Rasszista-e a magyarozás? – Mandiner TV
2011. január 28. írta: Skrabski Fruzsina (lelkylola)

Rasszista-e a magyarozás? – Mandiner TV

 A cigány témától nagyon fázom. Személyesen két cigányt ismerek, mindkettőt nagyon szeretem, diplomás, kedves emberek. Ráadásul egy barátnőm Kárpátalján dolgozott önkéntesként egy református misszióban, ahol a legszegényebb cigány gyerekeket tanították – eredménnyel. A nyolcadikosokkal másodfokú egyenleteket oldott meg, ismerték Róma történelmét és lehetett velük angolul beszélgetni. Arról nem is beszélve, hogy a cigány zene és tánc az egyik kedvencem. Úgy hozta tehát a sors, hogy én csak a szépet láttam.

  Tudom azonban, hogy sokaknak nagyon rossz élményei fűződnek a cigánysághoz. Láttam az Örvény című film kilátástalanságát, hallgattam a kozmetikusom beszámolóit, akinek a nagymamáját szinte hetente rabolták ki. Mégsem gondolom úgy, hogy beszélhetünk cigánybűnözésről. És ezt nem azért mondom, mert pc akarok lenni, hanem azért, mert biztos vagyok benne, hogy a bűnözés nincs beléjük kódolva.

  Nem tudok igazságot tenni, és nem tudom, hogy mi a megoldás. Mindenesetre Szabó Attila gárdista története nagyon szomorú, a rablás akár Szabó életébe is kerülhetett volna. Ráadásul volt olyan támadó, aki azt kiabálta az áldozatnak, hogy most magyarkodjon, ami némiképp a sajóbábonyi esetre emlékeztet. Mitől számít rasszista indíttatásúnak egy támadás? Ha közben cigányoznak? Vagy ha magyaroznak? A rablótámadás tárgyalásán jártam.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr92616365

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyarok, haza! 2011.01.28. 08:57:36

 Volt már szó a Köztársaság téri játszótérről. Akkor arról írtam, hogyan is néz ki és hogy lassan már minden lesz, csak játszótér nem. Aztán jött egy újabb eset és egyre inkább az az érzésem, hogy a játszóterek visszanyerik azt a funkciójukat, min...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valandil 2011.01.28. 08:43:46

A burokban élő bölcsész... Én 3 évig voltam putriban rendőr, emberként kezeltem a cigányokat. Csakhogy ők nem viselkedtek emberként. Csak az erőt tisztelték. 20 évvel később arra volt dolgom, és meglepő dolog történt: azt akarták, hogy menjek vissza rendőrnek hozzájuk, mert "ezzel a sok büdös cigánnyal nem lehet bírni".
Érdemes megtanulni: van cigánybűnözés. A magyarozás igenis rasszizmus, és vidéken sok embernek nemcsak a kevéske vagyona, hanem az élete is veszélyben van.
De ez pösti a romkocsmából nem látszik...

kill004 2011.01.28. 09:09:31

Na, lola, még húsz év és a Dunától nyugatra is megtudjátok milyen az a cigánybűnözés. Addig meg lehet ilyen posztokat irkálni.

Maisie MacKenzie 2011.01.28. 09:10:30

A cigányellenesség nem rasszizmus és a cigányok magyarozása sem az.

A rasszizmus az ha valaki megkérdőjelezi, hogy az emberiség egy faj.

Zetek 2011.01.28. 09:12:51

Hol élsz? Nem kellene országjárásba kezdened? Talán, ha nem sunnyogod el a tokaji túra néhány rendezvényét, akkor hallottál volna a borászoktól néhány érdekes történetet.

Tehéntőgy 2011.01.28. 09:24:26

"a legszegényebb cigány gyerekeket tanították – eredménnyel. A nyolcadikosokkal másodfokú egyenleteket oldott meg, ismerték Róma történelmét és lehetett velük angolul beszélgetni. "

Na ettől a fajta értékelvűkeresztyénkonzervatív "jóindulattól" mentse meg a magyar cigányságot az Úristen... Az ánglius úrikisasszony, ahogy rácsodálkozik, hogy a pandzsábi teherhordó tud beszélni, pedig há' barna, mint a majom. Néha megértem a kalkuttai fekete lyukat. Lola, legyél inkább rasszista, az is gusztusosabb.

Horthyrendszer 2011.01.28. 09:27:15

@Maisie MacKenzie: Ha te lettél volna a férfi helyében(elvisszük a gyereket!),akkor is ilyen frappáns véleményed lenne?

Horthyrendszer 2011.01.28. 09:34:10

Különben csak idő kérdése,hogy egy ilyen rablás egy vacsora-főzés idejére essen.Amikor a családfő pont a csülökcsontot próbálja elnyiszálni egy 40 centis késsel.
Amit aztán belevág a cigány prosztatájába,majd felhúzza a mandulájáig.
Én pl gondolkodás nélkül megtenném(3 gyerek),aztán odadobnám a kutyámnak.

Roltii 2011.01.28. 09:40:15

szerintem egy országjárás ráférne a cikk íróra... De ha ez problémás, elég csak Pest megye is...
A polkorrektség nevében hozzáteszem, hogy természetesen nagyon sok fehér ember is cigány jellegű életet folytat és fordítva, de azért az arányokat érdemes megnézni...

Johnny336 2011.01.28. 09:42:30

@Horthyrendszer: én nem dobnám oda a kutyámnak. Minőséget egyen.

caralho voador 2011.01.28. 09:54:59

"Mégsem gondolom úgy, hogy beszélhetünk cigánybűnözésről. És ezt nem azért mondom, mert pc akarok lenni, hanem azért, mert biztos vagyok benne, hogy a bűnözés nincs beléjük kódolva." Ha még mindig, ha még itt is ötvenháromezredszer is el kell mondani, hogy a cigánybűnözés nem azt jelenti, hogy a bűnözés beléjük van kódolva, hanem azokat a bűncselekménytípusokat jelöli, amiket tipikusan cigányok szoktak elkövetni, akkor tényleg nincs miről beszélni.

tewton 2011.01.28. 09:55:48

lola,
"Mégsem gondolom úgy, hogy beszélhetünk cigánybűnözésről. És ezt nem azért mondom, mert pc akarok lenni, hanem azért, mert biztos vagyok benne, hogy a bűnözés nincs beléjük kódolva."

bingó. siralom. agyhalál.

értem én, hogy nem akarsz pc lenni, de mégiscsak az vagy, és felmondod a szdsz-lmp-mszp vonal mantráját. és ezzel te is hozzájárulsz ahhoz, hogy a dologról ne lehessen érdemben beszélni.

a kedvenc jobbikosaid, meg a magyar lakosság jelentős, nem szdsz-lmp-s hányada tojik az ilyen bekódolásos elméletekre, és c-bűnözés alatt egyáltalán _nem_ ezt érti. hanem tipikus, általában brutális bűncselekményeket, körülírható elkövetői körrel, amit maga is megtapasztal.

ismétlésre feladva: mong atilla lekeveri a jobbikost a kossuth adásában, amint az elkezdi magyarázni, hogy a cigánybűnözés olyan fogalom, mint az ifjúsági bűnözés. a mandineren volt poszt is róla.

tevevanegypupu 2011.01.28. 10:02:52

De van ciganybunozes. Es ha ugy csinalunk mintha nem lenne, akkor marad is. Es akarki akarmit is probal meselni, nagyon sok ciganytol felni kell, jobb elovigyazatosnak lenni es kerulni oket.

Tehéntőgy 2011.01.28. 10:07:55

@Horthyrendszer: Figyejjé, ha felfejleszted a karakteredet, akkor 40000TP-nél már csontozókés helyett mithrilből vert varázsszablyád is lehet, azt' azzal akár három gonoszcigány fejét is levághatod egyszerre, csak vigyázzá' az elementálsárkányra, me ' az még veszélyesebb.

Bloodscalp 2011.01.28. 10:15:47

hm jha:) hól élted az elmúlt 20-30 évet?:) mert ha neked ez jutott a magyar cigányokból akkor mintha nem is az országban lettél volna:) mondjuk az átlag magyar politikus is így van ezzel...

Horthyrendszer 2011.01.28. 10:19:19

@Tehéntőgy: Megébredtél az esti tünti után?

Szélmalomharcos 2011.01.28. 10:29:05

A cigánybűnözés szerintem technikai fogalomként indult, bizonyos elkövetési módokra, bűnszervezetekre, az orgazdaság típusára vonatkozott

Csak mostanában minősítették át a semmihez se értő de igen nagyszájú polkorrektek valami másnak. Annyi köze van az eredeti fogalomhoz, mint a melegnek a kályhához

vizipipa 2011.01.28. 10:33:34

Az itt kommentelők nagy része állítólag kurucot is olvas. Úgy tűnik viszont, hogy a cigány híreket sokan kihagyják. Az ilyet is elolvasó értelmes embernél egyértelmű kép áll össze arról mi jellemző a cigány bűnözésre. Ráadásul a kuruc ebben a témakörben vigyáz a hitelességére, nagyon ritka a tévedés.
Azt pedig, hogy bűnözés beléjük van kódolva születéskor, normális ember nem állítja. A Jobbik se. Csak a libsik állítják, hogy mások ezt állítják. 10 éves korukra viszont igen jelentős részüket remek mintákkal látják el, a szűk környezetükből.

Lola, ez a mondat bizony ritka érdekes felfogást tükröz rólad. Nem pozitívat.

Tehéntőgy 2011.01.28. 10:39:10

@Horthyrendszer: Igen. Hideg volt, de jó hangulat.

Ebcsont 2011.01.28. 10:43:21

Végre!!!!
Elővehetem kedvenc vesszőparipámat. Annak idején, amikor tobzódott a magyar gárda körüli fel- ill. megháborodás és a cigánybűnözés létezését firtató roppant egy síkú vita (2008/09). Akkoriban kezdtek kirobbani a fővárosi önkormányzatok kétes ügyletei. Én már akkor mondtam, hogy bizony Mo.-n nem csak cigánybűnözés van, hanem polgármesterbűnözés is, és kéne vmi fáintos kis gárdát alakítani, ami majd jól megvédené a közvagyonát néhány félelmet keltő rendezett alakzatban történő meneteléssel a polgármesteri hivatalok előtt. Továbbá a gárda jelképe lehetne a Demszky arcmását formázó talicskából és lapátból összeálló négyesmetró, ami a világűrből nézve a vöröscsillag és a horogkereszt mintát adna.
A cigánybűnözés van, de a cigány szó helyére sajnos nagyon sok szó beilleszthető még (polgármester/politikus/tinédzser stb.). Mégegyszer mondom nem tartom helyesnek, hogy a cigánybűnözés kiemelésével a elbagatellizáljuk a többi általam is felsorolt bűnözési típust. Igen is legalább beszélni kellene ezekről a dolgok, ha már tenni nem is teszünk ellene.

Johnny336 2011.01.28. 10:48:27

@Tehéntőgy: tüntettél a diktatúra ellen? :)
Ha diktatúra lenne, akkor nem tüntethetnél, hanem szétbaszná a tömeget a rendőrség/hadsereg, és minden második embert leültetnének.
Ha nem lenne szólásszabadság, akkor nem irogathatnál mindenféle kommentet a neten, nem szervezkedhetnél facebookon, nem okoskodhatnál kedvedre, hogy itt milyen szörnyű diktatúra és cenzúra van.

Mindenki rettegett a Jobbiktól, hogy majd eljönnek, és jajj a demokráciának. Ezért mindenki a Fideszre szavazott. Nesztek, egyétek meg, amit főztetek!

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.28. 10:50:10

@vizipipa: "Ráadásul a kuruc ebben a témakörben vigyáz a hitelességére"

Aha, a "Tomboltak a cigányok a Nyugatinál, legalább három halott" hír is emelte a hitelességét, ugye.

Maisie MacKenzie 2011.01.28. 10:52:41

A "cigánybűnőzés"-ről vitatkozni nem politika, hanem NYELVÉSZET!

Fordítsátok le a pro és kontra érveket, angolra, franciára, németre, oroszra, kínaira, stb. és meglátjátok!

juliacska.kulka1988 · http://skypesuli.hu 2011.01.28. 11:04:56

jó lenne, ha ez nem lenne téma a jövőben és békében élhetnénk. Ezért sztem semelyik fél nem tesz eleget.

asimov007 2011.01.28. 11:08:35

Ez mindent elárul.Személyesen két cigányt ismerek!
A fiamat 3x rabolták ki cigányok!Tehát bizton állíthatom,Ő személyesen több cigányt ismer,mint kegyelmed!Ennek következtében,a véleménye homlokegyenest más,mint Öné!
A saját tapasztalásról már nem is beszélve!
Igaz,a kuruc irta,hogy gyerekek szórakozásból megöltek egy 81 éves nénikét.Ha ez Önnek,nem elég hiteles,a Blikk is lehozta a hírt.De cigánybünözés az nincs!
Azt hiszem ezzel a véleménnyel,meglehetősen egyedül áll!De innen szép győzni!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.01.28. 11:25:13

Szép provokatív post, várható párszáz komment....

A magam részéről csak egy Pásztor Albert idézetet böknék ide:
"Márpedig az elhallgatás nem fér össze a lelkiismeretemmel és a szakmámmal sem. Emiatt támadtak a belvárosi szalonjogvédők vagy kutatási ösztöndíjjal a „terepre” tévedő szociológusok, antropológusok, szavazatéhes „politikusok”."
hvg.hu/velemeny/20110127_pasztor_albert_interju

vizipipa 2011.01.28. 11:26:13

@rajcsányi.gellért (ergé):
ahogy azt gloire-al már megbeszélted:

@rajcsányi.gellért (ergé): Nézd, én 3 körül feküdtem le, itthon sörözgettem a gép előtt. Az első néhány órában teljesen egyértelmű volt (vagyis annak tűnt), hogy egy új "Kozma ügy" történt. A cigányos vonalat egyébként az Index indította el! Jöttek a kommentek, a beszámolók, nagyjából egybehangzó esetleírással, twitter, facebook, hvg. A kuruc csak kullogott az események után. Azután félhárom körül elkezdett teljesen átváltozni a sztori.

mandiner.blog.hu/2011/01/16/zajos_gyasz_trollok_feketeben/fullcommentlist/1#c12201664

Persze megértem, ha nem akarsz mindenre emlékezni. Van ez így.

AIR 2011.01.28. 11:27:20

sose értettem egyébként, nem mindegy, hogy van-e cigánybűnözés? az örök vitában három dolgot mindenki tud: egyrészt hogy a cigányok köréből jóval nagyobb arányban kerülnek ki bűnelkövetők, másrészt hogy vannak kifejezetten rájuk jellemző elkövetési módok, illetve hogy a kifejezés használata jót nem eredményezhet, csak az indulatok szítására jó.
nem értem, mit lehet egy olyan fogalmon vitatkozni, ami nincs is definiálva. mit jelent? "azokat a bűncselekménytípusokat jelöli, amiket tipikusan cigányok szoktak elkövetni", ahogy itt már írták? én rohadtul nem vagyok meggyőződve arról, hogy a kifejezés "megalkotói" így értették, meg arról se, hogy a közelmúltban ebben az értelemben használták legtöbbször. ez azért szép fogalom, mert a nemzeti érzelműnek teljesen egyértelmű, hogy VAN, hiszen a cigányok jóval nagyobb arányban válnak bűnelkövetőkké. a liberális meg van győződve arról, hogy NINCS, mert hát nem lehet egy teljes etnikumot megbélyegezni. szóval, a nagy vita előtt definiálni kéne...

Maisie MacKenzie 2011.01.28. 11:34:42

@AIR:

"sose értettem egyébként, nem mindegy, hogy van-e cigánybűnözés?"

Tisztára hitvallási kérdéssé vált. :-(

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.28. 11:54:06

Nem emlékszem rá, hogy ki alkotta meg a "liberálbolsevik" fogalmat, de ahogy mennek az évek, egyre jobban látom/értem, hogy milyen zseniális fogalomalkotó volt:-|

Ami nálunk az elmúlt két évtizedben folyt, arra valóban nem lehet jobb leírást adni, mint, hogy: liberálbolseviki terror. Egy liberálbolsevik szociopata okostojás szélhámos nagyobb veszélyt jelent a nemzetre, mint tízezer a- és/vagy antiszociális bűnöző cigány.

Hogy megoldhassuk a "cigánykérdést", mindenekelőtt meg kell oldanunk a liberálbolsevik-kérdést.

Csakszóltam.

ü
bbjnick

szesztű_hányni 2011.01.28. 11:55:24

blgmtr!!!k.nef88Í8z8er77T78TZ78==/)=532ikknbakBKHGs!

Zb74 2011.01.28. 11:57:57

@vizipipa: Az Indexnek valóban van a dologban némi felelőssége, mivel belinkeltek egy tweet-et (egy tweet-et! egy hírportál! agyam eldobom), amelyet egy G. Luca nevű kiscsaj írt még szombat éjfél előtt az okostelefonjáról, és amely szó szerint így hangzott:

"az indította el a tömeget a ruhatártól, h 6 cigány megkéselt valakit aztán a már amúgy is iszonyatosan nyomorgó tömeget lelökték a lépcsőkön. mint a dominó, úgy dőltünk le. ember ember hátán, alattam 5-en feküdtek. azt hittem, hogy meghalok.:'(

most tudtam meg, hogy az a három lány, akik mellettem álltak, és később kint élesztették őket újra, mind3-an meghaltak...:'("

Aki tud szöveget értelmezni, annak világos, hogy itt a személyes tapasztalat keveredik az ellenőrizetlen híreszteléssel, és az ügyeletes indexes szerkesztőben volt is annyi tisztesség, hogy csak a tweet személyes tapasztalatról szóló részét idézte a saját híradásában. De mivel az eredeti forrást is belinkelte, az kuruczok rátaláltak, és teljes egészében lehozták, kritika nélkül. Vagyis innentől kezdve a késelés - amelyről a kiscsaj sem állította, hogy személyesen látta volna - ugyanolyan súllyal jelent meg, mint a tömegnyomorról szóló, személyes hangú beszámoló. (Az Index eljárását pediglen igyekeztek úgy beállítani, hogy ezek "elhallgatták" a "fontos részleteket".)

Azóta ez a Luca nevű tinilány már legalább kétszer nyilatkozott az RTL Klubnak; mindkétszer megismételte a saját élményeit - hogy tudniillik ő is a földre került, és majdnem meghalt -, de cigányokról meg késelésről nem beszélt. Az Index is megkereste, és azt válaszolta, hogy "nem látta, hogy cigányok megkéseltek volna valakit, csak – beszorulva az emberek közé – hallotta, hogy a tömegben többen ezt ordibálják". Ezért twittelte ki.

Erről az egészről egy elég jó összefoglalót találhatsz itt:
index.hu/bulvar/2011/01/21/a_west_balkan-i_keseles_legendaja/

Az esetnek több tanulsága is van, például az, hogy egy magára valamit is adó hírportál, híradó, hírügynökség a hírverseny ellenére se támaszkodjék a webkettőre mint hírforrásra, legalábbis addig ne, amíg meg nem bizonyosodik a "hír" valódiságáról.

teknős 2011.01.28. 12:03:25

Én nem akarok olyan világban élni ahol fogalom a cigánybűnözés.

Leírtam már, én vagyok az anyja, annak a bátonyterenyei fiúnak, akinek majdnem a szemevilága ment el, mert egy cigánygyerek megverte és elrabolta az MP-4-esét. Többször tettem már feljelentést és járkáltam a bíróságra olyan bűncselekmények miatt, ahol a vádlott cigány és valamelyik gyerekem vagy hozzátartozóm volt az áldozat. Jóval 10 feletti esetben.

De látom azokat a cigányembereket is és megértem a fájdalmukat, akik rendesen és tisztességesen élnek. És az a politika és az a politikus, aki őket védekezésre kényszeríti, csak azért mert olyannak születtek, amilyennek, azzal soha semmilyen azonosulást nem tudok vállalni.

Amit a Jobbik tesz, az részint ordenáré, részint ostoba és igazságtalan. Nem tud különbséget tenni bűn és bűnös, ember és ember között.

teknős 2011.01.28. 12:10:54

@caralho voador: erre van egy fogalom, ami kevésbé bántó: gettóbűnözés. Nem mellesleg sokkal jobban fedi a valóságot arra, amiről te beszélsz.

csak azzal nem lehet kampányolni.

teknős 2011.01.28. 12:17:20

@AIR: Nem a népcsoportra jellemző az a bűnözés, hanem arra az életmódra amit folytatnak. De nem szeretnék ezen lovagolni, mert nem ez a lényeg.

Azok az emberek, akiket szerető szülő nevelt, kaptak rendszeresen és megbízhatóan enni, a szüleik elküldték őket iskolába és nem akadályozták őket abban, hogy tanuljanak, sőt talán még nem kevés pénzt és időt is allokáltak erre, hajlamosak lebecsülni azt a hatalmas erőfeszítést, amit a deklasszált elemeknek kell, vagy kellene megtennie ahhoz, hogy középosztálybeli legyen!

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2011.01.28. 12:36:48

Nem szoktam/nem szeretek a mandíneren komentkedni, de most azért megteszem, mert szeretnék a videóból két elsikkadt részletet kiemelni.
1. Az eset KÉT ÉVE történt. Nem írok olyat, h "normális országban", mert olyan nincs, de azért a legtöbb helyen ilyenkorra már ülnének az elkövetők. A magyar jogrendszer (amihez nem értek és nem is akarok vitázni róla, proli vagyok) súlyos problémákkal küzd, az tuti.
2. Az ügyvédlány nyilatkozata, ami iszonyú. A "sztárügyvédek" (mindenki tudja, kikre gondolok) ilyenkorra már telikukorékolták volna a sajtót, tökmindegy mennyire nyilvánvaló gazember bűnözőket védenek, az "ártatlanság vélelméről", meg hasonló bullshitekről papolva, míg egy agyonvert, megalázott, kirabolt család képviselője kínosan igyekszik "pc" nyilatkozatot tenni egy seholse jegyzett blog riporterének is. A jelek szerint a jogászképzéssel is baj ven ebben az elbaszott (de csodaszép és általam imádott) országban.
És még valamit. A tumlrlogomban elég sokat írtam már cigányozós témában, nem is voltam és nem is leszek emiatt népszerű, de fenntartom: a cigányok egész egyszerűen nem ugyanazok, mint mi, fehér magyarok. Ha ettől büdös náci leszek és senki sem fog szeretni: leszarom.
Hát ennyi.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.28. 12:41:13

@teknős:

Sajnálom, hogy ezt kell mondjam, de nincs igazad. Ennek a terminológiai vitának, csak az ideológiai háborúban van értelme. Bárhol a világon, ahol nem egy, a kommunista évtizedek alatt az ideológiai terrort kitanult és begyakorolt, intellektuális bűnöző kisebbség manipulálja a közbeszédet, efféle viták legfeljebb ha beszívott nyelvészek vagy matematikusok között folynak, hangos röhögések közepette.

Ha azt olvassa Nyugat-Európában vagy az USÁ-ban egy fekete egy rendőrségi közleményben, hogy feketebűnözés vagy egy kínai, hogy ázsiaibűnözés vagy Oroszországban egy oszét, hogy kaukázusibűnözés, eszébe nem jutna, hogy a közlemény szerkesztői arra gondoltak, hogy minden fekete, ázsiai vagy kaukázusi bűnöző. Ehhez az olvasathoz elengedhetetlen, hogy legyen egy befolyásos intellektuális bűnözői réteg, aki beülteti a közvéleménybe ezt a fajta értelmezést. Rendben van, nálunk, ahol a vulgármarxista érvkultúra komoly nyomokat hagyott a közbeszédben, ezt könnyebb volt véghezvinni, mint egy egészségesebb gondolkodású társadalomban, de a manipuláció ettől még manipuláció marad.

"erre van egy fogalom, ami kevésbé bántó: gettóbűnözés" --- írod.

Gondolod, ha a "gettóbűnözés" terjedt volna el ezeknek a(z általunk most tárgyalt) bűnözői magatartásformáknak a megnevezésére/leírására, akkor nem ugyanez lenne a helyzet? Nem kreálnának a "megmondók" ugyanilyen álvitákat a fogalom köré, nem találnának kifogásokat azzal a fogalommal szemben is? Találnának, mert a viták célja nem a pontos fogalomhasználat, hanem a problémák megnevezhetőségének ellehetetlenítése és/vagy monopolizálása.

Egy fogalom azt jelenti, amit valamennyien alatta értünk, sem többet, sem kevesebbet. Márpedig, ha minden fogalmunkkal szemben kifogást emelnek, akkor a közösség bénakacsává válik, tehetetlenül vergődik, legelemibb közös ügyeinek megoldására, kezelésére is képtelenné válik.

Erről van itt szó és nem másról...

ü
bbjnick

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2011.01.28. 12:43:46

@teknős: Ezt most személyesen neked: huszonegynéhány éves koromig iszonyúan elvakult liberális voltam. Akkor viszont cigány környékre keveredtem, ott volt vállalkozásom és (fél)cigánylánnyal jöttem össze. Alig fél évet töltöttem ott, tapasztalataim: rendszeresen szétlopták a boltomat, többször keveredtem verekedésbe, én, aki addig max. a katonaságnál verekedtem, viccből; simán a szemembe hazudtak nap mint nap, a gatyám ment rá a jól induló üzletre KIZÁRÓLAG a cigányok miatt.
Nevezd elvakult empirizmusnak: igenis a tapasztalataim miatt lettem Jobbikos, igenis ezeken a keserű tapasztalatokon keresztül nyertem másik világlátást. Ami NEM a gyűlöleten alapul, hanem a józan észen.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2011.01.28. 13:02:57

Csak mert belém büdösödne - inkább kiköpöm. Újra és újra elmesélem, mert erről tudnotok kell.

