Akiket nem érdekelnek a tények
2010. május 28. írta: AgentUngur

Akiket nem érdekelnek a tények

  Balogh S. Éva (BSÉ) újabb csapást mért a valóságra és a tényekre. Az ominózus mű csak azért érdemel némi figyelmet, mert bemutatja, hogy a mai magyar baloldali nemzetről való gondolkozás még a tények szintjén sem képes megérteni a helyzetet.

  Szinte minden kis sora, minden rezdülése egy tünetcsoport. A magyar történelem hiányos ismerete, doktriner elképzelések, a magyar közösségek valós helyzetével kapcsolatos mélységes tudatlanság keveredik a jobboldal iránti rosszindulattal.

  „Ahányszor, és mostanában egyre többször, azt hallom, hogy politikusok 15 millió magyar nevében beszélnek, vagy 15 millió magyarért tesznek valamit, annyiszor azt kérdezem magamtól, aztán ezt számot mégis honnét veszik? Ugyanis akárhogyan nézem még az 1910-es népszámlálás adatai szerint sem került 5 millió magyar a határon kívül. Sok, de nem 5 millió és persze azóta sok víz folyt le a Dunán" - írja.

  Először a matek. BSÉ láthatóan nem tudja, hogy nem csak a szomszédos országokban élnek magyarok, hanem az Egyesült Államokban, Németországban és a világ számos más részén is. Lehet, hogy pontosan a 15 milliós szám nem jön ki, de a végeredmény szempontjából teljesen mindegy, hogy 14 529 725, vagy 15 000 000 magyar vagy magyar kötődésű ember van a világon.

„A Romániához csatolt területeken, ahol az 1910-es népszámlálás szerint 1 704 851 magyar élt, 1930-ra már csak 1 353 675 vallotta magát magyarnak. Ezt a számot nem hiszem, hogy túlságosan komolyan kellene venni, mert még ma is ennél több magyar él Romániában. A 2002-es népszámlálás szerint 1 431 807. Ebből a számból az is kitűnik, hogy az asszimiláció nem olyan óriási, mint ahogy azt többen Magyarországon vélik."

  Az asszimilációt érintő végtelenül tudatlan megjegyzésről van szó. A hölgy nem érti a demográfiát, a folyamatokat, a valós képet. Egy példa: 80 év alatt jelentős volt a természetes szaporulat a románság, és az erdélyi magyarság körében is. Eközben azonban 3 millió románból közel 6 millió lett Erdélyben, miközben a magyarság lélekszáma – az asszimilációnak, az elvándorlásnak, az üldöztetésnek hála - csak kevéssé növekedett, majd a román népességénél sokkal gyorsabban csökkenni kezdett. A helyzet a Felvidéken még drámaibb, mert ott volt egy kegyetlen deportáláshullám, néhány kisebb tömegmészárlással fűszerezve, és persze a Délvidéken, ahol a magyar lakosság közel 10 százalékát gyilkolták le 1944-ben. (Tudjuk, hogy a magyar honvédség és csendőrök mit tettek korábban, de ez nem lehet mentség, és igenis beszélni kell róla.)

  BSÉ, ha értené, amiről ír, ahhoz kéne mérnie a magyarság létszámát akármelyik elszakított régióban, hogy miként növekedett az ottani szlovák, román vagy szerb népesség száma, és máris drámai adatokat kapna. A magyarok aránya Erdélyben 30%-kal, a Délvidéken 50%-kal csökkent mára az 1920-ashoz képest. És igen, ma is komoly probléma az asszimiláció, az elvándorlás, a megaláztatások tömege, amit fiatalkortól kezdve átélnek.

  Folytassuk a pazar gondolatok vesézését:

  „A magyarok száma elhanyagolható Horvátországban. Talán 5000 lélek, ha él ott. Ezért kellett nevetnem valamelyik reggel, amikor azt olvastam, hogy Martonyi János büszkén emlegette: bizony a horvátoknak semmi problémájuk nincs a kettős állampolgársággal. Még jó!"

