Jóféle helyi sör és Becherovka
2010. április 20. írta: TuRuL_2k2

Jóféle helyi sör és Becherovka

  Meggyes Tamásról, Esztergom fideszes polgármesteréről pénteken került fel a YouTubera egy '98-as videó: 

  Meggyes még aznap az alábbi közleményben határolódott el az erőtlen internetes próbálkozástól:

 Sajtóközlemény

2010.04.16.

„Politikai célzatú, hamis látszatot keltő kampányfogás”

 

Az ellenem folyó „karaktergyilkosság” újabb epizódja ez az erőtlen próbálkozás az interneten. Azt a látszatot próbálják kelteni, hogy marihuánát fogyasztottam.

 

Ezt a hamis látszatot kelteni aljasság, azt állítani pedig, hogy valaha is fogyasztottam akár marihuánát is, hazugság.

 

A sugalmazottakkal ellentétben az 1998-as felvétel éppen azt bizonyítja, hogy én itt sem fogyasztottam semmilyen tiltott szert.

A videó egy majd ötvenfős szlovákiai sítáborban készült. A társaság nagyobb része semmiféle szerrel nem élt, csak jóféle helyi sört és Becherovkát ivott.

1998 előtt és után is, azoknak, akikről tudtam, hogy ha ritkán is, de fogyasztanak marihuánát, mindig is azt mondtam, hogy ne tegyék. Ezen az estén is így történhetett. Valóban nem jutott eszembe, hogy ismerőseimre rendőrt hívjak 1998-ban, Szlovákiában, hajnali kettőkor.

Akkoriban sem nekem, sem másnak a társaságban nem volt semmiféle közéleti, vagy választott tisztsége.

 

Sosem értettem egyet a kábítószerezés semmilyen formájával, és soha nem éltem kábítószerrel.

  A felvételen valóban nem látszik egyértelműen, hogy Meggyes is szívott volna, de az álmatag tekintet és az alapos benntartás utáni kilégzésre emlékeztető mozzanat alapján azt semmiképpen sem mernénk kijelenteni, hogy az 1998-as felvétel éppen azt bizonyítja, hogy én itt sem fogyasztott semmilyen tiltott szert. Meggyes nem éri be egy szerény elhatárolódással, még fokozza is a drogellenes kontentet: „1998 előtt és után is, azoknak, akikről tudtam, hogy ha ritkán is, de fogyasztanak marihuánát, mindig is azt mondtam, hogy ne tegyék. Ezen az estén is így történhetett.” A közleményt zárómondatáról pedig óhatatlanul is Bill Clinton I did not have sexual relations with that woman fogadkozása ugrott be.

  Ahogy az lenni szokott, a videónak előkerült a folytatása is:

  Ezen jól látszik, ahogy Meggyes átveszi a házilag buherált pipát, aztán pár elmosódott pillanat után továbbadja, majd látványosan bent tartja a levegőt. 

  Kérdés, hogy miért kell olyan vehemensen tagadni, hogy esetleg tizenkét évvel ezelőtt egyszer előfordult vele, hogy füvet szívott? Amikor ráadásul még semmiféle köztisztséget nem viselt. Miért kell tolni az álszent soha-nem-éltem-vele szöveget, a mindig-is-mondtam-ne-tegyék-ezen-az-estén-is-így-történhetett képmutatással súlyosbítva? Írja egyszerűen azt, hogy nem szívott, vagy szívott, de nagyon megbánta - ez a neofita alakoskodás a lehető legrosszabb megoldás. Ráadásul egy kiélezettnek nem nagyon nevezhető első fordulós eredmény után, ami után csak formaság a második kör. (Ráadásul a kilenc százaléknyi elempés átszavazási hajlandóságát talán még növelné is az őszinteség.)

  Búcsúzóul Clinton klasszikus videóját küldenénk Meggyes Tamásnak, és mindenkinek, aki szereti:

Frissítés: Jannál az igazság, a de-nem-tüdőztem-le még jobban illik ide:

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr821936034

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: De miért fogja be az orrát? 2010.04.20. 10:08:41

Tamásunk mindent tagad. Ő soha. És még mondta is másoknak, hogy nem szabad. Na persze ez életszerű, pláne, hogy a társaságban, ahol az elhíresült video készült mindenki szívott, de ő nem. Egyértelmű. Már majdnem meggyőzött. Ám. Miért veszi épp ő el a b...

