Vörös csillag = horogkereszt
2012. április 23. írta: TuRuL_2k2

Vörös csillag = horogkereszt

  A magyar kormány nem akarja végrehajtani a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának ítéletét, miszerint kártérítés jár a vörös csillag viselése miatt elítélt munkáspárti politikusnak és ahhoz is ragaszkodik, hogy a kommunista diktatúra jelképeinek használatát épp úgy büntesse a törvény, mint a náci szimbólumokét. Hogy az ítélet végre-nem-hajtása jó ötlet-e, arról nem vagyunk meggyőződve (így is épp elég nyitott konfliktusa van a magyar kormánynak mindenféle uniós intézményekkel), a két totalitárius rendszer jelképeinek egyforma kezelésével azonban maximálisan egyetértünk. Lehetőség szerint egész Európában el kéne ezt érni, de a volt szocialista országok esetében mindenképpen – elfogadhatatlan, hogy az európai jogrend ne legyen tekintettel az Európa keleti felét évtizedeken át elnyomó és gyilkoló vörös rezsim okozta sérelmekre.

  Más kérdés, hogy az egyforma megítélés megvalósulását illetően a jelenlegi magyar gyakorlattal szemben nem azt az utat választanánk, hogy mindkét rendszer jelképeit tiltjuk, hanem azt, hogy egyiket sem: mindenféle logók betiltásával semmivel sem vagyunk előrébb. Mivel azonban ennek jelenleg sajnos nem sok realitása van (Magyarországon legalizálják a horogkeresztet, segítsééééég!), ezért ahhoz kell ragaszkodnunk, hogy a vörös csillagnak se járjon másféle elbánás, mint náci logótestvérének.

  Mint ahogy azt sem szabad hagyni – valami félreértett nyugati baloldali romantikától vezérelve –, hogy a kommunista bűnök enyhébb megítélés alá essenek, mint a náciké. Míg a nemzetiszocializmus kórja gyors és brutális lefolyású volt, addig a kommunista métely talán néha kevésbé volt durva (mondjuk ha az instant életáldozatok számát tekintjük), de évtizedeken át fojtogatta fél Európát, és még további évtizedekig fog tartani, míg nagyjából megszabadulunk a társadalom szövetének mélyére hatoló, roncsoló mérgezéstől. Újra és újra előkerül az érv, hogy a náciknál már maga az eszme is ördögi volt, míg a kommunistáknál csak a nagyszerű eszme kivitelezése siklott félre valahol újra meg újra. Hát nem: az eszme sem nagyszerű, hanem ugyanolyan ördögi, mint a nácizmus alapvetései. Az erőltetett egyenlőség óhatatlanul ál-egyenlőséget és teljesen torz, rendkívül kártékony társadalomszerkezetet eredményez.

  A bíróság indoklása szerint a vörös csillag többféle jelentést hordozhat. A horogkeresztnek sem csak egy jelentése van, de el tudnánk képzelni hasonló érvelést strasbourgi ítéletben a náci szimbólum esetében? Aligha. Fogadjuk el: Európában a vörös csillag igenis AZT jelenti, ahogy a horogkeresztről sem a hindu jó szerencse jut eszébe az egyszeri európainak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr134463435

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magasról szarni a demokráciára 2012.04.23. 15:56:17

Kövér úr rühelli az MSZP-seket, aminek gyakran hangot is ad. Kövér úr azt mondja róluk, hogy a szocializmus túlélő söpredéke, akiknek nincs helye a magyar ég alatt, pláne a T. Házban. Kövér úr nem szereti az ilyesmit, ahogy ez gyakran hangoztatja is, k...

Trackback: Earth Day: Rombold te is a Kossuth teret! 2012.04.23. 13:33:59

Letölthető reality társasjáték 2 percben   Még mindig nem kaptál elfogadható választ arra, hogy miért kellett egy teljes parkot elpusztítani? Nem érted, miért villognak a Föld napi rendezvényeken, akik erre utasítást adtak? Úgy érzed, hogy valami ...

Trackback: “Kövér László csacsiságokat beszélt, nyilván feszült volt” – reagált a HVG főszerkesztője a házelnök “tollforgató terrorista” hisztijére 2012.04.23. 13:01:03

Éppen csak azt nem tette hozzá, hogy Kövérnek talán megjött, attól annyira feszült, és azért illette az újságírókat a “nyikhaj, senkiházi utolsó tollforgató terrorista”, valamint a “velejéig gonoszak” és az “ostobák”...

Trackback: Kövér László köteles beszéde 2002-ben (audio link) 2012.04.23. 12:56:00

Tíz éve hangzott el a “köteles beszéd”. Üzenete ez volt: aki nem tud csatlakozni a Fidesz-kormány hurráoptimizmusához, az legjobban teszi, ha saját maga likvidálja magát a kormány útjából. A Fidesz először tagadta Kövér kijelentését és perr...

Trackback: Elavult világnézetek 2012.04.23. 12:45:23

A 21. század emberisége önmagához képest le van maradva egy kicsit. Nemcsak a technológia és a tudás kihasználtsága területén, hanem abban is, amit az értelmiség gondolkodásnak szokott nevezni. Miközben a társadalom életmódja több évtizedes hátrányban ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ikaljan · http://ikaljan.blog.hu 2012.04.23. 12:09:51

maximálisan egyetértek.
Az egy dolog, hogy a 60-as években jópofi dolog lehetett nyugaton maoistának lenni, és az idegbajba kergetni a nyárspógárokat, anélkül hogy egy árva mukkot értettek, tapasztaltak volna a kommancsizmus ojrópai avagy ázsiai változataiból.

De az, hogy az nyugatojrópai középosztály tinédzserkori ökörködése feletti nosztalgia nagyobb súllyal essen latba, mint milliárdnyi ember évtizedes elnyomatása, tízmilliók kiirtása, meglehetősen cinikus, nonszensz és gusztustalan dolog.

miért is ne 2012.04.23. 12:11:12

Azért az nem lehet véletlen, hogy a Heineken sörön a vörös csillag senkit nem zavar, de egyetlen épeszű sörfőzde sem jönne ki horogkeresztes palackkal.

Logan Grimnar 2012.04.23. 12:14:58

Korrekt írás. Annyiban téved, hogy a kommunista métely még az "instant életáldozatok" számában is jóval meghaladja a nemzetiszocialistáét. Csak globálisan kell gondolkozni, és a több millió ukrán, orosz, kambodzsai, koreai, kínai áldozatot is hozzá kell adni. Igaz, ha az év/"instant életáldozat" mutatót vizsgáljuk, akkor a náciké az elsőbbség.

TG69 2012.04.23. 12:16:30

Engem azért érdekelne a mandiner szerkesztőinek véleménye szüleikről, akik egy nácizmussal egyenértékű rendszerben éltek, nevelték fel gyermekeiket és semmit nem tettek a rezsim felszámolása érdekében és/vagy nem választották a szadad világot. Miféle szar emberek voltak ők?

rockjano 2012.04.23. 12:18:38

Ez nagyon nehéz kérdés. Szerintem sem kéne tiltani az ilyesmit, egy normális országban megvetés illeti azt aki ilyen jelképeket használ. (legalábbis rosszra)

Másrészt az ötágú vörös csillag használata sokkal elterjedtebb az egész világon mint a horogkereszté.

Az amerikai harci repülőkön és még rengeteg helyen feltűnik. Sokkal régebbi sokkal több helyen használt szimbólum ez, a svasztika sokkal speciálisabb.

Multkor néztem Bonónak (U2) is kis vöröscsillagos sapija volt pedig nem kommunista.

És igen tetszik vagy nem a kommunizmushoz-szocializmushoz máshogy áll a világ még ma is. Sok ország vallja még ma is szocialistának magát, és nagyon kevés nemzeti szocialistának.

Teljesen érthető hogy mi erre érzékenyebbek vagyunk a saját történelmi tapasztalataink okán de a világ más részeinek mások a tapasztalatai.

Én sem tűznék magamra vörös csillagot de ezzel együtt nem tudom azonosként értékelni a két jelképet.

Crescendo 2012.04.23. 12:18:39

@ikaljan: ha csak nosztalgia szinten lenne a dolog, nem lenne gond.
A problema epp az, hogy pl. Barroso, a jelenlegi Europai Bizottsagi elnok is maoista. ( en.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Manuel_Barroso )
Hogy nezne megiscsak ki, hogy az EU legfelso emberet a nacikkal egy szintre sullyesztenek?

2012.04.23. 12:19:03

Az "európai jogrend" a Benes dekrétumokat és a szlovák nyelvtörvényt is leszarja. A kommunista csürhe jelképe miért zavarná?

maroz 2012.04.23. 12:20:07

A magyar igazságügyi miniszter a sztálini jogfelfogást is balról előző szellemiségről árulkodó határozati javaslatot terjeszt az országgyűlés elé, a kommunista Kínát tekintjük stratégiai partnernek, tele torokkal tagadunk minden európaibb, polgáribb értéket, cuki kis pártállamot építünk, feketeöves komcsikat nevezünk meg az új alkotmányunk atyjaiként, sőt, lassan már a kommunista múlt visszaéléseinek a feltárását is rájuk bízzuk, és akkor mi verescsillagozunk, mi akarjuk megmondani Európának, hogy nekik mit is szabad arról gondolni. Derék.

Trackback 2012.04.23. 12:21:48

Akkor mi van, ha valaki egy nagyalakú fehér jelvényre koromfekete betűkkel rányomja a szöveget: "fekete horogkereszt ", aztán kitűzi a mellére és azzal járkál?

tundrazuzmo (törölt) 2012.04.23. 12:22:29

Vesszenek a nácik és a komcsik!
A szimbólumaikkal együtt.

Vörös csillagnak nincs helye Magyarországon, maximum a múzeumban.

És jó lenne már a Vér és becsület, Lelkiismeret 88, Magyar Kommunista Párt és egyéb semmirekellő szerecsenmosdatók is a süllyesztőben végeznék.

nemecsek ernő áruló 2012.04.23. 12:23:17

A kommunizmus szimbóluma a sarló-kalapács, nem a vörös csillag.

Tiltassátok be a Heinekent is, mert a köcsög nem szégyelli 170 éve használni a vörös csillagot a minőség egyezményes jelölésére.

Ha pedig egy hindu vallási összejövetelre használnátok a svasztikát, senkinek egy szava nem lenne. Persze hogy ti nem bírnátok ki karlendítés nélkül, az más dolog.

Egyébként az egész önkényuralmi jelkép törvény elbaszott, ahogy van! Fodor Gáborral értek egyet, el kéne törölni a picsába, használhatnák felőlem a jobbikosok is a horogkeresztet, ha annyira akarják, legalább mindenki előtt nyilvánvaló lenne, hogy mi a céljuk!

Before · http://azbeszt.blog.hu 2012.04.23. 12:23:23

Nagyon marginálisan szokott előfordulni, hogy a mandínerrel egyetértsek (vagy akár végigolvassak egy postot), de ez most a helyzet.
Mondjuk hajszálnyi különbséget tudnék tenni a két rendszer közt, de nem annyit, hogy valós, jelentős különbség legyen.
A bíróság ítéletét viszont be kell tartani.

@TG69: eszed nem sok, de legalább büszke vagy rá.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.04.23. 12:24:26

A nemzeti jelképekkel mi lesz?
A XX. században bebizonyosodott hogy a tiszta nemzeti alapú társadalom legalább annyira káros (még genetikailag is ), és földrajzilag kivitelezhetetlen mint a többi ördögi eszme.

Trackback 2012.04.23. 12:25:11

@rockjano:
"Sokkal régebbi sokkal több helyen használt szimbólum [a vörös csillag], a svasztika sokkal speciálisabb."

Az ne zavarjon, hogy többezer éves Buddha-szobrok százezerein és hindu templomok tízezrein van szvasztika.

Samott 2012.04.23. 12:26:57

Inkabb legyen igy: Fogadjuk el: Kelet-Európában a vörös csillag igenis AZT jelenti, ahogy a horogkeresztről sem a hindu jó szerencse jut eszébe az egyszeri európainak.

Szerintem pont ebbol adodik a felreertes a felek kozt, nekunk itt kelet-europaban mast jelent a voroscsillag mint nekik ott nyugat-europaban.

TG69 2012.04.23. 12:28:57

@Before: Márpedig a dolog ezen áll vagy bukik, legalábbis amikor a hazai kommunizmusról és a róla való tövénykezésről megy a diskurzus. Áder apja boltvezető, anyka kórház igazgató helyettes volt egy népírtásra és világháborúra berendezkeő ideológiával egyenértékű rendszerben. Ezt így mégis hogy?

prkl 2012.04.23. 12:29:47

@nemecsek ernő áruló: megelöztél, szerintem is tilcsák be a Heinekent!

jvizkeleti · http://mandiner.blog.hu/ 2012.04.23. 12:30:48

@TG69: Én nem hiszem, hogy a náci Németo. lakosai szaremberek voltak, amiért nem tettek semmit. Ugyanigy a Kádár rendszerben élők sem szarok azért mert nem tettek semmit.

Valaki akkor válik szarrá, ha tett valamit a rendszerért (mármint aktiv kiszolgálója, ügynöke, vezetője volt), illetve ha nem tett semmit, de fennhanngon baszogat másokat, hogy miért nem tettek semmit. Akkor már szar ember.

Rajzfilmszemű 2012.04.23. 12:31:18

Egyetértek.
Továbbfűzve: az árpádsávosról meg szintén nem az Árpád háziak jutnak az ember eszébe.
Amúgy én nem értem, a vörös csillaggal kapcsolatos szabályozást miért nem tudják az európai jogba is átvenni, mindenesetre az nem válasz, hogy egy jog szerinti ítéletet visszautasítunk, a világ nem így működik - bár, ezt a dolgot hajlamosak vagyunk mostanság figyelmen kívül hagyni.

kamasuka 2012.04.23. 12:31:58

@ikaljan:

A legjobb példa erre a Mrs. Ratcliffe forradalma c. film (Mrs. Ratcliffe's Revolution) is. Na kb. így gondolkodnak a britek, franciák a kommunizmusról. Ugyanebben a témakörben, csak -30 évet visszamenve az időben már biztos nem csinálnának "vígjátékot", mert a karácsony helyett mást ünneplők szépen kikérnék maguknak.

matlab compiler 2012.04.23. 12:32:11

A jelképek, szimbólumok, mitöbb geomertiai alakzatok betiltása sok szempontból abszurd, és nem vezet sehova. ad1: én már tényleg attól félek, hogy betiltják a négyzetet, vagy a nyolcszüget, és cserélhetjük a stop-táblákat... 5-ágú csillag és a svasztika is nagyon alapvető alakzat, a végén betilták a vörös színt is?...
Ráadásul a konkrét, felsorolás szerinti tiltás a céllal ellentétes eredményt ér el. Elég kicsit megváltoztatni pl a horogkeresztet, és már lehet is masírozni, nem a tiltott geometriát használta az illető, tehát már lehet, miközben mindenki jól tudja miről van szó. Minél konkrétabb a tiltás, annál könnyebb kijátszani.
Miközben ez nem is demokratikus. Ma a horogkeresztet vagy a csillagot tiltják be, holnap esetleg valami más, pl zöld-fehér sávokat tilt majd be egy újpestdrukker kormány, vagy a keresztény jelképek használatát fogják büntetni... Ja ilyet nem lehet elképzelni, igaz??
www.catholic.org/international/international_story.php?id=45206

És mikor ki fogja eldönteni, mi a tilos és mi ajó? Pont ez a demokrácia lényege, hogy semmit se lehessen betiltani, ami nem sérti közvetlenül valakinek az alapjogait. Nem azért, mert mindenki olyan szépeket és jókat mond, hanem mert a diktatúra is mindig azzal tiltja be a véleményt, hogy az veszélyes a közösségre, az emberekre, csak értetek tesszük...

És végül: nem kell ahhoz semmit viselni, hogy valaki diszkriminatív, rasszista, vagy egyszerűen bunkó legyen. Egy jelkép betiltása rossz üzenetet hordoz: ha vállalod a hovatartozásod, azt büntetjük,(akkor is ha soha senkit nem bántottál) ha nem tönteted fel, azt akkor se ha közben rosszat teszel.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 12:32:27

@rockjano:

"Másrészt az ötágú vörös csillag [...] [a]z amerikai harci repülőkön [...] feltűnik."

Fehér, nem vörös.

en.wikipedia.org/wiki/File:Aircraft_Fighter_Plane_P-47_Thunderbolt,_P-51_Mustang,_F-4_Phantom,_F-15_Strike_Eagle.jpg

Mi0 2012.04.23. 12:32:28

Egyrészt nem rossz elmlékekre meg sérelemre hivatkozva lehet korlátozni a véleménnyilvánítás szabadságát, csak veszélyre, méghozzá nyilvánvaló és közvetlen veszélyre. Ezt amúgy jelenleg, a XXI. században már a horogkereszt esetében sem látom, úgyhogy igen, azt is legalizálni kéne, ahogy amúgy a holokauszt-tagadást is. Másrészt, ami az eszméket illeti, én is elutasítok minden diktatúrát, a kommunizmusból is alighanem disszidáltam volna ha annakidején élek, de tényleg nem orosz tömeggyilkosokkal kellene az eszmék ellen érvelni, hanem fogni a filozófiai műveket, például Marxot, kétezer oldalon, hihetetlenül alaposan argumentálva, teletűzdelve táblázatokkal meg matematikai levezetésekkel, és abba belekötni. Elárulom, hogy aki kommentben meg tudja tenni, rossz nyomon jár, szerintem úgy egy filozófia PhD-dolgozat mélysége kellene hozzá...

gösser 2012.04.23. 12:33:13

A "szent" kereszt nevében is gyilkoltak eleget, mégis legális.

fidesz = házmesterek pártja 2012.04.23. 12:33:37

Már megint egy neonyilas poszt...

kamasuka 2012.04.23. 12:34:12

@TG69:
A Horváth Ágnesek és a Hiller Pistik országában ezen felháborodni! :D

szakállasbácsi 2012.04.23. 12:35:31

Tiltsuk be a vörös keresztet is! A legtöbb ember a világon ilyen vörös keresztes szimbólumos házakban hal meg! Évente több milló!
Kettős mérce, kettős mérce!

Rajzfilmszemű 2012.04.23. 12:35:32

Lehet, hogy a Heineken miatt van :D

Pyra · http://www.youtube.com/eddievantotem 2012.04.23. 12:35:34

A nagy többség meg se tudja állapítani, hogy a náci vagy római horogkeresztet lát! :)

Ugyanis Hitler a "Birodalmi Verebet" és a hegyére állított szvasztikát -mint design elemeket-, a Római Birodalomtól vette át, a karlelendítéssel és az eredeti HAIL köszöntéssel egyetemben... A szvasztikát mindössze a tükörképére fordította...

rockjano 2012.04.23. 12:35:36

@Trackback: Nem zavar mert az tőllünk nagyon távoli kultúrában van. Tudok rólla természetesen...

fidesz = házmesterek pártja 2012.04.23. 12:36:27

Ja! Akkor Kuba, Vietnam és talán Kína is ki van tiltva az országból? :D

Sajnos ez a sok barom azt nem veszi figyelembe, hogy a náci horogkeresztje az eredendően valami olyat jelképez, amit kulturált ember elutasít.
Az ötágú vöröscsillag eredetileg az öt földrész munkásainak/proletárjainak jelképe, esetleg a kommunizmusé, ami - mint eszme - messze nem arról szól, hogy kiirtani az emberiség felét, mert azok bőrszíne eltér a miénktől!

rockjano 2012.04.23. 12:36:37

@neoteny: OK ez igaz...de használnak vörös csillagot sok helyen..legalábbis több helyen mint svasztikát (valóban heinekken sőr stb...)

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.04.23. 12:36:48

A Dávid-csillagot tiltsák be!
Hiszen nevezett jel nevében ma is gyilkolják az ártatlan őslakosokat, háborúkkal és "gazdasági válságokkal" nyomorítják embertársaikat. Fennen hirdetve önnön felsőbbrendűségüket mindennemű más élőlénnyel, emberrel szemben.

ビンセント・ベガ 2012.04.23. 12:37:06

Tényleg, van egyáltalán olyan aki a nemzetiszocializmussal nem direktbe egyes csoportok jogtiprása, meg az abban az időszakban elkövetett bűnökkel szimpatizálva azonosul?

Szibarita 2012.04.23. 12:37:19

A Fideszesek nagy onamitasa, hog egyenlosegjeleket raknak az o holdkoros meggyozodeseik es masok meggyozodesei koze, aztan toppantanak a labukkal, hogy a vilag nem igy mukodik. Lasd penzugyek, vilagpolitika, irodalom, vagy kb akarmi, amiben megprobaljak harcosan megmutatni a vilagnak, hogy ok milyen elkepesztoen ertekesek (ezt onnan tudja, hogy az anyukajuk is mondta nekik).

Namost. Amikor a vilag nem ugy mukodik, mint ahogy az az o zavaros fejukben osszeall (nevezetesen a voros csillag, mint jelkep kb minden masodik sarkon, pajzson es akarhol megjelenik, mondjuk heraldikaban is fogalom), akkor ok bevagjak a hisztit, hogy marpedig ez igy lesz, mert mar megint nem tisztelik azt, amit ok mondanak.

Ezt a fajta virtigliseget az osztrakokban is megtalalni, ok is kb kollektive gyulolik az uj vilagot ugy, ahogy van, bevandorlasellenesek, kertitorpeket raknak a kertjukbe es viner snicelt esznek kizarolag, amikor Palma De Mallorcara mennek nyaralni csartergeppel, de bennuk elnyomja ezt a dolgot az a tudat, hogy azert megiscsak nyertesek.

A nemetekbol akkor vertek ki ezt a dolgot, amikor azok meglattak, hogy megiscsak mit csinaltak ok (es nem masok, mint ahogy nalunk sem nemet katonak vagoniroztak, csak idaig meg mindig nem birt eljutni a jobboldal) es ez a sokk eleg volt ahhoz, hogy olyan nyilttekintetu, vilagbanezo pacifistakkal valjanak, akiket oszinten erdekel a masik allaspontja es nem csak hisztikepp akarja belenyomni azt a masik felbe.

Nem igy a Fideszes. A Fideszes akkor is vesztes, amikor kivetelesen nyertes, ezert kell bizonygatnia ennyit es ilyen lendulettel a vilag fele, ezert nem birja elfogadni, ha a vilag mashogy lat valamit, mint o.

Nem fogja elfogadni, amig a vilag vilag, hogy a masik allaspontja tiszteletremelto es hogy ha europaban a tomegek nem igy latjak ezt a kerdest, akkor nem ugy lesz, ahogy egy 10 millios orszagban 60%-os reszvetellel megtartott szavazason 45%-ot kapott part 10%-nyi kemeny rajongoja koveteli.

Igazabol a vilag szarik a Fideszes fejere es a Fideszes ezt nem birja elfogadni. Azert nem, mert annyira fel attol, hogy mennyire jelentektelen, hogy muszaj neki poffetegkent szivarogni.

A Fideszes lathatoan akkor szunik csak meg Magyarorszag nyakan kolonckent sajnos, amikor Magyarorszagot olyan gazdasagi valsagba vitte, amiben a rakgyogyszerek es a benzin beszerzese is alapveto kerdesse valnak, amikortol is tenyleg a kutyat nem fog erdekelni sem a voroscsillag, sem a hazaarulozas.

Ez mar nem lesz sokara.

SemBoga 2012.04.23. 12:38:53

A két jelkép különsége abban keresendő, hogy az aktív negatív szakasza a nácizmusnak (szerencsére) rövid volt, és véget is ért. Így maradt a negatív rész - a vörös csillag alatt meg generációk élték normálisan életüket a negatív részek mellett.

TG69 2012.04.23. 12:38:59

@jvizkeleti: Egy totális elnyomó rendszerben 3 felállás van.
a1) A működtetők
a2) Az elfogadók
a3) Az ellenállók

Az elfogadók megítélése attól függ, hogy milyen mértékű volt az elnyomás, mekkora veszteségeket okozott az.

"Norvégok hajtották végre a letartóztatásokat, ők vezették a teherautókat. Úgy érzem, a legmélyebb bocsánatkérésünket kell kifejeznünk, mert mindez norvég földön történthetett meg"

Akkor és ott szaremberek voltak a nácikkal együttműködők. Kérdés : a mi szüleink is azok voltak?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.23. 12:39:17

görények /szerkesztőség/ jöhet a verescsillag, mert basztat minket az únió. micsoda alemberi hitvallás.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.04.23. 12:39:30

A náci rendszernek már születése pillanatától a származása okán az ellensége lett a polgár.

A kommunista rendszer hagyta élni azokat, akik nem törtek ellene. Származástól függetlenül.

Ez egy elég lényeges különbség a két rendszer között, ami miatt soha nem kerülhetnek egy plattformra.

tcpip (törölt) 2012.04.23. 12:39:32

@szócska elvt. a cukorbetegek kiirtására készül: A kommunizmus pontosan a népirtásról szól, tájékozódj kissé, ne csak fröcsögj.

Fräulein Stefanie 2012.04.23. 12:40:12

A kommunistát és a liberálisokat zongorahúrral kell felakasztani!

Utána pedig el kell égetni a holttestüket.

tcpip (törölt) 2012.04.23. 12:40:59

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: ja, a "kulákokat" csak véletlenül gyilkolták, fosztották ki, mi? Meg a nemességet is?

Túl sok az ilyen véletlen. Nem, a kommunizmus ab ovo gyilkos eszme, egykutya a nácizmussal.

Pontos 2012.04.23. 12:41:39

Csak sajnálni tudom azokat, akik nem látnak különbséget. Persze ehhez egy cseppet utána kellene nézni a dolgoknak.

sztd 2012.04.23. 12:41:57

A helyzet az, hogy nem iszom sört. Az én világom nem lenne kisebb, ha a sört és a focit törölnék a következő évtizedekből, és valószínűleg a múlt sem lenne tőle rosszabb (talán ez túlzás, mert az eldobott sörösdobozok nagyon jól jöttek néhányszor, a jövőben szeretném kipróbálni a sörkollektort, továbbá láttam már focimeccset az EB és VB előrehaladott szakaszaiban).

De a Heineken reklámokat én is láttam már, láttunk már focicsapatokat: ttp://www.crvenazvezdafk.com/
sőt: www.amazon.com/Soft-Football-star-blue-background/dp/B004N30HW6

Keresztény szemmel a kommunizmus tényleg ördögi, hiszen minden az (vagy azzá válik idővel), amit Isten elutasításával működtetnek, ráadásul a kommunizmusnak a tömeges gyilkolás már a kezdetektől a velejárója, az eszmét eddig csak véresen sikerült a gyakorlatba ültetni, ami jelzi a jellegét, mégis láttam már keresztény könnyűzenei koncerten Che Guevara képet, és korábban állítólag vöröscsillag is volt.

Nem hiszem, hogy ennek a problémajellegét valaha is felfognák Nyugat-Európában. Inkább az a fejlődés tűnik logikusnak, hogy a horogkereszt is engedélyezett lesz, és ez így van jól, mert legalább mindenki kimutatja a valódi énjét, aminek folyományaként számolhat a következményekkel. Szóval én a parlament helyében nem tiltanék semmilyen önkényuralmi jelképet, és mostantól, ha már egyszer itt van az ítélet.

u.i.: Nem világos, hogy a népirtások relativizálásának tilalma hogy fér bele a sorba, de én azt is eltörölném mindenestül. Biszkut is azért akarják lecsukni, mert letagadta a gyilkolásokat, nem magáért a gyilkolásokért... ez vicc.

elwood 2012.04.23. 12:42:57

a praktikus oldalát azért megnézhetné a szerző:

szembejön az utcán egy feltűnő horgkeresztet viselő, illetve egy feltűnő vöröscsillagot viselő egyén

előbbi esetben a kínai, zsidó, cigány, meleg körülnéz, hogy biztonságban van-e éppen,

utóbbi esetben legfeljebb a viselő elmeállapotát kérdőjelezik meg

nem hiszem, hogy lettek volna mostanában kulákverések, támadtak-e meg sötét utcán szivarozó kapitalistát vöröscsillagot viselő csoportok

csak kérdezem, hogy ez nem figyelembe veendő szempont-e ?

áhhh, úgyis mindegy 2012.04.23. 12:43:08

Alapvetően nem értek bármilyen szimbólum vagy vélemény büntetőjogi üldözésével. Szerintem a horogkereszt meg a kommunista mozgalmi jeljképek használatától is a jóérzés és a becsület kell visszatartson, nem az ügyész. Aki meg használja, nekem az sem bűnöző, csak ostoba gyökér.

Plusz én abban sem vagyok biztos, hogy ha már vannak ilyen jogi normáink, akkor azokat egész Európára egységesen kellene értelmezni? Miért ne jelenthetne mást itt mint ott?

R.H. ny. 2012.04.23. 12:43:20

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Persze, miután kiirtotta/száműzte az ellenségeit utána hagyta élni a maradékot akik emiatt jobbnak látták a kussolni.

Kockagolyó - a legjobb csúszógömb (törölt) 2012.04.23. 12:43:22

@negondolkozz!majdénmegmondom!:
"A Dávid-csillagot tiltsák be!
Hiszen nevezett jel nevében ma is gyilkolják az ártatlan őslakosokat, háborúkkal és "gazdasági válságokkal" nyomorítják embertársaikat. Fennen hirdetve önnön felsőbbrendűségüket mindennemű más élőlénnyel, emberrel szemben. "

+1

Pontos 2012.04.23. 12:43:37

"de évtizedeken át fojtogatta fél Európát, és még további évtizedekig fog tartani, míg nagyjából megszabadulunk a társadalom szövetének mélyére hatoló, roncsoló mérgezéstől."

Szerintem meg a mostani tetvek miatt tartunk ott, ahol. S ehhez semmi köze a vörös csillagnak, de még a horogkeresztnek sem.

szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2012.04.23. 12:44:04

Nagyszerű poszt a butaság illusztrálására. A posztíró műveletlenségét épp úgy szépen jellemzi, mint a hír többi résztvevőjét. Gratula...

hattyú 2012.04.23. 12:44:06

@szócska elvt. a cukorbetegek kiirtására készül: jaja, a szokásos Mandineres csúsztatással fűszerezve.

ikaljan · http://ikaljan.blog.hu 2012.04.23. 12:44:23

@maroz:
Részben egyetértve a jelenlegi rendszer antikommancsságának hitelességét firtató felvetéseddel, azért azt tegyük hozzá, hogy jelen esetben nem mi aszondjuk meg ojrópának, hogy hogyan gondolkozzon, hanem egy uniós intézmény aszondja meg nekünk. Csekély, de nem lényegtelen különbség.

Persze hozzátenném, az sem lenne baj, ha mi mondanánk meg a frankót e kérdésben. A kommancsizmus elvi és gyakorlati működéséről ugyanis nekünk lényegesen több tapasztalatunk van, mint nyugati kollegáéknak.

B. Bíró 2012.04.23. 12:46:01

@Crescendo: maoista volt. És hát nem ő az egyetlen aki annak idején kommunista ifjúsági szervezet tagja volt, ugye...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.04.23. 12:46:03

nagyon egyszeru az abra.
bar ezt az orbanviktor.hu szerkesztoi munkakori kotelessegbol nem fogjak megerteni.

a horogkeresztesek utolso toltenyig harcoltak, gyerekeket kuldve a tankok ellen - aki nem ment, felakasztottak 14 evesen... - , felegetve az egesz orszagot, sotetebb mederbe terelve a tortenelmet mint barki, barmikor azzal, hogy raszabaditottak a szovjet orosz birodalmat europara. a nacik nelkul kelet-europa sohasem kerult volna kommunista elnyomas ala. a kommunnistak viszont amikor lattak, hogy nincs tovab, kompromisszumokat kotottek es szepen feladtak.

na ez az oka annak, hogy a horogkereszt tilos, a voros csillag nem.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.04.23. 12:46:39

@nemecsek ernő áruló: Nyilván minden diktatórikus rendszer csak egy jelképet használt. Akkoriban nehezen ment még nekik is a sorsuk, csak egyre tudtak szerzői jogokat venni, a többi használt meg el is sikkadt.
A Heineken meg szar. A Jobbik meg mindig nem náci, bár ha a kettős keresztet összekevered a szvasztikával, akkor nem fűzök sok reményt, hogy ezen túllépj.

Anti Anyag (törölt) 2012.04.23. 12:47:38

Teljesen egyetértek a magyar kormánnyal.

Azért az nem elfogadható, hogy ez csak a ti problémátok, mert mi annak idején megúsztuk.

Ez egyébként sem EU-s ügy.

(त्वष्टृ) (törölt) 2012.04.23. 12:48:12

Amit tiltani kellene mert egyenesen a kommunista diktatúra jelképe, az a sarló és kalapács!
Ott csúszik el az érvelésed TuRuL_2k2, amikor a vörös csillagot a horogkereszthez hasonlítod, nyilvánvaló, hogy nem vagy tisztában a szimbólumok eredetével.

A vörös csillag a XIX. századi munkásmozgalmak és tüntetések jelképe, az öt ág az öt kontinenst jelképezi, a vörös pedig az akciót, a fellépést jelenti.
Míg a szvasztika valóban rengeteg népnél megtalálható, de Európára akkor sem igazán jellemző, soha nem használták, kivéve pl. az észtek, mint napkerék.
Hitler hozta be ez az ikont. És valóban jó lenne, ha vissza tudná foglalni a békés társadalom a náciktól a horogkeresztet, erre tett kísérletek kudarccal végződtek. Még mindig mindenkinek a nácik jutnak eszébe erről ebben a kultúrkörben.

A kommunista diktatúrák felhasználták a vörös csillagot így van, ahogy a hitleri Németország is felhasználta a vaskeresztet, mégse tiltott jelkép a vaskereszt.
Amit tiltani kellene mert egyenesen a kommunista diktatúra jelképe, az a sarló és kalapács!

fikanick 2012.04.23. 12:48:24

commons.wikimedia.org/wiki/Category:Stars_gules

Egyebkent cuki, ahogy a mandisok ugy csinalnak, mintha a forumjaikon vagy ugy altalaban a magyar proletariatus koreben a komunistak lennenek a problema es nem a budos nacik, a fenti kommenteket vegignezve is nyilvan ez jon le a megfelelo politikai kepzettseget kapott embernek, de ez mind-mind nem szamit.

Az arpadsavokat sem tiltottak be, pont azert, amiert a fenti linken megtekintheto, hogy hol letezik az europai heraldikaban a komcsiktol fuggetlenul a voros csillag.

Mellesleg ez tok nem is szamit, az EU tagjai vagyunk, meg ha ez Orbannak nem is tetszik, van Magyarorszag valasztott kormanya felett egy masik jogorvoslati hely, amit Magyarorszag elfogadott nemzetkozi szerzodeseken keresztul. Igy, ha Magyarorszag ezeket a torvenyeket nem tartja be, akkor a jogallamisag koncepciojat veszi semmibe. Ennek az ellenkezoje pedig a totalitarianizmus, ergo ti itt es most a parancsuralmisagot veditek.

Nem mondom, hogy meglep, de azon egy kicsit szomoru vagyok, hogy meg mindig ragaszkodtok ehhez az Orbanista ostobasaghoz, barmennyire kenyelmes megelhetes is ilyen nehez idokben, neked peldaul konkretan Turul.

Örzse néni 2012.04.23. 12:48:38

@Kockagolyó - a legjobb csúszógömb:

Minden jóérzésű ember elhatárolódik a Dávid csillagot viselő náciktól.

Pékszakállú Henceg 2012.04.23. 12:48:51

ad1. Szerintem a horogkeresztet csak egyféleképpen használják, náci jelképként. A szvasztika éppenséggel ellenkező irányba "forog", mint a horogkereszt, ezt egyébként a zsidók a nácik kigúnyolására is használták.

ad2. A Marx és Engels által "kitalált" kommunizmus nem egyenlő Sztálin rendszerével, és a hozzá idomuló véres diktatúrákkal, hiába is próbáljátok ezt a kettőt összemosni. Míg a nemzetiszocializmus "alapműve" Hitler Mein Kampfja, addig a kommunizmusé Marx Tőkéje a két mű pedig összehasonlíthatatlan.
Előbbi egy háborodott ember képzelgése, utóbbi viszont egy racionális alapokon nyugvó elmélet, amely nem mások legyilkolását tartja kívánatos dolognak.

Anti Anyag (törölt) 2012.04.23. 12:49:39

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: A komcsik pedig egész országrészeket vittek a gulágba csak ezért, mert az régebben nem volt oroszország, de azzá akarták tenni.

Az a gond, hogy te csak a náci történelmet ismered, de szvsz. azt is felületesen.

Rajzfilmszemű 2012.04.23. 12:50:44

@Kockagolyó - a legjobb csúszógömb:
Istenem, azért az ostobaságot néha büntetném... Izraelt és a zsidókat meg nem kellene feltétlenül azonosítani. Bár az ilyenek szerint nyilván minden arab is terrorista.

an hero please 2012.04.23. 12:51:02

@fikanick: Tehát akkor akinek nem tetszik a vörös csillag az nem fogadja el az európai normákat, nem európai, nem ember.

Briliáns okfejtésedből ez következik.

sisifux 2012.04.23. 12:51:03

Az úton végig kell menni, (írta Marosán elvtárs a könyvében). Nem kellene megállni a vörös csillag betiltásánál sem, be kell tiltani a vörös szegfű termesztését, mer' az emútnyócév felért a 2. Világháborús pusztításokkal. És nem ártana propagálni a narancsot.:-)

Anti Anyag (törölt) 2012.04.23. 12:51:14

@fikanick: Ma a kommunisták nagyobb gondot jelentenek mint a nácik.

Sokan vannak, lopnak mint a szarka, mérgezik a közéletet, mert pártot alakíthattak.

B. Bíró 2012.04.23. 12:51:17

Az ítélet nem végrehajtása meg borzasztó nagy öngól. Mondjuk olyan két év múlva, amikor esetleg lesz egy ítélet a szlovák állampolgársági törvény ellen, a Fico meg bekopipésztezi a Navracsics-féle indítványt, azt csókolom.

B. Bíró 2012.04.23. 12:52:27

@Anti Anyag: Ő, azt ugye tudod, hogy ennek az ítéletnek semmi köze az EU-hoz. Ugye tudod?!

an hero please 2012.04.23. 12:53:15

@Pékszakállú Henceg: "Szerintem a horogkeresztet csak egyféleképpen használják, náci jelképként."

Ebből látszik, hogy buta fasz vagy.

www.truthcontrol.com/files/truthcontrol/imagecache/page/images/3651.png

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.23. 12:53:28

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"a nacik nelkul kelet-europa sohasem kerult volna kommunista elnyomas ala" --- írod.

Engem egyáltalán nem zavar, hogy nyáladzó idiótát csinálsz magadból (magánügyed!:-)), fitogtasd csak a tudatlanságod, hencegj csak a szuroksötét butaságoddal, de azt azért jobb, ha tudod, hogy a nácik nélkül Németország, legkésőbb a húszas évek végére, kommunista elnyomás alá került volna:-)

ü
bbjnick

(त्वष्टृ) (törölt) 2012.04.23. 12:53:40

@Pékszakállú Henceg:
ad.1.: A jobbra forgó szvasztika a halált, a balra forgó szvasztika az életet, születést jelképezi Indiában. Attól függetlenül még lehet igazad, Hitlerék kulturálatlan ostoba gonosztevők voltak.

ad 2.: Igazad van! Ahogy fentebb írtam a vaskereszt manapság nem tiltott jelkép, mégis felhasználták a nácik, úgy a kommunisták is felhasználták a vörös csillagot, ami az 1800-as munkásmozgalmak jelképe!
Amit tiltani lehetne az a sarló és kalapács, Sztálinék találmánya!

