Zsíros deszkások – Hétköznapi rogánizmus CCLVIII.
2010. szeptember 08. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Zsíros deszkások – Hétköznapi rogánizmus CCLVIII.

  Az önkormányzati választási kampányban az a jó, hogy ilyenkor az ország minden polgármestere megembereli magát, és felavat, átad, megnyit valamit, hadd örüljenek a népek. Ha a polgármester országgyűlési képviselőjelölt is, akkor ez igaz a parlamenti választási kampányra is. Ezt a mintát követi például Rogán Antal, aki a Fidesz rút kiskacsájából néhány év alatt igazi bulvárcelebbé vált. Mivel szuper-főpolgármesterhelyettesi ambícióit valakik a magasban megfúrták, ő megint az V. kerületi polgármesterségért indul - a kerületi lapok szerint: „Rogán hű marad Belvároshoz” -, úgyhogy a napokban itt is megkezdődött az avatási szezon.

  Az első akció az új Erzsébet téri gördeszkapálya felszentelése volt:

(Via)

  A dolog régóta érett, mert vannak ezek a gördeszkás köcsögök, akik miatt nem lehet normálisan közlekedni a környéken, s ha már mindenféle elavult liberális meg emberijogvédő maszlag miatt nem lehet lelőni őket, mint a kutyát, jó ötletnek tűnik egy szűk helyre összeterelni őket. Ott egyrészt ők is jól érzik magukat, másrészt pedig ha majd a BTK következő módosítása mégiscsak megadja rájuk a kilövési engedélyt, akkor a vadászoknak könnyebb dolguk lesz.

  A pálya gördeszkázási célra megfelel, bár mi még egy tükröt is tettünk volna valahova, mert jelenleg a szegény fiataloknak folyton haza kell rrohangálniuk, hogy ott két-három órán át nagy gonddal igazgassák a hajukat meg a ruházatukat, hogy a lehető legigénytelenebbül nézzenek ki.

  Szóval a gördeszkapályát hétfőn felavatták, az egyetlen gond az volt vele, hogy még nem volt kész. Az ünnepélyes fozózkodás majdnem elmaradt, egy beszámoló szerint érelődött a botrány, mert a félkész pályát Rogán és sleppje nem akarta felavatni, mire a feldühödött tinédzserek meglehetősen fenyegetően léptek fel. Szomorú vége lett volna egy ígéretes politikuskarriernek, ha Krumpli kutya gazdájának koponyáját kettéhasítják egy gördeszkával, úgyhogy végül a pálya átadásra került, és mindenki elégedetten távozott.

  A megnyitóról és a csiszoló Rogánról sajnos lemaradtunk, de másnap, kedden megnéztük, hogy mi a helyzet a pályával. Reggel még Bobcatek sürögtek rajta, délután, amikor a fényképezőnk is nálunk volt, már megosztozott a terepen két deszkás és három-négy építőmunkás. És az is kiderült, hogy kik állnak az egész hacacáré mögött.:

  Ma reggel is jártunk arra, culágerek magán a pályán már nincsenek (csak a környékén), de isi után a fiúk továbbra is rácsok mögött lesznek kénytelenek majomkodni, mert az összetákolt kerítést még nem bontották el. Az is lehet, hogy Tarlós István titokban egy nagy kényszerhajmosásra készül, ehhez kell a kordon.

  A beton hamarosan megköt, úgyhogy a történet végül mégis csak jól végződött. Már csak az a kérdés, hogy Rogán szocialista kihívója, régi blogger kollegánk, Pásztor Tibor az első biciklihez jutás állami támogatása mellett ígér-e ingyenes fülcimpatágítást, rendszeres hajzsírosítási segélyt, kisköcsögségi hozzájárulást és nadrágszaggatási pótlékot az Erzsébet téri fiataloknak. Ha igen, akkor Rogán nagy bajban lesz. Akkor meg Pásztor Tibor lesz nagy bajban, ha az LMP bepereli kampánydizájn elemeinek egy az egyben történő ellopásáért, de ez már legyen az ő baja.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr852279802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fabian_attila 2010.09.15. 20:28:27

Most lesz*rom, hogy kultúrálatlan, vagy trágár leszek, nem érdekel, de ez felháborító. Ilyenkor mekkora pofája van a sok szutykos taplónak, amikor online van, bezzeg a deszkásokhoz nem merne odamenni és ezt elmondani nekik az Erzsébet téren, mert akkor be van sz*rva. Mellesleg annak a jó k*rva anyját kéne lelőni, aki ezt a cikket írta, majd eltemetni egy jó mély gödörbe, ahogyan azt drága Mária néni mondta az első hozzászólások között (A gödröt be kell temetni és befüvesíteni. Minek az oda?). Ha már úgyis itt tartunk akkor az első hozzászólásához (Nem kell gördeszkázni a városban. Már így is elég naplopó, raszta-hajú drogos őgyeleg mindenfelé.) is kommentálnék valamit: Te egy undorító szilikonos szőke k*rva vagy, mi a f*szt ugatsz bele hogy mi (fiatalok) mit csinálunk. Felvilágosítanálak még arról is, hogy attól hogy valaki gördeszkázik, nem lesz drogos vagy raszta, mivel ennek a stílushoz szinte semmi köze a deszkázáshoz. Visszatérve az eredeti cikkhez: attól hogy mi vesszük a fáradtságot, hogy kinézzünk valahogy, amit valószínűleg te nem mondhatsz el magadról, nem kell lenézni másokat. Utolsó szó jogán még üdvözölném a drága szerkesztők jó k*rva anyját.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.09.15. 20:51:27

@fabian_attila:
Ahogy az, hogy te egy kretén vagy, sem abból következik, hogy deszkázol.

Becks1 2010.09.15. 20:53:41

@fabian_attila: higgadtabban is reagalhattal volna Attiss. pont te nemvagod az alapszabalyt? trollokkal ki soha nem kezdunk.

Mária néni 2010.09.15. 20:54:53

@fabian_attila:
Íme, egy drogos, raszta, toprongyos hozzászólása. Nem is kell minősíteni, megteszi önmaga.
Én természetesen nem megyek oda, minden koszos kukabúvárhoz, hogy megpróbáljam elmagyarázni nekik, hogy hogyan kellene viselkedniük, amúgy is korlátozott a felfogóképességük (látható Fábián Attila hozzászólásából is).
...amit kétszer is posztolt, mert annyira értelmes :-)
"Utolsó szó jogán..." Miért is lenne joga az utolsó szóhoz? Talán, mert mint igazi libsi, megszokta, hogy csak jogai vannak, de kötelessége nincs?

