Íme, a Fidesz programja
2010. március 12. írta: Redakció

Íme, a Fidesz programja

  A szabad élet garanciája a törvényes rend, amit minden állampolgárának biztosítania kell, és magának az államnak is törvénytisztelőnek kell lennie - zárja Navracsics Tibor a Fidesz programját. Munka, otthon, biztonság, rend, és nem utolsósorban: elszámoltatás. A Fidesz programjának összefoglalója a Mandineren.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr861834862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.logic 2010.03.12. 18:55:28

Fidesz program: "Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás-tengeren is túl..."

kispufi 2010.03.12. 19:08:46

@m.logic: még a program száraz szövege is szellemesebb a humorizálásszerűségednél...

Bloodscalp 2010.03.12. 20:02:29

ez mitöl program?:) egy pr valami:)
megtudtuk 4 emberkéröl hogy miniszter lesz...

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.12. 20:24:52

Vége a megélhetési bűnözés tutujgatásának. BINGÓ!

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2010.03.12. 20:40:09

@Bloodscalp: Igaza van, ez egy teljesen új és meglepő jelenség, hogy egy párt programja propagandisztikus.

Lehet, hogy a Fidesz egy politikai párt, amely indul a választáson és nyerni akar?!?! Ne mondja, egy világ dőlne össze bennem!

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2010.03.12. 20:40:52

Amúgy meg fenntartom, hogy a Fidesznek nincs programja.

Bell & Sebastian 2010.03.12. 21:22:41

Íme Olaszország legnépszerűbb, legszókimondóbb politikusa, akitől még Silvio is retteg, a nagyszerű és ördögi

CAPAREZZA!

(amúgy hip-hop énekes)
Gyilkos szöveg, invenciózus előadás, giga-koncertek, polgárpukkasztó videoklipek! (elkelne itthon is)

www.youtube.com/watch?v=JLBPWsFlawk&feature=related

Hogy mi van a programmal?
Felvonulók kérték. De csak nem azt kapják, ami előre meg volt beszélve!
Sztravinszkij: Manók tánca van mindig.

Bloodscalp 2010.03.12. 21:29:46

@dzsucseharcos: el van ugye könyvelve az a nyereség, viszont szarik bele bármit is mondani hogy mihez kezd a nagy fidesz...(pedig csodát ugye nem fog-az adócsökkentés is jobb esetben 4 év múlva jön össze...)

@Téglagyári Megálló: nálam emberke...tőlem javítgathatod

LACEK 2010.03.12. 21:40:59

MSZP: "A Fidesznek nincs programja!"
Jobbik: "A Zsidesznek nincs pogromja!"

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.03.12. 22:09:21

@dzsucseharcos: Bezzeg az MSZP-nek van, sőt, mennyi programja volt 2006 óta! 100 lépés program, zászlóshajó program, ötéves adócsökkentés programja, új magyarország program, meg még pár ami nem jut eszembe mert képtelenség fejben tartani őket.

A soksok programból mennyi valósult meg ténylegesen? Ezek után nem rohadtul mindegy, hogy van-e program, vagy nincs?

civilkontrol 2010.03.13. 01:20:22

@Gery.Greyhound:
Na ja. Ez a köcsög fidesz még lopni sem tud. Pedig példát vehetne az mszp-ről :o)

tewton 2010.03.13. 02:07:08

@Gery.Greyhound: a legjobbat, a biopolisz-izépoliszokat kihagytad :)

nyg 2010.03.13. 06:28:47

Mondjon már valaki olyasmit, ami eből a programból nem vállalható? Kevés a konkrétum? Oké. De ebben a helyzetben: lerombolt ország, üres kassza, nulla mozgástér, ki tudja még milyen kötelezettségek (lásdpl. Malév) az lenne a hülye, aki konkrétabb vállalásokat is tenne.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.13. 07:01:59

Átolvastam a programot - a fidesz.hu-oldalról elérhető. Siralomvölgy az egész. Ilyet szerintem nem volna szabad játszani:-( Ez ilyen kiadvány csak arra jó, hogy kiemelje, kidomborítsa a tartalmak hiányát:-( Pld. (hogy ne mondja senki, hogy általánosságban beszélek) az egészségügyről szóló fejezet kifejezetten olyan átlátszóan semmitmondó, hogy csak kétségeket ébreszt abban is, akiben eddig nem volt.

