liberális elit a debilek produkcióján, csak hát ugye nem szívesen szerepelnék egy fotón a hívőikkel. Mert félek, hogy a diktatúra elintéz, hahahaha :)

vantaan 2013.10.09. 08:07:30

A fideszes maffiakormány elzavarása nemzeti kötelesség!

gmower (törölt) 2013.10.09. 08:11:51

@is: Csak az a felelős választópolgár, aki úgy szavaz, ahogy te azt jónak látod? Nyugati demokráciáról papolsz, miközben mindenkit hülyének tartasz, aki másként gondolkodik, mint te? Magyarországon addig biztosan nem lesz nagykoalíció, amíg ahhoz az MSZP kell, és nem azért mert hülyék a választók, hanem mert az ország egy jelentős részének teljes mértékben elfogadhatatlan a kommunista utódpárt.

pánpéter 2013.10.09. 08:13:21

@Szúnyog:
"Röhej volt ez végig, arra volt jó, hogy pár "blogger" és a pár száz kommentelő hívő teleszarjon sok-sok képernyőt.
és teleszarnak a mai napig... egyenlítő, varánusz, poldi, meg a többi ótvadék

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 08:28:36

A PM egy nemlétező párt. Hozzá képest még a szintén nemlétező KDNP is hatalmas, komoly szervezetnek tűnik.

Most a PM is elismeri már ezt: beolvad az Együttbe, de így sem lesz meg az 5 %.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.10.09. 08:30:54

szánalmas pávatáncv ez kérem, öreg bozótharcosok már rég tudják. összenő ami összetartozik. Xedszer próbálják a bolsik átfesteni a cégért, de a fejek ugyanazok.
most szépen összeállnak újra.
jahogy közben vannak ilyen lámer karácsonyfaféle fejek?
hja kérem, ahol gyalulnak ott hullik a forgács, a csecsemőnek minden új...elhitte? muhahhahhhaaa....
ennyit érdelem az ügy.

vantaan 2013.10.09. 08:32:35

@gmower: "mert az ország egy jelentős részének teljes mértékben elfogadhatatlan a kommunista utódpárt." No ez azért nem igaz!
Ma a legnagyobb kommunista utód párt a Fidesz. Ennél nagyobb kommunista párt nincs a közép-európai régióban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 08:33:20

@mitmiért?:

Ezt a hülyeséget a AMN-ban olvashattad szerintem. A valóság ezzel szemben az, hogy az 1990-2010 közti választási rendszer is erősen aránytalan volt, s a nagy pártoknak segített. A jelenlegi is ezt teszi. Ezt fideszes csalásként beállítani akkor lehet csak, ha az ember legalábbi félig Bartus-szintű elmebeteg.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 08:35:24

@Brix:

"Durva lenne a demokrácia szempontjából , ha 300-400 ezer magyar szavazatát " bedarálnák" az Orbán-féle választási rendszer miatt!"

A korábbi választási rendszerben is így volt ez.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 08:37:09

@tobeor:

"Jövőre a PM-esek bent lesznek a parlamentben, az LMP meg kint. És ez igazolni fogja realizmusokat. Nekik még lesz esélyük tenni az országért."

A legvalószínűbb: egyik sem lesz bent.

A második legvalószínűbb: LMP bent, PM kint.

Amit mondasz, az a legvalószínűtlenebb.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 08:39:52

@toportyánzsóti:

1990 óta így van: a rendszer egyenlőtlen, a nagyok javára.

S 1994 óta 5 % a küszöb, csak 1990-ben volt 4 %.

Scagnetti 2013.10.09. 08:40:35

Szépek lesznek együtt. Azokkal buliznak, akik leváltására létrejöttek. Hajlékony a gerinc az újaknál is, ezért nem lesz itt soha változás.

nu pagagyí 2013.10.09. 08:42:01

Az ellenzéki összefogás nem jelenti, hogy bárki feladná saját elveit, a Fidesz-féle választási rendszer terméke. A fityesz mellett kitartó tisztességes konzervatívokat (ha van ilyen egyáltalán) én is megkérdezném, tudnak-e még tükörbe nézni?
Ahhoz, hogy a pluralizmus visszaállítható legyen, most össze kell fognia azoknak, akik hisznek a véleményszabadságban és egy képmutatás nélküli országot szeretnének.

mitmiért? 2013.10.09. 08:47:38

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Hülyeséget beszélsz, a mostani tv túlkompenzál a legjobban, ezt még a Fidesz is elismerte. De ez csak egy eleme a kódolt valasztasi csalásnak, lsd egyfordulós szavazás, honosítottak LEVÉLBEN szavaznak, nincs kampánycsend, stb. A Fidesz összes törekvése igy a választás időpontja, esetleg EUssal összevonja mind a jelenlegi rezsim regnalasat szolgálja. OV ellenzékben a magyarost egymásnak uszitotta, uralkodasa óta a demokratikus jogállamot felszámolta es a hatalom kizárólagos birtoklására tör, visszamenőleg torvenykezik, stb. Aki ezt nem latja az az elmebeteg. Egyebkent nemcsak BL mondja ezt hanem TGM is, de engem nem az érdekel h ki mondja, hanem h mi az igazság. De hát sajnos a magyar átok az, hogy a történelemben hátrafelé mentünk, mindig kellett a külső ellenség, mikozben azt sem vettük észre, hogy lyukas a gatyánk. Sajnos a magyar lélek ilyen, imádjuk a posványt es ha ebből ki kéne mozdulni, az egyből nemzethalál. Megérdemli a magyar nép a sorsát és elnyomóit.

toportyánzsóti 2013.10.09. 08:54:58

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Buta rendszer,kontraszelektált debilek szellemi terméke akik soha nem élnének meg saját munkájukból!1%-os küszöb is sok lenne és kicsiket támogató mandátum elosztás szorítaná rá az elitet,hogy ne magukért dolgozzanak csak élősködve a nemzeten!

mitmiért? 2013.10.09. 08:55:40

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Különben igazad van, nyilván attól lesz újból kétharmada viktornak h szeles gabor újból feltalálja a perpetum mobilet. A diktatúrák sajátossága h annyi gyakorló bolond és seggnyaló és haszonleső és meg nem értett zseni veszi körül a zsarnokot, hogy az már minden szépet elhisz magáról. Pl hogy nem világégés h a háza mellé stadiont épít : Felcsút Géniusza, mert utoljára caucescu csinált ilyet.

vantaan 2013.10.09. 09:01:23

"A fityesz mellett kitartó tisztességes konzervatívokat (ha van ilyen egyáltalán) én is megkérdezném, tudnak-e még tükörbe nézni?"

Mutasson egyet csak egy tisztességes konzervatívot aki fityeszes!

mitmiért? 2013.10.09. 09:20:38

@vantaan:
Ezeket minden tisztességes európai konzervativ párt elzavarja maga mellől hiába akar Viktor hozzajuk dorgolozni. Lsd cdu cameron. Egyebkent a konzervativ eszmével nincs baj, azt is lehetne tisztességesen képviselni. Antallal nem volt bajom, bár politikája távol áll tőlem. Talán ő volt az utolsó tisztességes jobboldali államférfi.

tobeor 2013.10.09. 09:21:26

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Nem, az lesz jövőre amit én mondok, PM bent, LMP kint.
Fogadjunk?

tobeor 2013.10.09. 09:24:40

A poszt csúsztatását a játék kedvéért elfogadva:

Mi a kínosabb, hogy a PM "elfogadta" Gyurcsányt, vagy hogy tegnap Orbán ismét leszavazta Schiffer indítványát az ügynökakták nyilvánosságáról? Ötödjére...
Júdás hányszor is árulta el Jézust? Nekem a hármas szám rémlik...

kronosz6 2013.10.09. 09:26:51

Kár itt az ellenzékre ennyi szót vesztegetni. Egy leszerepelt, a hatalomban 8 évig 0 (zérus) teljesítményt nyújtó bagázs után csak az Index itt sertepertélő liberálisai áhítoznak.

Nekik biztos jobb volt abban az időben, csak annak az ország itta a levét.

Inkább Ti sírjatok fiúk. Hajrá Magyarország!

a5280947 (törölt) 2013.10.09. 09:41:07

@is: "Orbán leírása. Konkrétan az első kormányzása alatt dőlt el, hoyg az összes autógyár inkább Szlovákiába meg"

Ti kommunisták még mindig pofátlanul hazudtok!
A PSA Citroen 2003 januárjában döntötte el, hogy Szlovákiában épít gyárat, a Kia 2004-ben. A VW meg már 92 óta ott van...

És igen a Citroen 2002 végén jelentette-be (MSZPSZDSZék idelyén), hogy valahol Közép európában akar gyárat létesíteni:
www.vezess.hu/bview.php/?bid=cikk&id=26&cid=2924&action=cikk_nyomtatas&csat=hirek

Vagy még az is Fidesz sara, hogy az MSZP szarul pályázott?

@belekotty:
itt a videó: www.youtube.com/watch?v=pUAjMeqHH3Aa

Bajnai rezsim minden tagja kivülről tudja a CCCP volt himnuszát és maga a fő elvtárs is szépen énekli, 1:33 nál jól láthatóan mozog a szája.

De tényleg folytassátok csak szépen a piti hazudozást, 5 mp alatt lecsekkolható a neten és legalább mindenki számára világossá válik, hogy semmit sem változtatok 2010 óta. Ugyanaz a korrupt, demagóg banda vagytok még mindig....

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 09:42:07

@toportyánzsóti:

Döntés kérdése. A küszöbnek van negatív oldala és pozitív is, az eltörlésének is. Van ország, ahol nincs parlamenti küszöb, s van, ahol pedig a magyarnál magasabb.

lobster thermidor 2013.10.09. 09:45:45

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Biztosan téged is annyira fejebe találtak, hogy azóta sem heverted ki azt a súlyos megrázkódtatást.
Kezeltesd magad, ma már az orvostudomány csodának tetsző dolgokra is képes.

mitmiért? 2013.10.09. 09:46:14

@kronosz6:
Van igazság abban, h a szoci kormány nem sokat tett le az asztalra, de ehhez kellett az okos magyar nép is. Egyebkent a Fidesz mit tett le az asztalra? Hirtelen nem jut semmi az eszembe, a gazdaság nem növekszik, az államadósság ugy nőtt h 3000mrd vagyont elraboltak, nőtt a munkanélküliség (igen közmunka es külföldön munkavállalók nem számít), beruházások drámaian visszaestek. A társadalom minden rétegét megszivatták, az egészségügy sokkal rosszabb helyzetben mint "elmúlt 8 évben".

mitmiért? 2013.10.09. 09:47:49

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Hogyhogy mi köze van? A választási rendszerről írtál arra válaszoltam, h miben tévedsz.

Jolka40 2013.10.09. 09:48:05

@Kandeláber: Gyurcsánynak csak a te fejedben van fejhangja. Hogy ki mit gondol róla, az most mellékes, de a hangja bariton.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 09:49:41

@mitmiért?:

"Hülyeséget beszélsz, a mostani tv túlkompenzál a legjobban"

Nem jelentős a változás.

A fő változás a két forduló eltörlése, ez valóban a nagyoknak segít nagyon. Dehát nem a Fidesznek segít, hanem a nagyoknak. Ugyanez simán a Fidesz ellen is fordulhatna, ha nem ők lennének a legnépszerűbb párt.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.10.09. 09:49:56

@mitmiért?: hát ami nekem pl. tetszik
korlátozták a segélyek időtartamát, bevezették a közmunkát mellé.
felülvizsgálták a kamu rokinyuggerek státuszát, mellé megszüntették a kedvezményes nyugdíjakat (rendőr katona)
egykulcsos adót és vaskos családi adókedvezményt vezettek be.

♔bаtyu♔ 2013.10.09. 09:53:27

@mitmiért?: "Van igazság abban, h a szoci kormány nem sokat tett le az asztalra, de ehhez kellett az okos magyar nép is."

A magyar nép nyilván komolyan akadályozta Gyurcsányékat abban, hogy letegyenek valamit az asztalra.

A többi legalább ekkora baromság, Orbánéknak eleve 3 évig Bajnaiék szarát kellett ellapátolniuk, a csődöt kellett elkerülniük.

2013 az első év, amikor a GDP növekedhet, csakhogy ez már nem jár azokkal a negatívumokkal mint Gyurcsányék idejében. (Elszáll az államháztartás hiánya, jelentősen nő az adósság).

Kandeláber 2013.10.09. 09:54:58

@mitmiért?: Antall mint tisztességes konzervatív államférfi.
Aki megkötötte a paktumot az szdsz-el, Gönczöt köztársasági elnökké választatta, folytatta a rablóprivatizációt, az ÁVÜ élére pedig a volt KISZ-es Csepit rakta.
Gratulálok.

♔bаtyu♔ 2013.10.09. 09:56:21

@mitmiért?: Általánosságban ez biztosan igaz, csakhogy Orbánéknak nem ettől lesz kétharmada.

Innentől pedig az egész konkrétan akkor egy baromság.

♔bаtyu♔ 2013.10.09. 09:57:38

@Kandeláber: Antall hibája volt, hogy nem volt kezdeményező, továbbá magához hasonló úriembernek nézte az SZDSZ főembereit.

mitmiért? 2013.10.09. 10:01:10

@FILTOL:
Igazad van akkor, a kamu rokkantnyugdíj nem volt ok. A segély idő lerövidítése nem terelte a termelő szektor fele a munkavállalókat helyette közmunkások hadat szülte akik kvázi ugyanúgy segélyen vannak. Az egykulcsos SZJA hatalmas lyukat ütött a ktsvetésben ami 30 uj adónemet szült azaz a lakosság adóterhe nőtt! Igen a családi adókedvezmény is jo, de a baj az egésszel van azaz hiába ígértek a társadalmi elosztórendszerek nem hatékonyabbak ami az igazi húzóerő lenne. Ezt nem mertek megtenni sőt mindig is ellene voltak. Nagy dolgokban nincs változás sőt rosszabb lett ez a baj

a5280947 (törölt) 2013.10.09. 10:08:27

@mitmiért?: "A Fidesz összes törekvése igy a választás időpontja, esetleg EUssal összevonja mind a jelenlegi rezsim regnalasat szolgálja. OV ellenzékben a magyarost egymásnak uszitotta, uralkodasa óta a demokratikus jogállamot felszámolta es a hatalom kizárólagos birtoklására tör, visszamenőleg torvenykezik, stb. Aki ezt nem latja az az elmebeteg. "

Ilyen elfogul népszava/atv szintű véleményekkel egyedül te tűnsz "elmebetegnek" már bocs.

