FankaDeli vs. Ákos - WTF?
2010. február 23. írta: TuRuL_2k2

FankaDeli vs. Ákos - WTF?

  A Piroslapon találtuk ezt a Fanka-videót, s egy pillanatig sem volt kétséges, hogy reblogolásra érdemes:

  Többszöri nézés-hallgatás után sem sikerült felfognunk Fanka barátunk mondandóját, ezért olvasóink segítségét kérjük: mit üzen a Jobbik szellemi hátországának egyik fő oszlopa Ákosnak és a nemzetnek, s egyáltalán, mi van a politikai foglyokkal?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr521783696

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: FankaDeli húgykemény volt 2010.02.23. 14:13:55

Videóban dadogva beüzent a Jobbik és a szélsőjobb házi sztárjaként számon tartott FankaDeli nevű karrier rapper az Orbán Viktor barátjaként számon tartott Kovács Ákosnak. „Kedves Kovács Ákos! Ez a videó neked szól, ez egy nyilvános üzenet”-...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pudliho 2010.02.24. 01:20:02

szerintem addig álljon fél lábon amíg megkapja a tubeon a választ, kinek képzeli ez a figura magát

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.24. 08:38:26

@Grift: ritkán értünk egyet, de most igen.

Ha már jobber zenész kell, akkor miért nem Szakics Lakatost vagy Lajkó Félixet futtatják? Talán mert azoknak nem is kell nagyon a politikai háttér?

@Alfőmérnök: én nem látom különbséget Fankadeli, Budaházy és Petőfi közt, ha csak azt nem, hogy utóbbi egészen friss magyar volt.

@elGabor: befogtam a fülem, de sajnos elolvastam. Hát borzalom!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.24. 09:18:43

@tölgy:
nahát, meglepett! talán másik mozit nézhetek, de eddig azt hittem sok mindenben egyetértünk. :)

csagro 2010.02.24. 09:21:12

Ma nem kellett bemennem az egyetemre és érdekelt, hogy mi is fog kisülni ebből a videóból és azért érdekelt, mert én szeretem Ákost. Persze, nem baj, ha van olyan, aki nem, mert ez így normális, mármint, hogy nem vagyunk egyformák.... Viszont erős túlzásnak tartom, h "táncdalénekesnek" nevezzünk egy olyan személyt, aki Magyarországon 13ezer emberrel tudta megtölteni a BS-t. Namármost nekem is eszembe jutott Orwell és az a bizonyos 1984... Hát hol élünk?!? Fanka jobban tenné, ha nem ilyen módon akarna hírnevet szerezni magának. Őszintén szólva én eddig is ismertem, a Suhancos tetszik is, de ezzel egy szegénységi bizonyítványt állított ki magáról!
Na de nem is az ő személye a lényeg. Ha valaki meghallja az ő nevét, természetesen eszébe jut a Jobbik, mint ahogy ez az eddigi hozzászólásokból is kedrült. Épp ezért kellene vigyáznia a szájára, hiszen a cselekedeteivel árthat a párt hírnevének. Vagy csináljon ilyeneket, kit érdekel, csak akkor ne fojjon bele a politikába.
Egyébként szégyenletesnek tartom, hogy a barikad.hu-ra is felkerülhetett ez a videó, jobban meg kellene gondolniuk, hogy kit/mit engednek be!
Igen, gondolom az is kiderült, hogy Jobbik szavazó vagyok! Tisztelem és becsülöm Vona Gábort, ő el mer jönni egy fesztiválra beszélgetni a "pórnéppel" OV vagy a többi pedig még a médiában is csak nagy nehezen hajlandó megjelenni. Én a Jobbikban látom a változást és hiszek abban, hogy ők igazán a magyar ember érdekeit tartják szem előtt!
Adjon az Isten szebb jövőt!

csagro 2010.02.24. 09:23:24

Elnézést, FOLYJON! ez csúnya volt :S :(

teknős 2010.02.24. 10:03:40

@Grift: Ez teljesen igaz, amit leírtál.

Csak nem veszed figyelembe, talán joggal, hiszen én sem venném a helyedben, hogy azt, aki csak csekélyke kapcsolatba kerül a széljobbal, arról saktát nyit a titkosszolgálat.

Basszus, én még azt sem tudom bizonyítani, hogy az emeszpé által fontosnak ítélt események környékén zárolásra kerül a bankszámlám! Nem azt, hogy ki miért és milyen okból teszi.

Vonáékat biztosan erőteljesen figyelték, majd megzsarolták és/vagy megvásárolták.

Csurkának igaza van, a terv az volt, hogy az emeszpé, már 2006 tavaszán tudta, hogy gebasz lesz, az embereknek nem fog tetszeni, amit csinálniuk kell. Ezért egy tervet dolgoztak ki. Tudták, hogy a széljobb meg fog erősödni. A cigánytéma pedig egy jól átgondolt oszd meg és uralkodj tipusú kísérlet volt. Inkább a cigányokra figyeljenek az emberek, mint rájuk, hogy ők mit művelnek kormányon.

A terv rosszul sült el, az öszödi beszéd nagyon beleköpött a levesükbe. Amit a titkos felvételen mond Gyurcsány, hogy a öszödi beszéd nagyon veszélyes fegyver, ez erre vonatkozik. Felborította a tervet.

El fogják foglalni a Jobbikot. Az emeszpé megsemmisítő vereséget szenved, csak a Jobbik marad nekik. Nem a fő figuráknak. Gyurcsány is csak egy báb. Hanem mondjuk úgy az Apró klánnak.

csagro 2010.02.24. 10:39:43

Elgondolgodtató, amit írtál, de ez akkor is csak egy feltételezés. Pont ez van ma Magyarországon. Ha az ember fia valami jót lát/tapasztal, rögtön arra gondol, hogy mi a mögöttes szándék, mi a valódi cél, nem meri elhinni, hogy történhet valami igazán jó.:(:( Egyszerűen csak azt szeretném, ha végre igazán hihetnénk és bízhatnánk valamiben/valakiben és itt történetesen a Jobbikra gondolok. Nem akarok úgy élni, hogy mindenben a rosszat keresem. Úgy döntöttem, hogy most el merem hinni, hogy lesz változás, hogy jobb lesz Magyarországnak és a magyar embereknek! Bízom abban, hogy a Jobbik programja nem holmi olcsó propaganda!
Szebb jövőt!

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.24. 10:46:42

@teknős: „Vonáékat biztosan erőteljesen figyelték, majd megzsarolták és/vagy megvásárolták.”

Én elhiszem, hogy ez volt a terv. Na de sikerült-e? Nem égne-e nagyon Vona maga előtt, ha így volna?

Mellesleg van itt egy Kovács Béla. Ő mikor került a történetbe?

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2010.02.24. 10:55:16

Ez a video önmagában is fájdalmas, de mi van ha Ákos válaszul ír egy zenét?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.24. 10:56:38

@csagro: ha paródiának szánta, akkor nagyon pöpec.