Sokszor megkérdik tőlem itt Torontóban, hogy miféle népek laknak Magyarországon. Azt felelem, hogy magyarok és cigányok. A cigányokra mindig felkapják a fejüket. Azok a hangoskodó, indiaiakra hasonlító népek azok? Ezt kérdik. Igen, ők. Akiket ritkán látsz az iskolában.
Iskolába járni kötelező. Cserébe a segélyért a dolgod annyi, hogy iskolába jársz és ingyen tanulod az angol nyelvet. Cigányok tucatjai lepik el az iskolát, mikor be kell iratkozni - aztán el-eltünedeznek, nem járnak. Mert az már nem fontos, hogy valóban tanuljanak - nekik csak az a fontos, hogy papírjuk legyen a beiratkozás tényéről.

Mivel angolul beszélsz a többiekkel, angolt tanulsz az órán, teljesen természetes, hogy nem akarod a magyar nyelvvel megakasztani az óra menetét, így igyekszel angolul beszélni. Szerinted? A cigány, aki csak magyarul tud károgni (zavarva a tanárt, a többieket) még neked ront, hogy mit vered a nyálad, hülye magyar, miért nem magyarul szólsz vissza? Jó, hogy a kést nem basszák az emberbe, ugye?

Ezt csak azért írtam, mert én még angolul megszólaló cigányt nem láttam, nem hallottam. Az a makogás, amit angol beszédnek hisznek, inkább valami állatias hang, mintsem beszéd. Fakad ez abból, hogy nem akarnak tanulni, nem érdekli őket a "karrier", az előremenetel. Miért tennék? Hiszen bármit (többet, mint te) megszerezhetnek - vígan élhetnek, miközben te halálra tanulod és dolgozod magad a jövődért.

Kis összefoglaló, ha már belepofáztam:
http://agymosott.blog.hu/tags/kanadacigány

Emlékszem, régebben, mikor még cigányoktól hemzsegő bérházban laktam, napi szinten hallottam a "magyarozást". Mert a magyarok ilyenek, olyanok. Mert magyarkodok. Mert azt hiszem, különb vagyok, mert magyar vagyok. És ha elkezdtem felépíteni velük szemben a logikát, hogy de hiszen azt mondjátok mindenhol a világban, hogy ti is magyarok vagytok, akkor nekem estek: ez nem így van. Ők cigányok! Kikérik maguknak! Erre azt mondtam nekik, hogy "te, cigány" - és nagyon megsértődtek.
Most akkor hogy is van ez?

Mindig is más népcsoport lesz a cigány és sosem válik magyarrá. Diploma? Iskola? Munka? Ne áltassuk egymást, srácok! Én éltem közöttük, nekem van cigány ismerősöm, engem fenyegettek és megtámadtak, jártam az országot és láttam, hol szaporodnak a világba, hol kell rettegve behajtanod egy-egy faluba miattuk... ne áltassuk egymást...

agymosott.blog.hu

Tehéntőgy 2011.01.28. 13:04:24

@Johnny336: "Szalmamáb"-e a nicknevem? Mert azzal vitatkozol ;-)

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2011.01.28. 13:07:33

Anno a földről is azt állították,hogy lapos és ha a szélére érsz,leesel róla.aki nem így gondolta-mert ezt kellett gondolni-megégették...
Attól,hogy valamit nem lehet kimondnai,mert büntetnek érte,még létező dolog,és jelzi az igazságtartalmát,hogy erővel tiltják a szabad vélemény gyakorlását.
Majd ha vidéken elfogy a lopnivaló és a Rózsadombon is megjelennek a "gyűjtögetők",akkor talán lesz változás...

2011.01.28. 13:09:26

Aki mentegeti és sajnáltatja a cigányokat, az vagy ostoba vagy mint ahogy a volt BAZ megyei főrendőrt idéző @laspalmas irta,"szalonjogvédő, stb, stb. Jó lenne, ha végre nem az ilyenek mondanák meg, hogy hogyan is élnek itt -Borsodban-a "zemberek", hanem azok akik itt élik le mindennapjaikat, akik itt szembesülnek nap mint nap, a kisfalvakban, a városokban azzal, hogy mi is a "Kuncze-féle" megélhetési bünözés következménye. Hogy a "liberalizmus" meghamisitása, hová vezetett és hogy ez ellen a jelenségnek nevezett terror ellen, senki nem hajlandó semmit tenni!Csak jelzem, hogy ismét megöltek egy idős asszonyt Borsodban--tegnap.
Vajon mikor lesz már rend ebben az országban?

caralho voador 2011.01.28. 13:24:43

@bbjnick: köszi, ezt én sem mondhattam volna szebben :) @teknős most azért ágál a cigánybűnözés, mint fogalom ellen, mer' a Viktor aszonta nemrég a parlamentben, hogy nincs olyan. Majd ha a cigányszaddam azt mondja, hogy mégis létezik ilyen, már másnap itt lesz, és böfögi vissza ugyanezt.

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2011.01.28. 13:28:49

egy hagyományos roma családban az apa élet-halál ura, nem csoda hát, ha azok, akik felett uralkodik, valamilyen módon szintén hatalmat akarnak maguknak mások felett, legyen ez hazugság, sunyiság, tolvajlás, egyéb bűncselekménynek minősülő gazság...
namármost ezen azok akadnak ki leginkább, akik szintén apajogú társadalmi berendezkedést pártolnak/pártolnának...

Beer Ninja 2011.01.28. 13:38:07

Ó, de irigylem azt, aki csak 2 cigányt ismer személyesen. Itt abba is hagytam a poszt olvasását.

Ne írj ilyen témában semmit!!!

Ez olyan, mintha csak 2 betűt ismernék az ABC-ben, és állítanám, hogy mondatok márpedig nem léteznek...

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2011.01.28. 13:40:35

előzőek illusztrálására át is hozok egy másik blogbeli mélymagyar idézetet:
"Lopás volt, van, lesz, de engem-és sok más embert ez nem nagyon érdekel, amig a gazdaság teljesit, és vannak perspektivák. Meg lopni is csak érzéssel szabad. "
= a mieinknek szabad lopni

tewton 2011.01.28. 13:46:07

@nexialista:
"apajogú társadalmi berendezkedést pártolnak/pártolnának... "

igazad van. az olyan paternalista állami csökevényeket, mint a segílyke, fel kell számolni. aki nem dolgozik, éhen pusztul, és jól is van ez így. vagy nem így gondoltad?

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2011.01.28. 13:50:29

@tewton: nézd, ha nem a börtönlakókra költenék a havi 150ezret, hanem a gyerekeket támogatnák havi 30ezerrel, nem segélyező, hanem konkrét élelem/ruha/tanulás ellátással, lehetséges, nem lenne kit bebörtönözni...
viszont nagyon is érdekében áll mindenfajta hatalomnak, hogy bűnözőkre való hivatkozással tömegeket tartsanak sakkban...

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2011.01.28. 13:52:09

hozzátenném még, hogy az összes roma bűnöző együttvéve sem bír akkora kárt okozni, mint egyetlen fehérgalléros...

kill004 2011.01.28. 13:57:24

@nexialista: Röviden: hülye vagy, hosszabban nemsokára...

tewton 2011.01.28. 13:58:04

@nexialista:
elég sok nyugati ruhasegély elment már erre a konkrét ruha-ellátásra, az iskolában ingyen kapnak enni és tankönyvet. a konkrét ellátás? mintha pont emiatt lett volna egy nagy szdsz-cigányfajvédő-hiszti, amikor egy polgármester direkt erre a célra akart kártyát bevezetni.

kicsit meg vagy késve, kicsit demagóg vagy. ezek a körök le lettek futva.

kill004 2011.01.28. 14:10:22

@nexialista: Szóval aki 60 k-ért melózik nevel két gyereket annak lófaszt, a segilykével teletömött putrisnak meg mindent. Érdekes. Láttál e már 1-2 putriscigány familiát úgy 8-10 purdéval? Laktál-e mellettük? Tudod-e, hogy reménytelen bármilyen támogatás, segély? Ruha, élelmiszer? Másnap eladva! Hogy a Kótai nevű cigány ismerősömet idézzem: "Putris? Annak már a nagyapja is az volt, az unokája is az lesz." Aki ki akarta verekedni magár a szarból az megtette minden segilyke nélkük is, aki meg nem, az jól el van így is.

teknős 2011.01.28. 14:11:26

@The Drunken Master (a.k.a. Eltiron): Én viszont mindig együtt éltem velük. Soha sem voltam liberális és úgy gondolom ez intelligencia kérdése.

Azt, hogy a cigányság nem vette észre, hogy a balliberális banda kihasználja őket, még hagyján, de a zsidók sem veszik észre. A Jobbik ugyanezt teszi és ezért jó Lola felvetése, ami a balliberális oldalnak a rasszistázás, ugyanaz a cigánybűnözés a Jobbiknak.

Mindkettő undorító.

tevevanegypupu 2011.01.28. 14:11:51

@nexialista:
A ciganyok anyagi kart okoznak, evtizedekre felelemben tartanak nagy kozossegeket es kegyetlen modon gyilkolnak. Es baromi sokan vannak ehhez. Fehergallerosokra is el lehet tulajdonkeppen mondani sok mindent, de kozel sem ilyen mertekben. Ez persze nem menti oket sem, de a ciganybunozes nagyon durva mereteket oltott es sokkal tehetetlenebbek ellene a hatosagok mint mondjuk egy fehergalleros ellen.

teknős 2011.01.28. 14:14:30

@bbjnick: Még csak azt sem mondom, hogy nincs igazad. De!

Ez nem etnikai kérdés. Legalábbis nem úgy, mint a zsidók, vagy a svábok esetében lenne.

teknős 2011.01.28. 14:17:59

@tevevanegypupu: megint nem etnikai kérdés.

A politika ősbűne a GYES 1995. január elsejei alanyi jogúvá tétele és a bokrosi családtámogatások megnyirbálása 1996. tavaszán. Az emeszpé ezen két intézkedése együtt , általam nem látható módon javítható, bűncselekményt követett el a magyar társadalom ellen.

ucsacsu 2011.01.28. 14:21:09

Lola este menj a tavaszmező utcába, garantáltan öt mondom öt kan cigány fog partiba lerendezni csakhogy az emberi jogaikat gyakorolhassák a fajfenntartás terén. Na majd aztán újra írogass az élményedről.Jja és pénzt is vigyél magaddal,mert ingyé nem csináljál.

tevevanegypupu 2011.01.28. 14:59:26

@teknős:
Kozrejatszik meg a munkanelkuliseg - a rendszervaltas elott (nem dicserem) - nem volt ilyen jellegu bunozes amit ciganybunozesnek lehet nevezni. Legalabbis nem ennyi es nem ilyen remisztoek. Bokros intezkedesei bizonyara oka volt ennek, de Kuncze is hozzajarult az eszelos torvenyevel. Most aztan valoban szinte lehetetlen megoldani a problemat. Ha csak azt az egyet rojuk fel a liberalis partnak, hogy mit muveltek a ciganyok ellen, mar eleve orokre vadolhatoak, es soha tobbet nem szabadna a kozelebe engedni oket a hatalomhoz.

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2011.01.28. 15:14:21

változatlanul azt látom, mivel a hozzám szólók kommentjei nem mentesek az erőszaktól;
senki nem bocsátja meg másoknak saját bűneit...

f.m.j. 2011.01.28. 15:36:55

ez nagyon buta, és álnaív poszt volt
vagy lola tényleg egy óvodás

f.m.j. 2011.01.28. 15:44:50

te nem néztek híreket?
nem akarok drámázni, de itt már nem ideológiai harc megy, meg hogy mit minek hívunk...
Borsodban cigánygyerekek vertek agyon egy 81 éves nénit, ez már heti szintű hír

Ne haragudj "lelky lola", de nagyon irritál amit, ahogy írtál

f.m.j. 2011.01.28. 15:51:28

egy komment a vastagbőrről, én ezt érzem igaznak (és ez nem rasszista, ha valaki így érzi, az vak)

"Megfogadtam, hogy befogom a pofám, nem szövegelek, de nem megy. Ez már leverte a biztosítékot.
Tegnap megnéztem a Házon kívült.
Ma ez fogadott:
"- Szinte nem volt épp porcikája, eltörött a szegycsontja, több bordája, a fejét sérülések borították, valószínűen a koponyája is betörött. Egy felnőtt embertől is brutális lenne, hogy így végezzen valakivel, de hogy gyerekek tegyenek ilyet..." - írják egy 81 éves néniről, akit cigány gyerekek vertek halálra.

Bazmeg calam, vagy akárhogy hívnak, mi a faszt csináltok ti azon kívül, hogy hülyeségekről vitáztok, meg "magasröptű" agymosásban részesítitek magatokat nap mint nap? Minek kell itt történnie ahhoz, hogy ne verjenek agyon minden héten egy nyugdíjast a cigányok??? Visszanéztem az elmúlt nyolc-tíz nap híreit, legalább TÍZ esetet találtam, amikor cigányok nyugdíjast raboltak ki, vertek össze, vagy öltek meg! TÍZ ESETET, mert csak ennyi jelent meg a médiában, de ki tudja mennyi történt igazából!
Egyszer az életben próbálj meg őszintén válaszolni, ne nekem, MAGADNAK: MIT CSINÁLTOK INTEGRÁCIÓ CÍME ALATT??? Hogy történhet meg ez, amikor milliárdokat öltek különböző kormányok cigányintegrációra? Hogy lehet az, hogy ilyen okos, jól képzett tudósok foglalkoznak a témával, és mégis, heti szinten gyilkolják nagyszüleinket, szüleinket a cigányok??? Miért kapod a fizetésed, Okoska? Azért, hogy a cigányokat nekünk vadítsd???
MI A FASZT MŰVELTEK, BAZMEG!

A hangnemért elnézést, kicsit durván érintett az eset. A mondanivalóért nem kérek elnézést. Kérjetek ti elnézést térden állva a meggyilkoltak családjától. Ha van pofátok és gerincetek eléjük állni.

Nem kell válaszolj. Ne nekem válaszolj. A válasz az lesz, amikor csökken a bűnözés, amikor nem kell félteni gyerekeinket és szüleinket a mocskos védenceidtől. Akkor tudom, hogy tesztek is valamit pofázáson kívül. Addig azonban, amíg a tőlem elszedett adóból kapod a fizetésed, leszel szíves nem fellengzősködni, hanem DOLGOZNI! AZÉRT FIZETLEK!

És még egy kérdés, persze csak költői kérdés: ki fizet téged, hogy a blogszférában mosdasd a bűnöző cigányokat, most, hogy az szdsz megszűnt?"

winerprince 2011.01.28. 16:06:49

"Mert biztos vagyok benne hogy a bűnözés nincs beléjük kódolva"
Én is láttam egyszer egy filmet,amiben egy búvár Fehér Cápák között úszkált és nem bántották.A film végén a narrátor közölte hogy ilyet senki soha sehol ne próbáljon ki.És én hiszek neki.
MERT:Én is olyan felvételeket láttam többnyire,amin vérengző gyilkosokként fél mázsás darabokat harapnak ki fókákból,ami nem bizalom gerjesztő...

teknős 2011.01.28. 16:31:24

@caralho voador: Egy fenét. Ezt mondtam akkor is, amikor felkerestek a gárdisták 2009 márciusában is, hogy jönnének segíteni.

Ezt mondtam, amit egy az átlagnál valamivel nagyobb intelligenciájú egyén tesz vagy mond, aki élt valaha is együtt cigányokkal.

Soha sem szül jó vért, ha valakinek úgy kínos valami, hogy azért semmit sem tett. A rendes cigányemberek is úgy érzik, hogy nekik szégyenkezniük kell azok miatt, akikkel egy népcsoportba tartoznak. Ezek az emberek fokozottan alkalmasak arra, hogy valahol tehermentesítsék magukat ez alól a "kín"alól. Ezt felfogni nem lehet abban a kétbites stílusban, ahogyan a Jobbik kezeli a dolgokat. Ez két szélsőség érdeke: a Jobbiké és a tetszhalott eszdéeszé.

Ez társadalmi feszültség, amit egy felelősen gondolkodó és az ország jövőjét figyelembevevő politikai erő csökkenteni és nem szítani igyekszik.

tewton 2011.01.28. 16:33:27

"Mert biztos vagyok benne hogy a bűnözés nincs beléjük kódolva"

teljesen mindegy, lola, hogy beléjük van-e kódolva vagy nem. és jelenleg az is mindegy, hogy bárkinek mi a véleménye erről, tekintve hogy nem indulnak marhavagonok velük sehova ilyen vélemények alapján.

az esetek többségében úgyis csomagban kapod a bűnözést, és értelmetlen szálazgatni, hogy akkor bübükének a vérében van-e, mint a muzsika (mert az hivatalosan is a vérükben van), vagy csak születés után 2 héttel indul a szocializációval.

csi szi 2011.01.28. 18:01:23

Az USA-beli négerbűnözéshez képest azért még van hová fejlődniük a cigányoknak is sajnos. Bár egyre közelebb kerülünk ahhoz, ami ott van.

Tehéntőgy 2011.01.28. 18:29:04

Elképesztő, hogy egy gőgös felsőbbrendűségtudattól és a cigányok mély lenézésétől csak úgy csöpögő poszt ma már kevés ahhoz, hogy a mandiner törzsközönsége ne liberálisozza le a szerzőt. Hihetetlen.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.28. 18:37:39

@Tehéntőgy:

"Az ánglius úrikisasszony, ahogy rácsodálkozik, hogy a pandzsábi teherhordó tud beszélni, pedig há' barna, mint a majom."

szerintem ezt most túlspilázod. ritkán védem meg lolácskát, de a maga egyszerű módján most jó szándékúan írt.

Tehéntőgy 2011.01.28. 19:07:25

@mavo: Persze, hogy jószándékúan írt, egyértelmű. Csak kicsit olyan, mint "A kondás legszennyesebb ingé"-ben a főszereplő, én meg elég köcsög vagyok ahhoz, hogy ezt szóvá tegyem. Szar hetem volt, lehet azért :-)

==T== 2011.01.28. 20:25:13

@rajcsányi.gellért (ergé): Nana, az a dolog még ma is kérdőjeles, jelen állás szerint mindenképp volt késelést kiáltozás, és eleinte a mainsttream orgánumok is ezzel jöttek + nem is életszerűtlen.

==T== 2011.01.28. 20:27:16

@teknős: A Jobbik nagyon is felelősen politizál, amikor nem söpri a szőnyeg alá a problémát, nevén nevezi a dolgokat és felhívja a figyelmet a nemzetre leselkedő legnagyobb veszélyekre.

==T== 2011.01.28. 20:28:04

@teknős: nem jó fogalom, mert messze nem fedi le a cigánybűnözés tényleges jelentését.

martonx 2011.01.28. 21:46:59

Lola, te nem vagy tisztában a fogalmakkal. A cigánybűnözés nem azt jelenti, hogy minden cigány genetikusan bűnöző, hanem azt, hogy ha azt olvasod, hogy népes családok összeverekedtek az utcán, és előkerültek a szamuráj kardok, akkor te is tudod kikről van szó.
Meg ha azt olvasod, hogy uzsorások, meg népes banda kirabolt öregeket, akkor te is tudod kikről van szó.
Én sem azt mondom, hogy ez náluk genetikus, én is ismerek normális cigányokat, csak éppen igenis a fenti bűnesetek konkrét cigánybűnözés esetek, tehát maga a fogalom nagyon is létezik, a rendszerváltás előtt hivatalosan is használatos volt, csak utána hirtelen PC-k lettünk.

ZORRO 2011.01.28. 22:57:06

Teljesen igazatok van.
Nekem is volt 1 cigány barátom és egy napon kibujt belőle a cigány vér,mert a másik barátunktól lopott.
Pedig semmi oka nem volt rá mert ha kért kapott volna bármit.Ezért nagyot csalódtunk benne.Meg értem azokat akik nem szeretik a cigányokat.Csak azt bánom hogy Hitler nem a cigányokat küldte a gázkamrába,jobban jártunk volna.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.29. 07:33:29

@teknős:

"Ez nem etnikai kérdés." --- írod.

Szerintem sem (tisztán) etnikai kérdés. Ha megnézed, láthatod, hogy a történelem folyamán, ahol és amikor a "cigánykérdés" felmerült, általában (még ha nem is ismerték, használták ezt a fogalmat, de) szociokulturális kérdésként kezelték (a "cigánykérdést"). Tisztán etnikai kérdésként csak a (tudományos) pozitivizmus, a nemzetiszocializmus, a posztmodern liberalizmus és helyi filiájuk, a liberálbolsevizmus kezelte/kezeli a "cigánykérdést".

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.29. 07:34:54

@caralho voador:

"ezt én sem mondhattam volna szebben" --- írod.

:-)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.29. 14:28:37

„…cigány ügyben a szociológiai nézoponttal mélységesen elégedetlen
voltam. Azt bizonyítani akárhányszor, akárhány mutatóval, akárhány felmérésben,
akármilyen tudósi szenvedéllyel, hogy egy cigány gyermek esélyei a nem cigány
életformára ötvenszer kisebbek, mint a nem cigány társának, egyszeruen történelmietlen
tétel, de ezen túl még cigányt hergelo és nem cigányt megszégyeníto moralizálás
is. […] Az a történet, az etnikai-kulturális szuverenitásé, melyre a cigányság
oly büszkén hivatkozik, és amit a cigányság barátai odaadással védenek és
igazolnak, maga a probléma. Nem lehet egyszerre fütyülni a modernitásra, és elvárni
az érvényesülést a modernségben.”

www.hitelfolyoirat.hu/dl/pdf/20101201-18457.pdf

www.hitelfolyoirat.hu/dl/pdf/20110106-75453.pdf

"1958. április 21-én a pátkai tanácsülésen Borián István doktor, a község orvosa
a „cigánykérdés megoldását” javasolja a kanyarójárvány miatt. Nagy Lajos tanácstag
a cigányok mozgásának korlátozását szeretné elérni, míg társa, Kardos János
a cigány gyerekek állami gondozásba való vételét tanácsolja. A testület határozatot
hoz: a járvány megfékezése miatt a lakosságot dobszóval hívják föl, hogy a cigányokat
ne engedjék be az udvarukba.
Az 1960-as években csak két cigány családról tud a történet; más forrás 1961
novemberében nyolc családról értesíti az utókort.
1975 júniusában három cigány asszony összeverekedett és feldúlta az orvosi rendelot.
Milyen következtetést vont le ebbol a Fejér Megyei Hírlap (a Kádár-korszak hivatalos
állami és MSZMP-szócsöve) újságírója? „…itt lenne az ideje, hogy a kormányzat
az álhumanizmus helyett olyan eszközökkel kényszerítse a cigányokat az állami élet
teljességére, amilyen eszközöket Magyarországon a magyarokkal szemben alkalmaz.
[…] a cigányok nyugodtan […] lophatnak, verekedhetnek. Meddig lehet ezt eltűrni?”"

www.hitelfolyoirat.hu/dl/pdf/20100901-11285.pdf

ü
bbjnick

Babilen Tatarszkij 2011.01.29. 15:51:11

Lola, ilyen gondolatszegény (sőt gondolattalan), közhelyes, buta szerzője a Mandinernek nincs még egy rajtad kívül. Sőt, talán az egész magyar interneten egyedülálló jelenség vagy ezzel. A te munkásságod két témára hiánytalanul felfűzhető: az egyik a nemed valamiféle átgondolatlan, zsigeri, primitív átélése, a másik pedig a szlávos vezetéknevedből adódó túlkompenzálása a magyarságodnak, valamint az ebből következő vonzalmad a magyar szélsőjobbhoz.

Tudom, most bunkó voltam, de a Mandinert egy egész osztályzattal húzod le egymagad, és nem értem, hogy a szerkesztőség többi tagja miért nem veszi ezt észre.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.01.29. 16:16:39

@Babilen Tatarszkij: Biztos észreveszik, ezt nem lehet nem észre venni, mindenki tisztában van ezzel. De azt csinál amit akar, szerintem ő a góré : )

Babilen Tatarszkij 2011.01.29. 16:33:28

@gloire: Nyilván nem ő a góré, hanem Turul, de Lolácska, gondolom, amolyan régi haver, öreg harcos státuszban van, akinek kellemetlen lenne megmondani annyi év barátság után, hogy egyszerűen szar, amit csinál.

Mint pl. a Vastagbőr blogon, ahol eric azután is szerkesztő maradt, hogy végleg belesüllyedt a bulvármédia zabálásába és másról már nem is volt képes írni.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.01.29. 16:52:03

@Babilen Tatarszkij: A "góré", bár nem egy túl szép szó, de jól kifejezi már a hangalak is a tartalmat. Sosem használják a szellemi veztő szinonímájaként. De ez már személyeskedés, és itt elnézést is kérek Lolától.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.29. 20:19:43

@Babilen Tatarszkij: figyelj, én nem tudom, hogy ki vagy és mi a bajod velem. Ha nem tetszik, amit írok, akkor miért veszed a fáradtságot egy szép, napsütéses szombat délután, hogy oda kommentelgessél? Megnéztem, eddig főleg az én bejegyzéseimhez szóltál hozzá, hasonlókat. Az úri modor egyébként azt diktálná, hogyha kötözködsz egy nővel, akkor legelább fedd fel a valódi nevedet - hiszen te mindent tudsz rólam -, én semmit rólad. Ez így sunyi és szánalmas.

