Megvert szurkolók – Ilyen ország pedig nincs CCXLI.
2010. szeptember 10. írta: TuRuL_2k2

Megvert szurkolók – Ilyen ország pedig nincs CCXLI.

  A futballstadionok környékétől nem idegen az erőszak, a rivális klubok vagy éppen országok szurkolói néha nem csak verbálisan ütköznek meg egymással. Az azonban elég hungarikum-gyanús, hogy egy válogatott mérkőzésen a rendezők verjék össze a hazai drukkereket. A verést hosszúra nyúlt sorbanállás előzte meg, több ezer szurkoló torlódott fel az egyik kapunál, ami az egybehangzó beszámolók szerint csak félig volt nyitva, így sokan csak a meccs kezdete után 15-30 perccel jutottak be az újpesti stadionba. Még szomorúbbá teszi a helyzetet, hogy amikor a rendezői erőszakot szemtanúk szóvá tették a közelben álló rendőröknek, annyival tudták le a problémát, hogy a meccset nem ők biztosítják, így semmi közük az egészhez.

  Az MLSZ sajtófőnöke a közvetlenül a mérkőzés után tett nyilatkozatában a nézők rossz szokásait tette felelőssé a késedelmes bejutásért:

Azok az idők már elmúltak, amikor elegendő tíz perccel a mérkőzést megelőzően kiérkezni a stadionba, hiszen mindenkinek szigorú biztonsági ellenőrzésen kell átesnie, a meccs előtt ezt kommunikáltuk is. A szurkolóknak mindezt meg kell érteniük. A kezdő sípszó előtt tíz perccel mintegy háromezer szurkoló érkezett a bejárathoz, így jelentősen elhúzódott a beléptetés, így fordulhatott elő, hogy még 25 perc elteltével is több ezren várakoztak a kapuknál.

  Másnapra valamelyest finomodott az álláspontja, vizsgálatot ígért, bár továbbra is ragaszkodott ahhoz, hogy minden létező kapu nyitva volt kedden este és a szurkolók rossz szokásai is felelősek:

A szövetség biztonsági bizottságának titkárától úgy tudom, minden kapu nyitva volt, a beengedés gyorsítása érdekében biztonságiakat csoportosítottak át a stadion másik oldaláról. (...) A rendezvényért az MLSZ felel, a szövetség észleli a szurkolók észrevételeit, nincs mellébeszélés, nem söpörjük szőnyeg alá a problémát. Beszélni fogunk a rendezőkkel, az alvállalkozókkal, a biztonsági szolgálattal. Lehettek rendezési hibák, de a rossz szurkolói szokások, és a stadion rossz infrastruktúrája is oka az ilyesminek.

  Az egyetlen helyes (és rokonszenves) utat aztán harmadnapra, csütörtök délutánra sikerült megtalálnia az MLSZ-nek. A szövetség közleményben kér elnézést azoktól, akik nem jutottak be időben a magyar-moldávra, őket ingyenjeggyel kárpótolja a San Marino elleni mérkőzésre, illetve szigorú vizsgálatot ígér:

Az MLSZ számára kiemelten fontos a szurkolók kulturált kiszolgálása és a stadionok rendjének a megteremtése. Ezért haladéktalanul felkérte a beléptetést végző biztonsági szolgálat vezetőit a történtek kivizsgálására. Elkérte az intézkedésekről készült jelentéseket, minden azokkal összefüggő dokumentumot, és ezek alapján hoz döntést a következményekről, amelyek arányban állnak majd a tett súlyával. A szövetség elkötelezett a szurkolók mellett, és a legmesszebbmenőkig elítéli az erőszak minden fajtáját.

  Ez az eset is mutatja, hogy a labdarúgásért élő-haló miniszterelnök meglehetősen ingoványos terepre merészkedett, amikor a pénteki, sajátos interjújával kicsit saját sorsát is a magyar focihoz kötötte. A mennybe mehet, ha néhány éven belül újra számottevő sikereket tud felmutatni a válogatott, viszont rá is éghet az egész magyarfocis közeg, a szurkolói/rendezői erőszaktól, az évtizedek óta vetítő, eredménytelen mágusokon át, a homályos bizniszekig (ugyanez érvényes az egyik legbefolyásosabb magyarra, Csányi Sándorra, frissen megválasztott MLSZ-elnökre is). A Fradi-tábor repertoárjának durva új nótája és Huszti kifakadása intő jel.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr852285146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.09.10. 09:13:43

ez így nem értelmes. ennek egy normális országban úgy kéne történnie, hogy meccset nem is rendeznek, csak elverik a szurkolókat.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.09.10. 09:21:48

