Zsoca
2012. január 17. írta: pelikán*

Zsoca

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr383556697

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Két perc gyűlölet, ahogy Orwell leírta 2012.01.17. 12:35:11

Tökéletes leírás a nagygyűléseken tapasztalható tömeghisztériáról. Az orwelli Gyűlöletben nem az a borzasztó, hogy mindenkinek kötelező elmenni, hanem az, hogy az egyén nem tudja kivonni magát a hatása alól. "...A következő pillanatban a nag...

Trackback: Mennyire vagy fanatikus? 2012.01.17. 12:32:48

Ott leszel a kormánypárti tüntetésen? Bezúznál kirakatokat? Gyújtogatnál? Ölni tudnál Viktorért? Meghalnál a Fideszért? Mennyire vagy fanatizálható? Felvonultál május elsején az átkosban? Ne legyenek illúzióink. Kormány mellett tüntetni diktatúrákban...

Trackback: Bencsik András életrajza 2012.01.17. 12:32:24

Nemzeti kaméleonunk, a 61 éves bajkeverő, a Békemenet egyik szervezője szinte minden pártnak felajánlkozott már, az MSZMP-től a Jobbikig. A lentebbi életrajz-sablonba feltöltött adatokból az is kiderül, hogy Bencsik Andrásnak legfeljebb egy OKJ-s tör...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ombudsmanyus 2012.01.17. 07:35:39

Megvárhatták volna, míg a januári fizetés zsebbe kerül. Akkor biztos nem kéne a népet nógatni, hogy menjen, ünnepelje kormányát.

jenőke 2012.01.17. 08:08:13

ALAIN JUPPÉ?
Így már értem.

S.O.A. 2012.01.17. 08:20:22

"A drog rossz, érteeeem?" (Meki bácsi)

El Topo (Sgt. Elias) 2012.01.17. 08:24:31

Kurva jó vezércikk.:D Színvonalas, szabatos, objektív.

Mindenképpen elmegyek megnézni ezta fantasztikus menetet, a saját szememmel kell látnom, kik azok, akik képesek felvonulni Pata Atával, meg Bayer Zsocával a kormány mellett.:D

pcmci 2012.01.17. 08:28:54

"Éljen! Éljen! Drágább benzint! Nagyobb inflációt! Gyengébb forintot! Magasabb államadósságot! Több doktorit! Olcsóbb orvost! Magasabb tandíjat! Több prémiumot az állami szférában! Lászlónét! ..."

wtf?

tevevanegypupu 2012.01.17. 08:40:37

@pcmci:

Tobb szankciot! Tobb kritikat mindenfele konkret ismeret nelkul! Eljen az Europai Unio vezeto tagorszagainak objektiv es szimpatikus vezetosege ..abbol es ugy amit rakenyszeritenek Europa tobbi orszagara.. Tobb gyulolkodest! Vezess minket Daniel Peter.(:

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.17. 08:44:20

Éppen ideje volt egy ilyen megmozdulásnak! Remélem, ezt, az elsőt, követi majd a többi, sokkal komolyabb háttérrel! (Én is szívvel-lélekkel részt vennék ezen a békemeneten, ha a h*lyefidex nem tiltotta volna be a dohányzást a vonatokon, de mivel betiltotta, ezért bojkottálom a vonatközlekedést, nem tudok ott lenni. És bojkottálom a kocsmákat is és minden olyan rendezvényt, eseményt, ahol diszkriminálják a dohányosokat. Nem asszisztálok egy ilyen súlyosan ostoba és az emberi méltóságot sértő --- és betarthatatlan és betartathatatlan, tehát alkotmányellenes --- "szabályozáshoz".)

Egyébként pedig minden épérzésű magyar valahogy úgy van ezzel, mint Ady:

"(...)

...nemcsak magyar vagyok, ki olykor talán túlságosan önérzettel fajtája exponensének hiszi magát, de patrióta is. Olyanféle és romantikus is egy kissé, mint az olasz hazafiaké s a jobbféle magyar és lengyel emigránsoké, de ez a patriotizmus ma még szunnyad bennem. Amilyen szinte bizonyos, hogy a fajgyűlölet gyökereit is kiirtottam magamból, (...) olyan egész bizonyos, hogy a patriotizmus keserves helyzet, és alkalomadtán felébredne bennem.

Félek, nem lehetetlen, hogy ez a keserves helyzet és alkalom hirtelenebbül, mint hinnők és várnók, elénk borul. (...)

Én a jöhető veszedelemkor arra gondolnék, hogy a magyarság szükség és érték az emberiség s az emberiség csillagokhoz vezető útja számára. Hibáit, melyek óh nagyon-nagyon hibáim is, akkor félretolnám egy kicsit feledni, s csak az jutna az eszembe, hogy bármi áron meg kell védeni egy pláne katonai és ultramontán gyilkossággal fenyegetett fajtát.

(...)"

Nem kell ahhoz szerelmesnek lenni orbánviktorba, nem kell ahhoz fidoxfannak lenni, hogy az ember önérzete fel ne horkanjon, igazságérzete meg ne sajduljon, biztonságérzete ki ne billenjen egyensúlyából attól, az indokaiban hazug, szándékában aljas eu-s (birodalmi) támadásdömpingtől, ami, nap mint nap, a nyakunkba zúdul. EU takaroggy!!!

Valószínűleg eljött az ideje, hogy minden településen néma tiltakozó meneteket szervezzenek a "nagyhatalmak" alattomos imperializmusa ellen!

ü
bbjnick

Viktus 2012.01.17. 08:55:55

Érhető a tüntetés.

"Kérem, hogy hívja fel a nemzetközi közvélemény figyelmét arra, hogy Magyarország miniszterelnöke olyan demokrata, aki támogatja a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok, köztük a romák felemelkedését"

index.hu/belfold/2012/01/17/farkas_florian_levelet_irt_barrosonak/

:D

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.01.17. 08:57:18

Először azt hittem, hogy a Hírcsárda, vagy a Hócipő, de az csak szimplán tele van.
Nagyon tréfás írás, bár egy kis szittya kultúra és a magyarságeredet belefért volna.
Amin azért mindig megdöbbenek, az az, hogy az ugyanazon a helyen élő, azonos nyelvet beszélő emberek mennyire másképp látják a valóságot.
Ha például a fenti vezércikk szerzőjének a fejébe beépítenénk egy kihangosítót, akkor reggelente, miközben az ágyából tápászkodik fel, érdekes dolgokat hallhatnánk. pl. ilyeneket:
- Szűzmária malaszttal teljes, védd meg hazánkat a bankárok támadásától
- Szent inkvizíció Opus dei égesd el az ellenünk törőket
- Zsoca vajon szólt az államtitkárnak az állasom ügyében?

