Politikusok a kommentelők ellen – Ilyen ország pedig nincs CCCLXXV.
2013. április 10. írta: TuRuL_2k2

Politikusok a kommentelők ellen – Ilyen ország pedig nincs CCCLXXV.

delmagyar_komment.png
Újabb politikus száll hadba a kommentelőkkel: ezúttal Lázár János tett feljelentést a délmagyar.hu egyik híréhez érkezett hozzászólások miatt. A Cink szerint már hét hozzászólót hallgattak ki gyanúsítottként, de nem kizárt, hogy további embereket is meggyanúsítanak majd. Lázár emellett polgári pert is indított az ügyben, a Dél-Magyarország kiadóját egymillió forintos kártérítésért perli az oldalon megjelent hozzászólások miatt.

A Lázár balesetéről szóló hírhez érkező hozzászólások között biztosan voltak méltatlanok, de erre aligha a büntetőeljárás a megfelelő válasz. A kommentek leginkább egy szóbeli vitához hasonlítanak, és nem lehet – vagy ha lehet is, de biztosan nem érdemes – minden anyázás mellé rendőrt állítani. Márpedig most komoly nyomozás folyik az ügyben, komoly rendőrségi (és állampolgári) munkaórákat fordítanak e rendkívüli jelentőségű bűnügy felgöngyölítésére. Sokszor leírtuk már, a közszereplőknek sok (akár igazságtalan, bántó, méltatlan stb.) kritikát el kell viselniük, és régen rossz, ha rendőrségi úton próbálnak elégtételt venni vélt vagy valós sérelmeik miatt. A magunk részéről egyetértünk az Átlátszó javaslatával, hogy a rágalmazást és a becsületsértést törölni kéne a Btk.-ból.

A kiadó ellen indított polgári peres eljárás ugyanígy nagyon rossz megoldás. A komment nem szerkesztett tartalom, még ha egyes bíróságok valami érthetetlen oknál fogva hajlamosak is annak tekinteni. Ha az egyes médiumoknak szerkesztői felelősséget kell viselni a felhasználói hozzászólásokért, akkor előbb-utóbb teljesen vége lesz a kommentelési lehetőségnek Magyarországon. Biztos, hogy ez olyan jó lenne?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr965215310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfőmérnök 2013.04.10. 17:38:20

Gloire = Lázár János?

egylibas 2013.04.10. 17:45:28

Meg szeretném kérdezni hogy akkor van szólás szabadság vagy csak a látszólag?

zu überleben 2013.04.10. 17:45:36

Átlagos komment?????????? Hm, akkor is átlagos ha mi kapjuk azt hogy maradtunk volna ott az úton....???????

P.Guszti 2013.04.10. 17:49:22

Tulajdonképpen nem tartom az ördögtől valónak, hogy mindenki vállalja a felelősséget az általa írt hozzászólásokért.
Semmi szükség felelőtlen átkozódásokra, szitkozódásra, kitalált rágalmakra.

zu überleben 2013.04.10. 17:50:19

@egylibas: A szólás szabad! De a meggondolatlan szólás következményeit bizony mindenkinek vállalni kell! Minden tettnek következménye van, attól hogy szabad. A gonosz szív szólását zabolátlanul hagyni megnőni ki akarná? ....
„amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is tegyétek velük” a 18. sz. óta használt megjelölése (Mt 7,12; ...

Bloodscalp 2013.04.10. 17:50:21

Hogy mit gondolok arról hogy valaki azt mondta, inkább Lézer veszett volna oda egy ártatlan nő helyett?

Ezt:

És most várom én is a feljelentést-és/vagy a TEK-et is.

Steve the Great 2013.04.10. 17:50:25

@zu überleben: Olvass bele a mandi kommentjeibe. Vagy kegyelettel megemlékezhetünk az index polfórumáról, mindkét helyen ez már-már kedveskedésnek számít(ott). Továbbá az, hogy "dögölt volna meg" (vagy ennek bármilyen ragozott formája) nem alkalmas becsületsértésre.

Bloodscalp 2013.04.10. 17:55:30

@Steve the Great: azt megvolt ugye hogy az angoloknál helyenként fiesta tört ki "The Bitch is Dead" szlogennel thatcher miatt? Becsületsértésért beperlik fél angliát?

Steve the Great 2013.04.10. 18:06:05

@Bloodscalp: Szerintem ugyan ritka ízléstelen dolog valakinek a halálát kívánni, ill. valakinek a halálán örvendezni, de ez a Lázár-féle ügy teljes aránytévesztés (az egy millás kártérítés meg méginkább).

De könnyen lehet, hogy ő sem számít nyertes perre, ez inkább csak enyhe figyelmeztetés. Az emberek többségének nem hiányzik, hogy gyanúsítottként idézzék be (ami egyes munkahelyek megtartására is káros lehet), meg hogy milliós perek lógjanak a fejük felett.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.04.10. 18:08:31

Turul, tudhatnád (hiszen tegnap írta itt egy barna nyelvű, KIM-gyanús kollégád), hogy nem doktriner ideológiára és liberális dogmákra van itt szükség, hanem konzervatív hatalomgyakorlásra, melynek alapvető kiindulópontja a valóság. Egy konzervatív pedig tiszteli a jogrendet, vagyis ha egyszer törvénybe ütközik, hogy valaki a NER-valóságba nem illő megjegyzést tegyen a jó kiskirályra, akkor annak az emberi méltóság, a szabadság és a felelősség jegyében (Oakeshott, 1975 és Scruton, 1992, idézi őket Navracsics, 2002, előadásvázlat) számolnia kell azzal, hogy eszméit a többség felhatalmazását élvező autoritás előtt is meg kell védenie, és életében talán először Lázár Jánossal egyenrangú, azonos kaliberű emberként kezelik, mielőtt az igazságos büntetést ledolgozó közmunkásként elfoglalja méltó helyét a társadalom szervesen fejlődött organikus szövedékében.

Persze, te is tisztában vagy ezzel, és nem is haragszunk, hogy időnként mintha finnyás értelmiségi liberális-dogmatikus elhajló lennél, hiszen tudjuk, hogy ezt a szerepet osztották rád. Hálátlan szerep, de valakinek ezt is be kell töltenie. Erőt, egészséget hozzá! Miniszterelnök Urunkat pedig, ha találkozol vele, üdvözöljük, jó egészséget kívánunk neki is és minden szolgájának.

Bloodscalp 2013.04.10. 18:23:15

@Steve the Great: nézd, ez a lázár annyit nem dolgozott életében hogy kiment volna a nem létező kertjébe és megkapálta volna azt. Világ életében kitartottuk állami pénzen, és kell írnom? Világ életében mások pénzével machinált.

Most is erre játszik -és itt tökmindegy kitől venné el azt az egy millát, mert a szándék meg...

Most akkor nem merem leírni hogy teljesen egyetértek a kommenterrel, de tudod mit gondolok.

jan 2013.04.10. 18:48:05

Hat akkor ezennel: szerintem Lazar Janos egy erkolcstelen, romlott, antiszocialis faszfej.

Sok sikert kivanok a nyomozo hatosagoknak!

(Aki tisztesseges, velem tart.)

pityipalkó 2013.04.10. 18:57:40

"Akinek annyija van,annyit is ér" kijelentése után mit várt volna. szeressék ?Ízléstelen dolognak tartom,hogy mástól elperelt pénzből akar jótékonykodni! Lenne még mondanivalóm,de....kussolok.

jan 2013.04.10. 19:00:50

@Holger Hartland: Ez a derpegni valami tajszo lehet, most hallom eloszor. A neten kerestem talalatokat, de nem egyertelmu, mit jelent: izgulni, porogni valamin?

angyali értékrend 2013.04.10. 19:07:18

@P.Guszti: "Tulajdonképpen nem tartom az ördögtől valónak, hogy mindenki vállalja a felelősséget "

nah, majd ha a kepviselok is vallaljak a felelosseget, akkor majd sorrakerulhetnek a kommentelok is. addig lofasz a lazar fele senkik seggebe!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.10. 19:13:35

@Holger Hartland: :-)

(Visszatérni látszik a humora. Vagy az enyém?)

Bloodscalp 2013.04.10. 19:13:58

Egyébként nem teljesen értem ezt a feljelentösdit, hogy a fenébe jártak volna el egy külföldön élő-akár nem is magyar állampolgár ellen? Mondjuk egy '56 német-magyar emigráns, aki ugye lélekben magyar, nem kért (még) magyar útlevelet, de akár ezután aláz porig egy lézert?

Megy érte is a TEK? Vagy nemzetközi körözést adnak ki rá az Interpolon keresztül?

khadi 2013.04.10. 19:24:14

Messzemenően egyetértek azzal, hogy egy ilyen gennyes, romlott, erkölcsileg nulla alak, mint amilyen lázár janó, aki ki merte azt jelenteni, hogy "Akinek annyija van,annyit is ér", valamint volt pofája lézerblokkolót szereltetni, engedélyeztetni a közpénzzel finanszírozott géperejű járművébe, annak jobb lett volna ott maradni az úton. Ez a véleményem, és, ha még igaz, ebben az országban a vélemény szabad. (?)

útonjáró 2013.04.10. 19:34:57

Nyilván technikailag megvalósíthatatlan, vagy hát, nagyon komoly és világméretű akaratot feltételezne, de szerintem az internet jobb hely lenne, ha mindenkinek vállalnia kellene magát arccal, névvel.

Nagyságrendekkel kevesebben engednék szabadjára a bennük lakozó állatot, amit ugye az élet más színterein nemigen tehetnek meg, de igen. Anonim módon, büntetetlenül... ;)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.04.10. 19:35:57

tesztelik a fijugg a lenullázott AB döntések utáni korszak lehetőségeit... meglássuk, most milyen jókáderesített kotmánybírósági döntés születik, ha odáig megy az ügy

avagy szimplán kezd szakadni a cérna az értékesembör lelkivilágában... hüjje nép, méghogy nem imádja a Kiválasztott kiválasztottját? visszapofázik? pampog? fikáááz? na majd jól megtanulja a szolganép, mi fán terem a konzervatív hatalomgyakorlás! szerénység és alázat! persze a zembereknek, nem az uraknak, oszt jónapot!!!

Bell & Sebastian 2013.04.10. 19:48:20

Először is, hivatásos rendőr vezette a mikrobuszt, amely Lázárt vitte, másodszor, a kacsázó kisebb autó vágott elé, bármit is írt / fújt fel a sajtó.

Ebből azért nehéz kihozni azt a végkövetkeztetést, hogy inkább Lázárt vitték volna el halózsákban, mint az asszonyt.

Az egy más kérdés, hogy kinek mennyire szimpatikus. Az is, hogy kellett volna-e moderáció, a harmadik meg az, hogy kapkodjon-e a sas legyek után?

Az utóbbiról érdemes csak beszélni, szerintem nem, de meghagyom, ízléstelensége válogatja.

Bloodscalp 2013.04.10. 19:51:40

@útonjáró: én nem tudom hogy ez blog vagy face/twitter akármi komment volt-e, de szerintem az emberünk haláli nyugalommal megismétli a véleményét face-to-face is Lézer arcába, és ezzel nagyon nincs egyedül.

Manyi Béci 2013.04.10. 19:53:16

Aham.
Nézd, Pistike, lehet, hogy csúnyát mondott rád a Sanyika, de azért nem kellett volna megrugdosnod, elvenned az uzsonnáját, beleköpnöd a poharába és kilukasztanod a biciklije kerekét,
Ez nem volt szép, Pistike. Ejnye, bejnye. Ígérd meg, hogy nem fogsz többet ilyet csinálni. Megígéred? Jól van. Mehetsz játszani.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.04.10. 20:21:54

@zu überleben: te is használsz lézerblokkolót? közpénzből veszel luxusautót, amit letagadsz a legeladósodottabb városban? 20 milliós költségtérítést veszel fel, mert neked az jár?

akkor te is ott maradhattál volna, inkább, mint egy ártatlan nő, akinek a kisfia húsz év múlva nem fog „jó partinak” számítani a hódmezővásárhelyi lányos anyák körében se.
de biztos annak a nőnek annyija volt, amennyit megérdemel.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.04.10. 20:23:33

@P.Guszti: így van, fizessen csak 1milliót lázárnak = vállalják a felelősséget!
az elvtársakról jót vagy semmit! miféle demokrácia, meg szólásszabadság, kuss van, kuss legyen.

Alvarez 2013.04.10. 20:37:30

@Bell & Sebastian: még tedd azt is hozzá, hogy Lázár mindig is fontosnak tartotta a kresz maradéktalan betartását, külön odafigyelve a megengedett maximális sebességre. Ezért is szereltetett lézerblokkolót az autójára.

toportyánzsóti 2013.04.10. 20:42:20

Érdekes hogy lézer és a másik szerencsétlen is kurva sokba kerül az adófizetőknek,negatív produkciójuk ellenére!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.04.10. 20:44:29

@Bell & Sebastian: mennyivel stílusosabb lett volna, ha lázár inkább beregisztrál és elmondja valójában mi történt, személyesen kéri ki magának a dolgot.
mennyivel emberibb, mennyivel bölcsebb, de a jóelvtársak nem a kifinomultságukról és intelligenciájukról híresek,
mi van a zsidóiddal lázár? betelepültek már rendesen a várásodba is?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.04.10. 20:52:20

Lézer Jani az egyik legtenyérbemászóbb pofájú politikus. Buta, arrogáns, gátlástalan. Bármikor szívesen kitaposnám a belét.

Bell & Sebastian 2013.04.10. 20:54:01

@Alvarez: Jó meglátás, ám ezzel meglehetősen nehézkes megindokolni, hogy miért pont belőle főzzenek szappant? Akkor már az összes audisból, béemvésből és mercedeszesből, a demokrácia nevében!

Továbbá a fehér furgonosból, felmatricázott területi képviselőből, aranyláncos terepjárósból, sárfelhordó traktorosból, cikázó motorosból, nyomuló pizzafutárból és vakegér biciklisből is, nemde?

Akit kihagytam, az csak szóljon.

Nero Bianco 2013.04.10. 20:54:10

@Bell & Sebastian:

"a harmadik meg az, hogy kapkodjon-e a sas legyek után?"

Momentán a helyzet az, hogy egy felkapaszkodott szarcsimbók hadonászik ostobán, és használja azt a bunkósbotot, ami a keze ügyébe kerül.

Lázár eleddig az égegyadta világon semmit nem tett le az asztalra.
Hurcibálta a polgi aktatáskáját, amíg az meg nem halt, és utána beült a helyébe, sikeresen eladósította a városát, hogy finanszírozhassa a fideszt, és cserébe kapott a hatalomból.

Hát ez baró nagy teljesítmény.

És még neki áll feljebb.

Bell & Sebastian 2013.04.10. 21:02:55

@tesz-vesz: Nem tudok azonosulni semmilyen tekintetben ezzel a fickóval, fogalmam sincs, hogy mi motiválhatta például ebben az ügyben, de nem hiszem, hogy dolgom ezt megítélni. Pontosan annyira szívta fel magát Lázár, mint a kommentelő, most majd megverekszenek.

Majd helyette elmegy a valamelyik ügyvédje, az alperes újság szintén küld egyet, a begerjedt olvasó meg tanú lesz és aki bukja az ügyet, az fizeti a napját és útját.

Mi hát itt a probléma?

Bell & Sebastian 2013.04.10. 21:04:32

@Nero Bianco: Ennek nem sok köze van a konkrét ügyhöz, azért ezt be kellene látni.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.04.10. 21:04:56

lázárnak igaza van. mindegy hogy szép vagy sem, de a komcsi kommentelőket széjjel kell szopatni.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.04.10. 21:05:53

@Bell & Sebastian: Már miért lenne nehéz?
Hétfőn a rendőrök agyonvertek 1 láncfűrésztolvajt. Hát inkább Lázárt verték volna.
Látod, nem nehéz.

Nero Bianco 2013.04.10. 21:06:23

@Bell & Sebastian:
"Ennek nem sok köze van a konkrét ügyhöz, azért ezt be kellene látni. "

Hogyne lenne.
Csak lázár jellemének van köze az ügyhöz.
Illetve inkább jellemtelenségének.

Bell & Sebastian 2013.04.10. 21:17:09

No de uraim, hát milyen dolog mán más ember dicstelen halálát kívánni?

Legyenek egészen nyugodtak, az Úr majd elrendezi a sorsát. Vagy a karmája, szerencséje, a Párt, személyesen Obama elnök, vagy ami csak kell ahhoz, hogy nyugodtan aludjanak. Nincs itt semmi látnivaló, táguljanak kérem!

Vagy szidják, mint a bokrot, de konkrétan ám, hátha valaki feljelenti és meg is nyeri a pört. Értem én, hogy szeretnék agyonverni a gyerekei szeme láttára, de ez tájidegen szokás errefelé. Szerintem.

Nero Bianco 2013.04.10. 21:24:45

@Bell & Sebastian:
"No de uraim, hát milyen dolog mán más ember dicstelen halálát kívánni? "

Hát, most hogy így mondod, nekem is feltűnt, hogy mennyire immunis lett a társadalom az ilyenekre az elmúlt x év alatt.
De leginkább 2006 óta.

Amióta végletesen elszabadultak az indulatok.

Azóta sem konszolidálódott a helyzet.

Ez van.

Az meg, hogy lázár képtelen kordában tartani a saját egóját, hát az a fejleményeket figyelembevéve nem meglepő.
Matolcsy pölö azt képzeli magáról, hogy jegybankelnök.
Na, az se semmi.

És a többi, az irányítóterembe beszabadult majom is vadul tekergeti-nyomogatja a színes gombokat, és azt hiszik, ez jó szórakozás.

Bell & Sebastian 2013.04.10. 21:37:55

@Nero Bianco: Tartok tőle, a Legveszélyesebb Közellenségek tízes listájára ebből a fideszes gárdából egy se kerülhetne fel, mivel el nem múló érdemeik elhomályosulnak elődeiké mellett. (Ha már politikai síkra rángatott át egy etikai kérdést.)

Visszatérve Néró mutatóujjára, el tudok képzelni olyan helyzetet, amikor élet és halál közt _kell_ dönteni. Ám ehhez különleges helyzet, -kiképzés és -felhatalmazás is kell.

Gyalog Benő akkor gyilkolhat, ha az életét védi, az ölés meg úgy an einem Block vagyon tiltva nekünk, emberállatoknak.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.04.10. 21:41:39

@poszt: "Ha az egyes médiumoknak szerkesztői felelősséget kell viselni a felhasználói hozzászólásokért, akkor előbb-utóbb teljesen vége lesz a kommentelési lehetőségnek Magyarországon."

Hamis dilemma. Csak moderálni kéne, Turulmadár. Kérni egy kis pénzt a MOL-tól (vagy a Gazpromtól, már nem tudom követni) és felvenni egy del-kezelő asszisztenst. Csak az első néhány hét kemény, aztán elszoknak a hülyék.

Bell & Sebastian 2013.04.10. 21:46:16

@Kettes: Például, mint nálatok, ott rend van, csak Orbánt akarja percenként megnyuvasztani az úri közönség, meg a náci gyanús geciket. Vagy bárkit, aki nem ti vagytok, demokrataták.

Állam-vizsga 2013.04.10. 21:48:39

Bármennyire is unszimpatikus Lázár, van egy határ amit nem lépnék át.
Nem ő vezetett, utas volt. Nem készakarva, gonoszságból ütköztek neki a másik autónak. Egy ilyen élményt nem akarhat magának senki, hogy egy roncs autóból kiszállni egy baleset helyszínére, ahol egy másik ember meghalt.
A kommentelő túl lőtt a célon. Azzal egyetértenék hogy szívesen látnám Lázárt a versenyszférában boldogulni, vagy politikából kiesni, de azt hogy őt cipzározzák be az már durva.
Viszont a feljelentősdi meg rossz reakció....

sisszi 2013.04.10. 21:55:09

Lázár fel tudta mérni, mi a jó, mi a helyes, valamint konzervatív valóságában megtámadva érezte magát. az hogy belement a korábbi parttalan, dogmatikus, és életellenes jogászkodásba, az egy megtévesztő, álruhába bújt doktriner ideológia támadásának köszönhető, aki éppen az univerzális, állandó, mondhatni örök, és mindannyiunkat összetartó értékeket hugyozta le az utcasarkon.

Bell & Sebastian 2013.04.10. 22:02:59

@sisszi: Elég szomorú, hogy ahhoz, amikor még le is szartak, egy szavad sem volt. Nem kell kiállni az utcasarokra jövedelemszerző céllal.

Alfőmérnök 2013.04.10. 22:04:18

@jose maria padilla: Itt a mandin ki legyen az első? Bbjnick?

Nero Bianco 2013.04.10. 22:08:18

@Bell & Sebastian:
"a Legveszélyesebb Közellenségek tízes listájára ebből a fideszes gárdából egy se kerülhetne fel,"

Nem arról van szó, hogy lázár hülyégg vagy gonoszabb lenne mint az átlag, hanem arról, hogy a demokratikus kontrollok lebontása a legnormálisabbat is elhülyíti.

Jó, matolcsy kivétel.
ő tényleg sokkal hülyébb mint az átlag.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.10. 22:28:11

...1) A kommentfelületeken megjelenő tartalomért a felület gazdája a felelős. Ő képes eltávolítani a felületről a tartalmat, tehát ő kötelezhető rá.

2) A nick nem személy. Így személyiségijogot, becsületet vagy (általában) hatályos törvényt sem sérthet (s (így) büntetőjogi felelősség sem kérhető rajta számon). Az általa megfogalmazott tartalom viszont igen, s ha ez történik, akkor annak eltávolításáról a felület gazdájának kell(ene) gondoskodnia/gondoskodnia kell.

3) A tartalmi szabályozás a kommentfelületek esetében is indokolt. Ez ész-szerűen (szerintem: ésszerűen:-)) a hatályos törvényekbe ütköző megnyilvánulásokra terjed(het)ne ki...

bbjnick.blog.hu/2013/03/14/_a_tartalmi_szabalyozas_a_kommentfeluletek_eseteben_is_indokolt_199

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.04.10. 22:31:21

@Kettes: És jönnének az okosak, mint te is. Nyöhehe.
Talán ezért nem moderálnak Turulék.