Bell & Sebastian 2010.02.24. 11:14:14

@bbjnick: @Grift: @tölgy: @teknős: @Herr SturmLiberator: @reality: @Alfőmérnök: @Tehetetlen Dodó: @elGabor: @Jobb híján MDF-es: @TaTa86.:, meg aki kimaradt!

Csak belebeszélek, bár nem kéne!

Ákost elhallgatom amikor beszél, a versei sem rosszak, a zenéjét meg hagyjuk.
De a másik úr nagyobb harcos!

Itt vidéken ilyen profi kampányt még nem láttam, mint a Jobbiké! Direktben és inderektben is nyomják, sokszor hallom, kár, hogy még nem szavazhatok, de majd megkérem apámat...

Csak ámulok és bámulok. Nevelik az utánpótlást is. (Azoknak meg ez kell!)
Hogy valaki ezt piszok jól kigondolta előre, abban teljesen biztos vagyok.

Szeret - nem szeret, a végén mindegy lesz! Gáborzsazsai értelemben ez a poszt sem más, mint egy jól elhelyezett reklám, pukkadjanak meg az ősök, haltak volna ki időben!

teknős 2010.02.24. 11:17:43

@Loxon: Erre mondtam, hogy Magyar Mérce 2006 augusztus. Ahol Novák Előd gyorsan a lovak közé csap.

Másrészt Vona 2006 őszén tárgyalt RFE-val, ahol egyáltalán nem mutatta az égés jeleit. Nem az a szent ember, mint aminek azt a hívei gondolják. Elég nyíltan beszélt a pénzről és saját maga viszonyól a pénzhez.

És most megengedő vagyok a jobbik hívekkel szemben. Ők hisznek valamit, én meg tudok egy egészen mást.

teknős 2010.02.24. 11:25:40

@Bell & Sebastian: Nyilván nagy igazságod van. Hülyének lenni meg állampolgári jog.

Most képzelje el mindenki, hogy mi történne akkor, ha mindenki éppen olyan módon szavazna, ahogyan ő. Tegyük fel, mindenki Vonára és a Jobbikra szavazna. Felelőtlenül. Vajon ők tudják, hogy mi következne akkor, vagy leragadnak az erkölcs és a számonkérő szék viszonylatában?

Megint azt hiszik, hogy mint 2002-ben egy focicsapat drukkolói választják meg a győztest. Ugyanaz az attitüd, mint amivel az emeszpére szavaztak...

teknős 2010.02.24. 11:34:05

@csagro: Én értékelem a vágyat, hogy egy jobb világot akarsz. De vajon a jószándék elég mindenhez? A politika nem az igazmondás művészete, hanem a piszkos érdeké. Nem véletlenül van annyi erkölcstelen, de okos ember a Jobbikban. A reakcióitok, az érzéseitek, a szándékaitok kiszámíthatóak és meg is próbálnak visszaélni vele. Nagyon lehet tudni, hogy mennyire hisztek.

Nem attól lesz jó politikus valaki, hogy igazat beszél.

A Jobbiknak egy esetben lett volna értelme. Ha lett volna elég bátorsága ahhoz, hogy kilépjen a demokrácia keretei közül. Bátran és nem méricskélve, nem törődve a következményekkel.

De ez így nagyon gyenge. Olyan pályára lép, ahol mások tehetségesebbek, tapasztaltabbak és rejtettebbek a szándékai.

Igen, mi sem tehetünk mást, csak bízunk abban, hogy amit OV eddig mutatott azt viszi tovább. Az erőfeszítéseit díjazzuk, hogy lassan aprólékosan, de elindult valamerre.

Nektek ez kevés, és a Jobbik következő ciklusában mást sem fogunk hallani, mint hogy ki a hibás, azért, amit nem tett meg. Nem fog elérni semmit, de meg fogja magyarázni. Mint mindig.

csagro 2010.02.24. 11:38:50

@teknős: "Ők hisznek valamit, én meg tudok egy egészen mást."
Akkor pontosan mi az amit tudni vélsz? Szerintem jobban kellene vigyázni a szavakkal; "tudni", "gondolni", "feltételezni", "következtetni" egészen mást jelentenek! Akkor itt most az a lényeg, hogy bántsuk Vonát, mert miért is ne vagy az, hogy legyen egy véleményünk- legyen az pozitív vagy negatív - és azt megosszuk másokkal?!?
Félreértés ne essék, én nem vagyok elvakult jobbikos, sem pedig hülye, én is átgondolom a dolgokat, figyelemmel kísérem az eseményeket és látom, amit látok!
Fontos lenne, hogy nyitottak legyünk az új felé (és ez nem azt jelenti, hogy ne legyenek kétségeink...). Egy biztos, a régi nem vált be, ti nem vagytok kiváncsiak, hogy mi lenne, ha....?

csagro 2010.02.24. 11:44:52

@teknős: "Igen, mi sem tehetünk mást, csak bízunk abban, hogy amit OV eddig mutatott azt viszi tovább. Az erőfeszítéseit díjazzuk, hogy lassan aprólékosan, de elindult valamerre. "
Na ezt aztán végképp nem értem. Mi is az amit eddig mutatott?

"és a Jobbik következő ciklusában mást sem fogunk hallani, mint hogy ki a hibás, azért, amit nem tett meg. Nem fog elérni semmit, de meg fogja magyarázni. Mint mindig. "
Hát nem ezt tette a Fidesz az elmúlt 7-8 évben? Mást sem lehetett hallani, csak azt, hogy az mszp mit k*rt el... Használható ötlete nem volt. Tévednék?

teknős 2010.02.24. 12:15:04

@csagro: Négy évet kormányzott. Ez nektek nem tünt fel, mert az égvilágon nem akartatok semmit.

Az emeszpével való összehasonlítás azért nem érvényes, mert az emeszpé kajak idegen érdekeket szolgáló kollaboráns párt.

teknős 2010.02.24. 12:17:43

@csagro: Akkor mégegyszer, hátha te is megérted. Jelen voltam a beszélgetésnél, amikor Vona RFE-vel tárgyalt. Én nem hiszem, hanem tudom, hogy milyen Vona.

Te meg hívő vagy. Azt hiszel, amit akarsz.

Barman's Choice · http://scotchwhiskyblog.wordpress.com 2010.02.24. 12:25:58

ilyen videokkal meg novákelődbudaházymorvaifankastbstb ikonizálásokkal kicsit gyermekivé alacsonyitják mind a törekvéseiket mind a mondanivalót mind az elvárt erkölcsi nemzeti minimumot.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.02.24. 13:27:02

@teknős: & @csagro: & @Bell & Sebastian: & @Loxon: & @Grift: & @Alfőmérnök: & @Tehetetlen Dodó: & @reality: & @elGabor: & mindenkinek, akit illet!

Vegyük már észre, hogy kádárnépe küzd itt kádárnépével:-( Nálunk a modernizáció a szocializmusban zajlott, minden fogalmunk, ami a modernizációhoz kötődik balos:-( A Jobbik egy virtigli tömegmozgalom, a Fidesz egy virtigli neoliberális párt - balos, balos, balos. (Az MSZP-t most hagyjuk békén, mert tudjuk kik ők és miért kellett hatalmukhoz az SZDSZ.)

