Politikai pornó a baloldal romjain
2011. május 18. írta: Zsigmond és Péterfy

Politikai pornó a baloldal romjain

  Csupa jó hírünk van a durva politikai trash kedvelőinek! Már nemcsak a – facebookos oldalán csak és kizárólag Gyurcsány Ferencről szóló tartalmakat megosztó, ugyanott nemrég logópályázatot hirdető – Demokrata Párt várja az anyapártból kiábrándult szocialista híveket, hanem egy elképesztő potenciállal rendelkező formáció, a baloldal legjavát felvonultató Magyar Baloldali Demokraták Pártja is felsorakozott a startvonalra! És hogy miért mosolygunk már most, amikor még el se kezdték? Rögtön meglátják!

Amanda, akit eddig a budapesti éjszakai élet egyik legnevesebb transzszexuális műsorvezetőjeként ismert meg a közönség, most úgy döntött egy másik területen is kibontakozik. Amandát mindig is érdekelte a politika, és mint ismert közszereplő számtalanszor nyilatkozott magyar belpolitikai kérdésekben, valamint az ország sorsát érintő témákban. Most azonban úgy döntött, itt az ideje, hogy megmutassa, mennyire komolyan gondolja az általa elismert értékek hirdetését és közvetítését, ezért pártot alapít; Magyar Baloldali Demokraták Pártja (Party of the Left Democrats) névvel.  (...) Főbb területek, amelyeket érinteni kíván a pártprogram: többek között támogatni kívánja a roma kisebbséget és annak kultúráját, oktatását és munkahelyteremtésének elősegítését; AIDS prevenciók szervezés és felvilágosítás; a másság, ezen belül a transzneműek, leszbikusok, biszexuálisok elfogadtatása és segítése.

  A hibátlan angol nevet (Elhagyott/Maradék Demokraták Pártja) választó párt nem titkolt célja, hogy a 2014-es választáson indulni tudjanak, és az ehhez szükséges támogatói bázist is megteremtsék. Az MSZP-nek vagy a majdani Gyurcsány-pártnak nyilván nem jelent majd soha komoly konkurenciát ez a remek valami, az azonban biztos, hogy (bár jelenleg a szerveződés honlapján még barátként szerepel a Zöld Baloldal Roma Tagozata és a Munkáspárt 2006) a szélsőbaloldali voksokért vérre menő, komoly harc fog kialakulni a Zöld Baloldal, a Munkáspárt, és posztunk tárgya között – és ha valami vicces, akkor pár komcsi marakodása egy 0,01%-os eredményért egészen biztosan az.

  Az új alakulat egyébként olyan karakteres személyiségeket tudhat alapítói között, mint Amanda Elstak, az ismert transzszexuális műsorvezető vagy éppen Noé Krisztina, aki a vöröcsillagperes Vajnai Attila felesége, és szabadidejében verseket is ír. A szép nevű MBDP sorai közt tudhatja a 2010 őszén még MSZP-s jelöltként próbálkozó Terry Blacket is, valamint azt a Nyári Zsoltot, akitől még Dániel Péter, a hazai baloldal legeslegnagyobb trollja is kénytelen volt elhatárolódni újkeletű politikai szerepvállalása miatt:

Úgy tűnt, hogy fiatal barátom is lelkesedett Feri értelmes, bátor és demokratikus politizálásáért, a DK és az MSZDU célkitűzéseiért. Sokszor ostoroztuk együtt a szélső-balos, populista demagógiát, hol a Szanyi-féle Alterglob mozgalmat, hol pedig az egyéb, kis, szélsőséges fantom-szervezetek önjelölt vezetőinek demagóg és felelőtlen populizmusát támadtuk. Aztán egy szép napon az én barátom megbízást kapott egy könyv megírására, az egyik ilyen, általunk addig meglehetősen szélsőségesnek és demagógnak tartott szervezettől. A könyv elkészült, a barátom kapott is érte valamennyi pénzt. Ám innentől fogva minden megváltozott.

Egykori barátom már csak "új barátaival" (elvtársaival?) törődött és a tőlük tanult, demagóg szólamokat kezdte szajkózni. Többször is próbáltam vele erről beszélni, kértem, hogy ne induljon el ebbe az irányba. Ő mindig meg is ígérte, hogy erről szó sincs és mi továbbra is számíthatunk rá, ahogyan eddig is. De az oldalán csak szaporodtak a vörös csillagok és a szélsőséges, kommunista gondolatok, míg aztán egy szép napon azt láttam, hogy Gyurcsányék szerinte "neolib népnyúzók", akik elárulják a hazai baloldaliságot... 