Nero Bianco 2013.04.10. 22:35:44

@bbjnick:

Ha ez a valós szabályozás, akkor elképesztően ostoba szabályozás.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.04.10. 22:43:49

@bbjnick: "A nick nem személy."
Ez jóindulaton alapuló közmegegyezés, ami csak odáig tart, ahol a BTK elkezdődik.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.10. 22:46:32

@Nero Bianco:

Ühhhümmm! No, és hogyan kellene lennie?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.10. 22:51:33

@Holger Hartland:

1) Maga nem jóindulaton alapuló közmegegyezést keres?:-)

2) Ha a nicket (jogi) személynek tekintjük, akkor a szólásszabadságnak adunk egy k*rva nagy pofont; ha nem alkotunk egyértelmű és világos szabályozást, akkor a visszaélések végtelen kombinációinak nyitunk teret.

3) No, és hogyan kellene lennie?

Nero Bianco 2013.04.10. 23:01:50

@bbjnick:

" No, és hogyan kellene lennie? "

Majd ha nekem is milliókat fizetnek hogy okos legyek akkor megmondom, vagy esetleg akkor, ha majd számít az is, amikor a köz beszél.

Nincs egymondatos megoldás.
Nincs "majd én megmondom a tutit" megoldás.

Ha valahogy lennie kell, az az, hogy tessen mindenki arra is figyelni, mit mond a másik.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.04.10. 23:13:21

@bbjnick: Nézze, én mint nick persze pontosan tudom, hogy mi, nickek vagyunk az igazi személyek, még ha szén-alapú biorobotokkal is gépeltetjük be a kiváló gondolatainkat, és adott esetben velük vitetjük el a balhét is.

Ezek a fehérje-csont-zsír-kötőszövet lények (állítólag van valami kezdetleges idegrendszerük is) viszont nem átallanak azt gondolni, hogy ők az igaziak. Az én biorobotom például azt hiszi, hogy maga igazából nem is "nick", hiszen az csak egy fikció, hanem egy "igazi" ember, aki éppen álnevet használva ír. A biorobotom úgy véli, hogy amíg csak a politikusokat és közszereplőket szidjuk, no meg egymást (mi, fiktív nickek), addig ez rendben is van.

De képzelje csak el például a következőt: tegyük fel, hogy magát (akarom mondani: a biorobotját) Bözörgényi Cindegárnak hívják, nem közszereplő, hanem átlagpolgár, és a Kossuth Lajos utca 99/b szám alatt lakik. Ha én leírom, hogy Bözörgényi Cindegár, Kossuth L. u. 99/b alatt lakó személy minden második éjszaka transzvesztita dizőzként lép fel nyugati turisták előtt a Hámozott Homár Bárban, és húsz euróért blowjobot is vállal, és közben ez nem igaz, akkor lehet-e kifogásom ellene, hogy törvény elé citáljon?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.04.10. 23:28:42

@Mr Falafel: nem buta, csak arrogáns és gátlástalan. S lehet még belőle brutus. :)

Nem tűnik ez a fenti kirívóan durva hozzászólásnak, valószínűleg több millióan éreznek így Lázárral kapcsolatban, függetlenül a történtek pontos körülményeitől.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.10. 23:42:39

@Nero Bianco:

Így beszél, aki a zavarosban halászásban, a káoszban, a visszaélések lehetőségének fenntartásában érzi magát érdekeltnek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.11. 00:00:20

@Holger Hartland:

Szellemeskedünk vagy megoldásokat keresünk?

Nem gondolnám, hogy magának valójában problémát jelent egy gondolat megítélése kiötlőjénak ismerete nélkül.

Egyébként a bözörgényicindegáros példája remekül szemlélteti, hogy mit nem tehet egy nick. Ha az én blogom kommentjei között jelenne meg egy hasonló jellegű, akkor azt nyomban és szívfájdalom nélkül törölném (pedig én a reklámspameken kívül --- a szólásszabadság nagy barátjaként --- minden kommenthez ragaszkodom).

Bell & Sebastian 2013.04.11. 00:11:12

@Nero Bianco: Számtalan estet tudunk arra, amikor valaki okossá, széppé és erősre -mindezt egyszerre- issza magát.

Arra is, amikor a gazdag ember, elkezdi igazságot mondónak, bölcsnek és tévedhetetlennek látni önmagát és felölti a lovasszobor -gúnyát.

Normális esetben az első kijózanodik, a második meg becsődöl, úgyhogy egyik sem tartós állapot, mondhatni, csak átmeneti.

Aki valóban okos, az sosem rázza az uborkafát, mert jól tudja, úgy könnyebb lepottyanni róla.

Az után a bugris után, aki csak jó hátszéllel száguldott át a gyerekszobáján, ugyanúgy nem marad más, mint az utódai -csakúgy, mint bárki más után-, akik aztán úgy verik el a méltatlanul ölükbe pottyant gazdagságot, mintha az soha nem is lett volna.

Az egyedüli kemény valuta egy jól felnevelt és mindenre kiképzett gyerek. Aki az értékes ideje javát -e helyett- haszontalanságokra fecsérli, mint például felhalmozás, világmegváltás vagy műköröm reszelés, az nagyon rá fog baszni, én mondom.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.04.11. 00:49:51

@bbjnick: "Szellemeskedünk vagy megoldásokat keresünk?"

Most kapta meg, 2 in 1. De ha túl sok volt a kettő együtt, akkor szellemesség nélkül íme megoldás: "nickek" nincsenek. Emberek vannak, akik álnevet használnak, csak ezt udvariasan félretesszük, és elfogadjuk a névtelenség fikcióját, amit valójában a közmegegyezés tart fenn (hiszen leszámítva esetleg néhány, számítástechnikában jártas profi rejtőzködőt, a névtelenség nem valódi). Ehhez a fikcióhoz jogunk van, amíg valaki meg nem sérti a törvényt, mint az ezek szerint jól sikerült példám is mutatja.

Amire nem tudok magának határozott megoldást:

Jó kérdés, hogy a blog gazdája is felelős-e a törvénysértő kommentekért. Nem tudom. Én a durvább kommenteket ettől függetlenül is kimoderálom, egyszerűen azon az alapon, hogy ne szarjanak a szőnyegemre.

Az is jó kérdés, hogy akinek közvetlen anyagi érdekeltsége fűződik a témához, az lehet-e ugyanúgy névtelen, mint mások. Például egy politikai blogon írhat-e névtelenül egy politikus vagy más politikából élő, mondjuk minisztériumi ember ugyanúgy, mint mi, az egyszerű nép. Ld. robin masters esetét.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.04.11. 01:02:51

@Holger Hartland: nincs azzal semmi baj, ha mindenkinek vállalnia kell(ene) a felelősséget azért, amit álnéven írogat...
Más kérdés, hogy egy ilyen hozzászólásért, mint a fenti, csak 1 hatökör/pofátlan/seggarc indít pert. Meg egyáltalán, miféle jogrendszer az, ahol ez egyáltalán felmerülhet.
Valaki nem sajnálná, ha LJ megmurdelne.
Pont.
Na és akkor mi van?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.11. 01:24:23

@Holger Hartland:

Az anonimitás egy történetileg bevett eszköz: gondoljon csak a titkos szavazás intézményére. Ezzel/azzal önmagában semmi baj nincs: éltek vele régen is (amikor azt így/úgy látták ésszerűnek, méltányosnak vagy praktikusnak). A "nick" intézménye a szólás- és véleményszabadság ugyanolyan intézménye, mint a titkos szavazás: a személy méltóságát védi. S mint ilyennek (ami a személy méltóságát védi), addig van értelme, míg feladatát megfelelően ellátja; tehát, ha az anonimitással visszaélve egy személy egy másik személy méltóságát sérti, támadja, kikezdi, akkor az anonimitás destruktívvá válik.

Ha számunkra valóban fontos a személy méltósága (s a szólás- és véleményszabadságot annak fontos elemének tekintjük), akkor vigyázunk arra: nem engedjük sem a hatalomnak, sem a szólás- és véleményszabadsággal visszaélni szándékozóknak, hogy sértse azt.

Praktikusan én ennek jobb módját (pillanatnyilag --- s már jónéhány pillanat óta:-)) nem látok, mint ahogyan fentebb leírtam --- itt: @bbjnick:

Alfőmérnök 2013.04.11. 05:06:24

@bbjnick: A gyáva, véleményüket felvállalni nem merő emberek történelmileg bevett eszköze.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.11. 05:23:15

@Alfőmérnök:

No, megnézném én a kispofádat, @Alfi, ha holnap bevezetnék Magyarországon a nyílt szavazást (tudod: nyilvánosan, élőszóban szavazunk)!:-D

tevevanegypupu 2013.04.11. 06:29:49

@Alfőmérnök:

Hat akkor talan mutatkozzon be kedves Alfomernok..:)

tevevanegypupu 2013.04.11. 06:36:54

Lazarnak valoszinuleg rossz pillanatai lehettek, azert gorombult igy be. Irtak rola es neki ilyesmit mar nagyon regota es sokan, nyilvan most betelt a pohar. Egyebkent ahogy olvasgatom neha-neha a hozzaszolasokat akarmelyik oldal egyes cikkeinel, elkepeszto, hogy milyen gyulolet, keseruseg es bosszuvagy van az emberekben, hogy minden tisztessegrol elfelejtkezve irnak elkepeszto, gyalazkodo velemenyeket. Es mindezt valamifele moralis folenytol vezettetve.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.11. 06:42:56

@tevevanegypupu:

Nem "morális fölényből", kedves @tevevanegypupu:, hanem gyűlöletből:-[

Virág et. 2013.04.11. 06:49:27

@tevevanegypupu: Igen, szegény Lázár. Mondjuk az biztos csak nekem tűnik fel, hogy ez sorban már a második Fideszes politikus, aki tesz a "jogi csűrés-csavarásra" és jó konzervatív hatalomgyakorlóként feljelentgeti a saját választóit, büntetőeljárást kezdeményez azokkal szemben, akik lényegében részben fizetik őt. Szerénység, alázat: NER.

Az is rémlik picit, mintha nem is olyan messze ettől a csodás oldaltól nagyon bátor, keresztény-konzervatív ifjak napi rendszerességgel írnának ennél cifrábbakat Gyurcsányról, Bajnairól, Medgyessyről, Szanyiról, Török Zsoltról, Mesterházyról, Lendvairól stb. Röpködnek a lámpavasak és társaik, a gyilkosozás már-már szelíd szónak számít. Az valahogy mégsem rémlik, hogy 2006 óta akár Gonosz Ferenc, az Őszödi Rém, akár mások, akiket ennek a Lázárnak tapsikoló fiatalok naponta gyaláztak, gyaláznak eszében jutott volna feljelentést tenni a kommentelők ellen.
Itt abból sírás-rívás lett, amikor egy (bizonyítottan hazug) televízió műsorral vagy újsággal szemben eljárást kezdeményeztek. Mi lett volna a reakció, ha fel is kezdik jelentgetni a kommentelő Istenadtát? Biztos nem ilyen félszívvel írt ejnye-bejnye cikk.

Egyébként meg megérdemlitek. A legmocskosabb szájú kommentelők messze a mandiner.hu-n vannak. Papcsák után Lázár is mélyíti ezt a gyakorlatot, majd felzárkóznak balról előbb-utóbb azok is, akiket anyáztok a .hu-n, drága felebarátaim. Erre szavaztatok, ezt akartátok, egyétek meg szépen.

(Egyébként meg ez nem becsületsértés. Szégyen, hogy egyáltalán az eljárás megindulhatott.)

tevevanegypupu 2013.04.11. 06:54:18

@bbjnick:

Ez igy van, ijeszto gyuloletbol amitol felni lehet.

tevevanegypupu 2013.04.11. 07:01:39

@Virág et.:

Tudja a keseru harag Gyurcsany, Medgyessy, Lendvai, Mesterhazi es Bajnai ellen csak azert jelentkezik, mert ezek az emberek megusztak mindent: rendszervaltasnal a felelossegrevonast, a kormanyzasuk alatti nyilvanvaloan rossz, az orszagnak kifejezetten elonytelen intezkedeseket, az allamcsodot amit okoztak, a rengeteg hazugsagot, tehetsegtelenseget..Torok Zsolt peldaul arra buzditja hiveit, szalljanak meg irodakat, szekhazakat..Es ezek az emberek buntetlenul ott ulnek a parlamentben..A fidesz elleni gyulolet ezeknek az embereknek hiveibol arad, akik keptelenek felmerni azt, hogy az mszp-szdsz kormanyzat milyen kart okozott, mennyire tonkretett mindent es milyen moralis kart okoz meg kulfoldi ismerosei reven is az orszagnak..Mas am a tehetetlen es jogos harag es az uszito gyulolet..

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.11. 07:02:17

@tevevanegypupu:

Ez a "Fegyveres harcra szólít fel a Klubrádió" c. cikk, szerintem, elég tisztán látja és írja le a helyzetet:

www.magyarforum.hu/forum/2013/15/cimlap2013_15_nagy.jpg

(Ha rákattint a képre az megnő és a szöveg olvashatóvá válik:-))

Virág et. 2013.04.11. 07:12:38

@tevevanegypupu: Rendszerváltás és Török, Mesterházy meg Bajnai? Ezek hol voltak akkor? Segítsek? Iskolapadban, a munkahelyükön vagy valahol a 25. sorban hárul. Ellenben tudod, ki ült az első sorban? O-val kezdődik a neve és rban Viktorra végződik. Vagy Pozsgai, Martonyi, Schmitt? Csak szólok. Még Gyurcsány is csak a baranyai KISZ-ben ugrált, 20. senkiként.

Magyarországon nem volt államcsőd a rendszerváltás óta. A legközelebb egyébként már a NER idején kerültünk hozzá, de nem volt. Bajnai milyen rossz intézkedéseket hozott? Azért kérdezem, mert gyenge pillanatában (őszinte pillanatában) vezéred is dicsérte azt az egy évet. Változott a kommunikáció?

Minden más, amit meg leírtál megfordítható, ha a fideszt átírod mszp-re. És ha már gyűlölet, akkor melyik oldal szimpatizánsai dobálták tojással 3 éven keresztül a másik oldal összes politikusát, melyik oldal hívei gázdudázták végig 3 éven keresztül az összes baloldali vagy kormányzati rendezvényt? A szeretet vezérelte biztosan azt a jobboldali ellentüntetőt is, aki sósavval szerette volna lelocsolni az egyetemistákat. Most a baloldali gyűlölet netovábbja az, ha 30 60 kilós egyetemista leül a székház elé jogállamot skandálva. Az elmúltnyolcévben a szeretet jele volt a felgyújtott autók, felszedett macskakövek 100+ rendőr a kórházban, kifosztott tévészékház.

Azért, mert igazolást keresel rá, attól a gyűlölet még ugyanolyan gyűlölet marad.

Alfőmérnök 2013.04.11. 07:14:23

@bbjnick: A fideszre szavaztam, mióta szavazóképes vagyok, és ezt általában fel is vállalom.

@tevevanegypupu: Jogos.
Megjegyzem, ha maga szerint vannak negatívumai annak, hogy nem a saját nevemmel írok, akkor ezek a negatívumok az összes magát szellemileg/morálisan felsőbbrendűnek tartó, álnéven írogató faszfejre vonatkoznak.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.04.11. 07:14:53

@bbjnick: BBJ, a nick nem a személy méltóságát, hanem a beszartságát szolgálja. :D

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.11. 07:25:05

@Alfőmérnök:

Nem az az érdekes, hogy kire szavaztál, hanem az, hogy milyen arcot vágnál ahhoz, ha holnaptól csak nyílt szavazáson tehetnéd ezt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.11. 07:26:42

@Hepci:

Maga már korán reggel, éhgyomorra trollkodik?!:-)

Alfőmérnök 2013.04.11. 07:29:21

@bbjnick: Nem örülnék neki. De én nem is vagyok a modernitásnak, meg a lib demónak olyan esküdt ellensége, mint maga.

tevevanegypupu 2013.04.11. 07:31:43

@Virág et.:

Jo, akkor modositom: a rendszervaltastol elindulva elkovetett tevekenysegeikrol. Gyurcsany es Mesterhazi mukodese, Gyurcsany privatizalasai, aztan sportminiszteriumi ugykodeseik - ha Zuschlag merne beszelni - Bajnai libas ugyletei..na persze nalunk a jog nem igazsagot szolgaltat hanem paragrafusokat.."elevulnek" ugyletek..az oszodi beszed szep kerek osszefoglalasa mindannak amit meg egy jobboldali sem tudna szebben es jobban megfogalmazni veluk kapcsolatban.

A tojasokat sem veletlenul kaptak, a beismert tehetetlenseg es tokeletes kormanyzaskeptelenseg utan is a legszemtelenebb modon maradtak, es jelenleg szinten a legszemtelenebb modon koveteloznek olyasmi miatt, amit bizonyithatoan ok rontottak el..Budapest a husz eves szdsz-es vezetes alatt robbant le olyan modon, hogy mar szinte nem is melto egy europai fovaroshoz..par tojassal "fizetni" ezert igazan nem olyan tragikus, ahogy az sem az, hogy a 2006-os lovasroham utan az emberek vegtelenul orulnenek annak - es igen, gyulolik az illetekeseket - ha (felejthetetlen latvany volt ahogy a haztetokon orvloveszek vigyaztak a Gyurcsanyt, akinek volt kepe gyermekekkel korulvenni magat) vegre azt latnak, hogy a politikusok is ugyanugy megkapnak a nekik jaro es az igazsagszolgaltatas altal kirott bunteteseiket, nem pedig valtozatlanul a parlamentben ugralnanak..

Az, hogy az mszp-szdsz nem mondott le, hogy ezek az emberek ujra es ujra bizalmat szavaztak Gyurcsanynak, aztan tizennyolcadikra sikerult Bajnait, akit az IMF mozgatott, kinevezni miniszterelnoknek, hogy nem vontak le a kovetkeztetest es gorcsosen ragaszkodtak hatalmukhoz es nem vonultak felre, nos hat a logikusan es jogallamban gondolkodo emberek haragjat meglehetosen magukra vontak..

tevevanegypupu 2013.04.11. 07:33:56

@Alfőmérnök:

Ugyan mar, tudja, hogy csak vicceltem. De az ketsegtelen, hogy mindenkinek kellene legyen egyfajta sorompo a szervezeteben es agygondolkodasaban, hogy mit es meddig..

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.04.11. 07:36:37

@bbjnick: nem vagyok éhes, lefekvéskor (fél 2) ettem 10 deka kunsági házi szalámit...

Találva érezte magát?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.04.11. 07:38:13

@bbjnick: adja isten, hogy Orbán urunk megvalósítsa az Igazi Magyar Demokráciát (IMD). :)
Igazi forr-a-dalom lesz.

tevevanegypupu 2013.04.11. 07:38:25

@bbjnick:

Az a nem is titkolt vagy es remeny, hogy meg nem demokratikus uton is, de minel elobb megdonthessek a fidesz kormanyt, az nyilvanvalo..kulfoldi segitseggel meghozza. 1956-ban a szovjet megszallok ellen nemigen jott amerikai segitseg csak szep es hazug biztatasok, most bezzeg, hogy demokratikusan megvalasztott kormany van, jonne Charles Gati es Hillary Clinton meg a nehai Mark Palmer is hajlando lett volna..nem is beszelve az EU vegtelenul demkratikus volt maoista vezetoi es a volt avos Paul Lendvai..A klubradio, az avh..pardon atv nagyon jo bizonyitekai annak, hogy ertelmezik a liberaldemokraciat..Gyuloletet nem erdemelnek, de megvetest annal inkabb.

Kandeláber 2013.04.11. 08:00:49

Nem éppen elegáns dolog följelenteni valakit internetes kommentelésért, bár nem egyedi jelenség.
Éppen a Mandineren olvastam, hogy a patkányblogosok kinyomozták egy kommentelő személyét, majd bemószerolták a munkahelyén.
Egyik kutya, másik eb.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.11. 08:04:10

@Hepci:

S maga (találva érezte magát)?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.11. 08:06:50

@Alfőmérnök:

S ha nem örülnél neki, akkor miért várnád el másoktól, hogy ők örüljenek?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.11. 08:08:03

@tevevanegypupu:

posztmodern liberálisdemokrácia= liberálbolsevizmus

Tiszta sor:-[

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.11. 08:22:53

@Alfőmérnök:

Nem a sz*rt, @Alfi!

Fentebb magad írod, hogy az anonimitás "a gyáva, véleményüket felvállalni nem merő emberek történelmileg bevett eszköze".

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.04.11. 08:28:58

@bbjnick: miért érezném (találva)?

Látható a blogomon a nevem és a telefonszámom, a kapcsolódó honlapon pedig a címem is.
Kíván még valamilyen adatot?

Alfőmérnök 2013.04.11. 08:41:02

@bbjnick: Ebből nem következik, hogy elvárnám.
Egyébként csak fricska volt a konzervatív érvnek, miszerint ami "történelmileg bevett eszköz", az egyben értékes is.
De húgyagyúakkal nem vitatkozom.
Tudod a komikus csak az, mikor mondjuk aristo az anonimitásról, meg a modern demokrácia hátulütőiről értekezik – álnéven, az általa megvetett szólásszabadságnak köszönhetően.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.11. 08:42:26

@Hepci:

"miért érezném (találva)?" --- kérdezi.

A trollkodást illetően:-)

"Látható a blogomon a nevem és a telefonszámom, a kapcsolódó honlapon pedig a címem is. Kíván még valamilyen adatot?" --- kérdezi.

Biztos kívánnék, ha érdekelne, de mivel teljesen hidegen hagy a személye (mint ahogyan valamennyi hozzászólóé és bloggeré --- a véleményük érdekel és nem a személyük), így nem kívánok.:-)

tevevanegypupu 2013.04.11. 08:47:20

@bbjnick:

Meglepo egyebkent ezeknek az embereknek - liberalbolsevikokra gondoltam - a cinizmusa es gatlastalansaga. Hogy onertekelesukrol mar ne is beszeljunk.

Virág et. 2013.04.11. 08:51:34

@tevevanegypupu: Ezek szerint nem jött át az üzenet: nincs olyan, hogy jogos gyűlölet. Ha valaki megítélésünk szerint bcs-t követett el, akkor annak megoldására van a rendőrség. Ha valakit nem szeretünk, mint politikust, akkor nem szavazunk rá. Ilyen egyszerű. Sósav vagy záptojás nem válasz, ahogy a lángoló és szétvert főváros sem.

