Magyarország elítélése és a Néppárt
2012. február 23. írta: szantho.miklos

Magyarország elítélése és a Néppárt

  Az elmúlt napokban több cikk és blogbejegyzés jelent meg a múlt csütörtöki, Magyarországgal kapcsolatos európai parlamenti határozat elfogadásának körülményeiről – és különösen a szavazatok megoszlásáról. Sajnos az írások közül több is vagy téves adatokból táplálkozik (ilyen volt például a Galamus cikke, melyet azóta egy korrekt közlemény kíséretében el is távolítottak az oldalukról), vagy hibás következtetésekre jut (mint például a Bruxinfó tudósítása).

  A Magyarországot elítélő határozatra leadott szavazatok száma, valamint az azt megelőző módosító indítványra leadott szavazatokról rendelkezésre álló információk ugyanis egyértelműen bizonyítják: 1. A szocialisták állításával ellentétben a néppárti frakció nem szavazott ki a Fidesz mögül. 2. A szocialisták és egyes bloggerek állításával ellentétben nem a hiányzó néppárti képviselőkön múlt, hogy a határozat többséget kapjon.

  Érdemes rögtön egy kis kitérőt szentelni már a szocialista közlemény megfogalmazásának is: „Az Európai Parlament ugyanakkor jobboldali többségű, így a javaslat elfogadásához szükség volt arra is, hogy a Fideszt tömörítő Európai Néppárt, valamint a Konzervatív Frakció számos képviselője tartózkodjon, vagy igent mondjon a szavazásnál.” Ha megnézzük az EP összetételét, láthatjuk, hogy senkinek sincs többsége a 754 fős testületben. A legnagyobb frakció, az Európai Néppárt 272 hellyel rendelkezik, a konzervatívoknak – az európai értelemben véve konzervatív Bokros Lajost is beleértve – 57 mandátuma van. Az összesen 329 képviselő, azaz még Nigel Farage-ék 28 fős, sokszínű kis csapatával együtt sincs meg a többséghez szükséges 377+1 fő, tehát szó sincs jobboldali többségről.

  Ami a lényeget illeti: múlt hét csütörtökön három különálló indítványról szavazott az Európai Parlament plenáris ülése, s mindhárom esetben titkos szavazás történt. A néppárti határozattervezet 265 támogató és 324 elutasító szavazatot kapott, 38 tartózkodás mellett. A „konzervatív” határozattervezet 293 támogató és 329 elutasító szavazatot kapott, 8 tartózkodás mellett. A „négypárti” (szocialista, liberális, zöld és kommunista) határozattervezet pedig 315 támogató, 263 elutasító és 49 tartózkodó szavazat révén került elfogadásra. Már ebből is kiolvasható, hogy az Európai Néppárt képviselői saját határozatuk mellett és a baloldali határozattal szemben foglaltak állást. Az is egyértelmű, hogy a négy baloldali frakció a néppárti határozat ellen és a saját álláspontja mellett szavazott. (A másik eshetőség az lehetne, ha a kérdéses 5 frakció néhány szavazatot leszámítva ugyanolyan arányban átszavazott volna egymás határozatára, de ezt a forgatókönyvet nyugodt szívvel vethetjük el.) Az is világos, hogy a konzervatívok tartózkodtak a végső szavazáson, míg a maradék néhány tucat Farage-párti és frakciónélküli képviselő vagy tartózkodott, vagy a baloldali határozat ellen szavazott.

  A szavazást követően azonnal megindult a nagy szavazatmagyarázás, miszerint a baloldali határozat csak úgy kerülhetett elfogadásra, hogy a néppárti frakció kihátrált/kiszavazott saját határozata mögül. A számok viszont épp ennek ellenkezőjét bizonyítják, és megcáfolják Tabajdi Csaba és Mesterházy Attila állításait.

  Ennek igazolásában segítségül szolgál, hogy a baloldali határozattervezethez kapcsolódó egyik módosító indítványról név szerint történt a szavazás. Ezt a módosító indítványt az Egyesült Baloldal frakciója nyújtotta be abból a célból, hogy kerüljön ki az állásfoglalásból minden utalás a Magyar Nemzeti Bankra, amely így gyengítette volna a szöveget. Ennek a szavazásnak az eredményeit tette közzé a Votewatch. A szavazás a következőképpen alakult: összesen 631-en szavaztak, 276 képviselő a módosító – azaz a magyar kormány számára kedvező változtatás – mellett, 306 az ellen szavazott, 49-en pedig tartózkodtak. Mint azt a közzétett statisztika mutatja, a néppárti frakció 240 jelenlévő tagja közül 224-en a módosító indítvány mellett, 6-an pedig ellene foglaltak állást. Volt még 3 tartózkodó, 7-en pedig nem nyomtak gombot. Azonban mind a szocialista (1 ellenszavazó, 8 nem szavazó); mind a liberális (1 ellenszavazó, 2 tartózkodó, 5 nem szavazó); mind a zöld (3 tartózkodó) frakció képviselői esetében hasonló arányú volt az eltérés a saját frakció álláspontjától. (A kommunista képviselők pedig ebben az esetben nyilván szembementek a szocialisták, liberálisok, zöldek álláspontjával.)

  Természetesen – tekintettel a titkos szavazásra – a végül elfogadott határozattervezet esetében nem lehet pontosan megmondani, melyik képviselő végül milyen gombot nyomott, viszont a szavazási végeredmények világosan mutatják, hogy a képviselők döntőrészt saját frakciójuk álláspontja mellett szavaztak: tehát a szocialisták, liberálisok, zöldek, kommunisták a saját határozatuk mellett, a néppárti frakció a határozat ellen, a konzervatívok pedig tartózkodtak. A maradék jelenlévő néhány tucat EFD frakciótag és független képviselő pedig vélhetően vagy a néppárti határozat mellett szavazott, vagy tartózkodott. A szavazati számok alapján ugyanakkor teljességgel elképzelhetetlen, hogy néhány néppárti képviselőnél többen tértek volna el a frakció álláspontjától. Ugyanis ha ez így lett volna, akkor hasonló arányú átszavazásra lett volna szükség a másik négy frakció részéről is. Ez pedig – figyelembe véve az aktuális politikai klímát – elég valószínűtlen forgatókönyv.

  Végül pedig néhány gondolat a hiányzókról, akikre szintén többen hivatkoztak. A 31 néppárti hiányzó (köztük Deutsch Tamás és Hankiss Ágnes fideszes képviselők) az eddigi plenáris szavazások statisztikái alapján átlagosnak mondható. Az EP plenáris ülésein a hiányzók aránya 10-15% között mozog. A másik négy frakció részéről a hiányzók száma az adatok alapján együttesen 35 fő volt (17 szocialista, 9 liberális, 5 zöld és 4 kommunista). A hiányzó képviselők aránya a két tábor között tehát közel azonos volt. Ezért alaptalan azon baloldali érvelés is, miszerint a hiányzó néppárti képviselők miatt sikerült volna a baloldali határozat elfogadása (ha minden hiányzó képviselőjük szavaz és nemet nyom, akkor is átmegy a határozat). 

  A fenti adatsorok – bár végigböngészésükhöz kell egy kis idő – cáfolják tehát azt a szocialista politikusok és baloldali újságírók által megfogalmazott feltételezést, miszerint a néppárti frakció nem áll ki Orbán Viktor és a magyar kormány mellett. A határozatokról történő szavazások végeredményei éppen ennek ellenkezőjét bizonyítják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr644171621

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Amikor a 144 milliárd miatt csörög a piros telefon 2012.02.24. 10:45:39

A hírek szerint 144 milliárd talán elúszik, de Mutyiföldén vajon mik lehettek az első mondatok, amiket meghallhattak a nemes urak miután eljutott hozzájuk a hír, azaz - a szabályzatnak megfelelően - harmadik csörgés után felvették a piros telefont. Csö...