  BSÉ-nek itt utána kellett volna néznie a pontos adatoknak: „Az 1910-es népszámlálási adatok szerint Horvátországban 119.874 magyar élt, a lakosság 5 %-a, ebből a Baranyában élő 20.313 fő az ottani teljes lakosság 40 %-át jelentette. Az 1991-es jugoszláviai összeíráskor a 22.355 horvátországi magyar már csak 0,5 %-ot tett ki, Baranya pedig 8.956 lelket, a lakosság 16,5 %-át vallhatta magáénak. Még ennél is elszomorítóbbak a 2001-es népszámlálási adatok. Az utolsó tíz év során a horvátországi magyarság száma tovább - 22.355 főről 16.595 főre - fogyatkozott (- 5.760 fő, illetve -25,8%) csökkent. Hasonló arányú fogyatkozás egyetlen határon túli terület magyar közösségének soraiban sem tapasztalható.”

  5000 lélek, meg nincs drámai csökkenés, ugye? Ez persze nem a horvátok hibája, hanem a szerbeké, akik a magyar baloldal súlyos közönye mellett magyar falvak tucatjait égették fel 1991-1995 között, házakat, iskolákat robbantottak fel és százakat öltek meg. Mármint magyarokat, mert a horvát halottak száma ezrekre rúg. Horvátországnak egyébként nem csak a magyarok kis száma miatt nincs gondja a törvénnyel, hanem azért, mert van hasonló törvénye, mint Szerbiának és Romániának is. A magyar baloldalnak is fel kéne fognia, nincs olyan, hogy bűnös nemzet, nincs olyan, hogy nem tehetjük meg, amit Horvátország, Szerbia és Románia megtehet. A vajdasági nemzetiségek közül szinte mindenki megkaphatta könnyítve már régen anyanemzete állampolgárságát, a horvát, a bolgár, a román, de még a szlovák is. Kivéve a magyart. Fáj a magyar baloldalnak, hogy megtesszük, amit mások is?

  A végén persze jön a felelőtlen magyar jobboldal rituális keresztre feszítése, most a 15 milliós szám ürügyén. Antall József még csak lélekben akart 15 millió magyar miniszterelnöke lenni, Schmitt Pál már egyenesen azt mondja, „Emeljük fel szívünket, vállaljunk 15 millió magyar ember sorsáért felelősséget,” de Németh Zsolt még ennél is továbbment, amikor a nemzeti összetartozás napjáról beszélt a parlamentben: „Magyarország végre a tizenötmilliós magyarság állama lehet.” Aztán mégis hogyan? Itt már nemcsak a nem létező 15 millióról van szó, hanem egy 15 milliós lélekszámú államról. Ide jutottunk. Egy 15 milliós magyar államhoz."

  BSÉ a jobboldali politikusokat érintő felsorolását illetően hiányos emlékezetű. Mesterházy Attila is 15 millió magyarról beszélt (én egy vagyok a 15 millió magyar, és egy az ország 10 millió polgára közül, baloldali, vagyok, szabadságszerető polgár, aki gyarapodást, rendet és biztonságot akar a hazájában") a kampány alatt, de ezzel nincs egyedül, Szily Katalin és mások is ki merték mondani ezt a szörnyű nacionalista számot. A legviccesebb a, hogy tényleg nem érti, miről ír. Amit Németh Zsolt mondott, az nem egy lakosságában 15 milliós magyar államról szól, hanem arról, hogy Magyarország végre a szimbolikus (!) 15 millió igazi anyaországa lehet, úgy, ahogy mondjuk Izrael is állama az 5 millió amerikai zsidónak, anélkül, hogy bármiféle területi követelése lenne az USA-val szemben.

  A hölgynek csak azt tudjuk ajánlani, tanulni, tanulni, tanulni - mielőtt még kinevetteti magát sokezer ember előtt. BSÉ mélységes tudatlanságával messze nem egyedülálló. Nagy elődök méltó utóda. A pálmát viszont még mindig Gyurcsány Ferenc viszi el.

  Egy klasszikusat és egy modernet Gyurcsánytól, a végére.

  A klasszikus: Aztán leszálltunk Bukarestben, és első utunk Snagovba vezetett, hogy megkoszorúzzuk vértanú miniszterelnökünk, Nagy Imre emlékművét. És miközben mentünk Snagov felé, áthaladtunk két-három kisebb falun, amelyeket Önök talán ismernek is. Az egyik faluban, az autónk mellett, az árok partján egy idős asszony tolta a biciklijét, viseltes ruhában, hosszú, kék köpenyben, és kardigánban. Olyan volt, mint bármely asszony valahol Magyarországon, mondjuk Békés megyében, a Nyírségben, vagy valahol Csongrádban. (…) Be kell, valljam Önöknek, azt gondoltam ott, Snagov felé, hogy ez az asszony - akiről fogalmam sincs, magyar-e vagy román, esetleg szász, vagy zsidó - vajon mit gondol az életről."

