Hülye Megrendelések Minisztériuma
2009. január 22. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Hülye Megrendelések Minisztériuma

Akárhogy is nézzük, a világon - de legalábbis Magyarországon - a legkirályabb dolog döntéshozó fószernak lenni a Miniszterelnöki Hivatalban. Megvan a nem kevés havi fix, a ruhapénz, az étkezési utalvány, bizonyos rang fölött a szolgálati kocsi sofőrrel; de mindezeknél még állatabb, hogy az ember egy csomó pénzt elosztogathat. Meg lehet szórni például egy kis aprópénzzel a régi haverokat; mindenféle nyelveket tanulhatunk; ha valamit csinálnunk kéne, elláttathatjuk magunkat tanácsokkal, és a gályázást rábízhatjuk külsősökre. És ha mondjuk hobbiból érdekel minket az emlékezetkultúra és a múzeumok kérdésköre, írathatunk róla magunknak egy húszoldalas tanulmányt 583 333 forintért; vagy ha szeretnénk a Lilafüredi Hunguest Hotel Palotában megrendezett gyermekszegénységi konferencián egy tuti előadást meghallgatni, az is megoldható; de akkor is miénk a világ, ha szívesen olvasnánk „Pestről Lisszabonba - megállás és határok nélkül” címmel újságcikket. És ami a legfontosabb: ha „Előterjesztések benyújtásának előkészítésével kapcsolatos tanácsadó tevékenység”-re támad igényünk, arra is akad egy kis pénz.

  A MEH mint melóhely azért is jobb, mint a mezei minisztériumok, mert nem kötődik semmiféle szakterülethez, tehát lényegében bármire költhetjük a pénzt. És akik ott ülnek, költik is. A részletekről a nyilvánosság nem tudhat meg túl sokat, de azért az illetékesek néhány mondatot kötelesek nyilvánosságra hozni az egyes hülye megrendelésekről. Most a nemrég publikált - több száz tételnyi, összességében pár milliárd forintot kitevő - 2008-as MEH-es megrendelésekből nyújtunk át Önöknek egy csokorral. (Az eredeti helyesírási hibákat megőriztük, s a már botrányt kavart ügyektől, llletve Babarczy Eszter bétéjének megbízásától igyekszünk megkímélni Önöket.)

 

Felek által esetileg, előzetesen egyeztetetett, legfeljebb 100 szakértői napon a miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter kormánykabinetben történő feladatellátása érdekében társadalompolitikai tárgyú szakértői tevékenységet lásson el.

Lilluswork Bt.

6 000 000 Ft

 

A felek által esetileg, előzetes egyeztetett maximum 100 szakértői napon, a Miniszterelnöki
Hivatalt vezető miniszter kormánykabinetben benyújtott önálló társadalompolitikai tárgyú
kezdeményezései előkészítésében és végrehajtásában felügyeleti tevékenység ellátása.

dr. Barabás János

7 200 000 Ft

A MeH EKK szakmapolitikai érdekeinek az ÚMFT végrehajtása során történő érvényesítésének támogatása szaktanácsadás által

Dunakanyar Informatikai és Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság

8 000 000 Ft

Háttéranyagok, felkészítő anyagok készítése, sajtókommuniké megírása kiadása, kapcsolattartás a sajtó képviselőivel, újságírói kérdések teljes körű levezénylése,
sajtómegbeszélések előkészítése, szervezése lebonyolítása.

Faragó Márta Margit

1 455 000 Ft

Interoperabilitás projekthez kapcsolódó szaktanácsadás ellátása.

GEZIRA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

5 200 000 Ft

Miniszterelnöki Kabineten belüli projektekkel kapcsolatos tanácsadás (szakpolitikai anyagokkal kapcsolatos projektek gondozása) – Projektekkel kapcsolatos tevékenység
támogatása, külső szakértői anyagok gyártása, feldolgozása.

CERADOR Bt.

9 200 000 Ft + 6 439 997 Ft

„Informatikai Átfogó Stratégia” című tanulmány elkészítése
 

Dr. Szabó Anikó
egyéni vállalkozó
 
5 000 000 Ft

Az információs társadalom fejlesztését érintő kormányzati programok kezeléséhez kapcsolódó tanácsadói feladatok ellátása.

HST.HU Kutató és Tanácsadó Kft.

5 400 000 Ft

Felek által esetileg, előzetesen egyeztetetett, legfeljebb 40 szakértői napon a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter kormánykabinetben történő feladatellátása érdekében társadalompolitikai tárgyú szakértői tevékenységet lásson el.

3SZ Bt.

1 200 000

80 órás egyéni angol nyelvtanfolyam heti 2 x 60 perc időtartamban

SOLLERS Stúdió Bt.

nettó 6500,- Ft /nyelvóra

Felek által előzetes egyeztetetett maximum 94 szakértői napon, a Miniszterelnöki Hivatalt Vezető Miniszter Kormánykabinetben benyújtott önálló társadalompolitikai tárgyú kezdeményezések


Bakos Jenőné

3 008 000

Felek által esetileg, előzetesen egyeztetetett, legfeljebb 60 szakértői napon a Miniszterelnöki Hivatalt Vezető Miniszter részére a civil szervezetek és a kultúra kapcsolatának tárgyában tanácsadást végezzen.

CIVINFO Bt.

2 400 000 

A felek által esetileg, előzetesen egyeztetett maximum 60 szakértői napon, a társadalmi projekt kialakításával kapcsolatos tanácsadói tevékenység ellátása.

dr. Szabó Endre

3 600 000

A felek által előzetes egyezetetett, maximum 75 szakértői napon, esetileg meghatározott határontúli, egyházügyi éoktatási kérdésekben tanácsadói és konzultációs feladatok ellátása.
 

Szabados Tamás

4 800 000

A Miniszterelnöki Kabinet kommunikációs és szakpolitikai döntés-előkészítést támogató és hatásvizsgálatokra irányuló kutatások, felmérések adatainak feldolgozása, az ezekkel kapcsolatos számítások elvégzése, az eredmények táblázatba való szerkesztése és grafikonon történő megjelenítése.

LEPGE Bt.

1 526 000 

Kormányszóvivői Iroda vezetőinek és a főosztályok munkatársainak, azok speciális szakmai felkészültségének és gyakorlatának megfelelő személyügyi tanácsadást lásson el.

VARGA ÉS TÁRSA Bt.

2 640 000

Aktuálpolitikai kérdésekben tanácsadás nyújtása heti rendszerességgel a koalíciós koordinációért felelős államtitkár részére.

PLA-TINTA Bt.

2 700 000

Újságcikkek írása az alábbi témákban: 1. "Igazi csapatmunka", 5 flekk terjedelemben (7500 karakter, 1 oldal); 2. "TB jogosultság ellenőrzése", 6 flekk terjedelemben (9000 karakter, 2 oldal); 3. "Több jut a családok kosarába", 2,5 flekk terjedelemben (4000 karakter, 1 oldal); 4. "Védelem a hátrányos megkülönböztetéstől szenvedőknek", 6 flekk terjedelemben (9000 karakter, 2 oldal)

Bihari Tamás Péter ev.

95 000
 

Újságcikkek írása a következő címekkel: 1. "Pestről Lisszabonba - megállás és határok nélkül", 6 flekk terjedelemben (10000 karakter, 2 oldal); 2. "Januári változások", 6 flekk terjedelemben (9000 karakter, 2 oldal).

Dealexpress Kft.

120 000

A Kabinetfőnök programjainak nyilvántartása és folyamatos figyelemmelkísérése, programkoordináció - Kapcsolattartás a MeH valamennyi szervezeti egységével, valamint külső szervekkel.

Szabó Ádám

1 460 000

Tanulmány: A "Varratmentes Európa" című tanulmány elkészítése, min. 30 oldal

BOKÚT-TERV Kft.

1 800 000

Az "Új rend és szabadság" programban meghatározott feladatok végrehajtása érdekében a civil szervezetekkel, különösen a történelmi egyházakkal való kapcsolattartáshoz szakmai tanácsadás, háttéranyagok készítése.

Broczky Beáta

2 500 000

Előterjesztések benyújtásának előkészítésével kapcsolatos tanácsadó tevékenység.

TILK Oktatási és Tanácsadó Betéti Társaság

125 000 

Közreműködés különleges szakértői csoport kiválasztásának és felkészítésének előkészítésében

Stáhl Anita

190 000

konzultációval egybekötött és Power Point prezentációval szemléltetett előadás tartása 2008. április 15. napján NYET ülésén az alábbi címmel: Az időskorú népesség térsadalmi helyzete, pénzügyi terhelése, az egészségügyi reform várható hatása

Péteri János egyéni vállalkozó

250 000

Országos Gyermekszegénység Konferencián, Lilafüreden, a Hunguest Hotel Palotában (3517 Lilafüred, Erzsébet sétány 1.), 2008. 04. 24. napján13h-órakor, min. 30 perces előadás tartása az alábbi címmel: Integráció-szegregáció: probléma, eszközök, gyakorlat

Diólevél Bt.