A magyar foci megtisztulása csak akkor mehet végbe, ha tíz évig bármiféle professzionális formájában betiltják és a leghatározottabb hatósági erővel üldözik. Azután lehet lépéseket tenni az újraélesztésére ha még van rá igény.

hcrules 2010.09.10. 09:29:24

Ha valaki utánaolvas, akkor látni fogja, hogy a legnagyobb futballkatasztrófák oka szinte mindig rendezői/rendőri erőszak, vagy hiányosság. Az elmúlt időszakban a Szusza Ferenc stadionban nem ez az első hasonló eset, emlékezzünk csak arra amikor az újpesti "rendezők" viperával verték ki a vidistákat és a diósgyőrieket a szektorukból!

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.09.10. 09:44:49

@hcrules:
A Debrecen-Basel meccsen ugyanígy kb. az első félidő 30. percéig jöttek az emberek, annyira lassú volt a beléptetés.

ucsacsu 2010.09.10. 09:49:27

Az is hülye aki meccsre jár,vagy őt vagy ő utálja a családját,és addig sincs otthon.

ILLED 2010.09.10. 09:49:57

Hogy szól a Fradi új nótája?

Darvászó Koppány · http://prolikonyha.blog.hu/ 2010.09.10. 09:57:12

@TuRuL_2k2:
Ezt akartam írni. Dettó ugyanez volt a Basel ellen Újpesten. Nem is megyek abba a stadionba egy darabig...

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2010.09.10. 10:07:19

Óriási hiba volt Orbántól a rendteremtő imidzsét egy eredménycentrikus sporthoz (illetve hát melyik sportág nem az?) kötni, ugyanis nagyon könnyű a számonkérés. Márpedig a magyar foci belátható időn belül nem lesz eredményes, a szurkoló pedig nem az a megbocsátó fajta.

Alapvető élelmiszer 2010.09.10. 10:22:55

@elGabor: Továbbá, ahogy tegnap Fábry is mondta, bevezetnék az észak-koreai modellt. Ők kijutottak a VB-re (!), amire nekünk legfeljebb Playstationön lenne esély. De amikor elvesztették, nem még a képünkbe röhögne, hogy évi 20 milliós gázsiból most erre futotta, hanem lehetne menni Recskre követ törni.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2010.09.10. 10:33:34

Hát, én nem értek a focihoz - na jó, természetesen értek, miazhogynagyonis, csak azt tudom elmondani, mikor fogok újra meccsre menni: ha olyan lesz a lelátói helyzet, mint Angliában. Rácsok mögé-közé, ember alkatú véglények társaságába nem megyek. (Ennyiben talán hibás ez a pár frissen összevert jóember is, hát minek megy oda? Nem tűnt még föl neki, hogy nem rá kalibrálták az eseményt?) Kérem, ott az a kurva recept, hogy kell egy pillanat alatt a világ legaggasztóbb közönségét az összes stadionokból kitenni, és ott a remek tapasztalat, hogy szűk évtized alatt beszokik a helyére a lehető legpolgáribb néző családostul.

És persze, jó volna, ha ehhez lenne az angollal fölérő futball is, de meggyőződésem, hogy ez nem szükséges. Indifferens a futball minősége, az agyroggyantakat az sem tartotta vissza hogy az angol foci jó volt annak előtte is. Én meg (és szvsz sokan mások is) mennék szar válogatottat meg csapnivaló Fradit is nézni, ha nem kéne ehhez tartósan egy GSM-cellában tartózkodnom 20-as IQ-jú, rasszista, ocsmányul trágár prolikkal, adrenalinfüggő kigyúrt börtöntöltelékekkel.

Az MLSZ, úgy tűnik inkább egy sajátos magyar utat választott, mindent a huliganisztikus zombikhoz igazít, nézőcsalogató jelleggel már a beléptetésnél verekedéssel díjazza, hogy lumpenék ismét eljöttek. De valamiért a klubok is inkább smúzolnak mindenféle "szurkolói" gengekkel, semmint hogy megpróbálnák visszacsalogatni a lelátókra a középosztályt. Biztos van ennek valami erős közgazdasági alapja, csak a közgazdaságtudomány még nem ért fel ezekbe a furulyási magasságokba...