K_Geri 2010.09.15. 21:10:48

Maximálisan egyetértek az előtem szólókkal! Nem tudom, hogy az olyan emberek-e a szocializálatlanok, akik teljes odadással űzik az általuk kedvelt sportot, vagy azok, akik több ezer éves erkölcsi szabályoakt megszegve, közéjük lőnének! Értem én, hogy a gördeszkázás hangos , és néha kellemetlen tud lenni, de ha valami nem tetszik utána kéne járni, hogy mirről is szól ez az egész és, nem ostoba előitéletekel fröcsögni. Ilyen előítélet például, hogy a gördeszkások firkálnak, vagy hogy az összes drogos, ami egyszerűen nem igaz. Az igénytelenségről meg annyit, hogyha a kedves post író is napi 5-6 órákat, ugrálna a tűző napon, valószinűleg ő is megizzadna, sőt lehet bezsírosodna még a haja is.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.09.15. 21:25:56

na, mennyi havanna telepi kukalakó alember gördeszkázott ide!

aranyosak :)

K_Geri 2010.09.15. 21:28:57

@Mária néni:, és a többiek
Ez nem konzervatizmus, vagy liberalizmus kérdése. Ez a cikk és kommentelők nagy többségének hozzászólása alapján, ez nem egy konzeratív blog, hanem egy karótnyelt, maradi, elmaradott emberek gyűjtőhelye, akik láthatóan igen könnyen hozznak elhamarkodott következtetéseket. Én is gördeszkázom, mégse vagyok raszta, se drogos, és nem tartom magam a társadalom legaljának. El kéne gondolkodni, hogy gyűlölködés helyet meg kéne érteni a másikat!

folkhagyma 2010.09.15. 21:29:28

@Mária néni:
Az a baj,hogy én vagyok a bolond,hogy az ilyenre reagálok,de egyet mondok és ne is írj vissza erre,mert nem fogok többet ide belépni,de visszakapod Te még az élettől,hogy ilyen rosszindulatú vagy!
Nem kívánok Neked rosszat,de majd jusson eszedbe,akármikor lehet ,hogy 10 év múlva,de nagyon nagyot fogsz koppanni!
Ez lehet betegség halál eset bármi,de jó ra ne számíts,ha így állsz az ember társaidhoz,egyáltalán ismersz Te személyesen egyetlenegye gördeszkást?
Tudod,hogy hány ember űzi ezt a világon?Az mind kretén?Itt mutatkozik meg a Te értelmi szinted.
Mert nem abból kell kiindulni,hogy van az erzsébet téren 20 deszkás és esetleg volt velük egy negatív élményed.Tudod nem ebből kell kiindulni elárulok valamit,nekem sem ők a kedvenc deszkásaim,sőt a vidékiek sokkal jobban neveltek és barátságosabbak,mint egyes fővárosi nagy arcú srácok.
Tény,hogy vannak olyan gördeszkások,akik miatt mindenki szégyenkezhet,de vannak olyanok is akikre büszkék lehetünk!
És elmondanám,hogy nagyon sok jó barátom van és gördeszkás nem tudom,milyen "Íme, egy drogos, raszta, toprongyos" Te miről beszélsz Mária?
Gondolkozz el,hogy miket írsz,mert súlyosan el vagy tévedve,én nem meggyőzni akarlak csak segíteni,ha már erre szorulsz!
Ma láttam egy videót,amint Ibrahimovich (Ac Milan játékosa)
heccből hátba rúgta egy csapattársát,akinek láthatóan nem esett jól!Kérdezem én akkor minden focista tapló állat?
Nem!!!El kell tudni vonatkoztatni!Negatív példák mindenhol vannak,minden sport ágban,csak azok nincsenek terítéken,mert nem feltétlen az utcán zajlik!
De hidd el nem jó olyan sportot űzni,amit alig tudsz pár helyen csinálni és mindenhonnan elzavarnak!
Csak próbálnád ki!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.09.15. 21:35:11

@K_Geri:

"nem tartom magam a társadalom legaljának"

ez a társadalom legaljára rendkívül jellemző önáltatás

Becks1 2010.09.15. 21:43:54

@Mária néni: Igeeeen, ezazzzz minden deszkás drogos, minden Volkswagen kisbusszal járó hippi, minden közmunkás alkesz, minden holland füves, minden pap pedofil, ésatöbbiésatöbbi.

Ezek sztereotípiák, előítéletek. Van köztük abszurd, van köztük kevésbe furcsa, ugyanakkor van egy kis bukkanó. Mint már mondtam, ezek sztereotípiák.

Elég rosszul tűntünk fel. Ez persze a mi hibánk is részben, de kérlek gondolkozz el. Kezdjük a Gödör klub környéki deszkásokkal. Kimennek szombat 2 körül, és sportolnak estig. Mert ők ezt szeretik. Közbe néha rongálódnak a dolgok, (az, hogy a burkolat betöredezik, nem a mi hibánk, úgy érzem), de a legtöbb rongálást - graffitik, üvegek betörése, stb. - nem mi, hanem a gyakran gördeszkásokkal összetévesztendő IGAZI drogosok művelik. Már a legtöbbet. Tessék kicsit körbe nézni a Gödörnél... A most nyílt pubtól kicsit továbbsétálva elég furcsa alakokat lehet látni, akiknek közük nincs a gördeszkázáshoz, mégis Önök azt hiszik, úgymond mi vagyunk ők, közbe pedig nem. Ebből következik, minden ember aki a Gödörnél van, és kicsi emósabb, lepukkantabb kinézete van deszkás. És ezek a "deszkások" rongálnak, drogoznak ésatöbbi ésatöbbi. De nem. Nem mindegyik. Ez egy fontos dolog. NEM MINDEGYIK. Úgyhogy kuss, ülj be a kocsidba reggel, kerülj dugóba, káromkodj a biciklisekre, egyél egy kis mekit, és hagyj orbitális ökológiai lábnyomot. Ja nem, hoppá, ez egy sztereotípia!

tewton 2010.09.15. 21:56:41

@Becks1:
a burkolatot nehéz összetörni tornacipővel és puszta kézzel, még a drogosoknak is. ha viszont lendületből ráugratunk deszkával, faszán megreped.

PROPER 2010.09.15. 22:03:05

@Mária néni:
Először is, köszönöm mária néninek hogy mielőtt hozzászól egy témához utánanéz a dolgoknak.Pl.: a raszta, és a deszkás szubkultúra két teljesen különböző dolog, a gördeszkázásból külföldön megélnek, magyarországi szponzoráltak is elég sokan vannak. A kukást személyesne kikérem, mivel a legtöbb deszkás ad a kinézetére. Atól hogy a mi többmillióért megcsináltatott fenekünk alatt nem pihen BMW, hanem csak egy deszka, és attól hogy mi nem késszen kapjuk a dolgokat, hanem meg kell küzdenünk érte nem leszünk rosszabb emberek. Fabian Attila hozzászólását elítélem hangvétele miatt, de egyet értek vele. Míg mi magyar deszkások küzdünk mindenért, Amerikában, Németorszákban, és a legtöbb CIVILIZÁLT európais országban, könnyeben boldogulnak. Ez a "balkániasodásunk" hibája sajnos...

tanarseged ur 2010.09.15. 22:35:27

@Becks1: "nem mi, hanem a gyakran gördeszkásokkal összetévesztendő IGAZI drogosok"

Összetévesztendő??? Hűha, eddig nem tévesztettem össze, de mostantól igyekszem.

Amúgy ez egy sajátos humorú poszt, a szerzőpárosnak szinte védjegye az ilyesfajta ökörködés. (Fekete humornak nem nevezném, de akkor legyen barna humor. :-)) A törzskommentelők jót vigyorogtak rajta, ha másoknak nem tetszik, hát majd ők nem fognak. Most viszont, hogy halál komolyan idejöttök "megvédeni a deszkások becsületét", és van, aki még anyázik is, csapkodjuk az asztalt a röhögéstől. :-D

folkhagyma 2010.09.15. 23:57:46

@tanarseged ur:
tanárSEGGédúr!