"demokratikus jogállamot felszámolta " és ezt csak pár blog.hu-s kommentelő veszi észre? Nem lehet, hogy ez egy nagyon elborult összesküvés elmélet amit épp a baloldal akar elhitetni a saját futó bolondjaival, hogy legitimálja, azt amit előtte annyira ellenzett? (utcará viszik a politikát, nem arról szól az ünnep amiről kellene...) Ez pár éve meg szörnyű bűn volt ugye.

T mint T 2013.10.09. 10:12:20

Legnagyobb banatomra, most eloszor egyetertek a mandiner elemzesevel. Habar ezt ki latta elore?!

gmower (törölt) 2013.10.09. 10:14:00

@vantaan: tipikus komcsitempó a saját szarunkat megpróbálni másra kenni. Hiába próbáljátok elhazudni a tényeket az MSZP jogilag is az MSZMP jogutódjaként jött létre, megkapva a kommunista diktatúrát, az egypártrendszert működtető párt teljes vagyonát, és persze a tagság is nagyrészt ugyanaz maradt.

Az MSZP

"1989. október 7-én alakult jogelődje, a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) XIV., egyben a Magyar Szocialista Párt I. kongresszusán, ahol többek között döntöttek a párt nevében addig szereplő „Munkás” szó elhagyásáról is"

forrás:

hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Szocialista_P%C3%A1rt

Persze nyugodtan hazudozhattok tovább, a tény attól még ugyanaz marad:

Az MSZP az MSZMP jogutódja, és ezt büszkén vállalják is (internacionálé énekelgetése remek példa erre). Éppen ezért a kommunizmus rengeteg kárvallotjának ez a párt örökké elfogadhatatlan marad, akármilyen szépen is beszélnek az épp aktuális vezetői. Kutyából nem lesz szalonna...

OftF 2013.10.09. 10:18:47

Na mondtam én, hogy a múltkor a szadeszosok léptek le az LMP-ből, és mentek vissza a vörös kebelre.
Tádááá

Bogas 2013.10.09. 10:19:18

Hát, ez van a PM-mel:

nol.hu/belfold/20131009-osszeolvadhat_az_egyutt_es_a_pm

Tök jó, Szabó Timike nemrég nyilatkota Olgicskának, hogy nem is gondolkodnak azon, hogy sikerül-e átugraniuk a 10 %-os küszöböt, hiszen egészen biztos, hogy 20 %-ot szereznek majd.

OftF 2013.10.09. 10:20:55

@gmower: Így van! És a róka róka marad még akkor is, ha zöldre festi magát.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.09. 10:36:24

"Az események aztán megint csak Schiffert és a kongresszust igazolták."

Az a baj, hogy eredmények (kvk, időközi választások) sajnos nem igazolják.

mitmiért? 2013.10.09. 10:46:03

@♔bаtyu♔:
Azzal a néppel aki igent mondott a 300 Ft-os szociális népszavazásra mikozben kussolt a nyugdíj vagyon = gyereked jövőre elrablásara, azzal nincs mit csinálni. Orban minden ellen uszított ami értelmes volt. De nyilván a szocik felelőssége az h ezt hagytak.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2013.10.09. 10:46:44

Egyik Pártra Sem közösség megosztotta a bejegyzést,
ami igen jóra sikeredett. Gratulálunk is az éleslátáshoz.

1.881 ember kedveli · 826 ember beszél erről

www.facebook.com/EgyikPartraSem

2013.10.09. 10:48:19

@aszekelyek: Hát ha a Jobbikra gondolsz, az saját magát rekeszti ki a demokratikus oldalból. Aki a cigányok kiirtására buzdít, európai zászlót éget, annak nincs helye a demokratikus oldalon.

mitmiért? 2013.10.09. 10:50:14

@Kandeláber:
Antallt nem látod tisztán a zsido = komcsi gyűlöletedtol.
A Fideszben több komcsi van mint az mszpben. Ez miert nem zavar?

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2013.10.09. 10:54:08

""Van igazság abban, h a szoci kormány nem sokat tett le az asztalra, de ehhez kellett az okos magyar nép is."

A magyar nép nyilván komolyan akadályozta Gyurcsányékat abban, hogy letegyenek valamit az asztalra. "

Biza. Egymást érték a tüntetések ahol magyarok százezrei özönlöttek az utcára 'NEM AKARUNK REZSICSÖKKENTÉST' meg "MÉG TÖBB GÁZEREMELÉST!" valamint "NEM AKARUNK 12-IK HAVI NYUGDÍJT SEM!" feliratú transzparensekkel...

Fletóék és Bajnaiék annyira, de annyira segíteni akartak volna, csak ez a birka magyar nép nem engedte.

2013.10.09. 10:54:12

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A KDNP-nek mikor volt utoljára közgyűlése? A PM-nek már vagy 5 is egy év alatt. A Fideszt a törvények értelmében fel kellene oszlatni, mert nem volt közgyűlése tavaly. Akkor ki nem létezik?

A PM valódi, baloldali, zöld párt. Egyelőre kevesen vannak valóban, de lesz ez még jobb is.

mitmiért? 2013.10.09. 10:58:26

@a5280947:
Az hogy a demokratikus jogrendszernek, a jogbiztonsagnak vége ezt nem csak a huje ballibsik mondják hanem a fejlett nyugati vilag, igazad van beloruszok nem, sőt ők még üdvözölték Viktort h jó (?) útra tért. De ha szerinted az jo, h pl egynapos tvhozássaln azonnal lehet olyan tv-t hozni ami egy elsőfokú ítéletet kinyir, v mint kövér akarja már csak rendeleti úton kelljen kormányozni (= ez kommunista találmány !!!), akkor biztos van jogállam. Es nem sorolom a fékek es egyensulyok fontosságát mert nyilván az is zsido baromsag (sic).

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.10.09. 11:02:28

@mitmiért?: A Fideszben több komcsi van mint az mszpben"
ez mąrhaság...max a csecsemők hiszik ezt el.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 11:02:42

@iii:

Ne viccelj! A PM csak a vezetőségből áll, nincs tagsága. Persze önmagában ez mindegy, a választás számít. Szerintem mennyit kapna a PM egy választáson? Mondjuk a 0,1 %-ot elérné szerinted? Mert az, hogy az 1 % sosem érné el, az biztos.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.10.09. 11:04:49

@iii: A PM valódi, baloldali, zöld párt"
hát ne haragudj, de iszonyat amatőrök és katasztrófálisan nem értenek a környv-hez, sem a term.védelemhez...iszonyatos amit művelnek, komoly ember csak mosolyogni tud szél bernike önleleplező sajtóközleményein...annyira szánalmas, hogy már fáj.

BSz 2013.10.09. 11:05:14

@iii:
1) GyF sem demokrata, ezt bizonyította. Csak neki nem 2/3-a volt, hanem 1/2-e.
1b) GyF a fő felelőse ellenzéki oldalon a Fityesz ámokfutásának. Tetszettek volna nem beígérni a 'nem lesz gázáremelést', tetszettek volna adott esetben elveszíteni a választást, akkor most lenne ellenzék, ennyi. 2004 dettó, akkor bejött, most az MSzP 20 évig szopja majd GyF jótanácsát.
2) ha nem is értesz egyet az első állítással, az akkor is politikai tény, hogy GyF-fel együtt mutatkozni ellenzéki rendezvényen felér egy politikai öngyilkossággal, mert ha te nem is, a legtöbb _nem_kimondottan_fideszes_de_nem_elkötelezetten_baloldali_ számára vállalhatatlan figura.

GyF szerintem a Fidesz embere, aki jó úton halad, hogy egy újabb 2/3-ot szerezzen a fityesznek! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Kivlov 2013.10.09. 11:06:29

És akkor még ezek hisztiztek, amikor azt mondták rájuk, hogy szdsz2.0. Mi, ha nem az?
Létrejönnek, hogy ők a független, civil, centrista "Lehet más a politika" kiscserkészei. Ehhez képest az első adandó alkalommal kilépnek az álarc mögül és beállnak azok mellé, aki ellen annó létrejöttek! :D
Egy az egyben szadesz '94... :D :D :D

Kámasuka 2013.10.09. 11:08:51

Megint Orbánnak lett igaza.

Az IMF a legfelsőbb szinten hazudozott a görög adósságról 2010ben, amikor vöröseink még javában nyalták Strausskahn seggét, semmi más céljuk nem volt mint a baráti bankok mentése és a visszafizethetetlen adósság elpasszolása az európai adófizetőknek

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/bebizonyosodott_hazudott_az_imf.566557.html

Most Brüsszel hazudozik hogy nem a rezsicsökkentés a probléma hanem az hogy ez diszkriminál - 'Brüsszelben egyebek közt azt kifogásolták, hogy míg hazánkban a lakosság javára csökkentették a gázköltségek egyes elemeit, a vállalatok esetén ilyen intézkedések nem történtek, és ez sérti a versenypiacot és a diszkriminációmentesség elvét.'

De erről szó sincs a saját vállalataik miatt hazudoznak ahogy az IMF is a saját bankjai miatt.

mitmiért? 2013.10.09. 11:09:01

@a5280947:
De sorolhatnám az összes olyan ügyet es ideológiát amit anno a Fidesz még elfogadhatatlannak tartott, mist meg magát szembekopve megvalósít. Pl anno ok kiabáltak h csuhasok imára, a keresztény?demokrata?neppart? szövetségesük. Azaz a katolikusok is szembekophetik magukat. OV a legnagyobb köpönyegforgató, semmi elve nincs, csak egy hatásos szónok, de annyit nem ártott meg magyar ember Magyarországnak, mint ő. Nem is értem, hogy akik tényleg hazafiak azok miert nem látják ezt. Mondok példát: a szoci bagázs tized ennyit nem lopott, pedig próbálkoztak rendesen. OV Magyarországot agrárországnak tartja, mikozben az a GDP egy minimális szelete, persze az iparkamara elott ipari nagyhatalom vagyunk, a multik húzzanak haza, de a jó multi persze ne. Magyarország a magyaroké! Ok, de akkor Románia a románoké? Es Horvátország a horvátoké? Mondom semmi elve nincs, csak húz arra amerre könnyebb az ellenállás. Ez a baj, ő a nem változások embere, mikozben csehek, szlovákok lengyelek balti államok elhúztak rég. Ezen kene változtatni

mitmiért? 2013.10.09. 11:22:18

@FILTOL:
A Fidesz kommunistai:
picasso250.wlog.hu/p1501444/a_fidesz_kommunistai
A kerdes az: hogy lehet akár EGY is, egy antikommunista partban. Orban, !!!! apja!!! kövér !!!! POZSGAY, Szűrös!!!
Szóval vagy te vagy atverve, de nagyon, vagy abba kene hagyniuk ezt az undorító uszítást. De nem a nevek számítanak, hanem hogy a Fidesz valódi egypártrendszert épít ki (a balfasz elkenzek segítségével). Ha komcsikat azert utalja aki utalja mert loptak csaltak hazudtak megfojtották a társadalmat akkor most mit mondtok ? Mondom programokról beszélek.

Brix 2013.10.09. 11:23:15

Az Együtt-Pm elleni politikai támadások célja az, hogy ne maradjon meg a választók érdekeit szélesebb körben képviselő többpárti rendszer. A Fidesz érdeke az, hogy a magyar politikai hagyományoktól idegen kétpárti rendszer jöjjön létre. A mostani , győztes pártot aránytalanul túlkompenzáló választási rendszerben, a győztes pártra leadott szavazatok, és az országgyűlési mandátumok aránya rendkívüli aránytalanságokat fog előidézni.
A kis pártokat halálra akarja ítélni a Fidesz , és kiszorítani a politikából. Eddig sikeresen akadályozták meg az egységes ellenzéki összefogást, az olajfa koalíciót, és ha így haladunk, akkor 2014-től egypárti diktatúra lesz az országban.
A fragmentált ellenzéknek vége, ha nem képes alkalmazkodni Orbán aljas választási rendszeréhez.
Az Orbán által saját maga számára kialakított szabályrendszerben szinte lehetetlen a győzelem, de egy esély mégis van: ha elviszik azokat a megalázott és kiszolgáltatott embereket szavazni, aki már 2002-ben és 2006-ban elzavarták Orbánt. Amikor igazán sokan mentek el, akkor még soha nem győzött a Fidesz, mivel a proli rétegek gyűlölik Orbánt. ( ezért akarta a regisztrációt is bevezetni)
Viszont, elitista politikával őket nem lehet megszólítani. Az Együtt-Pm is egy inkább balliberális, értelmiségi képződmény és nem igazi baloldali gyűjtőpárt, amelyik lesöpörné a Fideszt.

