Orbanviktor.hu
2011. március 16. írta: TuRuL_2k2

Orbanviktor.hu

  A stop.hu írja, hogy a Vármegye Média Kft. (melynek résztulajdonosa vagyok) üzemelteti az orbanviktor.hu oldalt. A hír igaz. Több mint tíz éve foglalkozom domainregisztrációval, online fejlesztésekkel, üzemeltetéssel és tanácsadással (a blogolás csak később kezdődött). Hogy orbánista bértollnok vagyok-e? Ezt mindenki eldöntheti maga: itt és itt vannak blogunk Orbán Viktorral foglalkozó posztjai, gyorsan kikereshetőek belőle azok, amiket én írtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr472744151

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kitiltásom története - A blogger rekvieme 2011.03.25. 08:59:02

    szóval már nemcsak az Örülünkvincentről és a Véleményvezérről vagyok kitiltva, hanem a fideszes Mandinerről is.  :) Így Skrabski Fruzsina sértegetéseire se tudok már válaszolni. de nem hivatkozok a társadalomra meg a körülményekre.De...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fikanick 2011.03.17. 10:37:41

@mavo: Nezd, 10 eve foglalkozom informatikai tanacsadassal, jelenleg egy befektetesi bank rendszeren dolgozom alvallalkozokent. Azt, hogy ne ertenek ahhoz, amirol beszelek, sosem vagta senki a fejemhez, altalaban az szokott velem lenni a bajuk, hogy kompetencia-manias vagyok.

Uzemeltetni nem bizalmi kerdes, alair az ember egy csomo titoktartasi nyilatkozatot es kesz. En fel eves rendszeresseggel csinalok ilyet, leven tenyleg erzekeny adatokhoz ferek hozza.

Az orbanviktor.hu uzemeltetese annyira bizalmi kerdes, mint mondjuk a karpitos, aki Orban irodajat rendezi be. Az is becsempeszhetne mondjuk a barsonyules ala egy rajzszoget.

Zoli 29 2011.03.17. 10:39:29

@fikanick:

Hogy mavo kivel borult össze, és minek kapcsán, arról nem tudok nyilatkozni, mert nem olvastam minden hsz-t. De azzal, hogy beláttad a tévedésedet, olyan erényről tettél tanúbizonyságot, ami sokszor belőlem is hiányzik.
Üdv!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.17. 10:41:08

@fikanick:

milyen gőzölgő tetem fölött, te karcsú eszű gyipi-gyapa, te murugya, te szerencsétlen bambula, he?

a peched az, hogy nem jobber vagy, kk&tt-vel kiválóan üldözhetnétek együtt a "korrupciót".

ismétlem: személyesen ismertem kőjobber embert, aki kormányzati portál egy kis részét üzemeltette a klónék idején. a te és kk&tt szemszögéből akkor ő korrupt kommer volt, de legalábbis nepotista.

suicider 2011.03.17. 10:43:19

2009-ben ezt írta a mandiner. úgy látszik, 2011-ben ugyanez teljesen vállalható.

független underground, mi? ne szórakozzatok.

"Akárhogy is nézzük, a világon - de legalábbis Magyarországon - a legkirályabb dolog döntéshozó fószernak lenni a Miniszterelnöki Hivatalban. Megvan a nem kevés havi fix, a ruhapénz, az étkezési utalvány, bizonyos rang fölött a szolgálati kocsi sofőrrel; de mindezeknél még állatabb, hogy az ember egy csomó pénzt elosztogathat. Meg lehet szórni például egy kis aprópénzzel a régi haverokat; mindenféle nyelveket tanulhatunk; ha valamit csinálnunk kéne, elláttathatjuk magunkat tanácsokkal, és a gályázást rábízhatjuk külsősökre. És ha mondjuk hobbiból érdekel minket az emlékezetkultúra és a múzeumok kérdésköre, írathatunk róla magunknak egy húszoldalas tanulmányt 583 333 forintért; vagy ha szeretnénk a Lilafüredi Hunguest Hotel Palotában megrendezett gyermekszegénységi konferencián egy tuti előadást meghallgatni, az is megoldható; de akkor is miénk a világ, ha szívesen olvasnánk „Pestről Lisszabonba - megállás és határok nélkül” címmel újságcikket. És ami a legfontosabb: ha „Előterjesztések benyújtásának előkészítésével kapcsolatos tanácsadó tevékenység”-re támad igényünk, arra is akad egy kis pénz."

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.17. 10:44:32

@fikanick:

"Uzemeltetni nem bizalmi kerdes, alair az ember egy csomo titoktartasi nyilatkozatot es kesz."

lolz. ha nem bizalmi kérdés, mi a faszért kell ezeket aláirkálni? gondolkodj már ember! pláne, ha csinálod, és ilyen nyilatkozatokat irkálsz alá, miért bagatellizálod a kérdést? és ha csinálod, akkor tudnod kel, hogy az "üzemetetés és karbantartás" egy elég tág fogalom, abban benne van az adok hozáférést, azt raksz fel, amit akarsztól a folyamatos tartalomgondozásig minden.

na jó, én megyek el ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.17. 10:49:32

@suicider:

aki nem tudja, mi a különbség a húszmilkáért "tanulmány" és a négymisiért üzemeltetés közt, azt se az eszéért szeressük.

na, tényleg el.

fikanick 2011.03.17. 10:54:06

@mavo: Azert bagatellizalom, mert ez a profi hozzaallas resze. Azt csinalom, amit a megrendelo mond, teljesen fuggetlenul a vilagnezettol. A kojobbert uzemelteto tobb dolgot jelenthet. Jelentheti, hogy pont ott nem ugyanazon a modon dolt el a kerdes, mint jelen esetben, amit errol gondolok, arrol lasd suicider remek idezetet a mandineresektol, amikor meg nem ok voltak az akolmeleg.

Dobjak fel a megbizasi szerzodest, keressenek ra 10 kulonbozo ceget, akik ilyet csinalnak (ez aztan igazan nem gond, nekem csak a haverjaim kozott van vagy 5 (gyk, ezzel nem azt mondom, hogy az en haverjaim kozul kellett volna megbizni valakit)) es legyen arverseny.

Itt ez nem volt. Pofara oda lett adva a cupak (ennek a metaforaja volt a gozolgo tetem) egy haverkutyanak.

suicider 2011.03.17. 11:04:47

@mavo:

1. viszonylag kevés különbség van aközött, hogy félmillióért íratsz 20 oldalas tanulmányt, vagy négyért szerkesztesz honlapot. mindkettő túlfizetett állami megrendelés, amit persze normális ember hülye lenne nem elfogadni

tehát

2. nem az a baj, hogy elvállalták a munkát, hanem az, hogy ezt követően függetlennek-undergroundnak beállított, ráadásul "megmondós" stílusú újságot írnak. ez ugyanis képmutatás. tehát még egyszer, hogy biztosan megértsd: nem a honlapszerkesztés a baj, hanem a mandiner, ami ezek utál teljesen hiteltelen.

tehát ha én LMP-s tanácsadó vagyok (mégmielőtt: nem vagyok, sőt.), akkor nem írok a szocikon-kormányon gúnyolódó publicisztikát független újságíróként - ha mégis ehhez lenne kedvem, akkor odabiggyesztem a cikkem alá, hogy "a szerző az LMP kommunikációs tanácsadója". ha ezt elmulasztom megtenni, a felháborodott kommentelő - ezt a szerepet jelen esetben én töltöm be - joggal vágja a fejemhez, hogy képmutató vagyok.

devuscka 2011.03.17. 11:11:40

@mavo:
Kellemesen meg vagyok lepődve a hozzászólásain. (a becézgetéseket kivéve)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.17. 11:46:22

@fikanick: meglehet, informatikus vagy, a szemantika viszont nem erősséged...
Szóval azt gondolom, élettől elrugaszkodott erkölcsöt hirdetni épp oly haszontalan és kontraproduktív, mint gátlástalan gecinek lenni.
Ha valamit piaci áron, tisztes minőségben elvégez valaki, az eleve kizárja a korrupció fogalmát. S valóban el lehet jutni a haverokkal elvégeztetett tisztes munkától a soktízmillás, papírfecnikre írt vagy szóbeli tanácsadás utáni jövedelem egyenlő riszteléséig, de meg is lehet állni ezen az úton tetszőleges ponton, kinek-kinek belátása szerint. Aki a különböző pontokon állomásozókat egy kalap alá veszi, szimplán hülye, vagy érdekelt az erkölcsi káosz fokozásában...
Természetesen nem az általam nem ismert Turul fedőnevű urat szándékozom mentegetni, a onkrét esetről jobb, ha az formál véleményt, aki belelát.