Babilen Tatarszkij 2011.01.29. 20:38:40

@lelkylola: Lola, nem vetted még észre, hogy hónapok, évek óta állandóan oltanak a posztjaid alatt? Egyáltalán nem csak én gondolom rólad azt, amit.

A nevem meg nem számít. Annak idején te is nagyon ellenkeztél, amikor a Reakción valamelyik kommentelő azonosította a valódi nevedet a nickeddel. Emlékszem.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.29. 21:31:22

@lelkylola:
valamelyik nap elmentem egy étterem mellett, az volt kiírva, hogy meggyes zöldbabfőzelék, ezzel is álmodtam aznap. az rémlik, hogy maga meg azt írta, hogy kozmetikushoz jár. a meggyes zöldbabfőzelék után nem tudom, hogy tényleg olvastam e, vagy álom volt. maga kozmetikushoz jár?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.29. 22:09:54

@Babilen Tatarszkij: nem tudom, hogy hányan oltanak. Naponta 20 000 látogatója van a mandinernek és vagytok néhányan Grift barátoddal együtt, akik azt hiszik, hogy jófejség engem csesztetni, hogy buta vagyok és hülye a hangom és a fejem.
Miután nagyon boldog életet élek, nem kellene foglalkoznom ezzel. Nem is szoktam foglalkozni. Többet nem is fogok reagálni rátok.
Most azért írtam mégis, mert azért kíváncsivá tesz, hogy ki az az ember, aki szombaton az én csesztetésemmel foglalkozik, ahelyett, hogy sétálgatna a gyönyrű napos-havas utcákon. Ugyanis én ingyen, magán szorgalomból eljárok ide-oda, aztán megvágom az anyagot (órák), hogy másokat is tájékoztassak azokról a dolgokról, amik engem érdekelnek. Ennek sokan örülnek. Rengeteg kedves levelet kapok olvasóktól. Normális ember szerintem nem kommentelget gonoszságokat passzióból. Szóval én azt gondolom, hogy te - Grifttel együtt ti - nem vagytok normálisak. Szerintem egyszerű taplók vagytok, de egy tapló is lehet annyira karakán, hogy bemutatkozik. De ezek szerint gyáva tapló vagy Grifttel együtt.
Örvendtem :)

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2011.01.29. 23:28:22

@lelkylola: Őszintén kíváncsi vagyok: ha névvel vállalná a kritikát, akkor elismernéd, hogy helytálló? Ha meg (nyilvánvalóan) nem, akkor mi a fene jelentősége? Ennél sokkal durvábban is anyáznak kommentelők egymás között, anélkül, hogy emiatt rögtön be kellene mondaniuk a nevüket és ki kellene jelölniük az általuk preferált fegyvernemet. Valamiért az ilyen anyázások során ritkán kerül elő, hogy nevet kellene adni hozzá, miért érzed úgy, hogy pont a téged érintő kritikát kellene névvel vállalni?

Egyébként a közhelyes és gondolatszegény kritikával egyetértek, valamint azzal is, hogy a cikkeid inkább ártanak a Mandiner színvonalának. Nyilván nem fogom a nevem nagy dobra verni oly módon, hogy kiteszem ide, nem is hiszem, hogy jogod lenne tudni csak azért, mert kritizállak, de ha úgy érzed, hogy ettől kerek a világ: mailben szívesen átküldöm.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.29. 23:52:27

@ulloiut: természetesen nem probléma a kritika. az se, ha valakinek nem tetszik, amit írok, sőt az se probléma, ha hülyének, vagy butának tart, vagy a külsőmmel, hangommal van gondja. Nekem csak az fura, hogy valaki miért veszi a fáradtságot, hogy minden cikkemet elolvassa és mindig beírja, hogy milyen hülye vagyok. Nincs ezzel probléma, csak érdekelt, hogy a nevét is adja hozzá, vagy nem. Ez egy teszt volt, ennyi. De tényleg nem írok többet erről, mert nem érdemes.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.01.30. 01:06:37

@lelkylola: Azért azt is vedd észre, hogy akármennyi kritikát is kapsz, csipkelődéstől a teljes lehúzásig - sokszor jogosan - de talán az egyetlen vagy a szerzőitek közt, akinek a szándékait, pontosabban a jószándékodat és a tisztes hozzáállásodat senki nem kérdőjelezte még meg emlékeim szerint.

(A hangodat pedig egy hónap alatt, felolvasásokkal, gyakorlással fel lehet hozni érthető, normális szintre. Próbáld meg, nem nagy kunszt.)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.30. 06:42:24

@gloire: igaza van, és lola megbántott. én csak beszélgetni akartam vele, kozmetikusról, frizukról, ilyesmikről és belémgyalogolt. hát ez meg milyen dolog.
mondjuk be lehetne mutatkozni, vagy legalább azt mondani, hogy ez és ez vagyok bélabácsi, és a szülőfalujábúl gyüttünk magát fanolni.

Várkonyi 2011.01.30. 14:56:59

Szia kicsi Lola!

Egyetlenem, életem csillaga! hát lehet ilyet írni, hogy "szerintem nincs beléjük kódolva"?

Hát hallottál már az agresszióról, ami egy-az-egyben öröklődik?

Vagy az intelligenciáról, ami kb. 80%-ban öröklődik?

Megjegyzem, a pszichológiában is heves viták dúlnak, hogy akkor most mi mennyi és hány %.

Ennek a fényélben hogy a pitlibe tudsz ilyet leírni, egyetlenem, hogy "szerintem"?

Tudod a vélemény ("szerintem"-mel kezdődő szöveg) olyan mint a segglyuk, kicsim. Mindenkinek van egy belőle.

Mert azt hiába csinálod, hogy néha fölkerekedsz a blogos haverokkal, és elmész egy-egy tüntire a belvárosban, ahol van néhány identitászavaros idióta (libsi tüntetések) vagy éppen csúnya szavak (Jobbik) hangoznak el? hát mi ez? virtuális valóság. És akkor az affektálós hangodon megkérdezed őket.

Nekem egyébként tetszik a hangod: iszonyatos visszafojtott szexuális feszültség jön belőle. Látszik, hogy egy igazi, hiteles férfira vágysz, aki MEGÉRT téged, és aki mellett biztonságban, kényelemben érezheted magad. Kár hogy ilyet nem találtál. Pedig szép vagy, csak kár hogy nem vagy az esetem.

Amennyiben a valóságra vágysz cigó-ügyben, egyszer sötétedés beállta után menj el a mandíneres haverokkal a nyócadik kerülletbe. Persze számíts rá, hogy a jófej haverok az első csoportosulások láttán véreset fognak szarni ijedtükben, de legalább meglátod mennyit érnek.

bocs, ez rossz ötlet... még a végén a valóságot látnád. Na mindegy.

teknős 2011.01.30. 15:40:28

@lelkylola: Lola, ne törődj velük!

Mivel te magad is, hozzám hasonlóan a jobbközép jobbszélén helyezkedünk el, akaratlanul is, de inkább akarva sodródunk közös nevezőre a jobbikos réteggel.

Egy nagy különbség azonban van köztünk. Ők megelégednek azokkal a klisékkel, amit a politika leképez a számukra. Ezért nevezem őket ostobának. Pl. a cigánykérdés, jól mutatja, hogy nem megoldásokat keresnek, hanem a (vélt és egyéni) igazság kimondása őket tökéletesen kielégíti. Ebbe a kategóriába tartoznak a nők is, mivel rólad tudják, hogy az vagy ezért kerülsz a célkeresztbe. Ahogyan én magam is, csak a jobbikosoktól kapok támadást női mivoltomban.

Dúró Dóra vagy Morvai Krisztina is csak azért fogadható el számukra, mert ugyanazzal a kádárista attitüddel tekintenek rájuk, mint az emeszpések a zsidókra. Egy tőről fakadnak, nem érdemes velük sem vitatkozni, sem komolyan venni őket.

2011.01.30. 16:00:13

felfordul a gyomrom attól ahogy a riportel szurkálgati az álnaiv irányított kérdéseivel "ez inkább rabltámadás volt nem?"

Ki a faszt érdekel, hogy volt e rasszista indíték vagy nem volt??

4 állat megtámadott egy családot, nők és gyerekek testi épségét-életét veszélyeztették, egy embert súlyosan bántalmaztak.

Hogy jön ide, hogy a csúnya gonosz gárdista család még rasszista indítékkal is vádolja az elkövetőket, amit mellesleg a video alapján csak a riporter ad a szájába?

Ha nem volt rasszista indíték akkor az elkövetők a körülményeik áldozatai, mentegetni való eltévelyedett lelkek?

MIÉRT CSINÁLOD EZT???

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.30. 16:22:32

@Csanádka: nagyon sajnálom, hogy így fordítod le magadnak, amit írtam. Nem akartam rájuk sütni, hogy rasszista indttatásunak állítják be a támadást, hanem egy jobbikos képviselő azzal hívott oda, hogy menjek el, mert rasszista indíttatást gyanítanak, mert a cigányok magyaroztak. Ezek után végigülten egy 5 órás (!) tárgyalást, ahol erről szó se volt (pontosabban egyszer hangzott el, hogy a cigányok magyaroztak).
Ezek után megkérdeztem erről az ügyvédet és az áldozatot is.
A cikkben is leírtam, hogy borzalmas, amit műveltek a támadók - ez a videóból is kiderül. Gondoltam jót tesz az ügynek, ha minél többen tudnak róla.
Sajnálom, hogy valamit nagyon félreértettél.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.30. 16:27:15

@teknős: nekem csak az a bajom, hogy egy olyan családban nőttem fel, ahol mindenki tisztelte egymást. Apukám egy lovag volt, minden rokon, szomszéd, barát udvarias. Azt gondolom, hogy ez a fajta személyeskedő sértegetés, ami eluralkodott ebben a bejegyzésben - a közösséget és a hangulatot rombolja. Nyílván az ilyen taplóskodó embernek semmi más célja nincs, mint hogy rossz hangulatot teremtsen. Azt én nem értem, hogy ez neki miért jó, azt meg végképp nem értem, hogyha már ekkora az arca, akkor mit gyáváskodik egy nővel szemben. Klikk a nevemre és megírhatja: hello, én vagyok Kis Pali és szerintem te hülye vagy. Hamár..., akkor ez a minimum, szerintem.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.30. 16:53:45

@lelkylola:
lolácska, maga eltévedt! maga egy nyilvános felületen megnyilvánul, és csodálkozik, ha azt mondják magának amit. ez ezzel jár. maga vagy öreg bácsikkal irat magáról hozsannázó sorokat, miszerint a legfényesebb elméjű lény a földön, vagy a családjára hivatkozik. hogy otthon nem így. hát, itt meg így. ilyen a közeg. nem kell blogon megnyilvánulni, és akkor nem lesz reakció. az nyomtatott sajtó a magának való.
és amúgy is annyira gagyi ez a nőségemben támadnak, meg ez az egész rinya.
és véletlenül se keressen igazságmagvakat a durva beszólásokban, nehogy magába nézzen, hisz nincs is ehhez szokva, magával mindig udvariasak voltak. csak ne találja ki, hogy valami perverzek ezek, akik arra recskáznak, hogy ilyeneket írnak magának. van itten más is, aki nem nő, mégis hasonló gesztusokat vált ki a kommentelőkből, mondjuk nénike.
tudja, mégiscsak el kéne egy, legalább egy pillanatra gondolkodni, hogy picsába, lehet, hogy van némi igazuk?
és azért engedje meg, hogy megbecsülésemről biztosítsam, hogy politikai szándéka, álláspontja szilárd, és nem lett áruló, sok szerzőtársához, szinte az egész mandarinpárthoz hasonlóan.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.30. 17:07:38

@Grift: én perverznek gondollak titeket és gyávának. nem tudom, hogy mire recskáztok, nem is érdekel, de akinek az a szombati szorakozása, hogy nickneve mögül nőket sérteget: az szánalmas és nevetséges.
Igenis van tisztességes viselkedés, még itt a neten is.
A legszörnyeb körülmények között is mindig voltak olyan emberek, akik tartással viselkedtek és voltak olyan emberek, akik elállatiasodtak.
Ezek nem a legszörnyebb körülmények, hanem egy szép, szabad világ - amit mindenki arra és úgy használ, ahogy kedve tartja. Lehet szépen élni és ocsmányul. Te sajnos ocsmányul élsz, írsz és ezért sajnállak.
Pedig okos vagy és humoros, tehát lehetnél boldog is.
Most hallottam, hogy az emberek az idejük harminc százalékát veszekedéssel töltik általában. ez nem tudom, hogy igaz-e. Én szerencsére fél évente húsz percet veszekszem a férjemmel, vagy még annyit se. Mással meg nem szoktam. De szörnyű dolognak tartom, hogy az emberek elcseszik az életüket veszekedéssel, kötözködéssel és egyebekkel.
Én hiszek a "világbékében" :) Ezért próbálok veletek kommunikálni, hátha van valami hatása, de lehet, hogy azt a megoldást választom, amit több mandineres szerző, hogy nem olvasok kommenteket.
Ezzel csak az a baj, hogy a kommentek nyolvan százaléka nagyon érdekes és a húsz százalék hülye miatt sajnálom kihagyni. Lehet, hogy megjegyzem a trollok neveit és az ő hozzászólásaikat átugrom. Szóval még ki kell találnom, hogy mi a megoldás.

2011.01.30. 17:24:40

@lelkylola: akk most pár évre kiadtad magadból.

egyébként ha újságíró szeretnél lenni akkor úgy nyúlj hozzá különösen kényes témákhoz, hogy ne hagyj négyzetmikrométernyi támadási felületet sem.

és mimimi ez a világbéka?? :D

nah, viszonhallás

tistedur 2011.01.30. 17:30:11

@lelkylola: szűrésgomb, ha már van lehetőség rá.

Alfőmérnök 2011.01.30. 17:32:25

@lelkylola: "az a szombati szorakozása, hogy nickneve mögül nőket sérteget: az szánalmas és nevetséges."

Azért azt ne felejtsd el, hogy nem a valós személyedet "sértegetik", hanem lelkylolát. Még ha tudják is, hogy ki vagy, mert az utóbbi időben - kb. a dokfilm óta - felvállalod, itt mégiscsak valamiféle szerepjáték folyik.
Ráadásul olyan nagyon sértő dolgokat nem is mondtak rád. Ez nem perverzió, ez egy ilyen macsó-stílus, hogy nőket lehülyéznek, nem kéne teljesen felvenni. Mondjuk néha tényleg butaságokat írsz, mintha rá is játszanál a naív nő szerepére. (Ha jól emlékszem a tavalyi kérdőíven elég rossz eredményt értél el. Lehet, hogy nem véletlenül?)
A beszéddel kapcsolatban meg igazuk van, ha riportot készítesz, figyelj jobban oda szerintem, van amikor amikor "normális" hangon kérdezel, csak mintha néha elhagynád magad.

Megjegyzem, valakire azt mondani, hogy "ocsmányul él", csak azért, mert rosszat mondott rád, szintén bunkóság és akár sértő is lehet, bár nem hiszem, hogy Gritet ez nagyon megrázta. :)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.30. 17:46:30

@Alfőmérnök: Grift ezt írta:
"valamelyik nap elmentem egy étterem mellett, az volt kiírva, hogy meggyes zöldbabfőzelék, ezzel is álmodtam aznap. az rémlik, hogy maga meg azt írta, hogy kozmetikushoz jár. a meggyes zöldbabfőzelék után nem tudom, hogy tényleg olvastam e, vagy álom volt. maga kozmetikushoz jár?"
Ez egész pontosan azt jelenti, hogy a fejem alapján nem tudja elképzelni, hogy kozmetikushoz járok.
Nekem nem tetszik ez és azért írok. szerintem semmi macsóság nincs a gyáva személyeskedésben.
Természetesen nem a kritikával van bajom. Akinek nem tetszik a hangom, annak nem tetszik. nem mennék el szavaló versenyre, az biztos. Ez nem az MTV, hanem egy blog, ahol a saját kis fényképezőgépemmel, szórakozásból videókat készítünk. sajnálom, ha valakinek nem tetszik.
Nem írok butaságokat. De ha konkrétan megmondod, hogy szerinted mi butaság, szívesen megvédem magam.
A tavalyi kérdőívből az derült ki, hogy nagyon szélsőséges véleménnyel vannak rólam az emberek rengeteg 5 pontot és 1 pontot kaptam. Tehát szélsőségesen vagy nagyon szeretnek, vagy utálnak. Ez nem baj.
Az se baj, ha sértegetnek, de most nyomtam egy stop gombot.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.30. 17:47:22

@tistedur: van rá lehetőség, de szerkesztőségi elv, hogy nem moderálunk és én ezt tiszteletben tartom.

tistedur 2011.01.30. 17:52:00

@lelkylola: ebben mi lenne a moderáció? egyszerűen nem látod az általad trollnak tartott nickek hozzászólásait.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.30. 17:56:13

@lelkylola:

Túlspilázod:-) Te itt közszereplő vagy (egy közszereplő újságíró), aki kap hideget, meleget, jogos és alaptalan kritikát, mindensz*rt. Ez az itteni "státusodból" következik. Ne csinálj belőle "személyes" kérdést, mert ez nem a személyednek, hanem a "szerepednek" szól.

De szerintem te ezt nagyon jól tudod, csak "játszol" egy kicsit az úriközönséggel:-)

Ja, ezt pedig neked ajánlom:

magyarido.blog.hu/2011/01/30/jegyzetek_a_zemberek_es_a_zalapitashoz_2011_januar_30

ü
bbjnick:-)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.30. 18:00:27

@lelkylola:
most ugye nem is tudod, hogy miről beszélsz? ha valaki azt mondja neked, hogy gondolkodj el a kritikákon, még ha szemét formában is érkeznek néha, akkor te valami korcsot vetítesz a nick mögé. de ha már szóba hoztad. kevés olyan boldog ember van mint én, és bibibi, én tizenöt év alatt egy percet sem veszekedtem a feleségemmel. ja, hogy ez nem illik a képbe? hát istenem. amúgy megmondanád, ebben a posztkommentfolyamban mivel vontam magamra a haragodat? mert egy árva rossz szót nem szóltam hozzád? ugye?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.30. 18:06:31

@lelkylola:

Ez egész pontosan azt jelenti, hogy a fejem alapján nem tudja elképzelni, hogy kozmetikushoz járok.

LOL ez tényleg azt jelenti? nem inkább a legnagyobb megtiszteltetés, hogy ilyen klassz szürreális csajozósdumával támadok magára, hogy csacsiságokról diskuráljunk? :)

"Nem írok butaságokat. "

ez klasszikus lesz azt hiszem!

maga aranyos, mint már írtam! :))

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.30. 18:07:18

@Alfőmérnök:
királykisasszony szindróma. aki rólam rosszat mond, az szörnyeteg. :)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.30. 18:10:53

@tistedur: micsoda csoda. ez a szűrés gomb, zseniális. Akkor csak én nem látom a kommentelőt, de nem moderáltam ki?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.30. 18:14:18

@Grift: az nem kritika, amit te csinálsz, hanem kötözködés. Velem pedig ne kötözködj.
Ha nem veszekszel a feleségeddel, akkor végképp elfojtott perverzitásra vall, hogy virtuális ruhácskádban vegzálod a nőket a neten.
Inkább menj el futni, vagy kirándulni, vagy labdát hajigálni.
Próbáld ki, aztán számolj be, hogy jobb érzéssel tölt-e el, mint mások sértegetése.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.30. 18:18:51

@bbjnick: az a baj, hogy már egy éve pontosan tudja mindenki, hogy ki vagyok valójában. Látják a képemet, ismerik a nevemet, bármit.
Sokszor kapok azóta olyan beszólásokat, amik a valódi énemre vonatkoznak, a fejemre, az igazi nevemre, stb.
Én pedig nő vagyok és nem tűröm, hogy ilyen stílust engedjenek meg velem szemben álarcba bújt kis csávókák.
Itt is van illem és kikérem magamnak.
A kritika persze más. De ez a vita nem a kritikáról szól, hanem a stílusról, a jellemességről és a méltóságról.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.30. 18:20:26

@lelkylola:
éppen szólni akartam, hogy ha már olyan szépen nevelték, akkor biztos a bocsánatkérésre is megtanították, aminek a fentiek fényében helye lenne velem szemben.
de nem, folytatja. megmondaná, hogyan kötözködtem magával e poszt alatt? ha nem tudja a válasz, kérjen bocsánatot. magából szivárog az epe, fiam.
naponta sportolok amúgy :)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.30. 18:27:12

@Grift: most pl. a kozmetikus beszólással lehülyéztél, de nem jegyzem meg szerencsére a sértegetéseidet. Azt tudom, hogy sokszor nagyon gonosz dolgokat írtál, a családomra és rám vonatkozóan.
Nem tudom elképzelni egyetlen általam tisztelt normális emberről, hogy szabadidejében abban lelje örömét, hogy egy blogra jár más embereket sértegetni.
Szerintem ez gáz, ha szerinted normális, akkor mit mondjak? Nagy az Isten állatkertje - című közheky jutott így hirtelen eszembe.

Alfőmérnök 2011.01.30. 18:28:54

@lelkylola: "Ez egész pontosan azt jelenti, hogy a fejem alapján nem tudja elképzelni, hogy kozmetikushoz járok."

Na pl. most írsz butaságokat. Nehezen tudnám elmagyarázni, hogy pontosan mit jelent, de egész biztosan nem ezt.
Biztos, hogy nem a külsődre célzott, a kozmetikushoz járás inkább a hülyenőség attribútuma.
Meg aztán az éppen lehet a jónőség jele is, hogy valaki nem jár kozmetikushoz (nem kell kikozmetikázni az arcát ahhoz, hogy jól nézzen ki). Tehát akár jelentheti azt is, hogy hülye vagy ha kozmetikushoz jársz, mert nincs rá szükséged. Szóval ezt most eléggé félreértetted.

tistedur 2011.01.30. 18:29:07

@lelkylola: pontosan.nem moderálsz, de nem kell látnod azt, amire nem vagy kiváncsi.

szesztű_hányni 2011.01.30. 18:33:56

@lelkylola:

Látom, jól elszórakozol.

ü
bbjnick

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.30. 18:33:57

@Alfőmérnök: akkor ezt most félreértettem. De az se jobb, ha lehülyenőznek.
az értelmes vita tudtommal normális érvelésből áll és nem abból, hogy hülye vagy, te vagy hülye, nem te. te meg buta vagy!
mert itt ez a színvonal. ehhez nem lehet hozzászólni és úgy érzem ez a virtuális otthonom, ahol szeretem, ha barátságos hangulat van, ahol mindenkinek kedve van kommentelni, lehet viccelődni, értelmesen beszélgetni és senki sem sérteget senkit öncélúan.
Úgyhogy most egy kicsit sepregettem... :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.30. 18:36:06

@lelkylola:

Látom, jól elszórakozol.

ü
bbjnick

tistedur 2011.01.30. 18:36:09

@lelkylola: gonosz leszek: nem nehéz neked örömet okozni :)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.30. 18:38:41

@Alfőmérnök: akkor féreértettem. az se jó, ha lehülyenőznek.
Én felelősnek érzem magam azért, hogy milyen a hangulat a virtuális házam táján is és úgy érzem, hogy elszaporodtak a személyeskedő sértegetések, nem csak az irányomban, mindenki felé.
Pedig ez egy nagyon jó hangulatú blog, ahol okos emberek értelmesen beszélgetnek, viccelődnek, senki se azért jön ide, hogy lelki sebesülésekkel távozzon.
Megpróbálok egy kis rendet tenni. Most egy kicsit söprögettem ..:)

Alfőmérnök 2011.01.30. 18:53:41

@lelkylola: Szerintem a viccelődésbe belefér a hülyenőzés is, de mindegy.
Azt egyébként tudod, hogy a csinos nőkkel úgy általában kedvesek szoktak lenni a férfiak és ennek ellenére nem mindig tiszta a szándékuk? Illetve, hogy nem feltételnül a valódi véleményüket tükrözi az, ahogy viselkednek? Ezt csak azért mondom, mert nem biztos, hogy az alapján kéne eldöntened, hogy ki a barát és ki az ellenség, hogy ki mennyire kedves veled. :)

tistedur 2011.01.30. 19:00:29

@lelkylola: igen, de az kicsit bonyolultabb.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.30. 19:05:43

@lelkylola:

mint fentebb elmondtam, hülyeség, azzal nem hülyéztelek le. a családoddal meg nem foglalkoztam. kínodban hazudsz.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.30. 19:22:04

:) sepregetett? úgy hívja mikor tiszta erőből igazolja a maga elleni vádakat? :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.30. 19:58:57

@lelkylola:
ha kiszűrtél volna, nem tudnál rám kattintva hivatkozni. hát ennyit az okosságról! :)

de magának ajánlom ezt az új cuccot!

gozdom.blogspot.com/2011/01/apa-szija.html

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.30. 20:03:20

Griftike, hehe. oldalt látom, hogy írtál valamit, de itt nem látom. szuperszürősítés :))
ha akarsz valamit, akkor emailen saját néven kérem:
sfruzsi@yahoo.com

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.30. 20:06:27

@lelkylola:
na, tudtam, hogy fel akarsz szedni! :))

tewton 2011.01.30. 20:27:05

@Grift:
hogy maguk mennyit tudnak évődni!
ezt a kozmetikus-dolgot meg igazán kifejthette volna. én nem is értettem, úgyhogy az irodalmi munkássága alá soroltam.

