NKVD, fagyitrafik, űrrock
2013. május 13. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

NKVD, fagyitrafik, űrrock

hadfield.jpg

„Jó reggelt, szeretnék megmenekülni” (Kispál és a Borz: Űrrock)

A fenségest a nevetségestől csak egy lépés választja el, mondják. Ezen a szeles májusi hétfőn 370 kilométernyi ez a lépés: ilyen magasan köröz ugyanis fölöttünk a Nemzetközi Űrállomás, ahol szolgálata utolsó napján David Bowie Space Oddity-jével üdvözli az emberiséget Chris Hadfield parancsnok. S amíg a kedvesen megható videóban a kozmikus magányról énekelnek a kozmikus magányban, 27 ezer kilométer per órás sebességgel a Föld körül; addig a bolygó egy jobb sorsra érdemes pontján, itt, a Kárpát-medence közepén a vállalhatatlan opportunizmus és a lehető legszűkebb látókörű machinációk szánalmas egyvelegét szállítják a hírek.

*

aliyev.jpg

Magyar Posta-emlékívet Hejdar Alijevnek, komolyan? A szép közép-ázsiai hagyománynak mondható kommunista feudalizmus azeri képviselőjének? A dicsőséges 1944-es esztendőben a sztálini NKVD-be belépő, a ranglétrán ki tudja, milyen tettek árán előrelépegető, majd a KGB-ben is több évtizedes karriert befutó Alijevnek? A mások korrupcióit ugyan leleplező, de a gyakorlatot ugyanúgy folytató, a saját korruptsága miatt már Gorbacsovnak is kínos, megbuktatott Alijevnek? A kommunista korszakbeli hatalmát az azeri függetlenedés és rendszerváltás (haha) utáni évtizedre is átmentő, puccsal hatalomba visszakerülő, a hatalmat a fiára áthagyományozó, személyi kultuszt építő Alijevnek? Az olajkincsből úgy-ahogy elműködő, manapság Patyomkin-városokkal a nagyvilágot elbűvölni akaró, de eközben a különböző nemzetközi szabadság-ranglisták végén kulllogó Azerbajdzsán rég elhunyt vezetőjének? És mindezt talán úgy, hogy az azeri nagykövetség odaszólt a magyar illetékeseknek: a kereknek azért nem igazán mondható 90. születési évforduló alkalmából kéne egy ilyen bélyeg?

Kapcsolódó sztori, hogy nemrég Alijev-ügyi hűhó volt Mexikóban is: Mexikóvárosban ugyanis azeri pénzekből újítottak fel egy parkot; s nyilván nem a mexikóiak ötlete volt, hogy a kedves azeri vezető ennek örömére szobrot is kapjon benne. A jobb mexikói körökben sem demokrata példaképnek számító Alijev szobra vitákat váltott ki, s végül eltávolították azt – hiába volt hát az azeriek fenyegetőzése, hogy ha eltávolítják a szobrot, akkor négymilliárd dollárnyi befektetést visznek el Mexikóból.

Tényleg felvállalhatja a magyar állam egy őskommunista szovjet-azeri NKVD-s dicsőítését 2013-ban? Amikor szerencsétlen Frankel Leók meg Bajcsy-Zsilinszky Endrék nem felelnek meg utcanévnek? S mindezt talán homályos azeri befektetésekkel kapcsolatos újabb elvárások kielégítése miatt? Úgy tűnik, mi megfelelő külföldi terep vagyunk az Alijev-kultusz ápolásához. A hivatalos azeri hír szerint az Alijev-bélyeg az elhunyt vezető életének és karrierjének állomásait ábrázolja, és a magyar társadalom figyelmét szeretnék vele felhívni Alijev munkásságára.

Igaz, eközben friss hír, hogy Ausztrália bezárja budapesti nagykövetségét; de mit nekünk a világ túlfelén lévő, masszívan hasító angolszász középhatalommal való kapcsolattartás, ha a közép-ázsiai tündérországokból csak úgy süvít felénk a keleti szél, ugye.

*

A másik mai epizód is megérdemel egy kört: parlamentünk is igazi 21. századi, előre mutató sorskérdésekkel foglalkozik hétfőn. A dohányzással összefüggő, a nemzeti dohányboltok minimális kereskedelmi árrését négyről tíz százalékra emelő törvényváltoztatások esetében módosító javaslatokról határozhat az országgyűlés: az egyik ilyen értelmében a hamarosan létrejövő dohányboltokban fagylaltot és jégkrémet is árulhatnának; míg egy másik módosítás alapján magánszemélyek helyett kizárólag állami vagy többségi állami tulajdonban lévő társaságok árulhatnának dohánytermékeket azokon a településeken, ahol az új dohánytörvény hatálybalépését követően nem jön létre trafik.

Mit is lehet ehhez az etatista népboldogítással vegyített cigi-fagyi ügyeskedéshez hozzátenni? Aristo kolléga már két hete megmondta a frankót a trafikügyről: „Sajnos azt kell mondjam, nem tudom eldönteni, hogy ez – mármint hogy ügyeskedő sipisták is tülekednek a koncessziókért – jobb vagy rosszabb, mintha tényleg azért akarnak maguknak trafikot a »potentátok«, hogy üzemeltessék. Mert a trafik nem pusztán kereskedelmi egység: a trafik a kispolgár-lét ikonja, szimbóluma, a házmesterség kereskedelmi változata, a szűkös horizont biztonsága. Joggal borzadhatunk el attól a gondolattól, hogy olyanok vezessenek egy várost vagy akár országot, akik amúgy trafikosok akarnak lenni. Miféle elit az olyan, amelyiknek szellemi horizontja a trafikos-pult és jövőképe pedig a kicsi, büdös bolt? Mikor tett naggyá egy nemzetet trafikos?”

Most ehhez hozzájön még a fagyibiznisz is: vajon trafikügyi gondolkodóink, lobbistáink és képviselőink mennyit gondolkodhattak, mire kiötlötték, hogy egy fagyiügyi módosítóval lendítenék elő nemzetünket? Ettől lesz aztán kibontakozás, ettől növekszik majd a világhírű magyar szürkeállomány, ettől nő az ország versenyképessége a 21. században!