Trackback: Mégis szívott Meggyes Tamás? 2010.04.20. 10:03:33

Elég furcsa volt Meggyes Tamás reakciója a füvezéséről szóló vádakra miután megjelent egy videó. Szóvivője útján közölte csak akkor nyilatkozik arról, hogy mi a véleménye az ügyről miután látta a felvételt. Ha valaki életében nem füvezett akkor nem kel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jan 2010.04.20. 08:29:01

Csodálom, hogy az idevágó Clinton-klasszikust kihagytátok: amikor egy választási tévéműsorban megkérdezték az elnökjelöltektől, hogy melyikük füvezett már, Clinton azt mondta, hogy ő egyszer igen, de nem tüdőzte le (I didn't inhale.)

Obama-tól szintén megkérdezték egy hasonló műsorban, ő a Clinton-mondásra utalva leszögezte, hogy I did inhale.

WysiWyg 2010.04.20. 08:31:08

Most aztán el lehet kezdeni az épületes vitát arról, vajon melyikük követett el nagyobb bűnt a népe ellen, ő vagy Clinton. Még az impeachment is csak azt marasztalja el, aki törvénytelenséget követett el. Nem is állt meg Clintonnal szemben.

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.04.20. 08:33:36

Épp ideje
a költségvetés rendbetétele érdekében

jövedéki termékként

legalizálni

a marihuánát.

egyébkén üveget törő, kukát borogató szmókert még nem láttam - ugyanilyen részeget túl sokat is

WysiWyg 2010.04.20. 08:37:45

@Ezt a népet sajnáljam?: Semmivel sem kártékonyabb, mint az önpusztító játékgép.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2010.04.20. 08:44:56

A politikusok kilenc neme:

Nem az, aminek látszik
Nem igazi a felvétel
Nem gondoltam komolyan
Nem törvénytelen
Nem én voltam
Nem emlékszem
Nem tudom
Nem nyilatkozom
Nem gondolt még bele KINEK az érdeke lejáratni engem?

WysiWyg 2010.04.20. 08:46:20

@Ezt a népet sajnáljam?: Még valami. Emeljék a cigi, a pia, a kávé, a tea, meg mittudomén minek az árát. Ehelyett a kenyér, a tej, a hús meg a benzin és a gáz ára emelkedik. Aztán azon döbbentkedünk, hogy valaki 98-ban elszívott egy jointot (ha ugyan).

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.04.20. 08:50:12

A kézikamerák és a végtelenségig tárolható, rendszerezhető majd újrafelhasználható bizonyítékok korában ilyen hazugságokba belemenni: nem bűn, hanem hiba.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2010.04.20. 08:53:40

Komolyan nem értem a fikusz káderpolitikáját. Már ha van ilyenje egyáltalán... Ezt a Meggyest, akármilyen népszerű is, már rég ki kellett volna baszarintani, a kicsit is figyelmes szemlélőnek nem most lesz egyértelmű, hogy egy ritka nagy fütyi. Ahogy M. Oszival kapcsolatban sem hiszem, hogy az ominózus videó láttán esett csak le a tantusz azoknál, akik munkakapcsolatban voltak vele. Mégis miért gondolták/ják, hogy a 21.században lehet büntetlenül idiótákat futtatni?

zoli29 2010.04.20. 08:58:42

Ez bizony kellemetlen. Nem az, hogy 12 évvel ezelőtt füvezett, hanem az, hogy letagadta.
Az az egyetlen szerencséje, hogy 26%-kal vezet a szoci jelölt előtt, és erről az előnyről még egy ilyen lebukással sem tud veszíteni.

zoli29 2010.04.20. 09:05:56

@Dr. Zerge:

Szerintem viszont ezt a "Fidesz legendásan rossz káderpolitikája" mítoszt abba kéne hagyni. Minden pártban vannak fura figurák, akik vagy a helyi népszerűségük, vagy bizonyos kapcsolataik miatt egyszerűen kimozdíthatatlanok. Ez mindig is így volt, és így is lesz; illúzió azt gondolni, hogy egy Fidesz-méretű pártot teljesen meg lehet tisztítani a kompromittáló alakoktól. Persze törekedni kell rá, és Molnár Oszi példája azt bizonyítja, hogy a Fidesz törekszik is erre. De végre be kellene látni, hogy a világon nem léteznek szentéletű emberek, akiken soha semmilyen fogást nem lehet találni.
Aki tökéletes politikust akar látni, annak várnia kell Jézus Krisztus visszajöveteléig, talán nemsokára meg is történik.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.20. 09:08:04

Én sör és becherovka MELLETT tüdőztem le a spanglit anno. (oszt hevesen köhögtem és behánytam, nagy sikert arattam aznap este)

Szóval a "lebukások" száma a kamerás mobilok és vagány bulik korszakában úgyis exponenciálisan fog növekedni.

