BKV: Nekik jár
2010. március 24. írta: TuRuL_2k2

BKV: Nekik jár

  Regőczi Miklós szimultán (a Magyar Nemzetben és a Népszabadságban megjelent) nagyinterjúival új lendületet vett a BKV-ügy. A közlekedési vállalat volt vezetője nevét és arcát adta a régóta sejtett-tudott tényhez: valóban az MSZP-SZDSZ kifizetőhelye volt a BKV.

  Regőczi új (valós vagy valótlan) nevekkel gazdagította az MSZP-SZDSZ és holdudvaruk érintettjeinek körét, Lendvai Ildikó vagy éppen Lamperth Mónika képbe kerülése egy újabb lökést adhat a szakadék felé tántorgó szocialistáknak. Kedvenc részleteink az interjúkból:

 – Mely médiumok voltak még fontosak Lelovics Ottónak és a pártnak? 
– A Klubrádió és a Nap-kelte. Lelovics szólt, hogy Verebes István fiának valamilyen készülő filmjét támogassuk egy pár milliós reklámszerződéssel, mert fontos, hogy Verebes jól kérdezzen a Nap-keltében. 
– És jól kérdezett? 
– Jól bizony. A Nap-kelte ügye egyébként úgy indult, hogy Antal Attila megérkezett a BKV-hoz, és talán már az első napon elétoltak egy előkészített, húszmilliós szerződést, ami a Nap-keltére vonatkozott. Ennek végül csak a felét fizettük ki, mert nem akartunk ott annyit szerepelni. 
– Tehát közpénzből fizettek PR-beszélgetésekért. 
– Igen, és a műsorvezetők mindig nagyon szívélyesek voltak.
– Milyen politikai kérések voltak még? 
– Például hogy vegyünk fel embereket. Egyszer Antal Attila keresett meg, hogy Lendvai Ildikónak valamilyen ismerősét kell elhelyezni, tegyek valamit, mert Lendvai már vagy ötször hívta. Találkoztam a kedvezményezett úrral, de teljesen alkalmatlan volt, nem tudtam felvenni, képtelenség volt. Végül egy külső cég már létező szerződéséhez a cég beleegyezésével hozzácsaptuk a fizetése összegét, és rajtuk keresztül megkapta. 
– Mekkora fizetést kapott ez a derék ismerős?
– Úgy emlékszem, háromszázezer forintot havonta. 
– És ezért nem csinált semmit. 
– A BKV-nál biztos nem. 
– Lendvai Ildikó örült ennek a megoldásnak? 
– Nem tudom, én jeleztem Antalnak, hogy ebben a formában sikerült elintéznem az ügyet, azt mondta, hogy rendben lesz. 
– Fel kellett még venni valakit? 
– Persze. Lelovics Ottó szólt, hogy menjek be Lamperth Mónikához a minisztériumba, ott egy államtitkárral vagy államtitkár-helyettessel találkoztam, aki kérte, hogy a feleségét vegyük fel a céghez. Mondtam, hogy ez nem túl szerencsés megoldás, de megnyugtatott, hogy a felesége a leánykori nevét használja, senkinek nem fog feltűnni. Fel is vettük. 
– Nos, végül is ez egy apró siker a munkanélküliség elleni harcban. Voltak egyedi, ritka kérések is? 
– Voltak. Mondjuk, Nyakó Istváné. Nyakó és felesége buszokat kért kölcsön pár alkalommal, ifjúsági táboroztatásokhoz. Nyolc-tíz busz kellett nekik. Engem hívtak fel, én meg elintéztem cégen belül a közlekedési igazgatósággal, hogy megkapják.
– Fizetett valaki a buszokért? 
– Dehogy.  

 – Balogh Zsolt szerint volt rá bőven példa, hogy a nyertes cég utólag árat emelt vagy határidőt hosszabbított, a megemelt öszszegből pedig bizonyos százalékot vissza kellett csorgatni.
– Ez a műszaki területen fordulhatott elő, nálunk nem. Volt, hogy a vállalkozó olcsó ajánlattal nyert, amely összegnek a kétszeresét fizették ki pótmunka címén. Vegyük például a 4-es metró Rákóczi téri állomásának újraterveztetését, amelyet azért kellett elvégeztetni, mert a lakók tiltakoztak a fák kivágása miatt. Mint kiderült, szó sem volt semmilyen valódi lakossági tiltakozásról, ez csak ürügy volt, hogy 600 millió forintot kérhessenek az állomás átterveztetéséért. De ebben nincs semmi új, már 2007 előtt is sokan éltek e technikával.

