A Szemlőhegy utca-Shenzhen tengely
2009. november 25. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

A Szemlőhegy utca-Shenzhen tengely

 Sok van, mi csodálatos, de a Gyurcsány-blognál nincs semmi csodálatosabb. Különösen most, hogy közvetlenül egymás után szerepel benne a Demokraták, ébresztő!, valamint a Kína lenyűgöző című bejegyzés:

  Az első írás arról szól, hogy milyen borzasztó, ha egy párt hazudik, erőszakoskodik, és nem hoz intézkedéseket a szociális helyzet jobbítására. A tágabb kontextus alapján a szerző szerint az is borzasztó, ha egy párt több mint kétharmados többséggel rendelkezik az ország parlamentjében, befolyásolja az ügyészséget és a bíróságot, politikai ellenfeleivel szemben köztörvényes ürügyekkel lép fel, korlátozza az alapjogokat, és veszélyezteti a demokratikus intézményrendszert.

  A második írás arról szól, hogy milyen fasza, ha egy párt hazudik, erőszakoskodik, nem hoz szociális intézkedéseket, óriási többséggel rendelkezik az ország parlamentjében, befolyásolja az ügyészséget és a bíróságot, politikai ellenfeleivel szemben köztörvényes ürügyekkel lép fel, korlátozza az alapjogokat, és baszik demokratikus intézményrendszert kiépíteni. Gyurcsány ugyanis Kínában járt.

  Nos, az alábbi kis videónkat küldjük sok szeretettel Ferencnek:

 ***

  Na de mit keresett Gyurcsány Ferenc Kínában, pontosabban annak Shenzhen (Sencsen) nevű gazdag városában? A poszt szerint jópofizni volt ott:

Ezúttal azért mentem, mert meghívott az ország legnagyobb high-tech kiállításának szervező bizottsága, hogy legyek a díszvendégük, és tartsak néhány beszédet, köszöntőt (...) Amíg én beszédeket tartottam, a város vezetőivel találkoztam és időnként szó szerint ijesztő kinézetű ételbe kellett belekóstolnom a tiszteletünkre adott díszebédeken és vacsorákon, addig az üzletemberek számtalan üzletet kötöttek. Röpködtek az euro tíz- és százmilliók. Persze ezek nem az égből pottyantak, a legtöbbjük mögött több éves előkészítés, tárgyalás van. Most sokan révbe értek, és határozottan büszke vagyok arra, hogy ennek is tanúja lehettem. 

  A szóban forgó kiállítás a China Hi-Tech Fair (CHTF), a magyar híradások szerint az ehhez kapcsolódó miniszteri fórumon tartotta Gyurcsány az egyik megnyitó beszédet, s megnyitott egy vízügyi megbeszélést is. „Az elmúlt hét esztendő kínai-magyar kapcsolatainak pozitív alakulása indította a szervezőket arra, hogy meghívjanak erre a rangos eseményre” - nyilatkozta Gyurcsány Ferenc az MTI tudósítójának.

  A CHTF angol nyelvű honlapján volt miniszterelnökünk nevére keresve 0 találat jön ki, viszont manuálisan valóban megtaláltuk az említett miniszteri fórumon, neve a megnyitó beszédeket mondók hosszú felsorolása után az „Other officials attending the forum” rubrikában szerepel (egyedüliként). (A főszónokok között szerepel viszont Varju László MSZP-s államtitkár.) A vízügyi fórumra itt nem találtunk utalást, bár tény, hogy az angol oldal meglehetősen hiányos.

  Megnéztük a vásár kínai nyelvű honlapját is: itt Gyurcsányra keresve szintén 0 a találatok száma, de Magyarországgal több mint 25 cikk foglalkozik, ebből egyetlen egyben szerepel Gyurcsány: volt magyar miniszterelnökként a technikai fejlődés és az életszínvonal-emelkedés fontosságáról, illetve Kína fantasztikus sikereiről mond néhány mondatot.