Roltii 2010.04.20. 09:12:43

ez vajon É-Chopok Zahradky bungalowkban készült? Mennyit voltunk mi is ott:D

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.04.20. 09:13:05

@zoli29:

árthat a többi, még versenyben levő fideszes jelöltnek

zoli29 2010.04.20. 09:16:21

@Ezt a népet sajnáljam?:

Nem hiszem, ahhoz túl pitiáner az ügy. Inkább Meggyes hosszútávú politikai esélyeit áshatja alá.

teknős 2010.04.20. 09:22:27

@zoli29: Sajnos nem mitosz. A jobboldal szerette mindig
az előtérebe tenni a másik oldal prominenseit, míg a sajátjaiba inkább belerúgott.

zoli29 2010.04.20. 09:33:24

@teknős:

"A jobboldal szerette mindig
az előtérebe tenni a másik oldal prominenseit, míg a sajátjaiba inkább belerúgott."

Tudsz erre példákat mondani? (Az előtérbe helyezésre és a belerúgásra is.)

Másrészt, amiről te beszélsz, az nem ugyanaz, mint amiről Zerge beszélt. Meggyes, a fóti polgármester vagy éppen Molnár Oszkár nem a másik oldal prominensei. Ők olyan fideszesek, akik helyi szinten ugyan népszerűek, de vannak ügyeik, amik miatt kellemetlenné válhatnak a párt számára.

kicsi emma · http://www.ladiesfirstconsulting.hu 2010.04.20. 09:37:19

@zoli29: Téged is idegesítene, ha a te választókörzetedben lenne jelölt, és fidesz-szavazó lennél egyébként. (Hogy mást ne mondjak, aki manapság a válóperét nem tudja két hónap alatt elegánsan megoldani, az magáról állít ki szegénységi bizonyítványt.) A fő baj, hogy az esztergomi körzetben teljesen megosztja a jobboldalt. Már mindenkivel összeveszett, akivel lehetett.
És akkor áll az ember a szavazófülkében, és választhat az mszp, a jobbik, az mdf meg eközött az alak között. melyik ujjamba harapjak?

kicsi emma · http://www.ladiesfirstconsulting.hu 2010.04.20. 09:38:25

@zoli29: nem népszerű helyi szinten, épp ez a baj. Bár az lenne.

Halál Bika 2010.04.20. 09:40:53

@JClayton:

Még egy a South Park után:
"Félre értelmeztem a szabályokat."

zoli29 2010.04.20. 09:42:42

@kicsi emma:

Persze, aki "személyesen" is érintett, az nyilván más szemszögből látja a dolgot. Én inkább arról beszéltem, hogy országos szinten nem lehet kizárni, hogy mindig lehet egy-két körzet vagy település, ahol a helyi Fidesz erős embere nem éppen egy jellemóriás.
Ha esztergomi vagy, megértem a dilemmádat. Nem is csoda, hogy Meggyes nem tudott első körben győzni.

zoli29 2010.04.20. 09:44:29

@kicsi emma:

Úgy látszik, most még éppen elég népszerű ahhoz, hogy hozza a Fidesznek a körzetet. Ugyanakkor könnyen lehet, hogy ősszel már nem vele fognak számolni polgármester-jelöltként, ki tudja.

[Brn] · http://46os.blog.hu 2010.04.20. 09:53:06

Drogterjesztőket fogtak Borsodban. Az elkövetők egy új trend első hírnökei lehetnek Magyarországon: fű helyett magas THC tartalmú izlandi hamut tekernek cigarettapapírba, melytől megfelelő pszichedelikus rockzene hatására az ember minimum 12 órán keresztül Medgyes Tamásnak hallucinálja magát.
(Független Hírügynökség)

bit.ly/aZeUDY

totálandi 2010.04.20. 09:59:30

Meggyes és az alternatív nyilvánosság - ismét perel kommentek miatt
altnyil.nolblog.hu/archives/2010/04/20/Kommentek_miatt_perel_a_polgarmester/

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.04.20. 10:05:32

Meggyes "népszerűségéről":

Csupán 380-nal több szavazatot kapott Meggyes most az első fordulóban az egész választókörzetben, mint 4 éve. Szentendrén és körzetében például 4500-al többet kapott a Fideszes jelölt Hadházy, mint 4 éve. Rogán 1500-al többet kapott úgy, hogy majd 4 ezerrel kevesebben mentek el szavazni az ötkerben.