Kilencvenben megalkudtak a fejünk fölött a bőrünkre, ennek isszuk most is a levét. Nem született új narratíva, amiben értelmezhetnénk önnön helyünket és szerepünket. Milyen legyen/milyen lehetne egy "polgári párt" ma Magyarországon, ha nem neolib és milyen legyen/milyen lehetne egy "plebejus tömegmozgalom", ha nem nemzetiszoci?

Előállt a Fidesz új narratívával? Készül egy ilyennel előállni? Ki merik ők jelenteni, hogy szembefordulunk a felvilágosodás szabadság-egyenlőség-testvériség-fake-jére épülő politikai koncepcióval és keresztény és tradicionális nemzeti alapokon építjük újjá a szétrombolt és felprédált államot?

No, de most komolyan nick-ek!

ü
bbjnick

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.24. 13:31:20

@bbjnick:

"Milyen legyen/milyen lehetne egy "polgári párt" ma Magyarországon, ha nem neolib és milyen legyen/milyen lehetne egy "plebejus tömegmozgalom", ha nem nemzetiszoci?"

Ez a lényeg!

"Ki merik ők jelenteni, hogy szembefordulunk a felvilágosodás szabadság-egyenlőség-testvériség-fake-jére épülő politikai koncepcióval és keresztény és tradicionális nemzeti alapokon építjük újjá a szétrombolt és felprédált államot?"

Ezt NÉPPÁRTI programmal nem lehet felvállalni, ezt egy 8-10%-os elitista párt tudná csak képviselni.
Győzelemre nem tudná vinni, őrlődne a neoliberálisok és a nemzetiszocik között.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.24. 13:42:12

@bbjnick: Van igazság ebben. Na de azért én kiváncsi lennék arra, hogy Vona valóban hamis ember-e. Azt elfogadom, ha valaki azt mondja, hogy vannak korlátai vagy mondjuk neki privátim nem szimpatikus a karaktere. De vajon becstelen-e? Ez érdekelne.

Teknős írja, hogy RFE-vel tárgyaltak. Én nem tudom, RFE milyen ember volt, mert összevissza hírek keringenek róla, a megmaradt blogja alapján egy meglehetősen fanatikus, részben zavaros, de alapvetően becsületes harcosnak tűnik, akit homályos körülmények között tettek el láb alól egy újkommunista diktatúrában. (Hogy miért, az szintén homályos.)

Mégis, mi a fenét tárgyaltak Vonával? És hogy viselkedett Vona? Teknős mindig figyelmezteti a jobbikosokat, de megáll a lényegnél, annál, hogy mi az, amit ténylegesen tud. Pedig pont ez lenne az érdekes.

Én sem vagyok demokrata, de méltányolom, ha valaki demokrácia ide vagy oda, demokrata politikusként viszonylagosan igazat akar mondani.

A sejtelmes beszámolókból viszont nem jutok arra a következtetésre, amire Teknős utal, mivel azt gondolom, hogy „talán igen”, de mellette az is ott van, hogy „talán nem”, és mivel nagy a rejtélyeskedés, a „nem” az erősebb.

Nekem is volt néhány érdekes találkozásom az életben, de ha ebből közzétennék valamit, akkor már elmondanám töviről-hegyire az egészet, nem csak célozgatnék, mint Fanka. :>

Rozalika 2010.02.24. 13:43:51

Ez a pasas (FankaDeli) hardverhibás, zavaros, primitív gondolatokkal, melyek ellentmondásoktól hemzsegnek.

csagro 2010.02.24. 13:59:50

@teknős: "A politika nem az igazmondás művészete, hanem a piszkos érdeké."

"Nem attól lesz jó politikus valaki, hogy igazat beszél. "

Magyarul mindenki hazudik, csak azért, hogy hatalomra kerülhessen és a zsebét tömje? Még OV is?

Attól még, hogy ott vagy egy beszélgetésnél, nem ismersz meg egy embert. Egyébként sokmindent lehet sokféleképpen értelmezni, úgy, ahogy akarod. Ezzel pedig nem azt mondom, hogy én ismerem Vonát, mert nem, csak arra utalok, hogy ezek még mindig csak feltételezések. Ha te pl a felesége, édesanyja, barátja stb. lennél, akkor mondhatnád, hogy tudod, hogy milyen ő.
Valóban, azt hiszek, amit akarok, ahogy mindenki más is és ki is fejtettem már, hogy miért merem ezt hinni..

Egyébként, ha a Fidesz akkor jól kormányozza az országot, akkor 2002-ben nem sok gondja lett volna és ma Mo. egy virágzó ország lehetne... szerintem.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.02.24. 14:10:47

@Jobb híján MDF-es:

"Ezt NÉPPÁRTI programmal nem lehet felvállalni" --- írod.

Akkor nem kell néppártosdit játszani:-( Bár, gyakran szokták emlegetni a német CDU-CSU-modellt, mint a Fidesz számára lehetséges perspektívát a "feladatmegosztásra" (értsd: Fidesz-KDNP).

A lényeg a lényeg: hogy ebből a kutyaszorítóból kimásszunk, ahhoz narratívaváltásra lesz szükség. Mi most úgy látjuk, hogy szükségszerűségek foglyai vagyunk, de ez valószínűleg nem igaz. Kulturális kérdés.

ü
bbjnick

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.24. 14:12:35

@bbjnick:

A KDNP nem egy CSU! :-)

Önállóan 2% van/sincs benne.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.02.24. 14:19:15

@Loxon:

Olyan a mai politikai élet, mint egy Hamvas-regény. Szerintem azok, akik keverik a lapokat, azok sem látják már át rég. Hogy milyen hókuszpókuszok zajlanak a Jobbik körül, hogy ki milyen szerepet tölt be ezekben, arra én is nagyon kíváncsi volnék.

És: RFE-val én is leültem volna sörözni. Ez még önmagában semmit nem jelent. Egyszer bizonyosan. Lehet, hogy másodszor már nem. Meghallgattam volna, amit mond és utána eldöntöttem volna, mit gondolok róla:-)

ü
bbjnick

teknős 2010.02.24. 15:00:14

@csagro:" Magyarul mindenki hazudik, csak azért, hogy hatalomra kerülhessen és a zsebét tömje? Még OV is?"

Úgy szoktál felelni az iskolában, hogy bevezetőként elmondod, hogy mik a tanár hibái? Hogy tulajdonképpen mit gondolsz róla? Nem hiszem.

Az egyszerű kétbites jobbikos képpel nem lehet mit kezdeni, ez nem vitaalap és most nagyon ennek az irányába megyünk. Mindjárt átsorollak jobbik1-ből jobbik2-be pedig ilyet már jó rég nem csináltam.

teknős 2010.02.24. 15:12:41

@bbjnick: ha egyszer leültél vele sörözni, akkor vágytál rá, hogy újra megtedd. Nem volt az a fajta, akiről egy sörözés után tudtad, hogy kivel állsz szemben. Talán nem tűnök nagyképűnek, de nagyon jó empatikus képességgel rendelkezem. De Edu maga volt a talány. Az emberek 95%- soha sem találkozik olyan emberrel, mint amilyen ő volt. És most nem a minőségéről beszéltem, nem a meggyőződéséről vagy a tetteiről, hanem a valójáról, minden érték ítélet nélkül.