satöbbi és még kettő

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.01.17. 09:09:04

Biro Ica hol van?
Vegtorlesztes megvolt, most mar lehet hagyni a hazafiakat a szarban?
www.youtube.com/watch?v=BHSxboi25RU

/manens 2012.01.17. 09:09:59

Ki így fizet a tartójának, ki úgy. Ezek így. Szégyen.

caralho voador 2012.01.17. 09:40:57

A mandarin még mindig nem érti, hogy akárhány ilyen írást leközölhet, nem lesz tagja a brancsnak. A lipótbölcsész haverjaiktól jöhet néhány jóleső buksisimi, némi közös dorombolás, de az ilyen posztokkal egyvalamit sajnos nem tud elérni: genetikai változásokat. Márpedig azok fontosak lennének.
Ez pedig totál független attól, mit gondol az ember Bencsikről, Szélesről vagy "Te kis faszszopó geci" Attisról.
Szerintem ki kell menni, már csak azért is, hogy a "demokratikus" ellenzék kissé befoshasson - az ő összes szóba jöhető szervezetük közös hőbörgése megmozgat jóindulattal 25 ezer embert, ide meg még a Bencsik-féle marhák szervezésében összejön mondjuk 3-4-szer annyi.

2012.01.17. 09:43:01

Egy volt a zászló - Játék a tűzzel

„…kivezényelték az utcára ellentüntetni azokat a „békés demonstrálókat”, akik akkor is szét tudták verni a pesti belvárost, amikor ott nem is voltak velük szemben mások, „csak” a rendőrök. Mire megy itt ez a rossz játék?”

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1463_egy_volt_a_zaszlo_jatek_a_tuzzel

evil overlord (törölt) 2012.01.17. 10:05:29

@bbjnick: Nem tudom miért lenne alkotmányos jog egy súlyosan egészségkárosító szenvedély élvezete. Egyébként örüljön, hogy nem én fújom a passzátszelet, mert én az utcán is betiltottam volna (de a kocsmákban nem - választaniuk kellene, hogy füstös, vagy füstnélküli, a megosztott használat nem működik).

@caralho voador: Muhaha, málnási babérjaira tör? Az elejtett zászlót Jose Maria Padilla nyugállományú csendőrőrmester azóta már felvette.
Egyébként igaza van, a dolognak tényleg csak annyi értelme van, hogy a köztársaság hős védőit megüsse a guta.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2012.01.17. 10:06:47

POLITIKAI GICCS.

Erről szól a Fidesz és a Jobbik.

És erről NEM szólt az általatok annyira gyűlölt SZDSZ.

Tényleg kíváncsi vagyok: valóban ez a ti színvonalatok, vagy a jobbos eszmékért még az elképesztő giccsáradatot is képesek vagytok lenyelni?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.01.17. 10:24:46

@El Topo (Sgt. Elias):
"Ez mekkora hülye picsa!:D "

A folytatasban:
atv.hu/cikk/20120112_breaking_news_biro_ica_visszakozik_a_kormanyparti_bekemenettol_fajhat_a_kormany_feje
"[Biro Ica, dh] Hozzátette: egész Európában Magyarországon vannak a legmagasabb adók, egekben a benzin, a gáz, a villany ára. „Most már tényleg élhetetlenné válik az ország” – hangsúlyozta. "

Mindez a vegtorlesztes utan.

Hispan07 2012.01.17. 10:30:28

@kesztió: miért, miről szólt az SZDSZ, ha szabad megkérdezni?

tevevanegypupu 2012.01.17. 10:35:05

@bbjnick:

Ezt a dohanyzas elleni torvenyt baromi hulyesegnek tartom en is, bar nem vagyok lancdohanyos. Viszont nem gondolja, hogy egyetlen egyszer tehetne kivetelt a cigivel kapcsolatban?(:

Robinzon Kurzor 2012.01.17. 10:37:27

Este lesz Felvonulók kérték?

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2012.01.17. 10:41:41

@Hispan07: Hát a Gazdasági Szbadságharcról, a Határokon Átívelő Nemzetegyesítésről, Sátán Kutyáiról, a Hitünkről, az Új Trianonról, a Kamatrabszolgák Felszabadításáról, az Alaptörvény Gyönyörű Díszalbumáról és hasonló klisékről biztos nem szólt az SZDSZ.

Nem mondom, hogy nem érik meg a pénzüket, de a giccses, sallangokkal teli kommunikáció azért nem volt a sajátjuk.

Vagy ha azt mondod, hogy igen, fogalmad nincs, mi az a giccs.

tevevanegypupu 2012.01.17. 10:41:59

@kesztió:

Gyuloli a nyavalyaz az szdsz-t. Megszuntek nem? Ami pedig a giccset illeti..lehet irni rosszul vagy eppen egyeseknek nem egeszen ertheto modon hazaszeretetrol, vedekezesrol, altalanos es meglehetosen igazsagtalan tamadasrol erzelgosen, tulzott jelzokkel vagy rossz hivatkozasokkal. De a lenyeg attol meg nem valtozik. Magyarorszagot azert szeretnek kinyirni, mert valtoztatni akar es ez nem tetszik - nem is elsosorban Europanak - hanem az ellenzeknek es az altala felheccelt ujsagiroknak es balliberalis politikusoknak. Szoval ezert kell tiltakozni, mert egy demokratikusan megvalasztott kormany ellen probalkoznak furmanyos modon olyanok, akiknek reszben 12 evuk lett volna arra, hogy Magyarorszagot europaiertelembevettorszagnak fejlesszek, reszben pedig azok, akik miatt Europa ugy globalice van nagy szarban ahogy van.

2012.01.17. 10:43:00

Nevetséges és szánalmas ez az egész. Ha van öt percetek:

maria.blog.hu/2012/01/14/bencsik_andras_eletrajza

www.youtube.com/watch?v=Ik1wfStNShE

Békemenet.

Apeiron (törölt) 2012.01.17. 10:46:14

"... a szép álom, ami fokról fokra válik valóra a szemünk előtt..."

Rémálom

Hispan07 2012.01.17. 10:55:55

@kesztió: ühüm. hát köszönöm. persze az SZDSZ-ről nem sikerült írnod nagyjából semmit, de legalább még egy környit tovább nyomattad a már megkezdett maszlagot. hát ez van. persze igazad van, nyilván értelmiségi pózban tetszelegve píszíről és európai értelemben vett semmiről dumálni kevésbé giccses, ámde legalább trendi és nem köti le annyira az ember idejét, lehet más hobbiknak is hódolni közben.

arra azért megkérlek, máskor ne azt próbáld meg kitalálni, hogy én mit gondolok vagy nem gondolok. bőven elég, ha a saját gondolataidra koncentrálsz, az sem könnyű.

SuperBrain 2012.01.17. 11:04:06

@bbjnick: EU takaroggy? Ez a Jobbik álláspontja. Külügyminiszterünk nemrég erősítette meg, hogy elkötelezettek vagyunk. Akkor pedig be kel tartani a játékszabályokat. Ennyi.
Vagy: másoljuk le Észak-Korea függetlenségét...