Ha nyerni akar az ellenzék , akkor azonnal programot kellene hirdetni, és ráígérni a rezsicsökkentésre.
Hatalmas , populista ígéretek kellenek és mellette azonnal megkezdeni Orbán durva karaktergyilkolását
Puhány politikával nem lesz magas választási részvétel , ami borítékolja Orbán győzelmét

vantaan 2013.10.09. 11:36:12

@mitmiért?: Orbán kommunista! S az egész Fidesz bagázs. Lopnak, csalnak, hazudnak.
S ilyenekkel egy konzervatív még kezet sem fog szívesen. Lásd Kövér kommunista elzavarását a Bajor parlament elnöke által.
.... vagy a Tavares jelentés megszavazását Néppárti és konzervatív politikusok által.
.... vagy az Economist "köszöntőjét" az Orbán látogatás alkalmából.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.09. 11:39:12

No,csak összefújta a szél a legalja mocsok söpredék férgeket.Szarházy,gyurcsótány,a libás,fodor gabriella,az alkesz szanyi meg a pedo kunce.LOL és ez az "új erő" besza-behu

vantaan 2013.10.09. 11:39:23

@gmower: No mivel egyes kutatói vélemények szerint az ember őse majom volt akkor Te most majom vagy?

panPeter 2013.10.09. 11:39:30

@tobeor: az Péter apostol volt, okoska !

mitmiért? 2013.10.09. 11:45:01

@Brix:
Tökéletes leírást adtál a helyzetről es a mögöttes szándékokról. Nem tudom mi lesz ebből (valasztasi győzelem az tuti nem). Azt gondolom az újból elvesztett választások utan meg jobban polarizalodik majd a társadalom és jönni fog egy olyan uj (jo esetben) politikai(?) formáció ami gyökeresen átrendezi a helyzetet es mindkét hatalmi központot felszámolja. Ha szerencsénk van, demokratikusan. Ha ez sem történik meg, akkor tényleg megvalósul ár orwelli=orbáni álom, hogy 20 évre berendezkednek, de ez sajnos azzal jár majd, hogy magyar közgondolkodás újabb évszázadokra leszakad, a középszerűseg állandósul. Remélhetőleg nem ez lesz. Valaki mondta h Magyarországot ket részéé kene bontani: Pannónia es Hunnia - es meg lehetne látni a különbséget egy időn belül. Felek tőle, hogy nem sok értelmes ember bírja ezt sokáig.

vantaan 2013.10.09. 11:45:28

@wanker cunt: S ez mind Te vagy egy rakáson? Mekkora szél lehetett ott?

gmower (törölt) 2013.10.09. 11:48:20

@vantaan: Rettenetesen béna párhuzammal próbálsz itt erőlködni, mert attól hogy az ősöm akármi volt, attól én nem vagyok az, hiszen én egy másik entitás vagyok.

A kommunistáknak volt szokása különben valakit a szülei, az ősei alapján megítélni, látom ez nálad még mindig megy, gondolom jó komcsi voltál.

Az mszp az mszmp jogutódja, azaz ugyanaz kicsit más néven, nincs ezen mit szépíteni. Ugyanaz a vagyon, ugyanazok az elvek, ugyanazok az emberek.

mitmiért? 2013.10.09. 11:51:38

@vantaan:
25 éve pártelnök. Gyakorlatilag ellenszavazat nélkül választották ujra, pedig lehetett volna 110% is :-)) Az a baj, h a hosszú regnalas kódolja a korrupciót a hataloméhségét es a parton belüli változtatások kasztrálását. Kihívó persze lenne, de még túl erős az alfa hím, ő bagzik. Az is egy forgatókönyv h majd belülről árulják el, Kósa anno megpróbálta. De ami késik nem múlik az összes kommunista pártfőnököt az utódok megtagadták és leköpködték. Utólag. És ez igy megy tovabb

gmower (törölt) 2013.10.09. 11:54:11

@Brix: Hiába próbáltok itt hazudozni, a választási rendszerünk mindig is felülreprezentálta a győztest, és ez különben a világ nagy részén szintén így van, hiszen ez biztosítja szoros eredmény esetén is a stabil kormányzás lehetőségét.

A választások megnyeréséhez semmi más nem kell, mint szavazók. Mondjuk jó sok, az igaz, de ugyanannyi kell a Fidesznek is, mint bárki másnak.

A Fidesz nem a kicsit módosított választási rendszer miatt fog győzni, hanem mert a szavazók rájuk szavaznak. Nem tudom, hogy ki miért, talán azért, mert az ő kormányzásuk nem egyenes út a szakadékba, az IMF ölelő karjaiba, az államcsődbe.

Tessék a szavazókat meggyőzni, és máris nyertek.

De hogy miért gondoljátok, hogy ez ilyen dopeman meg gyurcsány féle figurákkal menni fog, azt nem igazán értem...

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.09. 11:54:24

@vantaan: Nem,az internacionalista agyhalott bal-lib féreg haverjaidról volt szó.Én nem járok hungarocell szobrot rugdosni.

mitmiért? 2013.10.09. 11:58:44

@Brix:
Annak az ellenzéki partnak van, lesz talán esélye ami az orban rezsimet alapjaiban tagadja meg. GyF próbálkozik de személye nem elfogadható. A többi ellenzék tok gyenge, liberális programmal nem lehet nyerni most, a zemberek érzik a széttagoltsagot. Anno gyf es OV is azert tudott nyerni mert erőt mutatott es elhitette h nyerni tud.

gmower (törölt) 2013.10.09. 12:01:47

@mitmiért?: Hát nektek furcsa lehet, ha egy pártban nem árulják el, nem szúrkálják egymást hátba hetente a tagok, mint a ballib oldalon, van ahol meg fegyelmezettebbek, és a cél érdekében összetartanak, mondhatnánk összefognak :) Nameg a belső vitákat a sajtóban megvívni sem mindenhol szokás...

Brix 2013.10.09. 12:08:57

@gmower: Nem, tévedsz! A választási rendszer most jobban felülreprezentálja a győztest , mint korábban.
A körzeteket is úgy rajzolták át, hogy a baloldali szavazók súlya kevesebbet érjen a rendszerben, a körzet nagyságok manipulálásával.

Persze, lehet a kormányzati stabilitás megteremtésére hivatkozni, mint érvre, de nálunk - mivel még fiatal demokráciában élünk- inkább a pártok EGYENLŐ versenyének feltételeit kellene erősíteni, mint a győztes párt abszolút hatalmát erősíteni
Minden jel arra utal, hogy rohanunk az egypárti diktatúra irányába.

vantaan 2013.10.09. 12:09:00

@gmower: ja.

@wanker cunt: sajnos Én nem voltam ott pedig szívesen belerúgtam volna! Képzeld el leköpöm és belerúgok. Huuu de jó lett volna.
Na majd legközelebb ... egy mutyi király mi mást érdemelne??

mitmiért? 2013.10.09. 12:09:21

@gmower:
Ugye nem gondolod komolyan h a Fideszben nem ugyanez van? Lázár Rogán simicska Fellegi Vitézy ott ölik a másikat ahol lehet. Ahogy Lázár megkapta a trafik bizniszt mar jöttek is a jobboldali !! médiától az üzenetek h ennyi. Ugyanolyan kupleráj van a Fideszben is de mivel a főnök a legnagyobb csocsesz ebben a kapok-marok játékban es nála most az adu ász, addig kifelé baromi nagy az egység. GyF ott kurta el , nem kicsit, de nagyon h a párt erős emberei ellen ment ki is csinálták. Abban van igazságod hogy egy stabil erő jobb a kiszámítható kormányzás miatt. De amit OV csinál az szabad rablás

Kandeláber 2013.10.09. 12:12:44

@♔bаtyu♔: Utóbb a paktumot azzal magyarázták, hogy kényszer hatására cselekedtek.
Ez valahol még hihető is.
@mitmiért?: Antall egyik sem volt.
Csupán egy dilettáns.

genyamagyar 2013.10.09. 12:13:13

@gmower: "nem szúrkálják egymást hátba hetente a tagok, mint a ballib oldalon"

Ha ha ha! Szóval a fideszben ilyen nincs? Úgy nyírják egymást, mint annak a rendje.... És majd figyeld meg, hogy ha nyerésre áll a baloldal, úgy dobják fel egymást az ügyészségen, hogy öröm lesz nézni. Menekülnek majd, mint a patkányok.

Kámasuka 2013.10.09. 12:15:38

@Brix: 'Persze, lehet a kormányzati stabilitás megteremtésére hivatkozni, mint érvre, de nálunk - mivel még fiatal demokráciában élünk- inkább a pártok EGYENLŐ versenyének feltételeit kellene erősíteni, mint a győztes párt abszolút hatalmát erősíteni'

Miért? Mi az hogy egyenlő verseny? A koala kormányzás annyira bevált?

Jock Ewing 2013.10.09. 12:16:58

Ebben a baloldali politikai kurválkodásban az egyik legnagyobb prostituált ez a karácsony című.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2013.10.09. 12:23:44

"Ezek után tényleg csak annyit tudok kérdezni Karácsony Gergelytől: ez most mi volt?"

amitol feltetek.

a fidesz megoszto politikajanak es karaktergyilkossagokra epulo propagandajanak vege:-)

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.09. 12:31:34

@vantaan: Felőlem,egy demokráciában azt csinálsz,amit akarsz a buzi és drogos haverjaiddal.De ne csodálkozz,ha elmebeteg söpredég féregnek neveznek vagy a normális ember nemtetszését fejezi ki.
A bal-liberálisra jellemző a patkányság.Szemtől szembe nem áll ki és mondja el,csak interneten ontja a fost habzó pofával meg hungarocell szobrot rúgdos :))

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.09. 12:32:48

@ausländer Sipi: Jah,majd a 3%-os Hanuka Gergő meg a libás megváltja a világot,höhöhö

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2013.10.09. 12:34:44

@wanker cunt: amikor orban vitya hazibloggereit kuldi csataba az interneten, akkor a sotet nagyur zavart erez az eroben..;-)

www.youtube.com/watch?v=0KPcVHUWJh4

Kandeláber 2013.10.09. 12:34:59

@wanker cunt: Plusz a két-három százalékos dékás Fletó. :D

Kandeláber 2013.10.09. 12:38:30

Húha, ott lesz még felszólalóként Fodor, Ungár és Bokros is.
Ők is óriási tömegeket vonzanak. :D

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.09. 12:38:32

@ausländer Sipi: Érdekes,hogy a bal-lib söpredék szerint mindenki orbán-házibloggere aki nem ért egyet az elmebeteg internacionalistákkal.Inkább takarodj a vissza a buzibárba vén szar,már biztos hiányol szarházy ati haverod

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.09. 12:40:10

@Kandeláber: Ne felejtsd el a pedofil kuncét.Még abban is biztos vagy,hogy az elmebeteg vén szarTGM is megjelenik és habzó pofával okád 20 percnyi rasszistázást

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2013.10.09. 12:43:46

@wanker cunt: ha mar haver, akkor sokkal inkabb a dk es gyurcsany, mint mesterhazy;-)

csak hogy tudd:-D

es te hogy hivnad azt a blogot, amlyiknek a szerkesztoi millios tamogatast kapnak/kaptak orban viktor kulonbozo megjeleniteseert az interneten?:-)

mert a mandineres fikuknak valahogy mindig jut par milliocska kozpenz:-D

beengedő vilma (törölt) · www.liverpoolfc.com 2013.10.09. 12:49:05

@iii: "Sajnos, változott a helyzet nagymértékben 2010 óta. Gyurcsány akármekkorát is hibázott, ő kutyafasza az orbáni romboláshoz képest, tehát igen, még Gyurcsánnyal is érdemes összefogni - ha egyszer jelentős számú szavazótömeg áll mögötte - hogy Orbánt leváltsuk. Ez az, amit a maradék LMP nem fogadott el - lelkük rajta. A konzervatívoknak, jobboldaliaknak, ha van egy kis becsület még bennük, nekik is rá kell döbbenniük erre: Orbán leváltásában minden demokratának egyet kell érteni."

tudod vannak emberek, akinek vannak elveik, céljaik. és légy erős Orbán leváltása nem lehet cél addig, amíg nincs határozott koncepciód, hogy mit akarsz csinálni utána.
Márpedig ma az LMP-n és a Jobbikon kívül senkinek nincs koncepciója. Az egész E14-PM-DK egy szerencsétlen bagázs, aki csak kritizál, de azt is nagyon vérszegényen, ok-okozat következtetés nélkül.
Én is szeretném, ha Orbán megbukna, de nem szeretném ezt az összefogást a helyén látni, mert csak rosszabb lenne. Ezek még beszélni sem tudnak, csak hergelni, csinálni nem csinálnának semmit.
Úgyhogy én inkább szavazok a „lelkük rajta” LMP-re, akiknek ugyan nincs esélyük egymagukban, de legalább vannak elveik. Mert tudod a pártok elvek nélkül csak hatalomra éhes trógerek.

Vagy nem szavazok senkire.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.09. 12:49:11

@ausländer Sipi: Érdekes,hogy az egyenlítőt szerkesztik az mszmp székházból..
De most már takarodj vissza pucolni az osztrák WC-t vén fos,a végén még lebasz a gazdád:)))

vantaan 2013.10.09. 12:51:09

@wanker cunt: Ha jól emlékszem valami drogos jobbos bukott le Szombathelyen. S a hírek már arról szólnak valami balatoni csoport tréningen kokainozott a drogos haverjaival. Tudod a fideszes alpolgármesterről a Honvédelmi miniszter haverjáról munkatársáról? van szó.
Talán drogozhat még a miniszter is?
Elme beteg? Ki ? Melyik politikusra gondolsz?

Belerúgni egy hungarocell szoborba? Tilos? Miért? Mondj 1 érvet.
S lopni földet, fát, trafikot, adót, gyermekek jövőjét, a nemzet jövőjét azt szabad? Elüldözni 500 ezer magyar embert Londonba, Bécsbe ...Írországba? Azt szabad? Kilopni a nemzeti bank tartalékát azt szabad?

Na lökd a rizsát simaagy!

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2013.10.09. 12:52:59

@wanker cunt: svajc:-)

nem ausztria.

a wc pucolas egyebkent itt megbecsult melo:-)
tobbet keresnek, mint en az informatikaval.

felcsutisuttyo 2013.10.09. 12:59:50

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Igazad van soha többet..mert az Orbán maga az új MSZP....Soha többet Orbán és bandája....Bárki, de bárki csak ez a szar darab és bandája neee!!!!!!!!