Pont erről van szó,hogy megvédeni valamit!
Mert én úgy gondolom Ti idősebbek vagytok tőlem,persze ezt hogy tudnám megállapítani úgy,hogy nem is láttalak!Csak valami ezt sugallja.
Annyira jellemző ez a magyar negatív hozzáállás,ha már Te nem csinálsz semmit,csak bejársz dolgozni,vagy minden napod ugyanúgy telik,nincs barátnőd vagy feleséged,vagy ha van is,nem kapod meg azt amit megkéne?
Vagy még az életedbe nem voltál egy igazi nővel?Én erre tippelek!Vagy arra hogy homok került a gépezetbe.
Nincs jobb dolgod,itt irkálod hülyeségeket?
Csak arra vagyok kíváncsi,hogy vajon az utcán is ilyen nagy a szád?
Tudod ott mi vagyunk otthon!Nem pedig Te!
Én rohadtul kiállok magamért!Nem kedvelem az erőszakot sem!De amit írsz irritáló!Hozzad a puskád,vagy amit akarsz Te veszíteni fogsz szerintem!
Tudod a gördeszkázás több mint sport,lehet művészi szinten is űzni,de lépjünk túl ezen,hogy itt bizonygatom,hogy még pedig a gördeszkások jók meg ez egy jó dolog,stb.
Ok megértem,ha nem tetszik Neked.
De könyörgöm nem ezzel kéne foglalkozni,amikor pl a BKV vagy a MÁV 100 milliókat sikkaszt el,vagy az országot szétlopják,nincs összetartás az emberek között,akkor jöttök és ilyen butaságokat írtok gördeszkásokról?
Hát könyörgöm nem hiszem el tanárSEGGéd úr!
Hát mi van veled?
Csapkodd az asztalt a röhögéstől nyugodtan,
ez titeket minősít!
Esetleg lövöldözni azokra kellene,akik esti órákban mély hanggal kést rántanak Rád és elveszik amid van te meg összehugyozod magad
mert ott nem lesz nagy szád.
Ja igen az ilyen pesszimista rossz indulatú emberektől kéne megtisztítani ezt az országot!

[smirgli] · http://smirgli.blog.hu/ 2010.09.15. 23:59:54

ha irónia, akkor betalált.
ha nem az, akkor még annyit írjatok hozzá, hogy minden deszkás meleg-cigány is!!!

[smirgli] · http://smirgli.blog.hu/ 2010.09.16. 00:04:44

és egy kis olvasnivaló: smirgli.blog.hu

betaberta 2010.09.16. 00:05:44

@tanarseged ur:

"Most viszont, hogy halál komolyan idejöttök "megvédeni a deszkások becsületét", és van, aki még anyázik is, csapkodjuk az asztalt a röhögéstől. :-D"

te tényleg azon röhögsz, hogy már fél 8-tól kezdve provokálsz, és erre kiakadnak emberek?!?! aztak*rva ember, te nagyon mélyen lehetsz...

tanarseged ur 2010.09.16. 00:19:55

@folkhagyma: És folytatja! Csak így tovább! :-D

@betaberta: Fél 8-tól? Fél 11-kor provokáltalak, te meg ugrottál. :-)

betaberta 2010.09.16. 00:30:01

@tanarseged ur:

"tanarseged ur 2010.09.10. 07:30:21

@speirs: Mondtam én, hogy be kellett volna vitetni őket, ha már közéjük lövetni nem lehet. ;-)"

reggel fél8-kor már nyomod a rizsát:D:D te jóisten te milyen minimál életet élhetsz...

tanarseged ur 2010.09.16. 01:12:08

@betaberta: Az már hat napja volt, öcsi. Korán kell kelni, ha meg akarja etetni az ember a trollokat - még ha nem is lehet minden nap.

magyar-magyar szótár 2010.09.16. 02:30:54

@gloire:
Ach, milyen sokan nem emlékeznek már az akkor a magyar politika Miszter Bén-jének látszó figurára. Mely-mennyire veszélytelen[nek látszó] volt, a jobbos demagóg áfiom ellen való áfiom-ként, itt is emlékezzünk meg főhajtással kitalálójáról az időközben sajnálattosan elszenilizálódott Vitányi Néptáncos Iván bácsiról és Kéri Laci bá'ról meg Petschnig néniről, tapsoljunk...

tewton 2010.09.16. 05:42:58

@tanarseged ur:
lol. jól megkapta most, maga túlcizellált entellektüell :)

PROPER 2010.09.16. 07:05:51

@tanarseged ur:
Nem tudom hogy hogy vagy képes úgy beszélni egy kultúráról hogy nem ismered. A gördeszka nem egy sport, sokkal inkább egy művészet, egy életérzés.
Aki sportot akar az menjen focizni! A fociról jut eszembe, van egy sport amiben magyarországnak esélye sincs, mégis több pénzt ölnek bele mint az államadóság:D Hogyha meg vesszük mondjuk a női kézilabdát, vagy férfi vízilabdát, vagy a GÖRDESZKÁT(igen jól hallottátok ugyanis ebben is elég sok magyar srác tehetséges) amikben jók vagyunk, van esélyünk eredményeket elérni stb... abba egy gramm pénzt nem raknak be. Azért mert a froci trendi, mert sokkal jobb ha a huligánok szétrongálnak mindent a meccs után mintha mi lekoptatjuk a szegélyek szélét. Egy haverom mutatta ezt a cikket, elolvastam jóhiszeműen, de rájöttem hogy itt olyan szinten szűklátókörű, pesszimista senkik tanyáznak akik arra nem veszik a fáradtságot hogy vegyenek egy Offline magazint, és tájékozódjanak!! Illetve szörnyű a magyar felfogás, mivel senki sem örül hogy VAN EGY ÚJ PARK, hanem mindenki oltja a másikat, értelmetlenül. Mi a közös a kommentben oltogatásban és a paralimpiában? Ha nyersz is akkor is egy kis retardált maradsz!:D

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.09.16. 09:21:04

Nem olvastam a posztot. Minek? Ostobaság. A kommentek zöme is. Nyilvánvaló, hogy narkós, alkoholista, rasztaista, falfirkista ellenszenves ellenségként csakis egy tesiből felmentett, szemüveges gulyásleves gábordéneses informatikus fideszdroid látja a deszkásokat. A deszkázás extrém sport, ami nagy koncentrációképességet, koordinációs képességet és összehangolt izommunkát igényel. Ezt a sportot bebaszva, betépve, testileg és lelkileg leamortizálódva nem lehet mívelni. Ismétlem, aki a sportot a tippmixből, vagy a foci vb-ről és olimpiáról, ne adj isten vágóúr vetélkedőiből ismeri, annak hiába beszélni ilyesmiről. A sport alapvetően három készség harmonikus alkalmazása: izomerő, technikai kivitelezés és koncentráció. Bármelyik hiánya problémát okozhat. A deszkások, de általában az extrém sportokat űzők a legkiválóbb fizikai és mentális állapotban vannak. Én, aki 40 fölött is napi rendszerességgel sportolok, irigylem őket. Nem irigylem, sőt mélységesen megvetem a tunya, tesiből felmentett, okoskodó informatikus balfaszokat.
/az informatikus szót tekintsük a mihaszna, testileg rokkant, tehát lelkileg is nyomorék tenyészetek gyűjtőnevének. Informatikus= legalja, közös halmazban az teleszart gatyájú hajléktalanokkal./

evil overlord (törölt) 2010.09.16. 09:38:57

@Mr Falafel: Meglep, hogy nem ment át KK & TT barna (nyöhehe) humora.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.09.16. 09:55:52

@evil overlord:
Mint mondottam volt, a poszt ökörség. A téma nem érdemel posztot. A kommentfolyamban kialakult véleményütköztetésekre reagáltam.
A burkolt zsidózástól meg elhatárolódom.

evil overlord (törölt) 2010.09.16. 10:12:11

@Mr Falafel: Az extrém sport kategória azért vicces. Nem extrémebb, mint a futball (ha komolyan csinálják). BTW, az, hogy a deszkások szétbasszák az épített környezetet, nem csak magyar téveszme.

