Jóval egyszerűbb lesz szavazni – Ilyen ország pedig nincs CCCXLVIII.
2012. szeptember 20. írta: TuRuL_2k2

Jóval egyszerűbb lesz szavazni – Ilyen ország pedig nincs CCCXLVIII.

Selmeczi_Gabriella_egyszerubb_lesz_szavazni.png

Tegnap reggel Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a köztelevízióban a választási feliratkozásról beszélt, és többek között ezt mondta: „A regisztráció, azaz a feliratkozás egy új intézmény lesz a magyar választójogi eljárásban, és ami a legfontosabb, hogy jóval egyszerűbb lesz a jövőben majd szavazni akár az országgyűlési, akár az önkormányzati választásokon.″

A feliratkozást – nem túl meggyőzően, de – lehet indokolni tudatosabb választói magatartással, a kampányindulatok hűtésével, miegyébbel, de éppen az egyszerűséggel? Ez a hazugság minősített esete: pofátlan hazugság.

Az ajánlószelvény-rendszer eltörlésének köszönhetően talán kevesebbet zaklatják majd a pártok a t. választót (és sokkal könnyebb lesz a kisebb szerveződések indulása), a levélben szavazással pedig egyszerűbb lehet külföldről részt venni a választásokon, de ennek nem sok köze van a feliratkozáshoz. 

A feliratkozás igenis megnehezíti a választó életét, körülményesebbé teszi, hogy éljen választójogával. A két hetes levelezős regisztrációs időszak leteltét követően azok, akik nem rendelkeznek ügyfélkapus regisztrációval (azaz a választásra jogosultak legalább 80%-a), csak a jegyzőnél iratkozhatnak majd fel, személyesen. Milyen következményekkel jár ez, a költséges adminisztráción túl? Az aktívak, akik nem érnek rá napközben, kisebb eséllyel fognak regisztrálni, mint a ráérős inaktívak, azaz tovább nő azoknak a súlya a választási döntésekben, akik nem fizetnek adót, hanem elsősorban a szociális transzferek megőrzésében/növelésében érdekeltek. A gyermekek választójoga helyett választói regisztráció: nagyon rossz irány.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr124789908

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Köszönjük Orbán, elég a kommunikációs trükkökből, a forradalmi hevületből és a barokkos túlzásokból! 2012.09.20. 12:59:59

Élni akarjuk az életünket, jókedvvel, bőségben, és annak, hogy ezt megtehessük, jelen pillanatban te és a slepped vagytok a legnagyobb akadálya. * Nézd meg, már megint mit csináltál! * Úgy tűnik, hazudtál, és két órán belül rajtakaptak! Már megint rajt...

Trackback: Túl lehet-e harsogni az agresszív, rosszindulatú fideszes kommunikációt? 2012.09.20. 12:57:56

Lehet próbálni, de nem érdemes ezzel tölteni az időt. Megkerülni egyszerűbb. Észrevetted már, hogy pár napja a Fidesz az első vonalba tolta a jobboldali bloggereket, hogy össztűz alá vegyék az MSZP kommunikációját, hogy a “leleplezéseket”, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.09.20. 17:04:09

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20120920_Szeretem_a_borod_illatat_Viktor#rss

no, íme egy hithű fidesznyik, és ezek irányítják az országot:

"Havasinak, mint mondja, „a miniszterelnök mindig tud meglepetést okozni – mármint jó értelemben”. Lojalitását jelzi, hogy „tréfás tárgyi emlékként” őriz egy összegyűrt kólásdobozt. „Ebből ivott a miniszterelnök a dunaharaszti Coca-Cola-üzem avatásán” – magyarázza a sajtófőnök, hozzátéve: „Elkértem tőle a dobozt, amit azóta többször is megmentettem: egy kolléganőm – nem tudván, hogy ereklyéről van szó – összegyűrte. A takarítónők is mindig szemétnek nézik, ezért tettem ki ezt a cetlit, hogy „műtárgy, ne dobd ki”.”

a mandinernél kinek mi van az atyaúristentől?

Fehérszakál 2012.09.20. 17:06:35

Hobbiasztalos.blog.hu

Folyékonyan tud hazudni az összes fideszes.

genyamagyar 2012.09.20. 17:07:36

@Eddybubci: "Csak szólok, hogy egyedül ÁFA jogcímen mindenki - mondom mindenki - kib@szott sok adót fizet manapság Mo.-on."

Na ja! Csak éppen azt felejted el megemlíteni, hogy azt a pénzt, amit ő ÁFA címen kifizet, az állam adja oda neki segélyként!

genyamagyar 2012.09.20. 17:09:00

Selmeczi hazudik?

Nahát, ki hitte volna!?

hoplita 2012.09.20. 17:11:41

@conmorientes:

"....Te viszont itt még véletlenül se emberkedjél, pusztán azért mert magyarnak vallod magad. Ez a te saját döntésed, az is hogy hol és milyen módon élsz...."