  Gyurcsány itt a miniszteri fórum oldalán is szerepel a résztvevő „fontos külföldi politikusok” között (és a fórumok listáján is). Igaz, a felsoroltak közül egyetlenként fényképet és életrajzot nem küldött magáról, így az oldalon csak a neve („Gyurcsány Ferenc”) és beosztása („Magyarország korábbi kormányának miniszterelnöke”) szerepel:

  Vízügyi fórumot a vásár hivatalos rendezvényei között nem találtunk, de ettől Gyurcsány még részt vehetett ilyenen, Shenzhenben folyton tartanak mindenféle konferenciákat meg workshopokat meg ilyesmiket, nyugodtan megjelenhetett egyen, ha már úgyis arra járt.

  Mindezek alapján megállapíthatjuk, hogy Gyurcsány valóban volt a shenzheni CHTF-en, bár a legfontosabb vendég nem ő volt, s a HVG címadása - „Gyurcsány high-tech vásárt nyitott meg Kínában” - némileg túlzónak tűnik.

***

  A kínai honlapon böngészve Gyurcsányról ugyan nem, de egy régi barátjáról és harcostársáról találtunk néhány repifotót:

  Igen, ez a tarka hajú úriember nem más, mint Dessewffy Tibor, a Gyurcsány szellemi hátországát jelentő - állami pénzekkel bőven kitömött - Demos Alapítvány vezetője. Bizony, ő is Shenzhenben járt Gyurcsánnyal egy időben, s építette a magyar-kínai kapcsolatokat. Az indok erre az volt, hogy jövőre a Demos szervez Magyarországon egy CHTF-szimpóziumot.

  A kínai szövegekben Dessewffy - akit többször csak „Tibor úrként” említenek - egyébként a magyar miniszterelnök főtanácsadójaként szerepel, a Demos alapítványról pedig ezt írják: „A magyar Demos Alapítvány a magyar kormány által alapított különleges alapítványi szervezet, amely a Magyarország és más országok közötti kulturális, oktatási és egyéb kapcsolatok és együttműködés fejlesztését segíti. Magyarországon ez az alapítvány egy speciális propagandaszervezet, amely a magyar kormány és más országok közötti baráti kapcsolatok propagálásán munkálkodik.” Érdekes dolgokat mondhattak magukról Dessewffyék, ha a kínaiaknak ez jött le. De hát lelkük rajta: ha Kínában szégyellik, hogy szervezetüket hivatalosan nem a magyar kormány, hanem Dessewffy, Babarczy Eszter, illetve a nemrég minket személyesen a szájára vevő - s ennek alapján meglehetősen butának és tudálékosnak tűnő - Hammer Ferenc alapította, akkor mondjanak, amit akarnak. Végül is ilyan atyákra és anyára mi sem lennénk túl büszkék.

***

  De még mindig ott a a kérdés: mit keres a demokrácia fáklyájának hordozója, illetve fő ideológiai támasza Kínában? Annyira jófejek ők, hogy szűkös szabadidejükben is hazánk külkapcsolatainak építésén munkálkodnak, s ezért még mindenféle tengeri herkentyűt is hajlandóak megenni?

  Ez is lehet. De például az is lehet, hogy a Kína iránti rajongás okait a lapok üzleti rovataiban kell keresni. A HVG-ben például ezt találtuk:

Gyurcsány Ferenc Kínával üzletelne

A Távol-Kelet, főképp Kína irányába kíván terjeszkedni a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök érdekeltségében álló Altus-csoport – tudta meg a HVG.


Első lépésként a holdingszerepet betöltő Altus Zrt. létrehozta a BudaShen Kereskedőház Kft.-t, amit majd újabb cégek követnek. Az 510 ezer forint törzstőkéjű, a budapesti Szalay utcai Altus-központba bejegyzett BudaShen konferenciákat, kereskedelmi bemutatókat szervez, híradástechnikai cikkekkel kereskedik, illetve üzletviteli tanácsokat ad majd. Az új kft kisebbségi üzletrészét a kínaiul is beszélő Sülyi Áron szociológus, a Dessewffy Tibor egykori miniszterelnökségi tanácsadó nevével fémjelzett Ithaka Kht. társtulajdonosa birtokolja.