"Gyurcsany es Mesterhazi mukodese, Gyurcsany privatizalasai, aztan sportminiszteriumi ugykodeseik - ha Zuschlag merne beszelni "

Mesterházy mit csinált? Gyurcsánnyal szemben még egy épkézláb gyanú sem lett megfogalmazva. Zuschlagot meg az elmúltnyolcévben ítélték el, ha elfelejtenéd. Talán van oka annak, hogy most nem ítélnek el egy politikust sem és nem feltétlenül az, hogy most mindenki tisztességes és nincs korrupció.
A fenti példádba beillene Simicska, vagy privatizáció nyertesei közé Széles és a többi baráti oloigarcha, nem gondolod? Ő pl. honnan szedte a vagyonát, mi volt rendszerváltás előtt? Szerinted hol ül a fél MDF, akik a privatizációt megkezdték a rendszerváltás első kormányaként? Melyik párt padsoraiban? Melyik kormány bársonyszékein? Vagy ők más? Miben is?

Bajnai meg nem elévült, hanem NEM BŰNÖS. Nagy különbség.

"az oszodi beszed"

Egyszer azért hallgasd már meg. Az egészet, ne a vágottat. Az őszödi beszédben nem a beszéd a botrány, hanem az, amit a beszéd előtt csináltak. Az a magyar közélet legnagyobb vicce, hogy a korábbi hazugságokkal szakítani akaró Gyurcsány lett démonizálva, pedig a hazugságokat az egész párt követte el és éppen ő akart ezzel szakítani a ciklusa első évében. Egy ilyen beszéd nagyon-nagyon hiányzik a fidesznek is egyébként ... Lenne mivel szakítani.

".par tojassal "fizetni" ezert igazan nem olyan tragikus"

Aha. Akkor megfordítom neked. Azok az emberek, akik kevesebbet keresnek az adójóváírások megszüntetése miatt, akik munkahelye megszűnt a közmunkás bérrabszolgák miatt vagy a kormány elüldözte a külföldi munkáltatójukat, azok szerinted mit éreznek egy 30 éves, piacon egy kósza másodpercet nem dolgozó politikus olyan nyilatkozata után, hogy akinek nincs semmije, az annyit is ér. Ezek után ez az ember beült a közpénzen fizette S8-as Audiba (ez az A8 sportverziója, nemzetközi sztárok járnak ilyennel, az A8 meg az Audi csúcslimuzinja). Ezeknek az embereknek a felháborodása nem jogos? Vagy amikor a másik az asszonyok verésén röhigcsél? Akkor nem szabad felháborodni? Vagy amikor a fél került döglődik, de a polgármester úr duplaparkolón áll a vadi új 40 milliós Mercedes CLS-ével? És akkor még az érdemi politizálásba bele se mentem, ezek csak a külsőségek.
Minden oldalon van ok az ellenérzésekre. A gyűlölet akkor sem válasz, nincs jogos gyűlölet.

Ezt elvileg keresztényeknek talán nem kéne magyaráznom.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.04.11. 08:56:52

@bbjnick: valami olyasmi a vélekedésem az anonimitást illetően, hogy aki nem vállalja az identitását, annak a véleménye egy kalap szart se ér (maga úgy írná: sz*rt).

Azért ne érezze magát találva, nyilván maga a KIVÉTEL... :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.04.11. 09:00:08

@Virág et.: drága Virág elvtárs, Gyurcsány nem akart szakítani semmivel (szakítani persze akart, de az más), ő mindig csak beszélt össze-vissza, aztán másnap mást beszélt, aztán harmadnap megint mást.
Vannak ilyen emberek, akik csak seggszájként léteznek. Különös pech, ha miniszterelnök lesz belőlük.

Virág et. 2013.04.11. 09:04:00

@Hepci: Azt, hogy mi volt a szándéka, azt senki nem tudja megmondani, csak ő maga. Azt, hogy mit mondott, ahhoz elég az egész beszédet végighallgatni. Azt nem lehet másképp értelmezni.

Kandeláber 2013.04.11. 09:15:14

@Virág et.: "Mi jobban gyűlölünk benneteket, mint ti minket." Ismerős?
Kornis Mihály, egy liberális bálvány mondta, talán még az azóta a demokrácia bajnokává magasztosult Antall regnálása idején.
Akit mellesleg a a szentként tisztelt Göncz a Corriera Della Serában mószerólt, és aki ellen a "Demokratikus Chartának" titulált képződmény masírozott Budapest utcáin.
De ugye aki máséban a szálkát...

tevevanegypupu 2013.04.11. 09:56:26

@Virág et.:

Tudja ha mar keresztenyseg..talan emlekszik arra, mikor Jezus haragra gerjedt es kiverte a kufarokat a Templombol. Jezus nem azt tanitotta, hogy hulyek legyunk, hanem hogy megbocsassunk..azutan, ha az illeto aki vetkzett megbanta buneit.Gondolja, hogy ez megtortent az mszp-szdsz eseteben? bar ok ketsegtelenul nem mind katolikusok es nem is a katolikus vallas szellemeben jarnak el..de akkor engedje meg, hogy sajat ertekiteleteik szerint banjunk veluk..mi meg csak a sintertelepre sem szeretnenk oket beterelni veszett kutyakent, ahogy azt Gyurcsany emlegette anno..Mi szimplan azt szerettuk volna, hogy vonjak felelossegre azokat, akik miatt az orszag tonkrement. Zavar, hogy ezek az emberek meg mindig erkolcsrol, demokraciarol es jogokrol beszelnek, holott eppen ok voltak azok, akik miatt ezekben a szepseges eszmekben - bar ketsegtelen, hogy magyar bolsevikliberalis modon alkalmaztak oket - csalodtunk..

vantaan 2013.04.11. 09:58:16

Lázár csak egy fölfuvalkodott szrhalom! Ezt hódmezővásárhelyi vállalkozóktól hallottam. Egy olyan város vezető aki 10 fillérért (persze milliókért) lehetett megvenni.
Egy köpedelem, ahogy Fábri mondaná ha megfizetnék érte. Ennyi! Se nem több se nem kevesebb! Ez általános vélekedés volt a városban a vállalkozók közt.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.11. 09:59:25

@tevevanegypupu: Merem remélni, hogy ha már csalódott az erkölcsben, demokráciában és jogokban, akkor az sem hat magára, ha erkölcsről Hoffmann Rózsa és Balog Zoltán, demokráciáról Kövér László és Fricz Tamás, jogokról pedig Navracsics Tibor és mondjuk Gulyás Gergely kezdenek el értekezni.

Azok pedig, akik miatt az ország tönkremegy, felelősségre vannak vonva. Ugyanis mi mindannyian vagyunk azok, s épp a felelősségünk érvényesül azáltal, hogy dögrováson lévő országban élünk.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2013.04.11. 10:07:04

@Kettes:
Hát igen, ott van a blogotok moderálási sikertörténete, amire lehet alapozni. Ott tényleg nincs náculás (meg egyéb ellenvélemények is el-eltünedeznek), de ezek legitim kommentek:

'ezek csak hazudnak semmit nem lehet komolyan venni.
átkeresztelni tudnak. én meg már temetni szeretném az Orbánt.'
orulunkvincent.blog.hu/2013/04/07/orban_utolso_hazugsaga/fullcommentlist/1#c19476757

'Mit vártatok??? Tolvaj hazug cigány!!!
Sok agy mosott fidesznyik meg letérdel és leszopja a vezírt!!!'
orulunkvincent.blog.hu/2013/04/07/orban_utolso_hazugsaga/fullcommentlist/1#c19476507

'Mint ahogy ezt előre tudni lehetett...Orbán egy hiteltelen, arrogáns gazember, a csatlósai szintén. Rohadjon meg az a senkiházi szardarab!'
orulunkvincent.blog.hu/2013/04/07/orban_utolso_hazugsaga/fullcommentlist/1#c19477469

'Ó, te tróger fideszes gazember, hát már megint próbálkozol? :) Nem volt kényszer, mi, hogy a kutya basszon a farkaddal.'
orulunkvincent.blog.hu/2013/04/07/orban_utolso_hazugsaga/fullcommentlist/1#c19477523

Ezeket egyetlen poszt alatt találtam 5 perc alatt, s külön szépsége a dolognak, hogy az utolsó ocsmányságnak te magad vagy a szerzője.
Irigylem a moderálási sikereiteket, a kulturált vitát, na! :((

Kandeláber 2013.04.11. 10:11:49

@TuRuL_2k2: Ezek a vincentesek voltak azok a téglák, akik fölnyomták a "tölgy" nicknevű arcot?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.04.11. 10:12:15

@Hepci: Ízlés dolga, ki hogyan kezeli a privátszféráját. Van, akinek az ablakán nincs függöny, és van, aki akkor is behúzza, ha nem csinál mögötte semmi rosszat. Nekem semmi bajom a névtelenséggel (úgyis csak pszeudo-), ez persze egy névtelen komment, vagyis annyit is ér.

@bbjnick: Egyetértünk. Azzal a kivétellel, hogy az itteni névtelenség nem olyan, mint a szavazás. A szavazás névtelensége valódi, az ittenit pedig csakis egy közmegegyezés tartja fent.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.04.11. 10:14:17

@TuRuL_2k2:
"Ki kell végre mondani a nyilvánvalót: halál rájuk, mindre. Ez ugyanaz amit nekünk kívánnak, a különbség az hogy ők már aktív lépéseket tettek a nemhívők kiéheztetésére, tönkretételére, elüldözésére, öngyilkosságba hajszolására. Follyon a vérük patakokban, más nem mossa le a szennyet az országról. "

orulunkvincent.blog.hu/2012/06/03/az_ellenallas_ertelmetlen/fullcommentlist/1#c16924653

tevevanegypupu 2013.04.11. 10:19:06

@Counter:

Tudja harom ev alatt nem lehet csodat tenni, sot bizonyos dolgokat meg tovabb is lehet rontani. Eletszinvonalat peldaul olyan kolcsonok miatt, amit a jonyavalya kert de megis "megkaptuk" es vissza kell fizetnunk. Aztan kulonobozo zsarolasok es eleg kellemetlen feltetelek miatt, amiket rank akarnak kenyszeriteni, nem a magyar kormany, hanem egy szovetseg ami nem teljesitmeny szerint, hanem politikai elfogultsagbol dont rolunk.

Orbanek lehet, hogy hibaznak, de kepzelje el mi lenne itt, ha elkezdtek volna az orszag kolcsoneit olyan modon visszafizetni mint azt teszik peldaul a gorogok vagy romanok..Bar azt megtette Bajnai.. elfelejtettek mar sokan, hogy miert is lett ketharmaddal gyoztes a fidesz. Es hogy ki volt az - kik voltak azok - akik hamis koltsegveteseket adtak le az unionak es nem tudtak kormanyozni mert fogalmuk sem volt meg arrol sem, hogy ket nap mulva mi lesz.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.04.11. 10:26:13

"Ha az egyes médiumoknak szerkesztői felelősséget kell viselni a felhasználói hozzászólásokért, akkor előbb-utóbb teljesen vége lesz a kommentelési lehetőségnek Magyarországon. Biztos, hogy ez olyan jó lenne?"

A Fidesznek biztosan...

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2013.04.11. 10:33:53

@Holger Hartland:

az azért szánalmas hogy a 9gag féle kukatartalom hogy bette magát némelyek szóhasználatába

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2013.04.11. 10:38:48

@Holger Hartland:
Hát ez... ez... ez... :((
Európa, segíts!!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.11. 10:41:06

@tevevanegypupu: A felvett, senki által nem kért kölcsönöknek hálás városok díszköves főterek, szökőkutak formájában állítottak örök emléket.
De nem is hiába, mert átvállaltuk a kölcsöneik visszafizetését mindahányan.

Vagy éppenséggel a mostani kormány által horribilis kamatokkal, neadj'isten devizában felvett kölcsönöket kértük?

Azt nem is tudtam, hogy Bajnai megszorításai miatt kapott a Fidesz 2/3-ot (de hova lett a KDNP?). Viszont akkor miért Gyurcsány a főgonosz?

@Kandeláber: Egy Emlékezetkultúra nicken írogató, facebookoló aktivista volt, akit és akinek az akciózását nem nagyon komálták a vincentesek sem.
(Persze nyilván konspiráció volt.)

Kandeláber 2013.04.11. 10:50:54

@Counter: Én csak itt a Mandineren olvastam az esetről, valami "tölgyet" emlegettek.
Mindenesetre ez egy fokkal visszataszítóbb, mint holmi sértődött politikus nyavalygása.
Ha nekem nem tetszik, amit a másik ír, esetleg sért, max. nyers választ adok, de odáig soha nem alacsonyodnék le, hogy nyomozgassak, jelentgessek.
Ez nemcsak snassz, több annál.
Szimpla besúgás.

ójjjajjjak 2013.04.11. 10:51:32

Személy szerint én s jobban örülnék Lázár halálának, mint bárki másénak, akiét ő okozza. Ez az én véleményem.
Most akkor mekkora büntetésre kell számítanom a véleményem miatt itthon, a szólás- és véleményszabadság országában?

tevevanegypupu 2013.04.11. 10:51:46

@Counter:
Peldaul bemegy az ember egy ilyen szepen lemazolt hazba es latja, hogy gerendakkal van aladucolva a gang es a diszburkolatot a kapualjbol meg a szines ablakuvegeket elloptak, a lift nem mukodik es a felemeleten ket hajlektalan lakik akik idonkent szukseguket is kenytelenek elvegezni.. (ez utobbi megjegyzesert elnezest kerek, nem vagyok szivtelen, de ami teny az teny)..szoval szerintem egy orszag addig nyujtozkodjon mig a takaroja er. Mindent a kulcsinnek es semmit a belbecsnek? .

Sokan nem felejtettek el Bajnai gazdasagi miniszteri tevekenyseget ahogy azt sem, hogy Gyurcsany horgaszta ot elo a kalapbol..Igen, ketsegkivul o is hozzajarult a ketharmadhoz.

Alfőmérnök 2013.04.11. 10:57:52

@Kandeláber: Összefoglalás az esetről:
menekulttabor.blog.hu/2012/02/13/remelem_orultok_vincent

Mondjuk engem is fel akar jelenteni egy gloire nevű patkány, igaz a kilétemet még nem sikerült kinyomoznia (legalábbis az alapján, amilyen célzásokat tesz, kurvára el van tévedve).

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.11. 11:02:33

@tevevanegypupu: Pusztán azért csodálkozom a gyűlöletpreferenciáin, mert hát ugye vitán felül áll, hogy jó ideig Gyurcsány volt a fősátánjuk.

Aztán hogy, hogy nem, most, hogy Gyurcsány miniszterelnökségének az esélye halványulni látszik, Bajnaié meg nem annyira, hirtelen átíródik a múlt, és visszamenőleg is Bajnai a fősátán.
Ki érti ezt?

@Kandeláber: Nyomozgatásra nagy szükség nem volt, bárki tudhatta a komment írásakor is, hogy kicsoda tölgy, a jelentgetésnek pedig valóban van egy kis kellemetlen szaga.
No de oly sok kormánypárti képviselő, politikus is jelentgetésre szokott buzdítani, ha valami visszás dolog kerül napvilágra. S egy jelentés önmagában nem is elég a következményhez, kell ahhoz egy másik oldal is, aki meghallgatja a jelentést és tesz vagy nem tesz az alapján.

Viszont azt illik leszögezni, hogy a PPKE dékánjával a vincentblog nem levelezett ez ügyben. Írtak egy posztot arról, hogy tölgy kommentelt valamit. Ez szerintem belefér.

aww 2013.04.11. 11:07:28

lázár jános szerintem egy gusztustalan patkány. pezsgőt bontanék a halálhírére.

Kandeláber 2013.04.11. 11:11:58

@Alfőmérnök: Aha. Nagyon gázos történet.
@Counter: Na, azért nem olyan nagyon világos nekem, miből is tudhatja bárki, hogy a másik nicknév mit takar, és vajon miért is nem volt szükség nyomozgatásra.
A jelentgetésnek pedig az én olvasatomban nem csak kellemetlen szaga van, hanem orrfacsaró bűze, de ez nyilván ízlés kérdése.
Annak a házmesternek, aki '44-ben, majd '50-ben is jelentgetett, az ilyesmi nyilván nem probléma, hanem egyenesen munkaköri kötelesség, de egy frekventált matematikus ilyesmire vetemedik, az bizony kínos.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.11. 11:12:00

@tevevanegypupu: Na látja, nekem se örül a szívem maradéktalanul a rengeteg főtérburkoló és szökőkútépítő hitel miatt. Lett volna jobb helye.

Hát még amiatt hogy nem örül, hogy ezek most már nem a város, hanem az ország adóssága lettek. S hogy a felelőtlenül hitelt felvevő városok dörzsölhetik a kezüket, mert a hitel eltűnt, a díszkő maradt; a hiteltől visszariadó városok meg nem tudják a hitelfelvétel elkerüléséből fakadó előnyüket érvényesíteni, hiszen ugyanúgy nincs adósságuk nekik se – de díszkövük se.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.11. 11:18:22

@Kandeláber: Mi számít nyomozgatásnak? Akkoriban tölgy és MAK is nagyon aktívak voltak kommentekben és más tartalmakban is. Interjúzott a Konzervatóriumon, sokat publikált a regnum!-on, szívesen utalt tölgyként MAK-ra is, ha jól rémlik.
A mindenhol hozzáférhető adatok, így pl. a tölgy és MAK meg- és hozzászólásai közötti stiláris egyezőségek észrevétele, vagy annak a megfigyelése, hogy tölgy és MAK ugyanazokban a körökben mozognak a neten, ez nem etikátlan nyomozgatás. Szerintem.

Úgy tudom, Emlékezetkultúra olyannyira nem jotunder, hogy még meg is vádolták azzal, hogy a Csatáryval szembeni tüntetések egyik szereplőve (szervezője). Méghozzá a facebookos tevékenységéből következtetve, ironikus módon.

De más nickekről is lehet tudni, hogy kicsoda, a saját maga által megadott tartalmakból és a részvételével folyó beszélgetésekből kisakkozható.

Alfőmérnök 2013.04.11. 11:22:41

@tevevanegypupu: "mindenkinek kellene legyen egyfajta sorompo a szervezeteben es agygondolkodasaban, hogy mit es meddig.. "

Ha már itt tartunk, Ön szerint ez a sorompó előtt van, vagy azon túl?

" gloire · alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.13. 23:02:05

@Loxon: helyében én kiraknék ide pár könyvajánlót, online könyváruházaktól, akár csak egy-egy érdekesebb klasszikus elég volna. Onnatól ez a blog - mivel reklámoz - üzleti tevékenységet folytatna. Simán be lehetne perelni téged hitelrontásért. A tárgyalásokon előbb-utóbb meg kéne jelenned, különben előállítanak. Egy jó ügyvéd végig viszi simán, bár a büntetés valószínüleg remémnytelen, de az inkongnitódnak vége lenne. Soha többet nem látnánk azt hiszem."

delphoijosda.blog.hu/2012/11/03/xxiv_786/fullcommentlist/1#c18292527

marczy 2013.04.11. 11:23:42

A közszereplés _ütésálló-képesség_ kérdése is. Nem akarok durvábban fogalmazni.
A civil kontroll minden jogállamban fontos. Pont azért, hogy a politikus, a hivatalos személy se tehessen meg mindent csak azért, mert politikus (adott esetben mentelmi joggal), vagy mert hivatalos személy. Ezért nem volt légből kapott többek között a kétkamarás parlament ötlete sem. A felsőház szerepe ugyanis pont egyfajta parlamenti civil kontrollnak a hivatalos rangra emelése volt. Az internet is egyfajta civil kontrollt tesz lehetővé, akkor is, ha sokan nem megfelelő hangnemben teszik ezt.
Ezért egy közszereplőnek igenis vádolhatónak kell lennie. Mert mint közszereplőnek _példát kell mutatnia._ A rágalmazás és becsületsértés büntetőjogi szankciójának célja elsődlegesen a magánszféra védelme kell legyen, így érvényességi körét közszereplők esetén korlátozni kell. Egy közszereplőnek fel kell vállalnia, hogy amit _akár magánemberként_ cselekszik, az befolyásolja neki mint közszereplőnek a megítélését.

Alfőmérnök 2013.04.11. 11:23:52

@Alfőmérnök: Apicsába, már csak 1000 karakteres lehet egy komment. Szóval folytatás:

"" gloire · alkaloida.blogspot.com/ 2013.01.19. 11:36:38
@Alfőmérnök: A személyazonosságodat a rendőrség fogja kikérni a szerkesztőségtől. Teljesen mindegy én mit gondolok róla, hogy ki vagy. Sajnálhatod egyébként, valóban, mert egy tehetségesnek indult ember karrierje törik derékba ezzel. Ha beindul az ügy címlapsztori leszel. Precedens ügy készül, sajtóval megtámogatva. "

Krogshöj 2013.04.11. 11:35:49

Amíg nem a sajtóorgánumokat, hírportálokat perelik, hanem a hozzászólókat, hajrá!

is 2013.04.11. 11:37:36

@poszt: Elképzelem ezt a posztot egy más pártállású politikussal. Vajon ott is a kommentelés elvi megvitatására futna ki a poszt? Vagy inkább a politikus szellemi állapotára?

@sisszi: :DDDDD tökéletes!

is 2013.04.11. 11:38:18

@Krogshöj: nem sikerült elolvasni. a sajtóorgánumot pereli Lázár.

egy atlag 2013.04.11. 11:39:19

majd valamelyik fidesznyik bíró jól megítéli az egymilliót.
aki erre a fidesz csőcselékre szavaz 2014-ben az már kimeríti a hazaárulás fogalmát. most komolyan, szerintük tilos legyen leírni, hogy "lézer jános dögölj meg vagy szakadtál volna anyádba"? nem kedves szavak ezek, de szerintem lézer janika nagyon ráérhet, ha ilyenekre rá tud izgulni.

Kulmar 2013.04.11. 11:41:44

Arról már nem is beszélve, hogy a kommentelők hajlamosak egymást is szapulni. Vidám lenne, ha mindenki, akibe belerúgtak nagyot, rohanna a rendőrségre.

Acsabi44 2013.04.11. 11:43:56

Lázár Jani bekaphatja a faszomat, egy mocskos buzi.

