Martonyi: Nyitott gazdaság vagyunk, de védjük érdekeinket
2013. április 19. írta: Redakció

Martonyi: Nyitott gazdaság vagyunk, de védjük érdekeinket

Martonyi János külügyminiszter a pozsonyi GLOBSEC kül- és biztonságpolitikai konferencián lapunknak és a Hír TV-nek adott közös interjújában elmondta: szerinte a V4-országok tevékenysége egyre inkább láthatóvá vált Európában, egyre pozitívabban értékelik a négy ország együttműködését. Hozzátette: a magyar kormány támogatja a transzatlanti szabadkereskedelmi övezet létrehozását, ám a tárgyalások kapcsán kevésbé derűlátó, mint Szlovákia miniszterelnöke, Robert Fico.

„Az Európai Unió esetében huszonnyolc tagállam fog odafigyelni a saját érdekeire. Magyarország ezek közé fog tartozni. Mert minket például közvetlenül érinthet a mezőgazdasági támogatások kérdése, a mezőgazdasági termékek piacra jutásának a kérdése, és érint sok minden más is. A magyar gazdaság – mint ezt tudjuk – a világ egyik legnyitottabb gazdasága. Tehát mi általában támogatjuk a szabadkereskedelmet, mert amúgy is nyitottak vagyunk. És szeretnénk a magyar termékeknek jó piacra jutási feltételeket biztosítani. Ezért támogatjuk például az Unió és Japán közötti szabadkereskedelmi megállapodást is, mert tudjuk, hogy az a magyar autóiparnak jó lenne. Ugyanakkor látni kell, hogy vannak úgynevezett defenzív érdekek is, ami azt jelenti, hogy meg kell védenünk bizonyos magyar érdekeket, magyar szempontokat, magyar termeléseket. Körülbelül erről szól a történet. Nem lesz könnyű, hiszen a gazdasági tartalmán kívül van egy geopolitikai dimenziója is: a transzatlanti rendszer erősítése nehezen képzelhető el a gazdasági együttműködés erősítése nélkül. És most, amikor a világ változik, különösen lényeges az, hogy a transzatlanti kohézió megmaradjon, sőt, megerősödjön, éppen ezért fontos lenne mindehhez egy gazdasági dimenziót is adni.”

Földi Bence interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr425234856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyós 2013.04.19. 13:22:12

Szerencsétlen Martonyi. A tényleges befolyását vesztve már az esze sem a régi. Nincs magyar autóipar. Különféle cégeknél bérmunkások vagyunk. Ez nem önállóság. Hiába volt a GM főkonstruktőre magyar, ő is csak az üldözöttek sorát szaporította szép hazánkból.

2013.04.19. 13:41:47

Összeszerelő üzem Magyarország. Bérmunkából, cselédmunkából nem lesz sohasem nyugati életszínvonal. Sajnos nincsenek tőkeerős és patrióta magyar cégek, hiányzik a patrióta magyar vállakozói réteg.

2013.04.19. 13:42:50

És hiányonak a magas hozzáadott értéket teremtő, innovatív vállalkozások. Illetve amik vannak, azok nem kérnek vagy nem kapnak állami támogatást.

2013.04.19. 13:48:10

Ja, és hiányolom az MSZMP-s Martonyinak a kötelező és elmaradhatatlan mondatát: "Nincsenek területi követeléseink". E nélkül nem is élhet a magyar külügyminiszter!

Amúgy nem értem mi a fenéért mondja el százszor, a románok, szlovákok úgyse hiszik el. Ők nem így gondolkodnak, kemény nackók. Ezzel beszari dumával itthon szavatokat nem szerez, szóval akkor meg minek mondogatja állandóan mint valami idóta papagáj? Eredmény: Vagy nevetségessé vagy gyanússá válik (az a gyanús aki nem gyanús...).

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.04.19. 15:46:41

ha egyszer sikerül befejeznünk a rendszerváltást (erre nem sok esély van), akkor az ilyen martonyi-féle komcsik ne számítsanak irgalomra.