Pelso.. 2011.01.30. 20:31:41

@lelkylola: Valóban nem veszed észre, hogy a mellémagyarázkodással vegyes műhiszti csak tovább rontja a rólad alkotott képet? -mielőtt ugranál, s sértődnél; ez nem bántás.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.30. 20:36:10

@Pelso..: itt kérem szépen nem műhiszti volt, hanem tisztogatás :)
Elégedetten körbe nézek, ragyog a blog. Pelso úr pedig döntse el, hogy meddig tétlenkedik még erre felé...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.30. 20:38:33

@tewton: honnan értette volna, maga a műkörmös vonalon profi!:)

Várkonyi 2011.01.30. 20:58:10

"Én szerencsére fél évente húsz percet veszekszem a férjemmel, vagy még annyit se."

Na hát akkor meg is van a probléma gyökere. Veszekedni tudni kell. Én pl. nagyon szoktam élvezni. Persze az csak kisegítő dolog: az alap, hogy kölcsönösen elismerjük és felismerjük a másikban az értékeket, és elismerő szavakkal, szívességekkel, ajándékokkal, odafigyeléssel, testi érintéssel jutalmazzuk egymást.

Persze a gyökerek még mélyebbre nyúlnak, csak hát akkor tudnom kéne, hogy igazat mondsz-e vagy sem. ez pedig csak élőben lenne lehetséges... na mindegy, nem akarom hogy egy-két kérdéstől összeomoljon a házasságod. Elvégre a látszatot fent kell tartani.

Na mindegy.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.30. 21:01:22

@Várkonyi: te is szürve lettél
még valaki jelentkezik? vagy mára befejeztük? :)

Pelso.. 2011.01.30. 21:02:04

@lelkylola: Mondtam, hogy nem bántás...
Különben, a fenti súrlódások könnyedén elkerülhetőek lennének, ha belegondolsz, de hát a te dolgod.
(Dehogy tétlenkedés, inkább mulatás:)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.30. 21:02:47

Egyébként Várkonyihoz képest Grift egy úriember. De hát ugye nem a békákat szokták megkérdezni, hogy lecsapolják-e a mocsarat... :)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.30. 21:03:52

@Pelso..: örülök, ha te is jól szórakozol. ez egy ilyen parti. Aki kedves maradhat, aki undok mehet.

Alfőmérnök 2011.01.30. 21:05:30

@tewton: Kicsit olyan, mintha Csuang-ce álma keveredne a borbély-paradoxon valamilyen női változatával. :)

Pelso.. 2011.01.30. 21:16:44

@lelkylola: Tehát végre sejthető, hogy nem csak én, hanem jó néhányan szórakoznak, de csak szórakoznak? S te még szűréssel védekezel, önként ledobva kardot-pajzsot, abszolút gyengeséget felfedve..

michelin 2011.01.30. 21:23:15

ha lola homokba akarja dugni a fejét, rajta !
nem ő számít ! hanem az olvasók !
őket nem tudja szűrni !
idejönnek és elolvassák a jogos kritikát !
mindenki küldje el ennek a topicnak a címét a barátainak ! lássák, mi folyik itt és mondják el ők is !
együtt erősek vagyunk !!!!

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.30. 21:31:19

@michelin: én pedig elindítom a: bojkottáljuk a tirpákokat facebook csoportot.
@Pelso..: nem ismered az új webkettes harcmodorokat, egy ilyen szűrős szemellenző nagyon sok pontos a játékban.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.30. 21:39:44

@lelkylola: Lola, szerintem Grift csak azért cseszteti, hogy erősítse a maga pozícióját a szerkesztőségben.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.30. 21:44:27

@tölgy:
cseszteti a fene. gondoltam, a kozmetika egy olyan téma amiről vele is lehet beszélgetni. nem jött be. :)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.30. 21:49:44

@tölgy: és most milyen hatalmas pozícióba kerültem?
Grift egyébként nem létezik. Számodra létező személy, vagy kitalált, vagy nem létező?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.30. 22:01:22

@lelkylola: most szerintem mindenki magát szereti.

Közelítse meg a Grift létezésének problémáját fenomenológiai szempontból.

@Grift: na ne mondja, hogy konyít valamit is a kozmetikához.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.01.30. 22:05:05

@tölgy: Erősítse? Lola a főnök, ez nyilvánvaló : )

Manyi Béci 2011.01.30. 22:11:51

@lelkylola:
Szia, lola:)
Hm, a véleményünket ismerjük egymásról, de egy dolog sosem fordulhat velem elő: hogy egy ilyen típusú vitában holmi pasinickek mellé álljak egy nőnickkel szemben:)
Hajrá!

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.30. 22:14:45

@tölgy: amúgy is mindig mindenki szeret, hiszen ezt a szűró berendezést eddig is használtam az életben. nagyon hasznos. tölgy, te sose szűrsz?
@gloire: most meg barátkozol? Nem ismerem ki magam rajtad...

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.01.30. 22:16:19

@Manyi Béci: ugye, ha tisztaság van, szuper hangulat, akkor már neked is kedved van itt bulizni.
Ennyi. rend a lelke mindennek.

Alfőmérnök 2011.01.30. 22:37:12

@lelkylola: Nem biztos, hogy a tisztaság a jó bulihagulat feltétele.
Sőt, az sem biztos, hogy a tisztaság olyan egészséges dolog. Egy biológus ismerősöm magyarázta egyszer nekem, hogy pl. reggel nem egészséges szappannal mosakodni. Meg egy gyereknek hetente meg kéne ennie legalább fél kiló koszt, hogy rendben legyen az immunrendszere.
És különben is, a botrány az egészséges. :)
www.youtube.com/watch?v=JsScatW5sNc

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.30. 22:45:51

@Alfőmérnök:
mit fárad. lola úgy rak rendet, mint a szerzetes aki levág a makkjából egy-egy centit.

Alfőmérnök 2011.01.30. 23:17:34

@Grift: Azért az tényleg irigylésre méltó, hogy 15 év alatt nem veszekedtél egy percet se a feleségeddel. Tényleg van ilyen? Hogy csinálod? :)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.01.30. 23:36:06

@lelkylola: Korábban is ezt írtam + egy baráti jótanácsot: nem vagy beszédhibás, az artikulációdat egy hónap alatt rendbe lehet rakni, és soha többet senki észre se venné.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.31. 07:03:22

@Alfőmérnök:
nem tudom, adottság. volt néhány feleségem, egyikkel sem veszekedtünk. van valami varázslatos kisugárzásom, ami kizárja. valami ilyesmi. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.31. 07:05:27

@gloire:
túloz. és hamisan biztat. a hang a lélek tükre, nem is a szem. a mi lolánk, egy csokoládéba mártott üvegszilánk. és ez a hangjában ki is türemkedik. nincs tökéletes álcaháló. :)

Téglagyári Megálló 2011.01.31. 08:01:33

Veszekedés helyett válni? Gratulálok.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.31. 10:45:06

@Téglagyári Megálló:
nagyon be akart szólni, mi? :)
de egyébként nem. válni azért válunk, mert meguntuk a nőt, újat szeretünk, ilyesmi. a régivel barátok maradunk. á, el sem tudja képzelni, örül, hogy egy jutott. :)

teknős 2011.01.31. 10:45:13

Én csak azt sajnálom, hogy a poszt témája elsikkadt.

Az, hogy miért is baj az, hogy a cigánybűnözés, mint fogalom és a rasszizmus, mint fogalom, mint a két ellentétes véglete ennek a jelenségnek, amiről beszélni kellene, nem hogy nem jelent igazságot, kedves jobbikosok és magukat liberálisnak vallók, hanem éppen ellenkezőleg, nagyon fontos dolgokról szóló vitát akadályoz meg. Ráadásul a Jobbik nagyon is érdekelt abban, hogy ez a helyzet megmaradjon.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.31. 10:46:36

de túllépve a szerencsétleneken akiket frusztrál a különlegességem, azért volt lolának egy érdekes félmondata arról, hogy vannak szerzők, akik nem olvassák a kommenteket.
hát miféle lelki nyomorék az ilyen? :)

tyto 2011.01.31. 11:43:14

@Grift:
haggyámá nyugodtan röhögni...
ez a kommentfolyam legalább akkora hipermagaüberlájk, mint a megashark vs. giant octopus. elmentem. ezt tanítani kellene.

Alfőmérnök 2011.01.31. 11:49:41

@Grift: Ez addig működik, amíg nincs gyerek (igaz, akkor meg nem sok értelme volt összeházasodni, szvsz, de hát magánügy:).

Ezen a kommentnemolvasáson én is meglepődtem.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.31. 11:55:29

@Alfőmérnök:
természetesen így van. és szó sincs szentségi házasságról. a tanácsnál meg hogy az összadónéni mit csinál az emberrel, nem mindegy? a nők legalább boldogok, férjhezmentek. így adakozunk. :))

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.31. 11:59:22

@tyto:
érdekes, egyszer felszedtem egy dramaturgcsajt a nincspardonban, aztán átadtam a haveromnak, mert mennem kellett haza az asszonyhoz, szóval ez a csaj tanította a színfőn a csajfelszedőlepattintó technikámat. csak úgy eszembe juttattad. :)

tyto 2011.01.31. 12:06:49

@Grift:
ennek a női oldaláról tudnék beszélni. de azt szerintem lássuk be, hogy ennek van egy meghatározó genetikai eleme is. ha görények lennénk mondjuk designban, akkor ez az egész nem menne. úgyhogy annyira büszkék ne legyünk már rá. részemről legalábbis nem vagyok. nekem ez a része az életnek nem okozott akkora örömet. bár csináltam, mindig láttam hogy micsoda romokat hagyok. és ezt nem írom a dicsőségtáblámra.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.31. 12:49:22

@tyto:

nem, dehogy dicsőség az ilyesmi. én sem gondolom annak.
viszont tanulhatnak belőle ezek a balfékek. :)

tyto 2011.01.31. 13:35:30

@Grift:
és vajon mit is? hogy vannak akik nagyra vannak valamivel, amit a sorsuktól kaptak, semmit nem téve érte. én ezt halál kínosnak tartottam mindig. sajnos kétféle ember van, akinek a felszedés a probléma, meg akinek a levakarás. mi a második csoportba tartozunk. és? ebből az egyszerű tényből mi a frászt lehet tanulni? az első csapat túlságosan ragaszkodik, a második meg nem tudja megbecsülni amije van, mert látja a sorbanállókat. szerintem ugyanannyira gáz mind a kettő. csak az egyik jobbnak látszik. talán. vagy az se.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2011.02.01. 23:10:23

@lelkylola: Ezt nem kellett volna. Abszolút nem tartozik rád, hogy valaki megadja-e a nevét avagy sem. Én sem mutatkoztam be neked, nem is fogok (legalábbis a neten nem, legfeljebb ha valaha találkozunk személyesen is), mert az az elvi sarkosságú véleményem, hogy a net az névtelen kultúra; annyi megkötést teszek a magam részére, hogy csupán egy nicket használok és az mindig ugyanaz. (Bár úgy tudom, hogy ti már rég tudjátok a polgári nevem, nem nehéz azt kideríteni, shadainak annak idején mintegy 2 percbe tellett - nem titkolom vadul, hiszen akkor nem írnék azonosíthatót, csak éppen nem mondom meg).

A posztod pedig tényleg rossz. Olyasmiről írsz, amiről túl keveset tudsz - nem csak a szociografikus, hanem a tudományos részt is értve. Bármilyen sajnálatos (és non-polkorrekt), de egyáltalán nem zárható ki az, hogy a bűnözési hajlam genetikailag is kódolt. Ugyanis - nem csak emberben! - egészen bonyolult magatartásformák is képesek öröklődni. Lásd például a tüskés pikó szerelmi életét; az nagyon is bonyolult viselkedés, márpedig a pikót a szülei nem nevelik, iskolába se jár, sőt, territoriális életet folytató halacskaként a többitől se lesheti el, vagyis kizárólag a génjeiben lehet. Sőt: megtanult magatartások öröklődni kezdenek, méghozzá (szerencsére) nagyon gyorsan. Például az európai ragadozó halak ezért nem haltak ki: a betelepített amerikai törpeharcsa ugyanis megehetetlen, a három irányba kimeresztett tüskéi miatt, viszont ikrafaló, a fogassüllő meg védi a fészkét. Namármost ha a süllő (ami szintén nem nevel gyereket, meg iskolát se üzemeltet) a tapasztalatait nem tudta volna átörökíteni, akkor már egy se lenne, mert az ikrafészekre támadó törpeharcsákkal a torkukban fulladt volna meg az összes (a törpe úgy befeszíti a háromfelé álló tüskéit holtan is, hogy a szűktorkú süllő elpusztul, ha nyelni próbálja).

Más kérdés, hogy a mai, alapvetően még mindig masszívan liberális közéletben olyasféle kutatásokat eleve nem is lehet lefolytatni, hogy a bűnöző hajlam effektíve öröklődik-e (emberben eleve bonyolult az ügy, de például családból csecsemőként kikerült cigánygyerekek későbbi életének vizsgálata választ adhatna a kérdésre). Nem lehet ezt kutatni, mert azonmód fasisztázna mindenki. Holott az ember örökölt dolgai többen vannak, mint gondolnánk: látható ez az ikerkutatások eredményeiből (a - kevés - szétválasztott egypetéjű iker sokszor teljesen más környezetben élve kísértetiesen hasonló életpályát fut be).

A tisztán szociális magyarázat több oknál fogva tarthatatlan - a legjellemzőbb ellenérveim egyike az, hogy ha csak a szegénység okozza a bűnözést, akkor a - létező - cigánybűnözéshez hasonlóan miért nem figyelhető meg a kisnyugdíjas-bűnözés is? Közértben ők is tudnának lopni, meg akár fát a fűtéshez - ehelyett még segélyt kérni és szégyell sokuk, inkább fűtetlen lakásban fagynak meg.

Mellesleg a poszt azt mondja, hogy nem mond semmit. Az ilyen részletek:
"Mégsem gondolom úgy, hogy beszélhetünk cigánybűnözésről. És ezt nem azért mondom, mert pc akarok lenni, hanem azért, mert biztos vagyok benne, hogy a bűnözés nincs beléjük kódolva."
szánalmasak.

Cigánybűnözés pedig van. Az értendő alatta, amikor speciális bűnelkövetési formák csakis a cigányokra jellemzőek. A teljesség igénye nélkül: az itt a piros, hol a pirosozás, a gagyizás, a hatos villamoson nagycsalád kiskorú gyermekei által történő zseblopás (miközben a felnőttek védik az esetleg lebukó kis tolvajpurdékat), a segélyezettek kiuzsorázása (ez különösen ronda, saját fajtájuk elleni ügy), és még sorolhatnám.

Az is egy furcsaság, hogy a "cigány erkölcs" elég gyorsan meg tud változni a rossz irányba. Például az 1900-as évek elején a prostitúció tilos volt: megölték a többiek azt a cigány nőt, aki kurválkodott. Aztán hogy a klasszikus bordélyokat bezárták, alig egy-két évtized alatt a cigányok korábbi eerkölcsi normáikat gyorsan feladva átvették az ipart: manapság a kurvák és stricik többsége cigány.

Egyszóval - bár én kifejezetten kedvellek egyébként - most a bírálókkal értek egyet, mert ez a poszt szamárság. Na, szűrjél...

Maisie MacKenzie 2011.02.02. 08:57:10

Az amerikai törpeharcsa és a fogassüllő két külön faj, nem keverednek.

Ha feltesszük, hogy a romák egy külön faj, akik azért képesek keveredni (?!) a homo sapiens-szel, akkor mi a helyzet az utódokkal? Meddig (hány generáció) és milyen mértékben öröklik egyes felmenőik tulajdonságait?

tyto 2011.02.02. 10:56:25

@Maisie MacKenzie:
ez állati durva amit csináltok. elképesztő ez a butasághalmaz amit összehordtok.
a faj a homo sapiens. ez alatt vannak a nagyrasszok. öt van belőlük. a romák ugyanabba a nagyrasszba tartoznak mint mi.
a következő link nyolcadikosoknak szól. ti hova jártatok akkor iskola helyett? kukluxklánba?

termtud.akg.hu/okt/9/afrika/5rassz.htm

nincs örökletes bűnözési hajlam. ezek buta szemétségek. ha te oda születtél volna, te is arra szocializálódsz. inkább adj hálát a sorsodnak, hogy te nem születtél romának, mert akkor a teféle szemetek most rólad írnák ezeket. ne legyél büszke olyasmire, amiért semmit nem tettél. azazhogy nem vagy roma. tanulni tanulhattál volna például, arra lehetnél büszke, de láthatóan nem sikerült.

Maisie MacKenzie 2011.02.02. 11:06:46

@tyto:

Vagy keversz valakivel, vagy nem vagy képes értelmezni egy magyar mondatot, de valószínűbb, hogy felületesen olvasol és végig sem olvastad, nem hogy az összes kommentet, de azt sem ami előttem írtak. :-(

"inkább adj hálát a sorsodnak, hogy te nem születtél romának,"

Hát azt meg így honnan tudod? És ha valamelyik üköm roma volt? Ki tudhatja? :-) Azért érdekelhet a téma, nem?

"akkor a teféle szemetek"

Tényleg utálom a neveletlen, erőszakos cigányokat, mint a többi erőszakos, neveletlen embert, szerintem az ilyeneknek bőrszíntől függetlenül börtönökben kellene rohadniuk, hátha észre térnek, de ha nem, addig sem szaporodnak és mutatnak rossz példát, de a normálisan viselkedő, érző embereket szeretem!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.02. 14:08:58

@tyto:

azt hallotta már, hogy mekkora botrány volt egy időben, az amerikába fogadott kis romániai romák miatt?
tudja, középosztálybeli családok neveltjei elkezdtek iskolabűnözni, boltilopni. na, ehhez mit szól, maga vulgármarxista?

tewton 2011.02.02. 14:26:08

@Grift:
1) ez kurucinfós kitalálás, ez lehetetlenség
2) biztos köcsög nevelőszülők nem törődtek velük, és érzelmileg elhanyagolták őket
3) a köcsög nevelőszülők nem tolerálták a másságot
4) naésakkor mi van, pár elcsórt ceruza, szendvics, csoki nem a világ, az USA gazdagabb lett általuk már így is
5) semmiképpen nem lehet genetika a dologban, bár nem értek a genetikához. valójában a földsugárzás lehetett az oka, a gyerekek ágyai vízerek fölött voltak.

picur3ka 2011.02.02. 18:15:56

@tyto:

O jajj! Mi az, hogy odaszuletik, meg arra szocializalodik?

Milyen csuda fajta szocialis determinaciot ismer maga, amely idovel nem jelenik meg a genetikai szelekcioban?

Tudja honnan jottek ezek a nepek? A kasztrendszer vilagabol. Nem, nem kulon rassz, tarsadalmi csoportok.

Mahabharata:

"He who becomes harsh in speech, or violent in temper, he who seduces or abducts other people's women or robs the wealth that belongs to others, should be cast off by us".

Untouchables, az erintethetetlenek. A gorogok is igy nevezik az ideerkezo cigany csoportokat anno.

A normaszegesi hajlam mutat csaladi vonasokat, de az oroklodo mestersegek meg kozhely.

Csak tarsadalmi csoportok/nepek. Az egyik tobbnyire lokupec, a masik kanyalfarago, a harmadik koldul, etc.

tyto 2011.02.02. 18:22:20

@Grift:
ahogy mr. malfoy mondta: mondani könnyű. bizonyítsd.
nekem vannak barátaim, akik újszülött cigánygyereket fogadtak örökbe. (mert arra nem kell várni, mindenki a szőke kék szemű gyerekekre vár) már nagyok, és semmiféle bűnözőhajlam nem mutatkozik rajtuk. ha az eredeti környezetben valamilyen mértékű alap szocializáción átestek, akkor más a helyzet.

amúgy írd már ide a hivatkozást ahol ezt olvastad.
csak így bemondásra nem hiszem el. bocs. de efféle rossz legedák hajlamosak a terjedésre minden valóságalap nélkül.

egyszer a váci börtönben forgattam, és valahogy elbámészkodtam az udvaron, és egyszercsak láttam, hogy egyedül vagyok egy csomó roma férfi között. hát beszartam egy kicsit, de mielőtt bármi lett volna visszajött értem, aki a kísérésünkkel meg volt bízva. úgy emlékszem csupa roma férfi volt. nem jól van ez így.

ha egy roma fiatal képes eljutni addig, hogy egy középiskolát elvégezzen, akkor nem fog visszamenni az eredeti környezetébe. erről viszont vannak adatok. éppen ezért vonakodnak a családok elengedni őket. de ez lenne az út.

(kell ez a vulgármarxistázás? na persze ha megnyugtat, akkor oké, biztos jobb mint a rivotril.)

tyto 2011.02.02. 18:37:30

csak hogy kicsit oszlassuk a homályt. genetika nem szól bele ebbe. az emberi genom változásához minimum 10.000 év kell.
ha emlékeztek a twist olivérre, a copperfield dávidra, akkor ugye világos, hogy a tolvajló, erőszakos életmód az nem egy népcsoporthoz, hanem a szegénységhez kötődik. azok a gyerekek akik ezekben a könyvekben tolvajokká lettek, nem romák voltak. hanem szegények. ma a mélyszegénység sok romát érint. a muzsikus cigányok, vagy a jobb módú antikvitás kereskedők pl. sem nem erőszakosak, sem nem lopnak.

szóval az hogy hova születünk, tehát hogy milyen társadalmi rétegben szocializálódunk az lényeges. hogy milyen rasszból jövünk az nem. a bűnöző hajlam az a szegénységhez kötődik , nem a rasszokhoz.

tyto 2011.02.02. 18:46:34

@Grift:

szentkoronaradio.com/belfold/2010_02_20_rossz-ver-azaz-eleve-bunozesre-hajlamosabbak-a-ciganyok

ezt a cikket sikerült elolvasnod? és ezt hiszed el? olvasd el rendesen, és érteni fogod. mert ebben is az van, hogy ez nem igaz.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.02. 19:05:58

@tyto:
nem, ezt nem olvastam. valamikor, tán a metazinon olvastam és komoly forrásból. nem szenkorona, nem kuruc. és igenis, az alemberség örökletes.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.02. 19:06:55

@tyto:
nem, ezt nem olvastam. valamikor, tán a metazinon olvastam és komoly forrásból. nem szenkorona, nem kuruc. és igenis, az alemberség örökletes.

tyto 2011.02.02. 19:21:22

@Grift:
nem. és nem is vicces......hanem megúszós.

picur3ka 2011.02.02. 19:25:02

@tyto:

Mer nem szol bele a genetika? Mer megtiltotta valaki?

10000 ev, ne hulyeskedjek! Maga osszekeveri az emberi faj kialakulasanak egyesek szerinti evvel ezelottjet a folyamatosan torteno genetikai szelekcioval es kornyezethez idomulassal.

Meg az is nagy baj, ha ezzel a hulyeseggel a nyolcadikosokat szorakoztatja.

tyto 2011.02.02. 19:35:05

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

de tényleg olvass már utána. az emberi genom változása.
azért egy cikket küldök,

www.origo.hu/tudomany/20101026-keves-jelentos-valtozas-az-emberi-evolucioban.html

ez origos, nekik jók a tudományos szerkesztőik. de kereshetek neked majd valódi sciense cikket. ha ráérek. a viselkedés, meg a kulturális beágyazottság egyáltalán nem hat ennyi idő alatt a genomra.

picur3ka 2011.02.02. 19:36:32

Na, uditonek:

Minap olvasom a Vastagboron egy tanarember tollabol, hogy a cigany nebulok rendre magyarazzak neki, hogy egesz csalad, utca Orbanra szavazott, mert cigany.

Azt hiszem ez az a kampany volt a Szocialista Part reszerol, amely tokeletesen illusztralja nagyanyam egyik kedvenc mondasat: Isten nem ver bottal.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.02.02. 19:38:37

@tyto:

Nem akartam beleszólni, de kénytelen vagyok:-)

És a kollektív emlékezet, az kutyafüle, azt senki nem akarja letagadni???:-D

ü
bbjnick

picur3ka 2011.02.02. 19:46:22

@tyto:

Attol fuggoen, hogy mi az, nyilvan nagy a variacio az ido intervallumban, sot, maga az ido valtozik idovel.

Egyik fontebbi posztomban utaltam erre, nem is felezer evrol beszelunk(mar maga nagyon sok), semmi rasszizmus meg ize, igy jottek ide. Erre egesz egyszeruen tortenelmi adalekok vannak.

Nehany egyszeru tenyszeru eszrevetel:

- tudjuk, hogy a 1950 korul szuletett csecsemok meghaltak volna a 80-as evek koruli CO2 legkori adatok mellett
- csak nezze meg a 'nem-ismert torzs' cikk kepeit: elall a nagy labujjuk, mint a csimpanznak; messze nem tizezer evek ota vannak a dzsungelbe szoritva

- hallott mar maga a Gyurcsany csaladrol, vagy a versegi koteleken alapulo maffiakrol

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.02. 19:53:22

@tyto:
megúszós? ugye nem gondolja, hogy a maga kedvéért komolyan utána kéne néznem, hogy hol olvastam. én annak is a híve vagyok, hogy ilyeneket terjesszünk, minden tudományos hivatkozás nélkül. :)

más. remélem a kedves ismerősei, akik valami hihetetlen mértékű jóemberség deficittől szenvedhetnek, mert mi más kényszerítené őket egy ilyen, egyébként, nem veszélytelen szociális aberrációra, minthogy demonstrálják, és főleg önmaguk felé, hogy mennyire jó emberek, szóval nagyon remélem, hogy e kalandorok nem fognak egy reggel átvágott torokkal ébredni. illetve nem ébredni.