Hattory Hanzo 2012.01.17. 11:08:35

„Az igazi siker, amivel másoknak is örömet okozunk. A sztársors nagy ajándék és óriási lehetőség. Tenni az emberekért és az emberi­ségért a felemelkedés útján. A külső értékek felől a belső értékek felé mozdulni. Ez a valódi cél. Számomra eljött a szolgálat ideje. Szolgálni a nemzetem, feltétel nélkül. Ezt tettem eddig is dalaimmal. A jelmondatom: El a kezekkel Magyarországtól! Az önmagát cinikus felsőbbrendűségbe dermesztett pénzvilág, pénzkartell a nemzetállamok végső felszámolására készül. A pénzt istenítve a virtuális csalásokkal, boldogtalansággal, pénzrabszolgasággal árasztja el a világot. De mint minden izmus, a beteljesülés előtt néhány perccel ez is összeomlik. De mi a fény gyermekei vagyunk, küldetésünk a Föld szívcsakrájának, a Kárpát-medencének az őrzése.

Magyarországnak kétharmados többséggel, négy évre megválasztott kormánya és miniszterelnöke van. A liberális hazaárulók itthoni és külföldi csatlósai bármit megtennének a hatalom visszaszerzése érdekében, még annak árán is, hogy az egész országot a nyomorba döntik. De nem akarunk a bankoknak és a növekedésnek élni, nem akarunk szorongásban és félelemben élni! Boldogságot akarunk, emberi léptékű létezést. Vége a tudat, az elme, az ego, a materializmus irányította világnak. A szív és a lélek korszaka következik. És ennek létrejöttében óriási szerepe van a magyarságnak, a magyaroknak. Ezért támadnak minket ilyen, sokak számára érthetetlen, elementáris gyűlölettel. Félnek a fénytől, a tisztaságtól, a becsülettől, az igazságtól. De ez itt Jézus népe és Mária országa. Pénzzel meg nem vehető. Az összes karmikus, vállalt szenvedéseink ellenére Szűz Mária és Jézus urunk védelme alatt állunk. Dolgunk van, hát tegyük meg, végezzük el!”

Pataky Attila - Magyar Hírlap

fonó 2012.01.17. 11:14:43

Akinek a jóarcú tiszta szemű csuklyás molotovos fiatalok a hazafiak azokkal nincs értelmes beszédre remény. Akik magukénak vallják a tolvaj gerinctelen szénné égett NEMZET GOLYÓSTOLLÁT. Ezért is vagyunk páriák és nevetségesek a világban, itthon.

dr. Ringlósztár 2012.01.17. 11:16:16

@tevevanegypupu:
Na a gyűlölködést én ebben a mértékadó gerincű (találós kérdés: bencsik mely magyar pártnak nem volt még tagja?) véleményformáló által igényesen megírt cikkben fedezem fel.
És ott kezdődött, hogy a vesztes választás után "a haza nem lehet ellenzékben".

kunzoo 2012.01.17. 11:26:28

@Hattory Hanzo:

Magyarok! Ati Művek fanok! Ha tönkretesz benneteket ez a raohattunijó, a családi ezüstöt hozzám tessék hozni értem? Mert hol lehetne az nagyobb biztonságban mint az én keresztény-konzervatív zálogházamban?

kunzoo 2012.01.17. 11:32:30

@Almaleves:

Másként szól az az ima:

Isten!(vagyLenin!) ki vagy a mennyekben! Borítsa a feledés jótékony homálya azt hogy ki voltam valaha! Az amnéziát add meg Nekik most! És égettessenek el korábbi írásaim!....Nehogy még rámolvassák.

tevevanegypupu 2012.01.17. 11:36:10

@dr. Ringlósztár:

Magyarorszagnak elobb onmagara kell talalnia, aztan johet a kozmopolitizmus. Ami ellen senkinek nincs kifogasa. De elobb a nemzet aztan az orszagvilag.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.01.17. 11:46:48

@bbjnick:
"eljött az ideje, hogy minden településen néma tiltakozó meneteket szervezzenek a "nagyhatalmak" alattomos imperializmusa ellen!"

ez már megvolt úgy 50-60 éve

Zb74 2012.01.17. 11:52:52

@khamul: A legpikánsabb abban a bejegyzésben a belinkelt 1986-os Bencsik-cikk: m.blog.hu/ma/maria/image/2012_januar/0114_bencsik_nepszabadsag_1986_10_17_big.jpg

Akár pelikán* elvtárs is beszerkeszthetné ide, egyfajta ellenpont gyanánt.

kunzoo 2012.01.17. 12:00:25

@Zb74:

Ez az ember egyszerűen undorító.

milner 2012.01.17. 12:05:45

@Zb74: Ez kurva nagy :D Tudtam, hogy mindig is tehetséges volt, de azt nem, hogy már '86-ban is nagyon lojális volt :D

Karcolt lendület 2012.01.17. 12:11:34

Hát Bencsikben és Bayerben erősen reménykedhet a baloldal, 2002-ben is sokat köszönhettek a sajtóklubos tevékenységüknek, annak, hogy teljesen tényfüggetlen baromságokat képesek összehordani, de azt legalább valami gyomorforgató stílusban és gyűlölködve...

Az egész békemenet is egy hazugság. Kiosztottunk néhány kokit meg sallert, aztán csodálkozunk, hogy visszaütnek, erre jön egy ilyen "jajj, ne tessék minket igazságtalanul bántani" típusú siránkozás. Ezek inkább háborús uszítók.

Az sem fér bele a demokratikusan választott kormányunk nemzeti szuverenitásába, hogy elfoglaljuk Burgenlandot, hiába tetszik meg nekünk: ha mégis megtennénk, akkor pedig nem kell csodálkozni, hogy nem csak ott jön az ellentámadás, hanem a szarba bombázzák Budapestet. Ugyanígy, ha túl sok pénzt lenyúlunk az osztrákoktól, akkor nem fogják annyiban hagyni, ezt talán át kellett volna gondolnia a kormánynak...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.17. 12:13:18

@Zb74: @khamul: és akit illet!

El is olvastátok azt a Bencsik-szöveget, amire, mint bűnjelre, ilyen bőszen hivatkozgattok?

Igen, erre gondolok: m.blog.hu/ma/maria/image/2012_januar/0114_bencsik_nepszabadsag_1986_10_17_big.jpg

S ha elolvastátok, meg is értettétek?

Meg tudnátok fogalmazni, hogy mi azzal/ezzel a probléma? Ugye, nem?!

ü
bbjnick

Csaknézek... · www.Nem Gábrielnek való vidék, térítő-hanta STOP! 2012.01.17. 12:17:32

@bbjnick:

Elolvastam.
Meg is értettem.
Probléma szemernyi sincs vele, abszolút világos a mondanivalója.