Dé208 2010.09.10. 10:36:47

De tényleg, hogy van az új rigmus ?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.09.10. 10:41:32

@Dr. Zerge:
egy apró kiegészítés. a polgári futballszurkoló is rasszista. mint minden normális ember. még a rassztag is. a zsidó cigányozik, a cigány biboldózik, vagy a zsidó zsidózik.
rudolf péternek van erre egy aranyos sztorija, hazament és mesélte, hogy a fradipályán, és kórusban, és zsidóztak, és milyen jó volt, és akkor apuka elmondta neki, hogy tán az ő esetében nem oly elegáns zsidózni.

kzgy 2010.09.10. 10:48:35

@ucsacsu: Miért lenne hülye, aki meccsre jár?! Majdnem minden meccsről van pozitív emlékem, még a 94-es BVSC-Vácról is (0-0), amit pedig 100-nál többen biztos nem láttak a helyszínen.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2010.09.10. 10:59:47

@Grift: Hogy én hogy unlak...

Mégis az mi a fene akar lenni, hogy "még a rassztag is"? Hát mindenki rassztag, baszod!

Na köbö ennyit érnek az összes elménckedéseid...
-------------------------------------------
Egyebekben az, hogy természetesen az ember gyárilag kissé rasszista, meg idegenfóbiás, az nem keverendő össze a szocializált, civilizált társas viselkedésben elvárt normáknak való meg- vagy meg nem feleléssel. Mást ne mondjak, az ember gyárilag év- és napszakfüggetlenül párzik, mégsem toleráljuk, ha ezt köznyilvánosan, netán erőszakkal teszi. Mondhatni, erőt vesz az ember az ő ennen természetén, mert belátja, hogy a közösség előbbre való, mint az ő egyéni ingerenciái. (És főleg azt, hogy a közösség nélkül neki magának sincs esélye, vagyis a közjó tulajdonképpen a magasabb szintű önzés maga.) Így aztán kultúrember nem zsidóz, nem cigányoz és pölö nem párosodik nyilvánosan. Pláne nem egy stadionban. Ott csak gyáva szarok, ócska prolik üvöltik ki magukból a tömeg jótékony takarásában az összes beteges frusztrációjukat. Mármint minálunk, másutt az ilyeneket be sem engedik.

Maisie MacKenzie 2010.09.10. 11:16:13

@Dr. Zerge:

Szerintem polgárok nem mennének ki minden hazai és idegenbeli meccsre, mint a fanatikus ultrák, nekik van jobb dolguk is. Polgár csak akkor megy meccsre ha az társadalmi esemény, tehát minimum egy VB, vagy egy BL döntő! :-)

Szerintem a foci ma Magyarországon erősen múlt idő.

Annyi minden érdekes dolog van a világon, nem hiszem, hogy pont ezt kellene erőltetni.

Maisie MacKenzie 2010.09.10. 11:19:13

@Dr. Zerge:

Szerintem polgárok nem mennének ki minden hazai és idegenbeli meccsre, mint a fanatikus ultrák, nekik van jobb dolguk is. Polgár csak akkor megy meccsre ha az társadalmi esemény, tehát minimum egy VB, vagy egy BL döntő! :-)

Szerintem a foci ma Magyarországon erősen múlt idő.

Annyi minden érdekes dolog van a világon, nem hiszem, hogy pont ezt kellene erőltetni.

netsrot 2010.09.10. 11:20:45

NEM MERTEK BESZÉLNI A HUSZTI ÜGYRŐL, AKI NEM JÖN HAZA HOGY A VIDEOTONBA JÁTSZON AKKOR LEHET VÁLOGATOTT...?
vÉLEMÉYN:
Ez is a rohadt Orbán Viktornak köszönhető, bevitte a politikát a labdarugásba.(vIDEOTON, Kosa tulajdonos a Debrecenben) Dögölne már meg ez a kis gonosz törpe, Magyarország Orbántól szenved ha ellenzékben van ha hatalmon van.!!!!!

Bell & Sebastian 2010.09.10. 11:27:39

A Zergének van igaza. A Faraday-kalickában használhatatlan a telefon.