Trackback: Jenő, Keszi, Kúrtgyarmat 2012.02.24. 10:22:21

Európa 2012. február 22-én megint (ti. Trianon után megint) alaposan meggyalázta a magyarok nemzeti öntudatát. Történt ugyanis, hogy Bizottsága révén közölte: erre a szarra lehet, hogy jövőre már nem ad pénzt. Illetve nem annyit....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

collateral collector (törölt) 2012.02.24. 09:07:21

@And37: "... rákerestem guglin erre az "Orbán 2006-ban arra kérte az Uniót, vegyen el támogatást a hazájától" szövegre ..."

parancsolj: www.figyelo.hu/uzlet/20061025/orban_elzarna_unios_penzeket/

végre sikerült neki.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.24. 09:07:31

@bierkamp: Ez értelemezés kérdése.
Én speciel épp Gyurcsány és az MSZP-re értem ezt akkor is ést most is.
Csak sajnos az EU segédkezet nyújt ez exkomcsiknak az országunk elítéléséhez.

bruhahahahihihi 2012.02.24. 09:09:04

@Trompf: ezek a szavak tényleg ma Orbánra illenek!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.24. 09:09:49

@bierkamp: Az ne zavarjon, hogy véletlenül se idéz a figyelőnet egy mondatot se Orbántól.
(Szöges ellentétben a stop.hu-n betett cikkel)
Ugyanis az EU-s támogatás, de még a "támogatás" meg a "megvonás" szavak önmagukban se szerepelnek a beszédében.

Magyarul a figyelőnet azt hazudja amit a baloldali troll hallani akar.

Hertelendi 2012.02.24. 09:10:00

@Trompf: Kérdeznék valamit de szeretném, ha nem vagdalkozva válaszolnál....lehet?

collateral collector (törölt) 2012.02.24. 09:10:37

orbán viktor akármeddig marad miniszterelnök, Ő A HAZA ELLENZÉKE. (még pontosabban: ellensége.) ahogy tevékenységén látjuk: ő abban érdekelt, hogy hazánknak minél rosszabb legyen. ellenzékből is csak ezen dolgozott, csak ezt erőltette, kormányból pedig egyenesen beteljesíti, amit elkezdett.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.24. 09:11:55

@bruhahahahihihi:
Szerinted.
Szerintem meg Gyurcsányra.
Ezt hívják pattnak.

De azt azért elhiheted nyugodt szívvel, hogy Orbán Gyurcsányékra mondotta volt ezen mondatokat, és a jelenlevő néppárti politikusok is így értették, mint arról utólag nyilatkoztak.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.24. 09:13:05

ez van gyerekek.
ezert szavaztunk annakidejen az unios tagsagra, hogy az orban-fele onjelolt messiasok ne tudjanak ervenyesulni.

mar masok a jatekszabalyok, mint 98-02ben. nem tudtatok alkalmazni, ugyhogy dada lesz. ha ugraltok, meg nagyobb dada lesz.

es mi vagyunk az erosebbek:-)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.24. 09:13:21

@Hertelendi: Igyekszem pontos idézetekkel adatokkal válaszolni mindenkinek.
Viszonylag kevés vagdalkozást tapasztalhattál tőlem, és az a kevés is leginkább az előzményeknek köszönhető.

bruhahahahihihi 2012.02.24. 09:13:26

2006 ban Orbán:
Orbán elzárná az uniós pénzeket
Ezermilliárdos uniós támogatási forrásoktól fosztaná meg Magyarországot Orbán Viktor, legalábbis ezt szorgalmazta Strasbourgban néppárti képviselők előtt. Arról megfeledkezett, hogy a támogatásokat nem az általa hazugnak titulált kormány, hanem térségi fejlesztések, vállalkozások, önkormányzatok, civilszervezetek kapják utólagos kifizetés, és igen szigorú ellenőrzés mellett. Az MSZP szerint Orbán egy nap alatt tönkretette a magyar EP-képviselők kétéves munkáját.

Vahakomb 2012.02.24. 09:16:06

@fchris82: "Van 26 tagállam, bárki mást előhúzhattak volna, ... Vagy ennek az országnak van a legerősebb baloldala, ezért tudja "csak ez" lejáratni a saját kormányát..."

M.o.-t mindig a legkönnyebb elítélni, hiszen a magyar nép nincs rokonságban sem a szláv blokkal, sem a germán fajjal. (Pl. lásd Trianon!) A legkönnyebb cserbenhagyni. (Pl. 1848., 1956.) Meri-e valaki büntetni Angliát, ahol nagyobb a deficit? Meri-e valaki büntetni Franciaországot, ahol nagyobb a deficit?

Tehát, leszögezhetjük, hogy a nyugati, európer mentalistás szerint először abba az országba kell belerúgni, akit a kutya sem fog megvédeni.

Szerintem kár győzködni a lila fejű, hibbant agyú európai szocikat! M.o.-nak szövetségeseket kell keresnie! De rettentő gyorsan!

Ha ilyen könnyen megszervezhetik M.o. elítélését, úgy ugyanolyan könnyen megszervezhetik M.o. katonai megszállását is! Ma még ez viccnek tűnik... De vicc volt az is még 1915-ben, hogy Kolozsvár, Pozsony, Szabadka stb. másik országhoz fog tartozni.

bruhahahahihihi 2012.02.24. 09:16:17

@Trompf: mint Nemzeti Kis Szarcsimbók seggéből a szart kitakarítójának,.... nem csodálom hogy az észjárásod hazug Fideszi és így értelmezed-(papagáj kommandó)hihihi
Egészségedre a napi fidesz szar--leülhetsz:))))))

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.24. 09:18:28

@Vahakomb: Nagyjából ez az oka a Trianoni diktátumoknak is amit fentebb leírsz.

Európában minden esetben csak magyar szövetségeseket kerestek országunk szívatásához a történelmi politikai viharok háborúk alatt is, a Nyugat-Európai erős országok.

Ha találtak akkor azonnal beindult a magyarok szívatása. Területileg, politikailag, avagy gazdaságilag.

Ez ma sincs másként.

kristoof 2012.02.24. 09:18:58

A Fidesz kommunistább a szocialistáknál. Itt az újabb bizonyíték, hogy hülyének néz minket mind a két oldal. Fidesznyikek meg a komcsinyikek mit mondanak erre??

velemenyvezer.blog.hu/2012/02/24/ugynokkerdes_a

Hertelendi 2012.02.24. 09:21:42

@Trompf:
Azt hiszem abban megegyezhetünk, hogy igen nagy kakiban van az ország és ráadásul még rendesen ketté is van osztva.
A kérdésem: Látsz-e arra valami esélyt, hogy a két tábor ne egymást marja, hanem összefogással húzzuk ki a kakiból az országot, függetlenül attól, hogy éppen ki ül a trónon...?
Talán elhiszed nekem hogy én is legalább annyira szeretem a hazámat, mint te...

bruhahahahihihi 2012.02.24. 09:22:45

@senior bondholder (1st 2 get paid): nemcsak haza ellensége, hanem a haza gyilkosa is, mert már lassan elfeledkezünk mit mondott külföldi követségek képiselői előtt( és nem is tudta tagadni):
..megtanultam,ha valakinek alkalma van "megsemmisíteni" megölni az ellenfelét , az ne habozzon"... s szívesebben látnám Gyurcsányt kiterítve, mint sebesülten....
ROHADT GYILKOS HAJLAMÚ, EZÉRT IS MÉG FELELNI FOG !!!!!!!
Rohadt egy emberállát ez!

collateral collector (törölt) 2012.02.24. 09:24:58

még így is mekkora mázlink van viktorral (mármint abban az értelemben, hogy előbb kerültünk be az Unióba, minthogy ez az ember megszerezte volna nálunk a teljhatalmat). így azért kicsit nehezebb dolga van. ha a '90-es évek közepén szerzett volna 2/3-ot, ma nem lennénk EU-tagok, és valahol egy Argentína-Venezuela-Fehéroroszország kombóhoz hasonlítható ország lennénk (persze még lehetünk, még elérheti a célját, csak az EU-n belül ez nehezebb. de tudjuk, viktornak semmi sem lehetetlen. az is 6 évbe tellett neki, hogy elintézze, uniós pénzektől fosszanak meg minket, de csak elintézte...)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.24. 09:25:16

@Hertelendi: Nem látok esélyt erre.
Mégpedig azért nem mert ahelyett, hogy a saját oldalunkat (akire szavazunk, akiknek jobban hiszünk) próbálnánk jobbá tenni, becsületesebbé, korektebbé, ahelyett az aktuális ellen oldalban keressük minden bajunk forrását.