Nils. H 2012.04.23. 12:53:58

Én akár egyet is értenék a tiltás feleslegességével, de:

Ha az ítélet indoklásáról nem hallgatna a cikk, nem kéne a kommentelőknek találgatnia.

"valós és közvetlen veszély"
Na most ez a kommunistákkal kapcsolatban nincs - még akkor sem ha a bolsevik-tempó azért működik a kormányoldalon, hehe...
Ehhezképest az újnácik rendszeresen zsidózgatnak televíziókban, parlamentben, utcán. Ez a különbség még Strasbourgról is látszik.

no successful 2012.04.23. 12:55:56

@maroz:
"a kommunista Kínát tekintjük stratégiai partnernek"

Hmmm! És ahhoz mit szólsz, hogy pl. Amerika vagy Nyugat európa egyszerűen kivitte oda a működőtőkéje nagy részét ? Nem mondták hogy kína stratégiai partner, csak alkalmazták. Persze lehetne mondani hogy az a magántőke akciója, de a kormányoknak lehetőségük lenne pl. védővámokkal korrigálni, de nem teszik.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 12:56:20

@Pékszakállú Henceg:

"addig a kommunizmusé Marx Tőkéje"

Nem; Marx és Engels Kommunista Kiáltványa, amiben az osztályharcnak központi szerepe van.

Muad\\\'Dib 2012.04.23. 12:57:32

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
"...a kommunnistak viszont amikor lattak, hogy nincs tovab, kompromisszumokat kotottek es szepen feladtak..."
Aha, lásd: vörös khmer, Észak-Korea, tipikusan feladták, és mennyivel barátságosabb népség, mint azok a csúnya náczikok.

Kockagolyó - a legjobb csúszógömb (törölt) 2012.04.23. 12:58:28

@negondolkozz!majdénmegmondom!: "A Dávid-csillagot tiltsák be!
Hiszen nevezett jel nevében ma is gyilkolják az ártatlan őslakosokat, háborúkkal és "gazdasági válságokkal" nyomorítják embertársaikat. Fennen hirdetve önnön felsőbbrendűségüket mindennemű más élőlénnyel, emberrel szemben. "

Ezt nemigen tudják érvekkel cáfolni a fröcsögő nagyokosok! :))

Rigor_mortis 2012.04.23. 12:59:56

Nem igazán értem (pontosabban értem, csak nem tudok azonosulni vele), hogy nem lehet felfogni, hogy a nácizmus egyes népcsoportok (zsidók, cigányok, homoszexuálisak) teljes kiirtását tűzte (és tűzi ma is) a zászlajára, ellentétben a kommunizmussal. Egyébként a vörös csillag szerintem se a kommunizmus (vagy legalábbis nemcsak a kommunizmus), hanem a munkásosztály (meg a sörfőzők :) jelképe. Jómagam pl. sosem voltam se náci, se kommunista, mégse dobom ki a Kiváló munkáért kapott kitüntetést, mert mint pártonkívüli, tudom, hogy valóban megérdemeltem.

Egyébként azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy egyik jelképet se kellene betiltani, legalább az ember látná, hogy kivel van dolga. Így most a sok büdös náci nyugodtan tagadhatja, hogy ő náci. (Szerintem a vörös csillaggal nem lenne ilyen probléma, mert igen kevés ember akar ma ezzel járkálni, az is inkább poénból...)

maroz 2012.04.23. 13:00:06

@ikaljan:

" hanem egy uniós intézmény aszondja meg nekünk."

De azért, mert mi megkértük arra, hogy mondja meg nekünk. Nem ők jöttek ide, nem maguktól kezdték el osztani az észt, hanem mi csatlakoztunk ahhoz az Egyezményhez, amelyikben mi magunk vállaltuk azt, hogy ez az intézmény, az EJEB igenis döntse el, ha mi nem tudnánk dönteni.

Ehhez képest meg most, amikor az általunk felkért döntő autoritás meghozta a döntését a mi igazságügyminiszterünk bejelenti, hogy nem, azt a döntést mi nem fogadjuk el. Alkudj, mint egy cigány, fizess, mint egy katonatiszt, szólt a régi mondás. Hát, mi most alkuszunk katonatiszt módra, valamint cigány módra fizetünk. És közben még nekünk áll feljebb. :)

nemecsek ernő áruló 2012.04.23. 13:00:15

@Aszteroida-bányász metal énekes: Börtönbe záratnák a homoszexuálisokat, faji alapon különböztetik meg az embereket. Persze te képes vagy elhinni, hogy egy magyar történelem során soha nem használt spanyol zászlót véletlenül sem azért használnak, mert a nyilas zászlóra emlékeztet. Álmodj szépeket.

A Jobbik Magyarországért mozgalom tevékenységének minden szelete kimeríti egy náci párt fogalmát. Majd ha az EU-zászló égetőket, a "buzi-törvény" benyújtóját, és Molnár Oszkárt és a többi hasonló majmot kizárták a pártból, és nem használják többet az árpád sávos zászlót, szólj, addig felesleges erőlködnöd, és mentegetned egy deklaráltan náci pártot!

Ne mondd már nekem, hogy ha nem lenne az elbaszott önkényuralmi jelképes törvény, ezek nem használnák az egyértelmű szimbólumokat... Bezzeg amcsiban az ottani nácik simán horog-keresztet mernek tetoválni magukra - mert ott nincs ilyen törvény, így legalább mindenki számára egyértelmű, hányadán állnak!

Robinzon Kurzor 2012.04.23. 13:00:23

T. Szerző!

Amiben egyetértünk:
"mindenféle logók betiltásával semmivel sem vagyunk előrébb".
Szóval igen, egyiket sem kellene tiltani.

Amiben nem értünk egyet:
"Hát nem: az eszme sem nagyszerű, hanem ugyanolyan ördögi, mint a nácizmus alapvetései."

A munkásosztálynak földi paradicsomot ígérő egyenlősdi mitől ördögi?

"Európában a vörös csillag igenis AZT jelenti, ahogy a horogkeresztről sem a hindu jó szerencse jut eszébe az egyszeri európainak."

Hetente van egy poszt a Mandin/Konzin/Jobbklikken (mikor ki a soros) arról, hogy a liberális píszí véleménydiktatúra milyen csúnya, mert előírja, hogy miről mit szabad gondolni és hogyan (nem) szabad beszélni róla.
Erre most pont ugyanazt teszed: előírod, hogy márpedig csak mi juthat róla eszébe "az egyszerű európainak."

Ezzel szemben az a helyzet, hogy míg a horogkeresztnek az európai történelemben tényleg semmi más jelentése nincs, mint a nácizmus, addig a vörös csillag meg egy olyan általánosan használt nemzetközi munkásmozgalmi jelkép, amivel azonosulni nem jelentett egyet feltétlenül a kommunista diktatúra támogatásával.

Azt elfogadom, hogy a volt szocialista országokban ezzel együtt elsősorban a szovjet elnyomást jelentette, de nem kizárólag azt és nem egész Európában.

fikanick 2012.04.23. 13:01:03

@an hero please: Hat, hogy amikor azt vedjuk, hogy nem tartjuk be a torvenyeket ilyen-olyan meggyozodesekbol, akkor az mindenkepp a totaliarianizmus szekeret tolja es bar embernek ember, azert eleg takony egy alak, ja.

A brillians jelzot megkoszonom, de nem csinaltam semmit, mint hogy erveket sorakoztattam, kis gyakorlassal sok embernek sikerul, neked sem lenne keso elkezdeni.

A voroscsillagrol alkotott velemenyed meg pont annyira relevans, mint az enyem, vagy Orban Viktore, azaz kb semennyire.

Van egy birosagi hatarozat, azt kene betartania a kormanynak, aki demokratanak tartja magat, annak ezt meg kene tudni ertenie.

Pékszakállú Henceg 2012.04.23. 13:01:56

@neoteny: Az osztályharc a burzsoázia elleni fellépést, a félfeudális berendezkedés felszámolását jelentette. Kiállás a munkások érdekei mellett, a nagytőkés burzsoáziával szemben.

an hero please 2012.04.23. 13:02:09

@Rigor_mortis: "...nácizmus egyes népcsoportok (zsidók, cigányok, homoszexuálisak) teljes kiirtását tűzte (és tűzi ma is) a zászlajára..."

Ez azért így nem teljesen igaz, sőt...

hááááát 2012.04.23. 13:02:11

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
De amikor ezt kimondod, kommunistává válsz. Öreg bácsi lakott a házunkba, aki nyugdíjas rendőr illetve nemzetvédelmis volt. Kérdeztem tőle miért bántották annyit a reformátusokat illetve katolikusokat. Válasz:- "A katolikus egyház mindig szeretett volna belepofázni a politikába, a református meg folyamatosan szervezkedett a rendszer ellen." Na most akkor ez az üldözés micsoda? Válasz:-Aki össze meri mosni az 56 elötti és utáni időket, az dilletáns idióta!!!!!! 56 elött totális vallásellenesség volt, utána a megtűrés, ha nem ugat bele a világpolitikába. Mennyi zsidó volt a politikai elítban. Válasz:- a 70 évektől egyre kevesebb, mert ők is egyre jobban szembefordultak a rendszerrel. Izraellel meg már elötte se volt túl rózsás a viszonya az országnak.
Lehet hazudott az öreg, de ha utána nézünk nagyon meglepödnénk!

Rigor_mortis 2012.04.23. 13:03:16

@Kockagolyó - a legjobb csúszógömb: A zsidók ugyanúgy őslakosok azon a földön, mint a palesztinok meg az egyiptomiak. Kéne egy kis történelmet tanulni, vagy olvasgatni a Bibliát - ez a része nem mese, mint az istenes részei...

Robinzon Kurzor 2012.04.23. 13:03:42

Ja, és az meg, hogy " az ítélet végre-nem-hajtása jó ötlet-e", nem is értem hogy merülhet fel.

Egész egyszerűen bolsi tempó, ha ötletelés tárgyát képezheti, hogy akkor végrehajtsuk-e vagy nem... csak mert nem tetszik.

insert random 2012.04.23. 13:03:58

A náci- és kommunistaellenes Vasfront emblémája mit keres a képen?
en.wikipedia.org/wiki/Iron_Front

Örzse néni 2012.04.23. 13:04:19

Kivel lehetett volna rendszerváltást végrehajtani ebben az országban??
Csak nem a sok kontraszelektált prolival, akik ma is körmük szakadtáig védik a veres csillagot és eszméjét?
Amíg ezek élnek, és főleg, míg a parlamentben kormányozhatják az országot sosem lesz itt felemelkedés. Addig dőljetek hátra és nézzétek a Megasztárt, birkák!

an hero please 2012.04.23. 13:05:57

@fikanick: És ha a demokrácia vért kíván (tegyük fel) akkor meg kell fizetnünk a véráldozatot? Nem inkább ez a fajta logika vezet a totalitarizmus?

Általánosságban kérdem ezt, elvonatkoztatva az aktuálpolitikától.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.04.23. 13:06:01

Így van!

Nyugat-Európa baloldala meg elmehet a picsába. Kicsit röhejes, hogy pont az egyenlőséget hirdető vörösök azok, akik látványosan übermenschként viselkednek, kihasználják a tőkével szerzett erőfölényüket, és ideológiailag elnyomják a közép-kelet-európai országokat.

"Újra és újra előkerül az érv, hogy a náciknál már maga az eszme is ördögi volt, míg a kommunistáknál csak a nagyszerű eszme kivitelezése siklott félre valahol újra meg újra. "

Nem árt tudni, hogy a kommunizmus terv szerint számolt a proletárdiktatúrával, illetve azzal, hogy sokan képtelenek lesznek alkalmazkodni az új forradalmi rendszerhez.
Szóval a terror és a tömeggyilkosság a eszme szerves része.

Kockagolyó - a legjobb csúszógömb (törölt) 2012.04.23. 13:06:05

@Rigor_mortis: És az joggal ruház fel népirtásra és haláltábor-üzemeltetésre, falurombolásra?

Hülye zsici!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.04.23. 13:06:06

"Más kérdés, hogy az egyforma megítélés megvalósulását illetően a jelenlegi magyar gyakorlattal szemben nem azt az utat választanánk, hogy mindkét rendszer jelképeit tiltjuk, hanem azt, hogy egyiket sem: mindenféle logók betiltásával semmivel sem vagyunk előrébb."

Így van. Tisztulna a kép.

maroz 2012.04.23. 13:06:15

@no successful: Mi nem kivinni akarunk, hanem behozni. Nem az a bajunk, hogy odavinnénk a pénzünket és ezért gazsuláljanak nekünk, hanem mondhatni kinn van a seggünk a gatyából és tartanánk a markunkat.

És ha az alamizsnáért cserébe kérnek valamit, hát akkor azt elfogadjuk, legfeljebb reménykedünk, hogy lesz vazelin is. :)

Tényleg, Amerikában mit szokott az állam rendőrsége csinálni a tibeti tüntetőkkel, ha történetesen az jut eszükbe, hogy kicsit tiltakozzanak olyankor, amikor a veres csillaggal fellobogózott autó vonul végig az utcán? Ott is jól lezúzza őket, amiért óvatosan tiltakozni merészelnek egy kamanyista állam viselt dolgai miatt? :))))))

Rajzfilmszemű 2012.04.23. 13:06:33

@Kockagolyó - a legjobb csúszógömb:
Legjobb lenne, ha a fent említetteket te támasztanád alá érvekkel, mert így csupán egy paranoid skizofrén elme hirtelen rohamának tűnnek... Az ilyet risperidonnal szokás kezelni, forduljon kezelőorvosához/gyógyszerészéhez.

Kockagolyó - a legjobb csúszógömb (törölt) 2012.04.23. 13:07:03

@Örzse néni: "Kivel lehetett volna rendszerváltást végrehajtani ebben az országban??
Csak nem a sok kontraszelektált prolival, akik ma is körmük szakadtáig védik a veres csillagot és eszméjét?
Amíg ezek élnek, és főleg, míg a parlamentben kormányozhatják az országot sosem lesz itt felemelkedés. Addig dőljetek hátra és nézzétek a Megasztárt, birkák! "

Ez telitalálat!! :))

insert random 2012.04.23. 13:07:26

@rockjano: "Bono nem kommunista"

Azért erre nem vennék mérget :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.04.23. 13:07:30

@Anti Anyag: nem tagadtam egy percig sem.

de akkor is az tortent, hogy a komcsik uriember modjara feladtak, a kis verfertozott bajszos mutans meg gyerekeket oltetett az utolso pillanatig. es ennyi.
en elhiszem, hogy ahozad hasonlok akik erdekeltek az antiszemitizmusban es en bloc a naci eszmek tovabbviteleben jo lenne tarsat szerezni a nyomorusagban, de ahhoz meg kellett volna alkudni. a komcsik megalkudtak, ezert oket megturik, ti nem alkudtatok meg, ti kozellenseg lettetek.

Alauda (törölt) 2012.04.23. 13:16:38

Amikor a nyugati, jólétben tespedő értelmiség maoistát, trockistát, anarchistát és hippit játszott, a kapitalizmus minden vívmányát élvező, a kommunizmus igazi arcát sose tapasztalták meg:
sose szenvedtek, addig Kelet-Európában patakokban folyt a vér, milliókat hurcoltak el robotra, körmöket téptek le, földeket raboltak el, kollektivizáltak, országokat éheztettek ki (csak Ukrajnában kb. 10 millió embert éheztetett halálra Sztálin a Holodomor idején), Katyn-i mészárlás, nők százezreinek szisztematikus megerőszakolása...

A nyugati baloldal addig kaviárt zabált, a Riviérán hajtotta a nőket, romantikus álmokat dédelgetett a világforradalomról. Lásd: Strauss-Kahn, Cohn-Bendit.
Most ők mondják meg, hogy mi a rossz és mi a jó a történelemben... gyalázat!
Magyarországon meg Demszky volt a nagy maoista, mégis milyen szépen átvedlett ő is vadkapitalistává a hitsorstársaival együtt.

Vagy tiltsák be a horogkeresztet és a vörös csillagot, sarló-kalapácsot is vagy egyiket se!

A szvasztika amúgy lépten-nyomon felbukkan a buddhista templomokon Ázsiában, érdekes, hogy az eredeti jelentését mindenki hajlamos elfelejteni.

Ennyi erővel a Dávid-csillagot, félholdat és a keresztet is be lehetne tiltani, hiszen mind sértheti egyesek érzékenységét.

Rajzfilmszemű 2012.04.23. 13:19:54

Azér' vicces, hogy a vörös csillagtól egy lépésben eljutottak néhányan a zsidózásig, aztán meg meg van mindenki sértődve, amikor Magyarországról azt állítják, hogy sok az antiszemita, meg a neonáci...

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 13:20:10

@Pékszakállú Henceg:

Kár hogy ahol az egypárti kommunista diktatúrák létrejöttek, az osztályharc azonnal fizikai vagy gazdasági megsemmisítésben manifesztálódott.

Arról nem is beszélve hogy a munkásság és a vele egyesült parasztság is beáldozásra került amikor a központi tervekkel szembenállást tanúsítottak.

fikanick 2012.04.23. 13:21:28

@an hero please: En a jogallamrol beszeltem, annak teljesen tisztak a definicioi, ezeket pedig epp a kormany semmibe veszi, amihez Turul itt fent pedig tapsikol.

Ez azert kulonosen visszas, mert Turul a sajat bevallasa szerint is a kormany bizalmi embere, ugye ennek farvizen ideologizalta meg, hogy miert o a legalkalmasabb arra, hogy allamilag tomjek a sportzakoja zsebet.

Ne haragudj, de egy fizetett partcsinovnyik szovegelese arrol, hogy miert jo, hogy a kormany ahelyett, hogy a torvenyeket tartana be, inkabb a meggyozodeseit viszi vegig, bennem nyomot hagy, mar csak azert is, mert ezek a fiuk talan meg nem olyan veszett ugyek, mint a tobbi propagandista korulottuk.

Lehet persze, hogy tevedek.

an hero please 2012.04.23. 13:22:27

@Rigor_mortis: Tudom fail a wikit jelölni de most nem találtam jobbat.

hu.wikipedia.org/wiki/Nemzetiszocializmus

KenSentMe 2012.04.23. 13:22:46

Kivételesen maradéktalanul egyetértek a posztolóval, amit a vörös csillag fénye alatt az elvtársak csináltak, az abban sem kelthet jóérzést, aki egyébként éjjel-nappal Wilhelm Reichot olvas, hippikommunában él és folyamatosan várja a világforradalom eljövetelét..

Ha egyszer el is érkezik a tökéletes világ, azt nem összenőtt szemöldökű panelprolik fogják megcsinálni, akik kanállal eszik a mákostésztát és életük legnagyobb élménye a plazmatévé meg a wellness-hétvége.. az ilyenfajta tömegek mozgalmai sem haszontalanok (pl. munkafeltételek javítása), de működő rendszert nem fognak felépíteni.. sajnos az alapvető képességeik hiányoznak hozzá, akiknek pedig ezek megvannak, azok pedig jobban vagy kevésbé, de uralkodni fognak felettük.

Nils. H 2012.04.23. 13:23:24

@Rajzfilmszemű: Pontosan. És ráadásként ezt most még ki is fogják kérni maguknak.

Rajzfilmszemű 2012.04.23. 13:23:33

Kicsit az az érzésem, amikor itt a kommunista, meg a náci diktatúráról írtok, mintha valaki azt fejtegetné, hogy az a sorozatgyilkos mennyivel jobb fej, aki csak 50 embert nyírt ki, mint aki 150-et. Meg, hogy a kommunizmus eszméje alapvetően szép. Kit érdekel, ha a megvalósulása hányinger?

an hero please 2012.04.23. 13:23:40

@fikanick: No de ki mondja meg milyen a tiszta jogállam?

Alauda (törölt) 2012.04.23. 13:24:34

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: érdekes, származás miatt nem jutottak be sokan gimnáziumban, egyetemre a kádári időkben... akkor mégiscsak számított a származás a komcsiknál is?

@hááááát: a zsidóság mindig is a politikai elitben nyüzsgött, ez tény, akár a komcsi, akár a mostani elitet nézzük, nagyon jó érzékkel találták meg a menekülőutakat, átmentették a hatalmukat, kommunistából a legvadabb kapitalistává váltak és ahányszor kellett, köpönyeget fordítottak. Kun Béla, Szamuely, Rákosi, Péter Gábor, Gerő, Demszky (ex-maoista, újabban vadkapitalista) és a többi vezető a rendszerváltás után. Idejében épültek be a rendszerváltó pártokba, SZDSZ, Fidesz, MDF. Aztán az SZDSZ megszűnésével gyorsan fordítottak egyet a köpönyegen és zöld párttá váltak: LMP.

fikanick 2012.04.23. 13:25:14

@an hero please: Az a jogallam, ahol az allam a torvenyeken es az azt vegrehajto es ertelmezo vegrehajtokon, kozvetve gyakorolja a hatalmat es nem kozvetlenul, TEK-en es onkenyes jogalkalmazason keresztul.

Ez tenyleg ennyire egyszeru.

Gattopardo 2012.04.23. 13:25:53

1. Van különbség a két rendszer között, az egyik egyenes, a másik eshetőleges szándékkal hajtotta végre bűneit. A főmuftiknak ettől függetlenül egy igazságos világban egymás mellett kellene rohadni a pokolban, és az áldozataiknak is mindegy, ettől függetlenül a különbség létezik. És az elmélet-gyakorlat szintján is van különbség minden közvélekedéssel szemben, nem véletlenül volt annyi híve az elméletnek Koestlertől József Attiláig aki aztán teljesen jogosan kiábrándult a gyakorlatból. Náci oldalon én nem tudnék egy nevet se mondani.
2. A vöröscsillag téma kb ugyanaz mint az árpádsáv, van mind a kettőnek a köztudatban jól elválasztható szimbóluma. A horogkeresztnek -a relatíve csekély európai szanszkrit kisebbség miatt -nincsen.
3. Hány ember van ma vajon ma kis hazánkban, aki a komcsie eszméket vallja (10.000. alatt sztem) és hány aki szerint mondjuk Adolf jól dolgozott, csak nem volt ideje befejezni? Ez utóbbit inkább nem becsülgetem.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.23. 13:26:36

Vörös csillag = horogkereszt

Magyar liberális = balliberális = liberálbolsevik = kommunista

ü
bbjnick:-)

Rajzfilmszemű 2012.04.23. 13:27:56

@Alauda: Érdekes, szerintem, ha valaki jól forgatja a köpönyeget, az Orbán. Volt már antiklerikális szélsőliberális, nemzeti konzervatív, gazdasági szabadságharcos és belenyugvó reálpolitikus is. Biztos ő is zsidó. Mer' ezek ilyenek, mi?

Kockagolyó - a legjobb csúszógömb (törölt) 2012.04.23. 13:29:44

@Rajzfilmszemű: "Azér' vicces, hogy a vörös csillagtól egy lépésben eljutottak néhányan a zsidózásig"

Pedig ég és föld a kettő, igaz? Zsidóknak semmi köze se a nácikhoz, sem a kommunizmushoz.

Taníts még, mester!

an hero please 2012.04.23. 13:30:32

@fikanick: Tehát akkor ha bürokratikus úton folyik a népirtás (megint csak tegyük fel) és az állampolgároknak ez ellen nincs kifogása akkor az állam egy helyesen működő jogállam?

Nem kötekedni akarok ezekkel egyébként csak arra próbálok célozni, hogy ha önmagában valamilyen szerveződés jogállami elveket követ (vagy csak ezt állítja) azzal nem válik megkérdőjelezhetetlenné.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 13:30:47

@fikanick:

Azért a téma kissé összetettebb:

en.wikipedia.org/wiki/Rule_of_law

Az én meglátásom az, hogy jogállam ott van, ahol ugyanazok a törvények kerülnek végrehajtásra mindenki fölött, személyre vagy pozícióra való tekintet nélkül.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.23. 13:31:00

Le a Heinekennel! :D
Egyetértek a poszttal, nekem mindegy, mi alapján öltek le ezreket, undorító mindkettő. A tiltás csak kívánatosabbá teszi a jelképeket, ha szabad, már nem fogják őket hordani.

belekotty 2012.04.23. 13:32:06

@Logan Grimnar: Ez abból a tévedésből adódik, hogy a komcsik 100 milliós áldozatainak száma tartalmazza a kínai 65 milliós éhségekben meghaltakat. Amit a kommunizmus áldozatainak betudni minimum véleményes.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.04.23. 13:32:31

@nemecsek ernő áruló: Csak szólok: a csúsztatás nem erény. Az ostobaság sem. A kettő egybe meg... xD
Na mindegy, azért megpróbálok felhomályosítani pár dologról.
1) a Jobbik NEM a melegeket büntetné legutóbbi törvénymódosításával, hanem azokat, akik ezt POZITÍVAN állítják ezt be és reklámozzák. Nagyon nem ugyanaz, ennek egy alternatív megoldása több helyen is működik, speciel az angolszász országokban, ahol a groupie-k életszínvonalát hasonlóan pozitív irányban feltüntetők és azt reklámozók ellen ugyanígy fellépnek. Persze, lehet azt mondani, hogy milyen jó bedrogozott rocksztárokkal bedrogozva szétkúratni magunkat, koncertek előtt/közben/után, de ezt gondolom ti is érzitek, hogy ez butaság.
2) az, hogy megemlítik a cigány bűnözést és hogy a zsidók sem mind becsületes emberek, az megint nem jelenti azt, hogy CSAK azokat ítélik el és egy kalap alá veszik őket, valamiért midig kimarad a tisztelet a kivételnek frázis, amit mindig mondanak.
3) ha az árpád-sáv szerinted náci jelkép, akkor neked bizony a jó tetves magyargyűlölő kurva anyádat. Csak nézz a címerre... ámulj és bámulj! Sőt, maga Árpád-vezér is náci volt! Szent István meg egy cionista hazaáruló volt. Bizony!!!44!!4
4) megjegyzem: itthon VAN náci párt, ők használják a jelképeket. A Jobbik tudod miért nem használja a klasszikus értelembe vett náci jelképeket? Mert nem azok. Ez ennyire bonyolult, szeretitek túlmisztifikálni a dolgokat, aztán még mi vagyunk azok, akik összeesküvés elméleteken élnek, mi? Aha, persze... :D Majd ha látsz Hitler-képeket (nincs betiltva) a képviselőkön, akkor szólj!

fikanick 2012.04.23. 13:32:31

@an hero please: De, megkerdojelezhetetlenne valik, ha egy megfelelo hatalom ezen valtoztani akar, akkor kezdemenyezze az azt a dontest meghatarozo torvenyek modositasat. Pampogni viszont ne pampogjon, mert a torveny tekintelyet erodalja (na nem mintha Orbannak ez annyira nehezere esne).

insert random 2012.04.23. 13:32:39

@Alauda: A zsidóság valójában minden értelmiségi pályán felülreprezentált jó régóta. A Horthy-korszakban a visszacsatolt Felvidéken pl. az orvosok fele zsidó volt, de az ország többi részén is rendkívül magas volt ez az arány.
Csak valahogy erről elfeledkeznek az antiszemiták, mert az orvosokra nehezen lehet ráfogni, hogy világuralomra törnek.

Rajzfilmszemű 2012.04.23. 13:32:53

@Kockagolyó - a legjobb csúszógömb: Te, így nem vagy túl meggyőző, gyakoroljál.

fikanick 2012.04.23. 13:33:28

@neoteny: Jo mindegy, igazad van, nem torekedtem teljesen pontos definiciora, a kornyezetre probaltam alkalmazni az ervelest. A lenyegen nem valtoztat, asszem.

Rajzfilmszemű 2012.04.23. 13:34:23

@insert random: de, mert nanorobotot raknak az oltásba és onnan figyelnek minket.

belekotty 2012.04.23. 13:35:23

@Fräulein Stefanie: Téged pedig meg kellene dugnia valakinek, hogy ne legyél ennyire frusztrált, te idióta!

Római kömény 2012.04.23. 13:36:10

A kommunisták bűnei: Modernizálták az országot, tízszeresére növelték az ipari termelést, meghétszerezték a GDP-t, a mai adósság hatoda mellett. Kiemeltek bennünket a nyomorból, ahová most a főnökeitek visszalöknek.

Ha a magyar történelemnél maradunk: A Horthy-rendszer közvetve-közvetlenül 550 ezer zsidó és 300 ezer nem zsidó honfitársunk életéért felelős, a mandineres nullák mégis ünneplik. A nyilasok legfeljebb 50 ezer zsidót és néhány tízezer nem zsidót küldtek a másvilágra. Ehhez képest a Rákosi-rendszernek legfeljebb néhány tucat ártatlan áldozata volt. Az ellenforradalmárokat 1956 után pedig szabályos perek után végezték ki.

takács bálint (törölt) 2012.04.23. 13:37:05

európa keleti felén is csak a nácik irtottak népet. a kommunisták ázsiában öltek embereket halomra. európai unió területén kívül. európában kommunista tömegmészárlás nem volt. etnikai alapú náci tisztogatás annál inkább. a délszláv háborúban is nácik kegyetlenkedtek.

ha a fidesz minden áron "nyugatos" összefogást akar, akkor csak verje a blattot. értem, hogy ha létezne egyetemes erkölcs, akkor ez a két dolog egybeesne. csakhogy nincs ilyen. vagy ha van, akkor szimbolikusan nem lehet érvényesíteni. európán kívül a latinkeresztények is irtottak népet. aztán elég érdekes volna ha moszlimok betiltanák európában a latinkeresztény vallási jelképeket.

Örzse néni 2012.04.23. 13:37:06

@Rajzfilmszemű: "Érdekes, szerintem, ha valaki jól forgatja a köpönyeget, az Orbán. Volt már antiklerikális szélsőliberális, nemzeti konzervatív, gazdasági szabadságharcos és belenyugvó reálpolitikus is. Biztos ő is zsidó. Mer' ezek ilyenek, mi?"

Dehogy zsidó: barikad.hu/orb%C3%A1n_zsid%C3%B3_sz%C3%A1rmaz%C3%A1s%C3%BA_magyarnak_vallja_mag%C3%A1t-20120124

szentkoronaradio.com/belfold/2011_02_01_orban-viktor-meg-tobb-zsido-kellene-hazankba

Muad\\\'Dib 2012.04.23. 13:37:38

@Római kömény:
A tudatlanság reklámozása nem bűn, sőt szórakoztató látni, hogy egyesek milyen lelkesen hirdetik saját műveletlenségüket.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 13:37:47

@fikanick:

"A lenyegen nem valtoztat, asszem."

Hát ha egy EU-döntést nem érvényesít a kormány akkor, amikor Mo EU-tag (és aláírója a vonatkozó szerződéseknek), akkor valóban nem.

belekotty 2012.04.23. 13:38:08

@Római kömény: "Az ellenforradalmárokat 1956 után pedig szabályos perek után végezték ki. "- Na te meg a másik oldal hülyéje vagy!

an hero please 2012.04.23. 13:38:18

@fikanick: Mi a baj azzal ha bizonyos törvények tekintélyét erodálja valaki? Nincs alapvető igazság a témában és a törvények is változnak az idővel ilyen-olyan irányba. Ezek nem kőbe vésett parancsolatok.

De kérlek vonatkoztassunk el az aktuálpolitikai vonatkozásoktól mert az minden esetben félreviszi az értelmesebb beszélgetéseket.

Mikka-Makka 2012.04.23. 13:38:44

ne tiltsuk egyiket se, és nincs több gond, akik akarnak úgy is kitalálnak maguknak új jelképeket a törvényt kijátszva de úgy h közben mégis mindenki tudja mit jelent
emiatt hadakozni strasbourggal nem most kéne vannak fontosabb problémák

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.04.23. 13:39:11

Nem nagy baj, hogy efféle alapvetésekben egyet lehet érteni a mandarinnal, vagy mi ez itt. Az annál inkább gond, hogy ez a trivialitás nem mondható még mindig általánosan elfogadottnak.

an hero please 2012.04.23. 13:39:36

@takács bálint: "európa keleti felén is csak a nácik irtottak népet."

Te ezeket egyébként komolyan gondolod?

citrix 2012.04.23. 13:39:37

Vörös csillag, ragyogj és trónolj,
Mióta ember néz az égre,
Vörös csillag volt a reménye.
/Ady Endre:A csillagok csillaga/

berczy04 2012.04.23. 13:39:40

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ha valaki a kommenisták bűneit felemlegeti Neked, az már náci?
Nem mellesleg mondod, hogy aki nem akart harcolni, azt küldték tank alá, felakasztották. Legyen, mivel én ezt nem hallottam, s az ellenkezőjét sem, elfogadom, hogy lehet így volt. De a komcsiknlá csupa jófiúk voltak a seregnél mi?
- Nem akarsz harcolni fiam, semmi gond, menj hátra. Öööööö, na persze. Komisszárokról gondolom nem hallotál még, igaz?

Az pedig hihetetlenm, hogy azért emeled piedesztára a komcsikat, mert megalkudtak az elveik ellen. Hát ez szuper érv!

Gattopardo 2012.04.23. 13:39:49

@Aszteroida-bányász metal énekes: Ne mondd, hogy Zagyva kartárs pl. nem hordaná örömmel az Adolfos pólót, ha nem lenne belőle országos sajtómizéria...
+te magad elítéled a csúsztatást, ami elég érdekes annak fényében, hogy mintha a jobbikos fiúk kultúráltságuknál és szofisztikáltságuknál fogva nem csak odáig mennének el, hogy "hogy a zsidók sem mind becsületes emberek" Hány linket biggyesszek ide a kuruc info címoldaláról?:)))

belekotty 2012.04.23. 13:39:55

@takács bálint: "a kommunisták ázsiában öltek embereket halomra. " - A kínai 65 millió éhhalott az nem halomra ölés. Max Pol Pot rendszere tett ilyen, ami kb 1 millió volt.

takács bálint (törölt) 2012.04.23. 13:40:13

@VRbagoly:
ne viccelj már. a skandináv modell 10% kommunizmusra épül. arra, hogy az összes megtermelt jószág egy tizedét egyenlő módon osztják szét. a kommunista eszményképet építették be az északi evangelikus vallásba. a svédeknél még a király is kommunista. észak-európában az értelmiség döntő többsége "balliberális". ehhez képest válság a katolikus országokban van. portugáliában, spanyolországban, olaszországban, az ír és a görög katolikusoknál.

Örzse néni 2012.04.23. 13:40:19

@Római kömény: Atyavilág! Téged nagyon megverhettek, főleg a fejedet ütötték, mi szegénykém?!

insert random 2012.04.23. 13:41:29

@Aszteroida-bányász metal énekes: "A Jobbik tudod miért nem használja a klasszikus értelembe vett náci jelképeket?"

Tévedsz, használja.

A programjuk is csak véletlenül volt 88 oldalas, ahogy a központi irodájuk egyedi telefonszáma is véletlenül 365 14 88 (aki nem tudná, a 14 is népszerű neonáci jelkép, David Lane 14 szavas szlogenjére utal. Elég elnézni egy skinhead fórumra, mindenkinek "14/88"-ra fog végződni a neve.)

Meg ugye ez is véletlen? m.blog.hu/ma/majmok/image/abra.gif (rovásírást nem ismerő nemzetáruló zsidók kedvéért: a jobboldali képen látható jel egy rovás H-betű)

"Majd ha látsz Hitler-képeket (nincs betiltva) a képviselőkön, akkor szólj!"
A múltkori jobbikos tüntetésen grasszáló Hitler-imitátor számít? Vagy az N1 nevű hivatalos híradójukban a megemlékezés Hitler születésnapjáról?
De említhetjük Endrésik Zsoltot, aki nagyon kiakadt, amikor náciellenes videókkal rontották el az április 20-ai (számára) ünnepnapot:
rosszabbik.com/2012/04/21/az-anonymous-lecsapott-a-jobbikra/

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.04.23. 13:41:30

@Római kömény: A náci Németországban is fellendült a gazdaság, sőt, az iparuk miatt tartanak ott, ahol. Igaz, megöltek több millió embert és kirobbantottak egy világháborút, de ez mellékes. Akkor nekik is csak a jó dolgokat lehet felhozni, nem, te vörös szar?

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 13:42:21

@Római kömény:

"A kommunisták bűnei: Modernizálták az országot, tízszeresére növelték az ipari termelést, meghétszerezték a GDP-t, a mai adósság hatoda mellett. Kiemeltek bennünket a nyomorból, ahová most a főnökeitek visszalöknek."

Milyen kár hogy pl. az osztrákoknak nem volt kommunista diktatúrájuk és így kénytelenek voltak a nyomorban tengődni, modernizáció nélkül, az ipari termelés vagy a GDP növekedése nélkül, a mai napig a fasiszta-kapitalista-klerikális elnyomástól szenvedve.

takács bálint (törölt) 2012.04.23. 13:42:22

@belekotty:
azért mao sem maradt le. persze ha a hazafias kommunista eszményt is nácinak tartod, akkor persze igazad van, hogy ázsiában is csak náci népirtás volt.

Római kömény 2012.04.23. 13:43:09

@belekotty: Kínában évezredeken át évről évre milliók haltak éhen.

A maói rendszer örökölte az elmaradottságot, nem szüntette meg egyből az éhezést. A várható élettartamot 30 évről mégis 60 évre emelte 30 év alatt!

Pol Pot vörösbe öltözött náci volt, 1979 után a thaiföldi határ mellett az amerikai légierő védte a valóban kommunista Vietnam ellen.

Római kömény 2012.04.23. 13:44:00

@neoteny: Ma messzebb vagyunk Ausztriától, mint a szocialista rendszer idején.

insert random 2012.04.23. 13:44:07

@Római kömény: "A kommunisták bűnei: Modernizálták az országot, tízszeresére növelték az ipari termelést, meghétszerezték a GDP-t, a mai adósság hatoda mellett."

[citation needed]

Örzse néni 2012.04.23. 13:44:09

@insert random: Fújj, de szélsőséges vagy!

berczy04 2012.04.23. 13:44:27

@Kockagolyó - a legjobb csúszógömb: Ugyan már honnan veszed? Ők csak áldozatai voltak(/vannak/lesznek) mindkét rendszernek... :)))

Alauda (törölt) 2012.04.23. 13:44:35

@insert random: a zsidóságnak egy része valóban értelmiségi volt, de akik proli származásúak voltak, azok is nagyon "szorgalmasan" ténykedtek, talán még híresebbek is lettek: Rákosi, Farkas Mihály, Péter Gábor és még sokan... Magyarország leigázásával, népirtással írták be a nevüket a történelembe.

A zsidó értelmiség ugyanakkor jórészt protekcióval érvényesült, jutott be az egyetemre, mert nagyon segítették egymást, egyengették a rokonaik útját, összetartottak és így egymást jó állásokhoz segítették. Mindenhol volt egy hitsorstárs, ismerős, rokon, aki helyet csinált a fiataljaiknak az egyetemeken. Ezért is akarták az egyetemeken az arányukat visszaszorítani, mert magyaroknak zsidó protekciósokkal szemben esélye sem volt már.

Fábián István (törölt) 2012.04.23. 13:44:55

Hadd fűzzem hozzá kommentként:

HOLTFÉNY

indián dal a gyermekkorért,
avagy
egy halál = egy halál

ahogy a csukódó zsebóra:
csapódik az ég a tóra,
záruló csöndben járnak halak,
hulló sötétben éj alatt
játszanak a látó és a vak.

elég egy kevés
véredre oltott
alkuvás:
léted máris csak létezés,
arcod csak elfordulás.

ne számolgass halálokat,
elég az égő-áldozat,
éltél keveset, sokat,
nem leltári áthozat
szabott időd.

az egy neve kegyetlen,
mint a szívütés.
nincs örök, nincs sok, és
nincs kevés.
Csak ismételhetetlen.

fikanick 2012.04.23. 13:45:00

@an hero please: Azt a kerdest feltenni, hogy egy birosag hatarozatat be kell-e tartani, vagy inkabb ellenfeszulunk, mert megtehetjuk, az nagyon karos. Ha en nem tartom be a kilakoltatasomrol szolo hatarozatot, akkor elobb-utobb jon a rendorseg es kilakoltat. Ezert nem tehetem meg. Ha nem lenne rendorseg, megtehetnem.