*

S mindeközben a magyar menyet családjában tudó, Budapestért is rajongó Chris Hadfield parancsnok át- meg átsuhan a magyar égbolt fölött, Bowie-ódát énekelve a kék bolygóhoz. Néha mi is úgy érezzük, mintha egy bádogdobozban ülnénk a Hold fölött, keresve a kapcsolatot a valósággal. A kínos és reménytelen közéleti epizódokon túli valódi valósággal, az új évszázad második évtizedében.

Ilyen ország vagyunk: van, akinek Alijev; van, akinek Hadfield imponál. Van, akinek Azerbajdzsán; van, akinek Ausztrália a minta. Van, akinek a trafik meg a pénztárgépe; van, akinek a semmibe nem kerülő csillagos égbolt a horizont. Mindenkinek szabad a választás.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr505297900

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Trafikrabló visszatér 2013.05.14. 08:29:35

A trafikbotrány kirobbanása után összegyűlt egy párt legfelsőbb köre. Az előző rész itt látható. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.        

Trackback: NKVD, fagyitrafik, űrrock 2013.05.13. 14:39:03

Van, akinek Azerbajdzsán; van, akinek Ausztrália a minta. Van, akinek a trafik meg a pénztárgépe; van, akinek a semmibe nem kerülő csillagos égbolt a horizont.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.05.13. 13:22:26

Trafik-portik land. Mutyi minden szinten.

smalladam 2013.05.13. 13:26:45

Remelem okt 23. alkalmabol lesz Szerov-emlekbelyeg is!

gróf Szopatzky-Weretzky 2013.05.13. 13:38:44

nem értem mi a probléma Aliyevvel:
ha elfogadjuk némely pártmúltas fideszes pálfordulást
akkor ennek lehetőségét miért vitatjuk el Aliyevtől?

végignézve a világ (egyik) segglyuka kaukázusi régión, mondhatni igazán rendben tartotta az országát

még A NÉPIRTÓ ÖRMÉNYEKKEL is volt erje hadat viselni

en.wikipedia.org/wiki/Khojaly_Massacre

"The Khojaly massacre was the killing[2] of hundreds of ethnic Azerbaijani civilians[3] from the town of Khojaly on 25–26 February 1992 by the Armenian and, partially, by CIS armed forces during the Nagorno-Karabakh War."

gomorra 2013.05.13. 13:39:05

Borzalmasan megfizetünk ennek a kis hülye Orbánnak a hataloméhségéért, mennyi mocskot be kell nyelnünk, ó, szerencsétlen hazánk!
Mert innen indul minden, ez a kis szaralak tudja, hogy kell a pénz, nem tart örökké ez a nyugalmi állapot, hogy veszik a magyar állampapírokat s nem kell IMF hitelért kuncsorogni. Tudja, hogy ennek vége lesz s kell máshonnan a pénz, ezért engedte el a baltás gyilkost, ezért nyal be Alijevéknek.

S mi pedig tűrünk, miközben nemes őseink forognak sírjukban, hogy egy őrült miatt szégyen lesz lassan magyarnak lenni.

közösperonos átszállás 2013.05.13. 13:39:07

FYI, Bajcsy-Zsilinszky használható, a masszívan meg hosszú sz. :-)

Robinzon Kurzor 2013.05.13. 13:46:34

"Mindenkinek szabad a választás."

Ha ez azt jelenti, hogy, akkor klassz.

Ha nem, akkor kár volt az egész posztot megírni.

gróf Szopatzky-Weretzky 2013.05.13. 13:50:10

mondjuk a bélyegen látszik, hogy csak összedobták a tervet

vizipipa 2013.05.13. 13:50:33

A gazdasági fejlődés nem erkölcsi kérdés, bár nem népszerű dolog a megvalósítása, időnként.
Az a kérdés persze jogos, hogy kinek a gazdasága. Az ország ugye egyénekből áll, ha ők gyarapodnak, akkor az ország is. Már amennyiben a gdp növekedése az övék és a nem a meglévő újraosztásából gyarapodnak. Mint földügyben, off-shore ügyben vagy trafikügyben.

Lásd: az angol világbirodalom története (vagy spanyol, holland, portugál - kinek mi tetszik).

vantaan 2013.05.13. 13:58:54

Miért kell mindenen kiakadni? A mutyi kormány mutyi államtitkára ép most tette helyre a coci képviselőt trafik mutyi ügyben!
....mert lopunk csalunk hazudunk mert mi mutyi fideszesek vagyunk!!!!

No meg még ez is:Tavaly földet nyertek Felcsúton, most a trafikot
[origo]|2013. 05. 13., 8:19
.....mert mi lopunk csalunk hazudunk mert mi mutyi fideszesek vagyunk!

Alijev elvtárs meg hogy 90 éves? ...és? ....ja hogy a Magyar Posta emlékbélyeget adott ki .... és???
Kutyából nem lesz szalonna (kivéve Észak-Korea) .... vörös rókából s Kövér Lászlóból demokrata (kivéve Észak-Korea)! Éljen a párt ....

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.05.13. 14:11:58

"Mindenkinek szabad a választás"

már nem sokáig, köcsögök! :)

vantaan 2013.05.13. 14:12:45

@bbjnick: .... ezzel kábítod magad???

Pedig szép az élet! ...s. nem csak mutyi van az országban!
Tegnap például egy kis óvódás leszakított egy szál virágot a közparkban s oda adta egy idős néninek aki egymagában ült egy padon (akit nem is ismert).
....amikor megkérdezték tőle miért tette azt mondta mert úgy látta nagyon szomorú a néni s az nem jó!

vantaan 2013.05.13. 14:15:36

@jose maria padilla: ...megszavazzuk!!!!
Tőled is megvonjuk a jogot! ..... azért valami minimális feltételnek kelljen megfelelni.

Bell & Sebastian 2013.05.13. 14:15:45

Nem is olyan régen a kétfilléres vitákat még cigánykodásnak mondták, ha nem termett vásárfia a gyereknek, azt a zsidók összeveszésével magyarázták.

Ha a PC beszéd kimenne a divatból, ez a post is nyúlfarknyi lehetne.

Milyen, mán az, hogy lemegy egy korrupciós pályázat (melyik nem az?), majd _utána_ szabják-varrják a feltételeket? Aki azért nem pályázott, mert kiszámolta, hogy nem éri meg, az most beadhatja - utólag?

Vagy; Bajnai cége által megkárosítottakat kárenyhítik, a több százezer, máshol bukott meg nyaljon sót? Bevallottan évi ezer billiárdot síbolnak ki az csak az áfacsalók úgy, hogy a hálózatok többsége politikushoz köthető. Esetleg nem ezeket a kriminális urakat kellene kivonni a forgalomból?