Ez a két mondat többet árul el rólad, mint gondolnád.
Te ezt az országot semmivel sem tartod fenn, csak rothasztod, mint egy belülről rágó, undorító féreg.

fefe79 2012.09.20. 17:23:32

A Fidesz képtelen tanulni a múlt hibáiból. Még mindig azt hiszik, hogy pofátlan hazudozással sikereket lehet elérni, eredmények pedig nem kellenek. A szavak mindent megoldanak szerintük.
Selmeczi már annyira a 0 alatt van, hogy igazából nem is érdemes rá szót vesztegetni. Minek.

conmorientes 2012.09.20. 17:34:41

@hoplita:

Nagyon jól látod, minden adófizetési kötelezettség idején és ez elég gyakori, magam is elgondolkodom, hogy mindaz az évi sokmillió forint amit befizetek az államkasszába, hogy utána ellehetetlenítsenek és engem hurcoljanak meg, függetlenül attól hogy hány embernek és hogyan biztosítom a mindennapi betevőt, az egy igazi élőskődő táplálás.
Gyűlölöm is magam miatta, mert saját magamtól és a családomtól vonom el a lehetőségeket, és valószínűleg vagy közvetve, vagy közvetlenül pont olyan magas értelmi és morális szintű emberek támogatására fordítom mint te magad.
Tehát dobjuk össze csak úgy viccből a te teherviselésed az enyémmel és ha egyetlen forinttal is többel járulsz hozzá a jelenlegi 93.093 km2 területű közterületi budi fenntartásához, akkor szívesen visszavonulok nemzettestet rágcsálni magamban.
Addig azonban csak szépen lassan rohadj meg forrongó tehetlen dühödben.

genyamagyar 2012.09.20. 17:35:53

Ha a romániai magyarok szeretnének itthon szavazni, akkor én, magyar nemzetiségű magyar állampolgár, szeretnék a Romániában működő magyar pártokra szavazni, pl. az RMDSZ-re.

Oké?

bucbuc 2012.09.20. 17:38:02

A lényeg hogy az évi rendes és a választás évében még egy rendkívüli nyugdíjemelés meglegyen. A többi megy magától.
Halott ország ez.

Hegyimedve 2012.09.20. 17:40:55

@lazarus:
Az hogy lusta voltal feliratkozni, nem erdekel az orszagod sorsa, tehat akkor ne is szavazz! Ha lemaradsz igy jartal, ennyi!

Hegyimedve 2012.09.20. 17:43:07

@genyamagyar:
Mar megint ez a suket duma...mi azert szavazhatunk mo-i partra, mert magyarok vagyunk, es ne romanozz! nem all jol.
Az rmdsz pedig egy almagyar part, romaniai szdsz, szemetek. Persze ezt neked nem is kell tudni csk ugy mondom.

Hegyimedve 2012.09.20. 17:44:31

@fefe79:
Milyen hibaibol? Hogy el akarja zavarni a bolsevik mocsadekokat es, hogy nem tart idegeneknek minket, hatarontuliakat? Hulye kocsog.

gnme 2012.09.20. 17:45:30

Figyelem! Ez a hozzászólás nyomokban MOGYORÓT tartalmaz!

genyamagyar 2012.09.20. 17:47:02

@Hegyimedve: "mi azert szavazhatunk mo-i partra, mert magyarok vagyunk,"

Mi meg azért szavazhatunk az RMDSZ-re, mert nagyarok vagyunk.

Mit nem értesz kisi huszár?

"mert magyarok vagyunk, es ne romanozz!"

Román vagy te, az is maradsz! Ott nőttél fel, ott szocializálódtál, ott jártál iskolába... román vagy te ízig-vérig!

Ja és ki nem szarja le a véleményed az RMDSZ-ről?

Na, indulj a bocskoroddal, kergesd meg a birkáidat! :DDDD

Hegyimedve 2012.09.20. 17:48:44

@conmorientes:
MEkkora egy aljadek vagy, talan jobb lenne egy nemzetietlen globalizmus? En magyarnak tartom magam, hogy te minek az te dolgod, de hálIstennek már nekunk is jogunk van beleszolni a Nemzet ugyeibe, megha ez az internacionalista hulladek komcsiknak nem is tetszik! Ez van, megszoksz, vagy megsz*o*ksz.

genyamagyar 2012.09.20. 17:48:46

@Hegyimedve: "hogy nem tart idegeneknek minket,"

Balkániak vagytok, azok is maradtok!

genyamagyar 2012.09.20. 17:49:45

@genyamagyar: "de hálIstennek már nekunk is jogunk van beleszolni a Nemzet ugyeibe"

Lófaszt van jogotok!

Na csá, Hamupipőke!

gigacherry 2012.09.20. 17:49:53

@hoplita: Szerintem nem azt teszi.
Én - liberális létemre - mindig azt gondoltam, hogy erdélyi magyarnak lenni nehéz dolog, és nekem fájt, amikor az erdélyi magyarokat lerománozták. (Gimnazista koromban erdélyi és gyimesi csángó táncokat is táncoltam többek között, de ez más kérdés). A magyarság felvállalása miatt úgy éreztem, ők igazabb magyarok, mint én vagy bárki más. Egészen addig, amíg ők nem mondták a képembe, hogy nem vagyok magyar, ha nem hagyom azt, hogy ők a szavazatukkal a sorsomról döntsenek - ha tetszik nekem, ha nem -, nem vagyok magyar, ha nem értek egyet velük, ha nem vagyok fideszes. Azt az empátiát, amivel az ő sorsuk iránt viseltettem, egyáltalán nem kaptam vissza tőlük - tisztelet a kevés, általam személyesen ismert kivételnek. Megtudtam, őket egyáltalán nem érdekli, hogy velünk, magyarországi magyarokkal mi lesz, a legkevésbé sem nagyvonalúak, a végtelenségig elfogultak, szűk látókörűek, vitakultúrájuk pedig kezdetleges. Vannak persze kivételek, de ez az, amit az erdélyi hozzászólók több, mint 90%-ától tapasztaltam. Próbáljatok csak meg a szavazással kapcsolatban vitát kezdeményezni a Facebook Erdély oldalán. Meglátjátok, mit kaptok a fejetekre azért, hogy egyáltalán szóba meritek hozni a témát.