Aztán ezek a régi arcok: Járai, Matolcsy, Vizy:-(

Kopp Máriát bírjuk!:-)

Egy nagy rakás fiatal szimpatikus, tehetséges és képzett arcot kellene felvonultatni a kampányban, akik "okosakat mondanának" és nagyon bíznak a jövőben, a nemzetben, aztán, hogy a miniszterek úgyis azok lesznek, akik úgyis lesznek, az már egy másik kérdés.

Annyi a "programban" a jó, hogy nemzeti ügyekről, nemzeti kérdésekről beszél (bár nemigen mond róluk semmit). Gesztusértékű az is, hogy az Fidesz országos listán talán harmadik és negyedik helyen Horváth Jánost és Wittner Máriát indítják. Nekem ez is szimpatikus.

Kicsit olyan hazafias népfrontos íze van ennek a Fidesz programnak és kampánynak:-/ Csak annál egy kicsit renyhébb és fásultabb:-(

ü
bbjnick

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.03.13. 07:20:26

@nyg: Ebből a programból szinte minden vállalható. A helyzetértékelés reális, a tervezett intézkedések szükségesek, a célok tökugyanazok, mint a jelenlegi kormányprogramban.

Az a kérdés, hogy meg tudják-e csinálni, nem az, hogy le tudják-e írni a nyilvánvalót.

Ja, és még egyszer: nem a kormány csökkenti a kamatokat. Erre figyeljünk oda. :)

egy nik a sok közül 2010.03.13. 07:29:55

@bbjnick:

az első amit megnéztem mikor letöltöttem, az oldalszám
nem egy 49 oldalas dokumentumot vártam

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.03.13. 09:21:01

@egy nik a sok közül:

No, én egy A4-es oldal világos, korrekt konkrétumért odaadnám mind a 49-et, tipográfiástól, színes fotóstól.

ü
bbjnick

greybull 2010.03.13. 10:36:09

Lopni: csak csöndesen és szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes! Nem úgy, hogy felállunk az uszodában a mélyugró toronyba, letoljuk a gatyát és onnan hugyálunk a vízbe, hadd lássa mindenki - ahogy maszopék szadeszék csinálták.

Thulsa Doom (törölt) 2010.03.13. 10:39:01

A "tisztelthölgyeimésuraim"-at hiányolom a mondatok és bekezdések elől. hehe.

Arp1 2010.03.13. 14:08:16

@Thulsa Doom: Most mit pattogsz, megy a harc a nyugdíjas szavazókért. Ha nem vagy benne érintett, akkor ne is pofázz bele. Vagy a Jobbik ügyesebben tudná megnyerni a nyugdíjasokat? Az "aki nem épkézláb, az élősködik a társadalmon" stílusú náculás biztos bejönne nekik.

jozef - Hiteles Mozgalom 2010.03.13. 15:40:41

Amíg mi lelkesen rágcsáljuk az elénk vetett GUMICSONTOT és legfeljebb egymásra VICSORGUNK, addig a HÚSOSFAZÉK körül levők elégedettek és nem tartanak tőlünk.

Meddig még….?

TEHETNÉNK érdekünkben, ÉN így képzelem: www.kezdet-2010.eoldal.hu

…..IDEJE MOZDULNUNK

jozef - Hiteles Mozgalom 2010.03.13. 15:41:38

Így látom a probléma lényegét:

Nagy része a jelenlegi régi és új pártoknak nem rendelkezik jelentős tagsággal, nem is törekszik erre. A párt arculatát, megjelenését, megnyilvánulását egy szűk párt elit határozza meg. Elegen is vannak, meg okosak is ehhez, nincs szükség a tagság véleményére, beleszólására.