50 000

Tanulmány: Múzeum, mint egy új kor új típusú médiuma - a látvány, élmény, részvétel és önálló jelentésképzés igénye az új muzeológiai paradigmában, legalább 20 oldal terjedelemben

Dömötör Ágnes egyéni vállalkozó

700 000

Tanulmány: Emlékezetkultúra és a múzeum, terjedelem: 20 o.

BÁMÉSZ Bt.

583 333 

Tanulmány: A magyar történetírás új útjai, 20 oldal

Zeidler Miklós

700 000

A Design Center (Erzsébet téri buszpályaudvar, hrsz.:24456/2) beruházási folyamatának kockázat azonosító, elemző értékelése, értékelő munka írásos összefoglalójának elkészítése.

dr. Molnár Péter György ügyvéd

300 000
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr27894520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.21. 18:27:11

@babarczyeszter:
Eeegen, az ÁHV-s ivadékok mást akartak, és veszettül antiszemitáztak, náciztak. Ma is csak ennyit tudnak. Ha ez baloldaliság lenne, az igen vicces volna. No, de 2010-ben elmennek szépen a csába.
Egyébként én magyarként éppen a fenti jelenséget tartom kevésbé étvágygerjesztőnek. Bicskanyitogatónak pedig azt, ha a kultúrámat és annak ezeréves szimbólumait becsmérlik.

babarczyeszter 2009.02.21. 18:28:25

Mondjuk Korridor publicisztika. BME-MOKK. Bura. Web20 konferenciák, Moholy-Nagy Egyetem.
A feladat esetében a szükséges szakértelem a következő volt: 1. közgazdasági és szociológiai szövegek értelmezése, 2. szerkesztői feladatok, 3. új média (informatika és közösség), 4. grafika, motion graphics, 5. projektmenedzsment, általános vezetői ismeretek.

Ezekkel az ismeretekkel rendelkezem. Pont.

babarczyeszter 2009.02.21. 18:31:29

@Mr Falafel: tehát Ön magyarként azt tartja kevéssé étvágygerjesztőnek, ha valaki hangot ad annak, hogy fél az antiszemitizmustól? És Ön szerint becsmérli valaki a magyar kultúrát, és annak ezeréves szimbólumait?

Rákérdezhetek? Önnek az SZDSZ-szel van baja? Akik, ezek szerint, az Ön felfogásában, ÁVH-ivadékok? Vagy csak konkrétan két személlyel, akikről tudjuk, hogy az apjuk ÁVH-s volt, Bauer Tamással és Pető Ivánnal? Mi van a többiekkel, akiknek nem volt ÁVH-s?

VIII. Nagyapó 2009.02.21. 18:34:52

@babarczyeszter: Bár nem mondtam, hogy a jelenség oldal-specifikus, az általad felsoroltak közül legalábbis Schmidt és Stumpf sztem döntött: ők nem független értelmiségiek, vállaltan a Fidesznek dolgoznak. Nem hiszem, hogy különösebben megsértődnek, ha valaki ezt és a pénzügyi kapcsolatokat felrója nekik - még ha az utóbbi időben el is tért olykor a véleményük a hivatalos pártvezetésétől.

Ha példának okáért közülük valaki nekiáll önkénteseket gyűjteni, hogy a költségvetést elmagyarázó oldalt készítsen, minden csatlakozónak nagyjából egyértelmű lesz, hogy kicsoda-micsoda is áll a dolog mögött. Így a dolog sztem lényegében korrekt is.

Ha viszont Te teszed ugyanezt, és az egész pártfüggetlen, civil kezdeményezésként indul, és a résztvevők egy (naívabb?) részének közben válik zavaróvá, hogy túlzottan megszaporodtak a kormányzat-közeli emberek a projekt körül, (akik pl. a nyugdíjköltések determináltságát hangoztatják). Egy idő után pedig nem mindenkinek egyértelmű, hogy akkor ők most egyszerű résztvevői-e a projektnek (ami akár beleférhet az eredetileg meghirdetett "pártokon felüli" jellegbe, hiszen jöhetne bárki), vagy megrendelői és irányítói (ami viszont nem).

Lehet, a szándék valóban egy civil és pártok fölötti kezdeményezés létrehozása volt, és az egymásra találás csak menet közben jön-jött - de a jég vékony.

babarczyeszter 2009.02.21. 18:41:15

@VIII. Nagyapó: Igen, a jég vékony.

A kerekasztalokba elvileg szakmai szervezetek delegáltak szakértőt, plusz az ogy Gazdasági bizottsága (nem minden esetben delegált), plusz a miniszterelnök.

A szakértők álláspontját nem politika határozta meg -- ezt csak mondom, mert ezt nyilván nem lehet így bemondással bizonyítani, csak én tudom, hogy így van.

A nyugdíjköltések determináltsága -- hát, Holczer Péter lekapta a fejemet, amikor azt kértem, hogy jelezze előre a nyugdíjköltést. Annyit tudtunk tenni, mint amit máshol is megtesznek, hogy extrapoláltunk, egyszerűen meghosszabbítottuk a jelenlegi trendeket, ceteris paribus. De nem kormányzati utasításra, hanem azért, mert nincs jobb. A Eurostat se csinál mást.

Az oldal tükrözhet bizonyos szakértői elfogultságokat (pl a közgazdasági szemlélet dominál benne, a szociálpolitika, a jog vagy a politológia rovására), de nem tükröz politikai elfogultságot, ami a legjobban akkor látszik, ha a gazdaság alakulásának trendjeit lejátssza az ember, ahol tisztán látszik, hogy 2002-ben indultunk el a lejtőn.

A munkatársaimat nem aszerint válogattam, hogy mi a politikai meggyőződésük, hanem kompetencia szerint. Legalább egy biztosan kifejezetten kormányellenes volt közülük, a többiek politikai apátiában leledzettek. Ez nem zavarta a munkát, mert a munka szakmai feladatokból állt.

Google 2009.02.21. 18:43:32

Ha kommunistázni nem illik, zombizni saját népet százszor annyira nem illene.
Ha értelmiségiként tekintünk magunkra, felelősségünk van azzal a néppel kapcsolatban, a mi hibánk is, hogy ott tart, ahol tart.
Nem az államot, a népet kell jobbá tenni; kezdetben elég az is, ha jobbnak látjuk.

Magyarország le van írva - ezt mondta Gyurcsány 2006-ban. Ezek után hinni neki? Hisz ők írták le, volt rá 4 évük.

Máraival együtt mondom (A szegények iskolája!):

"Értelmes ember s főként olyan, aki rendelkezik még erkölcsi bátorsággal, ami magyarul egyértelmű azzal, hogy nem kap pénzt Moszkvából, se pedig a Ku-Klux-Klántól, nem hallgathat arcpirulás nélkül elméleteket, melyek a valóságra úgy illenek csak, mint a teve a tű fokába."

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.21. 18:46:48

@babarczyeszter: szerintem szoros összefüggés van a magyarok mentális állapota és a fel nem dolgozott műlt között. Tisztelni kell sok ezer ember fájdalmát, igazságérzetét, mert aki azért nem ismerhette a nagypapáját, mert a kommunisták kinyírták, annak nehéz azt mondani, hogy figyu, itt van ez a kommunista, felejtsük el mit tett régen és fogadjuk el vezetőnek.
Az a baj, hogy ezek bűncselekmények és egy társadalom akkor lesz normális, ha elítéli, megbünteti a gyilkosságokat, meghurcolásokat és a bűnösöket nevén nevezi. Utána, ha ez az igazságszolgátatás megtörtént, utána megnyugodhatunk. Addig azonban szorongunk és kontrol vesztett állapotban élünk. Szerintem.

szesztű_hányni 2009.02.21. 18:47:22

jajj, pupákok!
ti elhiszitek, hogy babarczi eszter két vagy három napja ott ül a számítógépe előtt és ingyenes lelkigondozást végez?

muhaha!

babarczyeszter 2009.02.21. 18:51:46

@Google: nos, igen. Én nem kapok pénzt se Moszkvából, se a Klu-Kulx-Klántól, és nem is alkalmazok ilyen jellegű elméleteket. Márai ugye a kommunistákra (kizárva a szocdemeket ebből, mert ők Moszkvával szemben állta) és a fajelméletet hirdetőkre gondol. Akik szerint vagy a burzsoákat, vagy a zsidókat ki kell irtani ahhoz, hogy a népnek jobb legyen. Alig hiszem, hogy én ilyen elméletet képviseltem bárhol.

A népet nem zombizom le általában. Egyes szavazókat tekintek zombiknak (egyébként nem is én, hanem valamelyik Reakciós használta a szót), akik világképe némiképp leegyszerűsítő.