Ha a nemzetkozi jogban kezdek el szarni azokra a szerzodesekre, amiket alairtam korabban, akkor erdemes feltenni a kerdest, hogy milyen alapon teszem ezt. Azt jelenti-e, hogy mas rendelkezeseit sem fogom-e mondjuk megtartani az emberi jogi konvencioknak, vagy egyszeruen csak mostantol a kormany kivalogatja, hogy melyik hatarozat tetszik neki es melyik nem es eszerint tartja be vagy nem-tartja be a szerzodeseit.

Orbanek ugy csinalnak, mintha valami gonosz osszeeskuves buntetne Magyarorszagot az allamfinanszirozas kerdeseben, pedig nincs masrol szo, minthogy a befekteto aggodik, hogy mi garantalja, hogy a Magyar Allam vissza fogja-e fizetni a penzet. Ha a Magyar Allam szava nem er sokat, mert mondjuk a fenti modon leszarjuk a nemzetkozi kotelezettsegeinket (mar azokat, amiket onkent es dalolva vallaltunk), akkor az dragitani fogja azt is, leven kevesbe fognak megbizhatonak latni minket, kockazatosnak fognak tartani.

Bar ez csak a szinte azonnali kovetkezmeny, ennel rosszabb, hogy azert van ott ez az elv, hogy a polgarokat megvedje a kafkai allamtol. Eszak-Koreaban peldaul minden helyi partkiraly azt csinal, amit akar kb, egeszen addig, amig felfele jol nez ki. Ha nincs a jogallamisag, nem ved meg semmi egy-egy jogalkalmazo onkenyes donteseitol es ez az elv az allamra is vonatkozik.

Örzse néni 2012.04.23. 13:45:02

Kivel lehetett volna rendszerváltást végrehajtani ebben az országban??
Csak nem a sok kontraszelektált prolival, akik ma is körmük szakadtáig védik a veres csillagot és eszméjét?
Amíg ezek élnek, és főleg, míg a parlamentben kormányozhatják az országot sosem lesz itt felemelkedés. Addig dőljetek hátra és nézzétek a Megasztárt, birkák!

Gattopardo 2012.04.23. 13:45:24

@Római kömény: ha lenne baloldalon jobbik, te tag lennél, az fix. Szabályos perek???????? Már Jeanne D'arc-é is az volt, nem????????? Visinszkij, Jezsovscsina, mondanak ezek valamit?

an hero please 2012.04.23. 13:45:42

@Római kömény:

>Kínában évezredeken át évről évre milliók haltak éhen.

[citation needed]

Wrex 2012.04.23. 13:45:59

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ó igen. Az a szó hogy kulák, mond valamit? Persze igaz, tényleg nem származás, hanem anyagi/társadalmi helyzet, vallás ill. gondolkozás(!) miatt is vittek el embereket, nemcsak azért mert "ellene törtek".

Örzse néni 2012.04.23. 13:46:30

@Fábián István: Szép vers! Szerintem a Holokauszt Világtanácsnak küldd el bátran!

:)

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.04.23. 13:46:42

@insert random: Most néztem meg, a programjuk nem 88 oldalas, a 14-et gyakorlatilag senki nem ismeri, még a nagyon neonácik sem, a "H" az Hungáriát jelöl, a Hitler imitátortól elhatárolódtak és elküldték a rendezvényről, az N1 híradóhoz meg annyi köze van a Jobbiknak, mint a tyúknak az atomfizikához.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.23. 13:46:50

@citrix:

"E vers Földessy szerint: „Szimbolikus vers, a hajnalcsillag jelenségéhez fűződő. Jelentése, értelme nyilvánvaló.” (Földessy: Amt 95.) Jelentése, értelme valóban nem kíván magyarázatot, de a hajnalcsillaggal való asszociáció kissé erőltetettnek tűnik. A vers megírásához az ötletet a Párizsban látott Dániel üstökös adhatta, melynek megjelenésekor 1907. jún. 9-én Ady még Párizsban tartózkodott. A párizsi Matin júl. 30-i száma Elle court la comèt (Elmegy az üstökös) címmel közölt cikket, Ady pedig, bizonyára ennek nyomán, a BN aug. 10-i számában. Többek között ezt írja: „Ez is elmúlt: az Eiffel toronyból néztük és bámultuk Dánielt. Dániel egy barátságos üstökös volt, negyedik égi csoda ez évben. Olyan fényes volt, hogy majdnem szabad szemmel láthattuk. Egy darabig azt hittük, hogy lejön a földre. Párizs külvárosaiban még a percét is tudták e látogatásnak. Végül is kiderült, hogy Dániel büszkébb akármelyik európai államfőnél. Egyszerűen nem kíváncsi Párizsra, s elvágtatott a Nap felé.” (AEÖPM VIII. 301.; 556.)"

mek.niif.hu/05500/05552/html/av0121.html

ü
bbjnick

nemecsek ernő áruló 2012.04.23. 13:47:00

@Aszteroida-bányász metal énekes: Akkor számozzunk, ha ettől jobban érzed magad - klasszikus viselkedés-minta: önmagadnak sem hiszel, ezért nyomatékosítod a mondandódat vele. Hajrá!

1) Attól, hogy a túrótortára azt mondod, hogy csoki fagyi, attól még túrótorta lesz, nyilvánvaló, hogy a törvény megfogalmazása büntetné a "buzulást" és eleve homofób minden elemében.

2) Különbség van aközött, hogy megemlítik, és aközött, hogy másról sem tudnak beszélni.

3) Jó, nem náci, nyilas. Nem jobb, sőt. Az Árpád sávos zászló egy apró módosítással a nyilas-terror idején, Szálasiék által volt használatban. Soha előtte, Imre herceg kapott ajándékba spanyolból egyet, hivatalos királyi zászlóként már csak azért sem volt használva, mert Imre meghalt, mielőtt király lett volna. Többet volt a sufniban, mint delegációk lándzsáján. Érdekes módon a többi Árpád házi zászlót nem látom lengetni... Vajjjon miért? Véletlenül? Egy pajeszos, kalapos faszit megkérdezel a Dob utcában, hogy 'véletlenül' nem tudja, merre van a zsinagóga? "Véletlenül?" felel amaz.

4) Magasról leszarom, milyen beteg emberek vannak, a Jobbik - legyen neked igazad - nem náci, hanem nyilas párt! Márpedig nem látom be, emberek futószalagon való megsemmisítésének propagálása miért megbocsátható, míg egy szeretetteljes ölelés - még ha azonos neműek között is történik - miért nem? Ez a deviáns, és beteg hozzáállás.

És ha ettől én szerinted magyar-gyűlölő vagyok, akkor tudlak sajnálni, szar életed lehet, de keress fel egy orvost, mondd neki, hogy skizofréniára való gyógyszert írjon fel, jót fog tenni. Jó, tudom, a skizofréneknek nincs betegség-tudatuk, ezért nehéz menet lesz, de egy próbát megér! Minden utazás az első lépéssel kezdődik!

Római kömény 2012.04.23. 13:47:35

@neoteny: Az állítólagos kommunista népirtások hazugságra és történelemhamisításra épülnek.

A nácik alatt nem következett be valós gazdasági növekedés. A világválság után a gazdaság helyreállt, a s ráállt a korábbi növekedési ütemre (mint mindenhol a világon), de utána kizárólag a kelet-európai szövetségeseket kifosztó aránytalan klíringrendszer, az alacsonyan tartott reálbérek, majd később a megszállt területek kifosztása és a saját zsidó polgárságuk kirablása biztosította a fejlődést.

insert random 2012.04.23. 13:48:13

@Aszteroida-bányász metal énekes: A "náci gazdasági csoda" egy legenda. Az egész annyira volt működőképes, mint a Gyurcsány-Kóka féle "dübörgés". Kölcsönökre épült a növekedés nagy része, a munkanélküliséget úgy oldották meg, hogy az emberek nagy részét a hadiiparba irányították, ami persze nem térült vissza.
Csak úgy tudták az államcsődöt elkerülni, hogy rátették a kezüket a megszállt országok valuta- és nemesfémkészleteire. Ha nem támadják meg 39-ben Lengyelországot, recesszióba süllyedtek volna.
Ajánlott olvasmány: en.wikipedia.org/wiki/The_Wages_of_Destruction

belekotty 2012.04.23. 13:48:24

@takács bálint: Látom nem tudsz olvasni. Kínában rendszeresen voltak az éhezések. Pont a kommunizmusnak köszönhetően volt egy népesség robbanás, amivel együtt járt az éhhalálok számának drasztikus növekedése. Így az 50-es, 60-es évek éhségeinek áldozatait beszámítani a kommunizmus áldozatainak számába, finoman szólva is csúsztatás. Amellett, hogy Kínára óriási terhet rótt a szomszédságában a nyugatiak által kirobbantott háborúk komcsi oldalának támogatása.

Római kömény 2012.04.23. 13:49:31

@Gattopardo: Én 1956-ról írtam. Az ötvenhatos perek szabályosak voltak. A sztálini korszak - a közvélekedésnél sokkal kisebb mértékű, sajnálatos áldozatokkal járó - törvénysértéseit pedig a rendszer hamar korrigálta.

takács bálint (törölt) 2012.04.23. 13:49:51

@Aszteroida-bányász metal énekes:
a komcsik nem öltek halomra százezreket. európában legalábbis nem volt ilyen. sok ember életét nehezítették meg. sokakat nyomorítottak meg igazságtalanul. és igaztalanul végeztek ki embereket. (magyarországon százakat). de szervezett kommunista népirtás nem volt. náci viszont igen. ez a különbség.

Logan Grimnar 2012.04.23. 13:50:03

@belekotty: ha a kínaiakat kivesszük, még akkor is a kommunisták vezetnek.
Egyébként sztem teljesen mind1, hogy úgy hal meg valaki, hogy elveszik az összes élelmét és éhenhal, vagy lelövik/elgázosítják.

belekotty 2012.04.23. 13:50:28

@Örzse néni: Veled sem. Nálad legfeljebb a csapágyas banyatankod kerékcseréjét lehet elérni.

belekotty 2012.04.23. 13:51:30

@Logan Grimnar: Nem éppen, mert a 2. világháború 50 milla, ha meg a kínai éhhalálokat kivesszük, akkor a komcsi oldalon 35 milla marad.

Gattopardo 2012.04.23. 13:51:41

@Alauda: ha olyat játszanánk, hogy 1 zsidó származású magyarra, akit szégyellnünk kell, 2 olyat mondok akire büszkék lehetünk, én nyernék, és erre nagyobb összegben is hajlandó vagyok fogadni. Akarsz játszani?
Nem mellesleg a komenizmusnak éppenhogy a mindenfajta nemzeti és vallási identitástudattól való mentesség volt a lényege, tehát az állandó kunbélázásnak csak akkor lenne értelme, ha ok okozati összefüggés lenne a zsidó származás és a bűneik közt. De nincs, ahogy a grúzok és az osztrákok is vélelmezhetően alapvetően jó emberek:))

Logan Grimnar 2012.04.23. 13:51:46

@takács bálint: ne legyél rasszista. Az ázsiaiak halomra gyilkolása semmivel sem kisebb bűn mint az európaiak halomra gyilkolása.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 13:52:08

@Római kömény:

1) A szempont nem ez volt, hanem az hogy a kommunista diktatúrával nem rendelkező országok is fejlődtek, sőt; tehát a kommunista diktatúra nem volt szükséges.

2) Az osztrákoknál nem voltak kitelepítések, Recsk, erőszakos szövetkezetesítés, kirakatperek, '56 és az azt követő terror, mégis megéltek.

Szindbad 2012.04.23. 13:52:18

Jó, de mi legyen az árpád sávos zászlókkal?

an hero please 2012.04.23. 13:53:18

@fikanick: Persze ha olyan egyszerű esetekről van szó mint a kilakoltatásos példád akkor nyilvánvaló, hogy ott nincs mit megkérdőjelezni. Amire én próbáltam rávilágítani azok a finomabb jogi kérdések amelyek esetében nincs egyértelmű válasz ezért viszont vitathatóak is.

Nézd nem akarok belemenni de az mindenképpen érdekes, hogy az MSZP kormányzás idején időnként rosszabbak voltak a mutatók mégsem harsogott a média* (hazai és külföldi) a kormánykritikáktól. Ebből persze nem következik egyenesen semmi csak megemlítettem, hogy mindenki legalább kettős mércével mér és ezért lehet, hogy sokaknak hiteltelen az EU.

*Ide véve most az elemzőket meg satöbbit.

Római kömény 2012.04.23. 13:53:42

@belekotty: Légből kapott számok, hazug történelmi munkákból.

Évente a tőkés rendszer perifériáin csak gyerekből 50 millió hal éhen. Hová sorolod őket, a kapitalizmus áldozataihoz?

belekotty 2012.04.23. 13:54:00

@Gattopardo: Ja, ja! Sztálin grúz volt, úgy hogy nem értem akik Kun Bélát felemlegetve zsidóznak, miért nem szidják a grúzokat is Sztálin miatt? :-))

KenSentMe 2012.04.23. 13:54:16

@takács bálint: Ma van kedvem reagálni. Csak egy szerény kérdés - a skandináv modellnek mennyi köze van a Szovjetúnióhoz és a vörös csillaghoz? Mert enélkül az érvelésed kicsit olyan, mintha azt mondanánk, hogy a magyar futóhabitus világszínvonalú, mert Usain Bolt beépített magába 10%-ot a magyar futóhabitusból és ő mekkora király... ilyen csúsztatásokkal bármiről be lehet bizonyítani, hogy szuper.

A szociáldemokratákat meg kár előcitálni annak igazolására, hogy az a kommunizmus, amit a hajdani elvtársak csináltak, annak van létjogosultsága.. szerintem ettől ők is sértve éreznék maguk, mivel ez a fajta "balliberálitás" anyagi értelemben is polgári és nem kezdene diktatúra kiépítésébe.

die nadel 2012.04.23. 13:54:34

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"A kommunista rendszer hagyta élni azokat, akik nem törtek ellene. Származástól függetlenül."
Ezt a kijelentést egy picit árnyalja Gereben Ágnes néhány könyve: pl. Beszélgetések a Gulagról (2008), Antiszemitizmus a Szovjetunióban (2000)

Wrex 2012.04.23. 13:54:40

@Pontos: "Csak sajnálni tudom azokat, akik nem látnak különbséget. Persze ehhez egy cseppet utána kellene nézni a dolgoknak."

Valóban. Pl. a Wiki szerint
a zsidó holokauszt áldozatainak száma
( hu.wikipedia.org/wiki/Holokauszt#A_zsid.C3.B3_holokauszt_.C3.A1ldozatainak_sz.C3.A1ma )
kb. 5.1 millió
A kommunizmus áldozatainak száma
( hu.wikipedia.org/wiki/Kommunizmus#A_kommunizmus_fekete_k.C3.B6nyve )
kb. 100 millió.

Akárhogy is számolom, a kommunisták számlájára kb. egy nagyságrenddel több áldozat írható, de erre érdekes módon nagyon sokan nagyvonalú vállvonogatással reagálnak, míg ugyanezek a zsidó holokausztnál fennen hangoztatják hogy még egy ember halála is megengedhetetlen. És ez utóbbiban igazuk is van, feltéve hogy szerintük is MINDEN EMBERRE vonatkozik az "ember" szó, és nem csak a zsidókra...

belekotty 2012.04.23. 13:55:01

@Római kömény: Ebben speciel egyetértünk. A komcsi áldozatokat felfújják, hogy a szervezett náci népirtást kisebbítsék.

OftF 2012.04.23. 13:55:06

Egyetértek. Tilcsák bea hejnekent, az egy ihatatlan lötty.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.04.23. 13:55:38

@berczy04: "Az pedig hihetetlenm, hogy azért emeled piedesztára a komcsikat, mert megalkudtak az elveik ellen. "

nem emelem sehova oket. egyszeruen mas a megitelese a torveny elott is annak a bunozonek aki egyuttmukodik, mint annak, aki nem.

belekotty 2012.04.23. 13:56:34

@Wrex: Na itt a másik idióta! Olvasgassál! Kina 65 milliója éhhalál. Az éhhalál és a gázkamra nem ugyanaz, te faszfej!

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.04.23. 13:57:25

@nemecsek ernő áruló: Hűha, elég gyorsan áttértél a náciról a nyilasozásra, ebből is látszik, mennyire komoly érveken alapul a mondandód. A számozás nyomatékosítás. Akkor te példát mutatva miért nem használod? Mindegy, nem kérdezek ilyen nehezeket.
1) Nem. Majd ha elolvasod és/vagy megtanulsz olvasni, majd meglepődsz. Szöveget azért ilyen korban kéne tudni értelmezni.
2) Persze, és ők csak erről beszélnek? A parlamentben? A kuruc.infón igen. Igaz, az nem is Jobbikos. Ez így újabb bukó. Elszámoltatás, vidékfejlesztés az úgy akkor kimaradt. Ajánlom pótlásra, mondanak okosakat.
3) Apróbb módosítás, igen. A módosítottat használják? Nem, innentől kezdve nincs miről beszélni. Az árpád-sáv ott van a címerünkben, jelenkori felhasználása pedig jelképes, mely a honfoglalás kori történelemre utal.
4) Tévedsz okostóni, mindkettő deviáns és egyik sem a Jobbik. What a twist!
Attól, mert összekeversz magaddal, az nem az én gondom. Sőt, biztos pszichológus vagy, ilyenkor nem dolgoznod kéne? Ja, minek az, eltart anyu-apu a jó kis vörös nyugdíjból, mi? :)

Római kömény 2012.04.23. 13:57:43

@neoteny: Az európai szocialista országok 1950 és 1980 között gyorsabban fejlődtek mint nyugati társaik. Az én felfogásom szerint egyébként a nyugati rendszereket is a hatalmas kommunista pártok fenyegető ereje tette élhetővé.

Ausztria egyébként jó példa, ha már jelképet akarsz tiltani: Az osztrák címerben lévő sas sarlót és kalapácsot tart a lábaiban.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 13:57:47

@Római kömény:

"Az állítólagos kommunista népirtások hazugságra és történelemhamisításra épülnek."

Szép revizionista álláspont; semmivel sem marad el a holokauszt-tagadók mögött.

"A világválság után a gazdaság helyreállt"

Mikor? Az USA-ban kb. 1940-ig tartott:

en.wikipedia.org/wiki/File:US_GDP_10-60.jpg

fikanick 2012.04.23. 13:58:17

@an hero please: De, menjunk csak bele. Pontosan milyen _torvenyeket_ nem tartott be az MSZP, amiert kesobb, (de foleg meg az MSZP alatt) ne allt volna birosag ele ember? Mar nyilvan a napvilagra kerult, bizonyithato ugyekre vagyok kivancsi, hogy a terezvarosi ingatlanugyekkel mi van vagy volt, fogalmam sincs.

A lenyeg viszont nem ez. A lenyeg, hogy nincs merlegelesi lehetoseg, mert amint ez van, az mar totalitarianizmus. Ki mondja meg ugyanis, hogy milyen szempont szerint valogatja ki a kormany a betartando es a nem-betartando torvenyeket?

En nem akarok olyan orszagban elni, ahol egy partfunkcio ilyesmit eldonthet, Magyarorszagon pedig ez tortent, Turul pedig (aki ismetlem, fizetett bizalmi emberuk) ennek tapsol.

Nem ordogtol valo ilyenkor megkerdojelezni a szerzo motivacioit, de a fenti tekinteteben meg a "fizetett, diktaturaparti propagandista" jelzo is tenyszeru.

Ez peldaul egy igazsag, nem velemeny kerdese.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.23. 13:58:24

@takács bálint:

"európa keleti felén is csak a nácik irtottak népet." --- írod.

@bálint, bálint, miket beszélsz?!

Katyn micsoda? A tömeges deportálások micsodák? A fél Baltikum kiürítése micsoda? Az ukrajnai mesterséges éhínség micsoda? A krími tatárok, a volgai németek és a többiek kitelepítése, megsemmisítése micsoda? A vh. után a titopartizánok vérengzései micsodák? A szovjet csapatok németországi vérengzései micsodák? Soroljam tovább, te szerencsétlen?

ü
bbjnick

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.04.23. 13:58:28

@takács bálint: Ukrán kiéheztetés, az így nem, semmi? Akkor pont hiányoztál töriórán, vagy mi?

Gattopardo 2012.04.23. 13:58:36

@Római kömény: alaki szempontból a sztálini perek is szabályosak voltak, sőt, rengeteg volt a beismerő vallomás (a szovjet alkotmány pedig a világon a leghaladóbb volt -papíron) Az 1956-os forrdalmároknak esélyük sem volt a bíróságon. (vö. "De Virág elvtárs, ez az ítélet") Amikor a bíráikat és az őket elitélő rendszert mentegeted semmivel sem vagy jobb a náciknál.

+ Sztálini kor korrekciója?????édesjézus....csak a hadsereg vezetésében volt asszem 3/5-ös vagy 4/5-ös a tisztogatás...

Alauda (törölt) 2012.04.23. 13:58:37

@Gattopardo: azért az roppant érdekes, hogy a kunbélás időkben és rákosis időkben is a poltikai elitnek elég kis része volt magyar származású
és pont ők voltak a legvérszomjasabbak
miért van ez?

Kun, Szamuely, Böhm stb.
Rákosi, Gerő, Révai, Farkas Mihály (és kedves fia Farkas Valdimir), Péter Gábor stb.

Muad\\\'Dib 2012.04.23. 13:58:38

@belekotty:
Nyilván roppant mód megkönnyebbülve fog meghalni, aki az idén éhen hal Észak-Koreában, hogy mennyivel jobb neki, mint akit gázkamrában végeztek ki.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 13:58:52

@Római kömény:

"Az európai szocialista országok 1950 és 1980 között gyorsabban fejlődtek mint nyugati társaik."

Könnyű mondani, nehezebb bizonyítani.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.04.23. 13:59:03

Tiltsák be az embert!

Üdv: a Természet
a Föld bolygó élővilága

belekotty 2012.04.23. 13:59:30

"A WSJ úgy tudja, hogy a piaci várakozások szerint 15-20 milliárd eurós (26,45 milliárd dollár) készenléti hitelért folyamodna az Orbán-kormány."

Hol van endike?

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.04.23. 13:59:47

@insert random: Az irónia még mindig nem egy ország. Szövegértelmezés emberek, szövegértelmezés, a picsába már!!! Itt mindenki funkcionális analfabéta?

Fábián István (törölt) 2012.04.23. 13:59:53

@Örzse néni: Köszönöm! Inkább azokkal maradnék, akiknek a szava azt jelenti, amit.

Római kömény 2012.04.23. 14:00:25

@Gattopardo: Ez sem igaz. Pl. Ludo Martens: Un autre regard sur Staline

Logan Grimnar 2012.04.23. 14:00:45

@belekotty: valóban.
Akkor ne vegyük ki a kínaiakat.
Így most mennyivel jobb?
Ugyanolyan mocskos eszme mind2, aki bármelyiket is védi az kötélrevaló aljas gazember.

0x1D 2012.04.23. 14:00:51

egyetértek. de nem azzal kellene előbb kezdeni, hogy a Szabadsági téri emlékművet (melynek tetején ott éktelenkedik e bizonyos csillag) takarítjuk el előbb??

a csillag körüli probléma ott keresendő, hogy egy bizonyos népcsoportnak ez a szimbólum felszabadulást jelent, míg a náci nem. egy másik népcsoportnak épp fordítva...
előbbi megsemmisítő csapást mért a náci jelképre, az utóbbi viszont a kommunista jelképre nem tudott...

Római kömény 2012.04.23. 14:01:19

@neoteny: Nézd meg bármelyik mérvadó gazdaságtörténeti művet! (Nem naci.info és egyebek.)

Alauda (törölt) 2012.04.23. 14:01:41

@belekotty: az oroszok nem véletlenül nem csípik a grúzokat... történelmük során elég sok vérszomjas mocsok jött a Kaukázusból: Sztálin, Berija és haverjaik.

belekotty 2012.04.23. 14:02:20

@Muad\\\'Dib: Ha neked ugyanaz, hogy a szárazság elviszi a rizs termést és éhen halnak a falvakban, vagy gázkamrába viszik őket, akkor nagyon szép erkölcsöt tanulhattál otthon. Gondolom a banánt is géppel adogatták neked nevelés helyett.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 14:02:51

@Római kömény:

Ha te állítasz valamit, neked kell dokumentálnod. Nehogy már én menjek el kutatgatni hogy adatokat hozzak fel a te bizonyítatlan állításod cáfolatára...

Római kömény 2012.04.23. 14:03:14

@VRbagoly: A skandináv szociáldemokrata pártok marxista pártok voltak, s többé-kevésbé azok is maradtak a mai napig. A szovjet modellhez kevés közük volt, mert a szovjet modell speciális, igen elmaradott körülmények között, kényszerűen született.

die nadel 2012.04.23. 14:03:31

@takács bálint:
Ajánlom Rózsás János: Gulág lexikonját, amiben 3850 magyar Gulág-lakót nevesít a közel százezer magyarból

belekotty 2012.04.23. 14:03:56

@Logan Grimnar: Tudod egyáltalán mi a különbség a kommunizmus és a nácizmus eszméje között?
Vagy hülye vagy, vagy még csak most jöttél le az anyatejről.

Szindbad 2012.04.23. 14:03:59

@belekotty: Neked is van egy feladványom:

1930-as évek, Sztálin kiéheztette az unkránokat. Olyan szinten, hogy az éhező ukránok megették saját halott gyerekeiket.

Népirtás, vagy nem?

Na? Na? Mi a válaszod?

bigthereal 2012.04.23. 14:04:19

jó poszt, egyetértek!

az EJEB meg bekaphatja, idióták...

Római kömény 2012.04.23. 14:04:21

@neoteny: És ha bepötyögök egy idézetet? Akkor is a burzsoá hazugságok foglya maradsz.

Gattopardo 2012.04.23. 14:05:17

@Aszteroida-bányász metal énekes: persze hogy a kuruc info nem jobbikos , ahogy az mno se fideszes és a népszava se cucialista. nem is közölnek pl. rendszeresen cuki píáranyagokat a Novák-Duró házaspárról, nem linkelik be folyamatosan Gaudi-Nagy parlamenti felszólalásait, nem közlik címlapon Vona leveleit és a facebookon is csupa jól kiművelt, europééer honfitársunk követi őket (lásd múlt héten a Marschalkó féle Adolf-éltető cikk reprintjének hozzászólóit)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.23. 14:05:43

@Szindbad:

"Jó, de mi legyen az árpád sávos zászlókkal?" --- kérdezed.

Mi lenne? Nemzeti szimbólum.

franka-egom.ofm.hu/irattar/irasok_gondolatok/arpadsavos_zaszlo/arpadsavos_zaszlo.htm

ü
bbjnick

Örzse néni 2012.04.23. 14:06:06

@Fábián István: No csak gondoltam, hogy elolvasván a verset hátha abbahagyják a halottak számolgatását és ennek alapján a javak kikényszerítését ott a holoközpontban.

.

Saját szenvedésük máséi fölé helyezéséről már nem is beszélve.

.

Persze mindez hiú remény, a vér nem válik vízzé, mint tudjuk...

Római kömény 2012.04.23. 14:06:20

@Szindbad: Nem igaz, hazugság. Az ukrajnai éhezést igazoló (fotó)dokumentumok korábbi éhezésekből (1912, 1916, 1922) származnak. Volt éhezés kisebb mértékben, de nem volt népirtás, s az orosz területekre is kiterjedt.

Muad\\\'Dib 2012.04.23. 14:06:28

@belekotty:
A rizst nem a szárasság vitte el, hanem a párt, ami előtte sikeresen kiirtotta a termeléshez értő réteget, valamint ipari tevékenységre fogta a parasztokat. Na persze az ukrajnai éhínség még szebb történet, hiszen ott Sztálin a népirtás feltett szándékával szállíttatott el minden mezőgazdasági terméket.
Ugyan teljes mértékben tudatlan és műveletlen vagy, de legalább az első kritikára, amolyan majomféle (elnézést a majmoktól) dühös hisztériával reagálsz.

belekotty 2012.04.23. 14:07:13

@Szindbad: Az népirtás volt, nem kétséges. De Kína 65 millió áldozata a népesség növekedés, az erőszakolt iparosítás és a szárazság következménye. Ami nem ugyanaz.

an hero please 2012.04.23. 14:07:48

@fikanick: Mindenképp pártpolitikára akarod helyezni a hangsúlyt holott jeleztem, hogy ebbe nem kívánok belemenni. Egyszerűen nem érdekel X és Y párt bűnlajstroma, a dobálózás a számokkal illetve ügyek felsorolása. Nem veszed észre, hogy ezek mindig parttalan viták? Valaki bedob egy ügyet X rovására utána a másik Y-éra és így mehet a végtelenségig. Ha pedig a szerzőt vádolod azzal, hogy kormány propagandista akkor megint csak ott vagyunk ahol a part szakad, téged meg random embereket meg lehet vádolni ellenzéki propagandával etc. Van értelme ennek?

ninimimi 2012.04.23. 14:07:50

@Szindbad:
Tegyük hozzá: milliószámra gyilkolta így a népet!

Egyedül Ukrajnában milliószámra és akkor még nem beszéltünk az összes többi országról, ahol hasonlót műveltek a kommunisták ártatlanok millióival!

Ehhez, ha lehetne hozzászólni, elvtársak!

belekotty 2012.04.23. 14:08:43

@Muad\\\'Dib: Na látod tudsz te, rájöttél hogy mégsem népirtás volt. Tudsz különbséget tenni a gázkamra és a hibás gazdasági döntések között. Szóval mégis csak kaptál valami nevelést, miközben csúzlival etettek. :-))

Logan Grimnar 2012.04.23. 14:08:59

@belekotty: Elmondom neked, te isten barma. Kurvára mind1, hogy milyen különbség van a 2 eszmerendszer hivatalos doktrínái között. Egy eszme pontosan annyit ér, amennyire azt a követői megvalósítják. És ezért gyilkos, emberellenes gazemberség mind2. Szánalmas, hogy ezt egyáltalán magyarázni kell 2012-ben bárkinek is.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 14:09:42

@Római kömény:

:))

Az hogy neked és a hozzád hasonlóknak rosszabbul megy mint az átkosban amikor az élcsapat tagja voltatok, és ennek megfelelően mindenféle előnyökkel rendelkeztetek a proletárokhoz képest, elhiszem. Azt is, hogy fáj hogy már nem az a rendszer van. Viszont mostmár a propagandádat nem tudod erőszakkal kényszeríteni a többire...

is 2012.04.23. 14:09:46

@Aszteroida-bányász metal énekes: "a Jobbik NEM a melegeket büntetné legutóbbi törvénymódosításával, hanem azokat, akik ezt POZITÍVAN állítják ezt be és reklámozzák."

tudnál bárkit is mondani, aki reklámozza? mert ha te sem, akkor minek hozzunk törvényt olyanról, ami senkire sem illik? fontosabb dolgunk nincs? a magyar bálnák tartási körülményeiről is hozhatnánk így törvényt, mert abból sincs egy sem.

belekotty 2012.04.23. 14:09:54

@Örzse néni: Te a farhát akció kedvezményeit számolgasd inkább!

Római kömény 2012.04.23. 14:09:58

@die nadel: Többet nem is tud, mert a magyar hadifoglyok elenyésző része került a Gulágra. Lásd: Varga Éva Mária: Magyarok szovjet hadifogságban (1941–1956)

Varga Éva kutatásai szerint a polgári személyek többségét már a magyarországi gyűjtőtáborokból elengedték, közülük és a foglyok közül csak ítélettel kerültek kevesen a Gulágra.

A döntő többség a genfi konvenciókat egy ponton sértő hadifogolytáborokba kerültek. (A foglyoknak dolgozni kellett, ezt tiltja a nemzetközi jog.)

insert random 2012.04.23. 14:10:53

@Aszteroida-bányász metal énekes:
"a programjuk nem 88 oldalas"

Dehogynem: jobbik.hu/proram

"a 14-et gyakorlatilag senki nem ismeri még a nagyon neonácik sem"
Azért elég közismert az:
users.atw.hu/skinheadek/1488.html

A kereső 10 700 000 találatot ad ki "14/88" kifejezésre, az első oldalon csak náci kontextusban található meg. És felmerül az is, hogy ha ennyire kevéssé ismert náci jelkép, akkor a jobbikosok miért ismerik? :D

Muad\\\'Dib 2012.04.23. 14:11:14

@belekotty:
Rendben, a te kedvedért a kommunista ideológia ámokfutásának eredménye a 65 millió áldozat. Mennyivel kellemesebb. Hiszen sokkal szebb, ha az emberrel a politikai okokból végrehajtott gazdasági ámokfutás végez.

Gattopardo 2012.04.23. 14:11:30

@Alauda: Rejtő Jenő, Radnóti Miklós, Szerb Antal, Robert Capa, Arthur Koestler, Wigner Jenő, Teller Ede, Szilárd Leó, Kertész Mihály, Korda Sándor, Heltai Jenő, Petschauer Attila, Kabos Gyula, Mály Gerő - a te logikád szerint náluk milyen összefüggés van zsidóságuk és a tudományban, kultúrában stb. betöltött szerepeük közt? Mert a kunbélás logikád alapján kell lennie.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.04.23. 14:11:55

@Gattopardo: Értem, szóval akkor az index is Jobbikos, hiszen ők is beszámolnak a Jobbikról, mostanában elég sokat, sőt a kiemelt blogok között van is mindig van egy-egy ami belük foglalkozik!

Római kömény 2012.04.23. 14:12:16

@Logan Grimnar: Nem kényszerítek és kényszerítettem semmit erőszakkal.

Akkoriban is mintha jobban ment volna egy kicsivel azoknak, mint akiknek most jól megy. Gondolok pl. egykori elvtársainkra a Fideszben, az MSZP-ben, de meg fogsz lepődni: a Jobbik sem érintetlen.

Örzse néni 2012.04.23. 14:12:21

@belekotty: Miért nem korbácsolod a hátadat valami csendes szegeletben? Az kevesebb örömet okoz, mint itt közröhej tárgyának kitenni magadat?

A mazochizmus betegség.

Logan Grimnar 2012.04.23. 14:12:24

@belekotty: "De Kína 65 millió áldozata a népesség növekedés, az erőszakolt iparosítás és a szárazság következménye."
Az b*meg, a holokauszt meg a szennyezett levegőé. Te nagyon hülye.

belekotty 2012.04.23. 14:12:44

@Logan Grimnar: "Ugyanolyan mocskos eszme mind2"

vs

"Kurvára mind1, hogy milyen különbség van a 2 eszmerendszer hivatalos doktrínái között."

- Látom te barom, már tolatsz visszafelé, mert gonban leszel amikor a német nép felsőbbrendűségét és a kommunizmus kizsákmányolás ellenségét kellene azonosnak mondanod. Olyan könnyű téged pöckölgetni, Örzse néni is komolyabb ellenfél.

kpetya 2012.04.23. 14:12:51

akkor most tiltsuk be a heinekkent?

és miért kellene a strasbourgi bíróságnak figyelembe venni pár nyikhaj agymenését a vörös csillaggal kapcsolatban?!

insert random 2012.04.23. 14:13:07

@Aszteroida-bányász metal énekes:
"a "H" az Hungáriát jelöl"
Igen, mint a nyilasoknál (hungaristák) is. Miért nem lett volna jó nekik M mint Magyaroszág betű?

"N1 híradóhoz meg annyi köze van a Jobbiknak, mint a tyúknak az atomfizikához."

Inkább mint a Fidesznek a Hír TV-hez. Annál talán egy kicsit több is: www.stop.hu/belfold/elhagytak-a-hir-tv-t-a-jobbikert-birodalom-alakul/816718/

Gattopardo 2012.04.23. 14:13:14

@Logan Grimnar: ezek szerint a kereszténység pl.bizonyos országokban háromszáz éven keresztül maga volt a pokol (vö. spanyolország és az inkvizíció)

belekotty 2012.04.23. 14:13:16

@Logan Grimnar: Anyád miért nem nyelt le inkább, te faszkalap?

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.04.23. 14:14:24

@insert random: Az oldalon konkrétan semmit nem találtam, jó linket küldtél te? Valami .pdf-re gondoltam.
Én ismerem, mert popkultúrával és szubkultúrákkal foglalkozok, de én ezzel még a kurucon sem találkoztam. :D

Logan Grimnar 2012.04.23. 14:14:51

@belekotty: alapvető szövegértelmezési problémáiddal szerintem fordulj a magyar tanárodhoz - már ha az nem az utca volt. Ez esetben érthető, hogy ennyire buta vagy.

R.H. ny. 2012.04.23. 14:14:54

@Logan Grimnar: Jaja. Eszerint a logika szerint nem nácik ölték meg a zsidókat hanem a gáz.

Szindbad 2012.04.23. 14:14:54

@bbjnick: A horogkereszt meg szerencsejel. Te szerencsétlen. :)

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2012.04.23. 14:15:04

Egyáltalán nem értek egyet az EU-val ebben az ügyben, sőt ultra nagy fasságnak tartom, hogy nincsenek tekintettel a csillag helyi értelmezésére, viszont semmi jogalapunk nincs arra, hogy ezt számon kérjük, ha mi magunk nem értjük meg, hogy másoknak miért más a vörös csillag, mint a horogkereszt. Egyszerűen arról van szó, hogy a horogkeresztet egyetlen "szalonképes", politikailag elismert párt vagy szervezet sem használta, széljobberek se, Hitler óta. Ezzel ellentétben a vörös csillag ott van egy sor abszolút mérsékelt, politikailag és társadalmilag széles körben elfogadott balos párt jelképtárában évtizedek óta. Egyáltalán nem igaz, hogy a csillag csak AZT jelenti. Nekünk azt jelenti, nekik nem, és elég tíz percet beszélgetni egy aránylag értelmes nyugati szocialista entellektüellel, hogy megértsük, miért (elfogadni persze nem kell, de a megértés még nem ártott meg senkinek). A horogkereszt viszont mindenkinek a fasisztákat (ugyanazokat a fasisztákat) jelenti, Moszkvától Lisszabonig Európaszerte. Mondom, ettől függetlenül tirpákság, ami történik, de az, hogy a két szimbólum között nincs jelentésbeli különbség, az meg csúsztatás.

Gattopardo 2012.04.23. 14:15:48

@Aszteroida-bányász metal énekes: persze, és a népszava is jobbikos, hiszen ők is beszámolnak a pártról, a magyar nemzet meg gyurcsánypárti, annyit foglalkoznak Fletóval. Nem szép dolog értetlenséget tetetni érvek híján:)))

blah 2012.04.23. 14:15:48

mondjuk azt vitatnám, hogy ugyanolyan fajsúlyú a két dolog de egyiket sem kéne reklámozni az tény

fikanick 2012.04.23. 14:15:59

@an hero please: Nem, nem azok es igen, van ertelme kijelenteni, ha valakit a partkozpontbol fizetnek es az ujsagiro szerepeben tetszeleg, hogy "alljon mar meg a menet, ne csinaljunk ugy, mintha".

Az MSZP nem remlik, hogy ilyet csinalt volna, mint amit te most epp lenyelni keszulsz a Fidesztol, leven sokmindent lehet rajuk mondani, de az biztos, hogy elkotelezett atlantistak voltak. Orbanek lathatoan nem azok, ez pedig azt veszelyezteti, hogy az orszag berendezkedese kerdojelezodik meg, ami mar nem egy-egy ingatlanpanama, szemkiloves vagy megkulonbozteto-jelzes levetel.