Hol marad a saríja, amit Orbán megígért? El.

Kandeláber 2013.05.13. 14:24:44

Attól függ, mennyit fizetnek.
Van az a pénz, amiért még egy Kim Ir Szen-emléksor is megjelenhet, legfeljebb a kódis észak-koreaiaknál néhány tízezren éhen alnak annak a pénznek a kiányától, amit az elvtik a Magyar Postának juttatnak.
A trafikról meg eszembe jut Csathó Kálmán (gyengébbek kedvéért XX. századi magyar író, aki túlélte még a felszabadúlást is, és itthon halt meg) "Most kél a nap" c. regénye, amelyben a főispán ki akarja tagadni a fiát, aki az apjánál jóval gazdagabb örmény trafikos lányát akarja elvenni.
A vége persze heppiend.
Mai változatban a megyei közgyűlés elnöke boldogan adná a lányát az újdonsült nyertesnek, aki a megyeszékhelyen hat trafikot nyert meg.
Tempora mutantur.

vantaan 2013.05.13. 14:31:05

@Bell & Sebastian: .....hol marad a saria? De hát mi lopunk csalunk hazudunk mert mi mutyi fideszesek vagyunk!! .... mi kell még???

" Milyen, mán az, hogy lemegy egy korrupciós pályázat (melyik nem az?), majd _utána_ szabják-varrják a feltételeket?" ...hát bizony ez a mutyi pályázat! Egy mutyi kormány mutyi minisztériumának mutyi pályázati kiírása mutyizóknak!
Magyarország=Mutyiland!
Mutyiország-mutyikormány-mutyiminiszterelnök-mutyiminisztérium!
.... valójában pofátlanság ,de ezt csak tisztességes magyar emberek szemében! A többi meg mutyi!!!

TG69 2013.05.13. 14:53:45

@ergé:Együttérzek a mandinerrel, elég szar ügy végignézni, ahogy egy komplett politikai oldal járatja le magát szakmailag, erkölcsileg stb. Welcome to the Club! :)

vantaan 2013.05.13. 15:08:47

@TG69: Inkább köszönet a Mandinernek!
S inkább legyenek egy kicsit büszkék arra hogy nem
sunnyogják el!
Persze az lenne az igazi és valódi POLGÁRI ha élére állnának minden ocsmányság feltárásának! Ezek a mutyik szégyene az országnak és minden igaz embernek.
Jöjjenek a debreceni, székesfehérvári, győri, pécsi mutyik feltárásával!!!
Váljon el a szar a májtól!
A takony mutyizó az igaz magyartól!
Ez nem bal vagy jobb kérdése ez a nemzeti lét kérdése!!!! .... mert erkölcs nélkül nincs haza
erkölcs nélkül nincs nemzet.
Erőt, bátorságot a Mandinernek! ...mindannyiunk érdekében!

szanisz 2013.05.13. 16:18:57

"ARISTO: Sajnos azt kell mondjam, nem tudom eldönteni, hogy ez – mármint hogy ügyeskedő sipisták is tülekednek a koncessziókért – jobb vagy rosszabb, mintha tényleg azért akarnak maguknak trafikot a »potentátok«, hogy üzemeltessék. Mert a trafik nem pusztán kereskedelmi egység: a trafik a kispolgár-lét ikonja, szimbóluma, a házmesterség kereskedelmi változata, a szűkös horizont biztonsága. Joggal borzadhatunk el attól a gondolattól, hogy olyanok vezessenek egy várost vagy akár országot, akik amúgy trafikosok akarnak lenni. Miféle elit az olyan, amelyiknek szellemi horizontja a trafikos-pult és jövőképe pedig a kicsi, büdös bolt? Mikor tett naggyá egy nemzetet trafikos?"

___
Nem a nemzet "nagyjai"célozták meg a koncessziókat, hanem a haverjaik, rokonaik, lojális arcok. Na most, pesti belvárosban vagy a nagyobb városokban az a pár koncesszió nagyot tud szólni, ha csakis náluk lesz a dohány. főleg, hogy sokan kaptak 4 vagy 5 traffikot is. Mindehhez hozzájárul a kereskedelmi árrés tervezett emelése (Lázár).

tevevanegypupu 2013.05.13. 16:22:25

Nem ertem en ezt a trafiugyet. Lassan mindenhol betiltjak a dohanyzast, undorral tekintenek azokra a szerencsetlenekre akik hullo hoban, tuzo napsutesben ot meterre akarmifele bejarattol szijjak a cigit..es megis ekkora orulet lett egy trafikengedelyert..Furcsa. De lehet benne valami, ha a liberalbolsik ennyire beindultak. Azt hinne viszont az ember, hogy legalabb a szocialistak es foleg a zoldek orulnek annak, ha ok nem karositjak a zemberek egeszseget. De ugy tunik hogy nem. Sot, nagyonis, nem akarjak a fidesznek meghagyni a lehetoseget, hogy tudorakot es mindenfele mas betegseget aruljanak a trafikokban. Ok is akarjak, nekik is kell.

Kandeláber 2013.05.13. 16:39:18

A multikat és a "nemzeti" CBA-t azért hagyja hidegen a dolog, mert az ő forgalmukban a dohánytermékek csak minimálisan részesedtek. Pedig mekkora adu lett volna, ha ők is siránkozni kezdenek.
És egyébként valszeg tényleg nagy biznisz lehet a trafik.
A hivatásos rettegők fő szócsövévé avanzsált hvg.hu már szívhez szóló történeteket prezentál, Magyar ügyvéd úr szintén ügyvéd, és ugyanolyan szakállas kisfia pedig már a hoppon maradt trafikosok élére állha az atv-n már Strasbourgról vizionál.

szanisz 2013.05.13. 16:43:09

@tevevanegypupu: te kurvára nem látod a lényege, jól írod.. A liberálbolsik azok, de azok tehetnek mindenről.

Hogy a kormányod hülyének néz téged, igen, lenéz, és leszar, arról is a 8 év tehet.

Azért majd meséld el a nyugati barátaidnak (vagy bárkinek bárhol)hogy miért kell diktátorok fenekét nyalnunk állami pénzből, a tiedből is,, és miért nem kaphata szocikra szavazó Laci bá' trafikot. És hogy a PÁRT miért tűri ezt el egy polgármesteről.