És ilyenkor mér kussolnak a jogvédők, he? Bezzeg a cigányokat sztárolják, de a becsületes szurkolók legalapvetőbb jogaira szarnak rá! Disznóság!

Maisie MacKenzie 2010.09.10. 11:35:29

Miért hiszem azt, hogy az egész szurkolósdi egy kibaszott nagy pótcselekvés?

A valahová tartozni akarás szerencsétlen pótszere?

A foci jó játék, focizni jó, de szurkolni? Persze azt is jó, mert van hangulata, de az akkor természetes ha barátnak, családtagnak szurkolsz és nem a szurkolás által akarsz baráttá, taggá, társsá válni, mert az már egy beteg, fordított dolog.

Lehet élvezni a szép játékot és fogadással spékelve még emelni is lehet az izgalmi szintet, de ez azért más, mint a balhét kedvelő mentalítás.

Lorp 2010.09.10. 11:42:37

Nagyon unalmas hogy mindig a szurkolók hibásak mindenért. Inkább becsülnék meg azokat akik erre a szar, lelketlen, falábú senkiházi bandára még kiváncsi, és szurkolni is hajlandó nekik. Ehelyett megint ki a hülye? Természetesen a szurkoló. Szarházi, pökhendi mlsz. Ha sikerül elzavarni a megmaradt fanatikusokat ki a szent szar fog meccsekre járni? A külföldi focin felnőtt gyerekek? Az életbe nem fogja elhinni, hogy ez nem edzőmeccs, hanem véresen komoly. Az alvilági rendezők által baszogatott apukák? Sörözni máshol is tud. Úri közönség kell? Dózerolják el a picsába a stadionokat, a focira kidobott pénzből meg csináljanak a helyükön lovit, vagy színházat. Dilettáns, sznob, patkány az egész magyar "focielit" játokostól, edzőstől, "szakértőstől".

qbr 2010.09.10. 11:50:11

a klubok támogatását sokkal jobban hozzá kéne kötni a meccsek nézõszámához. a klubok rákényszerülnének, hogy valamennyire kordában tartsák a kemény magot, hogy becsábítsák pl. a családosokat. egy családfõ olyan helyre nem visz feleséget, gyereket, ahol nem biztonságos, egyedül meg ritkán megy, mert a szabadidejét a családjàval akarja tölteni. de egy családfõ megnyerése a meccs számára +3-4 nézõt jelent.

Lorp 2010.09.10. 11:57:03

@qbr: Lehet puffogtatni a százszor elhangzott frázisokat, de a tények attól nem változnak. Nem a szervezett szurkolói csoportok miatt nem járnak meccsre az emberek. Nézd meg a vidéki nézőszámokat. Mindenhol a fradi ellen voltak a legtöbben, holott az a legrizikósabb meccs ilyen szempontból. Vagy mondhatnám a zalaegerszeg-szombathely, vagy a debrecen-nyíregyháza párosítást. Két dolog garantált, a telt ház, és a feszült hangulat.
Lehet szajkózni a hülyeségeket, de ez csak egy remek kibúvó, hogy miért nincsenek eredmények a magyar fociban immáron 25 éve.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2010.09.10. 11:58:01

@Lorp: Előbb olvasni, aztán írni! Mint fönnebb olvasható nem a szurkolók, hanem a zorbán a hibás mindenért.

Egyebekben kifejthetnéd, hogy szerinted miben is áll a fanatikus, mert én például fanatikus fradistaként tekintek magamra, oszt' mégse jártam az Üllőin 20 éve. Ellenben újra mennék fanatikusan ha, ... lásd fentebb.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2010.09.10. 12:00:44

@Lorp: De igen, azért nem járunk. A fradis példa meg bután magyaráztatik, az FTC-nek országosan rengeteg a szurkere, akik kiballagnak, ha a csapat arra jár.

Lorp 2010.09.10. 12:09:02

@Dr. Zerge: Birom az ilyen fanatikusokat akik nem járnak 20 éve meccsre. Ennél már csak azok a jogvédők aranyosabbak akik csak tv-ben látnak cigányt. És mikor méltóztatnál kiódalogni szeretett csapatod meccsére? Ha mindenki ülne, és max. 5 percenként lenne pár taps? Vagy ha valaki megmutatná hogy melyik az a 4 szektor ahová ne menj be ha ilyen igényeid vannak? Más gondod nincs is, hiszen foci színvonala, és a jegyárak abszolút arányban vannak. Ehh...