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.09. 13:02:00

@vantaan: Azt ugye vágod,hogy sokkal többen mentek külföldre az elmebeteg gyurcsótány ("akink nem tetszik, el lehet innen menni") és a mocsok bal-lib ámokfutása alatt?Köztük én is.Tudod,mikor embereket lövetett a "demokrata" féreg söpredék haverjaid.Ugye azt is tudod,hogy az elvándorlás nem magyar jelenség.Vagyis tudnád,de a bal-lib jellemzően az értelmifogyatékosok szintjén van :))

Creative destruction · http://t7.hu/0v1l-1984 2013.10.09. 13:03:44

Szekeres Imre és Veres János plakátokat fogtok ragasztgatni úgy, hogy semmi esélyetek nem lesz arra, hogy az elvtársak működésmódját megváltoztassátok.
Gratulálok!

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2013.10.09. 13:06:52

@wanker cunt: "Azt ugye vágod,hogy sokkal többen mentek külföldre az elmebeteg gyurcsótány ("akink nem tetszik, el lehet innen menni") és a mocsok bal-lib ámokfutása alatt?"

de ugye ezt semmivel nem tudod alatamasztani:-)

na varj, itt egy kis olvasnivalo:

index.hu/belfold/2012/11/15/rekordot_dontott_a_magyarok_emigracioja/
privatbankar.hu/karrier/gyorsul-a-magyar-emigracio-57-szazalekkal-tobb-munkavallalo-ausztriaban-246838
www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/kiderult-felgyorsult-a-kivandorlas-magyarorszagrol-404090

jo szorakozast:-)

♔bаtyu♔ 2013.10.09. 13:09:16

Bevallom, én élvezem ezt a kondérharcot. Persze nyilván úgy könnyű, hogy nincs tétje. Farkasmosolyok, sunyi taposások a háttérben, nézzétek megmaradt buta választóink, fogjuk egymás kezét, ne arra nézz, itt vannak a demokraták.

vantaan 2013.10.09. 13:09:35

@wanker cunt: Hazudsz! Ne hazudj! Olyan hülyének tűnsz ilyen ócska hazugsággal ....hogy Te is meg hogy embereket lövetet????
Ilyen ócska mesével itt? Na képezd még magad, de ne ám valami drogtanyán Szombathely környékén!

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.09. 13:09:58

@ausländer Sipi: Személyes tapasztalat,de persze amit a bal-lib sajtó megír az szentírás,legalábbis a 80 iq alatti "demkratáknak".
Azt ugye tudod,hogy Olaszországból/Spanyolországból/Lengyelországból/Görögországból összesen kb 10 millió(!) ember ment nyugat-euba dolgozni az elmúlt 4 évben?Ez is a zorbán miatt van!

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.09. 13:11:34

@vantaan: Tehát szerinted a bal-lib patkányok gyurcsótánnyal az élen nem lövettek embereket 2006-ban?Érdekes,hülyébb vagy mint elsőre gondoltam.Persze nem vártam mást egy internacionalista féregtől :))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 13:11:35

@beengedő vilma:

Igen, ha az ideológiát nézzük, a jelenlegi magyar pártok közül tényleg csak az LMP-nek és a Jobbiknak van valamilyen kiforrott eszmei alapja. Az LMP zöld balos antikapitalista, a Jobbik meg neonáci.

Sírköves Slomó 2013.10.09. 13:12:59

Igazán nem kívánhat az ember többet mint hogy látja egymásnak esni a ballib vezetőket. Ez persze durvulni fog a 2014es bukta után, gondolom max. az mszp marad egyben. Az lesz belőle '18ra ami most a DK, elfekvő.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 13:14:36

@Brix:

Egyenlő és torzításmentes verseny akkor lenne, ha nincs küszöb, csak egy lista van, s nincs egyéni képviselő. Dehát ilyen rendszert Mo-n mindig csak az akar, aki éppen vesztes. Amint a volt vesztes nyer, már ő sem akarja.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 13:16:42

@mitmiért?:

Abszolút nincs ellentmondás ebben. A Fidesz és a volt MSZMP nagyimreista szárnya egymásra talása teljesen természetes következménye a Fidesz irányváltásának.

vantaan 2013.10.09. 13:17:01

@wanker cunt: Hol lövettek???
Én inkább úgy emlékezem , mintha Orbán gyilkos rendőrei vertek volna halálra egy román állampolgárt Izsákon!

S egész addig román állampolgár volt amíg TGM fel nem hívta Orbánt hogy jó lenne ha legalább egy szál virágot vigyen a szerencsétlen Josip Bara sírjára ..... na attól kezdve lett Bara József.
De a két gyilkos rendőr felettesei mindig pozícióban vannak a megyénél s a belügyér sem mondott le!

Sírköves Slomó 2013.10.09. 13:17:06

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A választót nem az eszme érdekli, gondolom téged se.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2013.10.09. 13:18:32

@wanker cunt: Ignoratio elenchi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az ignoratio elenchi vagy lényegtelen konklúzió érvelési hiba, melynek során a beszélő egy olyan érvet fogalmaz meg, amely bár önmagában érvényes lehet, de valójában nem azt az állítást támasztja alá, amelyet a beszélő eredetileg bizonyítani kívánt.

:-)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.10.09. 13:20:20

@mitmiért?: őőő
Szűrös és Pozsga mióta fideszes?
nem egypártrendszer van...hemzsegnek a pártok. bár pont mai hír, hogy PM sem lesz nemsoká, mert összenő ami összetarozik (ismétlem magam)
mno.hu/belfold/bajnaiek-beijedtek-magas-a-10-szazalekos-kuszob-1189111
az nem egypártrendszer, hogy a bolsik képtelenek a népszerűségüket növelni, és ott a jobbik is...

amúgy a komcsikra visszatérve, az mszpben hemzsegtek a vezető mszmp tagok, most is van jópár HáKOvács, vagy épp Lendvai mama...

♔bаtyu♔ 2013.10.09. 13:25:53

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ezek szerintem lényegtelen dolgok, a vérkomcsikkal sem lenne semmi baj, ha nem kúrnák el.

Inkább a szocializáció, a jóval fiatalabb "üzemeltető" fideszesek azt tanulták, hogy gondolkodnom kell, az MSZP-sek pedig azt, hogy ennek kell látszódnia és akkor nem lesz semmi baj.

Ezért lesz itt 10 év múlva LMP-Fidesz-Jobbik párharc.

Sírköves Slomó 2013.10.09. 13:26:52

@FILTOL: Szeretik a kommentelők ezeket a kamulistákat, főleg ugyanazt az egyet.

Van rajta egy csomó fideszes, aki mszmp tag vagy kiszes volt. Ez igaz is, aki már anno a közszférában nyomta mind párttag volt. Ez alól csak a fiatalabb pártok emberei kivételek(Jobbik, Lmp)

Olyan viszont nincs rajta, aki az mszmp-ben is tisztséget viselt, meg a fideszben is valaki lett. Szürös-pozsgay meg sima kamu, hiszen mszmp majd mszp politikusok.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.09. 13:32:30

@vantaan: Ismét bebizonyosdott a bal-libek értelmi szintje nem éri el a szellemifogyatékosokét sem.
Az mszp-pm-együtt gyorcsótány féle "demokrácia"
www.youtube.com/watch?v=Ekek9x6jMXU

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.09. 13:33:37

@ausländer Sipi: Ez pont igazolja amit írtam,vég retkes komcsi :)) Attól,hogy ti okádjátok a fost az atvn,még nem lesz igaz.

Kandeláber 2013.10.09. 13:34:08

@wanker cunt: Azt nem olvastam, hogy a ciántablettás is ott lenne, bár beleillik ebbe a körbe.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2013.10.09. 13:39:46

@wanker cunt: hiaba, igaz a mondas, hogy a hit nem mas, mint tudas nelkul atelt bizonyossag:-)

Angyall Szellő 2013.10.09. 13:45:59

még ha gyurcsány bajnai mesterházi és az elempé összefog akkor sem tudják leváltani az orbánt. mert a határon tul van kb 200 ezer magyar . most kapott orbán dijat a cigi miatt. stadionokat épit. rezsit csökkent. devizásokat segit ki a bajbol. ma csökkent a benzin és 400 alatt van. éljen orbán. én rá fogok szavazni

mitmiért? 2013.10.09. 14:00:00

@FILTOL:
Mióta fideszes Pozsgay ? Amióta a fideszes nemzeti konzultációs testület tagja, es az egypárti alaptörvény egyik alkotója. Nyilván nem lett alelnök, de a Fideszhez kötése nyilván azert van, h a Fidesz ezzel is növelje bázisát, a baloldali szavazókat is megnyerje, miután sikeresen integrálta a jobboldalt. Tipikus egypárti. Vagy hazafias népfront. A komcsizosok logikája szerint aki KISZ v MSZMP párttitkár volt, mint orban, orban apja, v kövér az mind komcsi.
De a lényeg az: Fidesz arra fordul ahonnan szavazatokat remél ha kell kisgazda, ha kell liberális ha kell jobboldali es a kommunista sem büdös neki.

Psyman 2013.10.09. 14:20:03

@tobeor: Remélem érzed, hogy állatira beégetted magad öcsisajt, és halvány lila segédfogalmad nincs a Bibliáról :)
Segítek! Júdás =/= Péter, és elárulta =/= megtagadta. De semmi gond.

Amúgy meg, ha már Jézus, tán ő nem tette tovább a dolgát attól függetlenül, hogy Júdás/Péter mit csinált? Tán ugrott volna le a keresztről, mert Petinek megremegett a gyomra?
Miért kéne Schiffernek feladni a harcot az ügynökösdi miatt csak azért, mert a Fidesz erőpozícióból leszavazza? Adja fel a pártja identitásána egy részét csak azért, mert most valaki más az erősebb? Az SZDSZ épp ezt tette, ezért nem is létezik már.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2013.10.09. 14:24:04

@Angyall Szellő: es persze el ne feledkezzunk a tal lencserol..;-)

es a hataron tuli szavazatok erosen felugyelve lesznek, csak szolok:-)

Anselmo 2013.10.09. 14:24:31

@mitmiért?: "Fidesz arra fordul ahonnan szavazatokat remél ha kell kisgazda, ha kell liberális ha kell jobboldali es a kommunista sem büdös neki"

De az jó, nem? a kisgazdák, a liberálisok és a kommunisták is emberek, miért lennének büdösek egy pártnak? Végülis ez nem polgárháború.

Sírköves Slomó 2013.10.09. 14:44:01

@mitmiért?: Az is baj ha megbeszélik az ország ügyeit egy volt komcsival, meg az is baj ha senkit nem kérdeznek meg a fideszesek az alkotmányról.

Lófasz a komcsik seggébe.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.09. 14:44:05

@ausländer Sipi: Bevagytok szarva vén komcsi?Most visszaüt a 2005-ös gyűlöletkampányotok

mitmiért? 2013.10.09. 14:46:36

@Anselmo:
Igazat adok neked ha ugy érted h az lenne az ideális kormányzás h minél több rétegnek lehetőleg ideológiai célzatú nélkül lehetne jo életfeltételeket biztosítani. De OV val az a baj h 1) inkább polgárháborúba sodorja az országot mintsem veszítsen -lsd verbálisan mennyire kötődik a háború/ harchoz, stb 2) azert értékek menten kell politizálni es ugy nem megy hogy egyik nap nem leszünk gyarmat, közben Brüsszelben nyomjuk a Strong Europe dumát stb ez elvtelenség, mint az is ahol kezdtem h a komcsi szavazóknak legyen Pozsgay, de begyűjtjük a katolikus tábor miatt semjent, de igazából az az arcunk hogy a szélsőjobbosokat szeretjük, ha az kell.

Kandeláber 2013.10.09. 14:47:13

@mitmiért?: Ha a pénznek nincs szaga, akkor a válsztópolgárnak sincs- legalábbis az esetek többségében.
Bajnai is azt hajtogatta/hajtogatja, hogy a "bizonytalanokat" és a "mérsékelt jobboldaliakat" is meg akarja szólítani.
Nem csak a szürkeállomány kizárólagos birtokosait.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2013.10.09. 14:48:40

@wanker cunt: en liberalis vagyok:-)

es nekem itt nem sok felnivalom van toletek.

de azert jo lesz az ebesz megfigyelo a valasztason a bajai csalasbol es a megismetelet valasztas kampanyat kisero fideszes terrort figyelgetve:-)

egeszen biztosan csalni akarnak megint.
kulonben meg ne legyel nagyon biztos abban,hogyha viktorek nem manipulaljak a ht szavazatokat akkor azzal nyerhetnek, mert kicsesztek veluk is nem kicsit az utobbi idoben:-)

mitmiért? 2013.10.09. 14:49:03

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
Egyetértek, lófasz a komcsik seggébe :-)
Ki a komcsi?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 14:49:54

@tobeor:

"Júdás hányszor is árulta el Jézust?"

Egyszer.

tobeor 2013.10.09. 14:50:14

@Psyman: Hű, összekevertem Júdást Péterrel, na most "állatira beégtem", legyen meg az örömöd Móricka. A megtagadás az árulás egyik formája, de rá se ránts, a lényeg hogy elvagy a homokozódban.

Azt hol írtam te zsenik zsenije, hogy Jézusnak le kell volna "ugrania" a keresztről? Te nagy szakértő vagy látom, mondd csak, véletlenül nem volt odaszegezve? Mégis hol írtam hogy Schiffernek fel kéne adni a harcát, eszednél vagy? Naná hogy nem kéne, eleve nem is Schiffer volt a lényeg, hanem a saját antikommunizmusát folyamatosan, újra és újra évek óta eláruló Orbán. De ezt már nyilván magas volt neked.

Nem mellesleg Orbánnak nem is kéne várnia Schiffer javaslataira, hanem magától már rég nyilvánosságra kellett volna hoznia az aktákat. Nem most, még 1998-ban...
Kurva vicces ahogy másfél évtizede hörög a fideszes tábor elfúló komcsizásban, de az nem esik le nekik, hogy Orbán ebben is szétmanipulálja az agyukat... azért vannak még mszmp-sek a politikában, mert Orbán se 98-ban se most nem hajlandó feltárni az ügynökaktákat, nem hajlandó lusztrációs törvényt csinálni. A sok ostoba majom meg beveszi a komcsizását, miközben a pártja és kormánya is tele van komcsikkal :D Ahogy viselkedik, amilyen a viszonya a jogállamhoz, a hatalmi felfogása, az alapján meg ő Kádár János unokája, nála nagyobb komcsi nincs is.