Alfőmérnök 2011.02.02. 20:00:06

@tyto: A helyzet az, hogy Molnárgörinek abban mindenképpen igaza van, hogy, elsősorban morális-politikai okokból, nem lehet olyan kísérleteket elvégezni, és valószínűleg még nem is végeztek, amikkel a kérdést el lehetne dönteni. Így pro és kontra lehet érveket felsorakoztatni, és a végtelenségig vitázni, csak kicsit parttalan a dolog.
Azt senki se tagadja, hogy vannak olyan hajlamok amik öröklődnek. Pl. az agresszióra való hajlam ilyen lehet. Na, ilyen sok kis hajlam öröklődéséből összeállhat valami, amit "lopásra való hajlam"-nak nevezzük, és bizonyos közegben ez "aktiválódhat". Persze hülyeség, mert ez nem olyan tulajdonság, mint a barna szeműség, vagy a szőke hajúság, ELVILEG minden ember képes felülemelkedni az ösztönein (mondjuk szélsőséges példa: elmegy szerzetesnek), tehát ELVILEG képes rajta változtatni.
Az, hogy most az emberiség egy faj-e, vagy sem, az megint szakkal való játék. A "faj" fogalmát eleve nagyjából ahhoz szabják, hogy megfeleljen az "emberiség" eszményének. (Amiben van is valami, mert elég sok közös vonás van az összes fajta emberben, a bantu négertől az eszkimóig, például van öntudatuk, meg tudnak beszélni, erre más élőlények nem képesek, úgyhogy ezek a tulajdonságok alkalmasak "differentia specifica"-nak). De pl. a szociológiában használják a "faj" fogalmát emberek csoportjainak megkülönböztetésére (nem tudom, hogy ma használják-e, de pl. Max Weber használta). Csak az egy másik szó.

tyto 2011.02.02. 20:05:15

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

kétszáz év alatt egyharmaddal nőtt Mo.-on a légköri széndioxid mennyisége. a standard széndioxid mennyiség (1%)
10-szerese, ami mondjuk bizonyos barlangokban van, serkentőleg hat a légzőközpontra.
szóval a CO2-s tételed nem igaz. engedd meg hogy a többinek most ne nézzek utána.
nem érdekel amit mondasz.
de biztosan van akit igen.

tyto 2011.02.02. 20:11:05

@Alfőmérnök:

igen. hajlamok öröklődhetnek. betegségekre való hajlamok, hormonvezérelt hajlamok, (agresszió) és nem kell hogy meg is jelenjenek. a kulturális háttérből adódóak, meg a szokások azok újratanulódnak újratanító környezetben. étkezési szokások (kövér szülők, kövér gyerek) és hasonlók.

szerintem ezeket genetikainak nevezni egyfajta propaganda része. de rövidre zárhatjuk. nemsokára dologozom MTA-s genetikusokkal, megkérdezem őket.

picur3ka 2011.02.02. 20:15:19

@tyto:

Te, meg az is meglehet, hogy rosszul emlekszem a gazra, de az ezt taglalo cikk a 80-as evekben jelent meg a HVG-ben, amikor meg az olvashato volt.

A barlangok legkori helyzete meg egy masik dolog. Eleg specialis kornyezet, a homerseklet es paratartalom eleve kulonbozo korulmenyt teremt. Altalaban nem hiszem, hogy barlangban szulunk.

Csakugy, mint a hegyi levego, igen jo, csak akinek eleve baja van, az konnyebben megkupal oxigen hianyban.

Kar, hogy nem erdekel, elveznem, amikkel meg tudsz jonni. Ervekkel.

tyto 2011.02.02. 20:18:37

@Grift:

jajaj. dehogyis gondoltam hogy bárki kedvéért utánanézz bárminek. az én kedvemért meg depláne ne.
nem arra gondoltam. az alember duma. az a megúszós. jól hangzik, itt bizonyára van is némi presztízse.......csak......megúszós.....na.

tyto 2011.02.02. 20:19:15

@bbjnick:

de hogy a sánkéros toszba jön ide a kollektív emlékezet?

picur3ka 2011.02.02. 20:21:12

@tyto:

Ne aggodjal az MTA-val szerintem. Ahogy Solyom mondta, a ciganyok agyon vannak tanulmanyozava. Soha, sehova nem jutottunk ezzel a szerrel, amit te is szedsz.

Professor Madhav Gadgil (1983) has described the reality of castes, which are called Jatis, in India, based on his research in rural Maharashtra: "The Indian society is even today an agglomeration of numerous castes, tribes and religious communities. The tribal and caste groups are endogamous, reproductively isolated populations traditionally distributed over a restricted geographical range. The different caste populations, unlike tribes, have extensive geographical overlap and members of several castes generally constitute the complex village society. In such a village society, each caste, traditionally self regulated by a caste council, used to lead a relatively autonomous existence. Each caste used to pursue a hereditarily prescribed occupation; this was particularly true of the artisan and service castes and the pastoral and nomadic castes. The several castes were linked to each other through a traditionally determined barter of services and produce (Ghurye 1961, Karve 1961). These caste groups retained their identity even after conversion to Islam or Christianity. Each of the caste groups was thus the unit within which cultural and perhaps genetic evolution occurred, at least for the last 1500 years when the system was fully crystallized and probably much longer. Over this period the various castes had come to exhibit striking differences in cultural traits like skills possessed, food habits, dress, language, religious observances as well as in a number of genetic traits."

picur3ka 2011.02.02. 20:43:07

@tyto:

Kulonosen elszomorit, hogy nem hajlando utana nmezni/nem ismeri a Gyurcsany csaladot.

tyto 2011.02.02. 20:49:58

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

igen a kasztok ilyenek. más dologgal foglalkoznak. amúgy az hogy a genetikába ez beleszól, ő is talán szóval írta. talán beleszól. (talán beszélhetünk genetikai evolúcióról....) a csávó amúgy ökológiával foglalkozik, bár tanult biológiát, nem genetikus.

nefárasszámá.....

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.02.02. 20:51:52

@tyto:

Hát úgy valahogy, hogy egy közösség kollektív emlékezete ezer módon befolyásolja a közösség minden egyes tagjának személyiségét. (Ennek a kollektív emlékezetnek nyilván vannak kulturális-szociokulturális aspektusai is --- de ki tudja azt megmondani, hogy még milyenek?! esetleg örökletesek?!)

ü
bbjnick

tyto 2011.02.02. 21:09:05

@bbjnick:
az a probléma, hogy mondasz egy fogalmat, és még csak utána se nézel.

www.matud.iif.hu/03jan/pataki.html

tessék. nulla kereséssel. minden érthető belőle. egyszerűen ezt az "örökletes" meg "genetikus" szót megszerettétek anélkül, hogy a valódi tartalmát tudnátok. a kulturális örökség, meg az örökletesség ,mint biológiai fogalom az nem azonos.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.02.02. 21:16:50

@tyto:

MTA?:-D

Arra próbáltam utalni, hogy a kollektív emlékezetnek vannak/lehetnek olyan aspektusai, amelyek a tudomány jelen állása nem magyarázhatók, azaz létezhet a kollektív emlékezetnek olyan összetevője, ami (akár a tudatalattiba kódolva) öröklődik(?).:-)

ü
bbjnick

tyto 2011.02.02. 21:22:25

@bbjnick:

há...hacsak úgy nem................

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.02.02. 21:26:29

@tyto:

Kell ilyennek lennie, mert olvastam róla:-) Pld. Várkonyi Nándor A Sziriat oszlopaiban emleget valami effélét.

ü
bbjnick

Maisie MacKenzie 2011.02.03. 08:40:52

@tyto:

"úgy emlékszem csupa roma férfi volt. nem jól van ez így."

Mert otthon nem tanították meg őket viselkedni.

Nem volt Szent Istvánuk, aki európai államot alapított volna nekik, nem vetette fel velük normálisan a kereszténységet, nem fejlődőtt ki a teljes, normális társadalmuk. Normális családokkal.

Mi nyitottak és befogadók vagyunk, számos roma asszimilálódott is a magyarságba. De meg kell védenünk magunkat tőlük! Erre a börtön a legjobb módszer, gondolkodhat, tanulhat, változtathat az évek folyamán.

tyto 2011.02.03. 12:09:36

@Maisie MacKenzie:

egy nagy lóf@szt nyitott meg befogadó. pont jó helyen írod. ez itt -hahóóóóóóó- az alemberező hely. tudod, ahol keresztény értékekről beszélnek, de utálják a cigányokat meg a zsidókat, meg a nem síkhülyéket.

ezért nem szeretem a magyarokat. nem védekezni kell, hanem segíteni. csinálni valamit. de a magyarkák mindig valami olyat találnak ki, hogy csinálni semmit ne kelljen, csak mutogatni, hogy hol ez, hol az a hibás. cigányok, zsidók, komcsik. gratulálok.
pedig cigányügyben van egy ember akiről lehetne példát venni. derdák tibor. őt nagy embernek tartom. speciel meg is néztem mit csinál. és láthatóan az a megoldás. csak kevés olyan ember van aki a saját életét ilyen célra áldozza. vajon a sok szenteskedő keresztény, az hol van?

picur3ka 2011.02.03. 12:13:14

@tyto:

Csak nem arra mondja a 'talant', hogy volt genetikai fejlodes vagy sem, hanem, hogy talan az is a kasztokon belul ment vegbe.

Persze, egy indiai biologus-okologus professzor csak hulyeseget beszelhet errol. Csak Vasarhelyi Maria a helikopter. Mondja, maga rasszista?

Most komolyan, errol vitazni, egyszeru fingfureszeles. Annyit vegre valahara jo lenne legalabb onkritikusan belatni - ha az ember megoldast keres es nem penzt -, hogy ezek a harmatos elmeletek soha nem mukodtek.

Solyomnak igaza van, mindent tudunk, meg azt is, hogy mikor pisilnek a szerencsetlenek. Csak a jozan, ertelmes hangokat mindenki ignoralja.

A szegenyseg miatt, hat nem. A kulturalis orokseguk okan egyes csoportjaik mindig szegenyek lesznek: ahol a magantulajdonnak nincs tisztelete, nem oroklodik, eltemetnek mindent a halottal, etc. Elmagyaraztak mar ezt ertelmes szakmabeliek, maguk forditva ulnek a lovon.

Nagyon ertelmes cigany szociologus asszony vilagosan elmagyarazta, hogy bizonyos embereket bekoltoztetni mindenfele uj lakasokba, kiszakitani a kornyezetukbol teljesen szuksegtelen es haszontalan tevekenyseg. Egyseges ciganypolitika, mint olyan, legalabbis reszleteiben, eleve bukasra van itelve, mivel a kulonbozo csoportok integracios kepessegei es problamai teljesen kulonbozoek.

Maisie MacKenzie 2011.02.03. 12:15:32

@tyto:

Derdák Tibor? Aki rászervezett egy katolikus romaprogramra Alsószentmártonon? :-(

Tényleg nem talált volna más területet a buddhista missziójának? :-(

(Amúgy más társaság a kommentelők és a posztolók. Bár egyik társasággal sem értek egyet, de a téma felvetéseik néha érdekesek.)

picur3ka 2011.02.03. 12:15:40

@tyto:

Elmesz te a picsaba most mar.

tewton 2011.02.03. 12:47:05

@tyto:
"ezért nem szeretem a magyarokat. nem védekezni kell, hanem segíteni. csinálni valamit. de a magyarkák mindig valami olyat találnak ki, hogy csinálni semmit ne kelljen, csak mutogatni"

lol. ez bizonyára nem általánosítás, nem előítélet, hanem egy autentikus, nem-síkhülye állásfoglalás. bizonyára európai értelemben is vett. a magyarok nem szeretik az ilyen magyarozást, pláne magyarul. a liberalizmusban az a jó, hogy az ilyen magyarországi hívei teszik vállalhatatlanná :)

Maisie MacKenzie 2011.02.03. 12:59:45

@tyto:

"ezért nem szeretem a magyarokat."

De attól még Te is magyar vagy, nem cigány! A cigányok magyarnak tartanak. Lehet nem szeretni bizonyos tulajdonságokat, mentalitást, de ezért még nem kell azt hinni, hogy az ellenoldal tökéletes és nekik mindenben igazuk van. Bizonyos magyarokat én sem szeretek, de a cigányokkal mégis konfliktusosabb az együttélés.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.02.03. 13:03:47

@tyto:

"ezért nem szeretem a magyarokat." --- írod.

:-D (...) :-D (...) :-D ...

ü
bbjnick

tyto 2011.02.03. 13:28:57

@Grift:
én a saját szememnek hiszek. ismerem a Derdákot. és hatalmas szemétségnek tartom, hogy ilyeneket írnak róla. egy ilyen emberre az egész ország büszke lehetne.

de remélem részedről a :) ezúttal komoly volt.

tyto 2011.02.03. 13:34:14

@bbjnick:
mi a baj ezzel? sokféle népeket nem szeret az ember. de attól még lehet segítőkész, vagy megértő. szeretni nem kötelező. bennem is van magyar, ha nem is sok.

tyto 2011.02.03. 13:35:06

@Grift:
amúgy mit jelent nálad ez a "magukat"?

tyto 2011.02.03. 13:42:29

@Maisie MacKenzie:
hát hogy magyar vagyok-e.
kicsi részben. de valóban magyar az állampolgárságom, meg az anyanyelvem. viszont laktam cigányos helyen, és nem volt konfliktusom. vagyis nagy nem volt. az agaramat mindenképpen meg akarták venni. valami miatt roppantul érdekelte őket. nem adtam. de lehetett velem jönni futtatni, sétáltatni. rájöttek, hogy nem egy egyszerű kutya. túl kényes, és sok a dolog vele. lehet hogy kényelmesebb lett volna nem cigánygyerekekkel sétálni. de ebben is volt érdekes.

Maisie MacKenzie 2011.02.03. 13:44:02

@tyto:

Vannak itt olyan lökedékek akik magázódnak! :-)))

Szerintem úgy kezdődhetett, hogy nem tudták megkülönböztetni a többesszám harmadik személyt és a magázódást és így maradtak!

Maisie MacKenzie 2011.02.03. 13:46:47

@tyto:

"de valóban magyar az állampolgárságom, meg az anyanyelvem."

A felmenőid elmagyarosodtak, tehát magyar vagy. Nem számít a származás, a magyarság államnemzet.

Nem hiszem, hogy visszafogadnának pl. az olaszok egy olasz dédmama miatt! :-)

picur3ka 2011.02.03. 13:52:59

@Grift:

Te Jezus Maria!

Ez mind tanult viselkedesi forma is nala raadasul.

tyto 2011.02.03. 13:54:23

@Maisie MacKenzie:

de.
mivel félig sváb vagyok, a drága magyarok a fél családomat kitelepítették. és a németek simán befogadták őket. ma is ott él a fele família. az itteniekenek meg mindenüket elvették, mert nagyon nagy bűnük volt. nem voltak szegények. ja hogy a magyar nem lop, csak a cigány. aha........a másik oldalból a fele magyar, a fele valami szláv, orosz, ukrán, efféle, nem tudom. arrafele valóban nem próbálkozott senki. de szerintem ki azért nem dobnának.

picur3ka 2011.02.03. 13:57:03

@Maisie MacKenzie:

Hat, ha cigany, az most egy nagyon jo hely.

Hogy jon ide az E/3. szemely?

tyto 2011.02.03. 13:57:41

@Maisie MacKenzie:

a magázódásról már régebben leírtam a véleményemet. egy nő meg egy férfi között a magázódás viszonya olyan, amit a nő meghatároz. (régebben tisztáztuk hogy én nő vagyok.)
tudom, hogy ez az első generációs értelmiségieknek ismeretlen, de lehet fejlődni. illemtankönyvet is lehet olvasgatni. tudod, könyv. kis téglatest alakú tárgy.

Maisie MacKenzie 2011.02.03. 14:08:02

@tyto:

Az én felmenőim között is vannak németek, de ők az 1941-es népszámláláskor magyarnak vallották magukat, pedig otthon németül beszéltek, nem telepítették ki őket, csak majdnem. Amúgy tényleg magyarnak tartották magukat. Én sokáig nem is értettem, hogy miért. (Így nekem sajnos nincsenek kinti rokonaim.)

tyto 2011.02.03. 14:18:20

@Maisie MacKenzie:

nekem is maradtak itthon is. de azoknak akik magyarnak vallották magukat, meg kellett változtatniuk a német nevüket magyarra. szép. befogadó és támogató magyarok. aha.

picur3ka 2011.02.03. 14:26:41

Na, tanaltunk egy fullnazi ertelmisegit, csodalatos tortenelmi ismeretekkel.

Egyebkent, amint idom engedte, kutakodtam kicsit:

50-50% korul egyeznek ki a genetikusok.

A veszelykereses peldaul azonban kb 60%-ban orokletes szemelyisegjegy. Komputalhat mindenki.

www.madsci.org/posts/archives/2006-12/1165163092.Ge.r.html

Maisie MacKenzie 2011.02.03. 14:29:33

@tyto:

Nálunk a fél családnak a neve is megmaradt, csak akik nyomultak (vezető pozícióba) kerültek azok magyarosítottak. De tényleg frankón magyarok voltak német névvel. (Nem úgy, mint a nagyonmagyarok, de nem németeskedtek egy másodpercig sem, mindig egyértelműen magyarnak vallották magukat.)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.03. 14:39:48

@tyto:
namostan maga ismerheti derdákot, nem kevéssé sajnálom is ezért magát, hisz magával együtt érzek időnként, hisz volt agara, nekem is, együtt élt tewtonnal, akit nagyra becsülök, szóval érti, de hogy a bánatos faszban lehet érv egy ratyifaló szodomita mellett, hogy maga ismeri, és csúnya dolog róla megírni, hogy ratyifaló szodomita, mint azt a gazember kuruc teszi.
érdekesek ezek a maguk legendás emberei. nem hogy semmilyenek, többnyire gazemberek. és ez szépen sorban kiderül, megíródik, megtudják a népek, és maguk szépen, hatástalanítva, beteg lelkű szektaként lézengenek a világban. iszonyú lehet. húsz éve még magát fiatal legények lesték elkerekedett szemmel, hogy hűapicsábadejófejkorszerű, ma meg összeröhögnek magán. ezzé lettek maguk.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.03. 14:43:42

@tyto:
maga itten nem nő, hanem egy nick, és nem határoz meg semmit. annyit elmondok, tanuljon, egy sokadgenerációs értelmisi leszarhatja úri kedvében az elsőgenerációsok, képzelt sokadgenerációs elképzeléseit.

tyto 2011.02.03. 14:46:24

@Maisie MacKenzie:

hát nálunk nem maradhatott meg a név. nem nyomultak pedig. és nem németeskedtek, de ahol laktak az egy jelentős részben sváb település volt. németül is beszéltek. vezető pozícióba senki sem került. itthon nem. németországban, ott igen. szóval nekünk nem nagyon jó a tapasztalatunk a befogadó magyarokkal.

láthatod fentebb, hogy már náci is vagyok. én. hát ez több mint vicces. még fentebb cigány voltam. de tényleg kell még valamit megmutatni?

tyto 2011.02.03. 14:58:17

@Grift:

fáradsz. na.
ezen még kellett volna izmoznod kicsit.
szóval a kuruc amit ír, az oké, úgy, hogy soha egy percre nem voltak ott, csak utálják és ratyiszodomitázzák akit akarnak.
nézd. nem érv hogy ismerem amit a derdák csinál. mert nem vitatkozom. csak mondom, hogy a ratyifaszomozás nem igaz. egy szó sem igaz belőle. látom, neked örömet okoz ilyeneket írni. hát írd. én pont leszarom.
ez a technika, amivel itt operálsz, a tewtonozás, meg hogy mit gondolnak a nemtudomkik rólam, ez a te stílusod. hát gratulálok. tényleg. és azt gondolod, hogy ez jellemzően sokadik generációs értelmiségi styl.

az vicces, hogy azt hiszed olyan öreg vagyok mint te. gondolom, van bajod a koroddal. akarsz róla beszélni?

Maisie MacKenzie 2011.02.03. 15:02:27

A kurus egy vicclap, amit Derdákról írnak az bagyrészt vicces hülyeség.

Derdákkal az a baj, hogy buddhista. Nem a buddhizmussal van baj, hanem azzal, hogy pont Derdák buddhista és ezzel megy a cigányok közé.

Derdák Magyarországon legyen keresztény, de akár zsidó is vagy mindkettő, ez itt őshonos ez segít a romaintegrációban, buddhizmussal oltogatni a szerencsétleneket szerintem nagyon nem etikus!

tyto 2011.02.03. 15:33:17

@Maisie MacKenzie:

nem volt mindig buddhista. Mánfán még szó se volt efféléről. én mostanában sajnos nem csinálok olyasmit amivel lemehetnék hozzá, de nagyon kíváncsi lennék közelről a dologra. innen messziről könnyű mondani bármit. amúgy a cigányok gyökerei nem állnak közel a buddhizmushoz? mi cirógathatjuk a rovásírást, ők meg nem lehetnek megint buddhisták? nem tudom. nem mondanék róla látatlanban semmit. én bízom a Derdákban. de megadom a lehetőséget a meghülyülésre is. ha csak annyit tett amit a buddhista korszaka előtt csinált, már akkor is komoly munkát végzett. és inkább azt hiszem, hogy nem hülyült meg.

tewton 2011.02.03. 16:09:33

@tyto:
_megint_ buddhisták?
muhaha. magának mitikus forrásai lehetnek. a cigányok már a középkorban is üldözött keresztényként turnézták be európa naivabb részeit.

de örülök, hogy maga is a rovásírás-cirógatók közé sorolja magát. amikor angolul beszélek, én is érzem a szívemben lobogni az Union Jacket :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.02.03. 16:12:11

@tyto:

"ezért nem szeretem a magyarokat. nem védekezni kell, hanem segíteni. csinálni valamit. de a magyarkák mindig valami olyat találnak ki, hogy csinálni semmit ne kelljen, csak mutogatni, hogy hol ez, hol az a hibás. cigányok, zsidók, komcsik. gratulálok." --- írod.

Ehhez mit szólnál?

"ezért nem szeretem a cigányokat, zsidókat, komcsikat.... nem védekezni kell, hanem segíteni. csinálni valamit. de a cigánykák, zsidókák, komcsikák... mindig valami olyat találnak ki, hogy csinálni semmit ne kelljen, csak mutogatni, hogy hol ez, hol az a hibás. például a magyarok. gratulálok."

No, amit ehhez szólnál, éppen azt szóld a magad megnyilvánulásához is. Már csak a koherencia végett.

ü
bbjnick

picur3ka 2011.02.03. 16:19:53

@tyto:

Na, amit itt eloadott, az utan nem kell nagyon meglepodni. A ciganysag meg a tema.

A kedves felmenoi, akikre olyan buszke, kitoloncoljak oket, az olaszok pedig betaborozzak, de maga csak nyugodtan gyulolkodjek a magyarokra, ez egy olyan meno szadesz vallas.

44-tol naci, majd pedig szovjet megszallas volt az orszagban, nem volt sok beleszolasa senkinek, hogy mi tortenik. Ma meg mar visszaveheti a nevet, kepzelje el!

Kulonben, 2 nagy nevvaltoztatasi hullam volt az orszagban - a keresztenyseg felvetelet kiveve -,
II. Jozsef csaszar rendelete, mely szerint minden zsidonak nemet csaladnevet kellett felvennie, majd pedig 1867-tol, a magyarositasi mozgalom, de mint a neve is mutatja, ez utobbi nem volt kotelezo.

A haboru utani kicsiny volt ezekhez kepest es mint fentebb mar irtak, elsosorban politikai es funkciokhoz kotott volt.

Az en nagyobb csaladomban is vannak svabok, kedves, rendes emberek es nemet nevuk volt mindig is.

tyto 2011.02.03. 16:24:43

@bbjnick:

taps.taps.taps.
nem sok ez egy kicsit, ennyi mindenkit nemszeretni? de te tudod.

tyto 2011.02.03. 16:58:28

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

mondjad nyugodtan, csak pár apróságot én is......

mi közöm van a szadeszhez? (semmi)
attól hogy én nem táboroznék vagy toloncolnék senkit, már rögtön az vagyok?

nem gyűlölködök. az egy aktív dolog. nálam ez nincs ennyire homloktérben.

mindössze azt gondolom, hogy a magyarok szerintem inkább kirekesztők, mint befogadók. (érzed ezt az inkábbot ugye? szóval nem okádok tüzet)

mivel anyai ág a sváb, nekem már nem az a nevem. aki döntéshelyzetben lehetne, rég meghalt. jócskán nem az én generációmról van szó. ez tehát már nem probléma. én amennyire nem vagyok magyarkodó, annyira svábkodó sem. engem ez a nemzettudat izé kicsitse foglalkoztat.

tyto 2011.02.03. 17:03:55

@tewton:
simogatja a morgács a rovásírást. totál nevetséges.
a cigányok és a buddhizmus kapcsolatáról nem tudok, kérdés formában is írtam. és most nincs kedvem róla olvasni.
nekem speciel tetszene ha a cigányok buddhisták lennének. meditálnának sokat. a meditálás nem fogható fel a semmittevés szublimációjaként? szép elmélet nem?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.03. 17:05:33

@tyto:
hát, ha maga nem olyan öreg mint én, akkor hazudik. mert maga ugye mindenkit ismer, mindenhol ottan volt, sokezer értelmisi szakmában szerzett tapasztalatot, meg ilyesmik, hát persze, hogy azt gondolja az ember, hogy maga egy /egynemű?/ orlando. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.03. 17:07:58

@tyto: @tewton:

kérem, kérem, a cigányok általában nem meditálhatnak. az elmebetegeket egy gompa közelébe sem engedik. :)
a buddhista főiskola és csatolmányai meg igazi jewbudd gyűjtőhelyek.

tewton 2011.02.03. 17:26:48

@Grift:
lol. erre a kommentre a válaszom rasszista fröcsögés lenne :)
én 1 faszit ismertem a buddhista főiskoláról, az is konkrétan egy nő miatt felvételizett oda :)))

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.03. 17:43:04

@tewton:
tudja a buddhizmusról a rendszerváltáskor azonnal rátelepedő felforgató származásúak terjesztették el, hogy a nyálas vigyor és együgyűség vallása, szemben a gonosz, emberi fáklyákat gyártó kereszténységgel.
pedig nem egészen igaz, például elmebeteg, zavart viselkedésű, láthatóan narkós, vagy az abúzusnak látható nyomait viselő, feltűnően kajla szándékú, vagy egyszerűen lombroso típus, az oltár közelébe sem mehet.