A népet szerintem se lehet leváltani, hanem jövőképet kell nekik mutatni. Egy percig sem állítottam, hogy a nép általában hülye. A nép és a szűk párt-táborok nem azonos fogalmak, és a szűk párt-táboron belül is egy csoportnak gondolom a zombikat. Csak éppen sajna az ő szimbolikus igényeik sajnálatosan erősek.

Amennyire én értem, mit akar a nép (tehát mondjuk mi a közös abban, amit legalább 3,5-4 millió ember akar), azt látom, hogy biztonságérzetet akarnak, és gondoskodást. Kérdés, lehet-e ilyet adni neki. Van-e még ilyen.

A nép hülyének nézését, lekezelését, megtérítését nem javaslom senkinek.

De ha az nincs, amit a többség (legalábbis egyfajta többség) akar, és mégis ezt akarja, akkor mi a teendő?

babarczyeszter 2009.02.21. 18:57:29

@lelkylola: Egy percig sem kételkedem benne, hogy ez elvileg így van, és meg is írtam (az ÉS-ben, még elég régen).
A történelmi igazságtétellel viszont baj van, jogi értelemben. Jogilag nem lehetséges. Azok az emberek, akik ténylegesen megkínoztak másokat, már nincsenek velünk. Az ő leszármazottaikat mégse lehet kizárni. Azok, aki az MSZMP-t működteték, technokraták voltak többségükben, meg bürokraták, arról nem is beszélve, hogy szét vannak szóródva az oldalak között.

Tehát csak a szimbolikus jóvátétel lehetséges, vagyis a múlt megismerése és elmesélése, a fájdalmak megismerése és elmesélése, az, hogy a tettesek (utódai) elismerik az áldozatok (udódainak) fájdalmát, természetesen oda-vissza, tehát az összes áldozat megérdemli ezt.

Azonban ez nem lehet politikai program, mert az, szerintem, rendkívül káros. Akkor a politika nem problémamegoldás, hanem lelkisegély, ami nem a politika dolga. A trauma feldolgozásának a kultúrában kell végbemennie, a politikától minél távolabb, szerintem.

Van egy hatalmas kétkötetes könyv, amit még 1990-es évek közepén állítottak össze Amerikában, az összes igazságtételi és jóvátételi folyamatról, a dél-amerikai történetektől kezdve a dél-afrikain át Kelet-Európáig meg Kambodzsáig. Az NDK határőr-per még pont belefért. Nagyon tanulságos.

babarczyeszter 2009.02.21. 18:59:34

Nem akarok túltengeni, de azt a szöveget, ami az amerikai Pen Klub felkérésére készült, szívesen megmutatom. Az valami ilyesmiről szól, persze 2 flekkben, tehát nagyon sűrítve. (Mondjuk a jobbos kollégák kiakadnának tőle, mert a himnuszt gyalázza, de hátha nem tudnak angolul...)

Gabe2 2009.02.21. 18:59:40

Ej, nincs jobb dolguk maguknak, mint szombat este adjunktusasszonnyal vitázni?
Tessék kimenni a levegőre, vár a háza, a kert, az ucca... :)

VIII. Nagyapó 2009.02.21. 19:01:21

@babarczyeszter: Nem Holtzerre gondolok - Gyurcsány egyik tanácsadója volt (ma már ő is kihátrált), aki sokhelyütt kifejtette, hogy a kiadások egy nagy részéhez egyszerűen nem lehet hozzányúlni.

De én nem arra gondolok, hogy az oldal végül mennyire lett korrekt - lehet, nagyjából az lett. Egy politikai kezdeményezéssel nem az a baj, hogy nem korrekt. Egy adott időpontban akár az is lehet, de többnyire csak ott és akkor, amikor ez épp érdeke valamelyik oldalnak - és soha nem alulról jön.

A politika pártok által kezdeményezett dolgokat is lehet színvonalasan csinálni. Viszont HA valaki civil kezdeményezéseket akar csinálni, pártfüggetlen értelmiségiként akar tekintélyt építeni magának és kikéri magának a pártember cimkét, akkor kínosan ügyelnie kell a látszatra is.

VIII. Nagyapó 2009.02.21. 19:04:45

"Arra viszont szükség volna, hogy a politika leszálljon a szimbolikus izékről, nézetem szerint. "


Szerintem ebben nincs igazad - akinek fontosak a szimbólumok, általában előbb is hajlandó áldozatot hozni valamilyen cél érdekében. (Amivel persze vissza is lehet élni sajnos...)


"Zsidó (származású) értelmiségi ismerőseim egészen komolyan rettegnek,"

Az enyéim meg egyre inkább belátják, hogy ez nem ellenük irányul. Persze lehet, ők fiatalabbak...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.02.21. 19:06:36

Babarczy Eszter - Vallomás a barikádról / 2006 szeptember 25.

"...aztán magyarázatul hozzáfűzném, hogy a beszéd, amelyen most ennyire feltüzelték magukat, az elmúlt évtized legőszintébb, leghazafiasabb beszéde volt - vajon megüt, elfordul vagy meghallgat?"

"...akiket most talán Orbán Viktor felelőtlen és antidemokratikus nyilatkozatai tüzelnek. Ezek az emberek tudatlanok..."

www.nol.hu/archivum/archiv-418274

Hol van szó ebben a cikkben a rendőrségről, és arról
hogy mit műveltek?

babarczyeszter 2009.02.21. 19:07:42

@VIII. Nagyapó: Igen. Az történt, hogy ahelyett, hogy én ügyesen kihasználtam volna a politikát, egy civil kontrollt erősítő projekthez, ők használtak ki engem. Tehát túljártak az eszemen, mondhatnánk, ha nem tudnám, hogy még csak nem is ez történt, hanem nagyrészt az történt, hogy a kormányzás megszűnt 2008 tavaszán (pont, amikor elkészült az oldal). De lehet, hogy ha ép és egészséges a kormány, akkor sem lettek volna hajlandóak válaszolgatni civileknek vagy intézményesíteni a sokak által megszavazott civil javaslatok becsatornázását.

Azonban ebben nem lehettem biztos, és meg akartam próbálni. A kormányzat együttműködése nélkül ilyen oldal (az eredeti funkcionalitással) nem működhet, a példáim is mind együttműködések kormányzat és civilek között (pl a Better Regulation Nagy-Britanniában). Az átmenet idejére az Obama-stáb készített egy oldalt change.gov címen, civil javaslatok, visszajelzések begyűjtésére, aminek a funkcionalitása megdöbbentően hasonlít ahhoz, amit én 2008 tavaszán átadtam. És azért ez nem kevés hájjal kente meg a lelkemet, mert felteszem, hogy az Obama-kampány, amelyik eddig a legsikeresebb online kampány volt, hozzá nem értő szinekurista csinovnyikokkal csináltat magának oldalt.

babarczyeszter 2009.02.21. 19:13:21

@gloire: nem lehet féllmondatokat kiemelni egy cikkből -- de az, hogy nem is tudott egész mondatot kiemelni, jól mutatja, hogy a cikk mondatai dekára ki vannak mérve.

A kiemelt szókapcsolatok mindkét esetben egy "de" állítást vezetnek be. Az állítás első fele a ballib értelmiség általános felfogását fogja össze, a második fele azt, amit én ehhez hozzá kívántam tenni.

Pl azt, hogy felháborodás jogos, hogy a könnygázgránát nem megoldás bocsánatkérés helyett, és hogy nem vandálok vannak az utcán, hanem diákok. Ez mind benne van a cikkben.

Azután pedig megjelent egy másik cikk is, ami azt állítja, hogy akár tetszik, ami a Parlament előtt zajlik, akár nem, nem szabad rendőri erővel felszámolni egy tüntetést (október 23-ra gondolva írtam).

Aztán egy harmadik cikk szól a rendőrség működéséről , ezt október 23 után írtam, az aznapi eseményekről.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.21. 19:14:21

@babarczyeszter: a politika nem foglalkozik a kommancsokkal és én ezt nagyon hiányolom. Igazságtétel kell, a politika képviseli a társadalmat. Ha nem lehet jogilag, akkor csak írjuk meg, határolódjunk el, stb.
Ha lesz antikommunista párt, én biztos, hogy arra fogok szavazni, mert szerintem a nemzet egészsége a legfontosabb, a bizalmat, a tiszteletet, a hitelességet kurták el a kommancsok, a régiek is és az újak is.