  Ezt egészítette ki a Heti Válasz:

A BudaShen nevében ott rejtőzik a dél-kínai megalopolisz, Shenzen neve, ahol - információink szerint - Szajp Szabolcs személyében már állomásozik Gyurcsány-kompatibilis felderítő. Utóbbi közgazdász, korábban a Dessewffy Tibor igazgatta Demos kutatója volt. Úgy tudjuk, Szajp a kínai nagyvárosban a november végén megrendezendő technológiai vásár, a China Hi-Tech Fair előkészítő irodáján dolgozik - ami hasznos kapcsolat lehet a részint híradástechnikai cikkek kereskedelmére alapított Altus cégnek. 

  Nahát, helyben is vagyunk: Shenzhenben tehát minden bizonnyal nem csupán diplomáciai bújj, bújj, zöld ág zajlott, hanem egyfajta Altus igazgatótanácsi ülés, na meg kőkemény bizniszelés is - erre blogjában, mint láttuk, Gyurcsány is utal, csak ott többes szám harmadik személyben, nem elsőben. Legalábbis nehéz elképzelni, hogyha a CHTF előtt nem sokkal Gyurcsányék létrehoznak egy már nevében is Shenzhenre utaló céget, akkor a shenzheni utat nem használják ki egy kis fusizásra.

  Minderről persze nyilvánosan egy szót sem ejtettek, s valószínűleg nem is fognak. Ahogy valószínűleg azt sem fogjuk megtudni, hogy a költségeiket ki fedezte.

  Ez utóbbi kérdés azonban több további problémát is felvet. A CHTF-en való részvételt ugyanis a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség (ITD Hungary Zrt.) szervezte, amely tisztán állami szerv, s a gazdasági minisztérium háttérintézményeként működik. Shenzhenben ez bérelte a magyar pavilont, amelynek igénybevételéért a magyar cégeknek nem kellett fizetniük, ám az ITDH fő szolgáltatása nem ez, hanem a szervezés, kapcsolatépítés, információszolgáltatás. Ezek méregdrága dolgok, amelyekért a magyar állam fizet; s nehéz elképzelni, hogy Gyurcsányék ne részesültek volna a jóból.

  (Megjegyzendő, hogy az ITDH honlapján a szervezet gazdálkodásáról szóló adatok közül a legkésőbbi 2007-es; vonatkozó információkat a gazdasági minisztérium honlapján sem találunk, a legtöbb izgi adatsor „feltöltés alatt” van.)

  Feltételezésünket erősíti, hogy az ITDH partnere a szervezésben az InnoMind Consulting nevű cég, s ennek shenzheni embere a Heti Válasz által említett Szajp Szabolcs, a Demos kutatója, aki Dessewffy Tiborral közösen írt könyvet. Vagyis - az InnoMindon keresztül - az állami ITDH és a Gyurcsány-Dessewffy üzleti kör között személyi kapcsolat is található.

  Nyakatekert ez a gondolatmenet? Igen. Előéletét és a BudaShen megalapítását figyelembe véve feltételezhető Gyurcsányról, hogy miközben „fontos külföldi politikusként” Kínába látogat, magánzsebre is üzletel? Igen. Elképzelhető, hogy magánüzletéhez állami pénzen kiépített kapcsolatrendszert is igénybe vesz? Igen. Nos, ennek alapján még nem fogják lecsukni, de azért érdemes Gyurcsány kínai kapcsolatain rajta tartanunk a szemünket - fogunk még hallani róluk.

  Amúgy minket nem zavar különösen, ha a volt miniszterelnök importál még 800 tonna kínai fokhagymát vagy rakétaalkatrészt Magyarországra - mi csak azt az egyet szeretnénk, hogy a politikából húzzon el, de tényleg.

  (Ha valaki a pinyin átírás használatáért megró minket, annak számítógépét azonnal szénné égetjük kínai hacker barátainkkal.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr651547371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.11.25. 10:55:27

szerintem meg, igenis, hogy le kell csukni a tetűt !
meg a haverjait is ...
mér nem magyari termékeket szállít inkább ki, ha már ...