Alfőmérnök 2011.02.03. 17:52:35

@Grift: Ez nem nyugatról jött, a 60as évek hippijeitől? (Dzsordzs Harrison, Suzuki mester és tsai.)

picur3ka 2011.02.03. 17:59:10

@tyto:

Ne magyarazkodjek. Nyugodtan svaboskodhat, ez a nagy helyzet.

Maga valotlansagokat allit, ez itten a problema. S ha ez pusztan negativ egy embercsoportrol, az konnyen tobb mint kimeritheti a total rasszizmus fogalmat.

Tudja, az kozel sem ritka, hogy a legnagyobb PC harcosok a legnagyobb kirekesztok. Takargatnak valamit. Ahogy Popper talaloan megfogalmazta, az emberek szeretnek arrol beszelni, ami nincs. Tulkompenzacionak hivjak a pszichologiaban.

Nyugodtan merjen svab lenni, semmi baj azzal nincsen. Nem kell ciganynak lenni ahhoz, hogy valaki rendes ember legyen. Ez valami rettenetes teveszme, amibe maga belebonyolodott.

Csak szar embernek nincs hazaja az en maganvelemenyem szerint. Tobb svab, horvat, zsido embert ismerek, akiktol nemzetisegibb nemzetisegi aligha van, a legnagyobb hazafiak kozt ismerem oket ugyanakkor.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.03. 18:19:26

@Alfőmérnök:
jelen volt már korábban is, sőt a komcsi időkben is működött a buddhológiai társaság, de azok olyan filozófus származású dolgok voltak, eleven tannal nemigen találkoztak, a régebbi német és angol szerzők és fo/e/rdítésaik alapján tájékozódtak, aztán a hippivel jöttek a zenesek, szuzukik, megnéhányan, de hivatalos egyházak a váltás tájékán jelentek meg, erős szdsz hátszéllel, a keresztény többség gyengítésének szándékával. aztán vannak-voltak ágazatok amik benne maradtak és olyanok, amik nem.

tewton 2011.02.03. 18:23:10

@Grift:
nem csodálom. az egyik első üzi, ami átjön akármilyen buddhizmusból, az az, hogy ez nem is hit, meg nincs is benne isten, akiben végképp nem kell hinni. inkább olyan ultimáte filozófia-életvezetés.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.03. 18:28:00

@tewton:
hát mondjuk olyan teremtős izé nincs is benne, az fix :)

tewton 2011.02.03. 18:36:26

@Grift:
no, hát akkor nincs is :)
és akkor a tömjénszagú rorátés isten sincsen, meg a pajeszos hülyebetűs se, mégis spiritualok vagyunk. majdnem olyan jó, mint a szcientológia, csak misztikusabb meg nem egy amerikai nyomi találta ki :)

picur3ka 2011.02.03. 18:37:55

Griftnek teljesen igaza van. Mar megint.

A felforgato szarmazasuakban. A nemzeti kormany es mozgalom es a hinduk Indiaban ezt az egesz Dahlit Buddhizmust politikai szarkeveresnek tartjak. Ahogy ok mondjak, inkabb az irastudatlansag es a szegenyseg felszamolasara koncentralhatnanak a Dahlitok, mintsem uj vallasok teremtesere.

Ami pedig a felbujtogatott, ujonnan rasszistan verszomjas ciganysagot illeti, mar csak az arja tudat kell nekik.

Csak remelni lehet, hogy Derdak a penzre megy szimplan es nincs nagyobb terv. De az is erdekes, hogy honnan ez az egyik legjobban finanszirozott es szervezett vallas jelenleg a vilagon.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.03. 18:40:08

@tewton:
nézze! a szellemi kisdedeknek szükségük van valami személyes sztorira. megteremté, mozgatá, bosszulá, jutalmazá. de ugye ...na mindegy. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.03. 18:43:39

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

na, hé! állj! a buddhizmus jó. jó hogy itten van. csak arról beszéltem, hogy milyen polgondolatok csinálták a fészkét. aztán a java levált ezekről.

hát, az árjatudat tényleg jól állna az érintehetetlenek által sem érinthetőeknek :))

picur3ka 2011.02.03. 18:55:47

@Grift:

Nem is a buddhizmusrol, hanem a dahlit buddhizmusrol mondom, meg mondjak.

tyto 2011.02.03. 19:40:01

@Grift:

orlando.....ne akarj megszégyeníteni. én nem vagyok beteg. személyesen nem ismerem, csak a netről. és van ismerősöm, aki igen. közöm nincs hozzá. de semmilyen síkon.

mint említettem olvasómániás vagyok. az ismeretségi köröm egyrészt a szakmámból van, másrészt a kis téglatest alakú tárgyakból. amit beteg mennyiséggel fogyasztok.

te a liba leontinnal árultad el a korod. én megnéztem, bálint ágnes, stb. de gondoltam nem marad ennyire meg, ha csak egy könyv, és találtam is róla, hogy estimese volt egy bizonyos korban. ötven elmúltál. minimum.

az eddigi sértegetéseid (tudom, ez styl) közül ez az orlando volt a leggázabb. visszavonhatnád. és ő külsőleg...hmm....namindegy. hálistennek nem hasonlít.

tyto 2011.02.03. 19:50:10

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

jajmá. magyarázkodok. nanáhogy. inkább van valami probléma a szövegértéssel. a rosseb akar sváboskodni. leszarom. magyarkodás detto. de nem szeretem ha bárkit alembereznek, meg genetikáznak. csak ennyi.

én éppenséggel cigányok között is ismerek nagyszerű embereket. talán ezért irkálok ide. mert kicsit olyan, mintha őket bántanák itt. ennél ne bonyolítsuk jobban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.02.03. 19:54:36

@tyto:

Tudod, éppenséggel én is ismerek magyarok között is nagyszerű embereket, talán éppen ezért reagáltam úgy "ezért nem szeretem a magyarokat"-kommentedre, ahogy.

ü
bbjnick

tyto 2011.02.03. 20:22:44

@bbjnick:
én is ismerek a magyarok közt is :)) de azok nem cigányoznak.

picur3ka 2011.02.03. 20:33:55

@tyto:

Biztos leszurtak mar oket akkor.

Nincsen kivel beszelgessen vagy csak ennyire gonosz/buta?

Mer ennyi hulyeseget a vasas cigany se konnyen hord ossze, mint maga.

tyto 2011.02.03. 20:49:21

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
szűrés gomb? és akkor nem látsz.

picur3ka 2011.02.03. 22:08:28

@tyto:

En nem szurok. Altalamban nem kerulom a tenyeket/valosagot.

picur3ka 2011.02.03. 22:10:19

Vegre megneztem a videot. Valaki vilagitson fel.

Mer en egy ciganyno megtamadott felperest es egy skin-head feher tamadot latok rajta.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.02.03. 22:27:38

@tyto:

Igazad van, nem is kell a dolgokat túlbonyolítani: csak egyszerűen, mint a faék! #:-|

ü
bbjnick

tewton 2011.02.03. 22:41:00

@bbjnick:
mi a baja a faékkel? nézzen rá úgy, mint egy építőkockára :)

bz249 2011.02.03. 22:44:28

@tewton: a faék nem építőkocka, hanem gép.

hu.wikipedia.org/wiki/Egyszer%C5%B1_g%C3%A9p

Vagyis a faék simán jelképezheti az Istentől elszakadt modern embert, amelyik a természetre, csak mint az uralma alá hajtandó anyagra képes tekinteni.

Ugye, ugye...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.02.03. 23:01:03

@bz249: gép, ha ékelésre használja. De ha építőkockaként, akkor építőkocka.

bz249 2011.02.03. 23:11:14

@tölgy: ha meg sörnyitóként akkor sörnyitó, de ez mit változtat az ék inherens géptermészetén?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.02.03. 23:16:06

@bz249: természetesen a sörnyitóság minden dolog természetének része.
De hogy valami inherensen gép... hát, most tanították meg az országot, hogy minden értelmezés kérdése.

bz249 2011.02.03. 23:21:19

@tölgy: Nézze nem véletlen, hogy én még nem keveredtem filozófusbotrányba. Talán ez sejtet valamit a konfliktusba került értelmezések alapján. Egyébként persze ez korszerű computer assisted philosophyból is kihozható, de ha nagyon muszáj Platónynál is meg lehet találni, hogy mi tesz inherensen géppé valamit.

tewton 2011.02.04. 00:06:36

@tölgy: én is a konstruktiv hozzáállásra akartam utalni

tewton 2011.02.04. 00:09:10

@tölgy:
a wiki azt monja, hogy a sörnyitó az egy emelő típusú gép.
most már belátja, hogy heideggerrel (kéznéllevő - kézhezálló stb.) igenis lehet egy technológiai pályázaton nyerni?

Alfőmérnök 2011.02.04. 00:20:22

@tewton: Mikor a sörnyitó nem működik, akkor tárulna föl a világban-benne-lét? Érdekes.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.02.04. 01:06:58

@tewton:

Rendben, úgy nézek rá, mint egy építőkockára:-) Valószínűleg @tyto: nick is úgy tekint rá: s egy "cigányozás" nevű faékből (építőkockából) egész remekül felépít magának egy komplett kis világot.

ü
bbjnick

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2011.02.04. 04:12:49

Arra valamiért nem válaszolnak a polkorrekt kollégák, hogy ha cigánybűnözés nem létezik (szociális helyzet blabla), akkor miért nincs kisnyugdíjasbűnözés, és a 30000 Ft nyugdíjúak miért nem lopgatnak kenyeret meg tűzifát magunknak?

Meg itt egy másik kérdés, az, hogy egész Európában minden országban van cigányprobléma, ahol cigány van. És mindenhol hasonló. Namármost vagy fél Európa rasszistafasiszta, vagy esetleg tán a cigányokban is van némi baj?! Finnországban néhány ezer cigány van csak, a finnek egyöntetűen gyűlölik őket az életmódjuk miatt. Márpedig a finnek olyan toleránsok, hogy a svéd feliratok sokszor nagyobbak és följebb vannak, holott évszázadokat éltek svéd gyarmatként...

A genetikára hoztam példának a halakat. Aki azt nem érti meg, hogy a fogassüllő MEGTANULTA ÉS ÖRÖKÍTI 100 évnél kevesebb idő alatt, hogy a fészkére támadó törpeharcsát nem szabad megennie, az nem érti, miről beszélek.

Megjegyzem, a szintén nem túl polkorrekt rasszközi IQ-vizsgálatok másodikja (amit Amerikában sokkal kisebb össztűz fogadott, mint az elsőt) azt hozta ki, hogy az askenázi zsidók nyertek. Nos, ez alapos eredmény, és nyilvánvaló oka az európai 2000 éves üldöztetés. A zsidók elegen voltak ahhoz, hogy ne váljanak beltenyésztetté, de kifelé nem házasodhattak, amíg az egyházi házasság volt kizárólagos. Ugyanakkor az országok közötti mobilitásuk nagy volt, és az ellenük alkalmazott állami restrikciók (hogy lényegében csak az akkori értlemiségi pályákra mehettek), továbbá a vallásgyakorláshoz szükséges általános írástudás ezen 2000 év alatt markánsan kiszelektálta náluk a magas IQ-t. A zsidó Nobel-díjasok magas aránya ugyanis nem véletlen. Magyar Nobel-díjasainknak is nagy többsége zsidó.

Ez a példa mutatja, hogy az emberi genetika is elég éles változásokra képes, nem túl hosszú idő alatt. A cigányok bűnözési hajlamát bizony kutatni kellene, mert ha kiderülne, hogy az örökletesen is meghatározott (ami sajnos nem is valószínűtlen), akkor eszerint lehetne azon javítani. Megjegyzem, náluk a középkori általános jogfosztottság és vándorélet (nagyon sokszor bűnözéssel) szintén fixálódhatott 600-700 év alatt örökletesen is. Merthogy szelekciós hátrányban volt, aki nem lopott, mert előbb halt éhen a többinél.

A probléma ott van, hogy az ilyen kutatásokat nemhogy nem végzik (végezhetik) el, de már beszélni róla is fasiszta-kiáltozást generál. Holott az etológia és a genetika mai adatai, a társadalmi és történeti tények alapján az élből elutasítás és a polkorrekt axiómák egyszerűen megalapozatlanok. Az, hogy valami öröklődik-e, az tudományos kérdés, tehát politikai axiómák ordítozásával nem dönthető el valós módon.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2011.02.04. 04:14:09

Arra valamiért nem válaszolnak a polkorrekt kollégák, hogy ha cigánybűnözés nem létezik (szociális helyzet blabla), akkor miért nincs kisnyugdíjasbűnözés, és a 30000 Ft nyugdíjúak miért nem lopgatnak kenyeret meg tűzifát magunknak?

Meg itt egy másik kérdés, az, hogy egész Európában minden országban van cigányprobléma, ahol cigány van. És mindenhol hasonló. Namármost vagy fél Európa rasszistafasiszta, vagy esetleg tán a cigányokban is van némi baj?! Finnországban néhány ezer cigány van csak, a finnek egyöntetűen gyűlölik őket az életmódjuk miatt. Márpedig a finnek olyan toleránsok, hogy a svéd feliratok sokszor nagyobbak és följebb vannak, holott évszázadokat éltek svéd gyarmatként...

A genetikára hoztam példának a halakat. Aki azt nem érti meg, hogy a fogassüllő MEGTANULTA ÉS ÖRÖKÍTI 100 évnél kevesebb idő alatt, hogy a fészkére támadó törpeharcsát nem szabad megennie, az nem érti, miről beszélek.

Megjegyzem, a szintén nem túl polkorrekt rasszközi IQ-vizsgálatok másodikja (amit Amerikában sokkal kisebb össztűz fogadott, mint az elsőt) azt hozta ki, hogy az askenázi zsidók nyertek. Nos, ez alapos eredmény, és nyilvánvaló oka az európai 2000 éves üldöztetés. A zsidók elegen voltak ahhoz, hogy ne váljanak beltenyésztetté, de kifelé nem házasodhattak, amíg az egyházi házasság volt kizárólagos. Ugyanakkor az országok közötti mobilitásuk nagy volt, és az ellenük alkalmazott állami restrikciók (hogy lényegében csak az akkori értlemiségi pályákra mehettek), továbbá a vallásgyakorláshoz szükséges általános írástudás ezen 2000 év alatt markánsan kiszelektálta náluk a magas IQ-t. A zsidó Nobel-díjasok magas aránya ugyanis nem véletlen. Magyar Nobel-díjasainknak is nagy többsége zsidó.

Ez a példa mutatja, hogy az emberi genetika is elég éles változásokra képes, nem túl hosszú idő alatt. A cigányok bűnözési hajlamát bizony kutatni kellene, mert ha kiderülne, hogy az örökletesen is meghatározott (ami sajnos nem is valószínűtlen), akkor eszerint lehetne azon javítani. Megjegyzem, náluk a középkori általános jogfosztottság és vándorélet (nagyon sokszor bűnözéssel) szintén fixálódhatott 600-700 év alatt örökletesen is. Merthogy szelekciós hátrányban volt, aki nem lopott, mert előbb halt éhen a többinél.

A probléma ott van, hogy az ilyen kutatásokat nemhogy nem végzik (végezhetik) el, de már beszélni róla is fasiszta-kiáltozást generál. Holott az etológia és a genetika mai adatai, a társadalmi és történeti tények alapján az élből elutasítás és a polkorrekt axiómák egyszerűen megalapozatlanok. Az, hogy valami öröklődik-e, az tudományos kérdés, tehát politikai axiómák ordítozásával nem dönthető el valós módon.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2011.02.04. 04:14:57

Arra valamiért nem válaszolnak a polkorrekt kollégák, hogy ha cigánybűnözés nem létezik (szociális helyzet blabla), akkor miért nincs kisnyugdíjasbűnözés, és a 30000 Ft nyugdíjúak miért nem lopgatnak kenyeret meg tűzifát magunknak?

Meg itt egy másik kérdés, az, hogy egész Európában minden országban van cigányprobléma, ahol cigány van. És mindenhol hasonló. Namármost vagy fél Európa rasszistafasiszta, vagy esetleg tán a cigányokban is van némi baj?! Finnországban néhány ezer cigány van csak, a finnek egyöntetűen gyűlölik őket az életmódjuk miatt. Márpedig a finnek olyan toleránsok, hogy a svéd feliratok sokszor nagyobbak és följebb vannak, holott évszázadokat éltek svéd gyarmatként...

A genetikára hoztam példának a halakat. Aki azt nem érti meg, hogy a fogassüllő MEGTANULTA ÉS ÖRÖKÍTI 100 évnél kevesebb idő alatt, hogy a fészkére támadó törpeharcsát nem szabad megennie, az nem érti, miről beszélek.

Megjegyzem, a szintén nem túl polkorrekt rasszközi IQ-vizsgálatok másodikja (amit Amerikában sokkal kisebb össztűz fogadott, mint az elsőt) azt hozta ki, hogy az askenázi zsidók nyertek. Nos, ez alapos eredmény, és nyilvánvaló oka az európai 2000 éves üldöztetés. A zsidók elegen voltak ahhoz, hogy ne váljanak beltenyésztetté, de kifelé nem házasodhattak, amíg az egyházi házasság volt kizárólagos. Ugyanakkor az országok közötti mobilitásuk nagy volt, és az ellenük alkalmazott állami restrikciók (hogy lényegében csak az akkori értlemiségi pályákra mehettek), továbbá a vallásgyakorláshoz szükséges általános írástudás ezen 2000 év alatt markánsan kiszelektálta náluk a magas IQ-t. A zsidó Nobel-díjasok magas aránya ugyanis nem véletlen. Magyar Nobel-díjasainknak is nagy többsége zsidó.

Ez a példa mutatja, hogy az emberi genetika is elég éles változásokra képes, nem túl hosszú idő alatt. A cigányok bűnözési hajlamát bizony kutatni kellene, mert ha kiderülne, hogy az örökletesen is meghatározott (ami sajnos nem is valószínűtlen), akkor eszerint lehetne azon javítani. Megjegyzem, náluk a középkori általános jogfosztottság és vándorélet (nagyon sokszor bűnözéssel) szintén fixálódhatott 600-700 év alatt örökletesen is. Merthogy szelekciós hátrányban volt, aki nem lopott, mert előbb halt éhen a többinél.

A probléma ott van, hogy az ilyen kutatásokat nemhogy nem végzik (végezhetik) el, de már beszélni róla is fasiszta-kiáltozást generál. Holott az etológia és a genetika mai adatai, a társadalmi és történeti tények alapján az élből elutasítás és a polkorrekt axiómák egyszerűen megalapozatlanok. Az, hogy valami öröklődik-e, az tudományos kérdés, tehát politikai axiómák ordítozásával nem dönthető el valós módon.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2011.02.04. 04:16:29

Arra valamiért nem válaszolnak a polkorrekt kollégák, hogy ha cigánybűnözés nem létezik (szociális helyzet blabla), akkor miért nincs kisnyugdíjasbűnözés, és a 30000 Ft nyugdíjúak miért nem lopogatnak kenyeret meg tűzifát magunknak?

Meg itt egy másik kérdés, az, hogy egész Európában minden országban van cigányprobléma, ahol cigány van. És mindenhol hasonló. Namármost vagy fél Európa rasszistafasiszta, vagy esetleg tán a cigányokban is van némi baj?! Finnországban néhány ezer cigány van csak, a finnek egyöntetűen gyűlölik őket az életmódjuk miatt. Márpedig a finnek olyan toleránsok, hogy a svéd feliratok sokszor nagyobbak és följebb vannak, holott évszázadokat éltek svéd gyarmatként...

A genetikára hoztam példának a halakat. Aki azt nem érti meg, hogy a fogassüllő MEGTANULTA ÉS ÖRÖKÍTI 100 évnél kevesebb idő alatt, hogy a fészkére támadó törpeharcsát nem szabad megennie, az nem érti, miről beszélek.

Megjegyzem, a szintén nem túl polkorrekt rasszközi IQ-vizsgálatok másodikja (amit Amerikában sokkal kisebb össztűz fogadott, mint az elsőt) azt hozta ki, hogy az askenázi zsidók nyertek. Nos, ez alapos eredmény, és nyilvánvaló oka az európai 2000 éves üldöztetés. A zsidók elegen voltak ahhoz, hogy ne váljanak beltenyésztetté, de kifelé nem házasodhattak, amíg az egyházi házasság volt kizárólagos. Ugyanakkor az országok közötti mobilitásuk nagy volt, és az ellenük alkalmazott állami restrikciók (hogy lényegében csak az akkori értlemiségi pályákra mehettek), továbbá a vallásgyakorláshoz szükséges általános írástudás ezen 2000 év alatt markánsan kiszelektálta náluk a magas IQ-t. A zsidó Nobel-díjasok magas aránya ugyanis nem véletlen. Magyar Nobel-díjasainknak is nagy többsége zsidó.

Ez a példa mutatja, hogy az emberi genetika is elég éles változásokra képes, nem túl hosszú idő alatt. A cigányok bűnözési hajlamát bizony kutatni kellene, mert ha kiderülne, hogy az örökletesen is meghatározott (ami sajnos nem is valószínűtlen), akkor eszerint lehetne azon javítani. Megjegyzem, náluk a középkori általános jogfosztottság és vándorélet (nagyon sokszor bűnözéssel) szintén fixálódhatott 600-700 év alatt örökletesen is. Merthogy szelekciós hátrányban volt, aki nem lopott, mert előbb halt éhen a többinél.

A probléma ott van, hogy az ilyen kutatásokat nemhogy nem végzik (végezhetik) el, de már beszélni róla is fasiszta-kiáltozást generál. Holott az etológia és a genetika mai adatai, a társadalmi és történeti tények alapján az élből elutasítás és a polkorrekt axiómák egyszerűen megalapozatlanok. Az, hogy valami öröklődik-e, az tudományos kérdés, tehát politikai axiómák ordítozásával nem dönthető el valós módon.

tyto 2011.02.04. 08:30:41

@Molnargoreny:

kicsit összefoglalom ami eddig történt, gondolom sok új már nem lesz.

tényleg meg fogom kérdezni genetikusoktól ezt az öröklődést. tulajdonképpen mindegy, hogy mint kultúra, vagy mint viselkedésminta öröklődik egy magatartásforma, vagy genetikusan.

én nem fasisztázok például, csak azt gondolom, ha van egy efféle probléma, és nincs rá ma még megoldás, az nem jelenti azt hogy általában nincs megoldás. csak most még nem találtuk meg. az oktatás, úgy néz ki lehetne megoldás, csak hogy hogyan kerüljenek biztosan 18 éves korig iskolába a cigánygyerekek, az egy nagy kérdés. de lehet hogy létezik más megoldás is. a kirekesztés, meg az elszigetelés szerintem nem megoldás. de érthető hogy van ahol kialakul.

az speciel érdekes, hogy a cigányok bűnöző hajlama genetikusan öröklődik, a magyarok irigysége, és kirekesztő hajlama, túlságos szervilizmusa meg nem. sőt az nincs is. persze ez a "létezik-e nemzetkarakter?" kérdéshez vezet. én azt gondolom, genetikailag nem, kulturálisan igen. (malcolm gladwellt érdemes olvasni szerintem ezügyben) ti meg azt gondoljátok, hogy genetikailag is. egyikünk se genetikus, meggyőző tudományos munka itt nem idéződött egyelőre, meg kell kérdezni egy valódi szakértőt. szerintem.

a másik különbség abban amit mondunk, hogy szerintem hosszú távon létezik megoldás, és kellene is rajta dolgozni, és a megoldás nem a szegregáció.

harmadik különbség, hogy eltérőek a tapasztalataink.

más nincs.

a faéket felírom a többi kedves jelző mellé, amit az lévő kedves, befogadó kulturáltan vitatkozó törzsközönségtől kaptam. hadd ne soroljam az eddigieket. hatása nincs, csak a gyűjteményt gyarapítja.

picur3ka 2011.02.04. 12:31:44

@Molnargoreny:

Azert nem kell, hogy elragadtassuk magunkat nagyon.

A zsidosag egyik legnagyobb IQ szelekcios esemenye talan a holokauszt lehetett, a meggyilkoltak tobbsege ugyanis paraszt, mezogazdasagi munkas.