Egyébként annyira nem téma ez a politikában, hogy anno egy jobbikos ismerősömet megkérdeztem, hogy miért nem inkább a kommancsokat támadják? Azt mondta, hogy az nem hoz szavazatokat, a cigány téma a nyerő. Most látom, hogy igaza volt és ez nagyon szomorú. A cigányok szegény emberek, nem miattuk van elkúrva az ország, hanem a kommancsok miatt. Tehát, ha kell felelősöket találni, márpedig kell, akkor ne egy népcsoportot cseszegessünk, henm azokat, akik valóságosan tönkretették az országot. Egyébként úgy látom, hogy a kommancsok örülnek a cigánytémának, örülnek, hogy a saját trutyijukat rákenhetik másokra.
Tehát a kommunistázás nem hoz szavazatokat, de nagyon jót tenne az emberek lelkiállapotának.

babarczyeszter 2009.02.21. 19:16:43

"Ha azt gondoljuk, kizárólag tesztoszteron-túltengéstől szenvedő futballhulligánok vannak az utcán, megcsaljuk magunkat. Sokféle ember, és köztük sokféle fiatal van az utcán - láttam tanítványaimat is kedd éjszaka -, akiket most talán Orbán Viktor felelőtlen és antidemokratikus nyilatkozatai tüzelnek. Ezek az emberek tudatlanok, de azért tudatlanok, mert nem építettünk fel olyan politikai kultúrát, amely megvédené őket a cinikus populizmussal szemben. Amikor a taxisblokád idején Kis János pontosan ugyanazt a felelőtlen és antidemokratikus helyzetértékelést fogalmazta meg, mint amivel most Orbán Viktor a tüntetőket biztatja, vajon milyen precedenst teremtettünk a magyar demokrácia számára? Vajon a magukat ma liberálisnak vagy baloldalinak vallók közül akkor hányan üdvözölték euforikus örömmel az épphogy létrejött demokrácia elveinek megtagadását - a liberális ellenzék hatalmi céljainak érdekében? Akkoriban éppen Orbán Viktor volt az, aki a demokratikus elveket fontosabbnak tartotta a hatalmi előnynél.

Tökéletesen egyetértek a miniszterelnökkel abban, hogy katartikus pillanathoz érkezhetünk el - ha készek vagyunk rá. Ez a katartikus pillanat egy világos és egyenes bocsánatkéréssel kezdődnék."

babarczyeszter 2009.02.21. 19:23:04

@lelkylola: Most már nem hoz szavazatot, az biztos, az 2000 környékén volt, mikor még hozott, amikor az egykori MDF-tábort beolvasztotta a Fidesz.

Ok. Igazságtétel. De hogyan?

Kit állítsunk bíróság elé? Milyen bíróság elé?

Nekem az se tetszik, hogy a zsidók nyafognak, hogy nekik milyen rossz volt, és őket hogy meggyötörték itten. Szerintem senki ne nyafogjon a történelem miatt, ne várjon a jelenben emiatt más elbírálást, ne akarjon a jelenben, pláne a jövő rovására, elégtételt kapni. De nyilván nem alkotok ezzel a nézetemmel többséget.

A másik oldalon ott van Ungváry Krisztián, aki viszont iszonyatos erővel nyomozza le az összes komcsit, nyilast, ügynököt és tartótisztet. Én tisztelem a munkásságát. De miért van az, hogy ő balra húz -- mindennek ellenére? Annak ellenére, hogy egyébként alkatilag, szemléletmódjában, ítéleteiben kifejezetten konzervatív-jobboldalli? És miért van az, hogy felkúrják az Árokásók blogra Ungváry Rudit, aki tutira nem klientúra, nem is ballib, nem is komcsi, még csak nem is zsidó, csak az ízlése nyugatias?

De ok, ha komcsizni kell, komcsizzatok... Aki szenvedett, mesélje el. Én vevő vagyok rá.

Alfőmérnök 2009.02.21. 19:28:35

@babarczyeszter:
Na, ez eléggé laza asszociáció volt az egyik Ungváryról a másikra. Szerintem Rudolfot azért kúrják fel az Árokásóra, mert orbitális faszságokat mond.

babarczyeszter 2009.02.21. 19:32:17

A faszság nem azonos az árokásással. SZVSZ. Bár szerintem nem is mond faszságokat, de ez már az egyéni nézetem.
Az egyik Ungváryról a másikra annyiban nem laza az asszociációm, hogy nem tudok róla, hogy Krisztián ne értene egyet a saját apjával, viszont Krisztián is elfogadott pár megbízást Gyurcsánytól, amelyeket, tudtommal, jól el is végzett. Ungváry Rudi viszont sose volt semmilyen viszonyban Gyurcsánnyal. Egyszerűen nem értem a logikát az Árokásó besorolás mögött.

tevevanegypupu 2009.02.21. 19:33:26

Ha a zsidok felnek, akkor arrol vajmi keveset tehet Orban vagy politikustarsainak akarmelyike is. A felelmet, a fasisztakkal valo riogatast, a nacizast a balliberalis oldal kezdte el, Gyurcsany pedig felkapta es azota is vidaman zongorazik az erzelmeken. Ha ugy vesszuk a zsido balliberalis ertelmisegnek (szdsz-ben levok) egyetlen dolga lenne..elgondolkodni azon, hogy miert csatlakoztak az mszp-hez, miert nem maradtak meg fuggetlennek vagy ellenzekben. Na ezen lehet gondolkodni, es semmikeppen nem az a valasz, hogy a fasizmus elleni retteges kergette oket a szocialdemokratak (inkabb csak volt kommunistak) olelo karjaba.

babarczyeszter 2009.02.21. 19:40:27

@tevevanegypupu: Szerintem meg a Charta kergette oda őket, és az pont az antiszemitizmustól való félelemről szólt (az SZDSZ-holdudvar értelmiség körében), és az meg pont nem azért volt, mert a ballibek elkezdtek félni, hanem azért, mert egyszercsak megjelentek olyan hangok a kormány környékén -- Csoóri, aztán Csurka --, amelyektől kirázta őket a hideg. Sokakat. Nem csak zsidókat.

Amitől én még személy szerint sose hittem az antiszemitizmus veszélyében, és ezt meg is írtam. De sokan hittek, és sokan most is hisznek. Más kérdés, hogy Gyurcsány részéről nagyon ostoba stratégia erre építeni (azon túl, hogy gusztustalan is), mert összesen nincs annyi zsidó meg egyéb antifasiszta, hogy erre tábort lehessen építeni. Ez már passé, ez már nem szól a jelenről, és rendkívül unalmas is. Ettől még újra és újra megpróbálja, és persze pár tucat emberre hat is, azokra, akik amúgy is félnek.

Hogy antiszemita hangok jelen vannak a közéletben,azt nehéz tagadni. Én azt tagadom, hogy van politikai jelentőségük, és azt állítom, hogy amikor politikai jelentőséget tulajdonítanak nekik, az ugyanolyan alja demagóg táborösszerántás, mint Orbán hazaárulózása, és ugyanúgy nem tudom elfogadni.

Alfőmérnök 2009.02.21. 19:41:51

@babarczyeszter:
Bocs, nem tudtam, hogy itt ilyen ok-okozati összefüggések (apa-fiú) is vannak.
Hát ja, a faszság önmagában nem árokásás, az árokásóság meg nem objektív kategória, kinek a pap, kinek a papné.

Manyi Béci 2009.02.21. 19:48:02

Téved, teve. Nem először.
A balliberális oldal csak kihasznál egy politikai lehetőséget. A rettentőenmagasember Orbán súlyos hibákat vétett anno többször is, mikor közel engedte a pártjához a szélsőségeseket. Az unalomig idézett mondatok a különböző szájakból igenis elhangzottak, és persze, ezeket a hm " botlásokat" a másik oldal ki is használta. Ne hangozzanak el ilyen mondatok, ilyen egyszerű. Gondolkozzon el ezen is néha lelkes gerjedelmei közepette.

Alfőmérnök 2009.02.21. 19:51:21

(A faszság viszont objektív kategória.)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.02.21. 19:54:54

Babarczy Eszter - Mi történik? /2006, október 28.

"...ahol meg kellett volna jelennie néhány rendőrnek, hogy legalább ők tájékoztassák a műveleti területen tartózkodókat arról, hogy ők egy illegális tüntetésen, vagyis műveleti területen tartózkodnak, ha már a Fidesz-szervezők ezt nem tették."

"...mert a Fidesz-gyűlésről érkezők nyilvánvalóan nem tudták, hogy törvénytelen dologba keverednek. Ezért személy szerint Orbán Viktort terheli a felelősség,.."

www.nol.hu/archivum/archiv-422394

tevevanegypupu 2009.02.21. 19:57:39

@Manyi Béci:
Ket valasztast vesztett el Orban jo nagy reszben sajat hibajabol, a leglelkesebb rajongasom is lelohadt volna ettol. De khm..antiszemita megjegyzesek elhangzottak szocialista oldalrol is es a felmeresek szerint az mszp szavazoi inkabb antiszemitak..Kulonben ezen nem fogunk vitatkozni, szerintem se hangozzek el egyetlen megjegyzes vagy celzas sem arrol, hogy kinek mi vallasa, borszine es ilyesmik.

Manyi Béci 2009.02.21. 20:00:40

Rendben, egyetértünk.:)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.21. 20:01:41

@Manyi Béci:
"A rettentőenmagasember Orbán súlyos hibákat vétett anno többször is, mikor közel engedte a pártjához a szélsőségeseket. "

Úgyismint Torgyán? Mert én még emlékszem, hogy az Ősbűn az volt, hogy Torgyánnal kötött koalíciót, aki ugye szalonképtelen volt.