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.11.25. 11:09:41

Na, ezt a postot nem sokan fogják végigolvasni. Amúgy a csájníz hájtek honlapjának intrója elég büntető.

cserenkov 2009.11.25. 11:15:32

Legszívesebben magas állami kitüntetést adott volna át a "Tienanmen téri rendteremtés" 20. évfordulójára, elérzékenyülve a hadsereg nagyszerű és hatékony teljesítményétől. Majd elmondta volna, hogy "Az embereknek meg kell érteniük, hogy kétféle Tienanmen van".

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.11.25. 11:24:29

Nincs a szocialistáknál jobb hagyományőrző az országban, teremtettek ők hagyományt eleget.

A 2002-es választások előtt a kampányban csináltak egy visszaszámlálást, külön füzettel, kitűzővel, hogy "már csak x nap van a demokráciáig".

Igazodva ehhez a nemes hagyományhoz, az index cikkét alapul véve, hogy a várható 1. forduló április 11.-n lesz:

Már csak 136 nap van a demokráciáig!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.11.25. 11:43:38

Kálmán a két bejegyzés Feritől nagyon jó. Az ellentmondás csak látszólagos: modernizációs diktatúra jó, sőt kell.
(A zuhanyhíradó szerint a tőkéjüket átrakják Kínába, a baráti kommunisták csak nem adják ki a fospumpistáknak.)

@br: április 11. a Monarchia állami ünnepe volt, a felelős magyar kormány megszületését kapcsolták hozzá. Lehet, ez a nap újra visszakapja ezt a jelentését.

vizipipa 2009.11.25. 11:44:45

Ezt jól összelapátoltátok! Fúrjátok Bodokyt?
Igaz, Szakasits Árpád megmondta annak idején: széles az út, elférünk rajta!
(Aztán mégis gyorsan egybesültek MDP-be.)

vizipipa 2009.11.25. 11:47:51

Ezt jól összelapátoltátok! Fúrjátok Bodokyt?
Igaz, Szakasits Árpád megmondta annak idején: széles az út, elférünk rajta!
(Aztán mégis gyorsan egybesültek MDP-be.)

Úgy tűnik dolgozik a blogmotor is, csak nagyon szarul.

tevevanegypupu 2009.11.25. 11:50:24

Azert csak probaljak meg az illetekesek, hatha mindezekert - meg a tobbiert - le lehet csukni.

surcouf 2009.11.25. 12:01:54

fletót alaposan pofánbaszni pl 2006 ért , sukoróért stb az elmúlt 8 évért ez a jogállamiság első életleje lenne, amit elég sokan várnak

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.11.25. 12:02:03

Hű de hosszú cikk!

A lényeg változatlan: Fletó egy összevissza beszélő következetlen ripacs és húzzon el!

Róla már csak Debreczeni fog érdekeset írni jövőre.

Eltiron72 · http://haragszom.blog.hu/ 2009.11.25. 12:14:17

"Amúgy minket nem zavar különösen, ha a volt miniszterelnök importál még 800 tonna kínai fokhagymát vagy rakétaalkatrészt Magyarországra"...
Engem viszont kurvára zavar.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.11.25. 12:17:19

srácok, ez szép munka volt. ezért egy nagy <a href="http://szleng.blog.hu/2009/08/05/riszpekt_9">riszpekt</a> nektek.

táltos 2009.11.25. 12:25:08

Ezek az emberek mindent túlélnek. Rendszerváltás, kormányváltás, világgazdasági válság - nekik mit sem számít. Minden körülmény között sütögetik a pecsenyéjüket.

Az is "érdekes" kérdés, hogy, mint az Mszp pártalapítványának vezetője, hogyan képviseli a kormányt és az országot Kínában?
És ha már Kína, ott az olyanfajta embereket, mint ő valószínűleg börtönbe kerülne, vagyonelkozással - ha nem halálbüntetés.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.25. 12:28:22

nagyon jó cikk!

remélem a bírósági szakaszról is tudósítotok majd! :)

kispufi 2009.11.25. 12:28:27

Nem lehet, hogy politikai menedékjogosultságuk esélyeiről tárgyaltak? Vagy túl optimista vagyok?

civilkontrol 2009.11.25. 12:32:27

mégeccer :o(
Ha ferikéék közpénzen utaztak kinába, magyarországot képviselve, de valójában altus-os cégüket egyengedték, az aligha állja ki a törvényesség próbáját.
Én is jártam hannoverben, de el nem tudom képzelni mit lehet ott művelni "államférfiként". Ahogy én tudom, a CHTF sem igazán szól másról.

