Kínos az EU-nak a nemzeti kisebbségek kérdése
2013. március 22. írta: Redakció

Kínos az EU-nak a nemzeti kisebbségek kérdése

Miért alkalmaz eltérő mércét az Európai Unió a nemzeti kisebbségekkel szembeni diszkrimináció, jogsértések kapcsán? Foglalkoznak-e a képviselők érdemben a magyarellenes atrocitásokkal? Változhat-e az EU hozzáállása a kérdéshez? A Mandiner többek között erről kérdezte Gál Kinga fideszes európai parlamenti képviselőt.

Kiss Brigitta interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr535162490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Urfang 2013.03.22. 16:09:04

A gyarmattartóknak mindig kínos a bennszülöttekről beszélni. Ez azért van mert erkölcsileg mi, a bennszülöttek állunk fölöttük.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.22. 17:00:21

@Urfang:

"A gyarmattartóknak mindig kínos a bennszülöttekről beszélni. Ez azért van mert erkölcsileg mi, a bennszülöttek állunk fölöttük." --- írod.

Ironizálgathatunk rajta, de ettől ez még így van.

Az Unióban évtizedek alatt kialakultak azok a technikák, amelyekkel a problémáikat kezelték, de amikor a posztkommer országok csatlakoztak, (akkor) egy nagy rakás olyan jellegű problémát is hoztak magukkal, amelyek az addig alkalmazott utakon-módokon nem kezelhetőek. Az EU pedig, ahelyett, hogy az új helyzetre reagálva, új eszközöket keresett volna az új problémák kezelésére (ostobaságból, renyheségből, cinizmusból?) inkább (vagy) fölényeskedik vagy a h_lyét adja.

Valamennyi posztkommer országgal "baja van" az Uniónak Melyikkel több, melyikkel kevesebb. A lengyelekkel is, a csehekkel is mindig van valami "gond", csak ők vagy túl nagy nemzet vagy túlságosan is az európai gazdaság részei ahhoz, hogy csak úgy lek_ssolják vagy elp_csázzák őket, mint bennünket.

S ez a "csúfoskodás" mindaddig menni is fog, amíg az Unió nem ébred föl és nem veszi egy kicsit komolyabban az "újakat".

Ludovikás Levente 2013.03.22. 17:03:07

Nemcsak kisebbség és kisebbség, hanem az egyes országokon belüli ugyanazon kisebbség is más-más megítélés alá esik. Bár a cigányság helyzete nagyjából mindenütt egyforma (legalábbis a problémás oldaláról nézve), mégis csak egy-egy országra leszűkítve kerül szóba, amikor éppen úgy hozza a kampányszél

Bell & Sebastian 2013.03.22. 19:43:15

Ha Vajdaság helyett Délvidéket mondott volna, de nem mondott. Az a helyzet, hogy ugyanazoknál kuncsorogni, akik rászögezték Nagy-Magyarországra a koporsófedelet.

Ugyan má, mi érdekük fűződne a megerősödésünkhöz? Ha meg mégis, majd jön Sam bácsi kutyája és jól elmagyarázza, hogy kuss legyen, nem kell ide még egy Jugosz..., izé, középhatalom.

Bell & Sebastian 2013.03.22. 19:44:11

kuncsorogni - fölösleges.

greybull 2013.03.22. 19:54:46

@Bell & Sebastian: nem kuncsorogni kell - követelni! Minden nap és minden reggel! ("Reggel, éjjel, meg este... "Copyright by GY.F.). És ha bármit kérdeznek, akkor azzal kell kezdeni a választ, hogy: "Értem a kérdést, fontos is, de számunkra sokkal fontosabb, hogy milyen elnyomásban van részük a magyar nemzeti közösségeknek Szerbiában, Romániában, Szlovákiában, Ukrajnában, szóval erről beszéljünk!"
És ezt kell minden szinten, minden témával kapcsolatban állandóan sulykolni! Tökmindegy, hogy mit gondolnak rólunk - segítettek, változtattak eddig bármit is, amikor jófiúk voltunk? Lófaszt. Szóval III. Richárddal szólva: " Ha nem lehetek jó ember, hát gazember leszek!"
Egyébként alig várom a 2014.szeptemberi skót népszavazást a függetlenségről. Ha elég tökösek lesznek a skótok, akkor talán az angolok kezdenek majd valamicskét kapisgálni, hogy miről is beszélünk mi magyarok.

Bell & Sebastian 2013.03.22. 20:20:28

@greybull: Felütésnek például már az is jó lenne, ha Délvidéket mondana a Nagys'képv'asszony. Vagy szó nélkül bedobná Verhoeven lenyisszantott fejét középre.

bene_nota · http://benenota.blog.hu/ 2013.03.23. 09:34:14

@Urfang: És tényleg mivel mi soha nem voltunk gyarmattartók, tehát van erkölcsi alapunk kritizálni őket.

bene_nota · http://benenota.blog.hu/ 2013.03.23. 09:36:52

@greybull: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.
Én már Szájer helyében is megkérdeztem volna az elfogulatlan Cardin szenátortól.
süti beállítások módosítása