Nézze, mindenki jól érti, hogy nem kormány az a kormány, amiben az SZDSZ nincs benne. Az ilyen kormány szélsőséges, rasszista, populista, idióta. Ezzel a közel engedte a szélsőségesek dumával, tartok tőle, itt összesen egy ásítást tud kiváltani a tagokból.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.21. 20:06:02

Fú, de belejöttetek!

Meg sem próbálkozom, hogy fölvegyem a fonalat. Majd legközelebb.
Szép estét mindenkinek!

Manyi Béci 2009.02.21. 20:09:23

Igen, tudom, hogy ásítoznak erre.
Hiba.:)

betyár (törölt) 2009.02.21. 20:10:21

Kedves Eszter,

fentebbi állításaiban, ítéleteiben is olyan biztos, mint amilyen biztosan néhány éve GyF személyiségét ítélte meg?

web17.0 2009.02.21. 20:12:01

www.hirszerzo.hu/cikk.fidesz_a_reformszovetseg_ne_a_szocialis_tamogatasokon_sporoljon.98699.html

Ez itt most egy hazugság. Őszödi méretű hazugság. Ráadásul két egykori FIDESZ-es miniszterbe rúgott bele ez a barom. Chikán Attilába és Pálinkás Józsefbe. A hihetetlen erkölcsiségű kommentelők vajon elküldik-e Szijjártót a picsába ?
Gyurcsánytól valóban meg kellene szabadulni, és lehetőleg máma még. Ez Orbán Viktor második miniszterelnökségét jelenti, más nincs, el kell fogadni. De aki nem küldi el a picsába Szijjártót, hanem sunnyog és magyarázkodik, az dugja fel magának a kenyérpiritóját.

tevevanegypupu 2009.02.21. 20:12:11

@babarczyeszter:
az a szelsoseges antiszemitizmus, amitol sokan olyan nagyon felnek nem letezik, politikai fogas csak, amit valakiknek erdekeben all szitani es fegyverkent hasznalni. Antiszemitizmus van az ketsegtelen, de altalaban szinte mindenkivel szemben van egy-egy csoport akik valamilyen oknal fogva uszitanak es visszatetszest keltenek. Idos zsido emberek felelmet megertem, nem felejthettek es felejthetik el amit ateltek. De mar tobbszor irtam, hogy ugy latni Magyarorszagon a zsido kultura viragzik, ott vannak minden foglalkozasban, ellenzekben, kormanypartban, vallalatok elen, vallalkozasokban, tehat nagyon erthetetlennek tetszik ez a felfokozott felelem-erzes. Izraeli befektetok jonnek, emlekezhetunk Simon Peres meggondolt vagy meggondolatlan kijelentesere is..Egyetlen zsidot nem ert bantodas az Orban kormany alatt, Pokorni vezette be a Holocaust emleknapot..De ugy latszik tenyek, ervek nem szamitanak ha erzelmekrol van szo.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.21. 20:17:16

@szesztű_hányni: LOL...

:))

nekem is ez ütött szöget a fejembe'...

de leg'ább az munkatársak gályáznak...
a zadófizetők pénzéből...

babarczyeszter 2009.02.21. 20:18:24

Na igen. Az Orbán Viktorról szóló félmondatot a szerkesztőm írta bele -- ez volt a kompromisszum lényege. Ezen az áron jelenhetett meg. De nem véletlen, hogy megint csak félmondatot tud idézni. Én odafigyelek arra, mit írok.

A másik idézet arról szól, hogy a rendőrség elbaszta iszonyatosan. A Fidesz-rendezők valóban nem figyelmeztették a tömeget ott, ahol én voltam, ezt személy szerint láttam, le is fényképeztem. Tanácstalanok voltak, egy kupacban álldogáltak, és hagyták, hogy jöjjön a tömeg az Astoria felől a Deák tér felé, vagyis hogy összekeveredjen a két tömeg.
A rendőrség arra hivatkozik, hogy nincs mérlegelési joga, ha be nem jelentett tüntetést kell felszámolniuk, és hogy értesítették a jelenlévőket arról, hogy ez "műveleti terület", és el kell hagyni.
Ha értesítették, én nem hallottam (ez például egy olyan icipici valami, ahol szerintem hatást gyakoroltam a rendőrségi gyakorlatra), pedig én ott álltam pont a két tömeg között.

babarczyeszter 2009.02.21. 20:22:48

@tevevanegypupu: Az "idegen érdekek" emlegetése és a "genetikai hazafiatlanság" vagy a "nemzetellenes lélek" megpendítenek bizonyos húrokat. Félelmeket. Valóban félnek, igazán, és önmagában már a félelem is súlyos pszichológiai kár, ha úgy vesszük, pláne, akinek a Holokausztban érintett családja volt (és kinek nem volt?)

Én nem félek ugyan, de hogy mely szlogenek és jelzők érintenek engem is kellemetlenül ugyanazért, amiért más zsidók félnek, pontosan meg tudom mondani. Ha Orbán nem akar félelmet kelteni, nem lenne szabad használnia ezeket a jelzőket és szókapcsolatokat. Aki nem érintett, az nem tudja, aki érintett (mert zsidó vagy antiszemita), az tudja. Lehetséges volna, hogy Orbán nem tudja? Nem hiszem. Amitől még azt sem hiszem, hogy antiszemita. Csak játszik a hangszerén, oszt néha nem figyel rá, hogy a szomszédoknak túl hangos.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.02.21. 20:23:34

"Na igen. Az Orbán Viktorról szóló félmondatot a szerkesztőm írta bele -- ez volt a kompromisszum lényege. Ezen az áron jelenhetett meg."

hogy ez milyen szánalmas...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.21. 20:26:00

@Manyi Béci:
"Igen, tudom, hogy ásítoznak erre."

Mi munka volt vele.

"Hiba.:)"

Pláne most, hogy a weimari köztársaságnak lassan vége és jön ... na ki is?
www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1158240

babarczyeszter 2009.02.21. 20:26:46

@betyár: a személyiségét jól ítéltem meg (jeleztem is egy cikkben, hogy az kevés lesz, hogy nagy átéléssel és hamisan énekli a magyar himnuszt). Azt nem ítéltem meg jól, hogy van-e mögötte valódi támogatás az MSZP-ben, konkrétan nem volt erről információm, eszembe se jutott feltenni a kérdést, feltételeztem, hogy van.
Igen, az ítéleteimben elég biztos vagyok. És amit nem tudok -- hogy pl. a Fidesz-szavazók milyen politikai mozgásteret hagynak majd Orbánnak --, azt egyszerűen nem tudom. És abban is biztos vagyok, hogy ezt nem tudom. És azt is látom, hogy sokan, akik kb úgy viszonyulnak most Orbánhoz, mint én 2006 tavaszán Gyurcsányhoz, azt hiszik, hogy tudják, és menni fog, persze, minden OK. És ezel kapcsolatos aggodalmaimat fogalmaztam meg.

babarczyeszter 2009.02.21. 20:27:43

@ufó - a tejfölösképű zsúrfiúból lett zombi: Vajon ki ír az én nevemben, az én email címemmel, az adófizetők pénzibűl, egy szabad szombaton?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.02.21. 20:32:55

Elég lett volna csak a főbb "hívószavakat" kiemelni,
mindenesetre linkeltem mindkét írást, bárki elolvashatja
így keresgélés nélkül, és összevetheti a fenti állításaival.

. )

babarczyeszter 2009.02.21. 20:34:01

@gloire: Ez szomorú, valóban. De megnézem, hogy mikor jelenik meg akárcsak megközelítően ilyen éles kritika-sorozat a Magyar Nemzet címlapján, vörös farokkal vagy anélkül. Ezek ugyanis nagyon éles írások, noha nem trágárak, és a nyelvezetük visszafogott. Az állításaik kő kemények és kikerülhetetlenek, és ütöttek is, és néha napokig tartottam, míg átnyomtam őket a szerkesztőn. Persze, az ilyen siker is szánalmas, ha mondjuk egy igazán szabad és felelős médiával vetjük össze (ami még mindig nem lesz pártatlan, mert olyan média nem nagyon van, amelyiknek nincs politikai ízlése).
A jobboldalon egyelőre ott tartunk, hogy a Heti Válaszban jelennek meg kísérletek, és azokban is van vörös farok (tehát valami negatívumot mondanak Gyurcsányról).

babarczyeszter 2009.02.21. 20:35:02

@Elpet: Sajna én is itt ragadtam ahelyett, hogy könyvtárba mentem volna, pedig már rég lejárt a Széchenyi és kortársai.

babarczyeszter 2009.02.21. 20:38:53

@gloire: Én is ebben bízom. Szerintem meg hívószavakat éppenséggel nem lehet kiemelni egy érvelő írásból. Csak a zombik keresik a hívószavakat, mert nekik pavlovi szinten működik a politikai ízlésük. Én átértelmezem és kritizálom őket, és azért az írásaimat csak teljes egészükben, és azzal együtt is leginkább kontextusban lehet megítélni, egyes szavak alapján nem. Aki egyes szavak alapján szeret vagy nem szeret szövegeket, az nem az én olvasóm. Hálistennek azért van olyan olvasó is, aki képes egy textust értelmezni.

betyár (törölt) 2009.02.21. 20:44:26

"babarczyeszter 2009.02.21. 14:44:55
@lelkylola: Gyurcsány a felszínen él, én azt mondanám, hogy a hisztrionikus személyiségzavarhoz áll a legközelebb az a csomag, ami jellemző rá. Állandóan szerepel, önmaga előtt is játszik valamilyen szerepet, a cél pedig az önigazolás, illetve az, hogy bizonyos célcsoportok vagy célszemélyek elfogadják, támogassák. Nincsenek mély meggyőződései, és nincs alapos tudása arról, hogy a közönség pillanatnyi elbűvölésén kívül másra is szükség van ahhoz, hogy hosszú távon működjön egy pollitika. Legfőképpen arra, hogy nagy társadalmi csoportok, vagy fontos érintett kis csoportok, egyetértsenek vele."