(...)

 

– Demszky Gábornak is voltak kérései?
– Egyszer felhívott személyesen, hogy kössek a Sawyer Miller Grouppal szerződést. A sors fintora, hogy velük komoly szakmai együttműködésünk volt, jó munkát végeztek, megdolgoztak a pénzükért. Nem úgy, mint mások, voltak olyan cégek, amelyek csak azért kaptak pénzt, hogy leszálljanak rólunk, békén hagyjanak minket.
– Hagyó az ön nyakát is szorongatta?
– Baloghot naponta berendelték városházi vezetők. Én Hagyóval rendkívül ritkán találkoztam, a nyakamat sem fogta meg, és párizsit sem evett előttem. Más politikusoktól viszont érkeztek kérések. [A következő két mondatot Dancs Gábor személyiségi jogokra vonatkozó kérése alapján eltávolítottuk - a szerk.] A koalíciós politikusok, vagy leginkább az ő közvetítőik, folyamatosan kérésekkel álltak elő. Amikor Olti Ferenc, a BKV vezérigazgató-helyettese a 4-es metrót felügyelte, jelezte Antalnak, hogy kevés neki a vezérhelyettesi fizetés, ezért hozott egy céget, amellyel szerződést kötöttünk havi több százezer forint értékben, Olti fizetését pedig a cég kipótolta. Általában nem az önkormányzati képviselők kértek személyesen a BKV-tól, volt annyi eszük, hogy közvetítőkön keresztül jelentkezzenek. Akkor volt a legnagyobb baj, ha a koalíció nem tudott előzetesen megegyezni, ki nyerjen egy-egy tendert, ebből jelentős konfliktusok voltak, de általában mindig született köztes megoldás.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr341864350

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyarország = Korruptország… Kicsit ironikusan 2010.03.24. 12:07:21

Az utóbbi időben napvilágot látott korrupciós botrányok miatt kezdem azt hinni, hogy itt nincs is szükség semmilyen nagy-nagy reformra, ami helyrehozná a gazdaságot.A BKV ingyen-mentet ad egyeseknek, mások meg fizetik a bérletet, kőkeményen. Közben még...

Trackback: Regőczi: Kifizetőhelyként működött a BKV 2010.03.24. 09:30:01

Regőczi Miklós, a BKV volt vezérigazgató-helyettese a Magyar Nemzetnek és a Népszabadságnak is beszélt a cégen belül történt különböző kifizetésekről. Állítása szerint rendszeresen érkeztek politikai megrendelések, kérések a céghez.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoli29 2010.03.24. 09:14:44

Magyar Nemzet + Népszabadság: Ennél jobb forgatókönyvet írni sem lehetett volna. Nem lehet sok mindent hozzáfűzni; ilyenkor szokott lenni, hogy a bíró komolytalan játék miatt lefújja a meccset.

Tehetetlen Dodó 2010.03.24. 09:22:23

Nagyot tévedek-e vajon, ha úgy vélem, hogy ez csak a jéghegy csúcsa?

Chicano 2010.03.24. 09:23:24

És még van két hét az első fordulóig. Mi fog itt még kiderülni? Ki fog még elkezdeni énekelni? Rossz éjszakái lehetnek mostanában az mszp-szdsz-es politikusoknak meg a sleppjüknek.

zoli29 2010.03.24. 09:28:03

@Tehetetlen Dodó:

Nyilván nem. Regőczy el is mondja, hogy az elmúlt 20 évben - az adott kormánytól függően - ugyanez zajlott a MÁV-nál, Postánál, MTV-nél; persze ezekről csak híreket hallhatott, belülről a BKV-t ismeri.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.03.24. 09:29:12

hát, nem tudom ...
vessetek a mókusok elé meg minden, de én tegnap például kőkemény 600 forintot spóroltam a békávén 2 'ingyen' utazással, szóval nekem nincs problémám ezzel a szoci cuccal :DDD

eeepunk 2010.03.24. 09:42:20

ÁÁÁÁÁ, ez mind nem igaz, csak összeesküvés elmélet. Feljelenteni rágalmazásért és azt azt a 10 tanút is, aki alátámasztja az elmondottakat :)

dr. Sigmund Fraud 2010.03.24. 09:45:22

"teljesen alkalmatlan volt, képtelenség volt, nem tudtam felvenni"
A BKV-hez????
Egy háromkilós ugribugri állásba???
Na ez tuti kamu.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.24. 09:47:04

@eeepunk:

Szerintem ez a fickó sokéves börtönbüntetésre számjthat holótagadásért. Az általa alaptalanul hírbehozott tisztességes politikusok nyilván jelentős arányban a vészkorszak túlélői (a túlélőstátusz a családban öröklődik), tehát az ilyen rágalmazás a legsúlyosabban büntetetndő. Esetleg a szankciók közé a törvénybe írható még a nyelvkitépés.