Ezért hiteltelen miden másik oldalról jövő kritika, mert sepregetni otthon senki nem akar.

csárli hárper 2012.02.24. 09:26:26

értsük már meg végre, orbán szent, tévedhetetlen, messiás, az országot meg azért akarják a gaz imperialista, judeobolsi, balliberális nemzetközi karvalytőke kiszolgálók, megszerezni maguknak mert ez a kánaán, világos?

Hertelendi 2012.02.24. 09:27:29

@Trompf: Egyenes válasz, de ez mindkét oldalra igaz...

Így azonban csak a csodában reménykedhetünk, de félek polgárháború lesz a vége...

d.j 2012.02.24. 09:27:44

Mindenki hülye, aki bármely formában bármelyik politikust védi és hajlandó ezért másik embertársát szidni, komcsizni és fasisztázni. Mindegyik politikus gerinctelen, hazaáruló féreg. Fel kellene már ébredni emberek, mert amíg egymással vagytok elfoglalva, addig ezek a szemét állatok kilopják és elherdálják alólunk az egész országot. Nem vagyok híve a vérengzésnek, de ezt már nem lehet tovább tűrni. Az elmúlt húsz év összes politikusát "lámpavasra". Vagyonelkobzás, börtön, kivégzés mindegyiknek.

Hohó60 2012.02.24. 09:30:02

@fakopács: Matolcsy megszüntette az igazságtalan, célszerűtlen, a fejlődést visszafogó, tétlenségre és adóelkerülésre ösztönző progresszív adórendszert.

Ha semmi egyebet sem csinál, már akkor is szobrot érdemel ezért.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.24. 09:30:38

@Hertelendi:
"de ez mindkét oldalra igaz..."
Természetesen. Vagy mindháromra, mindnégyre.

bruhahahahihihi 2012.02.24. 09:32:18

@Hertelendi: alig várom már a polgárháborút, hogy megszabaduljunk ettől a Magyarkodó hazug Nemzeti Bandától

kristoof 2012.02.24. 09:32:46

@Hohó60: Lemaradtak a szmájlik, mert ezt nem gondolhattad komolyan! :-)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.24. 09:32:54

@d.j: Ez baromság, ne haragudj.
Ezt már párszor eljátszottuk a történelmünk folyamán, és soha nem lett ettől jobb, hanem leginkább sokkal rosszabb.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.24. 09:33:52

@Trompf: "Vagyonelkobzás, börtön, kivégzés mindegyiknek."
Már erre a részre értettem..
A feltétel nélküli hit részben igazad van.

phaidros 2012.02.24. 09:39:33

@is: csak a Galamus ismerte be a többi, beleértve a ballib kommentelőket is, csak maszatol.

d.j 2012.02.24. 09:40:14

@Trompf: Tehát hagyjuk továbbra is ténykedni őket, és szép lassan elsorvadni, hiszen rosszabb lesz ha megszabadulunk egy élősködő siserahadtól? És én beszélek baromságokat ?!

Hohó60 2012.02.24. 09:43:37

@bruhahahahihihi: Szerintem baj van a gondolkodásoddal. Nem érted a lényeget.
Orbánéknak kötelességük volt, hogy minden lehetségest megtegyenek a gyurcsányizmus ellen, hiszen a SZADESZMP a haza ellensége (volt és marat is). Tehát minden velük szemben tett lépés a haza érdekét szolgálta/szolgálja.
Nem tudom, olvatad -e: "A zsarnokot megölni nem bűn".

Olyan ez, amikor az internacionalisták csodálkoznak, hogy miért harcolnak velük szemben az emberek, mint amikor a baktérium (=SZADESZMP) azért tlitakozik, mert antibiotikumot vetnek be ellene.

phaidros 2012.02.24. 09:43:44

@Kettes: és miért van ott az ablakban? Csak nem azért, mert a Te hozzáértő nemunortodox körülrajongottjaidnak köszönhetően az elejétől fogva szégyenpadon vagyunk? Az a szomorú, hogy akármilyen okosnak hiszed magad, Te is csak akkor érvelsz, ha nem a kedvenceid vannak hatalmon.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.24. 09:44:34

@d.j: Azért lesz ettől rosszabb, mert az új elit a kivégzések után, az sokkal korruptabb, és bénább, mint azt a történelmi tapasztalat mutatja.

Persze nem jó ez se, de a véres elitváltástól rosszabb megoldás nincs.

Szerintem, mint ahogy írtam jelen esetben a megoldást az hozhatná el, ha el tudnánk érni, hogy pártjaink vessék ki maguk közül az ocsút.
Azaz elismernénk az ellenoldalnál azt ami jó, azt aki becsületes, és elítélnénk saját oldalunkon azt aki korrupt, azt aki alkalmatlan.

Fordítva (hogy ez ellent pocskondiázzuk, magunk oldalán mindenkinek felmentést adunk), szintén semmi értelm a dolgonak, mert hiteltelen, és csak védekező mechanizmust indít be az ellen oldalnál.

phaidros 2012.02.24. 09:45:45

@Hohó60: jó, csak az a gond, hogy ez is csak egy nézőpont. A másik oldalnak is megvan az ugyanilyen jó, vagy még jobb ideológiája, így a magad jóságát csak abban definiálod, hogy melyik oldalon állsz. Elég gyengus.

phaidros 2012.02.24. 09:46:57

@Hohó60: ironikus módon a "marat" nem volt minden szempontból hiba a mondatodban, sőt még erősíti is azt. (Segítek, fürdőkád? :) )

barata 2012.02.24. 09:47:34

Nehéz magunkra kívülről nézni, de megpróbálom. Az a helyzet, hogy rebellis nép vagyunk. Félszívűek. Nem tudunk odaállni egyetlen szerveződés mellé sem. Nem jó nekünk a Habsburg, csak utolsók vagyunk a csatlósok között, ruszkik haza, és most, az EU. Jobban tudjuk, mint Ők, hiszen Ők nem tudnak jól csinálni egy csomó dolgot. Majd mi megmutatjuk. De mit is ? Maradt még mutogatni valónk egyáltalán? A történelem során mindig is egyedül voltunk, és persze most is magunkra maradtunk. Nem jó ez nekünk, de nem is teszünk ellene semmit. állandóan ellenséget keresünk, és csodálkozunk, hogy nem akarnak magyarrá válni még azok sem, akik tehetnék. Lesznek inkább románok, vagy szlovákok. Az jobb választás. Csupán büszkeségből nem lehet megélni.

Hohó60 2012.02.24. 09:49:57

@kristoof: Nálad nem maradtak le a szmájlik, tehát ezek szerint szerencsére Te tényleg nem gondolod komolyan :-)

bruhahahahihihi 2012.02.24. 09:50:05

@Hohó60: "A zsarnokot megölni nem bűn".
-ezzel egyetértek!!!!!!!!! Tehát Orbán reszkess!!!!!!!!!
Jön a 4 milló szegény ...és az egy millió nem szegény de megsértett társadalmi réteg . HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ milyen akasztás lesz itt!!!!!! S mindent visszacsinálnak amit a Nemzeti Szar Banda " Tákolmányba" erőltetett....:))))))))))))))))))))))))))))

Hertelendi 2012.02.24. 09:50:16

@Trompf: "Azaz elismernénk az ellenoldalnál azt ami jó, azt aki becsületes, és elítélnénk saját oldalunkon azt aki korrupt, azt aki alkalmatlan."

Valami ilyesmire gondolok én is...én nagyon is hajlok erre...

Vahakomb 2012.02.24. 09:50:38

@d.j: "... Az elmúlt húsz év összes politikusát ..."
De miért kell mindig mindent egybemosni. Az iskolában sem szerettem már, amikor egy kölyök elkezdte minden ok nélkül öklözni a másikat, s bunyó lett a dologból, s akkor jött a tanítónéni, s mindkettőt megbüntette. Tegyünk igazságot!

Az elmúlt 20 évben a nem milliókban, hanem a milliárdokban mérhető elkótyavetyélést kizárólag a szocik és a libsik végezték. Az egykori szoci TSZ igazgatók és szoci gyárigazgatók nagy része a fő bűnös. Ők az eredendő bűn! A libsik már csak erre a mechanizmusra építették saját karrierjüket. A fő haszonélvező meg megint a nyugati tőkés lett.

