Tomcat: Ez nem rólam szól, hanem a lopások visszaszorításáról
2012. október 27. írta: Redakció

Tomcat: Ez nem rólam szól, hanem a lopások visszaszorításáról

Egy csapat pesti bringás elhatározta: rejtett műholdas jeladóval felszerelt csalibringával lépre csalja a kerékpártolvajokat. Bár a Tolvajkergetők eddig mintegy húsz sikeres akciót hajtottak végre, elmaradt mögülük a támogatás. Polgár Tamás (Tomcat) szerint ennek részben oka lehet, hogy a projektet vele azonosítják.

„Számomra a legérdekesebb, hogy nincsen sok tolvaj. Az a sok biciklilopás nem egy-egy személyhez követhető, hanem egyetlen elkövető rovásán van több száz bicikli. Az emberekben rengeteg tévhit él a tolvajokról. Feltételezik például, hogy csak az igazán értékes biciklik vannak veszélyben. Emellett azt gondolják, hogy a megélhetési bűnözők csak úgy lopnak, hogy a legkisebb kárt okozzák. Ez mind nem igaz; nincsen alsó értékhatár, a tolvajok akár a használhatatlan rozsdás roncsokat is elviszik. Sokan szent meggyőződéssel vallják, hogy az ilyen bűnözőkön látszik, hogy bűnözők. Ha nem egy alkoholtól bűzlő alakot fogunk el, a legtöbben nem hiszik el, hogy lopott. A tolvajok is pontosan tudják: a megjelenés fél siker. Az ilyen alakoknál a leggyakoribb mese az elfogáskor: »a biciklit csak biztonságba akartam helyezni«. Ugyanakkor a legtöbb általunk lebuktatott személy lopásból élt, vagy ha nem abból élt, akkor is lopkodott össze-vissza, csak azért, mert ez májer. Az is egy tévhit, hogy ha elfogunk egy ilyen bűnözőt, és kihívjuk a rendőrséget, ő bosszúból gépfegyvert ránt is kiírtja a családunkat. Vagy hogy az ilyen elkövetők rafináltak, és nem lehet túljárni az eszükön. Ez mind nem igaz. A bűnözők többsége rendkívül buta.”

Bánlaki Dalma Stella interjúját Kerékpár.mandiner aloldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr444873321

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reszkessetek kerékpártolvajok! 2013.08.27. 16:54:00

Részben az egészséges életmód- részben pedig  a spórolás jegyében egyre többen és többet kerékpároznak hazánkban. A kerékpározás szélesebb körű elterjedése  mind ökológiai, mind pedig ökonómiai szempontból indokolt és hasznos. Havi 5 vagy...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfőmérnök 2012.10.27. 18:51:45

Ez most egy ilyen mandiner-Tomcat összeborulás?

tistedur 2012.10.27. 18:58:56

@Alfőmérnök: kétlem. annyira nincsenek jóban

Alfőmérnök 2012.10.27. 19:12:14

@tistedur: Tudom. Azért csodálkozom, hogy interjút ad nekik.

tistedur 2012.10.27. 19:16:05

úgy látszik a bringázás a közös kapocs a mandiner és tomcat között

bolondok közt viktor a király 2012.10.28. 07:38:59

Supermen legújabb kalandjai. Nem kell nekünk Amerikát majmolni, hát itt is vannak hősök. Szét verik fél pestet, több millió forintos kárt okozva, most meg meg mentenek egy 5000 Ft.os bringát. Miért hiszem mindig, hogy én vagyok a hülye, és később bebizonyosodik, hogy ááááá, nem én vagyok.

Adolf Eichmann Bizottság 2012.10.28. 15:15:03

Ezúton szeretném bejelenteni, hogy én mozgalmat indítok a falfirkászok ellen. Ahhoz még jeladó sem kell, elég néhány vascső.
süti beállítások módosítása