@Téglagyári Megálló: Az a baj, hogy burkolt :)

tanarseged ur 2010.09.16. 10:20:37

@tewton: Miért, nem jópofák a trollok? Pár mondatot kell csak eléjük szórni, és milyen sokáig elvannak.

tanarseged ur 2010.09.16. 10:23:49

@tewton: Mint például ez a @PROPER: is. Nézze, milyen szépen fröcsög - még akkor sem veszi észre, hogy nem komoly a dolog, amikor már szóltak neki.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.09.16. 10:33:01

@evil overlord:
Hát ebben súlyosan tévedsz. A foci akármilyen szinten is a legegyszerűbb sportok egyike. Ezért is népszerű. A legnagyobb balfasz is képes érteni és játszani. Nagyjából mérföldekkel könnyebb megtanulni, mint deszkázni. Talán nem is véletlen, hogy "hivatalosan" nem extrém sport. Persze, ahogy itt, Magyarországon művelik, úgy valóban elég extrém.

evil overlord (törölt) 2010.09.16. 13:00:01

@Mr Falafel: A tisztességesen csinált focihoz jó állóképesség kell, valamint a fizikát - ballisztika :) - is tudni kell, ezt sem lehet seggrészegen csinálni.
Mi az extrém sport? Pl. a sziklamászás, ahhoz tényleg átlagon felüli képeségek (és bátorság) kellenek.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.09.16. 14:38:21

@Mr Falafel:

maga teljesen elhülyült a kibucban? ennyi idős gyerekeknek kokaintól poros fasszal kellene verni a csajuk kobakját fényes reggel egy kapualjban, afterpartira menet. ezek meg egy deszkán billegnek, amin kerekek vannak, és ezt valamiféle életformának gondolják. :)

.az 2010.09.16. 15:37:55

Az úgy látom senkinek nem jut eszébe hogy miért az Erzsébet téren deszkázik/deszkázott mindenki: eddig Budapesten egy deszkapálya sem volt amit használni lehetett volna, így maradt az utca. Pár padka és néhány kidobó meg se kozelíti azt az élményt amit egy jól felszerelt park tud nyújtani, megjegyzem Magyarországon egy jól felszerelt park sincs, mostanában kezdtek el építeni pár kozepes parkot.
Egy deszkás kb. annyit drogozik mint bármelyik focista vagy egyéb sportot űző ember, profi sportolók meg másik kategória, ugyanis magyar gordeszkás egy sincs aki a profi szintet hozná a nagyvilágban, mert mint irtam egy olyan park sincs Mo-n ami lehetőséget adna annak a szintnek az eléréséhez. Pedig tehetségek vannak bőven.
A post hangvétele meg tényleg annyira primitív hogy nem lehet komolyan venni.

PROPER 2010.09.16. 20:31:15

PROPER gyerek csak kiáll az igazáért :D

sokahulye 2010.09.16. 22:30:46

az igazi tudatlan maradi seggfejektől szar minden körülöttünk.inkább titeket kéne lelőni tudatlan SZENNYEK.
mivan unatkoztok otthon?
nincs életetek?
nem avval töltsétek hogy másokat basztattok, remélem egyszer jól visszakapjátok kutyák:)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.09.17. 07:34:58

@evil overlord:
Viszonylag egyszerű dolgokat próbálsz nagy igyekezettel meg nem érteni. Az extrém sport kategóriába tartozó foglalatosságok listáját nem mi állítjuk össze. Főleg nem szimpátia alapján.

@Grift:
A kapualjas afterpartis részt leszámítva a többi komoly hiátus az életemben. Már úgy értve, hogy a kapualji szex és az afterparti egyáltalán nem érdekel, ellenben a kokainba mártott hímvesszőt dédelgető hamvas szűz, - ahogy én hallottam - feledhetetlen élmény. Ahhoz képest a deszkán billegés smafu.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.09.17. 07:36:36

@sokahulye:
Jól megmondtad, bazmeg. Bezzeg magyar irodalom órán kuka voltál.

evil overlord (törölt) 2010.09.17. 09:59:17

@Mr Falafel: Én benne vagyok, hogy a deszkázás jogi szempontból extrém sport legyen, legalább ha közben kitöri a bokáját, akkor nem fizet az OEP (bár lehet, hogy közben ez a kitétel megszűnt).

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.09.17. 12:43:48

@evil overlord:
A biztosítótársaságok diszkriminálják a deszkásokat (is).

evil overlord (törölt) 2010.09.17. 14:56:08

@Mr Falafel: Szerintem teljesen jogos elvárni egyes ún. extrém sportolóktól (pl. sziklamászás, ejtőernyőzés), hogy kiegészítő biztosítást kössenek a sport során elszenvedett balesetekre (azaz az OEP ne, vagy csak részben állja a gyógyítást). A gördeszka messze nem ennyire veszélyes az egészségre, de ha már extrém sportolókként akarnak díszelgni, akkor fizessenek :)

Hullahoppkarika 2010.09.17. 16:39:26

nem elég h el van gépelve jó pár helyen de még a cikk is siralmas! És persze a lehető legkevesebb köze van az építő jelleghez. Nem hogy örülne a nyomott fejed hogy többet nem "illegálisan" gördeszkáznak és végre építenek valamit a fiataloknak áhh nem.!
(L)Magyargisztán!
Na pont ezért köpne le minden külföldi mert így gondolkodsz, és én nem csodálkozom rajta mert sok-sok magyar MEGÉRDEMLI!

Hullahoppkarika 2010.09.17. 16:40:43

És kifelejtettem!
Persze menjenek a gyerekeitek inni tépni meg verekedni! Nem pedig sportolni! Végülis..

Hullahoppkarika 2010.09.17. 16:59:17

@Gyárfás: te igen láma, mi köze a gördeszkának a tag-eléshez?
legalább tudj valamit arról ami beszélsz!

Graffitis a Tag-elős. Nem a gördeszkás te szerencsétlen.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.09.17. 17:08:54

@Hullahoppkarika: Akkor azt magtyarázd meg, hogy azokat a nem túl olcsó színes lakkfilceket amikkel a tag-eket firkálják, a festékszóró flakonokat, a gördeszkákat illetve a csiricsáré pólókat és bőgatyákat miért árusítják egy ugyanazon boltban mindenhol.

Például a Hegedűs Gyula utcában? Jó kérdés mi?

Hullahoppkarika 2010.09.17. 18:32:21

@gloire: jah bocs akkro az összes auto festő tagel bakker nem? sőt a festékboltos is! gondolkozz mielött írsz KÉRLEK!
én is írok a deszkámra festékes filcel mégis SOHA életemben 1 tag-et nem csináltam. a 2 teljesen más szubkultura! Gördeszkás nem Graffitis sem a BMX-es!

Hullahoppkarika 2010.09.17. 18:45:42

Amúgy ez a baj az emberekkel hogy olyanokba próbálnak meg okoskodni amihez SEMMIT az ég adta világon nem értenek.
Szerintetek az Urethan gördeszka kerék feltöri a betont is bakker. Ami ugye mint tudjuk részben gumi.

Felnőtt itt egy csomó ember a kommunizmusban és teljesen más szemléletük van, ha a fiatalnak van szabadideje akkor már húú "az a szemét mit csinál!? Nincs jobb dolga?" stb..
Az a szemét baszki kidob havi 30e forintot erre a sportra és kimegy minden nap gyakorolni és lezuzza magát hogy 10ből 1x összejöjjön 1 trükk aztán ti meg csak annyit láttok belőle hogy csattog! nem ám azt látnád bakker hogy nem éppen kisgyereknek adja el a füvet meg nem éppen szív vagy éppen részegre issza magát és sportol és jól érzi magát... Valakinek valami öröme van bármiben akkor a másik egyből próbál tenni ellene, keresztbe tenni ahol csak lehet!
De azt se látod benne hogy nem kocsival jár és nem éppen a dugót növeli a városban! erre se gondoltál mi? reggelig sorolhatnám de 1xüen nem ér meg annyit mert mindenki a fejébe veszi a baromságokat és at hiszi hogy ő pedig tudja kik a graffitisek és deszkások aztán tessék itt van kiderül fingja nincs róla. Nem tudom te mit szolnál h bemennék a munkahelyedre s okoskodnék ott neked hogy már pedig te nem vagy ez meg az ...