Nem sirnám el magam, ha ferike kinája al capone adócsalásához kezdene hasonulni.

táltos 2009.11.25. 12:41:23

Úgy tűnik Ferenc nagyon készíti a jövőjét. Biztos vagyok benne, hogy 2010 útán még szándékában áll visszatérni, talán azért is támogatta inkább Kovács Lászlót a listavezetőségben, hogy egy helycserés támadással a helyére lépjen.
Közben egy másik erős demokráciát is meglátogatott:www.hirado.hu/Hirek/2009/11/25/10/Egyutt_vacsorazott_Gyurcsany_es_Putyin_.aspx

picur3ka 2009.11.25. 12:43:40

Hatha a kinai elvtarsak kivegzik, jarjon csak oda sokat.

Google 2009.11.25. 12:43:54

Ez egy "ökológiai tévkövetkeztetés" (TG), hogy ő a politikából a gazdaságba húzott volna, vagy oda kellene neki húzni.
Gy.F. csak pénzt gyűjt, mert észrevette, hogy anélkül a békaharc mit sem ér. Sokba kerülnek a Chartak is, ezt már megtapasztalhatta.
És magunk között szólva, ki akarná azt, hogy például Debreczeni légszomjjal küzdjön az elkövetkezendő időkben?

tevevanegypupu 2009.11.25. 12:44:01

Az sem baj, ha a birosag nehany szabalytalansagot kovet el kozben, kibirja a demokracia, de ezek mar tenyleg kapjak meg ami jar nekik. Mindenert: 1956-ert, a kepmutato szocializmusukert, a rendszervaltaskor ellopott orszagert, a csalasokert, a kettos allampolgarsag szavazasanal elkovetett szemetsegeikert, 2006-ert,
es az ilyen uzletek garmadaert.

Oblomov 2009.11.25. 13:05:26

"Amíg én beszédeket tartottam, ... addig az üzletemberek számtalan üzletet kötöttek. Röpködtek az euro tíz- és százmilliók. ... Most sokan révbe értek, ...".

Nem hazudik, csak nem bontja ki a valóság minden részletét.

civilkontrol 2009.11.25. 13:09:57

Lég gyorsan kicenzúrázták a gyurcsány blogból ilyetén kérdésemet :o)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.11.25. 13:11:53

Szép munka!

" De még mindig ott a a kérdés: mit keres a demokrácia fáklyájának hordozója, illetve fő ideológiai támasza Kínában? "
1, ötleteket
2, pénzt

Nem ő az egyetlen, aki Keletre vált mostanában, ott ugyanis nem kérdezik, honnan van a pénz, csak sok legyen.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.25. 13:13:40

Gyurcsány egy patkány, biztos hogy nem minden pénzét lopta, kell legyen szürkeállomány a fejében, de kellene lássa hogy hol a határ.

statez 2009.11.25. 13:27:15

Gyurcsány a blogját használja arra, hogy benne maradjon a politikai köztudatban. A gondolat ugyanis, hogy néhány hónapon belül elmerül a semmibe, amire most, különösen, hogy Mesterházy lett a befutó, minden esélye megvan, elviselhetetlen a számára. Az MSZP kampánya Mesterházyra lesz kihegyezve, és miután Gyurcsány comebackjei jó esetben is visszhangtalanul múltak el, Fletó körül a politikai hullaszag stichje kezd terjengeni...

[Brn] · http://46os.blog.hu 2009.11.25. 13:41:41

Bloggerekhez szinte méltatlan oknyomozás, de marha jó!

Bódis Andrásnak leadhatnátok a drótot a HV-ba. Ha netán akad kókajánosos szál, akkor nagyon durva dolgok jönnek!

Respect.

Ombudsmanyus 2009.11.25. 14:01:42

Ferenc bejegyzései alapján azt kell mondanom: csak így tovább!