Bell & Sebastian 2010.03.24. 09:50:51

@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget:

Meg amit parkolásra nem fizetett ki és már többet keresett, mint egy tanár.
Csak meg ne gazdagodjon hirtelen, mert utoléri a Roswell-effektus, mint ezeket, kicsit följebb.

Nem kell két pofára tömni a parizert!
Ami gondolom csak marha/csirke/bornyú lehetett. Vagy harcsakolbász.

==T== 2010.03.24. 09:51:51

"Az interjúban egyebek mellett azt mondta: konkrét politikai kérés volt a Csapó Bt. ügye. Lelovics Ottó, Hagyó kommunikációs igazgatója kérte, hogy Csapó Gábor vízilabda-iskolájának adjanak pénzt.

A 4-es metró Rákóczi téri állomásának újraterveztetését pedig azért kellett elvégeztetni, mert a lakók tiltakoztak a fák kivágása miatt. Mint kiderült, szó sem volt semmilyen igazi lakossági tiltakozásról, ez csak ürügy volt, hogy 600 millió forintot kérhessenek az állomás átterveztetéséért."

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.03.24. 09:54:59

@Bell & Sebastian: a kolbász talált-süllyedt :)))
amúgy meg a hobó-t éneklem most:

"Volt egyszer egy fiú, kertész akart lenni.
Szeretett volna libasültet enni.
Ülök fenn a dombon, könyvét böngészgetem. Oh, Igen
Közben teli szájjal libasültet eszem.

Mint ruhánkon a gomb, az vagy Rózsadomb!
Mint ruhánkon a gomb, az vagy Rózsadomb!"

tevevanegypupu 2010.03.24. 09:55:40

Bizonyitek, bizonyitek..nem er addig semmit, amig nem lehet bizonyitani. Most majd fent emlitettek mind beperlik, a per evekig huzodik, vegkifejlet semmi..Ekkora osszegekre es ilyen sok emberre vegulis talan nem szamitott senki, de ugy korulbelul sejthettuk mi zajlik ilyen helyeken par eve. Szoval..majd ha Lendvai Ildiko es Lampert Monika, Demszky Gabor es a tobbi bilincsben allnak a birosag elott, na majd akkor lehet orulni.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.03.24. 09:56:47

@==T==: ez a legdurvább, ez a lakossági tiltakozásos...
kibaszott pofátlan állatok az összes maszop-szadeszos ...

tevevanegypupu 2010.03.24. 09:58:09

"Tényleg új börtönt kell majd építeni?"

Hat ha masfel milliot nem is..de eleg sokat ahogy igy elnezi az ember a resztvevoket.

Combi a ballibes Ferkófan 2010.03.24. 10:00:35

A börtönben van vajon botox kezelés?

mandarinrece 2010.03.24. 10:04:33

Azt se feledjük: Regőczi korábban MSZP-SZDSZ önkormányzati képviselő Székesfehérváron, kommunikációs tanácsnok, a polgármester kampányfőnöke. Nem szakemberként került a BKV-hoz - ha valaki, ő már csak tudja, milyen a politikai korrupció és hogyan kell hazudni.