Psyman 2013.10.09. 14:57:18

@tobeor:
1) Látom, biblikus tudásod tényleg a zéró környékén van. Sebaj.
2) A blogposzt, a kommentek mind az LMP-ről emg Schifferről szólnak. Persze tudom, hogy a pici agyvelődbe Gyurcsányék annyira beleplántálták, hogy Orbán a Patás Ördög, hogy képtelen vagy elvonatkoztatni, és valószínűleg még Thálész tételét is Orbánnal akarnád megindokolni. A hozzád hasonló droidszavazók miatt tudja ez a két slepp passzolgatni egymás közt a labdát immár 20 éve...

mitmiért? 2013.10.09. 15:01:03

@Kandeláber:
Első dolog amiben egyetértünk. Vannak olyan szavazok akik nem pártszimpátia alapján döntenek, hanem mondjuk program alapján, es nem ugy, hogy melyik part/ vezér elfogadhatatlan eleve. Nem lenne baj ezek megnyerése mert az a jo ha egy orszagban minél több embernek jo. En ezt szeretnem. Nyilván ezért ment Gyurcsány a levesbe mert olyan lett személye /sok okból / ami miatt nem tudta a programja mögé állítani az embereket. Rendben az ilyen ne legyen miniszterelnök. A mostani felállás problémája az, hogy a Fidesz ugyanúgy becsapta az embereket, ugyanúgy nem készítette fel mire készül, mint anno az MSZP. Ezért ugyanúgy bukni fog, ráadásul -szerintem- sokkal pofatlanabbul szar a fejedre, mint gyf tette. Es nem tud jobb eredményt sem felmutatni, sor ha csak a korrupciót nézem, hol van a tocsik ugy a kozgephez kepest? 400x annyi pénz "ment oda", csak ugy. De ugy látom h a törésvonal v s fájó pont ott lehet h a"komcsik" ezek szerint lenézik a népet? Lehet, biztos ebben is van igazság. Azt gondolom h ami most ma van Mo-n az arról szól, hogy ki ne legyen, ki az ördög, mitől félünk jobban. Szerintem OV sokkal jobban atbaszta az embereket mint a szocik, nem 10x, százszor es közben ugy, hogy neki szabad! Kérdezd meg s pedagógusokat orvosokat stb De a szocik az mert az egyenlő zsidók annyira utalja a társadalom egy része h inkább homokba dugja a fejet es szív, mert jobb szívni es gyűlölni mint gondolkodni. Hát ez a baj.

mitmiért? 2013.10.09. 15:04:07

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
Mondjad ki lszi en nem tudom annyi van mindenhol es ezért nem is komcsizom másrészt meg uncsi.
Ja a zsidók ???

is 2013.10.09. 15:05:52

@FILTOL:

"korlátozták a segélyek időtartamát, bevezették a közmunkát mellé." - a versenyszférát meg tönkrevágták, hogy olyan állás ne nagyon legyen. bravó, szocializmus van, teljes állami foglalkoztatottság, közmunkás hatékonysággal!

"felülvizsgálták a kamu rokinyuggerek státuszát, mellé megszüntették a kedvezményes nyugdíjakat (rendőr katona)"

felülvizsgálJák (még bőven nincs kész), ámde nem nagyon találtak semmit. a rendőrnyugdíj elvétele szerintem is rendben van.

"egykulcsos adót és vaskos családi adókedvezményt vezettek be."

vaskos? hát nem úgy tűnik. háromgyerekes család lényegében nincs (ha ismered a Hofi viccet, akkor majd ha nálam nem lesz tojás, akkor nálam is 10Ft lesz darabja), az adórendszer meg nem az SZJA, hanem mellé 27% az ÁFA, adójóváírás nincs, az önkormányzatok adókivetési jogkörét meg végtelenre tágították, és azok élnek is vele.

Sírköves Slomó 2013.10.09. 15:07:22

@mitmiért?: Hülyének nézed a választókat. Azt mondod azért választják Orbánt mert hülyék.

Ennek semmi értelme. Jövőre választják meg harmadszor, szinte biztos. Hol vannak a kihívói? Hullák és politikai hullák. Egy ciklust sem visznek végig ugyanazzal az arccal.

Ezek után csak habitus kérdése, hogy azt mondom Orbán a legkisebb rossz vagy Orbán a legjobb a választékból.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2013.10.09. 15:10:26

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: " Hülyének nézed a választókat. Azt mondod azért választják Orbánt mert hülyék."

dehogy hulyek.
siman rosszindulatuak es bosszuszomjasak es ennek kielegitese erdekeben bevallaljak meg a diktaturat is.

tudod, mint amikor 57 majus elsejen vigyorogva integettek kadarnak..

na

ezek ugyanazok:-)

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.09. 15:11:35

@ausländer Sipi: Liberális az tényleg sokkal jobb mint a komcsi..............NOT!
Az nyilván nem zavart mikor nagyvezéred,az elmebeteg állat gyucsótány csalással nyert 2006-ban?:)
Azt most elmondom,hogy a beteg állat libsi söpredék nem azért nem fog nyerni,mert a zorbán csalt :))) persze nektek ezt könnyeb megemészteni így,minthogy 1%-nyi elmebeteg drogos buzi az akit érdekel a "politikátok"

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2013.10.09. 15:14:37

@wanker cunt: szeretnem megkoszonni, hogy alatamasztottad a fenti hozzaszolasomat:-)

mitmiért? 2013.10.09. 15:15:42

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Még nem zártunk le valamit a valasztasi tv-el kapcsolatban? Miert kellet az amúgyis kompenzálo tv-t meg olyan abba tenni, ezáltal pont a mostani ellenzéki konstellacio esélyeit gyengíteni? Miert kellett a szavazó körzeteket pont ugy atrajzolni h a nem fideszes a nagyobb fideszesbe essen igy megint pont a Fidesznek kedvezzen? Miert kellett egyfordulóssa tenni, ezáltal meg jobban gyengíteni h a 2 fordulóban a kis partok egymást erősítsék ? Miert kellett kövernek az ellenzéki frakciók megalakulását akadályozni? Miert kell parlamenti rendőrség? Miert szavazhat levélben !!!!!!!! 500e határon túli magyar, mikozben s külföldön elő magyarok nem? Rengeteg tanulmány es számítás van arról h ezek pont ellehetetlenítik h s Fideszt tisztességesen le lehessen váltani. A Fidesz kitalálta h mivel most ilyen a felállás csak akkor lehet őket leváltani ha van 1 db ugyanolyan erős ellenzéki part mint ők.

Sírköves Slomó 2013.10.09. 15:18:28

@ausländer Sipi: És MIÉRT olyan rosszindulatúak, hogy bevállalják a diktatúrát?

Te is azt mondod más szavakkal hogy hülyék.

is 2013.10.09. 15:21:21

@a5280947: jaj bélám, bepróbálkozol. te is pontosan tudod, hogy a nyilvános bejelentéseket, meg gyárnyitásokat több éves puhatolózás, háttérvizsgálat, tárgyalás előzi meg.

ahhoz, hogy valaki 2002-2003-ban bejelentést tegyen, ahhoz ő már 2001-ben bőven körbenéz. és csodálkoz, mert Orbán éppen akkor emeli a mininálbért, meg vezeti be a korlátlan lakáshitelt, és kezdi az álmait álmodni.

ez meg a KIA: "A Hyundai/KIA csoport 2004-ben jelentette be, hogy a szlovákiai Zsolnára telepíti európai gyáregységét, ahol évente 150.000 darab járművet fognak gyártani. A beruházásért az utolsó pillanatig versenyben volt Magyarország is, de végül a dél-koreai cég Szlovákiát választotta, indoklása szerint az alacsony munkabérek miatt: 2004-ben egy szlovák járműipari dolgozó átlagbére csupán 60%-a volt egy magyar dolgozónak." - ki is tolta 2000-2001-ben az egekbe a magyar béreket, miközben a szlovákok ugyanezt a pénzt ipartelepítésre használták?

ti, komcsik, mindig megpróbáljátok a nektek tetsző felét elmondani a történetnek, a többit meg letagadjátok. szerintetek, komcsik, nem a FIDESZ, hanem az ellenzéke követett el csalást Baján. ti, komcsik, csak hazudni tudtok. jaj, most veszem észre, hogy ti FIDESZnek hívjátok magatokat. egykutya.

tobeor 2013.10.09. 15:25:16

@Psyman: 1. A kommentek messze nem csak az LMP-éről szólnak meg Schifferről, hanem mindenféléről a politikán belül.
2. A poszt kifejezetten a PM-ról szól, mint már a címből is látszik, azon belül pedig különösen Karácsonyról, a kép os róla van.
3. Ha a posztra akarsz reagálni, reagálj a posztra. Ha meg rám, akkor reagálj arra amit én írtam, és ne takarózz dedós módon a poszttal.
4. Hiába vergődsz, Orbán akkor is sorozatosan elárulja-elárulta mindenkit aki elhitte neki hogy antikomcsi, és ezt joggal hozom fel egy eleve csúsztatásra épülő kamu posztnál. Nem is csoda hogy ezt meg se próbálod cáfolni (nem tudnád), hanem a gagyi személyeskedéssel próbálkozol. Sok sikert, esetleg komcsizz is kicsit, biztos nagyon élveznéd :)

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.10.09. 15:27:22

"Az események aztán megint csak Schiffert és a kongresszust igazolták. "

kurvára. az a 2 százalék, amilyük van kurvára igazolta őket.

marha.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.10.09. 15:28:32

2015 után nem lesz LMP. PM talán lesz. ennyi. oszt lehet itt okoskodni, te faszfej, de nagyjából mindenki tudja, még Schiffer is, hogy ezt elqrták, nem kicsit, nagyon.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.09. 15:29:22

@tobeor: Nem mintha karácsony a 2%-os libással tényező lenne,csak úgy mellékesen.
Arra van eszük,hogy hungarocell szobrokat rugdossanak

Sírköves Slomó 2013.10.09. 15:30:00

@is: Mindez ugye hangyafasznyit sem számít, mert 2002ben 6%-os volt a munkanélküliség, 2010ben meg 12%os.

'ki is tolta 2000-2001-ben az egekbe a magyar béreket, miközben a szlovákok ugyanezt a pénzt ipartelepítésre használták?'

- erre vmi forrás is van? Mert én úgy emléxem az első 100 nap emelt 50%-ot a közszférának, ami idővel a magánszféra béreit is emelte (ami önmagában jó dolog)

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.09. 15:31:49

@ausländer Sipi: Tehát érved továbbra sincs,élj csak tovább az elképzelt liberális ködben gyurcsótány végbelében.Senki sem kiváncsi a drogos buziimádó elmebeteg haverjaidra.És nem azért mert "fideszes terror" van.... Az egy bites libsi aggyal ezt nehéz felfognod

Sírköves Slomó 2013.10.09. 15:32:17

@rabelais: Nem lesz LMP, PM és E14 se. De valszeg 2018ig a maszop sem húzza, hanem átalakul mondjuk szociáldemokrata szövetséggé, feledtetvén a rovott múltat.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.10.09. 15:32:42

egyébként az, hogy a PM a Gyurcsánygyűlölettől jutott el Gyurcsány elfogadásáig elég nagy csúsztatás.

valójában a PM sok tagja az LMP-ben sem volt Gy. gyűlölő, csak Schiffer nyomta ezt a vonalat, a hülye.

az LMP-ben volt egy rész, amely elfogadta volna az MSZP-t és Gyurcsányt, és Bajnait, ezek váltak nagyjából ki. Karácsony ebben a tekintetben lehet, hogy kivétel, de a többi PM-es konzekvens volt.

ma meg hát ugyanott vannak: bizonyos szintig elfogadják GY.-t, de például nem állapodtak meg vele a választásokról, szóval azzal hiába jössz, hogy a keblükre ölelték.

ennél Orbán Viktor fordulata akár csak 1998-ban is nagyobb, 1989-2010 viszonylatban meg bejárta az egész palettát a hülye. erre mikor kérdeztek rá, ti barmok?!

tobeor 2013.10.09. 15:35:57

@rabelais: Bár a stílusod fölöslegesen trágár, abban egyetértek hogy az LMp ki fog esni, és valóban elcseszték. Bajnai feltűnése előtt volt Schiffernek 2,5 éve, hogy létrehozza a nagy ellenzéki pártot, vagy a 3. pólust, vagy amit csak akart. Mindkét oldaltól undorodó, kiábrándult szavazó volt bőven, ma is van.
Eredmény? Zéró.
Nekem nincs bajom az LMP-vel, de a politikai teljesítményük kevés, pedig az esélyt az megkapták.

Sírköves Slomó 2013.10.09. 15:37:09

@rabelais: ''ennél Orbán Viktor fordulata akár csak 1998-ban is nagyobb, 1989-2010 viszonylatban meg bejárta az egész palettát a hülye. erre mikor kérdeztek rá, ti barmok?''

Csak közben a fidesz 4%os pártból 50%os lett, a legnagyobb rivális mszp meg 100%osból 25%os. Orbán tehát elég ügyes.

vantaan 2013.10.09. 15:39:01

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Ne hazudj!
A munkanélküliség 2010-ben 11% 2013-ban 14%.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.09. 15:44:35

@vantaan: Ezeket a százalékokat a seggedből húzod elő vagy az atvből?Mert a ksh szerint 2010-ben volt 12,5% most pedig 10,1%

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 15:44:44

@mitmiért?:

Nyilván a dolgok mögött érdek van, ez nyilvánvaló. A Fidesz igyekezett növelni saját esélyeit.

Azonban az alapvető probléma az, hogy egy demokráciában semmilyen választási rendszer sem tudna segíteni egy népszerűtlen pártnak választást nyerni. A fő "probléma" az, hogy a Fidesznek sikerült megőriznie a népszerűségét, s ez ellen nem tud semmi sem segíteni.