  A modern (a kettős állampolgárság megadása kapcsán):

  Hogyan tekintenek holnap Nagyszombaton a magyar kisiskolásra? Mit gondolnak majd a szlovák ügyintézők a kassai városházára betérő magyarokról?"

  Kedves Gyurcsány úr, Snagov felé elég nagy ostobaság azt feltételezni, hogy a szegény öregasszony szász vagy magyar lehetett akár, mert Snagovban soha az életben nem éltek se magyarok, se szászok. Havasalföld nem Erdély, ez általános iskola 6.-os földrajz és történelem, a városka egy köpésre van Bukaresttől.

  Nagy baloldali váteszem, arra is figyelni kéne, mielőtt írunk, hogy Nagyszombaton 150 magyar él, a lakosság 0.21%-a, és sehogyan sem tekintenek a magyar kisiskolásra, mert ott nincs magyar kisiskolás, a magyar népesség a végóráit éli. Nagyjából ugyanez igaz Kassára is, ahol a magyar lakosság 3.8%, szintén kihalófélben lévő populáció – hála a Benes dekrétumoknak, az 1945 utáni tömeges deportálásoknak. (Történelmi bűnöknek, amelyekre a mai Szlovákia és Csehország büszke, persze ez a magyar baloldalon csak keveseket háborít fel.) Kassán pedig a szlovák tisztviselő előtt a magyar polgár ki se nyithatja a száját magyarul a nyelvtörvénynek hála, tehát a szlovák tisztviselő sehogyan sem fog nézni a fehér hollóként betévedő magyarra, legfeljebb némi meglepődéssel, hogy jé, ezek még élnek?

  BSÉ, Gyurcsány úr, és azok kevesen, akik még maradtak ezen az oldalon, legalább a tényeiket tegyék rendbe. Addig csak röhögni tudunk magukon, meg sírni, hogy ilyen a mai Magyarországon van, és hogy le is írja.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr932036190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marós 2010.05.28. 07:35:27

A szoc-lib rezsim nyolc év alatt semmit nem tett a határon kivüli magyarok identitásának megörzéséért. Sokan bírálhatják az új kabinetet a gyors törvény alkotásért, de a maszop, és lakájmédiája jobb ha befogja a száját, és nem veszi elő a régi hazugságait.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.05.28. 07:52:05

Lám, az értelmes ember még a szemét felhasználásával is értelmes anyagot képes gyúrni. Jó! (ESB és a hozzá hasonló réteg természetesen tökéletesen menthetetlen)

krakkói vonat 2010.05.28. 08:34:57

Lehet, hogy BSÉ volt a snagovi néni... :)

AgentUngur 2010.05.28. 08:38:17

Jelzem, azért itt is van hiba, vagy én írtam el, vagy a szerkesztő szerkesztette el. ...Nem "30%-ra", hanem 30%-al. A tágabb értelemben vett Erdélyben a magyarok aránya kb. 30%-ról kb. 20%-ra csökkent az össznépességben. Ez a 10%-os abszolút értékű csökkenés jelenti a 33%-os (kb) ARÁNYCSÖKKENÉST - szóval ha nem érthető, ezt akartam mondani, bocs. És ez bizony drámai.

BSÉ-től, meg elnézést, nem vele van bajom, hanem a gondolkodásmódjával, talán jobb lett volna gyurcsányra és Bauarre kihegyezni. na mindegy.

aaabbbccc 2010.05.28. 08:51:54

A délszláv háborúban nem csak a teljes baloldal kussolt de a jobboldal sem szólt két szót sem.

Héttörpe (törölt) 2010.05.28. 08:54:02

Ez a BSÉ az a kockatokájú Galamusos nénike? Lájkolom!!!

