Forradalmi keresztelő – Ilyen ország pedig nincs CCLXIII.
2011. március 23. írta: TuRuL_2k2

Forradalmi keresztelő – Ilyen ország pedig nincs CCLXIII.

  Feloszlatták a földrajzinév-bizottságot, miután az nem támogatta a kormány elképzelését a ferihegyi repülőtér elnevezéséről. Ráadásul a nagyobbrészt minisztériumi delegáltakból álló bizottság tagjai közül fel is mondtak többeknek, akik a Vidékfejlesztési Minisztériumban, vagy a tárcához tartozó intézménynél dolgoztak.

  A ferihegyi repülőtér elnevezése Liszt Ferencről szerintem jó ötlet volt, még ha hosszú és göröngyös út is vezet odáig, hogy ne Franz Lisztként ismerje a világ a zseniális zeneszerzőt és zongoristát. Az újrakereszteléshez azonban a legkevésbé sem hiányzott ez a kicsinyes, bosszúálló közjáték, ami simán tönkre is vághatja a névadás alapvetően pozitív történetét.

  A bizottság tagjai közül sokan különféle minisztériumok delegáltjai voltak, s ilyen esetben jogos elvárás, hogy ebbéli szerepükben tárcájuk álláspontját képviseljék. Ennek viszont előfeltétele, hogy tárcájuktól (ahogy az az ilyen esetekben megszokott) erre vonatkozó iránymutatást kapjanak. Ha minden igaz, ilyen utasítást nem kaptak, tehát afféle szabad mandátummal vehettek részt a bizottság döntésében. 

  Ráadásul mit tehettek volna, ha egyszer igazuk volt? A helyükben én sem a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér névre szavaztam volna, mivel egyszerűen magyartalan. Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér vagy Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Budapest-Ferihegy: ezek rendben vannak, nekem az előbbi valamivel egyszerűbbnek, és így jobb választásnak tűnne.

  A kormányzati befeszülés semmiképpen nem érthető, már a bizottság feloszlatása is aránytalan és kicsinyes reakció lenne, a minisztériumi munkatársak eltávolítása viszont egyenesen felháborító. A névváltoztatás jelentőségéről amúgy is sokat elárul, hogy a Budapest Airport honlapján szó sem esik arról, hogy Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér az új neve (a SkyCourtról ellenben egymást érik az írások, sőt, még egy a jövő elkezdődött bannerrel is kedveskedik az oldal). 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr442764581

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "Ilyen pitiánerséget mindenesetre még nem láttam" 2011.03.25. 16:39:46

Olvastam egy cikket, amiben keményen kritizálják a kormányt. Nagy ügy, mondhatnátok, sok ilyen van (legalábbis július 1-ig, aztán majd meglátjuk), de ez a Heti Válasz Online-on jelent meg, Stumpf András billentyűzetéből: Ilyen pitiánerséget mindeneset...

Trackback: A kormány megtorolta, hogy felbaszták Ferihegy új nevét 2011.03.24. 01:14:59

 Földrajzi nevekről döntő bizottság tagjait rúgták ki munkahelyükről, miután úgy vélték, a buzi kormány által javasolt Budapest Liszt "Dikkmá" Ferenc Nemzetközi "Xavér" Repülőtér név bonyolult, és nem menne át a köztudatba. ...

Trackback: Szent igényünk drága Gripenekre 2011.03.23. 21:02:19

. „Nincs erre igény.” A fenti mondatot a magyar hazudástudomány nemzeti konzervatív politika (vagy hogy a retekbe hívják újabban magukat fideszék, komolyan nem tudom követni) egyik kiérdemesült tagja, bizonyos honvédelmi minisztérium úgynev...

Trackback: Legyen Tarlós az István utca új neve 2011.03.23. 20:04:27

 A látszatintézkedések őrülete átterjedt az eddig józannak tűnő főpolgármesterre is. Hogy teret nevezzenek el Elvis Presley 56-os hősről, még csak elgondolkodtatott. Az átnevezendő közterület ugyanis az Angyal István park nevet viseli. Nem tudom, ...

Trackback: Lisztferihegy 2011.03.23. 19:53:31

A kormány azt tervezi, hogy Liszt Ferenc repülőtérre nevezik át a Ferihegyi repülőteret - értesült az MTV Híradója. A csatorna úgy tudja: a cél az, hogy már jövőre megtörténjen a névváltás, amikor Liszt Ferenc születésének 200. évfordulóját ünnepli az...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veder1 2011.03.23. 15:28:22

Ugyan, nem érted, majd mindjárt jön a kritikátlan tagság és megmagyarázza, hogy kirúgásoknak nincs közük a bizottsági munkához. Csak szerencsétlen véletlen történt...

Erről jut eszembe az az AB döntés, hogy egy jogszabályhely csak május 31-től alkotmányellenes, az mégis mi? Ilyen állatot még nem láttam...

tistedur 2011.03.23. 15:28:38

"A bizottság tagjai közül sokan különféle minisztériumok delegáltjai voltak, s ilyen esetben jogos elvárás, hogy ebbéli szerepükben tárcájuk álláspontját képviseljék" - egy szakmai döntésnél inkább szakmai döntést hozzanak, még akkor is, ha az nem a minisztérium álláspontja. tudom, hogy a szakmaiság szoci-libsi-komcsi stb. trükk, de azért ne menjünk már le kutyába..
a névadás pozitív története meg csak annyi, hogy ezzel lehet a legolcsóbban elintézni a liszt-évet.

Bloodscalp 2011.03.23. 15:36:27

Diktatórikus-egy szóval, esetleg egy Lézer interjú nem lesz a közeljövőben? Mi lesz Mo. tervgazadaságában?
Olyan Szanyi-módra, szívesen kérdeznék tőle:)

Emiksz 2011.03.23. 15:40:41

"-A lelkes turista elindul a belvárosból a reptérre, mivel indul? Metróval. A Ferenc körút állomáson át. Hát ennek vége, Gizike. Nem elég, hogy Feri, de még körút is. Visszatérés Ferihez! Hát még mit nem! Keresünk valami jobb nevet."

emiksz.blog.hu/2011/03/22/feri_tales

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2011.03.23. 15:47:19

Nem tudom, hogy mi baj volt a köztudott, elismert és bevezetett "Ferihegy" szóval? A Fidesz egy elvileg hagyományőrző, elvileg konzervatív párt. Ehhez ugyebár hozzátartozna, hogy a régi, és semmiképpen nem pártos elnevezéseket (a Ferihegy ráadásul védett helynév) ne változtassa meg. Ha már Liszt Ferencet (aki magát is inkább Franz Lisztnek nevezte, és többet beszélt életében németül, mint magyarul...) tolni akarták, miért nem neveztek el róla valami mást?