A vendégszektor kapacitása véges. A vidéki stadionokban bizony a helyi apukák járnak ki buzdítani a helyi csapatot, mert utálják a fradit, és feldobja a hétvégét ha kikap.

Lorp 2010.09.10. 12:17:46

@Dr. Zerge: Na a válasz eltünt a zinternet rejtett bugyraiban, de megpróbálom újból:

Szóval bírom az olyan fanatikusokat akik 20 éve nem jártak meccen. Ennél már csak azok a jogvédők aranyosabbak, akik tv-ben látnak csak cigányt.
Amúgy mikor lennél kegyes kiódalogni szeretett csapatod meccsére? Ha mindenki ücsörögne, és max. 5 percenként felhangozna pár taps? Vagy ha valaki megmutatná, hogy melyik az a 4 szektor ahová ne menj ha ilyen igényeid vannak? Mással gondolom nincs is problémád, hiszen a foci színvonala, és a jegyárak kedvezőek.

A vendégszektor kapacitása pedig véges. Vidéken a helyi apukák járnak ki, szurkolni a helyi csapatnak, mert feldobja a hétvégéjüket ha a fradi kikap.

Lorp 2010.09.10. 12:19:14

Nah remek... zinternet mondjon le.

freehckr 2010.09.10. 12:28:46

@Dr. Zerge:
„Rácsok mögé-közé, ember alkatú véglények társaságába nem megyek.”

„nem kéne ehhez tartósan egy GSM-cellában tartózkodnom 20-as IQ-jú, rasszista, ocsmányul trágár prolikkal, adrenalinfüggő kigyúrt börtöntöltelékekkel”

Tényleg nem jársz meccsekre. :)

Az „ultrák” általában a kapuk mögötti szektorokba sűrűsödnek, ellenben a felező vonallal egy magasságban a két tizenhatos vonaláig a pályák két oldalán vannak a „nyugdíjas szektorok” és a sajtó meg a recli (ez a felépítés szinte az összes pályára igaz), ezeken a részeken általában nincsenek balhék. De mivel sporteseményről beszélünk, általában ezeken a lelátókon is felfokozott a hangulat, a „kurvaanyázás”, ökölrázás és a bíró/partjelző/ellenfél csatára/két ballábas hazai védő minősíthetetlen hangnemben való szidalmazása nem egyedi eset. :) Ha ez valakinek nem tetszik akkor javasolt inkább a kirándulás a hétvégi fordulók helyett, lehetőleg zöldellő rétre ahol illatos virágok csokorba szedése közben lehet vidám gyermekdalokat is énekelgetni. Az „ocsmányul trágár prolik” pedig relatív, te sem épp a legfinomabb modorodat vetted elő ahhoz, hogy olyasvalamiben nyilváníts véleményt amihez láthatóan nem értesz...

„a klubok is inkább smúzolnak mindenféle "szurkolói" gengekkel, semmint hogy megpróbálnák visszacsalogatni a lelátókra a középosztályt”

Jelenleg ezek a „gengek” jelentik a fizetőképes célközönséget, arról meg nem a klubok vagy a pályák fenntartói tehetnek hogy az ő költségeik is az egekben vannak és így a jegyárak nem feltétlenül a többgyermekes családok pénztárcáihoz igazodnak.

Az angliai példát persze fel lehet hozni, de ott is a kormányzat tette meg az első lépéseket, és nem fogta vissza az állami forrásokat a „rendteremtés” érdekében. Az viszont hogy ott még a harmadosztályú mérkőzések is teltház előtt mennek, nem a futball minőségének, inkább az életszínvonalbeli különbségeknek a számlájára írható.

Lorp 2010.09.10. 12:39:28

@Dr. Zerge:
„nem kéne ehhez tartósan egy GSM-cellában tartózkodnom 20-as IQ-jú, rasszista, ocsmányul trágár prolikkal, adrenalinfüggő kigyúrt börtöntöltelékekkel”

Azt ugye tudod hogy jelenleg ezeket az embereket biztonsági szolgálatnak hívják? Hogy miért, hogyan, és kik tették őket azzá, na ezt egy tökös tényfeltáró riporter házifeladat keretében megoldhatná.

kispufi 2010.09.10. 12:39:38

@ILLED: sz..d le az orbánt,
vidike,
sz..d le az orbánt!
(vidi-fradin harsogott, a guantanamera nótájára)

sajto@ - sajtokukac.blog.hu 2010.09.10. 12:54:00

És egyetlen videóstelefonos sem volt a környéken, aki dolkumentálta volna az esetet...?