A nyugati vilagot (amihez Magyarorszag is tartozik, ha errol megerositest akarsz, menj el mondjuk Kinaba vagy Indiaba) egy elvkozosseg tartja ossze. Az az elvrendszer, aminek a jogbiztonsag az egyik alappillere. Ha ezeket a pillereket buzeraljuk, az egesz takolmany mehet a dologgal. Ha pedig Magyarorszag nem a nyugati vilagba tartozik, akkor (bar elvileg minden kiserlet mashogy kezdodik) marad a totalitarianizmus.

Nem tudsz mutatni egy olyan allamot a vilagban, ami ne a nyugati vilaghoz tartozna es ahol a polgarok meg lennenek vedve az allamszervezet onkenyetol.

Ha valakinek, akkor pont egy keleteuropainak meg kene ezt ertenie, hogy miert ilyen veresen fontos ez a dolog.

Azok pedig, akik azt fejtegetik (akar kozvetve, akar kozvetlenul), hogy a jogbiztonsag nem minden, azokat (plane, ha a Fidesz altal finanszirozott egyenekrol van szo) legalabbis meg kell jelolni ilyenkent, hogy az egyes olvasoik legalabb annyira informaltak legyenek abban, hogy mit es miert mond nekik valaki, hogy valodi dontest tudjanak hozni ebben a kerdesben.

Turul (bar nem ketlem, hogy nem ez a szandeka) a fenti okfejtesevel a magyarorszagi demokracia lebontasaban vesz tevekenyen reszt.

Ez nem sardobalas, hanem szaraz teny.

R.H. ny. 2012.04.23. 14:16:41

@belekotty: Te meg miért nem mész inkább jó kis metélt vörös faszokat ahogy a jó kurva anyád tette '45-ben te humortalan senkiházi pöcs?

nemecsek ernő áruló 2012.04.23. 14:17:10

@Aszteroida-bányász metal énekes: Náci-nyilas-komcsi egykutya, mindegyik embereket öl, mert élvezi.

Faji alapon való megkülönböztetés: számomra vannak jó emberek, rossz emberek, hogy körül van-e metélve, vagy kreol a bőre az mindegy. Márpedig a Jobbik folyamatosan hivatkozik ezekre (Tiszaeszlári vérvád - egy jogerős bírósági ítélet szimpla antiszemitizmusból újra előkerül a parlamentben? Hát milyen ostoba vagy te, hogy nem esik le neked????) Ez egy egyértelmű náci-párt megnyilvánulása volt. Hogy a jobbik náci, vagy sem, leszarom, ez a megnyilvánulás az volt, még ha lehazudod a csillagokat az égről, akkor is!

A homoszexualitás genetikai rendellenesség. Bármilyen formában lehet csűrni-csavarni, az a törvény a "buzik" bebörtönzéséről szólt volna. Pont.

De ha te látsz egy meleget, és ettől "bebuzulsz", akkor eleve valami gond volt nálad! Nem tudom, te hogy vagy vele, nekem vannak meleg ismerőseim, de engem nem zavarnak, mert biztos vagyok magamban, és a nemi irányultságomban, és soha nem tudnék egy faszt leszopni. Hogy ők igen, az az ő bajuk. Ettől függetlenül nem zavar, ha kézen fogva sétálnak, én is szoktam fogni a kezét a nejemnek, mert szeretem. És akkor mi van?

Azzal ne gyere, hogy a gyereknek káros magatartás-minta, én már csak felnőttként jöttem rá Freddy Mercury szexualitására, pedig az "I want to break free" című klipnél kevés egyértelműbb dolog van, és a Dutyi Dili című filmben sem esett le a csőbuzi karakter! Apropó: a jobbik törvény-tervezete ezeket az alkotásokat simán betiltaná! Pedig fiatal-korom nagyágyúi a Pet Shop Boys-szal, George Michaellel, az operettszínházzal karöltve--- őőő ott is propagálják a buzulást, ahogy a műjégkorcsolyában is, elvégre hetero férfi nem megy táncosnak!

Logan Grimnar 2012.04.23. 14:17:25

@belekotty: "Anyád miért nem nyelt le inkább, te faszkalap? "
Azt hiszem itt a vitát be is fejezhetjük, nethuszár. Egy szánalmas, sötét tahó vagy, akivel nincs értelme vitatkozni.

bigthereal 2012.04.23. 14:17:25

@TG69: a tieid bizonyosan, hogy nem tanítottak meg egy-két dologra...

Gattopardo 2012.04.23. 14:17:42

@Alauda: és ebből az következik, hogy a grúzok nagy része maga a sátán?? te pedig nyereg alatt puhítod a húst és mindennap gulyást eszel a pusztán?????:)))

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.04.23. 14:17:44

@Gattopardo: Gondoltam átjön az irónia, de mivel kiscsoportban is megbuktál magyarból, rosszul hittem, hogy levágós lesz.

berczy04 2012.04.23. 14:18:06

@Logan Grimnar: Egyet értek! Nem is értem, hogy '12-ben miért vagyunk képesek még vitatkozni ezen.

De semmi gond, itt is működik továbbra is az "oszd meg és uralkodj" elmélete. Essünk egymásnak eszmék, jelképek miatt, csak össze ne fogjunk, egyet ne értsünk, mert jajajj...

De fikázzuk csak egymást, "ők" meg röhögnek. Szomorú ez... :(

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 14:18:39

@Gattopardo:

Kérlek Neumann Jánost is vedd be ebbe a felsorolásba.

Római kömény 2012.04.23. 14:19:06

@Muad\\\'Dib: Szinte az egész világon kapitalizmus van, 800 millióan éheznek, az elhaltak több mint fele lényegében éhenhal évtizedek óta. (Lásd: Jean Ziegler FAO-biztos jelentései.) De a kapitalizmus ettől nem népirtó rendszer, pedig a belőle fakadó hierarchikus világgazdasági szerkezet évente (!) százmilliók halálába kerül.

De az egész vita nem erről szól: Nincs joga senkinek a nyugati kommunistáknak és a hozzájuk csatlakozó kommunistáknak a jelképek használatát megtiltani. Különösen azoknak nem, akik annak a rendszernek a lezüllesztéséért felelősek. Most is csak saját impotenciájukat fedezik a kommunisták üldözésével. Mert nem Fratanolo felelős, hanem Pozsgay. S nem Fratanolo az áruló, hanem Pozsgay. (Leegyszerűsítve.)

hopptarisznya 2012.04.23. 14:19:26

Az ilyen romantikázó komcsiknak vegyük el a jövedelme átlag fölötti részét (nettó 120ezer), a lakásának négy sarkát adjuk oda sokgyerekes, szegényebb családoknak. Saját vállalkozását pedig államosítsuk. Ha ezt mind vállalja, akkor bünti nélkül megérdemli, hogy hordhassa a vörös csillagot.

Gattopardo 2012.04.23. 14:20:57

@Római kömény: Pedig eddig mindig erős érvnek éreztem, hogy igazi kommunista már egy darab sincs Magyarországon:) de ha már így jártam, kérlek oszd meg velem akkor a helyes történelmi álláspontot Joszif Visszarionovics személyiségéről...

bigthereal 2012.04.23. 14:21:20

@belekotty: "Anyád miért nem nyelt le inkább, te faszkalap?"

ezt a vitastílust hol tanítják?

és még buta is vagy, mint a főd...

blah 2012.04.23. 14:21:39

@Muad\\\'Dib: te várjál már, akkor a politikai okokból végrehajtott gazdasági ámokfutás miatt tiltsuk be a fideszt? Legyen egyenlő a nácizmussal?

fikanick 2012.04.23. 14:23:04

@Római kömény: Nem ertem, a kommunista tortenetiras szerint az Ukran Ehinseg spontan ehezesi hullam volt, nem Sztalin nepirtasi akcioja, akkor a kommunizmus is ehinseget okoz, vagy ez tisztan a kapitalizmus rendszersajatossaga?

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.04.23. 14:23:16

@nemecsek ernő áruló: Na, akkor rakjunk össze: szerinted a Jobbik náci párt. Aztán kiderült mégsem náci, hanem nyilas. Aztán igazából egyik sem, csak vannak olyan dolgaik, amik arra emlékeztetnek téged...
Most ezt kommentáljam?
A vérvád nem antiszemitizmus miatt került be a parlamentbe te nagyon fasz!!! Évforduló volt, amit arra hegyeztek ki, hogy a mai napig vannak olyan perek, bűncselekmények, amelyet megúsznak csak azért az emberek, mert hatalom van a kezükben, te atya ég, mióta élsz Magyarországon?
Csűrni-csavarhatod a semmit, hogy aztán neked az essen le belőle, hogy konkrétan a melegeket akarják börtönbe záratni, de sajnos ettől függetlenül az igazság az, amit leírtam. Ott van, el lehet olvasni.
A maradék egy hatalmas faszság, maximum az önellentmondásaidra tudnék reflektálni, de ezt most kihagyom, egyelőre ezeket emészd meg, aztán majd folytathatjuk. :)

Muad\\\'Dib 2012.04.23. 14:23:21

@blah:
Hát tőlem nyugodtan, sőt az összes parlamenti pártot is felőlem.
De azért lássuk be, hogy a tömeges éhhalált még nem sikerült abszolválni egyik kormányunknak sem.

an hero please 2012.04.23. 14:23:26

@fikanick: Ha száraz tény akkor látni akarom a bizonyítékokat miszerint a szerző pártalkalmazott vagy a fidesz fizeti valamilyen módon. Akkor elismerem, hogy igazad van és a szerző menjen a picsába.

Amíg nem tudod igazolni az állításodat addig ez nem több puszta sárdobálásnál.

Crescendo 2012.04.23. 14:23:39

@B. Bíró: Egy kommunista nagy valoszinuseggel elete vegeig az is marad.
Igaz ez a Barroso urra is.
Bolsevik/mensevik? Amikor a radikalis kommunistak, bar folyamatosan kisebbsegben voltak, egyszer par szavazatos tobbseget szereztek egy partszavazason. Utana profi PR-al beallitottak magukat, mint az uj tobbseget es kiepitettek a diktaturat. A hatalom konszolidalasaban nagy szerepe volt Trockij-nak, aki a felkatonai szervezetek terrorjat gyakorolta.
Barroso - EU alkotmany. Megbukik, mert az europai nepek nem akarjak. Erre Liszaboni szerzodes neven azonos tartalommal beterjesztik es elfogadtatjak. Aztan a maradek Irorszagot meg bezsaroljak, hogy fogadja el. Mi ez ha nem maoizmus?

Gattopardo 2012.04.23. 14:23:44

@neoteny: Természetesen (és még sokan mások elférnének), bár én inkább Alauda kartárs érvelő reakcióját látnám szívesen:)))

De továbbmegyek: Petőfit, Zrínyit, Erkel Ferencet is magyarnak tartom.

Római kömény 2012.04.23. 14:23:51

@nemecsek ernő áruló: Embereket öl a görög, ciprusi, olasz, francia, akármilyen kommunista élvezetből?

Milyen baromság ez?

A kommunista mozgalom vadhajtásait levagdosta saját maga, európai demokratikus mozgalom, több helyen koalíciós kormánytag, Cipruson kormánypárt. Teljesen túljutott azokon a zavarokon, amelyek részben (az örökölt történelmi bajok mellett) korai elfajulását okozták. Nincs az elveik között semmilyen népirtás, s valójában nem is volt. Még a halálbüntetést is egytől egyig ellenzik nyugaton. Mi nem az EU tagjai vagyunk? Akkor az ottani szabályokat és viselkedésmintákat kell érvényesíteni.

belekotty 2012.04.23. 14:25:24

@bigthereal: Téged meg ki kérdezett, te barom?

is 2012.04.23. 14:25:29

@an hero please: te megnézted azt a képet, amit belinkeltél? a 80%-a keleti, össze-vissza forognak, a máltai változat meg ha horogkereszt, akkor a négylevelű lóhere is az. egy nagy erőlködés az, és csak pont megerősíti, hogy Európában bárki által ismerten csak a nácik használták.

@poszt: bizony, Turul, be kellene azt a több jelentést írni. nem véletlenül intézted el ezt te a poszt végén egy félmondattal, eldugva. hol az a több jelentés? és a Sztálinizmus és társai mióta egyenlő az egész kommunizmussal 1850-től kezdve? neked addig terjed a tudásod, meg Navracsicsnak is, hogy az ugyanaz? ilyen buta Navracsics is, meg te is, meg a teljes FIDESZ think-tank?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.23. 14:25:45

@Szindbad:

"A horogkereszt meg szerencsejel. Te szerencsétlen. :)" --- írod.

Közöm hozzá? Én sem indoárja, sem buddhista, sem német nemzetiszocialista nem vagyok, te szerencsétlen:-) Akinek horogkeresztezni van ingerenciája, az felőlem úgy horogkeresztezhet, ahogy akar. Ugyanúgy, a redvás kommunisták is felőlem úgy vöröscsillagoznak, ahogy akarnak.

Ellenben katolikus magyar vagyok, akinek megvannak a maga jelképei, amelyekhez kötődik, amelyek kultúrája, identitása elemei --- nekem ezekhez van közöm.

ü
bbjnick

ninimimi 2012.04.23. 14:25:49

@Római kömény: Senki"sem "lepődik" meg, hogy a Jobbik sem "érintetlen". Pontosan látható, hogy az elvtársaid alkották azt is.

Az meg, hogy a kommunisták ukrajnai népirtását "hazugságnak" nevezed, tökéletesen megfelel a kommunista propaganda taktikájának. Amikor elfogynak az "érvek" a nyilvánvaló tények súlya alatt, akkor a fekete is fehérré "válik" hirtelen.

"Valamiért" a hazai, (poszt)bolsevik média valóban nem sokat beszél a Holodomorról, az ukrajnai népirtásról, amikor a szovjet kommunista elvtársak legalább négymillió ártatlant gyilkoltak meg. „Hungerholocaust“ - ezt olvashatod a német Wikipédián, itt

de.wikipedia.org/wiki/Holodomor

arról a tömeggyilkosságról, ami szerinted nem is létezett. Magyarban ez a fogalom, hogy Éhségholokauszt nem is létezik, na vajon miért?

Ahogyan a kambodzsai, többmilliós kommunista népirtásról, és a többiről se hallott szinte semmit egy átlag magyar.

Kockagolyó - a legjobb csúszógömb (törölt) 2012.04.23. 14:26:18

Milyen sokan sápítoznak a sok haláleset miatt!

De milyen áldozatot hoznátok, hogy életben maradhassanak az éhezők?

Tessék befogadni a néger gyereket a lakásodba, eladni a kocsidat, hogy etethess százakat!

Hadd szaporodjanak!

Vagy amikor áldozatot kellene hozni, akkor már pusztuljanak nyugodtan?

Utald át a jövedelmed 80%-át, afrikai segélyszervezeteknek, hogy ne éhezzenek!

Fotelből okoskodni, a jólétből könnyű.

De már régen kipusztult volna az emberiség háborúk és járványok nélkül.

És ha fenn akarjátok tartani az életszínvonat, akkor sajnos újabb népirtások következnek hamarosan.

A jóléted ára mindig szenvedés, éhezés valahol távol tőled.

nemecsek ernő áruló 2012.04.23. 14:26:49

@Aszteroida-bányász metal énekes: Ha nincs igazam, miért vagy egyre idegesebb?

Nem mindegy, hogy náci, vagy nyilas, te fasz? Akkor is holokamuként hivatkoznak a legnagyobb emberiség-elleni bűntettre, számokba kötnek bele, és egyértelműen Szálasi iránti tiszteletből használják az Árpád sávos zászlót!

Gattopardo 2012.04.23. 14:27:27

@Aszteroida-bányász metal énekes: mindketten tudjuk, hogy nem ironizáltál, te kis hamis. Ja és szólok, hogy cáfolni sem cáfoltad amit írtam: a kuruc info éppúgy a jobbik nem hivatalos szócsöve, ahogy a magyar nemzet a fideszé, és a népszava a szociké, és olvasóinak túlnyomó része pedig a párt szavazótáborát erősíti.

blah 2012.04.23. 14:28:17

@Muad\\\'Dib: jó persze, de azért én még mindig vitatnám, hogy a kommunizmus és a nácizmus közé egyenlőségjelet kéne tenni...

is 2012.04.23. 14:29:14

@poszt: és ugye az inkvizíció miatt még nem tiltjuk be sem a katolikus egyházat, sem a keresztet. pedig az érvelés pontosan ugyanaz: volt időszak, amikor visszaéltek a teóriával.

fikanick 2012.04.23. 14:29:38

mandiner.blog.hu/2011/03/16/orbanviktor_hu

Ajandek a husegert. Mellesleg Turul Fidelitas-alelnok is volt, a Mandiner a Fidelitas lapjabol notte ki magat Fideszes kotodesu "sajtonak".

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.04.23. 14:30:20

@nemecsek ernő áruló: És barátom, te miért vagy ideges? :) Csak nem elfogyott a gyogyi? Azt hallucinálsz, amit akarsz, én elmondtam az érveimet, ha nem fogod fel, az nem az én problémám.

baliquez 2012.04.23. 14:30:50

@insert random: rettegőkém, a számmisztika zsidó áltudomány, le sem tagadhatnád milyen szellemben írsz.

an hero please 2012.04.23. 14:31:31

@is: A lényeg az volt, hogy nem csak a nácik használják ami igaz is.

Római kömény 2012.04.23. 14:32:56

@fikanick: Átlagosan 10 évből háromban Oroszországban helyi éhezés volt az orosz történelem során. A tízes években kiemelkedett az 1916-os - minimum ötmillió áldozattal - és az 1922-es (hasonló nagyságrendben). A legtöbb hamisított bizonyíték a későbbi éhezésre e korszakból származik.

A rossz termés és a parasztság elitcsoportjainak évszázados kínálatszűkítő technikái találkoztak össze a harmincas évek elején is, de az éhezést a kollektivizálás kezdeti zavarok után - amelyekhez a helyi bürokrácia túlkapásai is hozzájárultak - felszámolta. Ugyan a második világháború alatt és után rossz volt az ellátás, de a kollektivizálás után sokkal kevesebb paraszt, hatékonyabban volt képes évről évre elegendő gabonát termelni, s a munkaerő-felesleg az iparba áramolhatott. Oroszország, Kazahsztán, Ukrajna ma is gabonaexportőr, s teljes egészében a régi kolhozok, szovhozok utódai végzik a termelést hatékonyan, alacsony önköltséggel, hatalmas területeken.

Az ukrajnai-dél-orosz éhezés fő oka a harmincas évekig továbbélő elmaradott paraszti kultúra és termelés volt.

miro1 2012.04.23. 14:33:45

nekem mindegy, hogy melyik lap kié, de a kommunizmust és a fasizmust is elítélem. Horogkereszt és a vörös csillag is a diktatúrát jelképezi...

Gattopardo 2012.04.23. 14:33:54

@Aszteroida-bányász metal énekes: a jobbik náci párt, nincs itt még csak képzavar sem, kis hazánkban is volt ilyen párt anno, gróf Pálffy Fidél vezetésével. Szavazói jelentős részben civil pályájukon -nem feltétlenül önhibájukból, de nem is a zsidó világösszeesküvés okán-sikertelen, frusztrált ember, sokan erős kisebbségi komplexussal, akiknek erőt ad az, hogy másokat tehetnek felelőssé mindenért, hiszen a zsidók ellopják az országot, a cigányok ami marad, a buzik simán csak undorítóak, pedig régen minden jobb volt, most rend kell és fegyelem, mármint csak akkor ha MI szabhatjuk meg mit is értünk ez alatt.

nemecsek ernő áruló 2012.04.23. 14:34:05

@Aszteroida-bányász metal énekes: Én nem vagyok ideges, csak nem vágom, miért kell egy náci párt minden jellemzőjét mutató pártról azt hazudnod, hogy nem náci. Érveket nem láttam, csak a szar elkenését, hogy az nem egészen úgy, meg másképp kell értelmezni, meg hasonlók.

Érv az lenne, hogy: A Jobbik nem náci párt, mert aki nyilvánosan homofób kijelentéseket tesz, vagy antiszemita megnyivánulása van, azt kizárják a pártból. Ez érv lenne. Amit te írtál, a szar szétkenése híg fossá. Nem érv. Tanulnod kell még az "érv" szó jelentését.

Római kömény 2012.04.23. 14:34:19

@ninimimi: Ukrán náci szervezetek propagandáját vették át.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.04.23. 14:34:27

@Kockagolyó - a legjobb csúszógömb: "Milyen sokan sápítoznak a sok haláleset miatt!

De milyen áldozatot hoznátok, hogy életben maradhassanak az éhezők?

Tessék befogadni a néger gyereket a lakásodba, eladni a kocsidat, hogy etethess százakat!

Hadd szaporodjanak!

Vagy amikor áldozatot kellene hozni, akkor már pusztuljanak nyugodtan?

Utald át a jövedelmed 80%-át, afrikai segélyszervezeteknek, hogy ne éhezzenek!

Fotelből okoskodni, a jólétből könnyű.

De már régen kipusztult volna az emberiség háborúk és járványok nélkül.

És ha fenn akarjátok tartani az életszínvonat, akkor sajnos újabb népirtások következnek hamarosan.

A jóléted ára mindig szenvedés, éhezés valahol távol tőled. "

Igazad van. A sok nebáncsvirág folyton nyafog, de ha valamit tenni kell csak elbújnak. Vigyék haza az antiszociális cigánygyerekeket az intézetből, ne a villáikból okoskodjanak, hogy legyünk toleránsak!!!

an hero please 2012.04.23. 14:34:39

@Római kömény:

Erre: "Nem igaz, hazugság. Az ukrajnai éhezést igazoló (fotó)dokumentumok korábbi éhezésekből (1912, 1916, 1922) származnak. Volt éhezés kisebb mértékben, de nem volt népirtás, s az orosz területekre is kiterjedt."

Vad_Alma · http://hatodikelem.blog.hu/ 2012.04.23. 14:35:14

akkor már tiltsák be a heineken logóját is. nekem AZ is vörös csillag, és zavar.
mellesleg az se lenne nagy baj, ha a jelképek nem lennének tiltva. elég, ha az eszmékhez ragaszkodó szervezetek lennének betiltva, pl kommunista és neonáci klubok. amúgy meg nyugodtan hordjon bárki horogkeresztet és vörös csillagot az utcán, legalább mindenki látja hogy milyen idióta az illető.
ebben az ügyben nem az a szomorú, hogy mit csinál az EU Magyarországgal, vagy egyesek milyen jelképet imádnak/ utálnak. hanem az, hogy 2012-ben még mindig szóba jöhetnek az ilyen abnormális, múltbeli ideológiák, és sokan úgy érzik hogy komolyan foglalkozni kell velük. nőjön fel végre ez az ország, és a jövő felé nézzen, mert az k....ra fontosabb mint a múlt!

Római kömény 2012.04.23. 14:35:19

Forráspótlás: John Puntis: The Ukrainian famine-genocide myth

A netről is letölthető.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.04.23. 14:35:19

Akinek nincs cigány szomszédja az könnyen Jobbik-ellenes!!

is 2012.04.23. 14:36:07

@Logan Grimnar: Neked is fontos látni, hogy a kommunizmust pl. Nyugat-európában és az USA-ban is csinálták. Kommunista elnökjelölt van minden francia elnökválasztáson pl. Kommunizmus pedig volt 1917 előtt is, és 1990 után is. te ezeket biztosan tudod, nem értem, hogy miért ezek figyelmen kívül hagyásával próbálsz meg érvelni, hogy csak csöndesen mosolyogjunk rajtad.

ha a sztálini és társai rendszereket akarod üldözni, azok _nem_ voltak kommunisták (a FIDESZ sem nemzeti attól, hogy azt hirdeti magáról, hanem délolasz, Berlusconi-típusú, Radóc utca 8 maffia, ugye).

és ilyen alapon ne fele jtsd el üldözni a keresztet is, hiszen szép elmélet, amit Krisztus előadott, dehát pedofilok, meg inkvizíció, ugye.

Geo_ 2012.04.23. 14:37:03

"Hát nem: az eszme sem nagyszerű, hanem ugyanolyan ördögi, mint a nácizmus alapvetései."

Hát nem: ez kb olyan, hogy a keresztet is be kellene tiltani a vallásháborúk, az inkvizíció miatt.

De ezt Te is tudod. Ahogy azt is, hogy bírósági ítélet nem az egész világra vonatkozik.

S mindez nem jelenti a kommunistának nevezett rendszer bűneinek a mentegetését, pusztán történelmi/politikai ismeretiednek a korlátoltságát.

Fatal Error! System Halted! 2012.04.23. 14:37:56

"Hát nem: az eszme sem nagyszerű, hanem ugyanolyan ördögi, mint a nácizmus alapvetései. Az erőltetett egyenlőség óhatatlanul ál-egyenlőséget és teljesen torz, rendkívül kártékony társadalomszerkezetet eredményez."

Egyenlőségjelet tenni "ördögiségét" illetően, a egy illetve több nép kiirtása és egy béna társadalmi elképzelés közé, akkora pofátlanság, amit csak az ítélettel szemben az önigazolásukat kétségbeesetten kereső (szélső?)jobboldal képes megtenni.

Puncás Margit 2012.04.23. 14:38:01

@ninimimi: @Alauda: Jó, de pl. gyerekeket a saját két kezükkel nem végeztek ki. A nácik pedig igen.

miro1 2012.04.23. 14:38:12

@Római kömény: Te sötét vagy, olvass utána, ajánlom a Rubicon ide vágó számát. A probléma, nem az alacsony termelés volt, hanem Moszkva pénz éhsége, valuta kellett, és a megtermelt gabonát eladták, Ukrajnában pedig mesterségesen éhínséget teremtettek, ez a holomodor nevet kapta. Az ukrán parasztság megtörését is célozta a gazdasági célok mellett, elköltözni sem lehetett csak éhen halni, majd jött a kolhoz rendszer.

Római kömény 2012.04.23. 14:38:31

De van ezernyi másik forrás. Pl. a neten is olvasható nemrég elhunyt elvtársunk, Ludo Martens műve: Un autre regard sur Staline, angolul is letölthető itt-ott (Another view of Stalin)

fikanick 2012.04.23. 14:39:04

@Római kömény: Tehat akkor a kommunizmus ehinseget okoz? Mondjuk en ebben hiszek, csak toled is hallani akarom.

Tenyleg kifejezetten serto, mind masok intelligenciajara, mind az emberi joerzesre nezve, ahogy a kommunizmust mentegeted, es ahhoz merheto, mint amikor valaki mondjuk az endlosungot vagy altalaban a naci modszereket elteti.

Szerintem ez nagyon egyszeru, a nacik es a kommunistak (de a Fideszesek es az MSZP-sek is (bar ilyen mar nem nagyon van)) mind-mind nagyon hasonlo frusztraciobol keletkeznek, a masik penze kell nekik. Magyarorszagon errol szol a politika, nem jutott meg tul azon a konszenzuson, hogy a letezo vagyonokat nem buzeraljuk, ami pedig az altalanos tarsadalmi beke alapja lenne.

Kifejezetten karos es veszelyes, amit muvelsz, mellesleg undorito is, ahogy ilyen-olyan tomeggyilkolast es totalitarianizmust vagysz azert, hogy masok penzere ratehesd a mancsod.

Gattopardo 2012.04.23. 14:39:18

@Aszteroida-bányász metal énekes: megfordítom, hogy könnyebb legyen neked: a logikád alapján akkor ezek szerint mindhárom általam felsorolt orgánum pártsemleges, objektív hírforrásnak nevezhető ugye?
Mert vagy mind a három az, vagy egyik se.

R.H. ny. 2012.04.23. 14:39:20

@is: "ha a sztálini és társai rendszereket akarod üldözni, azok _nem_ voltak kommunisták"

Akkor mik voltak te szerencsétlen fasz? Ezzel a logikával hitlerék se voltak nemzetiszocialisták...

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.04.23. 14:39:45

A nácik úriemberek voltak a szovjetekhez KÉPEST.

miro1 2012.04.23. 14:39:48

@seheresezádé: És ez változtat valamin?

Római kömény 2012.04.23. 14:40:16

@miro1: Hazugság a gabonaexportról szóló mítosz. Az exportot az ellátási és begyűjtési zavarok első jelére leállították. A Rubicon nem érdekel. sokat olvastam ezeket a hazugságokat, áltörténészek (mindegy, hogy liberális vagy náci) tollából.

an hero please 2012.04.23. 14:40:37

@fikanick: "... mind-mind nagyon hasonlo frusztraciobol keletkeznek, a masik penze kell nekik. "

Látom szakértővel van dolgunk.

Gattopardo 2012.04.23. 14:41:20

@Geo_: na ez már nem lehet véletlen, már csak pvc kartársat hiányolom:)))

miro1 2012.04.23. 14:41:44

@Római kömény: Pedig azt neves történészek jegyzik, és Ukrajnában ezt nehogy kiejtsd, hogy mítosz, mert nem biztos, hogy haza jössz.

bz249 2012.04.23. 14:42:08

@bbjnick: es ezek szerint a legmagasabb finn katonai kituntest sem kapta meg. :)

en.wikipedia.org/wiki/Order_of_the_Cross_of_Liberty

Kandeláber 2012.04.23. 14:42:31

"A vörös csillag többféle jelentést hordozhat"- nyilván a Heineken sörre gondoltak uraink és parancsolóink.
Egyébként ezt az egész tiltás boldogulr Szabad György történész, MDF politikus, az országgyűlés egykori elnöke nevéhez fűződik.
A vörös csillag, nyilaskereszt, SS jelvény és a horogkereszt tartozott abba a körbe, melyet Gyuri bátyánk tiltani rendelt(etett).
A törvényjavaslata nyitott fülekre talált, de azóta a Munkáspárt és az MSZP balszárnya úgy gondolta, hogy felmondják a konszenzust az igencsak elvásott veres csillag tekintetében, és használják is a szimbólumot.
Mint kiderült, joggal - csak éppen szembemenve a magyar joggal.
De érdekel az már valakit?
Egyébként tehát a "tiltott önkényuralmi jelképek felsorolása annak idején ritkaságszámba menőenteljes egyetértésben valósult meg, talán '91-ben.

Római kömény 2012.04.23. 14:44:27

@fikanick: Nem érdekel mások érzékenysége. Az igazság érdekel. A tévedés joga természetesen fenntartva. Semmi közöm a Jobbikhoz, de a vörösre festett nácikhoz sem.

A hibákért és törvénysértésekért ítéljék el a felelősöket, amennyiben azok emberiesség elleni bűnöket követtek el, utána rajtam ne kérjen számot senki semmit. Én az előző rendszerrel is szemben álltam, pedig kommunista vagyok. A hibákhoz semmi közöm. A pártból a rendszerváltás előtt tíz évvel kiléptem. Én kommunista voltam, a párt nem. Erről ennyit.

blah 2012.04.23. 14:44:49

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: nem tudom, hogy mit tervezne a jobbik a cigányokkal (kiirtaná? munkára fogná?) viszont olvastam a 2010-es gazdasági elképzeléseiket az pedig nevetséges... szóval nem cigány szomszéd kérdése (mellesleg nekem már volt és rendhagyóan normálisak voltak)

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.04.23. 14:45:35

Zsidóknak Hitler alatt is kiválasztott jó dolguk volt.
Táborokba vonatoztatták őket, ahonnan gyárakba jártak dolgozni (Schindler listája), persze ott is bojkottálták a munkát.
Nemhogy egyenesen a Don-kanyarba vitték volna, mint a szerencsétlen keresztényeket. Szovjet golyófogónak.

Római kömény 2012.04.23. 14:46:06

@miro1: Pedig kiejtik. Az Ukrán Kommunista Párt, az Ukrán Szocialista Párt és a kormányerők jelentős része nem fogadja el a hamis történelemértelmezést.

Nem az éhezést vitatom, hanem a méreteit, az okait és az egyediségét.

fikanick 2012.04.23. 14:52:19

@Római kömény: Azt mondjuk mindig csodaltam, ahogy az ilyen-olyan onkenypartiak bebujtak a pluralis demokraciank vedoernyoje moge es onnan kiabalnak a rendszerre. Csodalom a rendszerunk stabilitasat (na nem a magyarorszagiet, az epp most keszul osszeesni), de ugy altalaban a nagyvilaget, amikor ennyi idiotat tartunk meg az oaltaluk vagyott rendszerhez kepest elkepesztoen nagyvonalu jogrendben.

Pelda: Mondjuk te mondhatsz ilyen verlazito dolgokat minden tovabbi nelkul. Nem esik semmilyen bantodasod, pedig nagyon undorito, ahogy tomeges kivegzesekben es elnyomasban remenykedsz. Ha az altalad megvalosult rendszerben en azt mondanam, hogy nekem nem tetszik a kozepszer, nem tetszik a kontraszelektalt partkatonak es az unalmas jellegtelenseg diadala es nem akarom, hogy ezek a senkik uralkodjanak folottem, szavazni akarok arrol, hogy kik kepviseljenek, akkor joesetben csak bortonbe dugnak, de valoszinuleg elvisznek egy gulagra, esetleg jopeldakent agyon is lonnek.

Latod, ezert nem vagy te bator. Azert nem, mert mi vagyunk olyan jofejek, hogy megturjuk meg azt a velemenyedet is, hogy a legjobb megiscsak az lenne, ha az olyanok mint en, a gulagon kotnenek ki.

Azert ezt a tenyt onmagaban legalabb ertekelhetned.

is 2012.04.23. 14:55:50

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: "De már régen kipusztult volna az emberiség háborúk és járványok nélkül."

Szarumán érvelése. Szerencsére Gandalfnak volt mit erre mondani, és Szarumán végülis elnyerte a méltó büntetését az ilyen hülyeségekért.

ninimimi 2012.04.23. 14:56:32

@Római kömény:
Szerinted "náci propaganda" a demokratikusan választott ukrán parlament 2002-es határozata, amely ártatlan ukránok millióinak kommunisták általi legyilkolását, a Holodomort népirtásnak minősítette - nem csupán "néhány fotó alapján"-, egybehangzóan az idevágó ENSZ-határorozattal együtt!

Ugye, elvtárs?!

Gattopardo 2012.04.23. 14:56:51

@Római kömény: tehát szerinted az a csákó, aki alatt 12 évtől felefelé már kiszabható volt a halálbüntetés, és 15.000. lengyel tisztet lőttek tarkón alapvetően majdnem olyan pozitív személy volt mint a Télapó, ugye? direkt kis momentumokat írtam, mert valsz a gulág szerinted üdülőtelep volt és a krími tatárok is pl. mai napig ott élnek ahol 1935-ben..

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.04.23. 14:56:57

@Gattopardo: Ezzel az erővel mindegyik párt ugyanez, csak az egyik komcsizik, a másik narancsozik, a harmadik nácizik.
Nem kell fordítanod semmit, okostóni, te azt mondtad, hogy a kuruc.info a Jobbikhoz tartozik, ami abban az értelemben igaz, hogy vannak hírek a Jobbikról, de tudod, van nekik hivatalos oldaluk, sőt még lapjuk is. A kuruc.infót névtelen szimpatizánsok alkotják, akik egyet értenek a Jobbik tevékenységével, ezek pedig nem = a Jobbikkal, mint párttal.

is 2012.04.23. 14:58:29

@R.H. ny.: mik lettek volna? sztálinisták. ez az a szó, amit kerestél, és én, a szerencsételn fasz, örülök, hogy segíthettem neked. most már neked is van szavad a kettő megkülönböztetésére. ha még van hiányzó szó a szókincsedben, szólj bátran, kipótoljuk.

Logan Grimnar 2012.04.23. 14:58:34

@is: Nyugat-Európában és USA-ban sosem jutott hatalomra a kommunizmus, követői afféle álmodozó, holdkóros paprikajancsik, akiknek lövésük sincs arról, hogy mihez is adják e nevüket ( mint ahogy egy heccből karlendítő kisiskolás sincs tisztában Hitler bűneivel ).
1917 előtt a kommunisták még nem vették át a hatalmat, így nem is tudtak annyit ártani.
1990 után normális, épeszű ember nem volt már kommunista ( legalábbis Európában ), és már a korábbi hatalmukat is elvesztették.
Mint minden eszmének, a kommunizmusnak is a valódi arca akkor mutatkozott meg, amikor képviselői a hatalmat gyakorolták - ezért korlátozódik a vita az adott periódusra, és kerülnek figyelmen kívülre az általad említettek.
A sztálini és társai eszmerendszerek pedig pontosan a kommunizmus igazi arcát mutatták meg. Ezeket nem kommunistáknak nevezni pontosan akkora blődség, mint Hitleréket nem náciknak minősíteni - nem is értem, hogy ilyen dolog hogy juthat egyáltalán az eszedbe?
A vallást pedig ne keverjük bele, mert akkor új fejezetet lehetne indítani pedofil papok, szervkereskedő rabbik, öngyilkos merényletet elkövető iszlámokk témekörben.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.04.23. 14:59:33

@is: A többit is elolvastad, nagyokos? Vagy leragadtál a részleteknél? Miért nem mondasz le a javaidról az éhezők javára? Miért nem nevelsz otthonodban pár cigány gyereket?

"Milyen sokan sápítoznak a sok haláleset miatt!

De milyen áldozatot hoznátok, hogy életben maradhassanak az éhezők?

Tessék befogadni a néger gyereket a lakásodba, eladni a kocsidat, hogy etethess százakat!

Hadd szaporodjanak!

Vagy amikor áldozatot kellene hozni, akkor már pusztuljanak nyugodtan?

Utald át a jövedelmed 80%-át, afrikai segélyszervezeteknek, hogy ne éhezzenek!

Fotelből okoskodni, a jólétből könnyű.

De már régen kipusztult volna az emberiség háborúk és járványok nélkül.

És ha fenn akarjátok tartani az életszínvonat, akkor sajnos újabb népirtások következnek hamarosan.

A jóléted ára mindig szenvedés, éhezés valahol távol tőled. "

Igazad van. A sok nebáncsvirág folyton nyafog, de ha valamit tenni kell csak elbújnak. Vigyék haza az antiszociális cigánygyerekeket az intézetből, ne a villáikból okoskodjanak, hogy legyünk toleránsak!!!

Link Elek 2012.04.23. 15:00:06

a swastika egy ői hindu jószerencse szimbolum. jelneleg is hasznaljak azokon a teruleteken, ahol a nacik nem amortizaltak le.
az otagu voros csillag szinten nem a komcsik talalmanya, csak ok amortizltak le.

tiltani oket az iditizmus csucsa, ilyet csak a fidesz szeru agyhalott csorda kepes kialalni.

nem a szimbulimokat/vizualis megjelenito elemeket kell tiltani, hanem az emberi cselekveseket.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.04.23. 15:00:44

@nemecsek ernő áruló: Nem hazudok, érvelek. Mint mondtam, attól, hogy a vörös köd miatt nem vagy képes felfogni a legegyértelműbb dolgokat, amiket ráadásul saját magad cáfolsz meg... olyanokról állítod, hogy nem igaz és kamu, amik hírportálokon, közleményekben állnak, szóról szóra ugyanúgy, ahogy elmondtak, tisztán és érthetően, de te mindig megpróbálsz valami alantas, mögöttes értelmes valamit találni, hogy az előtérbe helyezd és azon fröcsöghess. Ezt mi sem mutatja jobban, hogy itt egyáltalán nem volt téma a Jobbik, míg te meg nem jelentél, szóval neked még valami perverz vonzalmad is párosul ehhez, ami azért nem semmi.
De hogy lásd, milyen rendes vagyok, összeállítom a te nagyon hiteles érveidet az előző kommentjeidből:

Na, ez egyszerű lista volt! :D

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.04.23. 15:02:34

@negondolkozz!majdénmegmondom!: "Zsidóknak Hitler alatt is kiválasztott jó dolguk volt.
Táborokba vonatoztatták őket, ahonnan gyárakba jártak dolgozni (Schindler listája), persze ott is bojkottálták a munkát.
Nemhogy egyenesen a Don-kanyarba vitték volna, mint a szerencsétlen keresztényeket. Szovjet golyófogónak. "

És még van pofájuk pénzt követelni a szemétláda zsidóknak! Mennyivel szenvedtek ők jobban, mennyivel értékesebbek más embernél? Lófaszt a seggükbe!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.23. 15:02:37

@an hero please:

Ebben nincs semmi meglepő. A szvasztika skandináv-balti szimbólum (is). A német nemzetiszocialisták is --- közvetlenül --- (ha jól emlékszem) egy porosz (pomerán) dragonyosezred jelvényéből vették át a horogkeresztet.