2013.04.19. 16:05:25

@tesz-vesz: A komcsik előbb-utóbb kiöregszenek, meghalnak. Martonyi bácsival is ez lesz (aki amúgy még nem is a legrosszabb).
A még nagyobb baj az, hogy nem látni a "mai magyar fiatalságban" a jövő elitjét. Vannak Hahás, Millás romkocsmás ultraliberális-anarchista hülyegyerekek az egyik az oldalon, a másik oldalon meg a JobbikJugend eszméletlenül primitív sültparasztokkal.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.04.19. 20:20:29

@SontPent: nem nem, nem halnak meg, itt van orbán, győző fia, viktor fia is sikeres üzletember lesz, ahogy csányi fia is. itt van bajnai, györgy fia, és hosszasan lehetne sorolni, csak nem tudom mindet.
orbán se jókedvében bízik meg turulékban, megbízik bennük és nekik adja a honlapja gondozásának pályázatát, nem gondolnám, hogy civil fidelitasosok labdába rúghatnak, esetleg talán vmi leszármazott bizalmas ajánlotta őket.
ezeknek a gazdálkodás a korrupció, a lopás, ezek mind a bolsevizmus köpönyege mögül bújtak elő

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Cje-KbfAH3Y

kkbk.blog.hu/2012/12/13/meyer_dietmar_generacios_valtas

a jobbikjugend is tele van szórva besúgókkal, amúgy nem olyan buták ők, csak így akarja beállítani őket a főmédia. mondj vmi konkrét példát.

2013.04.19. 20:24:30

Azért jó tudni Németh Zsolttól hogy Kolozsvár (oh, bocsánat, Cluj) a békés együttélés és toleranci mintavárosa.

www.hirado.hu/Hirek/2013/04/19/16/Nemeth_Zsolt_Kolozsvar_ma_az_egyutteles_pozitiv_peldaja.aspx

És ebben a városban a románok így adnak kenyeret, ha magyarul kérsz:

kukker.manna.ro/showvideo/4251/kenyeret_kokardaval_kolozsvaron_am_cerut_paine_ungureste_la_cluj

Mi lesz a következő beszólás? Dicsérni kezdik az européer Ponta magyarbarát és kisebbvédő politikáját?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.04.19. 20:36:34

@SontPent: szerbiát is dicsérte, ott jól bánnak a magyarokkal

2013.04.19. 20:37:06

@tesz-vesz: Már az echte "komcsikról" beszéltem, mint Martonyi. Lusztráció már nem lesz, ebbe sajnos bele kell törődni. Annyi fog történni, hogy egy idő után kiöregszenek, és kihalnak azok, akiknek közük volt a komcsi rendszerhez. Az hogy a gyerekeikből politikus lesz-e, nem tudom. Üzletember - valószínű. Bár lehet hogy műsorvezető a tvben.

Amúgy a Fidelitasok között amennyire tudom (sejtem) sok pázmányos, meg károlis gyerek van, zömmel keresztény értelmiségi családból. De ott se nagyon látom a szellemi potenciált, szerintem erős kontraszelekció lehet ott. Droidokat nevelnek ki.

Csak abba gondoltam bele, kik közül lehet majd itt választani 20-30 év múlva? Nyilván se Orbán, se Bajnai-Gyurcsány se él örökké.
Alternatívák? Hahás-Millás anarchista hülyegyerekek? Jobbikjugend (már középkorúan)? Fidesz káderek gyerekei? Bárándy jr. jr. jr. Gergely?
És ez a politikai "elit" majd ugyanúgy "nácizza", "komcsizza","zsidózza" egymást, és marakodik az országon mint egy koncon? Nem túl fényes perspektíva.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.04.19. 21:31:01

@SontPent: orbán is echte komcsi, jelentett valószínű, ő nem(csak) úttörő volt, hanem ügynök, akit stumpf apósa, a belügyminiszter kiengedett, mikor a rendőrök nem látták a tagságiját és bevitték.

m.cdn.blog.hu/kk/kkbk/image/szem%C3%A9ly/orbanviktor.jpg

horváth állítólag dajcsékért is közbenjárt a cseheknél. mivel mind rogán, mind dajcs, kiszesféle volt, akik aggódtak a rendszerért a kisz-lapokban, így ők is echte komcsiknak számítanak. ahogy martonyi, csak martonyi már akkor nagykutya volt, mikor rogán mégcsak kezdő bolsi.

károlin tanít vass csaba, kovács dániel, és ki még? mind a kommunisták ügyét viszi
a pázmányon l. simon is tanít boros is ott végzett és mi lett belőle? mind komcsi.
és kik még akikről nem tudok, vagy most nem jutott épp eszembe, a rektor mindenhol az előző és mostani rendszer bábuja az biztos.
ilyenkor jól jönnek:
hvg.hu/itthon/20121209_Semjenugy_hibazott_az_ELTE_egy_szakerto_s

azt nem tudom az ottani diákok mennyit tudnak a világról, de csak jobb lehet ott a világ vmennyivel.
szarvas koppány bendegúzra biztos lehet majd szavazni 20-30 év múlva. kíváncsi leszek megtörik-e majd orbán akkorra, de szerintem nem, túl buta ahhoz, meg egy minimális gerinc azért kéne.
süti beállítások módosítása