homoródkarácsonyfalvi 2010.03.24. 10:14:30

@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget: Jó amit írsz, de ennél szerintem sokkal durvább dolgot műveltek.
Egy dolog, hogy teljes mértékben kifosztották az országot. Jogos a félelem, hogy mindenhol csak adósságot találnak a kormányváltás után. Az adósságot pedig nekünk kell megfizetnünk.
Azonban mi volt a lopások fedezésére létrehozott mechanizmus? Az interjuban említett módon lefizetett sajtóorgánumok segítségével (meg a többivel) folyamatosan bombázták a magyar lakósságot, meg a Nyugat-európai és az amerikai közvéleményt, hogy a magyarok: rasszisták, homofóbok, antiszemiták, klerikálisak, reakciósok, nácik stb. Így a politika ezekről a baromságokról szólt, hogy elfedjék a tényleges gazdasági folyamatokat és a bűnözésüket. A kedves cenzor Lendvai Ildikó a választási kampányban is lényegében csak hülyeségekkel tud riogatni.
Közben pedig atomjaira szétverték az emberek fejében a társadalmi és a nemzeti szolidaritás eszméjét.
Úgyhogy a károkozást nem lehet csak forintban mérni. Nemcsak a lakóssági tiltakozással éltek vissza, hanem a kisebbségekben félelmet keltettek, hogy majd ők megvédik őket. Nézd meg a nyugdíjasok félelmét, a cigányoktól rettegő falusiakat, a perifériára lökött cigányságot, a holkausztot megjártak félelmét a fekete egyenruhától, azt, hogy a árpádházi-zászlóból náci jelképet kreáltak stb. Igazi fortélyos félelem igazgat. Ugyanazt művelik, mint amikor még szocializmus volt, és nem voltak szabad választások. Még a jelszavaik is ugyanazok.

Tehetetlen Dodó 2010.03.24. 10:14:41

@Arma Gedeon2: Helyesebb lesz többes számot alkalmazni...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.03.24. 10:15:59

@Bell & Sebastian: na, az nem lehet a _véletlen műve_ hogy egy napon hozza le a két nagy lap az ipse szövegét.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.24. 10:17:50

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:

egykor botozás volt, ez visszaállítható, az már majdnem botoxozás...

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.03.24. 10:18:47

@tölgy:
szegény hülye szocik-szadik, ha netán azt hitták volna, hogy a háttérhatalom hálás lesz a szolgálataikért...

Bozdurgán 2010.03.24. 10:31:41

Az a döbbenetes, hogy ezekről a technikákról mindenki tudott,de valahol tudat alatt akartunk hinni benne, hogy talán mégsem ennyire súlyos a helyzet.

És de, sőtt, ha a BKV ilyen volt mi lehet a MÁVnál?vagy a Postánál?

felhaborodas 2010.03.24. 11:06:58

bukjon mind! a börtönt már hagyó nem ússza meg, reméljük a többi is a sitten csücsül majd!

buckafej 2010.03.24. 11:13:30

Most már értem, hogy Csapó Gabi miért szerepelt olyan lelkesen a Heti hentesben és az ATV-n.
Szüksége volt neki erre?

mandarinrece 2010.03.24. 11:28:47

Itt az MTV honlapján Burány Sándor mai Ma reggel interjúja, nézzétek meg:

videotar.mtv.hu/Videok/2010/03/24/10/Zold_Budapest_kampany.aspx

5:30-tól igazán jó, amikor Burány elmondja, hogy "nem tűntek el milliárdok a BKV-tól" és "nem tud korrupcióról a BKV-nál".

stratez 2010.03.24. 11:46:51

A legjobb a BKV, mint a Nyakó-házaspár maszek ingyér buszkölcsönzője. Újdonságértéke csak ennek van, a többi csak a szokásos napi rutinlopás. A kérdés most már csak az, hogy meddig van még pléhpofája kiállni a nyilvánosság elé, egyáltalán kampányolni, szerepelni ennek a szocivezetésnek...

sorokinV 2010.03.24. 12:03:36

@stratez:

Kérdezd meg Kaya Ibrahimot! :D
(Nyakói rutinválasz)

Steve the Great 2010.03.24. 12:30:09

@stratez: Lendvai már reagált is:

A valóságból nem, legföljebb a Fidesz politikai érdekeiből vezethetők le a Magyar Nemzet mai állításai

A Magyar Nemzet Regőczi-interjújában velem kapcsolatban megjelentekből egy árva szó sem igaz. Regőczi Miklóst egyáltalán nem ismerem, Antal Attilával pedig életemben összesen egyszer találkoztam. Ez alkalommal választókerületem egyik önkormányzati képviselőjével együtt kerestük fel, a kerületi buszjáratok és a 47-es villamos vonalának meghosszabbítása ügyében.

(bár hogy miért csak MN-et emlegeti...)

civilkontrol 2010.03.24. 13:03:15

@mandarinrece:
Jogállam ide vagy oda, már csak a zsigeri tarlósozásért is alaposan meglapogatnám vasvellával

Ez a burányi interjú megint csak példa volt egy régi viccre:

-Honnan tudod, hogy egy szocialista hazudik?
-???
-Mozog a szája

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.03.24. 13:07:45

@mandarinrece: szuper!
A pénzek nem tűntek el, hanem kifizették őket!