fikanick 2011.03.17. 11:51:11

@Hepci: Ez nem elettol elrugaszkodott, ilyesmi Nemetorszagban vagy Angliaban senkinek sem jutna eszebe. A Mandineresek is undorodnanak a gondolattol, ha nem roluk lenne szo.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.17. 11:57:45

@fikanick: Magyarországról van szó, ugyebár. De egyébként azt gondolod, Németországban nem cseppen néha pár ezer jurós megbízás éppen haveroknak?
Nálunk mindenesetre teljesen életszerűtlen, hogy azt kellene megakadályozni elsőként, hogy haverok végezzenek el alapvetően normálisan különféle kisebb megbízásokat. Szerintem a korrupcióban eljutottunk oda, hogy a közpénznek nagyobb része nem hasznosul, mint igen. Ezt nem a filozófusokon meg a mandinernyikeken kellene megfogni elsősorban...

kamuszutra 2011.03.17. 12:30:53

látom most már eljutott a szerecsen mosdatás abba a fázisba, hogy a vityka.hu üzemeltetését csak megbízható elvtársnak lehetett kiadni, és ez a megbízható elvtárs, csakis mandíner ákos lehetett. (igen, mert az alternatíva csakis gréczy lehetett, közte és mandíner ákos között lehetett választani)

de akkor nem értem, hogy a megbízható elvtárs ákos miért teszi fel a kérdést, hogy bértollnok-e? már eldőlt ez a kérdés a megbízás odaítélésénél, hiszen azért kapta, mert egy megbízható bértollnok elvtárs, aki megbízhatóan terjeszti a fideszes igét, aki nem feszeget olyan kérdéseket, amelyek túlzottan kényelmetlenek.

múltkor olvastam bértollnok ákostól cikket az orbán-csomaggal, jajbocs, a széll kálmán tervvel kapcsolatban, és az egy tipikusan bértollnok írás volt. sütött róla, hogy nagyon erősen elfogult az írója. egy megbízható elvtárs mentegető írása volt a saját elvtársai balfaszságáról.

úgyhogy erről ennyit, bértollnok elvtárs. aki fideszes-orbánista kurvának áll, ne sírjon ha röhögnek rajta, hogy fideszes-orbánista kurva.

kamuszutra 2011.03.17. 12:37:33

ja, és ha már eljutott idáig a szerecsenmosdatás, hogy az elvtárs a megbízhatósága miatt kapta a közpénzt, akkor talán ki lehet röhögni azt az érvet is, hogy "tíz éve foglalkozom domainregisztrációval, online fejlesztésekkel, üzemeltetéssel". mert ha fél éve csöppent volna a bizniszbe, akkor sem lett volna gond. hiszen a fő szempont a bértollnok elvtárs megbízhatósága.

Bloodscalp 2011.03.17. 15:31:36

@mavo: már bocs, de versenyszférában ahol nem rokonok közt kötetnek ilyen szerződések csak ilyen biztosíték van, de ez itt már nem az, hanem állami megrendelés kvázi, nagyon sok hasonló (akár fideszes cég is megtudná csinálni-sőt gondolom rivalizálás is folyik, "a dokummentumfilmes" pesty lászlónak is hasonló cége van, mellesleg egyetlen normális dokufilm se köthető hozzá)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.17. 17:54:29

@fikanick:

"Dobjak fel a megbizasi szerzodest, keressenek ra 10 kulonbozo ceget" ...

ne idegesíts már tovább, wazz. Négy misi nem közbeszerzés kötele, és nagyon nem véletlenül.

@Bloodscalp:

érdekelne, mi a frászt akarsz ebből kihozni.

fikanick 2011.03.17. 18:05:45

@mavo: Nezd, hat tudom, hogy ez mellekes, de azert kicsit bosszanto, ahogy folytonosan idiotazod az embert amikor az nem ert veled egyet, kulonos tekintettel arra, hogy konkret hazai es kulfoldi, a teren szerzett tapasztalataimra tamaszkodom ebben a vitaban.

Tok mindegy, hogy kotelezo-e a kozbeszerzes (mellesleg relative jo kepem van arrol, hogy mi folyik mondjuk a kozbeszerzesi tanacsban Fidesz alatt), itt en az elvet kerem szamon.

Amikor mi akarunk venni mondjuk uj szamitogepeket ennek a toredekeert, akkor korbetelefonalunk 10 ceget, hogy ki mennyiert ad oda ilyen meg ilyen specifikaciokat ilyen meg ilyen tetelben. Az egesz procedura megvan 2-3 ora alatt, aztan megvarni amig bejonnek az ajanlatok, 2 nap az egesz.

Nem kell ehhez kozbeszerzes, az kell, hogy ne a nepotista, korrupt ingereiket gyakoroljak Magyarorszagon a portasszindromas burokratak.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.17. 18:05:49

@suicider:

1. "viszonylag kevés különbség van aközött, hogy félmillióért íratsz 20 oldalas tanulmányt, vagy négyért szerkesztesz honlapot. mindkettő túlfizetett állami megrendelés, amit persze normális ember hülye lenne nem elfogadni"

lolz. egyszerűen hihetetlen, hogy még mindig nem bírtok leszakadni erről.

egy tanulmány megérhet fél milliót simán, még többet is, ha van benne munka, és kijön belőle valami valódi okosság, és egy fél éves teljes karbantartás is simán megérhet négy misit.

egy ilyen megbízás korruptsága vagy nem korruptsága kizárólag attól függ, van-e a kifizetés mögött valódi teljesítés, és hogy az jó közelítéssel valóan ér-e annyit.

folyamatosan találkozom annak az eredményével, mikor valaki ójcóé megcsináltat valamit, aztán jövök én, és verem a fejemet a falba, hogy ezt így hogy, mert annyira amatőr az isten barma, aki csinálta.

2. "nem a honlapszerkesztés a baj, hanem a mandiner, ami ezek utál teljesen hiteltelen"

ugyanaz makkban, mint amikor tóta lett "hiteltelen" a képmeséktől: baromság. ha most a kormány adna nekem iksz millát, hogy a szakmámban (tótánál szövegírás, turuléknál weblap-karbantartás) csináljak neki valamit, naná, hogy elfogadnám, a melót legjobb képességeim szerint megcsinálnám, aztán szidnám őket tovább, mint a bokrot.

aki nem hülye, annál ezek simán elférnek.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.17. 18:09:01

@fikanick:

értem. tehát te ott voltál, tudod, hogy senki mást nem kérdeztek meg, tudod, hogy a munka nem ér annyit, estébé.

jó neked. én mindezt nem tudom. csak annyit, hogy a munka akár érhetett is ennyit.

továbbá ismétlem, egyes mandiner postok minimum viccesek lettek ennek a fényében (kk&tt lándzsarázásai mindenképpen), de csak ennyi. mondjuk elég ennyi is. :D

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.17. 18:10:23

@devuscka:

1. ne tegez már bazmeg!
2. nálam ez a természetes.

devuscka 2011.03.17. 18:12:46

@mavo:
Egy pohár víz? Akar beszélni róla?

fikanick 2011.03.17. 18:13:00

@mavo: Azalapjan, ahogy turul lapit az ugyben, ennel cifrabbat is kepzelek. Nem hiszem, hogy veletlen lenne, hogy pont egy volt Fidelitas alelnok cege kapta meg ezt a megbizast. Mellesleg 4 millio Forint egyaltalan nem keves fel evnyi karbantartasert, ha tenyleg karbantartasrol van szo es nem fejlesztesrol. Az havi 700 000 Ft, az mondjuk havi 4 munkanapnyi fejlesztoi dij, es kb 8 munkanapnyi rendszergazdai.

Vagy nagyon szar az a rendszer, amit ennyit kell pofozni, hogy talpon maradjon, vagy fejlesztes van benne (bar valoszinuleg erre dongetne a mellet turul, szoval gyanitom, hogy nincs (egyebkent is minek CMS-t fejleszteni?)), vagy eleg pofatlan osszeg.

De ez is mellekes, egyszeruen nem szamit, hogy mi van benne es mi nincs. Arrol van szo, hogy Turul praktikusan beismerte, hogy gatlas nelkul elfogadott egy neki odadobott csontot, ahelyett, hogy a piacon probalt volna szerencset.