ü
bbjnick

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.04.23. 15:03:34

Aztán jöttek magyarokat gyilkolni a mocskos zsidók, a bosszú népe! Rákosi és Péter Gábor.

Gattopardo 2012.04.23. 15:07:13

@Aszteroida-bányász metal énekes: kötheted az ebet a nyelvtani értelmezés karójához, attól még tartalmilag nem lesz igazad:)

"vannak hírek a jobbikról" - csúsztatás, a valóság: pozitív csak róluk van a parlamenti pártok közül
"akik egyet értenek a Jobbik tevékenységével, ezek pedig nem = a Jobbikkal, mint párttal" -csúsztatás: persze hogy nem, csak a szavazótáborával, és ugye egy párt szavazótáborának véletlenül sem szokott köze lenni a párthoz, ugye? hiszen akkor is rá szavaznának, ha nem értenének egyet vele:)))
"névtelen szimpatizánsok" - rossz nyelvek szerint Novák képviselő úr is a szerkesztőség oszlops tagja

Netuddki. 2012.04.23. 15:08:28

@Link Elek: Hát igen, de ezt hiába is magyarázod EZEKNEK...

Római kömény 2012.04.23. 15:10:40

@fikanick: Színtiszta hazugság, hogy kivégzésekben reménykednék. Semmilyen formában nem kívánom a liberális demokrácia kereteinek lerombolását. Mióta van általános szavazati jog - a munkásmozgalom harcainak következtében - ez okafogyottá vált. A kivégzéseket és a terrort elítélem, a proletárdiktatúra félreértelmezését szintúgy. (De ez hosszas elméleti fejtegetésekhez vezetne.)

@Gattopardo: A katyni vérengzés a németek műve. A sztálini korszak terrorja valós, alapvetően a szovjet bürokrácia vált önálló, megfékezhetetlen kaszttá. Sztálin felelőssége vitathatatlan, de szerintem sokkal kisebb, mint sokan gondolják. A kivégzésekért közvetett felelősség terheli, azokért az általa is szentesített trojkák és az általa is ellenőrizetlenné alakított NKVD a felelős. A súlyos terrort azonban lényegében népi nyomásra és segítséggel - ennek széles irodalma van, de nálunk ismeretlen - 1939-40-re megfékezték. Az egészet bizantikus, szovjet-orosz jelenségnek tartom. A marxizmus és a kommunizmus nyugati tudományos irányzat és politikai gyakorlat, elmaradott vidékeken és termelési viszonyok között csak önmaga karikatúrájává válhat vagy súlyos kudarcokkal képes szembenézni. De ezek nem a saját kudarcai, vagy nem feltétlenül. Ennek ellenére még itt is, torz formájában, bonapartista módszerként inkább sikeres volt, mint sikertelen.

De nekem ideológiailag csak halovány rokonságom van vele, mert én tényleg kommunista vagyok.

Gattopardo 2012.04.23. 15:10:56

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Nálad mindenesetre mind Radnóti Miklós, mind Mansfeld Péter többet szenvedett, innetől kezdve akár visszább is vehetsz az arcodból.

88888888 2012.04.23. 15:11:09

akkor kérem a "harcos" egyházak jelképeinek betiltását is (keresztény, iszlám, zsidó?), mert azoknak a nevében még több bűnt követtek el, és az eszmeiség is mérgező (a dobd vissza kenyérrel idézek: "eszme sem nagyszerű, hanem ugyanolyan ördögi, mint a nácizmus alapvetései. Az erőltetett egyenlőség.." (=szeretet) "...óhatatlanul ál-egyenlőséget..." (=ál szeretet) "...és teljesen torz, rendkívül kártékony társadalomszerkezetet eredményez."
szóval sztem hülyeség amit írsz, és ráadásul kurvára elegem van már ebből, hogy a horogkereszt ugyanolyan elbírálásban részesüljön, mint a vörös csillag. ezt sztem nem lehet a történelmi bűnök, halottak száma stb. adatokból levezetni, hanem a jelenlegi konnotációkból. azt pedig el kell ismerni (legalábbis én elismerem:)), hogy a horogkereszt sokkal durvább társításokat hoz elő, mint a vörös csillag. legalábbis az emberek túlnyomó többségében. ha pedig elég ha egy kisebbség érzi magát fenyegetve, akkor legyen a kereszt és a félhold is tiltólistán, nem értem azért miért nem emeled fel a szavad.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.04.23. 15:12:24

@Logan Grimnar: dede keményen idetartozik a vallás is.
Már a középkorban is azzal tartották kordában a jónépet hogy a valláson keresztül elfogadtatták velük sanyarú sorsukat.
Az is csak egy eszme.

Logan Grimnar 2012.04.23. 15:14:01

@Sztavrosz_: Persze, hogy az.
De itt és most nem arról beszélünk, hanem a nemzetiszocializmust vetjük össze a kommunizmussal.

Logan Grimnar 2012.04.23. 15:14:06

@Sztavrosz_: Persze, hogy az.
De itt és most nem arról beszélünk, hanem a nemzetiszocializmust vetjük össze a kommunizmussal.

Logan Grimnar 2012.04.23. 15:14:14

@Sztavrosz_: Persze, hogy az.
De itt és most nem arról beszélünk, hanem a nemzetiszocializmust vetjük össze a kommunizmussal.

Gattopardo 2012.04.23. 15:15:08

@Római kömény: Nézd, én alapvetően toleráns vagyok mindenki rögeszméjével szemben, de legalább azt ne vonnád kétségbe, amit a TASSZ és Jelcin is elismert több mint 20 éve.

Kandeláber 2012.04.23. 15:15:16

Az itt firkálgató neobolsik emlékezetéből nyilvánvalóan - a holodomor tagadása mellett - kihullott például az a köztudomású tény is, hogy Uljanov-Lenint a németek csodafegyverként vetették be az orosz hadsereg ellen, amikor is zárt vagonban orosz területre csempészték.
A többi ismert: a bolsevisták "a nagy októberi szcialista forradalom után breszt-litovszkban különbékét kötöttek a németekkel, majd a lengyel hadsereg is kiporolta őket, és végül is az előbb Szovjet-Oroszországnak, később már Szovjetúniónak nevezett állam jelentős területi veszteségekkel keveredett ki az I. Világháborúból.
Mellesleg Lenin-Uljanov rövidesen koncentrációs táborokat állíttatott fel birodalmában a bolsevista eszmék hatékonyabb terjesztése érdekében.
Miután részben szifilisze, részben az ellene elkövetett merénylet következtében elhalálozott, helyét a XX. század legnagyobb tömeggyilkosa, a "Koba" fedőnevű kiugrott papnövendék, postarabló, köztörvényes grúz Dzsugasvili vette át, aki még szerény becslések szerint is, a holodomort is beleértve, mintegy harmincmillió embert irtatott ki a nagy Szovjetúnióban.
Akinek a vörös csillag tetszetős szimbólum (kivéve a Heineken sörön) az egy állat.

Római kömény 2012.04.23. 15:15:18

@Gattopardo: Az ENSZ-határozatot, ha belinkelnéd...

A törvényt 2006-ban fogadták el, nem 2002-ben.

A szintén demokratikusan megválasztott Janukovics 2010-ben kijelentette: nem volt népirtás, az ukrán és Szovjetunió többi népének közös tragédiája volt.

Az ő értelmezésével is vitatkozom némileg - most nem fejtem ki - de ha Ukrajna jelenlegi elnöke szerint nem volt népirtás, akkor talán én is állíthatom ezt.

ninimimi 2012.04.23. 15:17:38

@Római kömény: Semmi kétség, mi vagy, nem kell annyit hangoztatnod - látjuk mindannyian, akik olvassuk ezt a blogot!

"A katyni vérengzés a németek műve. "
El vagy maradva néhány brossurával. Ezt még Sztálin tömeggyilkos elvtársad hazudta, amíg élt és folyamatosan "dolgozott", azaz gyilkolta ártatlanok millióit. Azóta már a szovjet elvtársaid is elismerték, többször is, nyilvánosan is, hogy ők követték el a katyni vérengzést (is).

Kicsit ötletesebben is hazudhatnál!

lyesmith 2012.04.23. 15:17:48

Csak szólok hogy a horogkereszt viselését sem tiltja az EU.

A vörös csillagról pedig az EU nagyrészében nem akommunizmus hanem a Heinekkel jut az emberek eszébe. (Még nekem is pedig én még bőven a kommunizmusban születtem)

TG69 2012.04.23. 15:19:42

@bigthereal: A kérdés továbbra is az: ha a hazai kommunista rezsim olyan szörnyűséges volt, mint a nácizmus, akkor szüleink, akik benne éltek és esetleg még boldogok is voltak (gyarapodtak, gyermeket neveltek és nem tettek semmit ellene) erkölcsileg szar alakok voltak-e? Ne feledjük 800 ezer párttag és családjáról van szó legkevesebb a magyar társadalom fele tökéletesen elfogadta a rendszert.

Ha azt gondoljuk, hogy nem, akkor mégsem igaz, hogy a hazai kommunizmus = nácizmus, egyébként meg kötelezni kellene őket egy bocsánatkérésre a kommunizmus áldozatainak emlékére, hogy semmittevésükkel és fogyasztásukkal legalizálták ezt a ocsmányságot.

Római kömény 2012.04.23. 15:20:40

@Gattopardo: Sajnos a katyni feltárást kényszer alatt dolgozó orvosok és tanúk, illetve egy magyar fajvédő orvos adatai alapján nem lehet elfogadni. Ráadásul a legtöbb bizonyíték hamisítvány.

A legfőbb bizonyítékról, a híres Berija levélről néhány éve igazságügyi szakértői vizsgálat kiderítette: Több levélrészlet felhasználásával a '90-es években hamisították. Nem az ujjamból szopom, a neten megkereshető az orosz jelentés. 2010-ben a KPRF külön sajtótájékoztatón mutatta be a tengernyi hamisításra vonatkozó bizonyítékokat, tudományos konferenciát is szerveztek, amire a meghívott lengyel történészek politikai nyomásra nem mentek el.

Gattopardo 2012.04.23. 15:26:25

@Római kömény: 1990. április 14. TASSZ

Janukovics emlegetésével pedig ne haragudj de hülyének álcázod magad, miközben némi aktuálpolitikai ismeretekkel rendelkezve (és kell hogy legyen ilyened) éppoly jól tudod mint én hogy nevezett személy Putyin elvtárs kesztyűbábja, de legalábbis sose lett volna elnök a jelentős oroszajkú ukrajnai kisebbség nélkül.

88888888 2012.04.23. 15:27:17

@nemecsek ernő áruló:
amúgy sztem is, legyen csak mindent szabad, legalább nem kéne szerencsétlen gárdistáknak mindenféle új jelképpel zavarni a népet, tudná mindenki egyből, hogy miről van szó.
csak az még nekik is világos, hogy a horogkereszt milyen képzettársításokat kelt, ezért sztem akkor sem használnák ha lehetne.

88888888 2012.04.23. 15:31:13

@nemecsek ernő áruló:
amúgy sztem is, legyen csak mindent szabad, legalább nem kéne szerencsétlen gárdistáknak mindenféle új jelképpel zavarni a népet, tudná mindenki egyből, hogy miről van szó.
csak az még nekik is világos, hogy a horogkereszt milyen képzettársításokat kelt, ezért sztem akkor sem használnák ha lehetne.

Gattopardo 2012.04.23. 15:32:35

@Római kömény: 1990. április 14. Tassz

Janukovics: sztem éppúgy tisztában vagy vele mint én hogy nevezett személy Putyin eftárs kesztyűbábja, de legalábbis sose lett volna elnök az ukrajnai jelentős orosz kisebbség nélkül (kvázi az ő emberük) de ha nem így lenne akkor is tudjuk mi újság van gázár-fronton a két ország közt tehát eléggé kevéssé hiteles forrás...

Gattopardo 2012.04.23. 15:33:27

dühödjön meg a blogmotor

windex 2012.04.23. 15:38:45

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

olvass történelmet, nézz filmeket, kispajtás, méghogy a kommunizmus nem rontott arra, aki békén hagyta! csak milliószám irtotta, hurcolta el, nyomorította meg azokat, tette lehetetlenné az életét azoknak, akikről bármit feltételezett, akiket alaptalanul vádolt, hogy tesz ellene - lásd sztálinista, rákosista idők, ndk, kambodzsa, kína, hülye-e vagy? muhaha, röhögnöm kell, nagyon hézagosak az értesüléseid, elég volt, ha valaki annak született, aminek, nem kellett tennie semmit, vazze

nemecsek ernő áruló 2012.04.23. 15:38:48

@Aszteroida-bányász metal énekes: Nem. Nem érvelsz.

Belekötsz részletekbe, fontos dolgok fölött átlépsz, hogy a te kicsinyes hülyeségeid ne sérüljenek. És a Jobbik akkor is náci párt, ha belegebedsz az ellenkezője bizonygatásába. Vagy nyilas. Egy hülyeség. Ugyan az.

A lényeg, hogy szélsőjobboldali despotikus hajlamokat felvonultató undorító bagázs, akik a nettó gyűlöleten, faji megkülönböztetésen, zászló égetésen és Orbán Viktor Kedves Vezető mandulájának anális irányú izgatásán kívül semmi konstruktívat nem tettek le az asztalra.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 15:41:16

@Római kömény:

Nem, a hazugságokat te tolod, miközben állítod hogy nem vagy sztálinista.

John Puntis egy orvos, aki a londoni Sztálin Társaság aktivistája.

Ludo Martens ezt írta könyve előszavában:

Defending Stalin's work, essentially defending Marxism-Leninism, is an important, urgent task in preparing ourselves for class struggle under the New World Order.

Mindkettő pártos propagandista.

A katyni mészárlás egyik főalakja Vaszilij Blokhin volt, aki személyesen végzett ki 7,000 lengyel tisztet 28 éjszaka alatt.

en.wikipedia.org/wiki/Vasili_Blokhin

Sztálin viselt dolgairól pedig egy meglehetősen jó könyv Simon Sebag Montefiore "Stalin: The Court of the Red Tsar" c. könyve.

ninimimi 2012.04.23. 15:41:28

@TG69: Másodszor ismétled, pedig miattad szóltam hozzá elsőre is, csak még neked nem válaszoltam. (Időközben megjelent egy gusztustalanabb hazugság is, arra reagáltam.)

Szóval szerinted a szüleink annyira szerették a kommunista diktatúrát, hogy "nem tettek semmit ellene".

Hát tényleg "semmit", csak fegyvert ragadtak és megdöntötték. Egy teljes hétig szabad ország voltunk 1956-ban, az oroszok vereséget szenvedtek, elkezdtek kivonulni és "ünnepélyesen" megerősítették ígéretüket, hogy befejezik a kivonulást. Mint kiderült, megint hazudtak és csak erőt gyűjtöttek.

Miniszterelnökünk, aki ekkor már valóban a népet szolgálta, az ENSZ segítségét kérte az újabb szovjet támadáskor. Azóta is érvényes ENSZ határozat van róla, hogy ki kell vonulniuk. (Amelyet csak 35 évvel később teljesítettek.) Budapestet rommá lőtték, tízezrek meghaltak, ezreket kivégeztek.

A szüleink "nem tettek semmit ellene"?! Miről hazudozol, ember? Mi voltunk, igen, mi magyarok, akik elindítottuk a kommunista világdiktatúra eszmei és fizikai bukását.

Római kömény 2012.04.23. 15:44:14

@neoteny: Egy Wikipedia-idézet nem forrás.

ninimimi 2012.04.23. 15:45:10

@TG69: @TG69: Másodszor ismétled, pedig miattad szóltam hozzá elsőre is, csak még neked nem válaszoltam. (Időközben megjelent egy gusztustalanabb hazugság is, arra reagáltam.)

Szóval szerinted a szüleink annyira szerették a kommunista diktatúrát, hogy "nem tettek semmit ellene".

Hát tényleg "semmit", csak fegyvert ragadtak és megdöntötték. Egy teljes hétig szabad ország voltunk 1956-ban, az oroszok vereséget szenvedtek, elkezdtek kivonulni és "ünnepélyesen" megerősítették ígéretüket, hogy befejezik a kivonulást. Mint kiderült, megint hazudtak és csak erőt gyűjtöttek.

Miniszterelnökünk, aki ekkor már valóban a népet szolgálta, az ENSZ segítségét kérte az újabb szovjet támadáskor. Azóta is érvényes ENSZ határozat van róla, hogy ki kell vonulniuk. (Amelyet csak 35 évvel később teljesítettek.) Budapestet rommá lőtték, tízezrek meghaltak, ezreket kivégeztek.

A szüleink "nem tettek semmit ellene"?! Miről hazudozol, ember? Mi voltunk, igen, mi magyarok, akik elindítottuk a kommunista világdiktatúra eszmei és fizikai bukását.

Római kömény 2012.04.23. 15:46:58

Én ezennel befejezem. Az igazság úgyis győzni fog.

Világ proletárjai, egyesüljetek!

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 15:47:08

@Római kömény:

Te még Wikipédiát sem idézel, csak A Nagy Hazugságo(ka)t hangoztatod... még azt a technológiát is Dr. Goebbelstől nyúltátok le.

Római kömény 2012.04.23. 15:49:18

@neoteny: Mivel megszólíttattam: A hivatkozott forrásaim angolul, oroszul, franciául olvashatók, ha bármelyiket nem találod, megkeresem neked én.

TG69 2012.04.23. 15:49:47

@ninimimi: A te szüleid lehet, de akikről én beszélek, azok 60-70-80-as évekre lettek aktívak és ez a mandiner és a saját korosztályom szülei. Nekik már 56-hoz semmi közük nem volt ők azok akik mindennapjaikkal legalizálták a rendszert.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 15:52:10

@Római kömény:

"Én ezennel befejezem. Az igazság úgyis győzni fog.

Világ proletárjai, egyesüljetek!"

Pontosan mint a "vörös farok" egy Szilvási-ponyvaregény végén... :))

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 15:55:39

@Római kömény:

És mindegyik "forrás" kommunistáktól származó apologista propaganda; még a pixelt sem érik meg amire nyomtatva lettek.

windex 2012.04.23. 15:56:14

@belekotty: a praktikus szemlélet szűklátókörűségének mintája vagy. az éhínséget sem kínában, sem észak koreában nem az időjárás okozta-okozza, hanem a rezsim döntései, mert a hatalom megtartásához és a saját akarat érvényesítéséhez szükséges "elvekhez" és gyakorlathoz ragaszkodik, különösen addig, amíg annyira megfélemlíti az embereket, míg letojhatja, ha azok rosszul érzik magukat. ilyen esetben, ha látható az indíték, ez bizony tömeggyilkosságnak, a te szavaddal élve halomra ölésnek minősül, nem tudom, érted-e az erkölcsi szempontot.

pol pot pedig minimum 2 millióért felelős.

a hazafias kommunista eszmény érdektelenné válik, ha ezen eszmény védelmében (ha így igaz, teoretikusan legyünk ilyen jóindulatúak) - a cél szentesíti az eszközt, ugye - a hatalom megtartásáért fenntartás nélkül folyik a gyilkolás. mint tudjuk, a gyilkosság nem meggyőzés, ahogy az azzal való fenyegetés sem az, hanem megfélemlítés.

egyszerűen nem értem, hogyan vitatkozhatsz ilyen nyilvánvaló dolgok ellen. csak a vita kedvéért? ennyi, ilyen öncélú vagy?

a stílusod meg szomorúan szánalomra méltó ("miért nem nyelt le anyád", "téged meg ki kérdezett?") nem mellesleg a kommentek erről szólnak, hogy ki-ki kifejti, amit gondol, ha id írsz, azzal már kérdezed is a másikat. és végül akkor már téged ki kérdezett, hiszen az általad választott név is ezt jelenti, hogy nem kérdezett senki :-) nemde?

Világbajnok 2012.04.23. 15:58:08

Szerintem sem kell betiltani semmilyen jelképet, de ha van valakin meglátok egy vörös csillagot, felrúgom.

ninimimi 2012.04.23. 16:01:22

@TG69: A rendszert nem legalizálták azzal, hogy nem volt ötévente 56., erről a "legitimitásról" csak a kommunista elvtársak álmodoztak. Volt viszont vasfüggöny, egypárt-"rend"-szer, politikai rendőrség és nem volt demokrácia.
Tényekről kár vitatkozni.
A baj éppen az, hogy a "szocialista" párt eszmei jogfolytonosságot vállalt fel a kommunista diktatúra bűneivel. Ha jól tudom, azóta sem kértek bocsánatot a magyar néptől - ezt elfelejtették. Megtehetik, mert hagyjuk. Ebből származnak ezek a "viták" és az, hogy ősbolsevikok onthatják a hazugságaikat ma is, teli pofával.
Ha lett volna "vörös színű nürnbergi per", akkor ugyanúgy nem kellene erről most vitatkoznunk, ahogyan a nácizmus bűneiről sem kell. Ahogyan egy hitleri ősnáci se állhatna itt le, hogy teli pofával hirdesse a Mein Kampfot, meghogy "nem is volt olyan rossz az a náci rendszer."

Világbajnok 2012.04.23. 16:01:34

@Világbajnok: Hoppá, egy „van”-t fölöslegesen írtam bele.

genyamagyar 2012.04.23. 16:01:47

@ninimimi: "Budapestet rommá lőtték, tízezrek meghaltak, ezreket kivégeztek."

Miről beszélsz???? Hol haltak meg tízezrek? Hol végeztek ki ezreket?

400 embert végeztek ki, zömében köztörvényes bűnözőt. Az összes áldozatok száma 1000 - 2000 közötti.

Nézz már utána te szerencsétlen!

Sztavrosz_ (törölt) 2012.04.23. 16:04:42

Utoljára: ELÉG a hatalmaskodó uraságok több ezer éves elnyomó rendszeréből! Mindegyikből!
Semmilyen Hatalmat Senkinek!

Római kömény 2012.04.23. 16:05:19

@Világbajnok: Előbb rakom a farkad a szádba, kisöcsi.

windex 2012.04.23. 16:06:17

@Római kömény: kömény, változtass nevet, ez egy jóravaló fűszer neve! te tényleg ilyen béna vagy? azért mentegetsz tömeggyilkosokat, mert ők is azt mondták, hogy kommunisták? ennyi neked elég? ilyen fokon vagy megtéveszthető? az téged nem zavar, hogy ahogy éltek, és amit tettek, az a kommunizmus elveinek is ellent mond? ha igaz, intelligens, okos, és jó erkölcsi érzékű kommunista lennél, nem tennél ilyet, de így pontosan úgy viselkedsz, mint a szélsőjobbos játszópajtásaid az ovi homokozójában, ők ugyanilyen logikával, módszerekkel és vehemenciával állítanak ugyanilyen képtelenségeket, és ugyanilyen "igazolásokat" rángatnak elő, mintha komolyan vehető kutatások lennének, pedig csak a cél érdekében csűrt-csavart, legjobb esetben sem fél, de parányigazságok. ébredj és gyere ki a homokozóból :-)

genyamagyar 2012.04.23. 16:08:09

@ninimimi: "Ha lett volna "vörös színű nürnbergi per", "

De nem volt! Na és miért is nem? Ezen gondolkozz!

Római kömény 2012.04.23. 16:08:34

@windex: Sem a párhuzam, sem a tanács nem érdekel.

windex 2012.04.23. 16:08:50

@Római kömény: ez meg végképp méltatlan egy érvelő kommunistához. részben mert világbajnok kommentje nem ilyen súlyú, reakciód aránytalan, mondhatni buta érzelmi reakció, másrészt hova tetted a humorérzékedet? ha hülye vicc is, de vicc, te meg lejáratod itt magad

Római kömény 2012.04.23. 16:11:25

@windex: Én is csak vicceltem. Ugyen nem gondolod, hogy a mikroszkópikus méretű szerszámát keresgélném? Inkább bemosnék neki egyet.

Így már elég vicces?

Hahaha.

windex 2012.04.23. 16:14:00

@Római kömény: kinek válaszoltál? milyen párhuzam? és sajnos ez van, ilyen a net, ha kommentelsz, jön a tanács, az érv, meg minden, hideg-meleg :-) meg a kérdések, de látom, válaszra nem futja. nem baj, nem is kell, a lényeg, hogy gondolkozz, nem pedig, hogy válaszolj

windex 2012.04.23. 16:15:30

@Római kömény: nem vicces, inkább suta hárítási kísérlet. nem kellene ilyesmihez folyamodnod, mert téged alacsonyít le, de te tudod, mit teszel, ki vagyok én, hogy megmondjam, mit tégy?

Római kömény 2012.04.23. 16:16:10

@windex: Kieg.: Jellemző, hogy az erőszakkal viccelődőt nem oktatod ki, hanem az erőszakkal "ellenviccelődőt".

Teljesen jellemző. Mint amikor Budaházy érvek hiányában üvöltözött Vajnai Attilával az Echo TV-ben: "100 millió, gyilkos eszme, 100 millió, gyilkos eszme."

Még a végén talán a buksikáját is megsimogatták. Ja és Vajnai nem akart lelőni - a jobbikosok szerint "viccből" - egy képviselőt sem.

gonosz1hal 2012.04.23. 16:17:14

1. egyrészt egyetértek az érveléseddel: nem kellene logókat betiltani. én nem bánom, ha pontosan kiderül, hogy ki a náci.

2. nem értek egyet azzal a magyarázatoddal, hogy a nácizmus és a kommunizmus alapeszméi csereszabatosak lennének kártékonyság szempontjából. egy olyan eszme, ami szerint vannak kiirtandó népcsoportok egyszerűen nem lehet csereszabatos egy mégoly hagymázas, esetleg megvalósult formájában hiperkártékony eszmével, mint amilyen a kommunizmus.

3. a vörös csillaggal is vannak gondok. a vörös csillag/vörös zászló európa nyugati részén alapvetően mást jelentett, mint nálunk. az általuk életre hívott pártok, szervezetek évtizedeken keresztül hatékonyan és az adott jogi keretek között képviselték a munkás, a proli érdekeit - épp e jel alatt egyesülve. bizony, nehéz lehet nekik felfogni, hogy lehetne a vörös csillag a szvasztikával egy lapon említve.

a legeslegtragikusabb viszont az egészben az, hogy a kommunista bűnök piszkosul nem a horogkereszt vagy a donaldkacsa tiltásától dolgozódnak fel. ez az egész egy hülyeség, értelmetlen ködösítés, konc. azok a bizonyos besúgólisták pedig maradnak raktárakban, titokban. a múlt bűnösei pedig a jelen ilyen-olyan pártállású gazdasági/politikai/művészeti/tudományos vezérfiguráiként éldegélnek, mint Marci Hevesen, és röhögnek a markukba, hogy a libsi csörtére rohan jobbossal a vöröscsillag miatt.

hajrá. hajrá.

zum trucc 2012.04.23. 16:18:36

Így jártatok, fizetni kell.

TG69 2012.04.23. 16:19:16

@ninimimi:

Én elképzelek egy gyilkos zsarnokságot, ahol kipécéznek egy népcsoportot és sorozatosan vegzálják, verik és gyilkolásszák tagjaikat, háborúra készülődnek, és alattvaló genetikai fajokról diskurálnak stb. Tfh van egy rezsim aminek mondjuk szabad csapatai teszik ezt a mában a hatalom anyagi és ideológiai támogatásával . Te egy ilyen rendszerben mit csinálnál? Élnél tovább, minttha mi sem történne, nevelnéd a gyermekidet, lassan építenéd a karriered, fogyasztanál és elfogadnád a kocsit, nyaralót stb, vagy nem tűrnéd ezt a fajta rémuralmat. A kérdés nálunk volt-e ilyen amikor a mi szüleink felnőtté váltak és eltűrték azt amiben éltek. Ha tényleg ilyen rémséges rendszerben éltek a szüleink és nem tettek semmit ellene akkor szaralakok voltak, vagy a hazai 'kommunizmus' szüleinkre eső része != nácizmus. Ez ilyen egyszerű.

ninimimi 2012.04.23. 16:21:19

@genyamagyar: Az elvtársak híresen "tárgyilagos" statisztikáiról beszélsz? A rommá lőtt házakban meghaltak, a kerítések tövében oroszok által tarkón lőtt magyar fiatalok, a tömegsírokba halmozott halottak szerinted melyik kádári "összesítésben" szerepelnek?!
Azt vitatni, amire az egész szabad világ a tanú, arra, mit tettek velünk 1956-ban, azt relativizálni, szépítgetni, akárcsak részben is elhazudni szánalmas szerecsenmosdatás, cinkosság a magyarság gyilkosaival, máig ható gazdasági és társadalmi lemaradásunk okozóival.

Római kömény 2012.04.23. 16:23:01

@windex: A párhuzam a jobbikosokkal, és a bölcs tanács nem érdekel.

Meg lehet cáfolni az érveimet, de tényleg hidegen hagy, hogy mit tanácsolsz a személyes életstratégiámra vonatkozóan.

Wrex 2012.04.23. 16:25:28

@belekotty:
1. És mi a helyzet a többi, uszkve 35 millióval?
2. Persze hogy nem ugyanaz. A gázkamrában percek alatt meghaltak, míg az éhhalál ennél sokkal hosszabb, sokkal nagyobb szenvedés. Ha nem hiszed, csinálj éhségsztrájkot mondjuk 1 hétig, majd gondolkozz el rajta hogy azok akik belehaltak, nem 1 hétig szenvedtek hanem jóval tovább, ráadásul reményük se lehetett arra hogy kikerülnek belőle.
3. Forrest Gump örökbecsű szavait idézve: "Az a hülye, aki mondja."

top_secret 2012.04.23. 16:26:21

Javaslom, hogy a szent inkvizíció rémtettei miatt lehessen büntetni a kereszt viselését. Az örmények kiirtása okán tiltsuk be a félholdas zászlót, a vörös khmerek rémtetteinek okán pedig a vörös homlokkendőt.
Kedves Mandiner! E helyett a hamisítatlan gumicsont helyett érdemesebb/értelmesebb lenne a Széll Kálmán 2.0-n rágódni. Az nem gumi. Az kőkemény

Római kömény 2012.04.23. 16:30:14

@ninimimi: Hol voltak tarkón lőtt magyar fiatalok 1956-ban? Mondj egy darab dokumentált esetet! Ez mind kitaláció. Olyan, mint a Köztársaság téri kazamatarendszer.

Ellenben Asztalos és Papp János ezredesek és karhatalmista (sorozott) katonáinak az ellenforradalmárok által meggyalázott teste nem kitaláció. Pontosabban annak minősítenétek, csak sajnos túl sok nyugati fotóriporter kattintgatott ott, s írta meg nyugati lapokban a vérengzést. Talán Pedrazzinit is ezért lőtte le Falábú Jancsi.

bz249 2012.04.23. 16:30:31

@TG69: jeleznem a nemetek legnagyobb resze is csak ugy elt. Sot a Wehrmacht meg 1944 decembereben is aktiv tamado hadmuveleteket inditott a nyugati fronton (vagyis megcsak nemis a bolsevik fenevad, hanem a demokratikus allamok hadseregei ellen) sot reszsikereket is elertek ezekben az akciokban.

Ez arra enged kovetkeztetni, hogy a nemet katonak harci szelleme legalabbis elfogadhato allapotban volt es ahelyett, hogy fellazadtak volna a naci rezsim ellen, inkabb angolszasz es francia katonakat oltek. Namost ezzel osszevetve azt, hogy nagyfater bement a gyarba dolgozni... vagyis ugyanezen logika alapjan bebizonyithato, hogy a naci rendszer tulajdonkeppen nem is volt olyan rossz, mert meg 44 decembereben sem volt szamottevo hazai ellenallas. Pedig ugye ekkor mar gyerekeket meg nyugdijasokat soroztak be a seregbe.

ninimimi 2012.04.23. 16:30:39

@TG69: "a hazai 'kommunizmus' szüleinkre eső része != nácizmus"

Nem egyenlő, gondolom, ezt akartad írni. Ebben egyet is értek veled. A gyilkossal is lehet együtt vacsorázni, miután lemosta a vért a kezéről, az övében ott a tőrje és pisztolya és nem tehetünk ellene semmit.
A "vacsorázásra eső része" a létének valóban nem egyenlő tetteinek "aktív" szakaszával. Akkor ez most "érdem"?

A nácizmusnak - hála Istennek - nem maradt ideje, hogy békésen "vacsorázzon" a legyőzöttekkel. Mert hamarabb legyőzték. Így "csak" az "aktív", gyilkolós szakaszát ismerjük.
Ennyi és semmi több, ami "szebbé" teszi emlékeinkben a kommunizmust.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.04.23. 16:31:15

@Gattopardo: Á-á-ááá, te kis hamis, azért nem lesz szerinted igazam, mert te azt képzeled, hogy nincs igazam :D
"a valóság: pozitív csak róluk van a parlamenti pártok közül" - csúsztatás, nagyon sok kritikát is megfogalmaznak velük kapcsolatban, leginkább a radikálisabb vonal háttérbeszorulását, amit én speciel pont ellenzek.
"persze hogy nem, csak a szavazótáborával, és ugye egy párt szavazótáborának véletlenül sem szokott köze lenni a párthoz, ugye? hiszen akkor is rá szavaznának, ha nem értenének egyet vele:)))" - csúsztatás: itt magáról az oldalról van szó, nem úgy általánosságban, kollektíve a szavazókról. A Jobbik szavazóbázisa nem csak a kuruc.info közönségéből áll (persze tudom, általánosítani szép, egyszerű és természetesen korrekt) már pusztán emiatt nem lehet egyszerűen Jobbik oldalnak minősíteni. Attól, mert csinálok egy oldalt a Sierra-ról, még nem leszek munkatárs, gondolom ez egyértelmű. A Jobbik és kuruc.infoban annyi a közös, hogy híreket vesznek át egymástól (leginkább a kuruc), de nem hinném, hogy a párt tagjai csinálnák ezt, álneveken.
"rossz nyelvek szerint Novák képviselő úr is a szerkesztőség oszlops tagja"
Ezt én is hallottam már, de ugye sok dolgot hall az ember. :)

bigthereal 2012.04.23. 16:31:38

@TG69: elárulok neked egy nagy titkot...

a nácizmus egyáltalán nem volt szörnyű a német átlagembernek. sőt, jó volt neki, mert lett munkája, kicsivel jobban élt, épült az ország, újra visszaadták nemzeti önbecsülését, németország gyarapodott olimpiát rendezett, stb.

a nácizmus azoknak volt szörnyű, akiket megfosztottak vagyonuktól, deportáltak, megöltek.
ez azonban az össz-lakosságszámhoz képest elenyésző, a rendszert mégis ezeknek az embereknek a szemszögéből szokás megítélni manapság.

magyarországon is szenvedtek sokan a komenizmus alatt, és többen, relatíve, mint a nácik alatt németországban, de ez a szenvedés nem volt olyan intenzív és drámai.
ennek ellenére szenvedtek, de mivel nem volt eszközük a szovjet tanok ellen (emlékszel 1956-ra, az vajon miért történt?), beletörődte, és a passzív ellenállást választották, pl. nem tanultak oroszul, meg otthon vicceket meséléltek kádárról.

nem votlak szar emberek, átlagemberek voltak, akik élni akartak, ahogy engedték őket.

érted már a különbséget, te műmájer provokátor?

Római kömény 2012.04.23. 16:31:38

@top_secret: Beledöglenek ebbe a rendszerbe, de a másikat szidják mindhalálig. Bár ezek a ficsúrok inkább a haszonélvezői lehetnek a mainak. Különben minek védenék ezt a huszonkét éve tartó rémálmot?

ninimimi 2012.04.23. 16:34:09

@Római kömény: Hát képzeld! Az egyik tarkón lőtt - hála az égnek ezt is képesek voltak néha elcseszni - ma is él!

Főbe lőtték az oroszok, a kórházból fogdába vitték, kivallatták, félholtra verték, majd tömegsírba dobták Dózsa Lászlót 1956-ban. Ő mégis túlélte.

Dózsa László színművész elég lesz "dokumentumnak"?

windex 2012.04.23. 16:34:30

@Római kömény: miért állíthatnád? az ukrán elnök fosik az orosztól, persze, hogy úgy muzsikál, ahogy annak tetszik :-) az oroszról meg tudjuk, hogy számára az idő történéseiben is lineáris, tehát ami orosz ma, az jó, és ami régen volt orosz, az is jó, mert orosz, ha véletlenül mégse jó, hát letagadják. az ukrán elnök meg kiszolgáltatott, majd ellenkezik, mi? megnevettettél, derék. csak hogy párhuzam is legyen a fentiekre, lásd a szabadság téri emlékművet. védik, nagyon védik. pedig belátható, hogy a magyarok nem azért nem csípik, mert orosz, hanem mert a kommunista címkéjű megszálló hatalom jelképe. de persze ezt semmilyen politikus nem meri nekik megmondani, mert a nagyobb kutya nagyobbat b@szik. érted már, hogy ez miért nem jó, miért nem okos és miért erőtlen hivatkozás, hogy miért nem veheted alapul azt, amit az ukrán elnök mond?

Római kömény 2012.04.23. 16:34:37

@bigthereal: Olyannyira nem volt szörnyű, hogy a német hadköteles 1920/21-es korosztály 97%-a meghalt vagy megsebesült vagy fogságba esett 1939 és 1945 között.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 16:35:05

@Római kömény:

"Talán Pedrazzinit is ezért lőtte le Falábú Jancsi."

És még neked van arcod kitalációkról bugyogni.

bigthereal 2012.04.23. 16:37:01

@Római kömény: jól látom, hogy te ellenforradalmárokról beszélsz?

jól gondolom, hogy te kommunista vagy?

akkor pedig szégyelld magad, hogy véded azt az elnyomó rendszert!

Római kömény 2012.04.23. 16:38:31

@windex: Én egy lapos érvre válaszoltam célzottan lapos ellenpéldával, amikor Juscsenkóra vagy a demokratikusan választott ukrán parlament 2002-es - valójában 2006-os - határozatára hivatkozott valaki.

Persze te nem figyelsz, hanem megpróbálsz engem kioktatni... Szánalmas.

Alf (törölt) 2012.04.23. 16:38:53

annyi van, hogy a csillagosok NYERTÉK a háborút, a horokkeresztesek meg VESZTETTÉK.

a történelmet meg a győztesek írják.

windex 2012.04.23. 16:39:17

@Római kömény: inkább azon tudnáél elgondolkozni, hogy asztalos és papp, meg a többi ávós miért járt úgy. ja, erre mondod, hogy "az mind kitaláció!" jajj, tisztára mint a szélsőjobbosok azokról az aljasságokról, amikről szintén azt hiszik, ciki szembenézni vele és elismerni :-) mehettek egy asztalhoz koccintani, kebelre borulni

TG69 2012.04.23. 16:39:27

@bz249: Azt mondhatjuk, hogy a német átlagember akkor szaralak volt. Ez az ő erkölcsi felelősségük, maguknak kell feldolgozni én nem adok/adhatok rá semmilyen felmentést. Én a szüleimnek szeretnék felmentést adni, mert szerintem ők nem legalizáltak sem háborúra való törekvést, sem gyilkosságokat sem fajvédelmet.