Az utóbbi megnyilvánulásainak hatása tükröződik a csornai és józsefvárosi választási eredményeken.

A fényképeken meg nyilván azért nem látszik, mert ő fotózott. A posztból számomra az derül ki, hogy nem volt ő ott sokkal több, mint egy mezei turista. Maximum a költségeit állta valaki (talán mi adófizetők), hiszen arra nem telik.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.11.25. 14:07:01

@Ombudsmanyus:
Azért lehet, hogy egy átlag, mezei turistánál néhány nagyságrenddel izmosabb költőpénz-potenciállal érkezett. :]

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.11.25. 14:26:21

nem lehetne az kérni, hogy egyszerűen dögöljön meg?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.11.25. 14:40:48

@denever:
És küldeni mindenkinek, aki szereti? Hááát...

elfelejtette 2009.11.25. 14:50:02

@denever: Nem fontos ember o. Az mutatja meg, hogy mennyire nem volt nagy formatumu alkat (ellentetben azzal, amit Debreczeni allit), hogy mennyire gyorsan megfeledkezett rola mindenki.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.11.25. 14:59:53

mivel 2010ben újra nyer az emeszpé és lesz Fletónak egy minisztérium csinálva a sportért felelős és ezért kínából fogjuk a magyarlabdarúgókat behozni mert szívén viseli országa sportoshalálát.

tph 2009.11.25. 15:54:22

Kiegeszitésül csak annyit, hogy Shenzen tartomanybol Ferenc moszkvai atszallassal jott/jon, ott pedig egy fincsi vacsit is eltoltott: www.mno.hu/portal/678679

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.11.25. 16:59:51

@tph:

a "család" szó szigorúan vett olasz értelmében, ugye?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.11.25. 17:03:02

@elfelejtette:
jól van, a kis királycsináló tényleg mindent megtesz.
de félek belegondolni, mi lett volna, ha az ipse nagyobb formátumú.

tudom demagóg, meg minden, de ezzel a gyors felejtéssel erősítjük a következménynélküliség mondakörét.

tph 2009.11.25. 17:39:21

@denever: bizony, kulonosen a mater familias lehetett a kozeppontban- csak most azt nem tudom, hogy Klara vagy Piroska az igazi mater?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.11.25. 20:37:32

@tph: ja, a Piros. Kali, a sötét anya.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.26. 13:04:42

"A második írás arról szól, hogy milyen fasza, ha egy párt hazudik, erőszakoskodik, nem hoz szociális intézkedéseket, óriási többséggel rendelkezik az ország parlamentjében, befolyásolja az ügyészséget és a bíróságot, politikai ellenfeleivel szemben köztörvényes ürügyekkel lép fel, korlátozza az alapjogokat, és baszik demokratikus intézményrendszert kiépíteni. Gyurcsány ugyanis Kínában járt."

Valami idézet jó lenne, ha lenne a bejegyzésből, hogy ezt hol is írja konkrétan, mert rosszindulatú olvasás nélkül ez nagyon nem így hangzik.

Captain Jack Sparrow 2009.11.26. 16:22:42

Nem 9, hanem 11 kiállító cég volt jelen a 2009-es CHTF-en: www.chtf.com/gjhzynrjs/blmdgjh/gjhxmqtfh/mtbd/200911/t20091121_11767.html
Gyurcsány jelen volt a kiállításon, lásd 5-ös kép: www.chtf.com/gjhdzyzx/xwzx/gjhdt/200911/t20091116_11703.html és lásd a VIP felsorolást legalul.

Captain Jack Sparrow 2009.11.27. 04:16:01

Egy kis objektív kép kedvéért javaslom az alábbi cikket elolvasni: www.vg.hu/vallalatok/ipar/magyar-ipari-park-kinaban-297494

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.27. 07:28:55

lolácska oroszország-imádó cikke kapcsán egy kis szösszenetet idemásolok onnan, hogy ábrázoljam, az efféle bulvárgeci technika sajnos mindenkire alkalmazható:

"Lelkylola arról szól, hogy milyen fasza, ha egy párt hazudik, erőszakoskodik, nem hoz szociális intézkedéseket, óriási többséggel rendelkezik az ország parlamentjében, befolyásolja az ügyészséget és a bíróságot, politikai ellenfeleivel szemben köztörvényes ürügyekkel lép fel, korlátozza az alapjogokat, és baszik demokratikus intézményrendszert kiépíteni. Lelkylola ugyanis Oroszországban járt."