A fideszesek is csináltak sok hülyeséget, de nem kollektívan. Meg kik is voltak még...? Ja, MDF-esek, meg... kisgazdák... Ők már csak kispályások voltak! Ha csak az ő kártevéseik történtek volna meg, az ország ma vígan működne.

strappa 2012.02.24. 09:51:39

Néhány megjegyzés
1. A poszt fő mondanivalója nem az, hogy a kriptokomcsikon kívül mindenki a Fidesz mellett állt az EP-ben. Csak annyit mond, hogy hamisak azok a balos sugalmak, melyek szerint a Néppárt sem állt ki a Fidesz mellett, mert ha kiált volna, akkor nem is lett volna elítélve az ország, hiszen a Néppártnak többsége van.

2. Azért mert néhány néppárti EU-s tisztviselő bizonyos ügyekben jogosan felszólal Magyarország ellen, az még nem jelenti azt, hogy a magyar választ meg nem várva, azelőtt 1 nappal ők is megszavaztak volna egy politikai jellegű nyilatkozatot.

Hohó60 2012.02.24. 09:53:57

@phaidros: én nem titkolom, melyik oldalon állok.

Kösz a segítséget . Charlotte

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.24. 09:54:48

@Hertelendi: Nem véletlen, hogy a jobbodalt elsősorban a jobbról jövő kritika építi.
Azaz ha László Csaba, Bokros, és Járai kritizálja Matolcsyt akkor ezek közül csak Járaié számít, a többit azt betudják a választók egy újabb gyomrosnak.

És fordítva is igaz.

2012.02.24. 09:55:03

@Dr. csárli hárper: A szemét gerinctelen imperialisták csak reménykedhetnek, Árpád földje nem lesz az övék soha! Ha egyszer végre igazán beindul az orbáni pofonofon, térdre rogy előttünk a világ!

Hertelendi 2012.02.24. 09:57:11

@Trompf: Mindkét oldalon vannak nagyon jó szakemberek

d.j 2012.02.24. 10:02:13

@Trompf: "Szerintem, mint ahogy írtam jelen esetben a megoldást az hozhatná el, ha el tudnánk érni, hogy pártjaink vessék ki maguk közül az ocsút.
Azaz elismernénk az ellenoldalnál azt ami jó, azt aki becsületes, és elítélnénk saját oldalunkon azt aki korrupt, azt aki alkalmatlan."
Igazad van, de ez sosem fog megtörténni, mert a mai magyar politikusokban nincs gerinc. Más utat kell találni, mert az, hogy ez bekövetkezzen, nincs esély.

phaidros 2012.02.24. 10:03:10

@Hohó60: azokén akik nem szavazták most sem meg az ügynöktörvényt?

d.j 2012.02.24. 10:05:05

@Vahakomb: Erről írtam. Nem látsz tovább a demagógiánál és szajkózod az egyik oldal hülyeségeit. Csak egy kérdés. Hány éves voltál és hol éltél az első kormányunk idején? A holdon?

fchris82 2012.02.24. 10:06:12

@Vahakomb: "Ha ilyen könnyen megszervezhetik M.o. elítélését, úgy ugyanolyan könnyen megszervezhetik M.o. katonai megszállását is! Ma még ez viccnek tűnik..."

Aha, persze :D Elhiszem, hogy sokakban túlteng a nagyhatalmi szerep, de mi egy kis pont vagyunk a világtérképen. Buenos Airesben többen laknak mint itt, annyira icipici a piac, a vásárlóerő, hogy még hadsereggel átsétálni sem éri meg, mert amit innen el lehetne mozdítani, vagy éppen katonai erővel ki lehetne sajtolni, nincs összhangban a megszerzett "javakkal". Ásványkincsünk nem igazán van Trianon óta, úgyhogy kár itt hatalmas magyar ellenes összeesküvéseket gyártani. Az már néhány száz éve véget ért, hogy stratégiai pont lettünk volna, és jó lenne felfogni, hogy egyelőre az EU tagsággal nettó "pénzkivevők" voltunk, míg mondjuk Németország nettó befizető. Mi vettünk fel IMF hitelt, nem ők szorítottak fegyvert a fejünkhöz, hogy "hitelből finanszírozod a jóléti kiadásokat, vagy lerohanunk atombombával"

De ez vmi tipikus és elég népszerű virtus, hogy külső tényezőket és ellenségeket okolunk saját helyzetünkért. Mi köze a nyugatnak ahhoz, hogy a nálunk több millióból kiképzett orvosok vagy más szakemberek elhúznak külföldre? Semmi. Az egészségügy állapotáért? A mai napig el nem készült M0-s körgyűrűért, amit a 60-as években kezdtek tervezni? Ahhoz, hogy a 70-es évek tervei alapján, a mai viszonyokat teljesen figyelmen kívül hagyva valósult meg "félig" a 4-es metró? Ahhoz, hogy a Malév csődbe ment? Ahhoz, hogy 27% az ÁFA? 13. havi nyugdíjhoz? A mai napig ki nem vizsgált olajügyekre? Az ügynökmúlt feltáratlanságához? A lakosság devizaadósságához? Magyar emberek, magyar bankárok, magyar törvények között, magyar üzletkötők által kötöttek magyar nyelvű szerződéseket... Svájc adott ki figyelmeztetést egyedül, hogy az ország devizakitettsége vészesen nő. Nem kell itt a nyugatra mutogatni, ha megfelelő gazdaságpolitikát folytattak volna az előző kormányok, és a választásokat nem lehetne nálunk buta demagógiával megnyerni, akkor tökmindegy, hogy mit szeretne a nyugat, a spekulánsok, teljesen máshol tartanánk. És ezt mind "magunknak" köszönhetjük.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.02.24. 10:10:23

@phaidros: Az én körülrajongottjaim között nincs egyetlen politikus sem. Az elutasításom foka, elismerem, eltérő. De értem, mit akarsz mondani a magad nem túl bonyolult módján.

Nos, ha már rákérdeztél, szerintem a legfontosabb okok, amik ide vezettek (nem feltétlenül fontossági sorrendben):

1. a 89-es alkotmány, ami lehetetlenné tette az államszocialista jóléti rendszer lebontását és populista gazemberek játékszerévé degradálta a gazdaságpolitikát (nevek és címek a szerk-ben)
2. az MSZP gyávasága és opportunizmusa
3. az SZDSZ korruptsága és dogmatizmusa
4. a Fidesz bolsevik és maffiózó természete
5. a tipikus magyar választó korlátoltsága, amivel ragaszkodik hozzá, hogy átverjék, és visszautasítja, hogy erről felvilágosítsák.

Csak azt kapjuk, amit megérdemlünk. És nem értünk belőle. Nem baj, van még pofon ott, ahonnan ez jött.

belekotty 2012.02.24. 10:13:56

@Kettes: "1. a 89-es alkotmány, ami lehetetlenné tette az államszocialista jóléti rendszer lebontását és populista gazemberek játékszerévé degradálta a gazdaságpolitikát " - Mely pontjai is lettek volna azok?

blah 2012.02.24. 10:16:35

Ez a poszt most mi a nagy herét akar bizonyítani? Nem lesznek szankciók és a magyar kormány politikája/gazdaságpolitikája úgy jó ahogy van? Vagy ez most mégis mi akar lenni?

Vahakomb 2012.02.24. 10:19:06

@fchris82: "... Nem kell itt a nyugatra mutogatni, ha megfelelő gazdaságpolitikát folytattak volna az előző kormányok..."

Én azt írtam, hogy "Tehát, leszögezhetjük, hogy a nyugati, európer mentalistás szerint először abba az országba kell belerúgni, akit a kutya sem fog megvédeni."

Vagyis, igen, vannak bűneink, de vannak a nyugatiaknak is. Csak ők magukat nem merik olyan könnyen büntetgetni, fikázni, mint M.o.-t.