Esetleg azt is, hogy rákkezelésre miért nincs pénz, ha loki stadionra van. Demagógia, de egyúttal fájó igazság, ha szembesülsz ilyen dolgokkal.

legeslegujabbkor 2013.05.13. 16:52:12

Gondolom, ez a próba, és ha bejön a várt pénz a bélyegért, lesz még egész alakos szobra is ennek a hősnek valamelyik átnevezett téren, himnuszos, verses avatással, amit az itt lakó örmények rögtön gondozásba is vehetnek, és akkor majd elmondhatjuk, hogy egy picinyke haszonért sokat tettünk a népek boldog egymás mellett éléséért.

Samott 2013.05.13. 16:59:42

"Navracsics a trafikbotrányról: egy párt belső ügye nem tartozik a közre"

Franko, mar nem is tagadjak hogy a part osztja a trafikokat, mar csak annyit allitanak, hogy senkinek semmi koze hozza hogy hogyan mutyiznak. ;-)

Kandeláber 2013.05.13. 17:06:55

@szanisz: Lélegeztetőgép, esetleg?

szanisz 2013.05.13. 17:11:55

@Kandeláber:
tudom, hogy demagógnak hangzik, és kívánom, hogy ne kerülj te, vagy szeretted ilyen helyzetbe. Bizonyára tudod, h mi zajlik az egészségügyben, és tudod, hogy mennyit kell '11 óta várni egy CT-re, MR-re. Persze előtte sem volt leányálom, de a közpintosításdi, kvótásdi miatt elég abszurd szituk alakulnak ki., bezsélj nyugodtan egy orvossal. Lehet azzal érvelni, hogy a sport kultúra, én is annak tartom. De a legnagyobb szart kell először rendbetenni., utána jöhetnek a stadionok.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.13. 17:15:55

Én már 2011. márciusában megmondtam, hogy ebből büdös nagy pofáraesés lesz. Ami így kezdődött, az, vajon, hogy folytatódhatott volna másként, mint...?!

bbjnick.blog.hu/2011/03/10/az_egeszsegugyi_allamtitkar_adaleka_a_nemzeti_egyuttmukodes_rendszere_hez_a_kotcsei_dilemma_a_keresz

Kandeláber 2013.05.13. 17:22:30

@szanisz: Ilyen alapon soha nem épült volna meg például a Nemzeti Színház, a MÜPA, ki sem ásták volna a 4-es metró alagútját, etc...
Érdekes, például Kertész Imre hazajött Berlinből gyógykezeltetni magát.
Az elmúlt télen Nagy-Britanniában több mint hétezren fagytak meg fűtetlen lakásban.
Az nagyobb genyóság, mint a stadionok.

szanisz 2013.05.13. 17:26:31

@Kandeláber:
A nemzetit, müpát, metrót nem állítanám párhuzumba a Fradi vagy Loki stadionnal, semmilyen téren sincs analógia. Például, ezek kurvára magánklubok, minz azt bizonyára tudod.

Kertész szerinted állami kórházba ment?

Ha az egészségügyből, oktatásból pénzt vonnak ki, és egyúttal ugyanakkor a presztízsberuházásokba meg több pénzt raknak, akkor miért demagógia a folyamat leszólása?

Kandeláber 2013.05.13. 17:34:21

@szanisz: No igen, ez nagyon érdekes.
A liberális gazdaságpolitikára felesküdött közgazdászok a válságkezelés receptjeként szinte mindig a közkiadások - beleértve az egészségügy, oktatásügy -kiadásainak a csökkentését javasolják.
Tudod, hány iskolát vontak össze mondjuk az utóbbi tizenhárom évben?
Baromi sokat.
Egy szóval sem állítottam hogy jó az egészségügyi kiadások csökkentése, de talán néha elkerülhetetlen
Továbbra is a Lendvai Ildikó-féle mantrát ismétled.

vantaan 2013.05.13. 17:35:22

"Összesen 235 ezer forint pénzbírságot szabott ki a parlament Karácsony Gergelyre és Szilágyi Péterre, a Párbeszéd Magyarországért (PM) színeiben politizáló független képviselőkre.

Kövér László házelnök erről szóló javaslatát kormánypárti voksokkal fogadta el az Országgyűlés hétfőn.

Karácsony Gergelynek 50 ezer, Szilágyi Péternek 185 ezer forint bírságot kell fizetnie, amiért két hete egy Loptok, csaltok hazudtok! feliratú táblát vittek az ülésterembe és állítottak fel a kormánypárti padsorokkal szembe a trafikpályázatok és az információszabadságról szóló törvény módosítása elleni tiltakozásul."

..... pedig le is lőhetette volna őket! Ez is bizonyítja jóságos a hatalom! Éljen és virágozzék a "Kedves vezetőnk" vagy mi?

szanisz 2013.05.13. 17:42:17

@Kandeláber:
Te művi szintre fejleszted a félreértést.

1)ki mondta hogy a liberális gazdpol működik csak, és mindig?Szerinted nekem az a bibliám?
2)Nyilván ha ők ezek csökkentését látják jónak, akkor ebből még nem következik stadionok építése sikertelen kluboknak.
3)tudom, és már kifejtettem, pont neked, hogy szerintem oktatással nem szabad spórolni.
4)Levdvaival vagy a szocikkal nem mindig az a baj, amit mondanak. Hanem hogy sötétek egy konkrét programhoz, ahogy láttuk
5)továbbra sem értem miért demagógia ha egy amúgy is latinizálódó társadalomban, nem tervezünk az egészségügy és oktatás terhére presztízsberuházásokat, amik nem is fenntarthatóak? (De legalább a haverok jól járnak)

Kandeláber 2013.05.13. 17:49:29

@szanisz: Mindegyik kormány ezt csinálta, csak van amelyik bevallotta, van amelyik nem.
Mindegyik a legkisebb ellenállás irányába ment.
Lendvai idejében a lélegeztető gép volt az adu, most meg nem tudom mi.

szanisz 2013.05.13. 17:52:57

@Kandeláber: említs nekem kérlek olyan _presztízs_beruházásokat a szociktól amik
-csökkendő GDP alatt történtek
-közben oktatás -egészségügy kevesebbet kapott, mitn az előző éven
-magáncégek látták leginkább az anyagi előnyét (Fradi, Loki).