Esztergomban pedig ennél is rosszabb volt Meggyes szereplése. Míg 2006-ban az esztergomi választókörzetekben 8668 szavazatot kapott az első fordulóban, addig most vasárnap mindössze 7911-et sikerült összegyűjtenie. Megjegyzem a Fidesz most is 8643 szavaztot kapott Esztergomban.

Tehát Meggyes úgy kapott 380-nal több szavazatot a körzetben, hogy Esztergomban 730-al kevesebbet kapott, mint 4 éve. Borítékolom, hogy ha nincs rajta a Fidesz biléta és függetlenként indult volna, ennek a töredékét nem kapja meg. És bárki mást indít a Fidesz a körzetben, az már bent ülne megszerzett mandátummal a parlamentben. Tisztán látszódik: az esztergomi Fidesz szavazók legalább 10%-a elutasítja Meggyest, hisz ekkora részük nem szavazott rá az első fordulóban. És ami ennél is durvább: a Fidesz támogatottsága ugyanott van, mint 4 éve a városban, nem sikerült új szavazókat megszólítania a pártnak ebben a városban - és ez megint egyértelműen Meggyes hibája, csak neki róható fel. Míg Szentendrén 15-20%-kal bővült a Fidesz támogatottsága, nálunk stagnál. Meggyes a hibás, valóban.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.04.20. 10:11:54

És mindezt a 380-as növekményt úgy sikerült elérnie, hogy illegális reklámhordozók tucatjait helyezték el a kampányban. Egy városházi cég monopolizálta egy önkormányzati rendelet hatékony segítségével az óriásplakát piacot a városban, szinte az egész kampányban csak Meggyes vigyorgott az erre járókra.

A Hídlap c. esztergomi hetilap, amit az egész választókörzet lakossága másfél éve megkap csak Meggyest sztárolja. Erre havi 11 millió forint közpénzt költ a város.

Na ilyen tények ismeretében mondja valaki, hogy Meggyes népszerűségét személyiségének köszönheti.

the játszótér · http://thejatszoter.blog.hu 2010.04.20. 10:13:58

Az Izlandi politikusok mennyit szívhatnak... Csak úgy özönlik a füst meg a hamu a kontinensre.

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2010.04.20. 10:18:02

Nem szimpatikus nekem Meggyes, sem a tevekenysege, de nem hinnem, h. a vilagvege lenne, ha fuvezett regebben. Ki az aki nem probalta meg?!?! Ne hazuggggy...!!!

Oblomov 2010.04.20. 10:20:44

@zoli29: "Aki tökéletes politikust akar látni, annak várnia kell Jézus Krisztus visszajöveteléig..."

Jézus mint tökéletes politikus idején lehet más lesz a politika. :)
Addig viszont be kell érni félistenekkel, akik nem teljesen hibátlanok, na. Viszont a baráti sajtó nem is megy el az ilyen gyarlóságaik mellett kritikátlanul. (Ezt hívjuk médiapolitikának.)

zoli29 2010.04.20. 10:22:45

@Niterider:

A cikk sem arról szól, hogy világvége, hogy füvezett, hanem arról, hogy Meggyes hazudott. Az első videó után kijelentette, hogy ő soha, sehol, senkivel, most viszont kiderült, hogy mégis füvezett.

Hattory Hanzo 2010.04.20. 10:23:29

@totálandi:

Érdekes lehet Meggyes hozzáállása a bírósági ügyekhez, hiszen egyrészt szeret pereket indítani, másrészt viszont a bíróság döntéseit nem mindig tartja magára, és a városra nézve kötelezőnek, lásd a jegyző, aki eddig kb 50 millióba van Esztergomnak, ellenben nem járhat be dolgozni. De legalább nem szívott soha, semmit.

teknős 2010.04.20. 10:56:05

@zoli29: Csintalan Sándor és a jobbikos Császár József, aki eredetileg ugye fideszes politikus volt. De helyi politikusokat is tudok szép számmal, akiket nem barátként eresztettek szélnek.

teknős 2010.04.20. 10:58:28

Székyné Sztrémi Melinda ugyanez a kategória.

Elég nagy baklövés volt őt Salgótarján polgármesterévé tenni.

Meg fogják választani most, de az őszi már gázos lesz.

zoli29 2010.04.20. 11:24:19

@Oblomov:

"Viszont a baráti sajtó nem is megy el az ilyen gyarlóságaik mellett kritikátlanul."