(Ezt természetesen nem az "Acsabi44" nick-ű felhasználó írta, csak bejelentkezve felejtette a gépét, én meg errejártam és gondoltam trollkodok egy kicsit a nevében)

Kossuthcímermiattvertek89ben 2013.04.11. 11:47:39

Most először (másodszor) azt mondom, ELÉG!
A nyolcvanas években rettegtünk utoljára, amikor véleményt akartunk formálni az uralkodó politikai elitről. Most ugyanezt éljük át?
DE AKKOR HOVÁ TŰNT A RENDSZERVÁLTÁS?

Lajosforras 2013.04.11. 11:49:05

nem is egészen világos,hogy lézer jani mit vár ettől. ha azt gondolja,hogy a pógár vélemény megváltozik a személyéről egy ítélet vagy per hatására, akkor még annál is kevesebb esze van,mint amennyit feltételeztem róla. ellenben a közutálat képzeletbeli ranglétráján sikerült feljebb tornászni magát valamint a szellemi képességeibe vetett hit is csorbát szenved itt-ott. magyarul most már az is lehülyézi,aki eddig le se szarta. a fanatikus rajongóknak ugye mindegy,de a bizonytalanokat ezzel nagyon nem győzi meg,mekkora jó srác is ő.

Koky_ 2013.04.11. 11:51:40

@Bell & Sebastian: Milyen érdekes. Pár éve, 2 percenként elhangzott kedves vezetőd és holdudvara szájából a "Gyurcsány takarodj". Kihirdették a bérkommentelők hírlevelében, hogy innentől aki tűzön-vízen át védi a gonosz kommentelőktől a vezéreket, az kap 1 pogit és egy Fidesz kitűzőt? Arra hajtasz ennyire?

politikai 2013.04.11. 11:58:01

Úgy tudom, hogy a legutóbbi alaptörvény módosításba belekerült a méltóság védelme, tehát nem hogy kivennék a BTK-ból, hanem alaptörvénybe került.

Pontosan idézve az alaptörvény IX. cikkely 4-5-ös bekezdése:

"(4) A véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása nem irányulhat mások emberi méltóságának a megsértésére.
(5) A véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása nem irányulhat a magyar nemzet, a nemzeti, etnikai, faji vagy
vallási közösségek méltóságának a megsértésére. Az ilyen közösséghez tartozó személyek – törvényben
meghatározottak szerint – jogosultak a közösséget sértõ véleménynyilvánítás ellen, emberi méltóságuk megsértése
miatt igényeiket bíróság elõtt érvényesíteni."

Sam the Ace 2013.04.11. 11:58:38

@tevevanegypupu: Hát tojásokkal most is meg lehetne dobálni nagyon sok hatalmon lévő politikust. Amúgy csak kérdezem, hogy meddig lehet még visszamutogatni? A 2018-es választásokkor is a Gyurcsány kormány lesz a felelős a döglődő gazdaságért vagy ott már szóba jöhet, hogy esetleg a regnáló hatalom cseszi el?
Öszödi beszéd? Egy vicc. Mármint, hogy persze nagyon gáz, hogy ez megtörtént, de az egyik politikust hazugnak nevezni, mert bevallotta, a másikat meg igaznak gondolni, mert nem vallotta be, hiába egyértelmű nem túl bölcs gondolkodásra vall...

fapisztolybolt · http://fapisztoly.hu 2013.04.11. 12:00:19

Az utóbbi 5-10 évben tényleg sokat süllyedt szinte minden fórum színvonala. Régen külön flame topikok voltak (én nem is olvastam őket), ma meg már minden fórum anyázással meg offtopic hozzászólások tömegével van tele :(

angyali értékrend 2013.04.11. 12:00:27

azert az vmi hihetetlenul hanyigerkelto hogy fidesznyikek egy seggfej fideszes volt taskahordozo szemelyisegi jogait vedik, mikozben annak a szarembernek mentelmi joga es kibaszott nagy es visszaelesekre lehetoseget ado hatalma van.

Kristl 2013.04.11. 12:02:45

Szerintem jó lenne ha megszünne a blogolás/kommentelési lehetőség.

Ez egy komoly és nem biztos hogy hasznos gőzkieresztési lehetőség az országban.

Kakimaki0123456789 2013.04.11. 12:04:00

Az., hogy inkabb megdoglott volna, NEM becsuletsertes. Ezzel nem lehet lejaratni az illetot, nem sertik meg a becsuletet.
Ugyanis a BTK szerint:
Rágalmazás
"Btk.179. § (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ...
Becsületsértés
Btk.180. § (1) Aki a 179. § esetén kívül mással szemben
a) a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben,
b) nagy nyilvánosság előtt
a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el...

A kommentben felsorolt TENYallitasok kozul nem tudom melyiket kifogasolja a sertett fel, talan hogy allat modjara vezet... mert az hogy dogoljon meg az nem egy teny allitasa a sertettrol, hanem egy velemeny, amihez ugye jogod van.

politikai 2013.04.11. 12:06:20

Akkor ha már fogalmak: mi az a méltóság, a becsület és rágalom?
Nem mint szavak, hanem mint tartalom. Mert ez erősen szubjektív szerintem.
Kábé olyan, mint megfogalmazni valamiről, hogy szép, gyönyörű, csodálatos.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.11. 12:07:08

@Kakimaki0123456789: De amíg ez kiderül, sok hajszál kihull a kommentelő és a sajtótermék tulajdonosainak, vezetőinek fejbőréből is.

Majd megtanulják, hogy nem kell játszani a tűzzel, jobb a békesség.

KertészGéza 2013.04.11. 12:10:50

Mi a kommentelő bűne? Melyik mondat, szó az, amely megvalósítja a becsületsértés tényét!! A lézerblokkoló? Az, hogy "állat módjára közlekedik"? Vagy éppen, hogy "nem ő maradt ott"?

Nem értem!?! A hazaáruló kifejezés, vagy éppen a tolvaj, vagy hazug jelző az becsületsértő, de ezek közül semelyik sem az!!!

Visszaperelni, rágalmazás, jó hírnév rontás, stb...!!!
Ráadásul az a hír járja, hogy veri az "ördög" a feleségét!!!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.04.11. 12:24:35

Érdekes, hogy amikor tudatos hazugsággal kizsarolják az emberekből a MANYUP megtakarításaikat és komoly anyagi kárt okoznak ezzel, akkor ott nem lehet perelni, viszont amikor valakiből kifakad a sok igazságtalanság láttán a keserűség, akkor a végén még ő mehet börtönbe, vagy közmunkára nemzetmentő szupercellát, vagy lézerblokkolót szerelni.
Abszurdisztán, így szeretünk! :)

driopios 2013.04.11. 12:25:44

"akkor előbb-utóbb teljesen vége lesz a kommentelési lehetőségnek Magyarországon. Biztos, hogy ez olyan jó lenne?"

dehát ez a cél! Hogy jó lenne-e nekik? Persze, hogy az.

Régi Péter 2013.04.11. 12:33:09

"A kommentek leginkább egy szóbeli vitához hasonlítanak." A szóbeli vitát azonban nem lehet elérni meghallgatni a világ bármely részéről, míg a kommentekre akár Ausztráliából is rákereshetek. Ez kimeríti a nagy nyilvánosság fogalmát, Lázár meg közfeladatot ellátó személy. Nagyon is jó ez az eljárás, hiszen attól hogy vki polgmester még neki is vannak jogai, vagy nem? Vagy ha vkit megválasztanak polgmesternek akkor az egyből lábtörlő funkcióba kerül, akibe akárki beletörölheti névtelenül a patáját? Cikkíró nagyon furcsán látja a világot.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.04.11. 12:33:15

@TuRuL_2k2: "Ezeket egyetlen poszt alatt találtam 5 perc alatt, s külön szépsége a dolognak, hogy az utolsó ocsmányságnak te magad vagy a szerzője.
Irigylem a moderálási sikereiteket, a kulturált vitát, na! :(( "

LÁJK!:-)

Makkasz 2013.04.11. 12:38:39

Lázárt sem érdekli senki és semmi, engem sem érdekel Lázár. Nemhiába használt lézerblokkolót, és nyomták a közpénzt abba, hogy minél biztonságosabb autó védje a seggét, mert tudta, hogy állat módjára közlekedik. És igenis sajnálom, hogy nem ő maradt ott

Jofiu 2013.04.11. 12:46:44

Tesztelik a cenzúrát, készülnek a választásokra.
Nem lesz itt pofázás, kuss lesz.

pástétom 2013.04.11. 12:46:53

Sajnálom, hogy nem ő maradt ott.

Flúgatlan 2013.04.11. 12:54:18

Az, hogy kövekezmények nélkül lehessen kommentelni, vagy amit a cikk említ, hogy töröljük a "becsületsértést" és a "rágalmazást", mint büntethető tételeket úgy általában: nyilvánvaló hülyeség. Óriási káoszhoz, sárdobálás-hegyhez, emberek méltatlan meghurcolásához vezetne. Bárkit következmény nélkül vádolhassanak súlyos bűnök elkövetésével is? Mondjuk egy tanárt pedofíliával? Pár ember tudna olyan névtelen hadjáratot indítani, hogy kirúgás lenne belőle. Ha nem lenne következménye lebukásuknak, sokan meg is tennék.

Az viszont igaz, hogy Lázár ezt a konkrét ügyet túllihegi. Rosszat kívántak neki, rossz szándékot feltételeztek róla, ennyi. Ezt el kell tűrni. Ha mondjuk azt írták volna, hogy igaziból ő vezette részegen az autót és ő a hibás, na, az tényleg rágalmazás, becsületsértés lenne, de ez csak egy bunkó komment volt, amit kár komolyan venni.

Jofiu 2013.04.11. 12:54:31

@Régi Péter: Inkább te.
Aki a közéletben közfeladatot lát el annak elég sok alkalmazója van, akinek joga van kritizálni, sőt kötelessége. Hát még véleményt mondani róla.
Az nem úgy működik ám, hogy maguk által meghatározott körülmények között kell dolgozniuk, a választóiknak meg pofa be. Normális helyet feltételezve, persze.
A személyes véleményt meg milyen alapon akarja törvényileg büntetni? Csak mert közszereplő? Ha ilyet mondasz valakinek másnak az mióta rohangál bíróságra? Szimplán ráhagyja, magából csinál tahót.
Kivéve ha magára veszi az ürge, de akkor vállalja is.
Ez itt szimpla beijesztés, "ne merj nekünk sehogy beszólni" alapon, ami jól jön majd a választások előtt.

Knorr 2013.04.11. 12:55:40

lézer faszkalap jancsika dögölj meg és szopjál lovat, perelj be kisköcsög.

indapass90210 2013.04.11. 13:00:11

Kéremszépen, nincs más megoldás, el kell költözni külföldre.

Bár azt még mindig nem értem, hogy a rosszat kívánás az milyen paragrafusba ütközik.

fidesz = házmesterek pártja 2013.04.11. 13:01:09

Szerintem nézzük a pozitív oldalát: legalább nem névtelenül tette a feljelentést, így mindenki láthatja, hogy milyen alak. :)

Kellene egy statisztika, hogy pl. az mszp-s, szdsz-s politikusokat lámpavasra lógatni óhajtók közül hány ellen készült feljelentés!
És hány esetben mentek bíróságra a fidesz dicső politikusai, akik még azt a mondást sem ismerik, hogy ha kurvának állsz, ne csodálkozz, ha megbasznak! Igaz Lézer úr? :D

fidesz = házmesterek pártja 2013.04.11. 13:02:34

@Kettes: az a baj kicsim, hogy épp a hülyék maradnak az ilyen oldalakon.

fidesz = házmesterek pártja 2013.04.11. 13:03:51

@Flúgatlan: még csak bunkónak sem nevezném. Max. politikailag erősen elfogultnak.

nemjogasz 2013.04.11. 13:04:16

Két hét alatt rendet tettek az országban, úgyhogy már van idő foglalkozni az ilyen rettenetesen komoly bűnügyekkel.
Amúgy perelhet valaki becsületsértésért, akinek a mindennapos hazudozás a választott hivatása?

fidesz = házmesterek pártja 2013.04.11. 13:04:56

@Dövan: Lézer jani a jogász, ő biztosan tudja.

Tyrion Lannister of Caster 2013.04.11. 13:06:25

A Blog írójának:
"A komment nem szerkesztett tartalom, ... Ha az egyes médiumoknak szerkesztői felelősséget kell viselni a felhasználói hozzászólásokért, akkor előbb-utóbb teljesen vége lesz a kommentelési lehetőségnek Magyarországon"

Moderáció.
Amennyiben a személyiségi jogokat sértő kommenteket az adott sajtóorgánum nem moderálja ki, igenis felelősséget kell vállalnia érte.
Ettől még nem szűnik meg a kommentelés lehetősége.
Csak be kell tartatni a szabályokat, amelyek mindenkire vonatkoznak.

Nem szeretném Lázárt védeni, azonban a komment is hazudik abban, hogy Lázár felelős a balesetben ("mert tudta hogy állat módjára közlekedik"), hisz nem ő vezetett, hanem a hivatali sofőrje. Ráadásul a balesetet sem a sofőrje okozta.

Ez az állítás tehát már önmagában is hazugság a balesettel kapcsolatban, a stílus pedig... hát az pedig a kommentelőt minősíti.

Lasombra 2013.04.11. 13:08:02

lézerjani egy igazi, tőről metszett fideszes.
ennél durvább szitok most hirtelen nem jutott eszembe.
ráadásul ez ellen nehéz is volna tiltakoznia.

indapass90210 2013.04.11. 13:11:07

@fidesz = népirtó csőcselék: abba is jó belegondolni, hogy mit gondolhat egy normálisabb ügyész, amikor évek kitartó tanulása és munkája után lefokozzák Lázár pörölyévé, személyes bosszújának tárgyává.

Kéremszépen, mi ez, ha nem 1984? Gondolatbűnt vizsgál az ügyészség? Hát normális?

Én is azt mondom, hogy bár sokszor elönti az én agyam is a szar a hírek hallatán/olvasatán, és mindemellett nem elegáns dolog másnak rosszat kívánni, de azért álljon meg a menet, hogy ne is lehessen...

Zka77 2013.04.11. 13:12:48

Eleve milyen törvénysértés történt? Ha valaki egy politikust anyáz, az bizony a szólásszabadság hatókörébe eső dolog, tehát nem bűncselekmény. Megvan még az a cikkely, ami szerint a közszereplőknek többet kell eltűrniük ilyen becsületsértés meg gyalázkodás témakörében?
Nem is értem, hogy lehetett ebből ügy, hacsak úgy nem...

lehuto 2013.04.11. 13:14:19

Lehet, hogy már mondták mások is, máskor is: Aki kurvának áll, ne csodálkozzon, ha megbasszák. János! Te a köz alkalmazottja vagy, a köz pedig néha minősíti a munkádat. Ahogy tudja. Ha nem tudod ezt lenyelni, talán más meló után kéne nézned.

Zka77 2013.04.11. 13:16:53

A DM egyébként előmoderált. Ez mondjuk nem sokat számít, mivel bűncselekmény nem történt.

Régi Péter 2013.04.11. 13:17:56

@Jofiu: Ez nem így működik látszik nem dolgoztál még a közszférában. nekünk is vannak jogaink pl. maradva a polgmesternél pl. minden településen van az ellenzék körében egy olyan vélemény, hogy a "polgmester lop". Ezek szerint még ha nincs alapja, akkor is lehet ilyet büntetlenül terjeszteni? Holnaptól akkor ki lehet állni a szerdai piacra és névtelen szórólapot osztani, ami teli van írva mocsokságokkal? Attól, hogy vki közfeladatot lát el nem lehet hogy kevesebb joga legyen, mint annak aki nem lát el ilyet. ha őt éri becsületsértés, akkor a törvény őt is védje meg, és ne mocskolhassa a falu széléről néhány unatkozó alkoholista.

Nero Bianco 2013.04.11. 13:19:47

@Tyrion Lannister of Caster:
"a komment is hazudik abban, hogy Lázár felelős a balesetben ("mert tudta hogy állat módjára közlekedik"), "

A komment nem is állította, hogy abban a balesetben lázár vezetett volna.
Csak azt, hogy azért használt lézerblokkolót, mert állat módra vezet.
Általánosságban.

Mondjuk ilyenért hisztizni az minimum a fa vágása magunk alatt.

bigmax 2013.04.11. 13:20:39

A fővezér törvénybe adta (hisz amit ő mond az ugye törvény) ,hogy nem az a lényeg amit mond hanem amit csinál......ebből következik ,hogy egy fideszes politikusnak sincs becsületessége (na ne nálam reklamáljanaknak hanem a vezérnél) így ellene nem lehet becsületsértést se elkövetni.
Ebben az országban a bírosági dolgozók nem tanultak matematikát?Kár ,mert talán megtanulhatták volna a logika alapszabályait.
Lázár a becsületed egy emelettel feljebb keresd!:D

Farkantoán Chatpartner 2013.04.11. 13:20:59

A k. baloldal ismét a régi hibájába esik, a lekvárzsibbasztó demagógiába. Ha egy vájár a Steierpuchjával elüt egy főmenedzsert, akkor a főmenedzser nem tiltakozhat, mert akkor "főmenedzser támad vájárra"? És különben is: a bíróság csak akkor független, ha nekünk tetsző, aranyos, cukros, édibédi ítéletet hoz? :(

Farkantoán Chatpartner 2013.04.11. 13:22:37

@Knorr: ezzel a stílussal nehéz lesz elkergetni Orbánt.

Kakimaki0123456789 2013.04.11. 13:23:14

@Zka77: Ez egy AB dontes volt, ami biztos nagyon b.szta par kepmutato politikus csoret, ezert a Takolmny Sokadik Kiegeszitese gyakorlatilag eltorolte.

Nero Bianco 2013.04.11. 13:23:55

@Régi Péter:
"Ezek szerint még ha nincs alapja, akkor is lehet ilyet büntetlenül terjeszteni?"

A fidesz ezt iparszerűen űzte/űzi.

Boldog boldogtalan volt szoci polgármestert jelentettek fel, hurcoltak meg teljesen megalapozatlan vádakkal.

A fideszes rágalmazóknak soha semmi baja nem lett ebből.

Bezzeg egy idegesebb komment már kiakasztja a fidesz vezérkarát.

nemjogasz 2013.04.11. 13:24:11

@Régi Péter: mintha nemrégiben láttam volna olyan óriásplakátokat, amik kimerítik a becsületsértést tényállását, jobban mint az ominózus komment, mivel tényként állítottak rajtuk bizonyos dolgokat. Valami civil összefogás fórum tette ki. Erről mit gondolsz?

igi1 2013.04.11. 13:26:19

1. A komment ÉRTELMETLEN, ha jobban megnézitek.
2. A kommenttel, annak stílusával MINDENKI MAGÀT MINŐSÍTI, mit kell ezzel törődni.
3. Lázár miért vette magára, ha NEM IGAZ?!
Hiszen most ezért tàmad, hogy bizonyïtsa, az őt ért sérelmet, ami márpedig azért lenne, mert az úgy volt, de őt mégse lehetett elővenni, és bárki, aki igy tesz, ellene támad, lejáratással.

A kommentelőnek meg üzenem, mondja azt, többen hasznàlnak acsaládba egy gèpet, és nem lehet bizonyítani, ki írta.

A legfelháborítőbb az egészben, hogy nyomozás van, csak azért, mert egy politikus idióta, hülye, és magára vette a másik hülye írását. Már rég le kellett volna zàrni a nyomozàst, bűncselekmény hiànyàban.

A megfélemlítésre meg van jobb módszer is.

csárli hárper 2013.04.11. 13:27:05

"Ha az egyes médiumoknak szerkesztői felelősséget kell viselni a felhasználói hozzászólásokért, akkor előbb-utóbb teljesen vége lesz a kommentelési lehetőségnek Magyarországon."

ez a cél, nehogymá a parasztja sziggya itten a Nemzeti Elhülyülés Rencerének fényességes tekintetes urait...

flort 2013.04.11. 13:28:26

@Régi Péter: Ausztráliában is hallani lehet a meccseket kísérő "k.v. anyád", "fújd meg a sípot, fújd meg jól...", és egyéb népies elszólásokat, amelyeket az (egyébként nem hőbörögni, hanem meccset nézni, szurkolni összesereglett emberek) időnként kiengednek magukból.

Nem szép és az auszik élhetően nem is értik, de velük mit kezdesz?

igi1 2013.04.11. 13:28:59

A dèl Magyarország meg a kommentelők helyében, visszaperelnék , legvégső esetben külföld, ottani média.

Farkantoán Chatpartner 2013.04.11. 13:30:03

@igi1: pajta, ha Édesanyádat annak nevezem, aminek semmiképpen nem nevezném, akkor miért sértődsz meg, ha nem igaz? Miért veszed rá?

csárli hárper 2013.04.11. 13:32:44

@Régi Péter: a "teljesen pártfüggetlen" Vizsla nevezetű kiadványra teccik emlékezni? na az aztán mindent kimerített, mégsem volt ügyészségi, rendőrségi eljárás...

igi1 2013.04.11. 13:34:18

@Farkantoán Chatpartner: há pont ez az, annaknevezed, aminek akarod

1.ha tényleg leszarod, mint a pali lázárt, akkor miert sajnálja, hogy nem maradt ott?

nem ismerkek, nem tudom, ki bagy, de ezzel magadat jàrattad le, nem azt, akit akartàl, engem

ha én visszatàmadnék, na akkor nyernél, mert neked lenne igazad, hiszen megsértődtem volna, vagyis fontos a véleményed,sikeres a hergelesed

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.04.11. 13:34:33

csak hogy kepben legyek...
Lazar allandoan gyorshajtott buntetojogi kategoriat feszegetve -- OK
Lazar videki -- OK
Lazarnak Budapesten van meloja, megvolt az orbani lanykeres -- OK
aznap sietett fel Budapestre kodos nyalkas idoben -- OK
meghalt egy ember -- nem ok, de igaz
Lazarnak van sok okositott svejci frank hitele -- OK
egy kanyi fillert Lazar nem ajanlott fel, vagyis nem volt rola hir -- OK
most az egy millat odaadna a karosultnak -- OK

erre ki mit tud mondani? azon kivul hogyha lanyom lenne remelem a Lazar fiahoz csak ugy adnam ha kitagadna a srac az apjat?

igi1 2013.04.11. 13:37:25

mindig mondtam, abban a balesetben Lázár bizony érintett volt, mármint a hibázásbsn
lés ezzel a kommentüggyel bebizonyïtotta, kinek van igaza

meg magàt járatja ke vele

a visszatámadàs, perelés, feljelentés hatalmas hiba volt tőle

amit csak amatőr hülyèk csinàlnak, magukat lejáratni

bigmax 2013.04.11. 13:38:08

Ha egy országban vannak becsületes emberek (tfh létezik ilyen ország) és ezeket a becsületes embereket egy olyan becstelen politikus egylet reprezentálja a világban akik lejáratják őket akkor a becsületes embereknek ez becsületsértés ?

igi1 2013.04.11. 13:40:29

Lázár! Eleg lett volna egy nyilatkozat erről, hogy a délmagyar és kommentjei nem hatnak meg, de űriember vagyok, nem perelek, úgyse érdekel a hülyek véleménye

de ehhez INTELLIGENCIASZINT SZÜKSÉGELTETIK

csakcsináld tovàbb, még jibban járatod lemagad, ok, megfélemlïtés, az egy dolog

milyen tanácsadőitok vannak?!

angyali értékrend 2013.04.11. 13:40:52

@lehuto: "János! Te a köz alkalmazottja vagy, a köz pedig néha minősíti a munkádat. Ahogy tudja. Ha nem tudod ezt lenyelni, talán más meló után kéne nézned. "

nem muszaj mas melo utan neznie, ha nem nyeli le akkor csokkenteni kell a fizeteset. akarcsak, ha gumival akarja. :DDD

indapass90210 2013.04.11. 13:42:16

@bigmax: reális kérdés, tekintve, hogy tőlem is számtalanszor kérdezték meg kollégák, hogy "vác góin ón in hangöri?"