Mindket fel korrupt ebben az ugyben, ha nem volt palyaztatas.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.17. 18:18:07

@mavo:

most számoltam utána, eléggé piac alatti áron elvben tudnék olyan típusú melót csinálni zállam bácsinak, hogy fél év teljesítés után szemrebbenés nélkül nettó 12 misit tudnék érte kérni.

de csak ha egyedül én dolgoznék rajta, és ebben egy fikarcnyi anyagköltség, egy perc túlóra sincs. ha egy kollégám is benne van, akkor még olyan plusz 5-8 nettó, kettőnél már minimum dupla pénz. és még mindig nincs benne anyagköltség.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.17. 18:28:52

@fikanick:

4 misi nem összeg az államnak. arányosított összegű melókat bizony, egy magáncégnél is a haver, a tesó, meg effélék kapnak. sokszor olyan is. ennyi. hülye, aki nem fogadja el. biztos sötét, korrupt gazember vagyok, de én elfogadnám.

hagyjuk.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.17. 18:29:45

@devuscka:

izé. szóval ne tegezz. wazz. onnan folytathatjuk.

Bloodscalp 2011.03.17. 18:45:15

@mavo: röviden fikával értek egyet, sztem Turuléknak
(és ált. a politikából élőknek) van egy belső piaca, nekik azért ez üzlet hogy csinálhatják a nagy OV, esetleg skicc pali bácsi és kövér laci bácsi (a példa kedvéért) honlapját
stb, mint ahogy tuti üzlet volt a kormányoldal is ahogy politicus mondta-200 misiért, naná

simán a versenyszférából azért nem tejelne ilyen jól

suicider 2011.03.17. 19:29:02

@mavo:

1. Egy tanulmány valóban megérhet másfél millát, bár az ilyen meglehetősen ritka. Önmagában ez is megér egy utánajárást, de legyünk nagyvonalúak, és tekintsünk el ettől, mondjuk: megéri a honlapszerkesztés is a négymilliót.

Node: a mandiner stábja a Gyurcsány-kormány idején a pontosan ugyanígy kifizetett tanulmányokat és megrendeléseket fikázta (szerintem joggal, de minden utánanézés nélkül). Ellenkező előjellel viszont boldogan lubickolnak benne. Tehát, még egyszer: el lehet fogadni egy ilyen megrendelést, ha

- az előző kormány idején nem volt semmi bajom ezekkel
- nem állítom be magam független újságírónak

2. Az elviséget nehéz számon kérni egy kommunikációs tanácsadótól, amíg legális, amit csinál. No de egy "megmondós" újságírótól? Tóta W. jó példa a modern képmesékkel, én akkortájt szoktam le a blogja rendszeres látogatásáról, mert érdekes módon eluralkodott egyfajta Gyurcsány-fetisizmus nála (persze, kritizálta is, de hogyan...).

Milyen underground az, amit a miniszterelnök finanszíroz? Milyen függetlenség, amit a kormány fizet? Ilyen szempontból még Gréczy Zsolt is jobb, mint a mandiner, mert ő legalább felvállalta a Gyurcsány-tanácsadói szerepet, és nem egy oknyomozó újságírónak kellett kinyomoznia azt.
(Természetesen ez nem jelenti, hogy rosszullét nélkül végig tudnék olvasni akár egyetlen Gréczy Zsolt-írást is.)

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.03.17. 19:51:52

@mavo: "egyes mandiner postok minimum viccesek lettek ennek a fényében (kk&tt lándzsarázásai mindenképpen)"

Sosem tagadtuk, hogy hobbink a megalapozatlan, gecizős, mélységesen elfogult liberálisbosszantás. Ha valaki másképp olvassa az ilyen jellegű posztjainkat, az hülye. A viktor.hu-hoz meg semmi közünk, konkrétan nem is tudtunk róla, bár ez lényegtelen. Turul elvállalt egy szakmájába vágó munkát, reális áron, el is végezte, de ennek semmi hatása nem volt arra, hogy mi mit írunk. Sőt, ha megnézed Turul írásait az elmúlt tíz évből, akkor láthatod, hogy ő tíz éve ugyanazt írja, akár van állami megbízása, akár nincs.
(Ennek nincs köze a témához, de most comingoutolunk, mert ma olyan kedves vagy: egyetlen egyszer volt közünk politikus kommunikációjához: Gyurcsány egyik miniszterének írtunk egy beszédet, valami fontos falleológiai fórumot nyitott meg.)

szkeptikus_ · http://twitter.com/szkeptikus_ 2011.03.18. 02:09:53

Én aszittem Vitya kódolja PHP-ban a parliból hazaérve.

Téglagyári Megálló 2011.03.18. 08:12:59

@fikanick:

"Az orbanviktor.hu uzemeltetese annyira bizalmi kerdes, mint mondjuk a karpitos, aki Orban irodajat rendezi be. Az is becsempeszhetne mondjuk a barsonyules ala egy rajzszoget."

Höhö, ezt te komolyan gondolod?

fikanick 2011.03.18. 08:15:58

@Téglagyári Megálló: Nem, nem gondolom, tudom. Az uzemeltetes nem bizalmi kerdes, ez nagyon ocska probalkozas turul kimosdatasara.

KK&TT lathatoan mar kenyelmesen belesuppedt a kognitiv disszonanciajaba, egeszsegere.

fikanick 2011.03.18. 08:20:56

@Téglagyári Megálló: Nem, tudok valami jobbat, nem kell kikernem a velemenyet a kerdesben, lattam ilyenbol nagyon-nagyon sokat.

Téglagyári Megálló 2011.03.18. 08:23:31

@fikanick:

Nincsenek Általános Törvények.

fikanick 2011.03.18. 08:59:06

@Téglagyári Megálló: Itt turul elete forgott veszelyben? Ha fegyverrel kenyszeritettek az ugyletre, mindent visszavonok.

betyár (törölt) 2011.03.18. 09:09:05

@fikanick:

bevezető szemináriumra jár? akkor hamarosan jön majd a "szalmabáb érvelés " is.

TG69 2011.03.18. 09:47:50

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

" Sosem tagadtuk, hogy hobbink a megalapozatlan, gecizős, mélységesen elfogult liberálisbosszantás. Ha valaki másképp olvassa az ilyen jellegű posztjainkat, az hülye. "

Lefordítom magyarra: Mi KK&TT totál hülyék vagyunk és akik nem azok azok totál hülyék. Hát ja :). Azért amikor egy karaktergyilkosságba beszálltok, mások egzisztenciáját fenyegetve, akkor legközelebb a bíróságon lenne jó látni a nyálas kis arcodat Tróger.

fikanick 2011.03.18. 10:53:09

@betyár: Azon a lecken mar tul vagyunk, hogy azt probaljuk tamadni amit a masik allit es hogy kulonitsuk el a vilagnezeti kulonbsegeket, de tiszteljuk a masik allaspontjat.

Te peldaul most (objektive szemlelve) semmit sem adtal hozza a temahoz.

Turul meg dagonyazik a nepotista (mas szoval korrupt) posvanyban, eddig ez derult ki.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.03.18. 10:56:16

@TG69: Nem tudunk róla, hogy bárki egzisztenciáját fenyegettük volna, hacsak nem arra gondolsz, hogy Gyurcsány Ferenc miattunk fizetett be 20 ezer forint pótdíjat a BKV-nak. Viszont a legjobb lesz, ha rögtön a felkötésünket indítványozod, az új médiatörvény állítólag lehetőséget teremt erre, maga Szalai Annamária fogja kirúgni a sámlit.

TG69 2011.03.18. 12:27:24

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: Nekem az nem tetszik, hogyha "Nagy Emberekbe" szálltok bele megalapozatlanul, akkor a vége poszt törlés lesz meg egy hatalmas meí culpa, ha meg "kicsikbe" (vö Babarczy), akkor továbbra is megy az idétlen szellemi kurvázás (a commentek közt). Ez így összességében nemcsak infantilis, de aljas is. Gondolod a milliárdos esztétáknak nem számít, ha egy-két hülye miattatok zárja be előttük megrendeléseik/alkalmazásuk stb kapuit? Játszotok a tűzzel addig, amíg a végén a tárgyalóterembe köttök ki és akkor nem lesztek szép látvány. Kell ez Neked?

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.03.18. 15:46:45

@TG69: Babarczy azért annyira nem kis ember, az ország egyik legbefolyásosabb publicistája, olyan kapcsolati hálóval, amelyet valószínűleg nem fog megingatni egy zárójeles utalás a Reakció blogon. Egyébként ha már mindenképpen ezen lovagolsz, érdemes visszaolvasni az érintett kétéves vitát. Ilyeneket találsz benne tőlünk. A kurvázásért például konkrétan meaculpáztunk:

"Egyébként ha szeretné részletesen kifejteni, hogy mi ez a reformkerekasztal izé, miért Ön kapta a megbízást, milyen munkát végzett, akkor nyugodtan írja meg nekünk, s külön posztban közöljük (ha a főszerk. hozzájárul)."