Nem is kell, hogy így legyen.

hiba 2010.04.20. 11:36:52

@teknős: Hm, ez érdekes, hogy politikán kívüli, szerintem elfogulatlan emberektől hallottam, már hogy nagyon alkalmatlan ez a nő. Ha ennyire gyenge a fidesz humánpolitikája, nagyon visszaüthet az a kétharmad.

tevevanegypupu 2010.04.20. 11:43:33

Na persze a pialas kevesbe karos a tarsadalomra mint egy fuves cigaretta, azt el kell ismerni.
Olyan orszagban elek, ahol boldog-boldogtalan szivhat - turizmus is epul ra - ilyenfele jo kis fuves cigarettakat. Es ebben az orszagban doszt aruljak az alkoholt is. Tapasztalataim utan - nem szeretem sem a drogot es az alkoholt sem, tehat nem elek veluk - de szoval a kornyezetben tapasztalatak alapjan ugy talalom, hogy az alkohol ol, butit es nyomorba dont, egy-ket napi fuves cigaretta viszont nem. Sot, fuggove sem teszi az embereket. Na persze ha egy orszag torvenyben tiltja, ugyanakkor naponta uj borospincekkel orvendezteti meg szeretett nepet, akkor mit is mondhat az ember? Egeszsegukre.

Oblomov 2010.04.20. 11:56:56

@tevevanegypupu:
időnként maga is lazíthatna pedig picinykét.

gentry 2010.04.20. 12:07:17

Annyira szánalmas, hogy a fű még mindig hivatalosan tiltott szer.

Tehetetlen Dodó 2010.04.20. 12:13:15

Amikor itten azon liberalizálnak többen, hogy miért ne m lehet füvezni, hiszen az alkohol is ártalmas, óhatatlanul is a régi hülye vicc poénja jut eszembe:
- Nesze, sánta, itt egy púp is!

tevevanegypupu 2010.04.20. 12:24:42

@Oblomov:
Nem lazitok, szorakozom.(-:

gauche caviar 2010.04.20. 12:26:04

az mondjuk viccesebb lett volna, ha Monica Lewinsky mondott volna hasonlót...

"A számba vettem, de nem nyeltem le"

muhaha.

álszent faszkodás még mindig idehaza ez a könnyűdrog kérdés.
Házipálinka főzés metil alkohollal az mehet, az rendben van, az mehet. megvakulni ótvar alkesszá válni tőle az nem veszélyforrás. Otthon termeszteni, szmókolni esténként, az nem, az az ördöggel való cimborálás.

Prűd és képmutató, mint az egész hazai társadalom, elítéli a kamasz szexet, meg fujj pornó, fujj, de közben meg Michelle Wild gyerekkönyveket dedikál és nőknek ad tanácsokat. ("amikor egy 30 centis feka fasz döngölte az ánuszomat, akkor mindig Mondrian romantikájára gondoltam. De fontosnak éreztük, hogy gyertyák gyújtsunk és legyen egy szál rózsa is. pfehh)

Meggyes csak egy társadalmi igényt akar kielégíteni, ami a hazai kispolgár konfabuláló, önfelmentő hétköznapi életviteléből fakad: mindig más a hibás, amit más csinál, csak az lehet rossz, én sosem lehetek hibás. Ha msá drogozik az fujj, ha én pippantok rá néha, az ugye megbocsájtható. Ugyanez számlaadással, adócsalással, tb-befizetéssel, hálapénzzel, akármivel.

Ilyenek vagyunk, mi így gondoljuk túlélni a holnapot.

Meg persze, közben ellenségeket és bűnbakokat képzünk, másra mutogatunk.

kolbász szagú nemzet vagyunk.

gauche caviar 2010.04.20. 12:29:24

@tevevanegypupu: borospince? házipálinkafőzés legalizálását ígérte be Orbán a gazdáknak!
a pálinkában meg aztán akármit ki lehet ám főzni, az nem olyan, hogy max keveset raksz bele a cigibe.
Főzési műveletek közben meg fel is robbanhatsz.