Üdv!
csaknézek...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.01.17. 12:18:48

BaZsoca-Bencsik-Széles-Pataki-Szentmihályi.
Erős csapat...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.17. 12:18:57

@A Hannibal Lektűr-attitűd:

" 'eljött az ideje, hogy minden településen néma tiltakozó meneteket szervezzenek a "nagyhatalmak" alattomos imperializmusa ellen!' ez már megvolt úgy 50-60 éve" --- írja.

Meg volt az már többször is! De az miért a mi hibánk (volna), hogy a Nyugat annyira öntelt, ostoba és züllött, hogy saját többszörösen elkövetett hibáiból sem képes tanulni?

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.17. 12:21:03

@csaknézek...:

És miről szól szerinted?

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.17. 12:21:52

@SuperBrain:

"EU takaroggy? Ez a Jobbik álláspontja." --- írja.

Ez az én álláspontom.

ü
bbjnick

Csaknézek... · www.Nem Gábrielnek való vidék, térítő-hanta STOP! 2012.01.17. 12:24:23

@bbjnick:

Senkinek nem akarnám a szájába rágni, hogy miről szól.
"A hír szent, a vélemény szabad."

Üdv!
csaknézek...

maybach 2012.01.17. 12:24:45

Én nagyon mennék, hogy a nagyszerű Pataki Attila mellől nézhessem megvalósulni az álmot, miközben ő valami szép magyarnótát énekelne.
Kár, hogy a könnyeimtől nem találok oda.
Ilyen szépet tényleg csak egy volt komcsi tud írni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.17. 12:27:11

@tevevanegypupu:

"...nem gondolja, hogy egyetlen egyszer tehetne kivetelt...?" --- kérdezi.

Az inkoherens törvénykezés ellen csak állhatatos, következetes és szigorú "ellenállással" harcolhatunk hatékonyan :-)

ü
bbjnick

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.01.17. 12:30:47

@(pelikán*):
Szanalmas haszonleso. Amig a szabadsagharcosok vereztek az o hitelenek vegtorleszteseert, addig persze ment a siram a TV2 Aktivban, most meg, amikor ki kellene allni az Ugy mellett, akkor meg lelep.

GGG77 2012.01.17. 12:34:21

Hogy lehet valami egyszerre ennyire nevetséges és hányingerkeltő?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.17. 12:45:09

@evil overlord:

"Nem tudom miért lenne alkotmányos jog egy súlyosan egészségkárosító szenvedély élvezete. Egyébként örüljön, hogy nem én fújom a passzátszelet, mert én az utcán is betiltottam volna (de a kocsmákban nem - választaniuk kellene, hogy füstös, vagy füstnélküli, a megosztott használat nem működik)." --- írja.

Ismeri a törvényt?

Íme:

www.complex.hu/kzldat/t1100041.htm/t1100041.htm

Maga szerint ez egy betartható és betartatható törvény?

ü
bbjnick

Mária 2012.01.17. 12:47:46

@kesztió:

"Nem mondom, hogy nem érik meg a pénzüket, de a giccses, sallangokkal teli kommunikáció azért nem volt a sajátjuk."

Remélem, tudod, kinek az útmutatásai alapján dolgoznak :)

Keress rá:

1. kötet:

- 6. fejezet: Háborús propaganda
- 7. fejezet: A forradalom

2. kötet:

- 6. fejezet: Harc a méregpropaganda ellen. A szónoklat jelentõsége
- 8. fejezet: Az erõs önállóan a leghatalmasabb
- 11. fejezet: Propaganda és szervezés

A szerzőt és a könyv címét magadtól is kitalálod.

Mária 2012.01.17. 12:53:21

@szesztű_hányni:

Elrontottad a nicknevedet. Eddig bbjnick néven bejelentkezve toltad :)

tevevanegypupu 2012.01.17. 12:57:22

@bbjnick:

Csalodtam volna magaban, ha maskeppen valaszol.(:

Csaknézek... · www.Nem Gábrielnek való vidék, térítő-hanta STOP! 2012.01.17. 12:58:30

@bbjnick:

Köszönöm!
Tőled ezt dicséretnek veszem.

Ui.: a bejelentkezésre máskor ügyelj jobban!

Üdv!
csaknézek...

magyar-magyar szótár 2012.01.17. 13:01:38

Maradjon mindenki otthon és töröljön meg nyeljen, töröljön meg nyeljen.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.17. 13:02:22

@Mária:

Köhög a blogmotor. Az utolsó x komment nem jelenik meg másként, csak ha nicknevet váltok (majd visszaváltok). Elfelejtettem visszaváltani!:-D

ü
bbjnick

thetriggerhappy 2012.01.17. 13:03:27

@Hattory Hanzo:

istenem, ez gyönyörű.
becsukom a szemem és megjelenik előttem atis a 27 szponzorfelvarrós bőrdzsekiben, ahogyan kiszáll a hatalmas ARAL matricákkal ékesített toyota suprájából.
ja, hogy akkor még menő volt a pénzvilág, amikor dübörgött a zaci biznisz meg a kereskedelmi tv-s nótázés, és a megcsalt felelség nem perelte el még a maradék zsetont is? azóta meg maradt a szívcsakra.

Bell & Sebastian 2012.01.17. 13:08:33

Kérdezd csak meg Gender elvtárs, mit tettél az országod ellen és mit tett eddig ez az ország érted?

Mert az csak természetes, hogy mindenki a saját hazájával szemben lojális. Még a félkegyelmű újságírók és az ávéhás bloggerek is.

Az utóbbiaknál egyébként még a pestist terjesztő patkányok is előbbre valók, ugyanis azokat Bábolna egyszer már sikeresen kipucolta Pestről.

kirsten 2012.01.17. 13:20:39

@bbjnick: Én magyar vagyok és demokrata, de ti egy aljas, szélhámos banda. Aki ez mellett a kormány mellett tüntet annak elmentek otthonról.

kirsten 2012.01.17. 13:23:18

@bbjnick: elég szánalmasok vagytok.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.17. 13:31:57

@kirsten:

"Én magyar vagyok és demokrata, de ti egy aljas, szélhámos banda. Aki ez mellett a kormány mellett tüntet annak elmentek otthonról." --- írod.

Gondolod, hogy én akár a kisujjamat is megmozdítanám ezért a b*lf*x kormányért? Itt nem a kormányról van szó, hanem a nemzet megalázásáról!

ü
bbjnick

Secnir 2012.01.17. 13:38:25

@kirsten:
"Aki ez mellett a kormány mellett tüntet annak elmentek otthonról. "
helyesen:
aki e mellett a kormány mellet tüntet, az elmegy otthonról.
:-)
Ahogy Árok Kornél megindokolta, hogy a Szolidaritás miért nem ellentüntet:
„vonuljon fel a 27 százalékos ÁFA mellett, aki szeretne.”

amúgy jogos az észrevétel. Azért kell Erdélyből felbuszoztatni egyetértő nyugdíjasokat, mert idehaza nem tüntetne senki a kormány mellett. Szomorú, de a kormány már szimpátiatüntetőkből is importra szorul.