"- Az "aki kurvának megy, tartsa a seggét" szólás a mi kisközségünkben azt jelenti, hogy ha valaki önként és dalolva bevállal valamit, akkor annak fogadja el - előre látható - kellemetlen következményeit is. Eszünkbe sem jutott, hogy Önt lekurvázzuk. Ha e mondatunk így is értelmezhető volt, azért elnézést kérünk."

"- Nem állítottuk, sőt nem is sugalltuk, hogy Ön a munkát nem végezte el. Azt sem állítottuk/sugalltuk, sőt cáfoltuk, hogy csalás, durva túlfizetés történt volna. Azt sem állítottuk/sugalltuk, hogy Ön bármikor pénzért írt volna bármit (a flekkdíjat leszámítva), vagyis hogy bértollnok lenne. Két dolgot sugalltunk: egyrészt, hogy halvány megérzésünk szerint a Magyarország Holnap Reformkerekasztalok honlapja talán nem az a dolog volt, amire 2008-ban a legégetőbb szüksége volt a Magyar Köztársaságnak; másrészt azt, hogy nem mernénk rá megesküdni, hogy a Tepsis bété akkor is elnyerte volna a munkát, ha nem egy ismert "ballib" közíró a beltagja. Ezek privát vélemények, Ön bármikor kifejtheti ellenvéleményét. Korábban már felajánlottuk, hogy akár külön posztban is szívesen közöljük álláspontját."

"- A cigánygyerekek megvendégelése tiszteletre méltó ötlet, reméljük, divatba jön. "

"- Ha a netes zombik zavarják, tényleg ne internetezzen, vagy tegyen szert némi humorérzékre. Minket is lényegében naponta küldenek el a kurva anyánkba a kedves olvasók, mi ezt nem kenjük Önre, Ön se kenje ránk a bajait."

fikanick 2011.03.18. 15:58:03

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: "nem mernénk rá megesküdni, hogy a Tepsis bété akkor is elnyerte volna a munkát, ha nem egy ismert "ballib" közíró a beltagja"

Nahat poffeteg, egyetertunk! Ez gondolom Turullal kapcsolatban is ugyanigy fogalmazodik meg? Megdobbentoen egyenes gerincet mutat, ahogy magatokat idezitek arrol szolva, hogy miert nem ertetek egyet Turul megbizasaval, mintha direktbe nem akarnatok nekimenni, de azert a sorok kozott ott van a lenyeg.

Csak igy tovabb, az ilyenbe az uj mediatorveny sem fog tudni belekotni, egy kis kadarizmus meg nem a vilag vege.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.03.18. 16:25:04

@fikanick: Természetesen ugyanez a helyzet Turullal is. Amit annak idején a MEH-es megbízások kapcsán leírtunk, azt most is teljesen érvényesnek tartjuk. Nem is kifogásultuk se mi, se Turul, hogy megbízásának ténye napvilágra került - a MEH-nek egyébként törvényi kötelezettsége az ilyen szerződések listáját nyilvánosságra hozni, az a furcsa, hogy csak most tették meg. Azt pedig mindenki döntse el, hogy Turul bértollnok-e - épp ezt kérte ő maga is. Egyébként Babarczynak épp a fent idézett kétéves vitában ezt írtuk: "Azt sem állítottuk/sugalltuk, hogy Ön bármikor pénzért írt volna bármit (a flekkdíjat leszámítva), vagyis hogy bértollnok lenne."
Kettejük között mondjuk van annyi különbség, hogy Turul sohasem "esztétaként", "eszmetörténészként", "filozófusként" stb. nyilvánult meg, hanem politikai újságíróként.

TG69 2011.03.19. 10:19:27

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: Itt a vélt kurvázásért lett meaculpázás és nem a szellemi kuvázásért. Ha tehát Turullal minden rendben és nem szellemi kurva, akor Barabrczy sem az és mielőtt felkerült volna erre a 2008-as listára azért utána kellett volna járni, hogy az a honlap mivel is foglalkozik. A civil kerekasztal nyugdíj, oktatás és egyéb reformelképzelései és annak ismertetése az arra kiváncsiakkal ne lettek volna fontos dolgok 2008-ban? Hiszen ennél aktuálisabbés fontosabb dolog nem is létezik! Ezt belekeverni a sok hülyeségbe és a zárójelben sugallni, hogy ez még nagyobb hülyeség (ugye a megkíméljük az olvasót szöveg itt azt jelenti) az komoly hiba.

Egyébként sem velem kell elszámolni, hanem a lelkiismeretetekkel. Ez a liberális pukkasztás így komoly és felesleges árokásás. Egyébként is a jobboldalnak sok mindennel el kell majd számolni az Orbán kormány ámokfutása láttán. Bennetek legalább van valami lelki erő ehhez, de az nem lenne jó, ha további pukkasztással kompenzálnátok. Nem?

Lew Archer 2011.03.19. 10:46:00

Megint fordítva ülnek a lóra, hiába szóltam már.

A "Hülye megrendelések minisztériuma" 2009 január 22-én jelent meg.

mandiner.blog.hu/2009/01/22/hulye_megrendelesek_miniszteriuma

Túl voltunk már annak a fölismerésén, hogy a válságot az ország nem tudja saját erőből átvészelni, IMF hitelért kellett folyamodni 2008 őszén. A forintárfolyam zuhanóban volt, a beharangozott reformokból nem lett semmi, viszont a miniszterelnök újabb és újabb programokkal szórakoztatta rajongóit.

Az akkori cikk relevanciája ennek összefüggésében érthető meg, nem az a lényege, hogy pénzért tanulmányt írtak, meg tanácsadtak, hanem az, hogy a tanácsadások eredményeként vagy azok ellenére vagy azok által nem befolyásolva ilyen helyzetbe kerültünk. Nagyon egyszerű most elvonatkoztatni az akkori helyzettől, elfelejteni, hogy mekkora tényleges szarban voltunk 2009-ben, de az akkori kormányzati politika mellett ott virít a tanácsadók neve, ha kellemes ez, ha nem.

Nem az a baj, hogy az MSZP és Gyurcsány pénzt adott a holdudvarának, hanem hogy a kormányzat és a körülötte sürgölődő értelmiség együttesen arra a teljesítményre volt képes, aminek eredményeit 2009 elején érezhettük.

TG69 2011.03.19. 11:18:56

@Lew Archer: Kár belekeverni az értelmiséget ebbe, mert nekik a ballib politikai oldal ugyanúgy nem osztott lapot, mint most a konzervatívok sem kaptak sok lehetőséget és kritikájukra a kutya sem kiváncsi (lsd Sólyom, Csaba László, Pázmány stb).

Lew Archer 2011.03.19. 11:35:18

@TG69:

Kik támogatták akkor a ballib kormányokat? Senki sem támogatta? Nem volt értelmiségi holdudvar, amelyik a közéletben kiállt értük? 2002-től kezdve csupa kritikus hang illette a sajtóban és a közéletben a ballib kormányokat? Hogyan sikerült 8 évig kormányozni, újrázni?
Ne tegyenek úgy, mintha semmi közük nem lenne ahhoz, ami történt. A kritikus hangok is csak akkor jöttek elő, amikor az SZDSZ kilépett a koalícióból, és megadta a kilövési engedélyt az MSZP populista szárnyára.
Azt ne mesélje, hogy itt a baloldali értelmiségnek nincs felelőssége, akik magyar toniblert meg új reformprogressziós aranykort vizionáltak 2006-ban a Gyurcsány-Kóka féle kormányzás kapcsán.

Le lehet tagadni, de attól még úgy van.

TG69 2011.03.19. 12:59:49

@Lew Archer: Aki már 2006-ban látta, hogy a reformokból nem lesz semmi az nagy mágus lehetett :). Volt egy korrekt Kornai eü reformterv egy államigazgatási reformterv stb. Sőt a konvergencia program maga is sokkal szofisztikáltabb volt, mint bármelyik Orbán csomag eddig. Aki ennek támogatását bűnnek fogja fel az vagy hülye vagy politikailag túlmotivált :). Amikor pedig egyértelmű lett, hogy eltér az mszp a reformoktól, holott mindenki tudta, hogy a KP csak ezzel együtt lehet sikeres, akkor lassan leszakadt minden értelmesebbje erről. Ennyi a nagy sztori.

babarczyeszter 2011.03.19. 13:11:36

hm.
Turul is felkerül majd a Korrupédiára?

