Érkezni Delhibe – Incredible India I.
2012. július 02. írta: sebok bastardo

Érkezni Delhibe – Incredible India I.

delhi.jpg

  A következő tuktukost, autóst, motoroskerekest, bringariksást, aki rám tülköl, azt bizony lekaratézom. Én szóltam.

  Az Indira Gandhi reptér parkolójában „földre köpni tilos”, valamint „főzni tilos” tábla, viszont kilométeres a mozgójárda és a szőnyegpadló, Ferihegy ehhez képest falusi vasúti utasváró.

  Delhi óvárosa a Paharganj: bazár, bolt hátán-alatt-mögött bolt. A Szárnyas Fejvadász és a Meztelen ebéd környékén tessék kapirgálni, a sikátorokban szarkupacok között táncikálunk, a szmogtól nem látszik a Nap. Ilyent még nem láttam, hallottam, szagoltam, ez már Tel-Aviv jemeni negyedét megjárt személyemnek is túl rusztikus.

  Megérkeztünk a neten becserkészett Namaszkár hostelbe. Ezúton üzenjük a Lonely Planet szerkesztőségének, hogy fuck you very much. No, és így jár a szegény turista, ha egy 2006-os Lonely Planettel vág neki. Main bazar, sikátor balkanyar, a lobbi – recepciós földszint épp salakig redukálva, felújítás. Az éjszakai portás bevetetlen ágyán üldögélve kiderül, hogy egy éjszaka 550 rúpia, mert a lefoglalt szobának nincs ablaka – az ablak nevű pluszkomforttal ellátott szoba természetesen kicsit drágább. A szoba halovány pink, az enteriőr minimál design, a fürdő a szokásos vödör + fajansz melegvíz. Miután kint 40 fok tombol, gyorsan melegszik a tetőn kihelyezett hatalmas fekete víztartály. Csendben hámlik a penészes falról az olajfesték.

  1. Röhögögörcs.

  2. Mirocs kétszer ki-bepakolja a hátizsákját, visszafogott aztaq', majd újabb röhögőgörcs. ITT VAGYUNK, mert megérdemeljük! Incredible India!

  3. Azonnal meneküljünk Ladakhba, a tibetiek közé, ott legalább hűvös van.

  4. Megbontottuk az isztambuli reptéren 16 ejróért beszerzett literes Absolut vocit.

  5. Nem is olyan rossz ez, végül is kalandot vagy mit kerestünk, egycsillagos szállodában bizonyára unatkoznánk.

  6. Fotózással egybekötött részeg kóválygás a nyomornegyedben, ami talán nem is nyomornegyed, mert az egyik sikátorban ott lapul a Tourist Info Center.

  7. Egy riksás 20 rúpiáért elvisz egy boltba, ahol végre sörhöz jutok kábé 500 forintért (a bazár és környéke szeszmentes övezet).

  8. Hosszas kérdezősködés után elkeveredek egy boltba, ahol hajlandóak a pult alól cigit adni. Egy szálat. Megveszem a készletet, egy pakk Henszonésbeggyest 800 pénzért, aztán megkínálom a tulajt és nagyszámú haverját.

  9. Fejes a foltos lepedőre, a mennyezeti ventilátor kellemesen kavargatja a takonyszerű levegőt.

  Mennyi lányka utazik errefelé. Keresik a választ a kérdésre.

  Nagy Erzsi világjáró bajkeverő javaslatára felkeressük a Lord Krishna hostel tetejét (Everest Kitchen Sunny Rooftop, bár és restaurant). A kajára várva egy érdeklődő egérkét fotózgatunk.

  Palak Paneer: (házi, helyben készült) fehér sajt spenótszószban (75 rúpia), valamint chicken curry 110 rúpia (kb. 550 pénz). Citromfűtea (2 személyes, 70 rúpia). Cola (1 pint) 25. Limca, citromos-cukros izé, 25, made by Coca-Cola, rémületes, az isten szerelmére, ne. A citrom-gyömbér-méztea viszont üt. A sört a már említett alkoholtilalom miatt teáskannában szervírozzák. Kingfisher, 120 rúpia.

  „City of cities”, na igen. A sok sznob ezobuzi erősen a seggcsakrájára esik, amikor szembesül az okkult bölcsesség hazájával. A város, ahol orrot facsar a szmog. Kihullik tőle az ember orrszőre, köhögünk. Égetett szemét, csatornaszag, lábszag, hónaljszag, pinaszag, faszszag, seggszag, dögszag, ételszag, benzingőz, por, por, por. Mindezekből az égetett szemétszag a legsúlyosabb fűszer, a Mahatma Gandhi emlékmű körüli hatalmas, több négyzetkilométeres, szépen gondozott parkhoz is elkísér, nincs menekvés. A saját illatfelhőm taglalásától szemérmesen eltekintek: első nap lemállottak rólunk a divatos kellékek, menő ing, alsógatya, szétmállott a karórám szíja a verítéközöntől, sportcipő helyett a Vama Veche-n beújított papucsban slattyogok. Napolaj és nyolc liter víz (már nem 40 rúpiával vernek át, 15-ért vesszük), jól elvagyunk kaja nélkül, cukros vízen (Thumbs Up kóla, 30 rúpia).