Hegyimedve 2012.09.20. 17:51:45

@genyamagyar:
csak a kommunistak neveben beszelj es ne az erdelyi magyarokat szapuld.

conmorientes 2012.09.20. 17:57:16

@Hegyimedve:

Kezdelek érteni maci. Javasolnám hogy először úgy számolj le a globalizmussal, hogy kikötteted az internetet. Hidd el jobb kedved lesz ha a hülyeség plántálás helyett sétálsz egyet a havasokban.
Bár akkor nem fogsz szórakoztatni, de valahogy csak kibírom, mert ebben az országban is van helyetted elég pusztai, barlangi, hegyi, meg havasi troll.

conmorientes 2012.09.20. 17:58:30

@Hegyimedve:

Meg ha egy kicsi szerencsénk is van, akkor találkozol a barna társakkal is.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.09.20. 18:00:46

@doggfather: Selmeczi "szenátor"-asszonyra gondolsz?
Ha ugyan emlékszik még valaki erre az epizódra a hazugságspirálban.

jo20000 2012.09.20. 18:04:55

Selmeczi Gabriella, bocsánat, egy assembly kóddal vezérelt droid, a totális provokáció és megalázásunk integráns része. "Látod? Ez a hatalom, ez a mi arcunk, meg szóvivőnk." Ezt nem lehet kibírni semmilyen oldalon szerintem. Gondolom, nem kell részletezni.

Andal 2012.09.20. 18:07:34

A regisztráció szerintem is baromság, a hölgyet se nagyon csípem, de a beidézett mondatnak szerintem fussatok neki még egyszer, hátha sikerül értelmezni.

gigacherry 2012.09.20. 18:10:14

@conmorientes: Másrészt: A globalizmus egyik következménye, hogy Románia és Magyarország ugyanannak az Uniónak a tagja, és így nincs a határon többé útlevélellenőrzés, vámolás, megaláz procedúrák. Ha a globalizmussal leszámolunk, ennek is vége.

malloc (törölt) 2012.09.20. 18:16:10

ohbakker, most esett le. Hát ezért záratták be lipótot... nehogy oda tudják őket vinni. Na ez ám az előrelátás, van még remény.

jog-ász 2012.09.20. 18:17:03

komolyan azt olvastam, hogy LÓVAL könnyebb lesz szavazni:)

hoplita 2012.09.20. 18:17:56

@conmorientes:
Dühöngök? Miattad?
Ugyan faszfej, ne képzelj sokat magadról.:)
Aki szerint az identitás megvallása olyan döntés kérdése, mint hogy mogyoróst veszek, vagy nugátost...nos az olyan miatt nem dühöngök. Lenézlek, mint egy lámpa elől szaladgáló csótányt, bazmeg.
Az a fajta netes emberkedés meg, hogy így keresek többet, annyival adózok többet, mint te, na az meg a cigánykodás alja nálam.
Persze ettől fizethetsz akár jóval több adót is nálam, de ember attól nem leszel a szememben.

conmorientes 2012.09.20. 18:19:46

@gigacherry:

Mint említettem a román-magyar határ átléphetősége engem saját döntésem miatt nem érint.
Az sem hogy valaki, vagy valakik egy fogalmat céltalanul és értelmetlenül használnak, anélkül hogy azzal tisztában lennének.
Ha engem kérdezel pont ugyanannyira előre jól megfontolt meggyőződéssel szavaztam nemmel az Eu csatlakozás és az állapolgársági jog kiterjesztése kérdésében tartott értelmetlen népszavazásokon.
Sokáig úgy véltem Eu szkepticizmusom a tartalmasabb protest, ma már tudom hogy a másik volt az.

dr kíváncsivagyok 2012.09.20. 18:23:10

Egyszerű , Öregecske , Szőkenő....

draft22 2012.09.20. 18:23:42

@Hegyimedve: A komcsi Fidesz tiszteli a határontúli magyarokat???????????
Ez komolyan gondolod, tehát ezért osztja meg őket????
Anyám hol élsz te a holdon?

hoplita 2012.09.20. 18:24:35

@gigacherry:
Én nem vallom magam liberálisnak...pedig valószínűleg számtalan kérdésben jóval inkább vagyok az, mint az itt ezzel melldöngetők jó része.:)
De nézd meg, mit csinálnak itt nem kevesen a Macival, miket vágnak a fejéhez látatlanul...és szörnyedj el.
Mivel különbek, mit a téged pocskondiázók azon a másik fórumon?
A zemberek 90%-a agyatlan ösztönidióta, nem mondd, hogy erre csak mostanában döbbentél rá. A hülyeségnek, korlátoltságnak és vakhitnek nincs nemzetisége és határokat sem ismer, sem a szó konkrét, sem az átvitt értelmében.

dr kíváncsivagyok 2012.09.20. 18:24:53

@jo20000:
Namármost . Mi lett volna , ha a Gyurcsány-kormány szóvivője ez a parasztbéka !?

Hegyimedve 2012.09.20. 18:29:34

@hoplita:
Egyetertek. Hajra Fidesz!

komissarlajos 2012.09.20. 18:30:00

@Hegyimedve: Azt a szegény barnamedvét a napokban kilőtték rumanyiában, melyik széttépett egy alkoholista cigányt a kertek alján. Sajnálom, hogy nem te voltál az áldozat. Komolyan.

gigacherry 2012.09.20. 18:30:41

@conmorientes: Én sem akarom átlépni a határt többé, azok miatt érdekel a dolog, akik igen.

Wagem 2012.09.20. 18:32:03

Libsi kutyák.
Nektek az az ideális,ha fasz megy szőrös férfi seggbe.
Ahelyett hogy ezt tennétek,itt keménykedtek.
Rohadt kevesek vagytok.
De azért osszátok az észt,nektek jól áll.
A ........faszotok.

conmorientes 2012.09.20. 18:32:53

@hoplita:

Még szerencse, nem is vágynék embernek lenni olyan szemében aki anélkül nézi le embertársát hogy ismerné.
Ezért én nem is nézlek le, csupán sajnállak, nehéz dolog úgy sötétben leélni egy életet, hogy minden reggel a nap felkeltével kell konfrontálódnod.
Az internet meg pont erre jó, következmények nélkül kiélheted kisszerű vágyaidat más lenézésében, vagyis a felsőbbrendűségi érzés megtalálásában, mert az életedben ez minden valószínűség szerint hiányzik.
Engem hidd el nem zavar, nyomjad csak tovább nyugodtan, biztos megnyugtat, és az a fontos.