Szinte semmiben sem egyeztünk. A barátaitól kivert a víz, de ő a barátom volt és még most is fáj a hiánya.

dr. Sigmund Fraud 2010.02.24. 15:16:19

@bbjnick: Én leültem RFE-vel borozni, és bizton mondhatom, hogy ha elvszerűséget és politikai tisztánlátást keresel, nála nem jó helyen kopogtattál volna. Példa: a kilencvenes évek elején elkötelezett kipás-szakállas zsidóként szállt le a repülőről, aztán katolikus lett és Opus Dei aktivista, a végére meg amint hallom, muszlim.
Ügyekért küzdeni igen tudott, mégha azok nem is az ő ügyei voltak. És persze mint minden fundamentalista, fekete-fehér volt a látása. Nem gondolnám, hogy a magyar belpol. helyzetben sokkal közelebb vinne fontos dolgokhoz.

csagro 2010.02.24. 15:16:47

@teknős: Én nem rosszindulatból mondom, amit mondok. Csak annyit akartam mondani, hogy ne legyünk csőlátásúak. Jó, hogy mindenkinek megvan a saját véleménye, én kiváncsi is vagyok másokéra, nem utasítom el, nem nézek senkit hülyének, csak azért mert nem osztja az enyémet.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.02.24. 15:17:47

@Jobb híján MDF-es:

Most nincs KDNP. De

1990-ben az első választási fordulóban
6,46% szavazat
1994-ben az első választási fordulóban
7,37%

És akkor még a palettán ott voltak mellette a Kisgazdáktól a Magyar Néppárton keresztül a MIÉP-ig sokak.

Ha ma a KDNP egy karakteres nemzeti, keresztényszociális programmal indulna (nem Fidesz riválisként, hanem deklarált szövetségesként) szerintem 10% fölötti eredményt érhetne el...

ü
bbjnick

teknős 2010.02.24. 15:38:02

@Loxon: Vona a Gárda vezetésére kérte fel RFE-t, aki nemet mondott. Ő átlátott Vonán. Nem volt ostoba. Igen, zavaros volt, de nem a mi értékeink szerint működött.

Azt nem értem, hogy mi a fenét akarsz tudni még a Vona és RFE között zajló beszélgetésről. Gyanítom, hogy ha készült volna róla hangfelvétel, akkor sem hinnétek el, hogy Vona egyáltalán nem az az erkölcsi nagyság, mint azt ti képzelitek. Nagyon világosan látszott, hogy éppen olyan, mint bármelyik másik politikus. Nem elvek mentén, hanem szavazatok mentén gondolkodik.

Nincs is egyébként jelentősége az én tudásomnak. A Jobbik ugyanabból a társadalmi rétegből merítkezik, mint az emeszpé, csak más sallangokkal. Ezt vagy megérti valaki, vagy nem. A széljobbosoknak már 2002-ben is elfogadhatóbb volt az emszpé, mint a Fidesz, mert nem használt nemzeti jelképeket és könnyebb szívvel lehetett ellene protestálni.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.24. 15:42:21

@teknős:

teljesen nyilvánvaló, hogy a jobbikra ráálltak a szervek, mint minden mozgásra. legyen az gazdasági, politikai, bűnszervezeti. befolyásolják, akár kezdeményezik, terelgetik, adatot gyűjtenek, beavatkoznak, hasznot húznak belőle, akár saját zsebre is. a kérdés az, nem nőtte e őket túl a jobbik. szerintem igen. persze biztos van egy zsák megvett-megfélemlített-megzsarolt fickó is közöttük. mint mindenhol máshol. engem mondjuk érdekelne az is, hogy a fenegyerek, vídia keménységű rogán hogyan lett egyik pillanatról a másikra a szocik pajtása.

@Bell & Sebastian:

bizony szervezkednek, lentről építkeznek, utánpótlásnevelnek. ma egerben megálltam egy útmenti kocsmánál ásványvizet vételezni, és belépve mit látok, árpádsávos zászlók, plexi perselyben gyűjtenek budaházy kiszabadítására, jobbikos szóróanyagok, stb. egy rockkocsma, gondolom van forgalmuk. és ilyen sejtekben szerveződnek. :)
a nép és pláne a fiatalja széljobbos lesz. és ha a fidesz nem talál ki valamit, és nem lesz mondanivalója,és tettei ezeknek az embereknek, akkor lesz itten még kurva nagy meglepetés. :)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.24. 15:57:13

@teknős: Jó, hát ez így érdekes adalék. Nehéz volt elmondani? Csak már fájt a sok lebegtetés. Köszönöm.

teknős 2010.02.24. 16:02:43

@Grift: "engem mondjuk érdekelne az is, hogy a fenegyerek, vídia keménységű rogán hogyan lett egyik pillanatról a másikra a szocik pajtása."

Abból a felismerésből, hogy a megosztó politikus zsákutca. Erre vannak kivételek: Gyurcsány Ferenc és az Orbán Viktor.

Hogy Vonának sikerül-e felcsatlakozni erre a listára az még a jövő zenéje, és magamévá teszem a gondolatot tőled, hogy a Jobbik kinőtte magát, mert igen kinőtte, de kérdés, hogy mi fog történni a KGB-s pénzekkel (azt az opciót, hogy helyi vállalkozók adják össze a pénzt hagyjuk meg a hívő húszéveseknek, ennél többre tartalak) no meg a szépszámú ügynökkel, akik rá vannak építve.

teknős 2010.02.24. 16:12:15

@Loxon: Már legalább 10-szer elmondtam, de lehet, hogy te nem olvastad, bocs.

osborne 2010.02.24. 16:27:22

@teknős: "Gyanítom, hogy ha készült volna róla hangfelvétel, akkor sem hinnétek el, hogy Vona egyáltalán nem az az erkölcsi nagyság, mint azt ti képzelitek. Nagyon világosan látszott, hogy éppen olyan, mint bármelyik másik politikus. Nem elvek mentén, hanem szavazatok mentén gondolkodik"

A BMW-ről is beszélt már?

teknős 2010.02.24. 16:41:15

@osborne: Nem Zuschlag beszélgetett Aratóval.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.24. 17:03:55

@Grift:

" útmenti kocsmánál ásványvizet vételezni, és belépve mit látok, árpádsávos zászlók, plexi perselyben gyűjtenek budaházy kiszabadítására, jobbikos szóróanyagok, stb."