Tényleg kíváncsi vagyok. Amúgy azt is gyűlölöm, hogy bármilyen fidesz-kritika mellé oda kell írni, hogy az "mszp is ezt csinálta" valami félreértelmezett politikai korrektség kedvéért.
írjam le neked tízszer, hogy őket is megvetem?

tevevanegypupu 2013.05.13. 18:20:34

@szanisz:

Nem szeretnem azt mondani, hogy a maguk - feltetelezett - valasztasa olyan baromira jot tett az orszagnak, maganak, nekem, barkinek. Minden kis orszag kormanya segget nyal altalaban, ki ezet, ki azet.Negyes metro, kormanyzati negyed vagy stadionok, kinek milyen lehetosegei vannak korrumpalni vagy lopni. Nem ,nem tud hulyenek nezni a kormany, valoszinuleg nagyon keveseket tud, csak eppen valasztasi lehetoseg nincs sok. Tudjuk, mikor hibazik es mennyibe kerul ez nekunk, ahogy maguk is tudhatjak a sajatjukat. Azt nem banom, ha a liberalbolsevikokat most hatterbe szoritjak, a rendszervaltozasnal kellett volna. Azt banom, hogy a fidesz sem sokkal jobb..de talan emellett azert megiscsak fontosabb nekik Magyarorszag mint onallo nemzet vagy legalabbis ezt igyekeznek velunk hulyekkel elhitetni. Na prsze a trafikmutyi mellett.:)

komolytalan samu 2013.05.13. 18:24:35

@Kandeláber: Ez nagyjából stimmel, csak ugye lényegileg épp ez volt az a gazdpol, amit elkúrásnak és elmúltnyolcévnek szokás híni.

Klasszikusssal: Van különbség? Nem látja? Na látja.

Az amit maga liberális gazdpolnak nevez, az bizony mainstream (azon belül van libitől balos irányokig minden). A maintsream meg kb azt jelenti, hogy aki csinálja, az tud számolni. A tettei következményével is.

A nem mainstream közgáz meg az, ahol az ok-okozati összefüggések se elméletben, se gyakorlatban nincsenek pontosan levezetve, ellenőrizve.

Olyat pl még a legvadabb igazi libik se akartak, hogy az oktatást/eüt leépítsék, max kiosztanák full magánba, vagy egyházi önkormányzati hatáskörbe.

Amikor pl. az IMF olykor bekiabál a partvonalról, akkor a nyugdíjak, nyugdíjaskedvezmények, MÁV, BKV vonalon húzna leginkább. Én meg ezek ellen nem is tudok hevesen tiltakozni.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.05.13. 18:35:07

Sajnos sem a posztoló szerkesztő úr, sem a kommentelők nem értik az azeri ügy lényegét, pedig nem bonyolult, csak nem kéne ennyire _benáculni_ ! Mert igenis, "vannak jó muzulmánok!" akik a barátaink és szükségük van a támogatásunkra :DDD

"…Azerbaijan has had a continuous Sephardic Jewish presence “in the mountains” for almost 2600 years. During World War II, Azerbaijan was a relatively safe haven for Ashkenazi Jews who were fleeing Nazi occupied Russia.



Azerbaijan is enjoying a “reverse aliyah” (in his words), where successful Azerbaijani Israelis are returning to Azerbaijan as a second home, and real estate prices in the Jewish area are the highest per square foot in the world!



When the 1990s Azeri revolution from the former Soviet Union occurred, Jews as well as Muslims defended their new Azerbaijan against Russian guns and died. The leading Azeri Islamic Sheik, the Chief Ashkenazi Rabbi, the Chief Sephardic Rabbi, and the leading Russian Orthodox Priest, all marched at their funeral

In Azerbaijan, he stated there is no anti-Semitism but cooperation and respect for all religions.…

…In fact, Israel receives 40% of her current oil supply from Azerbaijan. So, for Israel, Azerbaijan is an indispensable critical ally. He stated Israel and Azerbaijan share a “deep defense cooperation.”



As for America, Azerbaijan serves as a key defense supply-node from the west to American troops in Afghanistan. So, Azerbaijan is saving and protecting both the lives of American soldiers in the field, and Israeli lives by fueling Israel’s air defense against attack…

…I only wish everyone reading this could have seen and heard Amb. Elin Suleymanov to understand that there are good Muslims. There are, it seems, many well-meaning Muslims. There are Muslims who want a better and brighter Western pluralistic enlightened future for their children. But more urgently, there are good Muslims fighting a live battle against the waxing evil of bad Muslims.



The good Muslims vitally need our support and help…"

www.news.az/articles/commentary/79613

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.05.13. 18:50:17

@vantaan: "...Sephardic Jewish presence “in the mountains”..."

Hegyi-Karabah. Azt már meg sem kérdem, a Safarov, az vajon milyen név? Segítségül: tisztát, tisztavérűt jelent..

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.05.13. 19:00:16

Vissza az egész, nem igaz:

hvg.hu/itthon/20130513_Felreertes_teves_forditas__nem_adott_ki

"Az emlékív nem klasszikus bélyeg, nem postai értékcikk, emlékívet bármely szervezet vagy akár magánszemély mindenféle jogszabályi korlátozás nélkül megjelentethet. Az Alijev-emlékívet Azerbajdzsán budapesti nagykövetsége saját költségére, a Magyar Posta Zrt. közreműködése nélkül bocsátotta ki" - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.05.13. 19:15:49

@Holger Hartland: De azért biztos látott képet róla, ha máshol nem, itt a posztban. Van rajta olyan felirat, hogy "Magyarország" vagy "Magyar Posta"?

Azért az súlyos lenne, ha egy mandis főszerki ezt hivatalos bélyegnek nézte volna. Én idáig azt hittem, az a probléma, hogy bérmunkában itt nyomták nálunk és már ez is mutatja, hogy húúú de nagyon tirpákok és diktatórikusak és elvtelenek. De azért ezt hivatalos kiadásnak tekinteni...

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.05.13. 19:21:35

@gloire: Nem értek a foc... a bélyegekhez. Az volt a hírekben és a posztban is, hogy a Magyar Posta adta ki, én meg elhittem.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.05.13. 19:33:59

@Holger Hartland: A posta tudtommal elsősorban az Állami Nyomdával dolgozik. Ami ugye egy magán cég, csak a brand miatt maradt a név. Szóval nem a posta, hanem az Á. Ny., és nem kiadta, hanem nyomtatta.