AgentUngur 2010.05.28. 09:01:47

Rohammmunka volt, mégegy hiba. Ez nem idézőjelben és dőlten kéne legyen:

A végén persze jön a felelőtlen magyar jobboldal rituális keresztre feszítése, most a 15 milliós szám ürügyén.

lorantka_a_gall 2010.05.28. 09:02:47

Hát ez durva. Már percek óta csak pislogok... :O

AgentUngur 2010.05.28. 09:06:23

@aaabbbccc: ezt honnan veszed? Téma volt, mi az, hogy, nagyon is - a kormány pedig mindent megtett a dél-baranyai, szlavóniai magyarokért. Csak éppen az akkor uralkodó balos média nem számolt be semmiről. Az atrocitásokról pár évvel később a TV2 leadott egy filmet, de éjjel 1-kor. Elképesztő egyébként, hogy mik történtek a magyar falvakban, le kellene egyszer menni interjúkat csinálni. (az oral history a volt barátnőm, ezt a kifejezést ezért nem használom)

Paranoid Android2 2010.05.28. 09:14:28

Mélyen helyeslem, hogy kommentáljátok ezeknek az embereknek a gondolkodásmódját, különösen, hogy nem is olyan rejtetten ezek a nézetek határozrák meg az elmúlt 20-65 év nemzetpolitikáját a "bal" oldalon.
Ezekkel a nézetekkel nem vitatkozni kell, nem is lehet, hanem iszonyodni tőlük, mint az emberi butaság egy különösen visszataszító és romboló változatától.
De meg kell értenünk, hogy miféle beállítódások vannak e nézetek mőgött, mertha nem értjük meg őket nem tudunk igazán tenni ellene.

Trig 2010.05.28. 09:14:47

Magyarok a Balkáni háborúban 1991-1997

www.port.hu/magyarok_a_balkani_haboruban_1991-1997/pls/fi/films.film_page?i_film_id=11118&i_where=1

ez lehetett az a dok.film. mindenki nézze meg, színvonalas és kegyetlen.

Én nem tudom, nem lehetne ezeknek a vén kommancsoknak (akkor is az, ha ámerikában tanult) szólni, hogy nincs szükségünk rájuk? Mert tényleg nincs. Foglalkozzanak az unokákkal.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.05.28. 09:19:20

@aaabbbccc: konkrétan azért eladtunk jó pár ezer AMD-t a horvátoknak. Még a háború előtt ,időben.

AgentUngur 2010.05.28. 09:27:48

@Őrnagy Őrnagy: Szerencsére nem csak azt :-) Nekem egyszer egy horvát ezredes megköszönte, hogy leadtuk a támadó szerb gépek vektorait, igy több szerb MiG-21-est is lelőttek

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.05.28. 09:47:17

"Először a matek."

Mindössze ez maradt ki az egész fröcsögésből.

Megtudhattuk, hogy Horvátországban "elveszett" 100 ezer magyar, de azon túl az egyetlen "konkrétum" ez:

"Lehet, hogy pontosan a 15 milliós szám nem jön ki, de a végeredmény szempontjából teljesen mindegy, hogy 14 529 725, vagy 15 000 000 magyar vagy magyar kötődésű ember van a világon."

tudod, ha cáfolsz, mondj helyette másik számot, ami IGAZOLHATÓ.

ez nem történt meg.

Tehetetlen Dodó 2010.05.28. 09:47:28

@aaabbbccc: Ugyan, ugyan, ez hülyeség.
A progresszív baloldal még egy évtized múltán is felhánytorgatta a Kalasnyikovokat. Mert az balhé.
A többiről meg a balos média kussolt.

aaabbbccc 2010.05.28. 09:53:31

A kalasnyikovbotrányra azért ne legyünk már büszkék. Emlékeim szerint a volt komcsik zsebébe ment az a pénz is, hivatalosan meg persze nem is tudnak az egészről.