Bizonyára megérintett a dolog hangulata és tisztán látó emberként megérezted a mögötte levő emberi indulatokat és törekvéseket. Ám hadd emlékeztesselek arra, hogy az országban, világban sok más egyéb folyamat is zajlik, mint aminek egy vetületét az egri rockkocsmában érzékelhetted. Egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy az a fajta nyers őserő, ami most a Jobbik oldalán látszik feltűnni, és amelynek őszinte keresetlenségét most a Jobbik érdeméül írják jóvá oly sokan, akik csalódtak az elmúlt két évtizedben - nos, nekem erős kétségeim vannak, hogy ez az őserő képes-e valaha is világformáló tényezővé válni, vagy eszköz tud csak lenni nagyon is kimódolt, nagyon is tudatos politikai játszmákban.
Fogalmazzunk nyíltan: én nem hiszem, hogy az őszinte, kőkemény igazság rázza most le igáit a Jobbik előretörésében. Lesz kurva nagy meglepetés, valóban. Amikor kiderül majd, hogy a totális Igazság eljövetele ismét elmarad, és a világ marad az, ami eddig volt: alkuk, kompromisszumok színtere, ahol keményen kell küzdeni a legkisebb eredményért is.

Tündér_Lala 2010.02.24. 17:06:05

Érzékelek itt egy problémát.
A fidesz annak idején létrehozta a polgári körök mozgalmát, amelynek pontosan az lett volna a célja, mint amit leírtatok a jobbikról (nevezetesen helyi szerveződés, utánpótlás nevelés, egyfajta hangulati figyelő rendszer stb).
A dolog értelemszerűen nem működhetett eléggé, több oknál fogva.
A fidesz tömegpárt, aminek következményeként karakteres üzenetek megfogalmazása lehetetlen, hiszen jobbról vagy balról szavazatokat szakít le, amiben a vezetés ellenérdekelt.
A képviseleti demokrácia szinte teljesen függetlenítette magát a népakarattól (nemzetközi dogmák irányítanak döntéseket, amelyeket az emberek csak tudomásul vesznek, de nem értenek egyet vele és legfőképpen nem azonosulnak vele. (A kényszer helyzeteket az öreg kommunizmusban szocializálodott emberek érzik a sorok között olvasva.)

A jobbik kihasználta ezt a hálózatot, mert a dühös emberek fogékonyak a radikális retorikára. Viszont, ha a jobbik parlamenti párt lesz, ugyanúgy nem tudja megmagyarázni majd a gyakran felemás, elvtelen, politikai érdekek mentén történő szavazásokat, döntéseket.

A jobbik vezetőségének emberi és politikai tisztességét nem tudom megítélni. Az viszont nagyon foglalkoztat, hogy az emberek önzetlen jószándékát és tettrekészségét hogyan lehetne az ország javára fordítani, mert az nagy kincs. Ha pedig ezek az emberek csalódnak és szétszélednek a közösség (végleg) elveszítheti ezt a teremtő energiát.
Nem tudom, hogy ezt a ködös érzést sikerült-e érthetően megfogalmaznom.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.24. 17:24:53

@Grift: én szerintem, sajnos, a titkosszolgáinknak nincs ennyi eszük.
Ott valami más cégek mozoghatnak.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.02.24. 17:34:33

@Tündér_Lala: & @Elpet: & @teknős: & @osborne: & @Loxon: & @Grift: & akit illet!:-)

Tudják/Tudjátok, ha a Bethlen-kormány és az azt követő kormányok úgy kezelte volna a hungarista/nyilas-kérdést, ahogyan a Fidesz kezeli a Jobbik-kérdést...

ü
bbjnick

civilkontrol 2010.02.24. 17:42:39

@csagro:
Ha ez amit tolsz nem egy image (nem hiszem, hogy az) akkor ugyanolyan karakter vagy mint én, csak valszeg legalább egy 10-essel fiatalabb :o)

Sok minden később sem fog kihalni belőled, és emiatt fog is fájni a fejed számtalanszor, de ne bánd,
Nem mintha lenne más választása az embernek, ha olyan amilyen.

Mi többet szopunk az átlagnál, mindezt jóval mélyebben éljük át, de az öröm is elementáris, ha jut belőle :o)

civilkontrol 2010.02.24. 17:57:14

@Loxon:
No mostmár tényleg áruljátok el, hogy ki a csuda az az RFE!

bz249 2010.02.24. 18:01:14

@civilkontrol: boliviai-horvat-magyar harmasallampolgar. Ennel tobb segitseg ingyen nem jar. :)

John Preston · http://johnpreston.blog.hu 2010.02.24. 18:24:48

Emlékszem én még olyanra, amikor Ákos koncerten csak kamera képen kívül lehetett Árpád-sávos zászlót lengetni.
Az idoklás szerint, mert Ákos egyetért vele, de nem tesz jót az imázsának...

civilkontrol 2010.02.24. 18:38:39

@bbjnick:
"Ki merik ők jelenteni, hogy szembefordulunk a felvilágosodás szabadság-egyenlőség-testvériség-fake-jére épülő politikai koncepcióval és keresztény és tradicionális nemzeti alapokon építjük újjá a szétrombolt és felprédált államot?"

Ha jól értem a cél szentesiti az eszköt szellemében durvább lépések megtételét várod, mert, bár sokaknak lehet, hogy kellemetlen, de ez szolgálná hosszú távon a nemzet felemelkedésének érdekét.

A végkövetkeztetéssel nem értek egyet.
Szerintem sem a szabadság-egyenlőség-testvériség tengelyt nem kell leépiteni, sem a kereszténységet nem kell ráeröltetni arra, aki azt nem akarja befogadni.

A keresztény értékrend újra ültetése a hiten túl (ami nem adható, vehető) két dolgot adhat a XXI. század Magyarországának: erkölcsöt és közösségi összetartást. Mindkettőre égető szükségünk van, mi több, ahogy én látom a legtöbb problémának ez a hiányosság az alapja.
Viszont leglényegesebb eleme, a hit miatt nem eröltethető senkire.
De nem is szükséges.

Mert amire szerintem szükségünk lenne, az az erkölcs és a közösség, a hit pedig mindenkinek rendelkezésére áll, aki képes azt befogadni.

Ha a Fidesz képes lesz eszközök garmadával helyreállitani az erkölcs értékét valamint az ellenségességet lebontva visszaadni az ember és ember közötti köteléket, akkor a felemelkedés
szinte biztosra vehető.

Viszont igy nem lenne szükség erőszakos(nak látszó) mások akaratát sértő istváni vasszigorra, sem a liberális értékek (mármint a valódiak) megtépázására.

civilkontrol 2010.02.24. 18:40:28

@bz249:
aszta...
Nem is gondoltam volna, hogy volt ilyen beszélgetés!
RFE alapból érdekel
Menten utánanézek!

civilkontrol 2010.02.24. 18:41:15

@bz249:
Csak a lényeg maradt le:
KÖSZIIIIIII :o)

Tehetetlen Dodó 2010.02.24. 18:46:28

@Tündér_Lala: Nagyon jól megfogalmaztad, hasonlóan töprengek én is a helyzetről.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.24. 18:57:56

@Tündér_Lala:

A feloldás egyszerű, pont ezért nehéz: rá kéne ébredni, hogy nem csak pártokhoz csapódva lehet valamit tenni. Sőt, az országot élhetővé tevő apróságok tömege eleve nem politika függvénye. Egy jó ötlet, tett nem attól lesz jó, hogy ki mondta. Lassan politikai kérdés a levegővétel mikéntje is.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.02.24. 19:05:32

@Herr SturmLiberator:

A Jobbikot és a LMP-t (ill., elődjét a Védegyletet) a civil társadalom azon felismerése hívta létre, hogy a közéletet csak a politika szabadíthatja meg a politikától, az átpolitizáltságtól.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.02.24. 19:09:32

@civilkontrol:

"Ha a Fidesz képes lesz eszközök garmadával helyreállitani az erkölcs értékét valamint az ellenségességet lebontva visszaadni az ember és ember közötti köteléket, akkor a felemelkedés
szinte biztosra vehető." --- írod.