Ezen a ponton megkértem a barátomat, hogy ha már elindult ezen az új, számomra és szervezeteink számára is vállalhatatlan úton, akkor lépjen ki önként a szabadelvű, liberális szervezeteinkből, hiszen túl mély már a szakadék közöttünk és az ő, újdonsült gondolatisága között, illetve nem tűröm, nem tűrjük a gyurcsányi politika demagóg gyalázását, mivel hivatalosan is támogatjuk azt, szinte a megalakulásunk óta. Kértem a barátomat, hogy ne politizáljunk együtt tovább, de őrizzük meg legalább a barátságunkat. Ő azonban nem tett eleget kérésemnek, bizalmas beszélgetésünk több részletét, illetve egy emailt is nyilvánosságra hozott, majd ezután már "új barátaival" karöltve támadtak és provokáltak engem. Ezzel a barátságunk is véget ért. Eddigi életem egyik legnagyobb csalódásaként.

  A Mandiner tippje szerint a fent részletezett, egészen csodálatos magasságokba ívelő szivárványkoalíció puszta létén kívül Nyári Zsolt karizmája és személyisége az, ami miatt már önmagában is szórakoztató ez az egész pártalapítósdi. Nyári, a Vajnai Attila vöröcsillagos peréről szóló könyv szerzője szédületes utat járt be az elmúlt félévben: először Gyurcsány Ferenc mellett tűnt fel, később Dániel Péter állandó partnere volt (magunk is láttuk a párost a Nagy Áprilisi Köztársaságmentő Charta-tüntetésen), nemrégiben pedig azzal hívta fel magára a jobboldali sajtó figyelmét, hogy egy általa írt Facebook-kommentben Orbán Viktor meggyilkolásáról fantáziált.

  Nyári Zsoltot nyilván nem Nyári Zsoltnak hívnák, ha nem válaszolna tüstént a kaszinótojásos ügyvéd demokrácia- és barátságféltő Facebook-bejegyzésére:

Demokratikus Szocializmust. Ez az álláspontom. Európaiság, demokrácia megfelelő, igazságos szociálpolitikával. Ez lehet az alapja az új baloldalnak. Soha nem fogom bántani, sértegetni Gyurcsány Ferencet,Dániel Pétert, vagy bárkit az ismerőseim közül és sajnálom, hogy az én összefogási álmom, az meghiúsul, bizonyos emberek hozzáállása miatt. Én azt vallottam, amit tegnap is írtam, hogy összefogni minden demokratikus, baloldali erőnek, s majd a közös cél elérése után lehet tagozódni, pártoskodni. Ezért nem mondtam le önként az MSZDU vezetőségi tisztségéről, mert ezt az álmomat ezzel is szándékoztam volna valóra váltani. De ha nem, hát nem.

Dániel Péterrel úgy egyeztünk meg, hogy a Barátság megmarad köztünk, mert a Barátság túlmutat a politikán. Én nem vagyok elrontója, ezt ő is, én is így látom. Ezzel nincs semmi baj. Ha Barátság, akkor legyen Barátság, de látszat-Barátságra nincs szükségem senkivel. Vele sem. Éppen ezért: Minden Kedves ismerősömet, Barátomat, Közös Ismerősömet, közös Barátomat megkérem: Aki nem akar, ne foglaljon állást ez ügyben, de a személyes mocskolódást hagyjuk meg másra. Tényleg az a helyzet, hogy Pétert a Barátomnak tekintem, az pedig, hogy ez a Barátság milyen hosszú lesz a közös politika nélkül, majd az idő eldönti.

  Politikai pornó ez, a legdurvább fajtából!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr332901750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.18. 09:23:42

A hígmagyar szélbal még a turbómagyar szélbalnál is viccesebb!

(Egyébként Miss Sün kivel van?)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.05.18. 09:25:19

Ennek a posztnak a Velveten lenne a helye. Akkor sunáznám.

kispufi 2011.05.18. 10:03:00

@Kettes: elférne a napiszaron is.

polom13 2011.05.18. 10:37:27

"A Magyar Baloldali Demokraták Pártja a demokrácia elméleti fogalmát az állampolgárok segítségével szeretné egy több dimenziós életvitellé és egy élhető társadalmi modellé alakítani, amelynek tagjai büszkén és elégedetten vehetnek részt az ország fejlesztésében."

???

polom13 2011.05.18. 10:39:09

Noé Krisztina versei fizikai fájdalmat okoznak.