Miért nem írtok erről a kérdésről egy tisztességes cikket?

Nekem azt ajánlottátok fel, hogy írjak arról, miért cseszett ki súlyosan Gyurcsány mindenkivel, aki a Kerekasztalokban dolgozott, beleértve az én csapatomat is (akik közül szerencsére csak az én nevem forog).

Kicseszett, mert 2007 januárban megrendelt egy munkát rengeteg embertől, akik ezt elvégezték -- gigamennyiségű anyagban foglalták össze az oktatási és nyugdíj-problémákat és a lehetséges megoldásokat.
Mi pedig csináltuk az ezt támogató weboldalt.
Ez mindaddig működött is, míg le nem szedte az új kormány, és rendes forgalma volt, tekintettel a jó szakmai anyagokra (és nyilván a szakmailag jó informatikára és design-ra). Most kénytelen leszek kiásni a saját szerveremről egy tükrözést, hogy ne tűnjön el a legjobb magyar szakértői gárda összes tudását összesítő anyag.

Orbán weboldala működik. Tök jó. Turul ezt valódi áron csinálta, nem áron felül. Tök jó. Mi a baj? Turul engem basztatott a Kerekasztalért.

Legyen erről egy cikk. Ez így korrekt, nem?

Azt nem is kérem, hogy a mandiner rám vonatkozó kommentjeit is kommentáljátok általában. Azt egy pszichoanalitikusra, illetve a törzsi háborúk és babonák kutatójára bíznám. Egy másik cikk? Csak hogy jó legyen nekem?

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.03.19. 13:30:59

@babarczyeszter: "Nekem azt ajánlottátok fel, hogy írjak arról, miért cseszett ki súlyosan Gyurcsány mindenkivel, aki a Kerekasztalokban dolgozott..." Nem, mi azt ajánlottuk fel, hogy írja le a maga verzióját a kerekasztal-ügyről. Bármit írhatott volna, és külön posztban megjelentettük volna, hogy ne vesszen el a sok komment között. Ön nem élt ezzel a lehetőséggel.

"Turul engem basztatott a Kerekasztalért." Ez egyszerűen nem igaz, Turul nem szólt hozzá a kerekasztal-kérdéshez, illetve nekünk jelezte, hogy szerinte nem volt szó túlárazásról, úgyhogy szálljunk le az ügyről.

A kommentelők meg azt írnak, amit akarnak, nálunk nincs moderáció. Mi egyébként már többüket átküldtük a Búrára, de csak itt maradtak.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.03.19. 13:32:57

@TG69: Nem te vagy az az orosházi szoci, aki feljelentette sajtosszenyát?

babarczyeszter 2011.03.19. 13:42:19

Tényleg jelezte? Kár, hogy nem publikusan. De így is köszönet.

Az ajánlat akkor merült fel, amikor elmagyaráztam, Gyurcsány hogy baszott ki velünk. Erre volt a válasz, hogy akkor írjam meg.

Nem emlékszem már, miért nem éltem a lehetőséggel, feltehetőleg azért, mert unom -- előre tudtam, hogy az összes hozzászólás arról fog szólni, hogy a Babarczy magyarázkodik. (És a többi nagyon vicces visszatérő elem, amit nem győzök archiválni.)

A kommentelőket természetesen nem kell cenzúrázni. Ámbátor a szerkesztőség tagjai is beküldtek ezt-azt nekem címezve. Nekik is lehet magánvéleményük természetesen. De nem is érdektelen, hogy pontosan milyen a Mandiner lelkes olvasógárdája.

Ha engem valami érdekel, akkor ez: tegyük rendbe ezt a kérdést.
Annak idején eljutottam a Korrupedia működtetőéig. Régi Indexes ellenfelem-barátom. Volt nekem okom őt feljelenteni? Dehogy. Ő egy szerződés értelmében regisztrált egy domaint és üzemeltette. Tehet ő arról, hogy ott mi jelent meg? Dehogy. Seggnyalója ő ettől Orbánnak? Nem. Régi híve Orbánnak? Igen.
Eszembe nem volt akár meg is említeni bárhol, hogy milyen kapcsolatok fűzik hová, stb.

A baj az, kedves KK, hogy a Mandiner nem törekszik bizonyos dilemmák korrekt feltárására, megelégszik az elég unalmas, és időnként elég színvonaltalan vagdalkozással. Ettől át is szokott mindenki a Véleményvezérre (nem tűnt fel?)

Egy cikk, amely az állami megbízásra végzett feladat, illetve a közéleti szerepvállalás közti kapcsolatot objektíve taglalja: na, az érdekes volna.

Egy ilyet írtam egyszer a Heti Válasznak (ugyanazon kampány folyamán, amibe a Mandiner is beszállt), de nem hozták le.

babarczyeszter 2011.03.19. 13:48:54

@Lew Archer: hogy jön ez most ide?

Minden publicista vagy egyéb nyilvános vélemény szerzője megfogalmaz valamilyen álláspontot. Bár aki oldalakban gondolkodik, annak gyakran nem tűnik fel, a Gyurcsánnyal kapcsolatos álláspontok elég vegyesek voltak, és elég gyorsan változtak.

Én pl. kritikával vegyes optimizmussal fogadtam, aztán fokozatosan nyilvánvalóvá vált számomra, hogy elgyávult, és már csak a hatalomhoz ragaszkodik.

Lengyel László pl. kezdettől utálta.

És nyilván voltak olyanok, akik kritikátlanul támogatták mindig és mindenben.

Ez most Turul kapcsán a Mandinernek is fontossá vált.

Mit csinált szegény Turul is? Amit én. Kétségbeesésében végül kidobta az összes megszólalását, ami Orbánt érinti, hogy az elfogultságot bárki elemezze ki.

Mit csináltam én? dettó ugyanezt, egy jó évvel korábban. Kiraktam az összes publimat, szépen becímkézve, hogy elemezze, aki szerint seggnyaló vagyok.

Ez azonban már fáradságos, úgyhogy nem is teszi meg senki.

Akkor nem árt ebből levonni azt a tanulságot, hogy kicsit árnyaltabban kéne... Szerintem.

Lew Archer 2011.03.19. 13:52:03

@TG69:

Amit most leírt, abból látszik a legjobban, mekkorát tudnak maguk tévedni. Ezért nem mérvadó a mostani helyzetértékelésük sem.

Maga tényleg nem tudja elképzelni, hogy valaki 2006-ban reálisan látta: nem vezet sehová a szociálliberális koalíció reformígéret-gyűjteménye, hogy a Gyurcsány-Kóka koalíciót helyből alkalmatlannak tekintse?

Nagyon sokan látták, és nem kellett mágusnak lenni hozzá.

babarczyeszter 2011.03.19. 14:02:41

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

Ami pedig a trollok Búrára való küldését illeti.
Remélem, ez nem történt meg.
Ha mégis, akkor gondolkodjon el, mert semmilyen aljasság, ocsmányság, amit a Mandiner közzétett rólam, nem mérhető ehhez.

A szólásszabadságot mindig tiszteletben tartom. Azért jövök ide válaszolni. Kifejti valaki a véleményét -- én kifejtem a magamát.

De a Búrára küldeni bárkit is innen. A Búrát egyáltalán megemlíteni itt. Ez az ízléstelenségnek, az ocsmányságnak olyan mélypontja, amelyet a szólásszabadság már nem véd. Mert ez felszólítás arra, hogy törékeny emberek védett csoportját törjék fel és tegyék tönkre politikailag motivált trollok.

Gratulálok hozzá.

babarczyeszter 2011.03.19. 14:05:28

@Lew Archer:
mégis megnyerték a választásokat. Nem?

Ez ugyanaz a hülye érv, mint amit ballib barátaim a fejemhez vágnak, amikor azt mondtam, hogy a kétharmadát a Fidesz használhatja értelmes dolgokra, én nem vagyok hajlandó előre parázni, az a demokrácia megcsúfolása.

Minden legitim kormány, ha hazudott, ha nem -- mind hazudik a kampányban -- megérdemel egy évnyi kritikus bizalmat.

Aztán ítélünk a teljesítmény nyomán.

Lew Archer 2011.03.19. 14:06:08

@babarczyeszter:

Igen, oldalakban gondolkodás van. Erről szól a politika. Maguk is keményen össze tudnak zárni a jobboldallal szemben, amikor fenyegetve érzik az érdekeiket. Nem szégyen ez, hanem a világ rendje.