Az átlagembert a délszláv háború hidegen hagyta, pedig Budapesttől 300-500 km-re ölték az embereket. Amikor magyar rész volt érintve, akkor kicsit jobban figyeltek, de amikor Karadics sk lőtte a hegyről a szarajevói járókelőket, az itthon senkit sem érdekelt.
Még a régi művészmoziban szervezett az akkori Magyar Narancs (Vágvölgyi B András volt tán akkor még a főszerk) egy 2 vagy 3 napos filmfesztivált erről az egészről, talán 94-ben. Én azt akkor végigültem és döbbenet volt. Emlékszem, MTV1-en bevezettek, hogy minden este 10-es hiradó után 5 vagy 10 percben összefoglalták, hogy aznap hány embert öltek meg, üldöztek el stb tőlünk nem messze, de hamar abbahagyták, mert nem nézte senki sem.
Nekem nem rémlik, hogy a jobboldal akkor nagyon megmozdult volna, persze lehet, hogy az emlékeim csalnak, ugyan írjál már ide 1-2 konkrétumot légyszi.
Ja, és akkor a Fidesz épp nem volt jobboldali.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.05.28. 10:03:12

Benéztem Galamusékhoz. Elég (g)alamuszi csúcsértelmiségi (khmmmm) társulatnak néz ki, már a nevek alapján.
Azt is nagyon csipázom (na jó, lájkolom), hogy rendszeresek náluk az interjúk a drága Bolgár úrral, a kivénhedt faszharcossal. Nyilván az alapelveikben megfogalmazott objektivitás jegyében, az antiszemitizmus elutasításáról nem is szólva. :)

Cypriánus 2010.05.28. 10:17:01

mivel nőről van szó, finom és visszafogott leszek:
MENJEN A PICSÁBA!!!

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2010.05.28. 10:32:09

Balogh S Éva, illetve a Galamus-csoportos írásai régi kedvenceim...khm... :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.28. 10:48:06

@Hepci:
Annyit hallottam erről a galamus lófaszról, hogy megnéztem mi az. Cserni János urat ismerem. Kevés olyan félművelt gyökér zsidó bíró van (pedig van belőlük bőven), mint ő. Ítélkezési gyakorlatának legfőbb szempontja az ítéletet elszenvedő sémitizmushoz való viszonya. Nagy titkot ebből nem csinál, csak máshogy nevezi habosra vert magyargyűlöletét.

Szt. Ahanov 2010.05.28. 10:59:51

Tudom, hogy a nyelvtannácikat mindenki utálja, de kérlek, próbáljatok meg ráérezni a "nagyszombaton" és a "Nagyszombatban" közti nem elhanyagolható jelentésbeli különbségre! Kösz.

Szt. Ahanov 2010.05.28. 11:19:44

Értem én, hogy szimbolikus, de sajnos a 15 millió tényleg fals szám. Meg unalmas is, miután lassan a sarki pék is tizenötmillió magyar pékje akar lenni. Nekem egy kicsit elegem van a szimbolikus dumákból, jobban komálom, amikor a jobboldal a józanabbik eszét veszi elő és tényekről beszél okosan, mert tud azt is, ha akar, nem pedig szavazófülkés forradalomról prédikál, mert az egyszerűen egy fasság, és a zemberek hülyének nézése. Szóval én azt mondanám,hagyjuk meg a szimbolizmust Adynak.
Egyébként ezt leszámítva egyetértek a poszttal, a gázórafejű nénire meg nem is térnék ki külön.

Viktus 2010.05.28. 11:23:58

Ezek a zugfirkászok még elvannak pár hónapot Hiller Pityu utolsó forintjaiból, de aztán mennek a süllyesztőbe.

Viktus 2010.05.28. 11:29:15

@mavo:

Elég szánalmas pontos számadatokon rúgózni ilyen tipikus idióta szint lásd. baloldal höbörgése, hogy milyen 15 millió , vagy a kuruc.info féle milyen 6 millió ... közeli becsült adatok ennyi.

Szt. Ahanov 2010.05.28. 11:44:59

@Viktus: Na igen, csak sajnos az a 15 millió nem is annyira közeli. A 6 millióról inkább nem mondok semmit...

MagyarZizzi (törölt) 2010.05.28. 11:52:00

@Viktus:
Nekem is ez jutott eszembe. Itten úgy látszik, megalakult a labanc.info, és megindult a magyartagadás. "Nem is volt az 6 millió" = "Nincs is 15 millió" -- közröhej!

Szt. Ahanov 2010.05.28. 12:05:06

@Mr Falafel: Egyrészt mert teljesen más téma, azzal szemben amit MagyarZizzi: állít. Másrészt, mert nem tudom, mit lehet róla büntetlenül mondani. :(

@MagyarZizzi: Én örülnék legjobban, ha a 15 millió igaz lenne, de szerintem buta önámítás nem tudomásul venni, hogy nem az. A buta önámításokon meg szerintem egy normális konzervatív politikának illene túllépnie. (Hangsúlyozom, hogy "normális konzervatív" alatt nem a rágcsálóirtóék kimúlt pártocskáját értem.)