Norris74 2011.05.18. 11:00:01

Az bizony....kemény politikai pornó.
És bizony az is igaz, hogy ti vagytok benne a "felszopók", kedves Mandíneresek! :)
Most attól függetlenül, hogy a Nyári Zsolt / Dániel Péter / Vajnia Attila / Terry Black / akárki féle marhaságot én is viccesnek tartom, de volt nektek a nagymamátok madártején kívül valami is, ami ízlett vagy tetszett volna? Úgy értem a saját szellemes (vagy szellemesnek vélt) közéleti tevékenységeteken kívül?
Basszus...ha ekkora tudói vagytok a tuti frankónak, akkor miért nem mutatjátok meg a "pályán" magatokat? Szartok, hogy elvéreznétek, mi? :) Hogy jönne egy "Mandiner 2" és benneteket is szétfikázna. Sanszos.

vizipipa 2011.05.18. 11:50:52

@TaTa86.: tippeljél!

"Két örök példaképem van.
Egyik GÖRGEY ARTUR, a másik személy GYURCSÁNY FERENC."

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.05.18. 12:19:44

@Kettes: Neked lenne a Velveten a helyed, de semmilyen körülmények között nem sunáználak! :-)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.05.18. 13:25:45

@mefisto: Ezt a szar ratyi ismerkedős szöveget.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.18. 13:25:54

@vizipipa: Nem jelent semmit. Nyári Zsolt is igazi progresszív 89es demokrata volt, orthodox gyurcsánysita, aztán mi lett belőle?

medve2 2011.05.18. 13:27:29

Ok! Egy transzvesztita pártot alapít, küzdeni akar a melegek jogaiért. Még legitim is, ellentétben Fletóval.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.05.18. 16:23:00

@Kettes: Ismerlek már eléggé b+, ezért mondom hogy a Velveten a helyed! :-D

kackia 2011.05.18. 18:54:00

Ennek a nemi identitás zavaros se nem madár, se nem halnak levágták már, mert ha nem akkor lefogják hamarosan.
Micsoda ostoba emberek vannak a világon, mennyi önelhívés, ha valakinek gondot okoz annak a kérdésnek az eldöntése, hogy most kislány vagy kisfiú legyen, hogyan gondolhatja magáról, hogy eltudna igazodni az ország é a belpolitika sokkal bonyolultabb kérdései között.
Nem a saját háza táján kellene rendet raknia, ott belül.

Alfőmérnök 2011.05.18. 22:40:34

Noé Krisztina
Paksom

Szeretem ezt a folyót.
Szeretem ezt a várost.
Választott otthonomat.

A gesztenyefákat.
A kis padot a folyó
mentén.

És a nyár elhozott nekem.
noekriszti.hupont.hu/48/paksom

tewton 2011.05.18. 23:01:37

"Aki nem akar, ne foglaljon állást ez ügyben, de a személyes mocskolódást hagyjuk meg másra. "

nyugodtan mondja ki, a jobboldalra gondolt :)

@Alfőmérnök:
nem is olyan rossz ez a vers. Haikuvá áttördelve még érdekes is :)

Szeretem ezt a várost.
Választott otthonomat.
A gesztenyefákat.

Alfőmérnök 2011.05.19. 07:50:26

@tewton: Nekem is tetszik.
Kár, hogy az első két sor(szerző, cím) a csúcs, a többi része inkább csak töltelék. Szóval a szerkezetén még lehetne javítani.

/Spam 2011.05.19. 21:18:37

"[...]támogatni kívánja a roma kisebbséget és annak kultúráját, oktatását és munkahelyteremtésének elősegítését; AIDS prevenciók szervezés és felvilágosítás; a másság, ezen belül a transzneműek, leszbikusok, biszexuálisok elfogadtatása és segítése."

Egyszóval a nemzet, az ország számára legfontosabb célokat. Végre valaki :)
A Dániel Péter és Nyári Zsolt tandem szétválása miatt viszont elmorzsoltam egy könnycseppet.

franciaszeksz · http://alomlany.hu/ 2011.05.23. 01:57:04

Ez azért nem rossz:

Amikor szeretlek Téged
felgyorsul a szívverésem.
Elönt a forróság
mikor testemet
erős kezed
határozott
mozdulataira bízom.

Amikor tüzes
nyelved és
vágytól remegő szád
előkészít engem arra, hogy
magamba akarjalak fogadni,
felizgulok.

Amikor belém hatolsz és feszítesz,
lüktetsz bennem,
jaj ne kérd Drága, hogy
csendben élvezzelek,
mikor ennyire érezlek Téged.

* * *

Erre azért inkább szavaznék, mint egy konvergencia-programra. :)
süti beállítások módosítása