Amit pedig a bizottsággal csináltak, az szégyen és röhej. Mellesleg a bizottság még nem is volt különösebben gerinces: a legmegfelelőbb elnevezés ugyanis a Ferihegyi repülőtér, aztán kész, ehhez kellett volna ragaszkodniuk.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2011.03.23. 15:59:53

megint bántjuk őket, ott fent, ettől csak még frusztráltabbak lesznek, rájuk kell hagyni, bólogatni, mint azok, akiket erre tartanak, akkor majd lenyugszanak, és talán gondolkodni is elkezdenek :)

istenem, de szar lehet a fideszes csinovnyikoknak is!
(ennél szarabb már csak ballib-csinovnyiknak lehetett lenni!)

ny 2011.03.23. 16:07:01

A Balatont kellene átnevezni Liszt Ferencre! Akkor a piszok külföld csak megtanulná, hogy nem Franz Liszt. Miért nem lehet békén hagyni a dolgokat?????

Bloodscalp 2011.03.23. 16:11:42

Csak itt már több gerinctelenség kapcsolodik egybe, az indoklás nélküli elbocsájtások-valahol biztos megvan hány embert érint de már több mint százat szerintem
de ez már a sokadik

Alapvetően "az úgyis az lesz amit mi akarunk felfogás, és szarunk mindenki más véleményére"

Agymenések-Liszt év, és közben semmi köze nem lesz a repcsiknek ehhez az évhez már bocs-a Bp átnevezések dettó-minden téren, mert ott is lesz@rták a zemberek véleményét

thetriggerhappy 2011.03.23. 16:24:29

semmi bajom a liszt ferenc névvel, de romában sem hívja senki da vincinek a repteret, egyszerűen csak fiumicinonak.

btw, a "Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér" azért nem jó, mert ahogyan a bajnokok ligájában ferencvárosi-zták a fradit, debreceni-zték a debrecent, úgy budapesti-znék budapestet.

a sztori meg egyenesen érthetetlen. ez ennyire fontos?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2011.03.23. 16:35:47

@thetriggerhappy: az csakugyan fontos, hogy ha egy akármilyen grémium csak minimálisan nem ért egyet a kormányzati szándékkal, azonmód szétrúgják a valagát.

Ez ugyanis olyan, mint amikor Mao úr elkezdte irtatni a verebeket, mondván, hogy a négy átok egyike ők, és egyetlen paraszt vagy gazdász nem mondhatta meg neki, hogy a veréb az rovart eszik, amikor fiókát nevel, tehát olyankor (és akkor érik a növény) nem káros a veréb, hanem hasznos.

Minden olyan hatalom, amely a mégoly diszkrét kritikára korbáccsal vág oda, demokratikusnak nem nevezhető. Ez elvi kérdés, és komoly baj. A poszt kissé zavarosabb, mint amilyeneket Turultól megszoktunk, de azért elismerésem mégis neki, mert a Jobbklikkhez vagy a Konzervatóriumhoz képest ez a poszt is a bátorság/tisztesség példája. Különös tekintettel arra, hogy a kormány éppen azt mutatta be, hogy semmiféle diszkrét bírálatot nem tűr el, ha az a sorokon belülről érkezik. Vagyis a poszt maga is olyan, amivel kockázat vállaltatott.

Guild 2011.03.23. 16:53:15

Amikor a kirúgásokról olvastam először kételkedtem a hír hitelességében. De úgy tűnik tényleg ilyen kicsinyesek...

Nagyzee 2011.03.23. 18:09:20

@Molnargoreny: Kicsit bátortalan lett a poszt, de legalább írtak a dologról, és elítélték azt.

Amúgy egy elég jelentéktelen ügy ez, de épp ez teszi nagyon is riasztóvá. Hogy egy ilyen marginális kérdés esetén, méghozzá ilyen minimális véleménykülönbség esetén (elvégre a bizottság is támogatta a Liszt Ferencről való elnevezést) is ilyen könyörtelenül leszámolnak egy szakmai bizottsággal. Nem szoktam ezzel dobálózni, de ez tényleg diktatórikus (vagy ha úgy tetszik, komcsi) tempó.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2011.03.23. 18:40:23

@Nagyzee: emlékeztet ez engem Mádi László vesztére. Ő csak annyit mondott - nagyon is kulturáltan - hogy az ingatlanadó nem az ördögtől való, és a távolabbi jövőben bevezetésre kerülhet. Abban a pillanatban úgy kirúgták, hogy a lába sem érte a földet. Ez a dolog tényleg azért félelmetes, mert egy ennyire pimf "ellentmondást" így megtorolni nemhogy nem demokratikus, de félelmetesen nagy bunkóság is.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2011.03.23. 18:48:59

Érdemes elolvasni, hogy a Konzervatórium micsoda seggnyalással ünnepli ezt a csodás névadást, szót se ejtve az afférról:
konzervatorium.blog.hu/2011/03/17/magyarorszagnak_ujra_van_kulturpolitikaja

Bloodscalp 2011.03.23. 18:49:29

Vajon lesz Rajcsányi Gellért-hegy is?A komm. által üldözött "újságírók tiszteletére"

szkeptikus_ · http://twitter.com/szkeptikus_ 2011.03.23. 18:57:39

A következő javaslataim vannak új földrajzi nevekre:
János-hegy -> Arany János-hegy
Szabadság-hegy -> Összetartozás-hegy
Pápa-> Hercegprímás
Tisza -> Tisza Kálmán

fonó 2011.03.23. 19:03:58

Pitiáner bosszuálló kormányt Gyurcsány Ferire emlékezteti a Ferihegy, ezért kell kiirtani és megtorolni. Jó hogy nem Vikihegy lesz.

