Ősök szelleme - Mercedes 300 SL
2011. május 01. írta: Redakció

Ősök szelleme - Mercedes 300 SL

  Nur ein Mercedes ist ein Mercedes – tartja a régi mondás. A Mercedes-Benz 300 SL, vagyis a sirályszárnyas típusok ősének legendája bizonyítja, mennyire helytálló ez a megállapítás. Manapság még az amolyan „Brot und Butter” autók hirdetései is „sportos eleganciáról” szólnak, a „vezetés sportos élményéről” nem is beszélve. Valaha ezt szerényebben adták elő, pedig elhihetjük, jó ötven éve is születtek vérbeli sportkocsik. Vajon csábíthat-e egy igazi „gran turismo” kupé jobb pedigrével, mint amikor eleve versenyautónak született? Igen – mondjuk, ha ősei a Mercedes-Benz Ezüstnyilaiként száguldoztak a versenypályákon.

  A sirályszárnyas Mercedes történetét Autóteszt oldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr692869525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2011.05.01. 21:46:39

Egerländer Polka
www.youtube.com/watch?v=0RimQmD9gUQ

Aki ezt el akarja járni, az jobb ha melltartót vesz - akár fiú létére is, a fellépő G -erők miatt, azaz ez a tánc mégiscsak jobban illik az SL karakteréhez, isti-bizi és bocsi. De egy mai németnek erről fogalma sincs, viszont hála az ungarndeutsche Donauschwaben -oknak, legalább fennmaradt, re-exportálható kulturális tánchagyományként.

Bell & Sebastian 2011.05.01. 22:14:07

Tudják, mi a magyar svábok jelmondata?
Wir können alles, außer Hochdeutsch.

Na, esza polka, amit matyar ásztam:
www.youtube.com/watch?v=7IiuboQX7LY&feature=related
süti beállítások módosítása