Velőrózsák: Kispállal sem olyan, mint a Kispál
2011. május 04. írta: nénike

Velőrózsák: Kispállal sem olyan, mint a Kispál

  Az új honlappal - úgy látom - pályára állt a Velőrózsák. Túl vannak egy dokumentált Gödörbeli kísérletezésen és első koncertjükön is, amit a Corvin tetőn celebráltak. Az öndefiníció szerint gasztrozenekar, de a névválasztáson túl erre csak a negyvenes éveiben járó tagok decens pocakja utal. Ez ugyan nem túl esztétikus, de megfakult érdeklődésű zenefogyasztóként ebben mindenképpen kapcsolódási pontot találtam a fiúkkal, és ez már elég ahhoz, hogy első lépcsős szimpátiámat kivívják.

  Tudom, hogy illetlenség az elhagyott exszel foglalkozni, mégis kénytelen vagyok viszonyítási pontként a Kispál és a BORZ szakadt zászlaját leszúrni, lévén, ketten is játszottak benne anno, egyikük pedig a Keselyűben átpengetett hónapok érdemén akár játszhatott volna.

  Izgalmas zenei kihívás lesz azt a fajta boogiet előállítani, amit a közönség az előéletre tekintettel elvár, mégis elkerülve az önismétlés hibáját, 2. Kispinek is kellően lendületes megszólalást biztosít az előre-hátra dülöngélő gitározáshoz. A hangzásra az eddig elérhető néhány dal alapján igazán nem lehet panasz, hozza azt a jobb híján egyetemista tinglitanglinak nevezhető izét, amire mindig is buktunk. Feszes, nem túl bonyolult gitár, dob, basszus témák, jellegzetesen Kispál tematikában bemutatva.

  A zenei alapok rendben vannak, Radioheadhez fogható nagy megújító fordulat nincs benne (szerencsére), a kísérlet sikere inkább abban áll, hogy a Zoltán Erika világából érkező Pavlicsek Lászlóval sikerül-e szétfeszíteni a gimnáziumok igényszintjének kereteit. Megkerülhetetlennek érzem, hogy a kötelező, és Kispál által mindig is szorgalmazott zúzdázáson túl a vénebb hallgatóság kedvére tegyenek. Ehhez viszont olyan időtálló szövegeket kell fabrikáljanak, amelyek már nem a plakátfirkálás izgalmát juttatják eszünkbe a pöcsről, hanem a szomszéd srácot, aki XC 90-es Volvóval jár, és már másodszorra nyitotta ki széles mosollyal a csajunk előtt a ház kapuját.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr292861464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dunabeat. 2011.05.04. 12:55:52

Ez a Pavlicsek ilyen formációkban énekelt korábban? Jesszus. Hogy sikerült ezt az embert megtalálni?

Mondjuk korábban - példának okáért - Csordás (?) Tibor (a méltán elfeledett Fiesta zenekar énekese) a Junkies első énekese volt, szóval az is egy érdekes váltás lehetett.

Vagy éppen Szakos Krisztián (Ákos billentyűse) SP-nél működik közre, és ez nem is csak a session-zenész kategória, aki mindenhol fellép, ahol megfizetik, mert tudtommal még zenét is szerzett neki.

Szóval vannak érdekes bakugrások.

Nekem ebben a Velőrózsák nevű zenekarban egyelőre két dolog nem tetszik:

1. A neve.
2. Az énekes hangja. (És ez független attól, hogy hol szerepelt korábban, mert ezt eddig nem tudtam, mégsem tetszett.)

Ami tetszik:

1. Helyenként a szöveg.
2. Kispál gitárjátéka (alap), bár nyomhatnának keményebb beatzenét, de úgy tűnik, ez egy szobazenét játszó zenekar lesz már...

dunabeat. 2011.05.04. 13:21:49

Egyébként leszokhatna végre Kispál a cigizésről.

Lábszár Ervin 2011.05.04. 13:28:58

A Prognózis egykori basszusgitárosa, Cirmos Kormos Gábor meg már egy ideje lakodalmasban utazik.
Az is kemény váltás.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.05.04. 13:30:08

még egy bizonyíték arra, hogy a Kispál Lovasitól volt Kispál. ez egy kilencvenes évek elejéről itt ragadt tinglitangli alterpop.

dunabeat. 2011.05.04. 13:50:00

@rajcsányi.gellért (ergé): Ez komoly tévedés.

