Te is lehetsz drogkereskedő!
2011. február 09. írta: nénike

Te is lehetsz drogkereskedő!

  Tudod, mi kell ahhoz, hogy megérezd Amsterdam hangulatát? Egy száj, amin keresztül beveszed és/vagy egy orr, amin keresztül felszippantod a szabadság levegőjét. Amsterdam köztudottan a szobanövénybuzik Mekkája, akinek szerencséje van, tőröl metszett vietnami dísznövénykertésszel is összeakadhat. Látod a csomagolást, érzed a feelinget? Akkor te is csatlakozhatsz egy fiatal, dinamikus csapathoz!

  A Legal Company Kft.-t tavaly szeptemberben jegyezte be a magyar cégbíróság. A lengyel Michal Pusz cégének fő tevékenységi köre vetőmag, műtrágya, hobbiállat-eledel, valamint internetes csomagküldő kiskereskedelem. A cuccot az ő Amsterdam Shopjában lehet beszerezni. A honlapot csak 18 év felettiek látogathatják, amiből arra következtetünk, hogy ami ott kapható, az nagyobb hatást vált ki, mint a Pimpinkin. A mefedron nevű szert, ismertebb nevén katit már nálunk is tiltólistára tették, ennek ellenére a hatásos növénytápsókkal együtt most is szabadon adják-veszik a neten.

  A mefedron veszélyes, stimuláns kábítószer, amelynek a hatásai az ecstasy, illetve a kokain hatásaihoz hasonlíthatók. Leggyakrabban porként, de kapszula vagy tabletta formájában is árulják.

  Michal persze már előre mossa kezeit, hisz nyilván ő is tudja, aki nem rendeltetésszerűen amszterdamozik, az csúnyán rászúrhat. „Semmilyen felelősséget nem vállalunk az itt vásárolt termékek nem megfelelő használatából adódó morális, anyagi, fizikai vagy jogi sérelmekért és károkért.” Katinak különben megvan az utóda.

  A bevállalós polák honlapján még viszonteladói hálózatot is gründolt, a drogok terítéséhez a leendő dealereknek pontos eligazítást adva a részletekről. Tímár utcai magyar partnere azonban már a látszatra sem ad, a poszt ennek köszönhető. A Zápor utcai postaládában talált reklámanyag ugyanis utalást sem tesz arra, hogy 18 év alattiakat az Amsterdam Shopban nem szolgálnak ki 99.7%-os tisztaságú műtrágyával és növénytápsóval. Biztos csak a felnőttek képesek rendeltetésszerűen trágyázni, oldattal öntözgetni dísznövényeiket.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr572646784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spiritmonger 2011.02.09. 16:40:40

zsír nagyon

engedni kellene a teljes dekriminalizálást, és a selejt önmagát irtaná ki egy éven belül
utána megint lehet tiltani

olan, mint az érvágás, le kell csapolni a rossz vért
csak itt a társadalom engedi le a felesleget
bizonyos szubkultúrák, törzsi jellegű csoportok és deviáns megjelenési formák így nem okoznának több gondot

Gandalf Garaboncias 2011.02.09. 17:00:44

"Bezárattak egy III. kerületi boltot droggyanús anyagok miatt

Budapest, 2011. február 9., szerda (MTI) - Három hónapra bezárattak egy boltot a III. kerületi Tímár utcában, miután droggyanús csomagokat találtak az üzletben - közölte az önkormányzat szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint Bús Balázs (Fidesz-KDNP), Óbuda-Békásmegyer polgármestere lakossági bejelentés alapján kezdeményezte az "Amsterdam shop" néven nyílt bolt hatósági ellenőrzését.
A hivatalhoz érkezett bejelentések szerint az üzletben szintetikus drogokként is használt termékeket árusítanak, illetve házhoz szállítást is vállalnak. Erre utal a franchise rendszerben működő cég honlapja és szóróanyaga is.
Az ellenőrzés során az üzletben különböző nevű, néhány grammos kiszerelésű, a tulajdonos által emléktárgynak nevezett terméket találtak. Azok összetételéről a csomagolás nem tartalmazott információt.
A helyszíni ellenőrzés megállapításai alapján a kerületi jegyző az üzletben folytatott kereskedelmi tevékenységet kilencven napra megtiltotta, a boltot ideiglenesen bezáratta.
A III. kerületi rendőrkapitányság kábítószerrel való visszaélés bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen. A helyszínen, szakértői elemzésre, mintákat foglaltak le.
Bús Balázs országgyűlési képviselőként törvénymódosítást kezdeményez annak érdekében, hogy az egyelőre legálisan forgalmazható "partidrogok" mielőbb a hivatalos tiltólistára kerüljenek - áll a közleményben.