"...Osztogatnak, fosztogatnak..."

gróf Szopatzky-Weretzky 2013.05.13. 19:38:22

@Holger Hartland: @gloire:

én ugyan gyűjtök bélyeget (nagyon amatőr szinten mint ebből is látszik), de ha nem mondják, nem ugrik be, hogy bizony sem a Magyar Posta felirat sem értékjelzés nincs rajta

elképesztő hogy - szó szerint is - milyen vak tud lenni az ember, ha a hírözönben nem fejt ki folyamatos ellenállást és kétkedést

gróf Szopatzky-Weretzky 2013.05.13. 19:45:42

Frissítve: 2012.11.12.
A Társaság tulajdonosai
Részvényes Részvények típusa Részesedés Szavazati jog
EG Capital S.A. és BE-LU S.á.r.l.* A 25,16% 25,94%
AEGON Csoport** A 19,38% 19,98%
Genesis Emerging Markets Opportunities Fund A 6,52% 6,72%
Gyergyák György A 2,67% 2,76%
Zsámboki Gábor A 0,73% 0,75%
Állami Nyomda Nyrt. A 3,01% 0,00%
Egyéb A 42,53% 43,85%

gróf Szopatzky-Weretzky 2013.05.13. 19:47:02

@gróf Szopatzky-Weretzky:

A 162 éves cég – eddigi tevékenységét megtartva – 2013. február 1-jétől ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. néven folytatja tevékenységét. A Társaság rövidített neve ANY Nyrt, amely alapján nem változik tőzsdei azonosítója.

Szociknak vége 2013.05.13. 21:42:08

1. Nem mi zártuk be az ausztrál követséget hanem ők az ittenit, sok másikkal együtt ktgcsökkentés miatt. Ennyit erről.

2. A Magyar Postának köze nincs az azeri ' tegnap még bélyeghez', ilyet bárki csináltathat magának.

szorakoztato.hu/hir/_quot;Felreertes_teves_forditas_quot;___nem_adott_ki_emlekbelyeget_Alijevrol_a_Magyar_Posta-26186

Szociknak vége 2013.05.13. 21:44:32

@szanisz: Minden szoci beruházás adósságból épült. Ennyit erről.

zobod 2013.05.13. 21:50:26

Szemforgatás azon hörögni, hogy az azeri követség saját pénzén kiad egy emlékívet a néhai elnökükről... a nyugati világ vezetői térden csúsznak, segget nyalnak az Öböl-menti meg Távol-Keleti uralkodóknak és pártfőtitkároknak, hogy európai befektetésekben tartsák a pénzüket, Európában vegyenek dollármilliókért palotákat, itt teleljenek/nyaraljanak a gazdagjaik, ide járassák a gyerekeiket iskolába. Sőt, alig negyed százada még Marcost, Pinochetet, Szaddam Husszeint támogatta a művelt, mélyen demokrata, humanista elveiért megalkuvást nem tűrően kiálló Nyugat, a Felvilágosodás bölcsője.

Nero Bianco 2013.05.13. 22:26:23

@MetroGoldwinMayer:
"Minden szoci beruházás adósságból épült. Ennyit erről."

Általánosságban azt lehet mondani, hogy minden beruházás 90%-a adósságból épül.

A fideszes is meg a szoci is meg a magán is.

Mi ebben az újdonság?

pocaklakó minimanó 2013.05.13. 22:32:25

Én töprengek ezen az Alijev-ügyön...

Bokassa "császárrá" koronázását a francia kormány szívvel-lélekkel (meg pénzzel és katonákkal) támogatta.

Ne feledjük, milyen lelkesen smúzolt az EU is Kadhafival már 2004-ben.

Satöbbi.

pocaklakó minimanó 2013.05.13. 22:33:39

@vantaan:

"..... pedig le is lőhetette volna őket! Ez is bizonyítja jóságos a hatalom!"

Ld. Loppert Dániel ügye korábbról. De az már felejtős. :)

Trafik Pax 2013.05.13. 23:59:15

Hazafias kötelességemnek tartom,hogy holnap azonnal menjek és vegyek is azokból a bélyegekből...;)

Trafik Pax 2013.05.14. 00:02:22

Jah egyébként meg ha tényleg nem a magyar állam vagy a posta zrt áll a megrendelők mögött,akkor nem is értem mi itt a mutyi,balhé?
Az hogy legyárt valamely cég egy a megrendelő álltal kért dolgot az meg miért számít egyátalanán negatív hírnek?
Full kapitalista hozzáállás. Legfeljebb más cég nyomtatta volna ki.És akkor meg hol a lové?
Biztos a konkurencia nyomta a balhét;)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.05.14. 06:04:09

a vekker az nem olyaaaaaaaaaaaaaan, brühühü

Kandeláber 2013.05.14. 06:53:35

@komolytalan samu: "Olyat még a legvadabb libik sem akartak, hogy az oktatást leépítsék."
Nyilván a szoclib kormányokba befurakodott konzervek harcolták ki az iskola összevonásokat/bezárásokat az emúttnyócévben (is).

vantaan 2013.05.14. 07:39:30

@gloire: "...Osztogatnak, fosztogatnak..." ....nem!!!
Helyesen előbb fosztogatnak s abból a bandatagoknak osztogatnak!!!

....mert lopunk csalunk hazudunk mi mutyi fideszesek vagyunk!
Magyarország=Mutyiland.
Mutyiország -mutyikormány-mutyiminiszterek.

vantaan 2013.05.14. 07:43:43

@pocaklakó minimanó: ...no mi van a Loppert -tel?
Pénzért beszólt a D-209-esnek. ...és???
S mi volt a haszna? ....ja kapott egy zsíros állást a Nemzeti közúti mutyi vállalattól! -vagy nem?

zsanyibácsi 2013.05.14. 07:57:43

Megnéztem a Timing In Central Europe Kft honlapját - tice.hu - és valóban kínálnak 390000 Ft-ért vagy havi 7000-ért "mindentudó" online pénztárgép rendszert. Illetve a TRAFIPAKK csomagjuk annál sokkal több. Ajánlom mindenkinek, hogy nézze meg. A többi hasonló pénztárgépes rendszerrel nem lehet összehasonlítani, sem szolgáltatásban, sem árban.

vantaan 2013.05.14. 08:32:29

"Vásárosnaménynak két erős embere biztosan van: Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára és Kiss B. Zoltán kereskedő-vállalkozó. Egy faluból származnak, csillaguk egyszerre emelkedett. Czomba önkormányzati képviselőből lett országos politikus. Kiss B. pedig milliárdos forgalmú középvállalatot vezet, és családja kilenc trafiknyitási jogot nyert a környéken."