Sir Galahad 2013.04.11. 13:44:10

Nekem jobb javaslatom van a probléma kezelésére. Kommentelni csak valós regisztrációval lehessen, s akinek baja van egy hozzászólással, ne a médiát csesztesse, hanem közvetlenül a hozzászólás gazdáját.

lehuto 2013.04.11. 13:47:36

@angyali értékrend: Akár. Nekem úgy is jó, csak szopjanak már ők is egy kicsit... :)

A szerelő 2013.04.11. 13:52:06

Én most is csak pislogok, mint a gyökér papcsák feljelentgetésénél. Most mi van, mi ez ? Becsületsértés? Ennek a lézer janinak becsülete? Csak akkor lehet valamit megsérteni, ha van olyanja, de ezeknek már réges régen nincs. Becstelen hazudozó hazaárulók!
A szegény vádlottaknak meg azt üzenném, hogy vessék be a: "Ne azt nézzék, hogy mit mondok, hanem azt, amit csinálok." dumát :) Kinyírta lázárt? Nem? Akkor a többi csak duma :)

u.i.:Az ÁVH-nak (gyk:tek): második emelet, a folyosón balra :)

is 2013.04.11. 14:06:08

@tevevanegypupu: Ezzel egyet is lehet érteni. Minden liberálbolsevista egyben patás ördög is.

Csak most hirtelen egy sem jut eszembe, aki liberálbolsevista lenne. Ez olyan, mint a Hókuszpók, ugye? Ilyen gyerekijesztegető dolog, felnőtteknek? Huh, a liberálbolsevik majd jól elvisz a zsákjában!

nemjogasz 2013.04.11. 14:10:28

@Sir Galahad: remek ötlet. Ha bemész teszemazt egy kocsmába, és elkezdesz beszélgetni, ott is rögtön kirakod a személyidet a pultra, hogy mindenki tudja, kit kell feljelenteni, ha sértőnek találná az egyik gondolatodat?

is 2013.04.11. 14:13:38

@Flúgatlan: "Óriási káoszhoz, sárdobálás-hegyhez, emberek méltatlan meghurcolásához vezetne."

Miben is lenne az a helyzet más, mitn a mostani? Bajnai pl. mit kap tavaly ősz óta?

is 2013.04.11. 14:14:39

@Sir Galahad: feltaláltad a Facebookot :)

Jofiu 2013.04.11. 14:15:30

@Régi Péter: Ne zsongítsál már, ne akard már bemagyarázni, hogy a közszférában minden idióta beböfögést elhisznek, a világ többi részén pedig képesek fenntartásokkal kezelni....
Megfordítanám: csak azért mert valaki közszférában dolgozik, netalántán törvényhozáshoz is közel, csak azért hadd ne kelljen már jobban vigyázni az érzékeny lelkecskéjére. Továbbra is azt mondom, aki segget csinál a szájából a véleményével azt hadd ne vegyük már indoknak mindenki más megzabolázására kérem.
Tessék használni a fejeket és helyén kezelni mindenki megszólalását, különösképp az idióta fröcsögőkét, és fenntartani a jogot a nem komolyan vételre - különös tekintettel a büntetőjogi következmények mindenkire kiterjesztésével.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.04.11. 14:22:49

@Bell & Sebastian: Pontosan annyira szívta fel magát Lázár, mint a kommentelő, most majd megverekszenek."

nem hinném, már mondtam, adekvát lett volna beregelni, és ott visszaírni.
nem egyenlő beráncigálni gyanúsítottként, mert ő a bolsi jani fia, aki még ezt is megteheti.
ez a probléma.

kristoof 2013.04.11. 14:24:02

Lázár János egy büdös gyökér, paraszt! Pontosan annyit ér, mint ami a seggemből kijön reggelente! Most tiszta szívemből kívánom neki, hogy legközelebb maradjon ott ő! (Eddig nem kívántam, de most már igen!) Jöhet a TEK! :-)

bigmax 2013.04.11. 14:24:39

@Dövan:
:)
Na ugye még reális is a elvetésem.:)
A kollégáknak mondd inkább ,hogy éhes vagy az nem akkora szégyen manapság a világban!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.04.11. 14:27:35

@Counter: Megint ez a régi téma? Nem kisakkozni disznóság, hanem közzétenni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.04.11. 14:28:42

@Alfőmérnök: tudtuk eddig is, de most már érzed, hogy ciki ilyennel kérkedni, ugye?

s 2013.04.11. 14:29:24

Ha azt írom, hogy minden telibebaszott politikus (különös tekintettel a matolcsyra, a nyugdíjtörvénye miatt) egye meg a szaromat, akkor ki -e moderálsz -e, vagy nem -e?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.04.11. 14:34:40

@TuRuL_2k2: hallod turul, te tudod, hogy stumpf apósa horváth istván belügyminiszter? igaz ez?

Luighi 2013.04.11. 14:49:14

VISSSZAHÍVHATÓ POLITIKUSOKAT A PARLAMENTBE! Nem ilyen szarzsákokat, mint a jelenlegi cirkuszbrigád!

Akinek nem tetszik menjen máshová dolgozni! A népKÉPVISELET legyen ilyen! Mert most, hogy nem minket illetve a mi érdekeinket képviselik, az sajnos nyilvánvaló! Ha neked nem az lenne, mehetsz kezeltetni magad!Most!

Kandeláber 2013.04.11. 14:50:51

@Counter: Alfőmérnök belinkelt blogja alapján sikerült megismernem a sztorit.
Továbbra is fenntartom, hogy piti vamzerkedésről volt szó.
@tesz-vesz: Igaz. H.I. a "demokrácia hajnalán", a '80-as végén volt főbelügyér.
Lassan róla is kiderítik majd, hogy '89-es demokrata volt.

Régi Péter 2013.04.11. 15:04:58

@nemjogasz: Tegyenek följelentést, jogállam van.

Szelid sunmalac 2013.04.11. 15:06:46

@fapisztolybolt: A kurva anyadat, hogy mennyi katyu van az utakon!

Régi Péter 2013.04.11. 15:07:14

@flort: Be lehet azonosítani őket (mint a hozzászólót IP cím alapján)? Ha igen akkor ott is van erre nyilván vmi jogszabály.

Luighi 2013.04.11. 15:08:32

LJ c*gány vagy zs*dó-e? Vagy mindkettő? Mert ezek azok akik hazánkban semmiben sem kritizálhatóak! A többi meg "csak rabszolga"! A vezírek szerint!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.04.11. 15:13:48

@Holger Hartland: nem sokáig tartana itthon egy polgárháború a komcsik és a magyarok között, csak szándék kéne, csak nehogy a hős usa fegyvereket osszon a kedvenc mszp-jének és a dezertált fidesznek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.04.11. 15:14:29

@Kandeláber: de te honnan tudod, hogy stumpf apósa?

hunyuan 2013.04.11. 15:15:07

szarevő vásárhelyi cigá'ngyerök ez a lázárféle
ennyit tud a kotorék

Régi Péter 2013.04.11. 15:16:06

@Jofiu: Van egy jogszabály, nem a fidesz hozta már sokkal régebben benne van a Btk-ban a közfeladatot ellátó személy rágalmazása, becsületsértése. Ha megfelel ennek a törvényi tényállásnak a kommentelő, akkor kapja meg arányos büntijét, és kész. Egyébként nem vagyok Lézer-fan a félreértések elkerülése végett. Lézer számomra az anakronisztikus gondolkodású, tekintélyelvű, falusi kisbirtokost testesíti meg. Tessék ebbe pl. nem lehet belekötni, no lám csak: lehet normális hangvétellel is kritikát megfogalmazni.

Gera 2013.04.11. 15:18:00

Remélem egyszer valami tökös arcot perel be valamelyik ilyen főfasz, aki a bíróságon is meg kamerák előtt is elmondja az illetőt mindennek, persze szigorúan tényekkel illusztrálva, aztán el lehet gondolkodni, hogy megérte-e. Ezt a Lázárt például abszolút nem passzióból tartja mindenki egy patkánynak, mióta előmászott Rapcsák alfeléből kb félévente áll elő olyan dolgokkal, amik boldogabb helyeken azonnali lemondást érnének, a városa teljes eladósításától a bérelt S8-on és a lézerblokkolón át az "annyit is ér"-ig, meg voltak még egyéb "érdekes" megnyilvánulásai is.

Cinkes 2013.04.11. 15:20:13

az kommunista beidegződés ugye...
egyébként meg azt hallottam, hogy birkákkal csinálja

Luighi 2013.04.11. 15:22:23

Hja gondolom már gondolkodnak a Tákolmány módosításán, hogy a szólásszabadság csak kikre vonatkozzon. Rájuk viszont kötelezően. Csak mást mondok és mást teszek módon működhet az aki politikus. Vagymi?

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2013.04.11. 15:24:09

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Szerintem mindenki értette illusztrálás nélkül is mire gondoltam.
De külön köszönöm hogy ismét egy obszcén szó lett biggyesztve a nevem mellé.

Luighi 2013.04.11. 15:30:03

@Kossuthcímermiattvertek89ben: "Most először (másodszor) azt mondom, ELÉG!
A nyolcvanas években rettegtünk utoljára, amikor véleményt akartunk formálni az uralkodó politikai elitről. Most ugyanezt éljük át?
DE AKKOR HOVÁ TŰNT A RENDSZERVÁLTÁS? "

Lenyúlta a fülkeforradalmi gárda! Tudod akinek a vezetője kim-ir-szen akarom írni castro... affenébe nem jut eszembe a porbafingó mitugrász neve...

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.04.11. 15:32:02

@tesz-vesz: Ami a polgárháborút illeti, mélységesen osztom Görög Tódor blogpolitológus véleményét, melyet két éve volt szíves a blogomon kifejteni:

hartland.blog.hu/2011/04/30/polgarhaborut_most_igy_irtok_ti_4

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.04.11. 15:34:39

@Kandeláber: a rohadt életbe, ez vérkomcsi, a fidesz elnökhelyettese, orbán is ilyen vérkomcsi családból származik, nem értem miért szavaznak a nemzeti, keresztény emberek a fideszre. mindegy mi a címke, az összes nagy és kis párt kommunista

maskep 2013.04.11. 15:38:31

...Ha már Lázár Jánosnál tartunk: Ő kommentelt egy halálesetet, mely legalább közvetve az utasításainak (is) volt az eredménye, hogy "megvan a Gyurcsány-féle egészségügyi reform első áldozata".

A komment vérforraló, és még csak nem is korlátozott nyilvánosság, vagyis egy internetes fórum közönsége előtt hangzott el. Ezért mégsem kéne büntetőjogilag felelnie. De a halálesetet eredményező polgármesteri utasítása, aminek a lényege röviden az volt: Úgy kell szabotálni az új betegellátást, hogy szóról szóra be kell tartani - Nos, ezért a halált okozó hivatali visszaéléséért mikor áll bíróság elé?...

Alfőmérnök 2013.04.11. 15:50:05

@Counter: @Kandeláber: Kis adalék a témához:

" Így gyakran mítoszok, legendák élnek a köztudatban, amire Szabó István: A napfény íze című filmje is példa. Ebben az amszterdami és los angelesi olimpiai vívóbajnokot, Petschauer Attilát a felsorakoztatott munkaszolgálatos század előtt öntik le hideg vízzel, úgy hogy megfagy. ValójábanPetschauer Attila egy szovjet hadikórházban pusztult el. Nyilvánvaló, hogy halálában erősen közrejátszott, hogy amíg oda került, különböző szörnyűségeken ment keresztül és ezek jelentős részét éppen azok követték el vele szemben, akiknek gondoskodnia kellett volna róla.

Általánosságban a munkaszolgálatot „mozgó vesztőhelynek” nevezni mégis túlzásnak, felesleges hisztériakeltésnek tartom. Ennyi erővel a magyar honvédség intézménye is „mozgó vesztőhelynek” nevezhető."
index.hu/velemeny/olvir/2013/01/23/a_munkaszolgalat_embertelen_de_tulzo_mozgo_vesztohelynek_nevezni/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201304

Wintermoots (törölt) 2013.04.11. 15:58:40

az hogy valakinek a halálát kívánom, semmilyen alapon sem büntethető, legfeljebb ízléstelen. közszereplő esetében meg röhejes emiatt hőbörögni.

dr kíváncsivagyok 2013.04.11. 16:01:58

"majd valamelyik fidesznyik bíró jól megítéli az egymilliót."
Erre már törvényt is hozott a Fidesz...majd lesz értelme a bírósági ügyek áthelyezésének.
Ha most leírom : Én is sajnálom , hogy nem Lázár maradt ott . Engem is kihallgatnak ?

hobby beton 2013.04.11. 16:02:33

Lazar Urnak hosszas, remelhetoleg elhuzodo, fajdalmas felepulest kivanok. Felhivnam szives figyelmet arra hogy halala egyebkent elkerulhetetlen, es kulonben is porhuvelye mulo abrand csak, a tulvilagi elete valo felkeszules az itteni mulo let szerepe. Vagy ennyire megsem vagyunk keresztenyek?

megbocsajtos megdobnak kenyerrel szarbol-e van?

jonapot.

dr kíváncsivagyok 2013.04.11. 16:03:52

@Régi Péter: "Lézer számomra az anakronisztikus gondolkodású, tekintélyelvű, falusi kisbirtokost testesíti meg. "
"tekintélyelvű" - emiatt ülni fogsz !

Sir Galahad 2013.04.11. 16:05:22

@nemjogasz: Nem, de ott azért könnyű fülön csípni, aki anyázik....

Sir Galahad 2013.04.11. 16:05:53

@is: Az erre nem megoldás, tele van hamis profilokkal.

apanna 2013.04.11. 16:06:35

@Kossuthcímermiattvertek89ben: Különbség van a véleménynyilvánítás és a rágalmazás között.
Mert te a véleményedet leírhatod, hogy ilyen meg olyan szemétláda, de bármilyen bűnnel vádolod, azt bizonyítanod kell.
És ez alól az sem mentség, hogy te épp Lázárt utálod, vagy szereted...

A törvény az még akkor is törvény, ha a világhálón gyakorlod.

hobby beton 2013.04.11. 16:08:09

@apanna: kiveve ha kurucinfo vagy anon proxival

nemjogasz 2013.04.11. 16:08:57

@Régi Péter: nos még leírni is fáj, de lehet, hogy az érintettek kissé úriemberebbek, mint Lézer Jani.

Amadeus62 2013.04.11. 16:09:49

Én már leírtam néhányszor, hogy ki kellene végezni Orbánékat, akkor ezek szerint én is várhatom a csekket, vagy a fekete autót?

nemjogasz 2013.04.11. 16:09:59

@Sir Galahad: de névtelen, nem? Csak az arcodat látták, nem tudnak feljelenteni.

Amadeus62 2013.04.11. 16:14:12

@Állam-vizsga:

Nincs olyan szó, hogy unszimpatikus, helyesen: antipatikus.

Amadeus62 2013.04.11. 16:19:46

@apanna:

Aha, csak ez a képmutató banda meg ott röhögött a net előtt amikor a "kedves" kommentelők az előzőeket szidalmazták...még az elmúttnyócévben. Nem mintha nem lehetne őket is szidni, de akkor vagy mindenkit, vagy senkit sem.
Itt viszont erős álszentség, képmutatás folyik.
A youtube legsötétebb kommentelői még mindig a "dögölj meg gyurcsányt" nyomatják.

Nézd csak meg a szocik mostani 20 perces videóját, hogy ott milyen mocskolódás folyik.
Jó, oké, álnéven írnak, így nem is lehet őket lenyomozni, legalább ennyi eszük van.

Másrészt: Aki kurvának (politikusnak) áll, az ne csodálkozzon ha basszák (szidják)

Így-így! Aki milliókért nem csinál semmit (vagy kárt tesz) az legalább ne legyen pökhendi és vállalja ha ezt-azt kívánják neki, akár megérdemli, akár nem.

igi1 2013.04.11. 16:21:57

Az a legszebb, hogy ennél jobb ELÉGTÉTEL nincs az áldozat családjának, mint hogy Lázár lejáratta saját magát.

Igen gyorsan eltussolták az ügyet, meg az áldozat lett a hibás, a politikus semmiről sem tehet.

Hát kell ennél több? EZ még jobb, mint a börtön, magát szégyeníti meg a pasi nyilvánosan.

Nagyon tetszik az egész ügy, ahol elrendezte magát Lázár János, megmutatván, milyen is valójában.

Hát ennél még Orbán Viktor is profibb, meg nem ereszkedne le idáig, hogy egy kommentelőt bepereljen.

Mert ennél még Viktornak is több esze van, meg kellő intelligenciája.

Amadeus62 2013.04.11. 16:22:45

@Régi Péter:

Gondolom te is ott röhögtél a net előtt és röhögsz most is amikor a szoci politikus halálát kívánták, meg most is. Képmutató vagy, akár a Fidesz-KDNP.

Amadeus62 2013.04.11. 16:28:24

@Régi Péter:

Amikor a "Tény" vagy mi a tököm nevezetű szennylap
ontja magából a mocskosságait az nem von maga alá büntetőfelelősséget? Tudod, amikor Bajnait okolták, hogy XY öngyilkos lett a Hajdú Bét-nél.
Más ember halálából politikát csinálni eléggé gusztustalan szerintem. Akkor ezek szerint én is okolhatom Orbánt meg Matolcsyt ha most lesznek öngyilkosok a munkahelyük elvesztése miatt?
Vagy Orbánék szent emberek? Szentek a faszt! Képmutató, arrogáns, hazug szarkeverők.

röhögő 2013.04.11. 16:30:06

Van a Lázárnak annyi pénze a svájci számláján, hogy a sok pert amit az itteni kommentek miatt indít majd, megelőlegezze az ügyvédeinek? :-))

É2I 2013.04.11. 16:31:32

@igi1: Annyit még hozzá lehetne tenni, hogy ha Lázár nyeri a pert, a család meg visszautasítja azt a koszos egymilliót -egy életért még csak alamizsna sem-, akkor visszarúgott a puska, de keményen. (Nyilván nem fogja ezt a magas lovon ülő politikusunk, de ez legyen az ő baja.)

röhögő 2013.04.11. 16:32:04

@Amadeus62: antipatikus? Az aki nem gyógyszerész?

Kikacsi 2013.04.11. 16:32:56

Egy vicc a Rákosi korszakból.Kétféle ember van,az egyik ült,a másik ülni fog.A történelem ismétli önmagát.Érdekes?

É2I 2013.04.11. 16:33:39

@É2I: " (Nyilván nem fogja ezt a magas lovon ülő politikusunk, de ez legyen az ő baja.)"

*fogja agyilag

röhögő 2013.04.11. 16:36:46

Különben meg Lézer Janinak becsülete? Biztos van neki olyan?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.04.11. 16:37:42

@TuRuL_2k2: Te most viccelsz ugye? Tényleg le akarod játszani, hogy melyikünk blogján van több durva komment? :))

Mi legalább próbálkozunk, te csak a mentségeket keresed, hogy miért ne kelljen csinálnod.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.04.11. 16:49:39

@Amadeus62: "Jó, oké, álnéven írnak, így nem is lehet őket lenyomozni, legalább ennyi eszük van."

panopticlick.eff.org
amugy le lehet nyomozni a fenti nelkul is, csak nem a magyar szarfaszu politikusoknak fogjak megtenni becsuletsertes cimszoval, hanem hogyha valami komoly dolgot irogat a hulyeje, amiben rasszista es tomeggyilkossag is van egyszerre
a zsidok is leallitottak a magyar naci szervert amerikaban

É2I 2013.04.11. 16:49:43

De az is érdekes aspektus, hogy Lázár úr szeretné kárpótolni az elhunyt családját - ami becsülendő -, de eszébe sem jutott a saját vagyonából ezt felajánlani. Mindenféle pereskedés nélkül, csak úgy emberségből.
Elhiszem, hogy a baleset nem rajta múlt, azt is, hogy nem szeretne ebből rosszul kijönni. De amit csinál az a legrosszabb, amit tehetett, úgy néz ki már annyira nem a földön jár, hogy ezt észre sem veszi. :S

dr Smittpálelnökúr 2013.04.11. 17:00:43

Ez a lény többet ártott az orszgának, mint az összes szoci 8 év alatt. Én sem bánnám, ha elpatkolna.

Az pedig, hogy más pénzén akarna jótékonykodni, a gerinc teljes hiányát bizonyítja.
Ez mellett képmutató, hazug farízeus, a pokol tüzében fog égni.

purehetero 2013.04.11. 17:15:17

Perben már az egész város,
a (fel)jelentő Lázár János.
Mindenkinek jobb lenne,
ha a bús******* elmenne.

kvadrillio 2013.04.11. 17:19:08

MIT PICSOGSZ TE ITT LÁZÁRKA ! TE FA.FEJ !!!