Stoney Hill Billy 2010.09.10. 12:56:58

@ILLED: szopd le az orbánt, vidista,
szopd le az oorbááánt, szopd le az oorbánt!
a guantanamera dallamára

netsrot 2010.09.10. 13:03:56

@Stoney Hill Billy: ej ej..egy cigót leszopni?:)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.09.10. 13:41:31

Durva sztori, és egyre több ilyen lesz. Ebben az országban úgy veretik a népet, mint valami bantusztánban. Sose lesz felelős, néha lövetni is lehet, azt is tűrik. Ott vannak ötezren és nem tépik le a fejét
a 10 verőembernek? Ja, akkor száz év múlva is úgy fogják hajtani őket,
mint a barmokat : )

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.09.10. 13:43:27

@Dr. Zerge:

köbö? meg szvsz? mi maga valami buzi, hogy így beszél? :)

ne mindegy, ezt a mailt kaptam egy sráctól, aki nem kívánna hozzád szólni. azt hiszem egy iszonyú rasszista állat, és undorodik tőled. de érdemes elgondolkodni azon, amit ír:

Magyarázd már el annak az ostoba Zergének vagy kinek, hogy Angliában a prolik továbbra is nagy számban járnak focimeccsekre, csak miután a bérletek ára nem kicsi összeg, ezerszer meggondolja, mit csinál. Merthogy a drágaság mellett van beléptetőrendszert, minden székről tudják, ki ül rajta, anyja neve, lakcíme stb, és van kamerarendszer, úgyhogy semmi nem marad rejtve, tehát nincs megtorlatlan garázdaság. De egyébként így szerelték a szurkolói huliganizmust szerte Európában (pl. olaszok), jöhetsz meccsre, de kibaszott drága és simán kibaszunk, ha rendetlenkedsz. Azért persze balhék mindenhol vannak, csak kisebb számban. A magyar huligán ehhez képest meg ahhoz van szokva, hogy a biztonsági őrök a legnagyobb haverek, akik partnerek minden rendbontásban. Jellemző, hogy a Fradinál is akkor volt a legnagyobb balhé, amikor az új angol tulaj le akarta váltani a biztonsági céget. Egy Berlin elleni barátságos meccsen náci jelszavakat skandálva rontottak neki a vendégszurkereknek, akik csak néztek, illetve futottak, ezzel jelezték a cégvezetés felé, hogy mire számíthat, ha nem maradnak a "bevált" biztonságiak..

Táskás Tóni 2010.09.10. 13:56:08

Na és ezt a szurkolóverést milyen parlamenti bizottság fogja kivizsgálni 2006 mintájára? Kit fognak ezért előszedni Csányit vagy Pintért vagy Vizy-e Szilvesztert? Reméljük, hogy lesz következménye ,hiszen az itt megvert szurkolók nem randalíroztak, mint 2006-ban az orbánviktor által támogatott csőcselék. Nem égettek kukákat nem szedték fel az utcaköveket, csak időben szerettek volna bemenni a meccsre- bár ahogy hallottam kár volt tülekedni.

nestrot10 2010.09.10. 13:57:43

@Táskás Tóni: Diktatúrában minden lehetsége ( de a diktatúrát fegyverrel le lehet győzni)-ne feledd!

Táskás Tóni 2010.09.10. 14:12:24

@nestrot10: Az a baj,hogy ez a tolvaj hazug banda teljesen kisajátította az országot meghülyítette az emberek nagy részét, akik még azt sem veszik észre, hogy mennyi szart hoz az országra ez a dilettáns álszent szarkupac élén a sunyi gőgős kis törpével.

Lorp 2010.09.10. 14:15:59

@Táskás Tóni: Szerintem az ilyen emberek mint te, sokkal veszélyesebbek mint akármelyik szervezett szurkolói csoportból bárki is.