Szóval nem igaz, hogy a Fidesz azért nyer, mert ilyen a választási rendszer. Nem, azért nyer, mert a többség a Fideszt akarja.

Ezért nem tetszik az ellenzéki mellébeszélésé: nem arról beszélnek, hogy ők miért nem képesek alternatívát felmutatni, hanme tizedrangú kérdésekről, hogy pl. megváltozott Balatonbüdösiben a körzethatár.

A jelenlegi fideszes szerkesztésű renderszerben a Fidesz óriásit bukna, ha lenne komoly ellenzéki alternatíva, sőt ez esetben éppen az ellenzéket segítené ez a választási rendszer.

genyamagyar 2013.10.09. 15:47:05

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Nem, azért nyer, mert a többség a Fideszt akarja."

Marhaság!

Kandeláber 2013.10.09. 15:48:38

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Ehhez hozzá kell tenni, hogy az szdsz 1990-es 23 %-ból 2010-re 4% lett.
És nem az átrajzolt körzetek miatt, hanem azért, mert a magyar választók döntő többségének elege lett ezekből a férgekből.
Most az E-2014-ben és a DK-ban csíráztatják magukat.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.09. 15:49:41

@genyamagyar: Nyilván mindenki gyurcsótányt,szarházyt meg a libást akarja.Akkor volt ám jó élet mikor ők trónoltak!Volt tömeglövetés,negatív 8% gdp,államcsőd széle,ésatöbbi

vantaan 2013.10.09. 15:50:55

@wanker cunt: 2013-ban 14% és 500 ezer elmenekült igaz magyar ember Orbanisztánból mert a sok sok lopás tolvajlás miatt a Zemberektől az Orbán rezsim tett.

xunilo 2013.10.09. 15:51:50

@iii: " A konzervatívoknak, jobboldaliaknak, ha van egy kis becsület még bennük, nekik is rá kell döbbenniük erre: Orbán leváltásában minden demokratának egyet kell érteni. "

Hát abban még talán-talán egyet is érthetnének. Na de azzal, h a leharcolt szoci-szadesz brigád jöjjön vissza? Na azt már nem hiszem.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.09. 15:53:41

@vantaan: Sehol sincs adat 14%-ról te beteg szar.
Az 500 ezer elmenekültről pedig írtam fentebb.Rengetegen elmentek 2006-ban (gyurcsány:akinek nem tetszik el lehet innen menni) pl én is.Mikor "demokrata" haverjaid emberekre lövettek,tudod.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 15:59:13

@genyamagyar:

Hogy van ez? Van egy másik párt, melyet a választók jobban akarnak a Fidesznél, mégis a Fidesz nyer?

Kandeláber 2013.10.09. 16:06:34

@vantaan: NO ONE WAS SHOT! - rikácsolta a haspólós boszorka Brüsszelben. :D

vantaan 2013.10.09. 16:12:41

@wanker cunt: Számolj hülye gyerek! Nézd meg a 2013-as foglalkoztatási adatokat. Ne a folyton változó KSH rizsát zabáld be.
cc. 500 ezer meg elmenekült és nem 2006-ban hanem 2010 után.
2006-ban a rendőrség azt tette amire felesküdött: Védte a hazát! .... de Orbán gyilkos rendőrei élvezetből gyilkoltak Izsákon.

xunilo 2013.10.09. 16:13:11

@vantaan: "Te nem közokirathamisító vagy hanem hülye ha ilyen baromságokat írsz! Gy. F nem tagadta meg a külhoniakat s nem veretett senkit sem rommá! "

ÁÁÁ nem. Te beteg vagy.

Emlékeztetlek, mert a betegséged miatt nem működik a memóriád.

2004 dec 5.: népszavazás. Nekem úgy rémlik Megyót 2004 nyarán puccsolta meg Feri - tehát őszre már ő irányította az MSZP-t.
Amely előtt az MSZP a lehető leggusztustalanabb, legantidemokratikusabb módon a szavazástól TÁVOL MARADÁSRA buzdított!

2006 október 23.: Budapesten számtalan helyen ártatlan civilek és tüntetők százai esnek áldozatul az 1956 óta nem látott karhatalmi brutalitásnak. Kilőtt szemek, szétvert arcok, eltört ujjak maradnak a Gyurcsány utasítása miatt azonosító jel NÉLKÜL tevékenykedő keretlegények után.

Szedj Cavintont, olcsó, generikus gyógyszer szeniliseknek!

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.09. 16:14:45

@vantaan: Felesleges veled vitázni,nem is lehet,a valóság makacs dolog.Szívjad csak tovább gyurcsótány meg szarházy seggéből a híg fost magadba :)) elmebeteg

mitmiért? 2013.10.09. 16:26:49

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
A kérdésemre nem valaszoktál! :-)
Miert kellett megvaltoztatni?
Nem, hat pont hogy a legnagyobb parthoz kerülnek ezek a töredékszavazatok, ez a lényeg !
Nem szabad olyan választáson indulni ahol nem lehet nyerni mert olyanok a szabályok. Ez alap ! Mar eleve el van csalva.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2013.10.09. 16:28:34

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: nem. nem azt mondom, hogy hulyek. azt mondom, hogy olyan szinten elvetemultek es rosszindulatuak, hogy akar sajat magukat is megcsonkitjak, hogy masnak artsanak.

az ilyet nem hulyenek hivjak. hivjak gonosznak, rosszindulatunak, destruktivnak. nem hulyenek:-)

es hogy miert tesznek igy?

gondolom a csernus el tudna magyarazni, hogy mi okozza ezt a tomeges psziches megbetegedest az orszagban aminek a fidesz a tunete.

de megegyszer leszogeznem, hogy a pszichesen beteg nem hulye. ahogy az influenzas sem hulye, meg a gyomorfekelyes sem hulye, ugy a pszichesen beteg sem hulye. csak beteg.

vantaan 2013.10.09. 16:28:43

@xunilo: 2006-ban a rendőrség a hazát védte!
A 2004-es népszavazás arról szólt hogy románok és szlovákok ne dönthessenek a magyarok sorsáról. Az egy hazaárulási kísérlet volt Orbán részéről.
2014-ben ez a hazaárulás sikerül neki románok és szlovákok és szerb cigányok is beleszólhatnak a magyar emberek minden napjaiba. Pénzért árult magyar állampolgárság magyarul sem tudó embereknek szavazati joggal s ellenőrizhetetlen módon.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2013.10.09. 16:30:20

@wanker cunt: mire is kellene ervelnem?:-)

szemelyeskedesre? az altalam hozott adatok figyelmen kivul hagyasara?:-)

en erveltem, te meg lassan kimerited az ervelesi hibak teljes tarhazat.

ajanlom figyelmedbe:

a.te.ervelesi.hibad.hu/

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 16:30:55

@mitmiért?:

"a legnagyobb parthoz kerülnek ezek a töredékszavazatok"

Dehát ez nem igaz. Nem így van. Mindenki megkapja a SAJÁT töredékszavazatait. Ez mindigis így volt 1990 óta. Az egyetlen változás, hogy eddig a nyertes nem kapott töredékszavazatot, most meg megkapja ő is, de természetesen csak a "felesleges" szavazatok számítanak nála töredéknek.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 16:31:59

@mitmiért?:

"Nem szabad olyan választáson indulni ahol nem lehet nyerni mert olyanok a szabályok."

Ebben igazad van, de nem ez ahelyzet áll fenn jelenleg.

Sírköves Slomó 2013.10.09. 16:41:44

@ausländer Sipi: Tehát a legnagyobb egységes politikai támogatói csoportot legonoszozod.

Ez sem sokkal konstuktívabb a te szempontodból mint a lehülyézés.

krepler 2013.10.09. 16:50:10

@tobeor: júdás csak egyszer.
péter háromszor megtagadta. de aztán bánta egész életében.
illetve: júdás is megbánta, és öngyilkos lett. péter megbánta, és utána jó hirdetője lett jézusnak.
de a példaválaszát itt elég nehézkes

Brix 2013.10.09. 16:54:51

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

"nem arról beszélnek, hogy ők miért nem képesek alternatívát felmutatni"

Miért ne lennének képesek alternatívát felmutatni?
Éppen arról van szó, hogy van alternatívája az Orbán-rendszernek, de az ellenzék sajtó és pénz nélkül nem képes eljuttatni a politikai üzeneteket. Akik pedig gerilla-akcióznak mint Gyurcsány, már nem elég hitelesek

1.Teljes ellenzéki konszenzus van, beleértve a Jobbikot is , hogy vissza kell állítani a többkulcsos adózást, olyan sávokkal és kulcsokkal , ami a többség érdekeinek jobban megfelel
2. Vissza kell építeni a szociális hálót
3. Meg kell teremteni az állami pénzek civil kontrollját
4. Vissza kell állítani a piacgazdasági működési feltételeit, és az államnak ki kell vonulni a gazdaságból

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2013.10.09. 16:55:52

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: igen, azt teszem.

hiszen semmi masra nem szavaztak, mint a velt, vagy valos ellensegeik megbuntetesere, az azokkal torteno kicseszesre. hogy konkret legyek, a fidesz azzal kampanyolt, hogy masoknak kart fog okozni, hogy masok jogfosztasa es tonkretetele lesz a felemelkedes eszkoze.

netan ettol nem vagyok kelloen ner-kompatibilis?
nem veletlen:-)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 16:57:31

@Brix:

"vissza kell állítani a többkulcsos adózást"

Hát pont ez az amit nem kellene semmiképpen.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 16:58:30

@Brix:

"Teljes ellenzéki konszenzus van, beleértve a Jobbikot is"

Jól járassa le magát mindenki, hogy aztán a Fidesz könnyen nyerhessen?

Sírköves Slomó 2013.10.09. 17:10:40

@ausländer Sipi: Auslander vagy úgyhogy nem értelek. Aki itt van annak a fidesz a legkisebb rossz, legyen bármilyen.

'hiszen semmi masra nem szavaztak, mint a velt, vagy valos ellensegeik megbuntetesere, az azokkal torteno kicseszesre. hogy konkret legyek, a fidesz azzal kampanyolt, hogy masoknak kart fog okozni' - ez meg nettó butaság.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2013.10.09. 17:15:49

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: na latod, ezert nem vagyok en mar ott:-)

nem a fidesz a fo problema. a fidesz csak egy tunet. a rosszindulat, a hatbaszuras, a rombolasi vagy orszagos szintu elharapozasa az, ami engem eluldozott onnan egy jobb vilagba.

netto butasag? hany ellensege is van mar a ner-nek? a kommunistak, a liberalisok, a kapitalistak, a karvalytoke, a multik, az unio, az imf...

soroljam meg?

baratja meg legfeljebb lukasenka es az azeri elnok:-)

a ner nem magat hatarozta meg. a nert a maga teremtette ellensegei definialjak.

Sírköves Slomó 2013.10.09. 17:19:52

@Brix: '1.Teljes ellenzéki konszenzus van, beleértve a Jobbikot is , hogy vissza kell állítani a többkulcsos adózást, olyan sávokkal és kulcsokkal , ami a többség érdekeinek jobban megfelel'

- Nem hinném. Először is egyetlen egy konkrét adóterv volt, Oszkóé, az egyetlen egyszer bukkant fel a sajtóban, azóta sem jön vele elő az ellenzék, olyan volt a fogadtatása.
Bár Orbán helyében bevezetném a 2. kulcsot havi 1 misi felett 25%(szlovák modell), pusztán az irigység miatt, mert gazdasági jelentősége v. adóbevétel vonzata ennek láthatatlan.

'2. Vissza kell építeni a szociális hálót' - Lózung, Európa szerte éppen a lebontása folyik és ez fog folytatódni.

'3. Meg kell teremteni az állami pénzek civil kontrollját' - Lózung. Milyen civil kontrollt? Mik azok a civilek? A választók? Nekik megvan a kontrolljuk. Különben ez a LopStop átfogalmazása ugyanazoktól az arcoktól. Röhögni ér?

'4. Vissza kell állítani a piacgazdasági működési feltételeit, és az államnak ki kell vonulni a gazdaságból' - Még egy lózung. A trend éppen a liberális gazdaságpolitika visszaszorulása.

Brix 2013.10.09. 17:35:38

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

Minden párt a többkulcsos rendszert akarja visszaállítani, legyen szó MSZP, E2014 , LMP vagy JObbik

A egykulcsos rendszer a társadalmi elitnek kedvez és nem a kisembernek. Nem véletlenül van minden jóléti államban több kulcs

A szociális rendszer megerősítése a többség érdekeit szolgálná. Pl. a munkanélküli segély meghosszabbítása elemi érdek. Jelenleg 280 ezer ember semmilyen ellátásban nem részesül a fidesz -kormány szigorításai miatt

A civil kontroll megvalósítható, ez benne van az E2014 tervezett programjában

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 17:37:18

@Brix:

"Vissza kell építeni a szociális hálót"

Nincs rá pénz. Azaz jobban le kell építeni.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 17:38:16

@Brix:

"Meg kell teremteni az állami pénzek civil kontrollját"

Mi az a "civil kontroll"?

mitmiért? 2013.10.09. 17:39:36

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Igen, az uj rendszer ugy torzít h a győztes is kap töredékszavazatokat. De ez akar azt is jelentheti, hogy a győztes jelölt egymaga több töredékszavazatot visz az országos listára, mint amennyit a vesztes jelöltek összesen. Azaz az uj rendszer teljesen feleslegesen kompenzálja azaz tolja előre a nyertest. Miert kellett hogy ez igy legyen? Erre meg mindig nem válaszoltál. Es mondom meg van x elem ami mind a Fidesznek kedvez csak.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.09. 17:40:16

@ausländer Sipi: Nem érzed az iróniát vén szar?
Épp az elvtársad románozta pl fentebb az erdélyi magyarokat habzó pofával.Lehet,hogy nem kellett volna betegesen ragaszkodni a hatalomhoz az elcsalt 2006-os választások után és emberet szétlövetni és szétveretni?Esetleg ezért lemondani?Nem véletlenül utálják a fajtádat,ne próbáld áldozatnak beállítani a bal-lib söpredék haverjaidat.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.09. 17:43:50

@Brix: Te nagyon barom állat!Aki többet keres,az eleve többet adózik most is.