Szál a marihuána vs alkohol egy mocskos undorító kettős mérce idehaza.
A pálinka fogyasztására államilag fizetett hirdetésekben akarják rávenni a lakosságot, míg egy füves cigiért sittre vágnak.
Aztán panaszkodjon nekem arról egy politikus, hogy idehaza az emberek egész egyszerűen inkább leszarják a szabályokat, mert azok kurvára nem követik le a hétköznapi életüket.

borovi 2010.04.20. 12:42:19

@kicsi emma: Igen, Orbán úr rendesen megszivatta az esztergomiakat...

zoli29 2010.04.20. 12:43:55

@Oblomov:

Apropó, milyen érzés ma Magyarországon európai értelemben vett konzervatív liberálisnak lenni? :P

borovi 2010.04.20. 12:44:24

@Hattory Hanzo: Meggyes addig szereti a bíróságot csak, amíg a javára dönt. Ez a hozzáállás a későbbiekben talán finomodni fog majd, de változni nem.

.Nitro. 2010.04.20. 12:51:43

azért a jó pálinkát ne bántsuk már, az igazi hungarikum :) a jó házinál nincs is jobb.
Egyébként kár szépíteni a marihuána éppen olyan káros ha mértéktelenül fogyasztja valaki ,mint az alkohol. Nincs ebben semmi különbség. Egyébként a legalizálásra én is nyitott lennék valamilyen formában. Kapudrognak is mondják, de szerintem a függőség emberfüggő. Aki hajlamos rá, az szerintem mindenképpen hozzájut, akinek van önuralma az meg csak esetenként használja úgyis. Annak viszont nincs értelme hogy egy füves cigi miatt eljárás induljon valaki ellen, ennek következtében ha bűnösnek találják akár az iskolából is kirúghatják(legalábbis nálunk így van). Ezzel megmentik? ugyan.

Oblomov 2010.04.20. 12:52:00

@zoli29:
Amíg gyalogos félistenek esendőségei a kritika céltáblái, addig nincs is gond. Az is megfelelően konstruktív, hogy "erőtlen internetes próbálkozásnak" értékeli Turulunk a nemtelen támadást.

Viszont vigyázzunk az olyasmivel, hogy a káderpolitikát csinálók hibáztak volna, mert az is felvetődhet egyes orbánfóbokban, h. akár még Ő is hibázhat. Szerencsére maga kint van a gáton, és kezelni tudja a Teknősféléket. :)

Oblomov 2010.04.20. 12:53:20

@tevevanegypupu:
próbálja ki egyszer, h. ellazulva szórakozik. :)

Oblomov 2010.04.20. 12:54:59

@zoli29:
párt nélkül kell gondolkodni. De ezt maga nem értheti.

Oblomov 2010.04.20. 12:58:03

@gauche caviar:
a magukfajták miatt fejezte be Orbán a pártprogram ismertetését, szavazhattunk vakon.

tevevanegypupu 2010.04.20. 13:00:23

@gauche caviar:
Nem zavar a palinkafozes sem - mivel kerttulajdonos vagyok probaltuk mar mi is - de mivel regota tapasztalhatni a konnyu drog es az alkohol hatasat az emberi szervezetre.. Latom, tudom, ismerem - a kettos elvezoktol pedig tenyleg mast sem hallani mint hogy az alkohol erosebb, hogy a konnyu drog kozel nem art annyira mint egy pohar palinka - szoval nem ertem, mi az a hatalmas es eros ellenallas. Valami anyagi problema lehet az egesz mogott, ugy sejtem. A fuves cigaretta meg csak betegseget sem terjeszt. Akik a tuvel beadott drogok ellen tiltakoznak azt ertem es helyeselem, ott valoban torvennyel kell tiltani, veszelyes.

tevevanegypupu 2010.04.20. 13:11:13

@Oblomov:
Meg mit nem. Eberseg elvtarsak, eberseg.(-:

zoli29 2010.04.20. 13:29:18

@Oblomov:

Én sem beszéltem pártokról. Csak kérdeztem valamit, de te valami másra válaszoltál.

gauche caviar 2010.04.20. 13:34:08

mindenkinek:

drogriporter.hu/sting

itt a durvulas.

meg az en ultraliberalis szemoldokom is felszaladt amint oltonyos harvardi professzorok minden feszko nelkul arrol beszelnek, hogy elehtne arusitani a koka leveleket salata levelek mellett a szupermarketekben, meg hogyan lehetne gombazni es meszkazni ilyen pszilocibin szalonokban, szakkepzett vezeto (saman) kiseretevel...

ihajj-csuhajj.

gauche caviar 2010.04.20. 13:35:12

@gauche caviar: és hát Sting-re azért még nagyon egy megveszekedett jobbikos is nehez mondhatja, hogy egy sehonnia bitang hippi...
(bar, egy jobbikos mondhat barkire barmit, azert jobbikos, mert o ezt ugy erzi, neki jar :)

realcarlos 2010.04.20. 13:40:22

Lazítson csak nyugisan, de utána ne tagadja le, és főleg támogassa a dekriminalizációt..

zoli29 2010.04.20. 13:41:28

Azt csodálom, hogy a Mandineren kívül még senki nem hozta le Meggyes legújabb beégését.