Mária 2012.01.17. 13:44:00

@bbjnick:

A "nemzetet" nem alázta meg senki.

A kormány az, amelyik olyan törvényeket hozott, amelyek szembemennek annak a közösségnek - az EU-nak - a törvényeivel, amelynek tagja vagyunk és a csatlakozáskor vállaltuk, hogy a törvényeit betartjuk.

A külföldi válaszreakciók pedig nem a "nemzetet", hanem a kormányt alázták meg az ostoba és felelőtlen döntéseik miatt. Egyébként jogosan.

A "nemzet" mint hívószóval történő trükközés meg ismerős kell, hogy legyen mindazknak, akik olvastak már a politikai marketingről, a tömegmanipulációról és a vakcsoport képzésről.

Ócska trükk azzal manipulálni az embereket, hogy nemzet = kormánypárt és támogatóik, és aki nem támogatja a hatalmon lévő pártot, az ellene lenne a nemzet érdekeinek.

Ez demagógia. Olvass Mein Kampfot, nem tilos, kereskedelmi forgalomban kapható. Abban van a receptúra.

Normálisan gondolkozó ember számára a nemzet = minden ember, akinek magyar állampolgársága van, függetlenül a pártpreferenciájától.

2012.01.17. 13:48:23

@bbjnick:

Én csak Bencsik életrajzát olvastam - meg pár cikkét még régebben...

Mária 2012.01.17. 13:51:40

@Bell & Sebastian:

"Mert az csak természetes, hogy mindenki a saját hazájával szemben lojális."

A hazával szembeni hűség egyáltalán nem jelenti azt, hogy lojálisnak kell lenned egy hazug propaganda segítségével, érdemi kormányprogram nélkül hatalomra került kormánynal szemben.

A haza szeretete nem egyenlő az aktuális kormánypártnak és a felhatalmazás nélkül, konszenzus nélkül hozott döntéseinek az elfogadásával.

Sőt, lehetnek olyan esetek, amikor a haza szeretete MEGKÖVETELI tőled, hogy nemet mondj az aktuális törvényhozó hatalom ámokfutására.

Egyébként hol voltak ezek a rettenetes hazaszeretettel megáldott fidesznyikek az "elmúltnyócév" alatt, amikor ki kellett volna állni az aktuális törvényhozás rossz döntései ellen?

Kussba' vótak?

Google 2012.01.17. 13:59:17

Ez a sok jóérzésű, toleráns, liberális, haladó, civil, és amit még akartok, csak elismeri azok jogát, akik ezt a kormányt támogatnák, nem?
Azokét, akik a nemzetet nem trükknek, hanem létező valaminek fogják fel.
Akik nem vitatják el másoktól a jogot, hogy mást támogassanak.
Hát miféle diktatúra ez, hogy azt mondd a másiknak, ne menj ki, mert ciki vagy?
Kik vagytok ti, hogy nagykorú emberek fölött mondjatok naponta ítéletet?
Milyen sikerek jogosítanak fel arra, milyen erkölcsileg kikezdhetetlen hőseitek vannak nektek, hogy úgy lesajnáljátok azokat, akik nem bennük hisznek, hanem másban látják boldogulásuk zálogát?
Nyolc évig tűrtük a szoci tobzódást, de úgy tűnik, nem múlt el nyomtalanul. Továbbra is itt ír elő.

Secnir 2012.01.17. 14:00:34

@Mária:
"Egyébként hol voltak ezek a rettenetes hazaszeretettel megáldott fidesznyikek az "elmúltnyócév" alatt, amikor ki kellett volna állni az aktuális törvényhozás rossz döntései ellen?
Kussba' vótak?"

nem, a sarki kisbótba, meg kordonbontó OKJ-s tanfolyamon. Elfelejtetted tán, hogy 8 évig be se' jártak dolgozni? (ha én csak úgy, nem megyek be dolgozni 2 hétig, utána többet be se kell mennem).
amikor hazaárulózik, hogy az elmúltnyolcévben milyen döntéseket hoztak meg és NEM hoztak meg, akkor bizony be kell látni, hogy ugyanúgy hazaárulás az, amikor valaki vaknak és süketnek tettetve asszisztál ehhez (lásd rájfájzen: papapapapapa)

Google 2012.01.17. 14:02:05

@Mária:

Na, na, na, folyik a történelem hamisítás, vagy mi?
Csak nem azt akarod mondani, hogy a vöröskék tüntetgettek saját nagyszerű és demokrata kormányuk ellen?
Valamit félreérthettem. Ebből a nagy hangból.

Google 2012.01.17. 14:17:12

@Secnir:

Milyen jó, hogy a szocik viszont nyolc évig rendesen bejártak, ugye?
Most is az ő eszméletlen ténykedésüknek isszuk a levét!
Lettél volna képviselő, ülhettél volna otthon - bár a szorgalmad biztos kikergetett volna a házból.

Mária 2012.01.17. 14:18:39

@Google:

Nem egészen.

Azt akarom mondani, hogy a fidesznyik honatyák "hazaszeretete" kimerült abban, hogy távol tartották magukat a plenáris ülésekről, vitanapokról, miegyébről. A fizetésüket persze felvették.

Ja, bocs, Orbi egyszer kordont is bontott :)

Mária 2012.01.17. 14:22:22

@Google:

"Most is az ő eszméletlen ténykedésüknek isszuk a levét!"

Na persze :)

Még véletlenül se annak az "elmúltkétévben" hozott kétszázhetvenvalahány elcseszett törvénynek, amik miatt nem működik a rendszer, és amik miatt röhög rajtunk a világ.

Google 2012.01.17. 14:29:14

@Mária:

Az még nincs is elmúlt kettő. Bár húsz perccel igen.
"Rajtunk röhög a világ" jó dolgában megteheti, hisz tudjuk, mindenhol szalad a szekér, azért gyűlnek annyit, hiába, az EU-s valakik.
Jó lenne már a sablonokból kilépni, saját fejjel gondolkodni, nem ilyen-olyan pártböffentéseket itt megjeleníteni.

Google 2012.01.17. 14:33:03

@Mária:

És jól tette, hogy kordont bontott.
Sőt, még pezsgőt is bonthatott - annyi idő alatt.
Bármilyen meglepő, láthatjuk a világot másként is.
Csak férjünk meg benne - ne akarjuk a másikat kiszorítani, gondoljon is bármiről - mindenről is akár - mást, mint mi.

Bell & Sebastian 2012.01.17. 14:50:36

@Mária: Figyu Hantavírus, én nem vagyok fidesznyik, hanem sokkal rosszabb, álmodba' se jöjjek elő!