Táskás Tóni 2010.09.10. 14:23:40

@Lorp: Magyarázd el, hogy miért? Csak azt lehetett szajkózni ,hogy Gyurcsány takarodj! Az nem volt gond? hogy orbánviktor megosztotta Mo-ot kinevelte a szélsőjobbot bevitte a kormányba az összes komcsi oligachát az nem gond, Még a JÓISTEN sem szereti őket csak nézd meg ,hogy milyen azóta az időjárás hiába imádkozik schmittpalibá minden reggel

Lorp 2010.09.10. 14:27:51

@Táskás Tóni: Azta....te önmagad paródiája vagy. Bennem félelmet keltesz... Javaslom a T. Bíróságnak oszlassanak fel.
Amúgy ez az agymenésed hogy jön a megvert szurkolókhoz?

Táskás Tóni 2010.09.10. 14:36:41

@Lorp: Ez nem magyarázat csak szánalmas gőg akár a gazdidé. Mond má.. meg miért vagyok veszélyes,

2010.09.10. 14:38:17

"kicsit saját sorsát is a magyar focihoz kötötte"

akkor neki annyi :) 2014-ben örülhet, ha 15 % kapnak.
Mihez tartás végett, figyelemmel kísérem a kosár vb-t, nagyon király, természetesen a Szlovéneknek szurkoltam, tehát:
Szlovénia 2,1 milliós, komcsizmusból jöttek ők is.
Kosárcsapat: legjobb 8
Hoki: rajtunk keresztül felső osztály, emlékszünk
Foci: Vb: 2002, 2010 csoportkör Eb: 2000 csoportkör (3-0 a javukra 90 óta) Fifa rang: 19 !!!!
Mellesleg a szlovénok a téli sportok "szerelmesei".

Husztinak tök igaza van, hülyítés folyik. Az meg, hogy ilyen a rendezés nem meglepő. Mi az, ami normálisan működik nálunk? Ezek után, ami történt, a válogatott meccseit bojkottálni kellene!

Lorp 2010.09.10. 14:44:04

Átolvastam újból a kommented, nem is vagy te olyan hülye. Mi több, igazad van! És pont ezért vagy veszélyes!!

qbr 2010.09.10. 14:47:51

@Lorp:
"Lehet szajkózni a hülyeségeket, de ez csak egy remek kibúvó, hogy miért nincsenek eredmények a magyar fociban immáron 25 éve."

Nézd, lehet, hogy hülyeséget írok, különösebben nem értek a dologhoz, én csak a saját példámból tudok kiindulni:
Szeretek sportot nézni, de nincs nálam a focinak kitüntetett szerepe, szívesen nézek teniszt vagy pólót is. Ha kicsit nagyobb lesz a lányom, viszem majd sportmérkőzésre, mert az jó, hangulatos, és látja majd, hogy a sport és a mozgás jó dolog. Az már a hangulatunktól és vérmérsékletünktől függ, hogy egy zajos kosármérkőzésre, vagy egy csendes sakkversenyre viszem - de egy helyre biztosan nem fogunk elmenni: olyan sportra, amiről azt olvasom kb. minden évben, hogy valami botrány volt a pályán. Aki jár focimeccsre, biztos tudja, hogy milyen meccsen lehet botrány és melyiken nem, hova lehet ülni és hova nem, milyen szektorokba fújja össze a szemetet a szél, és hol biztonságosabb, de mivel engem nem érdekel ennyire ez a téma, én ezt nem tudom, inkább nem kockáztatok.

Nyilván, mondhatod azt, hogy akkor menjek más sportra (megyek is), csak elfelejted, hogy a sportnak kettős szerepe van: nem csak az, hogy megmutassuk, hogy mi magyarok jobban focizunk, mint a svájciak vagy észtek, hanem az is, hogy az emberek (pláne a gyerekek) lássák, hogy a sport egy jó, élvezetes és egészséges dolog, mind lelkileg, mind testileg. Ezért kell, hogy támogassa az állam a sportot. A foci is adhatná ezt az élményt, csak a fentiek miatt nem megyek el (szerintem más családosok is így vannak ezzel).

Lehet, persze, hogy marketing kérdése az egész, pozitívabb cikkeknek kellene megjelennie, meg ilyeneknek, nem tudom: de az biztos, hogy addig, amíg el sem megyek, a meccsek színvonala sem fog túlságosan érdeklni.