Bloodscalp 2010.04.20. 13:47:10

@JClayton: Nem tudtam hogy kiskorú volt:)

kiegészítésként?:)

amugy ez jól mutatja hogy nálunk milyen bigott képmutató gyökér politikusok vannak...-oldaltól függetlenül

kk_kk 2010.04.20. 13:53:01

@Herr SturmLiberator:

Ezt a vallomást eltettük egy későbbi választás idejére tarcsiba.

Sosem lehet tudni.

kk_kk 2010.04.20. 13:58:20

@gauche caviar:

Igaz meglátás.

(emellett én szeretem a kolbász illatát, és onnan fentről most nem kolbász-szag terjeng)

Oblomov 2010.04.20. 14:09:58

@zoli29:
miről kérdezett akkor egy echte fityesz-ígéretes egy "európai értelemben vett konzervatív liberálist"?
Megismételné ígéretes magyarsággal?

zoli29 2010.04.20. 14:11:26

@Oblomov:

Milyen érzés ma Magyarországon európai értelemben vett konzervatív liberálisnak lenni?

Avatar 2010.04.20. 14:12:23

Meggyes Tomi elmesélhetné, hogy 12 év elteltével az akkori füvezgető barátai valóban mind heroinista junkie-k lettek-e, mint ahogy a kapudrog elméletből következne.
Esetleg arról is vallhatna, hogy 2 év börtönnel a helyes irányba terelték volna-e a hatóságok a füvezős barátai életét, vagy esetleg éppen tönkre ment volna az életük tőle...

Oblomov 2010.04.20. 14:44:35

@zoli29:
"maga megbolondult..."

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.20. 15:20:14

Amikor ráadásul még semmiféle köztisztséget nem viselt. "

nem alpolgármester volt?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.04.20. 15:31:03

Ha jól értem, Maguknak az a legnagyobb bajuk, hogy minek van egyáltalán még drogellenes törvény, hiszen az „álszent”.

Ebből is látszik, az LMP-é a jövő.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.04.20. 15:38:58

@tevevanegypupu:

tudja, ez úgy van, hogy ottan maguknál a szívás úzus, kulturális jelenség, nem deviancia. nálunk meg az. az azzal járó lelki állapottal, kivonulással, szubkulturális életmóddal, egyebekkel. én a drogkarrierem során ritkán láttam olyan embert, aki megállt volna a napi egy két ciginél. akit elkap a kíváncsiság az mindent végig próbál, ha szerencsés és van esze, akkor a hernyó kivételével. de a füves srácnak sincs más témája, mint hogy baszki, úgy beálltunk tegnap mint az atom....

reKorrekt 2010.04.20. 15:47:05

Nem sok fogás van a Fideszen, de Meggyes kétségtelenül az egyik.

Oblomov 2010.04.20. 15:55:01

@zoli29:
Ha mégse, akkor annyit segítek még, h. Karinthy-t takarja az idézőjel. A Frigyest.

zoli29 2010.04.20. 16:08:19

@Oblomov:

Ez vajon mit változtat a helyzeten?

Oblomov 2010.04.20. 16:20:20

@zoli29:
ha utánaolvas, akkor műveltebb lehet. És tesztelheti donauneustadti népi elvhűségét, h. kerül-e urbánus jöttmentek uszályába.

Avatar 2010.04.20. 16:22:13

@Grift: "én a drogkarrierem során ritkán láttam olyan embert, aki megállt volna a napi egy két ciginél. akit elkap a kíváncsiság az mindent végig próbál, ha szerencsés és van esze, akkor a hernyó kivételével."

Azért mondom, hogy kérdezzünk rá Meggyesnél, hogy mi lett a baráti társaság füves tagjaival! Lássuk igazak-e az ilyen mendemondák! Meggyes nyilván a kevés szerencsés egyike aki a füvezés után nem csúszott le a hernyóig...

"de a füves srácnak sincs más témája, mint hogy baszki, úgy beálltunk tegnap mint az atom...."