Hogyan? Mik azok az "eszközök garmada"?

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.02.24. 19:14:35

@Herr SturmLiberator:

Igen, ez a "rendszer" hibája. Ezért kell megváltoztani a "rendszert".

ü
bbjnick

k|M · reakcio.blog.hu 2010.02.24. 19:23:36

Nem akarom magamnak és másoknak sem azt a minőséget, amit a Jobbik & Co. nyújt.

Nem kell.

Tündér_Lala 2010.02.24. 19:30:00

@bbjnick:
Betartható törvények kellenek, az élet minden területén, amelyeket azonban kőkeményen be is tartatnak. (Nem ostoba, nyomorgató, életidegen és emberellenes diktátumok.)

A jelen rendszer kizárja a közösséget és az embereket a törvénytelenségek és erkölcstelenségek megítéléséből a személyiségi jogokra hivatkozva. A nyilvánosság megvetését, esetleges felháborodását használni lehetne és kellene az erkölcs helyreállításához. (A pap kiprédikál című történet civil alkalmazása.)

Kőkeményen kűzdeni kell a fehérgalléros bűnözés ellen. Bármilyen intézkedést lenulláz, ha hiteltelen, köztudomásúan tolvaj, adócsaló, erkölcsi hullák szólítanak fel erkölcsös és törvénytisztelő magatartásra.

Hosszan lehetne sorolni....

civilkontrol 2010.02.24. 19:30:40

@Herr SturmLiberator:

Az alulról épitkezés tudna meghökkentő eredményeket produkálni :o)

Csak épp nagyon nehéz műfaj és az alapanyag sem az a könnyen emésztő fajta

csagro 2010.02.24. 19:37:35

@civilkontrol: Miből is gondolod, hogy fiatalabb vagyok?:)

másik: @Herr SturmLiberator: barikad.hu/node/47469

Igazad van teljes mértékben!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.24. 19:39:26

@bbjnick: öööö majdnem. A prabléma az, hogy történetesen a kádárizmus nem szűnt meg, csak elosztódott. Az egy szent és sérthetetlen, a társadalmi élet mindennapjait is áthatni akaró PÁRT helyett lett sok-sok teljes megváltásban utazó. Mindegyik a maga módján, de mindig a teljesség igényével. A jó és rossz értelmezése kvázi Biblia szerűen a pártdoktrína mentén zajlik. Kvázi vallásszerű az egész, ezért sincs soha konszenzus semmiben. Hitkérdés minden vita. A pápa nem enged a pópának és viszont, inkább kiátkozzák egymást, máglyára a másikkal.

civilkontrol 2010.02.24. 19:48:32

@bbjnick:
Ha jól sejtem, ezt tanitják az egyetemen nálam jóval okosabb embereknek.
Számomra az erkölcs a nehezebb dió.

Az emberek közösséggé de legalábbis összetartóbbá válására számtalan ötletem van, egy barátommal hamarosan el is kezdünk tevékenykedni ezzel kapcsolatban.

Hogy csak egyet mondjak, amit a Fidesz megléphetne:

Kötelező tantárgyként bevezetni valami olyat, ami egyrészt tartalmaz állampolgári alapismereteket másrészt társadalomismeretet.
Ahol empátiára tanitják a srácokat, ahol a szülő helyett is próbálják a valódi értékek felé terelni a nebulót, ahol elmondják a srácoknak, hogy nem a pénztől lesznek boldogok, hanem a másik embertől meg a közös élményektől, hogy adni nagyobb öröm, mint kapni, ilyesmik.
Egy tantárgy, ahol megpróbálják megtanitani értékesen élni a gyerekeket.

Ha ez megvan, elgondolkodhatunk azon is, mit kezdjünk a számtalan megkeseredett, kiégett, hitét vesztett felnőttel, akik önerőböl ugyanilyen gyerekeket nevelnének :o(

A megoldási alternativákat könyvek tucatjai taglalják.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.24. 19:48:54

@k|M:

Hát ez az. Nem látszik minőség, csupán egy potenciális, lebegtetett készség az erőteljes, a jogállami egyensúlyozgatásokat átlépő cselekvésre, amely sokak szerint majd bevezetné azt a minőséget, amelyet majd ezután csatolnak hozzá az új erőhöz.
Jó a fogalmazás, nem kell ez.

Bell & Sebastian 2010.02.24. 21:05:29

Elég régóta próbálok hozzászólni, csak most nehezen megy. Gondolatban sorba vettem az általam nemcsak felületesen ismert országokat, hátha lesz valami tanulsága.

Túlszabályozottá, bonyolulttá és determinálttá vált az életünk, egyre gyorsabban bebukjuk a már egyszer megszerzett szabadságfokokat. Olyan nyomtatóló effektusra gondolok: előbb csak oldalra nem nézhet, utána vertikálisan se', majd elölről is bedeszkázzák a panorámát.

Ennyire intenzív rabiga-feelingem még Kádár alatt sem volt. Párosulva tehetetlenséggel, túlpolitizáltsággal, vak dühvel és indulattal. Milyen jó is lenne mindezt a szocialisták/zsidó tőke nyakába varrni! Persze ez nem igaz, talpnyalóik nélkül nem boldogulnának!

Leginkább a kényszeres progresszióval van mindenkinek tele a töke a relatív szegénységen és a kisstílűen buta vezérek napi rossz cselekedetein kívül.
Ne feledjük, a zavarosban halászni szeretőknek nem 12 évük volt, hanem 20!

A két jobboldali kurzus messze nem hozta ki a helyzetből adódó lehetőségeket, sajnos földig rombolással kezdtünk. Egy Pozsgai-Horn duó többre lett volna még képes - az elején. Amíg akkora a szegénység (éhség), hogy szinte bárki eladja a lelkét egy tányér bablevesért, mit is várunk?

Mit is tagadjuk, elkergettük az értelmiségünket, az itt maradt második vonal meg kívülről a többiek bosszúját álljuk.
Minden nemzet fia ismeri a mondást:
- A magyar zsidónál nincs gátlástalanabb!
Ahhoz, hogy ezt egy magamfajta jámbor lélek elhiggye, meg kell tapasztalnia, de nem egyszer, nem kétszer! A negyedikre már én is azt mondtam, azért ez mégis csak sok, hogy maguknak hozzák a törvényt, ugyanaz a brancs a bíró, ügyész, védő és alperes, biztosító és szolgáltató, bank és tender nyertes.

Koncentrációs táborrá változtatják az egész országot, persze a kápóknak picit jobban megy a soruk. Nagyon nem tetszik ez nekem, amikor kisfiúnak-kislánynak még mind olyan édi volt az úttörő táborban. Megmondom a frankót: Franco, az kéne ide, addig ütni a széleit, amíg be nem állnak a sorba!