ÉÉN VAGYOKH AZZ __ А GYÚRCSÁÁNY! 2012.09.20. 18:32:54

@Hegyimedve:
"Adatlap

Hegyimedve 0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2012.09.20. óta tag."

- Köcsög troll.

komissarlajos 2012.09.20. 18:33:12

@agresszív kismalac: Emlékszem. 1-2 évig lapátra is tette a nemzetvezető.

Kerek négyszög 2012.09.20. 18:33:46

Szerintem ma már ciki nyíltan vállalni a Fidesz elkötelezettséget.

Bár mint tudjuk mindenkinek joga van hülyének lenni....

Wеgаm 2012.09.20. 18:34:01

@Wegam: Különben megértelek titeket. Én is szeretem a kemény faszt a seggembe.

gigacherry 2012.09.20. 18:34:26

@hoplita: Na igen, Maci kapott hideget is, meleget is. Ezzel az a legfőbb baj, hogy még esély sincs arra, hogy elgondolkozzon a jogos kritikákon, ha kap mellé hat vödör mocskot. Az én esetem - amikor "közéjük" merészkedtem (már leírni is fura, olyan jó lenne, ha tényleg lenne köztünk összetartás), annyiban volt más, hogy józan érvekkel, ítélkezéstől mentes hangnemmel nem igazán találkoztam. Ötven hozzászólásból talán kettőben fedezhettem fel ilyesmit.

Hegyimedve 2012.09.20. 18:35:26

@Lеncsés István:
Mi az osszefugges? Az hogy ma regisztraltam? Hahaha, es? Valamikor el kell kezdeni...

Wеgаm 2012.09.20. 18:35:40

@dalida: Hol élne? Egy hülye román aki beleugat a magyarok dolgába.

Kerek négyszög 2012.09.20. 18:35:46

@Wegam:
"Nektek az az ideális,ha fasz megy szőrös férfi seggbe."

Nem szokás ilyen blogokon közölni a visszatérő álmokat.

gigacherry 2012.09.20. 18:36:27

@Wegam: Kb. én vagyok itt az egyetlen, aki nyíltan felvállata, hogy liberális, ugyanakkor én nem rendelkezem az általad sűrűn emlegetett szervvel, szóval rossz próbálkozás volt.

ÉÉN VAGYOKH AZZ __ А GYÚRCSÁÁNY! 2012.09.20. 18:36:52

@Hegyimedve: Ahhoz képest hogy ma kezdted , román , nagy a pofád .

komissarlajos 2012.09.20. 18:36:57

@Wegam: Ostoba barnainges vagy. (Agy nélkül.)

gigacherry 2012.09.20. 18:37:14

@Wеgаm: Úgy látom, meghackeltek :-)

Wеgаm 2012.09.20. 18:38:51

@gigacherry: Ja, itt Londonban a netcafes gépről lopják a nickem.

hoplita 2012.09.20. 18:41:06

@Hegyimedve:
Hehe...fentebb már említettem délután, el vagy tájolódva. Inkább a kezem hagynám levágatni, mintsem a narancskomcsicionistákra ikszeljek.
Az lehet, hogy székely vagy, de én meg kun.:)

ⲘⲁⲭѴⲁI ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · https://bircahang.org 2012.09.20. 18:41:32

@Wegam: Már megint szőrös férfi seggekről álmodozol? Meg kellene beszélned a pszichiátereddel! Vagy a mcdonaldos fizudból Londonban nem fussa rá?

gigacherry 2012.09.20. 18:41:49

@Wеgаm: Az van, nem arról beszélek. Egyébként ez valami konzervatív nagypolgári udvarias stílus?

conmorientes 2012.09.20. 18:42:53

@hoplita:

Ami pedig az érdemi részét illeti.
Ebben az országban azért nem pusztulsz el az első náthától, nem ég le a házad és tanítják meg a gyerekedet olvasni, van közvilágítás és könyvtár, autópálya, meg híd a folyókon és a sort a végtelenségig lehet folytatni, mert vannak olyan hülyegyerekek akik dolgoznak, termelnek és adót fizetnek, ezzel fenntartják az okos gyerekeket, akik mindennek gyümölcsét "köz" előtag leple alatt majszolgatják, manapság már nem is kétpofára.
Ez egyébként mindenhol így van, és merőben igazságtalan, de normálisabb helyeken ez azzal kompenzálódik, hogy saját érdekből a fejős állatok jókedvére próbálnak tenni, függetlenül hogy a fejősállatot nagy cégnek vagy kkv-nek hívják.
Mindössze ennyit kellene néked megértened azzal a fejeddel ami rendelkezésedre áll, és ahogy látom ez nem lesz kis kihívás.

hoplita 2012.09.20. 18:45:20

@conmorientes:
Két mondatod elég volt, hogy tudjam mifélével hozott össze a mindenható net.
Már több karaktert pocsékoltam rád, mint amennyit érdemelsz.

ⲘⲁⲭѴⲁI ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · https://bircahang.org 2012.09.20. 18:45:26

@Hegyimedve: Az ilyenek miatt nem kedvelik a határontúliakat sokan, mint te. Hülye köcsög, ne ugass bele a dolgainkba! Ékezeteket meg használj!
Vagy annyi magyarságra már nem futja?