Bummer 2010.05.28. 12:12:01

@mavo:
Akkor megteszem én helyette:
www.hhrf.org/htmh/?menuid=0605&news034_id=1770

"Számba véve a világ más részein élő magyarokat is, megállapíthatjuk, hogy a Magyarországon kívül, a világon bárhol máshol (Európát is beleértve) élő magyarok becsült együttes létszáma valahol 4,6 és 4,8 millió között mozog."

Bummer 2010.05.28. 12:20:11

@mavo:
Ja, most látom, hogy én is figyelmetlenül olvastam, nem csak te (bár te szerintem elvakultan).
Ott a wikipedia link a cikkben, ott pedig források is.
Egy külünleges szoftver segítségével (ún. táblázatkezelő) összeadtam a számokat és ez az összeg jött ki:
15649864 (tizenötmillió-hatszáznegyvenkilencezer-nyolcszázhatvannégy)

tevevanegypupu 2010.05.28. 12:29:55

A Duna tv-ben van a Kerekasztal c. musor, Vizi E Szilveszter vezeti. Mult vasarnap beszelgettek eppen a magyarsagrol, hol es hanyan is elnek a vilagban. O mondta, hogy az amerikai allampolgarok kozul masfel millio - olyan is aki nem tud magyarul, leszarmazottaik, stb.. - vallottak magukat pillanatnyi gondolkodas nelkul magyarnak. Ha Nobel-dijas tudosaink akik zsidok voltak ugyebar (toluk Kertesz Imre ter el egyedul, nem azert mert nem zsido, hanem mert nem szeret magyar lenni, csak neha kenytelen neki), azonnal elsosorban a magyarsagukat hangsulyoztak, akkor nem hiszem, hogy torodni kellene kulonosebben azzal, hogy egy nyugdijas magyar, Amerikaban elo tortenesz hogy ertelmezi a nemzet es a magyarsag fogalmat, es csak szamol es szamol..

Kenguru 2010.05.28. 12:41:38

@AgentUngur
"hála a Benes dekrétumoknak, az 1945 utáni tömeges deportálásoknak. (Történelmi bűnöknek, amelyekre a mai Szlovákia és Csehország büszke, persze ez a magyar baloldalon csak keveseket háborít fel.)"

Az meg külön szép, hogy a Nagy Imre a "mártír miniszterelnök" volt a legfőbb szorgalmazója a magyarországi svábok tömeges kitelepítésének.

Ezt hívhatjuk etnikai alapú deportálásnak is, mert az volt.

És ezt koszorúzza a magyar baloldal.

Muhaha.

Viktus 2010.05.28. 12:43:16

@Szt. Ahanov:

Ne is mondj egyikről sem , mert konkrét adatok nem lesznek. Papíron elvileg százezer roma sincsen Magyarországon innentől képlékeny az összes ilyen statisztika felmérés.
Sok múlik a pillanatyni körülményeken ki minek vallja magát ...

Szt. Ahanov 2010.05.28. 13:00:25

@Viktus: "képlékeny az összes ilyen statisztika felmérés" Erről nem is beszélve. Igazából a bajom azzal van, hogy kicsit el van koptatva, ki van üresítve ez a 15millós szólam, mert sokan elsütötték már minden oldalról. Olyanok is - pl. D-209 - akik nemhogy a 15 millióért nem tettek sokat, de tízért se.

Αρχων (törölt) 2010.05.28. 13:07:50

"A statisztika olyan, mint a bikini: sokat megmutat, de a lényeget eltakarja."

S.P.Q.R. 2010.05.28. 13:18:59

Jó volt az alapcikk, grat érte. Kiderül belőle, különösen az írás vége felé, hogy micsoda aljas egy alak ez a Gyurcsány, s hogy mennyire fogalma sincs arról, amivel nagyképűen előjön. Elég nagy szégyen, hogy nemzetpolitikai ügyekben, de bármi másban is el kell tűrnünk őrült szövegeit. Közben azt se tudja, miről beszél. Gyűlölködő, beteg és veszélyes ember, a Lipóton a helye. Ott majd jöhet Nagyszombattal és a többi remek példával.