Érdekes, én ezt sokkal többször hallottam "berúgtunk mint az atom"-mal, mint "betéptünk mint az atom"-mal. A fiatalság egy részének bizony a tudatmódosítás a jó buli alapja.

zoli29 2010.04.20. 16:39:33

@Oblomov:

A lényeg, hogy te tudod, miről beszélsz.

vomit 2010.04.20. 16:42:51

clintonrol meg ezt a videot. ilyen fejjel vajon mifele nepek befolyasa alatt allhat
www.youtube.com/watch?v=m-pzqMUTyfI

tevevanegypupu 2010.04.20. 16:44:44

@Grift:
Hat nem tudok mast mondani, mint mertekletesseget mindenben. Mindig rettegtem, hogy a fiam - aki ilyen tarsasagokkal jart iskolaba, akik ittak, fuveztek es mindenfele itt megtalalhato lehetosegeket kiprobalva nottek fel - majd belekeveredik valami ilyesmibe, es hat lam, eddig nem. Ugy tunik erre szuletni is kell, hajlam kerdese is, nem csupan csak a kivancsisage. Mas kerdes, hogy a baratai-baratnoi is kinottek ezt a vadulos korszakukat.Az europai idetelepultek es a gazdag itteni ertelmisegi reteg szabadabban gondolkodik es neveli az utodait, maskeppen szocializalodnak, szokva vagynak a masfeleseghez, kulonbozo naciok szorosabb kapcsolatban elnek joforman - na persze a hierarchia itt is megvan - mint otthon egy nagy berhaz lakoi. Sok mindent megengednek, amin a kozep-europaiak megbotrankoznak. Nalunk a szigoru tiltas eredmenyez aztan sokszor tragikus engedetlenseget is. Amig a tarsadalom meg nem talalja magat, ki nem alakul vegre valami megszokott amire tamaszkodni lehet, ami kis biztonsagot jelent, vagyis egyfajta moralis tartas, addig valoszinuleg a fiatalok, de az idosebbek is probalkoznak ezzel-azzal, es aztan abba menekulnek is. Van aki a fuvel probalkozik, es van aki fuvel-faval.(:

civilkontrol 2010.04.20. 18:00:13

Az a fűvel a legnagyobb gond, hogy ugródeszka.
Teszteltem én is nem is 2 alkalommal, (Apámmal is :o) ) sőt, alighanem lesz még rá példa a jövőben is, de én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem szalad el velem a ló és mást eszemben sincs kipróbálni. Ellenben számos ember aki pöffentett az ismeretségi körömből, később kibpróbált mást is. A legtöbben ezt kinőtték, de volt, aki nem. Volt :o(

Úgyhogy én ellene vagyok a legalizálásnak. Lehet, hogy más országok polgárai tudják kezelni a helyzetet, de én úgy tudom hogy pl. Hollandia is megbánta a liberalizációt.

A Fityesszel szemben meg elvárásaim lennének.
Valóban nem az a baj, hogy civilként pöffentett ez a jóember, hanem az, hogy belehazudott az ország képébe. És ezt nem először tette.
25-e előtt nyilván nem lehet ezzel csinnadrattázni, de a választások után el kellene kezdeni példát statuálni és megykó erre kiváló alany.

A jónép lássa, hogy a fityesz nem engedi meg ugyanazt a virtust, amit a szocik megengedtek maguknak és a fityesz prominensei is lássák, hogy nem tehetnek meg akármit, csak azért mert 2/3.
Különben 4 év múlva csattanás lesz, de k..va nagy.

Remélem nem csak a szocikat számoltatjuk el, hanem megmutatkozik a szándék a gyomirtó telken belüli használatára is.

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2010.04.20. 21:59:10

"Miért kell tolni az álszent soha-nem-éltem-vele szöveget, a mindig-is-mondtam-ne-tegyék-ezen-az-estén-is-így-történhetett képmutatással súlyosbítva?"

mert egy fasz. ráadásul azzal is súlyosbít, hogy jóféle sör meg beherovka, amik tulajdonképpen gusztustalan okádmányok a fűhöz képest. nna

Bummer 2010.04.20. 23:41:25

Az ufóvideók minden jellegzetességét magán viselő, leginkább fake-nek tűnő videó. Érdekes módon amikor Meggyes átveszi a pipát, még ketten ülnek tőle balra, mikor tovább adja, már csak egyvalaki.
Komolyan ennyit sikerült előbányászni Meggyes étterem-üzemeltető és popcorn-automata gyártó múltjából?

törzsmókus 2010.10.08. 10:52:50

most eljött az igazság pillanata, bár nem a fidesz, hanem a választók mutatták meg a tutit
süti beállítások módosítása