Táskás Tóni 2010.09.10. 14:52:27

@Lorp: Na akkor ne üssük egymást, ver a sors minket úgyis eleget.

Lorp 2010.09.10. 16:01:58

@qbr: Sokat nem érdemes hozzászólnom az írásodhoz, a lényeget leírtad. Az tény rossz a sajtója a szurkolóknak, nem mondom hogy minden alap nélkül, de az biztos hogy eléggé felfújva. Egy fordulóba 8 meccs van, és 30 forduló. Ha ebből a 240 meccsből van 5 balhés azért az annyira nem rossz arány. De legyen 10. Még az sem az elviselhetetlen tragédia. Pláne hogy a balhék nagy része abba merül ki hogy megdobták a partjelzőt, vagy ráncigálták a kerítést. Persze este a híradóban tuti benne lesz. De ha jön egy új vezető nem mondhatja azt hogy a következő eb-re kijutunk, mert tudja hogy hülyeség, hát mi az amit megígér? Leszámol a szurkolókkal. Behívnak egy edzőt szakérteni, mit mond miért van 1000 néző? Azt nem mondhatja hogy szarok az edzők, szarok a játékosok. Marad a görögtüzező szurkolók miatt nem jönnek ki a családok meccsre. Amúgy tízezrek lennének mindig, minden stadionban...
Aztán vannak olyanok mint te, aki megnézi a híradót, meghallgatja a "szakértőt", és lejön hogy balhés az egész közeg.
Nah mindegy...ez egy ilyen játék.

Lorp 2010.09.10. 16:04:50

@qbr: Még valami. Teljesen mindegy hogy milyen meccsre viszed ki a lányodat, úgyis vizilabdán fog kikötni a barátnőivel:)

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2010.09.11. 13:18:28

@Grift: utsó megjegyzésedben a színtiszta igazság lángja pislákol. csak azt nem értem miért utalt a haverod implicite a zsidókra?

szerjóska 2010.09.11. 22:12:59

Azért a magyar bajnokikat Szerbia, Horvátország és Románia szomszédjaként balhésnak nevezni eléggé túlzó. Az angolok a magyarországi szinttel arányosított balhék miatt ugyan nem vezették volna be a Big Brothert.
Az egyszeri néző meg nem fog ultrák közé menni, ergo nem kerül az ellenfél ultráinak látókörébe, ergo bántódása sem esik. Egyébként a szurkolói erőszak fele is mese habbal - általában a szurkolói csoportok sem nagyon balhéznak meccs után. A metrókat viszont illendő lenne bekamerázni, mert újpesti drukkerek eléggé szétbontják szerencsétlen szerelvényt meccs után.
Alapvetően lehet itt kosárlabdázni, meg vízilabdázni, de alapvetően 30e (DVSC BL meccsek) 50e (egyes válogatott meccsek), 100e (Barca-Real) embert Európában csak a futball képes megmozgatni a sportesemények közül, ráadásul Európában (és itthon is) a legnépszerűbb sportág. Ennek ellenére az Orbán-taktika, miszerint presszálja a helyi oligarchákat a futballba való befektetésre (na ki volt az, aki Abramoviccsal fizetette Guus Hiddink orosz szövetségi kapitány bérét?), választott klubja van (ld. Berlusconi - AC Milan), közben túllihegtetik a rendőri biztosítást (pl. ETO - Dinamo Zagreb - volt kb. 15 horvát szurkoló, erre megszámlálhatatlan rendőrsereg), de az mégsem hatékony, miközben az úri közönség a VIP-páholyban "javasol" taktikát, személycseréket, klubmenedzselési fortélyokat - na az minden csak nem a nyugati futballkultúra célbavétele. Persze olaszoknál is jó a foci, a románok is feljövőben, az oroszok kezdenek stabilan jók lenni - mégsem ez az irány amerre haladni kellene.
És ezt most azért kevertem ide, mert a szóban forgó mérkőzés biztosításáért is az új vezetés új szakemberei voltak felelősek, úgy, hogy az adott cég hozzánemértését a piacot már megannyiszor bizonyította.

szerjóska 2010.09.11. 22:15:48

ja az Orbán-féle pressziót értem a Leisztinger esetére a Diósgyőrrel, választott klubja pedig ugyebár a Videoton. ja és a cég hozzánemértését term. a piacoN bizonyította.
süti beállítások módosítása