Secnir 2012.01.17. 14:52:35

@Google:
"Csak férjünk meg benne - ne akarjuk a másikat kiszorítani, gondoljon is bármiről - mindenről is akár - mást, mint mi. "
na ennek nekifutok még egyszer, hátha.

"Milyen jó, hogy a szocik viszont nyolc évig rendesen bejártak, ugye?
Most is az ő eszméletlen ténykedésüknek isszuk a levét!"
STOP!
a szociknak nem volt kétharmada, ráadásul ők meg is vitatták a törvényeket, és ha ellenzéki felszólalás történt, azt észrevételezték.
mivel azonban OV& his Band nem járt be, igazából nem is tudtak csinálni semmit. Tudtak volna!

Google 2012.01.17. 15:06:21

@Secnir:

Még emlékszem.
Az egészségügyi törvényt, magyarul az egészségügy privatizálását előkészítő törvényt is kétszer fogadták el, gratuláltak is egymásnak a nagy semmihez. És nem vették figyelembe az ellenzék kifogásait. Egyszer sem. A népszavazás aztán megtette a hatását. Azé a népszavazásé, melyet az ellenzék, Orbánék kezdeményeztek. Voilá.

evil overlord (törölt) 2012.01.17. 15:15:15

@bbjnick: A nemdohányzó egészségének védelme (ez még az alaptörvényben is nevesítve vagyon) magasabb prioritást kell élvezzen, mint a dohányos káros szenvedélyének kiélése.
Egyébként a nikotint úgy is be lehet vinni, hogy a környezetében levőket nem zavarja.

tomwar 2012.01.17. 15:34:47

BEKEMENET!?!? Amikor harcban allunk? A haza foldjeert, a vizunkert...gyermekeink jovojeert?

A miniszterelnok ur a helyen. Csapataink harcban allnak. A Fellegi-dandar deszantja zavart kelt a hatorszagukban, mikozben a Girosz-fele harccsoportok a kommunikacios vonalak ellen inditanak tamadast. Az elharitas hos csapatai, elukon a Szijjarto Peter kulonitmennyel folyamatosan tizedelik a remhirterjesztoket, kemeket....s mindekozben az elitalakulatunk, az Orban Viktor Nemzeti Hadtest ellenlokeseket hajt vegre nyugati iranyban. A Koztarsasagi Elnoki Garda egyelore sundisznoallasban vedekezik.
Hajra Mogyororszag, Hajra mogyorok!

Secnir 2012.01.17. 15:35:36

@Google:
ugye ez az a törvény volt, ahol a 300 forintos vizitdíjat vezették be?
ühüm.
te, most nem tudod, miért vezette be Viktor az "egészségügyi szolgáltatási járulék"-ot (5100Ft)?

evil overlord (törölt) 2012.01.17. 15:49:29

@Bell & Sebastian: Muhaha, tapasz. Mivel a nyíltszíni kérődzést nem bírom, a rágógumi és a bagó kizárt.

Mária 2012.01.17. 16:01:30

@Bell & Sebastian:

"Figyu Hantavírus, én nem vagyok fidesznyik, hanem sokkal rosszabb, álmodba' se jöjjek elő! "

Ahhoz, hogy megijedjek, le kellene cserélned a férfitangás profilképedet valami komolyabbra :)

brabant89 2012.01.17. 16:03:12

"Megvásároltam az új Alaptörvény gyönyörű díszalbumát. Újra és újra elolvastam"

Na, nekem ennyi elég.

Mária 2012.01.17. 16:15:17

@tomwar:

"BEKEMENET!?!? Amikor harcban allunk?"

Keveredik náluk a náci propaganda a komcsival :)

A "béke-" előtaggal kreált szavak tipikusan a rákosista, majd a kádárista terminológia jellemző "újbeszél" kifejezései voltak:

- békeharc
- béketábor
- békealáírás
- békeív
- békepap
- békekongresszus
- békekölcsön
- békefront ... ésatöbbi

A komcsi propagandában a béke fogalmának túlhangsúlyozásával próbálták érzelmileg is szembeállítani az embereket a szerintük háborúra készülő, és a "béketábor", vagyis a szovjet fennhatóság alatt lévő keleti blokk megtámadására készülő nyugati országokkal.

A Fityisz is nyilván érzi, hogy nem lehet minden mai "újbeszél" szót a "nemzeti" jelzővel kezdeni :)

Mária 2012.01.17. 16:19:15

@Bell & Sebastian:

Meg akartam nézni nagyobban is a képet, mert gondolom, azon lenne a dolgok nyitja.

De miután nem azon a nicken kommentelsz ide, mint amin az indás profiloldaladat tartod, nem találtam a nagy képet, annyira meg nem érdekel, hogy túrjak utána.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.17. 16:24:28

@evil overlord:

Látom, nem olvasta a törvényt:-)

ü
bbjnick

evil overlord (törölt) 2012.01.17. 16:27:19

@bbjnick: Átfutottam. Sorolja az önnek nem tetsző cikkelyeket (elég a referencia, nem kell bemásolni a szöveget)!

Bell & Sebastian 2012.01.17. 17:34:08

@Mária: Rajtad nem segít, nekem meg itt vagyok én. Ezek szerint -ott az ávéhán- valamit elszúrtatok.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.17. 17:37:20

@evil overlord:

Csak nagyon vázlatosan, nem terhelném vele a kommentsort:-)

Ha figyelmesen olvassa a törvényt látni fogja, hogy nem konzekvens: tiltja a dohányzást közintézményekben, közforgalmú helyeken, munkahelyeken stb., ezek ötméteres körzetében, tömegközlekedési megállókban, játszótereken és ezek ötméteres körzetében (nyílt légtérben is), ugyanakkor szabályozza a dohányzóhelyek létrehozásának feltételeit (néhány konkrét kivételt megnevez, pld. szállodákat, ahol a szobákban is engedélyezi, dohánytermékeket forgalmazó rendezvényeken és a stb.!!! --- tehát itt zárt légtérben is lehet dohányozni). És itt jön majd a jogértelmezés! Klasszikus esete ennek a parlamenti szivarszoba: a szivarszoba nem dohányzóhely, tehát ott lehet dohányozni --- eszerint Magyarországon a börtönök és elmegyógyintézetek mellet a Parlament is egy olyan hely, ami kiesik a tiltás hatálya alól.

De ez csak a kisebbik gond! A törvény a helyi önkormányzatok hatáskörébe rendeli, hogy közterületen (a törvényben meghatározott helyeken túl) hol tiltják és hol nem a dohányzást. Már az is elég cifra kérdés, hogy egy utcán sétáló dohányos honnan kellene, hogy tudja, hogy az az épület, ami előtt elhalad, az éppen közintézménynek, közforgalmú helyiségnek stb.-nek minősül e törvény szerint, de ha egy önkormányzat saját szakállára tilthat, akkor gyakorlatilag bárhol, bármikor megbüntethetik a dohányzót ilyen-olyan helyi rendeletre hivatkozva. (Szerintem ez a törvényhely felveti az alkotmányellenesség gyanúját: alkotmányos lehet-e az a törvény, amiről nem tudhatom, hogy épp betartom vagy épp megszegem?)