Római kömény 2012.04.23. 16:40:11

@ninimimi: Persze, túlélte a tarkólövést kezelés nélkül.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 16:41:22

@Római kömény:

És te miért nem védted meg az átkost? Akkor kellett volna fegyverrel védeni a munkás-paraszt hatalmat a sok hithű kommunistának, nem most tolni a revizionista propagandát.

Alf (törölt) 2012.04.23. 16:42:08

Molotov Ribbentropp paktum megvan mindenkinek?

Kit védtek?

windex 2012.04.23. 16:42:11

@Római kömény: laposra is jó érvvel válaszolj, azt nem lehet félreérteni. de vajon tényleg úgy volt, vagy csak mentenéd, ami menthető? ;-) ha tényleg úgy volt, és nem vettem észre az iróniát és a szándékoltan lapos választ - ami, nem tudom miért éreztem úgy, de egybevágni látszott korábbi érveid irányával -, akkor megkövetlek és elnézésedet kérem, egyben örülök, hogy egyet értettünk

bz249 2012.04.23. 16:43:16

@TG69: de legalizaltak a vasfuggonyt es a tuzparancsot, legalizaltak az Andrassy ut 60-at... mar ha az a feltetel, hogy hetente legalabb 2 alkalommal fel kell lazadni az aktualis elnyomo hatalom ellen.

Ketfele modon lehet felmenteni oket, hogyha azt mondjuk, hogy a kommunizmus nem is volt rossz rendszer. Vagy ugy, hogy az emberek nem szoktak heti 2 alkalommal fellazadni.

Római kömény 2012.04.23. 16:43:44

@neoteny: Na jó: Kivételesen tévedtem. Falábú Jancsi a tárgyalni akaró tiszteket lőtte le, Pedrazzinit Tóth Tibor 19 éves felkelő lőtte le.

ninimimi 2012.04.23. 16:46:13

@Római kömény: Legalább azt próbálnád normálisan elolvasni, amit olvasol! Mondta valaki, hogy nem kezelték?
Lelkiismeretes, igazi orvosok, sebészek rengeteg magyart (és oroszt) mentettek meg akkor, például az Üllői úti klinikákon. Egyiküket személyesen ismerem, ma is él.
Dózsa Lászlót is bújtatták, kezelték, míg felépült.

A legjobb példa rá a fröcsögésed, hogy eszmei tisztázás, leltár nélkül sohasem fog továbblépni a hazánk a bolsevik mocsokból.

Római kömény 2012.04.23. 16:46:17

@windex: Olvasd vissza az előzményt, s akkor nem kell ilyen mélyen elgondolkodnod.

TG69 2012.04.23. 16:46:45

@ninimimi: Azért lehetséges, hogy szüleink kiegyeztek a konszolidációval, mert az már nem is volt kommunizmus. Az igazi cucc az mondjuk Észek-Korea.

Alf (törölt) 2012.04.23. 16:47:24

@TG69:

Legalizálták az ország 40 éves megszállását, a gyilkosságokat, az elnyomást, az erőszakos oroszosítást, az atomtölteteket, a prága elleni 68-as támadást, stb.

persze ez itt egy pici rész a kommunizmus bűneiből, a nagyja nem itt történt, hanem pl időrendben visszafelé haladva 4 éve É-Koreában, amikor 2 millió ember halt éhen, de természetesen a nagyja sztálin alatt.

Alf (törölt) 2012.04.23. 16:48:01

@TG69: ezexerint egyetértünk :)

Római kömény 2012.04.23. 16:49:04

@bigthereal: Szerintem ez a mostani elnyomó rendszer. Ott mindenkinek volt megélhetése, pl. az üldözött Csurkának több tucatnyi könyvét kiadták.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 16:49:48

@Római kömény:

Aha, mert te ott voltál és csak azért nem sebesültél meg mert röptében kaptad el a golyót a fogaiddal.

TG69 2012.04.23. 16:49:55

@bz249: Vagy, hogy mire ők lettek felnőttek már a rendszer megváltozott. Nem kell kéthetente fellázadni, de lelkesedni sem kell és Mo nagy része, hogy finom legyek nem volt rendszerkritikus. Ha itt nácizmus volt, akkor mi magyarok teljesen hülyék vagyunk :).

Alf (törölt) 2012.04.23. 16:50:04

mellesleg a személyes véleményem, hogy nem kellene jelképeket tiltani, vagy véleményeket, bármiről, mert az ilyesfajta tiltás csak a gondolkodás lehetősége ellen vét.

Római kömény 2012.04.23. 16:53:05

@neoteny: Nem. Eörsi László tárta fel az esetet Köztársaság tér 1956 c. művében. A neten is olvashatók belőle részletek.

bz249 2012.04.23. 16:53:59

@TG69: mar mit jelent, hogy megvaltozott a rendszer? Hogy aki befogta a pofajat azt az eseteknek csak igen kis szazalekaban vertek el? Raadasul akiket elvertek, azok meg is erdemeltek, mert "hulyek" voltak...

(nyilvan nem az 50-es 60-as evekben szuletett generaciorol van szo, de a lakossag tobbseget a Kadar-korban azok alkottak, akik 44-ben vegigneztek, hogy elviszik a zsidokat 46-ban meg azt, hogy elviszik a svabokat)

TG69 2012.04.23. 16:57:11

@bz249: Nem! Akikről én beszélek, azok 40-50-60-ban születtek, tehát 60-70-80-as években lettek felnőttek. Ők már nem érzékeltek maguk körül sem verést nem hogy gyilkosságokat. Most mégis azt mondjuk nekik, ti a kommunista rendszerben éltetek utána pedig rögvest az, hogy az pedig egyenlő a nácizmussal. Hát ez így nem kóser.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.04.23. 16:57:13

Azért megnézhetné valaki hogy MA hányan halnak éhen szomjan a nemkommunista keletafrikában. És igen ez a mi bűnünk is. Kb 150éve tiltott csak a népvándorlás. A legnagyobb bűn amit az ember valaha elkövetett.

ezttörölnikéne 2012.04.23. 16:57:39

Szerintem a posztban írtakat minimum két szempontból lenne érdemes megvizsgálni:
1. A bírósági ítéletekkel lehet egyet nem érteni, de azokat végre kell hajtani. Ez a jogállam egyik alapja. Politikusok esetében az egyet nem értés hangoztatása is kerülendő, szerintem.
2. Vajon miért hoztak ilyen ítéletet? Vajon valóban egyforma kell-e hogy legyen a vörös csillag és a horogkerszet megítélése? Ezen jól el lehet vitatkozgatni. Az egyértelműnek tűnik, hogy mást jelent Ny és mást K-Európában. Nyugaton valamiféle diáklázadós romantika kapcsolódik a vörös csillaghoz, Keleten pedig a saját bőrön tapasztalt véres valóság. Ezen változtatni nem nagyon lehet, el kell fogadni azt, hogy a másfajta tapasztalatok másfajta következetésekhez vezetnek, ettől egyik fél sem rosszabb ember, kevésbé humanista stb. Véleményem szerint sincs egyébként egyenlőség jel a két rendszer között. Nem azért mert egyik kevesebb áldozatal járt volna, mint a másik, vagy azért mert egyik ember kevesebbet ért volna, mint a másik. A mögöttes ideológia miatt gondolom ezt. A náci ideológia alapvetése, a fajok közötti különbségtétel, amit igen hamar tettekben is megnyilvánult. A kommunista ideológi épp ellenkezőleg, azt vallja, hogy mindenki egyenlő. Ezért is lehettek követői Ny_Európában is, nem pedig a sztálini vérengzések miatt. És egyébként bármely ideológia alapján lehet véres diktatúrát fenntartani... Nem a jelkép a hibás.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 16:58:39

@Római kömény:

Az a részlet olvasható-e a Neten hogy Tóth Tibor 19 éves felkelő lőtte le Pedrazzinit?

Római kömény 2012.04.23. 17:02:28

@neoteny: Pl. itt:

www.nol.hu/archivum/archiv-470042

Eörsi László válasza alatt.

Idézem:

"2005-ben kutattam a Köztársaság téri eseményeket (erről meg is jelent a kötetem tavaly /Köztársaság tér 1956, 1956-os Intézet/ ), abban láthatod is, megjelöltem a pontos forrást (111. o., 71. lábjegyzet), amely szerint erősen valószínűsíthető, hogy Tóth Tibor volt a vétkes Jean-Pierre Pedrazzini halálában. A szintén tragikus sorsú Bakos Gyuláné ezt vallotta róla: „…Tóth Tibort [...] látásból már korábban is ismertem az alvilágból. [1957 júniusától] közeli baráti viszonyba kerültem vele. [...] Beszélt nekem ellenforradalmi tevékenységéről. [...] Dicsekedett még azzal is, hogy amikor a Köztársaság téren fényképezték őt és társait, agyonlőtte a fényképészt.” (Tanúkihallgatási jegyzőkönyv, 1958. IX. 27. Budapest Főváros Levéltára 9024/59.) Bakosné ezt aligha találhatta ki. Úgy tűnik, hogy a nyomozóhatóságok nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget ennek az információnak, mert nem indítottak vizsgálatot az ügyben."

Amatőr 2012.04.23. 17:03:15

@nemecsek ernő áruló:"""""" Egyébként az egész önkényuralmi jelkép törvény elbaszott, ahogy van! Fodor Gáborral értek egyet, el kéne törölni a picsába, használhatnák felőlem a jobbikosok is a horogkeresztet, ha annyira akarják, legalább mindenki előtt nyilvánvaló lenne, hogy mi a céljuk! """""""""

Ez bizony jobbára igaz. A győztes az ellenfele nyomait is igyekszik elpusztítani, pl betiltja a jelképeit. Pedig a v.cs. a h.k. vagy a turul és az árpádsáv, a kereszt, a dávid csillag, a félhold, stb. évezredes szimbólumok, és létük ezredévekig megkérdőjelezhetetlen, míg az emberférgek, melyek ilyen-olyan jelentéssel felruházták, már rég az enyészeté lettek. Talán valóban nem k'ék tiltani, hisz' ha mindent betiltunk, amit valaki bemocskolt, akkor elfogy a világ.

A szégyen bélyegét pedig viselje az, akit illet.

ninimimi 2012.04.23. 17:05:18

@Római kömény: Egyébként egy ilyen (kommunista) "jog"-hoz láthatólag kiválóan értő, azt hűen gyakorló "elvtárs" igazán tudhatná, hogy 1956-os forradalmunkat "ellenforradalmazni", a kommunista bűnöket relativizálni ma már - hála az égnek - törvénybe ütközik hazánkban.
Vagy ezt is rosszul tudom, "elvtárs"?

Római kömény 2012.04.23. 17:06:24

@neoteny: De amúgy magad is rákereshettél volna. Ha én is tanácsolhatok valamit...

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 17:07:36

@ezttörölnikéne:

"A kommunista ideológi épp ellenkezőleg, azt vallja, hogy mindenki egyenlő."

Hé, ez az amerikai alkotmányban is benne van...

"Ezért is lehettek követői Ny_Európában is, nem pedig a sztálini vérengzések miatt."

Eric Blair (George Orwell) egy jó példa: elment harcolni a spanyol polgárháborúba, de elkövette azt a hibát hogy egy nem-sztálinista szervezet keretében tette ezt... miután a fronton átlőtték a torkát és Barcelobában lábadozott, halálra keresték a szovjet-sztálinista fegyveresek. És ezáltal vált igazzá hogy a toll erősebb fegyver a kardnál: az "Animal Farm" a mai napig a legjobb sztálinizmus-ellenes írásmű, habár teljesen szimbolikus.

"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek mint a többiek."

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.23. 17:09:55

@Római kömény:

A holodomor valóban NEM népírtás, az ukrán nacionalista képzelgés a holodomorról valóban alaptalan fantázia, de ettől még mindez a kommunizmus bűne.

Római kömény 2012.04.23. 17:11:28

@ninimimi: Jelents fel, majd a te adódból fizetik a strasbourgi kártérítést. A blogfelületek amúgy nem merítik ki a tényállást. Egyébként Biszkut is felmentik, a bíró az Alkotmánybírósághoz fordult. Nincs kodifikálva, hogy mit nem szabad tagadni. Ennyi.

A Szent Korona Rádió büszkén mondta ellenforradalminak '56-ot nem egyszer.

Római kömény 2012.04.23. 17:14:22

@neoteny: ...és Orwell kommunista volt. Pontosabban trockista. Szerintem tévedett, de az ő vörös csillagját is tiltjátok.

Mellékelem a POUM jelképének linkjét. A POUM soraiban harcolt Orwell a spanyol polgárháborúban.
en.wikipedia.org/wiki/File:POUM_Obreros.jpg

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 17:16:55

@Római kömény:

Köszönöm a linket. Lehet hogy Tóth volt a fotós gyilkosa; ez már soha nem fog kiderülni minden kétséget kizáróan.

Én arra keresek rá ami vagy az én állításomhoz támogatás vagy eléggé könnyű számomra. Ahogy már mondtam volt: a te állításaidat neked kell dokumentálnod. Most megtetted; helyes.

Római kömény 2012.04.23. 17:17:31

@neoteny: Kiegészítés: Tényleg csak egy értelmezése van a munkásmozgalmi jelképeknek? Már csak a fenti példa alapján.

ninimimi 2012.04.23. 17:18:07

@Római kömény: "Jelents fel" - eszemben sincs, hogy ennyi melóval megtiszteljelek, meg se fordult a fejemben. Jellemző, hogy a te kommunista reflexed jár erre a rugóra. Azért az érdekes jogi érvelés, hogy "más is csinálta", meg hogy a blogfelületek "nem merítik ki a tényállást". Majd "alkalmazom", köszönöm az ingyenes jogi tanácsadást jogász "elvtárs" -, elszóltad magad (megint).

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 17:20:47

@Római kömény:

Azért azt ugyan linkeld már be ahol én bármilyen jelkép tiltását támogattam vagy azzal egyetértettem...

Római kömény 2012.04.23. 17:22:14

@ninimimi: Te fenyegettél a joggal, kiskomám. Én meg rövid érveléssel válaszolva jeleztem, hogy nem félek. Ezt csak így lehet értelmezni. Nekem eszembe sem jutott az a hülye törvény. Utána meg jössz ezzel a baromsággal, hogy mire jár az én agyam.

Szánalmas.

Római kömény 2012.04.23. 17:23:09

@neoteny: Jó, akkor hülye Mandiner. Bocs.

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.23. 17:26:09

@ninimimi:

Politikailag motivált hazugság a holodomor-propaganda, az ukrán nacionalizmus nemzetépító trükkje. Komoly ember egy szót sem hisz el belőle. A szovjet rendszer nagyon sok mindenben bűnös, de egyben biztosan nem: nem volt nemzeti/nemzetiségi alapon népirtás. Még a II. vh. alatt deportált "nácigyanús" népek esetében sem volt ilyen, "csak" deportálták őket. Az ukrán nép pedig nem volt a "nácigyanúsok" között.

gyedmaróz 2012.04.23. 17:28:44

@neoteny: Blohin lesz az a magyar átírás szabályai szerint.

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.23. 17:31:51

@Római kömény:

Orwell kommunistaként kezdte, majd eltávolodott a kommunizmustól, de erősen baloldali maradt. Még a marxizmusnak sem fordított hátat teljesen, de a leninizmust már elutasította élete utolsó éveiben. Mai szóval: kb. balos szociáldemokrataként halt meg.

Amikor hazatért Spanyolországból Angliába, első dolga volt, hogy önkéntes informátornak jelentkezett a brit elhárításnál és átadta az általa ismert kommunistabarát britek listáját. Mert nehogy Angliában is megpróbálják ugyanazt, mint amit Spanyolországban személyesen látott...

okosallah 2012.04.23. 17:38:48

1. A jelenlegi Ny. EU legfelső elitjét a neo-Marxista pártok uralják. Barroso egy Maoista kommunista és az összes EU-hoz tartozó intézményt szélső balosok irányitják. Catherine Ashton is kommunista múlttal rendelkezik.
Érthetően a Bolsevizmus iránt szimpátiájuk megmaradt.

2. A kommunizmus fekete könyve (Le Livre noir du communisme) 1997.
hu.wikipedia.org/wiki/A_kommunizmus_fekete_k%C3%B6nyve

részletesen tárgyalja e kommunista tömeggyilkosságokat.

3. "Prágai Nyilatkozat az európai lelkiismeret és kommunizmus ügyében 2008. június 3., Prága, a Cseh Köztársaság Parlamentjének Szenátusa"

idézetek:
*minthogy a kommunista ideológia közvetlenül felelős emberiség elleni bűntettetekért,

*minthogy lényegi azonosságok vannak a nácizmus és a kommunizmus között rémuralmi jellegük és emberiség elleni bűntetteik tekintetében,

*minthogy még mindig szükség van a kommunizmus bűntetteinek kiértékelésére és elítélésére mind törvényességi, erkölcsi és politikai, mind történelmi szempontból,

A teljes szöveg itt:
gloriavictis.hu/a-pragai-nyilatkozat/

ROBERTO 2012.04.23. 17:38:53

@TG69: Kevered a szezont a faszoddal :-)

Az MSZMP (ex)párttagok szar alakok voltak, vannak, lesznek, és a mai napig aktívan nyúzzák a népet a parlamentből...

Ne általánosíts, a pacifikált területeken mindig vannak olyanok, akik az adott körülményekhez alkalmazkodva gyarapodnak, és csak a túlélés miatt lettek "kollaboráns"-ok. Vedd észre, hogy az ország alig 8%-a volt párttag, a többi csak ott volt, és felvonult, ha utasították :-)

ninimimi 2012.04.23. 17:43:16

@Római kömény: Nem "fenyegettelek" kiskomám, csak felhívtam a figyelmedet arra a "hülye törvény"-re, ami ezek szerint neked tényleg "eszedbe sem jutott".
De persze ezt is "fenyegetésnek" vetted. Hiába no, csak rugózik az a rugó!

bigthereal 2012.04.23. 17:45:54

@belekotty: "Téged meg ki kérdezett, te barom? "

páratalan műveltség, kifinomult vitakultúra...:)

anyád büszke lenne rád

ninimimi 2012.04.23. 17:46:07

@Római kömény: Ja, és majd' elfelejtettem: szánalmas!

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 17:46:38

@bircaember maxval:

De attól még hihet Mao elvtárs meglátásában: "a hatalom a puskacsövekből nő ki"... ;)

xenuka 2012.04.23. 17:50:30

a kommunisták mindig szemét szarkavarók, a többségük pedig zsidó

xenuka 2012.04.23. 17:53:32

ez a poszt a zsidóknak nem tetszik, mert ők mindig kommunisták

levike999 2012.04.23. 17:55:54

@nemecsek ernő áruló:
"Tiltassátok be a Heinekent is, mert a köcsög nem szégyelli 170 éve használni a vörös csillagot a minőség egyezményes jelölésére.

Ha pedig egy hindu vallási összejövetelre használnátok a svasztikát, senkinek egy szava nem lenne. Persze hogy ti nem bírnátok ki karlendítés nélkül, az más dolog."

A jelkép használatát sosem a környezetéből kiragadva kell vizsgálni. A Heineken nyilván nem a kommunizmust szeretné propagálni, tehát használhatják.

A hinduk a tükörképét használják a horogkeresztnek, de ha a nácik horogkeresztjét használnák, akkor se lenne semmi különös a Heinekenhez hasonlóan.

Kiváncsi lennék arra is, hogy a karlendítős beszólásod kinek szólt? Nem szokás csak úgy beleüvölteni egy sértést a vakvilágba!

xenuka 2012.04.23. 17:58:47

leszarom az EU-t és az összes kommunistát is

Római kömény 2012.04.23. 17:59:30

@xenuka: Ha ez így lenne, New Yorkban és Jeruzsálemben lenne a legtöbb kommunista, nem pedig az athéni Iraklionban vagy a francia Arrege-ben.

Római kömény 2012.04.23. 18:02:21

@ninimimi: Ó! Pusztán tájékoztatásul közölted velem, hogy a Btk. szerint büntetendő cselekedetet követek el. Mármint szerinted. Ó, köszönöm, te jótét lélek!

Illetve bekaphatod.

Római kömény 2012.04.23. 18:04:19

@okosallah: A kommunizmus fekete könyvének végső változatától még a közreműködők is elhatárolódtak, a nevetséges módszertant pedig francia baloldali történészek darabokra szedték. 99%-ban nyílt hazugságokra vagy csúsztatásokra épül.

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.23. 18:06:21

@Ranx:

Érdekes Mozambik esete. Az 1980-as évek végén kezdtek szakítani a kommunizmussal, véglegesen 1992-ben törölték az összes marxista elvet. De a vöröscsillagos címerük maradt benne az egyedülálló Kalasnyikovval. Csak átírták a "Népköztársaság" szöveget "Köztársaság" szövegre. S az új alkotmány szerint a vörös csillag nem szocializmust jelent már, hanem "a nemzetközi szolidaritást". Egy időben gondolkodtak nem kéne-e új címer, de végül maradt a régi, új tartalommal. (Nem volt mire visszacserélni, a kommunista rendszer előtt portugál gyarmat volt az ország, a portugál címert meg kissé meredek lenne visszaállítani.) Különben is: vétek lenne a világ egyedüli, géppisztolyt tartalmazó címerét eltörölni... mára ez amolyan nemzeti sajátossággá vált... :-)

okosallah 2012.04.23. 18:07:34

@bircaember maxval:
Érdekes módon a náci (és nyilas) párt tagjainak pld. sose felejtették el a múltjukat.
Kurt Waldheim volt ENSZ főtitkárnak le kellett mondania mert korábban náci volt.

Sok ilyen eset van Európában. Egy kommunista ha azt mondja, hogy az "régen volt, igaz se volt" azonnal rehabilitálva van.

Tanult ember vagy, érted miről van szó. Te meg én ne hüjitsük egymást.
A Kón Bendit is '68-ban forradalmár volt ma meg demokrata.
A vér nem válik vizzé.

Ringlósztár 2012.04.23. 18:08:25

A fideszes Széll Kálmán "tervek" (muhaha) is több jelentést hordoznak, legfőképpen azt, hogy MEGSZORÍTÁS. Csak, hogy minél többet bírjanak lopni a fideszes oligarchák, mint Simicska, Joszip Tot és Kaya Ibrahim.

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.23. 18:11:32

@Római kömény:

Meggyőződéses antikommunista vagyok, de ebben egyetértek veled. A Fekete Könyv sok kárt okozott, valójában ez egy marxista stílusú propagandabrosúra, ellenkező előjellel. Az egész mű oka: a szerzők hosszú éveken keresztül komcsik voltak, majd rádöbbentek, hogy hülyék voltak, s úgy akarták magukat tisztára mosni, hogy bombasztikus adatokat hordtak össze. Nekem sokkal hitelesebb Szolzsenyicin, aki nagyjából harmadannyi áldozatról számol be, mint a Fekete Könyv.

hammer 2012.04.23. 18:13:17

Én semmilyen jelképet nem tiltanék be. Attól, hogy betiltják, nem tudják korlátozni a mögötte álló eszmék terjedését. Sőt... a magyar virtus olyan, hogy ha betiltanak valamit, az annál érdekesebbé válik.
Akik viszont itt a kommunista tömeggyilkosságokat relativizálják, szégyelljék magukat de nagyon. Semmivel sem különbek mint a fajvédő nyilas keretlegények. Lehet tagadni a milliókat kiirtó mesterséges éhínség célzottan népírtó voltát, de a szándékosságát semmiképpen. Megbocsájtható bűn volt az éhínség elől a városokba menekülő falusiak vánszorgó meneteit fegyveresekkel feltartóztatni, visszaterelni őket a falujukba, majd a kivezető utakat lezárva megvárni amíg éhen halnak gyermekek, nők, öregek százezrei, milliói. Ezt mentegetitek?! Milyen emberek vagytok ti drága humanista baloldali barátaim?

alecwolf · http://autohistory.blog.hu 2012.04.23. 18:16:25

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"A kommunista rendszer hagyta élni azokat, akik nem törtek ellene. Származástól függetlenül."

Ez egyszerűen nem igaz. Az "Aki nincs ellenem, az velem van" Kádári definíció, már az enyhülés, a forradalom leverése utáni kiegyezés keresésének szlogenje. A sztálinizmusban, a vörös khmereknél, maónál és kim ir szennél nem kellett még ellenségnek sem lenned.
Elég volt egy névtelen feljelentés - mert valakinek tetszett a lakásod, vagy útban voltál neki. Elég volt egy szemüveg. Elég volt, hogy ha nem szolgáltattad be az előírt búzát...

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.23. 18:16:45

@okosallah:

Aki megtagadja korábbi elveit, annak mindig meg van bocsátva, akár náci, akár kommunista, akár más.

Waldheim esetében a gond nem nácisága volt, hanem esetleges részvétele háborús bűnökben.

Ja, s Waldheim sosem mondott le. Kitöltött 2 teljes mandátumot, mint ENSZ-főtitkár és 1 teljes mandátumot, mint osztrák elnök.

okosallah 2012.04.23. 18:17:53

@Római kömény:
Természetesen a kommunisták mindent letagadnak és hazugságnak nevezik a tényeket.
Naná majd a Népszabi újságban elismerik, hogy lehúzták az áldozatok körmét meg hogy milliókat kűldtek a gulágba.
Tudom, gulág se volt, ÁVÓ se volt, Állampuszta se volt, Szolzenyicin hazudott, Recsk is kitalálás, Kun Béla egy pap volt, stb.
Olyanok vagytok mint a nácik a Holocaust tagadással. Ti a kommunista gyilkosokat véditek mint a Biszku.

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2012.04.23. 18:19:06

@rockjano: régebbi motívum a vörös csillag a szvasztikánál, hát ezért a buta kommancs érvelésért a foximaxin diploma járna!

xenuka 2012.04.23. 18:20:44

A kommunista ateista és materialista.

Nincs lekiismerete.
Nem hisz a lélekben.
Nincs erkölcse.
Nincs hite.

Közönséges és primitív állat - elnézést az állatoktól.

A zsidók pedig mindig kommunisták, mert a kommunista felforgató, szarkeverő senkiházi - ez annyira vonzó a primitív zsidóknak, hogy nem tudnak ellenállni a csábításnak.

Úgy mennek a kommunista pártokba, mint légy a szarra.

Az pedig, hogy mennyi zsidó volt a kommunista pártokban?

Az 1918-19-es mocskos kommunista forradalom evezető közül csak 1 nem volt zsidó!

palocbetyar.com/article?id=1750

Mutass már egy listát, ahol a kommunista vezetők vannak és nincs köztük zsidó!

Római kömény 2012.04.23. 18:21:06

@hammer: Ha tényekkel lehet cáfolni, miért ne lehetne cáfolni? Azért mert amerikai filmek, kiugrott, "bűnbánó" exkommunisták és amerikai sztártörténészek levéltári kutatások nélkül az ellenkezőjét állítják?

xenuka 2012.04.23. 18:21:33

@Római kömény:
A legtöbb kommunista az EU-ban van.

is 2012.04.23. 18:22:52

@okosallah: "a kommunista ideológia közvetlenül felelős"

ebből is látszik, hogy milyen hülyék a csehek, ahányszor felhozzák, mindig jót röhögök a hülyeségükön. illetve valójában sírok.

rockjano 2012.04.23. 18:24:48

@szájhúzó kutya: Én apacs vagyok nem kommancs...

Monarch (törölt) 2012.04.23. 18:26:07

@(त्वष्टृ): Vietnamban láttam igazi Hitler-szvasztikákat buddhista templomokon (több különböző templomon is!), csak nem élére, hanem talpára voltak állítva.

Egyébként 1933 előtt sok helyen használták Európában, ugyanis Schliemann trójai kutatásai nyomán terjedt el, és mivel ismert volt, hogy Indiában is használják, azt feltételezték, hogy ősi indoeurópai jelkép. (Ami egyébként majdnem teljesen biztos, hogy igaz, mert kb. azon a területen terjedt el az ókorban, Vietnamba stb. már Indiából terjedt tovább.)

Pl. a két háború közötti lengyel hadseregben, de az orosz Vörös Hadseregben is használták itt-ott, a finn haderő meg közismert. Eléggé elterjedt szimbólum volt.

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.23. 18:26:28

@hammer:

Ebben tévedsz.

A holodomor ügyben a "tagadók" nem azt tagadják, hogy x millió ember meghalt az éhínség miatt, azt sem, hogy ezt az éhinséget a kommunista rendszer idézte elő. Ezek tények, ezeket épeszű ember nem tagadja. Maximum az áldozatok pontos számáról van vita.

A "tagadók" csak azt tagadják, hogy mindez egy ukránellenes népírtási kisérlet volt, ez ugyanis egyszerűen nem igaz. Semmilyen adat sem támasztja alá az ukrán nacionalisták e fantáziáját.

Amikor - az előző elnök idején - Ukrajna még valami kártérítést is akart Oroszországtól (eleve egy abszurd ötlet, milyen alapon?), az oroszok igen frappáns választ adtak: "Grúziától kérjétek, Sztálin grúz volt, nem orosz".

is 2012.04.23. 18:26:43

@xenuka: "Nincs lekiismerete."

Szépeket álmodsz. Miért lenne ez követelmény?

"Nincs erkölcse."
Hidd el, nagyon sokan mondják és hiszik, hogy a FIDESZeseknek sincs. Aki a Simicska-maffiára le tud szavazni, meg 2008-ban a saját háza elé is inkább odaszart, csakhogy másnak rosszat tegyen, annál erkölcstelenebb már nem sok van.

"Nincs hite."
Már hogyne volna. A kommunizmusban hisz.

Érdekesn próbálsz érvelni, csak se füle, se farka.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 18:29:25

@Római kömény:

"Ha tényekkel lehet cáfolni, miért ne lehetne cáfolni?"

Ahogy a szólás tartja: mindenkinek joga van a saját véleményéhez de senkinek sincs joga a saját tényeihez.

okosallah 2012.04.23. 18:31:56

@bircaember maxval:
Na és a kommunista Günter Grass aki Waffen SS-volt és fiatal kora ellenére résztvett akcióban amiben meg is sebesült. Ő is részt vehetett "esetleges" háborús bűnökben mert nem a kávéházban sebesült meg.

A lényeg: a keleti/balti országokban ahol bolsevizmus volt ott az emberek többsége gyűlöli a kommunistákat, mindenhol.

Nyugat EU-ban a '68-as kommunista forradalmárok vannak uralmon és akármi másnak is nevezik ma magukat, a Marxizmust változatlanul támogatják.
A vörös csillag az ő szimbólumuk (titokban).

is 2012.04.23. 18:33:43

@neoteny: nem akarlak kiábrándítani, az Animal farm általában diktatúra ellenes, legyen az sztálini, hitleri, Pinochet, Pol-Pot, Mao. és ha bármely elemét bármely kormányzásban felismered, az igazi mércéje annak, hogy bizony az a kormány is a diktatúrával kacérkodik. magas labda lenne elkezdeni hozzámérni az előző, meg a mostani magyar kormányt az Animal Farmhoz.

okosallah 2012.04.23. 18:35:25

@is:
Gratulálok az intelligens posztodhoz.
Érveid súlyosak és meggyőzőek.

Monarch (törölt) 2012.04.23. 18:35:30

@bircaember maxval: Népirtás nem, de tisztogatás és tömeges deportálás volt (néha az adott etnikum körében jó magas halálozási százalékkal, bár a 100%-ot sose közelítette meg), és már a harmincas években voltak etnikai alapú tisztogatások (olyan etnikumokat érintett akkor, mint pl. a lengyelek, a lettek, a koreaiak, utóbbiakat úgy deportálták Kazahsztánba és Kirgizisztánba, hogy mindmáig ott van egy jelentős közösségük), azt hiszem a lettekről olvastam, hogy az akkori lett kisebbség talán egynegyedét tartóztathatták le csecsemőtől az aggastyánig számolva (bár ugye akkor Lettország nem volt a SZU része, tehát a lett kisebbség jó része Moszkvába települt bolsevikpárti letteket jelentett).

Egyébként a dolog teljesen mindegy, hogy etnikai vagy milyen alapon irtottak embereket. Mi a jobb, ha egy öttagú családot teljesen kiirtasz, vagy ha harminc random családból megölsz egy-egy embert?

Római kömény 2012.04.23. 18:35:40

@xenuka: Mutassak?

Pl. a PCF vezetőségéből senki sem zsidó (nem mintha bűn lenne az ellenkezője): www.pcf.fr/6745

De azt biztosan elhiszed, hogy az alábbi kommunista vezetőkből senki sem zsidó:
www.cpim.org/content/leadership

Hiszen Indiából szinte minden zsidó Izraelbe vándorolt.

Viszont a tel-avivi pártszervben valószínűleg szinte mindenki zsidó.

Tudtad, hogy a fehér különítményesek éppúgy 20%-a volt zsidó, mint a Cserny-fiúké? Nem vicc. Tudod miért? Mert a polgárság és a munkásság között a zsidók aránya 20%-os volt. Tudod miért volt a népbiztosok harmada zsidó? (Nem az összes, a német nevűek egy része echte pesti német volt.) Azért mert a pesti munkásság legképzettebb része szinte kizárólag zsidókból és németekből állt.

Persze neked ez magas, mert egy buta náci vagy.

Római kömény 2012.04.23. 18:36:20

@neoteny: A tények nincsenek az égre írva.

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.23. 18:38:20

@Monarch:

Az egyetlen európai ország, ahol most is használják a horogkeresztet nem-náci jelképként: Finnország. A finn KE zászlajában szerepel horogkereszt.

Római kömény 2012.04.23. 18:38:32

@Monarch: Nem volt célzott népirtás. Az arányok, az okok, a számok és a halálozási arányok légből kapottak vagy félremagyarázottak.

Monarch (törölt) 2012.04.23. 18:40:46

@bircaember maxval: A szovjet kommunizmus áldozatai között az oroszok némileg felülreprezentáltak voltak, míg a szovjet kommunizmus legvéresebb időszakában (a második világháború előtt és részben alatt) a tettesek között meg vastagon alulreprezentáltak voltak a lakosságban a számarányukhoz képest.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.04.23. 18:41:06

Gene Wolfe az Új Nap könyvében különös művében igen érdekes dolgot írt a szimbólumokról, így szól:

“We believe that we invent symbols. The truth is that they invent us; we are their creatures, shaped by their hard, defining edges.”

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.23. 18:41:33

@Monarch:

15 "nácigyanús" népet deportáltak a II. vh. idején. A halálozási arány nagy volt, de egyiket sem akarták soha kiirtani.

A deportálásokat senki sem tagadja, sem a sok áldozatot. Sőt, a legtöbb áldozat nem is e deportálásák kapcsán történt, hanem normál, "békés" körülmények között.

A holodomor-propaganda azonban nem erről szól.

Monarch (törölt) 2012.04.23. 18:42:20

@bircaember maxval: Most Európában nem használják, mivel nagyon sok országban be is van tiltva. De a kérdés annyi volt, hogy Hitleren kívül volt-e európai használata a jelképnek, és igen, volt.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 18:45:14

@is:

Orwell partikulárisan egy Sztálin-ellenes allegóriaként írta meg; mint ahogy az "1984"-ben is "Ingsoc" az ideológia neve, nem "Ingnatsoc" vagy "Ingfasc".

Monarch (törölt) 2012.04.23. 18:47:04

@Római kömény: Persze, hogy nem volt célzott a népirtás. De népirtás volt, a szovjet politikai vezetők szándékosan öltek meg sokmillió embert (a konkrétan tarkónlőttekre nem mondhatunk mást), és emellett beletörődtek további tízmilliók halálába is (ez részben be is volt tervezve, pl. Zinovjev mondta, hogy Oroszországban a lakosság 90%-át át kell téríteni a kommunizmusra, a maradék 10%-kal meg nem tudja, mit lehetne csinálni, akár meg is dögölhetnek).

Itt jön megint az, mi a jobb, ha megölsz tíz családból egy-egy embert, közte gyereket stb. is, vagy ha kiirtasz egy öttagú családot. Miért lenne utóbbi rosszabb, mint előbbi?

Monarch (törölt) 2012.04.23. 18:48:40

@bircaember maxval: A koreaiakat, lengyeleket, és letteket (meg még pár más etnikumot) már a harmincas években megcélozták tisztogatásokkal, részben deportálták is.

windex 2012.04.23. 18:49:14

@Római kömény: az érveket azért lehet megcáfolni, mert nem állnak meg. nem párhuzamról van szó, azonosságról. ugyanolyan módon foglalsz állást, mint a szélsőjobbosok, ha az buta, ez is buta. a magam részéről az általad favorizált eszme kifejezhetetlenül magasabb rendű, mint az övék, miért kell olyan módon - és ebből következően olyan színvonalon érvelni? te sokkal jobb eszmét képviselsz, ez jelenjen meg a kommunikációdban is. de ehhez sokkal távolságtartóbbnak, elemzőbbnek és sokkal kevésbé érzelemvezéreltnek - érted, az érzelemtől fűtöttség nem a vezérlést jelenti - kellene lenned. nem kellene minden marhaság mellett kapálózni, csak mert ahhoz az eszméhez köthető valamilyen módon, amiben hiszel. ha ezt teszed, se magadnak, se annak nem teszel jót, amiben hiszel, nem jól képviseled, mert hülyeségekre pazarlod az energiádat, amiért senki nem vesz komolyan, és persze beszólogatnak. szóval nincs nagy gáz, csak disztingválni kell. és ilyenkor a csak a vita kedvéért ne kapaszkodj bele ezekbe a részletekbe (kínai, koreai éhínség, meg a "lapos érvelés" és egyebek), védve azokat, részben mert védhetetlenek - a tények makacs dolgok, megmondta már poirot is -, részben mert nem arról szólnak, amiben hiszel, hanem azokról a torz elmékről és fekete lelkekről, akik annak nevében tették azokat a gazemberségeket, amiket. az eszme ilyenformán mindig vállalható, de ezek az emberek és tettek és történések nem, hát tőlük kell elszakadni, hogy téged se hiteltelnítsenek el. függetlenül attól, miben hiszel, a dolgod a jó és a rossz, a helyes és a helytelen közti különbségtétel, se téged, se az eszmét nem árnyékolja be, ha ezt helyesen gyakorlod, sőt, tiszteletet fogsz kivívni, és elfogadást az álláspontodat illetően. mindenz nem tanács, csak vélemény :-)

flippant 2012.04.23. 18:49:50

@bircaember maxval: Ebben tévedsz.

A holodomor ügyben a "tagadók" nem azt tagadják, hogy x millió ember meghalt az éhínség miatt, azt sem, hogy ezt az éhinséget a fasiszta rendszer idézte elő. Ezek tények, ezeket épeszű ember nem tagadja. Maximum az áldozatok pontos számáról van vita.

A "tagadók" csak azt tagadják, hogy mindez egy zsidóellenes népírtási kisérlet volt, ez ugyanis egyszerűen nem igaz. Semmilyen adat sem támasztja alá a zsidó nacionalisták e fantáziáját.

Amikor - az előző elnök idején - Izrael még valami kártérítést is akart Németországtól (eleve egy abszurd ötlet, milyen alapon?), a németek igen frappáns választ adtak: "Ausztriától kérjétek, Hitler osztrák volt, nem német".

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.23. 18:49:53

@Monarch:

Így igaz. Magyarországon az a téves kép alakult ki, hogy a holodomor-ügyben a két fél a kommunista oroszok és az antikommunista ukránok. Abszurdum. Az ukránok sosem voltak diszkriminálva a SZU-ban, mindig a vezetők között voltak, a 7 legfelsőbb szovjet vezető közül 2 ukrán volt, 1 pedig félig ukrán.

Lenin - orosz-tatár-zsidó-német
Sztálin - grúz
Hruscsov - ukrán
Brezsnyev - orosz-ukrán
Andropov - orosz
Csernyenko - ukrán
Gorbacsov - orosz

Az ukrán nacionalizmus 1991 után hirtelen kitalálta, hogy az ukránoknak semmi közük a szovjet rendszerhez, sőt ők a fő áldozat. Nevetséges. Kb. mint az osztrákok szövege, hogy ők a nácik első áldozata...