Mivel aligha van ciganysag, roluk szambaveheto adat az orszagban a XV. szazad elottrol, innen pedig torok hodoltsag van, a ciganysag kozepkori jogfosztottsagarol beszelni ebben az orszagban nem sok ertelme van.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2011.02.04. 23:24:05

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Nem így van. Először is: zsidó paraszt/mezőgazdasági munkás arányában nagyon kevés volt. A falusi zsidók szatócsok voltak, nem parasztok. Továbbá a felmérés az USA-ban készült, ahol nem volt holocaust (és a felmértek döntő többsége nem a II. világháború táján menekült oda, hanem korábbi kivándorló, tehát ez a "szelekció", ha már így nevezed, nem volt erre számottevő hatású. Továbbá a meggyilkoltak közé tartozott Goldberger Leótól a Weiss, Kornfeld, Chorin és Bréhr családok számos tagjáig rengeteg nagyon gazdag zsidó nagyiparos is. Még Horthy védelme ellenére is.

Az pedig, hogy "török hódoltság volt", már megbocsáss, banális történelemegyszerűsítés. Nem volt mindenhol. Erdélyben és a nyugati-északnyugati országrészben nem volt, a Délvidéken meg végig. Nos, éppen a könnyen vándolró cigányok voltak azok, akik ekkor is oda mentek, ahol nekik jobb volt. Semmilyen adatot nem tudnék felsorakoztatni arról, hogy bármely (Habsburg alatti, török megszállta, vagy az erdélyi fejedelemségbeli) országrészben a cigányoknak bármilyen politikai vagy emberi joguk lett volna. Egy vándorcigány agyonlövéséért aligha került bárki bármikor is törvény elé.

Vazze, blogmotor, eleinte nem ment ki a kommentem, most meg látom, hogy amikor hibajelete adott vissza, akkior is kiment. Valaki vegye ki a többszörözményt!

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2011.02.04. 23:31:39

@tyto: A genetikában ott a probléma, hogy a populációnak eléggé elzártnak kell lennie ahhoz, hogy kutathatatlan mértékű keveredések ne alakuljanak ki. Ez biztosan igaz az egyházi házasságkötés-korabeli zsidóságra (keresztény pap keresztényt zsidóval nem adott össze és viceversa), vallási okból; és szinte mindmáig igaz a cigányokra olyan okból, hogy cigánnyal házasodni még ma is nagyon dehonesztáló. Izolált ellenpéldák akadnak, de ez kisebbség. A "magyarság" genetikai tulajdonságairól ezért lenne sokkal nehezebb bármilyen következtetést levonni, hiszen egyfajta közép-európai útkereszteződésben élünk, és évtizedekre-századokra mindig más és más szállt meg minket.

Amit te magyar tulajdonságoknak hiszel, az csak afféle antimagyarista ultraliberális rágalom. Ezekben semmilyen megalapozottság nincsen, nem is beszélve arról, hogy a kirekesztő hajlam és a szervilizmus eléggé ellentétes is. Továbbá a bűnözési hajlam nem afféle "izmus", mint amiről te csapkodsz, hanem kemény és konkrétan megfogható törvény-nemtisztelés. Ez minőségileg más, mint amit te próbálsz a magyarságról mellé húzni, de persze ha nem érted, vagy nem akarod, akkor kár magyaráznom.

tyto 2011.02.05. 00:38:40

@Molnargoreny:
alapjában véve feleslegesnek tartom itt beszélgetni, mert mindenki olyanra magyarázza át amit mondok, amilyenre akarja. megértési szándék nélkül.
alapjában véve szerintem genetikailag nincsenek nemzetkarakterek. a magyarok kirekesztőségéről stb.azért írtam, hogy lássuk, hogy milyen érzékenység van az ilyesmire. ezért írtam példának a sváb kitelepítéseket, hogy mondjuk úgy, lehet olyan antimagyarkodó példát mondani, ami meglehetősen indulatkeltő. és lám. ugrottak is.

szerintem a magyarok sem különösebben törvénytisztelőek. a korrupció meg a fehér galléros bűnözés az is lopás. a lojálisok extrém jutalmazása szintén az. (bármilyen oldali)
én utálom, ha bármilyen népcsoportot mocskolnak. érdekes, hogy a magyarmocskolásra mennyire nagyon érzékenyek vagytok, de más népcsoportokat meg igencsak szerettek ekézni.

ja, és cigánnyal házasodni kicsitse dehonesztáló. ilyet írni viszont emberalatti.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.05. 07:17:05

@tyto:
félő, hogy maga túllövi a konty alá valót ilyen kései órára, ezért rendre szétesik. magát mindenki félremagyarázza, pedig maga okos /ez menyire lolás! "nem írok butaságokat"/ , és hogy menyire belegyalogolt a magyarérzelembe....lófaszt.
és lehet, hogy maga számára nem dehonesztáló cigánnyal házasodni, de a faluban, a lépcsőházban, a munkahelyen bizony összesúgást eredményez. annak ellenére, hogy a cigányság örökletes ördögiségéből kitörteket euforisztikus örömmel fogadja be a magyar társadalom.

tyto 2011.02.05. 09:20:24

@Grift:

soha nem iszom.

nézd. móricz zsigmond nem a cigányokról írta a rokonokat. és nagyon nem ma, és azóta .........húdeérdekes........semmi sem változott. ezek pontosan ugyanazok a korrupt, urambátyámozó magyarok, akik azt, hogy a cigányok nem változnak csak úgy önmaguktól, minden adódó alkalommal felróják nekik. pedig a móricz által megírt tulajdonságok számszerűsítetten károsítják az országot. és nagyságrendben sokkal nagyobb mértékben mint a cigányok bármely bűnei. és igen, van hogy egy kisebbségek eltérő viselkedése nem tetszik egy nemzetnek. a kanári szigeteken vannak boltok ahova ki van írva, hogy magyarok nem mehetnek be. bécsben is volt ilyen jónéhány.

off:
bizonyos emberek dicsérete számomra szégyen. ez családi mondás nálunk. szerintem próbálj meg nem minősíteni engem. egyrészt nem érdekel, de tényleg semennyiresem, másrészt eltereli a témáról a figyelmet. tudom hogy ez egy öndefiníciós terep is, de speciel én nem azért írok néha itt. attól hogy vagyok műkörmöstől faékig ez, s az, nem lesz sem ilyenebb sem olyanabb a napom. szóval kár az energiáért. ha meg indulatkezelési zavarod van, tudok szakembert.

ja és mivel megírtam hogy az összes közül talán az orlandózást tartottam a leggázabbnak, most jössz a lolával. hmm.......bonyolult.

Alfőmérnök 2011.02.05. 10:12:39

@tyto: Érdekes, a svábok inkább a cigányokat, meg a zsidókat szokták utálni, a magyarokat nem annyira.
Lehet, hogy az identitásodat nem annyira az határozza meg, hogy sváb vagy, hanem - mint írtad - inkább az, hogy filmes vagy? Mert abban a közegben tényleg alapkövetelmény, hogy utálni kell a magyarokat. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.05. 10:20:14

@tyto:
soha nem iszik. hát ez nem jó. akkor fél.
de mindegy is, a maga személyisége, illetve személyiségei nem érdekesek. sem a családi mondásai, sem semmi személyes ügye. mint nick, feltűnő, hogy időnként szét van esve. ennyit jegyeztem meg.
a móricz urambátyámsága meg mindenhol így van. nem magyar regény. emberregény. korrupció, komasági lóvényúlás, egyebek, kínától a csudálatos ejrópáig mindenhol, és a társadalom teljes szövetét átjáróan. legfeljebb kifinomultabban.
ez a civilizációval jár.
a cigányok pokollényi, alember alatti brutalitása, szadizmusa, életellenessége -magát is pusztítja, személyében és családjában egyaránt, ital, vérfertőzés, erőszak, és a külvilág ellen irányuló bestialitása- viszont civilizáció ellenes.
a magyarokról meg rólam nem fog vitatkozni. hit nélküli, materialista szörnynép.

/egyébként, hol dicsértem magát? ez: a "magát mindenki félremagyarázza, pedig maga okos /ez menyire lolás! "nem írok butaságokat"/ , és hogy menyire belegyalogolt a magyarérzelembe.... "

ez a maga szájába adott véleményszöveg volt /

tyto 2011.02.05. 10:31:31

@Alfőmérnök:

ez már tényleg érdekes. nem utálom a magyarokat. írtam, hogy nem szeretem őket a sokszor megmutatkozó kirekesztő hajlamukért. ezért. nem zusammen. úgy senkit sem utálok. csak ha valamilyen népcsoportot alembernek meg genetikai selejtnek titulálnak. ha nem volt eddig világos. szerintem minden népnek van olyan tulajdonsága, amiért lehetne utálni. a véleményem a személyiségemből fakad. nem a nemzeti hovatartozásomból és nem a foglalkozásomból. nagyon szeretem hogy sokféle ember van. a sokféleségüket. a sokféle problémájukkal együtt.

tyto 2011.02.05. 10:43:17

@Grift:

hogy írjak le egy mély sóhajtást. egy olyan reménytelenséget kifejezőt. hhhhhhmmmmm. jó?

szóval. azért nem iszom, mert nem ízlik. a bornak olyan íze van mint amit már kihánytak, a pálinka az oldószer, és olyan is, még a szaga is. sör nem oké, mert semmilyen gabonát és származékát nem eszem. ezen kívül még undorító is. az alkohol hatását látni embereken megintcsak nem szeretem.

és jól látod, nem dicsértél, de nem is állítottam ezt. a családi mondás mindössze azt kívánta megvilágítani a számodra, hogy mivel nem érdekelne a dicséreted, ebből nekem egyszerűen következik, hogy a rossz véleményed sem érint meg különösképpen. így rendben? már érted?

.......ez a maga szájába adott véleményszöveg volt / mondod bizonyos gondolatokra......hát....tévedsz. simán. ilyen is lehet.

tyto 2011.02.05. 11:00:05

@Grift:
elfelejtettem az imént írni, hogy az alkoholos dolgokról a személyes sajátbejáratú véleményem ez. más igyon, szeresse, felnőtt emberek vagyunk. mondjuk ha valakin az ivás látszik adott pillanatban, azt otthagyom. az alkohollal beszélgessen akinek két anyja van.

materialista?.......ez is tévedés. a tudományt tisztelem, nagyra tartom, érdekel, emellett családilag több katolikus pappal bírunk, a gyerekkorom jelentős részét az egyik nagybátyám plébániáján töltöttem. szerintem a hozzáállásom sem jellemzően materialista. amúgy meg a materialista számomra nem szitokszó.

tewton 2011.02.05. 11:19:07

@tyto:
maga tényleg vicces. tudja, az "urambátyámozás" az valahol hasonló, mint a nepotizmus, vagy hellerágnes nemlétező networkja, meg az, amit a részegen dulakodó "filozófus" mispóchénak mond, vagy a verekedésre kivonuló naccsalád, csak magyarban, ezért veszi jobban észre.

a "magyar ne lopj" felirat meg részint azok miatt volt, akiket ha elkaptak, akkor csak magyar útlevelet tudtak villantani. osztrák rendőrnek nem lehet azt mondani, hogy "csak azért, mer' cigány vagyok?"

Lew Archer 2011.02.05. 12:33:42

@tyto:

Mennyiben számít az, hogy Móricz mit írt a Rokonok-ban? Ugye nem mondja, hogy egy regény az adott korszak társadalmának pontos leírását jelenti? Számos vidéki környezetről állnak rendelkezésre dokumentumokon és kutatásokon alapuló helytörténeti munkák, ezekből felidézni nagyobb jelentőségű eseteket sokkal inkább jellemző lehet egy adott korra, mint egy bizonyos regény egy bizonyos értelmezését hivatkozásul hívni. Tud ilyeneket?
Az "urambátyám világ" kifejezés például, ha úgy gondolom, egy adott társadalmi helyzet egy lehetséges értelmezésének módja. Természetesen a vidéki környezetekben léteztek helyi notabilitások, családi kapcsolatok rendszerével. A vezető tisztségekre közülük választottak, nem pedig az útkaparók, széntrógerek meg a helyi gyepmester segédei közül. Ezt persze lehet akár sérelmezni is meg urambátyám világnak nevezni is.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2011.02.05. 12:36:37

@tyto: nem "ugranak" erre, hanem megcáfolják, amikor valaki szamárságot ír. Mégpedig érvekkel. Ha jól emlékszem, leírtam, hogy ellentétes egymással a fennhéjázó kirekesztés meg a szervilizmus. Mintha azt mondanád valakire, hogy hízeleg és közben nyíltan meg is vet. Ezt még egy felkészült pszichológus se tudja a valóságban bemutatni, tehát az állításod ténybelileg logikai ellentétet tartalmaz. Vagyis fölösleges a magját cáfolni (vagyis hogy a magyarok genetikailag nem ilyenek), elég bemutatni, hogy már a felszín is önellenetmondó.

Továbbá: azért is szamár vagy, mert nem érted - vagy nem vagy hajlandó megérteni - a különbséget a rasszista állítások és a róluk való vita között. Nem azt írtam, hogy cigánnyal ne házasodujunk, hanem azt, hogy ez dehonesztáló, máig is. Ez pedig igaz. Sőt. Az állítás igazsága nem rasszista, mert japánnal házasodni nem dehonesztáló, legfeljebb érdekes (ismerek ilyet). Cigánnyal házasodni csak akkor elfogadható, ha a család előtte meggyőződött arról, hogy az adott cigány (és rokonsága) tisztességes, de a távolabbi ismerősök még akkor is összesúgnak. Vagyis: a cigánytól előzetesen megköveteli az átlagos közvélemény a tisztesség aktív bebizonyítását, míg másoknak bizalmat hitelez. Ez viszont éppen azért van, mert az átlagos közvélemény földhözragadt és tapasztalati úton ítél - és tudja, hogy a cigányok között egy nagyságrenddel több a bűnöző, ergo a bizalom meghitelezése veszélyes. Ez nem az átlagember hibája; ez a bűnöző cigányok "munkájának" eredménye.

Amit Grift leírt, azt már sokszor megemlítettem magam is. A cigány értelmiség rendkívül vékony rétege kétféle. Az egyik az etnobizniszes bagázs - ezek férgek, és a legundorítóbbak a világon. Ezek azok a cigány "értelmiségiek", akik a létező legpofátlanabbul, mondhatni legrasszistább agresszivitással kihasználják a cigányságukat. Ők tüntetnek mindenhol, ahol egy bűnöző cigány kapott egy pofont, miközben akasztófát érdemelt volna.

A másik a még vékonyabb igazi értelmiségi cigány - aki azonban visszaborzad attól a közösségtől, ahonnan jött. Ezek a cigányok abszolút becsületesek, és - sajnos - mindent megtesznek azért, hogy a saját fajtájuk közegéből kiszakadhassanak. Soha nem házasodnak cigánnyal, és cigányságukat lehetőleg titkolják. Én ismertem rendkívül rendes és okos medikát (putriból verekedte fel magát!) aki sötétbőrűségét érdekes kikészítéssel és demonstratíve magánál hordott (mindig előbukkanó) szoláriumbérlettel próbálta eladni idegeneknek (aki közelebbről ismerte, az persze tudta, hogy cigány, de annak ez nem volt probléma, mert a lány nagyon szeretnivaló volt). Ezek az értelmiségiek gyermekeiket magyarnak nevelik, és - sokszor - vaskosan cigányellenesek.

Az ő attitűdjükből látható, hogy a cigányság mennyire reménytelen. Ha legjobbjai esélyt se látnak arra, hogy felemeljék társaikat - inkább menekülnek -, akkor vajon a kívülállók hogyan tudnának emelni rajtuk? Kádár alatt bárki két forintért tanulhatott, de a cigányok ezt akkor se tették, pedig a Kádár-korszak átívelt egy generációt. Akkor senki se mondhatta, hogy nem bír iskolába járni. A felemelkedés és a többségi társadalomba beilleszkedés ugyanis a cigányokon múlik. A magyar kirekesztés egy hülye blabla: ugyan hogy a fenébe sikerült asszimilálni két évtized alatt százezernyi ferdeszemű keletit minden komolyabb gond nélkül? Úgy, hogy azok nem loptak, hanem dolgoztak: árulják büféikben a sült macskát, üzleteikben az ócska pólókat, de akinek ez jó, olcsón megveheti, és (egymáson kívül) senkit se rabolnak ki.

A cigányok majd akkor lesznek elfogadottak, ha bűnözési mutatóik az átlaggal lesznek egyenlőek, ha tanulnak, ha a buszon nem ordítoznak és fenyegetőznek alpári és rémesen hibás magyar nyelven, és ha általában betartják a többség normáit. Ez pedig - bármilyen rasszista mondás is - rajtuk múlik. Minden cigány dönthet úgy, hogy befogja a száját, amikor be kell, és amikor kinyitja, nem a "szétvágoooom a pofáááááád bazmeeeeeeg" jön ki előbb belőle.

tyto 2011.02.05. 13:19:21

@Molnargoreny:

értem amit beszéltek. mégis azt mondom, hogy az a helyzet, hogy a magyarországi cigányság itt van, itt is marad. tehát arról lehet beszélni, hogy az eddigi módok, ahogy őket a magyarság "integrálni akarta"nem voltak jók. nem vezettek semmire. szerintem nem az a megoldás, hogy akkor diszkrimináljuk, vagy szegregáljuk őket, hanem addig kell új megoldást keresni, amíg meg nem találjuk a megfelelően működőt.

ahogy én értettem, úgy nem ellentmondásos a kirekesztés, meg a szervilizmus. szerintem a magyarokban mindkettőre van hajlam, de a két dolog nem ugyanazon emberek felé irányul. példával szemléltetve: kirekesztik mondjuk most a cigányokat, anno a zsidókat, svábokat, és extra szervilis hajlamúak a hatalommal. itt a belsőleg építkező önkéntes szervilizmusra gondolok természetesen. arra a jelenségre, amikor egy irreálisan magasra pozícionált lojális túlságosan meg akarja hálálni a (gyakran érdemtelenül) kapott javakat, és túllő a célon.

a cigányokban szerintem valóban van nagy nehézség, mert morálisan más alapon szocializálódtak. ha olvastad mondjuk karen blixen volt egy farmon afrikában c. könyvét (nincs köze az azonos című filmhez, csak neveket vettek belőle, a könyv inkább egy szociológiai tanulmányféle az 1910-es évek brit afrikájáról) láthatod, hogy van hogy két nép morálisan nagyon óriási különböségekkel bír. pl. az emberölés ott, az őslakosok között ott sokkal kisebb bűn volt, mint a lopás. az emberölést csak "bírságolták" a lopásért, különösen ha bivalyt loptak, halál járt. na ez nagyon nehezen áthidalható másság. szerintem itt is efféléről van szó. először morálisan és értékrendben kellene közelíteni. én ezért talán jó kezdeményezésnek érzem a bármilyen vallás elmélyítését, mert az szerintem pont ezt célozza. én egy egész népcsoportot semmiképpen nem "írnék le" nem állítanám róla hogy reménytelen. akkor sem, ha nem könnyű együtt élni velük.

(szerintem mielőtt szamárságnak nevezel valamit, add meg azt a lehetőséget, hogy csak félreértettük egymást. én nemnagyon tartom előrevivőnek az indulatos, kioktató kommunikációt, ráadásul írásban, mert ez egy félágas dolog, a kommunikáció szóban sokkal egyértelműbb, pillanatok alatt lehet tisztázni dolgokat. attól hogy nem értünk egyet, még lehet bennünk kíváncsiság, vagy vágy a másik gondolatainak megértésére.)

picur3ka 2011.02.05. 15:13:58

@Molnargoreny:

'Nem így van. Először is: zsidó paraszt/mezőgazdasági munkás arányában nagyon kevés volt.'

Zsidoellenes propaganda, hogy mind bankar volt, nagyon nem igy van.

' A falusi zsidók szatócsok voltak, nem parasztok. '

Is-is.

'Továbbá a felmérés az USA-ban készült, ahol nem volt holocaust (és a felmértek döntő többsége nem a II. világháború táján menekült oda, hanem korábbi kivándorló, tehát ez a "szelekció", ha már így nevezed, nem volt erre számottevő hatású. Továbbá a meggyilkoltak közé tartozott Goldberger Leótól a Weiss, Kornfeld, Chorin és Bréhr családok számos tagjáig rengeteg nagyon gazdag zsidó nagyiparos is. Még Horthy védelme ellenére is.'

Az mindegy, hogy ki tartozott meg nev szerint koze, tortenelmi teny, hogy a kivegzettek - es most itt nem mo-i zsidokrol beszelunk csupan - nagy resze paraszt.

Pontosan, azt gondolom, hogy ha peldaul a mo-i zsidokat mernek fel, lehet, hogy mas eredmenyt kapnanak. Az intelligencia innen kivandorolt, vagy meggyilkoltak, viszont a pesti lumpen proli zsidok egy reszet sikerult megmenteni...

Egyebkent egyetertek abban, hogy a zsidoellenes torvenyek az oshonos - ez nem vonatkozik a friss keleti bevandorlokra - zsidok IQ pozitiv szelekcioja volt.

'Az pedig, hogy "török hódoltság volt", már megbocsáss, banális történelemegyszerűsítés. Nem volt mindenhol. Erdélyben és a nyugati-északnyugati országrészben nem volt, a Délvidéken meg végig.'

A Delvideket gondolja at azert, de mint irtam, ebben az orszagban. A lenyeg itt az, szerintem, csak nem akartam sarkosan fogalmazni, hogy a XV. szazad kozepkor ugyan meg, de igen csak a hosszu kozepkor vege. A kozepkorban, nagyjabol-egeszebol egyszeruen nem voltak ciganyok Europaban. elnyomo torvenyek, szankciok ellenuk ezen egyszeru oknal fogva, szimplan nem lehettek.

Ezen meg csak vita sincs a nem etnobiznisz fajtajuak kozott, hogy a XIV-XVI. szazad korul jelennek meg Europaban. Nem egy nagy talaloskerdes, hogy nyilvan a nyomulo torok hadak elott, veluk, mogott jonnek.

Amint megjelennek, ahol a torokok nem nagy problema, mindenutt azonnal szankciokat hoznak ellenuk. Aminek semmi koze a szinukhoz. Mint fentebb mar irtam, minden tortenelmi adalek szerint igy jonnek eleve ide. Tobb csoportjuk mindenfele bunozo, csalo, etc. Ezert. Amikor itt genetikai szelekciorol beszeltem, nem az 500 evet ertem, amiota itt vannak.

'Semmilyen adatot nem tudnék felsorakoztatni arról, hogy bármely (Habsburg alatti, török megszállta, vagy az erdélyi fejedelemségbeli) országrészben a cigányoknak bármilyen politikai vagy emberi joguk lett volna.'

Na, a ciganyok igazan Mari Teri alatt kerulnek reflektorfenybe itthon, azt hiszem. Mit csinal a naccsad?

1. Megtiltja a cigany szo hasznalatat.
2. Atnevezi oket ujparasztnak.
3. Ciganyszotart irnak.
4. Letelepiti oket, hazat ad nekik.

Ismeros???

A felvilagosodas ota felre van kezelve a ciganyugy. Ez van, az osszes tobbi csak kitalacio.

Egyebkent annyira nem leteznek, mint szamottevo populacio, hogy meg az 1941-es magyar cenzus is csak 27 ezer valahanyszaz ciganyrol tud. A populacio novekedese nagyjabol a joleti allam bevezetese ota exponencialis. Es remiszto.

Senki nem tett veluk semmit, nagyjabol ez a valos tortenet.

Lew Archer 2011.02.05. 15:39:40

@tyto:

Ezt írja:

"nem az a megoldás, hogy akkor diszkrimináljuk, vagy szegregáljuk őket, hanem addig kell új megoldást keresni, amíg meg nem találjuk a megfelelően működőt."

Magyarázza már el, miért kéne egy magyar átlag választó úgy gondolja, hogy neki kellene újabb és újabb erőfeszítéseket tennie a cigányság integrációja érdekében. A rendfenntartás korrekt és egyszerűen értelmezhető feladat.

Amúgy pedig miben is áll a diszkrimináció? A munka és jövedelem nélkül élő cigányok segélyt kapnak, a gyermekeik után családi pótlékot. Nézze csak, hogy élnek Újvidéken:

"Az Újvidék melletti Banglades roma telep 350 lakója a környék szemetes konténereiből nemcsak a fémet, papírt és egyéb kidobott holmit gyűjti be. A guberálók családjai legtöbbször a kukából szerzi be a napi élelmet.

Vidák János, a Banglades romatelep lakója, Újvidék:
Há, így mék kánázni, így mék a városba az élet után. Amit találunk a konténerben, azt esszük.

A guberáló romák között sűrűn fordul elő ételmérgezés. Legtöbben hetente legalább egyszer hasmenéstől szenvednek, sebeik rendre elfertőződnek. A romlott étel fogyasztása már halált is okozott a telepen. "

premier.mtv.hu/Hirek/2011/01/27/13/Hogyan_kukazzunk_A_guberalast_tanitjak_az_ujvideki_romaknak.aspx

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.05. 15:45:49

@tyto:

ez:

"értem amit beszéltek. mégis azt mondom, hogy az a helyzet, hogy a magyarországi cigányság itt van, itt is marad. tehát arról lehet beszélni, hogy az eddigi módok, ahogy őket a magyarság "integrálni akarta"nem voltak jók. nem vezettek semmire. szerintem nem az a megoldás, hogy akkor diszkrimináljuk, vagy szegregáljuk őket, hanem addig kell új megoldást keresni, amíg meg nem találjuk a megfelelően működőt. "

egyrészt értelmetlen, másrészt azt mondja, hogy ha már régóta rákosak vagyunk ne akarjuk legyőzni, hanem integráljuk. hát egy nagy lófaszt, kisnagysád.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.02.05. 16:21:15

@Grift:

A @lelkylola-témához jegyezném meg:

a napokban láttam-hallottam Fruzsinát a tévében és szerintem kifejezetten egy klassz nő. Pont.