Ha valaki egy kormánytól megbízást fogad el, tudomásul kell vennie, hogy bizonyos mértékig (!) osztozik majd annak megítélésében. Ha valakinek ez gondot okoz, foglalkozzon facsemeték nevelésével vagy műszakicikk-kiskereskedelemmel.

babarczyeszter 2011.03.19. 14:16:53

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: akkor idézzem én a többi kommentet?
Spongyát rá.

Hogy engem minek neveznek éppen, arról nem tehetek. Mondjuk az esztétától idegbeteg vagyok, mert szerintem esztétika nem létezik. Legfeljebb vannak (voltak) ilyen tanszékek. Más egyéb mellett filozófiát és politikai filozófiát tanultam, esztétikát még véletlenül sem.

Ha megkérdezik, azt szoktam kérni, hogy legyen "egyetemi oktató, publicista" vagy "kultúrakutató, publicista".

Hogy pedig milyen jövedelmező egyetemi oktatónak lenni, az könnyen ellenőrizhető a központi bértábla alapján.

A fenyegetettséget illetően pedig: egy teljes éven át (a választások után, természetesen) lebegtették a státusom az egyetemen, miután már gyorsan lefokozták félállásra. Most ugye kínos lenne kirúgni, tekintve, hogy az összes kollégám és diákom fel van háborodva, nem beszélve a lehetséges sajtóvisszhangról (Babarczyt kirúgták, mert a Millában fénymásolt és kávét főzött). Úgyhogy, a tegnapi hírem szerint, mégis van félállásom még egy évig. Ezért nem kell sajnálni -- ezt a kockázatot vállalja valaki ma Magyarországon, ha kinyitja a száját. Az országot minősíti.

babarczyeszter 2011.03.19. 14:37:16

@Lew Archer: marhaság1. Azt sem tudom értelmezni, hogy "mi". Kik az Ön szempontjából a "mi"?

célszerű egy értékrendszert megkülönböztetni a pártkötődéstől. az én értékrendszerem le sem írható semmivel, amit itt pártok pöfögnek. viszont a publicisztikáimban nyilvánvaló, ha valaki olvas. tehát esetemben a "mi" azt jelenti, akikkel sok közös értékem van.

marhaság2: a kormány az országot az államon keresztül irányítja, aki a kormánnyal szerződik, az a magyar állammal szerződik. Jó lenne, ha az mindig reális áron történne, ahelyett, hogy tízszeresére duzzasztaná a visszafizetendő korrupciós pénz.

Turul reális összegért szerződött.
Én reális összegért szerződtem.

Tehát a helyes álláspont az, hogy vannak korrupt emberek és vannak tisztességes emberek. A korrupt embereket ki kell csinálni a sajtóban, a tisztességeseket pedig békén kell hagyni, mert örüljünk, hogy legalább ők nem nyúlják le az állami pénzt és nem fokozzák a korrupciót -- amennyiben az ár/érték arány rendben volt a meló esetében.

Ami a véleményeket illeti: a véleményéért bárkibe bele lehet rúgni. Az OK.

eN 2011.03.19. 14:39:33

Na mi van Esztike, itt mosakodik? Inkább tüntetgessenek, mert azt a pár ezer támogatót nehéz lesz ilyen langyos happeningekkel 2014-ig megtartani.

babarczyeszter 2011.03.19. 14:55:50

@eN: jajaj. Nagyon fájhat, hogy

1. többen voltak, mint bármilyen párt (bocs, állami) rendezvényen
2. ingyé jöttek
3. egészen pontosan 56x annyiba került a főpárt (bocs, állami) megemlékezés, mint a Milla, amelynek semmivel nem volt kisebb a technika-igénye, nem volt rövidebb a műsora, és minimum ugyanannyian voltak jelen.

Tudom, hogy fájdalmas...
Aki "eszti"-nek szólít, az még csak félig esett ki a nyeregből, de az "esztike" -- na, ez biztos jele annak, hogy már a földön vonszolja maga után a vad hevület

TG69 2011.03.19. 15:42:31

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: Avval a nagy eszeddel most jól lebuktattál. Érdemi hozzászólás esetleg?

TG69 2011.03.19. 15:54:43

@Lew Archer: Akkor most elemezd már a Széll Kálmán terv reformelképzeléseit, meg amit Mellár teírtett épp legutóbb a HírTv-ben a strukturális reformokról, aztán ehhez add hozzá azt a konzerv álláspontot, hogy nem kellenek ebben az országban semmilyen reformok. A ballibek lehet, hogy sok mindenben naívak voltak, de akkor a jobboldalról mit mondhatunk? Ostobák vagy hazugok?

Lew Archer 2011.03.19. 16:13:27

@TG69:

Nem elemzem. Megteszik olyanok, akik jobban értenek hozzá.

"Világos jeleit látja az Európai Bizottság a március elején bejelentett Széll Kálmán Tervben foglalt intézkedéseken annak, hogy Magyarország jó irányba tart a pénzügyi konszolidáció útján - jelentette ki kedden Brüsszelben Olli Rehn, az Európai Bizottság pénzügyi felelőse. "

www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/jo-hir-az-eu-dicseri-a-szell-kalman-tervet-az-elemzok-is-megenyhultek-343373

"A City egyik legnagyobb befektetési bankcsoportja, a Barclays Capital felzárkózó piaci elemző stábja befektetőknek összeállított szerdai helyzetértékelésében "egyértelműen pozitívnak" nevezte, hogy a magyar kormány az intézkedési programmal "aktívan kezel" hosszabb távú költségvetési problémákat. "

www.privatbankar.hu/cikk/befektetes/szell_kalman_elfujta_a_leminositest_41644

A jobboldali álláspont pedig az, hogy a ballib értelmezés szerinti reformok nem kellenek, tehát az államháztartás elosztórendszereinek üzleti alapra helyezését nem támogatják, a kiadások ésszerű átstrukturálását és csökkentését mindenki fontosnak tartja.

Amit maguk reformnak neveznek, az egy fajta értelmezés. A jobboldali kormányzatok is változtatnak dolgokon, ezt is lehet reformnak nevezni akár, de ettől még a két dolog nem ugyanaz.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.03.19. 16:27:51

@TG69: "- Az "aki kurvának megy, tartsa a seggét" szólás a mi kisközségünkben azt jelenti, hogy ha valaki önként és dalolva bevállal valamit, akkor annak fogadja el - előre látható - kellemetlen következményeit is."
Szólj, hogy melyik szót nem érted.

TG69 2011.03.19. 19:25:55

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: Tehát akkor szerinted Turul is szellemi kurva?

Ne reménykedj nem vagy te annyira bonyolult.

TG69 2011.03.19. 19:33:09

@Lew Archer: Ha nem haragszol erre nem válaszolok.

devuscka 2011.03.19. 20:25:30

@babarczyeszter:

"A korrupt embereket ki kell csinálni a sajtóban, a tisztességeseket pedig békén kell hagyni, mert örüljünk, hogy legalább ők nem nyúlják le az állami pénzt és nem fokozzák a korrupciót -- amennyiben az ár/érték arány rendben volt a meló esetében."
Ebben nagyon egyetértek, de jó lett volna látni ezt az álláspontot hamarabb megjeleníteni cikkek formájában. (3-4 évvel korábban) Ráadásul ma a történtek elhallgatása és maszatolása folyik a ballib oldalhoz köthető médiákban. Kapóra jött neki a médiatörvény körüli hiszti, mint Gyurcsányéknak a gazdasági válság.