  Nehéz megszokni a város méreteit, léptéktévesztésben élünk.

Folytatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr464617783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VI. Béla 2012.07.02. 20:38:46

Már az utazás első napján ennyire szét van csúszva Fattyú úr?

tewton 2012.07.02. 21:53:32

mandiner tagfelvétel a modorosblogról?

Omár mollah 2012.07.02. 22:18:16

Ez ilyen szörnyülködjünk Indián sorozat lesz? Az jó. Csak ki ne tudódjon, hogy magyarok vagytok, kell a francnak a szánakozó együttérzésük.

Rokker 2012.07.02. 23:32:08

El kellett volna pár blogot olvasni, mielőtt nekivágsz az útnak. :) Hasznos információ: a Kingfisher kb. 55 ruppó, egy üveg whiskey/gin kb. 250 ruppó. Élj mindkettővel, különben előbb-utóbb gyomormérgezéssel (jobb esetben) a WC-n, vagy (rosszabb esetben) a kórházban kötsz ki! Cigit trafikban (az a bódé, amiről szalagokban lógnak a rágók, szájfrissítő cukorkák) is lehet venni. Egyél McDonald's-ban, Pizza Hutban, Subwayben! Minden áru, és minden árura lehet alkudni. Az általuk bemondott összeget oszd el min. hússzal, onnan kezdj engedni felfelé!

Bell & Sebastian 2012.07.02. 23:58:52

Mit visz a Gangesz? -fényképes beszámoló is lesz? Ki nem hagynánk.

Neon Fu 2012.07.03. 09:18:10

"A sok sznob ezobuzi erősen a seggcsakrájára esik, amikor szembesül az okkult bölcsesség hazájával."

Vagy az is lehet, hogy a sok "sznob ezobuzi" utánaolvas -méghozzá nem útikönyveket, hanem élménybeszámolókat- mielőtt odautazik.

Felhívnám a figyelmedet, hogy helytelenül használod a "sznob" szócskát. Íme a jelentése: az előkelők szokásait, életmódját utánozó ember. Szóval egy sznob nem megy Indiába.. Neked sem kellett volna, ha csak ennyit látsz belőle.

___________________________ (törölt) 2012.07.03. 10:11:37

Nem teljesen vágom, hogy miért pont júliusban kell Delhibe utazni, a decemberi 23 fokos középhőmérséklet (és alig eső) jóval kellemesebbnek hangzik: en.wikipedia.org/wiki/Climate_of_Delhi

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2012.07.03. 10:38:03

ha a seggcsakrából aranyér lesz és úgy fáj majd a fűszerektől, hogy seggen csúszol, mint a fostos kutya, na akkor megérkeztél :D

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.07.03. 13:59:29

Több indiai kollégám is van. Legjobban azokon az európaiakon és észak-amerikaiakon röhögnek, akik azért mennek Indiába, mert ott "természetközliség", "egyszerű, emberléptékű élet", "régi értékek", "bölcsesség a levegőben", stb. van.

Egyik mondta: ezért kár Indiáig menni, egyszerűen vállald el otthon a legszarabb munkát, költözz egy nyomorlakásba, fűts be 50 fokra, majd olvass filozófiai könyveket gyertyafénynél - s ugyanazt elérted egyszerűbben.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.07.04. 07:15:35

A szerzőnek NEM India az ideális uticél.

TH 2012.07.04. 14:56:44

@Max val Birca: "Egyik mondta: ezért kár Indiáig menni, egyszerűen vállald el otthon a legszarabb munkát, költözz egy nyomorlakásba, fűts be 50 fokra, majd olvass filozófiai könyveket gyertyafénynél - s ugyanazt elérted egyszerűbben. "
:DDD

baphomet 2012.07.10. 19:35:56

Muhaha, szállásügyben is kérdezhettél volna, de nem baj, esünk szanaszét a röhögéstõl. Üdv. Luang Prabangól.

Pere Viki · http://indiapass.blog.hu 2012.08.29. 02:10:23

Na ja, nem árt utánanézni a dolgoknak, mielőtt elindul az ember.

Én nem értek egyet az állandó alkoholos fertőtlenítéssel étkezések után, inkább jól kell megválasztani a helyet, ahol eszel (Pár napja írtam erről egy kis posztot: indiapass.blog.hu/2012/08/24/etterem1)

Aztán ha mégis inni akartok, akkor beer vagy liquor shopba vitesd magad és nézd az üvegen az MRP-t (max kisker ár).

Lonely Planet meg kuka.
süti beállítások módosítása