ü
bbjnick

Lew Archer 2011.02.05. 16:30:49

Az integráció definíció szerint azt jelenti, hogy valami, ami különálló volt, az eggyé válik. Egy kisebbség úgy tud integrálódni, ha a többséghez hasonul. Közben pedig arról szólt a rendszerváltás utáni kisebbségügyi kánon, hogy a cigányságnak joga van megőrizni sajátos életvitelét és szokásrendszerét. El kéne dönteni, hogy akkor most integrálódni akarnak, vagy sem.

Az európai életstílusba való integráció feltételezi néhány alapvető érték elfogadását, úgy mint rendszeres munkavégzés, rendezett életvitel, mások tulajdonának, testi épségének és nyugalmának okvetlen tisztelete.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.05. 16:35:50

@bbjnick:
nézd, a picsa nem foglalkozott a nőségével. ő vette hülyepicsásra a diskurzust.
láttam én is keresztény műsorban, családról, szülőkről, hitről beszélni,. kifejezetten szimpatikus volt. pont.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.02.05. 16:40:00

@Grift:

"ő vette hülyepicsásra a diskurzust" --- írod.

Ez igaz. Pont.

ü
bbjnick:-)

tyto 2011.02.05. 17:14:53

@Lew Archer:

egy percig sem mondtam, hogy ez könnyű helyzet. nem is azt gondolom, hogy mindenkinek ezen kellene gondolkodnia. ez nem jelenti azt, hogy nem létezik megoldás. csak hogy most még nincs. ez tény. akkor így is kell maradnia? én azért remélem, hogy valamikor megoldódik ez a dolog. én sem utálni, sem bántani nem tudom őket. a magam területén foglalkoztam velük, a pár, valóban kis számú jó példát megmutattam ahol tudtam.

szerintetek biztosan gáz, de én nagyon sajnálom őket, hogy egy ilyen érdekes korban, ahol lenne lehetőségük normális életre, úgy élnek, mint ha középkor lenne még. a hajléktalanokról is ezt gondolom, és hálát adok a sorsomnak hogy én nem közéjük születtem. mert az is lehetett volna. és putriból egyetemre kerülni kicsikét nehezebb mint a mi bizonyos értelemben kipárnázott életünk. és igen, azzal is egyet értek, hogy nekik is akarniuk kellene a változást. de valahogy mintha még akarni is meg kellene valahogy tanítani őket.

tyto 2011.02.05. 17:23:06

@Grift:

szerintem nem jó a rákos példád. mert törvényes lehetőség nincs arra, hogy eltávolítsák őket. ugyanolyan magyar állampolgárok mint mi. te milyen megoldást gondolsz? visz valahova ez, hogy mindennek elmondjátok őket? ezen az alapon a fogyatékosokat meg a hajléktalanokat, a pszichiátriai betegeket meg a nyomorékokat is "el kellene intézni" nem? meg persze mindenkit aki neked nem szimpatikus. vagy aki szerinted alember.

Lew Archer 2011.02.05. 17:52:11

@tyto:

Lehet integrálódni, föl lehet emelkedni. Minden faluban van iskola. Nem azon kell mérni a társadalom befogadását, hogy a putriban született gyerekből lesz-e egyetemi tanár, mert nem lesz. A földmunkagép-kezelő és vágóhídi bélmosónő fiából sem lesz egyetemi tanár, bátran mondhatjuk, hogy soha. De a putrilakóból lehet betanított munkás. El kell járni iskolába, meg kell tanulni, hogyan kell viselkedni egy munkahelyen meg a többségi társadalom tagjai közt. Aztán majd a negyedik generációban lesznek köztük diplomások. Nehéz? Hát persze. Csakhogy ezt az utat helyettük senki más nem tudja végigjárni.

picur3ka 2011.02.05. 18:12:10

@Lew Archer:

Teljesen igaza van, ezek a hulyek folyton meg akarjak enni a Holdat, aztan csodalkoznak, hogy soha nem sikerul nekik.

picur3ka 2011.02.05. 18:22:42

@tyto:

Csak egy hulye vagy, ez ilyen ecceru, menjel a Lyukko volgybe, vagy akar sok mas kies helyre e honban, aztan elvezzed, amig elsz.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.05. 19:04:04

@tyto: :))) törvényes lehetőség nincs? a manyupok megtolvajlására volt? hát szívem, összeül a parlament, és törvényt hoz: sterilizálási /önkéntes-díjazott/ törvény, szabolcs-szatmár.bereg megye egyes területeinek kisajátításáról, és evakuálásáról, a kárvallottak kártalanításáról, aztán a bűnözői hajlamú állampolgárság nélküliek /ja, meg kell fosztani a második jogerős ítélet után/ kényszerlakhelyének kijelöléséről, és ezeket követően a cigány autonóm terület megalakulásáról, az első ottani választások lebonyolításáról, majd a diplomáciai kapcsolat megszakításáról, a rendkívüli határbiztonsági intézkedések megtételéről. hát ilyeneket kellene csinálni.

a fogyatékosok a társadalom hasznos tagjai sok esetben, és a legritkább esetben lombroso típusok, a pszichiátriai betegek elzárásáról viszont valóban lehetne vitatkozni.

egyébként a nemtetsző véleményt önhatalmú túlzásokkal az elfogadhatatlan, vagy a nonszensz tartományába tolni, és azzal vitatkozni, illetve a vitát lehetetlennek nyilvánítani ezen az alapon, tipikusan alemberi, ördögi, származású technika. ne éljen vele, mert elküldik egyszer az anyjába!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.05. 19:21:42

@tölgy:
jaj, dehogy, feleség, gyerek, meg egyáltalán, volt nekem éppen elég dolgom dilis zsidócsajokkal. :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.02.05. 19:24:28

@Grift: feleség, gyerek mióta kizáró ok?

A nick-barátság, na a komoly dolog.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.05. 19:32:10

@tölgy:
persze igaza van, és nyilvánvaló hogy a nick barátság magasztos és éteri, míg családja az állatnak is van.
és hogy mióta kizáró, hát ötven fölött, ha előtte élt eleget, hát mán leszarja nagyjából. vagy sokat ivott.

tyto 2011.02.05. 20:11:30

@Grift:

te nem kicsikét sokat ittál már így estefele? ez már miféle hülyeség itten?
"egyébként a nemtetsző véleményt önhatalmú túlzásokkal az elfogadhatatlan, vagy a nonszensz tartományába tolni, és azzal vitatkozni, illetve a vitát lehetetlennek nyilvánítani ezen az alapon, tipikusan alemberi, ördögi, származású technika. "
gondolkozzámá....ez így nemstimmel.....tudom, hogy arra megy ki persze hogy leírjad, hogy alemberi, meg ördögi, csak elé is kellene értelmeset. vagy nem?

amúgy meg amit a törvényhozási lehetőségről írsz.......az a baj, hogy még csak nem is tartom tökéletesen lehetetlennek.....olvasva hogy a demokrácia bizonyítéka hogy 97% önként választotta a visszalépést.........

amúgy részemről senkit se akarok meggyőzni. csak szinesítem itten a palettát. ha éppen ráérek.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.05. 20:17:07

@tyto:

"el kellene intézni" nem? meg persze mindenkit aki neked nem szimpatikus. vagy aki szerinted alember.

bogárka, erre gondoltam. azt mondani a másikra, hogy aki nem tetszik neki, azt elintézni. hoghy magának mindent a szájába kell rágni!?

megnéztem, mikor írtam, nem, nem ittam addig egy kortyot sem, hamarost gyereket fürdettem, és most töltöttem magamnak. ha mán ennyire szeretne maga előtt látni.

szinesítse!

tyto 2011.02.05. 20:20:43

@tölgy:

látom a szerkezetet :))) van mondjuk öt megmondó, a többi alember. vagy félalember. (én pl. tegnap óta cigányból dilis zsidócsaj lettem, átmenetileg persze faék is voltam, eccerű meg hülye több ízben is, és hát a műkörmös pina szalonképesebb fele is megmaradt mint egykori.) szóval érdekes.
aztán néha jössz te, körülhordod a tekintetet, értékelsz, néhánynak megsimogatod a fejét, mások kis feddést kapnak. ja, és kicsit megemlékezel az Úrról. néha.
tényleg egészen vicces hely ez.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.05. 20:23:39

@tyto: látom a szerkezetet :))) van mondjuk öt megmondó, a többi alember.

ez pontos. tölgyet viszont mérhetetlenül túlértékeli. azt nem is idézem. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.02.05. 20:30:57

@tyto:

Én nem látom a szerkezetet:-) Biztos al-alember vagyok:-) Úgy vagyok a gépezet része, hogy még csak észre sem veszem:-(

ü
bbjnick

tyto 2011.02.05. 20:32:55

@Grift:

ez ártatlan félreértés volt. az idézőjelbe tett "elintézni" a te elképzelésed túlzása akart lenni. nem volt komoooooly. írásban nincs hangsúly sajnos. én ráadásul hajlamos vagyok mindenkit sokkal jobbnak képzelni, mint amilyen valójában.

igen valóban szeretnék magam előtt látni innen mindenkit, csak tölgyet láttam még közületek.....bár lehet, akkor más is ott volt innen, mert társaságban volt. én szeretek más embereket figyelni. ha a kukkolást nem tartanám végtelenül cikinek, alighanem csinálnám. de étteremben pl. tudok egyszerre két más asztali beszélgetést is figyelni. hát állatira bírom. minél eltérőbbek tőlem, annál jobb. mondhatjuk hobbinak is. vagy hobbynak.

tyto 2011.02.05. 20:34:15

@bbjnick:
basszus, ez szar ügy. azt hittem én vagyok legalul. de valószínűleg így van, csak te ostorozni akarod magad :)))

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.05. 20:35:34

@tyto:

maga a tölggyel jár? aztapicsába!
tölgy! lépjen elő! mi ez?

tyto 2011.02.05. 20:36:14

@Grift:

a viselkedés (tölgy) nem jelent értéket. csak viselkedést.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.05. 20:37:39

és tudja körmi, jó, hogy itten kibeszéli magát. még lehet, hogy egyszer csinálok magából valamit egy málnási történetben :)))

tyto 2011.02.05. 20:37:50

@Grift:

voltam egyszer egy étteremben, ahol egy másik asztalnál tölgy ült társasággal. akivel én voltam, tudta hogy ő a tölgy. megmutatta. figyeltem kicsit őket, sokmindent sajnos nem hallottam, mert nem szomszédos asztal volt. ez már járás?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.05. 20:38:59

@tyto:
oh, de a maga tölgy képében hódolat volt. :))

tyto 2011.02.05. 20:40:07

@Grift:

rendben. mehet a málnási, de én is foglak használni. történetben. meséljek még valamit?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.05. 20:40:15

@tyto:
ez fedősztori. és kiderül belőle, hogy maga a vincentes alemberek ölebe, azok tudják, hogy ki a tölgy.

tyto 2011.02.05. 20:40:44

@Grift:
én meg a hódolat.....na ez nemigen van egy lapon.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.05. 20:42:04

@tyto:
ha akar meséljen, de az nem lendít a történeten. én inkább kitalálok ezt-azt. a maga léte csak sztoricsontváz lenne. ha.

tyto 2011.02.05. 20:43:27

@Grift:

vincentet nem bántjuk.
és nem csak ők tudják. eléggé széles az ismeretségi (mű)köröm.

tyto 2011.02.05. 20:44:20

@Grift:
rendben. tipikus nopushing személyiség vagyok.

picur3ka 2011.02.05. 20:59:37

@tyto:

Tudja mi az igazi baj a magyar karakterrel?

Hogy magaval itt meg szoba allnak. Ennyi. Iszonyu nagy hiba , szaz evre visszamenoleg, nem tanulnak belole, ebben igaza van, ugyanugy szorakoztathatja oket kedvere, mint a Horthy eraban.

Alfőmérnök 2011.02.05. 21:23:12

@tyto: Én tölgyet valahogy úgy képzelem el, mint a Szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője c. filmben a könytárost. :))
www.youtube.com/watch?v=3KY5LqHvxSw&feature=related
(0.35-kor lép be)

tyto 2011.02.05. 22:02:33

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

namost megint mi a frász baj van velem. semmilyen "rizikócsoporthoz" nem tartozom. muszáj hogy a véleményem is ugyanaz legyen mint mondjuk neked?

tyto 2011.02.05. 22:10:34

@Alfőmérnök:
ahhoz a hangulathoz ami az írásából érződik, jól választottál figurát. szerintem. :))

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.05. 22:21:15

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

most arra gondol, hogy a műkörmös egy zsidó kokott, aki játszik az úrinépekkel? félreérti a helyzetet. elmúltak azok az idők. :)

picur3ka 2011.02.05. 22:24:54

@tyto:

Sajnos nem tudtam a posztjara valaszolni. ennit errol.

Nagyon komoly riziko csoporthoz tartozol, hogy a legkevevesebbett mondja az ember.

Ahogy elozo posztomban irtam, a nagy problema a magyar karakterrel, hogy szobaallanak ilyen szemet ringyo arulokkal mint te, en mint no nem vagyok kulonosebben meghatva, sem a te, sem a lola cirkuszatol. Egy csapat szarnak tartalak mindkettotek, nincs problema.

tyto 2011.02.05. 22:33:59

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

ez most a finom konzervatív attitűd?
ringyóárulócsapatszar. hozzáírtam a többihez. van még?

tewton 2011.02.05. 22:56:45

@tyto:
ez már most érdekesebb, mint a görög mitológia, ezek a folytonos átváltozásokkal. bár ott a nők inkább fává változnak, mint faékké.

tyto 2011.02.05. 23:01:24

@tewton:
most mondd meg. nem is sejtettem hogy ilyen képességeim vannak. de itten aztán sebesen megvilágosodtam :)))

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.02.06. 09:53:34

@tyto: most mi a mondás?
Az, hogy beengedték egy étterembe és nem pincérként?

@Alfőmérnök: WC-ben és őzike barna öltönyben? Maga teljesen félreismer.

@Grift: az a belvárosi szubkultúra, ahol a csajok körbe mennek a társaság tagjainál.

tyto 2011.02.06. 10:14:46

@tölgy:

jóreggelt!

nem szándékoztam "mondást" csempészni az írásba. csak arról volt szó, hogy elképzellek benneteket ilyen vagy olyan külsővel. és hogy téged nem kell, mert láttalak.
és nincs igazad abban amit alfőmérnöknek írtál. szerintem. mert az írásod hangulata alapján valóban elképzelhető vagy ilyen külsejűnek. az őzikebarna öltönyös figura szelíd finom. ügyesen vezetsz félre mindenkit :))

a belvárosi szubkultúra ahol a csajok körbemennek, ugyanaz a belvárosi szubkultúra, ahol a pasik körbemennek. (nőgyülölet=nem menő)

és mert szándékozom bearanyozni a vasárnapodat, mondanám, hogy...ááááááá....engem egyáltalán nem engednek be éttermekbe. vagy kintről kukkolok csak, és nézem az akkora nagyembereket mint te vagy, az alember barátaimmal, vagy mint faéket valaki becsempész a zsebében. hmm?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.02.06. 10:31:06

@tyto: és most mi a mondás?
Hogy vannak barátai?

Nehezen hihető.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.06. 10:57:42

@tyto:

valamit tisztázni kéne, így ebéd előtt /készül a muszaka, asszony gyerek templomban, én főzök, csak hogy el tudjon képzelni/ ha a nő megy körbe az gyalázat, hiszen a promiszkuitásuk lélekromboló, a nőnek nem csak lába köze nyílik meg, hanem a lelke is ha baszik. képzelje el, hogy a lelkében idegen magok keverednek, savanyodnak, bűzlenek. a férfi kiárad, a lelkét nem érinti a promiszkuitás tornagyakorlata. nincs igazán benne a dologban.
na, ez a nagy különbség. ezért van az, hogy az összevissza kefélő nőt mindig és mindenhol kurvának tartják, míg férfiban az ilyen vitézség.

tyto 2011.02.06. 12:48:45

@tölgy:

jajmá....legyél következetes. nálatok a nők nem mondanak. csak csivitelnek.

a bozonok is nehezen hihetőek. mégis vannak.

tyto 2011.02.06. 13:10:47

@Grift:

te még mindig kajálod ezt a penészes évezredes macsópropagandát? sőt hirdeted is? hogy egy nőben mi nyílik meg, meg mi nem, ha baszik, arról neked csak elképzelésed van. azt tudod, amit tőlük tudsz. sose feledd.
ezt a dumát, hogy akinek egynél több pasija volt az kurva, nők találták ki, hogy a rondáknak is legyen esélyük. a szebbek meg leszarják ezt a kurvás trippet. mert úgyis nagy a tolongás körülöttük. így mindenki jól jár.
te komolyan egy kisgyerek hiszékenységével bírsz. ami a muszakacsinálás képességével együtt mondjuk két pluszpont. de (csak mondom, hogy ne lepődj meg majd) nagyon rákefélsz egyszer. vigyázz. a macsóizmus a nők nagy része által támogatott, mert sokaknak praktikus. mivel a férfihiúságra apellál. és ez egy betonbiztos alap. lehet rá építeni.
a nők bonyolultabbak a teáltalad elképzeltnél. mondhatjuk hogy a férfi, (ez általánosítás, úgyhogy kisszámú kivétel lehetséges) mint személyiségszerkezet, nem sokkal összetettebb az általatok egyszerűre pozícionált faéknél. jó kezekben marionettként működik. bár részemről az említett kisszámú kivétel érdekel, mert az legalább nem olyan lehangolóan unalmas.

(nálunk halas curry lesz, vinegrettmártásos céklával, de csak este. késői reggeli volt, és dolgunk van. a templomot ma kihagyom, de amennyit voltam egy időben, elosztva életem végéig megvan a vasárnapi mise. az Úr szereti a matematikát. és érti is)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.06. 16:10:57

@tyto: jaj. ha nem lenne már fárasztó magával ez a traccsparti, annyit mondhatnék, hogy elnézést ha többet gondoltam a nőkről, mint amit maga gondol magáról. és tudja én eddig a feltételezésig azután jutottam, hogy a nagyapám azt tanította /mondjuk maga eleven példa rá/ hogy a nőnek nincs lelke, csak párája. tudja, mint a kutyának.
abban, hogy a férfiak túlnyomó többsége egy hótsegg barom, akit a faszánál, ostobaságánál, lelki primitívségénél fogva rángat a nők gonosz, haszonelvű aljassága, kevés kivétel mindkét oldalon persze, nincs vita köztünk. :)

tyto 2011.02.06. 16:22:37

@Grift:
szóval családi eredetű a téveszme. nem baj. mindig azt szoktam mondani, vannak emberek, akiknek az utolsó öt percük roppant kínos lesz, mert valahogy hiszem, hogy a személyes illúziók építménye akkor szükségképpen leomlik.
az illúzió nagy mágia. sokak életét könnyíti meg. átmenetileg. speciel én albee nézeteit osztom, hogy nem kell félni az illúziók nélküli élettől. valahogy át kell merni lépni oda, eleinte kicsit nehéz, de utána sokkal érdekesebb mint a mesevilágban.

családi eredetű szorongás sajátos kompenzációval. oké. érdekes lehet. de nem fáraszt kicsit?

három kérdés. használsz-e fegyvert? értesz-e a borokhoz? van-e bajuszod? csak hogy ne menjek vakvágányra az elképzelésben.

picur3ka 2011.02.06. 16:52:36

@Grift:

Lepihentem. Erdekes teruletre evezodott a diszkurzus nekulem is.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.06. 18:27:26

@tyto:
hát, maga aztán függetlenedett! csak hogy értse: amit mond annak semmihez semmi köze. :)

fegyvert? nem.
nem is értem a kérdést. kérdezze meg vadászom e, vagy komolyan gondolja, hogy akár embert is ölök? :)

borokhoz? igen. de a legfontosabb tudás a borról az, hogy azt is szemetek csinálják, nincs igazából, az "a borász csak a remek ember ám", hülyeség, tehát a borász éppen úgy csak szarrá akarja keresni magát bármilyen biokémiai úton, mint minden mesterember.

bajusz? fúúj.

tyto 2011.02.06. 19:49:33

@Grift:

van egy varázsszó. szerintem. megpróbálod egyszer?

vadászatra gondoltam.

oké. semmi köze. :)

ha jól meggondolom, életemben egyetlen olyan embert láttam akinek jól állt a bajusz. viszont értem hogy roppant praktikus hiányos felső fogsor esetén. megnyugtató hogy nincs. belerondított volna figurámba.

pára. ezt megjegyeztem. érdekes lehetett nagyapával csevegni. akár real akár fiktív.

azért már milyen fura jelenség az, hogy komoly jóérzést okoz nekem itt az, hogy napjában többször örülhetek neki, hogy nem gondolkodok úgy mint a vagy b nick. ahol olyanok írnak mit én, ott nincs efféle. csak simán elolvasom. tökuncsi. ez kicsit hasonlít a fogfájásra. óriási öröm, amikor elmúlik, viszont nem lenne ez az óriási öröm, ha nem fájt volna. tudom, túlfüggetlenedtem. nagypapa nyilván ajánlott megfelelő penitenciát ilyen esetre.

tyto 2011.02.06. 20:33:53

@tölgy:

nalátod. megtaláltad :))
én láttam. hát ....egymillió dolláros költségvetés. nagyon vicces. de csak nyugodt embereknek ajánlom. ideges hajlamúak megbetegedhetnek tőle.

tyto 2011.02.06. 20:40:00

@tölgy:

nalátod. megtaláltad :))
én láttam. hát ....egymillió dolláros költségvetés. ezért nagyon vicces. nem cifrázták holmi special effektekkel. de csak nyugodt embereknek ajánlom. ideges hajlamúak megbetegedhetnek tőle.

tyto 2011.02.06. 20:40:34

izél a robototok.

Sebastian Knight 2011.02.06. 22:23:16

Mulatságos ez a szál. Létezik nick, aki még Esztikénél is fehérebb zaj.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.02.06. 22:32:34

@Sebastian Knight:

B*sszus! Pont ezt (valami nagyon hasonlót) akartam írni:-D Átfutottam a legutóbbi kommeneteket és félbehagytam az olvasást, mert úgy éreztem, ha tovább olvasom, kilyukad az agyam:-D

ü
bbjnick

tyto 2011.02.07. 09:29:55

jól van. lefutott a helyre jellemző teljes szcenárió.
az összetartó mag körbenyalogatta egymást (elnézést a hasonlatért) a pár periférikus megkapta a kis feddéseket, harapást, pofont, a kívülről jövőre ráborult a szar, és megfigyelhető volt az a szociometriából ismert jelenenség is, hogy akit nagyon "bántanak" amellé vannak akik odaállnak. itt ilyen sosincs, van egy speciális ütöm és jutalmazom típusú megoldás. amikor mindenből megtörtént a megfelelő mennyiség, ezt érzékelik, és lezártnak tekintik, de a végén van vörös farok, mert hangosan ki kell mondani újból a leosztást. nem is egyszer. hogy ez kívülálló, mert.....és itt negatívumok, mi vagyunk a mások, mert mi mind tudjuk ezteztmegezt........ és itt pozitívumok. vagy arra utaló magatartás.

egó gym.

de valamiért nem hiszem hogy ez működik.
és elképzelem hogy szemtől szemben ugyenezek a kigyúrt egók mit csinálnának. najó. :)))

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.02.07. 09:36:32

@tyto: "elképzelem hogy szemtől szemben ugyenezek a kigyúrt egók mit csinálnának. najó. :)))"

Az attól függ, csinosnak tetszik-e lenni.

tyto 2011.02.07. 10:15:36

@tölgy:
mondhatni :))))
de nem erre gondoltam. hanem hogy aki itt ringyóz, az szembe is tenné-e? (fehérzajoz, zsidókokottoz stb.) szerintem a sima bántási szándék nem a célzott személyről, hanem arról szól aki bántani akar. aláhúznám hogy szerintem.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.02.07. 10:29:55

@tyto: hát húzza alá!
Ez már egy szabad ország.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.02.07. 12:29:20

na, a zsidókokott kielemezte a játékot! :))

picur3ka 2011.02.07. 20:02:59

@Sebastian Knight:

Haha. en is oraja asszocialtam.

tyto 2011.02.07. 21:42:16

@Grift:
bármelyik megoldás érdekes lett volna, de nem úgy alakult.

picur3ka 2011.02.12. 18:51:07

@tyto:

Volt mar Magacska szemtol szembe cigo bandaval?

Lehet, el se tudja kepzelni mit csinalnank.

tyto 2011.02.14. 09:50:20

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
mint fentebb írtam, igen. laktam egy olyan pesti házban ami mellett egy teljes lebontásra ítélt épületet elfoglaltak cigány családok. eleinte nem volt egyszerű, de aztán összeszoktunk. ha valamibe az ember munkát tesz, annak általában van eredménye.

picur3ka 2011.02.27. 00:14:29

@tyto:

El van tevedve. Akivel beszelgetni lehet, az nem banda kategoria.
süti beállítások módosítása