Gera 2012.09.20. 18:46:06

Felmerült bennem egy kérdés: ha valaki regisztrál jövő szeptemberben, de elköltözik és átjelentkezik, akkor el kell húznia az új helyen a jegyzőhöz újra regisztrálni? Zseniális találmány ez.

ⲘⲁⲭѴⲁI ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · https://bircahang.org 2012.09.20. 18:48:25

@Hegyimedve: "En magyarnak tartom magam, hogy te minek az te dolgod, de hálIstennek már nekunk is jogunk van beleszolni a Nemzet ugyeibe, megha ez az internacionalista hulladek komcsiknak nem is tetszik! "
- Aha. Szóval van ékezet a gépeden, csak te nem használod. Nem vagy te magyar, csak egy román.

ⲘⲁⲭѴⲁI ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · https://bircahang.org 2012.09.20. 18:50:16

@Hegyimedve: Már kiderült, hogy van á betűd és még sem használod. Román vagy te! Lebuktál! :-))

conmorientes 2012.09.20. 18:52:04

@hoplita:

Látod te szerencsétlen, hová lesz az isteni gondviselés, ha egyszer valaki arra kényszerít esetleg hogy gondolkodj. Akár több sort is kell veszetegetned.
Ne is tedd, nem a te pályád.

Hegyimedve 2012.09.20. 18:56:06

@Disintеgrator Rising:
ááááááá

Balazs Gabor, Csikszereda

conmorientes 2012.09.20. 18:56:53

@gigacherry:

Ezt tiszteletben tartom, mert a kiváncsiság a tudásvágy alapja az meg ugye a legszentebb dolog.
Azonban erre szoktam mondani, hogy nem tudom milyen a vakbél perforáció, de úgy érzem nem is vagyok kiváncsi rá :)
A kérdésedre a választ itt és ma ráadásul vegytisztán megkaptad a kultúr hozzászólóktól. No ez is kipipálva.

ⲘⲁⲭѴⲁI ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · https://bircahang.org 2012.09.20. 19:03:57

@Hegyimedve: Még a saját nevedbe sem írod bele az á betűt, holott van a gépeden? Mondom hogy román vagy, hiába magyar a neved! Most igazoltál fényesen. :-))

fefe79 2012.09.20. 19:08:38

@Hegyimedve: anyád a köcsög, te paraszt. Az a múltbéli hiba, hogy az első Orbán-kormány is csak dumált, de nem csinált semmi érdemlegeset. Mellesleg ha már a bolsiknál tartunk, szerinted a Fidesz-frakcióban vagy éppen a kormányban hány ex-bolsi ül? Vagy Schmitt elnök úr honnan jött? Na ezen értem azt, hogy egyeseknek elég a beszéd is. Neked elég, ha Orbán antikommunizmusról BESZÉL, de nem teszi.

ⲘⲁⲭѴⲁI ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · https://bircahang.org 2012.09.20. 19:11:33

@fefe79: És csodálkoznak hogy egy csomó magyar a pokolba kívánja a határon túliakat. Lehet román provokátor, aki a határon túliakat akarja lejáratni.

Kerek négyszög 2012.09.20. 19:16:20

Németh Zsolt, mint külügyi államtitkár 2000.
április 19-i vitaesten a Tolcsvay Klubban:
"A kettős állampolgársággal kapcsolatban ; amit
kizárunk, az az hogy egyoldalú általános
gesztussal intézményesítsük, mert félünk attól,
hogyha egy ilyet meglépnénk, akkor az
kezelhetetlen beáramlási, bevándorlási hullámot
idézne elő."

tarackos 2012.09.20. 19:17:47

@Lеncsés István: Arrafelé elég sokan megbuktak mostanság az érettségin...;)

Kerek négyszög 2012.09.20. 19:18:25

Figyelj csak Hegyimedve! Nézd csak hogyan vélekedtek rólatok azok, akiknek most a seggét nyalod:

Magyarország támogatja a Vajdasági Magyar
Szövetségnek a vajdasági magyarok háromlépcsős
autonómiájára irányuló platformját és azokat az
eredményeket, melyeket ezen cél elérésében már
sikerült megvalósítani a magyar nyelv hivatalos
használatát és az egyetemi felvételi vizsgák
anyanyelven történő lebonyolításának lehetőségét
-- jelentette ki Németh Zsolt magyar államtitkár
szabadkai látogatása alkalmával tudósító 021-es
Rádiónak.

Németh Zsolt hozzátette: "Magyarország nem
vezeti be a kettős állampolgárság intézményét a
külföldön élő magyarok számára, ahogyan azt
Jugoszlávia tette, hogy megvédje a diaszpórában
élő szerbeket. "
---------------------------------------------
Martonyi János:

"Mindenképpen biztosítani kell Magyarország és a
szomszédos országok magyarsága közti szabad
mozgást, de politikai és jogi képtelenség lenne,
ha egyetlen törvényhozási aktussal magyar
állampolgárnak nyilvánítanánk minden, a
Kárpát-medencében élő, önmagát magyarnak tekintő
személyt”

"Duray Miklós és Németh Zsolt is elvetette, hogy
a kettős állampolgárság jelentené a határon túli
magyarság számára az egyedüli megoldást."

Forrás: 1999. szeptember 6. Magyar Hírlap
---------------------------------------------
"Jogi értelemben is nehéz kérdésről van szó,
hiszen nem minden szomszédos állam tűri a kettős
állampolgárságot. Politikai értelemben is nehéz
kiszámítani ennek következményeit, még ott is,
ahol ez esetleg jogilag lehetséges volna, nem
beszélve az uniós csatlakozásról”

Kövér László
Forrás: 2001. február. 26. Magyar Nemzet
------------------------------------------
Martonyi János külügyminiszter
sajtótájékoztatóján kijelentette: "A kettős
állampolgárság automatikus kiterjesztése a
határon túli magyar kisebbségre nem megfelelő
megoldás sem politikai, sem jogi szempontból. "

Forrás: 1999. február 17. , Világgazdaság
-----------------------------------------

"A kettős állampolgárság ügye egyik szomszédos
országban folytatott tárgyalás során sem
vetődött fel”
Orbán Viktor

Forrás: 1999. február 19. Világgazdaság

fefe79 2012.09.20. 19:20:02

@Disintеgrator Rising: azon sem lennék nagyon meglepve...