Hullahoppkarika 2010.09.17. 18:49:30

Na most még az is eszembe jutott hogy vannak néhány gördeszkás boltban túra cuccok!! húha minden túrázó tag-el és fest és karcol!!! MINDNEN! pfuj de utálom mind... VICC :D

Mária néni 2010.09.17. 20:55:18

Kik azok a "dreszkások"? Azok az infantilis degeneráltak, akik kamaszkorukban is gyermeteg gördülő deszkával játszadoznak és közben azt hiszik, hogy ez valami forradalmi cselekedet.
Ha valaki szellemileg retardált, nem mosakszik, büdös, és csak arra képes, hogy 10 évesek szinvonalán játszadozzon, az még nem valamilyen "urban Che", hanem egy kis hülye köcsög.

PROPER 2010.09.17. 20:58:56

@Hullahoppkarika:
Végre egy értelmes deszkás sporttárs, aki nem egyből anyázik hanem kulturáltan ír :D:D
Amúgy hagyjad az egészet a francba, lehet hogy mi vagyunk a "drogos, firkáló rongáló köcsögök" de nekik még sincs annyi eszük hogy utánanézzenek a dolgoknak mielőtt beleszólnak, sajnálatos ez a magyar felfogás...
Jah meg a Decathlonban van gördeszka, kori, sátor, horgászbot... tudtad hogy a horgászok is deszkáznak ergo taggelnek? :D:D

PROPER 2010.09.17. 21:02:49

@Mária néni:
tudtad hogy a "gyermeteg játékból" sokan megélnek, jah és a kamaszt kikérem, mert a legtöbb srác akivel deszkázok egyetemre/főiskolára jár illetve dolgozik...
És bocs de másokat degeneráltnak titulálni csak azért mert sportol, vagy mert a kemény gyakorlás közben leizzad eléggé háát... nem akarok jelzőket használni
Képzelt én annyira degenerált vagyok hogy ösztöndíjjal tanultam Amerikában egy évet, és pillanatnyilag is Komárom-Esztergom megye legnívósabb gimnáziumában tanulok

Mária néni 2010.09.17. 21:28:54

@PROPER:
Attól, hogy valaki valamilyen tevékenységtől megizzad, az még nem sport. Most nem hozok példákat, nem akarok közönséges lenni...

A gördeszkázás nem sport, hanem gyermekjáték.

Egy gimnáziumban pedig bárki képes tanulni, az még nem jelent semmit, 80-as IQ fölött már lehet érettségizni is.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.09.17. 21:36:37

@Hullahoppkarika: Két éve, a 105-ös buszon együtt utaztam egy négy fős társasággal. Mindegyiknél ott volt a gördeszka, egy üveg pezsgőt ittak, és hangoskodtak.
Az alagútnál szálltak le, a kiürült pezsgősüveget otthagyták az ülésen. Ahogy leszálltak, azonnal ráugrottak a megállóban lévő padra, és ezerrel elkezdték összefirkálni, miközben még szálltak fel a buszra. megfogtam a pezsgősüveget, és a még nyitott ajtón keresztül hozzávágtam az egyikhez. Jól eltaláltam, szaladtak is szét, mint a csótányok . )

PROPER 2010.09.17. 21:39:20

@Mária néni:
Egyszer deszkára kéne állnod, és rájönnél hogy nem olyan könnyű mint amilyennek kinéz...
Végülis tényleg gyerekjáték: izom, kitartás, egyensúly, szemkéz-koordináció, pontosan és finoman összehangolt és memorizált mozdulatok sora, kreativítás, fizika, állóképesség, szerencse.
Át kéne élned egy napomat, és nemhogy megizzadnál, de egy életre elmenne a kedved a hasonló értelmetlen, "mi8ndenbe belekötök" írogatásból. Elismerem hogy nehéz elfogadni az új dolgokat, meg hogy a legegyszerű fikázni és semmit sem csinálni, de ez akkor is sok, megkérdezhetem te milyen iskolai végzettséggel rendelkezel?

tanarseged ur 2010.09.17. 23:24:00

@PROPER:
"pillanatnyilag is Komárom-Esztergom megye legnívósabb gimnáziumában tanulok"

Sejtettem.
Tanulság: Kínai Kálmán és Trágár Tóni posztjait ezután csak az "Elmúltam 18 éves, belépek" gombra kattintás után lehessen megnézni.

tanarseged ur 2010.09.17. 23:29:50

@gloire:
Hoppá, akkor szerintem akkor egy buszon utaztunk!

Csak én egész másképp emlékszem az esetre.

A négy deszkás ifjú éppen kölyökpezsgőt bontott, hogy fogadalmat tegyen: a soron következő nemzetközi gördeszka-versenyen mindent beleadnak, hogy öregbítsék hazánk hírnevét. Természetesen a külön dobozban magukkal hozott kristálypoharakból ittak.

Ekkor odament hozzájuk egy öreg jobber (akkor az maga lehetett!), és minősíthetetlen hangnemben gyalázni kezdte őket. A fiatalok nem ültek fel a provokációnak: az idősebbnek kijáró tisztelettel hallgatták, sőt, egyikük egy papírzsebkendő segítségével még a karótnyelt vén konzervatív ordibálás közben kiesett műfogsorát is fölvette a busz padlójáról, hogy visszaadja jogos tulajdonosának. Az ifjú sportolók leszállás előtt az elképedt jobbernek adták a maradék kölyökpezsgőt, majd leszállást követően a buszmegállót elcsúfító graffitik önkéntes eltakarításába kezdtek. A dühös nyárspolgár ekkor vágta közéjük a pezsgőt az ablakból.

Így volt, mindent láttam.

zavizavi 2010.09.18. 01:25:01

@tanarseged ur: Remélem jókat röhögsz magadon te provokáló kis senki. :D

Sokezer deszkás illetve extrém sportoló van és ti négyet láttatok. És a többiek mit csinálhatnak? Tuti nem sportolnak hanem játszanak, drogoznak, csövesen néznek ki, firkálnak, rondálnak és illedelmetlenek. Gyertek és írtsatok minket hisz csak a nyakatokra vagyunk. Bár lehet hogy ezekbe a játszadozó kisgyerekekbe több van mint bennetek. Gyökérarcok.. :D

zavizavi 2010.09.18. 01:29:15

@gloire: Jó fej vagy! Hallod legközelebb találkozik veled egy deszkás remélem hátbabasz egy pezsgősüveggel miközbe szállsz le. Ja és ne felejts el egyedül "szétszaladni".

zavizavi 2010.09.18. 01:33:20

Mária néni, glorie, tanarseged ur és Grift!
Váó a fantasztikus négyes akik megvédik az országot a gonosz füves fiatalságtól! Ti vagytok a hőseink akik beszólnak és megleckéztetnek és jó útra terelnek!

PROPER 2010.09.18. 09:52:12

@tanarseged ur:
attól hogy érdekel a jövőm mért kéne kitiltani innen? napi 7+3órát a tanulok a maradékban deszkázok. És nem poén

tanarseged ur 2010.09.18. 10:00:32

@PROPER: Te értelmesebbnek tűnsz a többinél, ezért most csak neked külön elárulom: amit te írtál, azt lehet, hogy nem poénnak szántad, amit viszont én írtam, az mind poénnak volt szánva, ahogy a poszt is. Ha tetszik, nevess rajta. Ha nem tetszik, ne nevess. Egyet ne tegyél: hogy komolyan veszed és leállsz vitatkozni egy viccesnek szánt poszton és a viccelődő kommenteken. Na menj inkább deszkázni, ha nálatok jó idő van.