Bloodscalp 2011.03.23. 19:07:49

@szkeptikus_: ha már bizottságunk nincs, legalább egy konzultációt le kéne nyomni a birkákkal, vagy vmi szavazósdit a neten el kéne játszani

Danis 2011.03.23. 19:11:46

Már a háború előtt Ferihegynek hívták a repteret... Nem tudom melyik csókosuknak van táblagyártó cége az átnevezésekhez, de egyszerűen az egész érthetetlen...

eN 2011.03.23. 19:44:54

Helyes, kit szolgálnak ezek a közalkalmazottak? A közt vagy nem? Ferihegy hülye név és idegenül se hangzik jól, azért lássuk be.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.23. 19:45:54

1. A reptér nem állami tulajdon :)

2. Azokban a városokban, ahol 1 reptér van, tökmindegy mi a neve, mindenki úgy fogja hívni, hogy városnév+reptér.

3. Aki szerint fontos, hogy Liszt Ferenc legyen a reptér neve, az legyen szíves fejből írja be a 7 szomszédos országunk repterének a nevét!

Köszönöm!

Walter Melone (törölt) 2011.03.23. 19:48:32

"A ferihegyi repülőtér elnevezése Liszt Ferencről szerintem jó ötlet volt,"

De NEM.

Majd amikor zeneiskolát neveznek el Kármán Tódorról, vagy Rubik Ernőről, akkor lesz jó ötlet.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2011.03.23. 19:51:09

hehehe, majd máskor jól felkérik Belénessy Csabát erre a feladatra is :)

egyébként az megvan, hogy a Lágymányosi hídnak hogyan lett Lágymányosi híd a neve? Csak mert ott is voltak ötletek, aztán Grétsy László a tévében egyszer közölte (én legalábbis Grétsytől hallottam), hogy az emberek úgyis Lágymányosi hídnak hívják már kb. az építése óta, akkor mi a francnak más nevet adni neki. de úgy néz ki az emberek azt akarják, hogy Ferihegynek Liszt Ferenc Repülőtér legyen a neve. :)
(megjegyzés: sok ismerősöm a Puskás Stadiont a mai napig Népstadionnak hívja, pedig...)

almodhi 2011.03.23. 19:53:16

@eN: "Ferihegy hülye név és idegenül se hangzik jól, azért lássuk be."

Ajaj, Vonyarcvashegynek és Ököritófülpösnek is reszeltek akkor...

Egyébként fel kell készülnünk a "külföldi" kérdésre:

Ki az a Liszt Ferenc? Valami rokona a híres zeneszerzőnek, Franz Lisztnek?

caralho voador 2011.03.23. 20:00:00

@zero: szomszédos országokba viszonylag ritkán utazik bárki repülővel...

almodhi 2011.03.23. 20:04:42

@Vérszegény éjszakai dúvad:

"Lágymányosi hídnak hogyan lett Lágymányosi híd a neve?"

Szent László lesz az nem sokára... Még szerencse, hogy az Árpád-háziak nem szerették a Ferenc nevet...

tarlosistvan.hu/2011/03/09/tarlos-istvan-31-projekt-van-a-fiokomban-interju/

karnak 2011.03.23. 20:05:51

@caralho voador: nem ez volt a kerdes, amugy eleg sok jarat indul pozsonybol, becsbol, sot pragabol is, amit magyarok eleg surun hasznalnak.

takaróléc 2011.03.23. 20:05:54

Az egy baromság, hogy "ilyen esetben jogos elvárás, hogy ebbéli szerepükben tárcájuk álláspontját képviseljék" egy szakértői bizottság tagjai. Ahhoz ti., hogy egy tárcaközi bizottságban a tárcájuk álláspontját képviseljék, nem kellenek szakértők, hanem elég volna odaküldeni egy titkárnőt egy lezárt borítékkal. A minisztériumok olyan szakértőt delegálnak, akinek a szakértelmében megbíznak, és azt várják tőle, hogy a szaktudásának és szalmai lelkiismeretének megfelelően döntsön. Legalábbis ez az elv egy szakértői bizottság esetében. Ja hogy a szakmaiság a földrajzi nevek terén azt követeli, hogy egy védett földrajzi nevet védeni kell?

___________________________ (törölt) 2011.03.23. 20:09:01

Tessék mondani, ha repteret nevezünk el, akkor miért nem olyanról, akinek köze is van hozzá, pl. a leghíresebb magyar repülőgép-tervezőről, Rubik Ernőről? Aminek az is lenne az előnye, hogy pont úgy hívják, mint nálánál sokkal híresebb fiát, a "kockás" Rubik Ernőt.

hu.wikipedia.org/wiki/Rubik_Ern%C5%91_%28g%C3%A9p%C3%A9szm%C3%A9rn%C3%B6k%29

Dendrobatidae 2011.03.23. 20:09:28

Természetesen ez egy kiváló, előkészített döntés volt. Előtte harmincmillió emberrel konzultáltak, és az emberek egyhangú akarata volt Liszt Ferenc. Aki ezt nem hiszi, az bolsevista ügynök, az Mszp beépített agitátora, jobbikos felforgató...
A bizottság embereit pedig nem kirúgták, hanem egészségügyi okok miatt önként távoztak, miután belátták, hogy nem mehetnek szembe harmincmillió ember akaratával.