Szóval erre nem mostanában döbbent rá, hanem már az elején így ítélte meg Gyurcsányt, mégis támogatta, mellette állt, a nevét adta hozzá? Akkor nem simán buta volt, hanem lelkiismeretlen. Rész vett abban, hogy egy személyiségzavaros ember hatalomban maradhasson. És most megint magabiztosan ítélkezik. Amit itt ír, azt vajon komolyan gondolja-e, vagy most is játszik?

Ács Ferenc 2009.02.21. 20:44:54

"De megnézem, hogy mikor jelenik meg akárcsak megközelítően ilyen éles kritika-sorozat a Magyar Nemzet címlapján, vörös farokkal vagy anélkül."

Ne kérd már számon a Reakción a MaNemet légy szíves, mert a kettőnek semmi köze egymáshoz.
Szerencsére.
Kösz.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.21. 20:45:00

@Manyi Béci: Sejtettem, hogy a macskák emlegetése idecsalja.

Azért lássa be, igen-igen bonyolult a maguk élete: a közpénzeket haveri kutyáknak kiosztó csevegésből csak sikerült egy Orbán-fikázót és a baloldal naccerűségét kiemelt faragni.
De hát ez, a tematizálás az a nagyszerű képesség és munka, amiért megérdemelt jutalmukat kapják. Maguk megdolgoznak a pénzükért :)

babarczyeszter 2009.02.21. 20:47:58

@betyár: Szerintem Orbánnak pont ugyanilyen személyiségzavara van. Csak politikailag talán tehetségesebb, mindenesetre épített magának egy pártot. A színészkedés és beleélési képesség, a képesség, hogy elhitessük magunkkal, hogy arra születtünk, hogy a nemzetet kivezessük valami nagy kakából, vagy elvezessük valami viszonylagos mennyországba, és a meggyőződés, hogy ennek érdekében néhány stikli megengedhető -- ez Gyurcsány. És ez Orbán is.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.21. 20:49:07

Szóval, csak előjött az alapszín.

A hazudozó, erőszakoskodó, az országot a falnak vezető technika tanár egykori szolgálója elébb megbánást mutat, szánja-bánja tévedését, majd idővel, lassan, elkezdi a jobboldalt fikázni.
Hö-hö-hö

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.21. 20:50:51

@babarczyeszter:"Vajon ki ír az én nevemben, az én email címemmel, az adófizetők pénzibűl, egy szabad szombaton?"

ezt csak Té tudhatod...
DE Té vagy jedi lovag vagy, vagy a smith ügynök...

különben, ha tényleg Té vagy, akkor jól adod a zívet...
:)))
remélem ezt vágod...

vagy másképpen...,
rendesen oltod itten a népeket ( vagy népet, mindegy is...), de úgy láccik, hogy még 1-2 alapkérdés függőbe' 'marat' (jujujúj)

háááát..., ez van...

babarczyeszter 2009.02.21. 20:52:15

@Ács Feri: Nem kérem számon. Azt mondom, hogy nekem mint baloldali értelmiséginek fontos volt, és el is intéztem, hogy a Népszabadság címlapján -- ami mégiscsak az irányadó lap, így tekintenek rá -- megjelenjen, hogy a rendőrség elbaszta és abszolút elfogadhatatlan ezt igazolgatni meg mosogatni. Meg -- bár nem címlapon, mert ennyire nem voltam ügyes -- az, hogy Gyurcsánynak minimum bocsánatot kéne kérnie. Meg még nagyon sok minden.

És aki kritizál engem, az gondolja meg, mi kéne hozzá, hogy az ő nézetei -- amelyek egyébként jobboldaliak, csak mondjuk nem a Magyar Nemzet színvonalán és kritikátlanságával -- megjelenjenek ott a címoldalon, és ennyiben irányt mutassanak a jobboldali értelmiségnek.

Ez is politika, ebben is felméri az ember, hogy mire van ereje. Nem képviselnék én most 1% kívánatosan független (bizonytalan) szavazót, ha nem írtam volna végig az elmúlt három évet.

babarczyeszter 2009.02.21. 20:53:41

@ufó - a tejfölösképű zsúrfiúból lett zombi: mellik alapkérdés? mit jelent az, hogy "oltom"? a fiam osztályában ez (most tanultam) azt jelenti, hogy "cseszegetem".

babarczyeszter 2009.02.21. 20:57:36

@tölgy: attól még, hogy Gyurcsány gáz, és ez számomra kiderült, nem szerettem meg a jobboldali politika jelen manifesztálódásait. Van olyan, hogy az ember mindegyik oldalt utálja, viszont a Reakciót szereti. Ez is egy ízlés.

Ács Ferenc 2009.02.21. 20:58:50

@babarczyeszter: én nem olvasom rendszeresen ezeket. Neked sem ajánlom. A mai magyar napilapokat nem a gondolkodó embereknek írják. Az utolsó jó és egyben hiteles napilap a rendszerváltás-környéki Magyar Nemzet volt.

tevevanegypupu 2009.02.21. 21:01:28

@babarczyeszter:
ne felejtse el, hogy a bizalmatlansag - zsidok es nem zsidok - kozott elegge kolcsonosnek tunik. Hogy ki kezdte eloszor, erre senki nem tudna felelni, de a kirekesztettseg ketoldalu..Arrol nagyon kevesen beszelnek, hogy van egy reteg a zsidok kozott is, aki gyulol es nem bocsajt meg, nem felejt es nem hajlando egyuttmukodni. Kulturalis intezmeny, konyvek, radio, interjuk..Az erzekenysege mindenkinek eleg feljlett ahhoz, hogy ne szeresse vagy ne oruljon annak, ha negativ celpont. Es erdekes, hogy a kisebbsegek azok, akik meghatarozzak a kozhangulatot a ket "csoport"..a tobbseg kozott is. Ez a "genetikailag" nagyon szerencsetlen kifejezes, az idegenszivuseg is. De nehany megnyilvanulas, ha nem is tamasztja ala azt, hogy mindenki vilagpolgarkent gondolkodik vagy kozmopolita - ami altalaban azt jelenti, hogy nem egy nemzethez tartozonak erzi magat, ami nem baj es jogos igeny lehet - tulhangsulyozasa, serto modon valo alkalmazasa sertheti azokat, akik nemzetben gondolkodnak es magyarsagukat mindenek elott valonak tartjak.

betyár (törölt) 2009.02.21. 21:08:41

@babarczyeszter:

Na, mintha kissé bagatellizálni akarná a bajt... a kérdés, hogy mit várt egy személyiség zavaros embertől. Hogy a túróba került ide Orbán? Valami sorsszerűség folytán valamelyik mellett el kellett köteleznie magát? Vagy azért ez a megértés, mert maga is hasonlatosan hozzá küldetéstudatos és kórosan vágyik arra, hogy elfogadtassa magát? Hiszen mi másért pazarolna ránk ennyi időt?

babarczyeszter 2009.02.21. 21:10:01

@tevevanegypupu: én nagyon elítélem a gyűlölséget és a haragot és pláne a bosszúvágyat, én mélységesen elítélem a nácivadászatot, és abszolút nem támogattam a magyar holokauszt-múzeum programját, amely ellen-terrorháza akar lenni, tehát a bűnösökre való rámutatást tűzte ki célul.

De fentebb Lelky Lola azt mondja, hogy természetes szükséglete, hogy bosszúért kiáltson, és kommunistázzon. Én ezt elfogadom. Nyilván ugyanígy természetes szükséglete egyeseknek, hogy bosszúért kiáltsanak és fasisztázzanak vagy antiszemitázzanak. Szerintem mindkettő káros. Az pedig különösen nagyon káros, ha a politikai oldalakat aszerint külöböztetjük meg, hogy melyik (egyébként egyformán jogos vagy egyformán jogtalan) igényt ismerik el. Az maga a katasztrófa, hogy egész pontos legyek.