bny \ bri

MTI 2011. február 9., szerda 16:56"

parlamentarista 2011.02.09. 17:05:06

@Spiritmonger:
csakhogy ezek a szerek nem olyanok, hogy aki kipróbálja az belepusztul. hanem aki kipróbálja, az rászokik, és nehéz róluk lemászni.

nyilván a helyhatóságnak kell minden ilyen dolgot szabályozni, és úgy egyébként az uniónak kellene laborokat fenntartani azért, hogy a különféle hatóanyagok élettani hatását vizsgálni lehessen.

a totalitárius állampártokat távol kell tartani ettől, mert hogy is írtad, hogy bizonyos szubkultúrák, törzsi jellegű csoportok és deviáns megjelenési formák ezen a téren is több kárt okoznak, mint hasznot.

Szakállas zokniszandálos UNIX troll 2011.02.09. 17:42:00

Ugyanez pepitában pár bizonyos herbál aromaterápiás füstölő. Amire persze rá van írva (mosomkezeim) hogy rendeltetésszerűen használandó, nem szabad letüdőzni

Bell & Sebastian 2011.02.09. 18:39:26

Már késő! Csak szét kell nézni a középiskolákban, beszámoltatni egy tinit, hogyan telt a hétvégéje.

Aztán rá lehet csodálkozni, hogy nem szaggatják az istrángot, sem a suliban, sem otthon. Egy generációt sikerült agyhalottá tenni. Nem is tudom, kié a nagyobb érdem ebben? Az rohaggyon meg, de tüstént!

misc · http://misc.blog.hu 2011.02.09. 19:24:49

egyébként a mefedron jóval károsabb az ecstasynál és a kokainnál is. Senki sem fogyasztaná, ha az utóbbi kettő történetesen nem lenne illegális. A drogtilalom számos idióta következményeinek egyike, hogy a veszélyesebb szerek felé tereli a fogyasztókat.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.02.10. 06:45:10

Néha tényleg eltűnődik az ember, nem kéne-e a jó kis hagyományos füvet szigorúan ellenőrzött C.S.-okba beengedni. Jó eséllyel az összes ilyen vegyi szar 99%-át kilőhetnénk. Kicsit olyan ez, mint a prostitúció. Tiltani éppen lehet, csak betartatni nem, és a szürke-fekete zónában a dolog jóval károsabb, mint a minden szempontból ellenőrzött kupi volna. Persze mit vár az ember az olyan államtól, amely ráíratja a dohánytermékre a tüdőrákot, aztán jól eléldegél a jövedékiből...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.10. 09:24:19

@Dr. Zerge:
nem tudom mi a helyzet drogügyileg, hogy engedni vagy nem, de a fű legalizálása önmagában semmi. aki thc-s, az thc-s, aki pörgős cuccot akar, annak az kell. egy szpídes leszarja a buta besztondult füves nyálzást, mert pörögni akar. legfeljebb, ha kipörögte magát, nyugigumiként szív valamit. szóval mellékszál, de a gombás-elesdés-szpídes-exes-stb meg se bassza a füvet.

Bell & Sebastian 2011.02.10. 09:45:36

Fogjuk fel pozitívan, javul az iskolai látogatottság, van, ki ott veszi, szintúgy, ki eladja.

Kutyát bevinni tilos, jogvédő ugat. (Melee dog, a'la COD)
Headshot!

Samott 2011.02.10. 10:17:10

"99.7%-os tisztaságú műtrágyával és növénytápsóval" Ez kesz :) Amugy grammra adjak, vagy kiloszam viszik?