Tehát, én nem úgy mutogatok a nyugatra, hogy minden az ő okuk, hanem úgy, hogy fogják már be, s először büntetgessék Angliát vagy Franciaországot a magasabb deficitért, ha merik!

strappa 2012.02.24. 10:20:27

@blah: "Ez a poszt most mi a nagy herét akar bizonyítani?"
Azt hogy megint hazudtak a komcsik.

Vahakomb 2012.02.24. 10:23:33

@d.j: "Erről írtam. Nem látsz tovább a demagógiánál és szajkózod az egyik oldal hülyeségeit..."

Szóval szerinted Orbán Viktor privatizálta a cukorgyárakat? És most jöhetne a pocskondiázásom, amivel téged sértegetlek... De minek? Bemutatkoztál már. :)

livengood 2012.02.24. 10:23:39

"...tehát szó sincs jobboldali többségről."

A liberálisok csak ebben a cikkben baloldaliak, meg csak a magyar jobboldal láttatja, látja így.

Persze valóban tévesen állítja aki állítja, hogy a néppártiak nem támogatták az Orbán kormányt. Szavazataikkal is támogatták, támogatják. (Azért bizonyára akad olyan is aki már nem).

Tény viszont, hogy az európai értelemben vett jobboldaliak jelentős része is az Orbán kormány ellen szavazott.

blah 2012.02.24. 10:25:01

@strappa: bakker micsoda meglepetés, a politikusok hazudnak... Ahhoz meg igazi kreténnek kell lenni, hogy azt higgye valaki csak a "komcsik" hazudnak.

Hohó60 2012.02.24. 10:25:36

@phaidros: Inkább azt tudnám megfogalmazni, hogy kik pártján nem állok.
Azokén nem, akik 2004. dec. 5-én a magyarság ellen uszítottak, és azt mondták, hogy szavazzunk a határon túli magyarok ellen, mert akkor majd több pénzünk lesz, hiszen a "románok" nem tudják majd elvenni tőlünk a munkát, meg nem tespednek majd a kórházainkban ingyen.
(Aki hisz az isteni igazsászolgáltatásban, az belegondolhat abba, hogy most az akkori árulásunk miatti büntetést töltjük. És pont az nincs meg, amiért az árulás történt: a pénz.)

Mert mindannyian bűnösek vagyunk abban, hogy Gyurcsány fel tudta uszítani az itteni magyarokat a határon túliak ellen. Még azok is bűnösek vagyunk, akik átláttuk ezt a gazságot, és természetesen nem erre szavaztunk, de nem tettünk eleget azért, hogy ne történhessen meg az újabb, ezúttal nem ránk kényszerített, hanem önként vállalt, sőt kikövetelt Trianon.

Mielőtt esetleg válaszolnál, természetesen számomra nyilvánvaló, hogy a SZADESZMP nem a pénz miatt csinálta a hazaárulásra való felbujtást. Ők egyszerűen meg akarták akadályozni, hogy a magyarsággal bármi jó, felelmelő, lélekegyesítő dolog történjen, hiszen internacionalista gazdáik nem ezért pénzelik őket.

Számomra a 2004. dec. 5-i gazság vízválasztó. Akik azért felelősek, számomra kiírták magukat a civilizált világból. Ha pedig az ellenségem ellensége a barátom, akkor máris ott vagyunk, hogy miért állok a mostani kormány oldalán.
Ez nem azt jelenti, hogy nem látok hibákat, nagyokat is.

Az ügynöktörvényes felvetésedre annyit mondanék, hogy elősban azokat kell vizsgálni, akik a rendszert működtették.
Az nem megy, hogy szerencsétlen megzsarolt, fenyegetett embereket teszünk tönkre erkölcsileg, anyagilag, miközben Kovács László, Lendvai Ildikó, Szekeres Imre, Gyurcsány Ferenc és sok-sok társuk, a háttérhatalmat jelentő feketes sereg, akik a diktatúrát működtették, vidáman viháncolnak.
És velük együtt kell kivizsgálni egyedileg azok ügyét, akik aljas indokból lettek ügynökök, és ténylegesen kárt is okoztak másoknak.

phaidros 2012.02.24. 10:29:42

@Kettes: "a magad egyszerű módján"

LOL, ez aztán a pozícionálás. :) Ezért nehéz komolyan venni Téged, de megpróbálom.

Ha kellően visszamész az időben, eljutsz a turáni átokig is, előtte meg jóval korábban ott az Ősbűn is. ;)

Természetesen, egyetértek, ez így mind probléma, sőt.

És?

Ez miben változtat azon, hogy veszel egy egységnyi kritikust tetszőleges helyről, és azt tapasztalod, hogy hitelessége nulla, mert szakértelme és erkölcsi mércéje oldalrelatív? Tisztelet a kivételnek, akiket viszont észre sem vesznek, mert jobbról nézve baloldalinak látszanak, balról nézve meg jobboldalinak...

És főleg nem változtat azon, hogy az EU-ban belépésünk óta szégyenpadon vagyunk, hiába voltunk ortodoxok. Akik megszólalnak ezügyben, nem hitelesek. Orbán sem, mert azt követelte 2006-ban, amit most ő kaphat.

livengood 2012.02.24. 10:31:36

@Trompf: "...pártdühöt és Orbánfóbiát mellyel elutasítanak minden tényszerű adatot."

Tényszerű adat!? liberális=baloldali?

Megéritek ti is, meg a túloldaliak is a pénzeteket...

desmentir 2012.02.24. 10:40:28

"viszont a szavazási végeredmények világosan mutatják, hogy a képviselők döntőrészt saját frakciójuk álláspontja mellett szavaztak"

És ez jó? Ennek örülsz, Mandíner? Ezen inkább szomorkodnod kellene, hogy a marhák többsége meszavaz bármit, ha a "mi kutyánk kölykéről" van szó, csináljon akármekkora disznóságot.
Dühöngened kellen, nem örvendezni.

phaidros 2012.02.24. 10:44:41

@Hohó60: értem én. Azt az oldalt már megvan, hogy miért utáljuk.

Ha kivonjuk magunkat a személyesen nekünk kitalált lúzungok hatása alól, amivel tehetséges politikus-marketingesek próbálják kitölteni az aktuális piaci rést, akkor kiderül, hogy a jobboldal is csak a politikáról és mögötte a gazdasági hálóról szól elsősorban.

Az ügynöktörvény leszavazásával, és a markáns MSZMP-s vonal megjelenésével a komcsizásnak már egyre kevesebb értelme van a Fideszben, lassan az utolsó 8 év is 6+2 évre változik.

Egyébként az SZDSZ/MSZP szerintem ezért tűnt el. A lózungjaik egyrészt elkoptak a valóság éles sorjáin, másrészt a tartósabb (persze sok E-t is tartalmazó) lózungokat meg a Fidesz szerezte meg.

Amit akarnak, hogy mereven az aktuális lózungot figyeld, és ne nézz máshova még a perifériás látásoddal sem, mert meglátod, mi történik... ha meg mégis észreveszet, akkor hazaáruló leszel.

A posztkomcsi garnitúra fele már lement a vécén, remélhetőleg örökre. A szar másik fele még úszik a felszínen, és sajnos egyelőre maradandónak tűnik, hacsak nem csinálnak valami oltári katasztrófát...

blaubner 2012.02.24. 10:56:36

kb. január elejéig azon a véleményen voltam, hogy kellenek az EU kritikák ahhoz, hogy orbán észhez térjen, és visszatérjen a racionális gazdaságpolitikához. ezen elsősorban a költségvetési bevételek szigorítását (elvonások növelése) értem, mert nem gondolom, hogy anélkül rendbe lehetne tenni a gazdaságot, és féltem, hogy egy kemény külső fellépés hiányában a kormány a végtelenségig (államcsődig) folytatja a kizárólag a belső kereslet élénkítésén alapuló politikát.

azóta némileg változott a véleményem, egyrészt, mert látom, hogy be mertek vállalni egy csomó népszerűtlen intézkedést (pl. oktatás reformja, amely a népszerűtlenség és közutálat ellenére szvsz fontos lépés az egyik nagy pazarló elosztórendszer rendbetételéhez, de ide tartozik a dolgozók / adózok számának növelése a munkanélküli segély idejének lecsökkentésén vagy a közmunkán keresztül stb., stb.). vagyis, noha indokolatlanul arrogánsnak tartom a kommunikációjukat, nem elegánsnak a politikai kultúrájukat és felháborítónak a gazdasági térhódításukat, szerintem már most többet tettek, mint pl. a korábbi három kormány (medgyessy, gyurcsány, bajnai).

másrészt, látva azt, hogy több olyan intézkedésük, amelyet kb. a mostanihoz hasonló vehemenciával támadott korábban az EU, mégis egymás után kezd teret hódítani más országokban (pl. bankadó), illetve látva a legutóbbi két EP ülés botrányos színvonalát és a mostani határozat indoklását, egyre inkább az a maggyőződésem, hogy az EU tényleg nagyon egyoldalúan ítél meg és el minket.

hogy ennek az az elsődleges oka, hogy orbánék dicséretreméltó konoksággal (vagy inkompetenciával) képtelenek hatékonyan lobbizni brüsszelben, párizsban, berlinben és washingtonban vagy az, hogy a magyar baloldal (részben már letűnt része) meglepő sikerrel csinálja ugyanezt negatív előjellel, sajnos az eredményt nézve mindegy.

sztd 2012.02.24. 11:00:50

@SnakeHB:
"Véletlenül nem a mi kormányunk zavarta haza kétszer is az IMF delegációt, hogy nem kell hitel?"