MENNYÉÉÉ MNÁÁÁÁ A MUNKAKÖZVETÍTŐ HIVATALOK ELÉ, ÁJJÁÁ BE A SORBA A 2 MILLIÓ MUNKANÉLKÜLI KÖZÉ, OCCT OTT MEGTUDOD, HÁNY EMBERT IS ÍTÉLTETEK ÉHHALÁLRA, MERT MÁR 5-6 ÉVE NEM JUT MUNKÁHOZ TE FA.FEJ !!!+!!

..gondolkodni is kéne tudni néha ám Lázárka, nemcsak gyűjteni a svárci bankszámlákra a gyereked és a hozzátartozók man iját !
te fa.fej !

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2013.04.11. 17:21:13

@Kettes:
Nem, nem akarom lejátszani - mivel mi gyakorlatilag nem moderálunk, ezért sok értelme nem lenne. Azt mondom, hogy a moderáció láthatóan nem oldja meg a problémát, hiába öl bele az ember óriási energiákat. Vagy ezek szerint az idézett kommentekkel nincs bajotok (hiszen nem lettek moderálva), csak azzal, ha zsidózik valaki (hiszen zsidózó kommenttel tényleg nem találkoztam)? Ez azért is érdekes, mert amúgy szalonképes ellenvélemények is el-eltünedeznek, ha olyan kedve van a moderátornak, ezt személyesen is megtapasztalhattam.

kvadrillio 2013.04.11. 17:21:55

...MIT GONDOLTÁL ?!
az évek óta munkanélküli 2-2,5 millió általatok hal
álra ítélt. EMBER, .... NEM KÜLD EL A NAP MINDEN ÓRÁJÁBAN A HALÁL FA.ÁRA BENNETEKET ?????!

HÍGAGYÚÚÚÚÚÚ...

anyadmajma 2013.04.11. 17:23:37

orbán szerintem azért nyal a kínai vöröscsillagos komenistákna, hogy árulják már el, hogy cenzúrázzák ilyen hatékonyan az internetet. Azt majd kapunk a pofánkba, nem ám csak úgy írogatni itt mindenféle igazságokat.....

igi1 2013.04.11. 17:25:17

@anyadmajma: ne szójjá be

tény, hogy Lázár János K.O. -val üti ki saját magát, ha tovább pattog

de sajnos már kiborította a bilit, úgyhogy mást nem tehet, hagyja az ügyet a végéhez érni

kvadrillio 2013.04.11. 17:28:47

AVAGY..., AKI...SOK MILLIÓ EMBER EMBERI MÉLTÓSÁGÁT BELETAPOSSA A FÖLDBE, AZ NE PAMPOGJON, NE SIRÁNKOZZON, NE RINYÁLJON ÉS NE DUMÁLJON EMBERI MÉLTÓSÁGRÓL...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.11. 17:30:00

@Kandeláber: Hát a "jaj, írjuk meg a főnökeinek, mindnek"-játékról lehet vitatkozni, hogy micsoda.

Ami a nyomozgatást illeti, mitől hinnék el, hogy vannak hozzászólók, akikről az általuk közzétett információkból, beszélgetésekből megállapítható a valós kilétük? S tölgy ilyen volt, egy nagyon exponált, nagyon jellegzetes, modoros figura.
Olyanok is vannak persze, akikről nem. Ők ügyesebbek.

@Alfőmérnök: "Nyilvánvaló, hogy halálában erősen közrejátszott, hogy amíg oda került, különböző szörnyűségeken ment keresztül és ezek jelentős részét éppen azok követték el vele szemben, akiknek gondoskodnia kellett volna róla."

Na, ez lett a férfias szívatás. Meg tudja, ha a sértett nem a tett helyszínén, hanem a kórházban halálozik el, attól az még lehet emberölés. S ha jól emlékszem, a vita, amelyben tölgy nekem válaszolva elgurította a gyógyszereit, arról folyt, hogy a munkaszolgálat intézménye irányult-e az abban résztvevő magyar zsidók megölésére.

igi1 2013.04.11. 17:30:15

@É2I: nem feltétlen, Lázár János lejáratta már saját magát eléggé, azzal, hogy feljelentett

egyébként nem mindegy, a szóhasználat sem, kárpótlás - vétség, bűnrészesség miatt, lelkiismeret megnyugtatásból, vagy hozzájárulás, támogatás, mindegy, milyen okból.

a családnak már megvan a vigasz

Lázár János PÉLDÁTLAN viselkedése, kommentelőkhöz való leereszkedése, egy olyan új szintet nyitott meg, egy olyan határt lépett át, amivel enyhén szólva is ingoványos területre jutott.

Tényleg nem érthetem: Hülye kommentelő értelmetlen mondatait miért kell mellre szívni?

kvadrillio 2013.04.11. 17:39:53

@dr kíváncsivagyok: ..-hehe...sajnálod, hogy nem a Lázár maradt ott ?...méééér ?...mert beült egy óóótóóóba oct elviharzott ??? ;))))))

Hertelendi 2013.04.11. 17:40:16

Jaj Istenem! A macskajancsit megbántották a becsületében! Na most mi lesz? Oda lesz a becsülete, ami sosem volt? És 1 millióért lesz becsülete? Na ezt már kötve hiszem! Azt kisbarátom már rég eljátszottad! Te már csak az ilyen itteni seggnyalókban bízhatsz, akik bármit elhisznek nektek, csakhogy tovább nyalhassák a seggeteket! Igaz @apanna?

igi1 2013.04.11. 17:41:32

Úgy látszik, Lázár János olvassa itt a kommenteket, és kezd derengeni neki, mekkora ostobaságot csinált.

De sajnos ezzel a felajánlással még mindig csak a helyzetet súlyosbítja szegény.

Már tényleg kezdem őt sajnálni, kellett ezt neki?

Hogy nem volt egy ember se, aki megmondta volna neki, hogy legyen már benned egy kis gerincesség.

Példát vehetne Viktortól, az biztos. Annak VAN TARTÁSA! Még ha nem is kedvelem.

Sir Galahad 2013.04.11. 17:43:36

@nemjogasz: Ellenben ott helyben fültövön tudnak vágni. Most komolyan: ha valaki hozzászólást ír, miért vigye el azért a balhét az illető médium? Ha én anyázok valakit egy kocsmában, azért sem a kocsmárost vonják felelősségre.

windex 2013.04.11. 17:45:09

@Bell & Sebastian: az a probléma, hogy lázár közszereplő, ráadásul egy olyan példány, amelyik egy olyan falkának a tagja, amelyik eléggé befűtött az átlagnak. és az átlag mit lát? hogy a falkavezérek mindent megúsznak, nekik mindent lehet - ezt is jelenti kis hazánkban a hatalom szó, ugye - párhuzamosan kőgazdagok, vagyis az átlag szerint nem osztoznak a köz problémáiban, empátiájuk zéró, amit látszólag a köz kedvéért teszenk, az valójában üzlet, egy kis kedvezményért - ez általában demagóg hízelgés - szavazokat várnak el cserébe, és kőgazdagok. ráadásul nem bírják a kritikát, és hatalmukkal visszaélve akarják megfojtani, aki - joggal, vagy jogtalanul - kritizál. vagyis nem látják be, hogy ez az icipici kellemtlenség együtt jár a sok finomsággal, amiért aláírták a "szerződésüket". ha pedig nem "te loptad el a biciklimet" jellegű a vád, akkor elegánsan zsebre kell tenni. de a hatalom olyan részegítő, hogy revansot akar, ütni akar, nagyot a kicsin. középkor, bazmeg, ez a probléma :-)

mizrolist 2013.04.11. 17:52:26

@Sir Galahad: és ezt hogy gondolod megvalósítani? Kötelező Ügyfélkapu-regisztráció használatával? Mert kb. minden egyéb esetben simán megadhatóak kamu adatok.
Mondjuk itt még Kínában sem tartanak...

windex 2013.04.11. 17:53:32

@Sir Galahad: mert szereptévesztés és tanácstalanság van. meg őrjöngés. a politikus mindenáron bosszúért liheg. úgy hiszi, ha övé a hatalom, érinthetetlen, és ha mégis leköpik, büntetni akar. a hiú istenbarma nem fogja fel, hogy ez interneten ez annyira nem megy, mert egyrészt általában a mai társadalomban ez nem menő, a neten meg minden felnagyítva és gyorsan jelenik meg, szóval még nagyobb gáz ez a középkori viselkedés. azt már kapiskálják, hogy a kommentelőt nem lehet csak úgy lezúzni, de valakinek el kell vinnie a balhét, mert a "tekintélyük" nem sérülhet :-) tisztára, mint a szervezett bűnözői szövedékben. tanácstalanságukban meg a "postást" veszik elő. de ezzel csak tovább égetik magukat, egészségükre :-)

windex 2013.04.11. 17:55:52

@igi1: mert hiú, tekintélyféltő a szerencsétlen :-) ajjaj, most értem is jönnek majd?

igi1 2013.04.11. 17:58:50

Lázár János csak egy dologgal jöhet ki jól:

Ha kiáll a nyilvánosság elé, lezárja az ügyet, belátja, tévedett, és bocsánatot kér, mind a családtól azért, mert koszos pénzt akart nekik felajánlani, mind a kommentelőktől. Egyúttal igyekezne tisztázni, hogy nem vette magára, de a kommentelők stílusa nem tetszett neki, aztán hagyja elsikkadni az ügyet, a feljelentést visszavonja, a nyomozást szép csendben lezáratja.

De ehhez tartás kell, gerincesség, meg önkritika. Ami nála hiányzik. Schmitt Pali is még mindig köztársasági elnök lehetne, ha elismerte volna elsőre, hogy tévedett, és sajnálta volna az ügyet, még akkor is, ha szerinte nem hibázik.

Emberek vagyunk, hibázhatunk, de azt el kellene ismerni. Akkor pedig senkinek nem lehetne egy szava sem ellenük.

windex 2013.04.11. 17:59:39

@É2I: és nehezményezem, hogy a közrendőrséggel nyomoztat a saját sértődésének ügyében, erre is a mi pénzünket szórja :-) hívjon magánnyomingert, ha olyan nagyon ez kell neki. ja, hogy az nem adhat tovább a büntetőknek...? :-)

igi1 2013.04.11. 18:00:52

@windex: bezony, az nmhh figyel! :)

két hülye összetalálkozásáanak esete forog fenn

ezt Lázár János elb*szta, de keményen, és nem fog ebből jól kijönni ezek után, csak a fenti módszeremmel

Még mindig nem értem:

Hülye kommentelő értelmetlen mondatait miért kell mellre szívni?

windex 2013.04.11. 18:01:15

@igi1: na meg diplomáciai érzék, politikus magatartás, és ész, sok-sok ész. a jelekből ítélve ezek azok, amikben némi hiányt szenved

Sir Galahad 2013.04.11. 18:01:22

@mizrolist: Nincs konkrét elképzelésem a rendszerre. Azt is el tudom képzelni helyette, hogy megszűnik a kommentelés, vagy hogy születik egy rendelkezés, amely kizárja az illető médium felelősségét a hozzászólásokért (mert az állandó moderálás biztosítása nagyjából lehetetlen). Egy biztos: a mostani rendszer igazságtalan, és nem csak a politikusok sértődékenysége miatt.

hot-spot (törölt) 2013.04.11. 18:01:47

A gondolatokért mikor kezdenek el bírságot szedni és börtönnel fenyegetni?

Sir Galahad 2013.04.11. 18:02:34

@windex: Értem, amit mondasz, de ez nem oldja meg a "postás" gondját.

windex 2013.04.11. 18:03:10

@röhögő: dehogy. anti foglalkozása gyógyszerész. vagy nem?

windex 2013.04.11. 18:05:32

@Amadeus62: de félműveltség, az van!

hot-spot (törölt) 2013.04.11. 18:06:01

Én azt sem értem,hogy ha én valakit nem sajnálnék hogy ha feldobná a pacskert holnap,az mitől lesz bűncselekmény?
Nem a halálát kívánta,csak azt írta, hogy nem zokogna ha...
Hogy emiatt miféle személyiséget sértett azt nem értem.
Vagy már azért is börtön jár,ha nem siratjuk meg a politikusainkat ha valami történik velük?
Milyen világ ez már ?

mizrolist 2013.04.11. 18:09:16

@Sir Galahad: semmivel sem igazságtalanabb, mint bármilyen olyan társalgás létezése, amelyben nem ismeri egymást mindenki, és van, aki nem fogja vissza magát véleménye kinyilvánításakor. Ha bulit szervezel és valaki elkezd anyázni/zsidózni/nácizni/Fradit szidni, akkor te is kivághatod az illetőt a retekbe. Ugyanígy a kommenteket is lehet szűrni megfelelő moderálással. Persze ez munkaigényes feladat és megfelelő embert vagy embereket kell hozzá állásban tartani, amire sok helyen egyszerűen nem szánnak pénzt (vagy fenntartani egy nagyobb létszámú önkéntes moderátorsereget, és őket is felülvizsgálni időnként).

Alfőmérnök 2013.04.11. 18:19:51

@Counter: "a munkaszolgálat intézménye irányult-e az abban résztvevő magyar zsidók megölésére. "

A vita arról folyt, hogy módszeres népirtás volt-e, vagy sem? Erre is megvan a válasz:

"A magyar holokauszt speciális jelensége a munkaszolgálat. A Horthy-rendszer a "megbízhatatlannak" ítélt elemeket: a kommunistákat, nemzetiségieket, de elsősorban a zsidókat nem kívánta fegyverrel a kézben besorozni. Természetesen azt sem akarta, hogy ezek a csoportok kimaradjanak a háborús erőfeszítésekből. Így jött létre a fegyvertelen honvédelmi munkaszolgálat intézménye. Bár ez több tízezer zsidó életét követelte, mégsem tekinthető a módszeres népirtás szerves részének. Persze egyes parancsnokok kétségtelenül ki akarták irtani az irányításuk alá rendelt zsidókat, de a munkaszolgálatot nem azért hozta létre a magyar állam, hogy a besorozott zsidó férfiakat legyilkolja. Az egész rendszer akkor sem tekinthető "mozgó vesztőhelynek", ha egyes századok azzá is váltak."

hot-spot (törölt) 2013.04.11. 18:22:04

Vegyenek példát a balosokról.
Ha valakik kaptak bőven hideget meleget,azok pont a szocik voltak,azt még is tűrtek szépen( monnyuk annyi pénzért már nekem is fát vághatnának a hátamon,vagy tábortüzet is rakhatnának akár),
DE!
A fidesznyikok feljelentgetései azt bizonyítják,hogy puhányok és nincsenek hozzá edződve még a kritikához!
Mivel tőlünk egyszerű emberektől már minden létezőt elvették,beleértve a jövőnket is,már nem maradt másunk csak a kritizálás és a véleményeink!
Ezt véssétek a fejetekbe,úgy is tudom hogy olvassátok !

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.04.11. 18:22:31

Lázár egyszerűen beégeti magát. Van ember, akinek ezzel szimpatikus? De komolyan. Ez a saját szavazóinak bejön?
Lázár szerintem igazi antipolitikus. Figyelmet mindig csak destruktívan, támadással, negatív módon tudott szerezni. Miért nem egy-egy jó ötlettel, egy vérbeli vitában nyújtott teljesítményben, valamilyen eredményben, ami a munkáját, teljesítményét fémjelzi?
Lézerblokkoló, majd az S8 ügy volt, ezt követte a szegényekről alkotott véleménye. Egyéni indítványként a választási regisztráció.. stb.
És most ez.
Kinek jó ez?

igi1 2013.04.11. 18:28:53

@hot-spot: neked is nehéz az értelmezés

SAJNÁLOM, HOGY NEM Ő MARADT OTT.

Múlt időben.

Egyébként itt bele lehet kötni az ott-ba, ez jó védekezési alap a kommentelőnek.
A komment viszont tényleg értelmetlen. Ha tényleg letojná, Lázárt, nem érdekelné, akkor miért kívánja, hogy maradjon ott, mert állat módjára közlekedik?
A másik, miért nem maradt ott. Ennek több értelme lehet, Lázár Jánosnak egyből ROSSZ GONDOLATA támadt, pedig nem feltétlen így kell érteni. Direkt ezért van így írva, hogy ha magadra veszed, te vagy a hibás.

Nem értem, az egész egy felfújt ügy, a semmiről.
Lázár János volt az, aki új Audit követelt azért, mert felszakadt az ülés, használat közben, amit mutogatott a híradóba is.

Lázár János már itt is pattogott:
www.autonavigator.hu/blog/duplajaba_kerul_lazar_janos_uj_autoja_az_audi_a6_allroad_quattro-4539

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.11. 18:29:51

@Alfőmérnök: Remélem, a túlvilágon jóváírják azt a fél órát, amit a KZ Dachau alatti kommentekkel töltöttem a maga kedvéért.

mandiner.blog.hu/2011/12/12/kz_dachau/fullcommentlist/1#c15226983
"tölgy · konzervativok.blogspot.com 2011.12.15. 21:44:03
[...]
Arról igazán írhatna, amikor muszost a magyar katonák öltek meg - ha csak nem szökevényt üldöztek. Ez erősen mítosznak tűnik, de olyan kell a ballereknek is."

Közvetlenül ez, közvetve meg a muszosokkal szembeni rosszabb bánásmód léte vagy nem léte volt a vita tárgya.

@hot-spot: Lehet, hogy az "állat módjára vezet" a becsületsértő, rágalmazó... érzékeny ember a pógi.

igi1 2013.04.11. 18:31:29

@hot-spot: ha jól emlékszem, egyedül Dávid Ibolya pattogott valamit Simicska Lajossal karöltve

hot-spot (törölt) 2013.04.11. 18:38:04

@igi1: Na ezaz.
Hol nem maradt ott?
Mire gondolhatott a kommentelő vajon?
Én arra gondolnék,hogy azért nem maradt ott,mert fontos dolga volt máshol.D

Alfőmérnök 2013.04.11. 18:52:37

@Counter: Nézze, én nem kívánom folytatni az Ön és tölgy között lefolyt „vitát”. Csupán arra akartam rámutatni, hogy tölgy álláspontja nem volt tarthatatlan, csupán ostobaság, és (szerintem is) ízléstelenül és cinikusan adta elő.
Az egész kérdés számomra csak azért érdekes, hogy MézesRozi (betyár) akkor megpróbált összemosni az Ön személyével, ami abban a helyzetben egyértelműen inszinuáció volt.
Azóta sem kért érte elnézést.
Ennek két oka lehet:
a.) még mindig fenntartja az álláspontját, azaz azt hiszi, hogy azonos vagyok Önnel
b.) egy senkiházi, szar alak
Úgyhogy amíg nem történik meg a bocsánatkérés, addig én szívatni fogom őt. Mutasson példát katolikus erkölcsből, ha már annyira büszke a vallására!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.11. 19:06:34

@Alfőmérnök: Úgy gondolom, hogy az idézett történészi álláspont sem egyeztethető tölgy álláspontjával. Legfeljebb az otrombán vonalas foximaxis vélemény ("mozgó vesztőhely") cáfolatának tudom elfogadni.

Ha jól emlékszem, s ez rekonstruálható, az én álláspontom az volt, hogy a musz intézménye valóságosan lehetővé tette a muszosok elpusztítását, erről a musz kiötlői tudomással bírtak, azaz (egyebek mellett) arra is irányult. Nem állítottam, hogy egyenes, de állítom, hogy eshetőleges szándékkal. Ezt fenntartom és ezt nem látom cáfolva.

Betyár már törölte is saját magát. Mézes Rozival nem tudom, mi van.

Alfőmérnök 2013.04.11. 19:26:17

@Counter: Tényleg nincs kedvem az egészet visszaolvasni, ha jól emlékszem, a szervezettségen volt a hangsúly.

MézesRozi a mandiner.hu-n még betyár néven kommentel.
mandiner.hu/felhasznalo/betyar
Ide már MézesRoziként sem mer írni, mert fél(teljes joggal), hogy lealázom.

É2I 2013.04.11. 19:29:27

Szerintem a lényeg az, hogy Lázár úr csak addig közszereplő amíg nem negatív a megítélése vagy ha mégis, akkor perelünk, mert csak. Úgy is nekem van igazam alapon, elvégre az aktuális kormány valamilyen fejese vagyok.
Tudod János szégyen, ha ezt el is hiszed magadról. Ember életet oltottál ki - még ha közvetlenül is - csendben kellene ülnöd és gyászolnod, nem pedig ebből is politikai előnyt kovácsolni próbálni.
Az biztos, hogy vannak emberek, akik nem oly hülyék, mint néznéd őket és átlátnak a szitádon.
Egyre mélyebbre ássátok magatok ezzel, és a három majom közül az eltakarom a szemem, befogom a fülem és befogom a szám már egyre inkább kínos, mint megoldás.

É2I 2013.04.11. 19:32:31

@É2I: Mondjuk a befogom a szám lehetne alternatíva, de az egód nem engedi, de lesz ez majd másképp. Az idő meg fogja oldani.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.04.11. 19:43:07

@TuRuL_2k2: A moderáció nem oldja meg azt a problémát, hogy ha az olvasók nem akarnak kulturáltan vitatkozni, akkor nem fognak kulturáltan vitatkozni. De az egészen nyilvánvaló a mandiner példáján, hogy nem a moderáció öli meg a vitát, hanem annak hiánya.

A mi moderációnk sajátos, de nem olyan bonyolult. A nácikat és az orbáncigányozókat statáriálisan, a hülyéket pedig hangulatfüggően vágjuk ki. Szerintem ezek a szabályok senkit nem akadályoznak a kulturált vitában.