Kerek négyszög 2012.09.20. 19:24:21

Kövér László a közelmúltban Zentán arról beszélt, hogy semmilyen hasznot sem hozó kezdeményezés volt a kettős állampolgárságról rendezett tavaly decemberi népszavazás, amely óriási károkat okozott. Az MVSZ sajtószolgálata által ismertetett beszédében a fideszes politikus úgy fogalmazott: elképzelhetetlen következményekkel járna, ha a külhoni magyarok megkapnák a magyar állampolgárságot, mert főként a fiatalok elköltöznének a szülőföldjükről.

2000. november 18.-i Magyar Nemzet
Duray Miklós: "...erkölcstelen a külhoni állampolgárság ügyében elindított petíció, mert a jóhiszemű magyar kormányt rá akarják kényszeríteni olyan lépésekre, amelyek akár belpolitikai válságot eredményezhetnek, és veszélyeztetik Magyarország európai integrációs törekvéseit. Ilyen célokat ellenséges titkosügynökök szoktak megfogalmazni, és nem a nemzet felemelkedését hangoztató szervezetek "

RMDSZ 2000 Oktober 19
az RMDSZ már 2000 szeptemberében és októberében összegyűjtött több mint 80 ezer aláírást az ún. külhoni állampolgárság, tehát a kettős állampolgárság bizonyos formájának a támogatására. Ezt 2000. október 16-án jeleztük az akkori magyar miniszterelnöknek, Orbán Viktornak. Október 19-én volt is a miniszterelnök úrral egy megbeszélésem, amelyen hivatalosan is közvetítettem neki ezt az igényt. Azt a választ kaptuk, hogy elvi kifogás ugyan ezzel kapcsolatosan nincsen, de nem látják lehetségesnek, nem látják időszerűnek ezt a megoldást. Az RMDSZ tehát már régen közvetített ilyen igényt a magyar kormánynak.

2000. október 11.:"A kormány korábbi felfogásával ellentétben, határozottan deklarálta, hogy nemcsak Magyarország tartozik felelosséggel a határon túli magyarokért, hanem az ottani magyar szervezetek is Magyarországért. Tudomásul kell venniük az anyaország nemzeti érdekeit, így NATO- és EU-tagságát, s az ezzel járó kötelezettségeket (ezért aligha lehet szó a kettos állampolgárság bevezetésérol, illetve autonómiák kiharcolásáról.

2001. augusztus 3.: “A magyar kormánynak a szándékai között nem szerepel a kettős állampolgárság egyoldalú bevezetése.

Pontosan a kettős állampolgárság alternatívájaként született meg a státustörvénnyel kapcsolatos elgondolás” – mondta Németh Zsolt. (Heti Válasz)

Rockenbauer Zoltán (miniszter Orbán Viktor kormányában)

A magyar külpolitika "legnagyobb hibája a premodern doktriner ideologizmus, amely szándéka szerint az elmúlt időszak nemzetietlen politikáját volt hivatott korrigálni, azonban elsősorban szimbolikus túlkompenzálás következtében Magyarországot a békétlen bajkeverő szerepében tünteti fel mind a szomszédok, mind a Nyugat előtt. A Trianon-fóbia [...] olyan szimbolikus gesztus, amely semmilyen gyakorlati haszonnal nem jár, ellenben annál nagyobb kárt okoz."

1992. Magyar Parlament

Tisztelt Képviselotársaim!

Több oldalról fordultak hozzám képviselotársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással.
Kérem képviselotársaimat, álljunk fel!

(Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviseloi kivonulnak.)

komplikato 2012.09.20. 19:41:19

A dolgozó lakosság jelentős része NEM a bejelentett lakcímén lakik és ÉL. Pont őket fogja halálra szívatni az egész regisztrációs cirkusz. Aki szerint nem sérül semmilyen jog és ez egyenlő feltétel, az hazudik.

Hegyimedve 2012.09.20. 19:46:59

@komplikato:
Jaj hagyjuk mar ezt!
Akit erdekel a Nemzet sorsa az beregisztral es szavaz akar Magyarorszagon, akar Erdelyben akar Amerikaban el, ennyi, passz vége!
Balazs Gabor, Csikszereda

jo20000 2012.09.20. 20:09:05

@dr kíváncsivagyok: Ugyanaz lenne. Kiütésem van egy rakás baloldalinak nevezett újságírótól, politikustól meg szóvivőtől is - más baloldalinak vagy éppen jobboldalinak nevezett embereknek meg lelkes híve lehetek akár... Tényleg nem lehet simán normálisnak lenni ebben az országban pl. abban a tekintetben, hogy kinek mit hiszünk el?
Ennek a csajnak például teljesen felesleges bármit mondania vagy tennie, értéke zéró - kíváncsian várom az ellenvetéseket ezzel kapcsolatban. Nagyon gáz...
Még valami: súlyos hiba egyenlőségjelet tenni bármilyen korábbi kurzus és a mostani között "egyik ilyen", "másik olyan" alapon. Sajnos nagyságrendi különbség van a hazugság (most már csak az ömlik, kezdjük megszokni), a lopás (központosított, optimalizált és támadhatatlan korrupció, minden a miénk, és az sem baj, ha éhen halnak páran, sőt, direkt dögöljenek meg hajléktalanok meg az álrokkantak) és a nép általános megalázása és semmibevétele tekintetében. Ellenvetés?