Le kell feküdni a Medvével, másként nem megy! Megdöglött mán ez az EU -izé, csak még ráng egy kicsit. Nagy idők jönnek.

Ha Orbán felelősen politizálna, még idejében elengedi a KDNP -t. De nem tette, érdekei ellen való. A Jobbik közös projektjük, anticián alakulat, mindenki benne van. (ERF az üzenet Vonának.) Szerintem megértette. Ha elég erős lesz, életben marad. Ha nem, ebek harmincadján végzi. Mindegyik párt megosztott a kérdést illetően. De itt ér össze a bal két szárnya és Putyin, de a közös gyerek is bal lett, hiába a név. Az igazi jobb meg a gömböc bensőjében. Csapdahelyzet a javából, akármelyik gombot nyomom meg, pisztácia nincs, citrom meg nem is volt! (ha jól idézem)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.25. 00:03:39

@Bell & Sebastian:

Nagy tévedés ám azt gondolni, hogy a magyar társadalom döntő része vesztesnek érzi magát.

Kicsivel több pénz, kicsit kevesebb geciség, és kerek lesz a világ. Vannak példák a környező országokban.

Ha Vona elűzi a gyarmatosítókat, attól még nem indul be a nehézipar Észak-Magyarországon. A Jobbikért lelkesedő városi fiataloknak sem az a céljuk, hogy lemenjenek falura parasztnak, hogy legyen léalmáért cserébe szokolrádió.
Én körülnézek, és nem látom, hogy vesztesekkel lennék körülvéve, pedig dolgozó emberek közt élek. Nem könnyű az élet, de soha nem is volt az, józan ember nem is hitte el, ha bárki ilyet ígért.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.02.25. 00:34:58

@Elpet: A döntő része, azaz a többség, már nem csak hogy úgy érzi, de konkrétan az is. Persze, az utóbbi jó pár év vesztesei ők elsősorban, de az, hogy ez a helyzet mára kialakult, az mégiscsak annak a folyamatnak az eredménye, ami kétségkívül a rendszerváltás idején (részben azt megelőzve) indult el.

Bell & Sebastian 2010.02.25. 07:05:11

@Elpet:

Persze.
Röviden: azt kell csak szabályozni, amit érdemes!
_Mindenki_ vesztes, bűneink nemcsak cselekedeteinkben manifesztálódnak.
A mulasztások (nem tettem meg akkor, bár volt rá alkalmam), legalább akkora súllyal esnek latba. A magyar társadalom döntő része bizony vesztesnek érzi magát, mert vesztes.
Az egyetlen kivétel talán pár urbánus környezet, ahová zsákszám öntötték a pénzt. Malacod van, ennyi!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.02.25. 08:25:46

@Herr SturmLiberator:

Nemzeti konszolidációra és egységre van szükség. Ez csak "fölülről" teremthető meg. Aki átbújik a léc alatt, az velünk jöhet! Lássuk, ki lesz a limbokirály!:-) (És most komolyan beszélek!)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.02.25. 08:28:54

@civilkontrol:

"Kötelező tantárgyként bevezetni valami olyat, ami egyrészt tartalmaz állampolgári alapismereteket másrészt társadalomismeretet.
Ahol empátiára tanitják a srácokat, ahol a szülő helyett is próbálják a valódi értékek felé terelni a nebulót, ahol elmondják a srácoknak, hogy nem a pénztől lesznek boldogok, hanem a másik embertől meg a közös élményektől, hogy adni nagyobb öröm, mint kapni, ilyesmik.
Egy tantárgy, ahol megpróbálják megtanitani értékesen élni a gyerekeket." --- írod.

Ezt úgy hívják, hogy hit- és erkölcstan és jobb helyeken kétezer éve a tananyag része.

ü
bbjnick

==T== 2010.02.25. 08:30:49

@Tehetetlen Dodó: OV már túl sok irányba indult oda meg vissza ahhoz, hogy hitelesnek tűnjön...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.02.25. 08:36:59

@Tündér_Lala: & @gloire: & @Bell & Sebastian:

Látom, Dózsa György unokái gyülekeznek:-) Lassan már annyian leszünk, mint Schmidt hadnagy fiai és lányai:-)

Félre a tréfával, igazunk van! Fel kell tárni a múlt bűneit, számon kell kérni a bűnösöket és rehabilitálni kell a népet! Vissza kell helyére és jogaiba helyezni az Egyházat és meg kell vallani és bánni bűneinket! Vissza kell adni a zembereknek a nemzetet!

ü
bbjnick

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.25. 09:28:19

@Bell & Sebastian:

"Franco, az kéne ide"

mit tehetnék hozzá? :)

szes.istvan@freemail.hu 2010.02.25. 11:20:37

Itt megkapja a válaszát a kis árjapólós inkvizítor:
ellenkultura.info/fankadeli-kijott-a-stegre/

"Ez olyan eset, mintha Feri parancsára nyilvánosan kellene a péknek véleményt mondania a spontán magömlésről."

Ennél a résznél hangosan felröhögtem!!! :-D

teknős 2010.02.25. 12:16:18

@teknős: A ma megjent Heti Válaszban megjelent egy interjú Makovecz Imréval.

Ő is leírja a találkozását Vonával.

Minő érdekes, ő is éppen arról számol be, amiről én. Vona mindennek alárendeli a szavazat szerzést.

Erkölcsös és tiszta Jobbik... De ti tudjátok!

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.25. 12:34:00

@teknős: Mondjuk, azt jegyezzük meg, hogy ha valaki demokrata pártot vezet és akar valamit, akkor ez tulajdonképpen érthető. Ha ezzel feladja a saját elveit is, az már persze nem.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.25. 12:36:22

@bbjnick: Egyház vagy nemzet?
Tudja, a kettő nem ugyanaz.

teknős 2010.02.25. 13:45:52

@Loxon: Ez így van, egy pártelnöknek ez kötelessége. Mint ahogyan a családapának is kötelessége, hogy pénzhez juttassa a családját, de ha ezt lopással teszi, az nem helyes...

Vona szavát adta Makovecznek és nem tartotta öt percig. De el kell olvasni az interjút, A jövő héten már a neten is elérhető lesz.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.25. 14:00:15

@teknős:

Régi történet Makovecz Vona-sztorija. tuti, hogy fenn van valahol a neten.

Bell & Sebastian 2010.02.25. 14:12:53

@bbjnick: @Grift:

Az ugye érthető, ha az apa időnként lekever egy sallert a fiának, ha disznólkodik.

Próbálják ugyanezt nagybetűvel értelmezni.
[hacsak nem a javát akarja :)]

Alf (törölt) 2010.02.25. 14:59:32

ez eléggé odamenős volt.

Így kell. Ha ti is hallotok valakiket beszélgetni a kávézóban, és nem tetszik amit mondanak, menjetek oda tik is!!!

Ha csak a haverjaitok hallották, hogy valakik egy kávézóban a másik asztalnál beszéltek, és nem tetszik, akor szolicsátok fel őket nyilvánosan, hogy mi volt ez?