Egyébként az általad beidézett hozzászólások nem sértik a moderálási elveinket, és még becsületsértőnek sem minősülnek. Neked sem lenne okod aggódni, ha legalább ennyire moderálnátok, mint mi.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.04.11. 19:48:11

@Kettes: Ugyan, ribanc, hagyd ezt! A ti blogotokat tized annyian sem látogatják, mint a Mandit. A ti blogotok a legelvadultabb hungarofób zsidó gittegylet. Semmi baj, érezzétek jól magatokat, de ne várjátok el mástól, hogy az legyen a színvonal(talanság), ami nálatok. A gyilkos természetetek késztet arra, hogy mindent elpusztítsatok, ami nem olyan, mint ti. Nincs bennetek semmi, ami egy emberre jellemző. Ufók vagytok, bazmeg?

windex 2013.04.11. 22:21:21

@Sir Galahad: a postás gondját a magas színvonalú politikai és erkölcsi érzék, a magabiztos erő tudata, a magas intelligencia szint és tisztánlátás oldhatná meg. :-) ennek hiányában marad a düh és a megtorlási kényszer. meg az, hogy azt már kezdik megtanulni a lassú, begyöpösödött politikusok is, hogy a kommentelőkhöz nem jó nyúlni. de valakit ütni kell, legyen hát a postás. úgyhogy a gond megoldódni nem fog, csak elmúlni. egy ideig ütik, aztán már nem. aki üt, az meg jól minősíti magát

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.04.11. 22:32:57

@Mr Falafel: Te vagy az élő példa Turulmadár koncepciójának kudarcára. Köszönöm a szemléltetést, menj vissza szépen a ketrecedbe.

tevevanegypupu 2013.04.11. 22:59:39

@Counter:

Merhetetlenul meglepne, ha Bajnai lenne a kovetkezo valasztas utan a miniszterelnok. Az az erzesem, hogy elobb fojtanak meg a demokracia erdekeben vele osszefogo partok vezetoi egy kanal vizben.:) mert itt nem csak a fidesz ellen megy az osszefogas (a demokraciaert) hanem nagy a dilemma es a versenges azon is, hogy ki is legyen az a szerencses szemely aki kivezeti az orszagot a patasordog altal bevezetett kenkobol. Bajnaival kapcsolatban minden egyes alkalommal megjegyeztem, hogy nem elfelejtendo hol volt gazdasagi miniszter es mi mindent koszonhetunk neki. Nem tolodik at a hangsuly: mindket ficko alkalmatlan semmirevalo..

tevevanegypupu 2013.04.11. 23:06:38

@Alfőmérnök:

Alfi engem egyaltalan nem erdekel a maga es gloire kozott lefolytatott vita, felelem iteletnapig civakodhatnak baromsagokon, bar azt talan elfelejti, hogy maga akart 120 kilos verolegennyel gloire kornyeken cirkalni..tovabba ha lehet hagyja mar abba a tolgy ugyet, higyje el semmi haszna nem szarmazik abbol, ha allandoan ezt a temat feszegeti. U n a l m a s es kellemetlen.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.04.11. 23:18:09

Meanwhile in the U.S.A.:

"MSNBC's Martin Bashir suggested that Republican senators need to have a member of their families killed for them to support the Democrats' gun proposals. (Let's start with Meghan McCain!)"

Ki más is írhatta volna, mint...

www.anncoulter.com/columns/2013-04-10.html

Bell & Sebastian 2013.04.11. 23:31:49

@Koky_: Nem, de ezt neked hiába magyaráznám, így nem is teszem.

Bell & Sebastian 2013.04.12. 00:02:54

@windex: Talán vitattam? Nem vontam kétségbe, hogy ez a problémád. Nekem meg más.

Meg kellene érteni, hogy a sok "jókívánság" visszaszáll feladója fejére, csakhogy ennek megértése átlagon felüli intelligenciát kíván - ezek szerint, amiket itt is olvasni lehet.

De nem azért üt vissza, mert a sértett elrohan a bíróságra. Ezen újabb tétel megértése már tényleg csak a legjobbaknak sikerülhet, ezért ne is próbálkozz fölöslegesen.

Bell & Sebastian 2013.04.12. 00:09:08

@Mr Falafel: Az UFO igen szemléletes és szellemesen találó metafora, kettes kocsog szimplán csak péniszirigykedik.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.12. 00:09:09

...A Lázár-jelenség (L*zár J*nos, mint jelenség) az (új)orbánizmus egyik extrém megnyilvánulása, az (új)orbánizmus pedig a nyolcvankilencesség hipertrófiája. Lejárt a nyolcvankilencesek/a nyolcvankilencesség ideje (mondom ezt, mint magam is tkp. nyolcvankilences), szellemileg, erkölcsileg kiüresedett.

Bővebben: bbjnick.blog.hu/2012/03/19/lazar_jelenseg_hatvannyolcasok_nyolcvankilencesek_ketezerhatosok

szesztű_hányni 2013.04.12. 00:11:17

Blgmtr, bkphtd z 1000 krktrs fxmt!!!

Alfőmérnök 2013.04.12. 06:44:04

@tevevanegypupu: Két téveszme fedezhető fel a hozzászólásában.

"maga akart 120 kilos verolegennyel gloire kornyeken cirkalni"

Először gloire fenyegetett "benga négerekkel". Szélütést is kívánt nekem.
Mindez ellen senkinek nem volt kifogása.

"ha lehet hagyja mar abba a tolgy ugyet, higyje el semmi haszna nem szarmazik abbol, ha allandoan ezt a temat feszegeti. U n a l m a s es kellemetlen."

Lehet, hogy unalmas, de szeretném nyilvánvalóvá tenni, hogy ebben a történetben én mindvégig tölgy mellett álltam. (Annak ellenére is, hogy szerintem hülyeséget írt és modortalan volt.)

Mindez visszakövetkető és igazolható. Sajnálatos, hogy az emberek egy része - köztük maga is - inkább a hazugságoknak hisznek, mint a tényeknek.

tevevanegypupu 2013.04.12. 07:00:26

@Alfőmérnök:

Alfi tisztaban van vele az itt jelenlevok tobbsege, hogy maga tolgy mellett allt. Eppen azert mert mellette allt lenne jo, ha az ugyet most mar hanyagolnank. Sajnos tolgyet kepletesen szolva ebbol az ugybol kifolyolag vizualisan elvesztettuk, nyilvan ugy kivanna, hogy ne foglalkozzunk vele..

gloire-ral kapcolatos vitajuk pedig azt hiszem tulzottan elfajult az egesz ugylet, a blogbeli irkalas fontossagaval forditott aranyban.

Régi Péter 2013.04.12. 08:31:40

@Amadeus62: Mikor kívánták szoci politikus halálát? Ez a magadfajták között terjedő népmese. Pont Orbán járt személyesen közbe, hogy a hormongyuszit miniszterelnökhöz méltón lássák el.

Régi Péter 2013.04.12. 08:36:22

@Amadeus62: Bizonyára megvolt az alapos oka a bajnainak, hogy nem tett följelentést a Hajdú Bt.-s öngyilkossági ügyek kapcsán becsületsértés miatt. Kik vesztették el a munkahelyüket Orbán és Matolcsy miatt? Tudomásom szerint 2008 óta durva VILÁG gazdasági válság van, ez úton tájékoztatlak hogy pl. a NOKIA nem a Zóóórbán miatt vonult ki, hanem mert lenyomta az Apple meg a Samsung. Vagy Mexikóból is a Zóórbán miatt vonult ki?

Régi Péter 2013.04.12. 08:41:54

@szempontpuska: Konkrétan mikor? Van linked? A Biszkut természetesen ki kellene végezni, (mint ahogy Eichmannt is kivégezték az izraeliek 1962-ben nagyon helyesen). De Biszku tudtommal 40 éve nem közszereplő, visszavonult már a kommunizmusban.

Kandeláber 2013.04.12. 08:52:40

@dr kíváncsivagyok: "Valamelyik fidesznyik bíró". Az ötvenes bírók döntő többsége bolsi. A Cserni nevű, talán negyvenes Lenin-fiú leszármazott a Galamuson firkál cionista szövegeket, úgyhogy e témában lehet kussolni.@Alfőmérnök: Azért az a munkaszolgálat egy szörnyű nagy genyóság lehetett. Volt szerencsém a Magyar Néphadseregben sorkatonaként Kalocsáról Keszthelyig két napig marhavagonban utazni. Senkinek sem kívánom. Szarcsimbókok lógtak a deszkákon, büdös volt, meg minden.@Counter: Nyilván ízléstelen volt, amit az inkriminált fazon firkált, de azért még nem kellett volna vamzerkodni. Simán el kellett volna küldeni a francba, mármint írásban.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.12. 09:09:55

@Kandeláber: A vincentblog emlékeim szerint ezt tette: elküldte a francba, írásban.

Érdekes módon mégis a vincentblogot vádolják a mószerolással Emlékezetkultúra helyett. Biztos könnyebb így, okot kreálva a gyűlölethez.

Az is megvan, hogy éppen Cserni a 2006-os rendőri erőszak ügyeiben elég karakánul bíráskodott? Sem felmenőiről, sem cionista írásairól nem tudok; igaz, a galamust se nagyon olvasom már évek óta. Akkoriban jobbára a bírósági szervezetről, gyakorlatról írogatott.

Kandeláber 2013.04.12. 09:44:40

@Counter: Egy kis patkány.
Ő ítélte első fokon magánvádas ügyben (!) Bencsiket vh-ra.
Nem mintha Bencsik olyan szimpatikus lenne, de azért nagyon gáz volt.
Beszéltem bíró ismerősökkel, egyszerűen nem értik, hogyan publikálhat az arc egy nyilvánvalóan politikai indíttatású internetes orgánumban.
Ez a kettős mérce.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.12. 10:00:45

@Kandeláber: Igen, ő volt az. Magánvádas ügy nem zárja ki a végrehajtandó szabadságvesztést. Másrészt úgy tűnik, a jobboldal is követeli időről időre a sajtóiparosok szigorúbb felelősségét. Ahogy nézem, kivéve a gyevi bírót toldással.
Úgy tudom, bírónak nem tilos közéleti lapban publikálnia, ha az nem politikai tevékenység – ami már összeférhetetlen. Bizonyára a MN/MH hasábjain is publikált már aktív bíró.

Viszont nem értem, miért nyomtál rá a "válasz erre" linkre a hozzászólásom alatt, hiszen amit írtál, az arra nem válasz.

Cserni bíráskodott a 2006-os rendőri erőszak ügyében, s ezt elég határozott jogvédő álláspontról tette. Erről mit tudsz, mi a véleményed?
Cserni állításod szerint "cionista szövegeket firkál a Galamuson", mutatnál-e ilyet?
Cserni szerinted Lenin-fiú leszármazott, ennek mi alapja van?

Kandeláber 2013.04.12. 10:47:40

@Counter: Lehet vh, csak nem szokás.
Cserni József nevű bőrkabátos szervezte meg a "Lenin fiúk" különítményét a patkányforradalomban, gondolom Szamuely terrorlegényei ihlették erre.
Bírónak direktben politizálni nem lehet, csak a Jánoskának (ezek szerint).
Bírónak csak kulturális vagy szakmai írásokat lehet publikálni, Cserni pedig elkötelezett szélsőliberális orgánumban firkál.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.12. 11:19:50

@Kandeláber: Cserny. S miből gondolod, hogy rokonok?
(Nem tudom, hogy Szamuely vagy Cserny szervezett-e előbb különítményt, de tippem szerint Cserny. Nem hiszem, hogy Szamuely ihlette volna. De így biztos könnyebb gyűlölni.)

Cs. szakmai tárgyú cikkeket publikált. Azt nehéz értékelni, hogy az írást közlő sajtótermék vélt/valós elfogultsága megalapozza-e a bíró összeférhetetlenségét. Mivel egyebek mellett az MN/MH hasábjain is jelent már meg bíró cikke, azt hiszem, nem. A cikkét kell vizsgálni, hogy az önmagában politikai-e.

Magad is összemosol, hisz a mondat első felében az írásra fogalmazod meg az állítást, a második felében, ezzel látszólag szembehelyezkedve, az írás helyett a megjelenés helyéről.

Cserni bíráskodott a 2006-os rendőri erőszak ügyében, s ezt elég határozott jogvédő álláspontról tette. Erről mit tudsz, mi a véleményed?
Cserni állításod szerint "cionista szövegeket firkál a Galamuson", mutatnál-e ilyet?
Cserni szerinted Lenin-fiú leszármazott, ennek mi alapja van?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.12. 11:23:08

@Kandeláber: "Nem szokás". Hát, alkotmánymódosítást se szokás úgy, ahogy, másról nem is beszélve :-)

Be tudod szerezni az eredeti ítéletet, amiből kitetszene, miért látta indokoltnak a végrehajtandót? Hiszen önmagában a sajtóiparosok nagyobb, súlyosabb felelősségével rendpárti szemszögből nem sok probléma lehet.
Féket kell vetni a gátjavesztett revolver-újságírásnak, ahol bárkiről bármi leírható, ugye. Következmények nélkül, ugye.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.12. 11:26:49

@Kandeláber: S ha szabad még szigorúan szakmai alapon kiegészítenem: magánindítványra büntetendő cselekmény egyebek mellett az erőszakos közösülés, szemérem elleni erőszak és a megrontás is, amelyekért elő-elő fordul azért a letöltendő, tehát szokás magánindítványra büntetendő cselekményért végrehajtandót kiszabni. Na de ugorjunk :-)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.04.12. 11:46:19

@Kettes: Te meg Isten koncepciójának kudarca vagy, ha téged embernek lehet nevezni, nyomorult cestoda.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.04.12. 11:51:46

@Kandeláber: Egy ismerősöm barátnője a Főv. törvényszéken dolgozik, és arra panaszkodott, hogy nehéz belilleszkednie, mivel ő nem zsidó, a bíróságon viszont többnyire zsidók vannak, és nagyon zárkózottak. Hát így publikálhat egy zsidó bíró egy zsidó internetes oldalon.

szempontpuska 2013.04.12. 12:02:41

@Régi Péter: " Mikor kívánták szoci politikus halálát? Ez a magadfajták között terjedő népmese."

www.youtube.com/watch?v=G2DXDAOgBfE

Kandeláber 2013.04.12. 13:05:44

@Counter: Bocs, a magánindítvány NEM azonos a magánváddal...A rágalmazás, becsületsértés magánindítvány megtétele után magánvádas eljárásban folyik tovább. Kivéve, ha az ügyész közérdek miatt átveszi a vád képviseletét. Ez nem talált.
Ugorgyunk, mondta Pósalaky úr...
@Mr Falafel: No igen, mint ahogyan a siófoki bíró bácsi szerint társadalmilag hasznos cselekedet volt az ügyvéd úr részéről a szobor leöntése.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.04.12. 13:11:52

@Régi Péter: "Bizonyára megvolt az alapos oka a bajnainak, hogy nem tett följelentést a Hajdú Bt.-s öngyilkossági ügyek kapcsán becsületsértés miatt."

seggfejkem, BIROSAGI ITELET van arrol, hogy Bajnai nem bunos, elvesztette a retkes FideSS a pert ellene
azon tul meg ugy referalni hogy nem tett feljetlentest az csak azt jelenti hogy nem ismered a szitut

Alfőmérnök 2013.04.12. 17:10:34

@Kandeláber: "Azért az a munkaszolgálat egy szörnyű nagy genyóság lehetett."

Nyilvánvalóan az volt. Nem egy leányálom, és akkor finoman fogalmaztam. Ép elméjű ember nem is állítja, gondolja az ellenkezőjét. Tölgy sem állította, csak cinikusan és ízléstelenül fogalmazott. A tények kedvéért, kikerestem, ez volt a lényegi mondanivalója:
"Még várom a beszámolókat arról, hogy magyar katonák ölték a muszosokat, módszeresen, tervezetten, szándékosan. "
A hangsúly az utolsó három szón van. Azt az álláspontot képviselte, hogy nem módszeresen, tervezetten, szándékosan ölték a muszosokat.
Jótündér meg utálja tölgyet, ezért azonnal kitette az irl adatait, másnap meg megírta a posztot. A komcsi hordák (szerintem Vajnaiék bagázsa, de erről nem vagyok meggyőződve) meg ráálltak az ügyre, Botos meg személyes sérelme okán már rég meg akart szabadulni MAK-tól, és kapóra jött neki az ügy. Ennyi a történet.

Alfőmérnök 2013.04.12. 17:23:22

@tevevanegypupu: "Alfi tisztaban van vele az itt jelenlevok tobbsege, hogy maga tolgy mellett allt."

A többsége lehet. De nem mindenki. Lásd, pl. MézesRozi is Counterrel - akinek ebben az ügyben negatív szerepe volt. Vagy itt van B&S viszonylag friss kommentje:

"Bell & Sebastian 2013.03.03. 19:57:12
@Alfőmérnök: Tölgyet már kipipáltad ugye, te szemét? "
mandiner.blog.hu/2013/02/28/van_e_ideologiai_egyoldalusag_a_bolcseszoktatasban#c19182036

Gloire-ral való vitám gloire patkánysága miatt fajult el. Én néha "csúnyán beszéltem" (júúúúúúj), "rosszalkodtam", meg kötözködtem, ahogy mások is szoktak. Csak neki nem tetsző módon kötözködtem, meg "rosszalkodtam" ezért (a takonygerincű Loxonnal) kikiáltott fő ellenségnek. Szándékosan és bevallottan kárt akart okozni egy valós személynek. Ilyet én nem csináltam, amit ő "fenyegetésnek" tart és ami miatt fel akar jelenteni, az egy (durva) nyelvi fordulat, semmi több.

Alfőmérnök 2013.04.12. 17:25:05

@Alfőmérnök: jav. Counterrel - akinek ebben az ügyben negatív szerepe volt - azonosított.

halvanyelo 2013.04.12. 17:56:13

Nem. Nem. Hát ekkora labdát muszáj leütni. :D :D
Lázár János egy hazaáruló öltönyös gazember, akinek csak a pénz a hatalom, és az ezzel járó elegancia számít. Lázár Jánosnak nincsen becsülete, így a becsületében őt megsérteni nem lehet. Ezért nincsen joga becsületsértésért perelni senkit sem, különösen nem internetes kommentelőket.
Rohadjon ki a bele!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.12. 18:06:34

@Alfőmérnök: Na ne izéljen már, milyen negatív szerepről beszél?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.04.12. 18:39:17

@Mr Falafel: Ha buzi lennél, az ismerőseid arról panaszkodnának, hogy nehéz érvényesülni a buziknak az igazságszolgáltatásban. Szokj hozzá, hogy nácinak lenni nem SZOT-üdülés.

@szempontpuska: Ilyenkor szoktak eltűnni egy hétre, hogy aztán ugyanitt folytassák.

tevevanegypupu 2013.04.12. 21:12:17

@Alfőmérnök:

Ha szimpatizal is valaki egy-egy nickkel illetve azzal amit az illeto ir, nem feltetlenul kell vele azonnal baratkozni . Nem ezert vagyunk itt, hanem szimplan csak velemenyt cserelni. Maga beletartozott egy jo tarsasagba, sajat magat sikerult onnet kiharcolnia. A tarsasag megmaradt..nem azert mert szovetkeztek maga ellen, annyira sem maga, sem mas nem fontos..hanem azert, mert kepesek voltak helyen kezelni meg azt is, ha esetleg valamelyikuk megsertette oket. A virtualis baratsag ugyanolyan mint a valosagos. veszekednek -kibekulnek. Aki ezt nem fogadja el, az elobb-utobb maganyos marad.

Alfőmérnök 2013.04.12. 21:24:00

@tevevanegypupu: Rosszul látja. Bűnbakot gyártottak belőlem, és a birkák bedőltek neki. Számomra tanulságos volt, mert érdekes volt megfigyelni, hogyan viselkednek a birka-emberek, a hiénák.
Megjegyzem a társaság már megvolt a jósda előtt. Kommentfolyamnak hívták. Loxon baszta el a dolgot azzal, hogy hamis szavakkal átterelte a nickeket a saját "blogjába". De ezt már leírtam párszor. Ha nem akarják megérteni, nem is fogják soha.

tevevanegypupu 2013.04.13. 14:47:11

@Alfőmérnök:

Koszi, tovabbitom majd padillanak, o szeret az orult tomegekkel foglalkozni.:)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.04.13. 15:04:26

@Kettes: Azt mondják, a formális logika a fehér ember gondolkodásmódjára jellemző. Te minimum néger zsidó vagy.

Alfőmérnök 2013.04.13. 15:13:08

@tevevanegypupu: Egyébként tölgy óráján hallottam róla.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.04.13. 15:22:52

@Alfőmérnök: Tölgy óráján? Van olyan tantárgy, hogy Bevezetés a plágium tudományába? I. rész "Hogyan segítsünk diplomához politikust, akitől később zsíros állást várunk?"

Kandeláber 2013.04.13. 16:25:55

@Alfőmérnök: Elég ciki.@Counter: Nem tudok semmit a 2006-os tevékenységéről. A bíró ismerőseim mesélték, hogy fegyelmit kapott a direkt politizálásával, és le is tudták a dolgot.
Vajon ki állhat mögötte?

Alfőmérnök 2013.04.13. 20:20:57

@Mr Falafel: Nem tudom, idén milyen órái vannak. :)
De ha úgy is volt, ahogy gondolod, azt az ügyet is bukta. Karrierépítésben nem valami ügyes a fazon. Egy szó, mint száz, Tölgy nem féreg, csak egy címeres balfasz.
Mondjuk a végén a csordaszellem már rá is rossz hatással volt a jósdán, pedig az elején még jelezte gloieréknak, hogy az annyira nem kóser, hogy ha valakinek nem tetszik a pofája, az elküldjük a picsába. Aztán már valami operett előadásos hasonlattal rukkolt elő, miszerint ő nem szereti az operettet, mégsem áll fel az előadás közben és kezd el kiabálni, maximum a szünetben lelép. A hasonlat annyiban találó, hogy a műsor, amit a (mű)konzerv makimajmot előadnak tényleg egy kalap szar, szarabb, mint a Csárdáskirálynő. Annyiban viszont kurvára mellé ment, hogy egy blogon (főleg egy olyanon, ahol csak kommentek vannak) nincsenek „nézők” és „előadók” (maximum szellemesebb, értelmesebb, meg kevésbé szellemes, értelmes „előadók”).

tevevanegypupu 2013.04.13. 22:22:13

@Alfőmérnök:

Csak tudja Alfi mikor a Csardaskiralynoben Honthy Hanna (aki jelen esetben maga) mar huszadszor jott ki az o kedves kozonsege ele es enekelte el a hajmasi peter-hajmasi palt, kikenyszeritve az egyre inkabb lankado figyelmet, akkor bizony a kozonseg kezdett a terembol a ruhatar fele szalingozni..:)

Alfőmérnök 2013.04.14. 10:36:32

@tevevanegypupu: Asszem nem sikerült teljesen megértenie, amit írtam.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.14. 19:56:45

@Kandeláber: www.mr1-kossuth.hu/hirek/itthon/hamis-tanuvallomas-a-jogaszok-sincsenek-kozos-nevezon.html?send=1
index.hu/belfold/harmat1285

Szerintem messzemenően tisztességesen bíráskodott.