ÁrPi 2009.11.27. 09:48:45

@mavo:

Lenyűgöző az ábrázolásod, mint Kína is! :-)

Mindenkire alkalmazható a mavo-megidézte bulvárgeci hiszen Lelkylolácska is sikeres ex-miniszterelnök kínai bizniszekbe menekítendő euro-milliókkal. Lelkylola nem holmi blogger-hölgy, ezt mindig is sejtettem. Amiként mavo patikamérlege is mindig ilyen preciz :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.30. 10:23:35

Ja, értem. Egy exminiszterelnök kutyájának a szara vegyifegyver (ha az exmin pont a Klón, akkor duplán), az ártatlan bloggeré meg parfőm.

Agyadat vizsgálgatták már, idióta?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.30. 11:13:38

LOL
egy mavo vs. félemelet meccset azért végignéznék szívesen...
Ha van ilyen, akkor kérek linket.

Werwolf 2009.11.30. 11:22:04

Irogat ez a szemet gyurcsany.
ahelyett, hogy kussban orulne, amig szepen van.
Csunya tomloc lesz ennek a vege.
Sztem dessewfy elvtars arcarol is letorli majd a bargyu vigyort a karrierje jovendobeli alakulasa.
Elkurtak.

ÁrPi 2009.11.30. 16:18:31

mavo
Hibásan értelmezed

( Öööö érted te a francokat! :) )

Persze "Bulvárgeci" az ábrázolásod, viszont inkább az orrom orvosi vizsgálatáról érdeklődhetnél inkább joggal.

A differencia hogy az a talán még nem rég feledett exminielnök, a "Klón" --ahogy te gyurcsányt (orbánról) nevezed-- parfőmje nem csakcsupán egy önkéntesen szabad elhatározásból párnaponként meg-meglátogatható virtuális/gépi betühalmazban egy ilyen úgynevezett "blog"-ban csípi egy adott istenadta mavo szemét.

Nem, gyurcsány szara országos!

Nem érzékelhető a különbség számodra?

Egy felelős exminiszterelnök aki ma újra köznapi milliárdosként jön-megy összevetve egy le se írom a nicknevét mert annyira utálodkicsodával?!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.30. 16:33:12

@Talon Karrde:

félemelet? Nem akarom lekezelni, csak nem ugrik be, ki is lenne az.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.30. 16:37:11

@ÁrPi:

nekem kurva mindegy, ki mondja, az az érdekes, mit mond. Mellesleg Lola semmi rosszt nem írt, csak jeleztem, hogy a fenti technikával ez hozható ki az írásából.

Persze ezt te jól fejlett droidként rutinos gyurcsányozásba fordítod, csak az a baj, hogy nekem a Klón se kutyám, se macskám, garantáltan nem fogom tőled megvédeni, én csak a technikát utálom.

Pont az a gáz, hogy a Klónon ezer módon lehet joggal fogást találni, ez a fenti egész egyszerűen piti.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.30. 16:37:59

Ja, és igen: komcsizmus ide vagy oda, Kína utóbbi pár évtizedes teljesítménye valóban lenyűgöző.

[Brn] · http://46os.blog.hu 2009.12.02. 19:49:46

Bréking, Viktor is volt Kínában, azzal mi lesz?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.02. 23:39:11

@Talon Karrde:

ateista a szentem? Már elvből nem vitatkozom vele. Inkább egy kínai arab buzi rabbival, az biztos szórakoztatóbb lenne.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.02. 23:40:35

@kerub [BB]:

Viktor mindazt nem gondolja mint a Klón, mert demokráciahívő. Szóval disztingválj, bazmeg!