PROPER 2010.09.18. 11:14:50

@tanarseged ur:
jó ez eddig nem esett le. Viszont így visszaolvasva mindent mennyire vicces hogy mindenki egymásnak esik pár mondat miatt? Gondolom nagyokat nevettél ezalatt a pár nap alatt :D Amúgy személyszerint nem tartom viccesnek, de ez már az én bajom, és igen jó az idő, de még nem megyek mert nyelvvizsgára tanulok

Hullahoppkarika 2010.09.18. 13:39:30

@gloire: és akkor 5 emberről fogsz megítélni 5milliot? :)
amúgy ez meg olyan hogy okés igen ez pofátlanság amit csináltak DE ez megint nem épp a gördeszkához tartozik a Discos is ott fogja hagyni, és nem a kukába dobja a csikket stb.
De mondok 1 jobb példát. Nem tudom mi a foglalkozásod de legyél pl Informatikus. Szerintem te se szeretnéd hogy az legyen hogy olyan vagy mint ők szöveggel jönnének.
De akkor mondjuk beszélhetnénk a rockerekről meg zenészekről illetve a művészekről akik szívnak éjjel nappal, azokat nem éri ez. érhetetlen. De lehetne akár a téma a csöves PUNK vagy a túristákat verő skinhead.... nem? :)

Hullahoppkarika 2010.09.18. 13:47:30

@Mária néni:
öcsém te olyan értelmetlen dolgokat és baromságokat tudsz írni hogy az valami elképesztő :D gondolkodom 1 napiszar post-on :D

Nem sport? :D
na majd a következő bemutatómon ahol kis iskolásoknak ingyen bemutatózom majd ezt megmondom még ők 13évesen is kinevetnek ne viccelj. Bár érdekes h mikor az ember elmegy csinál 1 bemutatót megkéri 1 iskola vagy a gyerekek akkor tök szívesen csinálja meg minden semmi nem kér érte persze. Van ám ilyen oldala is a gördeszkásoknak.
És persze a Gimi mellé nem jár az X IQ ezt mi sem bizonyítja jobban mint a te tudás szinted.

Az meg hogy játék.. a Foci is játék akkor a vízilabda is meg az összes sport bár szerinted sport nem is létezik. :D És az a játék sok-sok örömet szerez nem csak annak aki műveli hanem annak is akit érdekel és nézi legyen ez iskolás vagy öreg néni, és igen van aki ebből él! És persze van aki csak kikapcsolódás szinten ugrálgat és gurulgat és csak élvezi a sebességet és a adrenalint.
De neked hiába beszélek 1 értelmes és normális meg nyílvánulásod sem volt. Ellentétben veled érdekes hogy pl @gloire értelmesen tud beszélni.

Hullahoppkarika 2010.09.18. 13:56:53

@PROPER: áhh én tudom h el van veszve a dolog én hamarosan szerencsére itt hagyom az országot pont mert ilyen magyar emberek vannak ezért. :)
És rohadjak meg soha többet nem indulok 1 külföldi versenyen sem mint magyar, inkább beíratom h szlovák vagyok.

Mária néni 2010.09.19. 19:00:39

@Hullahoppkarika: Jól teszed. Húzz el minnél gyorsabban!

Hullahoppkarika 2010.09.19. 22:37:13

@Mária néni: nyugi meg lesz! fizet érte szponzorom csakhogy itt haggyam ezt az országot és az ilyen embereket mint te.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2010.09.19. 23:40:50

Annyi mindenesetre kiderült a vitából, hogy hazánk legnívósabb gimnáziumaiban a tinédzsereket nem tanítják meg helyesen írni, fogalmazni és szöveget értelmezni. Meg hogy a deszkások ugyanolyan agresszív, militáns kisebbség, mint mondjuk az MSZP-szavazók.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.09.20. 09:38:57

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

ellentétben a kulturált konzervatív közösséggel, amely nem agresszív, nem militáns, és kizárólag arról vitatkozik, amiről széles körű, tökéletesen megalapozott ismeretei vannak.

kár amúgy, hogy egy egyébként szerintem kifejezetten jó post kommentjei ilyenekre sikeredtek.

@tanarseged ur:

tudod az úgy van, hogy a micisapka is poén, meg provokáció, csak hát az a ti érzékenységeteket báncsa, tehát az ROSSZ.

tanarseged ur 2010.09.20. 09:57:25

@elGabor: Köszönöm. Örülök, hogy legalább egy jeles törzskommentelő érti a viccet. A "True Józsika Stry"-t nem ismerem, egy ilyen poén tulajdonképpen kínálja magát.

@PROPER: "mennyire vicces hogy mindenki egymásnak esik pár mondat miatt?"
- Szerintem vicces. :-) Nem kell bedőlni az ugratásnak. Te döntöd el, hogy ugrasz-e. Mentségetekre legyen mondva, hogy minisztériumi sajtóreferens is ugrott már:
mandiner.hu/cikk/20100702_helyreigazitottak_a_hircsardat

@mavo: Tőlem annyi micisapkás poént sütsz el, amennyit akarsz. Azt nem ígérem, hogy nevetni fogok rajtuk, de gyalázni nem foglak értük. Ha mégis, akkor nevess ki nyugodtan. :-)

PROPER 2010.09.20. 19:20:24

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:
Komesztergom megye EGYIK legerősebb, amúgy a helyesírást leszarom, meg a sulimat is, de innen legalább lesz esélyem a külföldi életre...

Hajnal Pappa 2010.09.20. 22:03:26

@Mária néni: Te ki az isten vagy, hogy te mondod meg, mi a gördeszkázás??? Szánalmas okoskodásodon kívül, mivel tudod alátámasztani azt a kijelentésedet, hogy a gördeszka csupán gyerekjáték?? És nem kérek mellépofázást, van elég csúsztatás a kommentjeidben.

ennyi. 2010.09.20. 23:43:05

Szánalmas. Igencsak toleráns, empatikus, "open-minded" típusba tartozom, de valahogy a cikk harmadik elolvasása után sem tudok még csak elmosolyodni sem ezen a minősíthetetlen irományon. Az hogy embertársaidat kutyának hívod, és levadászásán fantáziálsz inkább szociopata hajlamokra utal mint a humorérzékedre. A mai médiával átitatott világban már (meg úgy hiszem előttem sem nagyon volt jellemző) nem lehet elkülöníteni az egyes kultúrákat, zenei stílusokat, és egyebeket... Ez alatt azt értem hogy egy "átlag" ember is hozzájuthat egy filchez amivel 5 másodperc alatt ráfirkanthat bármilyen felületre. Kevert társadalom...

ennyi. 2010.09.20. 23:43:51

mindig vannak kivételek...

Mária néni 2010.09.21. 12:06:11

@ewok36: Ha valóban egyenes beszédet szeretnél, akkor megmondom, hogy én vagyok az, aki eligazítja az olyanokat, mint te. ha sem a szüleid, sem a tanáraid nem tanították meg, hogy mi a kultúra, sport, illem, akkor én megteszem helyettük is.

Most például megtanítom neked, hogy mi az a "gördeszkás". Első tény: márpedig olyan nincs. Amikor egy gyerek a bilin ül, vagy babázik, vagy gördeszkázik, attól még nem lesz "bilis", "babás", "gördeszkás". Ugyanis nem az éppen folytatott tevékenység, vagy a gördeszka esetén a játszadozás határozza meg egy ember mivoltát, butuska!
Más az, amikor egy tizenéves fiatal 7-8 éveseknek szánt gyerekjátékkal - gördeszkával - játszadozik. Azt infantilis, retardáltnak nevezik, nem deszkásnak.