Mindenkivel nyilvános önkritikát kell tartatni, ha nem tetszik a véleménye, vagy a zenéje kicsit túl multikulti.

A feminin buzikhoz meg nem lesz jó vége ha odamegyek!!!

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.25. 15:09:51

@Grift:

"plexi perselyben gyűjtenek budaházy kiszabadítására,"

Ez jó! Válságdíjat kérnek a komcsik? Vagy Morvai/Gaudi pénzért védi?

Mennyire tömeges ez a jelenség?

Alf (törölt) 2010.02.25. 15:16:16

ha gyurcsók valóban lemondott volna, és 1 éve előrehozott választsáok lettek volna, a jobbik a parlamentbe sem került volna be. sem most, sem később...

köszike

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.25. 15:21:45

@Alf:

Egy éve az előrehozottat tuti bukták volna, de most nyerhetnek, mert Bajnai helyretette a megtépázott imédzsüket.

tanuki 2010.02.25. 19:08:35

Fanka gyerek nagy forma, még az überköcsög Ákost is szimpatikussá tudja tenni.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.25. 21:20:37

@bbjnick:

OFF

Khöm, szvsz hagyni kéne, hogy a nemzet megtalálja önmagát. Ugyan kétségen kívül nagy divat a történelmünkben, hogy a megváltás felülről jön, de ebből lettek aztán a gondok is, amikor éppen dilettánsok kerültek az ország élére belső v. külső oknál fogva. Valami olyasmire kéne kilyukadni, mint a reformkori országgyűlések idején. Ott lényegében Táncsicstól Kossuthon át Széchenyi-ig a politikai paletta egymást kiegészítve építette a nemzeti ébredést, ráadásul - kényszerből, ugyebár - a felső hatalomtól függetlenül, akár annak ellenében. Ott a pártviták nem mentek az összérdek kárára. Ezt kéne újra felfedezni, ha egyszer szépen ment.

Az egyházak szerepét pozitív társadalmi előrelépés érdekében fölöttébb slampos katolikus létemre szintén szorgalmaznám, főleg az alapfokú oktatásban. Felnőttként a nebuló aztán úgy lehet alterpunk nihilista, ahogy akar, de előtte kapott az útra egy mércét. A "liberális" oktatás gyakorlatilag értéksemlegesség helyett értéknélküliségbe torkollott, az eredmény szépen leszűrhető: vagy nettó antiszociális viselkedés az eredmény, vagy "radikalizálódik" a gyerkőc, mert igenis van igény az útmutatásra. A tanárt meg ostobaság szülőpótlónak hinni, noha nagy divat ez. Ha ezt normális körülmények nem adják meg az útravalót a Zifjaknak, akkor hozzácsapódnak ultrajobbos/balos formációkhoz és abból merítik a lájfsztájlt.

No meg Dózsa fiai... hmmmm... a bácsi nép jogos dühét rossz pillanatban fejjel a falnak vitte és elbukott. Inkább Deák fiai köllenének, egy jókora adag reálpolitika.

In:

Fankának azok a legjobb pillanatai, amikor nem játssza az arcos-harcost. Pölö a tavalyi "unplugged" koncertjén a millenárisban. De ezt a jelek szerint inkább egyszemélyes kurucinfóban utazik háttérzenével. No mindegy és ugyan izlés dolga, de akadnak jó számai, főleg amikor nem aktivistát játszik. Hülyeség felrovása mellett az érdemeket se vitassuk el.

Ui1: a magyar muzaxot tessék megvönni, csak semmi letöltés.

Ui2: mikor jut eszébe végre a hazai kiadóknak limitált BAKELIT verziók kiadása, akár előrendeléses alapon?

olajbogyóka · http://psychogirl.blog.hu 2010.02.26. 02:50:11

az még megvolt, hogy diszkréten lebuzizza, de hogy akkor most mi is van ezekkel a politikai foglyokkal? :D

nookamu 2010.02.26. 08:54:30

Na, pont, mint régen. A falnak is füle van, mindenki vigyázzon, hogy mikor, mit és hol mond! Az ilyesmi kezdett kikopni a közéletből, de úgy tűnik, ha erre valaki nemzetiszín gúnyát húz, akkor mindjárt elfogadható.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.02.26. 12:42:52

@Bell & Sebastian:

"Az ugye érthető...?"

Igen.:-)

És hogy teljesen kibontsuk az analógiát:

bbjnick.blog.hu/2008/05/21/a_harom_vilagtorveny

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.02.26. 12:59:19

@Herr SturmLiberator:

Csak két motívumot ajánlanék figyelmedbe:

"hagyni kéne, hogy a nemzet megtalálja önmagát" --- írod.

Kérdés: hol találsz ma a magyar társadalomban olyan civil/közösségi életet, amit nem fertőzött meg a politika és a rossz biznisz?

Válasz: egyedül az Egyházban, a plébániák szintjén.

Fűzd ezt tovább:-)

"Valami olyasmire kéne kilyukadni, mint a reformkori országgyűlések idején" --- írod.

Klebelsberg itt megadja a választ A magyar neonacionalizmus c. cikkében:

magyarido.blog.hu/2010/02/10/az_erkolcs_es_a_tudas_hatalmaval_meg_akarjuk_hatvanyozni_a_magyar_munka_termekenyseget_a_vagy_klebel_1

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.02.26. 13:19:13

@tölgy:

"Egyház vagy nemzet?
Tudja, a kettő nem ugyanaz."

Tudja.:-)

És azt is tudja, hogy terminológiai vitákba akkor szoktak bonyolódni a zértelmiségiek, ha el akarják odázni/meg szeretnék úszni vagy meg akarják gátolni a cselekvést. Negyven éve ezt látja.

Nemzet és Egyház a személy szintjén ugyanazt jelenti. Ha nem így van, akkor kezdődnek a problémák. Az nem a személy/polgár/alattvaló stb. feladata, hogy ennél komplexebben gondolkodjon. Az a mindenkori uralkodó/kormányzó elit feladata. Az elit vagy biztosítja a koherens identitás megélésének lehetőségét/kereteit a személy/polgár/alattvaló stb. számára és akkor elit vagy nem és akkor...:-)

ü
bbjnick

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.26. 13:31:19

@bbjnick: azt hittem maga is elit, azért kérdeztem.

La Serenissima 2010.02.28. 23:48:32

Ti ezt tényleg többször megnéztétek?

elsőre két perc után már nagyon gyanús volt, hogy tutira nem fog semmit se mondani ("úriember nem beszél arról, amiért felelősségre von", vagy mi a szösz), és öt perc után: voilá (ja, bocs ez kozmo szó)

disguise 2010.03.12. 23:34:23

:) Álláspontja mindenkinek lehet. Független attól, hogy énekes-e vagy sem. Te mi jogon vonod kérdőre egy énekes megnyilvánulását? Azért mert ő az Ákos? Zenész, költő, zeneszerző. Nem politikus!!! Nem más mint te vagy én. Miért fontosabbak a szavai mint a tiéd? :)
süti beállítások módosítása