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.23. 18:51:47

@flippant:

A párhuzam nagyon rossz. Először is azért, mert a nácik ki akarták irtani a zsidókat. Ez programjuk egyik alapeleme volt.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 18:51:48

@Római kömény:

De a föld sem fedi el örökké mindet.

Monarch (törölt) 2012.04.23. 18:54:38

@flippant: A holokauszt egy célzott zsidóellenes népirtási kísérlet volt, ezen nincs mit vitázni.

A kérdés az, hogy miért rosszabb egy tízmilliós népet kiszemelni teljes kiirtásra, mint random módon megölni húszmillió embert innen-onnan. Ezt fogalmaztam át családokra: miért rosszabb kiirtani egy öttagú családot, mint megölni harminc random családból egy-egy embert (közte gyerekeket stb. is).

Ugyanis a holokauszt csak akkor az évszázad bűnténye, ha tényleg valamiért rosszabb egy népet az utolsó szálig kiirtani, mint sokkal több embert sok-sok különböző népből megölni, de úgy, hogy közben azért egyetlen nép teljes kiirtása se merül fel.

Római kömény 2012.04.23. 18:56:20

@windex: Megmondtam, hogy nem vagyok kíváncsi az tanácsaidra a személyes kommunikációs stratégiámra vonatkozóan. A sajátodat viszont szabadon alakíthatod.

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.23. 18:56:40

@Római kömény:

Elárulok egy nagy "titkot": az izraeli kommunisták 80-90 %-a arab, alig 10-20 % a zsidó nemzetiségű. Emiatt az izraeli átlagember "arab pártként" könyveli el az izraeli kommunista pártot.

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.23. 19:01:08

@Monarch:

Szerintem mind a kettő rossz. De ez két különböző rossz. A népírtás valahogy szörnyűbbnek számít a modern korban. Pl. Kambodzsában kambodzsai nemzetiségűek öltek meg kambodzsai nemzetiségűeket, 2 milliós számban. Ruandában meg az egyik fő nemzetiség gyilkolta a másikat, szisztematikusan. S figyeld meg, ez utóbbiról többet hallani. Mert valahogy borzasztóbbnak tűnik nemzetiségi alapon gyilkolni, csecsemőtől aggastyánig, mint politikai alapon.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.04.23. 19:02:22

@Monarch: Ha akkora vehemenciával szerették volna kiirtani a zsidókat a németek, magyarok, spanyolok, japánok, oroszok, ukránok, olaszok... tehát a világ jelentős része, akkor sikerült volna minden bizonnyal. És nem hagyták volna futni jó pénzért a "nagy" cionista zsidókat, akik röhögve áldozták be a sarki fűszerest cserébe izrael létrejöttéért.
Csúnya dolgok ezek, de tények.

hammer 2012.04.23. 19:02:56

@bircaember maxval: Nos, abban lehet valami, hogy a bolsevizmust a nemzetek csak úgy magukban mint absztrakt fogalom nem érdekelték. Egy-egy nemzetet csak annyiban "szerettek" vagy "utáltak", hogy a bolsevik osztályöntudat mennyire volt fejlett, vagy a társadalom túlzottan "fertőzve" volt-e a burzsoá-polgári gondolkodásmóddal és értékrenddel, nehezítve így a bolsevizmus gyors terjedését. A lengyeleket és a magyarokat éppen ezért nem szívlelték különösebben, de valóban, elsősorban nem népeket akartak kiírtani. Hanem komplett társadalmi osztályokat, hogy azután az egész népességet "munkahadseregekbe" tömörítve, militáns fegyelemmel és gyilkos elnyomással valósítsák meg a "kommunista ember" felsőbbrendű faját, mely célra tudományos intézetet is hoztak létre, ahol pl. az emberi vért vizsgálták mint információhordozó eszközt stb. Szóval ők egy másik "árja" fajtát akartak létrehozni :) .

flippant 2012.04.23. 19:04:20

@bircaember maxval: Egyformán gáz. A kambodzsai kisfiú is ugyanolyan kisfiú mint a zsidó vagy éppen az ukrán.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 19:04:30

@windex:

"sokkal jobb eszm[e]"

A kommunizmus szükségszerűen totalitáriánus-fasisztoid rendszerhez vezet: a részletes kifejtésért ld. Friedrich Hayek "Út A Szolgaságba" c. művét.

Martian (törölt) 2012.04.23. 19:05:08

"Mint ahogy azt sem szabad hagyni – valami félreértett nyugati baloldali romantikától vezérelve –, hogy a kommunista bűnök enyhébb megítélés alá essenek, mint a náciké."

Ne feledjük, hogy a II. vh. kezdetének legnagyobb agresszora a SZU volt (Finnország, a Baltikum, Lengyelország keleti része)... ráadásul saját tömeggyilkosságait előszeretettel varrta a nácik nyakába (Katyn)... ezek után vajon honnan lehet hiteles adatunk a szovjetek által "felszabadított" területeken elkövetett náci bűnökre?
Nyilván nem a "győzedelmes" szovjet forrásokból...

Monarch (törölt) 2012.04.23. 19:05:41

@bircaember maxval: De miért számít a modern világban rosszabbnak? Mert azt én tudom, hogy a mainstream média, a megmondóemberek, stb. rosszabbnak tüntetik fel ezt. De milyen alapon?

"politikai alapon"

Már megbocsáss, de a kambodzsai, sőt a szovjet áldozatok nagy részénél se nagyon lehet semmi komoly politikai alapot felfedezni. Azért kellett meghalniuk kb., mert rosszkor voltak a rossz helyen. Amit ráadásul a többségük még csak elkerülni se tudott volna. Más szóval csak.

Római kömény 2012.04.23. 19:06:33

@bircaember maxval: Én ugyanezt írtam korábban. A többségük arab. Az északi kis arab városkákban sok az arab kommunista. Pl. Názáretben.

De Tel-Avivban, ahol a lakosság - Jaffát leszámítva - többynire zsidó, a kommunisták is zsidók, Dov Henin, a MAKI zsidó vezetője (a Hadas vezető ereje) pl. ott él, bár Petah Tikvából származik.

töreki 2012.04.23. 19:06:46

A cikk szerzője finoman szólva hülye! Ott kezdődik a dolog, hogy a vörös csillag és a horogkereszt elválaszthatatlan egymástól ugyanis azonosak a szülők mégpedig a zsidók személyében! Innentől kezdve értelmetlen bármiről is beszélni, hogy a vörös csillaghoz köthető diktatúrák több mint 100 millió, míg a horogkereszthez tartozó diktatúrák 22 millió embert likvidáltak! Itt a szülőket kell felelősségre vonni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

windex 2012.04.23. 19:08:17

@xenuka: szédítő lehetőségek a marhaságok szétcincálására :-) mindenesetre nagyon nem pazarlom rá az időmet, nem is lehet komolyan venni, csak jelzem, hogy a pszichológiában apróra leírják ennek a rossz logikájú érvelési módnak a természetrajzát, a jobb önismeret okán javasolnám a böngészgetést, még fliegauf is összefoglalta e jelenséget - és jé, pont illik rád! - pedig ő nem is pszichomókus. és még mielőtt azt mondanád, hogy de te nem is, felhívom a figyelmed, hogy a vakbélgyulladásnak is vannak tünetei, és hiába mondja a beteg, hogy neki nem az van, azt a vakbélgyuszi nem veszi tekintetbe, szóval gyorsan nézz utána, aztán töröld ezeket a marhaságokat, hogy ne kompromittáljanak :-) de mi már láttuk, és jót röhögtünk!

is 2012.04.23. 19:08:34

@okosallah: "ahol bolsevizmus volt ott az emberek többsége gyűlöli a kommunistákat"

és miért nem a bolsevikokat gyűlölik? ha a bolsevikokkal van (szerintem jogos) gond, akkor őket kellene gyűlölni, nem?

Monarch (törölt) 2012.04.23. 19:08:40

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Alapvetően a német nácik akarták kiirtani a zsidókat, de nyilván nem annyira mindenáron, hogy extra nagy előnyökért ne lettek volna hajlandóak megkímélni néhánynak az életét. Azért engedtek ki néhány gazdag zsidót sok pénzért.

Egyébként azok a gazdag zsidók a kis fűszereseket nem tudták volna megmenteni, így nem is igaz, hogy "beáldozták őket".

windex 2012.04.23. 19:09:51

@töreki: ha a külvilágnak írsz, próbálj meg kilépni a fejedben örvénylő illuzórikus világból, mert hülyének fognak nézni :-)

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.04.23. 19:10:16

@Monarch: Te hallottál róla, hogy hogyan és miért jött létre izrael állam?

Mert szerintem lövésed sincs.

Római kömény 2012.04.23. 19:10:34

@Monarch: Nem volt cél a megölésük, s a számok is erősen túlzók. Az áldozatokra vonatkozó számok szinte kizárólag az USA-ban tevékenykedő fasisztoid csoportocskáktól származnak, levéltári kutatásokkal nincsenek alátámasztva.

Bár nekem kevesen hisznek, de hatalmas történettudományi és politikai vita zajlik Oroszországban e kérdésben, de ezt netes, wikipédiás alapon tisztázni nem lehet.

A kitelepítés büntetőjellegű volt, de nem is terjedt ki az egész népcsoportra. Nem közvetlen kényszerintézkedések és büntetések hatására volt magasabb a halálozás, hanem a nehéz körülmények miatt.

Én egyébként természetesen ellenzem a bármiféle kitelepítést, ez egy szörnyűség, de a szovjet viszonyok torzulásai is fojtogató kényszereknek és az elmaradottságnak köszönhető. Nekünk, európai kommunistáknak nincs hozzá semmi közünk, de fel kell tárni a tényeket, mert nem igaz, hogy ez a marxi elméletből levezethető lenne, vagy max. annyiban, amennyiben az amerikai hadsereg népirtásai - valós népirtások - Adam Smithből.

Római kömény 2012.04.23. 19:11:40

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Szerinted miért? Érzem, hogy valami bombasztikus jön.

nemecsek ernő áruló 2012.04.23. 19:14:41

@levike999: Annak, akinek fáj, hogy egy elbaszott törvény miatt nem használhat horogkeresztet, amikor Hitler, vagy esetleg vaskeresztet, amikor Szálasi szülinapjáról megemlékezik. Mert nekem például nem fáj, hogy nem használhatok sarló-kalapácsot, de a cikkíróban egyfajta frusztráltságot szül a dolog.

Persze akinek nem inge...

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.23. 19:16:59

@hammer:

Így igaz, pontosan ez a helyzet.

Az orosz kommunizmus pl. elsősorbnan oroszellenes volt. De ez sem valamiféle nemzeti okokból, hanem mert egyszerűen az orosz volt a domináns nép Oroszországban. Ha a japánok lettek voltak a fő nép, akkor a japánok ellen irányult volna a fő ütés.

Csak a 40-es évek elején kezdődött meg Sztálin által az orosz nacionalizmus valamiféle korlátozott rehabilitációja. Ezzel igyekezett Sztálin a hatalom legitimációs alapját növelni. Hruscsov idején pontosan ez lett visszacsinálva. A vallás terén hasonló hozzáállás volt. Jobban elnézték a késői szovjet kommunizmusban az iszlámot, mint a kereszténységet. Különösön az ortodox egyház volt szigorúan tartva, mert az számított komoly potenciális ellenfélnek a hivatalos marxista ideológiával szemben.

windex 2012.04.23. 19:17:00

@neoteny: az is egy filozófiai vonal. viszont a gyakorlati működésről és egy értelmezésről szól, ellenben amíg egy eszme eszme, és nincs a gyakorlatban, addig nem vezet sehová. ilyetén eszmeként a magas- vagy alacsonyrendűsége pedig értékelhető. magam nem vagyok kommunista, se vallásos, se fasiszta, meg még egy csomó minden sem, ez azért nem jelenti azt, hogy ne lehetne róla véleményem. van, és látom, lehet, hogy a tiéd más - ami nem baj - szóval megférünk egy monitoron is akár

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.04.23. 19:17:32

@Római kömény: Véleményem és kutatásaim szerint röviden:
A cionisták támogatták Hitlert a szovjetek ellen vívott harcában. A sakkpartiban jelentős szerep jutott a Briteknek, hiszen miután szorult a hurok a nyakuk körül vidáman adták át gyarmatukat Palesztinát, cserébe a cionisták által beugrasztott USA segítségért. Bizonyára mindenki emlékszik a kalapos zsidó ujjal mutató toborzó plakátjára, hiszen epic.

Nagyon röviden ennyi, de utána lehet olvasni,csak keresni kell.

Római kömény 2012.04.23. 19:17:49

Ki felelős az évi 55 milliós éhhalálért és a még 100 millió, gyenge táplálkozással összefüggő áldozat miatt a kapitalizmus peremterületein, a nyugati luxus árnyékában? Ki felelős azért, hogy az alapvető gyógyszerek nem jutnak el milliárdokhoz, miközben nem jelentene valós terhet - csak tőkés érdekeket sértene - a kisebb árréssel történő forgalmazásuk?

Ki felelős a hárommillió magyar koldusért, miközben 1989-ben mindenkinek volt megélhetése?

windex 2012.04.23. 19:19:23

@nemecsek ernő áruló: én is olvastam, úgy láttam, szó sincs frusztrációról, több, és más dolgokról szól a cikk

Római kömény 2012.04.23. 19:19:48

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: A cionisták támogatták Hitlert? Hölgyem, maga megőrült!

Monarch (törölt) 2012.04.23. 19:20:27

@Római kömény: Ezek a dolgok részben a kommunisták által a saját maguk számára teremtett kényszereknek köszönhetők, részben meg a szabad elhatározásuknak. Ahogy egy történész (azt hiszem Sheila Fitzpatrick) megfogalmazta, a szovjet rendszer rettegett a tényleges és potenciális ellenségeitől, ugyanakkor nem volt semmihez sem nagyobb tehetsége, mint ilyen tényleges és potenciális ellenségek gyártásához.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.04.23. 19:21:50

@Római kömény: Nyilván.

Más reakcióra tudatlan embertől nem is számítottam. Tessék tanulni, tanulni tanulni. Ismerős?

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 19:22:06

@windex:

"amíg egy eszme eszme, és nincs a gyakorlatban, addig nem vezet sehová"

Ha "nincs a gyakorlatban", akkor mihaszna. Ha meg gyakorlatba kerül és a többség számára rosszra vezet, akkor lehet akármilyen "igazságos" elméletileg, szigorúan elkerülendő a gyakorlati alkalmazásának megkísérlése.

Démonmac1 2012.04.23. 19:22:29

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:
persze persze világösszeesküvés, most hogy ezt leírtad, hogy a fenében van, hogy még élsz?
Ha a Cicionisták:) szervezték volna az egészet az a minimum, hogy elteszik láb alól azt aki túl sokat tud.

windex 2012.04.23. 19:24:15

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: niki cica, látom, hogy rühelled a zsidókat, de azt tudod, hogy csak kombinálsz, ha abban a plakátban te zsidót látsz :-) lazíts, az a búra nem szemita

Római kömény 2012.04.23. 19:24:48

@Monarch: Fel kellett számolni az elmaradottságot, a mezőgazdasági termelés bázisán modern ipart kellett teremteni. Ez volt a fő kényszer. Nem a "kommunistáké", hanem az akkori szovjet vezetésé.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.04.23. 19:25:21

@windex: Érvek és ellenérvek logikus ütköztetésére hajlandó vagyok. Ostoba fajankókkal viszont nem társalgok, bocsánat.

windex 2012.04.23. 19:26:09

@neoteny: mondanád ezt az ókori görög filozófusoknak :-) még hogy mihaszna! muhaha

Római kömény 2012.04.23. 19:27:48

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Én azt hiszem, itt befejezem, írj ide sokat, jó hivatkozási alap leszel a baloldalnak.

Monarch (törölt) 2012.04.23. 19:28:36

@Római kömény: A nagyon szegény és túlnépesedett országokban az éhhalál természetes dolog. Oroszországban a Leninék előtti ötven év legsúlyosabb éhínsége, az 1890-94-es aszályos évek során következett be (ennyire rossz időjárás a kommunizmus hetven éve alatt egyszer sem volt!), és kb. félmillió áldozatot követelt. A szovjet időkben 1921-ben és aztán 1932-33-ban volt kb. egy nagyságrenddel nagyobb áldozat, miközben 1932-33-ban még az időjárás sem volt különösen rossz és még békeidő is volt régóta, miközben a technika is mellesleg fejlettebb volt már (csak a beruházási pénzek nem a mezőgazdaságba özönlöttek).

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.04.23. 19:29:59

A rokkant emberek félnek. „Nem az orvosi vizsgálatoktól, hiszen azok eddig is voltak. A kormányzati kommunikáció és a Széll Kálmán Terv is utalt rá, hogy a 200 ezer érintettből 150 ezret vissza akarnak vezetni a munka világába. A rokkantak azonban valószínűleg nyugodtabbak lennének, ha célszámok helyett valóban csak az egészségügyi alkalmasság számítana, már csak azért is, mert nem látják a munka világát.

A MEOSZ elnöke egyetért azzal, hogy a megváltozott munkaképességűek közül többnek kellene részt vennie a munkaerőpiacon, ám véleménye szerint ez a törvényjavaslat jelenlegi formájában nem ezt a célt szolgálja. Sőt, szerinte több százezer egészségkárosodott ember elszegényedését okozhatja a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól szóló kormányzati törvényjavaslat. „Az új vizsgálati protokoll sokkal szigorúbb a korábbinál, komoly egzisztenciális problémát fog jelenteni a családok számára. Az ellátás összege tulajdonképpen a létminimumra sem elég" – tette hozzá.
A fidesz bérenc orvosok sikerdíjat kapnak az elvárt teljesítésért.
Közben életek, családok, lelkek mennek tönkre, nyúlnak fegyverhez, lesznek öngyilkosok.

"Köszönjük" szarházi Orbán Viktor!

Monarch (törölt) 2012.04.23. 19:30:32

@Római kömény: Erre valóban a legjobb módszer kikergetni az országból az értelmiség egyharmadát, másik egyharmadát meg kőtörésre alkalmazni, a maradék egyharmadot meg hivatalosan diszkriminálni és közben halálos rettegésben tartani, majd pedig sokmillió ember halála árán iparosítani.

Ha mindenáron magyarázkodni akarsz, akkor Hitler is kényszerhelyzetben volt 1933-tól kezdve.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 19:31:13

@windex:

Először is nem ókori görög filozófusokról volt szó, hanem egy modern kori ideológiáról, névlegesen a Marxizmusról.

Ami pedig az ókori görög filozófusokat illeti, az elsőt közülük, aki híressé vált, öngyilkosságra ítélték. Marx legalább ágyban halt meg, egy olyan társadalmi berendezkedésben aminek a lerombolásáért agitált.

windex 2012.04.23. 19:31:15

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: én csak szóltam, az érv maga a kép. ha te kombinálsz, és ezért zsidót látsz ott is, ahol nincs, az még nem jelenti azt, hogy ostoba fajankó vagyok :-) érvek és ellenérvek ütköztetésére én is hasonlóan hajlandó lennék, de te ostoba fajankónak hiszel - ahogy a képet zsidóábrázolásnak - szóval hagyjuk ennyiben. csak szóltam, bár gondoltam, hogy ragaszkodsz a paranoiához, meg a kombináláshoz. á, innen nézve vicces

miro1 2012.04.23. 19:31:24

@Római kömény: "Ellenforradalmár"? na kibújt a szög a zsákból végre...

Démonmac1 2012.04.23. 19:31:27

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Másként hát, de ez a blog nem ezt tárgyalja, tőlem aztán telerakhatnák szvasztikával az egész országot. Mint ahogy Kínában is látható egy csomó helyen.
Az eszmék számítanak: ha valaki antiszemita, vagy rasszista az nálam, körülbelül az egysejtűvel azonos megítélésen van:)
(És egy pillanatig se hidd, hogy M.O. megúszta volna Adolfot, ha másként alakul a történelem.)

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.04.23. 19:32:52

@Római kömény: Aztán kinek írjak? 40-es IQ-val rendelkező proliknak?
Kösz, inkább hanyagolom... :)

Monarch (törölt) 2012.04.23. 19:33:18

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Mik a forrásaid? Honnan származik a kutatásaid eredménye?

miro1 2012.04.23. 19:33:33

@Római kömény: Miért az nem komcsi volt...

is 2012.04.23. 19:34:22

@Monarch: "a ...... rendszer rettegett a tényleges és potenciális ellenségeitől, ugyanakkor nem volt semmihez sem nagyobb tehetsége, mint ilyen tényleges és potenciális ellenségek gyártásához. "

hm. honnan ismerős ez nekem? ja! lenne büszke és szabad Magyarország, ha nem lennének olyan ellenségek, mint zsidók, meg komcsik, meg libsik, meg oligarchák, meg a nyugdíjasokat is megvédjük, na meg a magánnyugdíjat, azt főleg megvédjük, mert valami ellenség támadja. ja, meg Brüsszel is csak minket támad, de attól az ellenségtől is megvédjük magunkat.

miro1 2012.04.23. 19:35:09

@Római kömény: Kérdezd az elvtársakat, akik a rendszer váltáskor urak lettek, vagy Hornékat amikor a cukorgyárakat, meg az energiaipart privatizálták...

Rajzfilmszemű 2012.04.23. 19:35:47

Néha rájövök, hova kerültek az OPNI-ból szélnek eresztett paranoid skizók. Risperidont a népnek!

Monarch (törölt) 2012.04.23. 19:36:02

@is: Ez itt offtopik, nem kívánok magyar belpolitikáról vitatkozni.

Rajzfilmszemű 2012.04.23. 19:37:04

Btw az tetszik a legjobban, hogy Hitlert is a zsidók támogatták :D Árnyalt gondolkodás rlz, hello kitty, vagy mi a szósz :D

Római kömény 2012.04.23. 19:37:38

@miro1: Nekem nem elvtársaim, Legfeljebb egykori elvtársaim.

A legnagyobb mértékben és a legborzalmasabb pazarlás mellett az MDF-KDNP-FKGP kormány privatizált. Istenem, Viktor is mennyit támadta őket!

Rajzfilmszemű 2012.04.23. 19:37:47

@Monarch: Gondolom a Tesz Vesz városból...

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.04.23. 19:38:13

@Démonmac1: Nem alakulhatott másként, épp ezt mondom. Szépen le volt vajazva minden.

Egyetlen módon nyerhettük volna meg a háborút: ha a két főnök, a vezér és a hentes aláírja a békeszerződést. Sztalin hajlott rá, sőt meg volt írva a papír, de nagyképű vezérünk elutasította.

Az atombombát most hagyjuk, az más kérdés.

Rajzfilmszemű 2012.04.23. 19:39:14

@Római kömény: Osztán jól hidegre tette az FKGPt, az MDF-et, a KDNP-t meg beolvasztotta. (Nem mintha bánnám, csak a rend kedvéért mondom, hogy koalíciós partnernek azért jók voltak..)

Római kömény 2012.04.23. 19:41:00

@Rajzfilmszemű: A KDNP a legjobb! Milyen harcos antiklerikális volt a mi drága jó Viktorunk!

Monarch (törölt) 2012.04.23. 19:42:03

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Sztálin nem nagyon hajlott rá. 1941-ben és aztán 1943-ban is tett bizonyos lépéseket a németek felé, de feltehetőleg mindkettő célja inkább a nyugati szövetségesekre tett nyomásgyakorlás volt. Az 1943-as lépései esetében ez majdnem teljesen biztos. Már 1939-ben se számított rá, hogy a németekkel sokáig békében tud maradni, 1941-ben még egy békeszerződés is csak ideiglenes visszavonulás lehetett volna a részéről, és ezt Hitler is pontosan tudta. (Egyébként majdnem teljesen biztos, hogy Sztálin nem gondolta komolyan.)

Pobjeda elvtárs 2012.04.23. 19:43:06

A poszt egy jó nagy csúsztatás, nem más. A szvasztika Európában egy és csakis egy dolgot jelent, pláne élére állított formájában. Az hogy Ázsiában más jelentéssel is közhasználatban van az nem jelenti azt hogy Európában is így lenne, mint ahogy arra célozgat a cikk írója.

Nincs rá példa hindu vallású embert elítéltek volna a szvasztika vallási használatáért, csak azért mert Hitlerék is azt használták.

A poszt író maga is pontosan tudja hogy soha nem fognak még Németországban sem hindut elítélni a horogkeresztért.

A horogkereszt és a vörös csillag messze nem analóg bármennyire is próbálják egyesek a vörös csillagot összemosni a horogkereszttel, ki a nácizmus bűneiknek relativizálása céljából, ki pedig szimpla gyűlöletből.

Míg a horogkereszt azonos a nácizmussal, addig a vörös csillag messze nem azonos a sztálinizmussal, már jóval korábban is használatban volt, és jóval a proletárdiktatúra bukása után is használatban van, és lesz.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.04.23. 19:45:28

@Monarch: Ezt így utólag nem tudhatjuk biztosan megmondani, hogy mire gondolt, de a szerződést ugyebár aláírta. A másik aláírás hiányzott csak.

windex 2012.04.23. 19:47:12

@neoteny: te szkanderezel? vagy nem érted, amit írtam? vagy érted, de szándékosan beszélsz el mellette? ha nem értetted volna, a megfejtés: párhuzam! érted? filozófia, gyakorlat, mihaszna, vö görögök. ez egy lineáris folyamatábra, erre nem válasz, hogy nem a görögökről volt szó. a gondolkodók halálneme pedig végképp nem tartozik ide. ezek a kérdések a te problémáid, neked kell rá megtalálnod a válaszokat. hogy stílusos legyek: gnoti se auton :-)

őszinte leszek, nem olvastam el a marx összest. de rémlik, hogy nem agitált, hanem elemzett, és gazdasági-társadalmi működési- és jövőképeket vázolt. ami persze az ellenfelei számára felérhetett az agitációval. mert ugye aki a magáévá tette, amit marx kitalált, azok képében ellenségek születtek, csupa kellemetlen, zavaró elem a társadalom nyerő pozíciójú emberei számára, ehh, pattanás a seggen, persze hogy azok szemében agitált a szakállas bácsi.

ez persze nem jelenti azt, hogy ne tévedhetnék, csak van egy ilyen gyanúm :-)

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.04.23. 19:47:22

Azt tudja valaki, hogy a vörös csillag alatt kiirtott és földönfutóvá tett zsidók miatt miért nem üvöltenek a cionista kutyák?

Monarch (törölt) 2012.04.23. 19:48:08

@Pobjeda elvtárs: A kommunizmus se azonos a sztálinizmussal, például a leninizmus vagy a maoizmus is hasonlóan véres eszme, noha egyik se sztálinizmus. Vagy a koreai dzsucse.

A vörös csillagért pedig Magyarországon kommunistákat szoktak elítélni.

Mellesleg a horogkeresztet használó széljobberek többsége se akar népirtást (a nácik többsége se akart amúgy, csak a felső vezetésük, a többiek meg mentek a vezérek után), úgyhogy a horogkereszt is használható simán egyfajta európai nacionalista jelképként.

Megjegyzem, Magyarországon kb. 1919 óta a vörös csillagot csak kommunisták használják, ahogy most is egy munkáspárti faszi.

Monarch (törölt) 2012.04.23. 19:49:37

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Milyen szerződést írt alá? Nemzetközi szerződéseket nem úgy szoktak kötni, mint egy biztosítást, hogy a cégnek elküldöd postán az aláírt szerződéseket, aztán ők is aláírják és visszaküldik a te példányodat általuk is aláírva... LOL

Milyen forrásod van erre?

Rajzfilmszemű 2012.04.23. 19:50:19

@Monarch: én nem is értem amúgy, miért nem tartották ezt szem előtt...

windex 2012.04.23. 19:53:54

@Rajzfilmszemű: gondolom az üzemanyagdílerre gondolt, aki ezt írta :-) hát, valóban zsidó volt, de ez messze nem azzt jelenti, hogy a zsidók támogatták volna. egy zsidó nem a zsidók, és nem támogatta, hanem eladott neki. persze ez is felvet erkölcsi aggályokat, hogy nagyon finom legyek, de az emberek már csak ilyenek

Rajzfilmszemű 2012.04.23. 19:54:28

Azt, hogy bár az EU nagy részében a vörös csillag nem neuralgikus pont, de nálunk és még pár helyütt igen.

Monarch (törölt) 2012.04.23. 19:55:15

@windex: Milyen üzemanyagdíler támogatta Hitlert? Már eleve nem sok nagytőkés támogatta őt 1933 előtt.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.23. 19:57:49

@windex:

A nem alkalmazott ideológia mihaszna; az ókori görög filozófusok nem ideológiákat gyártottak hanem filozofáltak. A "párhuzam" kb. annyi mint egy hoplita és egy páncéloshadtest között.

Monarch (törölt) 2012.04.23. 19:57:51

@Rajzfilmszemű: Ja, értem. Csak elég hosszú hozzászólásom volt, és nem tudtam, melyik részére helyeselsz.

Egyébként nem is azt írtam, hogy nálunk neuralgikus pont, hanem hogy nálunk kizárólag kommunisták használták 1919-90 között, valamikor a kilencvenes évek elején meg betiltották, tehát itt aztán még a nemnáci horogkeresztnél is régebbi és obskurusabb hagyományokig kéne visszanyúlni, ha valaki vöröscsillagot akar használni.

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.23. 20:01:41

@Római kömény:

Nem kellett volna megpuccsolni 1917-ben a demokratikus kormányt. Ennyi az egész. vagy később be kellett volna tartani a SAJÁT elveiket legalább.

Mert Leninék az egészet 1917-ben azért csinálták, mert komolyan hittek két axiómában:
- világforradalom lesz,
- a marxista elvek működnek.

Az, hogy világforradalom nem lesz, 1920-ig nyilvánvalóvá vált. Huzamosabb ideig csak a magyar elvtársak voltak képesek hatalomra kerülne, az se tartott fél évnél tovább. Leninnek - ha hű akart volna maradni SAJÁT elveihez és Marxhoz - ekkor vissza kellett volna lépni, hiszen Marx is és ő maga is azt mondták, hogy a kommunizmus csak akkor vezethető be, ha a "forradalom" az egész világon győz.

Dehát a hatalom már megvolt, s nem akaródzott azt visszaadni. Így jöttek az alternatívák. Ki kellett találni valami érvet, hogy hogyan lehet világforradalom nélkül kommunizmust építeni.

Trockij kitalálta, hogy legyen az az orosz állam szerepe, hogy finanszírozza az egész világon a kommunistákat, háborúkat provokáljon, így elősegítve a világforradalmat. Trockij belátta, hogy nincs értelme egyetlen országban megkezdeni a kommunista rendszer kiépítését, mert meg fog dőlni (s igaz lett, a jóslat 70 évvel később be is vállt). Lenin viszont már inkább konszolidálni akarta a hatalmat, s remélte, hogy a marxista elvek sikereket érnek el, így az orosz kommunista állam példát fog mutatni a világnak.

Aztán úgy 1922-re kiderült: a marxizmus egy téveszme, alapjaiban hibás és NEM működik. A kudarc nyilvánvalóvá vált. Lenin halála után Sztálin próbálta menteni a helyzetet, de az is csak kitolta a rendszer életét, de az alapproblémát, hogy ez az eszme nem műküdőképes, nem oldotta meg.

A posztsztálini idők meg már arról szóltak, hogyan lehet kapitalista módszerek becsempészésével valahogy mégis életben tartani a haldokló rendszert.

A végső "megoldást" a kínai reformkommunizmus találta ki: vissza kell állítani a kapitalizmust, mert, úgymond, "még nem érettek a gazdasági körülmények" a kapitalizmus meghaladásához.

Rajzfilmszemű 2012.04.23. 20:02:35

Te nem írtad, azt én írom :)
Hogy tisztázzuk: szerintem vörös csillagot viselni egy munkáspártinak egyértelmű és szerintem pont annyira megengedhető/megengedhetetlen, mint egy neonácinak horogkeresztet viselni. Amúgy szerintem ölég baj az, hogy ezekben az eszmékben még mindig hisz valaki (és egyben érthetetlen, hogy ez a sötétség még tartja magát), az már (számomra) mindegy, hogy ez külső jegyekben megnyilvánul-e. Mondjuk a zsidó barátaim biztos sikítós lábrázást kapnak a horogkereszttől, amit megértek.

Rajzfilmszemű 2012.04.23. 20:04:29

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: sicc :D

Ja, azt tudtad, hogy a földi életet a zélienek hozták a földre? Szerintem ennek is utánanézhetnél, ha már egyébben ily műveltségre tettél szert...

windex 2012.04.23. 20:11:55

@Monarch: wall street, 30-as évek - nem csak az elején - bizniszelt a náci németországgal, ezek között az olajszőkítő rockefeller is - bár tényleg, ő lehet, hogy nem zsidó volt, mindegy, a többiek között volt, de erre azt mondani, hogy a zsidók támogatták a nácikat, az nettó hülyeség. különben is, hangsúlyoznám még 1x, az üzlet - bár erkölcsleg aggályos az ilyen esetben - nem támogatás. támogatás az, ha adnak, és nem várnak érte semmit, ugye

töreki 2012.04.23. 20:12:05

@windex: Azt gondolom, hogy téged fognak hülyének nézni nem engem!

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.23. 20:13:17

@Monarch:

Azt kell mondani, hogy "sztálinizmus" nem létezik. A sztálinizmus valójában a leninizmussal azonos. Sztálin semmi alapvető változást nem eszközölt Lenin rendszerében,

Míg Marx és Lenin között még lehet találni egyes eltéréseket (az se túl sok!), addig Lenin és Sztálin között mikroszkóppal kell ezeket keresni. A maoizmus már valóban kicsit más Leninhez képest, de a különbség ott sem túl jelentős.

Abban a kevésben amiben Sztálin újított Leninhez képest, végülis igaza volt, s az újításai a gyakorlat alapján történtek, nem érintve az eszme alapjait. Maoról és követőiről is ezt lehet mondani. Az észak-koreai és a kambodzsai változat kicsit más. Az észak-koreai egy hatalmas vicc, mert vallást csinált a marxizmusból, ami egyfajta továbbfejlesztés, mivel eleve volt egy erős vallási jellege. A kambodzsai kommunizmus (Pol Pot) és Che Gueveara féle változata meg éppenhogy visszatérésként fogható fel a Marxhoz.

De a lényeg: az alapeszme egy hatalmas tévedés.

töreki 2012.04.23. 20:16:21

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:
A fajtársát még csak felakasztja, de saját magát is?

Rajzfilmszemű 2012.04.23. 20:16:26

@windex: Ez amúgy kábé olyan, mintha Obamát pl. az összes feketével azonosítanánk, vagy Viktort az összes kereszténnyel. Pl. A keresztények vezették be a mobiladót :D
Sántít, de kurvára.

Monarch (törölt) 2012.04.23. 20:25:46

@windex: Hitlert hatalomra jutása előtt egyetlen amerikai üzletember se támogatta. 1933 után simán kereskedtek a náci Németországgal, de a külkereskedelem nem támogatás, hiszen egyértelmű embargók híján a világ szinte minden országa kereskedik minden másikkal, Németország meg az akkori világ talán harmadik legnagyobb nemzetgazdasága volt, kikerülhetetlen volt némi kereskedelem.

Viszont a német-amerikai kereskedelem volumene 1933 után drasztikusan visszaesett, főleg miután a németek fizetési moratóriumot hirdettek a külső (közte amerikai) adósságra.

Martian (törölt) 2012.04.23. 20:25:55

@bircaember maxval: "Marx és Lenin között még lehet találni egyes eltéréseket"

Marx egyértelműen leszögezte, hogy a kommunizmushoz jelentős szintű fejlettség kell (pl. a Star Trek világában, pár évszázaddal a jövőnkben sem használtak már pénzt az emberek), nem pedig muzsikország néhány értelmiségi puccsistája.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.04.23. 20:29:26

Egy kis kanyarral, de lényegében idetartozik.

Angliában élek. Nagyjából egyöntetű volt a vélemény a múlt hétvégén, hogy bojkottálni kellene (ill. már csak kellett volna) a bahreini F1-es futamot. Én meg meg is kérdeztem pár embert, hogy ugyan miért is kellene a bojkott, hogyha ugyanez fel sem merült az előző hétvégén megtartott kínai nagydíj kapcsán.

A válasz mindegyik esetben az volt, hogy mert Kína nem használta a futamot arra, hogy hazugságot (ti. rend és béke van az országban, az emberek nincsenek elnyomva) terjesszen, meg különben is, forradalmi állapotok vannak.

Ezen én a hajamat téptem, és rákérdeztem ötször-nyolcszor, hogy de hát Kína nem diktatúra-e, nem nyomja-e el az embereket (hogy Nyugaton is értsék: pl. a tibetieket), és különben is, a kommunista diktatúráknak hány halálos áldozata volt, ilyen-olyan okokból?

Hátdehát nem ők propagáltak hazugságot.

B***meg. Azért, mert nem tettek ki bitang nagy táblákat a pálya szélére "Tibet Kína része, pofa be" felirattal, nem lettek egyből kúlok.

zollerbá 2012.04.23. 20:32:16

A „rendszerváltás” krónikája 1982-től, tizenkét részben filmen..igazhirek.blog.hu/2009/07/04/tagra_zart_szemek_avagy_arculcsaptak_a_jovonket
ingyentv.hu/index.php/video/ingyenfilmek/faabf69b2bdb13f8ff9de6c2149081fd az első rész, 20 perc önéletrajz, utána
Az MSZMP által megtervezett magyar "rendszerváltás" közel 30! éves története.
Dr. Kőrösi Imre, volt MDF-es országgyűlési képviselő visszaemlékezése a magyar manipulált rendszerváltás időszakától a "világválságig".

Monarch (törölt) 2012.04.23. 20:33:25

@Rajzfilmszemű: A zsidókról annyi elmondható, hogy ha egy országban mondjuk 1 vagy 5%-ot tesznek ki, akkor is a legtöbb baloldali, szélsőbaloldali, vagy liberális, vagy keresztényellenes irányzat vezetőinek a többségét fogják kitenni. (A hatalomra jutásuk után viszont már nem biztos, hogy ezt a befolyásukat meg is fogják őrizni évtizedeken át, lásd kommunizmus.)

Ezért nem is csoda, hogy a jobboldaliak és nacionalisták közül sokan nem fogják szívelni őket.

Gattopardo 2012.04.23. 20:34:21

Már megérte.