Kérinek ebben viszont igaza van:
" A magyar sajtó kiváló partner abban, hogy a kormánypárt által – tudatosan – piacra dobott szimbolikus ügyeket tupírozza, miközben napirendre tér olyan „apróságok” felett, mint a szuperholdingok alapítása a legfontosabb gazdasági/társadalmi alrendszerekben, a nagy összevonások sorozata, a „nemzeti közművek”, tömegközlekedési birodalmak egységesítése, a közigazgatás példátlan mélységű strukturális átalakítása. Orbán – ellentétben a sajtóval – tudja, hogy ez számít. "
www.168ora.hu/itthon/keri-orban-fidesz-matolcsy-fellegi-bethlen-molnar-csaba-ficsor-67584.html -( cikkben a többi a hívők etetését szolgálja)

-
másik:
"minimum ugyanannyian voltak jelen. " - mind a kettőn ott volt, hogy ennyire tudja? Meg lettek számlálva az emberek?
www.szigetiadam.hu/Sajtoanyagok/Panorama/marcius15sajtoszabadsapanorama7.swf - nagyítgasson már rá a 'végekre'. Egy esernyős/ esős fidesz nagygyűlésen is többen voltak.
Magam örülök, ennek a gyűlésnek: legalább érezhették milyen jó dolog együtt lenni valamiért, értelmezhették márc.15 üzenetét és nem a 'elawellnessbe' nyegle jelszavát hintették szét. Átérezhették milyen szép a magyar zászló és a kokárda viselete sem éget. Mondjuk a Himnusz közös éneklésén van mit gyakorolni.
Remélem lesz még 'sok' idejük erre. ;-)
-
"ingyé jöttek" - mire céloz? (kis csúsztatás?) Csak nem a színpadi statisztákra?
Az, hogy egy állami ünnepség mennyibe kerül, érdeklődjék a előző kormánytól. A mostani már olcsóbb, levonhatja a droidruhás rendőrök tömeges kivonulását , kordonokat, detektoros kapukat, mesterlövészeket, ovisokat. (gondolom ők ingyért, saját jószántukból vették élősáncként körbe a táncoslábút - írt róla elemzést? )

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.03.19. 23:03:07

@TG69: Immár három napja ismételgeted, hogy mi Babarczyt két éve egyszer szellemi kurvának neveztük, ami egyszerűen nem igaz. Ezen nem tudunk segíteni, esetleg nézz körül itt: hu.lmgtfy.com/?q=k%C3%A9nyszerbetegs%C3%A9g

TG69 2011.03.20. 17:16:04

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: Muhaha ilyen könnyen nem szabadulsz öregem. Amit ide szartál 2008-ban a következő :

"Tanárnő, elnézést a megfogalmazásért, de aki kurvának megy, az tartsa a seggét. Aki pénzt fogad el Kiss Pétertől, az viselje el, ha ez kiderül, s a Google is kidobja."

Tehát akkor utoljára teszem fel ezt az egyszerű kérdést, talán még te is képes vagy értelmezni: Turul is elment kurvának és tartania kell a seggét?

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.03.20. 18:44:17

@TG69: Te beteg vagy bazdmeg, de ha ennyire akarod, tessék: ha Turul pénzt fogad el a MEH-től, akkor viselje el, ha ez kiderül, s a Google is kidobja. Az "aki kurvának megy, tartsa a seggét" népi bölcsesség Babarczynál is, Turulnál is ugyanezt jelenti, ahogy ezt már két éve tisztáztuk. Ajánljuk figyelmedbe továbbá: az "ajándék lónak ne nézd a fogát" nemcsak lovakra vonatkozik, az "aki korán kel, aranyat lel" egyáltalán nem azt jelenti, hogy ha reggel 6-kor fölkelsz, akkor az utcán fogsz találni egy jegygyűrűt, és az "erősebb kutya baszik" sem azt jelenti, hogy a szomszéd Buksi meg fog téged baszni, mert bernáthegyi. Most már jó, vagy segíthetünk még valamiben?

eN 2011.03.20. 18:55:26

@babarczyeszter: ha ennyire érzékenyen érinti az esztikézés ne vegye magára, nem bántó szándékkal írtam. De annyira cuki, hogy évek óta rendszeresen megjelenik mosakodni a MeH-es szerződése(i)vel kapcsolatban, ha arra alkalom adódik. Ha kicsit is érdekelne a lelki egyensúlya és nem jönne folyton ezzel, még akár szerencsétlen jóindulatú balféknek is gondolnám, aki rosszkor pályázott rossz helyen, de tudjuk ez nem így ment akkor és miért feltételezném, hogy pont egy esetben tettek kivételt (napersze, mondhatja hogy a másik balfék, a tóta is akkor kapott, de az ő esete még ennél is nyilvánvalóbb: jutalompénz volt az, nem verseny és kereslet).
Az, hogy többen voltak, az a maguk verziója, a pár ezertől 30 ezerig mindenki mondott mindenfélét, az mindenesetre látszik a képekből, hogy nem elég nagy helyet betöltöttek, ám nem álltak nagyon sűrűn. Mindenesetre a 30 ezer nagyon messze van az egymilliótól.
Én egy dolognak örültem, hogy nem mesterlövészek alatt és kordonokon kívül volt az ünneplő tömeg. Sőt annak is, hogy a tüntetőik nem a fogdában összeverve ébredtek 16-án reggel.
Ha már annyira emlegeti azt a millát, muta a számlákat a költségekről, illetve hogy honnan jött ez a szép kerek szám, addig mondhat amennyit akar.

eN 2011.03.20. 18:59:34

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: nem félsz, hogy tg69 felszól, aztán ezt a posztot is le kell venni, te nagyszájú?

TG69 2011.03.20. 19:24:59

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: Egy liberális pukkasztó Trógertől nagyobb lelki erőt várunk! Tehát Turulnak is megmondtad a szemébe, hogy egy kis kurva és poszt is született/tik erről? Egyébként érdekes nálatok ez a tisztázás is, ha 2 év után babarcy ismét megjelenik és láthatóan továbbra sincs kibékülve veletek. Úgy látszik mi ballibek, mind hülyék vagyunk ellenben az infantilis Trógerrel, aki még önmagát sem veszi komolyan. Lehet hogy a végén kiderül, hogy úgy jártál te szegény, mint Lázár és kiforgatták nemesen egyszerű gondolataid? :) Egyébként hagyjuk, lebuktatok megmérettetek és kevésnek mutatkoztatok. Veled többet nem foglalkozom.

TG69 2011.03.20. 19:26:30

@eN: Ahhoz Ő egy Senki.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.03.20. 19:31:01

@TG69: Abban igazad van, hogy ti ballibek mind hülyék vagytok, és abban is, ha a problémáidat nem velünk próbáljátok megoldatni. Üdv.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.03.20. 19:40:21

@babarczyeszter: "többen voltak, mint bármilyen párt (bocs, állami) rendezvényen"

Populizmus? Puer robostus sed malitiosus?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.20. 20:06:05

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

akkor ide is leírom.

lézer jános vállalhatatlan mondatai után, amint megjelent a vágatlan verzió, ami még mindig minimum érdekes, megjelent egy önmosdató post, ami a felelősség javát a hírszerzőre kente.

a babarczival szemben leírt egyértelmű rágalmak után meg elég volt, hogy valahol a sokszázas kommentfolyamban megjelent valami elismerés-szerűség, hogy ja, mégse.

ez már rég nem az általatok mélységesen lenézett sültbuta ballibákról szól.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.20. 20:10:37

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

--Egyébként Babarczynak épp a fent idézett kétéves vitában ezt írtuk: "Azt sem állítottuk/sugalltuk, hogy Ön bármikor pénzért írt volna bármit (a flekkdíjat leszámítva), vagyis hogy bértollnok lenne."--

ja, dehogy, jaj, egy percre sem. nem is írtátok, hogy gyurcsányista ( = bértollnok), ti erre nem is vetemednétek soha.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.03.20. 21:03:54

@mavo: "a babarczival szemben leírt egyértelmű rágalmak" Ezt kifejtenéd? Annyi történt, hogy kábé 30 MEH-szerződés amúgy nyilvános adatait újraközöltük, s közben megemlítettük, hogy Babarczynak is volt ilyen (amiről egyébként már hetek óta írt a sajtó). Ez tény volt? Igen. Babarczy megsértődött? Igen. Felajánlottuk neki, hogy - épp a kommentekben való elveszést elkerülendő - szívesen megjelentetjük az ő verzióját, külön posztban? Igen. Élt a lehetőséggel? Nem.

Plusz: Támogatta Babarczy Gyurcsányt egy ideig? Igen. Emiatt gyurcsányista volt-e? Véleményes. A gyurcsányista bértollnokot jelent-e? Nem, lásd Cseh Tamás esetét az orbánizmussal. Jó miniszterelnök volt-e Gyurcsány, akit Babarczy támogatott? Nem. Lehet-e baszogatni emiatt Babarczyt egy blogon? Persze. Lehet-e Turult baszogatni egy blogon, akár politikai nézetei, akár állami megrendelése miatt? Persze.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.21. 07:13:15

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

ez az a pont, ahol már csak legyinteni tudok, és azt mondani, le vagytok ti szarva.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.21. 07:15:36

@TG69:

kk&tt-vel az a baj, hogy pl. a meh szerződés az egyik irányban azonnali gyanú, gyurcsányistázás, sanda célzás következik belőle, a másik oldalon meg semmi gyanú, ártatlanság, szálldogáló pillangók.