Ezek után felháborító, hogy szövegkörnyezetéből kiragadott, meghamisított mondatfoszlányokból összeollózott valótlan szövegek alapján egyesek kirúgásról beszélnek!

minőségi_troll 2011.03.23. 20:16:31

@Dendrobatidae: @takaróléc: @Guild: @Walter Melone: @Vérszegény éjszakai dúvad:

meg a többi index-ólból ideröfögő

ISMERETTEL - és ezért a most következő magyarázat is hiábavaló lesz:

egy "Ferihegy"elnevezésre nem lehet úgy és olyan nemzeti identitást építeni mint egy "Liszt Ferenc nemzetközi Repülőtér"-re - pedig az ilyen apróságokon is múlik

sok ilyen apró lépés van még hátra, melyek megtételében egy e fenti szempontot ÉRZÉKELNI SZINTÉN NEM TUDÓ kupaktanács csak folyamatos konfliktusforrásá válna

IGENIS JÓL TETTÉK - nem a jelenlegi ellenvetés okán, hanem a jövőre való tekintettel -, hogy szélnek eresztették a kontár-kamu bagázst

egyébként meg: mégis MIFÉLE SZAKÉRTELEM kell a magyar helyesírás ismeretén kívülegy névadáshoz????!!!

szóval hagyjuk már a műhisztit

Cateran 2011.03.23. 20:19:45

@minőségi_troll:

Az a baj,hogy nem vagy minosegi troll..valoztass nicket....

minőségi_troll 2011.03.23. 20:23:38

@minőségi_troll:

ÉRTETLENEK VAGYTOK, NULLA MÉLYLÉLEKTANI ill. CSOPORTLÉLEKTANI ISMERETTEL - és ezért a most következő magyarázat is hiábavaló lesz:

egy "Ferihegy"elnevezésre nem lehet úgy és olyan nemzeti identitást építeni mint egy "Liszt Ferenc nemzetközi Repülőtér"-re - pedig az ilyen apróságokon is múlik

minőségi_troll 2011.03.23. 20:25:51

@Turk Hava Yollari:

"de epic"

ez már csak az urbanolibsi index-dagonyában elfogadott,

emberi minőségen aluli szóhasználat

Dendrobatidae 2011.03.23. 20:26:27

@minőségi_troll: Egy repülőtér nevére nemzeti identitást építeni??? Noooooormális, Maaargit?

Bloodscalp 2011.03.23. 20:28:30

@caralho voador: ettől még ismerheted a reptereket, dehogy tiszta legyen, nem sármelléki xy reptér hanem csak sármelléki/taszári reptér-nem-e?

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2011.03.23. 20:28:32

@minőségi_troll: Azért ne törődj azzal, hogy a mostani elnevezése az 1830-as évekre vezethető vissza, köze volt Széchenyihez is: hu.wikipedia.org/wiki/Mayerffy_Ferenc

Ráadásul a névadó Mayerffy jól mutatna az általad favorizált XXI. századi dzsentrik mellett.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.03.23. 20:30:54

@minőségi_troll: az ilyen NAGYBETŰ-KEDVELŐk, mint TE, tipikusan önértékelési problémákkal és/vagy IDENTITÁS-ZAVARRAL, valamint ÁTLAG ALATTI IQ-val megáldott szerencsétlenek

érdemben: NINCS MIT

Hattory Hanzo 2011.03.23. 20:31:48

Legalább tisztul a kép, mit is ért a Fidesz a közigazgatási életpálya modell alatt.

eN 2011.03.23. 20:42:02

@Turk Hava Yollari: tán már 1830-ban is repülőtér volt?
sőt, már a római helyőrség is onnan repült eltávra.

Fullánkos Algol 2011.03.23. 20:44:28

@minőségi_troll: a fajtád már olyan mélyen jár a sötétség lélektanában, hogy az értelmezésed szerinti nemzeti identitás csak leköpést és kihalást érdemel, addig is életfogytiglani adósrabszolgaságot

eN 2011.03.23. 20:46:35

@A Hannibal Lektűr-attitűd: hozzá is fogsz szólni vagy csak floodolsz?

jan 2011.03.23. 20:49:03

A Csányi-puszipajtás, MVM-tolvaj Kocsis István BKV-tól való kirúgásához nincs bátorságuk, névtelen csinovnyikok egzisztenciáját viszont bátran tönkreteszik.

Undorító, beszari, aljas banda. (Disclaimer: rájuk szavaztam.)

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2011.03.23. 20:53:04

@eN: Csak most, csak neked, szövegértés óra:
"mostani elnevezése az 1830-as évekre vezethető vissza"
Ez azt jelenti, hogy a terület elnevezése, tudod, a Ferihegy, az 1830-as évekre vezethető vissza.
Ezért kapta a Ferihegyi Repülőtér elnevezését (mint ahogy Mátyásföldről a Mátyásföldi Repülőtér, Budaőrsről pedig a Budaőrsi Repülőtér).

Most pedig szépen moss fogat és irány az ágy, mert elmúlt 8 óra!
Egye fene, az agymosást még megnézheted a Hír TV-n.

Mister Gumpy 2011.03.23. 21:04:27

@minőségi_troll: Ha felnottkent akarok valaszolni: Semmi koze a nemzeti identitasomnak a repter nevehez! Ha pedig eloveszem gyerekkori enemet: Egy szornyu zenet jatszo antiszemita osztrakrol ne nevezzenek el magyar repteret, aminek raadasul gyonyoru magyaros neve volt! Es altalaban is, emberekrol repteret elnevezni az olyan, mintha Orban Viktornak hivnak a 7-es buszt vagy a Parlamentet vagy egy kozteri WC-t.

eN 2011.03.23. 21:11:23

@Turk Hava Yollari: a reptérről volt szó hülyegyerek. ha a területről beszélsz, akkor azt írd oda. Óbudát se hívják már Aquincumnak, pedig.

Gogol 2011.03.23. 21:20:37

Nem rossz a poszt, csak erre öt perc után rá lehetett jönni. Mi tartott ennyi ideig? Ki kellett tapogatni a lehetőségeket az orbanviktor.hu-nál? Mindenesetre örülök, hogy megkapta az engedélyt.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.03.23. 21:26:54

@eN: olvasni tucce?

las-san, ta-gol-tan, még egy-szer:
érdemben: NINCS MIT

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.03.23. 21:31:43

@Walter Melone:
John Fitzgerald Kennedy, a híres repülőmérnök mintájára?

Dubito 2011.03.23. 21:38:05

Rengeteg felesleges, mondvacsinált bizottság, sóhivatal van az országban, ami csak viszi a pénzt. Minek egyáltalán földrajzinév-bizottság, s ha már van, minek bele 25 tag, miért nem elég 3?

Ha a Fidesz azzal kezdte volna valamikor az elején, hogy szisztematikusan átfésüljük a bizottságok, hivatalok, alapítványok dzsungelét, és kigyomláljuk a szükségteleneket, azt mondom, helyes lépés.