Szerintem csak egyszer, amúgy de. Szóval a válasz lényegében IGEN.

"Nem a mi kormányunk akadékoskodik és vonakodik teljesíteni a hitelmegállapodás feltételeit?"

1. Nincs is megállapodás. Pontosabban annyi van, hogy fizetni kell, de tudtommal szándékoznak fizetni.
Arról írtam, hogy az IMF szerintem más talán meg is állapodott volna, de az EU nélkül nem lehet, az EU viszont igaziból akadékoskodik. Szóval erre a kérdésre a válasz egyértelműen NEM.
2. Ha arra gondolok, hogy a feltételek nagyjából úgy írhatók le, hogy csináljon vissza mindent, és szégyellje magát, hogy nyert a választásokon, és megpróbált kitörni a gödörből, akkor beszélhetünk akadékoskodásról, mert erre mintha tényleg nem mutatná az elvárt hajlandóságot.

"Szerintem a Fidesz önmaga legnagyobb ellensége."

Ez valószínűleg igaz, de mindenképpen lehetséges. Vagyis: IGEN.

""saját vállalatainkat nem segíthetjük (lásd. Malév esete)"

Dehogynem, csak egy strukturális átalakítás kellett volna (ami már legalább 10 éve váratott magára, tehát Orbánnak is már kétszer lett volna rá esélye), és lehetett volna állami pénzzel támogatni a Malévot."

Akkor vegyük sorra:
- a Malév az utolsó háromnegyed évben nyereségesen működött.
- Jött az EU, hogy most aztán fizessen vissza 100 Mrd Ft-ot. Ennek következtében.... és lőn csőd.
Nem állítom, hogy a kormány nem hibázott sokat, de azt igen, hogy az alapvető hibák nem a Fideszhez köthetők, és a végső csapást is akkor kapta a Malév az EU-tól, amikor épp kezdett látszódni, hogyan jöhetne ki a gödörből.
A jogi pontokat nem ismerem, így abban elvben lehetne igazad, de ismerve a gyakorlatot, az a tippem, hogy nem ez számított.

"fejtsd már ki bővebben, mert nem biztos, hogy ugyanazt értjük "társadalmilag előremutató" alatt. Legalábbis az oktatás, az egészségügy, a szociális ellátás, a foglalkoztatás, és még sok minden más esetében annyira nem beszálhetünk előremutató tendenciákról... "
Először is: az előremutató tendencia nem jelent megoldott problémákat.
Az oktatásügyben szerintem vannak látványos hibák, de szerintem az említett területeken a tendenciák előremutatók. Előremutatónak gondolom, hogy kevesebb ember járjon felsőoktatásba akkor, amikor a született gyerekek száma is kevesebb (ettől függetlenül 1994-ben még annyira nem született kevés gyerek, a számok egyelőre alacsonyra sikerültek). Kapaszkodj meg: előremutatónak gondolom az iskolák államosítását (még akkor is, ha emiatt a Pokorni és holdudvara nem tud milliárdokat leszakítani szaktanácsadás címén), mert szerintem ez jobban biztosítja az oktatás kiegyenlített színvonalát, és ezzel az esélykiegyenlítést.
Előremutatónak gondolom, hogy az emberek ne tudjanak a segélyből rendesen megélni, hogy a közmunka többet fizessen mint a segély, de kevesebbet mint a minimálbér, mert az a társadalom működőképes, ahol a részek eltartják magukat. Emiatt előremutatónak tartom, hogy az emberek a nyugdíjig lehetőleg dolgozzanak.
Az egészségügy területén a kérdés nehéz, mert a strukurális átalakítás szerintem előremutató, és az orvosok fizetése is talán nőtt, még akkor is, ha én is kevésnek tartom a mértékét.

Mondjuk abban igazad van, hogy az EU eddig nem ezekbe kötött bele, és én sem erre gondoltam, amikor azt írtam, hogy az EU akadályozza. Talán kicsit szigorú voltam, mert még nem akadályoz (vagy rosszal mindent). Tök jó!

Hohó60 2012.02.24. 11:02:07

@phaidros: értem én, hogy aki a politikát vezetik, azok nem csak az eszme színtiszta diadala miatt vannak ott, hanem vannak személyes érdekeik is.
Erre Te azt mondod, hogy elkerülhetetlen. Én meg ezt elfogadom.

Egy példát szoktam felhozni arra, hogy miért az általam kisebb rosszként számontartott oldal inkább, mintsem a nagyon rossz, amely már bizonyított.

Tegyük fel, eleve elrendeltetett, hogy ma éjszaka betörnek hozzád. Ezen tehát nem tudsz változtatni, meg fog történni. Ám kapsz egy választási lehetőséget, eldöntheted ki legyen a betörőd.
Az egyik betörő majd megkötöz, kirámolja alaposan a lakásodat, mindent elvisz. A másik ugyanezt megteszi, majd utána jól lelő, hogy ne maradjon tanú.
Mindkettő rossz, de az egyik mégis rosszabb azért.
Ha lehet, és úgy is mindenképpen meg fog történni, én opportunista módon az előbbit választanám.

Hunor Levente 2012.02.24. 11:10:34

@blaubner: A Fidesz meg a "reform"! Röhög a vakbelem.
Ellentmondást nem tűrően rombolnak, pusztítanak mindent, amihez érnek.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.24. 11:12:48

Csak lesek. Üdítő érvek sokasága lepte el a hozzászólásokat trollkodás helyett.. :)

Hunor Levente 2012.02.24. 11:17:59

@Trompf: Véleménynyilvánítás, meglátás volt, nem érvelés. De majd legközelebb tőled kérek rá engedélyt, hogy miről mit hogyan írhatok.

büdipeti 2012.02.24. 11:48:55

@And37: Szia! Szerintem sincs ennek a kijelentésnek alapja, csak a fidesz.hu-n található cikk.

www.fidesz.hu/index.php?CikkID=66315

Erre hivatkozva sürgette Orbán az uniós segítségnyújtás megtagadását a "hazug és csaló" kormányoknak.

Nomost, szerintem 2 magyarázat maradt:
1.Főtörték a kommunisták a honlapot.
2. Hipnotizáta a Gyurcsány az Orbánt, ahogy szokta
3. Emút nyócév
4. Mocskos kommenisták
5. hétvégén meleg lesz, megyek bicajozni, este meg borozok.
6. Szerintem tedd ezt te is, most nincs tüntetés asszem, mer nincs kiellen.
7.Szia

büdipeti 2012.02.24. 11:49:25

jaj ez 7 magyarázat lett

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.02.24. 12:47:11

@phaidros: Akkor mit javasolsz? Maradjon mindenki csendben? :)

phaidros 2012.02.24. 12:53:57

@Kettes:

épp ellenkezőleg...

2006-ban ballib szavazóknak kellett volna tüntetniük, most meg jobbos tömegek tiltakozzanak saját átverésük ellen.