Mert ha a baloldal az, amelyik a zsidók és a keresztény kurzus, a nácik vagy a nyilasok által üldözött egyéb csoportok igényeit, fájdalmait veszik tudomásul CSAK, és a jobboldal az, amelyik CSAK a keresztény középosztály kommunisták általi üldöztetését veszi tudomásul, akkor nagy baj van. Akkor csakhamar megint üldözni fogja a keresztény középosztály a kommunistákat és viszont. És nem állunk ettől távol, sajnos-sajnos, nagyon is közel állunk ehhez. Nem hivatalos politikaként persze, csak személyi döntésekben, retorikában, a jelzők megválasztásában, "szükségesnek' ítélt kompromisszumokban...

Szerintem ez a nagyhalál és az agyhalál és a biztos recept egy velejéig kellemetlen országra. Ezért szeretném kitiltani a politikát a szimbollikus és történelmi sérelmek területéről.

Lehet, hogy hiába. Lehet, hogy ezek a szimbolikus sérelmek mindenképpen erős szavazatképző, lojalitásképző erők. De legalább a hivatalos nyelvből tiltsuk ki az ilyen gyűlöletképző megnyilvánulásokat. Ne tartson már örökké.

Egyébként nekem ez személyes neuraszténiám, tekintve, hogy a családom (mint áldozat) pont fele-fele alapon oszlik meg, és ennyiben lehet, hogy túldimenzionálom a történelmi sérelmek emlegetésének következményeit, mert személy szerint szenvedek tőle (mondjuk abban a formában, hogy a családtagjaim nem állnak szóba egymással, nekem meg nincs ép identitásom).

babarczyeszter 2009.02.21. 21:12:14

@Ács Feri: :-) Az egy dolog, hogy az ember mit olvas élvezetből, és más dolog, hogy mit olvas akkor, ha érteni akarja a kortárs politikát a kortárs politika dokumentumain keresztül. A napilapjaink a kortárs politika dokumentumai. Jól lemérhető rajtuk az egész színvonala. És természetesen hatnak a szavazótáborokra, ha nem is kell túldimenzionálni a hatásukat.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.21. 21:13:09

@babarczyeszter: Nekem tulajdonképpen tök mindegy, hogy egy népszabadságos zsurnalista mit szeret vagy mit nem.

babarczyeszter 2009.02.21. 21:14:47

@tölgy: ahhoz képest elég sok időt töltött itt egy népszabadságos zsurnalisztával.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.21. 21:15:44

@babarczyeszter: Eszter, a Lantos Corp.-tól majd utaljon valamicskét a Rea,-nak, hogy újrandulhasson. (Vicc volt.) Azzal jóvátenné mondjuk egy darab voksát - nem a 4ébenkéntire gondolok...

...


egész du. itt nyomjátok? ez még a cica-kandúr petting vagy már a levezetés?

babarczyeszter 2009.02.21. 21:15:50

OK, elnézést, hogy feltartottam az idő előrehaladását és ennek a topiknak az elévülését. Köszönöm a beszélgetést.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.21. 21:17:41

ehh, meg küldjön nekem egy gépírónőt.
jav.: "4évenkéntire"

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.21. 21:18:58

@babarczyeszter: ejj, hát nem ezt az iróniát érdemlik a fijjuk

babarczyeszter 2009.02.21. 21:19:26

@szamárfül/murci: ó, istenien tudok gépírni, és úgyse lesz munkám mint bértollnoknak. Majd bedolgozok.

Jóéjt mindenkinek.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.21. 21:19:52

@babarczyeszter: "...mit jelent az, hogy "oltom"?..."


szleng.blog.hu/2008/05/23/raolt


különben arthur c. clarke rulezzz...

VIII. Nagyapó 2009.02.21. 21:47:19

@babarczyeszter: "Az pedig különösen nagyon káros, ha a politikai oldalakat aszerint külöböztetjük meg, hogy melyik (egyébként egyformán jogos vagy egyformán jogtalan) igényt ismerik el."

Mondjuk van egy alapvető különbség: az egyik rendszer működtetői még itt vannak köztünk...

VIII. Nagyapó 2009.02.21. 21:51:19

És persze nem tömeges kivégzést várunk, csak az elitből kiszorítani őket. Ahogy pl. a cseheknél ezt meg lehetett oldani, még az elején (tudom-tudom, az ő '56-uk 12 évvel később volt, no de mégis...). Nem értem, ez miért ne lenne legitim elvárás.

Eh, mindegy.

tevevanegypupu 2009.02.21. 21:58:51

@babarczyeszter:
azt hiszem, hogy ez a zsido, nem zsido vita leginkabb a kulonbozo oldalak vezeto ertelmisege kozott folyik..mint sok minden, ez is lehet az irastudok egyik hibaja. Tulporgetik es tulszereplik.
Ami a bosszut illeti, nem jo a szo. Inkabb valamifele elegtetelt szeretne a tobbseg. Azt, hogy akik donto szerepet jatszottak a rendszervaltas elott, elkotelezettek voltak egy diktatorikus rendszerben es foleg 1956-ban olyan tragediaba kergettek az orszagot, tunjenek el a kozeletbel. Az evtzedek utani buntetest, oreg, rokkant, felig szenilis emberek bortonbe zarasat nem hiszem, hogy nagyon forszirozni kellene, errol lekestunk. De nyilvanosan elitelni, felreallitani azokat, akik meg erejuk teljeben vannak azt igenis szuksegesnek tartjuk. Akik ilyen korszak utan is vallaljak a szellemi orokseget, hat azok menjenek a fenebe.
Felesleges szorakozni azokon az embereken, akik evtizedeken keresztul nem "viselhettek" magyarsagukat, nem unnepelhettek szabadon a nemzeti unnepeket. Nem lehet csodalni, ha atestek egy kicsit a lo masik oldalara..es talan tulzasba viszik, regi jelkepeket hordanak- de azok a mieink - es visszakivannak egy olyan vilagot, ami ma mar anakronisztikus es nagyon sok hibaja, tragikus tevedese volt. A kozepkoru es fiatal korosztalynak kellene megtalalnia azt a utat ami elfogadhato lenne, es nem sertene az erdekeit, erzeseit senkinek. Lehet, hogy meg tul korai ilyet kivanni, meg nem tudjuk elfogadni egymast. De gyilkosokat es eszmei cinkostarsakat megerteni, ezt nem lehet kivanni.

Manyi Béci 2009.02.21. 22:29:21

Doomhammer
:)
Ennek a blognak a tagjai erre ásítanak, más blogokéi mondjuk a komcsizásra. Aztán vannak azok az emberek, akik nem blogtagok, ugyebár.

Manyi Béci 2009.02.21. 22:30:03

Tölgy
Ugye nekem csaK az első mondatot írta?

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.21. 22:54:01

oké...
nem a zEszter volt a smith ügynök, sőt, a cica se'...

csak 18+...

www.youtube.com/watch?v=LtfQVCY8idE

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.21. 22:55:20

@Manyi Béci:
"Ennek a blognak a tagjai erre ásítanak, más blogokéi mondjuk a komcsizásra."

Valóban. De az életszínvonal esését mindenki megérzi, azok is, akik a zsidó-komcsi csatán kívül vannak.

Tudom, azt meg a gonosz bankárok okozták. Nincs ennek antiszemita áthallása? Na, mindegy, tudom, hogy maga nem ért a gazdasághoz és nem is érdekli.

200 ezer+1 talán meglesz a zsidó-komcsi csatából. Talán.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.21. 23:13:19

@Manyi Béci: "...akik nem blogtagok, ugyebár..."

mijaz, hogy ... betűznöm kell... béelogétéagé...?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.22. 00:10:16

@ufó - a tejfölösképű zsúrfiúból lett zombi: :)))))))))))

ennek Eszter is örülni fog!

kár hogy megint nem sikerült vele megértetni az alapokat

Alfőmérnök 2009.02.22. 00:32:01

Személyes véleményem szerint Eszter jobban tette volna, ha megmarad az esztétika és az ismeretelmélet meg mittomén mi mellett.
Valami Wittgenstein-Russell levelezés fordítására is emlékszem tőle - no, azzal nem volt semmi baj. De lehet, hogy a politikába nem kellett volna ennyire beleártania magát.
SZVSZ.