Az aktuális álláspontot, kinyilatkoztatást a megmondó emberek, pártalvezérek, szóvivők a kampány és egyéb gyűléseken, sajtótájékoztatókon ismertetik, szórólapokon címlista alapján elküldik. Azt mondják és hosszasan ismétlik, amit kampánystáb felépített és a párt elit jóváhagyott.
Céljuk a néptömeg manipulálása.

A párt meghatározó, elvileg választott vezetőit előzetesen a párt elitnek jóvá kell hagynia. Mivel kicsi a párttagság nem nagyon fordulhat elő, hogy nem tervezett személy kerül be a párt közép vagy felső vezetésébe. Így biztosított évtizedeken keresztül a vezetők érintetlensége.
A veszélyt jelentő, választó jogosultsággal rendelkező párttagság helyett így aktivistákra és kijáró emberekre van szüksége a pártnak, hogy életben maradjon és a párt elit magas színvonalon megéljen.
Az aktivisták biztosítják, hogy a manipulált emberek rájuk és ne a démonizált másik párt(ok)ra szavazzanak.
A kijáró emberek tartják a gazdasági élet szereplőivel a kapcsolatot, ezek biztosítják a tőkét a párt működéséhez. Amennyiben a párt hatalmi helyzetbe, pozícióba kerül a befektetett tőke megtérül. Elemi érdekük a jelenlegi átláthatatlan, ellenőrizhetetlen pártfinanszírozási rendszer és a képviselők gátlástalan juttatásainak fenntartása.

Végül is nincs szükség arra, hogy az egyes emberekkel valódi, közvetlen kapcsolatot tartsanak, ezért erre nem is törekszenek.
Nem látják értelmét annak, hogy elveik legyenek, még valaki talán számon kéri rajtuk ezeket. Ezért keveredik és cserélődik fel a bal és a jobb, ahogy épp az érdek kívánja

Képviselőink törvények létrehozásakor, állami vállalatok vezetőinek kinevezésekor, állami és közösségi munkák elosztásakor, a befolyt adók és járulékok elköltésekor nem a közjó érdekét nézik.
A létrejött összefonódás és alkuk határozzák meg döntéseiket.

Ez a konzerv politizálás:
kitalálják, összeállítják, marketing módszerekkel kínálják nekünk, mi meg nem látjuk, hogy mi van a konzerves dobozban, és semmit sem teszünk azért, hogy megtudjuk, inkább hiszünk a reklámoknak és ígéreteknek így megvesszük. Aztán négy évig azt esszük, amit kifőztek. Már húsz éve…

Olyan országban szeretnék én élni, melyben azt esszük, amit mi főzünk magunknak.
Meg kell tanulnunk végre főzni!
Talán így:
www.kezdet-2010.eoldal.hu

Samott 2010.03.13. 15:45:51

Bullshit az egesz, engem mint adofizeto allampolgart az erdekelt volna, hogy mennyi adot fogok fizetni (nem a cegek, hanem en, az allampolgar - szja, afa, jovedeki illetve jarulekok), errol viszont egy k.rva szo nem esik az egesz iromanyban. Tudom, mert atolvastam, kulcsszora atkerestem az egeszet. Nem erdekel hogy errol a tobbi part is kussol, nem ok fognak nyerni. Alkalomadtan megkerdezhetnenek egy illetekest is ezekrol.

Pelso.. 2010.03.13. 18:53:25

@Samott: Hol élsz te? A program tökéletesen megfelel arra a célra, amire megalkották:)

Arp1 2010.03.13. 19:46:41

@Samott:

Egyrészt jelenleg még ellenzékben van a Fidesz, így nem fér hozzá az államapparátushoz, és pontosan nem tudhatja a számokat. Ami pedig publikus, az mint mondják, és mint már volt rá példa, az se biztos, hogy pontos.