Magyarország=Mutyiland!
Mutyiország, mutyikormány, mutyiminisztérium.
....mert előbb fosztogatnak s utána osztogatnak.

Lopunk, csalunk, hazudunk. .... mert mi mutyi fideszesek vagyunk.

Netuddki. 2013.05.14. 08:37:04

Höhö! nem a magyar posta adta ki az emlékívet mi? A végén még az is kiderül nem az orbán engedte el a baltás gyilkost.

De most komolyan! Hát persze, hogy nem az orbán engedte el a két kis kacsójával. Ő mutyisztersége "csak" utasítást adott rá, vazze!
Ugyanígy teljesen mindegy, hogy ki adta ki ezt az emlékívet erről a diktátorról. A lényeg, hogy egyáltalán egy ilyet ma Magyarországon meg lehet tenni. No nem tiltásra gondolok, mint például a tüntetések betiltogatása, ami manapság nagy divat. Arra gondolok, hogy vannak akiknek a gyomra simán beveszi, hogy ilyet meg lehet tenni...

Netuddki. 2013.05.14. 08:39:53

@zsanyibácsi: Vazze!
"Még nincs NAV online pénztárgépe a trafikban?"

Hát hogyafenébe lenne? Még ki se nyitottak a mutyisok...

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.05.14. 08:41:24

hát, gellért szívem, ezt beszoptad. komcsi propagandista.

Netuddki. 2013.05.14. 08:41:54

@zsanyibácsi: Mellesleg egy PC-s (vagy hasonló tudású) kasszáért 390000 Ft nem is drága...

Netuddki. 2013.05.14. 08:48:12

A trafikmutyiról meg a hozzá kapcsolódó (számomra) legütősebb magyarázattal kapcsolatban eszembe jutott még valami. "De maszoposok is nyertek!"

Múltkor a tábla csokiból asszony evett egy kockát. Aztán 2 nap múlva reklamált mert eltűnt a csoki. Bevallom én is bevetettem a fideszes mutyivédelmi módszert:
- Az a helyzet, hogy én ettem meg, de hát te is ettél belőle...

Robinzon Kurzor 2013.05.14. 09:20:02

Pedig az örök és megbonthatatlan azeri-magyar barátságra tekintettel nagyon is fontos lett volna, hogy a Magyar Posta adja ki ezt az "emlékívet".

Szóval várjuk ki a végét...

szanisz 2013.05.14. 09:43:50

@MetroGoldwinMayer: Kivéve, ami Eu-s pénzből. Amúgy elég ránézni az éves költségvetési hiányra, és látszik, hogy nagyjából mennyi volt a pluszkiadás (amit nem fedezett saját tőke). Na most, ha a nyugdíjpénzeket (miért tennénk?) nem nézzük, a Fidesz ugyanazt csinálja mint a szocik szóval nem értem miért látja bárki is jobbnak a jelenlegi helyzetet költségvetési szempontból. Dilettánsak voltak ők is, szó se róla.

blah 2013.05.14. 09:46:40

komolyan mondom, hogy az ilyen kretének akik helyeslik vagy mentegetik a kormány kritikán aluli dolgait dögöljenek már meg minél hamarabb mert ez már konkrét környezetszennyezés amit ezek itt előadnak

közösperonos átszállás 2013.05.14. 10:27:16

@Trafik Pax: "Az hogy legyárt valamely cég egy a megrendelő álltal kért dolgot az meg miért számít egyátalanán negatív hírnek?
Full kapitalista hozzáállás. Legfeljebb más cég nyomtatta volna ki.És akkor meg hol a lové?"

Pontosan! És ha holnap Thürmer rendel ugyanettől a cégtől egy Rákosi-emlékívet, akkor egyrészt simán legyártják, másrészt te szaporán bólogatsz, hogy hát ja, ez így helyes, ez a kapitalizmus. Ugye?

Lencsés István 2013.05.14. 10:34:09

Ilyen nincs hogy " .... fagyitrafik .... " .

Kandeláber 2013.05.14. 12:19:08

@közösperonos átszállás: Öcsém, Olaszországban rengeteg településen van Mussolini-szobor.
Lehet, hogy mindenféle széplelkek húzgálják tőlük a szájukat, de attól még ott vannak.
Thürmer pártja pedig legálisan működik, ha van rá pénze, azt rendel amit akar.
Gondolod, hogy csak a holló-emlékművekre van igény?

vantaan 2013.05.14. 13:05:55

@Kandeláber: ...no igen Mussolini szobor az elmegy, de akár még egy Rákosi szobor is. Mindegyik történelmi személyiség ilyen vagy olyan, de egyik sem okozott országának pl területi veszteséget.
Ezért aztán érthetetlen egy nemzetvesztő ország csonkító Horthynak szobrot állítani. ...egy olyan gyáva szarnak aki miatt pl Budapestet 3 idegen hatalom tudta megszállni ...

bömböcz 2013.05.14. 13:06:13

@Kandeláber:
Köszönöm hogy kiáll az Egyetlen és Igazi Nemzeti Kormány (Egyinek) magyarságjobbító intézkedései mellet!
Amennyiben nem teher Önnek és becses családjának ,úgy bármikor szívesen látjuk magukat az új fel-és alcsúti stadionunkban egy ingyen sör-virsli-szotyi menüre.
Részemről a megtiszteltetés,
Üdv:
A Nemzet Ormányosa

Kandeláber 2013.05.14. 13:18:41

@bömböcz: Mi a gond? Azt írtam, hogy pénzért mindent lehet.
Tegnap azt, hogy feltehetően még Kim Ir Szen-emléksort is legyártanának jó pénzért.@vantaan: Miről beszélsz, ostoba?
A II vh. után az egész Isztriát Jugoszláviához csatolták Olaszországtól. Koperben például ott vannak az olasz utcanévtáblák is, a város olasz neve Capo d'Istra.

vantaan 2013.05.14. 13:29:07

@Kandeláber: ostoba nézz már a térképre! Istria olyan mintha mi Bécset magunknak követelnénk! ... még arányaiban is hol van az Kárpátalja, a Felvidék vagy észak Erdélyhez képest!
S az a gyáva köcsög 2X csonkította meg az országot!!! ... 38-ban hiába kaptuk vissza egy részét!!!

bömböcz 2013.05.14. 13:34:28

@Kandeláber:
Természetesen nem az Ön hozzáállásában, hajszen Mi is (a Nemzet Felemelésének Legfőbb Letéteményesei -Nefele-) minden idegszálunkkal a Nemzeti Sikertörténeten dolgozunk.
Egyébként nincs igaza, mert:
Mindent lehet a pénzért!