Szociális rendszer blablabla - pont abból volt mindenkinek kurvára elege,hogy egy hatalmas réteg élősködött a társadalmon (cigányok generációkon keresztül segélyből élése),a kamu-rokkantak (akik mellette feketéztek)

Civil-kontroll - választás

Mailer Daemon 2013.10.09. 17:44:54

@gmower: A Fidesz liberális pártként indult. Oszt' mára meg...

Az MSZP tagjai egytől egyig faszkalapok, de hogy nem komcsibbak Orbán bandájánál, az biztos.

krepler 2013.10.09. 17:45:09

bocs, megírták már sokan

más kérdés, hogy schiffinek mi a fontos: az anti-mszp-s politika (ami deklarált) - vagy egy olyan politika, ami azért (kicsit) közelebb van hozzájuk gyakorlatában és elveiben egyaránt...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 17:47:09

@mitmiért?:

De megint rosszul tudod. A vesztes pártok összes szavazata töredékszavazat lesz, míg a nyertesnek csak a feleslege. Azaz de facto nem lehetséges, hogy a nyertes több töredékszavazatot vigyen, mint a többiek összesen.

Írjam le példával?

mitmiért? 2013.10.09. 17:48:51

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Ha a most elfogadott kompenzációs rendszer lett volna érvényben akkor a Fidesz 2010-ben az 53%al nemhogy 2/3 han 3/4es többséget nyert volna. Ez ok?
tenytar.blog.hu/2013/03/26/ha_a_ketharmad_nem_eleg_gyozteskompenzacio_a_megoldas?token=78869440adfd76044fd144fc5e6ceb7c

Brix 2013.10.09. 17:55:49

@wanker cunt: Te agybeteg Fidesz-bérenc! Nem a cigányok élősködnek elsősorban a társadalmon , hanem Simcsk-féle gazdasági bűnözők! Ezek éves szinten több 10 vagy 100 milliárd forintot kivesznek a közösből.
Ennyi pénzből lehetne szociális hálót csinálni!
A fidesz bevezette a " perverz " újraelosztást, ami a gazdagoknak kedvez

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 17:58:08

@mitmiért?:

Lehet erről vitatkozni. Alapvetően ha van egyéni mandátu is és ezt nem kompenzálja a lista, akkor mindig aránytalanság lesz. De a rendszer ilyen 1990 óta. A cél: a nyertesnek legyen stabil többsége.

Az meg, hogy a nyertes is kapjon.e töredékszavazatot, elvi kérdés. Végülis logikus, hogy a nyertes se veszítse el szavazatait.

Sírköves Slomó 2013.10.09. 18:04:59

@Brix: 'A egykulcsos rendszer a társadalmi elitnek kedvez és nem a kisembernek. Nem véletlenül van minden jóléti államban több kulcs'

....:) Szlovákia akkor rosszléti állam? Mert ahhoz van értelme hasonlítani, nem Svájchoz.

A kulcsok száma nem érdekes, a szlovák 2kulcsos Orbán SZJA-jához hasonló, nem Oszkóéhoz.

Brix 2013.10.09. 18:05:02

@mitmiért?: A legfontosabb az lenne, hogy 2014-ben kidobják a fidesz választási rendszerét a kukába

Egyéni körzetekre nincs szükség, csak listákra lehessen szavazni, és a mandátumok aránya képezze le a valós társadalmi népszerűséget
Ez lenne a legnagyobb garancia az egypárti túlhatalom ellen.
Az állami és EU-s pénzeket nyilvános pályázatokon ,civil kontroll mellett lehetne elnyerni

Jelenleg az Orbán-rendszer az EU-s pénzek lélegeztető gépére van kapcsolva. Ezt kellene elzárni és akkor rögtön borulna minden...

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.09. 18:09:10

@Brix: Élj csak tovább a rózsaszín liberális ködben,amit szarházy meg a libás végbelén keresztül szívtok magatokba :)) Azért mert ti ezt így gondoljátok a haverjaitokkal egy romkocsmában beszívva dőlöngélve,attól még nem jó,vagy igaz.

Brix 2013.10.09. 18:10:23

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Szlovákia ugyanolyan rossz posztkomcsi ország mint mi, ahol az elit kibulizta magának a tutit. Nem arról van szó, hogy a középréteg terheit kellene növelni, hanem fizessen az élősdi társadalmi elit aki valóban az újraelosztás kedvezményezettje!
A földbirtokosok pl. éves szinten milliárdos Eu-s támogatást vesznek fel érdemi adófizetés terhe nélkül

Sírköves Slomó 2013.10.09. 18:10:33

@Brix: 'A szociális rendszer megerősítése a többség érdekeit szolgálná.'

- a baj az, hogy a dolgozókét, adófizetőkét nem. A mostani kormány célja hogy emezek legyenek többen.

'Pl. a munkanélküli segély meghosszabbítása elemi érdek.'

- Kinek azérdeke? A dolgozó adófizetőé biztosan nem.

'A civil kontroll megvalósítható, ez benne van az E2014 tervezett programjában'

- Úgy tudom Bajnai meg benne van az E14ben, aki miniszter volt Gyurcsány idején, aztán miniszterelnök. Ezek után hadd ne érdekeljen mit hazudozik civil kontrollról (is).

Sírköves Slomó 2013.10.09. 18:12:09

@Brix: A társadalmi elit sehol nem fizet SZJA-t. Az SZJA a középosztály adója. Tovább kell csökkenteni az egyetlenegy kulcsot, mondjuk az orosz 13%-ra.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 18:12:25

@Brix:

Végülis lehetne változtatni a választási rendszeren, ez csak konszenzus kérdése.

A gond az, hogy mindig az aktuális vesztes akar arányos, csak listás rendszert, az aktuális nyertes meg elégedett az őt segítő aránytalan, vegyes rendszerrel. Aztán amikor a vesztesből nyertes lesz és fordítva, a vélemény is azonnal megváltozik. :-)

Sírköves Slomó 2013.10.09. 18:24:21

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: kellENE

De mivel annyira azért nem fogunk hasítani a 2-2,5%okkal (persze ha nem fossa el magát a VG amerika vagy kína miatt), csak sorjában.

És az ÁFÁt kell utoljára lenyomni, hogy a hülye magyar ne akarjon megint plazmaTV-t meg autót frankhitelre a Tescobol.

Brix 2013.10.09. 18:32:33

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
A szociális rendszer megerősítése minden ember elemi érdeke, a dolgozóké is. Aki ma dolgozik, holnap munkanélkülivé válhat, és szüksége lesz a támogatásra.
A munkanélküli ellátásnak amúgy is szigorú feltételei vannak, tehát előzetes munkaviszony

Jövedelemadót az elit is fizet. Nem véletlenül van 6 kulcs az USA-ban, 39%-os legfelső kulccsal az évi 400 ezer felett keresőknek

A tőkejövedelemre is 6 kulcs van. Nincs menekvés a gazdagoknak is adót kell fizetni!

Legyen még alacsonyabb kulcs, persze, de ne a gazdagnak aki azt sem tudja mire szórja el a pénzét , mert már minden igénye ki van elégítve!

Brix 2013.10.09. 18:41:10

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Lehetne csökkenteni az adókat és a járulékokat is , és még maradna pénz szociális rendszerre is

De, ehhez meg kellene szüntetni az elit támogatását és a pénz ellopására szolgáló beruházásokat nem szabadna finanszírozni

Be kell vezetni az alapjövedelmet mindenkinek, ahogy Svájcban most 2000 frankos alapjövedelmet akarnak minden állampolgárnak

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.09. 18:41:17

@Brix: És mindezt majd az a szarházy,bajnai,gyurcsótány teszi,akik 2002-2010 kormányon voltak,szétbaszták a gazdaságot (negatív8% gdp) és loptak amit tudtak?Vagy akik aprópénzért privatizáltak mindent?Tömény paródia :)))
Ezek a bal-libek tényleg ennyire hülyék

vantaan 2013.10.09. 18:41:32

@Mailer Daemon: Miért viccelnék? Nagyon sok hős rendőr sérült meg amikor szent esküjüknek megfelelően védték a hazát a nemzet áruló csőcselék és felbujtóik ellen. Igazi hősök voltak.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 18:43:44

@Brix:

"Be kell vezetni az alapjövedelmet mindenkinek"

Na, ezt sosem szabad megtenni. Balos marxista agymenés, semmi egyéb.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.09. 18:44:24

@vantaan: Az nyilván nem zavar,hogy európai bíróságok is elmarasztalták hőn szeretett vezéreidet emiatt.Te csak okádd tovább a bal-lib agymenést,80 alatti IQ-val többre úgy sem jutsz.Mocsok patkány :D

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.09. 18:46:34

@Brix: Tudod mit jelent az a szó,hogy jövedelem te libbant faszfej?Nézz már utánna.Tudom,hogy ez az új libsi trend,de akkor is :D
Állandóan a "gazdagokat" szapulod,te tuti valami tök csóró punk anarhista féreg vagy.Azoknak van ennyi esze a tablettás bortól

vantaan 2013.10.09. 18:48:15

@wanker cunt: Már megint hazudsz! Az európai bíróságok pl kártérítést ítéltek a vörös csillag viselésért megbüntetetteknek vagy pl. Hagyó Miklósnak mert a magyar hatóságok megsértették jogaikat!

A mocsok patkány az nem tudom ki lehet, de előttem anyádat vagy apádat ne szidd!

zobod 2013.10.09. 19:06:56

@Brix: Szamárság. A piacgazdaságból élő bérét a munkaerőpiac alakítja ki, milyen alapon vennél el többet attól, akinek a munkája többet ér? Azt nézd, hogy mondjuk a 25% szja neki azt jelentené, hogy egy hetet a jövedelem adójára dolgozik amiből az általa igénybe vett közjavakat állítják elő, míg mondjuk másnak a 0% szja meg azt jelentené, hogy a közjavakért ő nem fizetett be a közösbe semmit. A garantált jövedelem meg egyszerűen abszurd. Nem azért kapsz pénzt, hogy legyen miből élned, pláne hogy vágyaid szerinti színvonalon. Pénzt azért kapsz, mert elvégzel valami munkát, létrehozol valami értéket, még ha egy nagy rendszer kis fogaskerekeként is.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.10.09. 19:10:20

A PM és Bajnai mindenképpen kivégezte magát.

Ha veszítenek, akkor rájuk lesz tolva a balhé az MSZP-s holdudvarból. Lesz persze választási csalásozás is ezerrel persze, mert ez már hagyomány.
A vesztes rendszerváltás óta csalózza a másikat.
Holott Bajai értelemben mind az MSZP mind a Fidesz csalt már és fognak is.

Ha nyernek, akkor hatalomba juttatják azt az MSZP-s garnitúrát akiknek a Fidesz a kétharmadot köszönheti. Szinte személyi változtatás nélkül.
A gazdaság romba döntése, az ország eladósítását, és a munkanélküliségi ráta megduplázását tekintve ott fog folytatódni minden, ahol abbahagyták 2010-ben.
És ezt a mostani híveik se fogják nekik megbocsátani soha.

vantaan 2013.10.09. 19:16:42

@Trompf:No azért a bajai választási csalás az annyiból új hogy eddig még zsarolással és verőlegények alkalmazásával nem csaltak.
Baján volt olyan hogy nem is a szavazó dobta a gyűjtőládába a szavazólapot. Mindenképp a fidesz a választási csalás új módszerét alkalmazta s a ráadás hogy a választási bizottság jó komcsiként asszisztált a csaláshoz.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.10.09. 19:22:01

@vantaan:
A verőlegényekről egy szót se olvastam..
Tudsz valami linket mellékelni ?
Kösz.

Tudtommal a szállítás miatt írták ki újra a választást.

Mellesleg megjegyzem nem sokszor fordult elő, hogy ellenzéki óvásnak valaha helyt adta volna rendszerváltás óta. Diktatúrákban meg még ettől is ritkább.

vantaan 2013.10.09. 19:29:07

@Trompf: Kik szállítottak? Egy uzsorázással meggyanúsított cigányvezető emberei. S vajon mivel vehették rá az embereket, hogy beüljenek egy idegen, nem is bajai kocsiba?

Sírköves Slomó 2013.10.09. 19:40:39

@Brix: A szociális rendszer megerősítése minden ember elemi érdeke, a dolgozóké is.

- én dolgozom és nekem nem érdekem. Aki munkanélkülivé válik annak érdeke. Igy meg az az érdeke hogy ne váljon munkanélkölivé.

Az USA-val párhuzamot vonni ugyanolyan butaság mint Svájccal. Amikor az USA fejlődő ország volt mint most mi egyáltalán nem létezett SZJA.

A gazdagoknak is adót kell fizetni, de ennek az SZJAhoz semmi köze.

Sírköves Slomó 2013.10.09. 19:42:06

@wanker cunt: Mi az hogy wanker? Mert a cunt-ot azt sejtem.

mitmiért? 2013.10.09. 19:51:05

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Lehet ezt csukni csavarni, rengeteg megoldás es ráció van, erről a legjobb leírás:
www.valasztasirendszer.hu/?p=1940286
A lényeg h miert most lett igy: mert most a Fidesz érdeke

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.10.09. 19:52:51

@vantaan:
Honnan veszed hogy idegeneket szállítottak ?
Szerinted egy cigány-vezető nem ismer 30 másik szavazót ?
Szerintem csak a családban van legalább ennyi.

Gribbin János 2013.10.09. 19:54:01

Én már csak röhögni tudok ezeken a degenerált majmokon. Az összesen, mert bizony ez mind az.

DK? Gyurcsány abban reménykedik, hogy majd csak készül egy fénykép október 23-án, ahol Mesterházy és Bajnai kezét fogva sugárzó arccal tekint a jövőbe, hogy mutogathassa: ezt így kell csinálni emberek! Nevetséges sületlenség (és akkor még finom voltam), egy fogcsikorgató - rossz - álom.