Mérges 1234 2012.09.20. 20:23:18

@hoplita:

És ebben az a csodálatos, hogy a politikusok ezt végletekig ki is használják.

MIéert is nincs olyan politikus, aki öszintén a problémákat feltárva, a nehézségeket nem becsomagolva, az gazsággal szembenézve probálna politizálni???

Mert az emberek 80 % hülye....

Azt is keveen látják, be, hogy ami most van nem éppen jó az országnak. DE ez mégsem jelenti, hogy az MSZP-nek keresni valója lenne a parlamentben.

Pont egy olyan jobboldali gondolkodásmódra lenne szükség, ami mostanában megjelenik a MAndineren is.

MIndeképpen jobboldali és nemzeti érdekeket szem előtt tartópolitika kellene, azt is látni kell, hogy a Viktorék csak ennek címkézik magukat, közben valami egészen mást csinálnak.

Mérges 1234 2012.09.20. 20:30:31

@Hegyimedve:

Persze tényleg el van túlozva a regisztráció körüli herce hurca, ez igaz.

De mégis mi indokolja a választási jogok szűkítését, még ha nem is omoly a szűkítés?????

Igazából semmi, ténylg semmi.

Eből is következik, hogy valami mégiscsak van a háttérben, ami miatt kitalálták.

Kodomo 2012.09.20. 20:35:26

@komplikato: "A dolgozó lakosság jelentős része NEM a bejelentett lakcímén lakik és ÉL. Pont őket fogja halálra szívatni az egész regisztrációs cirkusz. Aki szerint nem sérül semmilyen jog és ez egyenlő feltétel, az hazudik."

Viszont van egy olyan is, hogy be kell jelentened a lakcímváltozást x napon belül. (Lehet, hogy ez is alkotmány ellenes?)
Előbb teljesítsd a kötelességed, aztán reklamálhatsz a jogaid miatt!

Hegyimеdve 2012.09.20. 20:38:05

@Hegyimedve: A lényeg hogy a passzív magyarok helyett mi románok döntsünk.

Mérges 1234 2012.09.20. 20:41:17

@komplikato:

Ez igaz, sokan élnek szerteszét, vagy nincsenek otthon, stb.

De ez nem jelent semmi extrát, mert az nem bizonyítható, hogy ezek az emberek a Fidesz ellen szavaznának. Érthetőbben ezzel a saját szavazóikat is úhyanúhy szívathatják, mint bárki mást.

Aztá a levélben történő szavazással, az a 180 ezr magyar is szavazhat, akik már elmenekültek az országból, remélem meg is teszik.

Ők. pl nem hiszem, hogy mind Fidesz szimaptizánsok

Igazábó tényleg az lenne a lényeg, hogy mindeki mozduljon, akit érdekel az országsorsas, az embereket ki kell mozdítani az apátiából. Ha pl. meg a cigányul élők nem szavaznak, az nem nagy veszteség.

Persze szopatás a dolog, de nem is biztos, hogy Viktor malmára hajtja a vizet.

agresszív hájfej, legalább mozgott aznap valamit 2012.09.20. 21:02:56

Szép egyébként ez a folyamat, ahogy OV felelmeli a maga környezetéhez ezeket a legtehetségtelenebb, legostobább, legtalpnyalóbb, leggerinctelenebb alakokat.
Persze még van utánpótlás, de öröm lesz nézni, mikor ezek buknak egy 10 éven belül, és majd marakodnak a koncokon. A fidesz ha bukik a jövőben, már nem ellenzéki párt lesz, hanem totálisan megsemmisül.

wowerman 2012.09.20. 22:30:49

köszönjük fidesz szavazók

maskep 2012.09.21. 08:15:12

@Hegyimеdve: Te vagy elmebeteg vagy, vagy provokátor, amennyiben a határon túli magyarok szavazatainak ellensúlyozására és a Fidesz gyűlöletére uszítasz. Ha csak elmebetg, akkor sajnállak. Szavazz a Fideszre, még szebb lesz a hozzád hasonlók ellen is legyőzni!

De ha indirekt módon azzal próbálsz a Fidesz elleni választásra sarkallni, hogy a saját tahóságod által meggyűlöltesd a határon túli magyarokat, akkor ez egy nagyon mocskos játszma, és még ocsmányabb is, mint a Fidesz határon túli provokációi: Az legalább nyomokban tartalmaz pozitív értékeket. Hagyd abba légyszíves - Vagy orvoshoz fordulj, vagy önmagadba egy pillanatra!

Bogyó 2 2012.09.21. 08:54:36

@Hegyimеdve: Te nem vagy erdélyi, egy erdélyi magyar sohasem románozza le magát. Ha meg román, akkor nem tolja Orbán szekerét. A nevedből is látható, hogy külső elképzelés szerint írsz, nem pedig erdélyiként.
Értem, hogy nem tetszik amit Orbán csinál, de hogy ilyen mocskos módon, ahogy az előttem szóló is írja, akard lejáratni az erdélyieket, ez több mint aljasság, s a fideszes-jobbikos gyűlölködőkön is túltevő elmebeteg dolog.
Ha nem tűnt volna fel, az idei választásokon az erdélyiek is kidobták Orbán Viktor kedvenc helyi pártjait a szemetesbe, eszement és piszkos játszma amit játszol, s ha tudnál gondolkodni, a te céljaidat sem ez szolgálja.