Hullahoppkarika 2010.09.21. 14:48:15

@Mária néni: XDXDXD atya úúr isten XDXDXD Te most magad ellen beszélsz? Okos vagy! :D

idézzelek? "Attól hogy valaki gördeszkázik még nem gördeszkás"
Attól hogy valaki Gördeszkázik még nem tróger és nem fest és szemetel talán akkor ez is ide tartozik nem? :D.:D Talán embereket nem veszünk 1 kalap alá mert mind különböznek.

És megint honnan veszed ezt a 6-7 éveseknek játék? Legalább akkor értenél a dologhoz. Én sem megyek oda egy Geológushoz hogy ott megmondjam neki a frankót...
De akár én is dobálózhatok alaptalan dolgokkal ahogy te. Márpedig aki ilyeneket ír és így viselkedik mint te az mid a kommunizmusban felnőtt savanyú életű ember akinek még csak gyereke sincs nem hogy gyerekkora nem volt. Tessék, dobálozunk laptalan dolgokkal :D értelme van? nincs! akkor informálódj mielött írsz!

És te tanítanál illemre és kultúrára? XDXDXD hallod :D ma nem volt valami jó kedvem de komolyan ez felvidított rég nevettem ennyit :DD::D Na ebből is látszik amit írt itt valaki az életkorhoz és a képzettséghez nem feltétlen párosul az értelem és a felfogás! Élő példa vagy! :D És te legyél az utolsó aki valakire is tanít valamit!

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2010.09.21. 20:25:24

@Mária néni: Ritkán szoktunk egyetérteni kommentelőnkkel, de Mária néninek most teljesen igaza van.

PROPER 2010.09.21. 21:27:29

@Hullahoppkarika:
Haggyad is, attól hogy valaki beszűkült látókörű, és képtelen tanulni még nem biztos hogy téved... Mondjuk ebben az esetben eléggé, ja és szánalmas ahogy védi az igazát :D A lényeg az hogy szarj az ilyen megnyilvánulásokra, és menny deszkázni! Nehogy már ők mondják meg hogy milyen ember vagy.

Hajnal Pappa 2010.09.22. 08:48:09

@Mária néni: Látom nem figyeltél, nem a mellépofázást kértem, hanem a TÉNYEKET!!! Az, hogy TE a kis agyadban úgy gondolod, hogy a gördeszka csak 7-8 évesek játéka, attól még ez rohadtul nem így van. Nagyon örülnék, ha legalább utánanéznél azoknak a dolgoknak, amikről okoskodsz, és ezt ajánlanám a tanáraidnak is. Pl Tony Hawk (ő róla csak hallottál, ja nem, csukott szemmel élsz a világban, hiszen a tanáraid mindent megtanítottak...) túl a 40-en is deszkázik, kétlem, hogy retardált lenne, szponzoraitól többet kap egy hónapban, mint amennyit te valaha össze tudnál szedni! Igen, biztos retardált...erősen gyanakszom, hogy ez a szó inkább rád illene, ha egy google-t sem vagy képes használni!

Maisie MacKenzie 2010.09.22. 08:51:44

@Mária néni:

Én sem szeretem ha biciklistákról meg autósokról beszélnek. Emberek vannak: jófejek és bunkók, egy részük így közlekedik perpillanat más részük máshogy.

Amúgy láttál már 7-8 éves gyereket gördeszkázni? Kicsik hozzá!

Kiskamaszoknak való sport az!

Hajnal Pappa 2010.09.22. 08:53:12

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: A ti véleményetekre meg ki kíváncsi?? Nem járattátok még le eléggé magatokat? A pár seggnyaló olvasótokon kívül mindenki rajtatok röhög!

politicus · http://mandiner.blog.hu 2010.09.22. 09:18:24

@Táskás Tóni: "de azt nem gondoltam, hogy ilyen adósság felhalmozása mellett még van aki dicsérni fogja"

2002 és 2010 között az ország GDP arányos államadóssága 53%-ról 80% fölé emelkedett. És még mindig vannak olyanok, akik a szocikat istenítik. Mint te pl.

MR.Gebasz 2010.09.22. 17:27:17

Mit foglalkoztok Mária nénivel?Ez egy a klimax-tól frusztrált baszatlan lotyó!Itt izzad a monitor előtt hogy hergeljen titeket a lenézős szövegével,de ismerem már ezt a fajtát,arrogáns, köpköd,de ha kicsapnám a faszomat,bevenné egyből fuldoklásig,az a gecit nyelő fajta tudjátok!Az ilyet nem szabad utána megkurni mert olyan hálás lesz,le nem vakarod magadról.Csak hát kerülik sokan ezért itt éli ki elkeseredését.
@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:Aztán jöjjön a két fattyú!
Névtelenül irkálnak ide mindenféle uszító badarságot!Ezt azok a fajta emberek szokták akik a személyes konfliktusaikat,nem tudják megoldani,állandó kudarcban élik életüket a gyávaságuk miatt,majd dühükben és elkeseredettségükben itt élik ki mindazt eltorzulva,ami felgyülemlik bennük az emberek közt.Srácok legközelebb írjatok inkább csak egy üzit cikként,még mocskolódás előtt,hogy megint sok minden fáj!Ígérem páran deszkások összedobunk legalább két kurvára,hogy vegyék el a szüzességeteket.Meglátjátok mennyivel szebb úgy az élet.

Mária néni 2010.09.22. 17:50:46

A mocskolódó hozzászólásokból az is bizonyítást nyert, hogy a "deszkások" nemcsak infantilis, retardált idióták, hanem agresszívak is. A híres liberális tolerancia csak addig tart, ameddig az ilyen és más hóbortot kellene tolerálni mindenkinek, amikor ellenvéleménnyel szembesülnek ezek a degeneráltak, akkor kibukik belőlük az állat.

ennyi. 2010.09.22. 18:39:01

@Mária néni: a te kommentjeid alapján meg az vált bizonyossá hogy egy szűk látókörű, begyöpösödött, személyes tapasztalatokkal egyáltalán nem rendelkező antiszociális egyedülálló magányos "ember" vagy.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.09.23. 01:14:21

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

én nagy tisztelőtök lennék, egy nagy baj van veletek: kurvára nem tudjátok, hol a határa a viccnek. egy ennyire idióta embernek akkor sem jó helyeselni, ha azt hiszitek, hogy az kurva vicces

ha meg valóban egyetértetek vele, akkor nagyobb a baj, mint elsőre gondoltam :(((