ÁrPi 2009.12.11. 16:08:07

@mavo: írod:

"Persze ezt te jól fejlett droidként rutinos gyurcsányozásba fordítod, csak az a baj, hogy nekem a Klón se kutyám, se macskám, garantáltan nem fogom tőled megvédeni, én csak a technikát utálom."

Az itten legfelul olvashato kktt írás(ún.blogpost) (pl.mavot kifejezetten bántóan) kontrasztosítottan világit rá az egymást közvetlenül követö fájdalmasan nagyjelentőségü gyurcsányi blogpostokra.

Ha nem mavo pol-bloggerröl lenne szó nem kellene bizonygatnom, hogy mégiscsak a mavo-i "Klón" az ontopik itten ,
és nem lehet Nekem felróni(a) hogy mavo médiaszociológiai,polblogtudományi megjegyzését (egy lelkiLoláról) egy elvetélt, de lagalábbis IDE fölösleges (tipikusan mavo-féle polbloggeri) elterelő gondolatkísérletkének tartom.

Mavo kifinomult elterelő tecnikája emez, miközben nekem is szól itt fent arról hogy mennyire utálja a bizonyos Lelkylola-i blogpostolási tecnkiákat.

Nem kutyád a "Klón"?! Na és?? Nem téma az se itten.
Mavo! Politikailag Clawn ez a topikbeli exminielnök, nem "klón".

ÁrPi 2009.12.11. 17:36:19

szevasz :)

Bemondod nekem hogy fejlettdroidként gyurcsányozásba fordítok valamit ami eredetileg volt gyurcsányos-topik és TE fordítottad itteni második blogkommenteddel holmi összehasonlító-ábrázolásba, Lelkylola-elemzésbe?

Miért?

Pl. a "clawn" azt idézi más beúszott halaktól hogy "egypártrendszer nélkül, a világra nyitott _piaci kommunisták_ nélkül sem rend, sem siker nem lenne Kínában." és aztán írja hogy a ""falusi kínában még rosszabb a helyzet"". Talán érezzem gyf kis félmondatocskái miatt az előző blogpostja felszólítását, hogy nagy demokrataként ébresztgetni akar amottan is?? NEM. Gyurcsányi leírja egyazon postban hogy kurvanagy (euro-tízmillás) bizniszek jutnak révbe..Lenyűgözöttsége valójában ennek a kurvanagy gazdasági terének szól. Gyurcsány alkalmazott hasonlata az ő kilencvenes éveire hogy gyors hal.

A " világra nyitott piaci kommunisták"
nélkül nem lenne meg a biznisze.

"ubazmeg, de hülye vagy"

Az a hülyeség ha EBBEN a gyurcsányos topikban ehelyett Lelkylolával foglalkozol.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.12.11. 22:11:18

Nos, igenis helye kell legyen annak, hogy elmondjuk, hogy is néz ki a társadalom és benne gazdaság helyzete nálunk. Úgy néz ki, hogy a nyomorúságos tengődésben az tud csak valamelyes pozícióhoz jutni és értékelhető eredményt felmutatni, aki lehetőséget kap arra, hogy állami pénzeket lapátoljon magának. Ezt a világot a szocialisták tették ilyenné, kezdve a Next 2000-es, MSZP-s pártvagyon átmentések és a spontán privatizáció által alapozott vagyonstruktúra kialakításától azon keresztül hogy az Antall-kormány képtelen volt ezeket a pozíciókat megtörni. Ebben a helyzetben azon vihogni, hogy jujafideszis meg ezüsthajó, épp olyan undorító képmutatás, mint a pártállami időkről azt megállapítani, hogy a fekete bőrzakós járási párttitkár meg a diákoknak az Internacionálét is megtanító énektanár azonos erkölcsi kategóriába esnek, hiszen mindketten megkötötték a kompromisszumokat a rendszerrel.
Ezt a mocskot, ami nálunk van, a szocialista eszdéeszes mannsaft hozta össze. Ha valaki telehordja az udvart szarral, mindenki összekeni magát, aki be akar jutni a házba.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.12.11. 22:13:01

Ezt a Gyurcsány, Kína és némi közpénz topikba akartam írni, de jó ide is.
süti beállítások módosítása