Valamit csinalni kellene ezzel, mert egyre szarabb, egyre veszelyesebb cuccokat hasznalnak igy, gondolom ez a cucc karosabb mintha valami regen betiltott - valoban erre valo - cuccot hasznalnanak. Mert hasznalnak, ezugyben nem sikerult haladast elerni.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.02.10. 10:31:23

@Grift: Egen, csakhogy az itt is fölemlegetett tizenaligévesek semnem thc-sek, semnem műtrágyafüggők, szimplán butuska felnőttesdit játszók. Hát szvsz sokkal üdvösebbb, ha coffeshopokba adják ki magukat 18+-nak, és vihorásznak ellenőrzött minőségű cuccokat betáplálva - miközben az adóbevételtől a GDP-ig minden fontos fiszemm-faszom is nőddögél -, mintha sufnivegyészek kísérleti nyulaiként mindenféle maffiákat hízlalnak, és menetrendszerűen bele-bele halnak. De biztosan a zsidó világösszesküvés sugalmazza mindezt szerénységem által.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.10. 10:35:18

@Dr. Zerge:
nem tudom mire fel jött ki magából a sértett zsidó, de most nem erről van szó. ha evezni megy lapátot visz, nem teniszütőt. aki este tíztől másnap délig akar pörögni, az nem füvet szív. és minél fiatalabb valaki, minél diszkójáróbb, annál kevésbé a fűre van szüksége. tudom, hogy maguk újlipótok mindent jobban tudnak, de a drogosvilágba nekem ne akarjon okos lenni. másban sem persze, de ebben végképp nem. itten kevés magának, hogy mit írt a hárec.

nénike · http://mandiner.hu 2011.02.10. 12:24:30

@Dr. Zerge:

Itt épp az a fő gond, hogy a cucc csomagolásán nem szerepel semmi az összetevőket illetőleg. Ellenőrzöttségről tehát szó sincs. Leget, hogy porcukrot, lehet, hogy hernyót osztottak emléktárgy címszó alatt. Ezért is záratta be a hatóság a boltot.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.02.10. 12:58:13

@nénike: őőőő, igen, és? Miként is jön ez az én mondásaimhoz? Olvasni fájdalmas, ezért kerülöd, vagy mi?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.02.10. 13:04:30

@Grift: Újlipót? Na, mingyá' leugrom ide, a Rákóczi térre, és ünnepélyesen átkeresztelem Szent István parkra. Az okvetetlenkedő purdéknak és radikáljobber piaci árusoknak majd megmondom, hogy a tekéntetes műfallangistadillettánsíró naccságos úr izente. Aztán persze szikratávírón jelentek Izraelnek.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.10. 13:09:13

@Dr. Zerge:
na sejtettem, hogy maga valami cigányszínházi felszopó! :)

nénike · http://mandiner.hu 2011.02.10. 13:09:22

@Dr. Zerge:
Szerinted sokkal üdvösebb, ha coffeshopokba adják ki magukat 18+-nak, és vihorásznak ellenőrzött minőségű cuccokat betáplálva.

Erre írtam, hogy ebben a shopban nem ellenőrzött cuccokat árultak.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.02.10. 14:03:28

@nénike: Ühüm, örülök, hogy szóváltottunk, a jövőben nem fog előfordulni! (Nem vagy te egész véletlenül Lola és Aristo nénikéje? Csak mert az sok mindent megmagyarázna...)

netlovetta 2011.02.10. 17:12:09

HÁHÁ!
Közben pedig áááááááá milyen jól profitál az állam az alkohol&dohánytermékek jövedéki adójából!

A probléma gyökere ott van, hogy a kábszerre nem tudnak rátenyerelni jövedékiadó-formában.

Én magam nem is értem, minek a "cucc", amikor az ország nagyjából háromnegyede alkoholista - persze ellentétben a svédekkel, akiknél ugyan az arány hasonló, mégis - mifelénk a legxarabb piát isszák, mert leginkább tablettásborra meg "kommerszvodkára" telik, ezért hamarabb el is rohadunk, mint a "Finnlandiások":DDD

(Na, tuti, hogy ez a komment szűrésre kerül:DDDD)

Nos, itt meg kábszerügyben "katira" telik, meg "marira".

Nagyzee 2011.02.10. 20:35:19

@nénike: Szövegértés egyes. Alá.:p

Amúgy az ésszerűtlen tiltásnak ez egyenes következménye. Mindig lesznek újabb és újabb szintetikus szerek, amelyek újdonságuk miatt még nem tiltottak. Így a fiatalok max. nem füveznek és ismert összetevőjű és hatásmechanizmusú szereket használnak majd, hanem mindenféle új, ismeretlen cuccot, amelyek még legálisan beszerezhetőek. Az egész drogellenes háború szélmalomharc. (És nem mellesleg az alvilágot hízlalja.)
süti beállítások módosítása