de ti tudjátok

MR.Gebasz 2010.09.23. 13:49:56

@Mária néni: Hol találtál bármi agressziót abban amit mondtam?Még csak mocskolódásnak sem mondanám,csupán a tapasztalatomat írtam le a fajtádról,akivel már volt szerencsém találkozni. Azt gondolom ha te általánosíthatsz talán én is megtehetem.Vagy nem?A mai politikai értelemben vett liberalizmus(szdsz,lmp)meg nagyon távol áll tőlem.Azon mit kéne toleráljak,hogy leköcsögöznek degeneráltnak hívnak,stb.a szórakozásom miatt?Amit te itt előadtál az sok minden volt csak ellenvélemény nem.Egy értelmes érv nem sikeredett tőled.A gyűlöleten és nagyképűségen kívül semmit sem sikerült produkálnod. Hogy ki vagy te?"akkor megmondom, hogy én vagyok az, aki eligazítja az olyanokat, mint te. ha sem a szüleid, sem a tanáraid nem tanították meg, hogy mi a kultúra, sport, illem, akkor én megteszem helyettük is. "Neked ez a munkád is lenne esetleg?Úgy igazítasz el fiatalokat ,hogy le degeneráltazod őket?
Azt hiszem neked lenne némi szükséged egy kis helyrerakásra!Libsi lennék mert gördeszkázom?Gyanítom te valami elvetemült jobbikos vagy aki mindenkit lelibsizik,aki nem szavaz a volt mszp alkalmazott Balónére.Mert majd te eldöntöd ki a magyar!igaz?Mint ahogy eldöntöd dolgokról is amihez életedben közöd nem volt hogy micsoda.Kicsit sokat képzelsz te magadról.De kérdezem én,mi az amit fel tudsz mutatni hogy legalább elfogadható szinten műveled?Az meg hogy gyermekjáték lenne?Nevezzük inkább csak játéknak szerintem,ahogy például a foci is az.Tudod az emberek még öreg korukban is szeretnek játszani,lásd sakk,kártya,golf,stb.Ahhoz,hogy ezt felfogd nem liberalizmus kell,csak némi pozitív életszemlélet.Nekem a gördeszkázás,boldog,vicces pillanatokat,ötleteket,küzdelmet,pofára esést,és sikerélményt jelent.Azt hiszem a legtöbb sport is ezeket foglalja magába.Bízva abban,hogy a nagyképűség mögött legalább minimális tudás is rejtőzik veszem a bátorságot,hogy belinkeljek neked egy angol nyelvű kis szösszenetet.Az már talán hajmeresztő gondolat is részemről,hogy a szöveg után látható tudást is elismerd,annak ellenére,hogy az ilyesmit minden a testével bánni tudó ember,sportoló elismeri.www.youtube.com/watch?v=ruKngeVQJls De ha még mindig frusztrált lennél kérlek küld el a címed,meghívlak egy ilyenre:www.theadulttoyshoppe.com/big_boy_large_vibrator_sex_toy_SE069014.htm
Ez majd lecsillapít!

Mária néni 2010.09.23. 17:57:34

Azok, akik "deszkásnak" hívják magukat nem politikailag, vagy társadalmilag tartoznak hátrányos csoportba. Egyszerűen szellemileg retardáltak. Normális fiatalok ebben a korban nem azon élvezkednek, hogy rongyokba öltözve, zsíros, loboncos hajjal ugrabugrálnak egy gyermekjátékon.
Továbbmegyek: még az sem volna baj, hogy vannak ilyen szellemi fejlődésben elmaradt fiatalok. Mindig vannak - sajnos. De ha valaki ennyire szerencsétlen és ostoba, akkor húzza meg magát, és ne képzelje azt, hogy egyenrangú a normális többséggel.
A társadalom segít rajtuk, építünk nekik - az adónkból - játszóteret. Mi kell még?

ennyi. 2010.09.23. 18:21:44

Te jó ég Marcsa... mást nem is tudsz, csak vérlázítóan provokáló baromságokkal dobálózni és szajkózni azokat?! Ráadásul ezeket teljes meggyőződéssel az "igazadról".... Komolyan hozzád még a legkitűnőbb pedagógusnak se lenne türelme... Talán ezért vagy ennyire eltévelyedve... Őszintén sajnállak.

K_Geri 2010.09.23. 22:49:58

@Mária néni:
A szelemileg retardáltak a társadalmilag hátrányos csoportba tartoznak. Ha magadat olyan intelligensnek tartod ne beszélj marhaságot. A politikailag hátrányos csoport, az milyen? Az aki nem a te politikai nézeteidet vallja? Azzal az emberrel komoly problémák vannak, aki magát többre tartja másoknál, akár egy egész csoportmál, úgy hogy nem is ismeri őket, szerintem ezt nevezhetjük társadalmi elmaradotságnak, mivel a társadalom normális része megtanulta, hogy ebből a történelembe is komoly problémák voltak, és mostanában is sok feszültség okozója

K_Geri 2010.09.23. 22:50:42

javitás: - többre tartja magát másoknál -

MR.Gebasz 2010.09.24. 10:34:56

@Mária néni:Gratulálok,érdemben reagálnod nem sikerült,egy értelmes ellenérvet nem olvastam tőled,csak mint egy Bot ugyanazt a beléd programozott ostobaságot szajkózod itt nekünk,frusztráltságodban.Pedig itt csillogtathatnád azt a hatalmas intelligenciádat,mert a retardált szóval amivel itt villogsz nekünk,egy hat éves kis csajnak is megtaníthatom,hogy a suliban majd ezzel vágjon oda mindenkinek,majd orrát felbiggyesztve büszkén sétáljon a folyosón ,hogy ő milyen okos kislány.Ez nem teljesítmény.
JA a TI adótokból?Oké de akkor te meg köszönd meg hogy az utcán járhatsz mert akkor azt meg az én adómból,meg a szüleink adójából építették,mivel a TI adótok erre a skateparkra (amit nem is kértünk és nekem nem is kell mert egy szar)elment bőven.Lehet ilyen ostobán gondolkozni ezekről a dolgokról de visszaüthet lotyó!
Mi az,hogy normális többség?Nagyon nagy butaságokat beszélsz!Mondjuk az a normális aki biciklizik?Vagy az aki autózik?Vagy az aki a krimit szereti vagy az aki a romantikus filmeket?Vagy aki horgászik?Vagy aki focizik?Mert a te normális többségedet millió képen szétbonthatom,"normálisakra"és"nem normálisakra".
Ahogy azt meg is teszik az országban!
Az meg hogy a belinkelt videómra sem sikerült reagálnod két dolgot enged meg feltételezni!1:Nem beszélsz angolul bármennyire is próbálod ezt az arroganciáddal leplezni. 2:Ha te ezt gyermekjátékon való ugrálásnak hívod gyanítom hogy 10 métert nem tudsz a villamos után futni.
U.I.:Valaki bassza már meg ezt a frusztrált,kiéhezett klimaxos prűd kurvát,hogy ne legyen az életében ennyi gyűlölet,a maga ellen érzett de másokra kivetített undor,harag,keserűség.Arra simogatja otthon magát hogy most mennyi fiatal srác foglalkozik vele.Tóni?Kálmán?Nektek való!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.09.24. 12:40:30

köcsög deszkások, megnyílt a rogán pálya, mégis ottan basszátok az anyátokat a gödör körül, meg most már a park kövezett járdáin, de már láttam beszemtelenkedni a szarházi pusztító fajtátokból az új főutcába is néhányat.
most akkor lehetőség, meg pálya kell az ostoba emberalatti szórakozásotokhoz, vagy maga a pusztítás a szórakozás.

a rogán, meg bassza meg a nénikéjét, ha most már nem kényszeríti ki, hogy ott a pálya, vége a rongálásnak.

PROPER 2010.09.29. 21:45:19

Rongálás vagy lehetőség?
Nem untatlak a részletekkel de a deszkán belül két ágazat: street, park. Akik kint "rongálnak" azok valószínüleg kreatívabbak mint a legtöbb ember, mert meglátják a lehetőségeket egy-egy padban, padkában, lépcsőben... Arról meg nem tehetünk hogy a rogánpark egy FOS

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.09.29. 21:49:59

@PROPER:

rendőrben is kétféle van. aki hurkát ver a seggetekre gumibottal, az a kreatívabb, meg a másik, a málé, aki nem veri szét a picsátokat.

PROPER 2010.09.30. 20:35:27

@Grift:

Kommentelőből is kétféle van: aki a gép előtt ül 0-24 ig és arra veri hogy beolthat valakit mert a való életben nem merné, meg aki próbál értelmet verni az első típus pici buksilyába ^^

ennyi. 2010.11.28. 12:12:28

Máriának sok szeretettel... http://www.youtube.com/watch?v=p-2fLds19XQ&feature=player_embedded#!
süti beállítások módosítása