Manyi Béci 2009.02.22. 06:48:32

Én pedig azt tudom, Doom, hogy a demonstratív ásítások ellenére maga pontosan tudja, mekkora hiba bizonyos megfontolások miatt közel engedni egy párthoz a szélsőséges nézeteket, vagy akár csak eltűrni azokat.
Ha már egy csavarintással behozta ebbe a beszélgetésbe a választásokra való utalást, nos, nyilvánvaló, hogy a szocik elvesztik a legközelebbit. Ahhoz azonban, hogy a párt berkeiben, és ezzel párhuzamosan az egész országban valóban komoly változások legyenek, ez kevés.Legalább két erőteljes orrbavágásre lenne szükség ahhoz, hogy a szocik úgymond megújuljanak, megtisztuljanak, hm, szeretni fogja ezt a megfogalmazást:)
Nagy kár, hogy a Fidesz képtelen volt erre. Nemcsak nekik.
Nos, meglátjuk, meddig folytatódik ez a dagonya a régi garnitúrákkal.
A gazdasághoz valóban nem értek, lassan egyedül állok ezzel az egész országban, de ebben a blogban mindenképp,

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.22. 07:38:48

@babarczyeszter:
Én nem értem, miért csak szimbolikus bocsánatkérés jár a kommancsok áldozatainak, amikor a holokauszt okán még ma is üldözik a nácikat, akik nagyjából 100 évesek. A kádárista vérbírók jelentős része ma is él. Börtönbe velük! Dögöljön meg ott, mert ezt érdemli. Ja, hogy jelentős részük zsidó? - És?
A kapitalista világrendszer remekül működött, és fejlődött, amíg nem keverték a keleti despotizmussal. Amint ez bekövetkezett Oroszországban, és ázsiában több kisebb államban, a gazdasági realitások felborultak. Válság és torzsalkodások, területviták alakultak ki. Egy elmebeteg valahogy elérte, hogy őt tekintse Európa, de az egész világ a keleti despotizmussal vegyített kapitalizmus terjedése megállítójának. Hitler, miután azt látta, hogy mindenki rá vár a szocializmus megfékezésével, hogy több állam gyáván kivárásra utazik, azt kezdte hinni, hogy ő egy hérosz, akinek minden tisztelet kijár. És nem csak tisztelet, de az uralom mindenek felett. Ha nem egy őrült lett volna, és csak a szocializmus, vagyis a keleti despotizmusba oltott kapitalizmus megfékezésével foglalkozik, nem kellett volna 50 évig kommancs uralom alatt élnünk. A mi pechünkre a keleti despotizmussal kevert kapitalizmus fiatal állama megálljt parancsolt Hitlernek, és vétizedekre Európa jelentős részének is. A szovjetúnió, mint harcos antifasiszta, nem bízott a neki koncul odavetett országok vezetőiben. Minekutána náluk antifasisztább már csak a zsidóság volt, természetes szövetségest bennük talált. Nálunk leginkább. Lásd, a kapitalistának mondott, USA-barát Izraellel tilos volt a diplomáciai kapcsolat. A magyarországi zsidóság mohón kapott a lehetőség után, és egy mértéktelen keleti despotikus államot szervezett. Viselkedésük nem csak taktikai szempontokszerint fogadható el, de voltak helyes morális vonulatai is. Sajnos ez utóbbiak később végképp kivesztek. Taktikailag fontos szempont volt, hogy olyan állam szövetségesévé kell válni, amelyik körmeszakadtáig küzd a fasizmus ellen, és képes erőt felmutatni. Márpedig az addig legerősebbnek hitt Hitlert egy keleti despota simán legyőzte.
Fenti kis történet csupán annyit kívánt elmondani, hogy a magyarországi szocialista rémuralom alapjait a magyarországi zsidók rakták le, és túlélését jelenleg is ők biztosítják. Persze, nem minden zsidó hiszi el azt az ostobaságot, hogy a náciktól csakis a posztkomcsi ideológiák és komcsi despoták leszármazottai védenek meg minket. Az ÉS-t, Hócipőt és Népszabit olvasó, Heti Hetest néző zombik, még most is Rákosi pajtást és Sztálin elvtársat várják, hogy a gyilkos turul árnyékától megszabadítsa őket. A Verók-féle köztörvényes bűnözők is ezért vizionálnak gázkamrát, ha elkapja őket a törvény.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.22. 12:40:55

@Manyi Béci: CSak nincs elmagányosodva?

Szeretném, ha már mi veszítenénk el valahol a szocikat. Az a cseh-német-lengyel példa nekem teccik.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.02.22. 13:08:41

Kedves Tanárnő!

Az Ön 2006-os őszi, és azóta csak egyre fokozódó karakán kiállásáról ez a régi vicc jut az eszünkbe:

Pogromot rendez egy kozák horda a cári időkben Krotocsinban. Betörnek a Grünék házába is. Az egyik kozák krétával kört húz, annak a közepére állítja Grünt, és ráparancsol. hogy ki ne merjen mozdulni onnan, mert lelövi.
Aztán elkapják a szép Grünnét. és erőszakoskodni kezdenek vele. Amikor elvonulnak a kozákok. Grünné sirva tesz szemrehányást a férjének:
- Te hitvány!... Te alávaló!... Te gyáva!
- Én gyáva? ! Hát nem láttad, hogy egész idő alatt fél lábammal a körön kívül álltam? !


Más. Elárulná nekünk, hogy mi volt az Ön doktori disszertációjának címe, s mikor és hol védte meg? Szeretnénk a magunk szerény eszközeivel felvenni a harcot egy jobbos urban legend terjedése ellen.

web17.0 2009.02.22. 13:34:25

Van olyan jobbos urban legend, hogy BE-nek doktorátusa van ?? Az urban legendeket látja a gugli.

osborne 2009.02.22. 15:54:24

szoci és szadesz eszmefázisok 2002-2010

2002-2004: Peti ciki de Orbán leváltása mindent megér!

2004-2006: here comes Frank! Jött, látott és győzött, büszkén és ballerként ;]

2006-2008: Feri kezd cikivé válni de Orbán még cikibb.

2008-2010: Feri nagyon ciki de Orbán visszatérése még hatalmasabb veszély! Amúgy meg a politika kiábrándító és a szekértáborosdi baromság. fuj

2010-: Orbán lehet kormányra jut de bele fog bukni a kormányzásba! Alig várjuk.

Ács Ferenc 2009.02.22. 16:00:18

@ufó - a tejfölösképű zsúrfiúból lett zombi: ezt a Magyar Hírlapos tüntetés előtt ios ki kellett volna táblázni. :)

Francois Pignon 2009.02.22. 16:20:56

@osborne: Nem, nem. "Orbán sem fog majd mást csinálni, mint amit Gyurcsány tenne."
Egyik sem jobb a másiknál, az egész politikai elit egyformán felelős, ésatöbbi.
Képzelem, mekkora kín lehet a politikai viták balos résztvevőinek, hogy utolsó érvként már csak az maradt nekik, hogy egyenlőségjelet tesznek saját vezetőjük és Orbán közé.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.22. 20:04:10

@Ács Feri: igen...

és úgy 'en bloc' az egész parlamenti 'műveleti terület' köré is...

:)))

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.22. 20:08:12

@ufó - a tejfölösképű zsúrfiúból lett zombi:
ufó, kérem, maga is zombi, vagy csak önhatalmúlag kinevezte magát annak?

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.22. 22:10:21

@tölgy: vagy csak önhatalmúlag kineveztek annak...

különben, megsúgom magának, hogy szerdán új nick-et villantok...

sőt, azt is elárulom, hogy nem az lesz, hogy 'ufó - a súlyponti kórház a város szélén'...

remélem, hogy bízhatok (vagy bízhatom) az Ön diszkréciójában...
ugye tud titkot tartani...?

;)

VIII. Nagyapó 2009.02.22. 23:27:45

@web17.0: "A Reformszövetség szombaton közzétett javaslatairól - hangsúlyozva, hogy óvatosan nyilatkozik róluk, mert még nem látta a dokumentumot - Orbán örömét fejezte ki, hogy a testület "magáévá tette" a Fidesz korábbi, adócsökkentésre vonatkozó elképzeléseit."

index.hu/belfold/2009/02/22/orban_beszolt_nyugat-europanak/

Persze minden csoportnak mondanak valami bíztatót. De tény, hogy egyre jobban figyelnek rá, hogy ne kellje majd annyit magyarázkodni...

osborne 2009.02.22. 23:51:01

@Francois Pignon: igen, igen! ez az "Orbán sem fog majd mást csinálni, mint amit Gyurcsány tenne." odakerülhet még a végére bőven. Sőt, Babarczy kisasszony fiog tüntikre járni a kormány ellen.

web17.0 2009.02.23. 00:10:50

@VIII. Nagyapó: www.miniszterelnok.hu/mss/alpha?null&m10_doc=2328&pg=2

Pár hete az kapcsolat.hu honlapon az egyik szerkesztő azt írta, hogy Gyurcsány összefogást hirdet, de úgy, hogy a g betűt véletlenül s-re cserélte. Orbánék mitől félnek ?

Latomus · http://latomus.blog.hu/ 2009.09.14. 14:47:03

@VIII. Nagyapó:

nem bíztatót, hanem biztatót, Xcuse :)

FENTEtente 2011.10.22. 06:08:07

Bárcsak annyi lenne amennyi.De mindig az a sok amit nem tudunk.így hova jutunk korruptan?
Kéne az emberek fejébe sok őszinte hittan,és okosan számolva valós számtan.
süti beállítások módosítása