De ez a moszkovita komisszár stílus, az eltaposlak, ha utamba állsz mentalitás a legsötétebb kommunista időket idézi.

Hofi sokszor visszatérő mondása, a "leszóltak fentről" aktuálisabb, mint valaha. Hiszen Kádárék legalább megpróbálták diszkréten csinálni az ilyesmit.

Az Orbán-rajongótábor még egyelőre ujjongva tapsol, hogy "most jól megkaptátok", ő képes egy földrajztanárba is nemzetrontó ellenséget beleképzelni, és nem tudja felfogni, hogy őt is ugyanilyen könyörtelenül eltapossák majd, ha arra kerül a sor.

michel 2011.03.23. 21:42:27

mikor kezdtek majd gondolkodni jobberek? ha már késő lesz? bár szerintem tavaly áprilisban megtörtént az, amitől a rendszerváltás idején mindenki félt. Visszajöttek a Kommunisták!!!!!!

kubatov_kommunista 2011.03.23. 21:55:06

hmm...
1.) Mi meg Verne Gyula-zunk Jules Verne helyett. és?
2.) Szerintem az hogy ki delegálta a küldötteket jelen felállásban lényegtelen. Ez egy független szakmai bizottság volt nem képviselő testület vagy igazgatótanács, stb.
3.) megvolt az oka annak, hogy Budapest-Ferihegy-es változat mellett döntöttek.

Az esetben az volt a "szokatlan", hogy egy befolyásolástól mentes független döntés született. Feldobtak valamit és azt mondták nem jó. Megmondták, hogy jó. És ettől sokkot kaptak valahol emberek. Pedig ez a normális - csak már mi szoktunk el a normálistól. Ennyi.

esef 2011.03.23. 22:13:43

én úgy fogom hívni, hogy BL-55 repülőtér, Budapest :)

esef 2011.03.23. 22:15:11

szeretnék felvételizni az Asbóth Oszkár Zeneakadémiára. kérem Kedves Vezetőnket, hogy tegye lehetővé számomra :)

Robinzon Kurzor 2011.03.23. 22:33:12

@TuRuL_2k2:

A JFK-t történetének első 20 évében 3x nevezték el/át, először teljesen jellegtelen nevei voltak: Idlewind Airport (egy golfpályáról, aminek a helyén épült), aztán Anderson Field (valami tábornok volt).

Azután lett, 1963-ban egy karakteres neve.

Ellenben.
Ferihegy az Ferihegy, folyamatosan, vagy 70 éve ezen a néven repülőtér.
Eredetileg egyébként egy Ferenc nevű budai polgárról nevezték el, aki nagy részét bérelte a területnek, úgy 200 éve.

Szóval egyrészt a JKF egy kurva szar példa, másrészt ha valamennyire is komolyan gondoljátok, hogy konzervatívok vagytok, akkor az ilyen hülyeségekről kimondjátok, hogy hülyeség.

De hát ugye az orbanviktor.hu üzemeltetése...

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2011.03.23. 22:39:49

múltkor reptem az otopenire, oszt az volt a kardon, hogy henri coanda. pislogtam rendesen, hogy most ez így hogy. na, így lesz ez a franzberggel is. mindenki tudja, hogy nem ferihegy, hanem liszfecó, de senki sem fogja úgy hívni. akkor meg az egész cécó annyit ér, mint kandisznón a csecs.

OftF 2011.03.23. 22:50:16

Nem értem, miért nem jó a Ferihegy, miért kell mindenáron egy könnyebben külfüldire fordítható nevet adni, hát nekünk is meg kell tanulni a cifra nevű idegen külföldi neveket. Merjünk kicsik lenni, nem változott semmi.

bioLarzen 2011.03.23. 22:52:21

Tudom, hogy mellékszál, de:

"még ha hosszú és göröngyös út is vezet odáig, hogy ne Franz Lisztként ismerje a világ a zseniális zeneszerzőt és zongoristát."

Gugli:

"Franz Liszt": 3 010 000 találat
"Liszt Ferenc" + "Ferenc Liszt": 1 366 000 találat.

Szomorú, de ettől még tény...

(És ez utóbbiból még elvileg le kéne vonnunk a magyar honlapokat, ugyebár, mert a "világról" beszélünk, ami ebben a kontextusban gondolom a külföldet jelenti)

bio

olvasó080906 2011.03.23. 22:54:45

Miért nem a Kedves Vezetőről nevezték el?
A JFK repülotér mintájára?

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2011.03.23. 23:04:25

@minőségi_troll:
kedves minőségi hülyegyerek barátom, ha már ilyen szépen megszólítottál, akkor most először és utoljára veszem a fáradságot, és válaszolok egy ilyen kedves minőségi hülyegyereknek:
lehet, hogy nem sokat tudok a csoportlélektanról, de az biztos, hogy klasszisokkal többet, mint te.
lásd még egyébként ezt a kis összefoglalót:
www.kislexikon.hu/csoportlelektan.html

a mélylélektannak pedig, kedves minőségi hülyegyerek barátom, nézz magad utána, annak említése még nagyobb baromság volt.

Nemzeti identitást meg építsen a Kőmíves Kelemen, de ne a magyar kormány.

Bloodscalp 2011.03.23. 23:20:52

@olvasó080906: van benne valami, azt mondják népszerű és sikeres

egy maréknyi dollár 2011.03.23. 23:22:53

A földrajzi-név bizottság minősített szabotázs-cselekményt követett el.Örülhetnek népünk ellenségei, hogy egy szimpla kirúgással megúszták.Mindenesetre a honi munkásosztály és parasztság világméretű felháborodással követte az eseményeket, és a Kormány bölcs döntésének elmaradása esetén készek lettek volna kaszára-kapára-ütvefúróra kapni.