Nikicicától megtudtuk, hogy a cionisták Hitlert támogatták. Törekitől hogy a nácizmust és a kommunizmust is a zsidók szülték. Xenukától pedig hogy természetszerűleg minden zsidó kommunista (a wall street pl. akkor egy kibaszott kibuc lehet:)))

Szerintem lassan ideje szavazni, melyik a legnagyobb kretén.....:)

Rajzfilmszemű 2012.04.23. 20:39:09

@Gattopardo: Vigyazz, en mar azt is olvastam, hogy az evolucio elmeletet is a zsidok dolgoztak ki, hogy megtevesszek az embereket, ezert nevezik magukat evoluCIONISTAknak. Nagy a zisten allatkertje.
Monarch: szerintem a szekularista, a keresztenyellenes és a zsidó nem egy es ugyanaz, de javits ki, ha tevedek.
Én pl. magam részéről keresztény vagyok (elméletileg), gyakorlatilag nem vagyok hívő és nem is díjazom, ha az egyházak és az állam összefolynak.

hammer 2012.04.23. 20:39:29

@Római kömény: Mit beszélsz...???!!! "...a mezőgazdasági termelés bázisán modern ipart kellett teremteni..."???!!! Te polgazd-on (politikai gazdaságtan=marxista áltudomány) nőttél fel...??? A mezőgazdaság volt az egyetlen sikeres ágazata a gigantikus, dús, gazdag termőföldekkel rendelkező ukrajnának és oroszországnak. Miért kellett ott erőltetetten nehézipart teremteni? Jah, merthogy a szocialista utópistáknak és a bolsevik futuristáknak - csakúgy mint a fasisztáknak - az ipari fejlődés jelentette a modernizmust? Lehet, hogy jobb lett volna ha a saját népüket (bocs elvtársaikat) nem döglesztik éhen, ahelyett, hogy gyalázatos minőségű acélt, primitív gépeket, röhejes traktorokat termeltetnek ezerrel. Pl. lehetett volna olyasmit is csinálni, hogy a mezőgazdasági termékek exportálásából kiváló minőségű német és angol ipari termékeket vásárolnak. De igaz...jobb megoldás kiírtani az ország lakosságát egy idióta, beteg és gonosz ideológia jegyében csak azért hogy szar hulladékot termeltessek velük. Okos gondolat.

windex 2012.04.23. 20:39:43

@neoteny: egészségedre! akkor maradj így. azért ne becsüld alá a filozófia hatását ;-) és a párhuzam bizony párhuzam, és érthető, de megértlek, neked ez presztízskérdés, még a végén úgy látnád magad, mint aki alulmaradt :-)

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.23. 20:40:23

@Martian:

Azért nem csak ezt mondta, hanem azt is, hogy a forradalom önmagában megoldja ezt a problémát. Sosem mondta, hogy nem szabad fejletlenebb országban forradalmat csinálni. Csak azt jósolta, hogy valószínűleg a legfejlettebbekben lesz forradalom.

Lenin azonban észlelte, hogy Marx axiómái e tekintetben nem működtek. A legfejlettebb országokban a munkásság legnagyobb része már reformista és nem forradalmi beállítottságú. Marx azt jósolta, hogy minél nagyobb a fejlődés, annál inkább növekszik a szakadék a tőkések és a munkások között, s a munkásság forradalmat csinál, mert már csak láncait vesztheti az egyre nagyobb szegénység és kiszolgáltatottság miatt. A történelem azonban nem Marx axiómái szerint alakult (az a rohadék antikommunista történelem!!!), s éppen az ellenkezője történt: a legfejlettebb ipari államokban csökkent a szegénység, a szakszervezetek jogokat harcoltak ki, s egyre kevesebb olyan munkás lett, aki már csak a láncait veszthetné. A forradalmi hangulat a munkásság marginális részénél marad csak, s kommunizmus fő támaszai a szobaforradalmár értelmiségiek lettek, akik még sosem láttak élő munkást. (Az orosz kommunista vezetésben pl. összesen egy darab ember volt, aki valaha végzett fizikai munkát.) Így találta ki Lenin, hogy a kapitalizmus leggyengébb láncszemeiben, az iparilag kevésbé fejlett országokban nagyobb az esélye a forradalomban, majd az ott győztes forradalom szikrát gyújt az iparilag fejlett országokban is, s mindenhol átveszi a hatalmat a forradalmi munkásság.

U. i.: Én szovjet középiskolába jártam, ott is érettségiztem, s marha jól emlékszem még az egész hülyeségre... ma is simán levizsgázom marxista-leninista filozófizából bármikor... :-)

Monarch (törölt) 2012.04.23. 20:41:51

@Martian: Marx támogatta a párizsi kommünt, és bizony a korabeli Franciaország nem volt ám olyan nagyon sokkal fejlettebb az 1917-es Oroszországnál...

Gattopardo 2012.04.23. 20:43:09

@Monarch: Ez nettó marhaság. Ezelőtt 100 évvel épeszű zsidó ember csak a bal és liberális oldalon találhatott olyan eszméket, amelyek az egyenjogúsítást elősegíthették bármilyen szinten, természetszerűleg oda csapódtak. Mióta ez a probléma az ún. nyugati civilizációk körében megoldódott abszolúte egyenlő a megoszlás, hogy csak 2 példát mondhak se Henry Kissingert se Joe Liebermannt nem lehet(ett) baloldalisággal vádolni, sőt.

Vagy hogy mást ne mondjak, a Likud pl. se az a kiköpött baloldali társulás.

tin 2012.04.23. 20:44:44

Kis kitérő : a Texas Oil nyílván előre tolt bástyája még a mai napig is az oroszoknak szerte a világon .A magyar btk. elött nem hajolt meg , inkább átadta másnak kútjait.
Érdekes , a kereszténység jelképét is zsidók találták ki , minden templomukon ékeskedik és számtalan ember nyak éke . Az ó szövetség , az új szövetség is az ő művük.
Más népek nyílván ezért nem szeretik isten kiválasztott népét , mit mai napig vindikálnak maguknak...Az említett jelképek mind eltörpűlnek.
- a labda fel van dobva .

windex 2012.04.23. 20:46:39

@Monarch: nem értem, mi ez a ragaszkodás a támogatás szóhoz? az üzlet szerintem sem támogatás, de ezt már leírtam az előbb is, vagy nem? nekem úgy rémlik, hogy azért jutott a naftából némi tengeralattjáróba, hajóba, tankba is, és 33 után, a dirr-durr közben is, de simán lehet, hogy nem jól tudom, lévén bulvárdokuból származik a vélt ismeretanyag. a tied meg valami nagyon veretes, bár kissé leckeszagú, de ez csak hangulati elem. amúgy hol nézhetek utána? kösz!

Gattopardo 2012.04.23. 20:47:52

@Monarch: egyrészt DE (az 1ik európa második ipari nagyhatalma volt 1871-ben, a másik meg urópa szegény embere még 50 év múlva is). Másrészt a kommün története kicsit bonyolultabb annál hogy egy kalap alá vedd a két emberöltővel későbbi történettel.

Monarch (törölt) 2012.04.23. 20:48:41

@Rajzfilmszemű: Nem ugyanaz a zsidó és az antinacionalista, de a zsidók nagyobb arányban lesznek utóbbiak között. Ennek egyébként csak azért van jelentősége, mert a zsidók emellett a társadalmi elitben (nem csak gazdasági, de kulturális elitben is) jellemzően erősen felülreprezentáltak.

Na de ez itt már erősen offtopik.

Rajzfilmszemű 2012.04.23. 20:52:13

@Monarch: És akkor mi van? Egyetértek itt azzal, nem tudom, ki írta, hogy a szélsőjobbon (=az antiszemiták között) zsidót találni tényleg meglepő lenne. Hogy a többi táborban vannak zsidók? És? Amikor a szocik és a szadesz volt, talán jobban támogatták a zsidóságot? Szerintem ez így egy baromi irreleváns kérdés, aminek csak akkor van jelentősége, ha eleve utálja az ember a zsidókat.

Pobjeda elvtárs 2012.04.23. 20:53:29

@Monarch:
Milyen kár, hogy a maoisták éppen nem használják a vörös csillagot, náluk sárga csillag dívik.

Nem tudtad?

A vörös csillag a szocialista mozgalmak általánosan elfogadott jelképe, ezen az sem változtat hogy a proletárdiktatúra is ezt használta. A horogkeresztnek ezzel szemben Európában egy és csak egy jelentése van, viselői a nácik legvéresebb bűntetteivel való szellemi azonosulásként viselik.

Attól hogy neked nem szimpatikusak a szocialista eszmék- amúgy nekem sem - attól még azok nem azonosak a proletárdiktatúrával.

Éppenséggel ma magyar országon Kádár szellemi örököseit éppen nem a vörös csillaggal parádézók között fogod megtalálni.

Gattopardo 2012.04.23. 20:53:33

@Monarch: ceterum censeo kissinger, liebermann, ariel saron..:)))

Rajzfilmszemű 2012.04.23. 20:54:04

@Monarch: Arról meg nem is beszélve, hogy ugye annak is lehet egy oka, hogy miért felülreprezentáltak az említett csoportban a zsidók. El lehet gondolkodni.

Gattopardo 2012.04.23. 20:55:04

@Pobjeda elvtárs: de legalábbis bármilyen furcsa ma már szignifikáns eltérés nélkül megoszlanak a fidesz, a szocik és urambocsá a jobbik követői között..:)))

Monarch (törölt) 2012.04.23. 20:57:24

@Gattopardo: Kissinger még csak-csak (egyébként jellemzően azért antikomcsi, mert a kommunizmus az ő politikai eszmélése idejére már nem volt jó a zsidóknak), Liebermant viszont paleokonzervatívok elég sokszor szoktak baloldalisággal vádolni, pl. mert bevándorláspárti, proposition nation párti (ami ugye jellemzően nem jobboldali eszme), stb.

És még ezzel együtt is a zsidók 60-80%-a balra szavaz választásról választásra, noha a magasabb jövedelműek jellemzően jobbra szavaznak, és a zsidók jövedelme kb. kétszerese az átlagnak.

Tehát akárhogy forgatod, a zsidók antinacionalista és baloldali irányzatokra szavaznak, persze kivéve Izraelt.

Rajzfilmszemű 2012.04.23. 20:57:57

@Monarch: Segítek: nem arra gondoltam, hogy merazsidók eleve okosabbnak születnek...

hammer 2012.04.23. 21:00:52

@bircaember maxval: Sztálinnak a nacionalizmus felhasználására a német támadás után lett égető szüksége, hogy megfelelő morális alapot adjon a harcoló tömegeknek. A "nagy honvédő háború" eszménye ekkor alakult ki, mivel a haza megvédésével sokkal nagyobb érzelmi hatást lehetett elérni, mint az "előre a munkáshatalomért" jelszóval olyan időkben, amikor a fővárost szorongatja az ellenség. Ekkor vették vissza a cári idők egyenruházatának elemeit is a hadseregbe, váll-lapokat, csillagokat, cári tábornokok szerepeltek a kitüntetéseken (pl. szuvorov stb.). Egy katonát nem motivál ha mértani idomokkal (vörös téglalapok, háromszögek :) bolsevik rangjelzések ) jutalmazzák a hősiességét, mint az arany csillagok, hímzett váll-lapok, szép rendjelek... ez van. Ilyen az ember, még a bolsevik is...:)))

Gattopardo 2012.04.23. 21:03:11

Ahhá...kissinger tehát gyakorlatilag egy cionista ügynök volt, és a szent ügy miatt volt pl elég jelentős része a szovjetúnió bedőlésében...az a tény meg, hogy liebermanntól jobbra is van élet a palettán nem jelenti azt hogy komenista lenne..:))

még 1x: mihelyt az egyszeri zsidó embert nem baszogatják egy adott országban csak azért mert zsidó, éppúgy lehet belőle jobb és baloldali is

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.23. 21:07:46

@Monarch:

"Tehát akárhogy forgatod, a zsidók antinacionalista és baloldali irányzatokra szavaznak, persze kivéve Izraelt."

Hidd el, Izraelben ugyanúgy van mindenféle párt, szélsőjobbtól szélsőbalig, mint máshol, s mindegyikre elsősorban zsidók szavaznak. S a különböző nézetet valló zsidók ugyanúgy nem fognak össsze egymással, mint máshol.

Rajzfilmszemű 2012.04.23. 21:08:18

@Gattopardo: Arról meg nem is beszélve, hogy eleve nem értem, miért téma antiszemitáéknál, vagy azoknál, akik az emberek származásával foglalkoznak, hogy a kulturális/tudományos elitben felülreprezentáltak a zsidók (utóbbit egész közelről ismerem, legalábbis egy részét), ugyanis pl. a tudományos elit pont nem jellemzően származásalapon szelektál. Ha tehát felülreprezentált egy népcsoport, akkor azon a területen az adott csoport jobb, mint az átlag. Ennyi.

Gattopardo 2012.04.23. 21:17:06

@Rajzfilmszemű: én leginkább azon szoktam töprengeni, hogyha pár évitzed múlva Kínáé lesz a fél európai ipar (kispadon felkészül: India) nyugat európa egyes részein pedig 30% felett lesz a muszlim lakosság aránya akkor ennek tényét hogyan fogja pl. a korosodó novák előd kartárs beilleszteni az akkori jobbikos faszságai közé (mert javíts ki ha tévedek, de történelmi ismereteim szerint mind kínában, mind pl. a maghreb országokban relatíve kicsi a zsidó kisebbség aránya:))

A másik dologban viszont nem értek veled egyet, minden csoport sztem olyan területeken tud relatíve túlreprezentálódni ami a többségnek derogál, vagy nem fontos (nem véletlen hogy nem földbirtokosok lettek pl a monarchia magyarországán. ehhez plusz súlyozást ad, ha az adott csoportnak ez az egyetlen terepe a kitörésnek). ha nem örökldne családi hagyományként a pálya ma már rég nem lenne jelentős a túlreprezentáció.

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.23. 21:19:19

@hammer:

Ismertem egy Amerikában élő orosz ortodox papot. Ő mesélt erről érdekeseket.

Még 1917-ben menekültek el Oroszországból. Végül Luxmeburgban telepedtek le, ő - aki mesélte - már ott született. Amikor a németek megtámadták a SZU-t 1941-ben pár napig az általános öröm uralta az orosz közösséget náluk. Kb. másfél-két hét után jöttek a hírek, hogy valami nincs rendben mégsem, ezek a németek nem a kommunizmus ellen harcolnak, hanem az orosz nép ellen. A hangulat teljesen megváltozott. Az ő nagybátyja képes volt és elment a SZU-ba harcolni a németek ellen - persze aztán úgy köszönte meg neki Sztálin, hogy miután 4 évet végigharcolt, egy szibériai táborba küldték, ahol aztán meg is halt. A németek meg agitáltak a nyugati orosz emigráció körében, hogy segítség a "kommunistaellenes harcot". Szinte egységesen az a vélemény alakult ki az orosz közösségben, hogy "nem megyünk harcolni Oroszországba segíteni Sztálinnak, mert nem hiszünk neki, de a németek oldalán harolni sem fogunk, mert az meg hazaárulás". Végülis emiatt ment át az ő családja Amerikába, mert miután nemet mondtak a németeknek, kezdett lehetetlenné válni az életük.

Az illető életében először 1995-ben ment el Oroszországba, 60 éves korában...

Monarch (törölt) 2012.04.23. 21:20:25

@Pobjeda elvtárs: A dolog úgy kezdődött, hogy a nacionalizmus nem volt eredendően zsidóellenes, sőt liberális irányzat volt (antikonzervatív), idővel lett antiszemita, amikor kiderült, hogy a zsidók nem asszimilálódnak. Legalábbis nem a szónak abban az értelmében, hogy megszűnnének zsidók lenni. Márpedig ugye a nacionalizmussal ellentétes, hogy a zsidó vallás híve egyben a zsidó nép tagja is, mintha valaki egyszerre akarna francia és német lenni.

Egyébként meg ezen az alapon Németországban a katolikusoknak se lett volna szabad nacionalistáknak lenniük, hisz a német nacionalizmus erősen antikatolikus is volt a XIX. század második felében, sőt a nácizmus is katolikus-ellenes volt.

Rajzfilmszemű 2012.04.23. 21:20:37

@Gattopardo: ebben egyetértek, ezért mondom, hogy nem arra gondolok, hogy a zsidók eredendően okosabbak (ld földkérdés) - amúgy én most nem az orvosokra és a bankárokra gondoltam, hanem az alapkutatásra.

Gattopardo 2012.04.23. 21:21:40

@bircaember maxval: sztem ez egész egyszerűen a zrínyi miklós féle anekdota a két ördöggel: 1 dolog igenis van rosszabb annál, ha a saját fajtám elnyom: hogyha az elnyomó egy másik fajta.:)

Monarch (törölt) 2012.04.23. 21:27:40

@Rajzfilmszemű: A kulturális elitben ha sok a zsidó, és a zsidók jellemzően antinacionalisták (legalábbis a gój nacionalizmus ellenségei), akkor egy nemzsidó nacionalista ugyebár veszélyesnek fogja a zsidókat tartani. Egy okos ellenség ugyanis nem jobb, mint egy buta, sőt rosszabb.

Pl. az USA-ban Hollywood és a média nyomja erősen az ún. antirasszizmust, és általában a fehérellenességet és a fehér öngyűlölet propagandáját.

@bircaember maxval: A különbség, hogy Izraelben kb. kétharmad nacionalista irányzatokra szavaz, míg Izraelen kívül legalább kétharmados arányban szavaznak balra.

Bármilyen összeesküvés-elmélet könnyen cáfolható, mivel az nyilvánvaló, hogy nem beszélnek össze egymással, és nem gyűlnek össze titkos szabadkőműves szeánszokon, hogy antinacionalizmust és keresztényellenességet terjesszenek, de a nettó hatása a jelenlétüknek mégis ez. Ahogy a cigányok se esküdnek össze, hogy az általuk lakott falvakat vagy városrészeket lerohasszák és bűnözéssel teli leprateleppé változtassák, de valahogy mégis ez a következménye a jelenlétüknek.

Gattopardo 2012.04.23. 21:29:27

@Monarch: vazzeg európában a zsidók nálunk és németországban asszimilálódtak legjobban. múltkor volt egy cikk asszem a hvg-ben a nyilas uralom alatti utcanévcserékről,. talán egytucatnyi XIX századi zsdó származású notabilitás volt, és ami a legdurvább, hogy az életrajzuk szerint majd mindegyik 48-as honvéd hadnagy, százados, őrnagy volt. Leiningen Károlyt a saját szakasza szabadította ki egy asszem bicskei éjszakai kavarodásban az osztrákok fogságából, felsorolja a neveket, a kb egy tucatból 2 zsidó volt. vagy hogy másra ne utaljak ugye Adolf lövészárki felettese zsidó volt.

egyébként meg:

"Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent, nekem szülőhazám" stb....

illetve Mark Twain után szabadon:

a legrosszabb amit a zsidókról el tudok mondani, hogy semmivel se jobbak mint a magyarok ...:))))

Monarch (törölt) 2012.04.23. 21:32:36

@Gattopardo: Lieberman nem jobboldali a szó semmilyen értelmében. Az egyetlen "jobboldali" véleménye, hogy támogatja Izraelt és az iraki háborút, de az amerikai paleokonzervatívok ezzel nincsenek kisegítve.

Ellenben támogatja a gay rights-ot és gay marriage-et, pro-choice abortuszügyben, bevándorláspárti, stb. stb. Nem véletlen volt baloldali alelnökjelölt.

A zsidó jobboldaliak többsége az USA-ban ilyen, támogat kemény Izrael-barát fellépést, belföldön meg baloldali. Kissinger legalább belpolitikában is jobboldali volt, amennyire tudom.

Azt meg egy szóval nem írtam, hogy Kissinger "ügynök" lett volna. Nem hiszek az összeesküvés-elméletekben, egy ilyen magas polcon levő politikus a saját nézeteit valósítja meg. Ami Kissinger esetében a többi között szovjetellenességet és Izrael-barátságot jelentett.

Egyedi nicket kell megadnod · http://irkalmanyok.blog.hu 2012.04.23. 21:37:04

"A bíróság indoklása szerint a vörös csillag többféle jelentést hordozhat. A horogkeresztnek sem csak egy jelentése van, de el tudnánk képzelni hasonló érvelést strasbourgi ítéletben a náci szimbólum esetében? Aligha. Fogadjuk el: Európában a vörös csillag igenis AZT jelenti, ahogy a horogkeresztről sem a hindu jó szerencse jut eszébe az egyszeri európainak. "

Finnország EU-csatlakozás időpontja: 1995. január 1.

Finnország köztársasági elnökének horogkeresztet tartalmazó zászlaja

hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Presidential_Standard_of_Finland.svg&filetimestamp=20111121004658

hammer 2012.04.23. 21:41:42

@bircaember maxval: Hát igen...erre nem is nagyon lehet mondani semmit. Na jó éjt, itt minden viszonylag épeszűnek...:)!

Gattopardo 2012.04.23. 21:44:13

@Monarch: ha én bevezetném a halálbüntetést, engedném a melegeket házasodni, de nem fogadhatnának örökbe gyereket, szigorítanám a nem magyar ajkú bevándorlást, minimálisan vagy talán sehogy sem büntetném a marijuanát, tiltanám a szektákat, támogatnám az afgán stb. magyar katonai jelenlétet, de kizavarnám az egyházakat a politizálásból, akkor én milyen oldali vagyok?:)

Monarch (törölt) 2012.04.23. 21:44:47

@Gattopardo: Átlagokról és tendenciákról beszélek, ami ugye csak valószínűségeket mond egyénekről.

Monarch (törölt) 2012.04.23. 21:48:57

@bircaember maxval: Hol írtam az ellenkezőjét? Egyébként az izraeli baloldal nacionalista, pl. Ben Gurion is baloldali volt, és uralma alatt zavartak ki arabokat még 1950-ben is. (Olyan arabokat, akiket aztán kollaboránsnak tekintettek a többiek...) Tehát antinacionalistának nehéz lenne tekinteni, és baloldali volt (munkapárti).

Annyi a lényeg, hogy Izraelben a zsidók egyáltalán nem olyan tendenciózusan antinacionalisták, mint másutt. Nyilván mert másutt nem azonosulnak úgy a másik nemzettel, mint Izraelben a sajátjukkal.

Monarch (törölt) 2012.04.23. 21:55:11

@Gattopardo: Köztes vagy akkor, hiszen belpolitikai kérdésekben vannak bal- és jobboldali nézeteid is. Lieberman meg maga mondta, hogy belpol dolgokban inkább baloldali, külpolitikában meg inkább jobboldali. Az amerikai külpolitika (és főleg annak republikánus változata) egyébként az elmúlt néhány évben eléggé kedvező volt Izraelnek, persze szerinted nincs összefüggés eközött és aközött, hogy Lieberman ezt támogatja... :)

De egy szóval nem mondtam, hogy csak zsidók lehetnek baloldaliak és antinacionalisták, ahogy azt se, hogy ők mind azok.

Gattopardo 2012.04.23. 22:11:29

@Monarch: Ha én lennék az usa elnöke akkor is támogatnám izraelt ha tűzimádók vagy kannibálok volnának, én meg amish vagy mormon vagy bármi amíg az egyetlen nyugati típusú, jelentős kat. potenciállal bíró állam abban a térségben amit a föld olajkészletének jelentős részét birtokló teokráciák vesznek körül. Más szóval: egy nagyhatalomnak nincsenek barátai, csak érdekei.

nem mellesleg egyszer olvastam hogy Egyiptom ugyanannyi amcsi lóvét kap mint Izrael:)

Petrus Augustinus · http://monarchista.blogspot.com 2012.04.23. 22:25:01

De most Codreanu meg a Duce hogyan kerül ilyen szemetek közé?

okosallah 2012.04.23. 22:26:49

@is:
Kommunizmus, bolsevizmus ugyanazt jelenti és felvátva használják.
Te is tudod csak meg akartad mutatni a fölényes intellektusodat.

(Kommunizmus az inkább ideológiai értelmű a bolsevizmus meg annak a véres gyakorlatba ültetése. Amit az elvtársaid műveltek a "Népköztársaság út" 60-ban és szeretnél mégegyszer viszont látni.
Van eladó harapófogóm a körmökre...ha kell szóljál.)

Monarch (törölt) 2012.04.23. 22:29:10

@Gattopardo: Izrael ilyen mértékű támogatását semmi nem indokolja, főleg nem az, hogy Izrael vezetői többször megalázzák az amerikai vezetőket.

Egyiptom meg azért kap lóvét, hogy nehogy még egyszer megtámadja Izraelt.

okosallah 2012.04.23. 22:42:28

@Monarch:
Az USA-ban talán az ortodox zsidókat lehetne "jobboldaliaknak" nevezni ami kevesebb mint 20%". A 80%-a Obama (Obozo)-ra szavazott és határozottan Izrael ellenesek, lásd Jstreet, N.Y. Times.

Mindig is 2 párt volt: az Internacionalista (Kommunista Zsidók) és a Nacionalista (Zionist) párt.

Az izraeliek Nacionalisták, a diaszpórában élő zsidók meg Marxisták és a kettő harcban állt és áll egymással.
Nálunk mindig az internacionalista (Judeo-bolshevikok) uralkodtak.

Churchill remekül leirta a különböző irányzatokat 1920-ban:
"Zionism versus Bolshevism.
A Struggle for the Soul of the Jewish People"
By the Rt. Hon. Winston S. Churchill.

Illustrated Sunday Herald February 8, 1920, page 5
______________________________________________________
ajedrez_democratico.tripod.com/Zionism-versus-Bolshevism.htm

Rajzfilmszemű 2012.04.23. 23:01:22

@Monarch: Nem kéne keverni a jobboldaliságot a konzervativizmussal ...

windex 2012.04.23. 23:17:15

@töreki: mihez képest? nem emlékszem, beszéltünk mi már? és ha hülyének néznek, azt eddig is szerettem :-) mindig jobb, ha alábecsülnek, mint fordítva, és koppanás jön, vagy nem?

Monarch (törölt) 2012.04.23. 23:38:20

@Rajzfilmszemű: Hát én a szavakat a világszerte elfogadott értelmükben használom, miszerint a konzervatívokat jobboldalinak szokták nevezni. Lieberman jó esetben jobboldali liberális lehet, bár persze egy rakás kimondottan baloldali liberális véleménnyel megspékelve (pl. gyűlöletbeszéd tiltása egyáltalán nem klasszikus liberális nézet, inkább ballib vagy baloldali dolog).

Azaz Lieberman eléggé balra áll a jobboldali mainstream-től Amerikában.

Monarch (törölt) 2012.04.23. 23:52:33

@okosallah: A helyzet az, hogy a baloldali diaszpórában élő zsidók is támogatják Izraelt többségükben. Az amerikai baloldali zsidók pl. még azt sem támogatják, hogy Izraelt engedményekre szorítsa az USA:

www.commentarymagazine.com/2011/05/29/left-is-decreasingly-relevant-to-politics-of-israel/

És egyébként az ún. Izrael-ellenes zsidók (Chomsky, Soros, stb.) sem Izrael-ellenesek a szó igazi értelmében (pl. nem támogatják a palesztin menekültek ún. visszatérési jogát), hanem csak az a kérdés, hogy az 1967-es hódításokból mennyit tartson meg Izrael. A baloldal azt akarja, hogy csak Jeruzsálemet (mert így van esélye a békének a maradék területen élő palesztinokkal), míg a nacionalistábbak szerint minél többet, annál jobb, de lehetőleg az egészet.

Kábé mint hogy Magyarországon is vannak nacionalisták, akik belátják, hogy Trianon immár többé-kevésbé végleges realitás, és nincs értelme pl. fegyveres konflikust vállalni a visszacsinálásáért, vagy pedig csak egyszerűen számolnak az erőviszonyokkal.

Izraelen belül pedig a különbség sokszor még kisebb, hiszen Izraelben a Knesszetben a zsidó pártok túlnyomó része (a Munkapártot is ideértve) ragaszkodik Jeruzsálem egészéhez, tehát a kérdés kb. annyi, hogy mekkora területtel kívánják megnövelni Izrael 1967-es területét.

takács bálint (törölt) 2012.04.24. 00:00:49

@Monarch:
a nacionalizmusnak is van azért két erős egymással majdnem teljesen szembekerülő vonulata. az egyik a népnemzeti nacionalizmus. a másik a nemzeti liberalizmus.

a nemzeti liberálisok azt mondják, hogy tulajdonképpen minden nemzetiségnek egyenlő jogokat kell biztosítani. a nemzeti érdekérvényesítés abban áll, hogy az alkotmányos jogok tekintetében a többség és a kisebbség (vagyis a nemzet) kiegyezik. a népnemzetiek meg azt, hogy ez nem nemzeti érdekérvényesítés, hanem nemzeti gyengeség és ez a két csoport szokott összetűzésbe kerülni.

a népnemzeti nacionalizmus ázsiában tud győzni. mert ott nincs unió. amerikában és európában viszont van. a nemzeti liberálisok rendszerint uniós keretek összefognak. a népnemzetiek képtelenek szövetségi politikát végigvinni. ezért ázsián kívül bukásra vannak ítélve. ebbe látnak bele mindenféle zsidó összeesküvést. ázsiában ott a népi kína. nincs ázsiai unió, amelyik szembefordulna velük. oroszországgal sem fordul szembe senki. iránnal sem, és pakisztánnal sem. de nem csak a katonai erő miatt. mongóliát se regulázza senki. és általában véve ázsiát.

európában a latinkereszténységből következően a nép és a nemzet fogalma szétvált egymástól. az egyik az egy nyelven beszélők politikai közössége. ez a nép. az unió pedig valamilyen védelmi célokat szolgáló többnemzetiségi csoportosulás. ez a nemzet. a keleti keresztségben kapcsolódtak ezek össze. de ezt európában a balkáni népek is kezdik feladni. a szerbek látják, hogy szerbek uniós keretek között tudnak egyesülni. tehát a szupremácia gondolatát még a szerb értelmiség is feladja. elfogadja, hogy európai civilizációt kell építeni. de az a népnemzeti keretek feladását jelenti. tehát úgy tűnik, hogy ez ez egész európán kívülre szorul.

Monarch (törölt) 2012.04.24. 00:01:35

@okosallah: Azt meg már Lieberman példáján méltattam, hogy az ún. jobboldali zsidók mennyire jobboldaliak. A neokonok többségükben kizárólag a(z Izrael-barát) külpolitikában jobboldaliak, de támogatják a tömeges bevándorlást, a keresztény-ellenességet, stb.

Monarch (törölt) 2012.04.24. 00:06:43

@takács bálint: Én nem beszéltem semmiféle összeesküvésről. Amellett meg az etnikai alapú nacionalizmus (amit te népnemzetinek hívsz) Amerikában még a huszas években mainstream volt (emlékezzünk csak a bevándorlás korlátozására), mára gyakorlatilag a föld alá szorult, amióta az utolsó mohikánjai (pl. Buchanan) is ki lettek szorítva a médiából. És ebben azért lehetett némi szerepe annak, hogy kiknek a kezében volt a tömegkultúra és tömegtájékoztatás... De persze összeesküvésről nincs szó, csak az általam már említett tendenciákról.

Monarch (törölt) 2012.04.24. 00:30:02

@takács bálint: A nemzet egyébként Nyugat-Európában vagy egyetlen etnikumból áll (Hollandia, Németország, Dánia, Svédország, Portugália, Norvégia, Írország, Olaszország, Franciaország), vagy legalábbis egy etnikum többségi uralmából (Spanyolország, UK), az általad nyugatiként aposztrofált sok nemzet uniója a Habsburg birodalom kivételével nem jellemző Európában. A soknemzetiségű birodalmak éppenhogy Ázsiára jellemzőek (pl. Kína, a lakosság kb. felének nehézséget jelent a hivatalos mandarin dialektus megértése, pedig az iskolában is tanulják, vagy Irán, ahol a lakosság fele nem perzsa, vagy India, vagy Pakisztán, vagy Afganisztán, stb. stb.), Európában meg mi az EU-val akarunk valami ilyesmit létrehozni, bevándorlással fűszerezve. Ez egyébként kudarcra van ítélve.

És az etnikai nacionalisták szerint eleve kudarc, ha az etnikum elveszti az országát: Amerikában ez megtörtént (ott mondjuk már a XIX. század végétől kisebbségbe kerültek az angolszászok, de mivel magukhoz asszimiláltak sokakat, végülis még több mint fél évszázadig tartották magukat az ország vezetésében, az elitből még mindig nem szorultak ki teljesen), és hiába erős ország Amerika, egy etnikai nacionalista szerint kudarc, ha már a saját hazádban nem vagy úr. (Például Amerikában diszkriminációt szenvednek el, stb.) Más szóval a népnemzeti az nem egy absztrakcióhoz ("Amerika", "Magyarország", "Franciaország", stb.) hűséges, hanem az embercsoporthoz ("amerikai angolszászok" vagy "amerikai fehérek", "magyarok", "franciák", stb.), és számára nem vigasz, ha az absztrakció erős marad, ha közben ennek ára a konkrét embercsoport kiszorulása.

Maffi007 2012.04.24. 00:43:33

Büntetni csak a bűnt szabadna. Jelképeket, véleményeket nem. Aki akar égessen zászlovakat, tűzzön magára akármilyen szimbolumot, mindenki csináljon amit akar tárgyakkal. És lehessen véleménye a múltról.
Olyan egyszerű ez.

De:

Mit keres a magyar főváros szabadságról elnevezett terén a szovjet emlékmű? És mit a főváros fölé magasodó hegyen az un. Szabadság szobor? Ha már szimbolika, akkor ezeken kéne gondolkozni.

takács bálint (törölt) 2012.04.24. 00:48:55

@Monarch:
a holland, a dán, a svéd mind uniós nemzet. tehát nem népnemzet, mint az iráni, vagy a török. hanem uniós. értem én, hogy irán több nemzetiségből áll össze. de ázsiában nincs uniós nemzet. nincs unió. föderációk vannak. ami azt jelenti, hogy a nemzetiségek alá-fölé vannak rendelve. az orosz föderációban is van mindenféle nemzetiség. de van egy orosz szupremácia. ebből jön a népnemzet. svédországban a svédek vannak többségben. tehát akkor a svéd többség mégis csak felette áll a mindenféle nem svédnek. a nemzeti liberálisok azt mondják, hogy nem, mert a svéd egy uniós nemzet. ez a különbség.

ha kiáll a magyar nemzeti válogatott, akkor nemzeti liberális közfelfogásban jelenti, hogy az unióban összeállnak a magyarok. ha megkérdezel egy nemzeti liberálist, akkor azt mondja, hogy dzsudzsák egy hazaáruló krapek. azért, mert az unión kívül focizik (nem európában). azóta nem szurkol neki. bezzeg amíg hollandiában focizott. dzsudzsák népnemzetben gondolkodik. mert ő egy parasztgyerek. neki a nép maga a nemzet. a nemzeti liberálisnak a nemzet fogalma alá van rendelve az uniónak. uniós nemzetek vannak. az amerikai is uniós nemzet. mert ott sem áll egyetlen származás a többi felett.

a népnemzeti gondolkodásban viszont mégis csak. de japánban is. végtelen civilizált ország. de ha te nem vagy japán, akkor te ott egy idegen vagy. végtelen kedvesek lesznek persze, de japán ettől még egy népnemzet. soha nem is volt, és soha nem is lesz igazi katonai szövetségese. a japán nép a japán nemzet. nincs unió.

okosallah 2012.04.24. 01:19:08

@Monarch:
Úgy nagy vonalakban egyet értünk de ahogy mondják a "devil is in the fine print". Itt most nem merülhetünk a részletekbe, hogy a baloldali zsidók végül is mennyire ártalmasak vagy nem ártalmasak Izraelre.

A legutóbbi Flotilla incidenst is egy öreg Ami zsidó nő szervezte, a legtöbb bojkott Izrael mozgalmat is kommunista US +UK zsidók szervezik.

A vélemény-különbségünk abból áll, hogy te őket amolyan "baráti", "jóinduatú" "testvéri" kritikának fogod fel én pedig ellenségesnek.

Engem csak annyiban érdekel, hogy Izrael egy ék a Marokkótól Indiáig terjedő Iszlám világban és ha Izrael megszűnik akkor az egész Közel-Keletből egy összefüggő Kalifátus lesz és náluk van az olaj 70%-a.

Ehhez még hozzá kell adni Eurábia pro-Iszlám bevándorlási politikáját (Kommunista zsidók nyomják)....szóval én más alapokon állok.

Pobjeda elvtárs 2012.04.24. 07:06:39

@Monarch:

Ne hülyéskedjünk már. Kezdettől antiszemita volt, egészen attól a pillanattól kezdve hogy a mosom kezeimet bekerült a bibliába, és a rómaiak úgy mosakodtak ki Jézus megfeszítéséből hogy ráfogták a zsidókra az istengyilkosságot. Ezt tetézte még az általános irigység is mert Róma ostoba döntése miatt nekik tilos volt a kamatszedés, a zsidóknak meg nem.

Ebből a szellemi közegből nőtt ki a nacionalizmus. Németországban még erre jött rá a tőrdöfés elmélet amellyel viszont Paul von Hindenburg és társai próbálták kimosni magukat az elvesztett háború miatt őket jogosan terhelő felelősségből. Hindenburg, és az ő tőrdöfés elmélete nélkül Hitler sohasem jutott volna tovább a Müncheni kocsmánál.

Pobjeda elvtárs 2012.04.24. 11:15:39

@Valandil:

El kellene gondolkozni azon hogy ha mondjuk Kalifornia állam kormányzója ide látogat, akkor rendben van e hogy törvénybe ütköző kitűzni a medvét (az állam zászlaját) mert éppen egy szép nagy vörös csillag is van rajta. Talán nem a többiek a hülyék, hanem mi megyünk szemben a forgalommal az autópályán.

Monarch (törölt) 2012.04.24. 12:13:19

@Pobjeda elvtárs: A nacionalizmus pontosan ezzel a szellemi közeggel szemben nőtt ki, elutasítva a vallást és különösen a katolicizmust, és az összes babonáját. Számodra bizonyára újdonság, de a német nacionalisták démonológiájában a katolicizmus fontosabb ellenségnek számított sokáig, mint a zsidóság. A nacionalizmus a felvilágosodás gyermeke, ellentétben a konzervativizmussal. (Bár bizonyos értelemben persze a modern konzervativizmus is a felvilágosodás gyermeke, csak éppen azzal szemben határozta meg magát, lásd ugye Burke-öt.)

A kamatszedési tilalom pedig egyébként a zsidó vallásból lett átemelve, csak ugye a zsidó vallás más zsidókkal szemben tiltotta a kamatszedést, a kereszténység meg a keresztényekkel szemben. Amikor gyakorlatilag az egész népesség keresztény lett, onnantól a dolog afféle általános tilalommá vált. Egyébként hozzáteszem, hogy a malthusiánus naturálgazdálkodás körülményei között a kamatszedés valóban uzsora volt, mivel nemigen lehetett olyan produktív beruházásokról beszélni, amiket a hitelekből finanszírozni lehetett volna, csupán megszorult szerencsétlen embereken való nyerészkedésről volt szó, mint ahogy a mostani pl. cigány uzsorások is csak ezt csinálják.

Hindenburg szerepét pedig messze túlértékeled.

Monarch (törölt) 2012.04.24. 12:17:49

@Pobjeda elvtárs: Állami címerekben stb. szereplő vörös csillagot nem tiltja a törvény.

Martian (törölt) 2012.04.24. 19:38:33

"Talán dünnyögj egy új mesét,
fasiszta kommunizmusét..."

(József Attila)

tin 2012.04.25. 12:03:30

- Nagy apám KundK katonájaként halt meg I.vh.-ban ,Nagyanyám ott maradt 3 kis gyerekkel Kapolcson.Többnyire napszámból élt , valamint piacozásbó Veszprémbe , hová az apostolok lovával közlekedett. Három kereskedő volt a falubam ,magyar ,tót és egy zsidó . Az első kettőtől éhen is halhattak vólna de a harmadik adott hitelbe is aratás végéis .
Na most kit is kell nem szeretni ... hi !

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.05.07. 20:26:27

Európa nyugati fele a szvasztikától irtózik és irtaná tűzzel-vassal, a keleti fél (mínusz Belorusszia) meg a vörös csillagtól. Nem az lenne a célja az Uniónak, hogy a két világot összehozza, kiegyenlítse és egységbe kovácsolja. Az a holland sör ugyanaz a sör marad, ha leveszik róla a veres csillagot, akkor is.

A buddhista szerencseszimbólumnak pedig nem fordított a forgásiránya, mint a náci jelképnek?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.05.08. 09:22:51

@neccharisnyás útonálló:

„A buddhista szerencseszimbólumnak pedig nem fordított a forgásiránya, mint a náci jelképnek?”

Elterjedt hiedelem, de nem. Keleten mindkét-féle forgásirány ismert, sőt a „talpára” valamint „élére” állított (tehát 45 fokban döntött) szvasztika is.
süti beállítások módosítása