Bloodscalp 2011.03.21. 15:09:19

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: hogy lehet az "ellenség" MEH szerződéseit közlitek újra, és pl Turul szerződéseit (valszeg azt is a MEH-el, meg még ki tudja kivel kötötte) teljesen elfelejtitek, és egy "ellenséges" média közli le?ez biztos véletlen.

bájos ahogy néha eljátszátok a hülyét, egész eddig TI csesztettetek mindenki mást, hogy az adott holdudvarának/megmondóemberének ad megrendeléseket, no persze a ti szerződéseitek mögött van teljesítmény is

eN 2011.03.21. 19:40:44

@mavo: Te Mavo az ugye megvan, hogy Orbán még egy éve sem miniszterelnök? Vagy a Libaszerelő kötött Turullal szerződést a site üzemeltetésére?

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.03.21. 21:08:06

@mavo: Nem, kk/tt-vel nem az a baj, hogy személyes ismerőseiről, barátairól, ellenségeiről soha nem ír posztot, hanem az, hogy sok mindenben másképp látja a politikát, mint te. Ez csúnya dolog tőle, ezért jól szét kell szedni minden mondatát.

Amúgy tiszteletre méltó az az energia, amelyet arra fordítasz, hogy elfogult véleménycikkeinkről bebizonyítsd, hogy elfogult véleménycikkek.

@Bloodscalp: "TI csesztettetek mindenki mást..."
Nézd, a MEH és a többi minisztérium vagy öt éve néhány havonta nyilvánosságra hozza a külsős szerződéseinek listáját. Több száz lista több ezer vagy tízezer érintettel elérhető, s a kínálat csaknem naponta bővül. Mi egyetlen egyszer, egy államcsőd közepén, Gyurcsány legundorítóbb végóráiban kiválogattunk 30 tételt az egyik ilyen listáról, a magyar állam működésének afféle illusztrációjaként. Se azelőtt, se azóta nem foglalkoztunk szerződéslistákkal, mert unjuk őket. Ha téged érdekelnek, nyiss el blogot, és kezdd el elemezni őket. Amúgy nagyon tanulságosak. Ja, és írtunk neked egy posztot: mandiner.blog.hu/2011/03/05/valasz_a_miert_nem_arrol_irtok_hogy_tipusu_kommentekre

Bloodscalp 2011.03.21. 23:41:21

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: aha, szóval csak úgy rátok jött a dolog, megértem én hogy MOST miért nem kapartok elő 30 szerződést, és miért nem írtok róluk

az igazságról!de csak módjával

egyébként egyetlen pár szavas mondatban a "nekem címzett írásban" már rég kifejtettem a véleményem,
könnyen megtaláljátok

Pelso.. 2011.03.22. 06:29:26

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: Látható, hogy most sokkal jobb a helyzet: lista sem kell, hisz az összeg önmagában oly gyönyörű, a módszer s a termék szintén;

www.hirado.hu/Hirek/2011/03/21/16/LMP_1_8_milliard_vandorolt_egy_off_shore_ceghez_a.aspx

devuscka 2011.03.22. 08:13:20

@Pelso..:
"miközben a kormány "képmutató módon" arról kérdezi a lakosságot, hogy az alkotmány tiltsa-e az offshore cégek részvételét a közbeszerzéseken,"
Akkor itt az ideje, hogy azt a tételt kiemelten támogassa az lmp-az alkotmányban. Nem mintha nekem hiányoznának, de saját maguktól veszik el a lehetőséget,hogy kifejthessék az esetleges ellenvéleményüket nyílt színen. Vállalva a vitát is ezzel. Ehhez kurázsi kell, az meg úgy tűnik náluk nincs.
A pubifijjúk összekötötték magukat az elvtársakkal, hiába a szdsz helyére áhítoznak azok szavazóit szeretnék megnyerni maguknak. Ott van most vákum.
Ez elég egyértelmű.
A 'ma' már megjelenő 'hírekhez' meg, bizonyítékot illene kapcsolni a hitelesség kedvéért. Szerződést vagy valami hasonlót.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.03.22. 08:47:48

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: ott tolják el maguk, hogy elfogadják a "kormánynak dolgozni gáz", és a "aki a Pojáca kisinasait fikázta, az most kérjen elnézést.".
Ez olyan, mintha egyformán ítélnék meg Auschwitz SS őrparancsnokát a helyet felszabadító orosz tiszttel, hisz mindkettő erőszakszervezet tagja volt.
Hát nem. Ha ketten ugyanazt csinálják, az nem ugyanaz.

Pelso.. 2011.03.22. 09:03:22

@devuscka: Nem tudom pontosan, de mintha tegnap a parlamentben is téma lett volna. A válaszadó nem tagadta a történteket, hivatkozott valami szerződésre, -csak fél füllel hallottam.
Ez esetben nem az alkotmányozás, meg az LMP a lényeg, hanem az, hogy ilyen ügyeket nagy ívben mellőzni kellene a kormányzatnak, hogy még a gyanú árnyéka se vetődhessen, hogy tudják azt mutatni, hogy különbek.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.03.22. 11:16:13

@tölgy: Sajnos ha az ember amőbákkal kommunikál, akkor ajánlatos elkerülnie a harmadik dimenzió jelenségeire való hivatkozásokat. Bár úgy tűnik, a mi amőbáink a másodikat sem értik.

devuscka 2011.03.22. 11:28:03

@Pelso..:
"tudják azt mutatni, hogy különbek."
igaz. egyszer valamikor érges régen Orbán mondta,hogy nekik mindet 6x jobban kell csinálni. linket nem tudok, de emlékszem rá, mert igaz volt akkor is és most is.
De talán ez is megteszi:
"A fideszes disznóságokat tüzes vassal kell kiégetni, a balliberális értelmiség viszont mostani hisztériájával saját rothadó múltjára próbál felmentést találni - mondja Fábry Sándor. A show-mester szerint annak is eljött az ideje, hogy a kommunista bűnök felelősei bíróság elé álljanak."hetivalasz.hu/lapajanlo/
Helyiértékén (vagy helyi értékén? Nem tudom eldönteni mint SP) kell kezelni az eseteket.

@tölgy: exactly!

Pelso.. 2011.03.22. 13:56:41

@devuscka: Hagyjuk a nagyívű heti-havi szónoklatokat.
Nem kell hatszor, elég egy kicsit, de időben, s félretéve a pártérdek maximális prioritását.
Vajon mikor érünk legalább idáig?

devuscka 2011.03.22. 14:13:39

@Pelso..:
'Vajon mikor érünk legalább idáig? ' 'ou toposz' ;-)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.23. 06:35:11

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

"Nem, kk/tt-vel nem az a baj, hogy személyes ismerőseiről, barátairól, ellenségeiről soha nem ír posztot, hanem az, hogy sok mindenben másképp látja a politikát, mint te. Ez csúnya dolog tőle, ezért jól szét kell szedni minden mondatát."

a hét ostobasága, köszönöm szépen. nem tűnt fel idiótácskáim, hogy sok emberrel nem értek egyet, oszt mégse baszogatom őket? ja, hogy ez már túl bonyolult a fejecskéteknek.

"Amúgy tiszteletre méltó az az energia, amelyet arra fordítasz, hogy elfogult véleménycikkeinkről bebizonyítsd, hogy elfogult véleménycikkek."

ez sajnos csak a második helyre szorul a hét ostobasága listán. babarczy szerződés miatt baszogatása nem véleményről szól. és leszarom a véleményeteket, ténykérdésekben próbáljátok néha nem az ezredik kommentben kifejezni, hogy bocs, mégse. addig olyanok vagytok, mint a kedves vezető, aki tévében rágalmazott, aztán apróhirdetések közé bújtatva kért elnézést.

lyken 2011.03.24. 17:51:42

"Hogy orbánista bértollnok vagyok-e?" Ha valaki blogol just for fun, akkor nem fogja lehúzni a fizető ügyfelét. Mert akkor odébbáll. Tehát minimum finomabb lesz a megfogalmazás akkor is mikor egy azonos szintű, ám valósan anyagilag helyzetfüggetlen blogger megérdemelt kritikával illetné Viktort. Azt meg hagy ne higyjük el, hogy a Fidesz vagy Viktor hirtelen elkezdi elviselni a más véleményét. Lásd a heti termést:

vastagbor.blog.hu/2011/03/21/leszamolt_a_reakcios_sasfeszekkel_a_kormany
vastagbor.blog.hu/2011/03/24/nem_zorog_a_haraszt_ha_az_alamfo_fujja
süti beállítások módosítása