Gogol 2011.03.23. 23:24:33

Egyébként kibaszott nyomasztó lehet szerkeszteni az orbaviktor.hu-t. Nézzétek meg, minden cikkben orbanviktororbanviktororbanviktor. Nekem nem érne meg négy millát, az fix. Turul, te emg már rég túl vagy a karakter (ön)gyilkosságon, szóval, ne erőlködj, hogy bizonyítsd az ellenkezőjét, inkább add át a vezetést a tisztább fiatal jobboldali értelmiségieknek, te meg húzz át az orbanviktor.hu-ra, főállásban. Akkor aztán megtudod, mi a Magyarok istene!

vauvauvau 2011.03.23. 23:26:36

szervezzünk tüntetést!

cso zsi 2011.03.23. 23:32:47

@Robinzon Kurzor: "
A JFK-t történetének első 20 évében 3x nevezték el/át, először teljesen jellegtelen nevei voltak: Idlewind Airport (egy golfpályáról, aminek a helyén épült), aztán Anderson Field (valami tábornok volt).

Azután lett, 1963-ban egy karakteres neve."

@olvasó080906: "Miért nem a Kedves Vezetőről nevezték el?
A JFK repülotér mintájára? "

Majd ha őt is megmerényelik, úgy tényleg, mint JFK-t, akkor tőlem el is nevezhetik róla.

G. Wolf 2011.03.23. 23:34:44

Ez a történet szánalmas...

Érdeks hogy OV kiakadt, egy német bulvárlapnak, hogy diktátornak hívják... Ha sok ilyet csinál (még ha nem is ő de a mögötte álló kormány/vezérkar/minisztériumok) akkor jogosan kapja meg a "Kedves Vezető" becenevet...

Ilyenek miatt lesz jó nagy bukta 2014-ben, úgylátszik 2002-ből nem sokat tanult a Fidesz...

Igazából az egész Fidesz kormányzás kicsit olyan mint a Tanu film...

---

"Miért Angol park?"
"Mert ez a neve! Nem mindegy!
"De miért Angol? Miért nem vidámpark vagy viccpark?
"Ez az! A torkánál ragadta meg a kérédst Pelikán elvtárs..."

Netuddki. 2011.03.24. 00:04:17

De most komolyan! Mi ez a nagy átkeresztelési láz?
És miért pont Lisztre kell átkeresztelni? Nem tök mindegy?

Szerintem ezzel is csak azt próbálják leplezni, hogy tulajdonképpen nem értenek semmihez a fijjugg. Átkeresztelni meg koronát úsztatni minden ütődött tud. Mennyit lehet azon vitatkozni mire is változtassák meg azt a nevet. Mármint annak a 3-4 fideszes vezérürünek, mert a nyáj többi részének szintén tökmindegy, csak lelkesen lehessen egyetértően bégetni hozzá.

Eszem-faszom megáll! és ilyenek hoznak "felelős" döntéseket a sorsunkat illetően. Most már nem ártana ennek véget vetni...

egy maréknyi dollár 2011.03.24. 00:28:27

@kovi1970: Ahogy mondod.Régi szép emlékeket ébresztettél fel bennem:a koronával megspékelt hajó,amint méltóságteljesen úszik Esztergom felé, ahol a Szent Korona Testület tagjai várják szeretettel.(ötven millás produkció)

nu pagagyí 2011.03.24. 00:45:19

Előbb építsenek valamit, aztán nevezzék el. Nem tudom, hogy régi dolgokat miért kell átnevezgetni.

dark future · http://www.andocsek.hu 2011.03.24. 00:52:50

Ha én lennék a miniszterelnök, hoznék még néhány ehhez hasonló fasz döntést, közben figyelném, hogy kik bólogatnak leginkább, kik védik a védhetetlent, aztán a project végén kirúgnám őket a francba (mint hivatalukra alkalmatlan, kritikátlan seggnyalókat), az addig elbocsátottaktól meg elnézést kérnék és rehabilitálnám.

Lehet, hogy itt is valami ilyenről van szó, csak még nem tartunk a csattanónál :-).

----

Egyébként meg azért baromság a névadás, mert:
-- egyetlen komolyan vehető repterünket felesleges elnevezni,
-- a taxisnak úgyis azt fogjuk mondani, hogy Ferihegy (a lényegi információ az 1 v. 2),
-- a külföldi úgyis azt fogja mondani a taxisnak hogy "erport",
-- reptéri használatban meg úgyis BUD marad.

dark future · http://www.andocsek.hu 2011.03.24. 00:56:42

@cso zsi:

"Majd ha őt is megmerényelik, úgy tényleg, mint JFK-t, akkor tőlem el is nevezhetik róla. "

:-)

Sajnos ez esélytelen, egy kisebb hadsereg vigyáz rá (8 milliárdért).

dark future · http://www.andocsek.hu 2011.03.24. 01:14:54

@fonó:
"Pitiáner bosszuálló kormányt Gyurcsány Ferire emlékezteti a Ferihegy"

egyszerűbb és olcsóbb lett volna megkérni Gyurcsányt, hogy változtasson nevet :-)

Baszk Earl 2011.03.24. 01:32:12

@olvasó080906: Nevezzék Orbán Viktorról, csak valaki lője le előtte mint J.F.K-t.

Viktus 2011.03.24. 01:49:49

@Emiksz:

Liszt Ferihegy, és boldog lészen mindenki :P

armitage 2011.03.24. 04:52:27

Nemzeti identitást, külföld felé arculat adást, és méltatlanul mellőzött magyar aviatikusaink emlékét szolgálták volna az alábbi nevek a reptér számára (ha már annyira nagymagyar nagynemzeti kormány intézkedik):

id. Rubik Ernő
Asboth Oszkár
Endresz György
Kármán Tódor
Prodam Guido

Aki nem ismeri a nevüket (mint ahogy az átkeresztelgető lisztferencező agyatlan illetékesek sem), nézzen utánuk a Wikipédián és/vagy szégyellje magát.