Ez a törvény, ebben a formájában, egy tipikus b*szogatos-vegzálós-kiszolgáltatós-megbélyegzős törvény, ami nem oldja a konfliktusokat, hanem számos új konfliktust kreál. (A nemdohányzók védelmére hivatkozás, itt már, teljesen hamis érvelés, mert, ugyan, milyen kockázatot jelent egy utcán cigarettázó személy pld. csúcsforgalomban, egy ferenciek-terei buszmegállóban a környezetére?!) Ugyanakkor precedenst teremt: ha egy legális tevékenység folytatóival!, jelen esetben a dohányosokkal ezt lehet játszani, akkor kivel nem?!

No, nem ragozom tovább: önkényes, megalázó és követhetetlen szabályozásoktól még nem ment előrébb a világ...

ü
bbjnick

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.01.17. 17:59:20

ha Bandinak tetszettek a képek az Alkotmányban, akkor az tutifrankó!! mit nem lehet ezen érteni?

egyébként biztos vagyok benne, hogy rengeteg idiótát tudnak majd összetrombitálni . elvégre Magyarországról beszélünk...

Bell & Sebastian 2012.01.17. 18:01:33

Linkeljek valamit Andrej Sztyepánovics Mahorkától, a grúz nép legnagyobb költő-fiától, aki alapvetően mégiscsak orosz lehetett, mert nem Lukas Vilire végződött a neve?

Bell & Sebastian 2012.01.17. 18:02:22

Az ávéhá indexre tett volna?

Bell & Sebastian 2012.01.17. 18:04:08

@.Pierre Bezuhov.: Van még jegy a buzgók olimpinájára, nem tudja?

tevevanegypupu 2012.01.17. 18:12:54

@.Pierre Bezuhov.:

Masszon le a dombrol es alljon be Napoleon seregebe, a Paris Matchnak nagy szuksege lenne a tudositasara.

Lorp 2012.01.17. 19:59:21

bencsik, azt a seggnyeló, szarházi mindenedet. Nem tudnál szépen csendben a háttérben lebzselni?

vizesnyolcas 2012.01.17. 20:12:21

Ha szombatig Schmitt Pál lemond, ott leszek. Bár most Cohn-Bendit nagyon rá akar venni, hogy mindenképpen menjek tüntetni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.17. 21:38:51

@dr. Ringlósztár:

"A liberális hazaárulók" nemgyűlölködött pataki zálogházas ati

evil overlord (törölt) 2012.01.17. 22:26:01

@bbjnick: Az igaz, hogy nincs kellően körülbástyázva a középület felismerhetősége, de ennek mi köze van az emberi méltósághoz? (Vallja be, ön is arra hajlik, amire én: minden közterületen betiltani, úgy nem kell félni az esetleges retorziótól.)

Továbbá:
3. § Az Nvt. 2. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:
2. § (1) A dohányzás számára kijelölt helyek kivételével
...
c) munkahelyen,
...
Ergo ha van a munkahelyen dohányzásra kijelölt hely (pl. parlamenti szivarszoba), akkor szabad.

Egyébként a Ferenciek-tere példa elég súlyos terelés: attól, hogy rossz a belváros levegője, még nem kell rátenni egy lapáttal. Arról nem beszélve, hogy van, aki kifejezetten rosszul lesz a cigarettafüsttől.

Sir Galád (már foglalt) 2012.01.17. 22:26:05

cikk a 20.század eleji archívumból?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.01.17. 23:40:34

@Google: "Hát miféle diktatúra ez, hogy azt mondd a másiknak, ne menj ki, mert ciki vagy?"

Höhö. Diktatúráról rinyál a rezsimszolga. :)

Menj ki, nem vagy ciki. Szép vagy. Csak menj ki.

flo30 2012.01.18. 00:03:12

Ez a Bencsik cikk eléggé szürreális és abszurd. Még abszurdabb, hogy vannak, akiknek ez jön be és nem csak nevetnek rajta egy nagyot, legyintve, hogy ez biztos csak egy vicc.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.18. 01:12:46

@Google:

"Hát miféle diktatúra ez, hogy azt mondd a másiknak, ne menj ki, mert ciki vagy?"

neked az a diktatúra, ha valaki, akinek nulla beleszólása van az életedbe, azt mondja neked, hogy ne tedd ezt, ne tedd azt. mi a faszom lenne veled egy valódi diktatúrában, ha vágyaiddal ellentétben valahogy mégis a fasz szarabbik végére kerülnél?

amúgy a faszom se mondja, hogy ne menj el, ezt csak önigazolásként ismételgeted magadnak. ja, persze, átlagos, épelméjű ember furcsán mozgatja a kezét a homloka előtt, ha a szervezők és a lózungjaik szóba kerülnek, és igen, kormánypárti tüntetni egy halom elmebeteg mögött az kibaszott ciki, a gyurcsánynak csápoló idiótákat is boldogan kiröhögtük anno — de éntőlem ott és úgy égeted magadat, ahol akarod.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.18. 07:59:48

@evil overlord:

Tudja, én a kádárrendszerben nőttem fel. Egész gyerek- és fiatalkorom arról szólt, hogy parancsokat (pontosabban: utasításokat) teljesítettem. "Tedd így, tedd úgy, tedd ezt, tedd azt!" --- csak ezt hallottam, s ha megkérdeztem: "miért?" (azaz, megpróbáltam magyarázatot kérni), akkor szinte automatikusan jött a válasz: "maj'mingyánmegmondom!"

Ez a törvény, ebben a szellemben fogant: önkényes, inkoherens, diszkriminatív, megalkotói nem érezték szükségét, hogy hitelesen, helytállóan megindokolják, miért hoznak hátrányos helyzetbe, miért szolgáltatnak ki, miért stigmatizálnak egyes embereket egy adott szokásuk miatt. Az egészségügyi hivatkozások hamisak, hiszen olyan helyeken is tiltják a dohányzást, ahol az másokat semmilyen formában nem érint (ha nekem valaki azt mondja, hogy kb. 1 gramm száraz növényi anyag elégetése nyílt légtérben egészségügyi kockázatot jelent egy nemdohányzóra, akkor azt is mondja meg, hogy egy, a kertjében leveleket égető hobbikertész (szerinte) hányszoros tömeggyilkos?! Hánymillió cigarettának megfelelő száraz növényi anyagot éget el?).