Ami az MSZP-s fejekben programot jelent, az egy berögzült szocialista megoldáshalmaz. Ilyenje remélem nincs és soha nem is lesz a Fidesznek.

Te mint adófizető állampolgár, miért nem kérdezed meg a jelenlegi kormányt, hogy pontosan hova is megy el az adód?

Pelso.. 2010.03.13. 19:54:11

@Arp1: Napokban a PM kiadott egy sajtóközleményt, hogy a Fidesz számára külön, bármikor lehetőséget biztosít, -nevezzük így-,: a számok megtekintésére.
Kíváncsi vagyok, élnek-e vele.

Samott 2010.03.13. 20:05:34

@Arp1: lesz.rom a szocialistakat, nehany het es tul leszunk rajtuk... csak terveznek a fidesznel, nem csak ilyen hulyesegeket irnak ossze, hanem szamolnak adokulcsokkal, valtozatokkal tol-ig ertekekkel mit-merre-mennyit lehet valtoztatni, hogy jobb legyen az orszagnak, nem?

Mindenki latja hova megy az ado, tobbek kozt ezert fog megbukni a jelenlegi kormanyzat. Engem az erdekel, hogy a kovetkezo mit tervez velunk.

Arp1 2010.03.13. 20:24:23

@Pelso..:

Járai szerint 1000-1500 milliárd a "korrupciós tartalék". Erről, ha van is adat a pénzügyminisztériumban, elég életveszélyes lehet bárkinek nyilatkoznia, így választások előtt.

Arp1 2010.03.13. 20:28:49

Namégegyszer...

@Pelso..:

Járai szerint 1000-1500 milliárd a "korrupciós tartalék". Erről, ha van is adat a pénzügyminisztériumban, életveszélyes lenne bárkinek nyilatkozni, így választások előtt.

Arp1 2010.03.13. 20:29:38

@Arp1: Most meg kétszer van, bazz.

Pelso.. 2010.03.13. 20:40:39

@Arp1: Csakhogy, az nem fog megszűnni, továbbá szerintem mértéke túlzás.

Arp1 2010.03.13. 21:04:44

@Pelso..: Hát igen, az összeg bizonytalansága okozza a gondot. Ami azt illeti, sokkal több pazarlás van a rendszerben mint a sima korrupció, amit szintén le kell nyesniük.

Pelso.. 2010.03.13. 21:24:14

@Arp1: Kétségtelen. Viszont, olyan (annyira begyöpösödött) rendszerekkel kellene megküzdeni, amire ők is képtelenek, tekintettel arra is, hogy egy -oly sokat hangoztatott-, rendcsinálás rengeteg egyéni érdeket sértene, amely azonnal megnyilvánulna érzékelhető mértékű szimpátia vesztésben. Több olyan (igencsak forintosítható) tényező látható, mint pazarlás, nemtörődömség, korrupció, felelősség hiánya, stb, amelyek sajnos tradicionálisak, sőt szinte elfogadottak, ill tűrtek a társadalomban. Ezek felszámolásához talán több évtized szükséges, a Fidesz sem fog világot váltani kampányidőszakban bevetett szlogenjeivel.

Arp1 2010.03.13. 23:46:11

@Pelso..: Azért reménykedek a 2/3-ban, mert az minden felet rákényszerít a változtatásra.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.03.14. 09:59:11

@Arp1: A korrupciós tartalékkal én Járai helyében nem számolnék.

Alfőmérnök 2010.03.14. 13:58:10

Kedves Jancsi!

Örömmel olvastam a Fidesz-programhoz írt ajánlódat. Nekem csak az lenne a kérésem, hogy ha lehet, egy kicsit részletesebben hozzátok nyilvánosságra a legutóbbi Bilderberg-gyűlés jegyzőkönyvét, mert kibaszottul elegünk van belőle, hogy, miközben demokráciáról meg szabadságról pampogtok, sutyiban, a hátunk mögött hozzátok a fő döntéseket!

Üdv: Alfőmérnök
süti beállítások módosítása