Burány akkor tér magához, amikor a végén megkegyelmeznek neki, és szóba hozzák a Jobbikot. Akkor már felszabadultan demokrata ismét.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2010.03.24. 13:45:28

Minden csak hazugság.

Nem tudom elképzelni politikusokról, hogy akár egy fillért is lopjanak, vagy ügyeskedjenek.
MSZPs-ről meg pláne.

A sok hazug hangulatkeltőnek kellene kitépni a nyelvét.

Megmondták tisztán és világosan, hogy a zemeszpé, becsületes emberek értékalapú közössége.
VAn még kérdés?

yoovan 2010.03.24. 13:54:24

Szégyen, hogy ilyen arcok vezették 8 évig az országot!

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2010.03.24. 13:57:45

NAP KELTE: lóvé, csakhogy a Verebes jól kérdezzen.

Büdös kurva anyjukat!

Bell & Sebastian 2010.03.24. 14:00:55

@tevevanegypupu:

Ne aggódjon, jó hosszú alkudozás után szólalt meg. Két hét kevés a mosakodásra.
Utána meg turbó-üzemmódba lendülés következik a megfelelő eredmények esetén.

@tölgy:

Valóban nem és ez biztató a végkifejletet illetően!

@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget:

Ilyen az, amikor megszólal a mély!
Nem fecsegés, kocsizörgés vagy kutyaugatás csak. Lázadás, pont jókor.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2010.03.24. 14:06:54

Miért ne lett volna tiltakozás a Rákóczi téri fák kivágása ellen? Itt van egy ritka platán ,ami Európában egyedülálló. Ez az egyetlen park a Nagykörúton. Itt most is madárfüttyre ébredek minden reggel.
Nem hiszem, hogy nem nyúltak volna le pénzt, de az egy ordas hazugság, hogy nem volt lakossági tiltakozás.

...és lesz is még, mert egy beton síugratót húztak a tér közepére, eltakarva mindent, ráadásul nyers betonnak hagyják meg, nem kap burkolatot.

civilkontrol 2010.03.24. 19:21:34

Sajnos nem vagyok egy photoshop mágus, de örömmel adok ötletet egy új MSZP plakáthoz ala Nokia doboz 2.0:

A kacagó Nyakó Pici az alsó lépcsőn állva lelkesen integet kifelé a kanyarodó csiklós busz nyitott első ajtaján valami ilyesmi felirat társaságában:

Nekem is ingyen volt

MSZP: Ócsitjuk a tömegközlekedést

Bell & Sebastian 2010.03.24. 20:38:52

@civilkontrol:

"csiklós busz"

Stimmt, öregecskedő egytől-egyig!

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2010.03.25. 00:01:13

"Én már csak egy jó kávét kérek..." ezt szoktam mondani amikor ilyet olvasok, de ahányszor mostanában mondtam tényleg mindig kaptam volna egy feketét már koffeinmérgezésem lenne...

Bobojsza 2010.03.25. 10:14:34

Kedves gazdag, fiatal értelmiségi férfiak! Ti, akik a Mandiner olvasótáborát alkotjátok! Szoktatok ti gondolkodni is? Vagy a gondolkodási képességet nem adják együtt a diplomával? Egy alaposan gyanúsított, előzetesben lévő illető szavait egyből készpénznek veszítek? Ki tudja, milyen kedvezményeket kapott ezekért az interjúkért? Amivel nem akarom azt mondani, hogy minden politikus tiszta, mert egyik sem az, de amit ez az ürge mond, azért lehet hazugság. De legalábbis nem bizonyított tény. És nem is a kihallgatáson mondta, csak újságíróknak.

kovacssteve 2010.03.25. 10:22:00

Ki fog borulni mónikáéknál is a bili, és akkor még szarosabb lesz az mszp.

SINGLETON99 2010.03.25. 13:05:37

Megy itt a téma már hetek óta, de miért nem veszik elő a felühyelőbizottság elnökét, miért nem hallani semmit Székely Gábor felelősségéről ? Ő is az SZDSZ szürke eminenciása, nyilván neki is volt "kulcsa" a kifizetőcsaphoz:)) Nehogy már elhiggyük hogy a tudta nélkül folytak a adolgok, ész ezért még a mia napiig is tiszteletdíjat kap havonta és ül a Szerencsejáték jó zsíros igazgatói székében - ( az is egy pénzkifizető hely) . Oknyomozó ujságírók -rajta, nézzenek utána, vagy legalább kérdezzék meg az illetőt.
Hajrá!
süti beállítások módosítása