Benzoate Ostylezene Bicarbonate · http://fbi.gov 2011.03.24. 06:20:53

Namost az, hogy "mer' a küffődiek könnyebben megjegyzik, lefordítják, kimondják, stb.", az ellentétes azzal, hogy mááápedig Brüsszel nekünk nem diktál, merhogy most akkor nyalunk a küffödieknek vagy nemnyalunk? :P

Amúgy sztem szép név a Flughafen Franz Liszt, Budapest. :)

Benzoate Ostylezene Bicarbonate · http://fbi.gov 2011.03.24. 06:34:48

@armitage: valamint ne felejtsük ki Scwartz Dávidot, akinek a merev testű léghajót köszönheti Zeppelin is. Mondjuk az esélye nulla, hogy ilyen névvel bármit is elnevezzenek róla, bármennyire is korszakos feltaláló volt...

mozaic 2011.03.24. 06:44:13

@Pável: Aki pszichikailag nem bírja a politikusi "munkával" járó feszültséget, az ne menjen politikusnak! A paranoiások meg messze kerüljenek el minden vezetői (magánszférában és államigazgatásban is) funkciót! :)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.03.24. 07:01:30

Felcsúti buszmegállóból meg Buszfarolda Forradalomhalma lesz. Ki méreszeli útját állni eme nagy tetteknek? Falhoz mind.

lókakukk 2011.03.24. 07:30:32

Nem lenék most a hejesirási bizotság hejébe

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.03.24. 07:33:04

Megint csúnyán mellétrafál a blog, akárcsak a Lézer-ügyben: félismereteket egésszé tupíroz, okád sugárban, mint egy végórás maláriás, oknyomozás semmi, miközben a valóság feltehetóen sokkal furcsább, mint amit a baller droidok kiagyalnak...

Frick László Emlékzenekar 2011.03.24. 07:49:37

A csomagfogadóban ződfényvisszaverőmellényes faszik stírülik a felhozatalt és hangosmegjegyzéseket tesznek a kufferokban mekkora bukszák lehetnek és persze a csöcsökre is. Hagy tanújja csak a búrzsújj, kösse össze franz Liszt nevét a Budapest Airport névre (különösen a BUDAPEST-ra!) talán még érdemes állapotokkal...
Bud Spencerről is el lehetett volna nevezni és akkor megspórolnak sok költséget, mert maradhat a cimkenick Bud

Frick László Emlékzenekar 2011.03.24. 07:50:49

@Ványadt Ványadtovics Vinyov: A Svarc repülőtérnév nagyon fasza, főleg a Svarc Taxi még harcoló alakulatainak visszapillantótökrében..

Tower13 2011.03.24. 08:05:25

A cikkíró szavaihoz:
Nem hiszem hogy át kéne nevezni bármire is a repteret. Elfogadott, ismert neve van, mely egy szintén magyar emberre, és az arról az emberről elnevezett városrészre utal, melyben a reptér is fekszik.
Továbbá egy bizottság nem egyetért a kormánnyal, pláne nem egy szabizottság, hanem sajtá szakmai ítéletet hoz. Ez nem függ a minisztériumoktól, sem delegációtól. Ez ugyanis azt jelentené, már jelenti is, hogy felesleges minden bizottság, ne is költsünk rá, hiszen a kormány/ OV már megmondta.

vittore 2011.03.24. 08:07:07

@Mister Gumpy: Leírtad helyettem. Köszönöm. :)

regress 2011.03.24. 08:24:04

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!: mit kell még nyomozni,te elmebajnok?azokat az embereket kirúgták 2-perc alatt. akinek ez nem tetszik az csak baller lehet?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.24. 08:27:28

"...eloveszem gyerekkori enemet: Egy szornyu zenet jatszo antiszemita osztrakrol ne nevezzenek el magyar repteret..." --- írod.

1) Te sem ma voltál gyerek, ha még hallottad játszani Liszt Ferencet:-D
2) Neked a gyerekkorod arról szólt, hogy memorizáltad, ki antiszemita ki nem az? F*sza!

ü
bbjnick

egyenlítő 2011.03.24. 08:40:39

De hiszen mindig is Budapest Liszt Ferenc Repülőtérnek hívták! Nézzétek csak meg, ott van a pajta falán, mindjárt az "Álat nem öl meg Álatot ok nélkül" alatt!

Labancz 2011.03.24. 09:01:26

Ezt is elkúrták, rossz a név! Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, eddig ok. De hol van belőle a NEMZETI???

csárli hárper 2011.03.24. 09:02:46

@kovi1970: "De most komolyan! Mi ez a nagy átkeresztelési láz?"

biztos abból indulnak ki ha már a kedves vezető is nevet váltott, akkor uccu neki mindent átkeresztelni!

barmok.....

grünweinsalz 2011.03.24. 09:02:56

@olvasó080906: Hát ahhoz, hogy repteret nevezzenek el róla, JFK-t előbb le kellett lőni!

Horemheb 2011.03.24. 09:30:58

"s ilyen esetben jogos elvárás, hogy ebbéli szerepükben tárcájuk álláspontját képviseljék"

Ez a hozzáállás a legszomorúbb az egészben, és ez az, ami kezdi elárasztani az egész országot, és ez az, ami miatt zuhanórepülésben van ez a társadalom. A racionális döntés, és szakmai megalapozottság egész egyszerűen kikerültek lassan nem csak az elfogadható szempontok közül, hanem az értelmezhetőek közül is, és ez egyre szélesebb körben így van.

Azért kíváncsi lennék, hogy ha az ilyen emberek egy ritka betegség miatt egy orvosbizottság döntésére szorulnának, akkor is ilyen lelkesen hangoztatnák, hogy az orvosoknak nem szakmai alapon, hanem a minisztériumok utasítása alapján kelljen megfogalmazni a "véleményüket".

Ez lenne egy igazi teszt arra, hogy valóban, a szívük mélyéből jövően komolyan gondolják-e ezt a hozzáállást.