Ez a törvény felidézi az önkéntes rendőrök, a tömbházmesterek világát, a nem kell megindokolnom, miért ítélkezek, miért gyakorlok hatalmat a másik felett, miért korlátozom, szankcionálom annak, ezt vagy azt a tevékenységét. S ezt nem csak én állítom. A Katolikus Egyház is ezt mondja: az efféle törvények a szekuláris aktivizmus szellemében fogannak, az efféle törvények az ideologikus diktatúrák világa felé visznek minket.

S, nézze csak, hogy működik a dolog! Maga is érzi, tudja, hogy nincs megfelelően alátámasztva, indokolva a törvény, maga is érzi, tudja, hogy méltánytalan: de végülis, miért ne, hadd szóljon, ha magát nem érinti hátrányosan! Ha ma teret engedünk egy ilyen törvénynek, ki tudja, holnap, hol találkozunk egy hasonló szellemű szabályozással?! Ha elfogadottá tesszük ezt a hozzáállást, ki tudja, holnap, hol köszön vissza?!

Emlékszik a Harrach-Szócska-meccsre? Ott világosan megmutatkoztak a szellemi-erkölcsi-erővonalak, amik mentén rendeződnek a szándékok

Harrach így: a dohányzás káros, de a társadalom számára a fanatikus megoldások talán legalább annyira károsak.

Szócska így: majd én megmondom neked, hogy miről mit gondolj, majd én megmondom, hogyan kell jó katolikusként viselkedned --- mert megtehetem!!! (Nem ugyanígy osztják-e a fanatikus, doktriner libbantak is az észt mindenfelé, nem így törnek-zúznak mindenhol, amihez csak hozzáférnek?)

ü
bbjnick

nénike · http://mandiner.hu 2012.01.18. 08:23:55

A mai vezércikk gyújtogatós analógiája és előre mutató értékelése is zseniális. Az elkövetkező szombaton megrendezendő felvonulás "... azért ARATOTT KIROBBANÓ SIKERT, mert e sorok írója úgy járt ezzel, mint az az ember, aki a forró nyár legforróbb napján a kiégett mezőn eldob egy égő gyufaszálat. Azért lobban lángra a rét és a mező, mert a tűzhöz már csak ez a szál gyufa kellett."

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.18. 08:33:42

annakidejen uganez a gennyes allt volt, aki a szocialista vivmanyokat eltette ugyanigy.

szep kis kurva ez is, viktorkajaval egyutt....

nem nyugszanak, amig valami nagy csapas nem eri oket...

don brada · http://www.sajatwebsite.hu/ 2012.01.18. 12:04:20

respekt...ott leszünk!

---------
HR-tanácsadás: at-bt.hu

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.01.18. 13:25:34

@bbjnick: " Egész gyerek- és fiatalkorom arról szólt, hogy parancsokat (pontosabban: utasításokat) teljesítettem."

nc

evil overlord (törölt) 2012.01.18. 22:01:23

@bbjnick: Akkor is ilyen vehemensen nyilatkozott, amikor a füvezőket vágták sittre? Az is megalázó, nem?

Nyílt légtérben valóban nem valószínű, hogy a passzív dohányos egészsége károsodik, azonban akkor is zavaró a füst, a rá érzékenyek ilyenkor is rosszul lesznek.
Egy bizonyos Bp. környéki településen heti egy napon szabad kerti hulladékot égetni. Gondolom máshol is így van. (Kitérő: igazából ezt sem ártana jelentősen szigorítani, mert tényleg elég szar ügy, amikor ősszel az egész környék a füstölgő vizes avartól bűzlik, miközben néhány fertőző növénybetegség kivételével nem égetni, hanem komposztálni kellene a hulladékot.)

Találtam egy másik példát is: mint derék katolikus nyilván nem szeretné, ha az utcán szabad lenne szeretkezni, nem? Ennek tiltása is a szekuláris aktivizmus eredménye?
Egyébként északon az alkoholellenes mozgalmak mögött (száz éve) egyházi támogatás volt. Anno, amikor Európában megjelent a dohány, az egyház tiltotta.

Nem láttam a Harrach-Szócska meccset, de Szócskának, mint eü. államtitkárnak igazából teljesen be kellene tiltatnia a füstölgést (ha teljesen komolyan vesszük a népegészségügyet). Finomítás: mivel kis mértékű dohányzás (pl. aki hetente elszív egy szivart) esetén nem (feltétlenül) mutatható ki egészségkárosodás , ezért a pógárt arra kell szorítani, hogy minél kevesebbet dohányozzon, ezt úgy lehet megtenni, hogy:
- megnehezíteni a hozzájutást: a trafikok megoldják
- korlátozni, amikor rá tud gyújtani: ld. fenti törvény
- jó nagy adót (igazából EB járulékot kellene) rátenni: mivel ez lenne a legerősebb visszatartó erő, ezért az óriási AHT bevétel miatt nem lépik meg
Kiegészítés: az ilyen vasszigor csak akkor működik, ha a környező országokkal együtt lépik meg + az otthoni dohánytermesztést is szabályozzák

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.19. 14:13:12

@Hattory Hanzo: "Vége a tudat, az elme, az ego, a materializmus irányította világnak. A szív és a lélek korszaka következik"

Ha nem az az ember mondaná aki több tízmillióért vett fel CHF hitelt hogy egy palotát vegyen belőle, még el is hinném hogy vége a materializmusnak. Így azonban csak annyit tudok mondani annó a TV2-ben lila fejkendőben cigány nótákat éneklő Pataky Attilának hogy több szerénységet illene mutatnia.

makjanos 2012.01.19. 14:26:19

@Hattory Hanzo: Pataki valahol az ég és a föld között lebeg, ha leesik, azonnal szörnyethal.

makjanos 2012.01.19. 14:33:47

@dr. Ringlósztár: Bencsik úr úgy viselkedik, mintha még mindig ellenzékben lenne. Csak nem tudom, hogy melyikben (MSZMP, FIDESZ ?). Tiltakozásra buzdít az ellen, ami a jelenlegi kormánya tevékenységének hatására össze. Remélem azt is meghallotta, amit a mostani főnöke az elkötelezettségéről mondott az az EU parlamentben. azt is remélem jó sokan összejönnek 21-én és sok EU és IMF ellenes jelszót harsognak majd a kormány mellett . Hogy legyen mit megmagyarázni a tárgyalásokon.

makjanos 2012.01.19. 14:42:45

@khamul: Bencsik úr változó elkötelezettsége közismert. Kár, hogy mostani elvbarátai ezzel nem foglalkoznak. Lehet, hogy ők is ennyire képlékenyek?

makjanos 2012.01.19. 14:47:54

@Karcolt lendület: ez a ent biztos "jót" fog tenni az egyik változat szerint EU elkötelezett Ormánynak, de a szélsőjobbanak egészen biztos. Ha Bencsik benne van, a tűntetés hitele is tuti.
süti beállítások módosítása