PM? Tán van bennük valami jó érzés, de elvész a hangjuk a nagy üvöltésben. Hajtanak a parlamenti helyekért, de a módszereik messze vannak attól, hogy az elbutított magyar választó meghallja - és meg is értse őket. Tehát: irány a lecsó.

LMP? Ők ebben az általuk felvett végletekig sértődött felállásban épp oly feleslegesek, mint pápának az emlőbimbó. Elnökük - pardon: "társelnökük" - arra hajt, hogy a választások után ők legyenek a nélkülözhetetlenek az újabb Fidesz-kormány megalakításakor. Schiffer úr arról álmodozik évek óta, hogy lesz még idehaza ő belügyminiszter - s közben könyékig bilibe lóg a keze.

Azután vannak még a nevesincs pártocskák: álmodozók meg erőszakosak. Nagy büdös nulla mindegyik - ám mostanában itt-ott kapnak egy halvány nyilvánosságot.

Felmerül a kérdés: 2014-ben választás és kire szavazzak?

Persze talán ott lenne még az MSZP, de Bajával, Szekeressel meg a többi genyóval már rég le kellett volna számolniuk. Így azután ők is kiesnek a választói kosárból.

A Fidesz természetesen szóba sem jöhet: Kocsis Mátéból, Selmeczi Gabriellából meg az összes többi jól kitömött díszfaszból (hú, de hosszú lenne a sor: ennyi karakterre már nincs lehetőségem) már rég elegem van.

Amióta az eszemet tudom Édesanyám mindig azzal óvott: vigyázz fiam, hogy milyen társaságba keveredsz! Később kiegészítette ezt azzal, hogy milyen társasághoz adod a nevedet. 99 éves volt, amikor meghalt - és én ezt az intelmét mind az eddigi 67 évem alatt (a saját érdekemben és lelkem megnyugtatására) mindig be is tartottam.

Most azután jövőre szavazzak arra, hogy eddig a Fidesz lopott merőkanállal, de ezután lopjon már más is?

Nos?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.10.09. 19:56:58

@mitmiért?:
Rendszerváltás óta gyakorlatilag a parlamenti létszám csökkentése a cél.
Nomármost a választókerületek nyerteseit be kell juttatni, így csökkentés esetén a listás helyek kárára megy a csökkentés.
Ilyen egyszerű.

A Fidesznek pedig akkor lenne hasznos a rendszer, ha a baloldal jelöltjei nem tudnának megegyezni, és többen indítanának egy körzetbe jelöltet.
De mivel már most is Gyurcsánytól Fodorig összegyűlnek okt 23-ra, így nem kétséges választásokat is beosztják majd.

Viszont mivel a Fidesz és a Jobbik nem fog megegyezni, így ez a rendszer inkább a jobboldalnak rossz.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.10.09. 19:59:18

@Gribbin János:

Tedd azt amit a választók 80%-a.

Dönts el kit nem akarsz kormányon látni semmiképp !

A probléma, hogy csak a Fideszt vagy az MSZP-t nevezheted meg, mert ezek közül az egyik mindenképp nyer, hiába rühelled mindkettőt.

Szóval mivel a többség egyiket sem szívleli, így marad az, hogy melyiket utálod jobban, és a másik bagázsra ixelsz majd leköpöd magad. :(

mitmiért? 2013.10.09. 20:02:50

@Brix:
Egyértek veled , alaptörvénynek becézett vicc gyűjtemény is kuka, de sajna ez nem fog menni 2014-ben

Sírköves Slomó 2013.10.09. 20:07:18

@Trompf: Éljen a demokrácia! Na látjátok semmit nem vesztenénk egy diktatúrával, csak olcsóbb lenne. Még egyszer elfossa magát a világgazdaság ez a gondolat divatba fog jönni, akárki meglássa!@Gribbin János:

mitmiért? 2013.10.09. 20:13:18

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Mintha nem ment volna át, ha ez most duplikát, bocs:
Szóval megint tévedsz, itt egy példa : A part 80, B 11, C 9. Akkor az uj tv szerint a nyertes A part kap 30 töredékét, az meg több, mint 20
De ugy látom erre már te is rájöttél. Akkor most 2:1 ide :-)) mert igazam van, h az uj tv túlkompenzál, de nem a vesztesek által (ez a tied), hanem akár a győzteskompenzacioval, de megteszi.
Es ez csak az egyik eleme a valasztasi rendszer Fideszre szabásának.
De még mindig nem válaszoltál h az egésznek mi ertelme van, ha nem az, hiba Fidesznek kedvezzen. "Nem kicsit, nagyon" - hogy Ferenc testvért idézzem

Sírköves Slomó 2013.10.09. 20:19:24

@mitmiért?: 'De még mindig nem válaszoltál h az egésznek mi ertelme van, ha nem az, hiba Fidesznek kedvezzen.'

- hát pont ez az értelme, hiszen a Fidesz hozta. Az ellenkezője lenne fura.

Majd a maszop hoz neki tetsző tv-t (ahogy ezt korábban is megtette utoljára Gyurcsány módosított körzeteket), már ha addig szét nem esik.
Persze azt tv-el sem lehet megoldani, hogy az átlag 60 éves választóik éljenek 120 évig.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 20:20:09

@mitmiért?:

Ha valaki ilyen arányban képes nyerni, hogy neki 80 van, a másodiknak meg 11, akkor ez a párt eleve 85-90 %-ot fog szerezni a parlamentbe. Oké, a korábbi rendszerben "csak" 80-85 %-a lett volna, ebben igazad van.

A konkrét példádban a nyertes egyébként 69 töredéket kapna, Mert 80-11=69.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 20:23:57

@Trompf:

Ezt régóta mondom.

A Fideszt legkönnyebben ott tudná megverni a "baloldal", ahol erős a Jobbik. Azaz a Jobbik mindenképpen ellenzék a Fidesz szempontjából, akkor is, ha az az ellenzék fő része nem fogadja el a Jobbikot. S mivel nincs két forduló, az egyetlen forduló rossz a Fidesznek ott, ahol a Jobbik erős. Ezt valószínűleg nem gondolták végig, amikor az új szabályt meghozták...

zobod 2013.10.09. 20:31:14

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: a jobbik nem a fidesztől vesz el szavazókat, hanem az mszptől. Ez volt 2010-ben is.

Sírköves Slomó 2013.10.09. 20:32:56

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A Jobbik kinyírja magát, ha összefog az mszp-vel. És nekik akár lehet jövőjük.

Az Mszp is kinyírja magát, ha összefog a Jobbikkal. Nekik meg van múltjuk.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 20:40:20

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

A Jobbik szimpla léte segíti az MSZP-t az erősen jobbikos körzetekben, nem kell ehhez összefogás.

mitmiért? 2013.10.09. 20:50:31

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
68 pontosabban: "a mandátumot szerző jelölt szavazataiból a második legtöbb szavazatot elérő jelölt eggyel növelt szavazatainak kivonása után fennmaradó szavazatszám" , igazad van :-) nem az abszolút többség feletti részből vonják le - de hat igy meg jobban torzít.
Igen, ha minden választókörzetben ez az arany lenne, akkor tuti az a párt győzne.
De ugye azert hívják kompenzációnak, h a vesztest kompenzálják a győztest fogalmilag kizárt. Persze itt most visszamegyünk arra a kérdésre h kell-e egyáltalán kompenzacio, töredékszavazat, kell-e arányosság.
Kérdésemre válaszolsz? :-))

mitmiért? 2013.10.09. 21:04:21

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
Bocs ha en válaszolok kell egy kis kikapcsolódás
Cunt- igen, az! Amire mindig gondolsz. Mostanában borotvalni szokás. A függőleges mosoly :-)
Wanker- brit angolban az egyik legdurvább beszólás vkinek, azonnali pofonért kiált. Szó szerinti jrlentése: F..verő. Aki veri a F...-t

mitmiért? 2013.10.09. 21:07:25

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Szerintem nem, hacsak a tagadás nem az:-) de köszi, nemes ellenfél vagy, mégha mást is gondolok sok-sok mindenről. Szeretem azokat akik tényleg gondolkodnak, mégha teljesen mást is dob ki a gép a végén. :-))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 21:10:47

@mitmiért?:

Ha van kérdésed, melyre nem válaszoltam, írd be újra.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.09. 21:19:29

@mitmiért?:

"De ugye azert hívják kompenzációnak, h a vesztest kompenzálják a győztest fogalmilag kizárt."

Azonban ez nem veszteskompenzáció, hanem egyfajta bónusz az "elvesztett" szavazatokért.

"Persze itt most visszamegyünk arra a kérdésre h kell-e egyáltalán kompenzacio, töredékszavazat, kell-e arányosság."

Így igaz, ez azonban a választási rendszer alapkoncepciójának a kérdése.

Akarunk-e egyéni képviselőket?
Akarunk-e arányosságot?
Jutalmazzuk-e a nyertest?
S így tovább.

Az EU-ban szinten az össszes elképzelhető rendszer megtalálható. A totálisan aránytalan brit és francia rendszertől a totálisan arányos hollandig. S vannak egyes országokban kifejezetten furcsa dolgok is, pl. Görögországban a nyertes párt kap 50 mandátumot pluszban, hogy könnyebben tudjon kormányt alakítani. Vagy Románia, ahol a kisebbségi szervezetek küldenek be képviselőket választás nélkül (a magyar kisebbség nem él ezzel a jogával).

Sírköves Slomó 2013.10.09. 21:19:58

@mitmiért?: Hát akkor nem értem a kifejezést. Hülye angolok, angol hülyék...

mitmiért? 2013.10.09. 21:26:53

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
Hat érdekes de majd a tulaj felfedi a titkát ha akarja
Európa, sőt a vilag legviccesebb népe. Jo értelemben. Nagyon csiptem a fejüket.

mitmiért? 2013.10.09. 21:35:49

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Igen mind igaz. Lehet a nyertest a kormányképesség növelése érdekében honorálni, de mindezt 2/3 bol, szokásos egyéni indítványra, az ellenzéket teljesen semmibe véve, az összes általam említett más nagyon súlyos demokrácia ellen intézett támadás ismeretében, az összes súlyosbító körülményt figyelembe véve nem lehet jog technikai kérdésként kezelni, mert egyertelmu h csak egy célt szolgál h a hatalom kizárólagos birtoklását fenntartsák. Es ez kultúr orszagban elfogadhatatlan.

Sírköves Slomó 2013.10.09. 21:40:02

@mitmiért?: Ja csak úgy vicceljenek hogy bújjanak paraván mögé, hogy ne lássam őket.

De Jeremy Clarkson és James May vicces. Rowan Atkinson nem. Meg Sasjóska se.

xunilo 2013.10.10. 08:37:25

@vantaan: "2006-ban a rendőrség a hazát védte!
A 2004-es népszavazás arról szólt hogy románok és szlovákok ne dönthessenek a magyarok sorsáról. Az egy hazaárulási kísérlet volt Orbán részéről.
2014-ben ez a hazaárulás sikerül neki románok és szlovákok és szerb cigányok is beleszólhatnak a magyar emberek minden napjaiba. Pénzért árult magyar állampolgárság magyarul sem tudó embereknek szavazati joggal s ellenőrizhetetlen módon. "

Te betegebb vagy, mint gondoltam.
Szánalmas, hogy így tekintesz magyar emberekre, akik annak a levét itták meg, hogy a nagyhatalmak gusztustalan módon szétdarabolták az országot.
Te meg lecigányozod őket.
Hazaárulás Orbántól? Azért annak nézz már utána, hogy ki kezdeményezte a népszavazást: nem a Fidesz...
2006-ban a rendőrség a hazát védte? Nem igazán. Furcsány Fegyenc hatalmát védte.
Azért, mert számodra aki nem ballib/komenák az nem ember, nem magyar, azért szerencsére vagyunk néhány millióan akik ezt nem így gondoljuk.

A te fajtád komoly érv a Fideszre szavazás mellett. Pedig ők is elkúrják, nagyon.

vantaan 2013.10.10. 11:06:05

@xunilo: Demokráciában arra szavazol MÉG akire akarsz! Szavazz a Fideszre!

DrGehaeuse 2013.10.20. 21:57:45

A PM az ami az LMP nem akart lenni (bár épp a ma PM-esek miatt jobbról vádolták is ezzel) SZDSZ v2.0!
A PM ahogy az SZDSZ anno a legharcosabb rendszerkritikus pózból kevesebb mint 3 év alatt az MSZP potenciális koalíciós partnerévé vedlett. A különbjég csak annyi, hogy a PM-es vigéceknek elég volt ehhez egy év is.

DrGehaeuse 2013.10.20. 22:36:48

@Gribbin János:
Kedves János!
A véleményünk láthatóan közeláll, bár arra kiváncsi lennék mi a véleeménye a Jobbik -ról.
Viszont anélkül is megkockáztatom, hogy az egész pártokráciából elege van.
Talán már itt lenne ez ideje, hogy önnel együtt a hallgatagon mérgelődő többség felismerje: a baj a pártalapú demokráciával van.
Mivel a választandó képviselőket a pártok jelölik, jelölt pedig csak az lehet akit a pártvezetés jóváhagy - a szegény választópolgár csak olyanok között választhat akik az összesen kb. 50 ezer tagot számláló pártok keveseebb mint 400 vezetője véleményével egyetértenek és nem veszélyesek az ő pozíciójukra. A jelöltek többsége pedig egyenesen valamilyen vezető valamelyik pártban.
A létezzett szocializmus anno szinte hiánytalanul felszámolta a civil társadalmat és kondínálta a népet a korrupció zokszó nélküli elfogadására.
Ebből épült fel a most éppen Fityisznyikek által csúcsrajáratott pártoligarchikus korrumpokrácia. Amíg elfogadjuk, hogy ez a senkiházi banda (az összes párt) határozza meg az államot (alkotmányozás) és működtesse azt (törvényhozás és kormányzás) folytatódik a lecsúszás. Az eredmény: 2050-re nem lesz Magyarország mintt szuverén nemzetállam még annyira sem mint mondjuk Wales vagy Lombardia.
süti beállítások módosítása