Kandeláber 2013.05.14. 13:35:58

@vantaan: Te szerencsétlen, alulművelt, primitív senki!
Az Isztriai-félsziget a második világháborúig Olaszországhoz tartozott, és mivel a vesztesek közé tartoztak, a győztesek az egészet átadták a jugóknak.
Nézz utána, persze csak a wikin tudsz mert gondolom egyetlen könyved sincs otthon.

vantaan 2013.05.14. 13:42:13

@Kandeláber: ... persze Te szerencsétlen! Nápoly meg hozzánk tartozott!!!! .... tudatlan hogy mérheted az Istriai félszigetet Felvidékhez vagy Kárpátaljához! Istria max 80 évig se tartozott Olaszországhoz vegyes lakossággal mig a Felvidék vagy Kárpátalja 1000 évig!!!

Kandeláber 2013.05.14. 13:48:29

@vantaan: "Egyik sem okozott országának pld. területi veszteséget."
Ezt írtad, hazug kis pöcs, mert fingod sincs a történelemről.
Tényleg, Erdély és a Bácska neked nem is számít?

közösperonos átszállás 2013.05.14. 14:10:27

@Kandeláber: Tényleg, a Partium, Burgenland vagy a Drávaszög neked nem is számít? Vagy csak hülyeséget írtál, mert troll vagy?

Kandeláber 2013.05.14. 14:25:44

@közösperonos átszállás: Szerintem te vagy troll, de mindegy.
Mindössze az a gondom, hogy vantaan pofátlanul le akarta tagadni, hogy mit is írt, nyilvánvalóan azért mert fogalma sincs a történtekről.
Ha egyenesen azt írja: bocs tévedtem, tényleg Olaszországtól is csatoltak el területet a II. Világháború után, akkor nincs gond.
Magyarországtól pedig pluszban elvették Oroszvárt, Horvátújfalut és Dunacsúnyt, a "pozsonyi hídfőt."
Neked meg az nem fáj?

közösperonos átszállás 2013.05.14. 15:32:40

@Kandeláber: "Szerintem te vagy troll"

Bárki gondolhat bármit, kérdés, a tények mit mennyire támasztanak alá. Egyelőre ott tartunk, hogy vantaan példának felhozott két országrészt, mire te a fejéhez vágtad, hogy a többi őt már nem is érdekli? Ez eléggé alátámasztja azt a hipotézist, hogy csak trollkodsz, az, hogy erre rámutattam, meg nem támasztja alá azt, hogy én trollkodok, egyelőre itt állunk.

"Magyarországtól pedig pluszban elvették Oroszvárt, Horvátújfalut és Dunacsúnyt, a "pozsonyi hídfőt.""

Még mindig nem érted, hanem azt hiszed, komoly a licitálás? Parancsolj: Fiume.

"Neked meg az nem fáj?"

A hülyeséged, az fáj.

vantaan 2013.05.15. 07:30:51

@Kandeláber: No Te kis pici puha! Miből is indult ki kettőnk "vitája"?
Teszed itt a kis buksi faszálkás fejedet!
...... Magyarországon szobrot állítanak egy olyan gyáva fasznak aki tevékeny szerepet játszott abban hogy 3 azaz három idegen hatalom megszállhassa Budapestet és két olyan tragédia részbeni okozója hogy hazánkat megcsonkították. No ez a tragédia és nem érdekel különösebben hogy 80 vagy csak 60 évig tartozott pl az Istria Olaszországhoz!

Ha magyarkodni akarsz legalább tárgyi tudáűsod legyen pici puha!

vantaan 2013.05.16. 08:28:08

...no még mit talál ki a saját farkába harapó mutyi róka - komcsi róka banda? Egy hódmezővásárhelyi cég a Nemzeti Mutyfilter Hállózat boltjainak ajánl berendezéseket. Véletlenül pont olyanokat mint amilyeneket a mutyi Nemzeti Dohány cég egy nappal előírt.

Lopunk csalunk hazudunk mert mi mutyi fideszesek vagyunk!

vantaan 2013.05.16. 10:11:41

Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője azt írja, a pártháborúk és a szocialista vagy fideszes trafikosok megkülönböztetése helyett érdemesebb lenne inkább arra figyelni, hogy a felkészültség, a teljesítmény kapott-e méltó elismerést akár ismeretlen a győztes, akár egy polgármester családtagja.

"A trafiktendernek az a legfőbb baja, hogy nem a teljesítményről látszik szólni, hogy a versenybe szállók felkészültsége éppúgy bizonyíthatatlan, mint a vesztesek alkalmatlansága, vagy kevéssé alkalmassága, ezért aztán a győzteseket maguk a kihirdetők sem képesek megvédeni"

Lázadás????? .... nem csak szeleppp játszás!

Lopunk csalunk hazudunk mert mi mutyizó fideszesek vagyunk.

vantaan 2013.05.16. 11:11:29

"Nem került a Fidesz választókerületi elnökeinek kezébe a pályázók listája - állítja Németh Lászlóné egy írásbeli kérdésre adott válaszában. A nemzeti fejlesztési miniszter Mesterházy trafikpályázatokkal kapcsolatos kérdéseire válaszolt."

...már a Borókai és a Navracsics sem hiszi!!! ....evtársnő hát hogyé vanez?

pocaklakó minimanó 2013.05.16. 11:46:09

@vantaan:

"...no mi van a Loppert -tel?"

Á, felejtős, hogy bíróság elé citálták azok, akik kényesek a szólásszabadságra.

Az meg a másik édi dolog, hogy milyen szöveggel jellemzed. :)

pocaklakó minimanó 2013.05.16. 11:47:32

@kovi1970:

"Arra gondolok, hogy vannak akiknek a gyomra simán beveszi, hogy ilyet meg lehet tenni..."

Á, simán bevette sokak gyomra azt is, hogy a bíróság divatrendőrséget játszott, amikor kiadta ukázba, hogy aki így vagy úgy öltözik... Ismerős?
süti beállítások módosítása