A Kispál Lovasitól ÉS Kispáltól volt az, ami.

Kár lenne utóbbi korábbi érdemeit elvitatni, pláne egy mostani produkció alapján.

Necoure Yamaki 2011.05.04. 14:34:52

Szerintem pedig Laci roppant komoly srác, tehetséggel bőven töltve. Minden eddigi formációját (Ebbe, Senkik, stb) maga találta ki és alkotta meg, saját szövegekkel, zenével, lehet próbálkozni hasonlót csinálni. A hangszíne,- elismerem- akár fura is lehet elsőre, de ahogy hallgatod, fokozatosan kúszik be a fejbőröd alá, én már kifejezetten szeretem.
Az pedig más kérdés, hogy meg is kellene élnie emellett, vagyis a zene szeretetét nem tudja kiflire váltani a boltban, így valóban elég tág spektrumot tesz ki eddig pályafutása. Remélem most egy darabig leaglább helyre került.
Na tessék, itt van feketén-fehéren:
www.youtube.com/watch?v=Fqiml3XCuUE&feature=related

jvizkeleti · http://mandiner.blog.hu/ 2011.05.04. 14:38:30

Na orulhet a sok gyoker "jobboldali" megszunik a "dimitrov ter" megszunteti a kormany az origo szerint a Corvinus egyetemet, legalabbis beolvasztjak mas egyetemekbe. Hajra! Csak igy tovabb. Kommunista neoliberalis liberalbolsevik zsidohazaaruloknak nincs kegyelem! xD

zuuu 2011.05.04. 14:44:23

Láttam őket március végén a Gödörben, voltak is várakozaim, de szerintem nem ütötték meg a szintet. Kispál gitárjátéka perszerendben volt, ahogyan azt vártuk. Az el is fogja vinni a hátán a zenekart, ahogy az illik. Az énekes figura viszont erőltetett volt, az átvezetőszövegei is elég bénák voltak, és én valahogy mindig ez alapján ítélem meg a frontembereket.

zuuu 2011.05.04. 14:46:28

@zuuu:

várakozaim=várakozásaim

jan 2011.05.04. 16:59:01

@jvizkeleti: Ez pikáns lesz, ugyanis a Corvinus nem más, mint Turul_2k2 alma matere.

Amúgy Közgáz nemzetközi szinten nézve elég gyenge, de a magyar palettán az egyik legjobban összerakott egyetem, nem értem, miért pont őt kell baszogatni.

Persze bízhatunk abban, hogy ez csak Rózsa legújabb agymenése, amelyet Pokorni két ásítás között lesöpör egy Hetiválasz-interjúban.

jvizkeleti · http://mandiner.blog.hu/ 2011.05.04. 17:04:30

@jan:

Ja, meg az enyem is. :) Eppen ezert erint ilyen erzekenyen a hir. :) Nemzetkozileg nezve is a legjobb magyar kozgazos kepzes, szoval lehet, hogy nyugaton sokkal jobbak vannak, de vasutbol, rendorsegbol, meg korhazakbol is jobbak vannak nyugaton. Szoval lehet nem ezt kellene szetb*szni, hanem a dunarocsogeit bezarni. Remeljuk csak kacsa.

jan 2011.05.04. 17:15:07

@jvizkeleti: meg persze az enyém is;)

Alfőmérnök 2011.05.04. 23:13:03

Felejtős.
Annyit azért érdemes megjegyezni, hogy ha Lovasi énekelné, akkor simán elmenne egy szar betétszámnak egy kispál-albumon.

Alfőmérnök 2011.05.04. 23:28:59

@rajcsányi.gellért (ergé): Kispál gitárjátéka ugyanúgy hozzátartozott a Kispálhoz, mint Lovasi hangja, szövegei. (A Kiscsillag ezért teljesen más.) Nem egy vérprofi fickó, nem virtuóz, de van benne valami egyedi.
Itt egy válogatás a szólóiból:
www.youtube.com/watch?v=cH8dQ33fiak

Alfőmérnök 2011.05.10. 14:37:38

@zoli_80: Itt van a szemem előtt két kommented, oszt ha rákattintok a necedre, azt írja, ki h 0 hozzászólásod volt eddig. Ez hogy lehetséges? Lehet, hogy egy nagy nulla vagy?
süti beállítások módosítása