Vörös arccal üvöltő _saját_ szavazókat a parlament előtt, és otthon kuncogó ellenzékieket.

phaidros 2012.02.24. 12:55:44

@Hohó60: igen, ebben egyetértek. Feltéve hogy kampányolnom nem kell a jobbik betörő mellett, vagy netán még azonosulnom is vele. Ez kész Stocholm-szindróma. :D

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.02.24. 12:56:15

@phaidros: "2006-ban ballib szavazóknak kellett volna tüntetniük..." Nagyrészük az volt, ott sírtak a Kossuth téren, hogy "...és én ezekre szavaztam..".
Ők lettek a jobbikosok.

phaidros 2012.02.24. 12:56:16

Na, nem bírom megszokni ezt a natural billentyűzetet a laptop mellett, bocs a kimaradt betűkért.

phaidros 2012.02.24. 12:58:01

@gloire: igen, ez egy érdekes kérdés. A Fidesz tábora tényleg minden szavazásnál nőtt, így a Jobbik egy része tényleg a baloldalról jöhetett - a miépeseket nem számolom mert alig voltak.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.02.24. 13:16:26

@belekotty: A Bokros-csomag számos pontját arra hivatkozva semmisítette meg az AB, hogy holmi költségvetési szükséghelyzet nem indokolhatja a szerzett jogok gyors és drasztikus szűkítését, különös tekintettel a szociális juttatások alanyiból rászorultsági elvre történő átalakítására.

Ezt a problémát az orbáni alaptörvény megoldja: most már lehetőség van az államszocialista jóléti modell lebontására és egy rugalmasabb, alkalmazkodóképesebb állam kialakítására. Ezzel csak egy baj van: hogy az orbáni alaptörvényt olyan alakok és olyan szándékokkal írták, mint egy kaukáziusi Kalasnyikov-köztársaság szindikátusi szerződését, és olyan is lett: az alaptörvényük elsősorban a politikai és társadalmi elnyomás eszköze.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.02.24. 13:17:13

@phaidros: Én a magam részéről otthon kuncogok. A fideszes tüntetőkért nem tehetek sokat.

debreceni.blog 2012.02.24. 13:34:05

Erre is csak a legnagyobbak képesek: csinált magának ellenzéket. Tarkóján fogja érezni Brüsszel „hideg leheletét” a ciklus végéig. Ha már itthon elszívta a levegőt a többiektől.

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1653_orban_viktor_oriasi_ongolja_a_balfelsobe

tevevanegypupu 2012.02.24. 13:49:15

Oh, de jo lett volna pedig ha azt az ezermilliardot megkapjak Gyurcsanyek! Miert nem adtak oda nekik?

d.j 2012.02.24. 14:37:51

@Vahakomb: Nem pocskondiáztam, csak szerettem volna felhívni a figyelmed a tárgyi tévedésekre. Ugyanis az első kormányuk a "nyugodt tőke" jelmondattal nyugodt lelkiismerettel kifosztotta az országot. Ha rémlik valami a privatizáció említése folytán. És ők jobboldaliak voltak, talán emlékszel az MDF. Meg sem említettem Orbánt és a Fideszt. De mint írtam és többet nem ismétlem magam, addig jó ezeknek a szemétládáknak, amíg az emberek nem tudnak érdemben beszélgetni egymással, mert azonnal sértve érzik magukat, ha a másik nem osztja a nézeteit. Továbbra is fenntartom a véleményem az elmúlt 20 év összes politikusát felelősségre vonnám. Ki kellene mondani a kollektív felelősségüket és bűnösségüket, mert a mai helyzetért ők a felelősek, nem az elmúlt rendszer, nem az eu hanem ők.

Ppix 2012.02.24. 14:56:11

@Európai Bigottság:
Figyelj haver,
1) Az. hogy náci vagy, ugye megvan:
"mert nekik nincs egy konrád&heller féle liberális zsidó álértelmiségük, ezért."

2) Az, hogy sötét vagy mert elhiszed, hogy magyarországról a liberálisok irányítják az EU-t, szintén megvan.

3) Az is megvan ugye, hogy azt hiszed az egész EU hülye (csak azorbán a helikopter ugye), mert bedőlnek annak amit pár "összeesküvést szövő" magyartól hallanak. (Kár hogy ennek mondjuk kurvára ellentmondanak a kiszivárgott amerikai diplomáciai táviratok).

4) a "linkelt szarom" az speciel Varról Lászlónak a MOL volt stratégiai igazgatójának, jelenleg a Nemzetközi Energia Ügynökség egyik főfejesének _saját_névvel_ vállalt hozzászóllása a Véleményvezéren.
(+ vedd hozzá Lázár ámokfutását az ERSTE bank ellen).

5) Más multis ismerősöktől is hallom, hogy eszükben sincs itt beruházni, bele a kiszámíthatatlanba. Mégis mit gondoltál, a bankadónak milyen hatása lesz? Nem emelnek díjat a bankok? Nem zárnak be 20-30 fiókot bankonként? Nem emelnek kamatot? Nem szűkítik be a vállalati hitelezést, ezzel belassítva a gazdaságot?
(Mindez megtörtént, minap hallottam az Unicredit már be sem jelenti, hogy fiókokat zár be...)

6) Rakjuk a fentiek mellé, hogy egy önálló gondolatot sem írtál le a világ dolgairól a "zsidó összeesküvés" mantrán kívül.

Ne lepődj meg ha senki sem akar buta nácikkal vitatkozni. Ez rendben is van, ez itt csak egy blog, lószart se számít mit írsz ide.
A gond ott van, hogy a kormány is kb. pont olyan idiótán viselkedik mint Te. Csak diplomációban nem szokás azt mondani viktornak, hogy seggfej pszichopata vagy öregem, inkább udvariasan elhajtják, nem hívják meg a következő pacsizáskor, meg elveszik tőle a páncélszekrény kulcsát, ne szórja el a mások pénzét, amit nem azért szántak _nekünk_, hogy óvodások szellemi szintjén álló nemzeti együttműködési szart építsen a kormány hazugságokból.

Kotkodus 2012.02.24. 16:25:37

@Trompf: :)))

"Ezért kell az Európai Uniónak világossá tennie, hogy nem nyújt segédkezet semmilyen megfontolásból sem a hazug és csaló, a kommunizmus erkölcsi örökségét máig fel nem adó kormányzatoknak"

itt volt a lehetőség, hogy leszámoljunk az ügynök-múltunkkal és láss csodát, a fidesz nem szeretné...

mi lehet annak az oka, hogy a szocikkal és a dkval együtt szavaztak... egyik kutya, másik eb...

további kellemes ugatást kívánok és kellemes hétvégét!

okosallah 2012.02.24. 16:27:18

@Ppix:
Figyelmedbe ajánlom a "Godwin's Law'-t. Az aki elkezdi a nácizást vagy hitlerezést az önmagát azonnal diszkvalifikálja a további eszmecseréből.

A wikiből, neked:
""As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches ."
In other words, Godwin observed that, given enough time, in any online discussion—regardless of topic or scope—someone inevitably criticizes some point made in the discussion by comparing it to beliefs held by Hitler and the Nazis.

Ahogy egy kalapácsnak minden probléma csak egy szög, nektek kommunistáknak minden probléma egy "náci".

Kotkodus 2012.02.24. 16:33:53

@phaidros:
"2006-ban ballib szavazóknak kellett volna tüntetniük, most meg jobbos tömegek tiltakozzanak saját átverésük ellen.