Mr. Acid 2010.05.28. 14:09:59

A néni életrajzából: "...1957 februárjában Kanadába kerültem", "első magyarországi utam (1993)".
Szerintem magáért beszél a dolog.

WonderCsabo 2010.05.28. 14:59:00

Nagyon jó a cikk! A tények pedig elszomorítóak... :(

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.05.28. 15:14:08

Ez hülye??! Szerinte, ha elcsatolnak 3 millió magyart, akkor a számuk 90 év múlva is 3 millió lesz? Nem beszélve a kivándorlókról. Jézus!

Viktus 2010.05.28. 15:57:44

@neccharisnyás útonálló:

Igen a modern egészségügynek köszönhetően meg a bővebb táplálékforrásoknak alapvetően a fehér ember is szaporodott a világháború után a mai modern szinglidivat beköszöntéig.
10 millió zsidóból megöltek hatot ma mégis vannak 20 millióan...

A 15 milliós szám egy becsült adat simán lehet annyi magyar a Föld bolygón.

Bloodscalp 2010.05.28. 15:58:22

@AgentUngur: jaj:) hát ismét jót röhögtem:)

(Tudjuk, hogy a magyar honvédség és csendőrök mit tettek korábban, de ez nem lehet mentség, és igenis beszélni kell róla.)

szerintem egy nem közismert dolgot nem kénne közismertnek mondani...szerintem,
:) gondolom te se szeretnéd folytatni ahol abbahagytuk...én csak arra gondoltam legutobb is-az erőszak erőszakot szűl...és akkor sajna nem mi kezdtük, ezt el kell ismerni

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.05.28. 16:03:57

@Viktus: Szaporodott vagy elhalálozott, de mindenképpen a számuk VÁLTOZOTT.

gyaloghartur 2010.05.28. 17:35:11

Gyurcsány Ferenc, legyen gyorsan fegyenc...

Arp1 2010.05.28. 19:48:12

Van ám angolul is:

esbalogh.typepad.com/

Külföldi, főleg brit ballibek oda járnak (dez)információt gyűjteni.

negeev 2010.05.29. 00:27:40

Remélem a kettős állampolgárság megadása, kicsit lelassítja majd az asszimilációt a határon túl.
Esetleg kissebb növekedés is megindulhatna.
Hátha.

Bell & Sebastian 2010.05.29. 00:50:25

@Kenguru:
A padlássöprést se felejtsük mán el nekije! Akárhogyan is forgatjuk, hithű komcsi volt és maradt, ha reform-szárny, ha nem.

Magyar ügynök:
Jó írás, megérné átfésülni az utókornak!

gramercy 2010.05.29. 10:48:10

engem erdekelnek a tenyek

milyen adokulcsok lesznek holnaptol? valaki? Matolcsi? valaki?

CRICKETS

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.05.29. 16:38:58

Ó, ők ők. Tudjuk. És mi kik vagyunk? Minket érdekelnek a tények? Mindenesetre nem ártana, ha érdekelnének.

bbjnick.blog.hu/2010/05/29/a_hirtv_adaleka_a_nemzeti_egyuttmukodes_rendszere_hez_a_kotcsei_dilemma_a_szekely_himnusz_es_a_torok

ü
bbjnick

Szibarita 2010.05.29. 17:36:09

Mert ugye van a "helyzet", amit a jobboldal ert, ellenben a baloldallal, akik meg nem. Engem is a tenyek aggasztanak, nevezetesen hogy mi lesz a kovetkezo koltsegvetesben, vagy ha olyan firnyakosak, mint amilyenkent pozoltak mostanaig, mi lesz az evkoziben vegre?

Szeretnem vegre hazakoltoztetni a cegemet es hat ebben a pillanatban Szlovakia es Ciprus kozott hezitalok.

hacsaturján 2010.05.29. 17:57:07

én meg éppen az agent ungurokat számoltam össze. egész pontosan hat ökör jött ki. gázóra fejű-e vagyok?

jaegtoer 2010.05.30. 07:02:13

@mavo:

Fröcsögni te szoktál. Név szerinti felsorolást nem igényelsz?
süti beállítások módosítása