Bogyó 2 2012.09.21. 08:59:44

@kerek négyszög: Nem semmi.
Az utolsó, persze. Akkor még liberálisok voltak, utána jött az arculatváltás. Mondjuk a Trianon-kivonulás azért valószínűleg nem Orbán ötlete lehetett.

vomit 2012.09.21. 09:23:25

@genyamagyar: es azt se felejtsuk el, hogy annak a penznek eleve a keletkezese is ugy tortent, hogy valaki kamatos kolcsont vett fel, es a letrehozott penznel tobbet akar visszafizetni. tehat nem az allam bocsatja ki es nem ingyen kering a gazdasagban.
"Közben a lakosság túlnyomó többsége,
amely szellemileg képtelen e pénzrendszer
működését felfogni, zokszó nélkül fogja
elviselni a terheit."

Bogyó 2 2012.09.21. 09:24:40

@Hegyimedve: "mi azert szavazhatunk mo-i partra, mert magyarok vagyunk"
Magyar nem egyenlő magyarországi.
Ha magyarok vagyunk szavazzunk magyar pártokra, s akkor szavazzhassunk mi is az RMDSZ-re vagy a másik erdélyi pártra. De ha magyarországi pártra szavazunk, akkor arra a magyarországiak szavazzanak, ez ilyen egyszerű. Miért szavazhatsz te két helyen, amikor adót csak egy helyen fizetsz, katona csak egy helyen vagy, polgári védelmi szolgálatra csak egy helyen hívhatnak be, amikor egyszerre egy helyen csak egy ország törvényeit kell betartanod? Akkor miért van jogod két helyen, kötelességeid meg csak egy helyen? Szerinted ez igazságos? Te beleszólhatsz a mi életünkbe, mi a tiédbe nem? Úgy beleszólhatsz a mi életünkbe, hogy rád nem vonatkozik a következmény, ránk meg igen? Szerinted ez korrekt?
Akkor adjunk az összes cigánynak is választójogot Indiában? Szerinted ez jó döntés lenne, mert valahol ők is indiaiak? A választójognak nem a nemzetiségtől, hanem a lakóhelytől, vagy egy olyan köteléktől kellene függenie, amely kötelezhet is, nemcsak a meglévő romániai jogok mellé ad grátisz magyarországi jogokat is.

Bogyó 2 2012.09.21. 09:31:47

@conmorientes: Arra kérlek, ne ítélj az erdély.ma írói alapján, s igenis, menj Erdélybe, ha csak lehet. Hidd el, nagyon sok nehezen küszködő, de mégis normálisan gondolkodó magyar van ott, akik tényleg nem is akarnak beleszólni a sorsunkba. Az a baj, hogy kicsit az tántorítja el őket, hogy az itteni pártok is megpróbálnak beleszólni nem mindenki számára tetszően az ő sorsukba, ezért éreznek néha ők is másként. Igaz, ez pont visszaüt, mert növekedőben van a Fidesz iránti ellenszenv, az RMDSZ ügye jól mutatta ezt. Szóval keress normális erdélyieket, mert hidd el, sokan vannak olyanok, s nem szabad róluk lemondani. Nem kell mindenben egyetérteni, de közös nevező lehet velük, hülyék meg mindenhol vannak. Nem kell általánosítani, minden erdélyiről nem szabad lemondani

vomit 2012.09.21. 09:55:19

es hogy ne legyek teljesen off
Political Privacy In The 21st Century
www.howtovanish.com/2012/07/privacy-in-the-21st-century/

conmorientes 2012.09.21. 11:08:24

@Hegyimеdve:
Ìgy van ha a romániai választásokon való résztvételről van szó.

conmorientes 2012.09.21. 11:11:43

@Bogyó 2:

Teljesen igazad van, mindenhol csak az embert kell nézni. Értelmes, normális ember pedig valamilyen arányban mindenhol van. Ehhez nem kell nekem sehova mennem, kiváltképp Romániába nem. Személyesen nincs ott semmilyen keresnivalóm.

gigacherry 2012.09.21. 15:44:33

@Bogyó 2: Tudom, hogy ez nem nekem szólt, de ha egy országban egyszer azt mondják, hogy ne menjek oda (méghozzá ilyen ocsmány módon, ahogy azon az oldalon tették), akkor nem megyek. Minek mennék? Van elég ország még a világon. Más eset, ha valaki, akit szeretek, abban az országban él, vagy ha a saját hazámban mondják nekem ezt.

Alfőmérnök 2012.09.21. 20:18:32

Selmeczi Gabriella nem egy világszépség, de muszáj volt pont ezt a gyermekijesztgetős képet betenni róla?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.21. 20:20:55

@Alfőmérnök: Az a baj, hogy a többi képen is csak ő van :-)

porkolt83 2012.09.23. 19:49:29

Gratulálok mindazoknak,akiknek nehezére esik visszaküldeni egy levelet,hogy szavazhassanak vagy elmenni a jegyzőhöz vagy interneten regisztráltatni magát stb..Én örülök,hogy azok nem szavazhatnak,akik a nevüket sem tudják leírni,mert valószínű a választásuk se lenne különb,mint a 3 x,amit a nevük helyett írnak.Már pedig ők biztos nem fognak regisztrálni.Ez a tipikus magyar morál,csak meg ne kelljen mozdulnom.Itt hordjátok el egymást mindennek,politikai hovatartozásotoktól függően,mindenki a saját választását tartva a legjobbnak,de azt még egyikőtök sem vette észre,hogy talán többre menne a magyar nép,ha nem egymást marnánk.

porkolt83 2012.09.23. 19:58:25

Az meg pláne nem érdekel,hogy melyik idióta a fideszből,az mszpből vagy éppen a jobbikból,hogy néz ki a róla kirakott képen!!!!Mind a három párt szar a maga modján,és az is marad,mert egyiknek sem mi leszünk a fontosak,hanem a saját zsebük!!!ÉBRESZTŐ!!!!
süti beállítások módosítása