Azzal mi a gond, hogy jog szerint jártak el vele szemben, amikor fegyelmi vétséget követett el? Tudsz bíróról, akit hasonló ügyben kiraktak? Tudtommal nem is nagyon kapott más bíró fegyelmit direkt politizálásért.

vantaan 2013.04.15. 07:54:26

Éljen az ÁVO/TEK! Éljen a Zügyészség! Párt ökle oda csap ahova kell/köll!
Aki nincs velünk és nem jattol az ellenünk!
Aki másnak vermet ás engedély nélkül azt megbüntetjük!
Éljen Murok elvtárs a TESCO-s rabló, mert aki a gaz multit meglopja s szét osztja/ ja azt nem is ... na az aztán becsületes keresztény/magyar/nép-nemzeti/kommunista-keresztény/ jobbikos-fidesz hungarista vagy mi a fsz ...... esetleg volt munkásőr!

Régi Péter 2013.04.16. 09:42:07

@szempontpuska: De hiszen itt éppen azt mondja, hogy épp a Zóóórbán jóvoltából él! Igaz, azt is mondja mert "képtelen meghalni". De hát ez ugye talán mégsem uaz, mint hogy miért nem "dögölt meg ő egy balesetben". Történetesen a Hornnak is volt ugyebár a 90-es években. Olyan linket mutass, ahol azt mondja egy fideszes politikus, hogy miért nem "dögölt meg" a Horn autóbalesetben. Különben is a Horn-Wittner párhuzam erősen sántít. Horn ávós volt 56-ban Wittner meg forradalmár. Bocs, hogy ilyen későn válaszoltam két állás mellett nehéz.

Régi Péter 2013.04.16. 09:48:17

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Mióta mond ki a bíróság bűnösnek vkit, hogy miatta lett öngyilkos? Ilyen nincsen a Btk-ban, te tájékozatlan, amatőr, nagyképű seggfej. A libatenyésztők bizonyára viccből lettek öngyilkosok ugye? Csak hogy megmutassák milyen szar alak a bajnai? bajnai polgártárs ki tudta magát mosni jogilag, ennyi.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.16. 09:56:22

@Régi Péter: Ne keverjünk büntetőjogi fogalmat (bűnösség) a sajtóperekbe.

A Bajnai kontra HírTV/stb. sajtóperek arról szóltak, hogy alperes sajtótermékek állításai, melyek szerint Bajnai felelős az öngyilkosságért, igazak-e. A bíróság kimondta, hogy nem felelős.

www.civishir.hu/belfold/liba-per-bajnai-nyert-a-hir-tv-ellen/1001095802
"A Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta az első fokon eljáró bíróság ítéletét és kimondta, hogy a televízió idén január 20-án valótlanságot közölt és valótlanul híresztelte, hogy Bajnai Gordon a Hajdú-Bét Rt. csődje kapcsán emberek haláláért lenne felelős."

Tehát a per nem bűnösségről szólt, hanem a sajtóban megjelent állítások (felelős) igazságtartalmáról. Elég lett volna, ha igaz az állításuk, s máris nem vesztenek pert; függetlenül attól, hogy egyben büntetőjogi tényállás-e a felelősség vagy sem.
De hát nem volt igaz és ezt a bíróság ki is mondta. Nem felelős.

(Meg is lehet fordítani: ha valóban öngyilkossághoz vezetett a tevékenysége, miért nem lett minden tenyésztő öngyilkos? Egyáltalán, hogy lehet azt állítani, hogy egy öngyilkosságért az öngyilkosság – egyébként belátó- és cselekvőképes – elkövetője ne volna felelős, hogy helyette mást terhel minden?)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.16. 10:00:30

@Régi Péter: nol.hu/belfold/libas_vadak__bajnai_ujabb_pert_nyert_a_hir_tv_ellen

"Pesty László ellen rágalmazási eljárást indított a volt miniszterelnök."

Ezek szerint tévesek az információid, mégiscsak kezdeményez eljárást.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.04.16. 10:03:52

@Counter:
" Egyáltalán, hogy lehet azt állítani, hogy egy öngyilkosságért az öngyilkosság – egyébként belátó- és cselekvőképes – elkövetője ne volna felelős, hogy helyette mást terhel minden?"

Éppenséggel van ilyen tényállás a Btk.-ban.
"Öngyilkosságban közreműködés

168. §384 (1) Aki mást öngyilkosságra rábír, vagy ennek elkövetéséhez segítséget nyújt, ha az öngyilkosságot megkísérlik vagy elkövetik, bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Értelmezésem szerint ez nem vonatkozik egy olyan esetre, ahol az öngyilkosság az áldozat saját döntése, az elkövető csak a körülményeket teremti meg, pl. csalással elveszi az áldozat vagyonát (de nem sugallja semmilyen módon, hogy legyen öngyilkos).

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.16. 10:47:58

@Doomhammer: Ez szándékos bűncselekmény: az elkövetőnek előre kell látnia az öngyilkosságot, s azt kívánnia kell vagy abba bele kell törődjön.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.04.16. 10:59:35

@Régi Péter: persze hogy megvolt az oka Bajnainak, mert egy fa*ág volt a vád. Fogalmad sincs mi történt, milyen körülmények voltak, ki kivel volt. Ha lenne, nem nyalnád be a propagandát. Már eleve egy holding igazgatójaként, amelyik holding tulajdonosa egy cégnek, amely cég egyik cégével kapcsolatban történt a szomorú eset. Menet közben van három vezérigazgató, egy rakás tulajdonos még. Mégis személyesen Bajnai a felelős? Ez csak egy költői kérdés, nem kell rá válaszolnod... vele kapcsolatban mindössze ennyit sikerült összeszedni, de ez se az volt. Bajnai a Wallis vezérigazgatója volt, nem a Hajdú-Bét-nek. (mely ráadásul zrt. is vot, tehát a kézi irányítás, mely üzleti döntések esetében a boardot illeti, melynek Bajnai nem volt tagja) Ezt aztán a feljelentés után az ügyészség, akik között nem agy mosottak ülnek egy perc alatt átlátta, és bűncselekmény hiányában el sem indította -vele szemben - a nyomozást. Volt egy ügy - ez nem kétségeges - amibe megpróbálták belerángatni. Amikor azt mondta nem értettünk hozzá - azt jelentett, megvettek egy élelmiszer-ipari céget, és nem kellett volna...

Régi Péter 2013.04.16. 12:52:01

@Counter: Köszönöm. Akkor tehát Lázárnak is igaza van, amikor mocskolták, és eljárást indított.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.16. 12:57:57

@Régi Péter: 1) Akkor tehát hazudtál, amikor azt állítottad, hogy "Bizonyára megvolt az alapos oka a bajnainak, hogy nem tett följelentést a Hajdú Bt.-s öngyilkossági ügyek kapcsán becsületsértés miatt.". Hiszen (rágalmazás miatt ugyan, de) kezdeményezett büntetőeljárást.

2) Nem állítottam, hogy helyesen vagy helytelenül tette, csupán tájékoztattalak, hogy a te alaptalan híreszteléseddel szemben megtette. A hozzászólásodban foglalt következtetést miből vonod le?

3) Bajnairól azt állították, hogy felelős más ember öngyilkosságáért, Lázárról meg a jelek szerint azt, hogy állat módjára vezet. Összemérhető szerinted?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.04.16. 13:18:15

@Counter:
Nem igaz, hogy nem tudnak szerezni egy tanút, aki hallott valami olyasmit, hogy "mi történhet, legfeljebb öngyilkosok lesznek néhányan".

Régi Péter 2013.04.16. 13:30:56

@Counter: 1. Miért hazudtam volna? nem ismerem a bajnai teljes életrajzát, nem is érdekel. Vki írta a 200 hozzászóló közül, hogy milyen szemét a Lázár, mert ilyen becsületsértéses eljárást indított, mikor a bajnai meg nem indított a Hajdú Bt. ügyben. Erre kiderült, hogy igenis indított. Nah hát akkor a Lézer is indíthat, ha úgy érzi, rágalmazzák?! 2. Abból vontam le, hogy ha az egyik indíthat, akkor a másik is. 3. De hát a kettő állítás nagyon is hasonlít nem? Mert mind a kettő emberhalállal vádaskodik. Szóval nem értem a hszed, vélhetően csak provokálni akarsz.

Régi Péter 2013.04.16. 13:44:00

@Legelő Őse: Érdekes, ha az én munkaszervezetemben vki elkövet egy pici hibát, engem mint csop.vezt azonnal elővesznek. De bajnai nyalván ez alól kivétel. Zrt-ben meg nem felelős senki semmiért. Teljesen egészséges rendszer! Mindazonáltal akkor jogosan tett feljelentés bajnai, mint ahogy lézer is. Csak hát ugye vannak itt akik szerint ha narancsos teszi a feljelentést, akkor ő egy ostoba tahó, aki nem tudja hogy közszereplőnek nagyobb ingerküszöbének "kell" lenni (miért kellene?), míg ha szegfűs csinálja uazt, akkor azt viszont ő jól csinálta.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.16. 13:44:32

@Régi Péter:
1. Azt állítottad, hogy "megvolt az alapos oka a bajnainak, hogy nem tett följelentést". Ez nem volt igaz; az ellenkező értelmű információ (ti. hogy indított) ugyanazokban a cikkekben szerepelt, amelyekben a bírósági perek eredményéről informálódhattunk, amelyekről te informálódtál, tehát szemed előtt volt ez az információ is.

2. Az itt megismert, Lázár eljárására alapot adó hozzászólás nem vádaskodott emberhalállal. Ott van a cikk elején az irat. A valótlannak minősülhető, Lázárra vonatkozó tényállítások:
"Lázárt nem érdekli senki és semmi"
"használt lézerblokkolót"
"nyomatták a közpénzt abba, hogy minél biztonságosabb autó védje a seggét"
"tudta, hogy állat módjára közlekedik".
Ugyan nem hízelgők, de egyik se teszi felelőssé Lázárt más haláláért.

3. Ha valaki más is hazudik, az téged még nem ment fel. Nem kell elhinni valamit csak azért, mert írták a neten, ugye.
De ha ez megnyugtat, akkor nem egyedül hazudtál :-) Így könnyebb elviselni?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.16. 13:52:13

@Régi Péter:
1) Egy csoportvezető felelőssége a csoportjáért közvetlenebb, mint egy többszörös tulajdonosi áttételen keresztül való felsővezetői felelősség. S pontosan mi is az a hiba, amit szerinted valaki elkövetett? Piacgazdaságban előfordulnak rossz befektetői döntések, fizetésképtelenség, csőd.
2) Ki állította rajtad kívül, hogy "senki nem felelős semmiért"? Csak ez a két lehetőség van, hogy vagy felelős a harmadik tulajdonos vezérigazgatója (és pont ő, senki más ám!) minden libáért, vagy senki semmiért?
3) Közszereplőnek azért kell nagyobb ingerküszöbének lennie, hogy biztosítva legyen a köztevékenység sokirányú kritizálhatósága, hiszen ez közérdek. A köztevékenység kritizálhatósága nélkül ugyanis csorbul a demokráciánk, ugyebár.

---

Ha valaki felköti magát, akkor azért elsősorban az a felelős, aki felköti magát. Felnőtt ember ugyanis!

Ha meg rajta kívül kell felelőst keresni, hát ott van a családja, környezete, akik látták, hogy megzuhan az ember, de mégse mondanak neki semmit, nem kapacitálják orvoshoz, pszichológushoz menni, csak nézik.

Régi Péter 2013.04.16. 14:10:32

@Counter: De hát ugye az is ott van, hogy "sajnálom, hogy nem ő maradt ott". És hát a kocsit nem ő vezette hanem a sofőre, tehát az "állat módjára közlekedik" sem igaz. Ráadásul a rendőrségi tájékoztatás alapján a másik autó vezetője volt a hibás. Akkor most megáll a rágalmazás, becsületsértés vagy nem? Persze tudom teszerinted ez a "köztevékenység sokirányú kritizálhatósága", még akkor is ha nem ő vezetett. Még sok ilyen hsz-t, és egyre szimpatikusabb lesz az eddig ellenszenves Lézer!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.16. 14:24:15

@Régi Péter: A "sajnálom, hogy nem ő maradt ott" nem tényállítás, hiszen a tényállítás része a beszélőre vonatkozik (a tény az, hogy *ő sajnál*), egyebekben pedig vélemény (érzelmi viszonyulása van ahhoz, ami történt).

Az "állat módjára közlekedik" általánosságban fogalmaz, nem a konkrét esetre nézve. Attól, hogy van sofőrje, még közlekedhet állat módjára (lehet, pont ezért tart sofőrt?).

A közlekedési balesetben való vétkességről a kommentelő nem nyilatkozott a kommentben.

---

Semmire nem válaszoltál a neked címzett hozzászólásomból. Szeretnéd, ha vitapartnerként kezelnélek, vagy nagyon nagy megerőltetésnek tűnik és hagyjuk inkább?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.04.19. 10:47:47

Humornak szanta. Azota azt is letagadja, hogy valaha is volt internetelofizetese.

www.teol.hu/tolna/kek-hirek-bulvar/szajbarugast-igert-munkatarsunknak-a-kommentelo-493532
"SZEKSZÁRD | Érdekes magánvádas bűnügyet tárgyalt szerdán a Szekszárdi Járásbíróság. A teol.hu egyik korábbi szerkesztője indított eljárást egy bizonyos kommentelő ellen becsületsértés, vagy rágalmazás miatt.

Mivel a kommentelő egyes hozzászólásait hozzáférhetetlenné tette a szerkesztő, személy szerint őt pécézte ki a vádlott, aki a tárgyaláson hozzájárult ugyan nevének a közléséhez is, de népszerűsítésétől inkább eltekintünk.

Csak néhány idézet a kommentektől. ”Azzal kezdem te elvtelen lótetű, (bíróság előtt is kijelentem, hogy lótetű vagy) hogy ezt a retket amit idehánytál rajtam kívül mások is ekézték...” Nos, nem jelentette ki, hanem átment taktikai tagadásba, miszerint ezeket nem is ő írta, és nincs is internet előfizetése. Vallomást nem tett.

Más: Legyen vér a ....és úgy moderálj, mert szájba foglak rúgatni az ukrán embereimmel érzem. :) A jel szerint ezt, meg a többit is humornak szánta. ”Geci egy tolvaj cigány vagy te moderátor, hogy anyádat..., a többi tényleg idézhetetlen. Más: ....Lopsz kis geci, de egyszer szájba verlek ezért. Szöges raklapdeszkával, mert az a kedvencem....” És így tovább.

Az ügyben szerdán nem született ítélet. A bíróság azt a végzést hozta, hogy az iratokat átteszi a járási ügyészségre, a vádképviselet esetleges átvétele érdekében.

Összességében úgy ítélte meg a bíróság, hogy a hozzászólások, és a becsatolt újabbak, nemcsak arra alkalmasak, hogy esetleg kimerítsék a rágalmazás, vagy becsületsértés bűncselekményét, hanem olyan mondatokat és kifejezéseket tartalmaznak, amelyek felvetik más, hivatalból üldözendő bűncselekmény, jelesül a zaklatás vétségének megalapozott gyanúját."

Zaklatas tenyallasa:
"Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2)437 Aki félelemkeltés céljából
a) mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget, vagy
b) annak a látszatnak a keltésére törekszik, hogy a sértett vagy hozzátartozója életét, testi épségét vagy egészségét sértő vagy veszélyeztető esemény következik be,
vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

S=klogW 2013.04.19. 11:13:45

@Doomhammer: Kommenteléssel, vagy akár még emaillel is ha beazonosítható címről írja valaki, nem tudom, hogy lehet kimeríteni a zaklatás fogalmát. Sem egy kommentet sem egy emailt nem muszáj elolvasni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.04.19. 11:30:43

@S=klogW:
Termeszetesen akar kommentelessel is ki lehet meriteni, hiszen:
- "Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen ..."
- "annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik"

Az esetnel mind a ket feltetel teljesult. A vadlott nem egyszeruen nem kivant kommunikacios kiserletekkel bombazta a teol.hu moderatorat, hanem megfelemliteni igyekezett, lasd pl. szajba rugatni ukran embereivel. Habar odatett egy szmajlit, de ugy tunik, ez nem hatotta meg se a moderatort, se a birosagot. Ertekeltek a megfelemlitesi szandekot.

A masodik feltetel az akarata ellenere torteno kapcsolatteremtesi kiserlet ezuttal telekommunikacios eszkoz utjan. Most telekommunikacios eszkozkent hasznalt szamitogeppel valosult meg.

A torvenyt megfelemlitesi celbol torteno telefonhivasokra talaltak ki. Ilyenkor sokszor nem szol bele a telefonba a zaklato, de a megfelemlites ugy is megvalosul, hogy a zaklatott egy ido mulva fel se veszi a telefont. Vagyis a megfelemliteshez nem kell, hogy elolvassa az e-mail-t vagy a kommentet. Eleg, ha tudja, hogy valaki megfelemlitesi cellal hivogat, kuldozget, kommentelget es mar meg is valosult a zaklatas tenyallasa.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.04.19. 12:09:00

"...két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő..."

Alfőmérnök 2013.04.04. 15:05:12
@gloire: Ne nézz hülyének, szarházi. Nem párbajra hívtalak ki, hanem azt írtam, hogy szarrá foglak verni, pontosabban veretni. Ami azt jelenti, hogy mostantól bármelyik utcasarkon eléd ugorhat néhány 120 kilós állat. Padillában megbízhatsz, ő nem fogja kiadni az adataidat. De vannak rá más eszközeim, hogy kiderítsem a valós személyedet..."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.04.19. 12:13:35

@gloire:
Maganvadas inditvanyt tehet, ahogy a teol.hu moderatora is tette.

Mivel zaklatasra nincs feljelentesi kotelezettseg es magukon kivul mas nem tudja eldonteni, megvalosult-e a megfelemlitesi cel (egyes embereknek furcsa humora van), igy a feljelentest mas realisan nem teheti meg.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.04.19. 12:17:56

@Doomhammer: "(egyes embereknek furcsa humora van)"

Ebben az esetben még szmájli se volt.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.04.19. 12:19:59

folytatólagosan elkövetve:

Alfőmérnök 2013.02.23. 23:36:09
@Holger Hartland: Úgy érted, nyominger, hogy ha egy Holger Hartlan nevű emberrel találkoznék, neki is megmondanám, hogy egy ostoba faszkalap geci? Vagy ha egy Loxon nevű emberrel találkoznék, megmondanám-e neki, hogy jellemtelen görény? Vagy ha egy gloire nevű emberrel találkoznék, azt legszívesebben vascsővel verném szarrá?
Ha ez a kérdés, akkor a válaszom: igen.

S=klogW 2013.04.19. 13:03:57

@Alfőmérnök: nem áll túl jól a szénája, ha gloárnak van pénze ügyvédre, akkor csak a jóindulatában bízhat

Alfőmérnök 2013.04.19. 13:14:52

@S=klogW: Most nagyon összeszartam magam. Hihetetlenül ostoba fasz vagy te is. De ha már... Ő kezdett el "fenyegetni" benga négerekkel, csak ugye azt gondolja, hogy azért, mert odatette a végére a szmájlit, az nem olvasható fenyegetésnek. Ráadásul azt se tudom, kicsoda. Bazmeg, a nevét nem vállalja föl, és ha a viruális személyét "fenyegetik", akkor be akarja perelni azt, akiről ő se tudja, kicsoda. Illetve néha blöfföl valamit, de tényleg gőze sincs. :)))))
Hidd el, már rég be akart perelni.
kocsogloxonesgloire.blog.hu/2012/11/14/no_comment_208
Nem hitték el nekem a jóhiszemű kommentelők, hogy komolyan gondolta. Akik meg tudták, hogy komolyan gonolta és nem szóltak rá, azok ugyanolyan férgek. Csak az ürügyet várta, hogy végre valakin bosszút álljon az elcseszett életéért. Mert egy szemétdombra való emberi selejt.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.04.19. 14:09:21

@gloire: Ez nem fenyegetés, mivel ilyen nevű emberek nem léteznek. A 12:09-kor idézett, az igen. Az perképes.

Ha ez nem előre megbeszélt játékos műsor, és nem is Doomhammer szórakozik itt a harminckét nickjével, akkor szerintem fejezzék be. Akár meg lehet kérni a bloggazdákat, hogy tegyék ki Alfit.

Alfőmérnök 2013.04.19. 14:17:07

@Holger Hartland: Azért drukkolsz neki, mi, gyáva szarházi féreg?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.04.19. 14:25:13

@Alfőmérnök: Itt neked van szükséged a drukkolásra.
Menj, keress valami értelmes elfoglaltságot.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.04.19. 14:26:55

@Holger Hartland: "...A 12:09-kor idézett, az igen. Az perképes..."

Azt hiszem ez is (bár nem engem érint):

Alfőmérnök 2013.03.25. 07:58:14
@S=klogW: Mindenesetre Loxon úgy tűnik, hogy visszavonult, mióta részleteket közöltem a magánlevelezésünkből. :)

Levéltitok megsértése

178. § (1) Aki másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét, a tartalmának megismerése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, úgyszintén aki távközlési berendezés útján továbbított közleményt kifürkész, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés egy évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt foglalkozás vagy közmegbízatás felhasználásával követik el.

(3) A büntetés
a) két évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekmény;
b) bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a (2) bekezdésben meghatározott bűncselekmény
jelentős érdeksérelmet okoz.

www.jognet.hu/?f=show&id=10781&tid=69

Alfőmérnök 2013.04.19. 14:27:17

@Holger Hartland: Egy tanársegéd úr már csak tudja...

Alfőmérnök 2013.04.19. 14:29:09

@gloire: Beteglelkű, ostoba, utolsó rogyember vagy.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.04.19. 14:38:24

@gloire: Írtam magának a nickjére pár hónapja. Nem látta?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.04.19. 15:02:08

@Holger Hartland: Változott az e-mail címem, talán azért nem. Ha gondolja, akkor most írok én magának.
süti beállítások módosítása