Love is in the air · http://www.repulout.hu 2011.03.24. 09:37:38

Egy csomó zenészről, zeneszerzőről elnevezett reptér van a világon (lásd a lista: www.repulout.hu/cikk/liszt-ferenc-repueloter-lesz-ferihegy , szóval ezzel túl nagy probléma szvsz nincs. És ha már a listáknál és a SkyCourtnél tartunk (tart a cikk), akkor azt is érdemes megnézni, hogy mi a trend a nagyvilágban: www.repulout.hu/cikk/tiz-legerdekesebb-repuloteri-terminal

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.03.24. 10:23:28

@Love is in the air: örülök hogy ilyen pozitív vagy. De két dolog az érdekes lehet ezzel kapcsolatban. Egy kormány, amelyiknek strukturális reformok, a nagy elosztórendszerek átszervezése nélkül takarékoskodik, nincs hosszútávú gazdasági stratégiája, éppen alkotmányoz, akkor valóban az a legfontosabb kérdés, hogy hogyan hívják a repterünket, melynek nevével konkrétan semmi baj sincs? Nekem tetszik a Liszt név is, de komolyan ez a legfontosabb, vagy ez csak a kommunikáció tematizálása? Szerintem ez. Persze jellemző módon ezt is nagyon "elegánsan" tették meg. A bizottsággal kapcsolatos eljárás egyenesen felháborító! Körülnézhetünk a világban, és sok kormány támogat szép reptereket, de ilyet mint ez a kormány tesz, sehol sem tesznek. (kizárni a vitát, az ellenvéleményt, a más véleményt stb. ) Ez rettenetes. Ez a magatartás elfogultság nélkül nézve olyan megdöbbentően irritáló, hogy az hihetetlen. Ráadásul semmi szükség sincs rá hogy így viselkedjenek. Ez a legdurvább. De komolyan. De mégis. Pedig a népszerűségük esik. Tovább fog ha így folytatják. Akkor pedig még csak azt sem tudják majd mondani hogy az ország 2/3-a mögöttük áll. Akkor mi lesz?
A tanácsadók rosszak? Vagy nincsenek tanácsadók? Vagy ennyire izomból politizálnak, és tényleg azt hiszik mindent meg lehet tenni? Ez nem EU tempó! Ha valami nem tetszik, magát a bizottságot is megszüntetjük. Ez a vita vége. A vita vége, pedig a demokrácia vége. Sajnálom, de az igazság.

Love is in the air · http://www.repulout.hu 2011.03.24. 10:54:47

@Legelő Őse: Az eljárás valóban felháborító, ez nem is lehet vita tárgya. Mint ahogy az sem, hogy nem ez a legfontosabb kérdés most Magyarországon. Csak azt mondtam, hogy nem olyan rossz név ez, mint amekkora vita megy róla. Ráadásul ne áltassuk magunkat, a kommunikáció ilyen típusú tematizálása nem csak ennek a magyar kormánynak a sajátossága, ugyanazokat az országimázs trendeket követjük (legyenek azok tanulmányok, vagy tanácsadók által generáltak).
Az országimázs alakítása nehezen beárazható folyamat, ki tudja, hogy mennyi haszna van egy ilyen névváltásnak, amikor még azt is nehéz lesz kiszámolni, hogy mennyibe került. Mehetett volna jobb helyre is? Lehet. Néha a rakparton járva elgondolkozom, hogy hány "kisállatot és zsák vetőmagot" lehetne adni a szegényeknek abból a pénzből, amit díszkivilágításra költ Budapest... de ez meg a turizmushoz kell. Meg saját magunknak talán, hogy jobb kedvünk legyen. De nem akarok elkalandozni.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.03.24. 11:01:28

@Love is in the air: fére ne érts, nem azt mondom hogy nem jó ha beszélnek az országról, ha van miért felhívni magunkra a figyelmet, hiszen elkészült a beruházás, szép az új terminál stb. Ez mind remek dolgok. A baj, azzal van, ha ezek csak magukban állnak. Nincs koncepció. Német üzletfeleink megérkeztek a reptérre, és mire bejutottak a városba, azt mondták - udvariasan - olyan, mintha egy modern terminál állna egy mély szegénységben élő ország közepén. Majd a belváros bizonyos részei, megint Európához tartoznak De én is elkalandoztam ....-)

xawax 2011.03.24. 11:16:42

Mi lesz a FRADI-val, ha Ferencvárost is átnevezik?

Viktus 2011.03.25. 11:46:02

Fidesz meg konzervatívok vicc inkább kommunisták keményen ...

10.42

A hatvani idősek otthonának igazgatójának Horváth Gabriellát nevezi ki a testület (8 igen, 7 tartózkodás), a vezetőnek 360 ezer forintos illetményt szavaznak meg a képviselők.

10.35

A véleményező bizottság sorrendjének első helyén Horváth Gabriella áll, második helyen Lévai Tiborné.

Fekete László megkérdőjelezi a bizottság alaposságát. Szerinte a bizottsági rangsor első helyén álló Horváth Gabriella eddig jobbára csak gyerekprogramokat szervezett, vele szemben egy jó szakember áll. Fekete azt kérdezi, van-e lehetőség arra, hogy eltekintsenek a pályáztatástól, s nyugdíjig meghosszabbítsák Lévai Tiborné kinevezését (mint kiderült ez 2,5 év).

10.32

Lévai Tiborné okleveles társadalmi szervező. Tizennégy éve vezeti az intézmény, ezért - mint mondja - teljes mértékben ismeri az intézményt, a lakókat és azok hozzátartozóit. Panasz soha nem érkezett munkájára. Két és fél év múlva mehetne nyugdíjba. Bízik benne, hogy szakmai döntés fog születni.

Fekete László (MSZP) kérdez a pályázótól. Nem is kérdez. Elmondja a pályázónak példaértékű a munkája. Bízik benne, hogy az emberség és a szakmaiság a politika fölé tud kerülni a döntésben.

A másik két pályázó nincs itt.

10.30

Horváth Gabriella bemutatkozásában elmondja: egyedül neveli 6 éves autista kisfiát. Szeretné a tapasztalatait a hatvani idősgondozásban kamatoztatni. Rendelkezik a szükséges végzetséggel, közigazgatási szakvizsgával is.

-

Igaz nem ez a szakterülete, de jó pártkatona volt így a fideszkomcsiknál nem a szakember vezeti az intézményt, hanem a jó elvtársnő. Üt.

Gerardus A. Lodewijk 2011.03.29. 20:46:15

Ahol a Vezér megmondja, mit gondolj, és ha nem azt gondolod, akkor kicsinálnak, az ugyebár diktatúra. Idáig tiszta sor.
És akkor az mi, ahol a Vezér nem mondja meg, hogy mit gondolj, de ha nem azt gondolod, akkor kicsinálnak?

Arról nem is beszélve, hogy a repülőtér mint építmény neve szerintem nem földrajzi név. A földrajzi név a repülőtér helyének a neve, az pedig marad Ferihegy.
süti beállítások módosítása