Vörös arccal üvöltő _saját_ szavazókat a parlament előtt, és otthon kuncogó ellenzékieket. "

szerintem is ez volna a logikus... amíg saját szavazóik nem kérik számon pártjuk tevékenységét, addig le fog peregni róluk az "ellenzéki reakció" és ennek megideologizálását nap mint nap hallhatjuk, láthatjuk... szomorú...

sajnos az oszd meg és uralkodj elv a mai napig tökéletesen működik. sokat fejlődött az emberiség az ókor óta, de az ember - úgy tűnik - nem sokat fejlődött... talán valami fejlettebb állat lehetünk

Hohó60 2012.02.24. 16:50:08

@okosallah: szerintem a nácizók azt sem tudják mit beszélnek, vagy tudatosan hazudnak. Ma Magyarországon lehet, hogy van 10-20 náci eszméket valló személy csakúhy, mint bárhol a világban, de a kommunista (mai mehjelenési formájában internacionalista, vagy SZADESZMP -) veszély ennek több ezerszerese. Gyurcsányék, Bajnaiék, Szanyiék, Bauerék, Kunczéék itt ólálkodnak a kertek alatt, bár hihetetlennek gondolhatnánk, de ezek képesek lennének akár még arra is, hogy ismét hatalomra kerüljenek. (Nem volt elég nekik a 8 éves országrombolás, még látnak tönkretehető értékeket.)
Elképesztő, hogy ilyen időkben egyesek a nem létező náciveszélyre hivatkoznak, ahelyett, hogy a nem létező "nemzeti" helyett az igenis létező "nemzetközi" szocializmus ellen harcolnának.

okosallah 2012.02.24. 17:14:09

@Hohó60:
Az egész világon ezt művelik, nem véletlen, hogy már közmondások születnek a baromságaikból. (Godwin's).
Sajnos azonban, hogy az emberiség ellenes bűnök ismeretében sem történt egy Nürnberghez-hasonló felelősségre vonása a bolsevik gyilkosoknak és ők ma is vidáman uralkodnak Nyugaton, - még az USA-ban is osztják az észt.

A jobboldali egér-gombbal "átnevezték" magukat mindenféle másnak ami szebben hangzik és ha emlékeztetjük a múltjukra akkor kamuból "felháborodnak".

-Én kommunista? ez aljas rágalom!

60 évi terror után Kelet EU-ban már nincs bázisuk de Nyugaton a "Kulturális Marxizmus" formájában tovább élnek és rombolnak.

Ppix 2012.02.24. 17:35:39

@okosallah:
Kár hogy a konkért témához _egyetlen_ épkézláb mondanivalód sincs, azon kívül, hogy beszóltál nekem hogy nácizok, miután be mertem szóllni valakinek, aki zsidózik (ezt is pusztán azért, mert a zsidózásában vajmi kevés logika van).

Kicsit sem érzitek szánalmasnak magatokat???
Írok egy oldalt tényekről, te meg jössz itt azzal, hogy nácizok? Mégis minek akkor ez az egész diskurzus?
Neked nincs véleményed?

Mint vélhetően más véleményen levő mesélj már arról, hogy mi a fasza a visszamenőleges törvénykezésben, a társadalmi és szakmai egyeztetés megszüntetésében, a pártkatonák ciklusokon átívelő kinevezésében vagy a "közmédia" híreinek folyamatos hamisításában, a riporteri "provokativ" kérdések letiltásában, stb.!
Vagy ismertethetnéd a kormány zseniális gazdasági lépéseit, amikkel sokkal előrébb leszünk pár éven belül!
Esetleg elmagyarázhatnád, hogy ha nem helyes a én véleményem az EU-s lépések okairól, akkor mégis mi a mozgatója a világméretű összeesküvésnek, ami az EU-t ellenünk hangolja?
Mert amit én írok az elég logikusan hangzik. Veszett kutya módjára a kormány beleharap annak a kezébe, akitől az ételt kapja (2011-ben 4.5 milliárd euró többlet). Nem tartja be a demokratikus játékszabályokat, felpuhítja a költségvetést, szarik az az EU-ba lépésünk óta folyamatban lévő túlzott deficit eljárásra.
Aztán most meglepődünk, hogy azok a köcsögök mégsem hülyék, feltűnik nekik, hogy mást csinálunk itthon (az ő pénzükből!), mint amit külföldön mondunk, meg lefordítják a törvényeket, amiben pl. kis miska fideszes képviselő egyéni alkotmány módosítójával a PSZÁF alá rendelnék az MNB-t és hasonló sunyi hazug húzások vannak.
És ezek a kádárista stricik szövegelnek nemzet együttműködésről, akik kétharmad birtokában is gyávák ahhoz, hogy előzetes szakmai véleményezésre bocsássák a hulladék szinvonalú törvényeiket. Tudom mit beszélek, a szakmámat érintő új rendeletekre is a bárgyű ökörség a legjobb szó...

@Hohó60 dettó ugyanez vagy, örülsz itt, hogy van mibe kapaszkodni, mert a témához két szavad sincs....
Gratulálok, biztos sikeres ember vagy!

Vicces birkák vagytok gyerekek. Mennyi a bruttótok, jól jártatok az adótörvények változásával? Jól éltek? Van lakáshiteletek? Tudtatok-e előtörleszteni?
Nem zavar, hogy minimum 11% egy banki jelzáloghitel kamata most?
Csak azért kérdem, mert az ország nagy része rábaszott az adócsökkentésre, a munkanélküliség növekedésére, stb...

okosallah 2012.02.24. 18:06:11

@Ppix:
1. A nácizás/hitlerezés annyira átitta a nemzetközi fórumokat, hogy jogos az ellenük való fellépés már csak azért is mert nem tényszerű az állitás.
A Molotov-Ribbentrop féle paktum bizonyitotta, hogy a kommunisták és nácik képesek "szeretni" egymást.

2. Az 1951-ben alakult Szocialista Internacionálé-ban tömörült az összes Marxista beállitottságú párt és média Nyugaton.
A szocialista szolidaritás szellemében ezek a szervezetek azonnal egymás segitségére sietnek ahol a Marxista uralmat veszély fenyegeti mint ahogy ez M.o.-on történik.

3. Sok elemzés van a neten a magyar ellenes kampány szervezőiről, kapcsolataikról amit ismételni itt felesleges.

4. Barroso "Néppártisága" annyira hiteles mint Gyurcsány demokratává való "áttérése".

Barroso a földalatti Maoista Kommunista párt egyik vezetője volt és egy ilyen alak - morális söpredék - az EU elnöke. Náciknak nem bocsátottak meg de ezeknek igen.

Wikiből:
"He was one of the leaders of the underground Maoist MRPP Communist Party of the Portuguese Workers/Revolutionary Movement of the Portuguese Proletariat)"

Ppix 2012.02.25. 09:37:23

@okosallah:
"The problem with socialism is that eventually you run out of other people's money [to spend]." (Margaret Thatcher)
Mint most ugye viktorkánál.
A többit hagyjuk is, a te fejedbe úgyse férne be...
Hál Istennek az EU nem fogja finanszírozni a fidesz nemzetrontó ámokfutását...

okosallah 2012.02.25. 15:24:37

@Ppix:
Én egyetlen szóval sem beszéltem a Fideszről mert ugyan kettős állampolgár vagyok de ritkán vagyok otthon és nem érdekel OV.
Engem a nemzetközi baloldal (Hard Left) manipulációi érdekelnek amivel egy Marxista világkormányt próbálnak létrehozni a nemzeti államok felszámolásával.
Ez viszont neked túl komplikált ott a panelban.
Hev e nájsz déj.

Ppix 2012.02.26. 23:09:36

@okosallah:
Marxista világkormány a nemzetközi tőke és bankok támogatásával.
Kell-e magyaráznom kinek mentek el otthonról...

okosallah 2012.02.27. 01:35:14

@Ppix:
Barátom te még a őskommunista vilában élsz. Annak már vége. Ha nem vetted volna észre az összes neo (új) Marxista (szocialista) kormány a bankokra és a Soros féle kapitalistákra épül.

Az "Új Világrend" (New World Order) az ENSZ keretében jönne létre és a nemzeti kormányok alá lennének rendelve.
Ez a Terv. Hogy sikerül v. nem az más kérdés.
Itt van neked: Új világrend / New World Order / - YouTube előadás.

www.youtube.com/watch?v=neNO6RNmpkU

Az "Agenda 21" már ebben a szellemben készül. Van magyar nyelvű leirás az Agenda 21-ről a gugliban.

okosallah 2012.02.27. 02:00:27

@Ppix
Nem látod, hogy az EU-ban is központi rendeletekkel kezdik szabályozni a tag nemzeteket? A csirkeóltól az uborkáig egy nemzetek feletti "ál-kormány" dönt.
Ennek kiterjesztése az összes államra az jelenti a "Világkormányt".

Ez a Nyugatiak terve. Nem hiszem, hogy a keltiek (Oroszok) bele mennének.

Ez a Soros!!!!! nagy terve.
süti beállítások módosítása